Ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka: taunuuga o le inu

Autu o le tusiga: Alu ma le ituaiga 2 maʻisuka: taunuuga o le inu - matou te malamalama i le mataupu, faiga o le 2019.

O vailaau faafomai e masani lava ona tetee i le faaaogaina o le ava, aemaise lava pe afai o se ituaiga o mea ua fai ma vaisu e atiina ae i se talaaga o faamaʻi matautia, e pei o le maʻisuka.

Ava malosi ma le maʻisuka ituaiga 1

Afai e mafatia se tagata i lenei ituaiga o maʻisuka, ona avea lea o se faʻaletonu ma le le taua o le ava malosi e sili atu le lagona i le inisalini, lea e mafua ai le faʻaleleia atili o le malosi e pulea ai le suka.

Afai o le a togafitia e le tagata gasegase i se metotia o le togafitiga, ona le mafai lea ona e iloa o se mea lelei, o le ava i le maʻisuka o le a le gata ina afaina ai le maualuga o le suka, ae e iai foi se aafiaga leaga i le ate.

Ava malosi ma le ituaiga 2 maʻisuka

Afai tatou te mafaufau i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e tatau i le tagata gasegase ona manatuaina o le ava malosi e mafai ona tuufaatasi ma le faamai pe afai e itiiti le taumafaina. Faatasi ai ma le inu lelei, o le faaitiitia vave lava o le maua o le toto o le kulukose e mafai ona tupu.

I se isi faaupuga, o le tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ona iloa le faʻaaogaina o le ava i lona tino ma totoga i totonu. toto toto, fatu ma pancreas, o le ava malosi i le maʻisuka e mafai ona matua tele.

Ae faapefea le uaina?

O le tele o le maʻisuka atonu e popole e uiga i le ono mafai ona faʻaaogaina mea inu uaina. E talitonu tagata popoto o aso nei e tasi le ipu uaina e le mafai ona afaina ai le soifua maloloina, ae pe a mūmū mūmū.

O vine mai lanu mūmū mūmū o loʻo i ai le faʻamalolo i le tino ma faʻapipiʻiina i polyphenols, e nafa ma le puleaina o maualuga o le suka suka, lea e lelei tele mo le maʻisuka, ma le isi, o fua o le maʻisuka i nisi o aofaiga e le faʻasaina mo le maʻisuka.

A e filifilia lenei mea manogi, e tatau ona e gauai atu i le aofaiga o suka i totonu, mo se faataitaiga:

  • i vine mamago e 3-5%,
  • i le faʻagogo-mago - e oʻo i le 5%,
  • semisweet - 3-8%,
  • isi ituaiga o vine e aofia ai le 10% ma luga.

I le faapipiiina i luga, e mafai ona tatou fai atu o tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona filifili mo vini ma le faasinusisi i lalo ifo o le 5%. O le mafuaaga lea ua fautuaina ai e fomai e inu le uaina mumu, lea e le mafai ona suia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E mautinoa le finau o saienitisi o le inu 50 kalama o le uaina mama i aso uma o le a na o le aoga. O lea "togafitiga" e mafai ona taofia ai le amataina ma le atiaʻe o le atherosclerosis ma maua ai aafiaga aoga i luga o toto o le mafaufau.

Afai e te le manaʻo e lafoai le fiafia o le inupia o le ava mo le kamupani, ona tatau lea ona e manatua e uiga i nisi o vaega taua mo le inu lelei o le uaina:

  1. e mafai ona e faatagaina oe lava e le sili atu i le 200 g uaina, ma tasi i le vaiaso,
  2. O le ava malosi e naʻo luga lava o le manava atoa pe i le taimi e tasi e pei o na mea taumafa o loʻo i ai vailaʻau faʻamalosi, e pei o falaoa po o pateta,
  3. e taua le matauina o le taumafa ma le taimi o injections o le inisalini Afai ei ai fuafuaga e inu ai le uaina, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fua o vailaʻau,
  4. O le taumafaina o ava malosi ma isi suamalie suamalie e matua faasaina.

Afai e te le mulimuli i nei fautuaga ma inu e tusa o le lita o le uaina, ona maeʻa lea o le 30 minute o le a amata ona ola vave le maualuga o le suka i le saoasaoa. A maeʻa le 4 itula, o le a paʻu lalo ifo le suka toto ina ia mafai ai ona avea ma se mea e manaʻomia mo se coma.

Maʻisuka ma Vodka

O le vaega sili o le vodka o le vai mamā ma le ava malosi o loʻo i ai i totonu. O le oloa e le tatau ona aofia ai soʻo se meaʻai poo mea le mama i lalo o soo se tulaga. O vodka uma e mafai ona faʻatau i soo se faleoloa e mamao ese mai mea e mafai o le tino o le maʻisuka, o lona uiga o le maʻisuka ma le ava malosi, i lenei tulaga, e matua le fetaui.

I le tino o le tino, o le vodka o le a faaitiitia ai le toto toto, mafua ai le hypoglycemia, ma o taunuuga o se hypoglycemic coma e masani lava ona ogaoga. Pe a tuufaatasia le vodka ma tapenaga o le inisalini, ua faasaʻoina hormones, lea e faamama ai le ate o toxins ma talepe ai le ava malosi.

I nisi o tulaga, o vodka e mafai ona fesoasoani i le tagata maʻi e foia le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona tupu lenei mea pe a fai o le maʻi ma le ituaiga lua o gasegase ei ai le kulukose e sili atu nai lo tulaga masani uma. .

Taua! 100 kalama o vodka i le aso o le maualuga lea o le faʻatagaina o le ava malosi. E tatau ona faʻaaogaina na o meaai laiti-kalori.

O le vodka lea e amataina le faagasologa o otaota i totonu o le tino ma gaosia ai le suka, ae peitai, i le taimi lava e tasi o le a faʻalavelaveina ai le gasegase o le gasegase i totonu. Mo lenei mafuaaga, o le togafitiga o le vodka ma togafitiga e manaia mo nisi o suka suka o le a faʻavevela ona faatoa faia lea ma le maliega ma le faʻatagaga a le fomaʻi ma o le filifiliga pito i sili ona lelei o le na o le tuu le inu ava malosi.

Contraindications

O loʻo i ai le numera o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi pipisi e taofia ai le faʻaaogaina o le ava malosi:

  1. O le faʻamalosia i totonu o lenei tino o le a avea ma mea e manaʻomia muamua mo le atinaʻeina o le faʻavavega o pancreatitis ma faafitauli i le gaosia o elemene digestive taua, faapea foi ma le inisalini,
  2. o le hepatitis tumau poʻo le cirrhosis o le ate,
  3. gout
  4. afaina fatuga (o le maʻisuka nephropathy ma le le atoatoa o le tino),
  5. o le i ai o se vailaau e faʻasolosolo ai le faʻasolosolo i tulaga o le hypoglycemic.

O taunuuga o le faʻaaogaina o le ava malosi

I totonu o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e tele naua le suka e le liua i le malosi, ma le tele o le suka e le liua i le malosi, o le tino e taumafai e aveeseina i le mimilo. .

Afai e tele le taumafaina o le ava malosi, ona tupu lea o le lamatia o le hypoglycemia i le tele o taimi. E mafua mai i le mea moni o le ava e le mafai ai ona gaoioi lelei le ate, aemaise lava pe ae inu i luga o se manava leai.

Afai ei ai foi ni faaletonu i le tino, o lona uiga o le ava o le a na ona faʻamalosia ai lenei tulaga ogaoga.

Ituaiga 2 maʻisuka ma le ava malosi - pe tutusa lelei?

O le faʻaaogaina o le ava malosi e tatau lava ona tupu i taimi talafeagai, ae le o le faʻaaogaina o le ava malosi e masani lava ona tupu i totonu o tulaga talafeagai, ae le o le faʻaaogaina o le ava malosi e tatau ona i ai i tulaga talafeagai o le tino. , togafitiga o le faʻamaʻi, togafitiga faʻaaogaina. E mafai ona inu vaiinu malosi ma se ituaiga o le inisalini tutoatasi o le faʻamaʻi, e mafaufauina i le mataupu.

Vaega o le maʻisuka ituaiga 2

O le kulukose o se fale ma malosiaga mo le tino o le tagata. I le taimi lava i totonu o le gastrointestinal tract, o gaʻo vailaʻau faʻamaʻi ua gaui i totonu o monosaccharides, lea o le a oʻo atu i le toto. E le mafai e le kulukose ona alu i totonu o le masini ona o lona tino "O le faitotoʻa" e tatala ai le monosaccharide insulin - o le hormone o le pancreas.

Le aʻafiaga o le ava i le tino o le tagata

O le inu malosi o le ava e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻamautuina. O le inu tele ma le masani o ia mea e tutupu e tau atu i taunuuga nei:

  • E le afaina i le gaioiga o le faiʻai ma le fatugalemu o le tino. E faaitiitia e le ethanol le aofaʻi o le okesene e tuʻuina atu i siama ma masini, e oʻo atu ai i le gasegase manuʻa.
  • Cardiovascular pathologies O le tele o le ava e mafua ai le atiaʻe o le fatu fatu fatu, faʻamalosia ai faʻaaliga o le atherosclerosis, ma soli ai le fatu fatu.
  • O faʻamaʻi o le manava ma le manava. O le ethanol e iai sona aafiaga mumū, e mafua ai le afaina o le eleele ma le mai luga o le mucous membrane o le manava ma le duodenum. O ia tulaga e mafua mai i le malupuipuia, gaogao o le puipui.
  • Faʻailogaina o fatugaʻo O le faʻagasologa o le filiga o le ethanol o le pala o oloa o loʻo tupu i totonu o nephron taʻavale. O le mucous membrane e vaivai ma faigofie i manuʻa.
  • E i ai se suiga i fua faʻatatau o hormones, ua faʻaleagaina le hematopoiesis, ua faʻaitiitia le faʻaogaina o le tino.

Maʻisuka ma le ava malosi

O le maʻisuka ituaiga 2 o le gasegase e masani lava i le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga mai vaʻa o le faiʻai, gaʻo, fatu, tagata suʻesuʻe, pito i lalo. faʻavavevave le faʻafuaseʻi o faʻaleagaga.

E taua tele le iloa e mafai e le ethanol ona faʻaitiitia le maualuga o le toto toto ma mea uma e foliga mai e lelei, ona e manaomia e le maʻisuka, ae o le mea matautia o le hypoglycemia e le vave tupu pe a uma le inu, ae pe a mavae ni nai itula. .

O le hypoglycemia ma le ava malosi e iai le faʻatuai tele o le atinaʻe, atonu e foliga mai i tagata soifua maloloina pe afai latou te inupia ae e ai sina meaʻai.

Faʻaaliga o le tuai o le hypoglycemia

I nisi o tulaga, e le o le tala o le mea moni e inu se tagata i le ava malosi, e faigata ona vavalalata le tulaga o le faaititia o le maualuga o le suka i le toto, ona o le tutusa o faailoga:

  • sosolo
  • tiga o le ulu
  • vavao
  • vaega o gatete
  • taoto, vevela,
  • fenumiai,
  • solia le manino o le tautala.

E taua ile tagata o loʻo siʻosiʻomia e se tagata inu ava malosi e iloa lona maʻi. O lenei mea o le a fesoasoani e fesoasoani i le tagata maʻi i le taimi pe a manaʻomia.

E inu pe le inu?

O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka o loʻo i ai se tulaga e le maitauina, o lona uiga e lelei tele le lafoaia atoatoa o le ava malosi. O taunuuga o le "togafiti o le tino-ava" e le o mautinoa, o le lamatiaga lea. d.) o se faʻasalaga tuusaʻo e inuina ava malosi.

Le mea e filifili mai meainu

O fualaau oona o se tasi lea o filifiliga talafeagai. O le tele o le uaina mūmū e mafai ona afaina ai le tino:

  • faatamaoaigaina ma microele manaomia,
  • o le a faʻalauteleina ai le tala,
  • aveese oloa oona
  • tumu i amino taua,
  • faaitiitia le aofai o le cholesterol i totonu o le toto,
  • faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻalavelave i vela tino.

E tatau ona manatuaina o le uaina e tatau ona mago ma i se aofaiga e le sili atu nai lo le 200-250 ml. I tulaga ogaoga, semi-dried poʻo le suamalie, o loʻo iai le faasinoala o le itiiti ifo ma le 5%, e faatagaina.

Mea inu malosi

E mafai ona faʻaaogaina le ava malosi ma le numera o le malosi o le 40 tikeri ma le maualuga (vodka, cognac, gin, absinthe) i le aofaiga o le 100 ml i le taimi. E tatau ona fuafua le natura o le oloa ma le leai o ni faʻaleagaga le mama ma faʻaopoopoga, talu ai e mafai ona latou aʻafia le tino o le maʻi. E mafai ona faʻatagaina le faʻaaogaina o le vodka faʻatulagaina e sili atu ma le 2 taimi i le vaiaso.

E le o se mea muamua, e tatau ona faʻapea e tatau ona lafoai se vai inu mo soʻo se ituaiga o maʻisuka. O le pia e lauiloa mo lona maualalo maualalo, ae o loʻo i ai se faasinomaga maualuga.

I le maʻisuka ituaiga 2, o ava nei e faʻasaina:

  • ava malosi
  • Champagne
  • cocktails
  • tuufaatasiga o mea inu malosi ma vai emoemo,
  • faʻatumu
  • vermouth.

Taʻaloga Malie Paʻu

O loʻo i ai le tele o fautuaga, o loʻo matauina le mea e mafai ona e tausisia maualuga le maualuga o le suka i totonu o tapulaa talafeagai ma mafai ai e lou tino ona maua sina siʻosiʻomaga.

  1. O faʻasalaga o loʻo i luga e taliaina mo tamaʻitaʻi. E faatagaina faalua tamaitai ile lua.
  2. Fainu naʻo le faʻatasi ma meaai, ae aua le alu i tua atu o le lisi o oloa faʻatagaina ma se kalo tasi e fuafua e le endocrinologist.
  3. Faʻaaogaina na o meainu maualuga. O le faʻaaogaina o le ava malosi ma le tele o mea le mama, faʻaopoopoga, faʻasao e mafai ona faatelevaveina le atinaʻeina o faʻalavelave ma mafua ai le le mafaʻatonuina o tali mai le tino.
  4. Aloese mai le inuina o le ava i le afiafi, ma o le tolopoina o le hypoglycemia e le oo mai i le taimi o le moe o le po.
  5. Ia i ai le auala e vave faʻaopopoina ai fua faʻatatau o le kulukose i totonu o le toto.
  6. Faia ni metotia e pulea ai oe lava i le maualuga o le suka i le fale. Fua fua i luga o se manava gaogao, pe a uma ona 'ai ma inu ava malosi, aʻo lei moe.
  7. Fefaʻatalanoa ma se faʻauʻuga ole suʻesuʻega e uiga i le manaʻoga e faʻaititia le fua o fua o le suka.

Alu ma le maʻisuka: pe mafai ona ou inu ava malosi mo le maʻisuka

O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai se soifua maloloina lelei ma meaʻai, ae o le toʻatele e mafaufau pe mafai ona faʻaaogaina le ava malosi mo le maʻisuka.

Aso malolo e le mafai ona faia e aunoa ma le ava malosi, ma o se tagata e mafatia i le maʻisuka e le iloa pe faapefea ona amio i le laulau.

E toatele tagata e mafaufau pe mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka (ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1). O lenei tusiga o le a faʻamatalaina tulafono faavae e faatatau i le taumafaina o le ava e tagata maʻisuka.

O aʻafiaga o le ava i luga o le maʻisuka

E tutusa lelei le ava malosi ma le maʻisuka? I le tino o le maʻisuka, o le ava malosi ei ai sona aafiaga faapitoa. O le inu e fesoasoani i le faalavelaveina o le gaosiose gaosia i totonu o le ate. E faaitiitia ma faateleina ai aafiaga o le inisalini.

Pe a inu le ava, e vave lava ona toto i totonu o le toto O le vai inu e gaosia i le ate, o lea afai o le tagata na te inisalini poo fualaau oona e faaosofia ai le gaosiga o le inisalini, inu ava malosi e ono mafua ai le toto toto, ona o le ate. E mafai foʻi ona faʻaleagaina ai le hypoglycemia. E le gata i lea, o se faʻalavelave ogaoga ua faia i le setete o le cardiovascular system.

Maʻisuka ma le ava malosi

E tusa pe o faʻatasi le ava malosi ma le maʻisuka, e lua manatu.

O le toatele o fomaʻi o loʻo mausali mausali e faapea:

  • Pe a inuina le ava malosi o le a iai se faʻaititia o le toto toto, lea e mafai ona amataina ai le atinaʻe o le hypoglycemia.
  • O se tagata maʻi inu e mafai ona momoe ma e le matauina muamua faailoga o le hypoglycemia.
  • O le ava malosi e mafua ai le fenumiai, lea e mafua ai ni faaiuga faanatinati, e aofia ai le taimi e ave ai vailaʻau.
  • Afai ei ai ni faʻafitauli i se tagata e maua i le maʻisuka ma fatugaʻo ma le ate, ona faʻaaogaina lea o na meainu e ono mafua ai se faʻalavelave tele o faʻamaʻi o nei totoga.
  • O le ava malosi ei ai sona aafiaga faataumaoi i le fatu ma toto toto.
  • O le ava malosi e mafai ona faateleina ai le manaʻo, lea e mafai ona mafua ai le tele o mea taumafa ma, o se taunuuga, o le faateleina o le toto suka.
  • O le ava malosi e faateleina ai le toto.

O le manatu lona lua o le maʻisuka e mafai ona e inuina ava malosi, na o le tele lava o fuainumera.

E i ai le tele o tulafono faʻavae e aloese ai mai ona aafiaga leaga ile tino.

E fautuaina se tagata e maua i le maʻisuka:

  • aua nei inuina ava malosi i luga o se manava gaogao,
  • inu vaiinu malolosi po o le uaina mumu mūmū,
  • tausia se siaki i lou toto suka.

O lenei manatu e fefaasoaaʻi e tagata gasegase e le o tausisi i faʻasalaga mamafa a le fomaʻi ma latou te le manaʻo e suia le masani masani o latou ola seia oʻo ina latou maua le maʻisuka.

O ituaiga autu o le maʻisuka

O le maʻisuka e afua mai i mea e le masani ai ua tuʻuina i le gataifale, ma e mafai foi ona mafua mai i se viral vailaʻau i le tino pe o se taunuuga o se faaletonu o le tino puipuia.

E masani lava, o le faamaʻi o le taunuuga lea o le le paleni o meaai, o le leai o se tino, faaletonu o le tino, ma le togafitiga ma ni fualaau faasaina.

Tagata faʻapitoa e iloa le maʻisuka nei:

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1)

O le ituaiga o faʻamaʻi e mafua ai le lagona o le fiainu, I le maʻisuka, o le mamafa o le paʻu o le tino, o le faʻavaveina o le faʻatupulaia o le galuega, o le vaivai o le musika e aliali mai Afai e le maua e le tagata maʻi togafitiga talafeagai, e mafai ona ia atiaʻe le ketoacidosis ma le leai o se manaʻo, taoto ma vili.

Faailoga masani

Mo ituaiga uma o faʻamaʻi, faʻafitauli e pei o:

  • faʻalavelave i le galuega a le loto,
  • lapisi atherosclerosis,
  • mausali i faiga le lelei i totonu o le tino,
  • faʻaleagaina o le tino,
  • ituaiga maʻi o le paʻu,
  • gaʻo gaʻo
  • vaivai o le tino puipuia,
  • soli faʻatasi
  • nifo nifo.

E masani lava, o se suiga tele i le suka o le toto e maua i foliga e tutusa ma le inisua. O le tagata maʻi e amata ona pala, e moe, vaivai ma le lelei.

Sauniuniga saogalemu

O le ava malosi i le maʻisuka na mafua ai le faaitiitia o le galucose gaosia e le ate, lea e matautia mo tagata mamai o loo inuina le ava malosi i luga o se manava gaogao pe maea foi aoaoga faaleaoaoga.

Afai o le maʻisuka e inu tele i le ava malosi, ua oso i le toto, o le faitotoa mo le maualuga o le hypoglycemia, ua afaina ai le pito i tua ma faailoga o le neuropathy.

O se tali atu i le ava malosi e le o se mea e masani ai. Afai e te inuina le ava i se tapulaa faatapulaʻa ma siaki pea le maualuga o le inisalini, ona ono faaitiitia lea o le itu.

Afai o le maʻisuka e sili atu i mea inu malosi, e fautuaina e le sili atu i le 75ml i le aso. E sili atu le lelei e sui ai le malosi malosi o le uaina mūmū mūmū, lea e tatau ona faʻaumatia e le silia ma le 200 g i le aso.

Afai ei ai se maʻisuka o se tagata, pe mafai ona ou inu ava i aso uma? O le faʻaitiitia o le aofaiga e le o faʻamaonia ai e mafai ona e inuina ava malosi i aso uma. O le mea aupito maualalo o le aoga e sili ona lelei, e sili atu ma le faalua i le vaiaso.

Tulafono faʻavae mo le inu ava malosi i le maʻisuka

O le a le mea e tatau ona iloa e le tagata faʻamalosi o le maʻisuka? E mafai ona inu se ava malosi mo le maʻisuka? E tele ituaiga o ava malosi, lea, i le i ai o le faʻamaʻi, e matua faasaina.

O lenei lisi e aofia ai:

  • ava malosi
  • Champagne
  • pia
  • suamalie suamalie suamalie
  • soda o lo o aofia ai sina maualalo o le ava malosi.

E le gata i lea, e le tatau ona e inu ava malosi:

  • i luga o se manava leai
  • sili atu ma le tasi i le vaiaso
  • e tutusa ma se auala e faaitiitia ai le vevela,
  • i le taimi pe a uma foi taʻaloga.

E le fautuaina le maua o se mea taumafa i meaai masima pe gaʻo.

O le tulafono auro e tatau ona i ai le siakiina pea o le maualuga o le toto suka. Siaki ao leʻi inuina le ava malosi Afai e tuʻuina i lalo, aua nei inu. Afai ei ai se manaʻoga faapena, e tatau ona e tago i se fualaau faasaina e faateleina ai le suka.

Afai ua sili atu le inuina o le ava malosi nai lo le mea ua faamoemoeina, e tatau ona e siaki lau suka ao lei moe, masani lava i lenei tulaga ua tuu i lalo.

O le toʻatele o tagata e mafaufau pe mafai ona fefiloi le maʻisuka ma isi meainu. I lenei tulaga, e fautuaina e filifili se vaega ole maualalo-kalori. E fautuaina e lafoaia mea inu suamalie, suamalie ma syrups.

I le tulaga o masalosalo e uiga i lou manuia manuia i le lumanaʻi, taʻu i le tagata o le a latalata ane e uiga i se gaioiga talafeagai mai le tino. I lenei tulaga, o le a mafai ona latou maua fesoasoani talafeagai.

E mafai ona ou inu vodka?

E mafai e se vomka ona inu i le maʻisuka? I le taliina o lenei fesili, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le vaiinu. i totonu lava o ia vailaau matautia eletise e iai se aafiaga leaga i le tino o le tagata.

E fesoasoani le Vodka i le maualuga o le kulukose, lea e mafai ona amataina ai le hypoglycemia. O le inu faatasi ma le inisalini e puipuia ai le gaosia o le aofaiga saʻo o le hormone-faamamaina e fesoasoani i le ate e inu ai le ava malosi.

Ae i nisi tulaga, e fesoasoani le vodka e faʻamautinoa le tulaga o le maʻisuka. E mafai ona faʻaaoga vodka mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le ava malosi i lenei tulaga e mafai ona faʻamalosia le tulaga pe afai e sili atu le maualuga o le faasinusili i le tulafono faatagaina. vodka meaai o mea o le kalori ala.

O le vai e fesoasoani e faʻagasolo ai le gaogao ma talepe ai le suka, ae i le taimi lava lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le tino i totonu o le tino. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi.

Inuina o le uaina

O le tele o saienitisi latou te talitonu o le inu i le uaina mūmū mūmū e le mafai ona afaina ai le tino. Peitai, mo le maʻisuka, o le inuina o le ava malosi e masani lava ona afaina i faafitauli.

O le vailaau mūmū mūmū e aofia ai vailaʻau e aoga mo le tino - Polyphenols. E mafai ona latou pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Pe a tago i lenei ava, e tatau ona gauai le maʻisuka i le pasene o le suka i totonu o le vai. mūmū mūmū, e ui lava e matauina e le aoga foi i le sauaina.

E mafai ona ou inuina le ava malosi i le maʻisuka i ni aofaiga e le faatapulaaina? I se tasi taimi, ua fautuaina e te le sili atu nai lo le 200 g, ma mo le faaaogaina i aso taitasi, 30-50 g o le a lava.

Fainu pia

O le toʻatele o tagata, aemaise lava tamaloloa, e sili atu i le pia i le ava malosi. O le maualuga o le kalori oloa o loʻo i ai le tele o mea inu oona. O le mea lea, e le fautuaina mo tagata e maua i le maʻisuka.

O le pia foi o le ava malosi I le maʻisuka ituaiga 2 i le aofaiga o le tasi ipu tioata, e le ono ono afaina ai, ae o le inisalini e faalagolago i ai, o le inu e mafai ona mafua ai se osofaiga matautia. mafua ai le oti.

O le tele o le maʻisuka latou te talitonu sese o le pia e le afaina ai le soifua maloloina. o le ate ma le totoina o le toto. Ae o lenei aafiaga e mafua ai le faʻaaogaina o le fefete, ae le o le pia.

Contraindications

E i ai tulaga patino o le tino lea e le fetaui ai le ava malosi ma le maʻisuka i soo se auala:

  • Faʻateleina le tului i le hypoglycemia.
  • Le i ai o le gout.
  • Faʻaititia le gaioiga o galuega faʻatasi ma se togafitiga e pei o le nephropathy o le maʻisuka.
  • Maualuluga faʻamalosi pe a fai le inu ava malosi, lea e mafua ai le toilalo i le gaʻo gaʻo.
  • O le tele o le ava malosi i le pancreatitis e mafai ona amata ai le maʻisuka ituaiga 2.
  • O le i ai o le hepatitis poʻo le cirrhosis i le maʻisuka, lea e taatele.
  • Faʻafefea "Metformin" O le masani lava o lenei vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina mo le faʻamaʻi o le ituaiga 2. O le faʻafefiloi o le ava malosi i lenei vailaʻau e mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.
  • O le i ai o le neuropathy o le maʻisuka. O le ethyl alcohol e faʻaleagaina ai le neura.

O le taumafa e tatau ona faia i le tolu i le lima taimi tusa lava pe tatau ona aofia ai ituaiga ituaiga meaai.

O se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le atinaʻeina o le tuai o le hypoglycemia, pe a oʻo mai se ata faʻaleagaina e tele ni itula pe a uma le inu ava. E matua faigata lava ona taofi se osofaiga ona o le paʻu o le glycogen i le ate, ma e mafai ona tupu lenei tulaga pe a uma ona inu i luga o se manava gaogao.

Faaiuga

O le ava malosi ma le maʻisuka, e tusa ai ma le tele o fomaʻi, e le aofia ai. O le inu malosi o le ava malosi e mafai ona mafua ai le paʻu o le suka. mafatiaga mai le gaioiga o le gaosiga o le kulukose.

Maʻisuka Ava

Faʻasalalau: Iuni 16, 2018

O le inu malosi o le ava malosi e afaina ai le tino atoa, ae o le iai o faʻamaʻi faʻamaʻi naʻo le faʻalauteleina o le soifua maloloina ma e oʻo atu ai i taunuuga sili ona le faamoemoeina ma leaga. O le ava malosi i le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o le atinaʻe o faʻamaʻi e le gata mo le soifua maloloina ae faapena foi mo le ola o le tagata. , e tusa ma le 8.5% o le faitau aofai o le paneta atoa o loʻo i ai se faʻamaoniga o le maʻisuka, ae 1.5 miliona tagata e maliliu i tausaga taʻitasi mai faʻalavelave o le faʻamaʻi.

I lenei tulaga, o le tele o le maʻisuka o loo faaauau pea ona inu e aunoa ma le fesili e uiga i taunuuga ma le afaina o le ava malosi i le tino. O le inu malosi tele mo le maʻi, e pei ona fai mai fomai, pe o iai ni vai e mafai ona ave faatasi ma lenei siama. i le tagata maʻisuka ma oa ni taunuuga e ono oʻo i lenei olaga i le olaga, o le ae toe aʻoaʻo atili.

Ituaiga faʻamaʻi

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea o loʻo aʻafia ai lona atinaʻe faʻalavelave faʻaleagaina faʻaleagaina o vailaʻau faʻamaʻi eseese, faʻafitauli faʻafitauli, faafitauli o le hormonal, mamafa mamafa o le tino, le lelei o meaai, suiga o le maʻi i le pancreas ma sili atu e mafai ona faʻaosoina ai se maʻi.

I vailaau, vavae ese lua ituaiga o le faamai :

  1. Maʻisuka ituaiga muamua o le inisalini e faalagolago i ai - o se ituaiga o le maʻi autoimmune lea e leai ai se inisalini o le tino, talu ai e le o gaosia e le endocrine polokalama E tupu tele lava i le talavou ma e faʻaalia i se vave vave.
  2. Maʻisuka 2 ituaiga o le inisalini-tutoʻatasi-e faʻavaeina i tagata matutua, pe a uma le 30-35 tausaga. O le a amataina lemu, faasaga i le tulaga o le faʻaleagaina o le le paleni o meaai, o le meaola. O se maʻi le gasegase, e mafua ai ona faʻaitiitia le tino i le inisalini, o lona uiga, i tulaga talafeagai ma e oʻo lava ile faʻatupulaia o mea.

A aunoa ma togafitiga talafeagai, o le maʻi faʻaosofia ai faʻafitauli eseese ma faʻalavelave i le gaioiga o totoga o le tino ma le tino, aemaise lava, faafitauli o le gaioiga o le cardiovascular system, atherosclerotic disorders, faʻaleagaina o le genitourinary system, faʻalavelave faʻalavelave o le tino, faʻafitauli o le paʻu, faʻaleagaina o le ate i totonu o le tino, faafitauli ma sooga, pathoces o le tino puipuia. suauu toto e faatatau i se tulaga e foliga tutusa ma le inisua, o lona uiga, i le taimi lea e vaivai ai se tagata, o lana savali e le mautonu, ua lofituina o ia i le moe ma le le fiafia.

Suʻe se togafitiga lelei mo le inu ava malosi?

O aʻafiaga i le tino o le ethanol i le maʻisuka

O le fesili pe faapefea e nei mea, ava malosi ma le maʻisuka, ona fegalegaleai ma e tutusa lelei le taua i aso nei. E faalagolago i le ituaiga o faamaʻi, o le ethanol o loʻo aofia i mea inu e faʻaalia ma le tino, i le ituaiga 1 E le gata i lea, afai e inuina e se tagata le "faafitauli o le suka" i le taimi muamua, ona le taliaina atoatoa lea e le tino le injections o le inisalini puupuu, ma ua amata ona matelaina ia sela. ma le ituaiga 1 faamaʻi sili atu le le faʻaleagaina ava malosi, ae sili atu le teena atoatoa.

Suga ituaiga 2 maʻisuka ese mai le fomu muamua o le faamai maualalo ile gasegase , e oʻo lava i lona televaveina, e mafua mai i le faʻavaeina o foliga o sulu, poʻo le suiga o latou mea. O siaki taitasi e fai ai le gaʻo gaʻo, lea e puipuia ai le gauaiina o le inisalini ma le aofia ai mai le faʻalavelave na tupu ai. inupia e matua faʻavaivai , talu ai ona o le aʻafiaga le lelei o le ethanol e afaina ai le tino o le pancreatic tissue, faʻaitiitia ai le faʻavaeina o le inisalini, ma faʻalavelave ai i le gataifale masani.

Faʻafesoʻotai e le faʻafanologist! Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻalavelave matautia mo le maʻisuka, o le a tatau ona faia se togafitiga lelei mo le inuina o mea ua fai ma vaisu. Tipi mai le ava malosi o le a fesoasoani i lenei mea.

O se tasi o mataupu autu o le togafitia o le faʻamaʻi ma le puipuia o le atinaʻeina o faʻafitauli o le faatumauina lea o le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto. Ina ia ausia taunuʻuga talafeagai, o le a lava le mulimuli i nisi tulafono:

  • Lagolago i meaʻai faapitoa lea o loʻo i ai le faʻatonuga o le puleaina o gaʻo ma le kulukose e ulufale atu i le tino,
  • Fai fualaau faasaina e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le tino, pe a faʻamaonia le tulaga 2,
  • Mulimuli i le faʻaleleia o le faʻaoga mo le faʻafitauli 1 faʻamaʻi iniseti injections .

E pei ona tatou iloa, i le maʻisuka o le faʻamautuina o le kulukose o le toto e sili ona taua, ma o le ava malosi e faʻalavelaveina ai le taua o le tino, faʻaleagaina uma gaioiga.

O le a le ituaiga ava malosi e taliaina mo le maʻisuka?

Pe a filifilia mea e inu ai i le maʻisuka, ma e mafua ai ona afaina i le tino, e tatau ona e gauai atu i le tuufaatasiga o le ava. O lenei mea o le a aofia ai mea inu o le gaʻo ma isi mea faaopoopo e faaopoopo ai lona kalori, ma le tele o le ethanol i le lita. I le vaega o meaʻai, o le 1 gram o le ethanol e aofia ai le 7 kcal, ao le 1 kalama o le gaʻo mama e aofia ai calories e tusa ma le 9 kcal, lea e afaina ai le mamafa o le tino ma e mafai ona oʻo atu ai i le tele ma le faʻafitauli o le maʻi.

I faatagaina le ava malosi 'ava faʻatasi ma lenei faʻamautinoaga e aofia ai le malosi malosi o le ava malosi ma le maualalo o mea e maua i le suka:

  • Vodka poʻo le kulupu o le masani e sili atu i le 50 ml i le aso,
  • O le uaina tele i se aofaiga e le sili atu i le 150 ml,
  • Pia i se voluma e itiiti ifo i le 350 ml.

E leʻi Faʻamaonia o le faʻaaogaina o le ava o loʻo i ai le suka ma gaʻo, e aofia ai:

  • O ituaiga uma o ava malosi,
  • Pusa o loʻo i ai mea suamalie, suamalie, suauu,
  • Mea malosi malosi
  • Vine vali, faʻamalosi, suamalie ma le suamalie, suamalie suamalie.

Ae peitai, e ui i le mea moni e faapea, o le tele o gaʻo i totonu o se meainu malolosi e itiiti ifo, o lo latou aʻafiaga e mafai ona oʻo atu i ni aʻafiaga ogaoga, talu ai o le ava e faʻamaonia ai se tino ola maloloina, ma faʻamaʻiina i le tusitusiga, o le aʻafiaga leaga ua faʻateleina ma ua faʻaleagaina e faafitauli faʻafano.

E leai se lamatiaga i le tino, o le masani o le inupia o le uiga lea o le tele o tagata, ae i totonu o le aofaiga ua faʻamaonia ma le faʻamaonia o le maʻi e le afaina ai le tino.

O le tagata maʻi e iloa i le ava malosi o se auala mai tulaga faigata ma nofoaga i le tikeri e sili atu ma sili atu. O lenei tulaga e matautia ona o soo se tulaga faigata i le olaga, o lenei laasaga e mafai ona agai malie atu i le isi, e sili atu ona matautia i le soifua maloloina.

I lenei taimi, e le toe mafai e le tagata ua fai ma vaisu ona leai se ava malosi, ae e mautinoa lava e mafai ona ia faʻamalo i soo se taimi, ae le o aso nei. Ua i ai nei faʻafitauli i le ate ma isi faʻafitauli i aʻafiaga ma le soifua maloloina e mafai ona amata.

O togafitiga faʻapitoa ma se ala puupuu o le toe faʻaleleia e mafai ona aveesea i lenei laasaga, faʻatasi ai ma le lagolago mai aiga. O lenei laasaga e mafai ona faʻaosofia ai faafitauli matuia ma le ate ma isi totoga, lea o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi seia oʻo i le iuga o le olaga.

O lenei laasaga e le o se mea e leai se faamoemoe, ae o se auala sili ona ogaoga i togafitiga ma se umi umi o le toe faaleleia, e manaʻomia, e masani ona faia togafitiga, tele fualaau faasaina, ma, masani, togafitiga taugata.

Umi o togafitiga mo le faʻalagolago:

E te manaʻo e faanatinati lau togafitiga?

I le tele o tausaga talu ai, i lo tatou atunuu, o le gaosiga ma le faatauina atu o le ava malosi ua oʻo i tulaga ogaoga. E tusa ai ma fuainumera mai le Federal Service for Supervision of Protection Consumer Rights and Welfare Humanity, e silia ma le 12 miliona tagata Rusia e 16 i le 70 lita.

Le faʻafitauli o le ava malosi i le maʻisuka

O le mafuaaga autu e taofiofia ai e le 'au le inu i le maʻisuka o lona aʻafiaga lea i le tino o alii ma tamaitai. Afai ei ai se vaisu i tagata, o mea inu o vine e mafua ai le lamatiaga ava malosi, lea e maua i tagata e leai ni faʻafitauli e mafua ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi i le tino.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o lea ituaiga mea ua fai ma vaisu e mafai ona avea ma ni faafitauli matuia ma mafua ai faʻafitauli tulaga:

  • At o le ava malosi i maʻi glycogen reduction i totonu o fusi o le ate
  • O le ethyl alcohol o se stimulator o le gaosiga o le inisalini, taʻitaʻia ia faateleina lona toto,
  • O le ava malosi o se tagata e pupuni i le faagasologa o le kulukosegene, lea e faaosofia lactic acidosis .
  • O le Ethanol e tele sona aʻafiaga i tagata o loʻo avea ma faʻasalaga tetele, lea e ono mafua ai le atinaʻega lactic acidosis ,
  • O le maʻisuka o loʻo ave faʻamalosi o le sulfonylurea e faʻataunuʻuina ai le lamatiaga o le avea ma faʻalavelave itu aʻafia - o le faateleina o le toto, totoga o le paʻu o foliga, mimiti, toto o le toto i le ulu. E le gata i lea, o le ketoacidosis e mafai ona atiae e faasaga i le talaaga o le faʻaaogaina o le inu e masani ona inu,
  • O le ava malosi e suia ai faiga masani ile tino - faʻaitiitia le kulūkose, faʻavevesi le toto ma le lipid metabolism, lea e lamatia mo tagata mamafa tele ,
  • Faatasi ai ma le inu soo, o okeni e nafa gaosia o le hormone , aemaise lava le pancreas, faapea foi ma ate.

Ae e le na o le pau ia o mafuaʻaga e le tatau ai ona e inu i le maʻisuka. O le mea moni o le faʻaleagaina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o tulaga matautia e tauaveina maliu mo tagata mafatia mai se faʻamaʻi:

  • O le hypoglycemic coma O se tulaga e lamatia ai le ola lea e matauina ai se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto,
  • Hyperglycemia - e fai ma sui ole maʻi ole gasegase ma e aʻafia ai le maualuga o le maualuga o le suka i le tino,
  • Le vave faʻalauteleina o le faʻamaʻi, lea e mafua ai lamatiaga o faʻafitauli i le lumanaʻi lata mai - neuropathic disorders, retinopathy, maʻi o le maʻisuka ma isi.

O le mea sili ona taatele o le taumafaina tele o le ava malosi o le fausia lea o le hypoglycemia.

Afai e te le iloa le atinaʻeina o lenei tulaga i le taimi, lea e faʻaalia i le vevela malosi, vevesi, ma le faʻalavelave o mea faʻalogo, ona ono manaomia ai lea o le maʻisuka fesoasoani faʻapitoa , afaina o le kulukose, poʻo le falemaʻi i totonu o falemaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi e taofia ai togafitiga.

Lapataiga Ava! E tusa ai ma le taʻitaʻiga o endocrinologists, o le faʻaaogaina o le ava malosi i le maʻisuka e aofia ai le atinaʻeina o togafitiga faʻapitoa i le tino. O le mumusu atoatoa e inu o le a saʻo le filifiliga.

Aua e te valea, ma e te le talitonu o taunuuga le lelei o le a taofia oe, aua o le soifua maloloina ma le ola e tasi.

Matou te fesoasoani e fofo le malosi o le tino!

Matou te setiina se sini fesoasoani i tagata mafatiaga mai le tagofia o mea ua fai ma vaisu e foia ai le manava le pulea mo se meainu.

O vaega faʻatinoina o loʻo tuʻuina atu i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, faʻaaogaina lea e mafai ona e faafaigofieina ai le faagasologa o le tetee atu i vaisu:

  1. Suʻega - i le taliina o nai fesili, o le ae iloa o le a le tulaga o le onā o loʻo i ai i totonu o se tagata, poʻo le a le vailaʻau e sili atu ona lelei i le faia o togafitiga, i se tulaga faapitoa,
  2. Filifili se vailaau - o le vaega o loʻo fautuaina ai le filifilia i luga o le faʻavae o faʻamatalaga na tusia i se pepa faʻapitoa fualaau lelei lelei mo togafitiga
  3. Calculator o le a mafai ai e oe ona fuafua le laasaga o loʻo i ai le tagata i le taimi nei ma fautuaina le fualaau aupito sili ona aoga mo le taofia o le tulaga i ni nai sekone e manaʻomia mo faʻamatalaga a le tagata faalagolago e ulufale ai.

I le faaopoopo atu, faʻaaoga le fomu Saini i le fomaʻi ma se faʻatalatalanoaga i le initaneti o loʻo i luga ole pito i luga o le 'upega tafaʻilagi, o le fomaʻi mai le nofoaga o le toe faʻaleleia o Moscou o le a toe valaʻau atu oe i le numera o le telefoni na e faʻamaonia e tuʻuina atu fautuaga.

Faailoga o le Ava oona

E masani lava pe a uma ona ave le ava malosi mo le maʻisuka i totonu o le toto glucose faʻaitiitia , lea e faʻaalia ai le atinaʻeina o se tulaga matautia mo le maʻisuka-o le hypoglycemic coma. O lenei tulaga ei ai ni faʻamaoniga e mafai, pe a fai e fai ma vaisu, e mafai ona fenumiai ma le inupia - o le gasegase o le tino, o le malosi o le lima, le leoa o le tautala, o le le atoatoa o le faʻagasologa o gaioiga. e itiiti ifo nai lo le 2.7, talu mai le taimi nei o loʻo i ai se coma hypoglycem i totonu. O le taimi atoa seia oʻo i le tulaga masani o le tagata ua soloi mai le mafaufau, talu ai o se faʻalavelave e mafua ai ona faʻaogaina galuega le faiʻai.

O faailo sili ona mataʻutia o le hypoglycemia o:

Mo le fesoasoani muamua, o le maʻisuka e tatau ona fafagaina meaʻai gaʻo-mauʻoa faʻateleina - suamalie, lauti, lole Ona valaau atu lea i se falemaʻi, e ono manaʻomia e le tagata maʻi se goto o le kulukose.

Tuua Lau Faamatalaga