Faʻatasia faʻasolosolo fualaau faʻasaina Avandamet

Palama vali ata1 le.
rosiglitazone maleate (granules)1.33 mg
(e aofia ai rosiglitazone * - 1 mg)
metformin hydrochloride (granules)500 mg
tagata faʻapitoa: carboxymethyl starch, hypromelilose 3cP, MCC, lactose monohydrate (mo granules o rosiglitazone), povidone 29-32, hypromelilose 3cP, MCC, magnesium stearate (mo granules o metformin)
atigi: Opadry I samasama (hypromellose 6cP, titanium dioxide, macrogol 400, lanu samasama uʻamea)

i totonu o se vailaʻau 14 pcs., i totonu o se atigipusa pepa pepa 1, 2, 4 poʻo le 8.

Palama vali ata1 le.
rosiglitazone maleate (granules)2.65 mg
(e aofia ai rosiglitazone * - 2 mg)
metformin hydrochloride (granules)500 mg
tagata faʻapitoa: carboxymethyl starch, hypromelilose 3cP, MCC, lactose monohydrate (mo granules o rosiglitazone), povidone 29-32, hypromelilose 3cP, MCC, magnesium stearate (mo granules o metformin)
atigi: Opadry I pink (hypromellose 6cP, titanium dioxide, macrogol 400, uila uila mumu)

i totonu o se vailaʻau 14 pcs., i totonu o se atigipusa pepa pepa 1, 2, 4 poʻo le 8.

* O le igoa faava o malo e fautuaina e WHO; i le Rusia, Malo, o le sipelaga o le igoa faavaomalo ua taliaina - rosiglitazone.

Pharmacodynamics

Tuʻuina faʻatasi fualaau faʻasaina mo le faʻaaogā faʻafofoga. Avandamet o loʻo i ai mea taua e lua e galulue faatasi ai ma faiga faʻaopoopo o gaioiga e faʻaleleia atili ai le faʻamalosi o tagata mamaʻi i le maʻisuka ituaiga 2: rosiglitazone maleate, vasega thiazolidinedione, ma le metformin hydrochloride, o se sui o le vasega teleuanide. O le gaioiga o le gaioiga o thiazolidinediones e aofia ai le faateleina o le lagona o mea taugata i insulin, ae o biguanides e masani ona faia e ala i le faaitiitia o le gaosiga o le kulukose i totonu o le ate.

Rosiglitazone - filifili le eletise o le PPAR(peroxisomal proliferator activated receptors gamma)e fesoʻotaʻi ma vailaʻau oona mai le vaega o thiazolidinediones. Faʻaleleia le pulea o le glycemic e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini i totonu o mea autu autu e pei o le adipose tissue, musika skeletal, ma le ate.

E iloa lelei o le malosi o le inisalini e taua tele i le pathogenesis o le maʻisuka ituaiga 2. O le Rosiglitazone e faʻaleleia le pulea o gasegase e ala i le faʻaitiitia o le kulukose toto, faʻasalalauina le inisalini ma gaʻo mama gaʻo.

O le galuega o le hypoglycemics o rosiglitazone na faaalia i suesuega faataitai i ituaiga o le maʻisuka ituaiga 2 i manu. Rosiglitazone o loʻo tumau pea le gaioiga o sē β, e pei ona molimauina e le faateleina o le tele o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas ma le faateleina o latou inisalini mea e aofia ai, ma puipuia ai foi le atinaʻeina o le hyperglycemia ogaoga. Na maua foi e rosiglitazone le tele o le faʻaitiitia o le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma le maualuga o le toto. Ole Rosiglitazone e le faaosofia ai le puleaina ole inisalini e le pancreas ma e le mafua ai le hypoglycemia i kio ma mio.

Faʻaleleia le pulea lelei o le faʻatasi ma le faʻaitiitia o le taua tele i le faʻasolosolo o le insulin. O faʻamoemoega o le inisalini muamua, lea e masani ona talitonuina o ni aʻafiaga lamatia mo le maʻi cardiovascular, o loʻo faʻaititia foi. O se tasi o mafuaʻaga autu o togafitiga ma le rosiglitazone o se faʻaititia tele o le faʻaaogaina o gaʻo gaʻo.

Metformin o se sui o le vasega o biguanides, lea e masani ona faia e ala i le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i totonu ole ate. Metformin e faʻaititia uma le concentrations o glucose plasma ma le postpostrandrand. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia. E tolu auala e mafai ai ona faia galuega a le metformin: o le faaitiitia o le glucose i le ate e ala i le taofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis, o le faateleina o le lagona o le muscle tissue i le inisalini, o le faateleina o le taumafaina ma le faaaogaina o le kulukose e ala i lipine lautele, ma le tuai ona maua o le kulukose mai le inumaga.

Metformin e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le faʻaaogaina o le glycogen synthetase enzyme. E faʻaleleia ai le gaioiga o ituaiga uma o transporteous transporters. I totonu o tagata, e tusa lava po o le a lona aafiaga i le glycemia, o le metformin e faʻaleleia le metabolism lipid. I le faʻaaogaina o le metformin i vailaau togafitiga i tofotofoga faʻapitoa ma taimi uumi, ua faaalia ai o le metformin o loʻo maualalo le maualuga o le cholesterol, LDL cholesterol ma triglycerides.

Ona o le eseesega ma le faʻaleleia o metotia o gaioiga, o faʻamalosiga faʻatasi ma le rosiglitazone ma le metformin e taʻitaʻia ai le faʻaleleia atili o le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2.

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

INN o le avandamet, na faaaogaina i le Russian Federation i luga o le fautuaga a WHO, o rosiglitazone.

O le Setete Resitara o loʻo faʻamaonia ai le faʻapipiʻiina o pepa pepa o fualaau faasaina e tusa ai ma le LSR-000079 i le aso 05/29/2007:

  • 1 faʻamaʻi - 14 ata vali ata,
  • Palama pepa - 1, 2, 4 poʻo le 8 papatusi,
  • Metformin hydrochloride 500 mg / tab.,
  • Ole aofaiga ole rosiglitazone e 1 poʻo le 2 mg / tab. (faʻaalia ile afifiina)
  • Faatasi ai ma mea e fesoasoani ai: magnesium stearate, MCC, hypromelilose 3cP, povidone 29 - 32, lactose monohydrate, MCC, hypromellose 3cP ma le carboxymethyl starch,
  • Yellow shell: Opadry I uila samasama samasama, macrogol 400, dioxide titanium, hypromelilose 6cP (i papa o rosiglitazone 1 mg / tab.),
  • Pink shell: Opadry I uila uʻamea, macrogol 400, dioxide titanium, hypromelius 6cP.

Faʻalagolago i le itulagi, nofoaga ma le auala o le mauaina o fualaau faasaina, o lona tau e mafai ona ese mai le tasi ua tuuina atu iinei. I le averesi, o le tau o le afifiina o Avandamet e 56 papa ≥ 1,490 rubles.

Pharmacokinetics

O se suʻesuʻega o le bioefquilence o Avandamet (4 mg / 500 mg) na faʻaalia ai vaega uma e lua o le vailaʻau, rosiglitazone ma le metformin, e tusa ma le 4 mg rosiglitazone maleate tablets ma le 500 mg metformin hydrochloride tablets pe a faʻaaogaina i le taimi e tasi. O lenei suʻesuʻega na faʻaalia ai foi le tutusa o doses o rosiglitazone i le tuufaatasiga tuʻufaʻatasiga o le 1 mg / 500 mg ma le 4 mg / 500 mg.

O le taumafa e le suia ai le AUC o rosiglitazone ma metformin. Ae ui i lea, o le fafagaina tutusa e mafua ai ona faaitiitia i le Cmax Rosiglitazone - 209 ng / ml pe a faatusatusa i le 270 ng / ml ma le faaitiitia o le Cmax metformin - 762 ng / ml pe a faatusatusa i le 909 ng / ml, ma le faateleina i Tmax Rosiglitazone - 2.56 itula faʻatusatusa i le 0.98 itula ma le metformin - 3.96 itula faʻatusatusa i le 3 itula.

I le maeʻa ai o le rosiglitazone i fua o le 4 mg po o le 8 mg, o le atoa o le bioavailability o rosiglitazone e tusa ma le 99%. Fmax Rosiglitazone e ausia pe a ma le 1 le itula talu ona faʻamaʻaina. I le vailaʻau togafitiga, o le plasma concentrations o rosiglitazone e faʻatusatusa i lona fua.

O le aveina o le rosiglitazone i meaai e le suia ai le AUC, ae faʻatusatusa i le anapogi, o loʻo i ai sina faʻaitiitia itiiti i le Cmax (pe tusa ma le 20-28%) ma faateleina i Tmax (1.75 h).

O nei suiga laʻititi e leai se aoga, o le mea lea, e mafai ona ave rosiglitazone e tusa lava po o le a le mea e 'ai. O le siʻitia i le pH o mea e aofia ai gastric e le aʻafia ai le faʻaaogaina o rosiglitazone.

A maeʻa le faʻafofogaina o le metformin Tmax e tusa ma le 2.5 itula, i doses o le 500 pe 850 mg, o le bioavailability atoatoa i tagata soifua maloloina e tusa ma le 50-60%. O le leai o se metformin e sili atu ma e le atoatoa. Ina ua maea le puleaina o le tino, o le vaega o le tagata e leai se mea na maua i le fecesi o le 20-30% o le fualaau.

Ua manatu o le absorption o le metformin e le laina. Aʻo faʻaaoga le metformin i vailaau masani ma masani masani ole fua ole CSS i plasma e oʻo atu i totonu o le 24-48 itula ma e, o se tulafono, itiiti ifo i le 1 μg / ml. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa, Cmax metformin e le sili atu i le 4 μg / ml, e tusa lava pe a uma le pule i le tele o doses.

O le taumafataga tutusa e faʻaitiitia ai le faʻaleleia o le metformin ma faʻaitiitia ai le fua o le absorption. A maeʻa le tuʻuina atu o le metformin i se fua faatatau o le 850 mg ao 'ai aimax faʻaititia le 40% ma le AUC e 25%, Tmax faateleina i le 35 min. O le taua o nei suiga e le o iloa.

O le tele o le tufatufa o rosiglitazone e tusa ma le 14 l, ma o le aofaiga atoa o plasma Cl e tusa ma le 3 l / h. O se maualuga maualuga o le fusifusia i protein plasma - e tusa ma le 99.8% - e le faalagolago i le maualuga ma le matua o le maʻi. I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i luga o le cumulation le fuafuaina o le rosiglitazone pe a oʻo i le 1-2 taimi i le aso.

O le fusifusia o le metformin i masini plasma e le lava. Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. Fmax toto maualalo nai lo Cmax i le plasma ma e oʻo i le taimi e tasi. O toto mumu toto e ono foliga mai o se vaega lua tufatufaina.

O le averesi o le tufatufaina e eseese mai le 63 i le 276 lita.

O loʻo aʻafia i le malosi o le metabolism, faʻapipiʻi i foliga o metabolites. O auala autu ole gasegase o le N-demethylation ma le hydroxylation, sosoo ai ma le faʻatasi ma le sulfate ma le glucuronic acid. O le metabolites o rosiglitazone e leai ni galuega faʻapitoa.

Suesuega in vitro na faaalia ai o le rosiglitazone e mafua mai i le isoenzyme CYP2C8 ma i se tulaga maualalo tele i le isoenzyme CYP2C9.

I tulaga in vitro Ole rosiglitazone e leai sona aafiaga faʻamalosi ile isoenzymes CYP1A2, CYP2A6, CYP2C19, CYP2D6, CYP2E1, CYP3A ma le CYP4A, o lea e ono le mafai ai i vivo o le a ulufale atu i faʻamalositino faʻamalositino fegalegaleaiga faʻatasi ma fualaau oona lea e faʻafefiloi e nei isoenzymes o le system cytochrome P450. In vitro Rosiglitazone faʻaaogaina le CYP2C8 (IC50 - 18 μmol) ma faʻavaivaia ai le CYP2C9 (IC50 - 50 μmol). Suesue i le fegalegaleaiga a rosiglitazone ma warfarin i vivo Na faʻaalia e rosiglitazone e le fesoʻotaʻi ma CYP2C9 soʻo.

Metformin e le o faʻafeiloaʻi ma e le suia e fatugaʻo. Leai metastin metabolites ua faʻaalia i tagata.

O le numera o plasma Cl o rosiglitazone e tusa ma le 3 L / h, ma lona T mulimuli1/2 - e tusa ma le 3-4 itula. I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i le faʻavasegaina le fuafuaina o le rosiglitazone pe a oʻo i le 1-2 taimi i le aso. E tusa ma le 2/3 o le oral dose o le rosiglitazone e faʻamalosi e fatugaʻo, e tusa ma le 25% e faʻavaveina e ala i le manava. E leai se suiga, rosiglitazone e le o maua i totonu o le urine poʻo feces. Faaiuga t1/2 metabolites - e tusa ma le 130 itula, lea e taʻu mai ai se faʻagasolo malie tele. Faatasi ai ma le fafagaina pea o le rosiglitazone, o le faaputuga o ana metabolites i le plasma, aemaise lava le metabolite autu (parahydroxysulfate), o le maualuga, atonu, e mafai ona faateleina i le 5 taimi, e le aofia ai.

E leʻo suia e fatugaʻo e ala i le faʻaaogaina o le filtration ma le masini faasele. Renal Cl metformin - sili atu i le 400 ml / min. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le T mulimuli1/2 Metformin - tusa o le 6.5 itula

Pharmacokinetics i mataupu faapitoa ile falemaʻi

E leai ni eseesega eseese i le pharmacokinetics o rosiglitazone e faalagolago i le itupa ma tausaga.

E leʻi i ai ni eseesega taua i le pharmacokinetics o le rosiglitazone i tagata gasegase e le atoatoa le aoga, faapea foi i le dialysis tumau.

I tagata gasegase e faʻaogaina i le gase o le ate (Student Child-Pugh B ma C) Cmax ma le AUC e 2-3 taimi sili atu, ma o le taunuuga o le faʻateleina o le fusia i palatini masini ma faʻaitiitia le faʻamaonia o rosiglitazone.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le kidney e faʻaitiitia i le faʻatusatusa i le faʻaitiitia o le faʻamaonia o le creatinine, ma, o le mea lea, o le faʻasalaga o le afa-ola e faʻalautele, o se taunuuga, o le plasma concentrations of metformin increase.

Faʻaaliga Avandamet

O le maʻisuka ituaiga 2 o le soifua maloloina:

- mo le pulea lelei o le le atoatoa o togafitiga o le soifua maloloina poʻo le monotherapy faʻatasi ma le thiazolidinedione mea e maua mai ai poʻo le metformin, poʻo faʻatasi ai ma togafitiga muamua faʻatasi ma le thiazolidinedione ma le metformin (lua-vaega togafitiga),

- mo le pulea lelei o le faʻatasi ma sulfonylurea o mea e maua (tolu-vaega togafitiga).

Contraindications

hypersensitivity i vaega o le vailaʻau,

o le fatu (I-IV vasega galue e tusa ai ma le faatulagaga o le NYHA),

ogaoga poʻo faʻamaʻi faʻamaʻi e taʻitaʻia ai le tino o le hypoxia (e pei o le fatu poʻo le faʻailoga o le respiratory failure, le faʻaleagaina vave o le myocardial, le teʻi),

ava malosi, inu ava malosi,

O le faateleina o le mamafa o le tino o le dose-faalagolago ma mafai ona fesootai ma le faatumauina o le ola ma le faaputuputuina o le tino. tino gaʻo. O le hypoglycemia faʻaleagaina e masani lava ona faalagolago ile toto.

Mai le totonugalemu o le tino Teseamasanimasani Ootiamasani

Mai le cardiovascular system Loto o le fatu / pulusary edemamasanimasani Myocardial ischemiamasanimasanimasanimasani O le faateleina o le tupuga o le le atoatoa o le fatu na matauina ma le faaopoopoina o rosiglitazone i le sulfonylurea poo le inisalini e togafitia ai togafitiga. O le numera o matauga e le faatagaina ai i tatou e tusia se faaiuga le mautonu e uiga i le mafutaga ma le fualaau o le fualaau faasaina, ae o le tele o mataupu e maualuga atu mo aso taitasi o le rosiglitazone 8 mg pe a faatusatusa i se aso masani o le 4 mg. O faʻamaoniga o suʻesuʻega o le myocardial e tele lava ina matauina ma le tofiaina o le rosiglitazone i tagata gasegase e maua i le togafitiga o le insulin. O faʻamatalaga e uiga i le gafatia o le rosiglitazone e faʻaititia ai le lamatiaga o suʻesuʻega o le myocardial e le lava. O se suʻesuʻega talu mai le taimi talu ai, e masani lava o piriota pupuu ma se placebo, ae le o se faatusatusaga o fualaau faasaina, e fautua mai ai le fesootaʻiga i le va o le rosiglitazone ma le lamatiaga o le atiaʻe o le siama o le myocardial. O nei faʻamaumauga e le o faʻamaonia i suʻesuʻega faʻasolosolo taimi umi ma le faʻatusatusaina o fualaau (metformin ma / poʻo sulfonylurea), ma o se mafutaga i le va o rosiglitazone ma le lamatiaga o le atinaʻeina o suʻesuʻega e lei faavaeina. O le tele o le lamatiaga o le atinaʻeina o measina o le meocardial o le siakiina lea o tagata gasegase oe sa i ai i taimi o suʻesuʻega faʻapitoa i luga o togafitiga. Ole Rosiglitazone e le fautuaina mo tagata gasegase e maua togafitiga faʻamalolo.

Mai le fualaau otaota Faʻailogaina (agamalu pe faʻalelei)masanimasanimasanimasani

Mai le maskotakeletal system Paʻu gaumasani Myalgiamasani Le tele o lipoti e fesoʻotaʻi ma fusi o lima, lima ma vae i fafine

Mai le tino atoa Fuʻamasanimasanimasani lavamasani lava O le agavaʻa e faʻasaina le edema, e masani lava ona faalagolago i le toto.

O faʻasalaga leaga nei na lipotia i le taimi o le faʻatau atu.

Tali a le Allergic: e seasea lava ona tupu - anaphylactic reactions.

Mai le cardiovascular system: e seasea ona tupu, fatu vaivai masani / pulupuna edema.

O ripoti e uiga i le atinaʻeina o nei mea leaga na maua mai mo le rosiglitazone, faʻaaogaina e pei o le monotherapy ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic. Ua lauiloa o le lamatiaga o le faatupuina o le fatu o le fatu ua matua faateleina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka pe a faatusatusa i tagata mamaʻi e aunoa ma le maʻisuka.

Mai le fualaau oona: E seasea ona i ai lipoti o le gase o le galuega, faatasi ai ma le faateleina o le fofo enzyme concentrations, ae o le mafutaga i le va o togafitiga ma le rosiglitazone ma le faaletonu o le ate e leʻi faavaeina.

Tali a le Allergic: e seasea lava ona maua - angioedema, urticaria, vevela, vevela.

Mai le itu o totoga o faaaliga vaaia: e seasea lava - macular edema.

Faamaumauga o falemaʻi ma faʻamatalaga faʻasalalau

Mai le fualaau oona: e masani ona masani - faʻamaʻi pipisi (faʻaulu, vomiting, manava manava, tiga o le tino, anorexia). E tele lava ina atiae pe a faatonuina le fualaau faasaina i tulaga maualuga ma i le amataga o togafitiga, i le tele o tulaga e alu ese mai. E masani ona i ai se tofo i le gutu.

Tali a le Dermatological: seasea lava - erythema. Na maitauina i tagata mamaʻi le gasegase ma e masani lava o le agamalu.

Isi: e seasea lava - o le acidosis lactic, o le vai vitamin B12.

Fegalegaleaiga

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa e uiga i fegalegaleaiga a Avandamet. O faʻamatalaga o loʻo i lalo e atagia ai faʻamatalaga avanoa i luga o fegalegaleaiga a vaega taʻitasi o loʻo galue malosi o Avandamet (rosiglitazone ma metformin).

Gemfibrozil (CYP2C8 inhibitor) i se fualaau o le 600 mg 2 taimi i le aso na faateleina CSS 2 taimi rosiglitazone. O lea faʻaopoopoga i le maualuga o le rosiglitazone e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga o aʻafiaga o le aʻafiaga o le toto, o le mea lea, faatasi ai ma le faʻaaogaina o le Avandamet ma le CYP2C8 inhibitors, e ono manaʻomia se faʻaitiitia o le rosiglitazone.

O isi inhibitors CYP2C8 na mafua ai sina siitaga laʻititi i le faʻatonuga masani o rosiglitazone.

Rifampicin (inducer o CYP2C8) i se fualaau o le 600 mg / aso na faʻaititia ai le maualuga o rosiglitazone e 65%. O le mea lea, i tagata gasegase o loʻo maua uma le rosiglitazone ma tagata faʻatoʻilaloina o le CYP2C8 enzyme, e tatau ona mataʻituina le kulūkose toto ma suia le fua o le rosiglitazone pe a manaʻomia.

Faʻaaogā faʻaaogaina o rosiglitazone faateleina Cmax ma le AUC e tusa ma le 18% (90% CI: 11-26%) ma le 15% (90% CI: 8-23%), faʻatusatusa i le fua tutusa o le methotrexate i le leai o rosiglitazone.

I vailaau togafitiga, o rosiglitazone e leai se aafiaga taua i pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga o isi vailaau oona e faaaoga ai le hypoglycemic o lo o faaaogaina i le taimi e tasi, e aofia ai metformin, glibenclamide, glimepiride ma acarbose.

Na faaalia ai o rosiglitazone e leai sona aafiaga taua i luga o vailaau mo togafitiga o S (-) - warfarin (o se vaega o le CYP2C9 enzyme).

Rosiglitazone e le afaina ai vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o digoxin poo warfarin ma e le suia ai le gaioiga o le tui puipuia o le mulimuli.

E leʻi iai foi se fesoʻotaʻiga vavalalata o le rosiglitazone ma le nifedipine poʻo le faʻamalosi faʻamataʻu (e aofia ai le ethinyl estradiol ma le norethisterone) faʻatasi ma le faʻaaogaina tutusa, lea e faʻamaonia ai le maualalo o le fegalegaleaiga o le rosiglitazone ma fualaau oona lea ua faʻaaogaina ma le auai o le CYP3A4.

I le inu malosi o le ava i le taimi o togafitiga faatasi ai ma le tuufaatasiga o le rosiglitazone + metformin, o le lamatiaga o le acidosis lactic ona o le faateleina o le metformin.

O vailaʻau faʻamalosi e maua mai i le faʻaaogaina o le manava (e aofia ai le cimetidine) e mafai ona fesoʻotaʻi ma le metformin, faʻatautaia mo se faasela masani (e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa le maualuga o le kulukose o le toto ma suia le togafitiga pe a manaʻomia aʻo faʻaaogaina fualaau oona ua faʻamalosi e faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tino).

O le puleaina lelei o le leitio o sauniuniga e aofia ai le iodine e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa, lea e mafai ona mafua ai le faaputuga o metformin ma le atinaʻe o le lactic acidosis (metformin e tatau ona faamutaina ao le i amataina le radiography, e le toe itiiti ifo i le 48 itula pe a maeʻa le leitiola ma lelei toe iloiloga o galuega tau fatuga).

Sauniuniga e manaʻomia ai le tausiga faapitoa

GCS (faʻaogaina ma faʻaaogaina i le lotoifale), β agonists2o le mea lea, pe afai e manaʻomia, faʻaaogaina faʻatasi ma le Avandamet e manaʻomia le tele o le siakiina o le toto toto i le kulukose, aemaise i le amataga o togafitiga, e ono manaomia le fetuunaiga o le dose ole Avandamet, e aʻafia ai i le taimi o le faʻamavaeina o fualaau.

E mafai ona faʻaitiitia e le inisinia ACE le toto kulukose. Afai e manaʻomia, o le faʻaaogaina poʻo le faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona faʻaleleia lelei le fua o le Avandamet.

Tosiga ma le pulega

Totonu. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua.

O le faʻatulagaina o le suʻega e filifilia ma faʻapitoa.

E mafai ona ave le avandamet e tusa lava po o le a le meaʻai. O le aveina o Avandamet i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga e faʻaititia ai le faʻaogaina o le digestive system e mafua mai i le metformin.

O le laʻau amata fautuaina mo tagata matutua o le tuufaatasiga o rosiglitazone / metformin o le 4 mg / 1000 mg. Ole fua ole aso o le rosiglitazone / metformin faʻatasi e mafai ona faʻateleina ina ia tausisia ai le pulea o le tagata lava ia. O le fualaau e tatau ona faʻatupulaia lemu i le maualuga - 8 mg o le rosiglitazone / 2000 mg o le metformin i le aso.

O le faʻaititia o le faʻaititia o le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻavaivaia ai le manaʻoga e leʻo manaʻomia mai le faʻaogaina (digestive system) (e mafua mai i le metformin). O le fualaau e tatau ona faʻalautele i le 4 mg / aso mo le rosiglitazone ma / poʻo le 500 mg / aso mo le metformin. O le togafitiga faʻasolosolo ina ua maeʻa le fetuʻutuʻaiga o fua e ono le tupu mo 6-8 vaiaso mo le rosiglitazone ma mo le 1-2 vaiaso mo le metformin.

Pe a liliu mai isi vailaʻau oona e faʻamalosi i le vailaau faʻasolosolo i le tuufaatasiga o rosiglitazone ma metformin, e tatau ona amanaia le gaoioiga ma le umi o gaioiga o fualaau faʻamuamua.

Pe a suia mai le rosiglitazone + metformin togafitiga e pei o fualaau faasaina i togafitiga Avandamet, o le muamua fualaau o le tuufaatasiga o rosiglitazone ma metformin e tatau ona faavae i luga o le tui muamua o rosiglitazone ma metformin.

I tagata matutua, o le muamua ma le tausiga o doseta o Avandamet e tatau ona fetuutuunai lelei, ona o le faaitiitia o le gaioiga galue. Soo se faʻasologa o fualaau e tatau ona faʻatino e faʻatatau i le gaioiga o fatugaʻo, lea e tatau ona mataʻitu i taimi uma.

I tagata gasegase e le lelei le faʻafitauli o le hepatic (vasega A (6 pe sili pe itiiti ifo) i luga o le fua ole Child-Pugh), e le manaʻomia le fetuunaiga o le rosiglitazone. Talu ai ona o le gase o le galuega o le tasi lea o mea e lamatia ai le acidic lactic i le togafitiga ma le metformin, o se tuufaatasiga o le rosiglitazone ma le metformin e le fautuaina mo tagata mamaʻi e maua le gase function.

I tagata gasegase maua Avandamet i le tuufaatasiga o le sulfonylurea, o le fua muamua o rosiglitazone pe a ave Avandamet e tatau ona 4 mg / aso. O le faʻaleleia o le dose o le rosiglitazone i le 8 mg / aso e tatau ona faia ma le faʻaeteete pe a uma ona suʻesuʻeina le aʻafiaga o ni uiga leaga e fesootaʻi ma le faʻamautuina o le tino i le tino.

Faʻasalaga

E leai ni faʻamatalaga i luga o le maualuga o Avandamet. I suʻesuʻega faʻaletausaga, o tagata volenitia na faʻafeiloaʻi naʻo le toʻotoʻo o rosiglitazone e oo i le 20 mg.

Faailoga o le maualuga o le metformin (poʻo mea faʻalavelave faʻaleagaina mo le lactic acidosis) e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le lactic acidosis.

Togafitiga: lactic acidosis o se faʻafitauli faafomaʻi faʻafuaseʻi ma manaʻomia togafitiga i le falemaʻi. O togafitiga faʻapitoa e fautuaina e mataʻituina le maʻi o le maʻi. Ina ia aveese le laate ma le metformin mai le tino, e tatau ona faʻaaogaina le toto, ae peitai, e le aveesea le rosiglitazone e le hemodialysis (ona o le maualuga o le popo).

Faatonuga faapitoa

Le tuufaatasiga o rosiglitazone + metformin, e aofia ai E aoga le avandamet ao tumau pea le gaosiga o inisalini, o le mea lea e le tatau ona faatonuina le vailaʻau mo togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

Ona o le faateleina o le lagona o le inisalini, o togafitiga ma le tuufaatasiga o le rosiglitazone + metformin i fafine e muamua i le faapaleniva ma le tui ma le inisalini (mo se faataitaiga, o gasegase e maua i le syndrome ovcy syndrome) e mafai ona oo atu ai i le toe amataina o le ovate. O ia maʻi atonu e maʻitaga. Na maua e tamaitai o le Premenopausal le rosiglitazone i le taimi o tofotofoga. O le le mautonu o le Hormonal na matauina i le faataitaiga, ae i le taimi o le togafitiga o tamaitai ma le rosiglitazone e leai ni mea leaga na tutupu, faatasi ai ma ni mea e le masani ai. I le tulaga o mea e le talafeagai, e tatau ona iloilo lelei le aoga o togafitiga faifai pea ma le Avandamet.

Ona o le faaputuputuina o le metformin i nisi o tulaga e le masani ai, o se faʻalavelave tuga faʻasolosolo e tupu - o le lactic acidosis - aemaise lava i le kulupu o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma le gasegase o le tino vaivai. A o leʻi amataina le togafitiga ma metformin, ma, o le tuufaatasiga o le rosiglitazone + metformin, e tatau ai ona iloilo mea e ono lamatia ai le faamaʻi o le lactic acid, mo se faataitaiga, le atoatoa le pulea o le maʻisuka, kososis, anapogi faaumiumi, taumafa ava malosi, galuega ole ate (e aofia ai le gase o le ate) faʻamaʻi faʻatasi ma le hypoxia o le tino. Afai e masalomia le siako lactic, e tatau ona faalēaogāina le Avandamet ma faʻamaʻi vave le tagata maʻi.

E maua faʻamatalaga faʻamapulaʻa i le togafitiga o tagata gasegase ma le faaletonu ogaoga ma rosiglitazone. Metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo, o lea ao leʻi amataina le togafitiga ma le Avandamet ona sosoo ai lea ma taimi masani, e tatau ai ona fuafua le faʻateleina o le creatinine i le tino. E tatau ona tuʻuina faapitoa i tagata gasegase le tele o le aʻafiaga o le atinaʻeina o le tino, mo se faʻataʻitaʻiga, tagata matutua matutua poʻo gasegase o latou tulaga e mafai ona o faatasi ma se faʻaitiitia o le toe galue (faamalolo, faʻamaʻi tele poʻo le teʻi). E le tatau ona faatonuina le avandamet i tagata gasegase i le concentinine concentration concentration> 135 μmol / L i alii poo> 110 μmol / L i tamaitai.

I tagata gasegase e le lelei le faʻaleleia o le hepatic (6 pe o le itiiti i le fua ole Child-Pugh), e le manaʻomia le faʻaitiitia o le fua ole rosiglitazone. Ae ui i lea, talu ai ona o le gaioiga o le ate o se tulaga lamatia mo le atinaʻe o le acidosis lactic e fesootaʻi ma le metformin, o se tuufaatasiga o rosiglitazone ma le metformin e le fautuaina mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le galuega ole ate.

Faʻamatalaga o thiazolidinedione, aofia ai. Rosiglitazone e mafai ona mafua pe faʻalavelaveina le ala o le le manuia o fatu fatu. A maeʻa le togafitiga ma le rosiglitazone ma i le vaitaimi o le faʻasologa o le faʻasologa, e tatau ona mataʻituina lelei togafitiga faafomaʻi ole tulaga o le maʻi e tusa ai ma mea nei ma faailoilo o le fatu o le fatu: vave vave ma sili atu le mamafa o le tupe maua, puupuu le manava, edema. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻamaoniga o le toilalo o le fatu, e tatau ona tuʻuina atu le iloiloga e faʻaitiitia ai le faʻasolosolo poʻo le faʻateʻaina o le Avandamet ma faʻamalosia togafitiga e tusa ai ma tulaga o loʻo iai nei mo togafitiga o le toilalo o le fatu. O le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le rosiglitazone + metformin e le o fautuaina i tagata gasegase i faʻamatalaga faʻapitoa o le toilalo o le fatu. O le vailaau faʻasaina ua faʻasaina i tagata gasegase o le fatu faiva I-IV e tusa ai ma le faʻamasinoga a le NYHA.

O faʻamaʻi pipisi e maua i le gaʻo maʻi (ACS) e leʻi aofia i faʻataʻitaʻiga. Talu ai ona o le atinaʻeina o le ACS e faʻaititia ai le lamatiaga o le fatu, e le fautuaina e faʻaaoga le rosiglitazone i tagata maʻi ma le ACS. O faʻamatalaga e uiga i le gafatia o le rosiglitazone e faʻaititia ai le lamatiaga o suʻesuʻega o le myocardial e le lava. O se suʻesuʻega talu mai le taimi talu ai, e masani lava o piriota pupuu ma se placebo, ae le o se faatusatusaga o fualaau faasaina, e fautua mai ai le fesootaʻiga i le va o le rosiglitazone ma le lamatiaga o le atiaʻe o le siama o le myocardial. O nei faʻamaumauga e le o faʻamaonia i suʻesuʻega faʻasolosolo taimi umi ma le faʻatusatusaina o fualaau (metformin ma / poʻo sulfonylurea), ma o se mafutaga i le va o rosiglitazone ma le lamatiaga o le atinaʻeina o suʻesuʻega e lei faavaeina. O le tele o le lamatiaga o le atinaʻeina o measina o le meocardial o le siakiina lea o tagata gasegase oe sa i ai i taimi o suʻesuʻega faʻapitoa i luga o togafitiga.

E leai foi se faʻamaoniga mautinoa i luga o le aafiaga o le faia o vailaʻau oona e faʻamalosi ai le toto, e aofia ai thiazolidinedione vaega i le setete o vaʻa tetele i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Ole Rosiglitazone e le fautuaina mo tagata gasegase e maua togafitiga faafomaʻi.

E i ai ni tala e le masani ai o le atinaʻe poʻo le faʻaleagaina o le maʻisuka macular edema ma le faʻaitiitia o le tino vaaia. I totonu o tagata lava e tasi, o le atinaʻeina o le edema lautele e masani lava ona lipotia. I nisi tulaga, o ia soliga na foia pe a uma le faʻamalolo o togafitiga. E tatau ona manatua i le mafaufau le mafai ona atiaʻe lenei faʻalavelave i le tulaga o faitioga o le faʻaletonu o le faʻaitiitia o le tino vaaia.

O tagata gasegase e maua le Avandamet i se vaega e tolu-vaega faʻatasi ai ma le sulfonylurea atonu e lamatia le atiaʻe o le hypoglycemia. Atonu e te manaʻomia se faʻaititia o fualaau i le taimi lava lea e ave ai le fualaau.

Metformin ma, o le mea lea, e tatau ona faalēaogāina le avandamet i le 48 itula ao le i fuafuaina le taʻavale ma le faʻamaʻi lautele ma e tatau ona toe faʻamalosia le togafitiga e le silia i le 48 itula i le maea ai o le taotoga.

I / i le faʻaofiina o vailaʻau o iodine e faʻafeagai ma faʻataʻitaʻiga x-ray e mafai ona mafua ai le le atoatoa. Faʻamataʻu i lenei mea, ole Avandamet e tatau ona faalēaogāina se vailaau faʻasaina e aofia ai metformin ao le i oʻo i le taimi o le suʻesuʻeina o le eseesega o le leitio, ma e mafai ona e toe faʻaaogaina pe a maeʻa le faʻamautuina o gaioiga masani.

I se suʻesuʻega uumi o le monotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2 o tagata gasegase na le i maua muamua ni vailaau oona i le hypoglycemic, o le faateleina o le taimi o le malepelepe o tamaitai i le rosiglitazone group (9.3%, 2.7 mataupu mo le 100 maʻi-tausaga) na maitauina pe a faatusatusa i vaega metformin ( 5.1%, 1.5 mataupu mo le 100 tagata maʻi-tausaga) ma le glyburide / glibenclamide (3.5%, 1.3 mataupu mo le 100 maʻi-tausaga). O le tele o lipoti na lipotia i le rosiglitazone vaega e fesoʻotaʻi ma le gau o le lima, lima ma vae. E mafai ona mafaufauina se tulaga maualuga o le aʻafiaga o gau i le taimi o le faatonuina o le rosiglitazone, aemaise lava i tamaitai. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le ponaivi ma faʻamautinoa le soifua maloloina o le ponaivi e tusa ai ma tulaga taliaina o togafitiga.

Faatasi ai ma le pulega tutusa a le CYP2C8 inhibitors poʻo le au faʻalavelave ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina faʻasolosolo ona o le faʻaaogaina o le faʻamalosi, e tatau ona mataituina ma le totoʻa le kulukose o le toto ma le fetuunaiga o le rosiglitazone poʻo le metformin.

Faʻaaogaina Pediatric

I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina i tamaiti ma tagata talavou i lalo ifo o le 18 tausaga, o le mea lea e le fautuaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina i lenei vaitausaga.

Aafiaga i luga o le gafatia e faʻatau ai taavale ma taʻutaʻu auala

Rosiglitazone ma metformin e le afaina ai le mafai ona ave taavale ma galue ai i auala.

Faʻataʻitaʻiga

Avandamet - o vailaʻau faʻasolosolo faʻasolosolo, ua faʻatulagaina i tagata gasegase mo le faʻafofoga tautala. O papa taʻitasi o loʻo i ai vaega taua e lua o loʻo i ai se faʻamalosiaga lelei e faʻaleleia atili ai le pulea o le maʻisuka e le o le insulin. O Rosiglitazone maleate e taʻua o se thiazolidinedione, ma o le metformin hydrochloride e telepopoa. O le faʻatinoga o le faatinoga o le muamua e faʻavae i luga o le faʻalauteleina o le lagona o mea taugata i le inisalini, ma o le fesoasoani lona lua e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose o loʻo i totonu o le ate.

Filifili faʻamalosi o le PPAR Antagonist Rosiglitazone na te puleaina le inisalini o le ate, musika o le skeletal, le tino o le tino. I le fomaʻi o le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻamalosia o le inisalini e tāua tele, o le vaega e faʻaitiitia ai gaʻo gaʻo, insulin ma le kulukose o loʻo faʻasaga i le toto. E faʻaleleia foi le gataifale.

I faʻataʻitaʻiga manu, i luga o faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka e le o le inisalini, o le vailaau faʻasaina ua faʻaalia ai le gaʻo o le tino. I mataupu faataitai, o le faateleina o le pancreas na faamaumauina ona o le faateleina o le toatele o tamaʻitaʻi o Langerhans, na faateleina le mamafa o le inisalini, ma sa puipuia ai galuega fai ß-cell.

Faʻaitiitia le maualuga o le hyperglycemia. O Rosiglitazone e faʻagesegeseina le atinaʻeina o le maualuga o le maualuga o le toto, le toe faʻaleagaina. I pepe, o manu, le manava o le inisalini e le faʻamalosia, e le mafua ai le paʻu ma le suka. E faʻaleleia le pulea o le glycemic e ala i le faʻatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le mamafa o le inisalini i le muaʻi vailaʻau.

O le isi vaega o le fualaau faasaina - metformin - e faaitiitia ai le gaosiga o le kulukose. Faʻaitiitia lona faʻatulagaina o le vaʻalele, faʻatonuga o le basal. O le faagasologa e le mafua ai le hypoglycemia, e le faaosofia ai le gaosiga o le inisalini. O le autu autu o le gaioiga:

  • 'aveʻesega o suga faigofie mai le inumaga ua tuai,
  • o le faʻaaogaina o le kulukose e ala ile gaioiga lautele e amataina, faʻateleina lona faʻateleina, lagona o le inisalini o le faʻalauteleina o maso,
  • faʻamaina o le glycogenolysis, gluconeogenesis. Avandamet e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose.

Metformin e faʻaaoga le glycogen synthetase enzyme e ala i le faʻaogaina o le glycogen intracellular. O loʻo faʻaleleia le faʻaaogaina o le suka transmembrane o meaola uma. O le vaega e faʻaleleia le metabolism lipid e tusa lava po o le a le aʻafiaga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega, o le togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaau na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le aofaiga o triglycerides, le cholesterol atoa ma le LDL.

Taua: o le faʻaaogaina o se tuufaatasiga o mea aoga autu e lua o le avandamet e faʻaleleia ai le pulea lelei o tagata e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka.

Metabolism

O Rosiglitazone e matua aʻafia i totonu o le toto ma liua i mea aoga e aoga i le tino, mulimuli ane o ona vaega ua faʻateleina e metabolites. O le vai hydroxylation, N-demethylation o auala autu ia o le asiasia ma le metabolism, e o faatasi ma le glucuronic acid, sulfate. O le vailaʻau o loʻo faʻatūina i le CYP2C8 isoenzymes, ma CYP2C9 e itiiti.

O le faʻasaina o rosiglitazone e le aafia ai le isoenzymes o CYP4A, CYP3A, CYP2E1, CYP2D6, CYP2C19, CYP2A6, CYP1A2. Faʻatasi ai ma le CYP2C8 isoenzymes, faʻasologa faʻaleagaina, ma le CYP2C9, e vaivai. E leai se fesoʻotaʻiga ma soʻo se CYP2C9.

Metformin e le liua i isi vailaʻau, e alu ese mai le tino e ala i fatugaʻo e le suia. Soo se metabolites o lenei vaega e leʻo iloa i tagata.

Excretion o rosiglitazone o se faagasologa umi e tumau ai le 130 itula, e faia e ala i le inumaga i se aofaiga o le ¼ o le oral, ma i fatugaʻo i se voluma e 2/3. E le o se mea e le masani ai, pe i le urine foi, o lenei vaega e leʻi maua i lona foliga masani. O le maualuga o le parahydroxy sulfate (o le autu o le metabolite o le vaega) e matauina ma le faʻaopoopoina o le pulega. E leai se faʻamaʻi i le plasma.

E ala mai i le siakiina o le tubular, le faamamaina o le metformin, metformin e le suia e fatugaʻo. O le faagasologa e 6.5 itula i le saoasaoa e sili atu i le 400 ml i le minute.

Mo tagata matutua

O le endocrinologist e filifilia le fua ma togafitiga e masani ai mo tagata taitoatasi.

Le aoga o le avandamet e le faalagolago i le taumafa o meaai. O le faʻaaogaina o laulau i meaai poʻo le vave lava ona faʻamavaeina ai le ono tulai mai o mea le lelei mai le gastrointestinal tract.

O le faʻatagaina o le avandamet ua fautuaina e amata ile fua ole 4 mg i le 1000 mg. O lenei aofaiga e mafai ona siitia lemu i le maualuga o le 2000 mg o le rosiglitazone ma le 8 mg o le metformin (maualuga), ae tatau ona faia lenei mea i le pulea lelei o le glycemia process. Faʻasolosolo malie, faʻatupulaia i luga o le fua, o mea e le manaʻomia mai le gastrointestinal tract ua faaitiitia. O le laasaga i aso taitasi e 500 mg o le metformin ma le 4 mg o rosiglitazone.

O le faʻaaliga o le togafitiga faʻapitoa ina ua maeʻa le toe fetuunaiga o fua o le metformin i le vaitau mai le 7 i le 14 aso, mo rosiglitazone i totonu o le 42 - 56 aso.

Taua: O le umi o le gaioiga, o le gaioiga o vailaʻau o le hypoglycemic lea sa muai faia i le tautala, e tatau ona mafaufauina pe a sui i Avandamet. O le fuaina o le faʻamaʻi amata muamua pe a uma le faʻafoega muamua o le faʻaogaina o mea autu e lua o loʻo faʻaaogaina o le avandamet e faʻavae i luga o le aofaʻi o vaega ua maeʻa.

Mo tagata matutua

Talu ai ona o le faʻaitiitia o le gaosiga o le tino i lenei vaega o tagata gasegase, o le tausiga, o le muamua fua o le avandamet e tatau ona fetuunai lelei. O le soifua manuia o tagata penisione e tatau ona mataituina lelei, e tatau ona mataʻituina pea le suka toto. Ma faʻalagolago i faʻamaumauga na maua, fetuunai le fua o le avandamet.

I mataupu o le galuega ole ate

I lenei tulaga, e le manaʻomia le fetuunaiga o fualaau toto ma le faʻaogaina o rosiglitazone. Afai o loʻo iai le sulfonylurea i le togafitiga, ole fua muamua o le vaega o le 4 mg i le aso. O le faʻaopoopoga o le aofaʻi o aso taitasi o lenei mea e tatau ona faia ma le faʻaeteete, pe a maeʻa suʻesuʻega o le faatumauina o le ola ma le iloiloga o mea o loʻo iai i le vailaau.

Faʻaiʻuga

Ole aʻafiaga ole a le manaʻomia ona aʻafia e vaega uma o le vailaau faʻasaina ile fesuiaiga ole tikeri. Lisi lisi:

  • allergies: ≥0.1 - paʻu o le paʻu, vevela, urticaria, angioedema, ≥ 0.0001 - 0.001 - anaphylactic reaction,
  • cardiovascular system: ≥ 0.0001 - 0.001 edema pulmonary, faaletonu o le fatu tumau,
  • fualaau nutimomoia: ≥ 0.0001 - 0.001 - galuega ole ate ole tino ma le faateleina o le concentration o le enzyme, ≥ 0.1 mo metformin, anorexia, tiga o le tino, manava, vomiting, nausea, ≥ 0.01 - 0.1 lagona lagona smack of metala
  • totoga o faaaliga vaaia: ≥ 0.0001 - 0.001 - macular edema,
  • paʻu, mucous membranes: ≥ 0.0001 - 0.001 - erythema eleelea, lea na matauina i tagata mamaʻi e maua ai le hypersensitivity,
  • Isi: ≥ 0.0001 - 0.001 - B le lava12lactic acidosis.

Faʻatauga Faʻataʻi Vaʻalele Avandamet ma isi fualaau

E leai ni suʻesuʻega na faia i lenei mataupu. O faamatalaga e faʻaaoga mo vaega taʻitasi.

  • CYP2C8 gemfibrozil inhibitor faatasi ai ma le faaluaina o le taumafa i aso taitasi i le aofaiga atoa o le 600 mg ua faaluaina CSS vaega. Atonu e te manaʻomia se faʻaititia o fualaau
  • CYP2C8 inisite rifampicin i se aso o aso uma e oo atu i le 600 mg e faaitiitia ai le aofaiga o le vaega e 65%, lea e manaʻomia ai se suiga o fua pe a talafeagai ma le faaaogaina o Avandamet, e faavae i luga o taunuuga o le mataituina ma le totoʻa o le suka toto,
  • pe a ave faatasi ma le acarbose, glimepiride, glibenclamide, metformin, warfarin, digoxin, noreteistrone, ethinyl estradiol e avea o se vaega o tui puipui, nifedipine i luga o vailaau mo togafitiga faafomai, o le pharmacokinetics o le aafiaga ogaoga o rosiglitazone.

  • o loʻo i ai se faʻalavelave faʻalavelave o le lactic acidosis i le ava malosi oona,
  • vailaau faʻatau fualaau faʻatautaia mo le tasi masini faʻatautaia ma le Avandamet, lea e manaʻomia ai le faʻaeteete ma le faʻaeteete o le toto,
  • diuretics, β agonists2-aʻoaʻoina, faʻaogaina i le lotoifale ma le faʻaogaina o le corticosteroids e faʻaosofia ai le hyperglycemia, lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea o faailoga o le suka i le amataga o togafitiga, faʻagasolo - i le faagasologa o togafitiga. Pe a faʻamaofioʻa nei vailaʻau, e manaʻomia se toe iloiloga o vailaau faʻasaina o le Avandamet,
  • o le fualaau o le fualaau faasaina e fetuunai pe a faalēaogā pe ave faʻataʻitaʻiga ACE e faʻaitiitia ai le kulūkose toto.

Tina ma le lactation

E le lava ni faʻamatalaga i luga o taunuuga o le faʻaaogaina o le avase i le taimi o le maitaga. E leai se faʻamatalaga e uiga i le ulu atu o le vailaʻau i le susu o se tamaitai tausi maʻi.

O le tofiaina o le avandamet fualaau i le taimi o le lactation poʻo le maitaga e fautuaina pe afai o le lamatiaga i le soifua maloloina o le tamaititi e sili atu mo le manuia o le tina.

Faatusatusaga ma analogues

I luga o le maketi i totonu o le atunuu, faatasi ai ma fualaau tutusa e mafai ona maua i le faatauina atu: Formin, Metformin-Richter, Metglib, Gliformin Prolong, Gliformin, Glimecomb. Faatasi ai ma vailaau mai fafo e tusa ma le 30 aitema, Avandia, Avandaglim e faavae i luga o rosiglitazone, ma le malologa e fuafua i metformin.

Igoa o fualaau faasainaAtunuu na afua maiO faʻamanuiagaFaʻafitauliTau
Glimecomb, tablets, 40 + 500 mg, 60 pcs.Akrikhin, RusiaTau maualalo

O le fua o metformin e siaki ese.

Manaomia le faʻatauina o se vaega ma le rosiglitazone mo togafitiga faʻapitoa,

E mafua ai le fesuiaiga i le toto, eleelea, vaivaiga,

Le aʻafiaga o le le mafaia o le ate.

474 suʻe
Gliformin 1.0, 60 pcs.Akrikhin, RusiaTau maualalo

Fua o le metformin 1 g poo le 0.85 g.

E mafua ai se tofo metotia i le gutu,

Aʻo faʻatasia e le faʻaogaina o maʻi,

Manaomia le faalēaogāina pe afai e iloa itu itu.

$ 302.3
Avandia, 28 pcs., 4 g / 8 gFaraniO le mea autu o le rosiglitazone, lea e mafai ai e oe ona faʻatoʻa ese le tui,

Tau maualalo

E faʻamalosia ai faʻafitauli o le gataifale, o le mamafa o meaʻai, tuinanau,

Ua mafua mai le siakiina o le myocardial,

O le faʻasalalauga e tuʻuina atu ma le taʻavale.

128 solo
Galvus MetSiamani, SuitiselaniO le tuufaatasiga o le laulau o le 1000 mg M., 50 mg vildagliptin,

Gaoioiga

Faʻapogai le fefe, vevela, ulu tiga,

Tau maualuga.

Mai le 889 rub.

Elena, 37 (Moscow)

O loʻo ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 4 tausaga, o loʻo ou aveina Avandamet i le tasi ma le afa mulimuli. E na o le pau lenei o vaifofo lea e fesoasoani moni ia te au e faʻafaigofie ai le kulūkose. Faʻasolosolo faʻafuasei i le suka, o le fua na faʻaleleia. Faatasi ai ma le mataʻituina pea o le glycemia, na faʻaleleia loʻu tulaga, e oo lava i tagata o loʻo faia galuega na maitauina. Naʻo le toe foʻi mai o le tau lea.

Bogdan, 62 (Tver)

I le taimi muamua sa ou mautinoa ua ou matua, aua sa ou lagona le lelava, lofituina, ou le lava. Na fautuaina e se tagata faigaluega le fualaau faasaina, ma fai mai na latou faatauina atu na o se fomaʻi. Na alu i le asiasiga, lea ou te le fiafia i ai. Na faatonuina le fualaau faasaina. A maeʻa le vaiaso muamua o le faʻatagaina, e masani lava ona amata ona faʻalavelave faʻafitauli o le manava, e tusa lava pe mulimuli mai faatonuga. Latou te leʻi malolo mo le ono masina i le taimi nei. Ae o se gasegase o le malosi, o le taua e aoga tele, e oo lava i le tau maualuga mo fualaau oona e le o se agaalofa, o le soifua maloloina e sili atu ona taua.

Kristina, 26 (Voronezh)

Na maua aʻu i le maʻisuka e le o le inisalini mo se taimi umi, ae na faʻafeiloaʻi aʻue le fomaʻi i le avandamet fualaʻau itiiti ifo i le tausaga talu ai. O lenei mea na laveaiina ai au mai le le mautonu o le aveina o le inisalini. Soʻo se tasi e faia le inisiua o le a malamalama i le eseesega i le va o togafitiga ma fualaau ma le tutoatasi mai le inisiua.

Faaiuga

Ole vailaʻau e na o se fomaʻi e mafai ona faʻamaonia lelei le tulaga o le maʻi, filifili se gaʻo talafeagai, faia fetuunaiga vave i le fualaau faasaina. Ona o le maualuga o le ola o meaola o vaega o vailaʻau, e matautia tele i le mafaufau o le tagata lava ia. O lenei mea e mafai ona mafua ai ni manaʻoga e le manaʻomia. E leai se fesoasoani e taufaamataʻu ai le faʻaleagaina o le soifua maloloina ole maʻi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

E tatau i tamaiti ona maua le avanoa e maua ai le nofoaga e teu ai fualaau faasaina. Ole vailaʻau e le manaʻomia ai le faia o tulaga faʻapitoa mo le teuina. Fautuaina T teuina 25 tikeri Celsius. Aua le faʻaaogaina le vailaau pe a maeʻa le aso e muta ai, lea e 24 masina. E tatau ona tatala vave le nofosala i le taimi lava lea ao le i aveina le vailaʻau ona o le maualuga o le fualaau faasaina. Aloese mai le susulu o le la. O le vailaʻau e aʻafia i le vaega o faʻatauga o vailaʻau mai falemaʻi. Aʻo leʻi faʻaaogaina, ia mautinoa e faitau le faʻamatalaga aloaia i luga o le faʻaaogaina o fualaau mai le afifiina ma se vailaʻau. Siaki le maua o le vailaʻau faʻatasi ma le pule o le falemaʻi i luga o le initaneti e ala i le telefoni pe ala mai i le pepa o finagalo faaalia o le site. E mafai ona e faʻatau Avandamet i Moscow ma isi eria o Rusia i totonu o la tatou falemaʻi i luga o le initaneti. E tusa ai ma le tulafono a le Rusia (O le faaiuga a le Malo o le Russian Federation o le 01/19/1998 Numera 55) o vailaʻau e pei o se oloa e le mafai ona toe faafoi ma faafesuiai.

Auala e faʻaoga ai: fuataga ma togafitiga

I totonu, o le fualaau e filifilia taitoatasi. O le faʻasalalauga i le taimi poʻo le maeʻa foi o se taumafataga e faʻaitiitia ai uiga leaga mai le gastrointestinal tract e mafua mai le metformin. O le fua muamua o le tuufaatasiga rosiglitazone + metformin o le 4 mg / 1000 mg. E faasolosolo malie ona tupu le fua (4 mg i le aso mo le rosiglitazone ma / poo le 500 mg mo le metformin), o le maualuga o aso taitasi o le 8 mg o le rosiglitazone / 2000 mg o le metformin.

O le togafitiga (pe a uma le faʻasologa o fua) e aliali mai ile 6-8 vaiaso mo le rosiglitazone ma pe a maeʻa le 1-2 vaiaso mo le metformin.

Pe a suia mai isi vailaau faʻamalolo i le rosiglitazone ma le metformin, e tatau ona amanaia le gaoioiga ma le umi o gaioiga o fualaau muamua. Pe a liliu mai le rosiglitazone ma metformin togafitiga i le ituaiga o fualaau faasaina, o le fua muamua o le tuufaatasiga o rosiglitazone ma le metformin e faavae i luga o tui na ave.

O le fetuunaiga o le fetuunaiga o tagata matutua matutua e faavae i luga o faʻamatalaga i luga o le galuega faʻamau.

I le tuufaatasiga o le rosiglitazone + metformin ma le sulfonylurea, o le fua muamua ole rosiglitazone e tatau ona 4 mg i le aso. O le siʻitia i le rosiglitazone i le 8 mg i le aso e tatau ona faia ma le lapataiga (ono lamatia le tino i le tino).

Fesili, tali, iloiloga o le vailaʻau Avandamet


O le faʻamatalaga ua tuʻuina atu e faʻamoemoe mo fomaʻi ma fomai tipitipi. O faʻamatalaga sili ona saʻo e uiga i le vailaau oona o loʻo i totonu o faatonuga o loʻo tuʻuina i le afifiina e le gaosiga. E leai se faʻamatalaga tuʻuina i luga o lenei poʻo soʻo se isi lava itulau o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona avea ma sui o se suʻega a le tagata lava ia i se tagata tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga