Faʻamaʻi le paʻu i le maʻisuka

O le maʻi suka o se tasi o faʻamaʻi sili ona taatele i lo tatou faitau aofaʻi. O lona faʻaogaina e 7.5%. O le malamalama i faʻafitauli o le paʻu atonu o le faʻamuamua lea o le faʻavaeina o se suʻesuʻega i totonu.

O faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o le paʻu e aʻafia ai le 50% o le maʻisuka. O le mea moni, e leʻo se tasi o faʻamaoniga atonu o se faʻaaliga o se maʻi i se mea e le o iai, ae o le vave iloa e mafai ona mafai ona taʻitaʻia i le vave iloa o lenei maʻi faʻamaʻi. O le mafuaʻaga lea, pe afai o foliga mai o le paʻu "ese" e foliga mai (sasaina, afaina o le tino, ma isi), e masani lava i luga o vae, e fautuaina e vaai se fomaʻi, aua o ia ituaiga "paʻu" e mafai ona taʻu mai e iai le maʻisuka ituaiga 2 poʻo le ituaiga 1 maʻisuka, lea e tatau ona togafitia vave.

O faʻafitauli o le paʻu o le maʻisuka (aemaise lava o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka), o se tulafono, e le faʻafefeina ai le ola o se tagata, ae mafai ona faʻaitiitia le lelei o lona maʻisuka. O le faapipiiina o le paʻu ma le maʻisuka ma isi paʻu o le paʻu e mafai ona tupu tuusao ona o le faʻamaʻi poʻo, ona o se taunuuga o ona faʻafitauli masani. O nei suiga o le taunuuga o le hyperglycemia, tusa lava pe tuusao pe le tuusao foi, o le atinaeina o microangiopathy, lea e mafua ai le faaleagaina o lapisi, mafiafia o le pito i lalo o le pito o le endothelial ma le mafiafia o le paʻu o lalo o le eleele, o capillaries ma venules.

O le Hyperglycemia, faatasi ai ma le inisalini, e nafa ma le faʻaaogaina o le kulukose i le keratinocytes o le paʻu ma mo le faʻaleagaina o le faʻateleina ma le eseesega o le paʻu. Neuropathic suiga e saofaga i le solia o le lagona o le paʻu i aʻafiaga i fafo, o le neuropathy autonomy e oʻo atu ai i le le mautonu, faʻalavelave macroangiopathic - i suiga o le paʻu o le paʻu.

E mafai ona aʻafia le maʻisuka ile mafuaʻaga o le paʻu, ae faʻapea foʻi togafitiga? Ioe e mafai. O vailaʻau faʻasaina ma le inisalini e mafai ona mafua ai le maʻisuka faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi lava ia.

O iunite o le clinical e manino le fesootaʻi ma le maʻisuka e aofia ai: necrobiosis, siama o le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, erythema o le maʻisuka, ma le rubeosis. Seʻio tatou tilotilo i nei faʻamaʻi i auiliiliga ma saili pe o le a le mea e fai i le tosoina?

O se faʻamaʻi faʻavaivai lea e tupu ai foi i tagata e leai se maʻisuka, peitaʻi, i le tusa ma le 40% o mataupu, eo mai faatasi ma le maʻisuka. O le etiopathogenesis o le faʻamaʻi e le o iloa. O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia e le mumu mumulu e mafua ai le necrobiosis. Necrobiotic faʻaaliga e masani lava ona maua i luga o le pito i tua o le vae pito i lalo e pei o le taamilosaga po o le kartoobraznye, faʻaitiitia le tapulaa, faʻafefete o le atrophic. O lo latou nofoaga tutotonu e faʻamaoni i nisi o telangiectasias. Le lanu o le vevela i luga o le itu o le lanu violē poʻo le mumu, i le ogatotonu e sui i le lanu samasama po o le lanumumu lanumumu. E tusa ma le tasi vaetolu o tagata e oʻo mai i le atinaʻeina o maʻi faʻamalolo i le ogatotonu o se liona nofofua. O le togafitiga o le maʻi e umi, e manaʻomia i taimi uma le taui mo le maʻi maualalo. Faʻaaogaina le suauʻu i le lotoifale i corticosteroids.

Maʻisuka Dermopathy

O le ituaiga lona lua o faʻamatalaga dermatological ua avea ma faʻamaʻi pipisi o le paʻu i le maʻisuka. O le maʻamaʻi, o le maʻi e faʻaalia i le lanu enaena, o le maʻi papala i luga o le pito i luma o vae, e mafai ona maua mai i luga o le pito i luga o laʻau. Uluaʻi fatafata i le vaega o le microbetiopathy o le maʻisuka mai nai fasi papula pupula lea e puleaina, ona toe faia ai lea o mea fou. O nei suiga e mafai ona muamua i le retinopathy ma le neuropathy, o nei faafitauli e lua o le taua taua o le iloa vave o le dermopathy. Togafitiga ua na o se faailoga, e aofia ai le faʻaleleia masani o le paʻu i le faʻaaogaina o maʻi ma le puipuia o manua.

Faʻamaʻi le paʻu i le maʻisuka: faʻamaoniga ma togafitiga ma gaʻo

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le faapipiiina o le paʻu ma le maʻisuka o le faʻalavelave sili ona leaga lea o le faʻamaʻi, lea e atiina ae ona o le solia o le metabolic process i le tino o le tagata. O lenei togafitiga e matua faigata lava ona togafitia, i se faaopoopoga, o se tulaga faapena e maua ai le maʻisuka i le tele o le le mautonu.

I le maʻisuka, e sasaina i lalo ifo o tulivae po o vae vae, lima, suluina o tino i tane ma fafine e maua i le maʻisuka, susunuina o le anus ma mucous membranes. O le faʻalavelave matuia o le neurodermatitis, lea e faʻalavelaveina ai le gaioiga o le fatugalemu.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le maʻi suka ma le sosolo o le paʻu e masani ona atiina ae i le taimi e tasi. Afai o le maualuga o le kulukose i le toto e tulai mai, o le tagata o loʻo i ai se faʻafitauli ole gasegase, lea e mafua ai le suamalie ma lagona mu.

O le mai i le maʻi suka i luga o le tino atoa ma le susunuina ua manatu o se mea e le mafaamatalaina, o faʻamaoniga tutusa o loʻo faaalia i le ata e masani ona faʻatasi ma lenei faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka, o le kulūkose e faʻamauina i toto laiti, o se taunuuga, o le atinaʻe o microangiopathy e mafai ona mataituina i le maʻisuka. I se taimi mulimuli ane, o le gaioiga o loʻo galue e faʻavaivaia ma faʻaalia ai faafitauli faʻaaliga.

O le paʻu e vave lava ona tali atu i le leaga o le faʻalavelave e tupu i le toto o le tagata maʻi, o le paʻu e vave ona le toe aoga ma faʻapala, ua amata ona malosi, ona o le soliga o le puipuiga masani, o le maualuga maualuga o le suka e faʻafefe ai le paʻu i le maʻisuka.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, lima lima, o le tino e foliga mai i pito pito i lalo, vaega faʻapitoa, oʻo, taliga. O le susulu ma le susunuina e mafai ona mataituina i luga o le mucous membranes, e masani lava ona atiina ae i luga o le tane ma le fafine ia le maʻisuka, lea e mafua ai ona amata le ulu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maʻisuka e masani ona lagona ai o ia ituaiga faailo o le maʻisuka e pei o le mu, faʻafitauli, ma feutagaiga. Aʻo leʻi togafitia togafitiga i le maʻisuka, e taua le suʻeina o le aʻa o le faʻamaʻi ma faʻaumatia.

E manaʻomia foi ona faʻafaigofieina le kulūkose i le toto o le tagata maʻi.

O le maʻisuka e masani ona atiina ae ni maʻi paʻu eseese. Ina ia lafoaia le manava i le maʻisuka ituaiga 2, i luga o le fautuaga a le fomaʻi, o le togafitiga muamua ua faatonuina e suia e fetuunai ai le maualuga o le suka i totonu o le toto o se tagata.

Afai o le togafitiga mo le maʻisuka e le amataina i se taimi talafeagai, o le a faʻateleina faʻamaʻi o le faʻamaʻi, o le maualuga maualuga o le kulukose e oʻo atu ai i le fausiaina o vailaʻau ma le tele o maʻi i le tino atoa. O le gasegase o le maʻisuka e lagona i le itu o le pito i lalo, i le itu o pito i lalo, ma mata ma auvae.

O faʻamaʻi uma i luga o le paʻu ua faia ona o mafuaaga muamua poʻo le lua. O le mafuaaga autu o le solia lea o le faagasologa o le aveeseina o vailaʻau matautia ma toxins mai le tino o le maʻisuka, o le mafuaaga lea e matauina ai le angiopathy. O mea taua e lua eo mai faatasi ma le faʻaalia mai o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o luga o manuʻa pipisi. E pei ona e iloa, faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le faagasologa o le faʻamamaina o le afu o loʻo faʻalavelaveina, ona o se siosiomaga e foliga mai e lelei tele mo le toe gaosia o siama.

E aofia ai le faʻamalosi i le maʻisuka e mafai ona tupu pe'ā uma ona faia ni fualaau. O se taunuuga o le urticaria poʻo se faʻafitauli faʻafuaseʻi, o le maʻisuka e maualuga le mata, o tamaloloa o loʻo i ai le vevesi i le penisini, o le sasaina i taliga ma le pito i lalo o loʻo matauina.

O le suamalie o le paʻu ma le maʻisuka, e fai ma faʻamatalaga autu o le faʻafitauli ole gasegase, atonu e mafai ona tuʻuina atu ma mea nei:

  • Faʻatasi ai ma le faʻafitauli o le tino ma le solia o le faagasologa o le gaʻo gaʻo i totonu o le tino, o le atinaʻeina o le xanthoma o le maʻisuka e tupu. E mafai ona e fofoina sea ituaiga tulaga e ala i le faʻamautuina o maualuga o le suka suka, ma o le fomaʻi foi e faʻamatalaina fualaau talafeagai e faʻamautuina le maualuga o gaʻo.
  • Faatasi ai ma male paʻu paʻu o loʻo maua i le maʻisuka, e iloga le erythema o le maʻisuka, o loʻo iai se faʻamaʻi faapena i tagata mamai e silia i le 40 tausaga.
  • O le sasaina o vae i le maʻisuka e masani lava ona atiina ae i le maʻi o le maʻisuka. E aʻafia foi vae o pito pito i lalo. E i ai se vai piniki i totonu o mata, o lona telē e faalagolago i le tele o faʻavae i luga o le paʻu.
  • Afai e maua e le tagata maʻi le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava e le na o le tino, ae o le paʻu e pulapula. O le togafitiga e aofia ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o se suauu mo le faamamaina o le maʻisuka ma se suauu vaivai, lea e mafai ona faatauina i soo se fale talavai, ua faatonuina foi.
  • I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, lanu paʻu e mafai ona sui, o lenei maʻi e taʻua o le vitiligo. E maitauina suiga i mata, auvae, taliga. Ina ia sui mai i se solitulafono, o le tagata gasegase e maua le togafitiga o le homone.

O le tele o le maʻisuka e mafaufau pe mafai e le tino ona maua mai le maʻisuka pe afai e le maua le inisalini i le aofaiga sao. I le tulaga o le faateleina o le suka o le toto, o le manogi e tupu i taliga, ma le maʻisuka, o le ulu, lima ma vae, o maʻi o le tino e maua ile tino.

Ae e te leʻi faʻamaʻaʻaina mea manogi, e tatau ona e suʻeina se suʻega ma le fomaʻi, o le na faia suʻega talafeagai, o le a suʻeina le tagata maʻi, faʻasolo togafitiga ma fualaau oona ma suauu, ma filifili togafitiga pe a talafeagai ma togafitiga faʻa-tagata.

E masani lava, afai e matauina le tino o le maʻisuka poo le sasaina i taliga, o le faʻamaʻi e togafitia e ala i le faʻamautuina o fua o le suka toto, e aofia ai se kulimi togafitiga e ogatusa ma faʻamaʻi.

O le togafitiga e faia i ni vaega, e fuafua i uiga o le maʻi.

  1. O se vailaʻau faʻapitoa e mafai ona fesoasoani e faʻamaonia le gaʻo ma gaʻo gaʻo. Togafitiga e faia mo le lua i le tolu vaiaso.
  2. I le iai o faʻamaʻi pipisi, o loʻo faʻaaogaina se sui faʻaaoga. Le puipuia o lima ma vae mai le vevela, aʻo maʻi faʻamalolo vave, faʻamalolo kulimi, faʻamamaga ma gels.
  3. Afai o le mimiti i le maʻisuka ituaiga 2 e tupu pe a uma ona ave e le maʻisuka le tasi ma le isi fualaau, o le vailaʻau e suia i se tasi e sili ona talafeagai mo ia ma e le afaina ai aʻafiaga.
  4. E masani ona fesili matua pe mafai ona ola le tino o le tamaititi pe a uma ona 'aina se oloa ma pe faapefea ona aveese le toso. Pe a oʻo mai na faʻaalia e mafua mai i se mea le lelei poʻo se mea e maua ai le allergenic, e faatonuina e le fomaʻi se taumafataga maloloina.

O nisi taimi o le vevela i totonu o tagata e tupu pe a faʻaaoga se ituaiga fou o inisalini, pe afai o lenei ituaiga o hormone e le talafeagai mo le tagata maʻi. I lenei tulaga, e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi e filifili le ituaiga saʻo o fualaau faasaina ma filifili se togafitiga faafomaʻi fou.

O le mea lea, afai o le tino e pisia i le maʻisuka, e tatau ona faia muamua mea uma e faʻamaonia ai le maualuga o le suka i le toto, e aofia ai le fesuiaiga o meaʻai talafeagai.

Faʻasolosolo faaumiumi ma le faʻamalosi o le paʻu i le vaega o mea faʻapitonuʻu faʻapitoa, uʻamea o le taua, kulupa, manava o se fafine, e mafai e le fomai ona iloa le angiopathy, lea eo faatasi ma le faaleagaina o vaʻa toto aupito sili - arterioles ma capillaries.

O lea faʻamaʻi e faʻalavelaveina ai le toto i totonu o le mucous membranes, poloka ai le tafe o meaʻai taua i gaʻo totonu. Afai o loʻo alu le faʻamaʻi, o le fafine e peʻe ma mago le paʻu, e maua i luga o paʻu ma paʻu mucous membranes.

Faʻaauau le puipuia o le tino ma puipuia galuega, o le paleni-faavae o le paʻu o suiga, lea e aʻafia ai le tulaga lautele o le maʻisuka. E maua mai i luga o paʻu vevela ma le vevela mea e gaosia ai le microcatch, ona o le faʻamalosia ma le susunuina o le afi. O meaʻai ma meaola ninii e oʻo atu i manua, lea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o se mea e le afaina.

  • E masani lava, o fafine e maua i le maʻisuka e leai se faʻavauvau i totonu o le perineum, pubis, vulva ma vaʻa. E aofia ai le faʻamaʻi, totoina i taliga, i luga o le paʻu o pito i lalo, i lalo o le fatafata, i luga o le ogavae i totonu, i le gaʻo gaʻo ma le faʻateleina o le salu, faʻasolosolo, faataamilo i luga o tauau ma lalo ifo.
  • O le tino e amata ona tupu ona o le solia o le tulaga o le toto aupito itiiti. O le Microangiopathy e mafua ai le le atoatoa i fatugaʻo, ma mafua ai ona maua le nephropathy. A maeʻa sina taimi, o le a vaʻai le faʻaaliga a le tagata ma e mafai ona faʻalauteleina le retinopathy.
  • I le avea ai o se tulafono, o le paʻu e amata ona tali atu i ia suiga i le tino ao leʻi i ai se isi. E amata ona faʻagogo, paʻu, peitaʻi, i lenei setete e le mafai ona puipuia atoa le tino o le tino mai i aʻafiaga o meaola ninii.

O le lagonaina o le vevela ma le susunuina o le paʻu, e faʻailoa ai e le fafine le paʻu aʻo le i afaina manuʻa, o le mea e tupu ai, o moli e afaina ai le vai ma o se tiga e le mafai ona faʻaalia. Mulimuli ane, o vevesi fou e amata ona paʻu i luga o le paʻu, lea e mago ma ufitia i se paʻu mafiafia. O ia ituaiga o gaʻo e matua vevela lava, ae leai se mea e mafai ona e faʻamavaeina ai oe lava. A le o lea, o se manua fou e avea o se punavai o siama ma faʻaleagaina.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e taua le iloa pe faapefea ona togafitia maʻi paʻu ina ia mafai ai ona fesoasoani vave i le maʻisuka. A le o lea, o abscesses purulenti, siʻi ma faʻamaʻi e taʻitaʻi atu ai i faigata ogaoga e faigata tele ona togafitia.

I le faaopoopo atu i le faʻamautuina o le suka o le toto, e tatau i se fafine ona faia ni suʻesuʻega faaopoopo e faʻamautinoa ai e leai se tali atu i meaʻai ma vailaʻau o loʻo faʻaaogaina.

Vitiligo e togafitiga e ala i le faʻaaogaina o le togafitiga o le hormone, ma o se fafine ua faatonuina ia i ai i le paolo, e ese mai le susulu o le la, ina ia le maua ai le paʻu o le paʻu i le radiation ultraviolets. Faʻafesoʻotaʻi le paʻu o le paʻu e mafai ona afaina.

  1. I le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2, o le togafitiga e aofia ai le mulimuli i se taumafataga maloloina. Afai o le susunuina ma le sasaina i totonu o le tino o se fafine e tupu ona o le faaaogaina o vailaau mo vailaau mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona filifilia se vailaau faapena e le mafua ai se tali atu.
  2. O le a vave ona faʻaumatia e le tamaititi le faʻafitauli i totonu o le vaʻai vavalalata pe afai latou te faʻaaogaina fualaau, lea e aofia ai le mea galue malosi clotrimazole. E mafai ona aveesea le ita i luga o le mucous surface o totoga tino ma le fesoasoani a Fluomizin, o lenei vailaʻau o le lona lua sili ona lauiloa ma mataalia.
  3. Afai o le ita ma le mumu o le a tupu i luga o le paʻu, o togafitiga lauiloa a le nuu i foliga o deco deco, o mea maualuluga o le tino e fautuaina. O le a latou fesoasoani e vave taofia le tuiina o le maʻisuka i fafine.

Mo le tausiga o le paʻu, chamomile, calendula, ola, celandine, o se vaivaiga vaifofo o le potassium, o furatsilin e talafeagai.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o paʻu paʻu poʻo le vave ona faʻaumatia se mea mataʻutia i uluai masalosaloga masalomia, e aoga le usitaia o tulafono. Ina ia faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia le tulaga masani o le tagata maʻi, latou te inuina le sua o le atiseti o Ierusalema.

E le gata i lea, e taua tele le faasaʻoina o le fesuiaiga o le fomaʻi-endocrine. E tatau ona faia mea uma e faʻaleleia ai le puipuiga ma faʻaleleia le soifua maloloina. O lenei mea o le a puipuia ai le tino mai aʻafiaga faʻaleaga.

O le togafitiga o togafitiga, togafiti faʻamalosi ma togafitiga e aoga tele mo le maʻisuka. O lenei togafitiga e iai le aia tatau e faʻatulagaina i maʻisuka uma. O se vailaau lelei o se suauu mo le tosoina o vae i le maʻisuka, lea e aofia ai corticosteroids. O le fualaau lava lea e tasi e togafiti i taliga, lima ma isi vaega o faafitauli.

Faʻasalaga ma faʻaauau pea, togafitiga faʻamalosi, antiviral ma antibacterial e faʻataunuʻuina i luga o vaega na aafia o le paʻu. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le salalau o faʻamaʻi ma faʻamamaina le tulaga o le maʻi.

O le puipuia o le faʻavaeina o le toto ma le tafe toto i veins varicose ma le maʻisuka, e faʻaaogaina ai le suauu heparin, o ona vae e paʻu i lalo o tulivae.

Faʻatasi ai ma le vevela siama, pe afai e le fesoasoani isi togafitiga, e mafai ona talafeagai vailaʻau. Afai o le maʻisuka e faʻaalia ai ni fistulas poʻo ni faʻalavelave faʻamalosi tino, o le taotoga faʻafuaseʻi e faʻaaoga.

O mafuaaga ma togafitiga o le paʻu o le sosolo i le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Paʻu o le suka

E tele lava ina tupu i lalo-pe vavalalata. E faʻapipiʻi i luga o lima poʻo lima, e mafai, faʻapitoa ona o mai ma le paʻu mu. E taua tele le vaʻavaʻaia mai i isi paʻu o le paʻu e faʻaalia i le foliga mai o paʻu, e pei o se faʻataʻitaʻiga, pemphigus vulgaris ma le pemphigoid, o loʻo faʻapea foi. O le togafitiga e na o se faailoga, e faʻavae i luga o le puipuia o manua faʻamalosi ma le faʻamaʻi pipisi.

Togafitiga o le paʻu o le tino ma le maʻisuka ma le puipuiga

E tusa ai ma tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le sili ona le fiafia ma le ita i le taimi o lona gasologa o le taugofie. O le tuʻuina atu i le maʻisuka o se faʻamaoniga lea o se vaega taua o le faʻamaʻi lautele. O le mafuaʻaga o lona foliga mai, e pei o se tulafono, e fesoʻotaʻi ma le pipiiina o tamai vaa ma tioata tio. O lenei mea e mafua ai le microangiopathy, lea o loʻo aʻafia ai le gaioiga o totoga e nafa ma le aveesea o mea oona.

O se taunuuga, e faigata mo le paʻu ona aveʻese le toxins - e leai se mea e galo ai le susu, lea e mafua ai ona vego ma paʻu. I le faaopoopo atu i faafitauli o paʻu, o le tulaga o lauulu ma fao ua amata ona paʻu.

O nei mea uma e faʻafefe ai le paleni o le mafaufau o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma, mulimuli ane, e tatau i fomaʻi ona faʻasalaga atili togafitiga o paʻu e togafitia ai le maʻi maualalo.

O le tigaina o le paʻu ma le maʻisuka e tele ituaiga, e eseese uma lava i ona uiga patino ma togafitiga. O mea e sili ona taatele o le paʻu e maua i le maʻisuka o le maʻisuka:

Ina ia iloa lelei po o le a le mea e tatau ona faʻamoemoeina e uiga i le faʻasolosolo o le pruritus, e mataʻituina e le endocrinologists le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E iai vasega muamua ma le lua o paʻu paʻu i le maʻisuka. Peraimeri e aofia ai paʻu, dermatopathy, ma le xanthomatosis. O faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka e aliali mai o se taunuuga o le vevesi i le paʻu o le paʻu ona o le sasaina. E aofia ai ma le candidiasis ma le pyoderma.

O paʻu o le maʻi suka o le paʻu o le paʻu e mafai ona tupu i luga o vae ma tamatamailima. O se faafitauli ogaoga o nei mea tutupu o loʻo faʻaalia i luga o vae. Pe a savali, e iloa e se tagata le tiga. O lapisi ua tumu i le vai lanu lanu, e laiti i le tele.

O le maʻisuka o Xanthoma e foliga mai ona o le solia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo. O loʻo faʻaalia i foliga o lanu samasama o loʻo aliali mai i luga o laupepa.

O se tasi o mea taatele ma muamua o le neurodermatitis i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi o loʻo i ai se mea na afaina ai, ma o le mea lea, faatasi ai ma togafitiga, o fomai e amata i le aveesea o le pathogen lava ia. E faʻaalia i se tulaga pe a matua vevela le paʻu, ae i le taimi lava lea e tasi, e le o matauina ni kulusulu mo sina taimi. Faatasi ai ma faafitauli, suppuration o le paʻu ma, i nisi tulaga, sa tusia ai tusi.

Erythema e mafai ona tupu i tagata gasegase e maua i le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga ma le ituaiga. Faailoga mai fafo o lenei ituaiga o vevela o lanu mumu, lapoa lapoa, ma ni taʻavale manino i vaega tatala o le paʻu. Faatasi ai ma lenei tulaga matautia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi.

O le faʻamaʻiina o le paʻu i le ua, i le pito i tua o le uiga o le ituaiga o maʻisuka ituaiga o le maʻisuka scleroderma. O le tala o le maʻisuka o le maʻisuka ua taʻua o se maʻi faʻamaʻi. E faʻaalia i le ituaiga o vailaʻau vavalalata, o loʻo matauina i luma o le vae pito i lalo. I se taimi mulimuli ane, e tumau pea i le nofoaga lenei mea taulaʻi, o se tasi lea o aʻafiaga o le paʻu o le paʻu.

O le suamalie, fuluʻi, urticaria e mafua mai i le dermatoses, e foliga mai ona o le faʻaaogaina o vailaʻau faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka. E le o ituaiga uma o paʻu o le paʻu e mafua ai le vevela e mafai ona mafai, o lea o le a umi se togafitiga o gasegase ma ni faʻafitauli faigata.

O faʻamaʻi o le paʻu i le maʻisuka e manaomia ai togafitiga faʻanatinati, tusa lava poo le a le ituaiga ma le tikeri o le atinaʻe. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, o togafitiga e fuafua i le faʻamautuina o le gaʻo gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o fomaʻi e faʻamaonia ai se meaʻai faapitoa e leai ni meaʻai gaosi, faapea foʻi ma le faʻaititia o le suka.

Ina ia faʻaitiitia lagona le mautonu, e fomaʻi e fomaʻi togafitiga i le lotoifale e faʻapipiʻi ai le tino i na nofoaga e aliali mai ai le vevela.

O kulimi nei, o suauu e faʻavae i luga o vailaau faʻamaʻi ma faʻamalolo e fesoasoani i faʻamaoniga o le tosoina ma aveese faʻasalaga e fesootaʻi atu i ai. O lenei togafitiga e aoga tele i le i ai o ni faʻafitauli faigata o le purulent-septic. E lelei lava latou te faʻaleagaina le paʻu ma le mucous membrane e mafua mai siama ma siama faʻaleaga.

Afai o le mafuaʻaga o le vevela ma faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga o loʻo taoto i le fomaʻi o loʻo aʻafia i le tagofia o vailaʻau, ona faʻaumatia ai lea o uluaʻi faailoga, o loʻo iloiloina e fomaʻi le vailaʻau vailaʻau o vailaʻau e faʻamoemoe e faʻaitiitia le suka o le toto. Mo lenei mafuaʻaga, ua faʻamaonia ai antihistamines. O auala sili ona faigofie e faʻafefe ai i le falemaʻi i le fale e mafai ona faʻaaogaina le carbon ma isi mea e gaosi.

E lelei le faʻaaoga togafitiga faʻapitoa faʻatasi ai ma togafitiga fualaau faʻasaina - taele ma teuteuga o se manoa, chamomile, wort St. John, menthol oga.

Afai o le mafuaʻaga o le maʻi o se faʻamaʻi pipisi, o vailaʻau faʻamaʻi ma vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina.

O se tasi o faʻaaliga o le angiopathy e mafai ona taʻua o se suiga i le maualuga o le vai-vai o paleni o le paʻu ma faʻafefe i tamaitai. O le faaitiitia o lenei faailoilo e mafai ona oo atu ai i le solia o meatotino puipuia o le tino. Talu ai ona o aʻafiaga o mea faʻaleagaina ma faʻaleagaina meaola, microcrasini i luga o le paʻu ma mucous membranes o loʻo aʻafia ona o le maualalo o le tetee.

O le mafuaʻaga o le vevelaina o tamaʻitaʻi i fafine e mafai ona avea ma tali a le tino i vailaʻau gaosiga, faʻapea foʻi ma fualaau o le maʻisuka. Ina ia faʻaumatia nei faailoga, ua lava lea e toe iloilo ai ou uiga faaalia i le ofuina o ofutino e faia i mea gaosia, e sili atu le tuʻuina atu o mea e masani ai i mea masani. E le o le mea sili ona taua o le faia e le fafine ile uiga o tulafono a le tagata lava ia ma le mama. O le taofiofi masani ma le suiga o lalaga i aso taitasi o le a le gata ina fesoasoani e faʻaumatia ai, ae faʻapea foi le aloese mai faʻalialia atili faʻaleagaina.

O faʻamaʻi pipisi o le paʻu, e aofia ai i latou i luga o le mucosa tino, e mafai ona avea ma mafuaʻaga o le le paleni o meaai. Afai e le mulimulitaina le taumafa, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai, e mafua ai ona sili atu le faaleagaina o vaʻa, lea e faʻafefe ai le vevela, afaina o le manua ona o le soʻotaga o nofoaga tuga.

O fomaʻi e fautuaina tele le vaʻaia i lenei faafitauli i mea tau tumama - e le tatau ona aofia ai se tele o meainu po o meaʻai. O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻapitoa e le manaʻomia foi. E mafai ona faʻaaogaina i naʻo le mea e le lelei ai, e mafua ai le pusa.

Ina ia aloese mai lagona le lelei i luga o le paʻu ma le maʻisuka, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina pea le maualuga o le suka i le toto. E le faigata lenei mea, afai e te tausisia fautuaga a le endocrinologist, mulimuli i se meaai faapitoa, ave fualaau talafeagai. O le taimi lava e faia ai mea taumafa masani - e aunoa ma se maualuga o mea o gaʻo ma gaʻo o le a faʻaleleia le tulaga o le paʻu, o le a maua ai le malosi ma le faʻafouina masani, faʻafefe ma le faʻafefeina o le tino.

Pe a fai ni togafitiga mama, ina ia aua le soona paʻu le paʻu, e tatau ona faʻaaoga na o le pepe po o le fasimoli e le faaituau, fasimoli kulimi. E lelei le maua o se tino vaivai ma le le faʻafefe o le tino. A fufulu ou nifo, e tatau ona e faʻaaogaina se pulumu faapitoa, ma a maeʻa le faʻamamaina, fufuluina lou gutu i se vailaʻau faʻamaʻi poʻo vailaʻau faʻafofo.

Faʻaeteete e tatau ona e mataʻituina le tulaga o le paʻu, aemaise lava i nofoaga i le va o tamatamailima ma paʻu o lima ma vae. Afai e maua se manuʻa poʻo se fusi, ia mautinoa ia togafitia lenei nofoaga ma se vailaʻau. Afai e le faʻamalolo le manuʻa mo se taimi umi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Pe a faʻaalia togafitiga mama e fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻiina o fao, e sili atu le faʻaaogaina o se faila fao ma aua nei tipiina fao na o le pupuʻu ina ia le afaina ai ma taofia ai le faʻamaʻi mai le afaina.

O le tuʻuina atu i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka atonu e le o taimi uma e faʻaalia ai faailoga o le maʻi maualalo. O nisi taimi, ona o le tele o mea, o le paʻu o le paʻu e faʻamalosi e mafai ona faʻaalia ai se isi faʻamaʻi. Ina ia iloa le mafuaʻaga tonu - e taua le faʻafesoʻotaʻi o se tagata faʻataʻitaʻiga o le a ia iloa ma faʻamaonia togafitiga.

Dermal pruritus i tamaitai ma alii - pe faapefea ona lafoai?

Le faʻaaogaina o metabolic processes ona o le faʻalavelave o lauroid function ma le le lelei o le inu o le kulukose e mafua ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina. O le tataina o le paʻu e masani lava ona popole ai tagata mamaʻi i le maʻisuka. O vaega uma lava o le tino, lea e matua faʻaitaita ma afaina ai le tino. Faʻafefea ona faʻaitiitia le faʻavaivai ma o iai ni auala e aloese ai?

Maʻisuka Rubeosis

O loʻo matou talanoa e uiga i le vevela o foliga o le tino, aemaise lava i maʻisuka matutua, atiae i luga o le faavae o le microangiopathy. E tatau ona iloga le maʻi mai rosacea. Togafitiga e le talafeagai, i le tulaga o le le mautonu, le fautuaina o togafitiga e fautuaina. O se faailoga taatele e fesoʻotaʻi e le gata i le paʻu, ae faʻapea foi ma le tele o faʻamaʻi o totoga o loʻo i totonu, o le sosolo.

E tāua tele le puleaina o le talafaʻasolopito o se tagata, e le aofia ai se isi faʻamaʻi o le paʻu, faʻamaʻi o totoga i totonu ma le tausiga masani o le paʻu. O loʻo matou talanoa e uiga i le puipuia o faʻamaʻi pipisi, lea, talu ai ona o se faiga faʻafesoʻotaʻi fetuunai, e sili atu ona taatele i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O se faʻataʻitaʻiga lelei o le fungus Candida Albicans, lea e 10 taimi sili ona taatele i tagata mamai e maua i le maʻisuka pe a faʻatusatusa atu i se faitau aofaʻi lelei.

O faʻamaʻi pipisi ma le viral may also have a course more severe. O le mea lea, o le malosi o le paʻu o le paʻu, faʻaaogaina masani o tagata faʻamalolo e faʻamamaluina le paʻu, ma le tausia pea o manuʻa laiti poʻo le faaleagaina o le paʻu i le galulue faʻatasi ma se diamatologist dermatologist e fautuaina. Ole faʻafitauli lona lua masani i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le hypotrichosis, o le atrophy o le paʻu, hyperkeratosis, onychodystrophy, o le taunuuga o maʻi paʻu o le paʻu.

Maʻisuka maʻi suka

O se faʻalavelave tuʻuʻese o le maʻisuka o le maʻi suka o le maʻisuka. Faʻamālōlōina o sitaili, faʻamafanafanaga o le vaega o loʻo aʻafia ma togafitiga i le lotoifale e talafeagai e tusa ai ma le falemaʻi o vailaau faʻamaʻi, vailaʻau, vailaʻau hydrocolloid, teuteuga o le enzymes, ma isi. O togafitiga faafomaʻi e aofia ai le faʻaaogaina masani o vasodilators.

Granuloma annular

Masalo, microangiopathy ma faʻafitauli o le tino puipuia o loʻo aʻafia i le etiopathogenesis o le faʻamaʻi. O nei mea o le paʻu o le lanu mumu, lanu violē poʻo le lanu enaena-lanu samasama, o foliga ia o se foliga foliga foliga. E masani ona tupu i luga o lima ma vae, ae mafai foi ona tupu i isi nofoaga. Togafitiga: Corticosteroids.

Faaiuga

O le maʻi suka o se faʻamaʻi i totonu lea e muaʻi muamua pe lapatai ai le paʻu e uiga i le tupuga o lenei maʻi ma le malosi. Mo togafitiga lelei o lenei falemai, o le mea lea, o loʻo i ai se manaʻoga mo le vavalalata vavalalata i le va o le diabetetist ma le dermatologist.

Aisea e amata ai ona maʻi le maʻi suka

I le tino, faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻisuka o soʻo se ituaiga, o faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le leai o se inisalini. Suga, sili mamao atu i le masani, faʻamaʻi i totonu o ni toto toto. Ona o lenei mea, ua afaina ai, lea e faalavelave i le masani ai o le toto ma e le afaina ai le galuega a fatugaʻo, popolega ma ata vaaia.

Muamua e tali atu i le le lava o le okesene i totonu o masini o le paʻu - o le vaega pito sili ona mataʻutia o le tino. Peeling, mūmū, vaʻavaʻa e sau. O se taunuuga, o ana galuega masani ua leiloloa: ua faamutaina le puipuia o filo mai lalo mai aafiaga malolosi o le siosiomaga. Toto ma susunuina i le tino atoa. O lenei faailoga e ono taʻu mai ai le atinaʻeina o le maʻisuka pe a fai e le i maua le maʻi.

O le tele o le suka i le tino o le maʻisuka e faʻaitiitia ai le malosi o capillaries. O le faʻamaʻaloina o toxins ma mea oona na faʻatuina mai i siama i le faagasologa o le olaga e faʻagesegese ai, e mafua ai le vevelaina o le tino. I le leiloa o ana mea puipuia, o le paʻu o le a avea ma taulaiga mo microfaʻataʻi ma pathogenic microbes. Latou te faʻaaogaina lona fausaga, lea e oʻo atu ai i ni faʻafitauli ogaoga. E le lelei togafitiga ma faʻamaʻi i le maʻisuka, e mafua ai ona tele ni faʻalavelave.

O le faʻaleleia o le paʻu e faʻapupula i le atinaʻeina o le maʻisuka, ma mafua ai lagona o le faʻamalosia ma le susunuina o lagona i fafine ma alii. O le tele o le suka toto, o le sili atu foi lea o le le mautonu. O i latou ua afaina o latou tamatamailima, mata, mata. Mulimuli ane, o paʻu ma manuʻa e le faʻamalolo ai o loʻo i luga o manua. O meaola ninii e faigofie ona latou faʻatasi ma i latou, o vaega ua afaina e amata ona feosofi ma toesea.

O nisi faʻamaʻi faʻamaʻi (dermatoses), e tusa ma le 30 ituaiga, e mafai ona mafua ai ni paʻu. E vaevaeina i latou i ni vaega se tolu:

  1. Peraimeri - faʻapupulaina o le faʻaleagaina o le totoga: rubeosis, fatty necrobiosis, xanthoma, dermatopathy, maʻi diabetic, etc.
  2. Maualuga - atinaʻe ona o le faʻaopoopoga o gaʻo ma siama.
  3. Vailaʻau - mafua mai i le inuina o vailaau e tatau ona ave e se tagata maʻi e maua i le maʻisuka: o le vevela gaʻo, eczema, urticaria, ma isi.

O le maʻisuka dermopathy e faʻaalia i le foliga mai o le ogaoga o tui i luga o le vavae. E masani ona matauina i alii. Togafitiga i ia tulaga e le o faʻamaonia. O faʻataʻiloga e pasia e aunoa ma le faʻaogaina o fafo, ma tuʻu ai le vaitau o tausaga. O le tagata maʻi e manaʻomia ona aveese le paʻu o le paʻu ma mea faʻapitoa faʻamaʻi ma togafitiga faʻavae.

O paʻu o le suka suka tumu i le faʻaaogaina o le vai i luga o vae ma lima. Latou te le manaʻomia togafitiga faʻapitoa ma pasia pe a uma le 1 masina. E leai se tulaga e tatau ona tosoina, sasaina, pe pipisi; a le o lea, e mafai ona faʻafeiloaʻi se siama.

O le rubeosis e faʻaalia i le mumu o le paʻu. E masani lava ona maua i tamaiti ma tagata talavou ma e le manaʻomia ai se togafitiga faʻapitoa. O le xanthoma o le maʻisuka e mafua mai i le gasegase lipid metabolism. O le tele o le gaʻo e faʻapupulaina i luga o le paʻu i foliga o samasama samasama, e faʻamau i luga o lima, pusi, ua, foliga.

Lipoid necrobiosis i le maʻisuka e faʻaalia i le malepelepe o mea fesoʻotaʻi. Nodules o lanu mumu-lanu mumu e aliali i luga o vae. Ona o le le lava o le toto, o le tiga, leai se faʻamaʻi maʻi o loʻo i totonu o la latou nofoaga tutotonu. O lenei togafitiga e le mafai ona mafai ona togafitiga. O meaola eseese e faʻavae i hormones, antiseptics, antibiotic e faʻaaogaina e faʻamalolo ai faailoga. E le gata i lea, o le physiotherapy o loʻo faʻamatalaina i ē na afaina.

O le amataina o se mea e pei o le paʻu o le paʻu i le maʻisuka o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se tasi o faʻalavelave matuia o le maʻi - angiopathy, e aʻafia ai le faaleagaina o toto toto ma fagu mucous.

O le tele o taimi, o tamaitai ma alii:

  • gaʻo gaʻo o le manava,
  • tulivae ma tulivae tulivae,
  • pusa pusa
  • vailaau faʻauʻu
  • faʻailoga
  • vae i totonu
  • vae
  • tauau o le tauau
  • faʻafeiloaʻi.

O le angiopathy e matautia i le tulaga o lo latou tulaga ogaoga ona o le le lelei o le faʻaaogaina o meaʻai i masini mumu.

O le taunuuga o le:

  • vevela paʻu
  • taloina
  • vevela paʻu
  • solia o le paleni o le paʻu o le paʻu,
  • faʻasalaga o puipuiga faʻaletonu.

Ae maise lava tamaitai e mafatia i nei faʻaaliga. Ioe, o foliga vaaia e faalagolago i le tulaga o le paʻu. I le taimi lava e tasi, o le sasaina i totonu o le vavae e le muta, o le perineum, vulva, ma le pubic area itch. O le mea moni, o le soifua maloloina o le tagata maʻi o loʻo faʻaitiitia, aua o le sasaina e tuʻu mai faatasi ma le mu ma le tiga.

O se fafine e ita, popole, le saogalemu. E faigofie ona paʻu i le atuatuvale, mafatia i le le mautonu, leai se fiafia i le olaga.

O tagata e maua i le maʻisuka ua masani lelei i se faailoilo le lelei o le faamai pei o le sasaina i vae. Muamua, o le paʻu e paʻu i le mea e tasi, o lona uiga o le itulagi, lea e le taua i le tetele, faʻalauteleina, e mūmū mūmū, ona ufitia i tamai vesicles e faʻaauau pea. O le sili atu o le suamalie i totonu o le toto, o le tele foi lea o le faʻalavelave o loʻo aʻafia.

E masani ona faʻaalia i le va o tamatamailima, i totonu o ogavae, le faʻaaogaina o tane ma fafine i luga o le gaʻo. Pe a faʻafefe, o loʻo puipuia le papa puipui o le paʻu, ona o le feaveaʻi ma mea e ono afaina. O le tigaina o le paʻu e sau faatasi ma lagona fetolofi, tiga.

E le gata i le autu o vae:

O le tigaina o le paʻu e le na o le pau lea o le faafitauli mo le maʻisuka. O le mucous membrane o mata e tiga foi. Talu ai ona o le paʻu o le gaosi gaʻo, e le lava le susu, leai se puipuiga mai le gaosiga masani o le vevela. O se taunuuga, o le mata o le mata, o se lagona mu, e maua ai le le mautonu, o le a faʻaitiitia le gaioiga vaaia. Faatasi ai ma faʻamatalaga faʻalauiloa, e tatau i se tagata faʻafomaʻi ona foliga mai e faʻamaonia togafitiga talafeagai.

O le retinopathy o le maʻisuka o se tasi lea o faafitauli i le maʻisuka.

O le faʻaalia o vaʻa ma le mago e mafua ai ona faʻaogaina i se mea vavalalata. Mo le puipuia o faʻamaʻi, e tatau ona matua tausia lelei le tumama o le tagata lava ia ma aloese ai mai le vevesi o vaega o faafitauli.

O le tigaina o le paʻu, paʻu, susunuina, mumu i tagata e maua i le maʻisuka i totonu o le vailaʻau e manaʻomia togafitiga i se falemaʻi. O le tagata lava ia i totonu o lenei mataupu e le aofia ai. E na o se tagata poto faapitoa i le dermatologist poʻo le fomai o le a mafai ona faʻatonuina le ala saʻo o togafitiga e talafeagai ma le tulaga o le maʻi.

O le faʻanofoina o le tino i fafine e mafua ai le maualuga maualuga o le suka i le urine. E le gata i lea, o le sasaina i tamaitai e afua mai i le soliga o le faiga o metabolic, le puipuia o le puipuiga o le lotoifale, ma le le lelei o le tumama. O isi mataua o le mimilo i luga o genitalia o loʻo avea ma nofoaga e faʻaleleia ai faʻamaʻi pipisi. O le mucosa vavalalata e mumu, manua ma microcracks i luga, e mafua ai le le mautonu.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

I le faʻaopopo atu i faʻafitauli i le toto ma le tumama, o le tinoina o le tino e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi mai feusuaiga (gonorrhea, syphilis, trichomoniasis, ma isi).

E na o se fomai poto e mafai ona taʻuina atu ia te oe pe faapefea ona faatea ese le vevela. Muamua, o le a ia faatonu mo le suʻega, ma e tusa ai ma ona taunuuga o le a ia faatonuina togafitiga. E matua faigata lava ona taulimaina lenei faafitauli, ae o tagata gasegase uma lava e mafai ona faatumauina se glucose masani. E taua le mulimuli i se taumafataga e faʻasaina ai le faʻaaogaina o gaʻo kulū faigofie ma le suga.

  • pe afai o le maʻi e mafua mai i se allergy, ona togafitia lea o le pruritus i le maʻisuka ituaiga 2 i luga o le faaaogaina o antihistamines (Tavegil, Suprastin, Cetrizin, Fexadine, Fenistil),
  • afai e mafua ai le faafitauli ona o le suka o le suka, ona toe iloilo lea o la latou vailaʻau,
  • e fautuaina e tausia e le aunoa le paʻu, faʻamamaina loloto i maʻa, kulimi, suauu, gaosia faapitoa mo le maʻisuka,
  • tapenapenaga faʻatau ma togafitiga faʻaleaganuʻu (soda, potassium pati, deco deco o oak) e faʻaaogaina e puipuia ai faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamaʻi pipisi e mafua ai le vevela o togafitiga e togafitia i le suauu ma vailaau faʻasaʻi e iai aʻafiaga faʻaleagaina ma aʻafiaga faʻapitoa,
  • afai o le paʻu o le tino e tumau, e faʻaaogaina faʻaoga o meaola,
  • o mea faʻapitoa ua faʻamaonia e faʻafilemuina ai le faʻaogaina o le tino,
  • maʻisuka e tatau ona aloese mai le vevela ultraviolet i vaega o faafitauli.

E talafeagai le taulimaina o lagona tuga i le maʻisuka faʻamalosi atoa. E mafai e le fomaʻi ona faʻasolo atu i ai fualaau e faʻaleleia ai le amio pulea o capillaries.

Mo le susulu ma le susunuina i nofoaga vavalalata i tamaitai, ua fautuaina:

  • ave antihistamines
  • i le i ai o faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻaaogā faʻaogaina faapitoa, kulimi, suppository, tablets,
  • aveese le ita o le mucosa ma le vevela.

Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamaʻi, ua faatonuina e le fomaʻi se togafitiga talafeagai.

O fua uma e filifili le tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona talanoa ma lau fomaʻi. E mafai ona e aveeseina le paʻu o le paʻu i le taele e faʻaaogā ai laʻau, decoresses, mea laiti:

  • O togafitiga o antipruritic vao ua saunia e pei ona taua i lalo: chamomile, marigold, manoa, sage ua fefiloi i le tutusa tutusa. 1 le ipu o le mea e maua mai le patatobox i totonu o le 500 ml o le vai kuka ma tuʻuina ai le mafanafana mo le afa itula. A maeʻa, faʻaopopo i vai inu. O le togafitiga e 10 aso i isi aso uma,
  • o se sipuni tele o le kulimi o le kulimi e faʻafefeteina i le 0.5 ipu ipu vai. I le mea e maua mai ai, o le suāsusu e faʻamalūlūina ma faʻaogaina i le nofoaga ua afaina. O le talosaga e faʻamautuina i se fusi ma aveese pe a maeʻa le 8-10 itula,
  • laʻau laʻau ma laumei. 1 le tele o sipuni o mea totino-raw e sasaa mai i se ipu vai inu. Faʻaosooso 1 itula ma faʻaalu faatolu i le aso mo le ½ ipu,
  • sasaa se sipuni tele o fuga linden 200 ml o vai inu ma ave afa afa i aso taitasi mo le 3 vaiaso,
  • o se sipuni tele o le lemonimonimo o loo faoa i le 400 ml o le vai inu. Faʻamalosia le afa itula, faamama ma faʻaalu fa fa aso i le aso mo le ½ cup 3-4 vaiaso.

O togafitiga faʻapitoa e le fofoina ai le maʻi, ae naʻo le fesoasoani e aveese ona faʻamatalaga faʻalauiloaina.

Ina ia puipuia le foliga mai o le suamalie i luga o le tino, e fautuaina tagata gasegase e faia se tele o gaioiga puipuia:

  • inu vai o le artichoke a Ierusalema, faʻamaonia le maualuga o le faʻamalosiina o mea i totonu o le toto - Ierusalema atisisuka ile maʻisuka,
  • Aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻamalosi malolosi. E tatau i tamaitai ona faʻaaoga vailaau faʻamalosi, hypoallergenic cosmetics, soap, shampoos,
  • aloese mai le suia o le suia-endocrine,
  • mataitu le mama ma le mago o le tino, ofuvae, seevae.

Afai e aliali mai pea le vevela, e tatau i le ua afaina ona vave sailia se fesoasoani faafomaʻi. O se tagata poto faapitoa poto faapitoa o le a faamautuina le mafuaaga o le maʻi ma faatonuina se auala talafeagai o togafitiga. I le maʻisuka, o le ola o le tagata lava ia e afaina i faigata ogaoga, talu ai e oʻo lava i le togavao e sili ona leaga e faʻaogaina i le tautala e mafai ona aafia ai le tuufaatasiga o le toto.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>


  1. Tkachuk V. A. Faatomuaga i le endocrinology molemole: monograph. , Falemaʻi o le MSU - M., 2015. - 256 p.

  2. Gurvich, M.M. Meaʻai mo le maʻisuka / MM. Gurvich. - M .: GEOTAR-Media, 2006. - 915 p.

  3. Dreval A.V. Finauga o le Endocrin. Faʻamatalaga ma togafitiga, GEOTAR-Media - M., 2014. - 416 i.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Aisea e tupu ai le maʻi i le maʻisuka?

E masani lava, faʻamamaina ipu, ate, fatu gaʻo fufulu oloa faʻasolosolo, faʻamafunaina toxins, talepe gaʻo. O le ate lea e pulea le maualuga o le kulukose i totonu oo tatou tino. Afai o le pancreas, mo nisi mafuaʻaga, ua gaosia ai le kulukose, o le ate e toso ese le toto mai le toto ma faʻamalamalamaina ia lava.

O le taimi lava e tupu ai se isi toilalo ma e le lava le suka i totonu o le toto, o le ate e faʻaosoina le sapalai, lafoina i totonu o le toto. O lea la o le paleni e faʻatulafonoina i tulaga masani. Ae o le taimi lava e malepelepe ai lenei faiga, o le kulukose e maualuga atu i lona masani ma o le paʻu e maua ai se tali faʻalotoifale. O le mea moni, o le paʻu o se faʻata o lo tatou soifua maloloina.

Tuʻuina i le va o tamatamailima, e pei o siama. O se tamaloa e le afaina, e faaleagaina ai le epidermis, lea e avea o se talipupuni paʻu. Ona oʻo mai ai lea o haʻi, faʻamaʻi pipisi e maua i le maʻisuka. E sili atu i le 30 ituaiga o dermatitis e mafai ona tupu i totonu o le maʻisuka ma le faʻaleagaina o le epidermis. E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, pe a uma ona faʻasolosolo, faʻalavelave ma manuʻa. Talu ai ona o le suka, e le mafai ona latou toso ese vave, o le faamalologa e tolu taimi le umi nai lo se tagata maloloina.

  1. faʻailoga
  2. tulivae ma tulivae,
  3. gaʻo gaʻo
  4. vailaau faʻauʻu.

E faapefea ona filifili se glucometer? O a vaega e tatau ona ou gauai i ai? Faitau e uiga i lenei filifiliga i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga