Urinalysis mo le suka: fuaina o aofaʻiga algorithm i aso taitasi

I le faanatinati o se tagata soifua maloloina, e toesea le suka, pe iloa i se mea itiiti ifo le taua. Ae ui i lea, o le tele lava o taimi, o ia mea le mama e aliali mai i le auiliiliga pe a fai e puletini beta mo le gaosiga o le inisalini.

Glucose i le tino o le tagata o le punavai autu lea o lona malosi. O le vailaau o loʻo aafia i mea uma o gaioioiga ma gaioiga i totonu.

E masani lava o upu glucose ma le suka e manatu tutusa lava, e ui o le fructose i le fualaau aina o se tasi lea o mea o gaʻo. Ma afai e te iloa o le suka toto e masani lava, ona le tatau ai lea ona i ai i le mimi.

E foliga mai, o se faailoga lenei o le atinaʻeina o togafitiga i le tino. Urinalysis mo le suka o le laasaga muamua lea i le faailoaina.

Symptomatology

Faatasi ai ma le faateleina o lenei faailoga, e amata ai ona lagona e se tagata ni faailoga patino. I le tele o auala, e tutusa i latou ma le ata na matauina i se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

  • E lagona e le tagata maʻi le gasegase faifai pea, o le gutu malolo (o se lagona o le "oneone" i le gutu, o le agavaʻa o le laulaufaiva o le uiga lea),
  • Paʻu paʻu i totonu o le itutino, vevela, vevela ma fue i le vaʻai vavalalata.
  • Vaivaiga ma le tiga o le loto, le mautonu.
  • Tigā toto maualuga.
  • Faateleina le vevesi.
  • Uiga masani.
  • Pau le gau pe, i se isi itu, o le faʻamaualuga o le fiaai.

O nei faʻaʻailoga uma o se faailo e tofotofoina mo le kulukose i le urine.

Tulafono mo le aoina mo suʻesuʻega i aso taitasi

Mo faʻamasinoga sili ona saʻo, e tatau ona e iloa le algorithm o le auala e aoina ai le urine mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega. E lua ituaiga o suʻesuʻega e faʻaaogaina, lea e faʻamautuina ai le maualuga o le suka i le aso ma le taeao.

O le faʻatonuina o le faʻasalaga lava ia e le mafua ai i se tagata ni faʻafitauli. O le mea autu e le o le misia lea o le gaogao ma mulimuli i se faʻamautu algorithm. O le mea lea, o se suʻega o urine i aso taitasi mo le suka o loʻo faʻatinoina i luga o mea e aoina i totonu o le 24 itula.

O a tulafono mo le aoina o urine mo le suka? I le 6 i le taeao, ua leai se aoga o le vevela, ma o lenei vaega ua sasaa atoa. E leai se mea e tuʻuina atu i ai: o le a le maua ai se faʻamatalaga mautinoa. Ma le isi, e tatau ona e aoina mai i aso taʻitasi le urine i totonu o le pusa e tasi. O le pa e faia seia aulia le 6 i le aso e sosoo ai.

A maeʻa le aoina o urine i aso taʻitasi, ona tusia lea o ana voluma i le itu. O le mea autu e luluina, ma o aso uma e ave i le suesuega i se voluma e 100 i le 200ml i se fagu ua saunia faapitoa.

Mea e manaʻomia mo le teuina

  1. O le urine i aso uma mo le suka e tatau ona na o mea mama ma muaʻi faʻamago. O le fufuluina o ipu o le a faʻapouliuli ai le mea o loʻo i ai ma suia ai le tali o le ala i le alkaline. Ma o lenei mea o le a faʻasese ai taunuuga o suʻega mo le suka i le uila.
  2. I le itu, e tatau ona e faʻamaonia le tele o diuresis, lou mamafa ma le maualuga.

Tala o le taeao

Mo se suʻesuʻega atoa o faafitauli e mafai ona tutupu i le tino o le fomaʻi, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suega taeao e fuafua ai le suka i le mimi. E aoina le aoina i totonu o se pusa faʻagogo māgo ma se tapuni faʻapipiʻi. E tatau ona tuʻuina atu suʻesuʻega i le sili atu i le 6 itula i le maeʻa ai ona faʻaogaina.

E ui lava ina ua mavae le itula ma le afa, o le fuafuaina o le maualuga o le suka i le urine e faigata ona o le amataina o suiga o meaola i le tuufaatasiga o mea.

Aʻo leʻi alu i le falemaʻi, e teuina i totonu o le pusaaisa, talu ai i le vevela i le fale, i le vevela vevela, o le kulūkose e pa'ū lemu, ma e le o toe faʻalagolago i auʻiliʻiliga talafeagai.

Saunia mo le suʻega

Ua leva le aso ao leʻi siakiina le maualuga o le kulukose o loʻo faʻamalosi i le urine, e fautuaina e taofi le taofi o meaʻai ma lanu paʻu (beets, oranges, tomatoes).

O le aoina o le toto mo le suka e tatau ona faia ma le tausisia lelei o le tumama. E taua tele e le oi ai ni meaola ninii e faʻafefe ai sugars.

Mai le falaoamata ma suamalie mo se taimi ua matua tuulafoaia, e pei ona saʻo le pasi sao mo le auiliiliga e le aoga. O le a manino lelei le iʻuga.

O gaioiga faaletino ma tulaga atuatuvale e tatau foi ona puipuia. E ao ona faʻataunuʻu le aoina o le suka mo le malologa ma se moe lelei i le po.

Fuaina o le suʻesuʻeina o le Urine

FaʻataugaNormTetele o le vavae eseMafuaʻaga talafeagai
Glucoseleaioi ai iinaO le maʻisuka, o le gasegase, le faaleagaina o le ate, hyperglycemia
Ketone tinoleaioi ai iinaMaʻisuka
Acetoneleaioi ai iinaO le maʻi suka
Taeao o le Taeao100 ... 300 ml300 mlO le maʻi suka, pyelonephritis
Malamalamamanino atoatoaTetele i le taimi o filifiligaO le taua o le masima, pyelonephritis, siama o le urinary tract
Manulele ma manoaUrinary tract infections, pyelonephritis
LanuLanu samasamaOrangeHepatitis, cholestasis, cirrhosis
BrownFaʻalavelave faʻaleagaina i le vailaʻau oona poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi pipisi
Lanu samasamaO taunuuga o le ave o fualaau
Lanu samasama poʻo le lanu samasamaManua o le gaʻo, inu tele, ave o togafitiga poʻo le pyelonephritis
Blackhemoglobinuria

Manatu o le tagata lava ia

E faapefea ona e filifilia le suka? Mo lenei mea, e tatau ona faʻatau mai ni faʻataʻitaʻiga faapitoa o le suʻega urinary. Fua o le suka i le urini e tupu pe a faʻapipiʻi le tagata suʻesuʻe i totonu o se atigipusa e iai mea.

E mafai foi ona e auina atu se vaitafe mo le fua. A mavae ni nai minute, o le faailo o le a maua ai se lanu e fetaui ma lou maualuga o mea le mama.

O le glucotest o loʻo i ai uma lava se filifiliga - o se lanu lanu lea e fuafua ai le faailoilo.

O aʻa mo le filifilia o le suka o loʻo faʻaalia ai le sili ona saʻo lelei pe afai o le urine ua faʻaputu i luga o se vaitaimi maualalo. Tolu vaega poʻo le faʻasolosolo i aso uma e itiiti ifo le faʻamaonia pe afai e tupu faʻapitoa le fuafuaina o le suka i totonu o le urine. O suʻega mo le suka e fuafua mo le afa itula o vaega.

E faapefea ona fuafua le suka i le fale? E vave lava ona e iloa o ia ituaiga suʻega e le faʻaalia ai le tulaga oi ai nei. Nai lo lea, e tatau ona e vaʻaia le mea sa i totonu o le tino i ni nai itula talu ai. O le mea lea, e mautinoa e le mafai ona fetuunai le fualaau o fualaau e faʻaitiitia ai le kulūkose e tusa ai ma iuga o le a faʻaalia e le pyocotest.

E itiiti pe faʻapefea ona siaki kulūkose ma faʻaosoosoina i se fasi siaki mo suʻesuʻega i fale. A maeʻa le gaogao, e tatau ona e faatali 30-40 minute ma aoina mai le urini i se fagu. Afai e leai ni eleelea e mafai ona iloa i lenei mea, ona aofia ai lea i totonu o le faitofaʻi lautele le 9 mmol / l. Ma i le 3% o mea e le mama, o le lanu i le fuataga e tusa ma le 15 mmol / L.

O ia suʻega e tatau ona faia mo se ata suʻesuʻe ile atoa pe tusa ma le faatolu i le aso:

O le a le mea na fai mai ai le suka?

O le masani o le faʻaaogaina o tino uma o tino e toetoe lava a faʻaaogaina le foliga mai o le le mama i le urine. Glucose mai le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le faʻaogaina o le toto, e tusa ai ma lea mea, e le tatau ona iloa i le urine. A le o lena, o le ata o loʻo faʻaalia ai se faaletonu o le tino.

Muamua, o le tikeri o le maualuga o le kulukose i le toto ua fuafuaina: i le aso e le sili atu i le maualuga o le 8 mmol / l i se tagata maloloina. O le tele o le tulaga masani o loʻo faʻamaonia ai e le o toe faʻafeiloaʻi e le 'eleʻele lona faʻasalalauga ma lafoina se vaega o lea mea i totonu o le urine. O lenei mea mataʻutia ua taua o le glucosuria.

Sa sau Safata ma le tele o meaʻai, e tele lava e tumu i vailaau faʻamalosi faigofie. I le taimi o le pasia e ala atu i le mea o loʻo i ai meaʻai, e faʻasalaina ma ulufale i totonu o le toto e ala i le papillae o le intinalinal.

Plasma e momoli meaʻai i le tino atoa ma, e ala i se tali atu i le inisalini, e ulu i totonu o sela. O se vaega o le kulukose e liua i le glycogen e faʻaputu i le ate.

O mea o loʻo totoe o loʻo faʻamamaina i fatugaʻo ma ulu atu i le urine muamua.

Ae i totonu o le renal tubules ei ai se polotini faapitoa e toe faafoi meaʻai i le toto. Ma seʻia maeʻa le faʻamaʻi atoatoa, e faasolosolo malie ona lafo i totonu o le toto e faʻamautinoa ai le maualuga ole kulukose.

Ae afai o le laasaga e masani ona sili atu le mamafa, o le kulukose e mafai ona tumau i sina vaega itiiti o le urine. O le mea lea, o le mauaina o lea mea i le auiliiliga o le urine ua manatu o se faailoga mataʻutia, le amanaʻiaina lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi tuga.

Tulafono o le aoina, metotia mo le faʻatinoga ma le faʻavasegaina o suʻesuʻega faʻamalosi mo le suka

E manaʻomia se suʻega faʻamaʻi mo le suka pe afai e masalomia e le fomaʻi o loʻo faʻalauteleina e le tagata le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi e fesootaʻi ma le galuega o fatugaʻo.

Glucose o se elemene taua o le toto, ae o lona i ai i le urini e avea ma faailoga autu mo le faʻaalia o se togafitiga i totonu o se tagata. Mo le mauaina o faʻamatalaga faatuatuaina, o le auʻiliʻiliga e faia i le urine mo le i ai o le kulukose i totonu, lea e ese mai le suʻesuʻeina o urine masani e le algorithm ma metotia o le gaioiga.

E mafai ona i ai le kulukose i le tino o le tagata, ae i se maualalo maualalo. O se suka itiiti o le a manatu e masani. Faatasi ai ma se maualuga maualuga o le gaʻo i le urine, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai o le glucosuria i tagata.

Glucosuria e tupu mo le tele o mafuaaga, o le autu o nei:

  • malfunctions o le system endocrine,
  • popolega faifai pea
  • luga o galuega
  • tele fualaau.

I le avea ai o se tali a le tino o le tagata, ua amata ona matauina se maualuga o le kulukose i le urine. Glucosuria e foliga mai i le talaaga o le alualu i luma o le maʻisuka ma le le lelei o le inu o le kulukose e fatugaʻo.

O le suʻeina o se suʻega faʻamaʻi mo le suka e talafeagai ma faʻamaoniga nei:

  • ulu matua
  • lagona faifaipea o le malulu ma le galala,
  • fiaai pea
  • faʻaauau pea
  • o le faʻaalia o faʻaaliga vaʻaia,
  • lagona le lava o le vaivai
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi o vae ma lima.

O le mafuaʻaga o le suʻesuʻeina vave o le faʻavave o le mamafa o le mamafa o le mamafa. I tagata, o faafitauli ma le gafatia e matauina, i tamaitai - o le soliga o le taamilosaga o le taotoga.

E faʻapefea ona aoina faʻasiliga i aso taitasi?

Afai o le suʻega o le taeao e tasi le taimi, ona aofia ai lea i aso uma le aoina o urina i le aso atoa. Mo le faʻataʻitaʻiga, e te manaʻomia se gafatia tele e mafai ona tuʻuina atu i le 3 lita o le mimi. I le gasologa o le aso, o le tagata gasegase e faʻaaogaina le vai i se fua masani masani, tausia le tumama mama.

Pe a pasia le suʻega o aso taitasi, o le algorithm o loʻo mulimuli mai o loʻo tuʻuina mai:

  • o le taeao muamua o le malaga i le faletaele ma le faʻaogaina o le vevela e aunoa ma le aoina o le urine,
  • mai le malaga lona lua, o le urine e aoina i totonu o se pusa tele,
  • aoina e ao ona faia i totonu o le 24 itula (mai lea taeao i lea taeao),
  • taimi uma, o le pusa faʻatasi ma le urini ua faʻapipiʻiina e tuʻuina i totonu o le pusaaisa, lea e fatuina ai se vevela lelei o le 4-70С,
  • i le aso na sosoo ai, e tusia e le tagata maʻi le numera o urini ua atofaina ia te ia i le aso,
  • o le faletupe faamaumauga o le mamafa, maualuga o le tagata,
  • pe a mavae le pasia o le auiliiliga, e mafai ona lūlū mea o loʻo i totonu o le masini,
  • e na o le 200 ml e ave mai le tino atoa o le urina ma sasaa atu i totonu o se pusa ua maeʻa saunia ma ua mama,
  • O lenei gafatia e tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa.

E tatau i tagata maʻi ona mataʻituina le tausisia o lenei algorithm. E tatau ona aoina le uʻamea i totonu o se pusa masani e tasi. E le tatau ona teuina i le vevela o le potu.

O faʻamaumauga faʻamaonia o loʻo faʻaalia ai mea na faʻasalalauina i totonu o le 1.5 itula talu mai le faʻataʻapeʻapeina mulimuli o le vevela.

Afai e sili atu le taimi lenei, o le suʻesuʻega e tuʻuina atu faʻamatalaga le saʻo ona o se suiga vave i le vailaʻau kemini o le urine.

Suga i se suega o le urine i le taimi o le maitaga

I le taimi masani o le fafine maʻitaga, e le tatau ona matauina lenei ituaiga o gaʻo i le urine.

Mai le vaiaso lona 27 o le maʻitaga, e masani lava ona i ai i fafine le i ai o pine i le faateleina o le suka o le urine. E mafua ona o le fetal manaomia mo le kulukose. Mo lenei mafuaʻaga, amata ona gaosia le tino o le suka o le tina, faʻaitiitia le gaosia o le inisalini mo sina taimi.

O le i ai o le kulukose i le faanatinati o fafine maʻitaga e fesootaʻi ma se avega mamafa i fatugaʻo. Latou te le mafai i taimi uma ona faʻamalosi ona sili atu, ma pasia se vaega i le faanatinati. O le taimi puupuu ma le tasi o le matauina o le maualuga o le urinary sugar i fafine ua maitaga, ua manatu o se mea e tupu masani ai le physiological.

Faatasi ai ma se faʻalauiloa faʻapipiʻi o lenei mea uiga ese, o le fafine e maʻitaga o le a sili atu ona atiaʻe le maʻisuka.

E faʻaalia lenei mea e ala i faʻamaoniga:

  • malosi malosi
  • o le fia inu pea, gutu malulu,
  • faʻaauau faifaipea
  • maualuga le toto maualuga
  • le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi i le va.

O le vaega aʻafia o tamaitai:

  • maʻitaga ina ua mavae le 30 tausaga,
  • o loʻo i ai le maualuga o le toto ma le urine aʻo leʻi maʻitaga,
  • mamafa tele
  • talu ona fanauina se tamaititi muamua e sili atu i le 4.5 kilokalama.

O fautuaga nei o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o le kulukose i le urine i fafine maʻitaga:

  • malolo
  • mataʻituina le malosi o le mamafa,
  • i lalo o le vaavaaiga masani a se fomaʻi,
  • tuu le ulaula ma le ava i le taimi o maitaga,
  • suʻesuʻega faifai pea
  • meaai meaai.

Metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le urine

O suega masani e le mafai ona iloa ai le i ai poʻo le toesea o le suka i le urine.

Mo lenei, o metotia faapitoa e faʻaaogaina:

  • Suʻega Nilander
  • glucose oxidase suega
  • Suʻega Gaines
  • lanu lanu
  • metotia polarimetric.

Faʻamatalaga laulau mo metotia o le fua o le kulukose:

Glucose metotia sailiiliMetotia Faamatalaga
Suʻega NilanderFaʻaopoopoga i le faʻasolosolo o se fomaʻi e faʻavae i le bismuth nitrate ma le masima Rochelle, ua faʻamavae i totonu o se vaifofo o soda. O le mauaina o le lanu enaena ma le suavai e faailoa ai le i ai o le suka i totonu. O le suʻega e masani lava ona maua ai se taunuuga lelei.
Glucose oxidase testGlukotest indicator pepa pepa ua faatofuina i le urine mo se lua sekone. E suia le lanu pe a iai le maualuga o le kulukose.
Le faʻataʻitaʻiga guinnessO le metotia o le metotia e faavae i luga o le faaopoopoina o le 20 fuga o le tagata toto i le urine e faavae i luga o le faasologa o le fefiloi ma isi i ipu eseese o le sulfate amea ma le vai na gaosia, soda ma vai, glycerin ma vai. O le ipu muamua ma le lua o loʻo faʻafefiloi ma sasaaina i le tolu. A faʻaopopo le reagent i le urine, e maua ai se lanu uliuli, pe a maeʻa ona vevela le paipa ile pito i luga seia oʻo ina afaina. O le vaifofo i le i ai o le kulukose i le urine e avea ma samasama.
Taimi lanu maʻaO le lanu o le urine ua fefiloi ma le alkali e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu. E faʻaaogaina le tele o lanu lanu Althausen.
Polarimetric metotiaI le faʻaaogaina o se polarimeter, o le gafatia o se mea e gaosia ai le carbohydrate e faʻafefe ai le uila o le malamalama i luga o se mea maʻoti e fuafua. Faʻaaogaina seasea.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o suʻesuʻega

E i ai faʻamaumauga o fua o le urine:

  • fua masani o le urine i aso taitasi - mai le 1200 i le 1500 ml,
  • lanu samasama samasama
  • urine structure ua manino,
  • maualuga le suka - e le sili atu i le 0.02%,
  • maualuga o le pH - e le itiiti ifo i le 5, e le silia le 7,
  • leai se manogi manogi,
  • o le aofaiga o le porotini e oʻo atu i le 0.002 g / l.

Ata vitio mai le Dr. Malysheva e uiga i tulaga masani ma mafuaʻaga o suiga i suʻesuʻega o urine:

Afai e sili atu le aofaʻi o tulaga faatauaina, o le tagata tomai faapitoa e puleaina le aoina mai o le ata atoa ma faʻamatalaina faʻamaumauga o suʻesuʻega e pei ona taua i lalo:

  • sili atu urine gaosiga i le aso - o le atinaʻeina o le polyuria i le talaaga o le tele o le suavai i luga o le tino e avea o se uiga manino o le maʻisuka poo le maʻisuka insipidus,
  • lanu uliuli - leai se vai i totonu o le tino po o lona taofi i totonu o masini,
  • siama faʻamatalaga - o le atinaʻeina o urolithiasis poʻo maʻi faʻamaʻi o gaʻo, mea e mafua ai ona o le pisa,
  • maualuga maualuga o le suka - o le maʻisuka, renal glucosuria,
  • maualuga pH - le lelei o gaʻo,
  • manogi manogi - maʻisuka, tele tino o le konetone,
  • sili atu fuatini - pyelonephritis, cystitis, maualuga maualuga, maʻi o le fatu, fatu fatu fatu, prostatitis (i alii).

Tulafono mo le aoina ma le masani o le suʻesuʻeina o le urine mo le suka

Glucose o se carbohydrate, o se meaʻai e aʻafia ai i gaioiga faʻasolosolo, o se sosaiete lautele o le malosi.

E tatau mo so o se tino ona tausia ana galuega taua. O le mea lea, e taumafai ai fatuga e taofi i totonu o le toto.

I totonu o tino o tagata soifua maloloina, o le kulukose e gasegase lava le gaʻo faamama - le mea e taʻua o le glomeruli ma ua matua gauai uma lava i totonu o le tino.

E masani lava, o le suka e le tatau ona i totonu o le mimi, pe o iai i le numera microscopic.

Ae afai o le a 'ai e le tagata le tele o meaai suka i le tasi taumafataga, o lona uiga o le suka o le a le faʻagesegese ona aliali mai i le urine.

E mafai ona i ai le kulukose i le urine ma i nisi faʻamaʻi (e pei o le maʻisuka). O le i ai o faafitauli ma le gaosiga o le gaʻo e mafai ona iloa e ala i le auiliiliga o le urine mo le suka.

Glucosuria - o le mea e taʻua o le i ai o le kulukose i le urine. I le avea ai o se tulafono, o le i ai o le suka e mafai ai ona tatou faʻamasinoina le maualuga o mea i le toto. O nisi taimi o lenei mea o se faailoga o togafitiga o fatugaʻo.

I tagata soifua maloloina, e mafai ona iloa le glucosuria o le physiological, ae o se mea e seasea tupu.

Faʻamaumauga o le aoina o Urine

O le aoina o le Urine mo suʻesuʻega e manaʻomia ai aʻoaʻoga e faʻamoemoe i le ausia o se taunuʻuga tonu ma le mautinoa.

E lua ituaiga o auʻiliʻiliga: taeao ma aso faisoo mo le suka.

O suʻesuʻega i aso uma i lenei mataupu e sili atu ona lelei, talu ai e mafai ai e oe ona iloilo le ogaoga o glycosuria.

Ole faiga mo le aoina o urine mo le auiliiliga e le mafua ai ona faigata. E ao ona aoina le falesa i le aso atoa.

O le uluai urina o le taeao e tatau ona aveeseina. O isi tautua na maua i le aso e ao ona aoina i totonu o le pusa e tasi.

E tatau ona teuina i totonu o se pusaaisa i le vevela o le 4-8 tikeri mo le taimi atoa e aoina ai le auiliiliga (fesoasoani le vevela o le potu e faʻaititia ai mea e maua i le suka).

O le faaputuga algorithm e faapenei:

  • I le 6 i le taeao, ua gaogao le otaota (ua sasaaina lenei vaega). Mo suʻesuʻega, e le o se faʻamatalaga taua.
  • I le gasologa o le aso, o mea uma e ave i totonu o se atigipusa tele (e oo i le 6 i le taeao e sosoo ai).
  • O le aofaʻi o le numera o le urine i aso uma e fuaina. O le fua fuataga o loʻo faamaumauina i le itu. E tatau foʻi ona faʻaalia le maualuga ma le mamafa o le tino o le maʻi.
  • O mea autu i totonu o le koneteina o loʻo faʻafefiloi (luluina).
  • 100-200 ml o le aofaʻiga o le volumes o loʻo faʻaaogaina i totonu o se pusa faʻapitoa mo le suʻesuʻeina o suʻesuʻega.

E manaʻomia e le tagata maʻi ona mulimuli i tulafono faigofie mo le aoina o le urine mo le suka.

Manaoga mo ipu: e tatau ona mama ma mama. Afai e le lelei le fufuluina o ipu, o le a faʻavaivai le vai i totonu ma maua se tali alkaline o le ala.

Faʻaleleia le ola o le urine mo le auiliiliga lautele: e le silia ma le tasi ma le afa itula. Ole televaveina o lenei vaitau e mafai ona maua ai ni mea e le mautonu, ona o suiga o meaola o le urine e suia i le taimi.

O vailaʻau o aso taitasi (i le ml), faʻapea foʻi le maualuga o le maʻi ma le mamafa o le tino, e tatau ona faʻaalia i luga o le pepa e tuʻuina atu.

E mafai foʻi e le fomaʻi ona tusia se taʻiala mo le suʻeina o le taeao. Mo nei faʻamoemoega, o le avemini e aoina i se mea mama, pusa mama. E tatau ona faʻamau faʻamaufaʻailogaina i se tapuni ma ave i le fale suesue e le silia le 6 itula i le maeʻa o le aoina.

Suʻega o suʻesuʻega o le urine

O le aso ao leʻi oʻo i le aoina o le urine mo se auiliiliga, e le tatau ona e 'ai i beets, tamato, fualaʻau suamalie, fala, ma isi mea e aofia ai lanu paʻu.

E taua le manatuaina o togafitiga o le tumama e mulimulitaʻia ina ia le maua ai siama e maua ai le sao i le gau o suka.

Afai e maua le kulukose i le suʻega masani o le urine, e mafai e le fomaʻi ona tuʻuina atu se faʻamatalaga mo se suʻega o le toto.

E sili atu le teena o le mea suamalie i le tasi aso ao le i aoina ina ia aloese ai mai le mauaina o le kulukose i le auiliiliga. O aʻoaʻoga faʻale-tino ma taʻaloga e sili atu le faʻaesea. O le mea lelei o le a avea o se aso malolo filemu ma se moe lelei i le po. E tatau ona aloese mai tulaga faigata.

E faʻapefea ona suʻe se suʻega faʻamaʻi mo le suka

Aiga | Diagnostics | Iloiloga

O se nofoaga taua i togafitiga faafomai o le auiliiliga o le urine mo le kulukose. O lenei suʻega suʻega ua faʻamatalaina mo masalomia le faʻaleagaina o gaʻo poʻo le maʻisuka. Mo le maua o faʻamaumauga sili ona saʻo, e tatau ona e iloa nisi o tulafono mo le aoina o mea ola. Faʻafefea ma pe a le a le taimi e suʻeina ai se suʻega faʻamaʻi mo le suka?

Ituaiga suega o le urine mo le kulukose

Ua iloa e le au atamamai ituaiga e tolu o suʻega suʻega mo le suka: auala faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga), taeao ma aso uma.

Mo le faʻaaogaina o le auala faʻapitoa, faʻataʻitaʻi i se pusa mama. Ona faʻaititia lea o le suʻega i totonu o le uila. A maeʻa le 5-7 sekone, e mafai ona e iloiloina le iuga. Faatusatusa le lanu o le pepa ma le fua o loʻo tuʻuina i luga o le pusa. Afai o le lanu o loʻo i totonu o le tulaga masani, o le suʻega ua manatu e le lelei. E gafatia e gaʻo le fufulu o le kulukose.

Afai o le lanu o le faailoga o le suiga e sui i luga o le fua (i le itu o le faateleina o numera), ona lelei lea o le taunuuga o le suʻesuʻega. O se faʻamatalaga tuusaʻo lenei mo nisi suʻesuʻega o le urine.

E mafai e lau fomaʻi ona faʻatonu se suʻega taeao po o le suʻega i aso taʻitasi mo le kulukose. O le metotia mulimuli e sili atu le aoga ona e iloa ai le faigata o le glycosuria.

Sauniuniga ma tulafono mo le aoina o urine

O uluai gaoioiga e faia i le aso ao lumanai le suʻesuʻega. O mea taumafa o loʻo i ai faʻamaʻitaʻiga e tatau ona faʻaesea mai le taumafataga. O nei mea e aofia ai launiu, beets, buckwheat, tamato, kofe, ti, fualaau. Mo sina taimi, ua fautuaina e lafoaʻi sukalati, pastry, sweets, ice cream ma isi mea gaosia.

I le aso e sosoo ai o le suʻesuʻega, aloese mai le soona fai o le lagona ma le mamafa o le tino. Aloese mai le tagofia o aspirin, diuretics, ma vitamini B.

A o leʻi aoina le urine, ia faia ni togafitiga mama i luga o le tino. E le tatau ona faia se suʻega faʻamatalaga i le taimi o le suʻega. Pe a tofia se suʻega o le urine taeao, aloese mai le 'aiga o le taeao.

O loʻo i ai ni mea manaʻomia mo meafale. E tatau ona kuka ma faʻagogo. Afai e le amanaʻia lenei tulafono, o le urine i luga o le faʻafesoʻotaʻiga ma le siosiomaga i fafo e maua ai se tali alkaline ma oʻo ai ina mataga. E mafai ona e faʻaaoga se pusa faʻapitoa e faʻatau atu i falemaʻi.

O le ola o le urine e le silia le 1.5 itula. E sili atu i le tapulaʻa faʻamaonia e mafai ona faʻaseseina ai iuga (o le mea faʻapitoa o meaola o vailaʻau).

Faʻasologa o taga

O le faʻatulagaga mo le aoina o urini i aso taitasi e le mafua ai ni faigata tetele. E faia lenei mea i totonu o le 24 itula. O le vaega muamua o le taeao e tatau ona sasaa. E le o se faʻamatalaga taua mo suʻesuʻega. O isi mea uma - tuʻu faʻatasi i totonu o le ipu e tasi. Teu i totonu o le pusaaisa i +4 ... +8 ° С. Manatua o le vevela o potu e maualalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le biomaterial.

O mea nei o se algorithm mo le aoina o urine i aso taitasi.

  1. E leai se aoga i le 6 i le taeao (ua aveese lenei vaega).
  2. O urine uma e alu i le aso e aoina i pusa tetele (seia oʻo i le 6 i le aso e sosoo ai).
  3. O le fomaʻi e fuaina le aofaiga o aso uma o le urine. O le taunuʻuga ua tusia i le itu. O le mamafa o le tino ma le maualuga o le tagata gasegase ua faʻaalia foi.
  4. O mea autu i totonu o le fagu e lulu.
  5. 100-200 ml ua ave i totonu o se pusa eseese mai le atoa o le voluma. O lenei vai ola e faʻaaogaina mo nisi suʻesuʻega.

O le saunia o mea mo se faʻataʻitaʻiga o le urine taeao o se faiga sili atu ona faigofie. E aoina le urine i totonu o se mea mama mama. Ona faʻamaufaʻailogaina lea o le fagu i se tapuni ufiufi ma auina atu i le fale suesue. E tatau ona faia lenei mea i le sili atu i le 6 itula pe a uma le aoina o mea.

I le taimi o le maitaga, o le suʻega o urine i aso taʻitasi e tuʻuina atu i totonu o le 9 masina. O lenei mea e taofia ai le atinaʻeina o le maʻisuka maʻisuka ma aʻafiaga e aʻafia ai mo le tina ma le tamaititi.

Vaega o le aoina o urine i tamaiti

O le aoina o le faʻamalosi o le taeao i pepe laiti, aemaise lava i teine, e le faigofie. O le tamaititi e televave feaveaʻi, i se faaopoopoga, e le pulea le faagasologa o le urination. Ina ia faia saʻo, mulimuli i taʻiala nei.

Faʻasaga le vai inu i luga o se papaʻu papaʻu (mo teine). Faatali mo ipu e faʻamalie e aloese mai le mu. A maeʻa, ala e fufulu le pepe. Tuu le pusa i lalo o le papa mo le pepe. Afai e inuina se mea itiiti pe faʻalogo foi i le leo o le vai, o le a vave tele. E mafai foi ona e faapipiiina se sipuni o le sipuni i totonu o le vai mafanafana i le eria o le perineal.

O le condom poʻo se ato faʻapitoa faapitoa o le a talafeagai mo le tama e fai ma pusa mo le aoina o le urine. E pei o se pusa paʻu ma se pu i le ogatotonu. O pito o le afifi o loʻo i ai se mea faʻapipiʻi. Faapipii i le pepe pepe ma tuu se peʻa luga i luga.

E le fautuaina e tagata tomai faapitoa le aoina mai o le urine mai lepela. Latou te aofia ai se gel e faʻafefe ai le vai ua faʻamaligiina. Afai e te tuiina le oloa, ona avea loa lea o le mea e tutusa ma le gel.

O nisi matua latou te aoina mai le urine mai o latou pepe. Ae peitai, e sese foi lenei mea. O le ie e fai o se faamama. A maeʻa, o le urine e leiloa ana mea totino ma e le talafeagai mo suesuega suʻesuʻe.

O le aoina mai o mimi mai se suauu e faʻaaogaina se tuilaina e le lelei foi. I lenei taimi, e le lelei le pepe. E mafai ona malulu le uu uila mo ia.

O le faʻaaogaina o se ulo e le o se fofo sili lea. Ae maise pe afai e faia i le palasitika. Faʻapipiʻi se pusa ina ia mafai ai ona maua se mea lelei atoatoa, o le a le aoga.

Faʻasalaina iuga

Afai e te mulimulitai i tulafono uma mo le sauniuniga ma le aoina o urine, i le leai o faʻamaʻi o le ai ai le auiliiliga o iloiloga nei.

O aso taʻitasi o le 1200-1500 ml. O le tele o nei faailoilo o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le polyuria poʻo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le lanu o le urine e masani ona lanu samasama. Afai e sili atu ona lanu le mimi, o lona uiga o se maualuga maualuga o le urochrome. O lenei vaega e mafai ona iloa ma le le lava o le inu o le vai poʻo le faʻavaivai i totonu o masini mūmū. O sea soliga e faʻaalia ai le maʻisuka.

I le maʻisuka, o le urine ei ai se manogi faapitoa e taʻu mai ai le i ai o le acetone.

O le masani masani o le manino.

Afai o se puaoa, o loʻo taʻu mai ai o salts of phosphoric and uricids e maua i le urine. Ma o le faʻamaoniga e faʻamaonia ai le i ai o urolithiasis.

O nisi taimi e maua ai ni mea leaga eleelea. O le faailoga muamua lenei o le mumu mumū i le urethra ma gaʻo.

O fua masani masani o le suka o le suka e mai le 0 i le 0.02%. O le tele o le laina ua faailoaina e faailoa ai le le atoatoa po o le maʻisuka. I le taimi o le maʻitaga, i se suega o urine i aso taʻitasi, e mafai ona iloa ai le suka i le tele o mea. O lenei eseesega e mafua mai i le toe faʻaleleia o le tino.

O le masani o le hydrogen index (pH) i le faʻamatalaga o le auʻiliʻiliga o le 5-7 iunite.

O le faʻatagaina o le porotini i le leai o faʻamaʻi e le sili atu i le 0.002 g / l. Afai o le auiliiliga o le auiliiliga na sili atu lona taua, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina o togafitiga faʻaleagaina i fatugaʻo.

O le faanatinati o se tagata maloloina e iai sona manogi malu ma le le mautonu. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e foliga tutusa ma le acetone.

O se suʻega faʻamatalaga mo le suka o se suʻesuʻega taua lea e fesoasoani e iloa ai le faʻaiʻuga o le fatu, maʻi suka ma isi faʻamaʻi. Mo le maua o faʻamaumauga saʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono uma mo le faʻaaogaina o le biomaterial. I le afiafi o le aoina o le urine, aloese mai le taumafaina o meaai, popolega, vailaau, ma faamalositino mamafa.

Suʻega faʻasolosolo i aso uma mo le suka

Faatasi ai ma le tele o suʻega suʻega o loʻo i ai i togafitiga faafomaʻi, o se nofoaga taua e maua e le suʻesuʻeina o le urine mo le suka. O le fufuluina o le kulukose e ulu atu i le toto e mafua ona o le galuega o le palanyma, e pei o le renal tubules.

E masani lava, i se tagata soifua maloloina, o le kulūkose i le iloiloga lautele o le urini e le o faʻatulagaina pe le sili atu ile 0.5 - 0.8 mmol / lita. O loʻo sili atu le maualuga o lenei tulaga i le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi o loʻo tutupu i le tino.

E le o taimi uma, o nei faaletonu e le faʻaleagaina.

Glucose o se vailaʻau faʻamalosi e talafeagai e faʻamautinoa ai le faʻatinoga masani o faiga uma a le tino:

  • cardiovascular
  • endocrine
  • muso
  • faʻamalo
  • ogatotonu ma le lautele o le tino.

I se faʻataʻitaʻiga lautele, o le kulukosese e le lelei

Faatasi ai ma oloa e 'aina e tagata, o le tele o mea e gaosi mai le tino, e maua ai le kulukose.

Afai o faiga uma o le tino o le tagata e masani ona galue masani, ona avea lea o vaega o le kulukose e ala i le toe gaosia o le tino e ulu atu i le toto.

E masani lava, e le tatau ona i ai le kulukose i le urine, ae o loʻo i ai nisi o mafuaʻaga i lalo o le aʻafiaga e iloagofie ai le kulukose i le urine.

Le mafuaʻaga e le fesootaʻi atu i togafitiga a le tino:

  • meaai glucosuria,
  • tulaga pe a uma ona mafatia i le atuatuvale,
  • le gaioiga faaletino gaioiga.

Glucosuria - o se tulaga lea e iloa ai le kulukose i le urine, e tupu pe afai e tulai mai suiga o le patho i le tino:

  • faʻafitauli i le endocrine (maʻi o le maʻisuka, maʻi o le thyroid, solia o laufanua oona),
  • o le kanesa o le pancreas, faiʻai,
  • togafitiga o le pituitary system,
  • tulaga i le maea ai o le faʻasaina o le myocardial,
  • faʻafitauli i le totonugalemu o le tino (strokes, multiple sclerosis),
  • eseese faʻafitauli o fatugaʻo ma le gafatia o le filtration faʻamalosi.

O a suʻega e faia e fuafua ai le kulukose

I le taimi muamua, o le kulukose e maua i se faʻataʻitaʻiga lautele o le maʻi, o lona uiga lea e le tatau ona masani ai. O se maualuga e sili atu i tulaga faatauaina masani e fautuaina atili ai suʻesuʻega o le urine. O le faateleina o le suka i le urine e le o se mea e maua mai i tagata. O maʻi na amata i le tino e masani lava ona faʻaalia i le tele o faʻamaoniga:

O le a lau mea e faʻaalia i le Zimnitsky

  • o le galala le pulea ma le mago o le mucous membranes,
  • faʻaauau faifai pea
  • lagona faʻapitoa i le itu i fafo (faʻafia i tamaitai).

Afai e matauina nisi o faailoga i le tagata maʻi, ona tatau ai lea ona faʻatalanoa se fomaʻi mo suʻesuʻega. Ae e te leʻi alu i le fomaʻi, e mafai ona e suʻeina se suʻega vave mo le suka i le uila. O le fale gaosi oloa e maua ai se numera tele o fasi siaki.

O le suʻeina o suʻega o le kulukose i le urine o se faʻaaliga manino.

Mo suʻega, e tatau ona e suʻeina i totonu o se pusa mama, pe a maeʻa le faia o togafitiga o le tumama, faʻaititia le laina mo ni nai sekone i le urine. I totonu o le minute, e mafai ona e iloiloina le taunuʻuga i le faʻatusatusaina o le pepa pepa i le fua, lea o loʻo i luga o le pusa.

Afai o le taunuuga e le lelei, o le. i luga o se fuafaatusatusaga, o le lanu o le fasi pepa o loʻo i totonu o le mea e taliaina, ona leai lea o se mea e te popole ai, talu ai o loʻo e taulimaina ma le manuia lou gaioiga o le glucose. Afai ei ai se suiga i le lanu o le laina o le faailo i le itu o le faateleina o le siʻitia i luga o le fua, o lona uiga o le taunuuga e manatu lelei.

O se taunuuga lelei o se faʻamatalaga tuusaʻo o isi suʻesuʻega i le urine. Muamua e tatau ona e faia se faasologa masani e iloa ai le i ai o le kulukose i le urine. E masani lava, o suʻega suʻega uma e sili atu ona sao nai lo sikola faʻataʻitaʻiga.

Afai i le auiliiliga lautele, o le i ai o le kulukose ua maua e sili atu le maualuga nai lo le tulafono faatagaina, ona e manaʻomia lea e faʻaauau suesuega.

Mo nisi suʻesuʻega, o loʻo faʻatulagaina se suʻesuʻega o suʻesuʻega o le urine mo le kulukose. E mafai ona e maua se faʻamatalaga e ala i le alu i se taimi atofaina ma se fomaʻi o le a faʻamatalaina pe faapefea ona saʻo le suʻega lenei suʻega.

O faʻataʻitaʻiga faʻatagaina e mafai ai ona vave faʻatalanoaina

Mo le aoina o urine mo le i ai o le kulukose, o loʻo i ai nisi o vaega o le auala e aoina ai. O le mea moni o le tasi vaega ole urine e le lava. Ao mai i aso uma mo le suka i totonu o pusa faapitoa.

O le taeao muamua o le taeao e le o amanaia, o isi vaega uma e aoina mai faasolosolo i le gasologa o le aso. O le atoa o le lapisi o le vai ua tuʻuina i totonu o se pusaaisa mo le teuina. O mea e aoina mai e le tatau ona faʻamaʻa.Aʻo leʻi ave le auʻiliʻiliga i le fale suʻesuʻe, o loʻo faʻafefiloi uma le vai, e na o le 100 ml e maua mai le aofaiga atoa. i aso uma.

O se pusa e leai se mea e faʻamaonia ai le 100ml o le mea suʻesuʻe ua sainia, o le aofaʻi o le tupe faʻaalu i le aso e tatau ona faʻaalia. E manaʻomia lou i ai o se faʻamatalaga tuʻuina atu e se fomaʻi ma oe. E tatau ona tuʻuina atu le ova mo le auiliiliga ile 3 i le 4 itula mai le taimi na aoina ai le vaega mulimuli.

O le suʻesuʻega o le urine i aso taitasi mo le suka e aoina i totonu o se pusa eseese

Umi i aso uma mo le suka

Suʻe suʻe - o le toto poʻo le suʻega o le urine mo le kulukose poʻo le hemoglobin glycated. E tatau ona faia se suega suʻe pe afai e te masalomia o loʻo maua e le tagata maʻi le maʻisuka.

Afai ei ai i se tagata uiga lelei, mo se faʻataʻitaʻiga, o le fiainu pea ma le faateleina o le tele o le urini, paʻu o le mamafa, vaivaiga ma faʻavaivaia le puipuiga, e tatau ona siakiina le maualuga o le kulukose i le toto poo le mimi.

E le gata i lea, o ia suʻesuʻega e masani ona faia e i latou ua uma ona maua i le maʻisuka ina ia mafai ai ona mataʻituina o latou tulaga ma, pe a talafeagai ai, fetuunai togafitiga ma mea taumafa.

Ituaiga o auiliiliga

I aso nei, o le suʻega o le toto poʻo le suʻesuʻeina i aso taitasi e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le maʻisuka. O autu autu o le metotia falesuesue ma le auala manino. E aofia ai ma le suʻega o le toleniga o le glucose ma le auʻiliʻiliga mo le hemoglobin glyc.

O le sili ona faʻalagolago ma faʻamaonia e taʻua o le metotia suʻesuʻe, lea o loʻo faia i totonu o fale suʻesuʻe faʻapitoa o falemaʻi.

Aʻo leʻi pasia le suʻega suʻe i le fale suesue, e mafai ona e faʻaaogaina le auala faʻapitoa - faʻaaogaina le mita o le kulukose toto toto.

O lenei metotia e saʻo, ae i lalo o le soifua maloloina o le masini, le faʻaaogaina o maa fou ma le teuina lelei o fasi siaki.

O isi suʻesuʻega e faia e faʻamaonia ai pe faafitia ai le siama o le maʻisuka. O se tasi oi latou e taua o se suega o le gasegase o le kullukose. O le toto e aveesea mai le maʻi 4 taimi ile 2 itula. Muamua, e ave le toto i le taeao i luga o se manava gaogao, ona inu ai lea e le tagata maʻi le 75 kalama o le kulukose ma toe aumai ai le toto ile itula, tasi ma le afa ma le lua. I le taimi o le suʻega, o le taunuʻuga e iloiloina.

Ole suega o le hemoglobin glycini e maua ai le toto suka mo se vaitaimi (e oʻo atu i le 3 masina). O lenei suʻega e fuafua ai le tele o le hemoglobin e fusifusia i kulūkose molekone. E fesoasoani e iloilo le manuia o togafitiga o le maʻisuka. Mo lana amio, e aveesea le toto mai le tamatamailima i soo se taimi o le aso.

Suesuega sauniuni

Ina ia mautinoa o faʻamaumauga o faʻamaumauga e faʻatuatuaina pe a mafai, ua fautuaina muamua:

  • Aua nei 'ai se mea mo le 8 itula,
  • aua le inu pia i le aso,
  • aua le faʻafefeteina le komipa pe fufulu ou nifo i le taeao,
  • 'aua nei e tago i se vailaau i le afiafi o le suʻega, ma afai e le mafai ona faalēaogāina le taliaina, ona logoina lea o le fomaʻi.

O le toto e tatau ona foaʻiina mai se tamatamailima, faʻapitoa i luga o se manava gaogao i le taeao.

Faʻailoaina o le iuga

O le suega o le suka e aofia ai le fuafuaina o le tele o le anapogi o le kulukose toto. Afai e sili atu nai lo le 6.7 mmol / l, o le a faailoa mai ai le i ai o le maʻisuka i le tagata maʻi. O le masani e 3.8-5.5 mmol / L.

Ae i nisi tulaga, o loʻo fautuaina pea le tagata maʻi e suʻe se suʻega o le faapaleni kullukose. Ua faia ina ia mafai ai ona fuafua pe iai se tagata na muaʻi maua i le maʻisuka.

I nisi tagata, i luga o se manava gaogao, o le kulukose e mafai ona masani, ae faʻapupula vave pe'ā uma ona 'ai - o se tasi lea o faʻamaoniga o le maʻisuka ma faʻaalia le kulūsese.

I tagata soifua maloloina, i luga o se manava gaogao, o le toto e le sili atu nai lo le 5.6 mmol / L o le kulukose.

I le maeʻa ai o le kulukose i le vai i le taimi o le suʻega i le va o le 30 ma le 90 minute, o lona maualuga e le itiiti ifo i le 11.1 mmol / L, ma a maeʻa le lua itula e oʻo ifo i le 7.8 mmol / L.

E maua i lalo o le glucose le faapalepale pe afai e itiiti ifo le maualuga o le suka i le 6.7 mmol / L, i le va o le 30 ma le 90 minute - itiiti ifo i le 11.1 mmol / L, ma a maeʻa le 2 itula - 7.8-11.1 mmol / l.

O nisi taimi e fautuaina foi le faia o se suʻega o le sugar sugar. I lenei tulaga, i ona luma o le tagata maʻi e le aloese mai le 'ai ma foai toto. Afai e sili atu le maualuga o le kulukose i le 11.1 mmol / L, e mafai ona taʻu mai se faʻamaʻi, o lea e tatau ai ona e faʻatalanoa lau endocrinologist mo se fautuaga.

Urinalysis mo le suka: fuaina o aofaʻiga algorithm i aso taitasi

O se suʻega faʻamatalaga mo le suka e mafai ona faʻatulagaina e le fomaʻi maʻi pe a ia masalomia o le tagata maʻi ua maʻi maʻi maʻi poʻo le faʻaaogaina o le tino. I totonu o se tagata soifua maloloina, o le kulukose e na o le toto lava e maua, o lona i ai i isi meaola olaola e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o soʻo se faʻafitauli.

Auai i metabolic processes, o se faʻapogai lautele o le malosi. E masani lava, o le kullukose e tatau ona foia le renal glomeruli ma ia gauai i totonu o tubules.

O lenei tusiga o le a fesoasoani i tagata fiafia e aoao atili e uiga i suʻega o suʻega mo le maʻisuka: o afea, aisea, ma pe faapefea ona foai?

Aisea e aliali mai ai le kulukose i le urine?

O le i ai o lenei vailaʻau i le urine e taʻua o le glucosuria. I le 45% o mataupu, e mafai ona masani pe a fai o le maualuga o le suka i le urine e maualalo. O se faʻaopoopoga o lenei faailoilo e mafai ona avea ma tali i le faʻaaoga sese o fualaau faasaina ma le faʻavevesi o lagona.

E ui i lea, o suiga i le tuufaatasiga o le urine e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi ogaoga faʻapitoa e pei o le glucosaria tele (faʻaaogaina o le gaʻo i gaʻo), Fanconi syndrome (i le taimi o le maʻitaga ma le fatu fatu), ma le maʻisuka.

O a ni tino autu o le maʻisuka lea e te manaʻomia e suʻe ai se suʻega urine? A maeʻa mea uma, e aofia ai lenei suʻesuʻega e mafai ona taʻu mai ai se faʻalauteleina o le kulukose.

E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi pe a lagona e se tagata:

  • o le fia inu ma le susu
  • faʻaosooso atu i le falemaʻi "sina mea itiiti",
  • tingling ma numera o vae,
  • vevela ma le ulu
  • vaivai ma le le fiafia
  • faʻanoanoa vaaia
  • maualuga le toto maualuga
  • fiaai le talafeagai.

E le gata i lea, o le isi faʻailoga o le maʻisuka o le faʻavave o le mamafa. O lenei faamai e aafia ai alii ma tamaitai i auala eseese. O sui o le tane e i ai le faaletonu i le galuega a le faiga o mea faitino (faafitauli i le gafatia, ma isi). O sui o le vaeluaga matagofie o le soifuaga faaletagata soifua ua i ai ni mea sese. I tulaga uma e lua, o le alualu i luma o le faamaʻi e iʻu ai i le leai o se fanau.

O le mea lea, e taua tele le faʻamaonia maʻi ile taimi ina ia mafai ai ona aloese mai taunuuga mataʻutia.

Ina ia fuafuaina le siama, o le tagata maʻi e tuʻuina atu se faʻataʻitaʻiga, o se fomaʻi e taʻu mai tulafono mo le aoina o mea.

Faʻapefea ona aoina le biomaterial?

E tatau ona maitauina o le suega o urine i aso taitasi mo le suka e sili atu le malamalama nai lo le taeao. E faia i totonu o le 24 itula. E masani lava, o le amataga o le pa e tupu mai i le 6-00 ma e oʻo i le 6-00.

O le algorithm mo le aveina o le urini e le mafai ona suia. O meaola faʻapitoa e aoina mai i ipu mama ma mamago. Mo le faigofie, e mafai ona faʻatau se pusa faapitoa i le fale talavai. I lenei tulaga, o le vaega muamua e le faʻaaogaina, ae o mea mulimuli uma e tatau ona aoina i totonu o le aso.

O se tulaga e le manaʻomia mo le teuina o meafaitino o le maualalo o le vevela pe a ma le 4-8 tikeri Celsius i totonu o le pusaaisa. Afai o le urine e na o totonu lava, o le maualuga o le suka o le a faʻaitiitia.

O fautuaga autu mo le aoina o le biomaterial:

  1. A maeʻa ona gaogao le vevela mo le taimi muamua, e tatau ona aveese lenei vaega o le urini.
  2. I totonu o le 24 itula, o le urine e aoina i totonu o se pusa mama.
  3. O taimi uma e te faʻaopopo ai se vaega fou, lulu le fagu.
  4. Mai le aofaiga atoa o le urine, e tatau ona ave mai le 100 i le 200 ml ma sasaa atu i totonu o se isi ipu mo suʻesuʻega.
  5. Aʻo leʻi pasia le suʻega, o le tagata maʻi e faʻaalia le kenera, tausaga, mamafa ma le maualuga.

Afai na amata le ao, ona le mama ai lea o le pusa poʻo le mea e fesoʻotaʻi ma le ea, lea e le tatau ona faatagaina. O le mea lea, e tatau ona e mautinoa o le mama o ipu ma tapuni le tapuni.

E leai ni faʻamatalaga faʻapitoa mo le aoina o le urine taeao.

O le tagata maʻi e tatau ona aoina le meaola i totonu o se pusa faapitoa, tapuni vaʻaia ma tuʻuina atu i le fale suesue i totonu o le 5 itula talu ona maeʻa.

Iloiloga o taunuʻuga o le suʻesuʻega o le urine

Afai e tausisia e le gasegase tulafono uma mo le sauniuni ma le aoina o le urine, i le leai o ni faamai, e tatau ona i ai iuga o le suesuega.

O le urine i aso uma mo le suka e tatau ona i totonu o se voluma mai le 1200 i le 1500 ml. O le sili atu i nei faailoilo e mafai ona taʻu mai ai le tupuga o le vevela poʻo le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lona lua.

Le lanu o le urine i se tagata maloloina e tatau ona lanu samasama. Ma o le lanu o le urine i le maʻisuka e lanu lanu, o loʻo faʻaalia ai se maualuga o le urochrome. O lenei vaega e aliali mai ma le le lava o le vai poʻo lona faʻamaʻi i totonu o masini mūmū.

I le leai o ni faʻamaʻi eseese, o le urine e manino. Afai o se puaoa, o loʻo taʻu mai ai o loʻo i ai i totonu phosphates ma urates. O lenei faiga e faʻamaonia ai le atinaʻe o urolithiasis. I le faʻaopoopoga, o mea totoe o le pulusala lea e faʻamalolo i le taimi o le mumū tele i fatuga ma okeni o le urethra e mafai ona i ai i le palamalie palapala.

O le maualuga o le maualuga o le suka e tatau ona i ai i le tulaga 0 i le 0.02%. O le sili atu i lenei laʻau e faʻaalia ai le maʻisuka malosi poʻo le toilalo.

O le masani o le eleʻele hydrogen (pH) e mai i le 5 i le 7 iunite.

O le masani o le protein i le leai o faʻamaʻi e mai le 0 i le 0.002 g / l. O le tele o mea e faailoa mai ai se faʻaleagaina o le gaioiga i fatugaʻo.

Le manogi o le urine i totonu o se tagata soifua maloloina e le tatau ona faʻamaonia pe patino. Ae ui i lea, faatasi ai ma le atinaʻe o faʻamaʻi, e sui.

Ma, faatasi ai ma le maʻisuka, o le manogi o le urine e mafai ona pei o se elemene le lelei.

O le masani o le suka i le urine o fafine maʻitaga

O tamaitai i se "tulaga" e manaʻomia ona faia lenei suʻesuʻega mo le 9 masina ina ia mafai ai ona pulea uma taualumaga i le tino.

Talu ai o le maʻisuka faʻamalosi e mafai ona tupu i le taimi o le maitaga, ua faia le faʻataʻitaʻiga e puipuia ai maʻi ma aloese ai mai le ogaoga o taunuuga mo le tina o loʻo faatalitali ma le pepe.

I le tulaga pe a malosi le fafine, o lona uiga o le masani o le suka i le urine e 0-0.02%. Ae afai e sili atu le taua i lenei tulaga, e le tatau ona e ita i le taimi lava lena. O ia suiga e faʻaalia ai le toe faʻaleleia o le tino o le tina i le lumanaʻi. O fomaʻi e fautuaina le faʻatonutonuina o se suʻesuʻega faʻapitoa, ma afai e le o tausia le suka suka, ona tatau lea ona e ilia le faʻamalo.

E pei o isi tagata gasegase, o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto o loʻo faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka. Ina ia faʻamaonia saʻo, ua faatonuina e le fomaʻi se suʻesuʻega e uiga i le faʻaogaina o le kulukose i totonu o le uila.

E tatau ona maitauina o le maʻisuka ituaiga i le tele o tulaga e alu ese pe a mavae le fanau mai o le pepe. Ae o nisi taimi e mafai ona alu i le maʻisuka ituaiga 2, o le mea lea e tatau ona mataituina e le fomaʻi i taimi uma i totonu o falemaʻi faʻalavelave. E le gata i lea, e manaʻomia e le tina faʻamoemoe le lava o le moe, 'ai saʻo, e mafai ona e mulimuli i mataupu faavae o meaʻai mo le maʻisuka ma pulea le mamafa o meaʻai, lafoaʻi amioga le lelei ma faia suʻega i le taimi.

O se suʻega o le urine mo le suka e fesoasoani e iloa ai e le gata o le maʻisuka, ae o isi foi maʻi. Ina ia aloese mai se tulaga e faʻasese ai le glucose norm in urine, e tatau ona mulimuli i tulafono uma mo le faʻaaogaina o le biomaterial.

O le vitio o loʻo i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i fua masani masani pe a suʻe se suʻega faʻamaʻi mo le suka.

Tuua Lau Faamatalaga