Faʻamanuiaga mo matua o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le 2019

1. E mafai e se vasega pe a iai se tamaititi ei ai maʻi le atoatoa (maʻisuka) e faatulaga se vaiaso aʻoga 5 aso? Afai latou te mafaia, o le a le mea e tatau ona tuʻuina atu (pepa) i totonu o le talosaga mo le faʻatulagaina o se vaiaso aʻoga 5 aso.

1.1. O le fesili e le o manino atoatoa: pe faʻafefea ona aʻafia le tulaga o le vasega atoa i le maʻi le tasi o le tamaititi ... pe a manaʻomia se tasi i le tagata maʻi, ona faia lea i se isi auala ...

2. O loʻo maʻi le tamaititi i le maʻisuka ituaiga 1. E i ai le tulaga o se tamaititi e le atoatoa le malosi, o lona uiga o se fomaʻite fesoasoani.
O le fesili - e mafai ona tatou maua vailaʻau faʻasoifua maloloina (inisalini) i se isi aai e tusa ai ma le faʻasologa o loʻo faatonuina i le nofoaga e nofo ai? Ma e mafai moni ea, i le avea ai ma se fesoasoani tele a le mālō, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻamautu insulin, mo se faʻataʻitaʻiga, ao tafaoga i se tasi o taulaga?
O le manuia o le feterale, o le inisalini e faatatau i Vital and Essential Drugs
Faafetai

2.1. O fesili faapena e sili ona lelei e folasia i se faʻalapotopotoga faʻapitoa.
Faʻatasi ai ma lōia, e sili atu ona talafeagai le foia o mataupu e fesoʻotaʻi ma le teenaina o se faʻalapotopotoga faʻapitoa e tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga e te fiafia i ai.

3. O loʻo i ai laʻu tama e 9-tausaga le matua na maua ni faamanuiaga mo le leiloa o se tagata faigaluega, ma mai le aso 26 o Mati, 2019, na ia maua ai le tulaga o se tagata le atoatoa (ituaiga 1 o le maʻisuka na faailoa mai), ua le taliaina e le UPFR lenei faamanuiaga ma ua na o se penisione e le atoatoa.

3.1. Talofa, o loʻo ia te oe le aia tatau e maua ai se penisione se tasi, pe mo le leiloa o se tagata e faigaluega pe mo le le atoatoa. E tatau foi ona faʻamalamalama ma le a le faʻamatalaga na e talosagaina i le penisione ma pe na i ai faʻamatalaga tusitusia o le penisione mo le filifilia o se penisione. O le Penisione o Penisione e tatau ona faʻamatala atu ia te oe i se tusitusiga, i totonu o le auivi a le auʻaunaga lautele a Coca, se filifiliga sili atu ona lelei mo oe.

4. Faʻapefea ona totogi le tagata nofoia ua resitalaina i totonu o se falemautotogi e le o manaʻo e totogi le fale. O le tulafono fou i fale o le malo e totogi totogi. Ua maasiasi ma loʻu toalua. Latou te mananaʻo ia ma teteʻa ma loʻu toʻalua. O le a latou faʻatau atu le falemaʻi, ao le isi tamaiti e le atoatoa. O le maʻi suka. Na taia au. Na ia molia. Na tuuina atu ia te ia aso e 10. Talu ai ua faamauina o ia i le matagaluega a le mafaufau.

4.1. Vaevae le tala patino.

5. E maʻi le tamaititi (maʻi suka). Suesue i le vasega 2. Faamalolo mai aʻoaʻoga faaletino. Ae ua faamalosia i latou eo atu e faamalositino togafitiga i le tai tolu taimi i le vaiaso. Pe mafai ona ou teena le togafitiga o le tino? Po o tatou faʻamalosia e tulia o ia iina? E asiasi le tamaititi i le vaega ma e le lava le taimi e asiasi ai i togafitiga. Faafetai

5.1. E mafai ona teena le togafitiga faʻapitoa e ala i le tuʻuina atu o le meli. faaiuga mai le fomaʻi aloaʻia e uiga i faʻailoga. Ae ui i lea, o togafitiga o le physiotherapy e le solia i soo se tasi.
Faʻafou taimi i vaega.

6. Faamolemole, o loʻo i ai laʻu tamaititi, o se tagata e le atoatoa le tino o le kulupu muamua e maua i le maʻisuka, i totonu o le faleoloa matou te nonofo ai e toʻa 8 tagata, matou te taʻu mai ia te au, e tusa ai ma le tulafono, ua ia i matou le aia tatau e lesitala ai i le tuuga mo fale e leai se totogi?

6.1. E iai lau aia tatau e faʻaleleia ai tulaga o fale pe afai e amanaia oe o se tagata mativa, faʻapea foi pe o le aofaiga atoa o le fanua e umia e tagata uma e lesitalaina i totonu o le fale e le sili atu i le tausitusi masani. I Volgograd, o le fua faatatau o tupe maua e 11 sq m i le tagata e tusa ai ma le poloaiga a le Mauga Volgograd. Fono a Sui Tofia o Iuni 15, 2005 N 19/342

6.2. Afai o loʻo iai le faʻamaʻi o se tamaititi i totonu o le Lisi o Faiga Faʻalavelave o Maʻi Faʻasologa lea e le mafai ai e tagatanuʻu ona nonofo faʻatasi i totonu o le fale e tasi, o loʻo ia te oe le aia tatau e tuʻu ai fale i le taimi.

7. E toʻalua a matou fanau i le vasega o le vasega luasua ma le maʻisuka 1 tikeri (inisalini), e masani ona latou lagona le leaga, e tatau ona tuua le 22 tamaiti ma feutagaʻi ma i latou. pe o le a le fua o le soifua maloloina o tamaiti ma tagata le atoatoa i mea taumafa e tatau ona iai i le vaega. Faafetai

7.1.O lenei fuainumera e le o faavaeina e le tulafono.

8. E iai laʻu tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1. Na tuuina mai ia i matou se pepa malaga i le tina ma le tamaititi i le fale o Essentuki. Ou te galue i leoleo. O laʻu tafaoga faamasani i le faasologa ia Iuni. O le a laʻu mea e fai? Vaʻa maʻi?

8.1. Tusi se lipoti poʻo se talosaga mo le fesiitaiga o aso malolo e fesootaʻi ma le pemita maua ma mo le faʻatagaina i aso o loʻo faʻasinoina i le pemita. E tatau i le kamupanī ona tolopo le tafaoga ma suiga i le taimi o tafaoga.

Afai e tuuina atu le pepa mo le togafitiga, ia tusa ai ma le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina ma le Atinae Lautele a Rusia i le aso 06.29.2011 N 624 n (e pei ona teuteuina i le 11.28.2017) "I luga o le faamaoniga o le Taualumaga mo le tuuina atu o tusi faamaonia o le le atoatoa" (Faamauina i le Matagaluega o Faamasinoga a Rusia 07.07.2011 N 21286)
I le taimi e faʻataʻitaʻiina ai tagata maʻi mo le tuʻuina atu o falemaʻi i falemaʻi faʻapitoa mo falemaʻi-ma-spa i le Rusia, i le taimi lava e uma ai togafitiga faʻapitoa, o le tusi faamaonia o le le atoatoa mo le galuega e faʻalauteleina e se fomaʻi fomaʻi e ala i le filifiliga a le komiti faafomaʻi o se falemaʻi faʻapitoa mo falemaʻi mo le vaitaimi atoa o le tausiga, ae le silia le 24 aso faakalena

9. O le a le tulaga o loʻo i ai se tamaititi e le atoatoa le malosi pe afai e iai lona maʻisuka ituaiga 1. O le a le matua e iai le malosi e tuʻuina atu, o le tulafono?

9.1. Talofa. Ae paga lea, e leai ni tulafono faapena. Le malosi o le tino ma le mafaufau ua tuuina atu e le ITU Commission. Faʻavae i luga o le maua o faʻamaoniga e faʻapulaa ai avanoa.
O mea uma e sili ona lelei ia te oe le sili ma sili ona manuia le fofo o faafitauli.

10. E i ai laʻu fesili faapena. Na litaea loʻu tina ao lei atoa le 55 tausaga (o lona uiga, 5 tausaga talu ai), talu ai na maʻi loʻu tuagane i le maʻisuka mai le laʻititi ma sa manatu o ia o se tamaititi e le atoatoa. O lenei ua 54 nei tausaga o Tina, ae talu ai nei na maliu lona tuagane, e mafai ona latou ave le penisione mai le tina?

10.1. Le aoauli lelei, Alena, leai, e le talia e lou tina se penisione.

11. O loʻo ou galue i le polokalama o le avea o se avetaʻavale, i luga o se taimi taimi, ona o mafuaaga tau le soifua maloloina (regress) Ou te totogiina le alimony 25%, na failaina e lau faletua se faamasinoga e faateleina le aofaʻi o le alimony (tamaititi 1), e manaʻo e faʻamaonia tusi faamaonia e le atoatoa le tamaititi (maʻi suka) E mafai ona latou faʻamalosi au e totogi atili? Faafetai

11.1. Lelei lelei
O le aofaʻi o alimony e aoina e le tamaititi na faʻatuina e le tulafono a le Russian Federation e 25%, ae mafai foi e le faamasinoga ona toe maua mai le alimony i se aofaiga tumau, e faaopoopo atu i le tului, pe afai e malamalama o le alimony e le faatagaina ai se tamaititi e lagolagoina e avea ma pasene. E foliga mai, o lau ava e manaʻo e toe faʻaleleia tupe mo le togafitiga o le tamaititi, e le tutusa le mea.

12. Ua maʻi laʻu tama talu mai lona laʻitiiti (mai le 3 i le 19 tausaga), i le 19 o ona tausaga na le maua ai se le atoatoa. O i ai la latou aia tatau e aveese ai le le atoatoa ma e aoga le tauina? Mai le 3 tausaga i le 18 sa i ai se tamaititi - o se tagata e le atoatoa le malosi, i le 18 na latou tuʻuina atu i le III, i le 19 latou te leʻi tuuina mai se mea, e manatu e iai ni nai mafuaaga mo le le atoatoa. O le tamaitiiti ei ai le maʻisuka ituaiga I. Taʻu mai, faamolemole.

12.1. Talofa, o le tamaititi lava ia, talu ai o ia o se tagata matua, e mafai ona alu i le faamasinoga ma se pulega taupulega ma apili atu i tagi o le faia o le aveeseina o le le atoatoa, o le a faaalia i le iloiloga tutoatasi le faiga o tulafono a le ITU Art. 79 Tulafono o Taualumaga Tau le Va o Tagata a le Rusia.

12.2. O loo i ai le Poloaiga a le Matagaluega o Leipa o le Rusia No 1024 n o Tesema 17, 2015 "I le faavasegaina ma taiala e faaaoga i le faatinoina o suʻesuʻega faafomaʻi ma agafesootai o tagatanuu.".
O le tusi o lenei Poloaiga a le Matagaluega o Galuega Numera 1024 n o loʻo i luga o le Initaneti ma e mafai ona e mauaina oe lava.
Afai ei ai tulaga le atoʻatoa le malosi o le atoʻatoa ua faʻamautuina i totonu o lenei Poloaiga, e tatau i le Ofisa o Fomai ma Agafesootai (BMSE) ona fuafuaina le le atoatoa, ma i le leai o ni taiala, teena.
O le faaiuga a le BMSE i le faafitia o le le atoatoa e mafai ona apili e se tagata le atoatoa (muamua) le tagatanuu poo lona sui (mo se faataitaiga, e ala i le numera o le loia o le loia poo le loia) i le Main BMSE i totonu o le ofisa autu o le Russian Federation (region) e ala i le Ofisa autu poo le saʻo i le GBMSE, i le Federal BMSE i Moscow i le faamasinoga itumalo i le nofoaga o le BMSE.
I le faaopoopo atu, afai ei ai ni mafuaaga ma ni taiala, i le tulaga o le teenaina o le le atoatoa, afai e maʻi le setete o le soifua maloloina, e mafai e le tagata gasegase ona alu i le falemaʻi (falemai) mo togafitiga, ma a maeʻa, mo se faataitaiga, i le mavae ai o le tolu masina, toe faafesootai se fomaʻi ma se talosaga e tuuina atu se lisi fou e tufa atu BMSE, ia suʻesuʻeina ma pe a iai se mafuaaga e maua ai le le atoatoa.
E mafai foi ona faʻafesoʻotaʻi e le BMSE se tusi faamaonia (i le tulaga o le teenaina le tuʻuina atu o se pepa faʻapitoa), pe a tuʻuina atu se Tusi Faamaonia o le a tuʻuina atu ai se Tusi Faamaonia e faʻavaeina ai le falemaʻi ma o le BMSE o le a fuafua ai le le atoatoa.

13. O le tamaitiiti ei ai le maʻisuka ituaiga 1, o le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi, pe o ia te ia le aiā tatau e mamao ese ai aʻoaʻoga.

13.1. Lelei lelei Ioe, o loʻo ia te ia le aia tatau e vavalalata ai le aʻoga pe afai ei ai ona faʻamatalaga faafomaʻi. E tatau ona e faʻaaogaina faʻatasi ma le talosaga talafeagai e faʻatatau i le puleaoga.

14. Taʻu mai, pe mafai ona ou litaea i le 50. O lea ua i ai laʻu tama teine, 19 tausaga, o se tamaititi ei ai maʻi le atoatoa, maʻisuka. Na sau le tama teine ​​mai se penisione ma o le tasi o ona matua e mafai ona litaea i le 50 tausaga. faafetai

14.1. Talofa. E mafai lenei pe afai ei ai mafuaaga o loʻo faʻaalia i lalo.
Tulafono feterale o Tesema 28, 2013 N 400-Ф__ (e pei ona teuteuina i le aso 27 o Iuni, 2018) "I luga o Penisione Inisiua"
Mataupu 32. Taofiga o le aia i le vave tofiaina o se penisione inisiua i nisi vaega o tagatanuu

1. O le penisione tuai tausaga o le a tuʻuina atu i le taimi muamua nai lo le tausaga na faʻatuina e le Mataupu 8 ​​o lenei Tulafono Tele, pe afai ei ai se penisini o le penisione a le itiiti ifo i le 30 i tagatanuu nei:
1) fafine ua fananau mai i le lima pe sili atu tamaiti ma tausia i latou ao lei oʻo atu i le 8 tausaga, oe ua oʻo i le 50 tausaga, pe afai ei ai se latou inisiua pe a ma le 15 tausaga, se tasi o matua o tagata faʻamaʻi mai le laʻititi na tausia i latou ao lei oʻo i le 8 tausaga: alii e sili atu i le 55 o latou tausaga, o tamaitai e silia ma le 50 o latou tausaga, pe afai ei ai so latou poto masani inisiua e tusa ai ma le itiiti ifo ma le 20 ma le 15 tausaga o le tausiga o tagata maʻi mai le tamaitiiti po o tagata oe na tausia i latou mai maʻi mai le fanau laiti na tausia i latou ao lei oʻo i le 8 tausaga, o se penisione tuai tausaga ua atofaina faatasi ma se faaitiitia o tausaga ua aiaia i le Mataupu 8 ​​o lenei Tulafono Tele e tasi le tausaga mo tausaga taitasi ma masina e ono o le vaavaaiga, ae le sili atu ma le lima tausaga i le aofai, pe afai ei ai se latou inisiua i le itiiti ifo ma le 20 ma le 15 tausaga, i le faasologa, tane ma fafine,

15. O laʻu tama o se tagata e le atoatoa le malosi o le vaega 2 mo se faamaʻi masani (maʻi o le maʻisuka.) O lona le fale, nofo faatasi ma lona faletua ma lona faletua, i se fale nofo totogi i Novosibirsk, lea na ia faigaluega ai aʻo lei maʻi. O le taimi nei na faʻataʻavaleina ai o ia i le taimi o togafitiga ma mai le galuega, ona o le a le mafai ona ia galue o se inisinia mo le gaosia o masini. Na resitalaina i laʻu nuʻu faigaluega, ae leʻi auai i le faatumaotiina. O loʻu tina, 92 tausaga le matua, e le atoatoa foi. Fale 57 sq. M. m. E i ai se avanoa mo le fale.

15.1. O lau Sun e tatau ona faʻafesoʻotaʻi le matagaluega faʻapitoa ma pepa ma se faʻamatalaga, e tatau ona tusia le faʻamatalaga lua, e tatau ona e sainia.

16. Na filifili le faamasinoga e faalautele le faagasologa ma fuafua ia iloa loʻu afafine o se isi vaega. E le gata i lea, e le nofo o ia i lo matou taulaga, ua resitalaina o ia i Sochi, i le va o Sochi ma Moscow, aua tasi o le tolu tamaiti e maua i le maʻisuka, ma o se fomaʻi agavaa (tasi i le Rusia atoa) e na o Moscow lava. Ina ua uma ona faitio e uiga i le laupepa na faia e le faamasino muamua, na filifili le tagata fou e taui ma sui. E le gata i lea, o le mataupu ua manino, e faasaga i le moliaga faasolitulafono o fale ma auaunaga a le aufaigaluega mo le vevela, vevela ma le suavai i taimi o gasegase. Fesili: "Faʻafefea ona filifili e le faamasino po o fea e tuʻuina atu ai le samani. E le tatau, pe a ou malamalama i ai, ia tuʻuina atu ana tuatusi, aemaise lava talu ai o le a le alu lava le teine, aua o ia o se tina faʻateleina tamaiti, ma ua maʻi le tamaititi i le maʻisuka "O le a le mea e mafai e mea uma ona toso mai? Pe o le a ia ufiufiina pe a uma le tausaga o le sailiga ma le iloa ma le iloa lelei, o le a le uiga? O le faʻamasino ua valea i lona naunau e taui ma sui lana uo."

16.1. Lelei lelei
O isi vaega i le faamasinoga o loʻo auai i le faagasologa o ai, o se taunuuga o le faaiuga, e mafai ona tuʻuina atu ni matafaioi pe mafai foi ona i ai ni a latou aia tatau.O le mea moni, afai e le auai uma i latou i le faamasinoga pe le logoina mo soʻo se mafuaʻaga, o se taunuuga, e mafai ona apili le faaiuga a le faamasinoga. I lenei itu, i le faagasologa e tatau ai ona iloa uma itu auai e fiafia, lea na faia. E tatau i le faamasinoga ona tuʻuina atu i lau tama le faʻamatalaga o le faamasinoga.

17. O le fesili, pe o ia i tatou le aiā e saoloto ai fale? E toʻalua tamaiti mai la latou uluaʻi ulugalii, e tasi le tamaititi e iai le maʻisuka ituaiga 1. O lenei ua ou ola i se mafutaga faalemalo, o loʻo matou faʻamoemoeina se tamaititi lona tolu. E leai se fale, e tofu uma ma se pemita nofomau. Ou te le galue, ou te popole mo se tamaititi e le atoʻatoa le malosi o le mafaufau, e galue lau tane i se fale faʻataʻavale taavale i le 15-20 t.

17.1. E tatau ona tatou tutu i laina. Tuʻu pepa uma, ona faʻataʻitaʻiina lea o le auala e mafai ona e mauaina. Ae naʻo le "taeao" e leai se tasi o le a tuʻuina atu ia te oe fale.

17.2. E faigata ona iloa oe e tusa lava pe toʻatele se aiga. leai se tane. E mafai ona tumau i le laina i totonu o le malo, ae o le laina iina e toetoe lava a tu saʻo, aua e le mafai e pulega ona fau fale fale, ma le faatauina o meatotino e le aoga, ma o le faagasologa o le faasoasoaina o tupe mo lenei faamoemoe mai le paketi e umi ma fenumiai. Faaaoga le tupe faavae e faʻatau ai se potu i totonu o fale nofofale. E te le tosoina le mokesi.
Aoina mai le tama o tamaiti mai le uluaʻi ulugalii faaipoipo ma tau faaopoopo mo le tamaititi maʻi. Faʻafesoʻotaʻi le Komesina o Sulufaiga mo Aia Tatau a le Tamaititi i lau eria, atonu o le a fesoasoani. I sui o le lotoifale, e tupu foi le fana.

18. O loʻu igoa o Natalia Vasilyevna Bezukladnikova, na fanau i le 10.10.1997
Talu mai le 2005, ua ou i ai i le tulaga o "tamaiti matuaoti". Ina ua maliliu oʻu matua, na fanau loʻu tinamatua o Vera Gavrilovna i le aso 20 o Iulai, 1941 i le tausiga o aʻu ma loʻu uso, i le tuatusi: Primorsky Krai, itu a Chernihiv, s. Sibirtsevo, st. Leninsky, d.35, numera 10.
E tusa ai ma le Fuaiupu o le faaiuga a le ulu o le Chernihiv i le aso 04.08.2005, Nu. 747-r, fuaiupu 4, ou te taofia le aia e faaaoga ai nofoaga nofo ai i le nofoaga o le faamauina o loʻu tina ua maliu i le tuatusi: Primorsky Krai, Chernihiv, itu Sibirtsevo, ul. Leninsky, d.33, vaega 7. Ae ui i lea, e leai soʻu faʻamatalaga e uiga i mafuaʻaga mo le suia o le tuatusi o le resitara, talu ai o loʻu tinamatua na auai i le faiga o aʻu pepa aloaia ma o faʻamaumauga e uiga i le toe faʻataunuʻuina e leʻi puipuia. E tusa ai ma loʻu tinamatua, o lenei fale e le talafeagai mo le ola ma matou siitia.
I le taimi nei, o aʻu o se tagata aʻoga o le Vladivostok State University of Economics and Service, o le lona tolu o tausaga ma nofo ai i Vladivostok.
O loʻu tinamatua, o Gribok Vera Gavrilovna, o se tagata e le atoatoa le malosi o le vaega muamua (o le maʻisuka, o le tipiina o vae e lua) ma e le ola i luga ole tuatusi, e le oi ai ni meatotino, o loo i luga o tausiga a le uarota.
Fale i le tuatusi: Primorsky Territory, itu a Chernihiv, s. Sibirtsevo, st. Leninskaya, d. 35, itulau 9, lea ua ou lesitala ai i le taimi nei, o le puleaina o le malo, e le o aʻu, o lona uiga, a ou malamalama i ai, pe a uma le faauuga, o le a tuua aʻu e aunoa ma se fale ma le resitala, i luga o le auala. E le gata i lea, o lenei fale e le o tausia lelei, o lona uiga e le talafeagai mo le resitalaina o lisi ma faʻasalaga, talu mai le vaega 3 o le tusiga 2 o le Tulafono o le Primoryky Territory Numera 168-KZ, o tagata mai tamaiti matuaoti ua tuuina atu i ai nofoaga lelei e nonofo ai mai le fale faapitoa o fale o le Primorsky Territory i lalo o konekarate mo le lisiina o fale nofoia faapitoa.
I le nofoaga o loʻu lesitalaina, na ou liliu atu ai i pulega i le lotoifale e saili po oa pepa na ou manaomia e sauniuni ai. Ae i le taimi lava lea, na latou mumusu mai i le mea moni e faapea, o le potu na ou lesitala ai ma ola e tusa ma le 17 tausaga, ua ausia uma tulaga mama ma e talafeagai mo le fale, faaopoopo i mea uma na ou lesitala i totonu o lenei fale ma tusi fale (o le eria e 54 sq.m ) I totonu o lenei fale e leai ni mea aoga, e leai se mafanafana ma le vai, faletaele ma se faletaele, otaota otaota.O le mea lea, na tali atu ai malo i le lotoifale e le o se "faailoga". Ou te talitonu o lenei teena o le solia lea o aʻu aia tatau ma aia tatau (e pei o se tamaitiiti matuaoti), talu ai o pulega a le lotoifale e faia faaiuga i totonu o le agavaa ua solia le taualumaga ua faavaeina e tulafono talafeagai, e pei o le tulafono a le Federal Law No. 159- December 21, 1996 Tulafono a le Feterale "I Isi Faamaoniga mo le Lagolagoina Lautele o Fanau aumau ma Fanau Lelei e aunoa ma le tausiga o Matua" ma le Tulafono a Primorsky Krai na tusia i le aso 12 Fepuari, 2013 Nu. 168-KZ "I le tuuina atu o fale mo fanau matuaoti ma fanau, Manatu e aunoa ma le tausiga faamatua, o tagata mai le numera a tamaiti matuaoti ma fanau tuua e aunoa ma le tausiga faamatua, i le Teritori Primorsky. "
Ou te aioi atu ia te oe e fesoasoani mai ia te au i le foia o le faafitauli i le fale, e pei o le tuuina atu o fesoasoani mo le tuufaatasia o le lisi tuufaatasia o fanau matuaoti, fanau e aunoa ma le tausia faamatua, tagata mai fanau matuaoti ma fanau e aunoa ma le tausiga faamatua, i le teritori o Primorsky Krai, ia tuʻuina fale.

18.1. Lelei lelei Afai o le falemautotogi o loʻo i le pule a le malo ma ua e resitalaina i totonu, ona ia te oe le aia e faʻamaonia ai.
I soʻo se tulaga, e faigata ona fai soʻo se mea e aunoa ma se uiga i lau fesili. E tatau ona e tilotilo i au pepa faʻamaumauga o loʻo e lesitala ai, o le tulaga o le fale lea e te lesitala ai, pe talafeagai mo le ola pe o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le vaega o le potu. O nei mea uma e taua tele.
E tusa ai ma le talosaga i le pulega, o sea talosaga e tuʻuina atu i na o se tusitusiga ma i ni kopi se lua i luga o se tasi oi latou (yours) ua faʻamaufaʻailogaina i le aso o le vaetamaina. Masalo e tatau ona e mautinoa o le pulega na siaki nofoaga ma tuʻuina atu le tulaga le talafeagai mo le ola.
E mafai ona e talosaga i le moliaga i le nofoaga o le resitalaga. O loʻo iai le aiā tatau a le loia moliaga e apili ai i le faamasinoga e tusa ai ma lau aia.

19. O laʻu tama e 2.5 tausaga. O le tamaititi ei ai sona faʻaletonu ona o le siama o le maʻisuka ituaiga 1 o le insulin-faalagolago. (1.5 tausaga). 03/29/18 Na teuteuina e le Malo Tulafono mo le amanaiaina o se tagata e le atoatoa, o tuutuuga mo le tuuina atu o le le atoatoa. I le taimi nei, oi matou, o matua o le fanau-fanau, o le toatele, o loʻo faʻamalosia e faia suʻesuʻega faʻaletausaga o le le atoatoa. O laʻu fesili o le: o le a le matua o tamaiti laʻititi e iai le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona i ai se faʻafitauli o le tino, e tusa ai ma teuteuga fou? Ou te matauina e le o matou o le tagata muamua o le a suʻeina. Ua i ai se poto masani. Faafetai i le taimi muamua.

19.1. E mafai ona faʻapipiʻi i le 18 tausaga. E faʻalagolago i le tulaga patino. E le tatau ona e alu i tausaga taʻitasi.
Vaaia Aiaiga a le Malo o le Malo Rusia o Fepuari 20, 2006 N 95 (pei ona teuteuina i le aso 24 o Ianuari, 2018) "I luga o le taualumaga ma aiaiga mo le amanaiaina o se tagata e le atoatoa le malosi"
II. Tuutuuga mo le amanaiaina o se tagatanuu e le atoatoa

5. O aiaiga mo le amanaiaina o se tagatanuu e le atoatoa le:
a) se le atoatoa o le soifua maloloina i le faʻaauau pea o le faʻafitauli o le tino ona o faʻamaʻi, taunuuga o manuʻa poʻo ni faaletonu,
e) faʻamapulaʻaina o le ola (faʻamaonia pe leai foi o le gafatia o se tagatanuʻu poʻo le gafatia o le tautua a le tagata lava ia, alu ese, tutoʻatasi, fesootai, pulea lana amio, aʻoaʻo pe auai i galuega),
c) le manaʻomia mo le puipuiga lautele, e aofia ai le toe faʻaleleia ma le faʻamalosia.
(e pei ona teuteuina e le Decree of the Government of the Russian Federation of 06.08.2015 N 805)
(silasila i le anotusi i le lomiga talu ai)
6. O le i ai o se tasi o aiaiga ua faʻamaonia i le parakalafa 5 o nei Tulafono Faafoe e le o se mafuaʻaga talafeagai e iloa ai le tagatanuu o se tagata e le atoatoa.
7. Faʻalagolago i le ogaoga o le le mautonu o galuega a le tino e mafua mai i faʻamaʻi, taunuuga o manuʻa poʻo faaletonu, o se tagatanuʻu ua amanaʻia o se tagata e le atoatoa le tino ua tofiaina se vaega o le tino, II poo le III, ma o se tagatanuʻu ei lalo ifo o le 18 tausaga ua tofiaina le vaega o le "tamaititi e le atoatoa" .
(e pei ona teuteuina e le Decree of the Government of the Russian Federation of 06.08.2015 N 805)
(silasila i le anotusi i le lomiga talu ai)
8. Ua muta talu mai Ianuari 1, 2010. - Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o Tesema 30, 2009 N 1121.
(silasila i le anotusi i le lomiga talu ai)
9. O le le atoatoa o le I Group ua faavaeina mo le 2 tausaga, II ma III vaega - mo le 1 le tausaga.
O le palakalafa na muta le aso 1 o Ianuari, 2010. - Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o Tesema 30, 2009 N 1121.
(silasila i le anotusi i le lomiga talu ai)
10. O le vaega "tamaititi e le atoatoa" ua setiina mo le 1 tausaga, 2 tausaga, 5 tausaga, poo seia oʻo ina taʻi 18 tausaga le tagatanuu.

19.2. E tusa ai ma le fuaiupu 38 o Tulafono Faafoe mo le amanaiaina o se tagata ua le atoatoa (ua faamaonia e le Decree of the Government of the Russian Federation of Fepuari 20, 2006 N 95)
Toe iloiloga o se tagata e le atoatoa le malosi o loʻo faia i le faiga ua faʻamatalaina e le Vaega I - IV o nei Tulafono.
E tusa ai ma parakalafa 10-13.1 o Tulafono
10. O le vaega "tamaititi e le atoatoa" ua setiina mo le 1 tausaga, 2 tausaga, 5 tausaga, poo seia oʻo ina taʻi 18 tausaga le tagatanuu.

O le vaega "tamaititi e le atoatoa" mo se vaitaimi e 5 tausaga ua faavaeina i luga o le suʻesuʻega faifai pea pe a tupu le uluai faamagaloga atoa o se neoplasm malignant, e aofia ai soo se ituaiga o leukemia taatele pe le masani ai.
.
12. Faʻatonuina o le tino ma le mafaufau ao lei oo i le aso muamua o le masina talu mai le masina lea e faatulaga ai le suʻega faafomai ma le vaʻaiga o le tagatanuu (toe suʻesuʻeina).

13. O tagatanuʻu ua tofiaina se vaega o le tino ma le mafaufau e aunoa ma le faamaotiina o le vaitaimi o le toe iloiloga, ma mo tagatanuu ei lalo ifo o le 18 tausaga, o le vaega o le "tamaitiiti e le atoatoa" seia oʻo ina taʻi 18 tausaga le tagatanuu:

e le sili atu i le 2 tausaga talu ona faʻamuamua le tagatanuu e le atoatoa le malosi (faʻatuina le vaega o le "tamaititi e le atoatoa)" o se tagatanuu o loʻo i ai faʻamaʻi, faaletonu, suiga le suia o le tino, galuega le lelei o totoga ma tino o le tino e tusa ai ma le lisi, e tusa ai ma le faʻaopoopoga,

e le sili atu i le 4 tausaga talu ona faʻamuamua le tagatanuʻu o se tagata e le atoatoa le malosi (faatuina o le vaega o "tamaiti e le atoatoa le malosi") pe afai e le mafai ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia i le taimi o le toe faʻaleleia poʻo le faʻamautuina le tikeri o le faʻagataina o le soifuaga o le tagatanuʻu mafua ona o suiga faifaipea e le mafai ona faʻafitia, faʻaleagaina ma soli ai galuega o totoga totoga (sei vagana ai i latou o loʻo faʻamaonia i le faʻaopoopoga i lenei Tulafono Faatonutonu),

e le sili atu ma le 6 tausaga talu ona amata le fausiaina o le vaega o le "tamaititi e le atoatoa" i le tulaga o se faasologa faifaipea poʻo le faigata o neoplasms mamaʻi i tamaiti, e aofia ai ma soʻo se ituaiga o leukemia faʻalavelave poʻo le lemonia, faʻapea foi ma le faʻaopoopoga o isi faamaʻi e faʻalavelave ai le gasegase o neoplasms.

O le faʻavaeina o se vaega o le tino ma le mafaufau e aunoa ma le faʻamaoniaina o le vaitaimi o le toe suʻesuʻega (o le vaega o le "tamaititi e le atoatoa" seia oʻo i le 18 tausaga) e mafai ona faia i luga o le faʻamuamua o se tagatanuu o se tagata e le atoatoa le malosi (faatuina o le vaega o le "tamaititi e le atoatoa") i luga o mafuaaga o loʻo faʻamatalaina i parakalafa lua ma le tolu o lenei palakalafa, i le le i ai o ni taunuuga lelei o le toe faʻaleleia poʻo le faʻamalosia o faiga na faia e se tagatanuu ao le i tuuina atu lona suʻega mo suʻega faafomaʻi ma agafesootai. I lenei tulaga, e tatau i le itu o se suesuega faafomaʻi ma agafesootai na tuuina atu i se tagatanuu e se fomaʻi e maua ai le tausiga faafomai ma faatonuina o ia i se suesuega faafomaʻi ma agafesootai, poo i pepa faafomaʻi pe afai e talosagaina le tagatanuu mo se suesuega faafomaʻi ma agafesootai e tusa ai ma le palakalafa 17 o nei O tulafono e aofia ai faʻamatalaga i luga o le leai o ni taunuuga lelei o sea toe faʻaleleia poʻo le faʻamalosia.

Mo tagata tagatanuu oe na talosaga i le ofisa ia tutoatasi e tusa ai ma le parakalafa 19 o nei Tulafono, o se vaega o le tino le atoatoa e aunoa ma le faamaotiina o se vaitaimi o le toe iloiloga (vasega "tamaitiiti le atoatoa" ao le i tagatanuʻu 18 tausaga) e mafai ona faavaeina i le taimi muamua o le amanaia o se tagatanuu o se tagata e le atoatoa le malosi (faatuina o le "tamaitiiti le atoatoa" ) i le leai o ni taunuuga lelei ua tuuina atu ia te ia e tusa ai ma le parakalafa ua faamaotiina o le toefuataiga po o faiga e mafai ai.

13.1.O tagatanuu oe na faavaeina le vaega o le "tamaititi e le atoatoa le malosi", i le aulia le 18 tausaga le matua, e tatau ona toe iloiloina i le faiga ua faatonuina e nei Tulafono. I lenei tulaga, o le fuaina o tuutuuga ua aiaia i parakalafa lua ma le tolu o le parakalafa 13 o nei Tulafono Faafoe o le a faia mai le aso na ia faavaeina ai le vaega o le "tamaitiiti e le atoatoa".
O lea e mafai ai ona faʻavae le malosi o le mafaufau ae leʻi oʻo i le 18 tausaga e aunoa ma se toe suʻesuʻega faʻaletupe.

19.3. Kristina, o lau fesili e faatonutonuina e le faaopoopoga i le Decree of the Government of the Russian Federation of Fepuari 20, 2006 Nu.9 (e pei ona teuteuina i le aso 24 o Ianuari, 2018) "I luga o le taualumaga ma aiaiga mo le amanaiaina o se tagata ua le atoatoa."
E tusa ai ma le LIST
TAGATA, TAGATA, MAAIGA
FUAFUAGA FILIFILIGA, FUAFUAGA
TULAFONO MA FUAFUAGA O LE TULAFONO I LE MEA O LE SUʻESUʻEGA
Manaoga E LE AOAO ATUINA TAIMI TAIMI
(CATEGORY "TAMAITI LELEI" AUA LE AOAOINA O LE TULAGA O LE TULAGA
TAUSAGA 18 TAUSAGA) FAʻAMATALAINA E LE TAGATA E LE LATA
2 TAUSAGA PE A MA LE MAUA MAUAINA E LE FAʻATASI
(FAAVAEINA O LE CATEGORY "TAMAITI FAʻAMATALA")

o le maʻisuka e le aofia ai mai le lisi.

13. O tagatanuʻu ua tofiaina se vaega o le tino ma le mafaufau e aunoa ma le faamaotiina o le vaitaimi o le toe iloiloga, ma mo tagatanuu ei lalo ifo o le 18 tausaga, o le vaega o le "tamaitiiti e le atoatoa" seia oʻo ina taʻi 18 tausaga le tagatanuu:

Toe iloiloga o tagata e le atoatoa le vaega I e tasi i le 2 tausaga, tagata le atoatoa o vaega II ma III - tasi taimi i le tausaga, ma tamaiti e le atoatoa le malosi - 1 le taimi i le vaitaimi ole seti o le "tamaitiiti e le atoatoa" ua faatulagaina mo le tamaititi.

19.4. O le taualumaga mo le toe suʻesuʻeina ua faavaeina i le palakalafa 13 o Tulafono Faafoe mo le amanaiaina o se tagata e le atoatoa
E faavae i le parakalafa 13, ua tuʻuina atu i tagata tagatanuʻu i lalo ifo o le 18 tausaga le matua le atoatoa le malosi - o le vaega "tamaititi e le atoatoa" seia oʻo i le taʻi 18 tausaga le tagatanuu:

Faaiuga a le Malo o le Malo Rusia o Fepuari 20, 2006 N 95 (e pei ona teuteuina i le aso 24 o Ianuari, 2018) "I le faagasologa ma tuutuuga mo le amanaiaina o se tagata ua le atoatoa"

Faaiuga
Tulafono mo le amanaiaina o se tagata e le atoatoa
I. Aiaiga Lautele
II. Tuutuuga mo le amanaiaina o se tagatanuu e le atoatoa
III. O le faʻagasologa mo le auina atu o se tagatanuu i suʻesuʻega faafomaʻi ma agafesootai
IV. Le faʻataʻitaʻiga mo suʻega faafomaʻi ma agafesootai a se tagatanuu
V. Taualumaga mo le toe suʻesuʻeina o se tagata maʻi
VI. O le taualumaga mo talosaga apili a le ofisa, le ofisa autu, le ofisa feterale
Talosaga. O le lisi o faʻamaʻi, faaletonu, faʻaogaina o suiga o le morphological, galuega le lelei o totoga ma sitaili o le tino, lea e faʻamaonia ai le taimi o le suʻega (vasega "tamaititi le atoatoa" ao leʻi oʻo ile taʻi 18 tausaga) vasega "tamaiti maʻi")
13. O tagatanuʻu ua tofiaina se vaega o le tino ma le mafaufau e aunoa ma le faamaotiina o le vaitaimi o le toe iloiloga, ma mo tagatanuu ei lalo ifo o le 18 tausaga, o le vaega o le "tamaitiiti e le atoatoa" seia oʻo ina taʻi 18 tausaga le tagatanuu:
e le sili atu i le 2 tausaga talu ona faʻamuamua le tagatanuu e le atoatoa le malosi (faʻatuina le vaega o le "tamaititi e le atoatoa)" o se tagatanuu o loʻo i ai faʻamaʻi, faaletonu, suiga le suia o le tino, galuega le lelei o totoga ma tino o le tino e tusa ai ma le lisi, e tusa ai ma le faʻaopoopoga,
e le sili atu i le 4 tausaga talu ona faʻamuamua le tagatanuʻu o se tagata e le atoatoa le malosi (faatuina o le vaega o "tamaiti e le atoatoa le malosi") pe afai e le mafai ona faʻaitiitia pe faʻaitiitia i le taimi o le toe faʻaleleia poʻo le faʻamautuina le tikeri o le faʻagataina o le soifuaga o le tagatanuʻu mafua ona o suiga faifaipea e le mafai ona faʻafitia, faʻaleagaina ma soli ai galuega o totoga totoga (sei vagana ai i latou o loʻo faʻamaonia i le faʻaopoopoga i lenei Tulafono Faatonutonu),
e le sili atu ma le 6 tausaga talu ona amata le fausiaina o le vaega o le "tamaititi e le atoatoa" i le tulaga o se faasologa faifaipea poʻo le faigata o neoplasms mamaʻi i tamaiti, e aofia ai ma soʻo se ituaiga o leukemia faʻalavelave poʻo le lemonia, faʻapea foi ma le faʻaopoopoga o isi faamaʻi e faʻalavelave ai le gasegase o neoplasms.

O le faʻavaeina o se vaega o le tino ma le mafaufau e aunoa ma le faʻamaoniaina o le vaitaimi o le toe suʻesuʻega (o le vaega o le "tamaititi e le atoatoa" seia oʻo i le 18 tausaga) e mafai ona faia i luga o le faʻamuamua o se tagatanuu o se tagata e le atoatoa le malosi (faatuina o le vaega o le "tamaititi e le atoatoa") i luga o mafuaaga o loʻo faʻamatalaina i parakalafa lua ma le tolu o lenei palakalafa, i le le i ai o ni taunuuga lelei o le toe faʻaleleia poʻo le faʻamalosia o faiga na faia e se tagatanuu ao le i tuuina atu lona suʻega mo suʻega faafomaʻi ma agafesootai. I lenei tulaga, e tatau i le itu o se suesuega faafomaʻi ma agafesootai na tuuina atu i se tagatanuu e se fomaʻi e maua ai le tausiga faafomai ma faatonuina o ia i se suesuega faafomaʻi ma agafesootai, poo i pepa faafomaʻi pe afai e talosagaina le tagatanuu mo se suesuega faafomaʻi ma agafesootai e tusa ai ma le palakalafa 17 o nei O tulafono e aofia ai faʻamatalaga i luga o le leai o ni taunuuga lelei o sea toe faʻaleleia poʻo le faʻamalosia.

19.5. Talofa O le mea moni, i le aso 29 o Mati, 18, na teuteuina ai e le Malo Tulafono mo le amanaiaina o se tagata ua le atoatoa, ma ua soloia tuutuuga mo le tuuina atu o le le atoatoa.
E tusa ai ma lenei Tulafono, o tulafono mo le faʻatuina o le vaega o le "tamaiti e le atoatoa" ua teuteuina. O le mea lea, o lenei vaega o le a faʻatuina mo se vaitaimi o le 1 tausaga, 2 tausaga, 5 tausaga, seia oʻo i le taʻi 14 tausaga poʻo le 18 tausaga. E le gata i lea, mo le 5 tausaga, ae leʻi oʻo i le 14 tausaga poʻo le 18 tausaga, o lenei vaega o le a faʻatuina mo tagatanuu o loʻo i ai faʻamaʻi ua aiaia i le vaega I ma le II o le faʻaopoopoga i Tulafono. Manatua i le taimi nei o le vaega o le "tamaiti e le atoatoa" ua setiina mo le 1 tausaga, 2 tausaga, 5 tausaga, poo seʻia oʻo i le taʻi 18 tausaga le tagatanuʻu. E le gata i lea, mo se vaitau e 5 tausaga, o lenei vaega ua faavaeina i luga o le suʻesuʻega faifai pea pe a tupu le uluai faamagaloga atoatoa o se maʻi mama, e aofia ai ma soʻo se ituaiga o leukemia matuia pe palakalafa (parakalafa 10 o Tulafono Faafoe mo le Iloaina o se Tagata ei ai Manaoga Faapitoa). E maitauina i le auala lenei o le mafai ona faʻamaonia le avanoa e fuafua ai le vaitaimi mo le faʻatulagaina o le le atoatoa i le faitalia a se tagata poto faapitoa ile ITU. I le taimi lava e tasi, o le faʻaopoopoga o loʻo faʻapipiʻi atu o loʻo faʻaalia i totonu o se lomiga fou: o le lisi o faʻamaʻi, faaletonu, suiga le suia o le tino, galuega le lelei o totoga ma suauu o le tino, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga ma tuutuuga ina ia faʻamautu ai le faʻafitauli o le tino ma le vaega o le "tamaiti vaivai".

20. O le tamaitiiti i lenei tausaga e tatau ona alu i le vasega e 1. O maʻua ma loʻu toʻalua o ni fitafita militeli, o loʻo faamauina i se vaega, ma o se fale faʻaleaoga lea, e leʻo tofia i soʻo se aʻoga. Na ma totogiina se fale mautotogi. O le aʻoga vavalalata, e pei o le mataupu, e le o sauni e talia soʻo se isi lava pepa faʻatasi ma i matou, pe a maeʻa ona faʻauuina e tamaiti ei ai le pemita fale i se nofoaga tumau. E foliga mai ia te au, o le taimi muamua na solia ai laʻu tama i ana aia tatau e faatatau i isi tamaiti. Ma le isi, o le tamaititi e le atoatoa mo le maʻisuka ituaiga 1, o le nofoaga sili ona latalata ile aoga ia i tatou e taua foi mai lenei tulaga. E faʻapefea ona

20.1. Talofa pele asiasi mai le saite!

I lenei tulaga, o le a le fesoasoani le faamasinoga ia te oe, e tatau ona e taliaina i le nofoaga tonu e te nofo ai i le i ai o le le tumau le faamauina poo se lisi. Afai latou te teena, faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o Aoga ma se faitioga.


Tulafono feterale o Tesema 29, 2012 N 273-Ф__ (e pei ona teuteuina i le aso 29 o Tesema, 2017) "I le Education in the Russian Federation"
"" Mataupu 63. Aoaoga lautele

1. Polokalame faaleaoaoga a le aoga faataitai, tulaga aoao lautele, masani lautele ma aoga tulagalua e sosoo.
"" 2. O aʻoaʻoga lautele e mafai ona maua mai i faʻalapotopotoga o loʻo auai i galuega faʻaleaʻoaʻoga, faʻapea foʻi ma faʻalapotopotoga i fafo na auai i galuega faʻaleaʻoaʻoga, i le tulaga o aʻoaʻoga a le aiga. Aʻoaʻoga Maualuga Maualuga e mafai ona maua i le tulaga o le ola tutoʻatasi.
"" 3.O tagata o loʻo i totonu o faʻalapotopotoga mo tamaiti matuaoti ma fanau e aunoa ma le tausiga faamatua, faʻalapotopotoga o loʻo tuʻuina atu togafitiga, faʻaleleia ma (poʻo) taimi paganoa, poʻo i totonu o faʻalapotopotoga e tuʻuina atu auaunaga faʻaagafesootai, maua aʻoaʻoga lautele lautele, aʻoaʻoga lautele, maualuluga i nei faʻalapotopotoga pe afai latou te le mauaina lenei aʻoga e le mafai ona faʻatulagaina i faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga lautele.
4. O le ituaiga o aʻoaʻoga lautele ma le ituaiga o toleniga mo se polokalame masani faʻaleaʻoaʻoga lautele e fuafuaina e matua (sui tulafono) o le tamaititi aʻoga. Pe a filifilia e matua (sui tulafono) se tamaitiiti laʻititi e maua se aʻoaʻoga lautele ma se ituaiga o aʻoga, o le manatu o le tamaititi ua amanaia.
"" 5. O pulega faʻalotoifale a le 'aʻai ma itumalo o loʻo i ai faʻamaumauga o tamaiti e agavaa mo aʻoaʻoga lautele i laʻasaga taʻitasi ma nonofo i totonu o teritori o nuʻu taʻitasi, ma ituaiga o aʻoaʻoga na filifilia e matua (sui tulafono) o tamaiti. Pe a filifilia e matua (sui tulafono) tamaiti le ituaiga o aʻoaʻoga lautele i le tulaga o aʻoaʻoga a aiga, e logoina e matua (sui tulafono) le malo i le lotoifale o le itumalo poʻo le itumalo i totonu o le atunuu latou te nonofo ai.

Tulafono feterale o Tesema 29, 2012 N 273-Ф__ (e pei ona teuteuina i le aso 29 o Tesema, 2017) "I le Education in the Russian Federation"
"" Mataupu 67. Faʻalapotopotoga o le faʻatagaina i aʻoaʻoga mo polokalame faʻale-aʻoaʻoga lautele

1. E mafai ona amata aʻoga aʻoga i aoga faʻale-aʻoga pe a oʻo atu tamaiti i le lua tausaga. O le mauaina o aʻoaʻoga lautele i aʻoga faʻapitoa e amata pe a oʻo atu tamaiti i le ono tausaga ma le ono masina i le leai o ni faʻasalaga mo mafuaaga faʻalesoifua maloloina, ae le sili atu nai lo le oʻo atu i le valu tausaga. I le talosaga a matua (sui tulafono) o tamaiti, o le faʻavae o le faʻalapotopotoga aʻoaʻoga ei ai le aiā tatau e faʻataga ai le ulufale atu o tamaiti i le faʻalapotopotoga faʻaaʻoaʻoga mo aʻoaʻoga i polokalame faʻaleaʻoaʻoga a aʻoaʻoga lautele i se tausaga muamua pe mulimuli ane.
2. O tulāfono mo le taliaina e suʻesuʻe i polokalame faʻale-aʻoaʻoga lautele e tatau ona faʻamaonia le taliaina o tagatanuu uma e agavaa e maua aʻoaʻoga lautele o le tulaga talafeagai, seivagana ua tuʻuina atu e lenei Tulafono Tele.
""3. O tulafono mo le taliaina i ofisa a le setete ma le faʻalapotopotoga mo aʻoaʻoga i polokalame faʻaleaʻoaʻoga masani, e tatau foi ona faʻamaonia le taliaina i le faʻalapotopotoga faʻale-aʻoaʻoga o tagatanuu ei ai le aia tatau e maua ai aʻoaʻoga lautele o le tulaga talafeagai ma ola i le teritori lea ua tofia ai le faalapotopotoga faʻamaonia faʻamaonia.

20.2. RUSSIAN FEDERATION

E UIGA I AʻOAʻOGA I LE FEDERATION RUSSIAN
Mataupu 5. O le aia i le aʻoga. Malo faʻamautinoa mo le faʻatinoga o le aia tatau i aʻoga i le Rusia

1. I le Rusia, o le aia a tagata uma i aʻoga e mautinoa.
2. O le aia i aʻoga i le Rusia, e faʻamaonia e tusa lava pe o le a le ituaiga tagata, taʻaloga, tagatanuu, gagana, afuaga, meatotino, tulaga lautele ma aloaia, nofoaga o nofo ai, lotu, talitonuga, auai i faʻalapotopotoga lautele, poʻo isi tulaga.

O le faʻasalaga mo le faʻatagaina o tamaiti i aoga e faʻatonutonu e le Poloaiga i lalo
Fuaiupu 5 o le Taualumaga Faatagaina ua faapea mai:. O le ulufale atu i se setete poʻo se faʻalapotopotoga faʻaaʻoaʻoga a le itumalo e mafai ona teena ona o le leai o ni nofoaga saoloto, sei vagana ai mataupu ua aiaia i palakalafa 5 ma le 6 o le Mataupu 67 ma le Mataupu 88 o le Tulafono a le Setete o Tesema 29, 2012.N 273-FF "I le Aʻoga i le Rusia" (Aoina o Tulafono a le Rusia Federation, 2012, N 53, Art. 7598, 2013, N 19, Faʻatausaga 2326, N 23, Art. 2878, N 27, Art. 3462, N 30, Art. 4036, N 48, Ata 6165). Afai e leai ni nofoaga i totonu o se setete poʻo se faʻalapotopotoga faʻaauau, o matua o le tamaititi (sui tulafono) e faʻatautaia le tuʻuina atu o latou tulaga i totonu o se isi aʻoga faʻaaogaina tuusao i le pulega pule a le malo o le Rusia, lea e tauaveina le pulega a le malo i le aoga, poʻo le malo i le lotoifale i le aʻoga.

Aoga a le Setete ma le aoga a le malo ua tuʻuina atu le pulega a le malo i le faʻamalosia o faʻalapotopotoga faʻapitoa mo teritori patino o le itumalo, itumalo o le taulaga, na lomia e le silia i le Fepuari 1 o le tausaga oi ai nei (parakalafa 7 o le Taualumaga).
O le taliaina o talosaga i le vasega muamua mo tamaiti o loʻo nonofo i le teritori faatulagaina e amata mai i le aso Fepuari 1 ma e le gata i le aso 30 o Iuni. Mo tamaiti e le o nonofo i le teritori faatulagaina, o le taliaina o ia talosaga e amata mai i le aso 1 Iulai o le tausaga o loʻo i ai nei seia oo i le taimi e faʻatumu ai nofoa avanoa, ae le sili atu i le aso Setema 5 o le tausaga faʻaletupe (parakalafa 14 o le Taualumaga).
Faʻaaogaina aʻoga e tusa ai ma lenei Poloaiga: Muamua, o tamaiti ua faʻapipiʻiina se pemita fale, ma na o tamaiti e le o faamauina e lesitala i aʻoga.
I lenei itu, aʻoga, mulimuli i le Taʻiala ua faamaonia, e le solia le tulafono. Ae paga lea mo oe, o le mea moni e le o amanaiaina lau tama ei ai maʻi le atoatoa pe a faigaluega
I totonu o le faamasinoga, e leai se aoga ia te oe e talosaga pe afai ei ai sea poloaiga. O le faamasinoga e iloiloina lau mataupu o le a faalagolago i lenei poloaiga.
E tatau ona e foia le faafitauli i le Matagaluega o Aoga

MATAGALUEGA O AOGA MA SCIENCE O LE FEDERATION RUSSIKA

TULAFONO
Aso Lua 22, 2014 N 32

I LE FAAMAONIA O LE TULAFONO
TALIINA O TAGATA MO LE AOAOINA I POLOKALAMA AOGA
ILOILOGA I LE LALOLAGI, FUAFUAGA MA TULAGA MUAMUA
GALUEGA AOAO

Faamaonia e
i le faʻatonuga a le Matagaluega o Aoga
ma saienisi o le Rusia
Aso Lua 22, 2014 N 32

TULAFONO
TALIINA O TAGATA MO LE AOAOINA I POLOKALAMA AOGA
ILOILOGA I LE LALOLAGI, FUAFUAGA MA LE TULAGA MUAMUA
GALUEGA AOAO
5. Faʻasalaga i se setete poo se faʻalapotopotoga faʻaaʻoaʻoga a le itumalo e mafai ona teena ona o le leai o ni nofoaga saoloto, sei vagana ai mataupu ua aiaia i palakalafa 5 ma le 6 o le mataupu 67 ma le mataupu 88 o le tulafono feterale o Tesema 29, 2012 N 273-ФЗ aʻoga i le Malo Rusia "(Aoina o Tulafono o le Malo Rusia, 2012, N 53, Art. 7598, 2013, N 19, Art 2326, N 23, Art 2878, N 27, Ata 3462, N 30, Art 4036, N 48, Ata 6165). Afai e leai ni nofoaga i totonu o se setete poʻo se faʻalapotopotoga faʻaauau, o matua o le tamaititi (sui tulafono) e faʻatautaia le tuʻuina atu o latou tulaga i totonu o se isi aʻoga faʻaaogaina tuusao i le pulega pule a le malo o le Rusia, lea e tauaveina le pulega a le malo i le aoga, poʻo le malo i le lotoifale i le aʻoga.
8. O se setete poʻo se faʻalapotopotoga faʻaaʻoaʻoga a le malo, ina ia faʻatautaia le faʻatagaina o tagatanuu i le vasega muamua, e tatau ona lafoina le faʻamatalaga, luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Initaneti, i le aufaasālalau (e aofia ai le eletise) faʻamatalaga e uiga i:
le numera o nofoaga i vasega muamua e le sili atu ma le 10 aso faakalena mai le aso o le tuʻuina atu o le pulega i luga o le teritori faatulagaina,
nofoaga saoloto mo tamaiti e le o nonofo i le teritori faatulagaina, e le silia i le aso 1 Iulai.
9. O le ulufaleina o tagatanuu i le Polokalame e faia i le talosaga a le matua (sui faaletulafono) o le tamaititi i le tuuina atu o le uluai pepa faamaonia e iloagofie ai le matua (sui tulafono), poo le uluai pepa faamaonia o le tulaga o se tagatanuu mai fafo ma tagata le atoatoa i le Rusia. Tulafono o Iulai 25, 2002N 115-FF "I le tulaga faaletulafono o tagatanuu mai fafo i le Malo Rusia" (Aoina o Tulafono a le Rusia Federation, 2002, N 30, Mataupu 3032).
OOOD e mafai ona talia lenei talosaga i le faiga o se pepa faʻaeletoroni e faʻaaoga ai fesoʻotaʻiga telefoni feaveaʻi.
O faʻamatalaga nei o le a faʻaalia i le talosaga e matua (sui tulafono) o le tamaititi:
a) igoa mulimuli, igoa muamua, patronymic (mulimuli - pe'āfai) o le tamaititi,
b) le aso ma le nofoaga o le fanau mai o le tamaititi,
c) igoa mulimuli, igoa muamua, patronymic (mulimuli - pe afai ei ai) matua (sui tulafono) o le tamaititi,
d) le tuatusi o le nofoaga e nofo ai le tamaititi, ona matua (sui tulafono),
e) numera faafesootai o matua (sui tulafono) o le tamaititi.
O se pepa talosaga faataitai o loʻo tuʻuina e le faʻavae i luga o le faʻamatalaga faʻamatalaga ma (poʻo) luga o le upega tafaʻilagi aloaia o le LLC i le Initaneti.
Mo le taliaina i le OOOD:
e le gata i lea, o le a tuʻuina atu le pepa muamua o le fanau fanau poo se pepa aloaia e faʻamaonia ai le vaʻaia a le tagata talosaga, se tusi faamaonia o le resitalaina o le tamaititi i le nofoaga e nofo ai poo le nofoaga e nofo ai i le teritori faatulagaina poʻo se pepa o loʻo i ai faamatalaga e uiga i le faamauina o le tamaititi i le nofoaga e nofo ai poo le nofoaga e nofo ai i le teritori faatulagaina,
Matua (sui tulafono) o tamaiti e le o nonofo i le teritori faatulagaina e le o tuuina atu se pepa fanau mo le tamaititi.
Mātua (sui tulafono) o tamaiti oeo ni tagatanuu mai fafo poo ni tagata e leai ni tagata, faaopoopo atu se pepa aloaia e faʻamaonia ai le vavalalata a le tagata talosaga (poo le faʻatulafonoina o le faʻataʻitaʻiga o aia tatau a le tamaititi), ma se pepa aloaia e faʻamaonia ai le aia tatau a le tagata talosaga e nofo ai i le Rusia.
Tagata tagatanuu mai fafo ma tagata le taualoa latou te auina atu uma tusitusiga i le Rusia pe faatasi foi ma se faaliliuga i le Rusia na faamaonia e le taualumaga ua faavaeina.
Kopi o faʻamatalaga na tuʻuina atu i luga o le mauaina o pepa o loʻo teuina i totonu o le LLC mo le umi o le aʻoga a le tamaititi.

20.3. Faʻafesoʻotaʻi le matagaluega o aʻoaʻoga i lenei mataupu pe a fai e le taliaina e le puleaoga le tamaititi. Leʻa manuia ia te oe ma mea sili uma.

21. O laʻu tama o loʻo maua i le maʻi suka. E 12 ona tausaga. Afai e tatau ona maua fua meaai a le aoga mo ia pe leai foi? Ma e le mafai ea ona ia pasia le VPR i le aoga (galuega faʻamaonia a le Rusia)

21.1. Talofa. O le mauaina o taumafataga saoloto i totonu o faʻalapotopotoga faʻapitoa e le gata o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa, ae o sui foi o isi vaega faʻamaonia o sosaiete o loʻo aʻoaʻoina i se faʻalapotopotoga faʻaleaʻoaʻoga. O tamaiti e le atoatoa le malosi o loʻo i ai le aʻoga tumau, o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa o loʻo aʻoga i fafo atu o le aʻoga, i le fale, fanau mai aiga matitiva ma aiga tetele, tamaiti o latou aiga o e fai mea faigaluega, tamaiti e le atoʻatoa le malosi, ma tagata auai i taua. O nei vaega uma o tagatanuʻu laiti, aʻo latou faʻaauau aʻoaʻoga, e agavaa e maua meaai e leai se totogi, lea e faʻatupeina e le setete. Tulafono Feterale o le Malo Rusia Numera 62, 195,178,181,143,273.
O tamaiti e maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lona lua o loʻo tuʻuina atu foi ma tulaga faʻamalieina i le taimi o toleniga: O le tamaititi ua tuusaunoa atoatoa mai suega aʻoga. O suʻesuʻega i le tusi pasi a le tamaititi e maua i luga o le faʻavae o togi i le tausaga atoa. I le taimi e ulufale atu ai i se aʻoga maualuga pe sili atu foi, o le tamaititi ua tuusaunoa mai suega ulufale. O le mea lea, i iunivesite ma kolisi, o sui o faʻalapotopotoga faʻale-aʻoaʻoga latou te tuʻufaʻatasia faaletulafono le maʻisuka e aunoa ma se totogi tupe. I le tulaga o le a pasia e se tama maʻi maʻi ni suʻega ulufale, o togi na maua mai i le suʻega e leai se aoga i le tufatufaina atu o nofoaga i totonu o le aʻoga.I le taimi o suega suʻesuʻega i totonu o le faʻavae o se faʻalapotopotoga maualuga maualuga, o le maʻisuka o loʻo i ai le aiā tatau e faʻatele ai le taimi sauniuni mo se tali tuʻufofoga pe mo le foiaina o se galuega tusitusia.
Afai o loʻo aʻoga se tamaititi i le fale, o le a totogi e le setete uma tau uma mo le mauaina o se aʻoga. Lelei lelei ma le soifua maloloina.

22. O laʻu tama e le atoatoa ma ua maʻi lona maʻisuka ma ua ou le iloa ma le le iloa auaunaga lautele. afifi pe mafai e lenei mea ona aʻafia ai le faʻaopoopoga ole maʻi.

22.1. Le aso lelei ia te oe. O lenei mea e le tatau ona afaina ai le fuafuaina o le le atoatoa. Ou te manaʻo ia manuia oe i le foia o lau mataupu.

23. Talofa, o laʻu tama teine ​​e 16-tausaga le matua, o se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo maitaga nei ma ua lata ona faaipoipo. Pe o le a le mafai ona aveesea le le atoatoa mai ia te ia, ma totogi a tina e tausia ai o ia?

23.1. E leai se faʻaletonu o le tino ona o le faaipoipoga, e le mafai ona aveesea, ae na o le ITU e mafai ona aveesea, ma atonu e le mafai ona aveesea mai le tausiga, e ui lava e mafai ona e le toe avea le tina ma ona sui faaletulafono.

24. Na ou faitau i le vaega aia tatau ma faamanuiaga a se tamaititi o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo i ai se aia tatau - i le tulaga o se tamaititi e le atoatoa le malosi i le aofaiga o le tolu totogi maualalo, ou te fia iloa pe moni lenei mea.

24.1. Talofa
Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e agavaa ile ituaiga o faʻamanuiaga nei:
1. Tuuina atu o auaunaga faafomai talafeagai i luga o le faavae o le saolotoga po o le noatia i se faaitiitiga,
2. Mauaina o fualaau faasaina e lagolagoina ai le ola ma le galueaina o le tamaititi,
3. Totogiina o penisione e le setete. O le aofaʻi o penisione mo tamaiti e afua mai i le faʻasinoina faaletausaga. Mo 2017, o le aofaiga o tupe na totogiina o le 12,000 rubles,
4. Auai le lesitala ile Peraimeri i totonu o se aoga faataitai,
5. Tuʻuina o aʻoaʻoga i polokalame faʻapitoa, faʻapea foʻi ma tulaga faʻapitoa e faʻatulagaina faapitoa mo tamaiti ei ai se faʻamaʻi,
6. Mauaina o totogi taui mo tau o se tamaititi aoga ile aoga faataitai,
7. Faʻasalaga le faʻatauva i le tulaga o aʻoaʻoga tulaga lua poʻo aʻoaʻoga maualuga,
8. Mauaina o se pepa pasi mo le togafitiga o se tamaititi ile falemaʻi,
9.Free femalagaaʻi i le nofoaga o togafitiga i totonu o se fale faʻapitoa,
10. O le mafai ona tuusaunoa mai totogifuapauina totogi,
11. O le malosi e le mafai ai ona tautua i le autau pe a oʻo i le matua,
12. O le mauaina o auaunaga tau taʻaloga e leai se totogi,
13. O le seti o penefiti ua tuuina atu i matua o le tamaititi (aso faaopoopo o le malologa, faamanuiaga mo le totogiina o pili o lafoga, faaopoopo i penisione, o le toesea i le mauaina o se pepa malaga po o le mauaina o se pepa malaga e aunoa ma se totogi i totonu o se falemaʻi faatasi ma se tamaititi, faaitiitia le aofaʻi o lafoga i luga o tupe maua, le le mafai ona faalēaogā ile talosaga , o le tofiaina o penisione i luga o tulaga lelei, o le aia tatau e faʻaauauina ai galuega mo le tina).

25. E tatau ona ou faia muamua le tausiga poʻo le mea e tatau mo se tamaititi e le atoatoa le malosi e maua ai se talipupuni i le maʻisuka 1.
Tulaga faapitoa mo suega mulimuli
2. Ma e na o le 2 suʻega e fai nai lo le 4 i le vasega iva?

25.1. Lelei lelei E naʻo oe e filifili. E mafai ona e faia lenei komisi ae le faʻaali atu i se tasi! Le mea silisili ma faʻafetai mo le faʻafesoʻotaʻi le 'upega tafaʻilagi!

Aiaiga lautele ma taʻiala mo le faʻamautinoa o aia tatau a tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa

O le pepa faavae autu o loʻo faʻamalamalamaina ai faavae o aia tatau a tamaiti ei ai manaoga faapitoa i le tulaga faʻava-o-malo o le Feagaiga i Aia Tatau a Tagata ei ai Manaoga Faapitoa na taliaina e le Fono Aoao a le UN i le 2006. I luga o lona faavae, o tulafono talafeagai ma pili o loʻo faia i totonu o setete ua faʻamaonia le Feagaiga. O mataupu faavae lautele ua faataoto i totonu o le Feagaiga o le puipuia ma faamautinoa le tutusa ma le atoatoa o fiafiaga o tamaiti ei ai manaoga faapitoa o tagata taua ma aia tatau ma saolotoga lautele. O aia tatau ma saolotoga o tamaiti ei ai manaoga faapitoa o loʻo taua i le mataupu 7 o le Feagaiga.

O le mataupu o le tuuina atu o faamanuiaga i matua o tamaiti ei ai manaoga faapitoa i le 2019 i Rusia sa faapitoa lava le taua, e fesootai ma le toefuataiga o le va fealoai.I aso nei, ua seti e le setete ia lava le galuega o le faataunuuina o tiute lautele i lenei vaega o tagatanuu, e fesoʻotaʻi atu e le gata i le lagolago, ae faʻapea foi i isi vaega o le fatuina o tulaga mo le soifuaga atoa o tamaiti ei ai manaoga faapitoa. O le mea moni, o le totogi atu i matua o tamaiti e le atoatoa le malosi o le tausia o fanau e sau muamua.

E le gata i lea, o le pulea o faalapotopotoga a le malo o ni vaega o galuega e pei o:

  • Faamautinoa aia tatau a tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i se aʻoaʻoga lelei ma faʻataʻitaʻiga,
  • Faʻaleleia fale
  • Maua o auaunaga faafomaʻi.

E le gata i lea, o le tuuina atu o faamanuiaga i aiga ei ai manaoga faapitoa e mataitu. O le fesili pe o a ni aogā e maua i aiga ei ai tamaiti e le atoatoa le malosi e masani ona fesiligia.

Ituaiga o aoga mo matua tausia se tamaitiiti e le atoatoa le malosi

O tamaiti le atoatoa o i latou ia o loo i ai pea le solia o lo latou soifua maloloina e mafua mai i se faamai, manua po o isi faaletonu, ma o le aofaiga atoa po o se vaega o le leiloa o le tausiga o le tagata lava ia mai lenei taimi. O le faʻamaʻi e mafai ona faaletino pe faalemafaufau i le natura, faʻaleagaina pe mauaina. O tamaiti ua maua i se maʻi, manuʻa poʻo ua i ai se faaletonu mai le fanau mai ua amanaʻia o tamaiti ei ai manaoga faapitoa.

I le maea ai o le faiga o suʻega faafomaʻi ua faʻatuina e le tulafono, o le tamaititi ua fuafuaina e se komiti faapitoa, le vaega o le le atoatoa. O le lisi o faʻamanuiaga mo matua o tamaiti e fetaui ma se vaega o le tino le atoatoa ua faʻamalamalamaina e le tulafono. O faʻamanuiaga mo mātua o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le mavae ai o le 18 tausaga o loʻo faʻamaonia foi faaletulafono.

Fesoasoani a le Setete: Aofaʻi Aofaʻi

I le fesili pe o le a le totogi ua faia i se aiga ei ai se tamaititi e le atoatoa le malosi, e tatau ona atofa le penisione i le tamaititi ma lona matua o se taui. Mai le taimi e maua mai ai le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi, o le faʻatagaina o se tamaititi ua faʻapupulaina i le tamaititi - penisione o le tino. Afai e manaʻomia se tausiga faifai pea, o se matua poʻo se isi tagata o le aiga o loʻo faʻaaogaina, e tuʻuina atu foi se faamanuiaga mo le tausia o se tamaititi maʻi.

Faʻamanuiaga Faʻamanuiaga Vaega

E tusa ai ma le tulafono, o faʻamanuiaga ile aiga e tausia tamaiti ei ai manaoga faapitoa e tuʻuina atu i tulaga nei:

  • O le totogi e tuʻuina atu pe a tausia se tamaititi e le atoatoa le malosi ma se tamaititi maʻi vaivai o le kulupu 1 i se tasi o matua,
  • E tatau i le matua ona malosi, ae le galue,
  • E le tatau i le matua ona maua se penisione, le leai o se galuega.

E tusa ai ma nei tulaga, e mafai ona tuʻuina atu se alauni tausiga i soʻo se tagatanuu, e tusa lava po oa sootaga faaleaiga, tuʻuina atu le tausiga moni mo le tagata e le atoatoa le malosi ma faʻafetaui tulaga o loʻo i luga.

O le aofaʻiga o faʻamanuiaga e faʻamoemoe i le tulafono ma i le 2019 o le:

  • Mo matua o se tamaititi e le atoatoa le malosi, tamaiti tausi poʻo matua vaetamaina - 5500 rubles i le masina,
  • Mo se tagatanuu i fafo (mo se isi lava e ese mai i matua) tausia o se tamaititi e le atoatoa le malosi i le aofaiga e 1200 rubles i le masina.

E tatau ona e talosaga mo le totogiina o tupe totogi i le FIU o le Rusia, e mafai ona e tuʻuina atu faʻamatalaga tuusaʻo i tagata tomai faapitoa o le Penisione o Penisione pe ala atu i tagata faʻapitoa o Multifunctional centers.

E taua tele le taimi o le tausiga o se tamaititi ei ai manaoga faapitoa e aofia i le umi o le tautua. I le tuʻuina atu o le komiti faʻatulagaina, 1.8 tulaga o litaea e maua mo tausaga taʻitasi o le tausiga.

Ua saunia foi se penisione mo le tausia o se tamaititi e le atoatoa le malosi. I le tausaga talu ai, o le telē o sea penisione e 11,900, talu mai le aso 1 o Aperila o le tausaga ua mavae, o lona tele ua siitia i le 12,213 rubles, o se siitaga e 2.6%.

Lisi o aoga sili

O le faamamafa autu o le tausiga faafomaʻi ma le fesoasoani a le setete mo lenei vaega o tagatanuu. O le mea lea, o aoga i aiga ei ai aiga tetele e iai tamaiti e le atoatoa le malosi i le 2019, o se vaega o togafitiga faafomaʻi, e faapenei:

  • Vailaau faʻasaina ma vailaʻau,
  • Togafitiga faʻavaomalo,
  • Faʻasalaga saoloto i le nofoaga ma togafitiga.

O fualaau ma vailaau faafomai e aofia ai:

  • Inisalini nila,
  • Vaega o suʻega, mo le faʻavaeina o le toto toto,
  • O lima o tui.

E maua foi mea taumafa taumafa maloloina. O malaga masani ma femalagaaiga e tuʻuina atu i le tamaititi faʻatasi ma se tino le atoatoa. E le gata i lea, o se faʻasalaga lafoga o felauaiga e tuʻuina atu i masina taʻitasi i matua o se tamaititi e le atoatoa le malosi.

Mafaufau i le taimi o avanoa ua tuuina atu i matua e tausia ai se tamaititi e le atoatoa le malosi, e taua foi le taʻua afai e leʻi tapaina ni pili, malaga poo se numera o vailaau ua faatonuina, e mafai ona e maua taui totogi i le aofaiga o le 1052 rubles.

Tuusaunoaga o lafoga

O le tulafono o lafoga e maua ai foi le tele o vaeluaga o lafoga. Muamua lava, o lafoga faʻapitoa e tuʻuina atu i matua o se tamaititi e le atoatoa le malosi pe a totogiina le lafoga o meatotino.

O le isi itu e faatatau i le toesea o lafoga faʻaagafesootai. O lona tele i le 2019 o le:

  • 6 afe rubles, pe afai o le tamaitiiti,
  • 12,000 taugata pe afai o le tamaititi ua vaetama pe tausia e ona matua.

O le toesega e totogi i matua uma o loʻo faigaluega poʻo se tasi e galue, ae i le lua faʻalua.

Faʻamanuiaga mo matua faigaluega

Na tuʻuina atu foi e le fai tulafono le aofaʻiga o galuega i mātua o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa.

O matua o tamaiti ei ai manaoga faapitoa i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua ua tuʻuina atu i ai le faʻamanuiaga nei:

  • O le malologa i se taimi talafeagai, e aunoa ma le toilalo, totogi,
  • E le mafai e se kamupanī ona faʻamalosia se matua e galue i le taimi poo taimi o vaiaso,
  • E le mafai e le kamupanī ona faʻateʻaina matua matua o se tamaititi maʻi,
  • O matua o le tamaititi ua i ai le aia tatau e ave ai le 4 aso totogi faaopoopo i le masina, 2 mo taʻitasi poʻo le 4 mo le tasi.
  • 14 aso o faʻasalaga e leʻi totogiina.

E le gata i lea, i le fesili pe oa mea e maua mai i le galuega pe afai e le atoatoa le tamaititi, o le mafai ona vave litaea o matua uma e tatau ona taʻua.

O tuutuuga mo le vave faʻamutaina o galuega faʻapitoa ma litaea e pei ona taua i lalo:

  • 15 tausaga o inisiua mo tamaitai ma 20 mo alii,
  • 50 tausaga ma le 55 tausaga taʻitasi
  • E tatau ona iai le tamaititi i le aiga e oʻo i le 8 tausaga.

E le gata i lea, o loʻo i ai le aia a le kamupanī e faʻatutu ai le lelei o le lotoifale mo se tagata faigaluega ma se tamaititi e le atoatoa le malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, ia tuʻuina atu aso faʻapitoa e leʻi totogia pe totogiina atu ponesi. O nei fuafuaga e faʻapipiʻiina e tagata fai pisinisi tumaoti.

E le gata i lea, o aiga e tausia tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e maua ile fale ma faʻasalalauga faʻapitoa, faʻapea foi i latou e fesoʻotaʻi ma le faʻaleleia ma le aʻoga.

Faatonutonuina o penefiti mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

O le faavae mo le mauaina o le resitaraina o penefiti o ni tulafono e faia:

  1. E uiga i aiaiga o penisione a le malo - Nu. 166-ФЗ aso 12/12/2001.
  2. Vailaau Faasaina - Resolution of the Ministry of Health in the Russian Federation No. 890 of 07/30/1994.
  3. Faamanuiaga faafomai - Tusi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia Numera 489-BC na tusia 03.12.2006.

O faʻamanuiaga a le Setete ua tuʻuina atu i tagata uma, e aunoa ma se faʻasesega, tagata mamaʻi maua i le maʻisuka O faʻamanuiaga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e tele ni faʻavasegaga, e faalagolago i le natura ma le matuia o le maʻi:

  • e taatele i tagata uma o maʻisuka,
  • mo le maʻisuka ituaiga 1,
  • mo le maʻisuka ituaiga 2,
  • mo tamaiti o le maʻisuka,
  • mo tagata mamaʻi ei ai manaoga faapitoa,
  • faʻaitulagi.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina a latou penefiti, e maua ai e le maʻisuka, i le aotelega, se fesoasoani tele - tupe ma fomaʻi.

O a faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Tusa lava poo le a le ituaiga o maʻisuka, o le mamafa o lona ala ma le i ai o le le atoatoa, e maua e le tagata maʻi ia faamanuiaga nei mo le maʻisuka:

  • fualaau faasaina
  • leai se toto toto
  • Iloiloga e aunoa ma se totogi o le endocrine i totonu o se nofoaga faapitoa mo le maʻisuka o le maʻisuka (thyroid gland, ate, o le tino, system cardiovascular, organs of vision, tests laboratory),
  • le penisione le atoatoa e tusa ai ma le vaega atofaina,
  • aso faaopoopo o aso malolo mo tina failele i le aofaiga o le 16 aso faakalena,
  • faasaolotoga mai le autau
  • faʻaitiitiga o pili aoga e oo atu i le 50%,
  • faʻaopoopoga faʻaitulagi faʻapitonuʻu: mo se faʻataʻitaʻiga, o se pasi saoloto mo togafitiga i se faleoloa i totonu o nisi o itulagi.

Mo tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, o loʻo tuʻuina atu nisi faigamalo a le malo:

  • free tiketi i se falemaʻi poʻo le tolauapiga a tamaiti ma totogi mo femalagaaiga a se tamaititi ma se matua,
  • maliega aloaʻia i le iunivesite,
  • tulaga faʻapitoa mo le pasia o le suʻega ma suʻega a le setete,
  • lafoga faalēaogā
  • penisione faapitoa
  • aveesea o le militeli tiute.

E iai foʻi faʻamanuiaga e tusa ai ma tulaga faigaluega mo mātua o tamaiti maʻisuka i lalo ifo o le 14 tausaga le matutua:

  • totogi faaopoopo i le faaiuga o le vaiaso i le nofoaga o galuega,
  • vave litaea
  • aia tatau i le tulaga muamua i le faigaluega i totonu o se nofoaga autu mo galuega,
  • alauni i le aofaiga o tupe maua masani.

Latou te manaʻomia e faʻaleleia atili le lelei o le olaga o le tagata maʻi ma lona matua, o ia lea ua faʻamalosia e tausia e le aunoa le tamaititi maʻi.

Mo tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo manaʻomia fesoasoani i fafo e tausia ai i latou lava, e faia galuega masani i le fale ma togafitiga faafomaʻi, o le fesoasoani a se tagata faigaluega lautele e faʻatulagaina.

Tupe faʻaitulagi e maua ai faʻamanuiaga mo le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava pe leai se faʻafitauli, i le tulaga o se pepa pasi saoloto i se falemaʻi. I le faʻaopoopoga i le soifua maloloina, latou te totogiina tupe faʻaalu ma meaʻai, ma vasega taʻaloga e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina.

Afai, e tusa ai ma le tulaga o le tagata maʻi, ua agavaa o ia i se vaega o le tino le atoatoa, ona ia te ia le aia tatau e faafesootai ai se endocrinologist o le na te saunia pepa i le ofisa o suesuega faafomai. I lenei tulaga, o le maʻisuka e maua uma penefiti avanoa mo le faʻafitauli faʻaletonu.

TAITAI! Pepa o faʻasesega ma le vaega na maua e mafai ona tuʻuina i le faamasinoga e apili le faaiuga a le komisi.

O tagata e maua i le maʻisuka ua tofia i le 1, 2, 3 vaega le atoatoa e faʻaopoopoina i ai:

  • fefaʻatauaʻiga saoloto o tagata tomai faapitoa, e aofia ai loia ma pulega faʻapitoa mo puipuiga,
  • togafitiga sili ona lelei ma faʻaleleia tulaga,
  • fesoasoani fesoasoani,
  • avanoa mo aʻoga ma galuega,
  • penisione e tusa ma le vaega o le mafaufau.

Tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 latou te maua le toleniga e aunoa ma se totogi mo le faʻamoemoe o le toe faʻafoeina o tomai ma faʻafetauiga, faʻapea foʻi ma tulaga faʻapitoa mo le pasia o le suʻega ma fesoasoani i le ulufale i totonu o se aʻoga.

O tamaiti mamai e mafai ona faʻamoemoe e totogi mo le suʻega ma togafitiga i falemaʻi mai fafo.

FAʻATASI! I le taimi o le suʻega i le nofoaga autu mo le maʻoti, o le maʻisuka e maua mai tuusaunoaga faaletulafono mai galuega poʻo suʻesuʻega e aunoa ma ni tapulaa.

Fomaʻi

Soʻo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e faʻatatau i le mauaina o fualaau faasaina e manaʻomia e faʻamausali ai le soifua maloloina i se tulaga malulu. O inisalini lea mo le maʻisuka ituaiga 1 ma vailaʻau mo togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2. O le lisi o mea mulimuli e mafai ona aofia ai vailaau:

  • ia tausia le ate (phospholipids),
  • ia faʻaleleia le faʻatinoga o le pancreas (pancreatin),
  • vitamini
  • e faʻamaonia le metabolism (faʻaalia le fomaʻi mai le lisi o vailaau faʻasaina),
  • uila (mo le vevela o le toto),
  • faʻamalosi
  • togafitiga
  • mai le maualuga o le toto
  • antihistamines, antimicrobials mo togafitiga o fofo mumusu i tua o le maʻisuka.

O meafaigaluega lagolago e aofia ai foi masini mo le fuaina ma le siaki o le maualuga o le suka: o se glucometer ma le suʻega i se aofaiga o le 3 i le aso mo tagata maʻi o le inisalini ma le 1 i le aso mo tagata e le o insulin, o tui inisalini mo le maʻisuka ituaiga 1 i le aofaiga e manaʻomia mo aso taitasi.

Ina ia maua ni vailaau e leai se totogi, e tatau ona e siakiina e se endocrinologist, o ia o le na te faatonuina le aofaiga tonu ole vailaʻau.

Faʻaopoopoga faʻaopoopo

E le gata i le lagolago lautele, e mafai e vaega taitasi ona iai se lisi faaopoopo o faamanuiaga mo le maʻisuka. O se lisi maʻoti o latou e mafai ona faamaninoina e ala i auaunaga faʻale-agafesootai poʻo pepa faʻavae faʻalapotopotoga talafeagai.

TALI! Afai i le gasologa o le tausaga, e leʻi faʻaaogaina e le tagata maʻi le faʻatagaina ua faʻamaonia mo le togafitiga o togafitiga, ona oʻo lea i le faaiuga o le tausaga, e mafai ona ia tuʻuina atu se tusi faamaonia i le Faaputugatupe o Inisiua Lautele e uiga i le faʻaaogaina le avanoa ma maua ai se tinoitupe. Ae e tatau ona maitauina e leai se auala e tutusa ma le tau moni o le tumau i totonu o falemaʻi, o le mea lea e sili ai le aua le faʻamaloloina oe mai se malologa atoa.

Faʻafefea ona talosaga mo se faʻamanuiaga

Mo le mauaina o faʻamanuiaga, e tatau i le maʻisuka ona faʻafesoʻotaʻi lona tagata maʻi i le nofoaga o nofo ai poʻo le tuʻuina atu i le nofoaga o le maʻisuka i le lotoifale mo se suʻesuʻega atoa ma le siama o le maʻisuka, lona ituaiga, ma le aofaʻi o fesoasoani faafomai ma fesoasoani lautele.

O iinei o le a tuʻuina atu ai ia te ia se pepa faapitoa - o se tusi faamaonia, e tusa ai ma le auala o le a ia maua ai le fesoasoani a le setete e ala i le pulega faʻapitoa.

O fea e alu i ai

O se pepa mai le ogatotonu o le diabetology e tatau ona faʻatuatusi atu i le pulega faʻavae tuusao ina ia maua ai se avanoa faapitoa, e aofia ai:

  • pulega faʻafefealoai,
  • Faiga Faʻavae a le Malo Tele,
  • FIU
  • lau komiti nofoia
  • pulega faʻapitoa o le itulagi.

Ina ia maua ni vailaʻau faʻamalosi, e te manaʻomia se faʻamaumauga mai le endocrinologist mo se aofaiga faapitoa o ia mea, lea e fuafua e tusa ai ma taunuuga o auiliiliga ma e faʻavae i luga o le aso. Ma le isi, e tatau ona e alu i le falemaʻi a le setete ma maua ni vailaau e leai se totogi. O lenei aofaiga e lava mo le tusa ma le 1 masina, ona toe manaʻomia ai lea ona e vaʻai i se fomaʻi.

FAʻATASI! E le mafai e se finite o le suʻega ona tuʻuina atu fualaau i se maʻi pe'ā maua le maʻisuka i luga o le kata.

Lisi o pepa

O le tagata maʻi o le a manaʻomia le tusia o pepa nei mo faʻamanuiaga:

  • o taunuuga o le suʻesuʻega ma le faaiuga o le endocrinologist ma le faʻamalamalama saʻo o le ituaiga o maʻisuka,
  • tusi faamaonia o le maʻisuka e faailoa ai le lelei i se tagata maʻi faapitoa,
  • se taotoga mo vailaau faʻatasi ma le saini a le endocrinologist ma le fomai fomaʻi o le faalapotopotoga, ua faamaonia e se faamaufaailoga.

O le lisi o fesoasoani a le setete mo le maʻisuka e faʻaauau ona iloiloina ma suia pe a manaʻomia. O le a fautuaina mo tagata gasegase e mulimuli i talafou i le tulaga o nei faʻamaumauga ina ia faʻaauau pea avanoa fou.

Faʻaauau togafitiga faʻapitoa a fomaʻi

(tagata e maua i le maʻisuka - le atoatoa).

I le Rostov Region, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona maua se pepa pasese e togafitia ai ma togafitiga i le Veshensky sanatorium (Veshensky district o Rostov) ma le Nadezhda sanatorium (Rostov-on-Don).

O le nofo i le falemaʻi e 21 aso. Aso - i le tausaga atoa.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona tuʻuina i le falemaʻi mo togafitiga faafomaʻi, lea e faʻatinoina e le fomaʻi komiti a le fomaʻi, e aofia ai se falemai.

Faʻaaliga mo le faʻatinoina o le maʻi i le falemaʻi:

• tuʻutuʻuga i le maeʻa o le ketoacidotic coma poʻo le ketoocytosis o le maʻisuka,

• Tuʻuina pe a maeʻa le hypoglycemic coma (ogaoga o le hypoglycemia),

• tuʻutuʻuga pe a uma se faʻalavelave o le faʻatauvaʻa o le gaosiga o le gaʻo (e aofia ai mafuaʻaga mai faʻamaʻi pipisi),

• Faʻatonuga pe a maeʻa togafitiga faʻapitoa e fesootaʻi ma le maʻisuka.

O maʻi e maua i le maʻisuka ma faʻafitauli nei e mafai ona tuʻuina atu ile falemaʻi:

• laasaga e le o faʻateleina ma muaʻi faʻamalosi o le retinopathy o le maʻisuka,

• le nephropathy o le maʻisuka i le tulaga o le microalbuminuria ma le protenuria,

• le neuropathy o le maʻisuka o le I ma le II tikeri (faʻatasi ma le faʻaitiitia, ae leʻi faʻafuasei ona le iloa), e aunoa ma le osteoarthropathy,

• o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e le maualuga atu nai lo le tikeri lona lua,

• maua o le fatu fatu faʻamaʻi: ma le angina pectoris I, II FC,

• e le sili atu le maualuga o le faʻamaʻi totoʻa nai lo le IIA.

Contraindications mo le tuʻuina atu ile togafitiga ile togafitiga:

• faʻatauvaʻaina o le gaʻo gaʻo,

• Neuropathy o le maʻisuka,

• le nephropathy o le maʻisuka i le laasaga o le gasegase masani,

• le neuropathy o le maʻisuka o le tikeri III (faatasi ai ma se faʻalauiloaina o le maʻi suka poʻo le leai o se lagona), osteoarthropathy, maʻi o le gaʻo o le vae, o le neuropathy autonomy,

• faʻamaʻi fatu faʻatasi ma angina pectoris III FC, faʻalavelave faʻalavelave o le fatu,

• maualuga maualuga o le maualuga o le tikeri III,

• le faʻamalositino i luga o le laasaga IIA,

• faʻafitauli faʻapitoa, o le manaʻomia mo laʻei.

O le faʻagasologa mo le mauaina o se siaki falemaʻi:

• se talosaga mo se pemita i se faiga faapitoa i le paranesi a le Faaputugatupe mo Inisiua Soofaatasi i le nofoaga e nofo ai,

• kopi o le inisiua penisione,

• faʻamaoniga o le tino,

• le faaiuga o le fomaʻi i luga o le manaoga mo togafitiga toga.

RUSSIAN LEGISLATION I LE SOIFUA MALOLOINA O TAMAITI O RUSSIA.

Lisi o Tulafono

Le aia tatau a tagatanuu e apili ai galuega a setete ma ofisa e solia ai aia ma saolotoga o tagatanuu i le tulaga o le ola maloloina:

Art. 69 Faavae o le tulafono a le Malo o Rusia i luga o puipuiga o le soifua maloloina lautele

Tulafono a le Feterale "I le Talosagaina i le Faamasinoga o Faʻamasinoga ma Faaiuga Puipuiga o Aia Tatau ma Saolotoga o Tagatanuu"

Aia tatau a tagata maʻi (Ata 30, 31, 32, 33, 34, 34, 61 o le Faʻatupega o le tulafono a le Malo Rusia i luga o puipuiga o le soifua maloloina lautele)

O le tagata maʻi e iai le aiā e:

• faʻaaloalogia ma agamalu i uiga o fomaʻi ma tagata faigaluega,

• filifiliga a se fomaʻi, e aofia ai aiga ma le fomaʻi, i le amanaʻiaina o lana maliega, faapea foi ma le filifilia o falemai e tusa ai ma konekarate o inisiua faafomai ma faamalosia,

• suʻega, togafitiga ma le tausiga i tulaga e fetaui ma manaoga mama ma le mama,

• faia i lana talosaga se feutagaiga ma faatalanoaga a isi tagata tomai faapitoa,

• Faʻamamaga o tiga e fesootaʻi ma le faʻamaʻi ma (poʻo) togafitiga faafomaʻi, auala faigofie ma auala,

• teuina faʻamatalaga faalilolilo e uiga i le mea moni o le sailia o togafitiga faafomaʻi, e uiga i le setete o le soifua maloloina, suʻesuʻega ma isi faʻamatalaga na mauaina i le taimi o lona suʻega ma togafitiga,

• faʻamaonia le maliega ma le lotofuatiaifo i togafitiga faafomai,

• teena o togafitiga faafomai,

• mauaina o faʻamatalaga e uiga i a latou aia tatau ma o latou tulaga ma le tulaga o le soifua maloloina, faʻapea foi ma le filifilia o tagata e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga i le setete o latou soifua maloloina mo le lelei o le tagata maʻi,

• maua mai o fomaʻi ma isi auaunaga o se vaega ole polokalame ole inisiua ole soifua maloloina,

• taui mo le faaleagaina i le tulaga o le faaleagaina o lona soifua maloloina i le tuuina atu o togafitiga faafomaʻi,

• le taliaina o se lōia poo se isi sui tulafono e puipuia ana aia tatau,

• ulufale atu o se faifeau ia te ia, ma i se falemaʻi e tuuina atu aiaiga mo le faatinoga o sauniga faalelotu, e aofia ai. ia tuʻuina atu se potu valavala, pe afai e le solia le masaniga totonu o le falemaʻi.

I le tulaga o le solia o aia tatau a le tagata maʻi, e mafai ona ia tuusaʻo tuusao i le ulu poʻo se isi ofisa o le tausiga o le soifua maloloina lea e maua ai e ia togafitiga faafomaʻi, i fomaʻi tau tomai faapitoa ma laisene laisene commissions, poo le faamasinoga.

Artyom Kuznetsov (tina Olya) na tusia le 12 Sep, 2011: 28

Aia tatau e le tusa ai ma le tulafono mo tamaiti o le maʻisuka

Na maua loʻu ataliʻi i le maʻisuka i lenei tausaga. O vaega o suʻega e maua ai le 50 pcs. e tasi i le masina ma na o le Sattelit Plus glucometer, e ui lava tatou te faʻaaogaina le isi glucometer Optium Ekspid. Latou te fai mai e le tatau ona tusitusi i le isi, latou te leʻi tuʻuina ni nila i le suauu i taulima (Ou te manatu e tatau ona tatou fesili) O le falemaʻi tatou te moemiti i ai, O le fefe na fai mai o se avanoa tele ma afai e na o se vavega e tupu, o le a latou valaau mai ia i matou, o loo i le itu o Nizhny Novgorod, ae o le itu i saute ma e leai se miti, latou te le tuuina atu ni malaga se 5 iina. O lea e le mafai ona ou aumaia loʻu atalii i le falemaʻi! E tusa nei ma le 4 isi.aso, ou te fia fai atu foi lenei mea e le sili atu: i masina uma e tatau ona ou tusia se faamatalaga ina ia latou tuuina mai ia te aʻu, ona tatau lea ona ou ave i le va fealoai. fefe, ae e le fetaui i soo se faitotoa, o sina mea itiiti lava ina ia ou maua ai se tolopoina o totogi mo nei aso e 4, ao latou siaki, aʻo latou siitia atu. Ou te galue i se aʻoga (sa ou alu e faigaluega o se faʻasalaga e nofo faatasi ma loʻu atalii i le aso) totogi 4330. Ou te maua se penisione mo ia 6300, o lea ou te fia fesili po o ai ua tusia uma nei tulafono mo, pe a latou faʻamatalaina i le lotoifale pe a latou mananao i ai? Ma ou te manaʻo foi e faamanino e uiga i le lafoga, ou te maua se toesea se tina se toesega o le 2000 mo se tamaititi ma le 400 rubles mo au lava, o lona uiga, 2400 E leai se lafoga, o se isi mea e tatau ona faapipii i lenei mea, ona o se tamaititi ua le atoatoa Ou te leʻi malamalama lelei. Faʻafetai i le taimi muamua mo lau tali!

Olga Chernykh na tusia le Mar 09, 2016: 115

Evgeny Belov.
Le afiafi lelei O oe, ma talu ai ona o le matua o se sui o lana tama tamaititi, e tusa ai ma le tulafono, afai e te malosi atoatoa faaletulafono, o le maʻisuka e le o se faʻamaʻi e faʻagataina ai, ma le isi, i lalo o le tulafono a Rusia, faʻasaʻo le gafatia faaletulafono e naʻo le faamasinoga.

Lera (Vlad's mother) Scriabin tusia le 21 Jan, 2017: 119

E tusa ai ma le tele o le penisione a le tamaititi, ua oʻo i le taimi e faʻasaʻo ai faʻamatalaga i le laulau, aua
"Mo tamaiti e le atoʻatoa le malosi o le tino, o le penisione faʻaagafesootai ua faʻamautuina i le aofaiga o loʻo faʻamaonia e le parakalafa 2 o le parakalafa 1 o le Mataupu 18 o le Tulafono Tele o Tesema 15, 2001 Nu. 166-FZ I mataupu o le ola ai i nofoaga o loʻo i ai tulaga faigata o le tau e manaʻomia ai mea faʻapitoa ma mea faʻapitoa, o lenei lapopoa ua faʻapupulaina e le itu tutusa o itu a le Itumalo ua faavaeina e le Malo ole Malo Rusia e faalagolago i le nofoaga o loʻo nofo ai.

Tulafono Feterale o le 24.07.2009 Nu. 213-FZ Penisione Lautele mo Tamaiti ei ai Manaoga Faapitoa mai 01.01.2010 na faavaeina i le aofaiga o le 5124 ruutu i le masina "
O lau faʻailoga e sili ona lauiloa e faʻatagaina ai faʻamatalaga faʻamaonia faapena.

Glucose fua e aunoa ma le toto sampling

Ua uma ona matou tusia e uiga i se masini fou na fausia e Claims. Sei ou faamanatu atu ia te oe o le fua lea o le maualuga o le suka i totonu o le toto e ala i le manava. O lea na faasilasila ai e tagata suʻesuʻe i le Massachusetts Institute of Technology's Spectroscopy Laboratory o loo latou galulue nei i se masini masini e taua o Raman, lea e mafai foi ona fuaina le kulukose toto e aunoa ma le sasaina o se tamailima ma le faia o se faataitaiga.
O le suʻega o masini e faʻaaogaina ai avelaʻau infrared e lafoina i le paʻu. O le ola e pasia le paʻu ma fuafua le maualuga o le kulukose i le va o le vai. Ua atiae e saienitisi a latou lava algorithm e fuafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, e faavae i luga o lona maualuga i le va o le vai.

O le autu autu ma le pito sili o le malosi o le gaosiga o le malosi

O ai ua tofiaina se vaega o manaoga faapitoa i lenei faamaʻi?

E ui lava o le maʻisuka o se faʻamaʻi lea e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae le o tagata uma e maua i lenei faʻamaʻi e ono mafai ona talosaga mo tulaga le atoatoa.

E afua mai i le mea moni e naʻo ituaiga ogaoga o lenei faʻamaʻi e mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli e faʻalavelave ai le mafai gafatia e se tagata ona galue ma tausia mea tau tupe.

O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona iai ni faʻafitauli pe a fai o latou mai mulimuli i faʻafitauli:

  1. Ole a le mafai e se tagata, e ala i tulaga faafomai, ona faatino galuega o le galue i lana galuega, ma o le faavae mo le le mafai ona galue o taunuuga o se gasegase o "sugar",
  2. Ua le atoatoa le malosi o le vaega II pe a fai o solitulafono nei ua maua i se tagata maʻi:
    • Vaaiga taulaʻi (uluaʻi tulaga o tauaso),
    • Taʻaloga o le dialysis
    • O foliga mai o soliga ma fegasoloaiga, faamaopoopoina,
    • Gaioiga le lelei o mafaufau.
  3. Le malosi o le tino ma le mafaufau Ou te maua le tikeri pe a fai o le tagata maʻi ua i ai solitulafono nei:
    • Vaaiga taulaʻi e aafia uma ai mata (e masani lava ona tauaso se tagata)
    • Faʻafitauli i le le atoatoa o le faʻagasologaina o le faʻagasologa, le faʻamalosi, atonu o le amataga o le maʻi pipili,
    • Faʻafitauli i le cardiovascular system,
    • Gaoioiga faaletonu le mafaufau,
    • Maʻa leaga le maʻisuka
    • Faʻafitauli i gaioiga gaioiga.

Ae mo tamaiti e leʻi oʻo atu i le 18 tausaga ma e iai se faʻamaʻi, o le tulaga o se tagata e le atoatoa le malosi e tuʻuina atu ia i latou i se taimi e aunoa ma se faʻamatalaga mai o latou matua poʻo isi sui faaletulafono.

Faʻavae tulafono o le Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Numera 117 o le 04/0/1/1991.

Le malosi o le tino i lenei mataupu ua tuuina atu e aunoa ma se vaega. O lana lisiti e mafai ona faʻatinoina peʻa aulia le 18 tausaga, i mataupu o faʻafitauli ua faʻamautuina mo le faʻaaloaloina e pei o faʻafitauli faʻaletino.

O le tulafono o le mataupu

Taiala faatonutonu e tuʻuina atu faʻamanuiaga i tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka, o gaoioiga nei:

  1. Tulafono a le Feterale "I le Puipuiga Faʻapitoa o Tagata ei ai Manaoga Faapitoa". E faʻamalosia ai le tuʻuina atu o penefiti i le tulaga o se faʻaitiitiga i se aiga o loʻo iai se tamaititi ua amanaʻia o ni mea e le atoatoa mo le totogiina o pili i le 50% o le aofaʻiga o tau,
  2. Tulafono a le Feterale "On Education i le Russian Federation". Faʻatautaia le faʻagasologa mo le mauaina o aʻoga ile aoga faataitai, faʻapea foʻi ma faʻalapotopotoga a le aʻoga. Faʻailogaina o le Peraimeri i le aʻoga, ma le le faʻamalosia o le lesitalaina i luga o le ulufale atu i le tulaga lua ma le maualuga o faʻalapotopotoga faʻapitoa tau aʻoaʻoga,
  3. Tulafono a le Feterale "I luga o le Penisione a le Setete i le Russian Federation". Faʻatautaia taualumaga mo le totogiina o penisione i tamaiti laiti e maua i le maʻisuka,
  4. Tulafono a le Feterale "I luga o le Faavae o le Puipuia o le Soifua Maloloina o Tagatanuu" E maua ai le tuʻuina atu o vailaau e aunoa ma se totogi ma le mauaina o auaunaga faafomaʻi.

Lisi o ituaiga fesoasoani mai le setete

E tusa ai ma faʻasalalauga o loʻo i luga, o tamaiti ei ai manaoga faapitoa e iai le aia tatau e maua ai mulimuli i ituaiga o penefiti:

  1. Tuuina atu o auaunaga talafeagai tau faafomai i luga o le faavae o le saolotoga po o le noatia i le tuuina atu o faaitiitiga,
  2. Mauaina o fualaau e lagolagoina ai le ola ma le faagaioia o le tamaititi,
  3. Totogiina o penisione a le setete. O le aofaʻi o penisione mo tamaiti e afua mai i le faʻasinoina faaletausaga. Mo le 2018, o le aofaiga o tupe na totogiina o le 11 903.51 rubles,
  4. Faʻailogaina o le Peraimeri i totonu o se aoga faʻataʻitaʻiga,
  5. Tuʻuina o aʻoaʻoga i polokalame faʻapitoa, faʻapitoa foi i tulaga faʻapitoa ua fuafua faapitoa mo tamaiti o loʻo i ai se faʻamaʻi,
  6. Mauaina o totogi taui mo tau o se tamaititi o loʻo auai ile aoga faataitai,
  7. O le le lesitalaina o le lesitala i le tulaga o tulaga maualuga tulaga lua poʻo aʻoaʻoga maualuga,
  8. O le mauaina o pili mo le togafitiga o se tamaititi ile falemaʻi,
  9. Faʻasalaga saoloto i le nofoaga o togafitiga i le vasa
  10. O le avanoa e tuusaunoa mai totogi totogi,
  11. O le malosi e le mafai ai ona tautua i le autau pe a oʻo i le matua,
  12. Mauaina o tautua taʻaloga saoloto,
  13. O se seti o penefiti e tuuina atu i matua o le tamaititi (aso faaopoopo o aso malolo, lafoga aoga, faaopoopo i penisione, toesega i le mauaina o se pepa malaga poo le mauaina o se pepa malaga e aunoa ma se totogi i se falemaʻi pe a feiloai ma se tamaititi, faaitiitia le aofaʻi o lafoga i luga o tupe maua na maua, e le faatagaina le faateaina i le talosaga a le kamupanī malologa litaea i luga o tulaga lelei, o le aia tatau e faʻaauau ai le poto masani i galuega mo le tina).

Poloaiga o le lisiti

Aʻo le i mauaina ni faʻamanuiaga ua faʻatuina e le setete, e tatau ona tuʻuina atu i se tamaititi se le atoatoa.

Ina ia faia lenei mea e tatau ona saunia afifi pepa:

  1. Faamatalaga mai le matua o le pepa talafeagai,
  2. Fomaʻi pepa aloaia 086 / y,
  3. Pepa o tamaiti pepe,
  4. Fanau fanau
  5. Tusi Faamaonia o le resitalaina 09.

A maeʻa ona tuʻuina atu le pepa aloaia i luga o le tuʻuina atu o le tulaga o se tagata maʻi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ia pulega o latou agavaa e aofia ai le tuʻuina atu o ituaiga eseese o penefiti.

Ina ia maua se penisione, e tatau ona e faʻaaoga i le matagaluega a le Pension Fund i le nofoaga e nofo ai ma tuʻuina atu pepa nei:

  1. Faatumu-i le pepa talosaga mo le totogiina o tupe,
  2. Tusi Faamaonia o Tulaga o le Le atoatoa,
  3. Fanau fanau
  4. SNILS.

Iloiloga o faʻamaumauga faʻamaumauga e faʻatino i le taimi e le silia le 10 aso.

O tupe e faʻatupeina mai le masina a sau talu ona faʻaaogaina ma resitalaina pepa uma talafeagai.

Ina ia maua se seti o auaunaga faʻaagafesootai (tuʻuina atu o vailaʻau, malaga i se falemaʻi, mauaina o pemita, tuʻuina atu o fale faʻapitoa), e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi i pulega o puipuiga malu. Mo le resitalaina, o loʻo tuʻuina mai le faʻamatalaga nei:

  1. O se pepa talosaga ua maeʻa mai se matua,
  2. Tusi Faamaonia o Tulaga o le Le atoatoa,
  3. Fanau fanau mai o se tamaitiiti,
  4. Tusifolau o matua
  5. Tagata o le Aiga Tusi,
  6. O se pepa faʻatasi ai ma se numera o loʻo iai nei,
  7. Tupe faʻaaoga.

Ina ia maua faamanuiaga e fesoʻotaʻi ma aʻoaʻoga, e tatau ona e faʻaaoga i le matagaluega o aʻoga poʻo le pulega i le taulaga. O faʻamatalaga nei o loʻo faʻapipiʻi atu i le talosaga:

  1. Fanau fanau
  2. Faʻamaumauga a Matua
  3. O le pepa i luga o le tuʻuina atu o le tulaga o se tagata maʻi.

Taofia togafitiga saoloto

Aʻo le i maua se pepa ulufale i se falemaʻi mo se tamaititi e maua i le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i le taualumaga mo lana aiaiga. Mo lenei, o faailoga mo togafitiga i se falemaʻi e tatau ona faʻatuina.

Faailoga mo togafitiga i tulaga faʻapitoa mo togafitiga o:

  1. Coma amata, tulaga i le tuanai ai o le coma,
  2. Taʻiala faʻapitoa mo le maʻisuka
  3. Le i ai o faamaʻi o le cardiovascular system, toto totoga.

Contraindications o:

  1. Faʻasologa o le faalēaogā taimi
  2. Vaega III fatu faʻamaʻi, fatu faʻalavelave o le fatu,
  3. Le iai o faʻafitauli e mafua mai i taotoga
  4. O le i ai o faʻamaʻi pipisi, polokalame cardiovascular o vaega tutusa.

Ina ia maua se tiketi, muamua, e te manaʻomia faʻafesoʻotaʻi tamaitilea e faia ai togafitiga o le tamaititi. I le isi, e manaʻomia ona e maua le fomu №076 / у-04 i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai.

I le isi, e tatau ona e tuʻuina atu pepa i le FSS. O le a toe iloiloina ia tusitusiga i totonu ole vaitaimi e le silia le 10 aso. Afai e talia le talosaga, ona tuʻuina atu lea o le pepa pasese e sili atu nai lo le tolu vaiaso ao lumanaʻi le aso e faimalaga ai.

Faamolemole ia maitauina o pepa aloaia e tatau ona tuʻuina atu i le aso 1 o Tesema o le tausaga faʻaletupe.

Ina ia mafai ona faia le faaiuga e tuʻuina atu se pemita e le tino faatagaina, e tatau ona tuʻuina atu se afifi o pepa aloaia:

  1. Faamatalaga
  2. Fomaʻi 076 / y-04,
  3. Fanau fanau mai o se tamaitiiti,
  4. Tusifolau a matua
  5. Tusi faamaonia o inisiua faafomai,
  6. Aveese mai le pepa maʻi a le pepe.

I totonu o le falemaʻi, o togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻafitauli na mafua mai i le faʻamaʻi, faapea foi ma le suia o le metabolism carbohydrate. Polokalame taumafa taʻitasi e filifilia, o vailaʻau talafeagai e faʻamatalaina. Tagata faigaluega o falemaʻi e tuʻuina atu aʻoaʻoga i le mataʻituina o le setete o le maʻisuka, ma e tele taʻaloga ma faʻafiafiaga e faia.

I le taimi nei, i totonu o falemaʻi e aofia ai togafitiga o tagata maʻi suka, o loʻo taua nei aai nei:

Mo fesoasoani a le malo mo tamaiti laiti e iai manaʻoga faʻapitoa, tagaʻi i le ata vitio nei:

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soʻo se ituaiga, e manaʻomia e vailaau o le endocrinologists fualaau taugata ma togafitiga eseese. Talu ai ona o le malosi tele o tulaga, o le setete o loo faia ni metotia eseese e lagolago ai tagata mamaʻi. Faʻapitoa mo maʻisuka e faʻatagaina oe e maua vailaʻau tatau, faʻapea foi togafitiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi. E le o tagata uma e gasegase ua logoina e uiga i le avanoa e mauaina ai le saogalemu lautele.

E i ai tagata maʻisuka e agavaa mo faamanuiaga? E tatau ona resitala le le atoatoa e talia ai? Seʻio tatou talanoa atili i lenei mea.

Faʻamanuiaga mo tagata mamaʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1

O se faʻalavelave faʻapitoa o le lagolago faafomaʻi ua atiae mo tagata e faalagolago i le insulin, e aofia ai:

  1. Tuuina atu o vailaʻau mo togafitiga o le maʻisuka ma ona aʻafiaga.
  2. Sapalai faafomai mo tui, fua o le suka ma isi taualumaga. E faʻaaogaina oloa e mafai ai e le tagata gasegase ona suʻeina se suʻega insulin i le itiiti ifo ma le 3 taimi i le aso.

O tagata maʻi e le mafai ona faʻafitia le faʻamaʻi na oi latou lava e mafai ona faʻalagolago i le fesoasoani a se tagata faigaluega lautele. O lana galuega o le auauna atu i le tagata maʻi i le fale.

E masani lava, o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka e mafua ai le le atoatoa, o le ituaiga maʻisuka ituaiga 1 e maua ai le aia i faamanuiaga uma e avanoa mo lenei tulaga.

E te manaʻomia fautuaga faufautua i lenei mea? Faamatala lou faafitauli ma o le a vave ona faʻafesoʻotaʻi oe e loia.

Faamanuiaga mo le ituaiga 2 Tisuka

Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o faʻamanuiaga nei ua tuʻuina atu:

    Faʻamālōlōina i togafitiga faʻamalolo. O tagata e mulimuli i le Endocrinologist e mafai ona faalagolago i le toe faʻaleleia o agafesootai. O le mea lea, o tagata gasegase e maua le avanoa e aoao ai, sui tulaga faalegaluega. Faatasi ai ma le fesoasoani a fesoasoani faʻaitulagi, faʻapipiʻi 2 maʻisuka e ulufale i totonu mo taʻaloga ma faʻaleleia le soifua maloloina-faʻaleleia o aʻoga i falemaʻi. E mafai foi ona e maua se tiketi i le falemaʻi e aunoa ma le iai o se atoʻa atofaina.

I le faaopoopo atu i malaga saoloto, o le maʻisuka ua totogiina mo:

  • le auala
  • meaai paleni.
  • Vaʻaia fualaau mo le togafitia o faʻafitauli o le maʻisuka. O vailaʻau nei e ono mafai ona faʻatonuina i le tagata maʻi: 1. Phospholipids (fualaau e lagolago ai le gaioiga masani o le ate) .2. Pancreatic fesoasoani (Pancreatin).

    3. Vitamini ma vitamini-mineral complexes (papa poʻo vaifofo mo tui).

    4. Vailaau mo le toe faʻafoʻiina o faiga faʻaleagaina (o vailaʻau e filifilia taitoatasi e le fomaʻi mai le lisi o vailaau e leai se totogi).

    5. Vailaʻau faʻasaina (faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le totoina o le toto) i totonu o maʻa ma injections.

    6. O vailaau mo le Cardiac (e tatau ona faʻamaonia le galue o le fatu).

    8. Auala mo le togafitiga o le maualuga o le toto.

    E le gata i lea, o isi vailaʻau (antihistamines, antimicrobials, ma isi mea) e talafeagai mo togafitiga o faʻafitauli mai le maʻisuka e mafai ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase.

    I le faʻaopopo atu i le faʻaititia o le suka, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai vailaʻau faʻaopopo.

    O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le manaʻomia le inisalini, ae e agavaa mo se glucometer ma suʻega suʻega. Ole numera o suʻega suʻega e faalagolago i le maʻi ole inisalini pe leai:

    • aua o le inisalini e faʻalagolago e faʻaopoopo 3 faʻataʻitaʻiga i aso uma,
    • pe afai e le faʻaaogaina le inisalini - 1 le suʻega i aso uma.

    O tagata e faʻaaogaina le inisalini e tuʻuina atu tui tui i le aofaiga e tatau mo le faʻaaogaina o fualaau oona i aso uma.

    Afai e leʻi faʻaogaina penefiti i le tausaga, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le FSS. I le faaiuga o le tausaga, o le ae manaomia le tusia o se faʻamatalaga ma tuʻuina atu se tusi faamaonia o aoga e le faʻaaogaina.

    O ai e agavaa mo le le atoatoa o le maʻisuka

    Sei o tatou talanoa e uiga i aoga mo le maʻisuka ao le atoatoa.

    Ina ia maua se tulaga le atoatoa o le tino, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se ofisa faapitoa o vailaau faafomaʻi, ma lalo ifo i le Matagaluega o le Soifua Maloloina. O le tuʻuina atu i le ofisa o loʻo faʻatulaga e le endocrinologist. Ma e ui o le fomaʻi e le o iai le aia tatau e teena ai le tagata maʻi i sea ituaiga auaunaga, pe afai o nisi mafuaaga na te lei faia, o le tagata maʻi e mafai ona alu i le komiti na o ia lava.

    E tusa ai ma tulafono lautele na faʻatuina e le Matagaluega o le Soifua Maloloina, e tolu vaega e le atoatoa le malosi e ese mai i le ogaoga o le maʻi.

    Mafaufau i nei vaega e faatatau i le maʻisuka.

    1. O le vaega 1 e le atoʻatoa le malosi o le tino ua tofia i tagata gasegase, ona o le maʻisuka, ua le toe mafai ona latou vaai solo pe o se vaega foi, ua i ai ni manua ogaoga o le cardiovascular system, ua afaina i le faaletonu o le tino, ma ua i ai ni maʻi o le cerebral cortex. O lenei vaega e mafua mai i tagata gasegase oe na paʻu'ū pea i totonu. E iai foi i le vaega muamua e aofia ai maʻi e le mafai ona faia e aunoa ma le fesoasoani a se tausi maʻi.
    2. O nei lava faʻafitauli ma le itiiti ifo o faʻailoga e faʻatagaina ai i matou e faʻaalia le maʻi i le vaega lona lua o le le atoatoa.
    3. Category 3 e tofia i tagata gasegase e faʻaalia pe faʻaleagaina le faʻafitauli o le maʻi.

    O le komisi na te faia le filifiliga e tofia le vaega. O le faavae mo le faʻaiuga o le tala faʻasolopito o le maʻi, lea e aofia ai taunuʻuga o suʻesuʻega ma isi pepa faʻamaʻi.

    I le tulaga o le feeseeseaiga ma le faaiuga o le ofisa, o le tagata maʻi e i ai le aiā e talosaga ai i le pulega faa-faamasinoga e apili le faaiuga.

    Tulaga faʻafitauli o le tino ma le mafaufau e mafai ai e le maʻisuka ona maua ni manuia faʻaletonu o tagata. O le faamanuiaga o se penisione le aoga, o tulafono mo le mauaina, ma le tele o tupe totogi o loʻo fuafuaina e Tulafono talafeagai feterale o le 15.12.2001 N 166-ФЗ "I le Setete Pension Provision in the Russian Federation".

    O le vaega autu o le penisione e tutusa mo le teritori atoa o le Rusia, ae o le itumalo taʻitasi e i ai le aiā tatau e totogi ai totogi faʻapitoa i tupe totogi mai le tala faʻatatau o tupe.

    Faʻalogo e matamata ma lolomi

    Tulafono Feterale o Tesema 15, 2001 N 166-FF "I luga o le Penisione a le Setete i le Russian Federation"

    Faʻafitauli o le mafaufau

    O le maʻisuka, i luga o le mauaina o se le atoatoa, e agavaa i faʻamanuiaga lautele e faʻamoemoeina mo tagata uma e iai manaʻoga faʻapitoa, tusa lava po o le a le mafuaʻaga o latou tulaga.

    O a fesoasoani lagolago a le setete:

    1. Soifua maloloina mo le soifua maloloina.
    2. Fesoasoani a tagata tomai faapitoa.
    3. Fesoasoani faʻamatalaga.
    4. Faʻatulagaina o aiaiga mo fesoʻotaʻiga faʻasalalau, tuʻuina atu o aʻoaʻoga ma galuega.
    5. Faʻaitiitiga i luga o fale ma fesoʻotaʻiga lautele.
    6. Tupe faʻaopoopo tupe.

    Faʻamanuiaga mo tamaiti e maua i le maʻisuka

    O tamaiti e maua i le maʻisuka ua iloa i se vaega faapitoa o tagata gasegase. O le faʻamaʻi e afaina tele ai le tino toto, ma o le ituaiga o maʻisuka e faalagolago i le insulin, o le tamaititi ua maua i se maʻi le atoatoa. E taua mo matua ona logoina e uiga i aoga mai le setete, lea e fesoasoani e faaitiitia le tau o togafitiga ma le toe faaleleia o se tamaititi maʻi.

    Ua faʻatagaina tamaiti faʻaletonu i avanoa nei:

    1. Se pasi saoloto i le falemaʻi pe o se tolauapiga faʻapitoa mo le soifua maloloina ma le totogiina mo le femalagaaʻi i le nofoaga ma le tamaititi ma lona toʻalua.
    2. Totogi o tino le mafaufau.
    3. Tulaga faʻapitoa mo le pasia o le suʻega, fesoasoani i le faʻatagaina i se aoga faʻaleaʻoaʻoga.
    4. Le aia tatau e maua ai faʻamaʻi ma togafitiga i se falemai mai fafo.
    5. Tuusaunoaga mai tiute faamiliteli.
    6. Faaleaogaina o lafoga.

    Matua o se tamaititi maʻi i lalo ifo o le 14 tausaga le matua maua tupe totogi i le aofaiga o tupe maua.

    Matua poʻo ē o tausia se tamaititi ua i ai le aia e faʻaitiitia ai itula faigaluega ma maua aso faaopoopo. O se penisione tuai mo nei tagata ua saunia nai lo le taimi faatulagaina.

    E faʻapefea ona maua fualaau

    O le faʻamaumauga mo fualaau faʻasaina e faʻamatalaina e le endocrinologist.

    Ina ia maua se taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona faʻatali mo taunuʻuga o suʻega uma e manaʻomia e faʻamautu ai se faʻamaonia saʻo.E faavae i luga o suʻesuʻega, o le fomaʻi e amataina se faasologa o vailaʻau, e fuafua ai le metotia.

    I le falemaʻi a le setete, o le tagata gasegase e tuʻuina atu vailaau faʻamalosi i le tele o mea o loʻo faʻamatalaina i le talavai.

    I le avea ai ma tulafono, e lava le vailaʻau mo le masina pe sili atu, pe a maeʻa ona toe vaʻai le tagata maʻi ile fomaʻi.

    E le i ai se aia tatau a le tagata e finau i le suʻega e tusia ai se faʻamatalaga pe afai o le tagata maʻi e maua le maʻi o le maʻisuka i luga o le kata. Afai na tupu lenei mea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi fomaʻi o le falemaʻi poo le au faʻapitoa o le matagaluega o le soifua maloloina.

    O le aia tatau i isi ituaiga lagolago, pe o vailaʻau poʻo meafaigaluega mo le fuaina o le suka, tumau pea ma le tagata maʻi o le endocrinologist. O nei fuataga e iai mafuaaga faaletulafono i le faiga o le Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o le aso 30 o Iulai, 94 Nu.890 ma le Tusi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina Numera 489-TLM.

    O faʻamaumauga a le tulafono ua faʻatuina mo falemaʻi tausi soifua e tuʻuina atu ai i tagata mamaʻi vailaʻau ma vailaʻau faafomai.

    Faʻalogo e matamata ma lolomi

    Faaiuga a le Malo o le Malo Rusia o Iulai 30, 94 Nu. 890

    Tusi a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Tesema 3, 2006 N 489-TLM

    Faʻalēaogāina o faʻamanuiaga

    O le manatu e faapea, pe afai o le teenaina o le saogalemu lautele, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e maua le aia tatau i le fesoasoani tau tupe mai le setete. Aemaise lava, o loʻo matou talanoa e uiga i taui faaletino mo pusa e le faʻaaogaina i totonu o falemaʻi.

    I le faʻatinoga, o le aofaiga o tupe totogi e le maua pe a faʻatusatusa i le tau o le malologa, o le mea lea e teena ai penefiti e naʻo tulaga faʻapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a le mafai se malaga.

    Matou te faamatalaina auala masani e foia ai mataupu faaletulafono, ae o tulaga taʻitasi e tulaga ese ma e manaʻomia ai fesoasoani faʻapitoa taʻitasi.

    Mo se tali vave i lou faafitauli, matou te fautuaina le fesoʻotaʻiga loia agavaa i la matou saite.

    2018 suiga

    I le 2018, e leai ni suiga ua fuafuaina i le faiga mo le tuuina atu o faamanuiaga i le maʻisuka.

    O matou tagata atamamai e mataʻituina suiga uma o le tulafono e tuʻuina atu ia te oe faʻamatalaga mautu.

    Lagolago i a matou faʻafouga!

    Faʻamanuiaga mo le maʻisuka

    O se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, i aso nei ua matua salalau ma ua taʻua lea o se faʻamaʻi o le senituri 21. E mafua lenei mea ona o se olaga le talafeagai, meaai le lelei, faʻaaogaina o mea manogi ma suamalie - o nei mea uma ua mafua ai le foliga mai o suiga e le mafai ona suia i le tino o le tagata.

    O tagata matutua ma tamaiti o loʻo maua i le maʻisuka ma ola i le teritori o Rusia o loʻo tuʻuina atu le fesoasoani a le setete i ituaiga o vailaau e leai se totogi mo togafitiga ma le tausiga o le tino i le masani. Faatasi ai ma se faʻalavelave o le faʻamaʻi, lea eo mai faatasi ma le faaleagaina o totoga i totonu, o le maʻisuka ua tuʻuina atu i ai le le atoatoa o le vasega muamua, lua poʻo le tolu.

    O le faaiuga i le tuʻuina atu o le le atoatoa e faia e se fomaʻi faʻapitoa faapitoa, e aofia ai fomaʻi faʻapitoa faapitoa e fesoʻotaʻi ma le togafitiga o le maʻisuka. O tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa, e tusa lava po o le a le vaega na tuʻuina atu, e tuʻuina atu i ai vailaau e aunoa ma se totogi, e mafai foi ona e faʻamoemoe e maua se pusa fesoʻotaʻiga lautele mai le setete.

    Ituaiga o maʻi le atoatoa i le maʻisuka

    O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 1 e iloa i tamaiti, o lenei ituaiga o faʻamaʻi e sili atu ona faigofie. I lenei tulaga, ua le mafai ona maua le le atoatoa i latou e aunoa ma le faamaotiina o se vaega faapitoa. I le taimi nei, o ituaiga uma o fesoʻotaʻiga lautele mo tamaiti e maua i le maʻisuka ua faʻamaonia e tulafono.

    E tusa ai ma tulafono a le Rusia, o tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e maua ile maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona maua ni vailaau faʻasaʻo ma se pusa faʻapitoa mai pulega a le setete.

    A oʻo ina faʻagasolo le maʻi, ua tuʻuina atu le aia tatau e toe iloilo ai le filifiliga ma tuʻuina atu se vaega o le tino ma le mafaufau e tutusa ma le soifua maloloina o le tamaititi.

    O le maʻisuka faigata e tuʻuina atu i le kuluma muamua, lua, poʻo le tolu faʻafitauli faʻavae e faʻavae i faʻamatalaga faafomaʻi, faʻataʻitaʻiga o suʻega, ma le talafaasolopito o maʻi.

    1. O le vaega lona tolu ua tuʻuina atu mo le siakiina o faʻamaʻi pipisi o totoga i totonu, ae o le maʻisuka e mafai pea ona galue,
    2. O le vaega lona lua e tofia pe afai e le toe mafai ona maua le maʻisuka, aʻo maʻi le tagata maʻi i taimi uma,
    3. O le vaega pito sili ona faigata e tuʻuina atu pe afai o le maʻisuka e mafai ona suia suiga i le tino i le tulaga o le faʻaleagaina o tupe, fatugaʻo, pito i lalo, ma isi faʻafitauli. I le avea ai o se tulafono, o nei mataupu uma o le vave faʻalauteleina o le maʻisuka ua avea ma mafuaʻaga o le atinaʻeina o le le atoatoa, faʻamaʻi, leiloloa o galuega vaaia ma isi faʻamaʻi tuga.

    Aia tatau a le maʻisuka o soʻo se matua

    Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

    Pe a maua le maʻisuka, o le tagata gasegase, e tusa lava po o le a le matua, e otometi lava ona fai mai ua le atoatoa, e tusa ai ma le faasologa talafeagai a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o Rusia.

    I le i ai o le tele o faʻamaʻi pipisi ona o le maʻisuka, e tusa ai ma lea, o loʻo iai se lisi tele o penefiti. E i ai ni faʻamanuiaga faapitoa pe afai o le tagata muamua e maua i le maʻisuka ituaiga muamua poʻo le lua, ma e le afaina po o le a le malosi o le tino maʻi.

    Aemaise lava, o le maʻisuka ei ai aia tatau nei:

    • Afai ua faatonuina e fomaʻi se talavai mo vailaau, o le maʻisuka e mafai ona alu i se fale talimalo pe afai o le a tuʻuina atu vailaau e aunoa ma se totogi.
    • O tausaga taʻitasi, e iai le aia a le tagata maʻi e togafitiga ai i le fale faʻapitoa falemaʻi i luga o se tulaga saoloto, aʻo malaga i le nofoaga o togafitiga ma tua e totogi foi e le setete.
    • Afai o le maʻisuka e le mafai ona maua le tausiga o le tagata ia te ia lava, o le setete o loʻo tuʻuina atu atoatoa ia te ia le auala talafeagai mo le lelei o le fale.
    • Faʻavae i luga o le a le mea e tuʻuina atu i ai e le tagata gasegase le malosi o le tino, o le maualuga o le totogiina o penisione masina.
    • I le i ai o le maʻisuka o le muamua ma le lona lua, o le maʻisuka e mafai ona tuusaunoaina mai le tautua faamiliteli e faavae i pepa na tuʻuina mai ma le faaiuga o le komiti faafomaʻi. O le tautua a le militeli e aunoa ma se faʻalavelaveina ona o se tagata maʻi ona o mafuaaga tau soifua maloloina.
    • Pe a tuʻuina atu pepa talafeagai, o le maʻisuka e totogi tupe faʻaaoga i luga o tulaga e fiafia i ai, e mafai ona faʻaititia le aofaiga i le 50 pasene o le tau atoa.

    O tuʻutuʻuga o loʻo i luga e masani lava ona faatatau i tagata e iai faʻamaʻi. E i ai foi nisi aoga mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, lea, ona o le natura o le faamai, e tulaga ese i le maʻisuka.

    1. O le tagata maʻi e tuʻuina atu i ai se avanoa avanoa e auai i aʻoaʻoga faʻapitoa ma nisi taʻaloga.
    2. O maʻi suka i totonu o soʻo se taulaga e tuʻuina atu i ai faʻataʻitaʻiga mo sikola i le aofaiga o loʻo maua e pulega faʻapitoa. Afai ole teena ole suʻega, faʻafesoʻotaʻi le matagaluega a le Matagaluega o le Soifua Maloloina.
    3. Afai ei ai ni faʻamatalaga talafeagai, o loʻo i ai i le fomaʻi le aia tatau e faamutaina ai se maitaga i se aso mulimuli ane pe a maua e le fafine le maʻisuka.
    4. A maeʻa le fanau mai o se pepe, e mafai e se tina maʻisuka ona nofo i le falemaʻi o le tina mo aso e tolu nai lo le taimi atofaina.

    I fafine e maua i le maʻisuka, e oʻo atu le 16 aso.

    O a faʻamanuiaga mo se tamaititi e maua ile maʻisuka?

    E tusa ai ma tulafono o loʻo iai nei, o tulafono a Rusia ua maua ai faʻamanuiaga nei mo tamaiti e maua i le maʻisuka:

    • O se tamaititi o loʻo mafatia i le maʻisuka ei ai le aiā e asiasi ai i lea tausaga ma lea tausaga ma togafitia e aunoa ma se totogi i le teritori o falemaʻi faʻapitoa falemaʻi. E totogi e le setete e le gata o le tuʻuina atu o tautua faafomaʻi, ae tumau foi i totonu o falemaʻi.E aofia ai ma le tamaititi ma ona matua le aia tatau e malaga saoloto ai i lea mea ma tua i tua.
    • E le gata i lea, o le maʻisuka ei ai le aia tatau e maua ai tagata e tofia mo togafitiga i fafo.
    • Ina ia togafitia se tamaititi ua maua i le maʻisuka, ua i ai i matua le aia tatau e maua ai se glucometer mo le saolotoga e fua ai a latou suka toto i le fale. E maua ai foi le tuʻuina atu o suʻega mo le masini, penisini faapitoa.
    • E mafai ona maua e matua ni vailaau mama mo le togafitiga o le maʻisuka mai se tamaititi e iai se le atoatoa. Aemaise lava, o le setete e maua ai le inisalini saoloto e fai ai ni fofo poʻo ni faʻamalosiga mo le faʻatonuina poʻo le faʻaogaina o le pule. E tatau foi ona maua Acarbose, Glycvidon, Metformin, Repaglinide ma isi vailaʻau.
    • O tui e leai se tui mo le tuiina, meafaigaluega faʻataʻitaʻi, alcohol alcohol, o le aofaiga e le sili atu i le 100 mg i le masina, ua tuʻuina mai.
    • E le gata i lea, o se tamaititi maʻi suka e iai le aia tatau e femalagaaʻi saoloto ai i totonu o soʻo se aai poʻo le vaʻalele.

    I le 2018, o le tulafono o loʻo i ai nei e maua ai le mauaina o taui tau tupe pe a musu le tagata maʻi e maua ni vailaau e leai se totogi. Faʻasalalau tupe i le teugatupe faʻamaonia.

    Ae e taua le malamalama o le tau tinoitupe e maualalo tele ma e le aofia uma ai tupe faʻaalu mo le faʻatauina o vailaau talafeagai mo togafitiga o le maʻisuka.

    O le mea lea, o aso nei, o loʻo faia e ofisa o le malo mea uma e faʻaitiitia ai le tulaga o tamaiti e maua i le maʻisuka, o ituaiga muamua ma le lua o faʻamaʻi.

    Ina ia maua le aia tatau e faʻaoga ai le afifi fesoasoani, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi pulega faʻapitoa, aoina mai pepa talafeagai ma alu i le faʻagasologa mo le faʻaaogaina o penefiti.

    Faʻafefea ona maua se faʻasalalauga lautele mai ofisa o le malo

    Muamua lava, e tatau ona fai se suʻega i le fomaʻi i le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai pe faʻafesoʻotaʻi ai se isi falemaʻi maʻi e maua ai se tusi faamaonia. O loʻo taʻu mai i le pepa e iai le ituaiga muamua o le maʻisuka muamua poʻo le lua.

    Ina ia maua se suʻega faafomaʻi pe afai o loʻo maua e le tamaititi le maʻisuka, o loʻo iai foi se uiga mai le nofoaga suʻesuʻe - aʻoga, iunivesite, aʻoga faʻapitoa poʻo isi faʻalapotopotoga aʻoga.

    E tatau foi ona e saunia se kopi faamaonia o le tusi faamaonia po o le tipiloma pe a maua e le tamaitiiti nei pepa.

    Ma le isi, o le sauniuniga o ituaiga o pepa o loʻo taua i lalo e manaʻomia:

    1. Faamatalaga mai matua, sui faaletulafono o le maʻisuka a le tama i lalo o le 14 tausaga. O tamaiti matutua latou te faʻatumuina le pepa na o latou, e aunoa ma le auai o matua.
    2. O le tusifolau lautele o le tina po o le tamā o le tama ma le pepa fanau o le maʻi maʻi.
    3. Tusi faʻamaonia mai le falemaʻi i le nofoaga e nofo ai faatasi ma taunuʻuga o le suʻega, ata, faʻasologa mai falemaʻi ma isi molimau faʻamaonia o loʻo maʻi le tamaititi i le maʻisuka.
    4. Faʻasinoala mai le fomaʻi, tuufaatasia i le igoa 0 0 0 / / -6.
    5. Taʻiala mo le lē atoatoa o le tino e faʻaalia ai le kulupu mo le maʻisuka ituaiga 2.

    Kopi o le tusi galuega a le tina po o le tamā o le tamaititi, lea e tatau ona faʻamaonia e le ulu o le aufaigaluega a le ofisa i le nofoaga o galuega a matua.

    O a aia tatau a tamaiti maʻisuka?

    Tulaga faʻapitoa mo le tamaititi e amata ona vave galue vave i le taimi e maua ai e le fomaʻi le maʻisuka. E mafai ona tupu i le taimi lava lea i le fanau mai o le pepe, i le tulaga lea o loʻo i ai le tamaitiiti i le falemai mo aso e tolu nai lo tamaiti soifua maloloina.

    I le tulafono, o tamaiti e maua i le maʻisuka ei ai le aiā tatau e alu i le aʻoga e aunoa ma le faʻatali i laina. I lenei itu, e tatau i matua ona faʻafesoʻotaʻi pulega faʻavaomalo poʻo se aoga faataitai i se taimi talafeagai ina ia maua ai le avanoa avanoa i le tamaititi, e tusa lava po o le a le faʻatulagaga.

    O se tamaititi e maua i le maʻisuka e maua i vailaʻau, inisalini, glucometer, fasi siaki e aunoa ma se totogi.E mafai ona e maua vailaʻau i le fale talavai o soʻo se aai i luga o le teritori o Rusia, ua tuʻufaʻatasia tupe faapitoa mo lenei mea mai le paketi a le atunuʻu.

    O tamaiti e iai le maʻisuka ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o loʻo tuʻuina atu foi i tulaga maʻoti i taimi aʻoga:

    • O le tamaititi ua faʻamaonia atoatoa mai suega aʻoga. O suʻesuʻega i le tusi pasi a le tamaititi e maua i luga o le faʻavae o togi i le tausaga atoa.
    • I le taimi e ulufale atu ai i se aʻoga maualuga pe sili atu foi, o le tamaititi ua tuusaunoa mai suega ulufale. O le mea lea, i iunivesite ma kolisi, o sui o faʻalapotopotoga faʻale-aʻoaʻoga latou te tuʻufaʻatasia faaletulafono le maʻisuka e aunoa ma se totogi tupe.
    • I le tulaga o le a pasia e se tama maʻi maʻi ni suʻega ulufale, o togi na maua mai i le suʻega e leai se aoga i le tufatufaina atu o nofoaga i totonu o le aʻoga.
    • I le taimi o suega suʻesuʻega i totonu o le faʻavae o se faʻalapotopotoga maualuga maualuga, o le maʻisuka o loʻo i ai le aiā tatau e faʻatele ai le taimi sauniuni mo se tali tuʻufofoga pe mo le foiaina o se galuega tusitusia.
    • Afai o loʻo aʻoga se tamaititi i le fale, o le a totogi e le setete uma tau uma mo le mauaina o se aʻoga.

    Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa i le maʻisuka e mafai ona maua saofaga penisione. O le tele o le penisione ua fuafuaina i luga o le faavae o tulafono oi ai nei i le tulaga o manuia lautele ma faamanuiaga.

    Aiga ei ai le maʻisuka ua i ai le aia tatau muamua e maua ai se fanua fanua ina ia mafai ai ona amata fausia fale taitasi. Le faʻatinoina o se lala ma le fale o le atunuʻu. Afai o le tamaitiiti o se tamaititi matua, e mafai ona ia maua le fale pe a uma ona 18 ona tausaga.

    Matua o se tamaitiiti e le atoatoa le malosi, pe afai e tatau ai, e mafai ona talosagaina aso faaopoopo e fa mai le taimi i le masina i le nofoaga o le galuega. E aofia ai le tina po o le tama ei ai le aia tatau e maua ai faʻasalaga e le totogia e oʻo atu i le lua vaiaso. O ia tagata faigaluega e le mafai ona faalēaogāina e ala i le filifiliga a le pulega e tusa ai ma tulafono talafeagai.

    O saʻo taʻitasi ua faʻamaonia i totonu o lenei tusiga ua faʻamaonia i le tulafono. O faʻamatalaga atoa e uiga i aogā e mafai ona maua i le Federal Law, lea e taʻua "I le Lagolagoina Lautele mo Tagata ei ai Manaoga Faapitoa i le Rusia." E mafai ona e faitau e uiga i aoga faʻapitoa mo tamaiti e ono maua i le maʻisuka i le tulafono talafeagai.

    O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina ai faʻamanuiaga ua tuʻuina atu i tamaiti uma e iai manaʻoga faʻapitoa.

    Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

    O tausaga taʻitasi, o faʻamaumauga a le lalolagi e faʻamaonia ai o le numera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo faʻatuputeleina pea. O Rusia o le vaega lona fa i le lalolagi i le numera o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi (8.5 miliona tagata). Ma i totonu ia i latou, o tamaiti ua faateleina ona maua. I tulaga faapena, e le mafai e le setete ona le toaga ma tuuina atu ni faamanuiaga faapitoa mo le maʻisuka, lea e fesuisuiai e fuafua i le ituaiga o faamaʻi ma le i ai o le le atoatoa o se tamaititi, ae masani ona faatulaga tutusa tutusa mo tagata uma i lalo o le matua o le matua.

    Aia tatau a tamaiti mo le maʻisuka ituaiga 1

    Afai o se tagata maʻi maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 1, e tatau i le fomaʻi ona faatonu atu ia te ia vailaʻau sili ona lelei mo le maʻisuka. O le ituaiga muamua (inisalini) o le faʻamaʻi e mafua ai le le lava o le gaosiga o le inisalini i le tino, lea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua o le kulukose toto. I lenei tulaga, o le tagata gasegase ua atofaina se le atoatoa e aunoa ma se fuainumera, lea e mafai ona faalēaogāina pe toe tuʻuina atu ile taimi e tusa ai ma le mamafa o faʻafitauli. Talu ai o le ituaiga 1 o le maʻi ua manatu e sili ona matautia, o le setete, mo lona vaega, e maua ai le tele o faamanuiaga mo le maʻisuka. O le mea lea, i luga o le faʻavae o le Tagavai, ua faʻamaonia i le poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Mal l ina o Setema 11, 2007, ua tuʻuina atu e aunoa ma se tau totogi tamaiti e faʻamalosia le inisalini:

    1. Faʻaaogaina e pei o inisalini sauniuniga, tui ma nila.
    2. Vaevaega i le fua faatatau o le 730 fasi tupe i le tausaga.

    I nisi o taulaga i le faʻaitulagi, o loʻo tuʻuina atu nisi faʻaopoopoga e tuʻuina atu ai fesoasoani lautele i tamaiti o le maʻisuka. Faatasi ai ma:

    1. Tuuina atu o se glucometer saoloto.
    2. Falemaʻi ma togafitiga faafomaʻi talafeagai i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi.
    3. Tausaga taʻitasi malaga i le falemaʻi ma matua.
    4. Tausiga o maʻi faʻapitoa e tuʻuina atu e se tagata faigaluega faʻapitoa (i tulaga ogaoga).

    Taua! Afai o le tamaititi e maua i le maʻisuka e ola i luga o le maʻisuka e atiaʻe ai faʻafitauli, ona tuʻuina atu lea ia te ia le avanoa e maua ai fualaau taugata e le o aofia ai i le lisi lautele o vailaau e leai se totogi. O nei tupe e mafai ona tuʻuina atu e ala i faʻasalaga.

    Aia tatau a tamaiti mo le maʻisuka ituaiga 2

    O le ituaiga lona lua (e le o le inisalini) o le maʻisuka e le masani ai i tamaiti nai lo le insulin-faalagolago, ma e masani lava ona fesootaʻi ma se vaega o le maʻisuka. Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o le maʻi ua i ai le faaitiitia o le gasegase o le tino i le inisalini, ona o le faalavelaveina o le gasegase o le metabolism e tupu ma, o se taunuuga, ua tulai mai ai le suka toto. O lea faʻamaʻi e manaʻomia ai le faʻaleleia o le faʻaogaina o masini faʻapitoa faʻapitoa. O le mea lea, ua saunia e le setete ni faamanuiaga faʻapitoa mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, lea e tatau ona tuʻuina atu e tusa ai ma le Taʻiala ua faʻamaonia e le Polokalame a le Matagaluega o le Soifua Mal l ina o Setema 11, 2007:

    1. Fualaau faasaina ole hypoglycemic (fualaau faasaina e fuafua i le faaitiitia o le kulukose i totonu o le tino). O le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi, o le na tusia se faʻamatalaga mo le masina e tasi.
    2. O faamanuiaga mo ituaiga uma o le maʻisuka ituaiga 2 e aofia ai le tuʻuina atu o fasi fuataga e leai se totogi (180 i le tausaga). O le tuʻuina atu o le mita i lenei mataupu e leʻo saunia e le tulafono.

    I nisi o taulaga i le faʻaitulagi, o loʻo tuʻuina atu e ofisa o le malo se fesoasoani faaopoopo mo tamaiti e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, o matua o se tamaititi maʻi e maua le avanoa e talosaga ai mo se pepa tuusao i gaoioiga faafiafia i totonu o falemaʻi ma fale faʻafiafiaga (e aofia ai se pepa malaga mo se tagata o loʻo malaga mai).

    Pe a faʻamaʻi le le atoatoa i tamaiti e maua i le maʻisuka

    Faʻamanuiaga mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona faʻalauteleina i le faʻavaeina o le le atoatoa. O le tulafono a le Malo Rusia e tuʻuina atu ai se aia tatau i tamaiti uma o loʻo faʻaleagaina le gaʻo o le endocrin. Afai ei ai se maʻi o se tamaititi ma ni faʻafitauli manino e faʻalavelaveina ai galuega o totoga i totonu, e manaʻomia ona ia maua se suʻesuʻega faʻapitoa faapitoa. Faʻasalaga i le mea na tupu na tuʻuina atu e le fomaʻi auai. E tusa ai ma taunuʻuga o lenei faʻatinoga, e ono mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se vaivaiga o le vaega I, II poo le III, lea e tatau ona faʻamaonia i tausaga uma.

    Ae ui i lea, o le tulafono ua aiaia ai mo mataupu ia le atoatoa le malosi:

    1. I ni faʻalavelave matuia o le gasegase, tauaso, o vaega mulimuli o tumutumu oona, o le gasegase o fatu faamaʻi.

    2. I le toesea o se tagata maʻi pe a uma le togafitiga umi.

    Vaega Faʻafitauli Faʻafitauli I ua tuʻuina atu i le vaega o le maʻisuka o loʻo aʻafia ai faʻamaʻi ma faʻafitauli sili ona ogaoga, e pei o le:

    O se faʻalavelave matuia poʻo le leai foi o se vaaiga

    O le solia o amioga faalemafaufau

    Loto fatu ma le fatu fatu

    Faʻaleagaina le faiʻai

    Manua o le moto ma le maʻi pipili

    Mate o le maʻi suka

    Tino Faʻafitauli II E faʻamautu i mataupu pe a faʻaleagaina e pei o:

    Faaleagaina i le tino popole

    Faaleaogaina o toto toto

    · Faʻaititia le mafaufau

    Vaega III le atoatoa e mafua ai i tamaiti o loʻo i ai ni faʻafitauli faʻafitauli maloloina ole manaʻomia ole tausiga ole vaega poʻo le atoatoa. E mafai ona tuʻuina atu mo se taimi lē tumau ao tuʻuina atu aʻoaʻoga e fesoʻotai ma gaoioiga faaletino.Mo maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le atofaina o le tulaga o se tagata le atoatoa o le kulupu III e le o se mea e masani ai: e talafeagai lenei mea pe a iai ni faaletonu laiti o le tino ma urination.

    Aiā tatau o tamaiti mamaʻi e iai manaʻoga faʻapitoa

    O faʻamanuiaga mo se tamaititi e maua i le maʻisuka ua matua eseese ma ua manino ona faailoa mai i le Federal Law "On Social Protection of the Disabled of the Russian Federation". Faatasi ai ma:

    1. Tuuina atu o vailaʻau ma auaunaga i falemaʻi lautele e leai se totogi. Aemaise lava, e maua e le tagata maʻi le aia e tuuina atu ai ia te ia vaifofo o le insulin ma fualaau faasaina e pei o le Repaglinide, Acarbose, Metformin ma isi.
    2. Le aia i se asiasiga e aunoa ma se totogi i le falemaʻi poʻo le falemaʻi malolo. O se tamaititi faʻatasi ma se tino le atoatoa e agavaa foi i se pepa pasi sili ona lelei. E le gata i lea, o le setete e tuʻuesea le maʻi ma lana soa mai le totogi totogi ma totogi ai latou malaga i itu uma.
    3. Afai o se tamaititi e maua i le maʻisuka o se tamaititi matua, ona tuʻuina atu lea ia te ia le avanoa e maua ai se fale peʻa aulia le 18 tausaga.
    4. O aoga mo le maʻisuka i tamaiti e aofia ai le aia tatau e taui ai e le setete o tupe na faʻaalu i le aʻoga a se tagata maʻi.

    O isi tulafono e taua ai:

    5. E maua i le maʻisuka le totogiina o tinoitupe i le tulaga o le penisione, o lona aofaiga e tutusa ma le tolu totogi maualalo. O se tasi o matua poʻo le leoleo faʻapitoa e iai le aiā e talosaga ai mo se penisione.

    6. Faamanuiaga i tamaiti uma ei ai manaoga faapitoa i le maʻisuka e aofia ai le ono mafai ona faʻaaogaina se tamaʻi maʻi mo togafitiga i fafo atu.

    7. O tamaiti ei ai manaoga faapitoa ei ai le aia tatau e faia ai ni avanoa i totonu ole aoga faataitai, falemaʻi ma falemaʻi (Faiga Faʻavae Peresitene 1157 o le 2.10.92). I luga o le ulufale i le aʻoga, o ia faamanuiaga e le o maua.

    8. Afai e faʻaalia e le tagata maʻi mea sese o le tino poʻo le mafaufau, e faʻamaonia ona matua mai le totogi mo le tausiga o le tamaititi ile aoga faataitai.

    9. O loʻo i ai se avanoa e ulufale ai i se tulaga e sili ona pele ile aoga tulaga lua ma le maualuga o aʻoaʻoga.

    10. Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e mafai ona faʻamaonia mai le pasia o le Iloiloga Autu (USE) i le maeʻa o le vasega 9 ma mai le Unified State Exam (USE) pe a maeʻa le vasega 11. Nai lo lena, latou te pasia le Iloiloga Mulimuli a le Setete (HSE).

    11. I le taimi o suʻega mo le ulufale i le iunivesite, o tagata o loʻo maua le maʻisuka e sili atu le taimi mo se tusiga tusitusia ma sauniuni mo se tali.

    Faʻamanuiaga mo mātua o tamaiti ei ai manaoga faʻapitoa i le maʻisuka

    E tusa ai ma tulafono a le feterale "I le puipuiga lautele o tagata e le atoʻatoa le malosi o le Russian Federation", faʻapea foi ma mataupu o loʻo faʻamatalaina i le Code Labor, e mafai e matua o tamaiti ei ai manaoga faapitoa ona iai ni aia faaopoopo:

    1. O se aiga o se tamaititi maʻi ua tuʻuina atu i ai se faʻaitiitiga o le itiiti ifo i le 50% mo pili aoga ma tupe faʻaalu fale.

    2. O mātua o tamaiti e maua i le maʻisuka e mafai ona maua se fanua mo le fale ma le fale vevela i fafo.

    3. O se tasi o matua faigaluega e maua le aia e ave ai aso e 4 faʻapitoa mai masina uma.

    4. O se tagata faigaluega o loʻo i ai se tamaititi e le atoatoa le malosi ua tuʻuina atu i ai le avanoa e ave ai ni faʻatagaga e leʻi totogiina mo le 14 aso.

    5. E faʻatagaina se tagata faigaluega mai le tofiaina o tagata faigaluega o loʻo i ai se tamaititi e le atoatoa le malosi e faigaluega i taimi faigaluega.

    6. O mātua taʻitasi o tamaiti mamaʻi e maua le aia e faʻaitiitia ai lafoga o tupe maua i le aofai o tolu totogi maualalo.

    7. E faʻatagaina tagata e faʻafaigaluegaina le aufaigaluega i tamaiti e le atoatoa le malosi ile tausiga.

    8. O matua gasegase ua le atoatoa le tausiga o le tausiga o se tamaititi e le atoatoa le malosi e maua le totogiina o masina e 60% o le totogi maualalo.

    Tapenaga talafeagai mo le faʻatinoga o penefiti

    O le mauaina o se faʻamaʻi faapitoa mo le maʻisuka e manaʻomia ai ni pepa eseese o pepa. Afai a maeʻa le pasia o le suʻega ole tamaititi ua amanaʻia e le lelei le malosi, e taua le faʻaeʻeina o lenei tulaga ile pepa aloaia. Mo lenei, e tatau ona saunia pepa uma e manaʻomia ma tuʻu atu i se komiti faapitoa. A maeʻa siaki le faʻamatalaga ua tuʻuina atu, o le sui komiti e taitaia se talanoaga ma le matua ma le tamaititi ma faia la latou filifiliga i le vaega o le mafaufau. Faʻasalaga Manaomia:

    • siʻosiʻomaga mai le talafaʻauʻau faʻasolosolo faʻatasi ma aʻafiaga faʻamaonia faʻamau
    • SNILS
    • kopi o tusi folau (e oo i le 14 tausaga kopi o le pepa fanau)
    • faiga faʻavae faʻataʻitaʻi
    • tusi mai le fomaʻi
    • faamatalaga a matua

    O le mauaina o se mea e tatau ona fai mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (togafitiga e leai se totogi, sapalai ma masini), o tamaiti ei ai poʻo le leai foi o ni faʻafitauli faʻapitoa e tatau ona faia se taimi atofaina ma se endocrinologist. Aʻo taʻitaʻia e taunuʻuga o suʻega, o le tagata poto faapitoa e fuafua le fua talafeagai o fualaau faasaina ma faatonuina. I le lumanaʻi, e tuʻuina atu e matua lenei pepa i le falemaʻi a le setete, pe a uma ona tuʻuina atu saʻo fualaau faasaina i le aofaiga ua atofaina e le fomaʻi. I le avea ai o se tulafono, o se faʻasalalauga ua mamanuina mo le masina ma a maeʻa ona maeʻa e faʻamalosi le tagata maʻi e toe faia se taimi atofaina ma le fomaʻi.

    O le setete e maua ai le tele o aogā mo matua o tamaiti maʻisuka

    Ina ia talosaga mo se penisione e le atoʻatoa le malosi o le tino, e tatau ona e talosaga i le Faaputugatupe Penisione a le Malo Rusia ma se faʻamaumauga patino. O le taimi mo le iloiloga o le talosaga ma le faamauina o faʻamatalaga e oʻo atu i le 10 aso. O totogi o penisione o le a amata i le masina e sosoo ai pe a uma ona faʻaaoga. E taua le tuʻuina atu o pepa e pei o:

    • talosaga mo tupe
    • tusifolau a matua
    • kopi o le tusifolau a le tamaititi (e oʻo i le 14 tausaga le kopi o le pepa fanau)
    • faʻamaonia le le atoatoa
    • SNILS

    Mo tamaiti e maua i le maʻisuka ia iloa lo latou avanoa e togafitia i se aso malolo poʻo se falemaʻi, e tatau i matua ona saunia mea nei ma lafo i le Faaputugatupe o Inisiua a le Malo o Rusia:

    • talosaga faʻatau
    • kopi o le tusifolau o loʻo tuʻuina atu
    • kopi o le tusifolau a le tamaititi (e oʻo i le 14 tausaga le kopi o le pepa fanau)
    • faʻamaonia le le atoatoa
    • kopi o SNILS
    • fomaʻi manatu o le fomaʻi e uiga i le manaʻomia mo togafitiga i totonu o falemaʻi

    Taua! O le tagata maʻi e iai le aiā e teena ai lenei manuia lautele ma mauaina taui i le tino o tinoitupe. Ae ui i lea, o le tele o sea totogi o le a tele taimi e itiiti ifo nai lo le tau moni o le pemita.

    Ina ia maua faamanuiaga mo togafitiga i fafo atu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le faia o le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Rusia, lea o loʻo auai i le filifilia o tamaiti na faʻatagaina mo falemaʻi i fafo. Mo lenei, e taua le aoina o pepa e pei o:

    • se faʻamatalaga auʻiliʻili mai le talafaʻasolopito o talafaʻasolopito o loʻo i ai faʻamatalaga auiliili e uiga i togafitiga o le tamaititi ma lana suʻega (i le Rusia ma le Igilisi
    • faaiuga o le ofisa o le setete o le setete i luga o le manaoga e auina atu se tagata maʻi mo togafitiga i se atunuu ese
    • tusi o faamaoniga e faʻamaonia ai le totogiina e le setete o togafitiga o le maʻi

    O le ola o tamaiti maʻisuka e ese mai le soifuaga o se tamaititi masani: e tumu i tui faifai pea, vailaau, falemai ma tiga. I le asō, o le setete o loʻo faia ni metotia se tele ina ia faigofie ai togafitiga o gasegase. E taua le tausia e mātua o penefiti ua tuʻuina atu ia i latou i le taimi, saunia pepa talafeagai ma faʻafesoʻotaʻi taʻitaʻi agavaa. Ma, masalo, o le asiasi atu i falemaʻi poʻo le mauaina o vailaau faʻapitoa, o le a sili atu le fiafia o se tamaititi maʻi mo sina minute ma galo ai ona maʻi.

  • Tuua Lau Faamatalaga