O a mea taumafa e mafai ona faʻaumatia i pancreatitis?

Sour-milk products - o se vaega tele o meaʻai, e aofia ai le vai (kefir, susu susu, kulimi suamalie, ma isi mea) ma gaʻo (cheese, cheese cheese) e gaosia mai le susu e ala i le faʻamalosi. O i latou uma e lelei ma e masani ona manatu e aoga, ae i le i ai o pancreatitis, e le o oloa uma mai le tele o susu susu e mafai ona aofia i totonu o le lisi a le tagata maʻi.

O fea e mafai

E mafai ona faʻaaoga le sisi pe a fai e leai se lactose o loʻo maʻi. I lenei tulaga, ua filifilia le sisi susu, semi-hard.

Faʻasalaina ma ulaula ulaula e le aofia mai le meaʻai a le tagata maʻi.

E faʻamaʻiina le suka i maʻi o loʻo i ai i le tulaga o le faʻavavevaveina o le masani ai ma le tino pancreatiti.

O le Whey o se oloa gaosiga maualuga lactose. E nofo pea o ia pe a uma ona ia maua le sisi ma le sisi. Pe a faatusatusa i le susu, e itiiti le gaʻo, e faʻafaigofieina ai lona tino. O le kulimi e mauʻoa i amino acids, vitio B, vitamini, calcium, phosphorus. Faatasi ai ma le pancreatitis, ua faʻaaogaina e togafitia ai le mau, ona o lona aafiaga tele.

O se meainu uila e faanatinatiina le galala ma faaleleia ai le 'ailaina. E tatau ona faʻaaogaina le vai mo pancreatitis ma le faʻaeteete, aemaise lava i le lactose deficiency ma le manava maʻi.

Fua ma fua

E le mafai ona mafaufau i le olaga o se tagata faʻaonapo nei e aunoa ma ni fua, talu ai o loʻo i ai le tele o vitamini e tatau mo tino taitasi, lea e mautinoa ai le galue masani a le tino. I le taimi lava e tasi, o nisi oi latou e tamaoaiga i fiva feololo, lea e mafua ai le faigata o le nutimomoia. O le mea lea, o le lisi o mea e mafai ona faʻaaogaina mo le pancreatitis e le tele tele.
E aofia ai mea lelei nei:

  • Fualaau
  • Apricots
  • Lela mumu
  • Cherries
  • Grenades
  • Toa suamalie
  • Papaya

E toʻatele e fiafia pe mafai ona faʻaaogaina faʻi mo pancreatitis. O le toʻatele o fomaʻi e malilie e mafai e le pancreas ona taulimaina le gaogao o se vaega itiiti, ae naʻo le taimi o le faamagaloga o le maʻi. Faatasi ai ma se faʻavavega o pancreatitis, o faʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le ala o le faʻamaʻi.
E tutusa foi le moni mo peimeni. E ui lava e le o iai sona manava faʻamaonia, lea e mafai ai ona aofia ai i totonu o le lisi o oloa gaosia, ae e le aoga lava le faatauina mai o mafaufauga i le taimi o le faʻamaʻi tele o le maʻi ma mo le itiiti ifo ma le vaiaso talu mai lena. Ona faʻatagaina lea e le sili atu i le 1 fualaau aina i le aso i totonu o se pepa tao tao poo le tusitusi. E mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o persona i pancreatitis e ala i le oloina o lona pulupulu i soo se auala talafeagai.
O le mea moni, i le i ai o le pancreatitis, o soʻo se fualaau aina e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o le tino o meaola e mafai ona faʻaosoosoina ai se isi faʻataʻitaʻiga o le maʻi. Ma le isi, e mafai ona 'aina na o le 10 aso talu ona amata le faʻamagaloga. O le masani i aso taitasi o le taumafaina lea o le tasi fualaau aina o le tasi ituaiga poʻo le isi, ma na o le pusa tao. O nisi taimi e faatagaina ai gasegase e faʻafefiloi i latou i ni mea e gaosia i totonu o le fale pe o le mea e gaosi ai.

Motugaafa: e mafai ona e suia le faasologa masani o fualaau 'aina faʻatasi ma le tasi fagu fualaau aina pepe.

Meaola Lafumanu

E mafai ona e maua ni mea amino talafeagai e manaʻomia mo le tino ma faʻavasegaina le lisi o aso taʻitasi mo pancreatitis ma le fesoasoani o ituaiga iʻa ma meaʻai e maualalo le gaʻo. Mo sauniuniga o mea taumafa meaʻai, e sili ona lelei le filifilia o moa, lapiti, toso, vela poʻo le paluga, ma iʻa - faʻailoga, uila, pike, puipui poʻo le cod. Ae, e tusa lava po o le a le foliga mai e foliga mai o le manogi manogi, paluga poo le paʻu o manu, e le tatau ona faʻaaogaina e tagata gasegase.
E mafai ona e faʻaopopoina se ituaiga eseese i lau'aiga ma fuamoa. E mafai ona 'aina e le gata ia latou lava meaʻai, ae faʻapea foi i le ituaiga o omelettes. Na o faʻailoga matala faʻailoa e faʻasaina.

Falemaʻi ma susu susu

Mea aoga? Faasoa le sootaga

Sour-milk products, mo se faataitaiga o le siʻisiʻisi o le siʻi, kulimi kulimi, yogurt, e tatau foi ona avea o se vaega taua o le taumafa o tagata gasegase. O le faʻaaoga pea o le susu tunu po o le kefir i le pancreatitis o le a fesoasoani i le vave tuʻuina o se tagata i luga o ona vae.
I le taimi lava e tasi, o le susu atoa ma le pancreatitis e masani lava ona le taliaina. E mafai ona mafua ai le mimiti ma le pala, i lona tino mamā e le tatau ona faʻaumatia, ae e tatau ona e faʻaaogaina i taimi o kuka. E sili ona lelei le tuʻuina atu o le susu i susu mo le pancreatitis, ona o loʻo i ai se mea e sili atu ona lelei ma e taua o le hypoallergenic.
O tagata maʻi e faʻatagaina e 'ai sina laititi o pata e leʻi faʻaaogaina, ae e le tatau ona faʻaleagaina, ona o le tele o gaʻo e mafai ona oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata.

Seafood

O le mea masani, e mafai ona teuteu ia laulau o meaʻai a tagata maʻi i meaʻai ua kuka, pulu, moa, squids, scallops ma le kalepa, aua o loʻo aofia ai le tele o porotini. E mafai ona e saunia ni meaʻai suamalie ma salati mai iʻa, ae o sushi o se tapu e le mafai ona faʻafitia.

Macaroni ma le tele o faʻatoʻaga e le mafai ona afaina ai le tulaga o le pancreas. O le mea lea, o pasta ma cereals e mafai ona saogalemu saogalemu e ui lava i se faʻalavelave tele o le maʻi.
O fualaʻau sili ona saogalemu o:

Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona fesuisuiai le meaai i le karite po o le falaoamata sana. E le gata i lea, faatasi ai ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai i falaoa o le saito, ae na o ananafi pe o foliga o fusi, ma tuu i kuki kuki.

Motugaafa: e sili ona kuka kuka i le vai poʻo le tele o vai i le susu, ave i le fua faatatau 1: 1.

O le mineral water mo pancreatitis o le mea aupito sili lea e mafai e se tagata maʻi ona faʻaaoga e toe faʻaleleia ai le suavai i le tino. O le mea lea, e fautuaina e inu le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai oona i aso taitasi.

O se aoga aoga i le setete o le pancreas ua saunia e:

  • Laulaʻau teas
  • Paʻu lala
  • Laʻau o le Rosehip.

O Chicory e aoga tele mo pancreatitis, pe o se teuteuga o aʻa. O lenei vai inu e le gata ina suia atoa le kofe faasaina e le taumafataga, ae e iai foʻi se faʻamalologa i luga o le pancreas mumū, ona o loʻo i ai sona aʻafiaga malosi. E le gata i lea, o fesoasoani a chicory e faʻafaigofie ai le tulaga o le popolega ma faʻaleleia ai le fatu. O le mea lea, o se teuteuga mai aʻa o loʻo faʻaalia mo tagata uma e inu e aunoa ma se faʻasesega.
I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, ua faatagaina e gasegase e inu vai vaivai, vai ua faʻamamaina i vai, fualaau suamalie ma fualaʻau.

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona gaosia ia gasegase i sina vaega o marshmallows, marmalade poo marshmallows. Ae, iinei, o le faʻaaogaina o le meli i pancreatitis o se mea e feteenaʻi, talu ai e mafai ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie mo lauti i le taimi o le faamagaloga o le faʻamaʻi, ae i le i ai o le faʻamaʻi o le endocrine ua vaʻaia ai lenei mea.
Laʻau fiafia mo le toatele, nati, ma le pancreatitis, e mafai ona e 'ai. E le gata i lea, oi latou o ni soa taua mo tagata gasegase, aua latou te le manaʻomia tulaga faʻapitoa mo le teuina ma o lea e lelei ai mo meaʻai i le fale faigaluega ma i le fale.

Ae! I le taimi o le faʻalavelave tele o le faʻamaʻi i le pancreatitis faifaipea, e tatau ona faʻagaloina lenei oloa seʻia maeʻa atoatoa le tulaga.
O le mea lea, o mea uma e taumafa e se tagata e tatau ona faia ma le le mautonu, e aofia ai le tele o le gaʻo ma faʻavela e aunoa ma le faaopoopoina o mea manogi.

O tausaga taʻitasi o le numera o tagata o loʻo mafatia mai le pancreatitis masani, lea i le tele o tulaga e le mafai ona faʻamalolo atoa i fualaau faasaina, ua faateleina. O le mafuaaga lena, o le vaega autu o le togafitiga o lenei maʻi o se meaʻai talafeagai, o lona uiga, mulimuli i se taumafataga.

Mafuaaga o le faamai

O le Dieting o le ki i se paʻu maloloina

Aʻo leʻi alu i le taumafataga ua faatonuina mo tagata gasegase e maua i le pancreatitis, e tatau ona sili atu le masani lelei ma mafuaaga e mafua ai. O le mea lea, o mafuaʻaga autu o le pancreatitis (ma e tele naua) e aofia ai:

  • Ava malosi. I le tele o tulaga, o le a amataina le faʻamaʻi ma le faʻaaoga tele. Ae o nisi taimi e tupu e tusa lava pe fai sina tootoo, e le mafai e le pancreas ona tu
  • Faʻamaʻi o le ate ma le piliati
  • Meaʻai le lelei, faʻaaogaina o meaʻai gaʻo
  • Faʻafitauli i le duodenum
  • Le mafai ona faia galuega faavae o le ate, lea e masani ona tupu i le hepatitis poo le cirrhosis
  • Papatitis ulcer
  • O le agavaʻa e masani ona mafua ai le atinaʻeina o le pancreatitis
  • Taʻitaʻiina o vailaʻau e maua ai se aʻafiaga le lelei i le pancreas

O le vaega autu o mafuaʻaga mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalagolago i le tagata, talu ai e faigata tele ona maua se tasi o loʻo mulimulitai atoatoa i faigaʻai. Ma aʻo mafatia i pancreatitis.

Faailoga o Taimi Pancreatitis

O nisi tagata latou te le o faʻauigaina le taua tele i aʻafiaga faʻaalia ma talitonu o le a latou o ese atu na oi latou lava ma e leai se togafiti e manaʻomia. Ina ia matauina faailoga o pancreatitis i le taimi, e tatau ona e iloa. O faʻapogai autu o le pancreatitis e masani ona aofia ai:

  1. O lagona tiga, lea e mafai ona faaalia uma i le agavaʻa ma le malosi, e faʻalagolago lava i le mea na faʻaosofia ai le atiaʻe o le maʻi. E masani lava, o le tiga e tupu i le aoauli, pe a 'ai e se tagata meaʻai gaʻo. E le gata i lea, o le tiga e tupu i luga o se manava gaogao, e masani ona maua i le manava
  2. O faʻafitauli o le lomiina o otaota, e pei o le le mautonu o meaai, manava
  3. Faʻateleina le faʻafeiloaʻiga, lea e le tupu e oʻo lava ile taimi o taumafataga
  4. Paʻu
  5. Totoina
  6. Nausea, ma i nisi tulaga vomiting
  7. Pau le mamafa, lea e tupu ona o le mea moni o se tagata e faʻasaʻoina ia lava i meaʻai ona o lagona le lelei

E ese lava, e sili atu le taua e uiga i le manava. I le pancreatitis e le masani ai, e tele vaega o meaai e leʻi faʻaaogaina i le feces, lea e taʻu saʻo mai ai le le lelei o le pancreas. O le mafuaaga lena, pe a tupu lenei faailoga, e pei foi o mea o loʻo i luga, e te le manaʻomia le tolopoina o le taimi o le fomaʻi, talu mai taimi muamua o togafitiga ma togafitiga togafitiga o le a matua faʻaleleia atili ai le tulaga ma faafaigofie ai le olaga.

Tulaga o le faʻamaʻi ma faʻafitauli

O fualaau aina suamalie e lelei tele.

E pei lava o isi faʻamaʻi, o le pancreatitis e masani ona i ai ni vaega o le atinaʻe, o ia mea e eseese uma ai faailoga. O lea la, o se aganuʻu le faʻamaonia o le amataga ma le tuai.

  • O le uluaʻi laasaga o le atinaʻe o pancreatitis o loʻo faʻaalia i foliga vaaia o faʻamaoniga e pei o lagona tigā o loʻo lisiina i vaega eseese, manava manava. E masani lava o lenei laasaga e mai le tasi le tausaga i le lima tausaga. O le vaitaimi lenei o le a faʻateleina ai ma faaleagaina ai le tino i le faʻamaʻi.
  • Mo le taimi tuai, o le tele o faʻamaoniga o uiga lelei ia, e faʻaalia i le tiga faifaipea, faʻalavelave tumau o le fale, ma faʻafitauli faʻaogalua. O lenei laasaga e amata mai le lima i le sefulu tausaga.

I le faʻaitiitia o le lamatiaga o le fesuiaiga o le pancreatitis gasegase i se taimi mulimuli ane, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi e aloese ai mai faʻalavelave. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis e mafai ona faapenei:

  1. Maualuga maualuga i le vaeluaina o le biliary
  2. Le faʻavaeina o kesi i le pancreas
  3. Tulaga o le talo, lea e sili ona matautia
  4. Faalavelave Faʻataʻi Maʻi
  5. Faʻafefe
  6. Pleurisy

Faʻalagolago i le tele na amataina ai le maʻi, o faʻafitauli e faʻalagolago.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

E sili atu ona faigata le togafitia o le pancreatitis masani nai lo, mo se faʻataʻitaʻiga, o lona tulaga laititi. O galuega autu a fomaʻi o loʻo faʻamoemoe e faʻaleleia le tulaga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia o lona tulaga ola. E masani lava, o togafitiga faʻapenei:

  • Le tofiaina o vailaau o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai le tiga, talu ai o ia lea e sili ona faʻalavelave i se tagata
  • Le faʻamaonia o vailaʻau e fesoasoani e faʻamalo ese ai maʻi lema
  • Le tofiaina o fualaau oona lea o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina i le pancreas

E le gata i lea, o fomaʻi e taumafai e faia uma taualumaga talafeagai i se taimi vave e mafai ai ona aloese mai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, talu mai le taimi e toe faʻaleleia ai pe a maeʻa le taotoga e le laʻititi. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma le pancreatitis e masani ai, ua fautuaina le tagata e ave:

  1. Fualaau faasaina e faaitiitia ai le gaosiga o mea faalilolilo, e masani lava Fosfalugel, Almagel, ma isi.
  2. Fualaau o loʻo i ai ni enzymes. E masani lava o le pancreatin.
  3. Antispasmodics
  4. Vailaʻau e faʻaitiitia ai le afaina ma faʻaitiitia ai foi le gaioiga

Peitai, e tusa lava pe o le sao saʻo o vailaau uma ua faatonuina, e le mafai ona togafitia pancreatitis e aunoa ma le matauina o se taumafataga faapitoa, o le galuega autu o le fesoasoani lea i gland vaivai ma isi totoga o le digestive tracttive.

Meaʻai mo le faʻasolosolo pancreatitis. Fautuaga

E tatau ona e 'ai i ni vaega laiti

E le lava le na o le mulimuli i se taumafataga ae aua le 'ai sina meaʻai. E taua tele le tausisia o fautuaga nei:

  • Taumafa soo, ae i ni vaega laiti. Toeitiiti lava o tagata uma latou te iloaina se ituaiga o meaai e lima pe ono taimi i le aso. Talu ai ona o na ituaiga o taumafataga, o le a le toe i ai se tulaga o le mamafa o le pancreas, ua mafua ona o taunuuga le lelei
  • E fautuaina le 'aiina o meaai i aso uma i le taimi lava e tasi, o lea ua uma ona saunia le tino aʻo lumanaʻi le galuega
  • Pau naʻo lou manaʻo e 'ai meaai mafanafana. Faʻatonuina o le malulu pe, i se isi itu, vevela vevela e matua faasaina
  • E tatau ona tunu kuka ma fufulu, pe kuka, pe tao tao. O le faʻaaogaina o meaʻai falai ua saunia e faʻaaogaina ai le tele o le fualaʻau fuālaʻau e le aofia
  • Faʻaaogaina o le ava malosi. E oʻo lava i sina mea itiiti o le ava malosi e faatagaina, talu ai e tusa lava pe itiiti le inuina o le ava i totonu o le tino e mafai ona osofaia se osofaiga
  • O se tapulaa i le faaaogaina o meaʻai gaʻo e pei o le pailani, meaʻai gaʻo, ma isi. O nei oloa e mafai foi ona faʻaosoina ai se vevesi faigata o le a faigata ona taofi.
  • O mea taumafa e tatau ona i ai meaai ia e aofia ai le tele o porotini, lea e faʻaleleia atili ai le tulaga o le pancreas, fesoasoani e toe faʻafoʻi.
  • Meaʻai e tatau ona fesuisuiaʻi, e ui i mea taumafa
  • E le gata i ituaiga uma o suamalie, aua e mafai ona latou faaosofia le atinaʻeina o se maʻi lē lelei ma le matautia pei o le maʻisuka

I le mulimuli i fautuaga o loʻo i luga, e mafai ona e maua ni taunuuga sili ona lelei i le togafitiga o le pancreatitis.

Fautuaina Mea

I le taimi o le taumafataga, e tatau ona mulimuli i fautuaga uma a le fomaʻi, talu ai ona o le maʻi o le maʻi e faʻalagolago i lenei. O lea, mo se tagata gasegase i le pancreatitis, e fautuaina e aofia ai oloa e pei o:

  1. Aʻa, ma meaʻai e maualalo le gaʻo. E le gata i lea, e manaʻomia le kukaina mo se ulugalii, pe na o le fafagu
  2. Uu pe na o le fafagaina foi o moa
  3. Fuamoa, ma e sili ona faʻaaogaina e fai ai le omeleti
  4. Sour-milk products, ma o lona uiga o le sisi kulimi ma le kefir, lea o loo i ai le tapulaa o mea faaopoopo o vailaʻau. E tatau foi ona faapea mai faatasi ai ma le pancreatitis e sili atu ona lelei le faatau mai o le kefir e aunoa ma se meaʻai
  5. Cereals, e taʻua o le buckwheat, oatmeal, araisa. Cereals e mafai ona faʻaaogaina mo na o le kuka (pe a sauni se meaʻai ipu) pe kuka mai le falala mai ia i latou, lea e aoga tele mo le manava
  6. Fualaau faisua, e igoa o tomato, kukama, pateta, broccoli
  7. Fua, e taʻua o faʻi, peʻa, strawberries, sima ma isi
  8. Marshmallows ma pulu. O mea tonu ia o le suamalie e faʻatagaina tagata e maua i le pancreatitis e masani ona 'ai. E moni, e tatau ona e 'ai ma le faʻalelei, i ni mea laiti
  9. Faʻamatalaga
  10. Teuteuga

E ese lava, e tatau ona fai mai e uiga i le mea e fiafia i ai le toʻatele o tagata, o le kofe lenei. I le pancreatitis e masani ai, e faasaina le inu kofe, e oʻo lava i le tasi ipu i le aso.

Mea faasaina

O le lisi o meaai faasaina mo le pancreatitis e le masani ai. O nei oloa e aofia ai:

  • Soo se meaai falai, aemaise iʻa
  • Meaʻai suamalie. O le vaega gaʻo o le puaa ma le pipi
  • Fuamoa, e taʻua o fua fuga na faia mai ia i latou. O nisi taimi i totonu o nuʻu, o tamaiti ma tagata matutua latou te maua ai se fuamoa mata e inu ai. Ma afai o se tagata e maua i le pancreatitis, o lona uiga e matua faasaina ona faia
  • Oona suamalie, lea e kuka i luga o se paluga tumu ma le kuka
  • Fatisi kulimi ma yogurt
  • Areto, aemaise lava le saito
  • Legumes
  • Aʻai, meaʻai
  • Margarine
  • Alu E le faatagaina foi e inu se vaega itiiti o le ava malosi
  • Meaʻai gaosiga, e taʻua o fulufulu malo

O le mea moni, o le faʻaaogaina o meaʻai e faigofie lava. E toʻatele e faia, aveese nisi o ipu, ae aua neʻi inu fualaau. O lea i lenei tulaga, o gaioiga uma o le a le aoga.

Faataʻitaʻiga o le lisi

Ina ia mafai ona malamalama lelei i le auala e 'ai ai i le tulaga o le pancreatitis, o le a tuʻuina atu i lalo se mea e tatau ai, o le aso e tasi mai le olaga o le tagata e fuafuaina:

  • Breakfast. Mo le 'aiga o le taeao, e tatau ona e' ai ina ia le oʻo mai i le isi aisi itula se lagona fiaaai. E le o lona uiga e tatau ona e 'ai tele. Leai, o le mea autu lava o le meaai maloloina ma lelei. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le 'aiga o le taeao e mafai ona e' ai se sisi, inu ipu kofe,
  • Taeao, pe pei ona taua i Europa, 'aiga o le aoauli. O le mafuaʻaga autu o le aoauli o se meaʻai e tasi ma le tasi le faʻamoemoe, ina ia aloese ai mai le matelaina tele. Mo le 'aiga o le aoauli, e mafai ona e' aina se fasi meaʻai ua tunu, sina sisi falaoa
  • Taʻaloga I le taimi o le malologa, na faateleina le vaega. E masani lava, latou te taumafai e kuka e le gata o meaʻai, ae o meaai lelei foi. Mo le taumafataga o le aoauli, e mafai ona e gaʻo sina meaʻai mamago, o le ipu lona lua, lea e tunu pe a vevela pe kuka, ni fua
  • Taumafa E manaʻomia lou faia o se talisuaga ma se meaʻai manino ina ia mafai e le manava ona eli. Mo le taumafataga o le afiafi, e mafai ona e 'ai sina salatisi, se fasi o aano o manu ma se falaoa o le itu, fugafuga fuʻamuʻu po o le falaoa
  • Snack ao lei moe. I le taimi lea, ua fautuaina naʻo le inu i se ipu malamalama o le sili atu le gaʻo kefir.

O le tausisia o se taumafataga o se tasi lea o laasaga e faamautinoa ai o le tulaga e faaleleia lelei, ma o osofaiga ua amata ona faaitiitia ma itiiti le le fiafia.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le gastritis ma le pancreatitis? O le a taʻuina ata vitio:

O se meaʻai mo le pancreatitis ma le cholecystitis e le na o ni mataupu faavae paleni o mea taumafa, o se vaega o togafitiga, e aunoa ma le matauina o tulafono ole vailaʻau o loʻo ave e faʻaumatia le tupe. O le faʻamatalaga faigofie: o le pancreas ma le gall sladder e faia se vaega tele i le faʻapalaina o meaai (o nei okeni e faʻaumatia ai oloa i o latou elemene faavae e "manino" i le inumaga).

Faʻalagolago i le natura o le faʻaogaina o le faʻaleagaina (e mafai ona faʻamalosi pe faʻaloloa), e tatau ona e tuʻuina atu totoga e malolo mo sina taimi, pe faʻafiafiaina ai le latou galuega. I le tulaga muamua, o le a mafai ona toe faʻaleleia, i le lona lua - e le o le atrophy.

Meaʻai tele

O mea taumafa ma le pancreatitis ma le cholecystitis i totonu o le gaioiga mamafa poʻo le faʻateleina o le faagasologa masani e tatau ona maua ai totoga ma le filemu atoatoa, ma maua ai avanoa e toe faʻaleleia ai. Le faia o lenei mea:

  1. i aso muamua e tolu e le mafai ona e 'ai, e mafai ona e inu vai e leai ni paʻu vai ma o nisi taimi 100-200 ml i le aso o Borjomi poʻo Kvassaya Polyana, mai le mea na aveesea uma ai gaʻo,
  2. i le 3 aso, pe afai ua leai le tiga o le manava, e mafai ona e faʻateleina le taumafa. O le lauti o le suamalie e leʻi faʻasusu, o le suamalie fualaʻau kukaina e aunoa ma le faʻavelaina, o le oate po o le sukalati kuka i le susu ma le vai (1: 1), faʻafefeteina, masini vavalaʻau mai faʻamalatini moa, e faʻaofiina i totonu,
  3. i le vaiaso mulimuli ane e mafai ona latou faatagaina le maualalo o le kisi sisi, tafe fualaau faisua (vagana ai kāpeti),
  4. pe afai o oloa o loʻo i luga e le faʻaleagaina ai le tiga o le tino, aua le faʻafefe le manava ma le vomia, o iʻa e maualalo le gaʻo, afu poʻo vaʻa sipuni mai moa papaʻe po o le siva, semolina ma le falaoʻo keke
  5. pe a uma le 1-2 masina latou te fesuiaʻi i le laulau 5p, e fautuaina mo le tausisia o se umi - tusa o le tausaga - taimi.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O loʻo taʻua o le "laulau 5p", ma ua faʻailoaina o le "faʻaitiitia, ma le faʻaititia o le maʻisuka (tele sugar) ma le maualalo o le gaʻo oona":

  • o le faʻatautaia o kalori i aso uma i lenei mataupu e 2,600 - 2,800 kcal,
  • pulu e tusa ma le 120 g / aso (e le sili atu ma le 60% o meaola o manu),
  • fualaʻau fualaʻau - pe a ma le 15 g / aso, manu - 65 g / aso,
  • carbohydrates - e le sili atu i le 400 g,
  • suka - naʻo le 1 sipunni / aso,
  • nai lo le suauu - 20-30 g o le sorbitol poʻo le xylitol i le aso,
  • masima - e le silia le 10 g
  • vai - 2.5 lita, e aunoa ma le kesi,
  • falaoa papaʻe (ananafi) - e le silia le 250 g / aso.

5p taʻiala o le laulau

Ina ia faʻaleleia le faʻalaumalieina i totoga o maʻi, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae paleni nei:

  1. meaai - 5-6 taimi i le aso, i ni vaega laiti,
  2. o le vevela o le taumafa o meaai e tusa ma le 40 tikeri,
  3. le mamafa o taumafa i le aso e le tatau ona sili atu i le 3 kilokalama,
  4. o le faavae o le taumafataga o le protein protein,
  5. falanua, kuka ma gaosi meaʻai e tatau ona faʻaaogaina,
  6. fualaau faisua e tatau ona kuka pe uʻu,
  7. soup - pe i luga o fualaau faisua, po o luga o le 3 isu o aano o manu,
  8. inu vaiinu e faavae i fugalaau,
  9. Fuamoa moa (ma sili atu na o le protein) e 'ai 2-3 taimi i le vaiaso i foliga o omeleti ma fuamoa ua kuka.

Fautuaga! I le meaai e tatau ona lava le tele o meaai fib. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaaogaina ia le itiiti ifo ma le 1 le ipu kefir ma nai pears i aso uma.

O le a le susu susu e aoga mo pancreatiti

Lactic acid ei ai lona aoga aoga i luga o le pancreas ma le fualaau oona i lona atoaga. O ia meaʻai e tele lava i le porotini, lea e toe faʻaleleia ai suauu o le gland ma faʻalautele ai le pulefaʻatasia o enzymes digestive.

O le mea lea, o meaai paleni i pancreatitis e tatau ona faʻamaoaigaina i ai meaʻai fuatini 25-40% sili atu nai lo le taumafataga o se tagata maloloina. O le suauu mama e tele foi lona taua i mea taua o le amino, lea e vave ma sili atu ona faigofie ona eli i le faatusatusa i mea aoga mai aano o manu ma iʻa.

E taua foi le 'ai o le susu susu ona o nei oloa e aofia ai le tele o le calcium, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le toe faʻaleleia o le faʻaogaina o le gland. E le gata i lea, pe a faʻatusatusa i le susu atoa, Ca mai le yogurt, kefir poʻo le cheese cheese e vave faʻavave.

O le faʻaaogaina o le lactic acid i pancreatitis o loʻo faʻamaonia e aofia ai bifidobacteria ma lactobacilli, Bulgarian ma acidophilus bacillus. O nei aganuu e mafai ona vaevaeina le lactose, o le mea lea o loʻo lelei le faʻaogaina o le oloa.

E le gata i lea, o aoga o siama lactic e faapenei:

  1. toe faʻaleleia le microflora o le intestinal,
  2. faʻaleleia togafitiga,
  3. taofi faʻasalaga faʻapipiʻi i totonu o le vaega o meaʻai,
  4. taofia le faʻaaogaina o le kesi,
  5. aua nei faatagaina le atinae o dysbiosis,
  6. faateleina le puipuiga
  7. faʻalauteleina auala o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia o le tino i faʻamaʻi faʻamaʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o le susu mo ituaiga eseese o pancreatitis

O le paʻu o le pancreatic e ono mafai ona faʻalavelave pe faʻaloloa. E le gata i lea, o le umi o le maʻi ua vaevaeina i ni vaega se lua - faʻasaʻolotoina ma faʻamagaloina. O le mea lea, e taua le iloa po o le a le ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona faʻatagaina e fafaga ai susu, faʻapea foi ma le a le tele e faʻalauiloa ai i totonu o le meaai.

E mafai ona 'ai faʻamaʻi susu susu ma gaʻo pancreatitis? Faatasi ai ma se osofaiga malosi, e tatau ona e mumusu e te 'aina ia meaʻai.

E amata ona faʻapipiʻi le kulimi lactic i le lisi o aso taʻitasi pe a faʻaitiitia le faailoga ma faʻaleleia le tulaga o le maʻi. Muamua, o le tagata gasegase e faʻaalia le susu susu susu, afa faʻafefe i le vai.

I le aso 5, o le sisi kulimi maualalo e aofia ai i le taumafataga. Ole fua ole aso e fautuaina ile 100 g, e le sili atu ma le 50 kalama e mafai ona 'aina i le tasi. E mafai foi ona e 'ai se gaosi vaʻa ma le susu.

I le faagasologa o le toe faʻaleleia, a maeʻa le 14 aso, pe a oʻo mai le osofaiga malosi, e faʻatagaina oe e inu lefir (1%) i le ¼ miliu i le taimi ma le vaitau o ipu ma le pata (e le silia le 5 g). Faatasi ai ma se tulaga mausali o le maʻi, o lea ituaiga meaai e tatau ona tausisia e oʻo atu i le 70 aso.

E oʻo lava i le tino pancreatitis, e mafai ona e 'ai sina yogurt e maualalo le gaʻo e avea o se meaʻai. Ole fua muamua ole ¼ cup i le aso.

O susu susu ma le pancreatitis e masani ona faatagaina e faʻaaoga pe a faʻamaʻi le maʻi. I le taimi lava e tasi, o le gaʻo gaʻo o oloa e le tatau ona sili atu i le 2.5%.

Faatasi ai ma le televave po o le faateteleina o le tulaga, ua faaitiitia ai le tele o le susu. O le mea moni, o ia meaʻai e tele naua gaʻo, e sili atu le mamafa o le gaʻo vaivai.

Faatasi ai ma le faʻamagaloga mausali, ua faʻatagaina e faʻaopoopo le meli, suālaʻau, fualaau e le o ni fualaau ma vine i le yogurt, susu susu tunu po o le siʻisi. Afai e leai ni faʻamaʻi tiga, ona mafai lea ona e 'ai kirioti suamalie (10%) ma le pata (e oo i le 10 g i le aso).

I le pancreatitis e masani ai, e mafai ona inu susu susu (e oo i le 0.5 ipu i le aso), ae pe afai e mafai ona talia. E le gata i lea, e puipuia ai faʻamaʻi pipisi, ina ia mafai ai ona taofia le 'ava, o le mea inu e sili atu ona lelei i lalo ole togafitiga o vevela.

Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e faigata ona faʻafefiloi se vai masani.

O le mea lea, faatasi ai ma le foliga mai o le fulafula, manava, gasela ma isi faaletonu o le mea o loʻo i ai meaʻai, o le faʻaaogaina o le susu atoa e tatau ona lafoai.

Faatagaina ma faasaina oloa gaosiga

O le oloa aupito sili ona aoga mo le mumunia o le mumusu o le yogurt. O se mea suamalie suamalie e fesoasoani i le pancreatitis ma le cholecystitis e toe faʻafouina ai afifi o mea na afaina. E lelei le faʻaaogāina e le tino ma faʻaleleia galuega faʻafefete.

O Yogurt ua saunia mai le susu, e ala i lona faʻamalosi ma se siama faapitoa (streptococcus thermophilic, Bulgarian stick). O nei microorganisms e faʻamafiafia ai le oloa.

Faatasi ai ma le pancreatitis, o le yogurt Eleni e sili ona aoga. E sili ona lelei le kuka i le fale, lea o le a faʻaaogaina ai mea leaga ua faʻaopoopo i oloa mai le faleoloa mai lona fatuga.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e fautuaina ai e gastroenterologists le inu o le susu. E maua le vai i le faagasologa o le faia o le sisi poo le kusi falaoamata. O le kulimi o loʻo i ai se vaega itiiti o le gaʻo, o loʻo mauʻoa i palatini ma sugarsu faigofie, vitamini ma minerale.

O isi gaʻo susu faʻamalosi faʻamalosi mo pancreatitis:

  • faʻauʻu
  • kusi falaoa (e oʻo atu i le 200 g i le aso),
  • agamalū ma le lemu (e oo i le 50 g),
  • acidophilus,
  • susu susu tunu (100 ml)
  • kefir (200 ml),
  • yogurt (150 ml),
  • pata pata (100 ml),
  • o le kulimi suamalie e maualalo-gaʻo (1 sipuni),
  • pata (e oo i le 10 g).

O loʻo i ai le tele o oloa gaosi susu, o le faʻaaogaina o lea mea ua solia i pancreatitis. O nei mea e aofia ai meaʻai suamalie, gaosia, ulaula, moli matala ma gaʻo susu. E faʻasaina le kulimi kulimi, aua o loʻo i ai le tele o mea leaga (margarine, o le pama, o meainu, meaʻai).

E le gata i lea, faatasi ai ma le mumū o le pancreas, o le faʻaaogaina o le kulimi gaʻo, kulimi mafiafia ma le susu susu ua le fautuaina.

Sapalai o meaʻai mo aiga

Ina ia togafitia le mumunia o le pancreas, e fautuaina e faʻaaoga se paluga o le pata ma le uila. Latou te faia falaoamata mai fatu.

I le 200 ml o pata pata, sasaa 2 sipuni tele o le meaʻai ma alu ese i le po. A maeʻa, ona inu loa lea o le paluga ao leʻi oʻo i le taeao.

Pancreatitis yogurt o le a fesoasoani foi. E mafai ona saunia i le fale. Ina ia faia lenei mea, susu susu e faaopoopo ai le faʻamalosi ma sasaa mea uma i tioata. Malosiaga tuʻuina i totonu o se kuki taofi mo le 5-8 itula. Afai e manaʻo ai, e mafai ona suamalie le oloa maeʻa i fualaʻau ma le meli.

Lactic acid o se vaega o le tele o meaai suamalie e faatagaina i le pancreatitis. O le mea lea, faatasi ai ma le mumū mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e' aʻai i meaʻai faʻafefete. Ina ia saunia i latou, o le kulimi, suka, 2 fuamoa ma le falaoamata e fefiloi.

O sisi ua faia mai le paluga, lea e tipi i ni fasipepa e tutusa ma tamai pads. E lafo i luga o le vai e fufulu ai meaʻai, pe a maeʻa ona fufuluina mo le 3 minute.

O le isi mea maloloina mo le pancreatiti o se mea suamalie paʻu ma fua. Ina ia saunia lau sima, o le a e manaʻomia mea nei:

Fualaau suamalie ma faʻamalolo. Tipi le kalu falaoʻai i totonu o se sieve, faʻafefiloi ma le suka ma le kulimi. Laʻau ma faʻi ua faaopoopo i le tele. Afai e manaʻo ai, e mafai ona faaopoopo le gelatin i le meaʻai.

O le mea fautuaina mo le pancreatitis o le paipu apu ma le kefir. Ina ia faia le charlotte, e 2 fuamoa e sasaina ma fefiloi ma le 300 ml o le susu susu.

Ona faʻafefiloi ai lea o le suasusu (5 g), falaoamata ma le semolina (1 ipu taitasi). Taʻu i ai apu tetele e tolu ma tipi i ni fasi moa.

I le pito i lalo o le fulufulu, uʻu, salalau le fua, lea e sasaa i le paluga. O le gafatia e tuʻuina i totonu o se ogaumu aasa mo le 35 minute.

Mo le susulu o le gland, e tatau ona saunia le pudding paʻu. Ina ia faia lenei mea, sasa le 2 protein ma faʻafefiloi i lua teaspoons o semolina, suka, vai ma le 200 g falaoa.

I le taimi o le faamagaloga, ua faatagaina e faaopoopo atu kāloti ma pata. O le faʻafefiloi o loʻo tuʻuina i fafo i totonu o se pani ma tao i totonu o se kapini poʻo se vaʻa.

O le suauu pisipisi o se isi ipu lea e mafai ona aofia ai i aso uma mo le pancreatiti. O le fua mo lana sauniuniga e faʻapenei:

  • O le kulimi laʻau (500 g) ua tuʻufaʻatasia ma le yogurt o le maualalo (100 g).
  • Faaopopo le manogi o le moli, kāloti kuka ma apu i le tele.
  • O le faʻafefiloi e suamalie ma sasaina i se mea faʻaleleia.
  • 10 g o le gelatin ua faaopoopo i le sulu.
  • O le masini e salalau solo i totonu o se pepa laititi.
  • E taofi le mea taumafa mo le 20 minute i le 180 tikeri.

Faatasi ai ma le pancreatitis, e faatagaina ai keke cheesecakes. E faʻafefiloi le kusi falaoʻo vaivai (200 g) i le ipu o le oatmeal, tasi le fuamoa ma le suka.

O palemole e faia mai le paluga, o loʻo tuʻuina i fafo i luga o se pepa tao e ufiufi i le paʻu. Cheisecakes tao mo le tusa ma le 40 minute.

Faʻatasi ai ma le mumu o le pancreatic, e mafai ona aofia ai le pusa sisi i le lisi o maʻi. O le fua mo lana tapenapenaga e pei ona taua i lalo: o le luʻu o vine ua liligiina i le vai fefe e fufula. O le afa o le ipu o le kirimi kirimisi ua fefiloi ma le semolina (2.5 sipuni) ma totoe mo le 15 minute.

I totonu o se pesini loloto e faʻafefiloi kirimi kiripisi, tiisi (300 g) ma le paʻu tao. I totonu o se isi atigipusa, taia ia fuamoa (2 fasi vaega) ma le suka (4 sipuni tele), se pine o le masima ma le vanilla. Ona faʻafefiloi uma ai lea o mea taumafa ma faʻafefiloi vine.

O le paluga o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se paʻu, faʻafefete ma fufuluina i le semolina. E tuu le kuka i le umu mo le 40 minute.

Tulafono mo le filifilia o meaʻai susu

O le fautuaga autu mo tagata o loʻo mafatia mai le faʻaleagaina o totoga o meaʻai o le faʻaaogaina o mea e maualalo le gaʻo. O le mea lea, pe a faʻatau lefirini, yogurt poʻo yogurt, e taua le tilotilo i le gaʻo o latou gaʻo, lea e le sili atu i le 1-3 pasene. Mo faʻasoesa, kulimi ma kirimoli, o faʻamaoniga talia mai le 10 i le 30%.

A filifilia le lactic acid, e tatau ona e mataʻituina le fou. Ma le isi, o lenei tulafono e faʻaaogaina e le gata i le aso e muta ai. E finau tagata Gastroenterologists o meaai e aofia ai siama aoga e sili ona 'ai pe inu i aso muamua e tolu talu ona faia. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, o le tele o meaola laiti o le a feoti, ma o le a faʻaititia le malosi o mea taumafa.

E leai se taua tele o le tuufaatasiga o meaʻai susu. O le mea lea, ao le i faatauina mai, e tatau ona e suesue ma le totoʻa i le afifiina ma ia mautinoa e leai ni faʻasaʻo, mea e 'ai, mea e ufiufi ma isi vailaʻau i le yogurt, kefir poo kirimi kirimigi.

I le pancreatitis, e le mafai ona e 'ai meaʻai ma mea manogi, mea manogi ma masima. O mea inu suamalie inu susu e faʻasaina.

Faatasi ai ma le mumū o le pancreas, e le fautuaina le faatauina o oloa i maketi faanatura. Atonu latou te aofia ai meaola faʻapitoa e faʻalavelave ai le microflora o le intestinal ma mafua ai ona oona.

E faʻafefea ona 'ai ma pancreatitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

I se foliga laititi

Ua faatagaina le Kefir e faʻamalosia e leʻi muamua atu i le 10 aso o maʻi. O le gaʻo gaʻo o le oloa e tatau ona sili atu i le 1%. E faʻafeiloaia i totonu o le taumafataga lemu.

E faatagaina e aofia ai le yogurt i le taumafataga mai le 3 vaiaso o maʻi.

E faatagaina e aofia ai le yogurt i le taumafataga mai le 3 vaiaso o maʻi. O lona gaʻo e tatau ona sili atu i le 1%.

O le faʻaaogaina o le ryazhenka i se ituaiga o le maʻi e faasaina.

E le sili atu nai lo le 3% gaʻo le gaʻo kulupu, ma le faʻamaʻaloga i luga o le fua o Turner e le sili atu ma le 170 iunite. Faʻaaogāina pe faʻafefeteina poʻo le faʻaogaina o pudding vaʻa.

I le tino o le pancreatitis, o le kulimi mumu o loʻo faʻamavaeina.

O se vaega itiiti o meaʻai i lenei taimi o le faʻamaʻi ua lava lea e faalēaogā ai togafitiga uma ma faʻalavelave ai le maʻi o le maʻi.

I se taimi masani

I le soifua maloloina lelei ma le manava, o le faʻaaogaina o lefirfir e mafai (faʻatasi ma le gaʻo gaʻo o le 2.5%).

O Yogurt e mafai ona faʻamaʻafia i se gaʻo gaʻo e tusa ma le 3.2%.

I le taimi masani, o le susu susu ua faʻafefiloi o loʻo aofia i totonu o le taumafataga a le tagata maʻi, faʻafetaui ma isi mea gaosi susu. E tatau ona avea ma ryazhenka ma mea maualalo maualalo.

I le taimi masani, o le susu susu ua faʻafefiloi o loʻo aofia i totonu o le taumafataga a le tagata maʻi, faʻafetaui ma isi mea gaosi susu.

O le faʻaaogaina o le siʻi kulimi i le taimi masani e faatagaina i le gaʻo o le 5%, i le taimi o le faʻagaloga - mai le 9%. E mafai ona fefiloi ma cereals, vermicelli ma aano o manu.

I le taimi masani, o le faʻaaogaina o kirimi kiripulu e faʻatagaina pe a leai ni faʻalavelave ma o suʻega e masani lava. E tatau ona e filifilia le kulimi suamalie e leai ni gaʻo, lea e aofia ai kulimi, mumu ma susu. O le faʻaaogaina o kirimi kiripisi e mafai ona faʻaaogaina mo na o le teuteuina o fuālaʻau mama ma soupeti.

Ma le pancreatitis ma le cholecystitis

E taua le tausisi i fautuaga faapitoa mo le mataʻituina o le puleaina o le vevela o meaʻai gaosia (susu susu, kefir, yogurt).

E faasa ona faʻaaoga meaai malulu - e tatau ona i ai i le vevela vevela.

O se matafaioi taua i le pancreatitis ma le cholecystitis e faia e ala i le tausisia ma le atoatoa o meaʻai. Mo maʻi o loʻo iai nei faʻamaʻi, meaʻai faʻapitoa faʻasoifua maloloina: Nu. 5 ma le No. 5p.

I se foliga laititi, o le matelaina e fautuaina mo maʻi i le aso muamua. A maeʻa lena mea, o meaʻai e maua mai i mea taumafa e faʻateleina ona faʻaofiina i totonu o le meaai

E mafai e le pancreatitis ona gaosia fua o susu susu?

O oloa gaosiga o faleoloa o elemene ma vitamini, latou te fesoasoani e tuʻuina atu i le tino meaʻai talafeagai. O lo latou faʻaaogaina e tatau ona aofia ai i le taumafa a se maʻi i le pancreatitis. O le tele o le taumafaina ma le tele o oloa o loʻo fuafuaina i ituaiga taʻitasi o pancreatitis i auala eseese.

Aute foliga

I aso popofou o le osofaiga, o le vavalalata i luga o soo se meaʻai. E mafai ona faʻaofiina oloa susu na o le 5 aso talu ona faʻamalosia, e tusa ai ma le polokalame:

  • O le laasaga muamua lava o le faʻalauiloaina o le kusi falaovi e leai se gaʻo, e tatau ona faʻafefe. E tatau ona e amata i le 50 g, faasolosolo malie le faateleina o le aofaiga i le 100 g i le aso.
  • Mo le 10-14 aso mai se osofaiga, e mafai ona e faʻaopoopo lefirfir i lau meaʻai, ae na o le 1%. Amata i se kuata kuata, ma aumai i le tasi ipu malamalama i le aso.
  • E oʻo atu i le faaiuga o le vaiaso lona lua mai le osofaiga, o le isi meaʻai susu e faʻafeiloaia: yogurt, yogurt (natura, e aunoa ma ni mea faʻaopopo), susu susu.

Taua! Afai e tupu ni uiga le lelei, e tatau ona tuuese le oloa mai le meaai.

I le vaitaimi o le tino pancreatite, e le fautuaina le faʻaogaina o le serum. O loʻo aofia ai le tele o lactose. O lona tele e mafai ona mafua ai aʻafiaga. (faʻalauteleina o le kesi, vavao, manava manava). O le tele o tagata gasegase o loʻo i ai le lactose o le le gasegase, o se faʻasesega malosi lea mo le faʻaaogaina.

O le kulimi suamalie ma le sisi e le o fautuaina foi i le taimi o le pancreatitis.. E maualuga lo latou gaʻo ma le maualuga, o le mea lea e tupu ai se avega mamafa i luga o le paʻu.

Tausaga masani

Faʻatasi ai ma le pancreatitis tumau i le faʻamagaloina, o oloa gaosiga o se tasi lea o mea autu i luga o le meaai meaai. E pei ole kefir, susu susu, yogurt, kulimi mumu (medium ma le gaʻo maualalo), yogurt, cheese cheese, cheese. E i ai se aafiaga lelei i le tino ma le pancreatitis:

  • O le tuufaatasiga e aofia ai siama ola lea e faia e avea ma se taunuuga o le faʻamalosi. O nei siama o loʻo i ai se aafiaga lelei i luga o le gastrointestinal tract: faʻaleleia le 'ailaina o otaota, faʻasaʻo le microflora o le intestinal, faʻaitiitia le aʻafiaga o microorganic microorganisms.
  • I le lactic acid products, o le tele o le lactose e laiti, o lenei mea e saofaga i lona vave faʻapalaina ma le faʻasili, e ese mai i meaʻai susu.
  • Auauna atu e fai ma puna o polotini. Malosiaga taua mo la tatou poloka puipuia ma maso.
  • E iai se aofaiga tele o le calcium.

Taua! O le kesi o loʻo i totonu o gaʻo susu e sili atu ona faʻamalieina le manaʻoga o le tino mo lenei microelement, aua e vave faʻavaveina ma sili atu nai lo meaʻai susu.

I le vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, o le faʻaaogaina o le kulimi kulimi ma le sisi e faʻatagaina. E fautuaina e faʻaaoga le kulimi kulimi pei o se laei i soupeti, salati. E mafai ona tuʻuina atu le kulūlūlūlūlūlūlūlūlūlūlūlūlūlū vaivai.

Afai i le taimi o le taumafa o le lactic acid e leai se tali na faia, ona mafai lea ona faʻafefiloi oloa gaosi i totonu o le taumafataga e aunoa ma le fefe, ae le naʻo le mama (cereals ma omelettes i le susu, suamalie susu).

I le vaitaimi o le faʻavavevaveina o le pancreatitis masani, o le a tatau ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o meaʻai susu pe lafoai atoa.

Fesoasoani! O le kulimi suamalie, sisi, kulimi o gaʻo gaʻo ma le susu ma pancreatitis i le vaitaimi o le faʻalavelave e matua faʻasaina.

E faʻapefea ona filifili fua mo gasegase?

Ina ia aloese mai taunuuga le lelei, e tusa lava pe faatagaina le faaaogaina o oloa susu, e tatau ona fetaui lelei a latou filifiliga:

  • Faʻataunuuga o mea. Mo vaiinu vai, o meaʻai gaʻo e tatau ona ese mai le 1% i le 2.5%, o le kulimi kulimi e oo atu i le 10%, le siʻi kulimi e oo i le 4%.
  • E tatau ona e filifilia na o oloa fou, ia mautinoa e teʻi totoʻa i le aso e muta ai.
  • O oloa e tatau ona matua faʻamaonia, e aunoa ma ni mea faʻaopopo (colorants, mea manogi, faʻasao).

I le mulimuli ai i fautuaga uma, o le a le gata ina e fiafia i le taumafaina o oloa, ae tele foi mea aoga mo lou tino.

Le faʻaaogaina o meaʻai susu mo pancreatitis

O fua o susu-susu o loʻo i ai le tele o mea aoga e maua ai se aoga aoga i luga o le gaʻo ua faaleagaina, gastrointestinal tract ma le tino atoa:

  1. O fua uma o susu susu e maua i le popo - o le mea sili ona taua e manaʻomia mo le toe faʻaleleia o suauu pancreatic ma le gaosia o enzymes digestive. O le mafuaaga lea e tatau ai ona faʻamalosia le meaai mo le pancreatitis ma le polotini, ma tuʻuina atu i le 25-40% sili atu pe a faʻatusatusa i le masani mo tagata soifua maloloina. I le taimi lava e tasi, o le fano atoatoa o meaola e mafua mai i mea taua uma o le amino e maua mai i le susu o gaʻo e sili atu ona faigofie ma faigofie nai lo, mo se faataitaiga, mai aano o manu poo susu.
  2. O oloa gaosiga e avea o se punavai o le calcium, lea e manaʻomia foi e toe faʻafoʻi ai le gaogao o le paʻu. Ma faʻatusatusa i le calcium mai le susu, o le calcium o meaʻai gaʻo susu e sili atu ona faigofie ona eli.
  3. O loʻo gaosia meaʻai suamalie e faʻaaoga ai aganuʻu faapitoa e amataina ai aganuʻu o vailaʻau lactic acid - lactobacillus ma bifidobacteria, acidophilus bacillus, bacillus Bulgarian, ma isi. O le siama o le lactic acid na vaevaeina ai le lactose, ma faafaigofieina ai le faʻalaumalieina o le oloa ma faʻatusatusa i le susu atoa. E le gata i lea, o vailaʻau siama o le lactic acid e toe faʻaleleia le microflora o le intestinal masani (faʻamamaina faʻamaoniga o le dysbiosis), faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal ma galuega faʻafefeteina, e taofia ai le faʻaaogaina o le kesi ma le faʻaaogaina o gaioiga i totonu o le manava. Ona o mea o loʻo maua i le siama siama lactic acid, o meaʻai susu-susu e faʻapupulaina ai le malosi o le tino ma faʻavaveina ai togafitiga faʻamalolo ma toe faʻaleleia pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi, lea e aofia ai le pancreatitis.

Meaʻai gaosiga mo le tino pancreatitis ma le faʻavavevave o taimi masani

I le taimi o faʻalautelega faʻaalia o le faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o se numera laʻititi o meaʻai susu. E aofia ai ma le sisi ma lefirfiti. E leʻi faʻafefeteina le susu o le kulimi susu i le faʻailoga mai le 4-5 aso o maʻi, kefir (i aso uma, gaʻo susu e oo i le 1%) - i le faaiuga o le vaiaso muamua mai se osofaiga o pancreatitis. Aʻo faʻaleleia (pe a ma le 2 vaiaso talu ona maeʻa le faʻamalolo), o nisi o gaʻo susu o loʻo gaosia vave susu - susu susu, yogurt, yogurt. E tatau ona fou (i aso uma), e leai ni gaʻo ma leai ni soʻo se mea faaopoopo (faʻamaunuʻu, suʻi-fruit fruit, sugar, etc.).

Mea gaosi susu i le vaitaimi o le faamagaloga o le pancreatiti

I le taimi o le faʻamagaloina ole pancreatitis, o oloa gaosiga e faʻatagaina i aso uma e aofia ai i le maʻi. O a latou auga o loʻo faʻalauteleina - e mafai ona faʻaaogaina le kulimi kulimi, fulufulu, ituaiga uma o gaʻo susu susu. O loʻo faʻaumatia ma faʻaaogaina mo le kuka. Ae e tatau ona e filifilia oloa e tusa ai ma nisi o mea e manaʻomia.

Taʻiala mo le filifilia o meaʻai susu mo pancreatitis

  1. Fat - mo oloa gaosi, e tatau ona i ai i le va o 1-2.5% (3.2% ma le 4% - ua le manaʻomia, ae taliaina ma le faʻamalologa faifai pea ma le toe faʻafoisia o galuega ole pancreatic). O le gaʻo gaʻo o le kulimi kulimi e le tatau ona sili atu i le 10%, ma e naʻo ipu. E fautuaina le laumei mo le maualalo o le gaʻo (4%), o fīsia e filifilia foi ituaiga gaʻo maualalo (e oʻo atu i le 30%).
  2. O le suamalie - gaʻo susu susu e tatau ona fou. Ma e le na o le aso e muta ai. Ina ia maua le maualuga o le lelei ma puipuia le faʻapipiʻiina o mea e le talafeagai ma faʻaleagaina e ala i-gaioiga o le gaioiga o le bacteria lactic acid, e fautuaina e faʻaaogaina susu susu i aso muamua mai le gaosiga. Faatasi ai ma le umi o le teuina, o siama gasegase e mate i totonu o oloa, ma faateleina le eletise. Ina ia faia lenei mea, e sili ona lelei le kukaina o oe lava ia e faʻaaoga ai aganuu faapitoa.
  3. Faʻavae - muamua lava, o le leai o ni mea e ono aʻafia ai. O oloa e le tatau ona aofia ai ni mea faʻamalosi ma ni vali, faʻamao, faʻasao, ma isi. E le gata i lea, o oloa susu-susu o mea faʻaopopo ma mea faʻalavelave e lamatia ai le pancreatitis (meaʻai vevela, masini i luga o faʻi, ma isi mea) e le faatagaina.
  4. O mea inu gaʻo susu susu e faʻasaina.

O maʻi ma pancreatitis e tatau foi ona mataʻituina le vaega tele o le susu susu - mo se faʻataʻitaʻiga, o le kulimi kirimigi ua faʻatagaina e faʻaumatia i luga o le faasologa o le 15-25 g i le aso, sisi - pe a ma le 50-100 g. Manatua o fua o susu susu o le a aoga pe afai e faamalieina uma manaoga .

Pediatrician ma le endocrinologist pediatric. Aoga - aʻoaʻoga a tamaiti fomaʻi SSMU. Sa ou galue talu mai le 2000, talu mai 2011 - o se tamaititi fomaʻi ile falemaʻi. I le 2016, na pasi ai o ia i se tulaga faapitoa ma maua ai se tusi faamaonia i le endocrinology pediatric, ma talu mai le amataga o le 2017 ua ou mauaina ...

Tuua Lau Faamatalaga