Gastroparesis: o se faʻalavelave o le maʻisuka, mea e tatau ona e iloa

Maʻisuka gastroparesis - O se faʻamaʻi e tupu ona o le umi faaumiumi o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o le gaioiga o le tino.

O se vaega o le paʻu o maso gastric, o le aʻafiaga leaga o le faʻaogaina o le masini.

O le mafuaʻaga lea e masani ona faʻatasi ai lenei faʻamaʻi ma nisi faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le a le gastroparesis

Gastroparesis o se soliga o le gaioiga o le manava, o lona uiga, o le faʻaitiitia o le vavave o ona maso.

I le taimi masani o le faʻaogaina o le meaʻai, o meaʻai e pasi faasolo atu i totonu o le manava, faʻasolosolo atili gaioiga. I le gastroparesis o le maʻisuka, e tumau pea i totonu o le manava: o sea solitulafono ua mafua ona o se maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ua afua ai le le lelei o le tino.

O le mea mulimuli e aʻafia ai le faaleagaina o neura e maua ai mea aoga ma enzymes e talafeagai mo le faʻatinoina tatau o le faʻasiliina o meaai. O le mafuaʻaga, o le faʻamaʻi e mafua mai i le solia o le motile gastric, talu ai e leai ni faʻalavelave faʻapitoa i le fuaina o meaai.

O le maʻisuka ituaiga o gastroparesis e atiina ae i le tele o tausaga ma ua manatu o se faʻamaʻi e le masani ai. O le tele o taimi, o tagata e faalagolago i le insulin-o loʻo faʻaalia i ai.

Mafuaaga o togafitiga

E tele mafuaʻaga e fesoasoani i le atinaʻeina o gastroparesisi o le maʻisuka:

  • o se faʻalavelave o le maʻisuka - maualuga maualuga o le toto suka e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o siama namu,
  • faiga faʻapipiʻi i totonu o le paʻu e aʻafia ai le galuega a le manava,
  • le faʻamalosi pe faʻaʻumiʻumi le faʻaaogaina o fualaau - vailaau faʻasaina, pusa momoe,
  • faʻasiliga pe a uma le taotoga - faʻaleagaina le nerve vagoa,
  • faʻamaʻi o le faʻalavelave faʻalavelave - maʻi o le Parkinson, faʻamaʻi,
  • chemotherapy
  • leai o meaʻai i totonu o le tino,
  • tulaga faigata.

O gasegase gastroparesis i le tele o tulaga e tupu ona o le umi o le maʻisuka. E tele taimi e mafai ona o mai faatasi ma le maʻi o le inumaga po o le soʻo.

Faʻalagolago i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le togafitiga mo le maʻisuka, poʻo le ogaoga o gastroparesis, e mafai ona faʻaalia i le malosi o gasegase malosiaga. O autu autu e:

  • afu, o nisi taimi e liua ai i le vomiting,
  • vave faʻavave
  • mamafa i le manava pe a uma ona 'ai,
  • mativa leaga
  • paleni mamafa
  • vaivaiga
  • toso
  • tiga o le tino.

Gastroparesis i le maʻisuka malosi e sili atu lona faʻaalia manino pe a uma ona faʻasaina meaʻai mo tagata mamaʻi - falai, gaʻo, suamalie, ma isi. I le taimi muamua o le maʻi, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le maluelue. E mafai ona amata amata togafitiga o faʻamaʻi o le maʻisuka gastroparesis pe a uma ona faia faʻataʻitaʻiga.

Faʻamatalaga ma togafitiga

O le gasegase gastroparesis e maua ile iuga ole suʻega ole suʻega ma suʻega meafaigaluega. Faʻamatalaga Faʻamatalaga:

  • Radiography - o se suʻesuʻega o le mucous membrane, faʻataʻitaʻiina le faʻaaogaina o le faʻamalolo litaea,
  • Iloiloina o le tulaga o le setete system system,
  • Manometry gastric - fuaina o le mamafa o le vaega o meaʻai,
  • fibroesophagogastroduodenoscopy - iloiloga o le setete o le manava, faia o se biopsy,
  • suʻe toto - faʻamoemoe o le suka toto
  • suʻeina o le manava - faitauina o le saoasaoa o le toto.

O auala mo le togafitia o le maʻisuka ituaiga o le maʻi e faʻalagolago lava i taunuuga o le suʻesuʻega. O le tele o taimi, latou te aofia ai le tagofia o vailaau e faʻaleleia ai le motilusuga gaogao ma maualalo ai le toto suka.

O se togafitiga faʻapitoa e filifilia mo tagata maʻi taʻitasi, e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o mafuaaga ma uiga o gastroparesis.

O vailaʻau e faʻamalolo ai faʻamaoniga o le faʻamaʻi:

  • Erythromycin - o se vailaau faʻasaʻo e faʻasolo i tamai tofo e faʻaosofia ai le faʻamavaeina o musika o totoga maso,
  • Metoclopramide - faʻavaveina le tafe o meaai i totonu o le togafiti laiti,
  • Domperidone - faʻaleleia le gaʻo o le manava.

I le vomiting lea e tupu pe'ā uma ona 'ai, o vailaʻau maʻisuka uma ma fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le manava o loʻo faʻamatalaina i foliga o sipuni. O le mea lea, o fualaau faasaina ua vave ona gaoioi ma taofia le tupu mai o le vomiting.

Faʻatasi ai ma se tulaga masani umi i le taimi o le gastroparesis o le maʻisuka, e tusa ai ma faʻamatalaga a le fomaʻi, o nisi vailaʻau e faʻamalolo ai faʻamaoniga, e pei o Motilium poʻo Metoclopramide, e mafai ona taofi.

Meaʻai maloloina

O le gastroparesis o le maʻisuka e faʻatatau i le tausisia o taumafa ma meaʻai paleni. Ina ia faia lenei mea, e fautuaina e 'ai soo, ae i ni vaega laiti, lea e puipuia ai le atinaʻeina o se setete o le hypoglycemia.

O meaai e tatau ona suavai ma vaivai, e tatau ona tatuʻese lelei. I le noatia ma le fai fuafua i faʻamautuga uma ua faʻatūina, o le a faʻavave ona faʻavave le gaogao.

O nisi tulafono mo le tausisia o se taumafa mo gastroparesis faasaga i le maʻisuka:

  • ao leʻi 'ai, e tatau ona e inuina 1-2 ipu tioata e le o faʻasalaina, o le filifiliga aupito sili ona lelei poʻo vai inu,
  • meaʻai maualuga fiber e faʻamautu i totonu o se mea faʻaleleia,
  • na o moa ma le maualalo o le gaʻo gaʻoina meaʻai o aano o manu fasi,
  • e tatau ona faia le taumafataga mulimuli i le sili atu i le 4-5 itula ao le i momoe.

O le fufuluina o le manava poʻo le savali o le a faʻaleleia lou manava. O na faʻatinoga faʻatasi ma se taumafataga e mafai ona faʻaleleia lelei le tulaga o le maʻi.

Puipuiga

O le puipuia o le tausia lea o le soifua maloloina o le maʻi i le gasologa o le maʻisuka. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona mataʻituina le toto toto, mulimuli i se faiga o meaai ma tulafono paleni, faia togafitiga mo togafitiga.

Faatasi ai ma le faʻatagaga a le fomaʻi, e le tatau ona ave le inisalini aʻo leʻi 'ai, ae a maeʻa - o le a faʻaʻateleina lona aafiaga.

Ina ia faʻaleleia o latou lava tulaga, o le maʻisuka e tatau ona fai masani faʻamalositino faigofie - o lenei mea o le a fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ona o lona faʻamalamalamaina o maso maso.

Mo le sili atu ona manino o lona maualuga, ua fautuaina e faʻatau se glucometer.

Lotoina i le maʻisuka. mafuaaga ma metotia o tauiviga

Lotoina i le maʻisuka: mafuaʻaga ma metotia o tauiviga

O le vaʻaia o le abdominalise o se tulaga lea e lagona ai le manava o le manava, tumu ma malosi, o le tele o le kesi e maua i totonu o le iniseti, paʻu, tiga ma le paʻu tele. Ma e ui lava ina o le faʻamaʻi e le ogaoga ma e mafai ona foliga mai i soo se tagata, e aumaia ai le faʻavauvau ma le le toʻa i le maʻisuka. O se faaputuga tele o le gas i totonu o le manava e mafua ai ona paʻu le toatele o tagata, le maasiasi ma lagona le le fiafia i luma o isi, ma o le talanoa foi e uiga i se faafitauli talitutusa i nofoaga faitele e le taliaina foi.

Faʻaleagaina i le Maʻisuka: O Mea e Sili ona Mafuaʻaga

O le tele o taimi, o le afaina i totonu o se tagata e mafai ona mafua mai tulaga nei:

- o le faʻaaogaina o nisi o vailaʻau maʻisuka, mea o le suka (sorbitol, ma isi),

- foloina o le ea i le taimi o taumafataga,

- solia o le microflora i le inumaga,

- ita o le kolo.

O le a le mea e fai pe afai e faʻafuaseʻi ona i ai se tulaga faʻapitoa ia te oe ma pe faʻapefea ona fesoʻotaʻi nei manatu: afaina ma le maʻisuka? E foliga mai, o le mafuaʻaga o le pagatia o le le lelei o meaai, aua o nisi meaʻai e mafua ai le fafaga. E fautuaina e toe iloilo mea na 'aina i le aso na muamua atu, pe i ai ni meaʻai falaoamata, mea inu gaʻo, meaai falai ma ulaula i mea taumafa? Pe atonu na galo le maʻisuka e tatau ona e 'ai i ni vaega laiti, ae tele taimi? Ma e leai se leaga e tupu i lou manava. Ina ia e maua le lagona lelei ma lelei, e mafai ona e faia mea nei:

- 'aua neʻi' ai le meaʻai i se vave vave, faʻatau lelei,

- aloese mai le inu o mea inu faʻamaʻavale ma pusa paʻu,

- 'aua le' ai meaʻai e pei o le launiu, pi, pupu vine, lentils, pi, falaoa paʻu,

O le tiga malosi i totonu o le manava ma le maʻisuka e mafai ona faʻamavaeina i ni mea faʻapipiʻi faigofie (mo se faataitaiga, leai-spa).

Tulaga e manaomia vave togafitiga faafomaʻi

Afai e afaina i le maʻisuka e tuʻuina atu ma faʻamaoniga e pei o ogaoga tiga, ogaoga i le toto, manava, vomia, ogaoga o le kuluma, aua le faʻaumatia le taimi ma valaʻau i se fomaʻi i le fale. Tuuina atu faʻamaʻi o loʻo i ai nei, o le a fesoasoani e faʻamautu ai le mafuaaga moni o le faʻasalaga ma faʻatonuina togafitiga sili ona lelei. Afai o nei tulaga na amata ona faʻalavelave ia te oe i le tele o taimi, o lona uiga e taua tele le feutagai ma se gastroenterologist ma toe iloilo lau meaʻai.

E le gata i lea, o le afaina o le gasegase e mafai ona avea o se taunuuga o ia ituaiga o faamai o le gastrointestinal tract, o le pancreatitis, dysbiosis, helminthiasis ma isi. Ona tatau ai lea ona iloa ma fofo isi faamaʻi na mafua ai le malosi o le gaosia o gaʻo. I le lautele, aisea e faʻatali ai mo faʻafitauli o le soifua maloloina? E sili atu ona faigofie le taumafai e aloese mai le afaina, nai lo le tauina mulimuli ane.

Puipuiga o Flatulence i le Maʻisuka

O meaai lelei ma vaega talafeagai o meaʻai e tatau mo lau gastrointestinal tract ina ia mafai ona galue e aunoa ma ni faʻaletonu. O gaoioiga faaletino o le a fesoasoani foi e aloese mai le tele o le gaosiga o le kesi, aua o le umi o le nofo i se nofoaga e tasi e faʻaosofia ai gaioiga i totonu o le manava, aʻo faʻamalosia e le taʻaloga lana galuega. E tusa lava pe faʻamalosia oe e lau galuega galue e taʻitaʻia oe i se olaga nofofua, aua nei galo e te alu i fafo mai le nofoa ma faimalaga laitiiti.

http://diabetal.net/interesno/ 476-vzdutie-zhivota-pri-diabet e-prichiny-i-sposoby-borby

Maʻisuka gastroparesis: o le a lea?

O le maʻi gastroparesis o se tasi lea o taunuuga o le maʻisuka. E foliga mai e le ogatasi ma le maualuga o le suka i le maualuga o le maualuga o le suka pe a uma le faagasologa o le maʻisuka i le tino mo ni nai tausaga.

Pe a tupu mai le gastroparesis, e tupu mai le paʻu o le manava, ma o se taunuuga o meaʻai e taofiofi i totonu o le okeni nai lo tagata soifua maloloina.

O le faagasologa o ia faiga i totonu o le tino e le afaina ai le galuega o neura, lea e nafa ma le tatalaina o le enzymes ma mea aoga, faapea foi ma le puleaina o maso, lea e mautinoa ai le faagasologa masani o le faagasologa o le taumafaina o meaai. O faʻalavelave e mafai ona aʻafia ai totoga uma o le tino (manava, vavae), ma vaega uma o le tino.

I le avea ai o se tulafono, o uluaʻi faʻaaliga o le gastroparesis o le maʻisuka e faʻaalia i le leai o se lagona, faʻavaivaia mafaufauga ma le mago.

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o sea suiga o se maualuga maualuga maualuga o le suka ma faʻalavelaveina le faʻaogaina o le tino e mafua ona o le maʻisuka.

E i ai faʻamaʻi ma tulaga e mafai ona faatelevaveina le atinaʻe o gastroparesis. E aofia ai:

  • manava o le manava
  • ituaiga o faʻamaʻi pipisi,
  • gasegase gasegase
  • hypothyroidism
  • anorexia nervosa
  • popolega faifai pea
  • scleroderma
  • o aʻafiaga o fualaau faasaina e mamanuina le toto toto,
  • afaina poʻo le manava o le manava,
  • isi eseesega.

I nisi tulaga, o le atinaʻeina o se maʻi e mafai ona faʻaosofia ai se faʻapitoa o mea taua.

O foliga vaaia o le gastroparesis e mafai ona faaosofia ai le taumafaina tele o le ava malosi, kofe, meaai gaʻo. O le mea lea, o le faʻaaogaina lelei o nei oloa e fautuaina e oʻo lava i tagata soifua maloloina.

I le taimi muamua o le gasegase o le faamai, e mafai e le tagata gasegase ona faitio i le le mautonu.

E i ai foi lona salu ma se lagona o le manava atoa, e tusa lava pe itiiti le tele o mea taumafa na aina. E mafai foi ona mafua ai le gaioiga, viliina, fulafula, tapunia, poo le manava.

I mataupu taʻitasi, o faʻamaoniga lea e lagona ai e le faʻaosooso ia lagona e matua patino lava.

O le gastroparesis o le maʻisuka e mafai ona mafua ai se suiga tele i fua o suka. I le iai o se faʻamaʻi, o le mauaina o faailoga masani o le a matua faigata tele, e tusa lava pe o loʻo maʻi le tagata maʻi i se meaʻai malosi.

O taunuuga

Talu ai o le gastroparesis e mafua ai le 'ai o meaai i totonu o le manava, o lona pala e amata.

Talu ai ona o ia faiga, o se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o siama faʻamaʻi ua faia i totonu o le mea oona. E le gata i lea, o loʻo maua i luga o poloka le meaʻai i meaʻai o loʻo i totonu o poloka poloka, lea e atili ai ona aʻafia le aveesea o meaʻai mai le manava.

O le isi faafitauli e le maalofia e maua mai i le gaosroresis o le faateleina lea o le maualuga o le suka. O le mea moni, o le manava e leai se taimi e faʻataʻi ai le tele o meaʻai mo se vaitaimi, lea e le ogatusa ma le maualuga o le inisalini na gaosia.

Mo lenei mafuaaga, o le pulea o maualuga o le suka e matua faigata. O lenei faafitauli e sili ona afaina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona pulea e ala i le mulimulitaʻia o se taumafataga maualalo ma le faʻaaogaina o tui laʻititi o inulin. Afai e tele ni tui e faʻaaogaina, aloese mai le hypoglycemia o le a matua faigata lava.

Isi auala o togafitiga

I le laasaga muamua, e mafai ona e faʻamalosea le faʻamaʻi, faʻaaoga isi fualaau kuka.

O fesoasoani i mea tau otaota e aofia ai:

  • moli moli,
  • artichoke
  • laulaau laulaau
  • ageluica.

E le gata i lea, o le aloese mai meaʻai i totonu o le manava, o le a fesoasoani i le saina Hawthorn ma le ipu vai ma le kulimi o le lemoni ao leʻi 'ai. O metotia ua lisiina o le a fesoasoani i le fetuutuunai o le mea e gaosia ai meaai mo le taumafaina o taumafa ma le lelei o le taotoga.

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻaleagaga o le tagata lava ia. O le mea lea, ao lei amataina togafitiga ma le fesoasoani a le "tinamatua" tusi, ia mautinoa e faʻatalanoa se fomaʻi. O le tagata faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e filifili le fomaʻi saʻo, ma fesoasoani foi e fuafua le fua o le oloa ma le malosi o togafitiga.

I le faʻaopoopoga i le faʻaaogaina o togafitiga faʻatoʻaga, o faʻamalositino faʻapitoa foi e maua ai se aafiaga lelei i le tau faasaga i le gastroparesis. Faʻaaofia ai le savali (poʻo le taʻavale) pe a uma le 'aiga o le afiafi i au masani masani.

E le gata i lea, o le galuega gastric o le a faʻaleleia e ala i lagona loloto i tua ma tua atu o le manava mo le 4 minute (i le taimi lenei e tatau ona i ai se taimi e faia ai le itiiti ifo ma le 100 faletupe).

O le a le mea e tau atu i ai le gaʻo susu?

O le tele o mea e mafua ai le tele o faamaʻi, e pei o le fatu fatu, stroke, kanesa, toto maualuga, maʻisuka ituaiga 2.

O tausaga taʻitasi, o le manuʻa e fasiotia le faitau miliona o tagata. Toeitiiti lava o tagata uma o loʻo mamafa tele ua i ai le "muaʻi maʻi suka," ma e iai ni aʻafiaga ogaoga o maʻi ma le oti. Latou te le iloa e uiga i ai.

A oʻo ina amata ona maua e le tagata le mamafa, aemaise lava le gaʻo i lona manava, o le paleni o meaola i totonu o le tino ua faʻalavelaveina, lea e oʻo atu ai i foliga o faʻamaʻi.

O le gaʻo i le manava o se faʻamaoniga mai lou tino e tatala le ala mo le mumū masani i lou tino, matua o le tino ma le mana o faʻamaʻi i luga o oe, lou tino.

O foliga vaaia o le mumu i le tino o le tagata ma faʻamaʻi eseese e mafua ai ona e faʻamalolo.

Ma o le a oʻo mai le taamilosaga mataʻutia, mataʻutia, pe afai e te le puleaina lou mamafa.

1. O le inisalini o se mea taua tele i le teuina o gaʻo i luga o le manava

Ua iloa e tagata uma o le inisalini e maualalo ai le toto suka.

Peitai e le o lana galuega autu lenei. O se tasi o ana galuega o le faamautinoa lea o le puipuia o meaʻai i le tulaga o le fiaaai.

Ma na te teuina gaʻo.

I le aluga o taimi, o le faʻamalosia o le inisalini, e aliali mai le mumū ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O tagata ua mamafa tele ua le lavava pe a uma ona 'ai, manaʻo mo laʻau suamalie, fesuiaiga i le suka toto, maualuga triglycerides, maualalo le HDL, feusuaʻiga le maualalo, faʻafitauli e maua ai le toto.

E mafai ona e maua nisi faʻamatalaga e uiga i le inisalini i le tusiga "Inisalini, centenarians, aging, ma faʻamaʻi"

2. E tatau ona pulea le maualuga o le inisalini i totonu o le toto.

O le faʻaititialalo o le maualuga o le inisalini, le itiiti ifo o le gaʻo i le manava. O maualuga o le inisalini e aafia ai isi hormones e pei o leptin, o le horthyone satisite.

A faʻamalosia le inisalini leptin, e manatu lou tino o le a fiaai, e tusa lava pe a uma ona e 'ai lelei ma tele.

E faʻapefea ona e fiaaai pe a uma se taumafataga fiafia?

E faigofie. Ua e faateleina le inisalini i totonu o lou toto (toto maualuga ile inisalini) ma ua osofaia le leptin.

E sili atu nai lo se isi lava meaʻai, o le suka e nafa ma le faʻaleleia o le insulin toto, o se maʻi gasegase e mafua ai le faʻamalosia o le inisalini ma ona aʻafiaga.

3. Aiseā e Faitauina ai Kalorie E le Fesoasoani ia te Oe e Faʻamalu le Paʻa

O le toʻatele o tagata e taumafai e faʻaitiitia le mamafa (faʻaitiitia le gaʻo o le manava) e ala i le faitauina o le aofai o kalori i meaʻai latou te 'ai.

E le o tagata taʻutaʻua uma e fautuaina le faitau o nei kalori mo le paʻu o le mamafa.

Calories e le tutusa.

I le taua o le caloric, o le suka e ese mai isi calorie e maua mai i le protein, gaʻo po o gasegase e leai ni suauu pei o greens.

O le sugar intake e aʻafia ai le puleaina o le manaʻo. Ma o tagata e faʻamaina tele, e tusa lava pe latou te le 'ai faʻamalosi le suka.

O le tele o mea e natia i le tele o meaʻai.

O oloa ia o le saito, o oloa gaosi susu. O le faʻaaogaina naʻo nei meaai (ma le suka) e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa.

4. E sili atu lona leaga nai lo le sukari.

Ioe, o le fructose e sili atu ona leaga nai lo le suka. E le faateleina le kulukose o le toto, o lona uiga o le lole ma kuki e aunoa ma le suka, ae o le fructose, o loʻo faʻatau pea i faleoloa i totonu ole ofisa o le maʻisuka.

Fructose mafua ai suiga faʻapitoa i le tino o le tagata. A faʻamalosia, e alu i le ate.

1) E liua le gaʻo ma mafua ai le oona o le ate,
2) E mafua ai le faʻaalia mai o le teteʻeina o le toto i le inisalini,
3) E mafua ai le maualuga o le inisalini i le toto,
4) Faʻailosi lou tino e teu mea uma e te 'ai.

O le gaʻo i totonu o le ate o se mumu tele. Ma o le mumū tumau e mafua ai le mamafa ma le tele o meaʻai.

Soʻo se mea lava e mafua ai le mumū o le a faʻalavelaveina ai le insulin resistance.

O le fructose o se mea leaga mo le tino, talu ai e le o tuʻuina atu faailoilo i le faiʻai, e le faʻaitiitia ai le vevelin (o le meaʻai fua), lea e masani ona faʻaitiitia pe ae 'ai i meaai moni.

O se tagata ua faʻatautaia e teuina le gaʻo i lona manava e tali atu ai i le suka, ina ia mafai ona tatou ola i le taumalulu pe a le lava meaʻai.

E faia e kene se vaega, ae naʻo le taimi e tausia ai le inisalini i le toto.
O lona uiga, o le teuina o gaʻo i luga o le manava e faʻalagolago i lou le paleni.

3) E tatau ona e galue ma lau faiʻai.

  • sui lou uiga i meaʻai,
  • e vavae pe suia o latou manatu e uiga i mea lelei mo le tino o le tagata, o le a le mea e afaina.

I le uma, o le saienisi o meaʻai a le tagata ua agai i luma, o lea aua le lagolagoina ou lava talitonuga e uiga i mea e afaina ma mea e lelei mo le tino o le tagata.
- "Ou te manaʻo i lenei oloa" - faʻagalo lenei fuaitau.
Meaai, aemaise lava le suka, o se fualaau faasaina. Aveesea mai Meaʻai Meaʻai

Mafaufau i le auala e te mafaufau i ai
Faia o mea sa e faia i taimi uma
O le a taʻitaʻia oe i mea e te maua, na o le faʻalauiloaina (mamafa)

1. Taumafa meaai masani

1) O meaai masani e aofia ai meaʻai e tele:

Fatu se lagona o le atoatoa
E itiiti meaʻai e manaʻomia e saturate.
E aluese le gaʻo i le manava
O le aoga o vitamini ma minerale e fesoasoani

  • mu sili atu ona lelei le calories
  • fesoasoani e pulea le manaʻo
  • faʻaitiitia le afaina
  • faʻaopoopo le faʻamalolo
  • faʻaleleia fuamalie,
  • e faatonutonuina le maualuga o hormones o le atuatuvale,
  • Fesoasoani i au siama ia sili atu ona nofouta ile insulin.

2) Faatasi ai ma le tele o laulaau lanumeamata, e tatau ona e aofia ai le protein i taumafataga uma

2. Aoao e pulea tulaga o le atuatuvale.

O le aʻoaʻoina pe faʻapefea ona e pulea lou maualuga o le faʻalavelave tumau e taua mo lou soifua maloloina.

O le maualuga o le maualuga o le cortisol o hormone e mafua ai le faateleina o le suka toto ma le cholesterol, le atuatuvale, le gasegase ma fesoasoani i le faaputuputu o gaʻo i le manava.

E masani ona matauina lenei mea i tagata gasegase e maua ai le inisalini poʻo le maʻisuka.

3. Manatu o meaai.

Saili po o le a le mea ma le vaʻaia meaʻai e te nofouta i lau meaʻai.

Ua maua i le taimi nei o le suka, susu, saito, suauu, karite ma oats e mafua ai se soifua maloloina i le tele o tagata.

O mea taua ia, o lona uiga, o vailaʻau e faʻapogai ai le faʻaleagaina o le tino i le tino o le tele o tagata.

Ae o le tele o isi oloa gaosi e mafai ona mafua mai i mea e le lelei, e mafai ona avea ma oloa mo tagata eseese.

O le aveeseina o meaai maaleale mai mea taumafa e mafai ona faʻaititia pe aveesea ai foi le manava o le manava.

E mafai ona e faitau e uiga i faila i totonu o le tino i totonu o le tusitusiga "Inflammation Auala e Faʻamatalaina ma Puleaina ai"

5. Ia sili ona maualuga le maualuga o meaʻai

1) Faaaoga vitamini e fesoasoani e paleni

Suga ma le inisalini i totonu o le toto.

2) Omega-3 aoga gaʻo e taua tele mo le puleaina o le inisalini galuega.

3) Tausia le faʻasologa o vitamin D i le toto.

Laititi laʻititi o lenei vailaʻau e faʻaleagaina ai le manaʻo o le manaʻo.

4) Faʻaaoga le L-Glutamine ma le Fiber Natural Supplements

E mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia o le manaʻoga mo le suka ma isi mea leaga.

Aisea e tupu ai le afaina i le maʻisuka?

O tagata soifua maloloina e mafatia foi i le paʻu, ae ui i lea, o le maʻisuka, o le lamatiaga o le atiaeina o togafitiga e faateleina le malosi, ona o le mafatia o se tagata ona o le le lava o meaʻai ma ua vaivai ai le puipuiga. O lenei mea e mafua ai le atinaʻeina o faʻafitauli eseese, e aofia ai le gastrointestinal tract. E le gata i lea, o le maʻisuka e faʻateleina ai le tele o meaʻai gaʻo, lea e fesoasoani i le faateleina o le kesi i totonu o le manava. O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi o le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le laulau.

Togafitiga metotia

Afai e faʻatasi le toʻalua ma le tiga, ona ave loa lea o No-shpu.

Afai e tulai mai ni lagona le lelei ona o le le paleni, ona togafitia lea o togafitiga ma le fesoasoani a nei sooga elemene e pei o le "Carbon Activated" po o le "Polyphepan". O nei vailaʻau e faʻafefe ai le faʻaaogaina o toxins ma gasegase e le manava, ma faatelevave ai le latou manava mai le tino. Afai e maua mai le paʻu ma le tiga o le abdomina, ona faʻaaogaina lea o antispasmodics - No-shpa, Drotaverin.

O le fula e tupu ona o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e pei o le pancreatitis poʻo le dysbiosis, o le togafitiga e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le mafuaaga o le maʻi. Afai o le maualuga o le maʻisuka o se mea le tumau ma e tulai mai ona o le le lelei o le galueaina o mata o le digestive system, ona togafitiga lea e tauia mo enzymes ia e le lava i le tino ina ia matuai gaosia lelei ma fafaga meaai. Mo lenei mea, o se gastroenterologist o loʻo faatonuina Pancreatin, Digestal poʻo Mezim Forte.

I se tulaga o loʻo i ai se manava tele e maua mai i le manava, gak reflex, faʻavalava vavalalata ma tiga ogaoga, e sili atu le valaʻauina o se taʻavale. E na o se fomaʻi e mafai ona faʻamautu le mafuaʻaga moni ma faʻamaonia se togafitiga lelei.

Faʻailoga ma faʻailoga

O le mea taua i le foliga mai o le maʻi faʻalavelave o le toto maualuga lea o le kulukose pe a faaleagaina se nerve vagus. O isi mafuaʻaga e fesoasoani i paresis - hypothyroidism, faʻaleagaga ma gasegase gasegase (maʻi o le tino), pathologies vascular, faʻalavelave, gasegase oona, scleroderma, aʻafiaga mai fualaau faʻasaina e faʻasaʻo ai le toto.

O nisi taimi o le gastroparesis i le maʻisuka e aʻafia i le talaaga o le tele o mea e mafua ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata e faʻaaogaina meaʻai gaʻo, mea inu kofe ma le ava malosi ei ai le maualuga o le aʻafiaina o se faʻamaʻi.

E taua le manatua o le maʻisuka o paresis e ese mai le masani masani ona o le manava ua vaivai i tagata gasegase i le hyperglycemia masani. Ma i le tulaga lona lua, e naʻo le le atoatoa o le maʻi pipili o le okeni e matauina.

Talu ai o le gaogao o le manava e faʻagesegese, e maua e le tagata maʻi se lagona o le atoatoa pe a uma se taumafataga, i le taimi o se malologa, ma e oʻo lava i le taimi o se taumafataga fou. O le mea lea, e oʻo lava i se vaega itiiti o meaai e mafua ai lagona o le mamafa i le pito i luga.

Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le ala o le faʻamaʻi, o le tele o taumafa e aoina i le manava i le taimi e tasi. I lenei tulaga, o uiga nei e atiaʻe:

E le gata i lea, o le tolopoina o le gaogao o le manava e i ai se aafiaga le lelei i le faiga o le soona inu o meaai, lea e aafia ai le tulaga lautele o le soifua maloloina o le maʻi.

E taua le maitauina o le uluaʻi ituaiga o gastroparesis e mafai ona iloa na o le mataʻituina pea o le kulūkose.

Talu ai ona o le neurological syndrome e faʻapipiʻi ai le faagasologa o le siakiina o le suka. O le tulaga ua atili faateleina ona o le le tausia lelei o le meaai.

O le aafiaga o le gastroparesis i luga o le glycemia ma foliga o lona ala i le ituaiga lona lua o le maʻisuka

Sugar levelManWomanA faʻamatalaina lau suka pe filifili se itupa mo fautuagaLevel0.58 E le maua le suʻesuʻegaAlaʻi le tausaga o le tagataAge45 SuʻesuʻegaTa mauaA faʻamalamalama le tausaga o le fafineAge45 SuʻesuʻeTa maua

A maʻi se maʻisuka ile inisalini aʻo leʻi 'ai poʻo faʻaaoga fualaau faʻamalosi e faʻaosoina ai le gaosiga o le inisalini, ona faʻamautuina lea o le kulūkose. Ae afai o le inuina o vailaʻau poʻo le inisalini na tuiina e aunoa ma le 'aiina o meaai, ona faʻaititia lea o le maualuga o le suka. Ma o le gastroparesis i le maʻisuka e mafua ai foʻi le hypoglycemia.

Afai o le manava o loʻo galue lelei, ona maeʻa loa lea o le taumafataga mulimuli i le inumaga. Ae i le tulaga o maʻi o le maʻisuka, e mafai ona i ai meaai i le inumaga i ni nai itula poʻo ni aso foi.

O lenei mea matautia e masani ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaititia o le toto toto, lea e tupu pe a uma le 60-120 minute. pe a uma ona 'ai. Ma a mavae le 12 itula, pe a oʻo mai meaai i totonu o le vavao, o le suka, o le mea e ese mai ai, faʻaititia le tele.

I le maʻisuka ituaiga 1, o le gastroparesis o se faʻafitauli sili ona faigata. Ae peitai, faatasi ai ma se ituaiga o le inisalini-tutoatasi o le faamai, o le pancreas e tutoatasi ai le gaosia o le hormone, o lea e sili atu ai le lagona o se tagata maʻi i se paresis o le digestive tract.

O le gaosiga o le inisalini e tupu pe a oʻo mai meaʻai mai le manava i totonu o le manava. A oi ai le meaai i totonu o le manava, o le maualuga o le kullusese o le kullusese e taua. Ae peitai, pe a mulimulitaʻi le tagata maʻi i mataupu faavae o le togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia e ia se vaega itiiti o le homone, lea e le saofaga i le foliga mai o le hypoglycemia.

Afai o le manava e lemu lemu, o le saoasaoa o lenei faagasologa e tutusa. Ae peitai, i le maʻisuka ituaiga 2, o le kulūkose o le toto e masani lava. Ae i le faʻafuaseʻi o se faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona gaogao, e mafai ona faʻalauteleina le faitau o le kulukose. E le gata i lea, e le taofia lenei tulaga aʻo le i oʻo i le inisalini tui.

E taua le iloa o le gastroparesis o le maʻisuka e mafai ona avea ma mafuaʻaga e aʻafia ai le faateleina o le maualuga o le suka i le taeao ao leʻi oʻo i le taeao.

O le mea lea, a maeʻa le taumafataga o le afiafi o le a tumau pea meaai i totonu o le manava, ona faʻaaogaina lea o le meaʻai i le po ma o le suka pe a maeʻaeʻa o le a sili ona maualuga.

Tomaʻi i tagata mamaʻie maua i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi mulimuli. O ona faʻailoga autū o se vaega o le tino poʻo le atoatoa o le inisalini o le hormone, ma o le mea lea ua faʻalavelaveina ai le metabolism o le carbohydrate, ma o le maualuga o le suka i le toto ma le urine e sili atu le maualuga nai lo le masani. E silia ma le 1/5 o tagata mamaʻi o loʻo maua le manava o le maʻisuka. E tatau ona manatuaina o vavalalata e le o aofia ai ma le maʻisuka, o lea e tatau ai ona faʻamautuina lona mafuaaga tonu e faʻaaoga ai le siama o le maʻisuka.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le pancreas (faʻapitoa, peta beta o tamaʻi motu o Langerhans) e le maua ai le inisalini. O lenei mea e mafua ai le faateleina o le kulukose toto, lea e manaʻomia ai le mataʻituina pea. O le maʻisuka e faʻalagolago i le insulin-e masani lava ona maua i tupulaga talavou (e oo i le 25 tausaga le matutua) ma tele lava ina le matua i le matua. O le vaega o totoe o loʻo faʻamatalaina pe aisea e mafai ai e le maʻisuka ona mafua ai le manava, mafuaʻaga o le manava i le maʻisuka, ma mea e mafai ona afaina ai le manava i le i ai o le maʻisuka.

Mafuaaga o le maʻisuka

O manatu le mautonu e uiga i le fatuina o le maʻisuka e le o iai nei. Ae ui i lea, o saienitisi ua lotogatasi i le faaigoaina o nisi itu taua e fesoasoani i le amataina o le faamaʻi, e aofia ai le: faʻatoʻateleina, faʻamaʻi pipisi, faʻalavelave faifaipea ma ogaoga, atuatuvalega popole, faʻalavelave faʻalagona, ma le oona tele.

Faailoga ma faailoga o le maʻisuka, faʻapefea ona alu le maʻisuka?

O faʻafitauli manino o le maʻisuka o le vaivai i le vae ma vaivaiga i maso, o le vaivai tele, moe, paʻu o le paʻu, gutu malulu, fia galala tele, ma, o se taunuuga, o le faʻasolosolo faifaipea, vave le mamafa o le mamafa ma le manava masani, faʻalavelave faʻaleagamoni lea e faʻaosofia ai le solia o le fausiaina i alii ma mataʻutia taamilosaga i tamaitai. I nisi tulaga, o le tagata maʻi e faʻaleagaina i le malulu o le susu, faʻamalolo lemu o soʻo se maʻila, abrasions poʻo manuʻa, faʻamaʻi pustular, faʻaleagaina le paʻu o vae i foliga o vavave ma maʻi pipili. O le maʻisuka ituaiga 2 o se faʻamaʻi e afua mai i le gasegase o le gaʻo. O le faʻaleagaina o le toto o le suka (glycemia) e amata i le tino o le tagata. O lenei ituaiga o suka suka mafua ai le atinaʻe o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O le a le mea e mafua ai le maʻisuka?

O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka o le solia lea o mea tonu e manaomia mo le soifua maloloina ma fautuaga a fomaʻi e uiga i meaʻai, poʻo se togafiti faʻatuai o le maʻisuka ituaiga 1. O le televave o le alualu i luma o le faamai e aofia ai ma se mea na tupu, le le tausia o tulafono o se soifua maloloina maloloina, mamafa, se olaga le talafeagai, toto maualuga, le faaaogaina o vailaau faapitoa, tausaga.

E faigata tele ona faia le siaki saʻo mo le maʻisuka i le taimi muamua, aua i le taimi muamua e masani ona maua vave. O le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e faʻaititia i sina taimi umi. Ole tagata maʻi atonu e le masalomia lona tulaga moni, faʻamaonia le faʻamaʻi pe a uma ona pasia se suʻega toto e fuafua ai le maualuga ole suka. Na o le amataga lava o le maʻisuka ituaiga 2 o vaivaiga lautele, lea e mafai ona mafua i soo se isi lava maʻi. I le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le tagata, o isi faailoga e amata ona manumalo: o le faateleina o le manava ma le mamafa o meaʻai ma lona toesea mulimuli ane, paʻu vevela ma le faʻamamaina mai le mucous membranes, sosolo, gasegase o le toto, vaʻaia o le vaʻai, leai se manaʻo feusuaʻiga, se lagona o le vaivai i vae ma le vaivai.

Aisea e maua ai e le maʻisuka le manava, faʻaauau ona taʻavale?

O le suavai suavaia, manava manava, ma le manava manaia e fesootaʻi ma le faamaʻi i tagata mamaʻi o loo maua i le maʻisuka e mafua mai i siama po o siama, maʻi o Crohn, auto le neuropathy, maʻi tigaina o le bowel, celiac enteropathy, ma nisi vailaau. O faʻafitauli sili ona lamatia o le maʻisuka e mafua ai le manava o le steatorrhea ma le maʻisuka enteropathy.

Maʻisuka ma le manava faʻamaʻi, vailava faʻavave, mafuaʻaga

O le tele o siama e ulu atu i le tino e mafua ai faʻamaʻi, o le tasi o le manava.E tatau ona manatua i le mafaufau o le le atoatoa o le ogaumu e le fesootai ma le maʻisuka i le tulaga o le faaleagaina o le tino e ala i le tui, cholera, gastroenteritis viral, campylobacteriosis, salmonellosis, pseudomembranous colitis, columbus hemorrhagic (mafua mai Escherichia coli), fivaphoid fever and typhus, aureus, lea e mafua ai toxicoin i lalo o le faatosinaga a Bacillus cereus, Staphylococcus ma Clostridium faʻasalaina. Soʻo se tasi o faʻamaʻi o loʻo i luga, e faaopoopo i le manava, faʻaalia e ala i le tele o isi faʻaʻailoga, e pei o le tiga o le manava, vaivaiga lautele, paʻu o le paʻu, afu malulu, vevela ma le vomiting, faʻafefe i le tino, fiva, mucous inclusions i feces ma isi.

Celiac enteropathy o se mafuaaga o le manava

O lenei maʻi o le le atoatoa o le intestinal lea e le mafai ai e le iniseti ona iloa ma tafe mai le suamalie - o se porotini i nisi o sana (oats, wheat, rye ma le karite). E afua mai ona o le le atoatoa o faʻamalosi e aofia ai le malepelepe o le kuluteni.

E faʻapefea ona faʻaalia le gasegase o le gasegase, faailoga ma faʻailoga? O le Celiac faʻamaʻi i le maʻisuka e toetoe lava o taimi uma eo mai faatasi ma le manava. Afai e tele naua le faaleagaina o puipui o le intestinal, o loʻo faʻalavelave le tagata maʻi i le 9 pe sili atu taimi i le aso. Feʻaloaloaʻi e faʻapipiʻi pe faʻafefeteina, fai lanu enaena, o nisi taimi e foliga tutusa i se suauʻu manogi ma se manogi manogi. O se isi faʻamaoniga le lelei o le faʻavavega. O le manava o le tagata maʻi e tupu ma o se lagona o le atoatoa o loʻo faʻaalia i totonu. O gasesi o loʻo tuua i le taimi e tasi o loʻo i ai le manogi malosi.

O le maʻi tigaina o le bowel ma le manava, manava

O lenei faʻamaʻi e le suia ai iuga o suʻega toto ma feces i le siama o le maʻisuka. O le le fiafia o le inumaga e faʻaalia i le manava o le manava ma le vavao, manava manava, lea e le faʻaalia ai e le tagata maʻi soʻo se mea e afaina ai le tino, helminths, tumutumu, poʻo isi mafuaʻaga o le faʻalavelave.

Uluai faailoga o le maʻisuka. O le gastrointestinal tract e mafai ona faʻamaonia le tupuga o le maʻisuka i ni auala se tolu: manava manava, faʻaoʻo, poʻo le suia. O le mea sili ona taatele o le manava, manava. O le faʻamaʻi na te lagonaina e ala i le manaʻoga e faʻaumatia, faʻaalia loa pe'ā uma ona 'ai. E masani ona tupu lenei mea i le taeao, ae e mafai ona toe faaluaina le tulaga ile aso atoa. I lenei tulaga, o nofoa vavalalata e tulaʻi mai foi i lalo o le malosi o le ogaoga o le atuatuvale, fefe, ma isi tulaga faigata faalelagona. O le tagata gasegase e afaina ma tiga i le pute. O nei faʻaʻailoga e faʻaosofia ai le manaʻoga e faʻaumatia, ma a maeʻa ona alu.

Crohn's disease as a cause of diarrhea i le maʻisuka

O loʻo i ai se faʻagasologa masani, faʻalavelave aʻafia ai le faʻaogaina atoatoa o le tino mai le vaeluaga o le faitotoʻa i le aus. O le inflammation e aafia uma ai mucous membranes i totonu o le manava. O le vaitausaga masani o tagata maʻi mai le 25 i le 45 tausaga, i nisi tulaga e mafai ona tupu i tamaiti. I le taimi lava lea e tasi, e sili atu ona pagatia tane i lenei taimi nai lo tamaitai. O le microorganism e mafua ai lenei maʻi e leʻi faavaeina e le saienisi. Faatasi ai ma mafuaʻaga muamua na tutupu, maʻi o le maʻisuka, tuʻuina atu o le misela, meaʻai e maua ai mea taumafa, faʻaleagaga, popolega, ma le ulaula ua iloga.

Faailoga o le maʻi o Crohn: Talu ai o le maʻi o Crohn e aʻafia ai vaega uma o le manava, o lona faʻaalia e aofia ai le manava faʻafuaseʻi (4 i le 10 taimi i le aso), tiga o le manava, lea e masani ona sese mo faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, paʻu faafuaseʻi mamafa, faʻavalea vaaiga, vaivaiga, arthropathy, sacroileitis.

Autonomic neuropathy ma le manava i le maʻisuka

E mafua mai i le maʻisuka, ma le muamua ma le lona lua. A maeʻa ona togafitia, e tusa ma le afa o tagata maʻisuka na maliliu i totonu o le isi lima tausaga.

Faailoga ma faailo o le neuropathy autū. E mafai ona iloa le neuropathy autū e ala i faʻamaoniga nei:

- le afu, sosoo ai ma le toe faʻaluaina, i le leai o faʻamaʻi o le manava ma le gaogao,

- faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i le po, e aunoa ma faʻamaʻi mai le gastrointestinal tract,

- feeseeseaʻiga le pulea ma le urination,

- leai se mea e leai se aoga

- faʻavauvau ma faʻanoanoa ona o le leai o se mafuaaga.

O le maliu o se itu o togafitiga, maʻi manava ona o fualaau

E masani lava ona masani le suʻeina pe a maeʻa le tagofia o fualaau. I lalo o le faatosinaga o fualaau faasaina, o le microflora o le intestinal e faalavelave ma o le dysbiosis e atiina ae, e lagolagoina e le le lava o vitamini. O le gaioiga o mea faʻamaʻi e faʻaaoga i soo se siama: e faʻaleagaina uma ma aoga i le tino. Ona o lenei tulaga, ua faia ai tulaga lelei mo le atinaʻeina o le fulu (candida) ma lona toilalo o le mucous membranes ma le paʻu. O le mea lea, pe a faatonuina se antibiotic i se tagata maʻi, e faatonuina foi e le fomai ni sui o le antifungal ma le prebiotic.

Faatasi ai ma isi vaega o fualaau oona e mafua ai le manava, e masani lava ona atofa le lauta, ma pe a uma lena, e leai ni mea e masani ai, o mea e maua ai le masnesium salts ma le potassium, sugar sugar, O le gasegase o le maʻisuka e tupu pe a solia le togafitiga a le fomaʻi mo togafitiga o le maʻisuka. O lona taunuuga o le gasegase tumau o le maʻisuka enteropathy ma le steatorrhea, faʻatasi ai ma ogaoga vavalalata. O manaʻoga e faʻavaivai e oʻo ile lima taimi i le aso, ma i se tulaga sili ona ogaoga o le faʻamaʻi - e oʻo atu i le 25 taimi, aemaise i le po. O le tagata maʻi e mafai ona aʻafia i le initaneti - feeseeseaʻi le faʻamalosi.

O le natura o le manava o le taimi faʻapitoa, ae o loʻo i ai mataupu o le faʻaauauina pea o le maʻi mo le tele o masina. E leai se gau poʻo se mea e le taua, e seasea lava ona maua e tagata gasegase le gasegase o le maʻisuka ma le maʻisuka cachexia syndrome.

Steatorrhea ma le manava

O faʻamaʻi faʻapitoa o le tufatufa lea i le tuufaatasiga o feces of excess fat which is not absorbed by the intestines. Faailoga ma faailo o le steatorrhea. O le faʻaalia autu o le maʻi o se nofoa vavalalata ma se manogi le lelei. E foliga mai e faigata ona fufuluina, e peiseai o pipii i puipui o le faletaele. E le gata i lea, o le gasegase e lagona le vaivaiga lautele, le mago o le paʻu ma mucous membranes, fulafula ma le tautevateva i totonu ia te ia, toe tiga, ua amata ona tafe le toto ma ua aliali mai le maʻi o le mai. I se foliga masani, o le steatorrhea e faaopoopoina i le hyopaemia. Leukopenia, anemia, ma le hypolipemia.

E faʻafefea ona togafitia le manava o le maʻisuka, pe faʻapefea ona togafitia le manava manaia mo le maʻisuka?

Togafitiga o le manava manaia e tatau ona amatalia pe a uma ona e sailia le mafuaʻaga o ona foliga. Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o fua e faʻaaogaina ai le taʻavale e aofia ai le lafoaia o le metabolism carbohydrate. I le avea ai o se tulafono, ua faatonuina e le fomaʻi vailaau faʻasaʻi ma fualaau oona ei ai faʻamalosi e talafeagai mo le toe faʻaleleia o le motuʻu masani. I mataupu pe a sili atu i le 500 ml le maualuga o le manava o le manava i le aso, e fautuaina foi le tagata maʻi e ave Regidron e tausia le paleni masima.

I le leai o ni faʻafitauli o le mumusu i totonu o le inumaga ma fuafua ai le manaʻomia mo le faʻaaogaina o vailaau antibacterial, e taua le sailia o le ituaiga o siama ma ona faailoga mo togafitiga atili. O le suʻesuʻeina o osofaʻiga faʻafeʻau e manaʻomia ai le faʻamalosia o le gasegase. O sauniuniga e aofia ai le bismuth ma le diosmectitis e fesoasoani i le vave faʻaitiitia o le manava. Bismuth o se vaega antibacterial, ma le diosmectite e avea o se vaega e faʻasusu ma anti-inflammatory. O vailaau faafomaʻi e aofia ai fatu laau totino ei ai le aafiaga o le suavai i le manava. O le tele o feces e le suia, aʻo faʻatulagaina, lea e fesoasoani e faʻafaigofie le ala o le malaise. E taua tele lenei mea i le tulaga o faʻaosooso masani.

Tuua Lau Faamatalaga