Pomreatic tumo: faailoga, togafitiga, togafitiga

  • Pallor o le paʻu
  • Paʻu o le tino
  • Paʻa i le taumatau saʻo
  • Vaivai
  • Tue le paʻu
  • Faʻasalaga
  • Talofa
  • Yellow skin skin
  • Pogisa pouliuli
  • Leai o le fiaai
  • Paʻu mamafa
  • Sweating
  • Vaivai
  • Nausea

O le maʻi paʻu o le tumo lea o loʻo i totonu o le pancreas poʻo le epithelium o le glandular tissue. E mafai ona leaga pe leaga. Faatasi ai ma togafitiga talafeagai, e faigofie ona togafiti le maʻi. Afai e le amanaiaina togafitiga, e mafai ona alualu i luma le tino vaivai o le tino i le palagava.

E ui lava i le mea moni e faapea o se maʻi sili ona taatele, o le mafuaʻaga o foliga vaaia e leʻo malamalama lelei i ai. O le mafuaʻaga atonu o mea tau siosiomaga, mo se faʻataʻitaʻiga, le lelei o le siʻosiʻomaga poʻo le fesoʻotaʻi soo atu i vailaʻau matautia. O mafuaʻaga tuusaʻo e le mafai ona faʻamautu. Ae o loʻo i ai le tele o mea e fesoasoani i le fausiaina o se paʻu o le pancreatic.

E i ai mafuaʻaga:

O se tasi o mafuaʻaga taatele o lenei faʻamaʻi o le solia lea o le taumafa ma le tele o taumafa taumafa. E le gata i lea, o se tasi o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le faamai e mafai ona mamafa.

E masani lava o le mafuaʻaga o le faʻaalia o se pulu i le siʻusiʻu o le pancreas o le faʻaleagaina. Afai i totonu o aiga, ei ai i latou na mafatia i se faʻamaʻi i luga o le eleele, o le mea lea e ono tupu mai ai le neoplasm. I le lamatiaga foʻi o tagata e maua i le maʻisuka.

Faʻavasegaga

O loʻo i ai ni fomaʻi mama ma le faʻaleagaina (mumusu) o le pancreas.

O se maʻi mama e tele ituaiga:

  • lipoma
  • fibroma,
  • o le le lelei (neuroendocrin o le tino o le pancreas),
  • ganglioma
  • neurinoma
  • leiomyoma
  • Hemanioma
  • lymphangioma
  • adenoma.

Symptomatology

O le ata faʻataʻitaʻi o se maʻi mama ma le tiga e toetoe lava tutusa. Pau lava la latou eseesega, o se maʻi vevesi o le pancreas e tele lava ina alualu i luma ma gasegase i le ate.

O le ata o le faʻamaʻi e aliali mai o ia lava i foliga o nei faailoga:

  • leai se manaʻo
  • vaivaiga
  • vaivai,
  • taʻavale

O se tasi o mafuaʻaga muamua o le pacreatic cystic tumo o se lagona tiga i le eria i lalo o le faasologa o le xiphoid. O nei tiga e tupu faafuasei ma e leai se mafuaaga, e masani ona oʻo i le malologa.

O se maʻi vevela i vaega muamua e leʻi faʻaalia ni faʻamaoniga ma e mafai ona atinaʻe atoatoa. Aʻo amataina le faʻamaʻi, o ia faailoga o le atinaʻeina o se togafitiga faʻapitoa e mafai ona mataituina:

  • paʻu faʻafuaseʻi mamafa
  • lanu samasama o le paʻu,
  • tiga masani i le manava,
  • togafitiga o le ulu o le pancreas.

O se maʻi mama o le pancreas e mafai foi ona mafua ai le tiga. E mafai ona faafaigofieina lenei mea i lona faateleina i ni lapoa tetele, talu ai ona o le faateleina o le tele o le paʻu, e mafai ona faamalosia ai okeni tuaoi. E le gata i lea, o le tumutumu o le toto e mafai ona faapipiiina ai le pule masani o le talo, e pei ona mafai ona faailoa mai e ia faailoga:

  • pogisa pouliuli
  • sasaa
  • faʻanoanoa,
  • faʻateleina le sosolo
  • pallo o le paʻu
  • tagi
  • tiga i le ate.

Faatasi ai ma nei faʻaʻailoga, e tatau ona e sailia vave se fesoasoani faafomaʻi, ae le o le mafaufau ia oe lava.

Mafuaaga o maʻi pipisi

O mafuaʻaga o maʻi o le pancreatic e le o iloa lelei le saienisi. O le mea lea, e naʻo tulaga lamatia e mafai ona taʻitaʻia ai lenei faʻasologa o mea faʻapitoa. Ae ui i lea, e oo atu i le 40% o mataupu uma o tumema uma o le gland e tumau pea i le leʻoloa o le tala.

O siama uma o le tino o loʻo vaevaeina i taimi uma ma o loʻo faʻaalia i taimi taʻitasi i latou e iai le DNA ua malepe. I le taimi nei, o masini e puipuia ai faʻamaʻi atiseti o loʻo aofia i totonu o le galuega. Afai o le puipuiga faalenatura e le mafai ona i ai ni mafuaaga, e faaauau pea ona fevaevaeaʻi siama fesuisuiai ma faia se amataga mo le fausia o le paʻu. E le gata i lea, o latou, ao latou faaputuputuina, amataina se masini faapitoa lea e mafai ai ona latou natia mai osofaiga a le polokalama puipuia. Aʻo le mea e puipuia ai e le tino le paʻu, o lona lava malosi e le o lava lea e faʻaaogaina atoa ai. Ae ui i lea, i le tau faasaga i togafitiga o le tino, e mafai ona e masalomia le vave o faailoga o le paʻu, lea o le a faamatalaina mulimuli ane.

O mea lamatia e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se maʻi mumcreatic e mafai ona faʻaalia e pei ona taua i lalo:

Pancreatitis o se aʻoga masani. I lenei faʻamaʻi, o le uʻamea o loʻo i ai i se tulaga o le mumu faifaipea, o le faavae lea mo le sui o le tino.

Papatitisitis faʻapitoa.

O le maʻisuka e taʻitaʻia ai le maualuga o le kulukose o le maualuga o le kulukose o le toto, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le fausia o se tumo i totonu o le gland.

Smoking, lea e fesoasoani i le siama tumau o le okeni.

O le manava o le manava e mafua ai le le lelei i totonu o le microflora intestinal. O le mea lea, i le itu, mafua ai le tele o le faʻavaeina o elemene oona lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le paʻu.

Taumafa le lelei. O le lamatiaga o le pancreatic oncopathology e faʻapupulaina i le faʻaaogaina o aano o manu ua uma ona gaosia le lua (sola, sausage, ham, bacon, ma isi mea), kofe, inu gaʻo, meaʻai mūmū mū, ma meaʻai e aofia ai le tele o meaʻai gaʻo tumu.

Crohn's disease, ulcerative colitis.

O faʻamaʻi o le natura faʻalavelave.

O faʻamaʻi o le gaʻo tautala (pulpitis, lino matautia o le nifo encyclopedia, periodontitis).

Faʻaleagaina o le tino ma vailaʻau.

Tausaga e silia ma le 60 tausaga.

O isi ituaiga oncopathologies o le tino (o le tino o le tino, o le faai, gaʻo, manava, ma isi).

Faʻaliliuga masani i totonu lava o le fausaga o DNA.

Pomreatic tumo i aiga vavalalata.

Faʻapipiʻi tui tipitipi i luga o le manava.

Faʻailoga pancreatitis, adenoma ma le pancreatic cyst ua mafaufauina e fomaʻi o ni mea faʻapitoa.

Faailoga o maʻi o le pancreatic

O le faʻaʻaiʻuga o maʻi o le pancreatic i le amataga o le atinaʻeina o le oncopathology e leʻo faaalia mai.

Ae ui i lea, a oʻo ina tupu le faʻamaoni, e amata ona gauai le tagata maʻi i mea nei:

Paʻu ma le faʻasalalauga i totonu o le paʻu. O nisi taimi e mafai ona fusi le tiga, o nisi taimi e tuʻuina i tua, poʻo le pito i luga o le manava. O lona faʻateleina o uiga lelei pe a lūlū le tino, ma faʻavaivaia pe a paʻu vae i le manava. A o tuputupu ae le paʻu, o le a atili malosi le tiga.

Afai o le a tupu le toto i le vaega o le ulu o le okeni, ona maua ai lea o le jaundice i le tele o tagata gasegase. O le samasama o le paʻu e tuʻuina atu i le vevela, ao le pouliuli e sili atu le pogisa, ma o feces e mama.

O le nofoa e maua ai se manogi manogi, e ala i le faifaipea o le tele o le suamalie ma le vai.

O le paʻu o le mamafa o se faʻatelega masani, e faʻaalia ai se maʻi mumusu o le pancreas. E maitauina i le 92% o tagata gasegase. O le mamafa o le paʻu o loʻo faʻamatalaina e le mea moni o le masani masani o le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le iniseti ua faʻalavelaveina, talu ai e le faʻamaonia e le pancreas ia enzymes talafeagai mo lenei gaioiga.

O le anorexia e amata i le 64% o tagata gasegase ma le lino o le ulu o le gland. A maua le tumo i isi vaega o le tino, o le anorexia o le a na o le 30% o tagata gasegase e mafai ona iloa.

Vomiting o se faʻamaoniga lea na tuʻuina atu e le paʻu le duodenum poʻo le punitia o le lumenia o le manava.

O le maʻisuka lona lua ua faʻateleina i le faateleina o le tele o le mimilo ese ma le galala tele o se faʻagaloga masani lea o lenei faʻasologa.

O veins vevela o le isophagus ma le manava, lea e faʻaosoosoina ai le toto i totonu, e le o aofia ai.

O nisi taimi o le maʻi e faʻaalia e ala i faʻamaʻi o cholecystitis poʻo pancreatitis.

O faʻafitauli e faasolosolo malie lava, o le tiga e faʻateleina aʻo faʻalautele le maʻi. O le paʻu e faigofie lava i metastasis. E tuʻuina atu sela maso i vavalaʻau (o nonoa e lata ane i le pancreas o le muamua lea e aʻafia ai), i le faigamalo (o aʻafiaga i totonu o loʻo aʻafia), i le peritoneum (intestines ma totoga o le pelvities mafatia).

E le gata i lea, o le paʻu lava ia e mafai ona ola i totonu o le talo, i totonu o le manava, i totonu o vaʻa tetele. O le mea lea ua taʻua o le toto o le tino.

Pancreatic tumo stages

E fa laasaga o le paʻu o le tino. Ae ui i lea, o le laasaga "o le kanesa o loʻo i ai" poʻo le tulaga o le zero e mafai ona vaʻavaʻaia. E le o iloa e se tagata ni faʻaʻailoga o le maʻi, naʻo se numera itiiti o fulufulu gland e tupuga. O lenei laasaga e mafai ona iloa naʻo le fesoasoani o metotia suʻesuʻeina metotia (MRI, ultrasound, CT).

Ole vaega autu ole tino ole tino ole tino e pei o:

O le vaega muamua e vaevaeina i ni mea se lua - 1A ma le 1B. I le laasaga 1A, o le tumutumu o loʻo i ai i totonu o le gland lava ia ma e le silia le 2 cm. Afai e le o latalata atu i fafo i le duodenum 12 (i lenei tulaga, o le taoto ma le manava e masani ona tupu), ona leai ai lea o ni faailoga o le maʻi. I le laasaga 1B, o le tumo e tupu tele i le lapoa, o nisi taimi e iai faʻamaoniga o le jaundice, tiga, leu ma vomiting.

O le vaega lona lua ua vaevaeina foi i ni mea se lua - 2A ma le 2B. O le mea muamua o loʻo faʻamalamalamaina i le germination o se paʻu i autafa o loʻo i tafatafa o le tino, i le talo, ma le lona lua i metastasis i laina o le lymph faʻapitonuʻu. I lenei tulaga, o le ogaoga o le tiga o le manava o le tino, atonu o le a tupu, o le oleva, vomiting ma le manava manaia.

I le vaega lona tolu o le faʻamaʻi, ua faaleagaina ai le tele o vaa tetele (o le gasegase o le hepatic, o le maualuga o le uaua mesenter, o le celiac trun, vein vein, veins intestine vascular and other organs).

Mo le lona fa o le taimi o le faamai, o le gasegase o isi totoga, mamao atu, mo se faataitaiga, o le faiʻai po o le ovaries, o uiga ia. O aʻafiaga o le mauaina o le maualuga ma e tele lava ina faalagolago i le mea o aafia ai isi okeni i le afaina o tama.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O le faʻataʻitaʻiina o le faʻamaʻi o le tele o taimi e matua le lelei lava. O le maualuga o le ola o tagata gasegase o loʻo i ai le maʻi mumusu o le pancreas e mai i le 4 i le 6 masina. E na o le 3% o tagata e ola pe lima pe sili atu tausaga. E mafua mai i le mea moni o le tumutumu o le gland e masani lava ona maua i taimi mulimuli, ma o le toatele o tagata gasegase o tagata matutua e le mafai ona toe faia se taotoga. Ae peitaʻi, a oʻo ina iloa le tino o le tino, o le aoga o togafitiga e oo atu i le 99%.

Faʻamatalaga o se maʻi o le pancreatic

O le faʻamalositino o maʻi o le pancreatic e maua ai nisi o faʻafitauli, talu ai o faʻamaoniga o le faamai e masani ona faanatinati. E leai se sili atu i le 30% o tumema e mafai ona iloa aʻo leʻi oʻo i le 2 masina.

O suʻega falesuesue nei e mafai ai ona masalomia togafitiga o le kanesa:

Suʻega o le toto. Fua o le ESR ma le platelet ua tupu, ua paʻu le hemoglobin.

O le suʻega o le toto e maua mai ai le maualuga o le bilirubin i le toto, o le faateleina o le numera o enzymes o le ate.

Fuafuaina o faailoga o le toto i totonu o le toto. O le faailoga CA-19-9 o loʻo taʻu mai ai o le taotoga e le iloa i le amataga o le tuputupu aʻe o le toto. I le 50% o tagata gasegase, ua iloa le CA-125 marker. Mo le taimi mulimuli o le atinaʻe o oncopathology, o suʻega mo le CF-15, CA-494, ma isi faailoga o le a lelei.

Faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e mafai ai ona fuafua le i ai o se faiga o le tumutumu ma se tikeri sili atu o le tulaga e ono tupu:

Faʻailoga o le vevela.

CT ma MRI e mafai ai ona faʻaalia le tumutumu o le itiiti ifo i le 1 cm, ma fesoasoani foi e iloa masini.

PET fesoasoani e iloa tino mumū, o latou gaosiga.

Retrograde cholangiopancreatorygraphy o se faiga osofaʻi ma e mafai ona iloa ai le tino i le sili atu i le 2 cm.

O le biopsy e sosoo ai ma le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o meafaitino o loʻo faia i le laparoscopy poʻo le tuusao i taimi o taotoga.

Pomreatic tumo togafitiga

Togafitiga o se maʻi pipisi e aofia ai le aveeseina o taʻavale. Mo lenei mea, o le fesuiaiga o le tino o le tino e fiafia tele. Afai e leai se faʻailoga i le taotoga, ona fautuaina lea e faia se aveeseina faʻamalosi o le neoplasm ma le pancreas lava ia. I lenei tulaga, o le gall sladder, duodenum, o le vaega o le manava ma le oona e masani ona aveesea mai le tino faatasi ma le gland. I totonu o le lima (5) tausaga talu ona faia sea taotoga, e leai se sili atu i le 25% o tagata mamaʻi ola. I le faʻaopopoina i le vavalalata atoatoa, vaʻavaʻavaʻaʻi ma vavalalata vaega e mafai.

I nisi tulaga, e le mafai ona aveesea uma le tumo, ae o loʻo faʻaauau pea galuega. La latou sini o le faafaigofieina lea o le olaga mo tagata mamaʻi. Mo lenei mea, e mafai ona aveeseina metastases, faʻaaogaina le faalavelaveina o le biliary tract or intestines. E mafai ona aveese se vaega o le paʻu ina ia taofia ai le taofiofi o le namu ma e le afaina ai le maʻi.

Ae mo togafitiga faafomaʻi o le pancreatic oncopathology, o le chemotherapy e faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe. E faʻamoemoe e faʻaitiitia le tuputupu ae o sela maso. O vailaʻau faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe o Semustin, Fluorouracil, Streptozocin, ma isi. O le tuufaatasiga o fualaau oona e mafai.

O le le atoatoa o le Enzymatic e totogi i le faʻaaogaina o sauniuniga o le enzyme - Creon, Pancitrate, Pancrease.

O tagata uma e maua i le paʻu o le pancreatic e tatau ona pipii i se taumafataga faatasi ai ma se faʻaopoopoga o mea e maua i protein ma gaʻo i totonu, lea o le a taofia ai le atinaʻeina o le anorexia.

Ole togafitiga o le vevela e mafai ona faʻataʻitaʻiina aʻo leʻi faia le taotoga e faʻaititia ai le tele o le paʻu, i le taimi o lona faʻatinoga e taofia ai le toe foʻi mai o le faʻamaʻi, pe afai e le mafai ona taoto.

Hericium e tetee atu i le tumutumu o pancreatic

O Hericium o se mushroom e tupu i luga o ogalaau ma ogalaau oti. O le vailaʻau faʻasolosolo ua faʻaaogaina le helicium helicium (igoa faasaienisi mo le silo) talu mai aso anamua. Ua fautuaina e fomaʻi i aso nei mo le togafitiga o le mama o le tino, e tutusa ai le aafiaga o lona faaaogaina i le togafitiga o le radiation poo le chemotherapy. E faʻaaogaina foi Hericium pe afai e le toe mafai ona faia se taʻavale e aveese ai le paʻu o le pancreatic.

Talu ai ona o le aofia ai o le gasegase o le YA-2, phenols, beta-glucans ma isi polysaccharides i le vaovao, e mafai ona fesoasoani le tino i le tau faasaga i le oncopathology. O nei lava mea e tasi e mafai ona faʻaleleia ai le aafiaga o le chemotherapy i le 2-7 taimi.

Sa faia e saienitisi Iapani se suʻega ma moa. Sa totoina ai roʻo i sela o le kanesa, ona togafitia ai lea o le totogo i se hericium. O se taunuuga, i nisi o manoa, o le tuputupu ae o le paʻu na taofi, ma i nisi o na mea na oʻo lava ina faʻaititia le tele.

O le Hericium e mafai ona faʻaaogaina i le paʻu o le paʻu, poʻo le avea o se faʻasologa. E mafai ona e faʻatau i luga o le initaneti poʻo le herbalist (e tele lava ina latou ofoina atu tinctures).

O auala o le faaaogaina o le anufe e faapenei:

Faʻaiʻu le paʻu (1 g) i totonu o se ipu malamalama vai ma alu mo le 12 itula. Ona vaevaeina lea o le mea na tupu i vaega e tolu ma inu i le aso, 30 minute aʻo leʻi 'ai.

E mafai ona e saunia le oloa i se auala talitutusa, ae faʻaaoga i le saʻo atoatoa pe a maeʻa le po i luga o se manava gaogao.

E mafai ona e saunia se fusi o le 150 ml o vodka ma le 10 g o le paʻu.O le lagolagoina o sea ituaiga e tatau ona i ai i se nofoaga malulu mo le 14 aso. Mo faamoemoega puipuia, ave se sipuniti o mea e afaina i le 3 taimi i le aso, ma mo faamoemoega tau togafitiga, ave se sipuni siva 3 taimi i le aso.

O le isi auala e faʻaaoga ai le Hericium: i le 150 ml o fualaau faisua poo le suāuʻu olive, vevela i totonu o se vai vai, e manaʻomia ona e faaopoopo atu i ai le 10 g o le paʻu ma faʻafefiloi lelei. A maeʻa lena, ona aveese lea o le paluga mai le vevela ma teuina i se nofoaga mafanafana mo le 3 itula. Ona teuina lea i totonu o le pusaaisa mo le isi 5 aso. Faia e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i le parakalafa lona tolu.

Aoga: faauu mai le nofomau i le "Russian Scientific Oncological Center ua faaigoaina mulimuli ane N. N. Blokhin "ma maua se tipiloma i le faapitoa" Oncologist "

10 mea sili ona aoga o le rimoni

O le fua sili ona lelei e mafai ai ona lelei lou mulivae, pei o le talavou!

Faʻamatalaga faʻapitoa

O le pancreas o se tamai okeni e tu tonu i tua o le manava. E faʻatino galuega taua e lua:

  1. Totogi O le tino e maua ai enzymes. Latou te fesoasoani i le faʻamavaeina o aʻafiaga, gaʻo, gaʻo gaʻo e maua mai i meaai. Enzymes ua faasaʻolotoina i luga o le gland i totonu o le lumen o le duodenum.
  2. Endocrine. O le pancreas e maua ai hormones e aafia i faiga faʻavave. E aofia ai ia insulin. Se siama e mafai ona maualalo ai le toto suka. O le isi mea taua o le glucagon. O le hormone e maua ai le faateleina o le maualuga o le suka. Leai se mea e sili atu le taua o le gastrin. O lenei hormone e faʻaleleia le gaosiga o le vai inu i le gland.

O vaega nei o le pancreas e iloga i le tino:

O le tele lava o taimi, e maua ai le tumutumu ulu o le ulu.

Mafuaaga o togafitiga

O se maʻi tumutumu, o ona uiga e manino ona faʻaalia i vaega mulimuli, o se tulaga leaga. O suʻesuʻega e masani ona masani ai i le oncology. Talu ai ona o le iron ua i ai se avega faateleina. O se taunuuga, e le mafai e le tino ona taulimaina ana galuega masani.

O mafuaʻaga o le paʻu i le tele o mataupu tau suʻesuʻega e tumau pea i se mealilo. Ae ui i lea, ua faailoa mai e fomaʻi mea e maua ai aiaiga mo le fatuina o sela o le kanesa.

O le mea lea, o se maʻi tigaina o le pancreas e mafai ona atiaʻe e faasaga i le talaaga o:

  1. Fuʻa. O le mea muamua lea e mafua ai le faʻaleleia o togafitiga. O faʻasolosolo polycyclic hydrocarbons o loʻo aofia i tapaa tapaa o se malosiaga malosi malosi o le atinaʻe o le toto. Pe tusa ma le 1/3 o maʻi uma o le kanesa o le pancreatic e mafua mai i le ulaula tapaa.
  2. Tuai. Tagata pe a mavae le 60 tausaga e sili atu ona aʻafia mo togafitiga.
  3. Itupa. E tusa ai ma fuainumera, o le tumutumu o lenei gland e masani ona maua i alii.
  4. O le maʻi suka. O maualuga maualuga o suka e mafai ona oʻo atu ai i le kanesa o le pancreatic.
  5. Faʻailoga pancreatite. O le mumu o le uumi taimi e masani ona avea ma mea e mafua ai le atinaʻeina o le faamai. Faʻafouina o le pancreatic suiga suiga o le pancreatitis osofaʻi le fula o le okeni. E faigata tele le faʻafefe o enzymes. O le pancreatic juice, lea e le ulu i totonu o le meaʻai, o loʻo i ai se aafiaga leaga i luga o fusi o le tino. O se taunuuga o lenei mea, o le parenchyma pancreatic ua matua afaina lava.
  6. Mafuaaga. O le mamafa ma le fesoʻotaʻi faʻatasi i le tino e mafai ona avea ma puna o le kanesa.
  7. Mea e le lelei. O le faʻaleagaina o gaʻo, gaʻo e gaosia ai le mamafa o luga o le tino. O se taunuuga, o le uʻamea e ono le lelei. O se taumafa lelei i fualaau 'aina ma fualaʻau e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tumo.
  8. Aiga. I le i ai o tagata o aiga oe na aafia i lenei maʻi, o le aʻafiaga o le atiaʻe o le kanesa o le gland e faʻapupula tele.

Faailoga muamua o le faamai

E matua faigata tele le fuafuaina o le vaitau pe a tupu muamua faafitauli ma le pancreas. O faʻamaʻi e ono le mafai ona maitauina seia oʻo i le amataga o le tulaga 4 o le oncology. Ma, o le mea e leaga ai, e le o se mea e le masani ai. Talu ai e naʻo le tupu aʻeo le tumutumu o le pancreas e lagona ai lava. O aʻafiaga o maʻi faʻaleagaina e faʻaosofia i le salalau o le kanesa i isi gaʻo.

Ae peitai, o iai faailoga e mafai ai ona masalomia se faʻamaʻi i le taimi muamua. Latou te faʻalagolago atoa lava i le faʻalauiloaina o le togafitiga.

Muamua faafitauli ma le pancreas o loʻo faʻaalia, o faʻamaoniga nei:

  • head oncology - leiloa o le mamafa, jaundice, gaʻo i totonu o le nofoa, tiga o le manava,
  • cancer o le tino, siʻusiʻu - paʻu o le mamafa, faʻalavelave faʻapitoa.

O togafitiga o loʻo atiaʻe i le ulu o le gland ua sili ai ona lagona e ia le sili atu nai lo le oncology na tulai mai i isi matagaluega o le pancreas.

Faailoga autu

Aʻo, afai tatou te talanoa e uiga i se maʻi o le pancreatic, o mea nei e mafai ona matauina:

  1. Faʻasalaga tiga faʻaleagaina. O faitioga muamua nei o le maʻi. Fesootaiga ma mea taumafa, e pei o se tulafono, e le o maua. O le tiga e sili atu ona leaga i le po. Pe a faʻavasegaina faʻamaʻi i le ulu o le gland, faʻalavelave faʻafuaseʻi e tupu i le taumatau saʻo ma le pute. Afai o le siʻusiʻu ua faʻaleagaina, o le tino o le pancreas, o le maʻi e oʻo i tiga ile pito i lalo, interscapular area. Faʻafitauli pe a suia le tulaga e mafai ona suia le malosi. O le mea lea, o lenei tiga e masani lava ona mafua sese i sciatica.
  2. Faʻailoga faʻapitoa. E maua e le tagata maʻi vaivaiga, leai se manaʻoga. E masani ona i ai se suiga i mea manogi, meaai a manu. O le tagata maʻi e musu i mea e sili ona fiafia i ai - caffeine, ava malosi, tapaa. O mea e masani ai, o le gau o le mamafa, faʻalavelave moe, o le Trusso's syndrome (migration o vein thrombosis) o uiga ia.
  3. O le mea e faʻaleaga ai. O loʻo i ai le faʻamalosia o le pulelele. O le iʻuga, o le a faʻapouliuli le urine o le maʻi ma le paʻu. E foliga fiafia. E i ai se paʻu paʻu. O le gallbladder o loʻo faʻaloaloa atu i le paʻi, e leai se afaina.
  4. Meaʻai o Digestion. Ole aofaiga talafeagai o enzymes ma le talo e le ulu i totonu ole lumenifo. O se taunuuga, o le maʻi e vave lava ona leiloa le mamafa. E i ai lona uiga o le manava.
  5. Lagonaina o le vaivai. O le aʻafia o le duodenum e mafua ai ona lagona e le tagata maʻi le manava i le manava, e tusa lava pe itiiti se meaʻai e 'ai. E mafai ona pala. O nisi taimi e faaopoopo ai le vomiting.
  6. Faʻafefe. Afai e tupu le paʻu i totonu o puipui o le manava, e mafai ona matauina lenei faailoga ile maʻi. E faʻaalia i le vomiting o se musika povi poʻo se feces of a coal-black color.
  7. Faailoga o le vailaau oona. Latou te aliali mai pe a sasaina le paʻu e le velen. Ole maʻi e atiaʻe le leukopenia, anemia, thrombocytopenia. Atonu o le faateleina o le telē o le vaʻavaʻavaʻa.
  8. Faailoga o le maʻi suka. Afai e faʻaumatia ia tamaʻi gaosiga o le inisalini o le gland, ona maua ai lea e le tagata maʻi ni faʻaaliga iloga. O loʻo i ai se galala malosi, faʻamamaina o le paʻu ma mucous membranes, gutu malogo.
  9. Ascites. O se faailoga tuai o togafitiga. E faʻaalia ai metastases i totonu o le fanua, portal vein.

E faigata ona valaʻau i soʻo se tasi o faʻamaoniga e patino i le oncology. O le mea lea, o le faʻalavelave e fesootaʻi ma le pancreas o se mafuaʻaga tatau lea e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E na o se suʻesuʻega e mafai ona iloa ai se fomaʻi.

E ui lava i le i ai o faʻamaoniga (lea e mafai ona faʻaalia ai isi togafitiga), o suʻesuʻega nei e faia:

  1. Faʻamatalaga faʻamatalaga. O se auala saogalemu ma sili ona malamalama. O sea suʻesuʻega e mafai ai ona e fuafuaina le i ai o se faʻaogaina o se mea leaga, suiga o le tino i le pancreas, lona tulaga. O le suʻega faʻamatalaga o loʻo faʻaalia ai se tumo o lona maualuga e silia ma le 2 cm. I le faʻaopoopoga, o le suʻesuʻega e maua ai se manatu i le maualuga o le faʻalogo. I le taimi o le suʻega, o le setete o ia ituaiga meaola e pei ona fuafuaina le parenchyma pancreatic. O le faʻasalalauga e mafai ai e oe ona iloa ona suiga faʻavae.
  2. CT. O le suʻesuʻega e tuʻuina atu ai se faʻamatalaga o le telē, nofoaga o togafitiga, le aʻafiaga o totoga lata ane. O le suʻesuʻega e faʻatuatuaina lelei pe a iloa mai le tumutumu mai le 3 cm. Ae peitai, o le CT e fesoʻotaʻi ma le x-ray irradiation. O le mea lea, e masani ona le fautuaina e tauaveina.
  3. MRI. Maualuga faʻamatalaga o le metotia faʻatasi ma se avega mamafa i le tino.
  4. Biopsy O le faʻamaoniga sili lea ona talitonuina o le oncology. O se vaega faapitoa o le paʻu e ave mo suʻesuʻega, lea e suʻesuʻeina ma le totoʻa i lalo ole microscope. O mea talafeagai e tatau ona faia i ni auala se lua. I lalo o le faatonutonuina o le ultrasound, ua faʻaofiina se nila faapitoa i le vaega o le paʻu. E mafai ona faʻaaogaina le metotia endoscopic. O se faʻamaʻi tino manifinifi ua faʻaofiina i le gutu o le tagata maʻi.
  5. Suʻe toto. I luga o le oncology, o le faateleina o se mea faapitoa e iloa ai i totonu. Peitai, o lenei uiga atonu o se faailoga o isi faʻamaʻi.

Afai e maua se maʻi pipisi o le kanesa, o le suʻesuʻega ua manatu ua faamaonia. Ae peitai, o le fuafuaina o le tulaga o le faamai, o le a manaomia nisi suesuega faaopoopo: fagu-ray, le ultrasound ate.

Totoga togafitiga

O lenei maʻi e mafua mai i vaega sili ona faigata o le oncology. E oʻo mai i aso nei, e le mafai e fomaʻi ona tali manino i le auala e fofo ai le paʻu. O aʻafiaga e fesootaʻi ma tagata matutua. I le faʻaopoopoga, o gasegase e tele faʻamaʻi faʻamaʻi. O le isi mea e faʻamalosia ai le togafitiga o le faʻamalamalamaina o togafitiga i taimi mulimuli, pe a afaina ai le toto i gaʻo lata ane.

O le togafitiga autu o se taotoga o le pancreatic. O aʻafiaga o sea faʻafitauli e faʻalagolago i le tele o mea, o le autu o le tulaga lea o togafitiga.

Faʻaaogāina, faʻalagolago i faʻamaumauga, ma isi metotia o togafitiga:

  • togafitiga palliative
  • togafitiga o le radiation
  • chemotherapy.

Tausiga togafitiga

E ala i le taotoga o lona uiga o le faiga a Will. E aveese e le tagata maʻi le vaega o gland e aofia ai le paʻu. I le faaopoopo atu i ai, o le vaega o le manava, duodenum, gall sladder, ma laumama lymph o loo i tafatafa ane o le pancreas o loʻo faia ai le faiga lava e tasi.

O le manaʻoga e aveese le tele o okeni e mafua mai i le tulaga faʻa-natura o le gland lava ia. O le pancreas e vavalalata vavalalata ma mea o loʻo taʻua i luga. I lenei fesoʻotaʻiga, e vave lava ona salalau le paʻu i tafatafa o okeni. O le aveeseina oe ua mafai ai ona e taofia le tupu aʻe o maʻi.

O le mea e leaga ai, na o le 10-25% o tagata gasegase e fautuaina mo taotoga pancreatic. O taunuuga o taotoga e le aofia ai le olaga faaletino.

I le taimi lava lea e tasi, o fuainumera o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga nei, pe a tatou talanoa e uiga i tagata gasegase ma se faʻafitauli o le kanesa o le pancreatic:

  1. A leai se taotoga, o le averesi o le soifuaga o se maʻi e tusa ma le 6 masina.
  2. A maeʻa le taotoga, ona tupu lea o lenei vaitaimi, e fuafua i le tulaga o maʻi, e oo atu i le 1.5-2 tausaga.

Talosaga puipui

  • faaleleia le tulaga lelei o le olaga
  • aveese le tiga le mautonu,
  • tauiviga taufaasese
  • e toe faʻafouina le pule o le duodenum.

E tele metotia e mafai ai ona faia taotoga puipui. O le mea e leaga ai le tumutumu o le pancreatic, e le o aveeseina. Ae ui i lea, o le lelei o le olaga e faʻaleleia atili.

O auala autu e aofia ai:

  1. Faʻaiʻuina o le siama. O se pu faʻapitoa po o se uaea ua faʻafeiloaʻiina i totonu o le lumenese o le vaʻa vaiti. Na ia faʻalauteleina le ala. O le mea lea, o le faʻatinoga o le pule ua toe faʻafoisia. O le keke e saoloto saoloto.
  2. Faʻataʻotoga faʻaleleia. Le uiga o le taotoga e talitutusa ma le muamua. Naʻo le pasese o le talo e le toe faʻaleleia, ae o loʻo faʻaalia i fafo - i totonu o se ato na faia faapitoa.

Analiseics e mafai ai e oe ona tau i le tiga. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave le mautonu, o loʻo faʻamatalaina le tagata maʻi i faʻamatalaga faʻasolosolo:

Isi togafitiga

Ina ia faʻafesoʻotaʻi le oncology pancreatic, e mafai ona togafitia se tagata maʻi i togafitiga nei o radiation:

  • faʻamaʻi faʻatasi ma patmsstrahlung,
  • mamao gamma togafitiga
  • faʻamalosi faʻatasi ma le televave o le eletise.

E mafai ona faia togafitiga faʻamalosia muamua, pe a uma le taotoga, ma o nisi taimi. O le faʻamoemoe o le maʻi e 12-13 masina. Afai o le faʻamalositisi togafitiga faʻatasi ma le taotoga faʻamalolo, o lona uiga o le avefeʻau masani e tusa ma le 16 masina.

Chemotherapy e faʻaaoga pe a le mafai ona faia se isi togafitiga poʻo le faʻaleleia atili o le aafiaga o le togafitiga. O le mea e leaga ai, o sea ituaiga auala e mafai ai ona maua se vaega o le puleaina o le neoplasm.

Faʻasologa o faʻataʻitaʻiga

I le tele o tulaga, o le faʻamautinoaga ua faʻatuina i se tulaga alualu i luma. O le maʻi ua i ai faʻamatalaga faʻapitoa o le faʻaleagaina e pei o se maʻi o le pancreatic. O le faʻamaloloina o lenei faʻamaʻi e le lelei.

E oti tagata mai le vave ona faateleina o le inupia, cachexia, faʻalavelave o le intestinal, faʻataʻavaleina jaundice ma le tele o isi faʻafitauli.

A maeʻa le taotoga, o le 5 tausaga le soifua maloloina o tagata gasegase (tusa ai ma tusitala eseese) e 8-35%.

Faʻasologa o togafitiga

Faʻafefea ona togafitia le pancreas i le oncology? Ae paga lea, o lenei mea e faigata tele. Ma o nisi taimi e le mafai. O le mafuaaga lena e tatau ai ona faia taumafaiga uma e aloese ai mai le maʻi.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻalogo i fautuaga faigofie:

  1. Taofi le ulaula.
  2. Faʻatuina meaʻai lelei.
  3. Aveesea aʻafiaga leaga o le siosiomaga (asu o asbestos).
  4. Taimi vave togafitiga o faʻamaʻi: pancreatitis, maʻisuka.
  5. Faʻaauau ona faia suʻesuʻega faʻamalositino, aemaise i le i ai o cysts, o loʻo mamafa i le faʻamaoni.

Aua e te tuuina atu se avanoa se tasi o togafitiga e atiina ae ai i lou tino. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga