Sitagliptin e pulea ai le manava ma le maʻisuka o le tino

Sitagliptin o loʻo avanoa i le ituaiga phosphate monohydrate. O le faʻasalaga o se pepa e ufiufi ata

O le meafaigaluega e matuā ese lava i totonu o lona vailaʻau faʻasolosolo ma gaioiga faʻataʻitaʻi mai analogues ma mea e maua mai sulfonylureas, biguanides ma le alpha-glycosidase inhibitors.

O le faʻasaina o le DPP 4 ma le Sitagliptin e mafua ai le faateleina o le maualuga o le lua hormones GLP-1 ma le HIP. O nei hormones e aofia i le aiga le fiafia. O le puleaina o nei hormones o loʻo faia i totonu o le inumaga.

O le faʻatupulaia o nei hormones e faʻapupulaina ona o le 'ai. O mea faʻasalalau o se vaega o le tino o le tino lea e puleaina ai le homeostasis i le tino.

Pharmacinics ma faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, o le vailaau oona e vave ona tagofia. O lenei fualaau faasaina ei ai le bioavailability atoatoa o le 87%. O le taumafa o meaʻai gaʻo e le afaina tele ai vailaʻau faʻataʻitaʻi o le vailaʻau.

Aveesea o le fualaau faasaina e faia e aunoa ma le suia i le tuufaatasiga o le urine. A uma ona taofi le vailaʻau mo le vaiaso, 87% ma le urine ma 13% ma fecesi fafo.

O le fualaau oona e faʻaaogaina o se auala o le monotherapy i le i ai o le maʻisuka o le maʻisuka II i se tagata maʻi. E mafai ona ave le vailaʻau e tusa lava po o le a le taumafataga. Sitagliptin ma Metformin i le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaoga e avea o se togafitiga faʻapitoa i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2. Ole fua fautuaina o le ave o fualaau faʻatasi ma Metformin e 100 mg i le aso.

Afai e te misia le taimi e ave ai Sitagliptin, e tatau ona e ave i se taimi vave e mafai ai. E mafua lenei mea i le mea moni o le faaluaina o fualaau o fualaau faasaina e le taliaina.

E faasaina le tagofia o fualaau faasaina i taimi uma nai lo le fautuaina mai e faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le meafaigaluega e mafai ai ona e pulea le maualuga o suga i totonu o le tino, ae o lenei fualaau e le togafitia ai le maʻisuka.

E tatau ona ave le vailaau e tusa lava pe lagona lelei le maʻi, e tatau ona faamutaina le vailaau pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi ma lana fautuaga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Sitagliptin o se fualaau faasaina lea e fetaui lelei lava pe a ave e tagata gasegase, i le taimi o le monotherapy ma o se vaega o togafitiga faigata ma isi fualaau oona ei ai mea e faaaoga ai le hypoglycemic.

Aveesea o le fualaau autu o le fualaau faasaina e auala mai i fatugaʻo. O lenei metotia o le aveeseina o le mea galue mai le tino e manaʻomia ai le fomaʻi e iloilo le faatinoga o gaʻo i le i ai o le le atoatoa o le maʻi i le tagata maʻi aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina. Afai e tatau ai, o le faasaʻoina o le fualaau o le fualaau faasaina ua faia. I le i ai o se foliga vaivai o le le toe faia, o le suia o le fualaau faasaina e le o faia.

Afai o se tagata maʻi e leai sona toilalo, o le fualaau o le fualaau faasaina e le sili atu ma le 50 mg i le aso. E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau i soʻo se taimi, e tusa lava po o le a le faʻataʻitaʻiga.

Pe a faʻaaogaina le vailaʻau e avea o se vaega o togafitiga faʻapitoa, ina ia puipuia le atinaʻeina o le hypoglycemia i le sulfon i le tino, o le metotia o le sulfonylurea o mea faʻaaoga e tatau ona faʻaititia.

O le fuafuaina o fualaau o fualaau oona o loʻo faʻaaogaina e le fomaʻi o loʻo i ai ina ua uma se suʻega auiliili o le tino o le maʻi na mafatia i le maʻisuka ituaiga 2.

Afai ei ai se masalosaloga o le atinaʻe i le tino maʻi o pancreatitis, e tatau ona taofi le ave o Sitagliptin ma isi vailaʻau e mafai ona mafai ona faʻaosofia ai se faʻalavelave sili atu o le maʻi.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau i le fomaʻi ona logoina le tagata maʻi e uiga i uiga muamua o le pancreatitis.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona faʻaosofia ai le ogaoga ogaoga o le mumū o le tino o le tino.

I le le talafeagai o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona faʻaosoosoina le tupu mai o se numera tele o aʻafiaga i le tino. A oʻo mai uluaʻi faailoga o soliga, faʻafesoʻotai se fomaʻi vave.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona mulimulitaʻia mulimuli faatonuga a le fomaʻi e tuʻuina atu.

A faʻaaogaina le fualaau faasaina, e mafai e se tagata ona oʻo i se numera tele o aʻafiaga. O aʻafiaga autu autu o le:

  1. angioedema,
  2. anaphylaxis,
  3. vave
  4. paʻu vasculitis
  5. urticaria
  6. faʻamaʻi tino o le paʻu, maʻi o Stevens-Johnson,
  7. gasegase tino
  8. faʻaleagaina o fatugaʻo, gasegase lapoa e manaʻomia ai le maʻi pipili,
  9. nasopharyngitis,
  10. afaina o le gasegase
  11. vili
  12. malosi
  13. tiga o le ulu
  14. faʻataʻitaʻiga
  15. afaina,
  16. toe tiga
  17. lima tiga
  18. sasaa

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona manatua i le mafaufau o loʻo i ai le tele o faʻasalaga i le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega.

O le tele o faitioga i le ave o fualaau faasaina e faapenei:

  • hypersensitivity
  • o le i ai o le maʻisuka malosi o le ituaiga muamua,
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • Tausaga o le tagata maʻi i lalo ifo o le 18 tausaga
  • lactation period
  • le vaitaimi o le fanauina o se tamaititi.

Pe a faʻaaogaina se vailaʻau, o fautuaga uma e tatau ona matua mulimulitaʻia, ma e le tatau ona faia le fofo pe afai o iai se faʻasolega. Afai o le televave poʻo le oona e tupu ona o se taunuuga o le tagofia o fualaau, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi.

O le soona inu poo le oona o le tino ma le fualaau faasaina ua faʻamaonia e mafai ona mafua ai le ogaoga o faafitauli o le soifua maloloina seia oʻo i le oti.

Analogs, tau ma fegalegaleaiga ma isi auala

I taimi o tofotofoga faʻapitoa, o sauniuniga e faʻavae i luga o le sitagliptin e leʻi i ai sona taua ma le taua i luga o vailaʻau faʻataʻitaʻi o vailaau faʻasaina e pei o rosiglitazone, metformin, glibenclamide, warfarin, simvastatin, ma faʻailoga faʻamataʻu.

A faʻaaogaina soʻo se mea e faʻavae i luga o le sitagliptin, le faʻamaonia o CYP2C8, CYP3A4, CYP2C9 isoenzymes e le tupu. E le gata i lea, o vailaʻau e le taofia ai ia ituaiga elemene CYP1A2, CYP2D6, CYP2B6, CYP2C19.

O le faʻaaogaina o le sitagliptin ma le metformin e leai se suiga taua i le pharmacokinetics o le sitagliptin i le maʻisuka malosi.

O le fualaau sili ona taatele o Januvia. O se faatusatusaga o le fomaʻi Rusia o Januvia o Yanumet, o lona tau i Rusia e tusa ma le 2980 rubles.

O le faʻamasinoina o iloiloga o tagata gasegase na faʻaaogaina lenei vailaʻau mo togafitiga, e iai sona aafiaga taua i le maualuga o le suka i totonu o le tino, ae manaʻomia ai le puleaina lelei o le setete o le tino ona o le mea e mafai ona tutupu i le tele o aʻafiaga.

O le tau o le fualaau faasaina e faalagolago i le itulagi o le atunuu ma le afifiina o fualaau faasaina ma e mai le 1596 i le 1724 rubles. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i auala e togafitia ai glycemia.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O vailaʻau e faʻavae i luga o le sitagliptin ma le igoa tau fefaʻatauaʻiga o Januvia e maua i foliga o lapotopoto lapisi ma le piniki poʻo le beige hue ma faailogaina "227" mo le 100 mg, "112" mo le 50 mg, "221" mo le 25 mg. O pusa e teuina i pusa palasitika po o penitala. E mafai ona tele ni papatusi i se pusa.

O le mea taua o le sitagliptin phosphate hydrate e faaopoopoina i le sukatelalose sodium, magnesium stearate, cellulose, sodium stearyl fumarate, calcium hydrogen phosphate.

Mo le sildagliptin, o le tau e faalagolago i le pusa, aemaise lava mo papa e 28 e manaʻomia e totogi ai 1,596-1724 rubles. Ua tuuina atu se vailaau mo togafitiga, o le ola ola e 1 le tausaga. Ole vailaʻau e le manaʻomia ni tulaga faapitoa mo le teuina. Faʻapipiʻi avanoa e teuina i luga o le pusaaisa faitotoa mo le masina.

Pharmacology Sitagliptinum

O nei hormones e maua mai i le mucosa o le intestinal, ma o le gaosia o mea manogi e faʻaleleia ma le faʻaaogaina o meaʻai. Afai o le kulūkose e masani ma sili atu ona maualuga, o hormones e oʻo atu i le 80% o le gaosiga o le inisalini ma lona faʻamaonia e sē-sene ona o le faʻaaliaina o masini i totonu o siama. GLP-1 e taofia ai le maualuga o le pulelaʻau o b-sela o le glucagon hormon.

O le faʻaitiitia o le faʻatonuga o le glucagon i le talaaga o le faateleina o voluma insulin e mautinoa ai le faʻaitiitia o le kulupu o le kulukose i le ate. O nei faiga ma faʻamautinoa le faʻasaʻoina o le glycemia. O le gaioiga o tagata faʻamalosi e faʻatapulaʻaina e se talaaga faʻapitoa, aemaise lava i le hypoglycemia, latou te le aafia ai le faʻasologa o le glucagon ma le inisalini.

I le faʻaaogaina o le DPP-4, ua faʻamalūina ai le manava e faʻaaogaina ai le metabolites. O le faʻamalosiina o le gaoioiga o lenei enzyme, sitagliptin e faʻapupulaina ai mea o loʻo i totonu o le manava ma insulin, faʻaititia ai le gaosiga o le glucagon.

I le hyperglycemia, o se tasi o faailo autu o le maʻisuka ituaiga 2, o lenei faiga o gaioiga e fesoasoani e faaitiitia le maualuga o le hemoglobin glycated, sugar and glucose hunger after a carbohydrate burden. E tasi le fua o le sitagliptin e mafai ona taofia le faatinoga o le DPP-4 mo le aso, faʻalauteleina le taamilosaga o moli i le toto toto e 2-3 taimi.

Pharmacokinetics o sitagliptin

E vave ona vave faʻaleleia le fualaau faʻasaina, ma o le bioavailability of 87%. E le faalagolago le fua o le absorption i le taimi o le taumafa ma le tuufaatasiga o meaʻai, ae maise lava, o meaʻai gaʻo e le suia ai tafaoga o le pharmacokinetic o le mimetic incimation.

I le paleni, o le faʻaopoopoga o le faʻaaogaina o se pusa e 100 mg e faʻaleleia ai le vaega i lalo o le AUC, lea e faʻaalia ai le faalagolago o le tufatufaina atu o volumes i le taimi, e 14%. O se fualaau e tasi o le 100 mg tablets e mautinoa ai le tufatufaina o le 198 l.

O se vaega itiiti o le mimetic mimilomilo o le metabolised. E ono ni metabolites na iloa ai e leai se malosi e mafai ai ona taofia le DPP-4. Renal clearance (QC) - 350 ml / min. O le vaega autu o le fualaau faasaina ua soloia e fatugaʻo (79% i le le suia ma le 13% i le ituaiga o metabolites), o le isi o loo faʻailoina e le manava.

I le silasila i le mamafa o avega i fatugaʻo o le maʻisuka ma se foliga masani (CC - 50-80 ml / min.), O foliga tutusa e tutusa, ma le CC 30-50 ml / min. o se tau o le AUC na maitauina, ma CC i lalo o le 30 ml / min. - faʻafa taimi. O ia tulaga e taʻu mai ai le aofaʻi o faʻasalaga

Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi o le faʻamaʻi faʻamaʻi o le agavaʻa, o le Cmax ma le AUC e siitia i le 13% ma le 21%. I tulaga ogaoga, o vailaʻau o le sitagliptin e le suia tele, talu ai o le fualaau faasaina e muamua ona aveesea e fatugaʻo.

O ai o loʻo faʻaalia le incetinomimetic

O le vailaʻau e faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaopopo i se taumafataga maualalo ma le gaosiga o musika.

E faʻaaogaina e avea o se fualaau faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻatasi faʻatasi ma le metformin, sulfonylurea preparations poʻo thiazolidinediones. E mafai foi ona faʻaaogaina le inisalini tuiina pe afai o lenei filifiliga e fesoasoani e foia ai le faafitauli o le faʻamalosia o insulin.

Contraindications mo sitagliptin

Aua le faatonuina fualaau:

  • Faatasi ai ma le maualuga o tagata taitoatasi,
  • Maʻisuka faʻafitauli 1,
  • Tina ma susu,
  • I se tulaga o le ketoacidosis o le maʻisuka,
  • I tamaiti.

Ole tausiga faapitoa ole maʻisuka ole tino masani ole togafitiga.

Mea leaga na tutupu

I le iloiloina e le iloiloga, o le tele lava o maʻisuka uma e popole e uiga i le dyspepsia, nofoa le fiafia. I suʻesuʻega i suʻesuʻega suʻesuʻe, hyperuricemia, faʻaitiitia o le malosi o le thyroid gland, ma leukocytosis ua lauiloa.

Faatasi ai ma isi aafiaga e le i faamoemoeina (o se sootaga ma le mimetic feteenaiga e lei faamaonia) - maʻi pipisi o le tino, fomaʻi, migraine, nasopharyngitis). O le aʻafiaga o le hypoglycemia e talitutusa ma taunuuga i le vaega o loʻo pulea e maua placebo.


Taunuuga o Fegalegaleaiga Faʻatau

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o le sitagliptin ma le metformin, rosiglitazone, fomaʻi faʻafofoga tautala, glibenclamide, warfarin, simvastatin, o vailaʻau mo togafitiga o lenei vaega o fualaau faasaina e le suia.


O le pulega faʻatasi o le sitagliptin ma le digoxin e le o se suiga i le vailaau o vailaʻau. O fautuaga faapena e ofoina atu e le faatonuga ma le fegalegaleaiga a le sitagliptin ma le cyclosporin, ketoconazole.

Sildagliptin - analogues

Sitagliptin o le igoa faavaomalo mo le fualaau faasaina; o lona igoa tau fefaʻatauaʻiga o Januvius. E mafai ona mafaufau se analogue o le fomaʻi tuufaatasi Yanumet, lea e aofia ai le sitagliptin ma le metformin. Galvus foi o le vaega o le DPP-4 inhibitors (Novartis Pharma AG, Suissise) faatasi ai ma le vaega galue vildagliptin, tau tau 800 tau.


O vailaʻau faʻasaina e tutusa ma le ATX Code 4:

  • Nesina (Takeda Pharmaceuticals, ISA, e faavae ile alogliptin),
  • Onglisa (Bristol-Myers Squibb Company, faʻavae i saxagliptin, tau - 1800 rubles),
  • Trazhenta (Bristol-Myers Squibb Company, Italia, Peretania, ma le mea galue malosi linagliptin), tau - 1700 rubles.


O nei vailaʻau faʻamalosi e leʻo aofia i totonu o le lisi o vailaʻau faʻamuamua, e aoga le faʻataʻitaʻiina i ou lava faʻalavelave ma lamatia i lau paketi ma lou soifua maloloina?

Sitagliptin - iloiloga

I le faʻamasinoga i lipoti i luga o faʻasalalauga, o le tele o taimi e masani ona faʻasolo atu ai Januvius i le maʻisuka i le vaega muamua o le maʻi. E uiga i le sitagliptin, o suʻega a fomaʻi ma tagata gasegase e faʻaalia ai o le faʻaogaina o le incretinomimetic e tele faʻalautele.

O Januvia o se vailaau fou o fualaau faasaina ma e le o fomai uma ua lava le poto masani e faaaoga ai. Aʻo leʻi leva talu ai nei, o le metformin o le vailaʻau muamua muamua lea, o lea la, ua faatonuina foi Januvia e pei o le monotherapy. Afai e lava lona gafatia, faaopoopo i metformin ma isi vailaʻau e le fautuaina.

O le maʻi suka faʻanoanoa e le masani ona faʻataunuʻuina e le vailaau mea manaʻomia, i le aluga o taimi o le a faʻaitiitia lona aoga. O le faʻafitauli iinei e le o le faʻaaogaina i fualaau, ae i foliga o le faʻamaʻi: ituaiga o maʻisuka ituaiga 2 o se faʻasolosolo faifaipea, faʻagasolo manuia.

O faʻamatalaga uma e oʻo atu ai i le faaiuga o le faʻaofiina o le sitagliptin i le falemaʻi, lea e fai ma sui fou o fualaau faasaina, e maua ai le tele o avanoa mo le puleaina o le maʻisuka ituaiga 2 i soo se laasaga, mai le togafiti i togafitiga faʻaopoopo, ma le le lelei o taunuuga mai le faʻaaogaina o togafitiga faʻale-aganuʻu.

Lipoti a Polofesa A.S. Ametov, endocrinologist-diabetlogist e uiga i le mafaufau ma le faʻaaogaina o le sitagliptin - i luga o le vitio.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le Sitagliptin o se sui e faamautu maualuga maualuga le suka, ae e le o se vaifofo mo togafitiga. O faʻamatalaga i le pharmacokinetics o le sitagliptin e tutoatasi mai le tausaga, le mamafa o le maʻi, ma le taimi e 'ai. O le fualaau faasaina e amio tutoatasi pe a 'ai meaʻai gaʻo e aunoa ma le suia o ana meatotino.

Sitagliptin ua lelei ona faʻavaeina e avea o se mea faʻapitoa i togafitiga, talu ai o le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ei ai faafitauli i mea taumafa, faʻapea foi ma le faatinoina o le malosi faaletino.

Sitagliptin e faʻaitiitia ai manaʻoga, aʻo tumau pea le lagona tumau o le atoatoa. E iai se aafiaga lelei i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o mafatiaga mai le mamafa o le mamafa.

Faʻasalaga o Renal

O fatugaʻo e nafa ma le tosoina o le vailaʻau mai le tino, o le mea lea ma se maʻi ua le maua, o le suʻega atoa o le polokalama urinary atoa e tatau ona faia. I le tulaga o se foliga agamalu, e le suia le dosiga, ma le malosi faʻamalosi e fetuunai i le 50 mg i le aso.

Faʻafouina i le maʻisuka - na ona inu i aso uma.

Afai e faʻatalanoa, o le faʻaaogaina o Sitagliptin e faʻapitoa, e fuafua i le ogaoga o le ata o le maʻi. I le faʻaaogaina atili o le Sitagliptin, e tatau ona suʻesuʻe le suʻega o le urine i le atoa.

Faaaoga i le matua

E tusa ai ma suʻesuʻega i luga o tagata matutua, o le faʻateleina o le sitagliptin i le toto e 20% le maualuga nai lo le tupulaga talavou. Ae ui i lea, e tusa ai ma faʻamaoniga o le faasaʻo, e le manaʻomia, talu ai i le togafitiga faʻapitoa o le vailaʻau faʻamalositino lelei lava i lenei vaega o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

Faʻatasi ma isi fualaau

Sitagliptin e sili ona lelei, e aunoa ma le suia o pharmacokinetics o fualaau faasaina e pei ole:

  • metformin
  • warfarin
  • simvastatin
  • glibenclamide,
  • cyclosporin
  • ketoconazole,
  • digoxin
  • faʻaiuga tautala.

I lenei tulaga, o le vailaʻau e le manaʻomia ai le fetuunaiga o fualaau.

Faʻaiʻuga

Faateleina le lamatiaga o le faatupuina o le pancreatitis. Afai o faʻafitauli o lenei maʻi na tupu, taofi le tagofia o fualaau faasaina. A faʻaaogaina ile sulfonylurea i se fua faʻatatau, e matua faʻaitiitia ai le maualuga o le suka.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le a ono tupu se faʻaleagaga o le tagata pe a uma le faʻaofiina o Sitagliptin i se togafitiga faʻapitoa. E tatau ona e vave talanoa i se fomaʻi pe afai:

  • tiga i le tua ma vae,
  • vuluina po o le faaumiumi o le mau,
  • faailoga lē faʻamaonia o le SARS poʻo le vaivai o le mānava,
  • tiga o le ulu
  • masalomia pancreatitis
  • anaphylaxis ma le neurotic edema,
  • vevela le paʻu poʻo le paʻu i foliga o urticaria,
  • tele vaega o le mumu i luga o le paʻu,
  • toe le manuia.

Faʻasalaga

E le taliaina se mea maualuga o sitagliptin. Afai e lua pe lua masalomia o le fualaau oona e ono masalomia (tupu i tagata matutua), e tatau ona vave valaau vave le tausiga o faalavelave faafuaseʻi.

O faʻatulagaga gaosia uma a Sitagliptin o loʻo tauaveina lona vaega autū. I le atinaʻeina o sauniuniga, ua faʻamaonia Sitagliptin ma Metformin. O le laulau ua faʻaalia ai filifiliga o iai.

UlutalaFaʻatau
Januvia 28 papa 100 mgISA
Sitagliptin Phosphate Monohydrate

Malosiaga i taga e lua-laulau na faia i le polyethylene

Italia
Xelevia 28 papa 100 mgSiamani
Yasitara 50 poʻo le 100 mg

siakiina o 14.28.56.84.98 papa

Rusia

Na faatonuina e le fomai le sitagliptin e faaopoopo i le metformin. E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaogaina, o siaki na toe siakiina. Ina ua uma ona ou faitauina le tele o iloiloga, sa ou sauni mo aafiaga, ae na lelei lava na pasi ai au. Ou te lagona lelei pe a maeʻa le vaiaso o le faʻaaogaina.

Nikolay, le aai o Krasnoyarsk

Sitagliptin ma analogues e faʻafesoʻotaʻi lelei loʻu tulaga lelei. O le taimi muamua ina ua maeʻa le tofiaina o le vasega, na lagona ai le gasegase ma le agamalu, ae ina ua maeʻa le vaiaso ona toe foi mai lea o mea uma.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Faʻavaeina ma le masini o gaioiga

O le mea aoga autu o le fualaau faasaina o le sitagliptin o le igoa e tasi. Le igoa Latina o le vailaʻau o Sitagliptin. Faʻatasi ma le kulūkose masani poʻo le maualuga, o le vailaʻau e faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, gaioiga o le hormone e suauu peta i le pancreas, ona o le aʻafiaga i le gaioiga o le faʻaogaina o masini intracellular.

A maeʻa ona ave le vailaʻau, faʻapena ona faʻaaogā vave. Sitagliptin o loʻo faʻamaonia e le oona olaola - 87%. E oo lava i le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo e le aafia ai le pharmacokinetics o le fualaau faasaina.

O le vailaau faʻasolosolo e masani ona alu ese i le urine, ma pe a maeʻa le togafitiga mo le vaiaso e tasi, o le 87% ma le urine ma le 13% ma feces.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o Sitagliptin ua faʻamatalaina o se vailaʻau mo le faʻavaeina o le monotherapy mo le maʻisuka ma le faʻamalosi o le ituaiga lona lua. E mafai ona inu pusa e tusa lava po oa meaai.

O le tuufaatasiga o sitagliptin ma fualaau faasaina ma le metformin e mafai foi mo le maʻisuka o le lona lua. Fautuaina doso ma togafitiga tutusa ma metformin - 100 mg i le aso.

Afai na misia le taimi o le pulu, ona e manaʻomia lea ona e inu i se taimi vave lava, talu ai ona e faʻasaina le faaluaina o tui i le taimi. E faʻasaina foʻi le inu i le tele o meaʻai nai lo le faʻaalia mai e faatonuga.

Sitagliptin e pulea lelei le suka o le toto, ae o le gaioiga e faʻamoemoe i le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le maʻisuka, ae le o le taofiofia o le aʻafiaga o mea o le estiological i le tino.

E manaʻomia le ave o fualaau e tusa lava pe tumau pea le ola maloloina. Faʻamuta le vasega e pei lava ona faʻatonuina e se fomaʻi.

Faatasi ai ma le monotherapy poo le togafitia tuufaatasi "Sitagliptin" ma se fualaau o le 100 mg o loo faia i le tautala, o le a faaitiitia le fua mo na o tagata e leai se faaletonu.

O le auala autu o le faʻamaloloina o vailaʻau o le faʻamalosi lea i fatugaʻo. Mo tagata mamaʻi e iai ma le faʻaogaina ma le ogaoga o le faaletonu o le tino, ma le faʻasolosolo taimi ole lafoaʻi ole taimi, e taua le faia o se faʻasalaga - o lona uiga, ia faʻaitiitia le tui. E na o le auala lava lea e mafai ai ona maua le tutusa o le mafaufauga o le vaega galue i le plasma e pei ona maua i le maʻisuka e aunoa ma le galueaina o le tino.

Aafiaga aʻafiaga

Ua faʻamaonia mai e le mafai ona faʻalauteleina le ono mafai ona atiae le hypoglycemia i tagata mamai e ave le ala o Sitagliptin. Suesuega e uiga i le felagolagomaʻi ma fualaau faasaina, e aofia ai le hypoglycemia, e leʻi faia.

Ole suʻega mo tagata mamaʻi ma le agavaʻa ma le faʻaleagaina o le tino e le suia.

O aʻafiaga o le fualaau faasaina e mafai ona vaevaeina i ni vaega e faalagolago i le aafiaga i luga o se tino tino i le tino.

  • tiga o le manava
  • tele o le gaioiga ma le vomia,
  • dyspepsia
  • malosi
  • afaina
  • pancreatitis, e mafai ona atiaʻe i ni ituaiga o manuʻa.

  • faʻanoanoa
  • sosolo
  • paʻu vasculitis
  • angioedema.

Isi itu aʻafiaga:

  • afaina o le gasegase pito i luga
  • ulu matua
  • afaina,
  • faʻataʻitaʻiga
  • paʻu paʻu
  • toe tiga
  • ua le atoatoa le aoga.

I le tulaga o se vailaʻau oona, e manaʻomia le mataʻituina o le manaʻomia o mea taua o le tino. O le fomaʻi o loʻo faia togafitiga symptomatic, o loʻo lagolagoina faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le hemodialysis.

I vailaau, o loʻo i ai faʻamaoniga o le lamatiaga o le atiaʻe o le pancreatitis ogaoga o se faʻafitauli leaga i le fualaau faasaina. E masani lava o se faʻalavelave matautia o le afaina o le tino poʻo le leʻo, lea e mafua ai le oti. O le maʻisuka e tatau ona faʻamatalaina e uiga i uiga faʻaalia o se osofaiga faʻafuaseʻi o pancreatitis ina ia vave valaau mo se fesoasoani poʻo le alu i le falemaʻi. O nei mea e tumau pea le le mafai ona faʻalavelaveina ma le tumau le tiga i totonu o le manava. Afai e te masalomia se faʻaaliga o pancreatitis, e faʻamalo vave le fualaau faasaina.

"Analogues" Sitagliptin "e pei o fualaau faasaina:

FualaauGaioiga galueLelei togafitigaTau / rub
Galvuso se tasi o mea sili ona taugofie, e maua i totonu o laupepa, o le autu autu o vildagliptin50-100 mg / aso2344
"Trazhenta"Austrian analogue i le ituaiga o laupepa mo le puleaina ole fofoga.

Lisagliptin o loʻo galue malosi

5 mg 1 r / aso1450 — 1756
Onglisase tutusa o le sitagliptin, gaosia i totonu o Amerika, o le mea galue malosi e ese foi - saxagliptin, ma o lea e mafai ona faaitiitia le aoga o togafitiga5 mg 1 p ./day588-660

O le tala sili ona lauiloa o le Yanumet. O lona tau e matua maualuga, e tusa ma le 2900 rubles.

Sitagliptin o se tupulaga fou o vailaau. Ae le o fomaʻi uma lava na lelei le puleaina o le faiga o lona aoga lelei mo le maʻisuka ituaiga 2. Aʻo leʻi leva talu ai nei, o le vailaʻau autu mo lenei suʻesuʻega o Metformin, ma o lea ua faʻalauteleina le mafai ona oʻo mai le tofiga o le monotherapy e pei lava o Sitagliptin. Afai e le lava le malosi o le fualaau faasaina e pulea ai le maualuga o le suka, e faaopoopoina i le Metformin poo isi fualaau faasaina i le faitalia a le fomai.

E tusa ai ma manatu o tagata gasegase, o se manatu lelei e faia e uiga i fualaau faasaina. E matua afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e le mafai ai ona e mataʻituina le tulaga e puipuia ai le atinaʻega o aʻafiaga, e aofia ai osofaiga ogaoga o le hypoglycemia.

Ae o loʻo i ai manatu e mafua ai ona faitio le maʻisuka e uiga i le leai o se faʻamatalaga o loʻo taʻuina i faatonuga, faʻapea foi ma le faʻaitiitia o le taunuuga mai le faʻaaogaina o le taimi. E mafua mai i le mea moni e faapea o le maʻisuka lona lua o le maʻisuka o se maʻi faifaipea faifai pea.

E mafai ona e faʻatau le vailaʻau i se falemaʻi Rusia i luga o le fautuaga a se fomaʻi. O le tau talafeagai e mai le 1500 - 1700 rubles.

Faaiuga

O le faʻaaogaina o le Sitagliptin endocrinologists i togafitiga faafomaʻi e fesoasoani e faʻalautele ai avanoa e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2, e tusa lava po o le a le tulaga o le atinaʻe. O le vailaau faʻaalia e faʻaalia ai le lelei o taunuuga uma mo tagata mamaʻi ei ai togavao ma mo i latou e le o togafitia togafitiga faʻapitoa e le mafai ona fesoasoani e ausia ai le faʻamoemoeina ma faʻaleleia atili le soifua maloloina ma le manuia.

Faʻavasegaga Nosolog (ICD-10)

O le Faʻavasegaga Faʻavaomalo o faʻamaʻi o le Tasi Faʻavae (ICD-10) o se meafaigaluega faʻavasegaina faʻavasegaina i le tulaga o le soifua maloloina, faʻasologa, vailaau faʻamaʻi, ma le faʻatalanoaina o le soifua maloloina lautele o le faitau aofaʻi. E tusa ai ma le ICD-10, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina i totonu o Januvia mo faʻamaʻi ma faʻalavelave nei:

  • E11 O le maʻisuka e aʻafia ai le maʻisuka (ituaiga 2 o le maʻisuka).

Tagata faʻatau

Tagata faʻatagaina Januvia e:

  • microcrystalline cellulose,
  • kesi gaʻocarmellose,
  • calcium hydrogen phosphate,
  • sodium stearyl fumarate,
  • magnesium stearate.

  • polyvinyl alcohol
  • talisa paʻu
  • titanium dioxyide
  • uʻamea uʻamea samasama,
  • macrogol (polyethylene glycol) 3350,
  • uila uʻamea mumu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Januvia

O le faitauina o nei faatonuga mo le faaaogaina o le fualaau faasaina Januvia e le tuusaunoaina le tagata maʻi mai le suesueina o le "Faatonuga mo le faaaogaina o Januvia", lea o loo i totonu o le pepa pepa a le gaosi oloa.

O le vailaʻau o Januvia ua faʻasoa e tusa ai ma faatonuga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i nisi tulaga e faʻatasi ma le metformin poʻo le glitazones, faʻamalositino faaletino ma taumafa. O le fualaau faasaina e faʻaaogaina i le togafitiga o le toilalo ma le ate. Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto, o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e taofia ai le pulefaʻatasia o le glucagon, lea e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O le gaioiga a Januvia e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini ma le gaioiga o suauu peta pancreatic.

O le faateleina o le mamafa o le tino o le tagata maʻi e le tupu pe a ave le fualaau faasaina.

E tusa ai ma faatonuga, o le togafitiga ma togafitiga o laulau e fuafuaina e le endocrinologist auai. O loʻo maua i le maʻisuka Januvia 100 mg i le aso. I le le atoatoa, o le masani i aso uma e faʻaititia i le 50 pe 25 mg, e faʻatatau i le ogaoga o le maʻi. Afai e te lafoaʻi le isi togi, e le tatau ona e faʻaleleia le fualaau o Januvia.

E tatau ona teuina Januvia i se nofoaga pogisa ma le mamao o le aapa atu o tamaiti i le vevela e le sili atu i le 30 ° C.

O le soifua maloloina o le ola e 24 masina mai le aso na faʻatuina ai le vailaʻau. I le maeʻa ai o le aso e uma ai le afifi - aua le faʻaaogaina.

Aafiaga Itu o Januvia

Januvia e lelei le faʻafeiloaia e aunoa ma le aʻafia ai o aʻafiaga. I tulaga tulaga ese, o mea nei e ono tutupu.

Mai le manava o le tino:

  • Maualuga faʻamaʻi pipisi o le tino
  • Nasopharyngitis.

Mai le vaʻaiga tutotonu:

Mai le fualaau oona:

Mai le maskotakeletal system:

Mai le faiga o endocrine:

Contraindications Januvius

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Januvia:

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • maʻitaga
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka,
  • lactation period
  • ogaoga lagona i vaega o le vailaʻau.

O le aʻafiaga o le fualaau faasaina Januvia mo tagata mamaʻi i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua e leʻi maeʻa ona suʻesuʻeina; Januvia papalama e le o faʻatulagaina mo lenei vaega o tagata.

Tau o Januvius

O le tau o Januvius i totonu o fualaau e le aofia ai le tau o le faʻatagaina pe afai e faatauina le vailaʻau i luga o se falemaʻi i luga o le initaneti. O tau e mafai ona fesuiaʻi tele i luga o le nofoaga o faʻatau ma atumaga.

  • Rusia (Moscow, St. Petersburg) mai le 2080 i le 3110 Rubles Rusia,
  • Ukraine (Kiev, Kharkov) mai le 686 i le 1026 Hryvnias Ukrainian,
  • Kazakhstan (Almaty, Temirtau) mai le 9797 i le 14648 Kazakhstani tenge,
  • Belarus (Minsk, Gomel) mai le 547040 e oo atu i le 817930 Malaga Belarusian,
  • Moldova (Chisinau) mai le 582 i le 871 Moldovan Lei,
  • Kyrgyzstan (Bishkek, Osh) mai le 2267 i le 3390 Kyrgyz soms,
  • Uzbekistan (Tashkent, Samarkand) mai le 80662 i le 120606 Uzbek soums,
  • Azerbaijan (Baku, Ganja) mai le 31.0 i le 46.3 Azerbaijan,
  • Armenia (Yerevan, Gyumri) mai le 14290 i le 21366 Pese Armenia,
  • Georgia (Tbilisi, Batumi) mai le 70.7 i le 105.7 lari Georgian,
  • Tajikistan (Dushanbe, Khujand) mai 195.9 i le 293.0 Tajik somoni,
  • Turkmenistan (Ashgabat, Turkmenabat) mai le 100.5 i le 150.2 taumafa fou a Turkmen.

Faʻatau Januvius

E mafai ona e faʻatau Januvia i foliga o ata vali-valiina i totonu o se fale talavai e faʻaaoga ai le falemaʻi e faʻaaoga ai fualaau faasaina, e aofia ai. Ae e te leʻi faʻatau Januvius e tatau ona faʻamalamalama le aso e muta ai. Poloaiga Januvia ma le faʻatagaina e mafai ona i totonu ole falemaʻi i le initaneti. O le vailaau faʻasaina e faʻatoʻilaloina faʻapitoa e ala i togafitiga.

Kiliki ma faasoa atu le tusiga ma au uo:

Tagata gaosi Januvius

O le kamupanī o Januvius o Merck Sharp & Dohme. Merck Sharp & Dohme o se faʻataʻitaʻiga lea na faʻatau ai e le kamupani American pharmaceutical Merck & Co ana oloa i le lalolagi atoa.

O Yanumet o se laupepa e gaosia i ata-ata, o ia mea uma e aofia ai le 50 mg o le sitagliptin, faapea foi le 500, 800 ma le 1000 mg o le metformin, o le mea lea o le vaeluaina o le fualaau faasaina e tusa ai ma le mamafa o le metformin i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina. O le maketi o falemaʻi ua ofoina atu le faasologa o vailaau faasaina:

  • Janumet papa 500 mg + 50 mg,
  • Ianumet tablets 800 mg + 50 mg,
  • Ianumet tablets 1000 mg + 50 mg.

E tasi le atigipusa e mafai ona maua mai i le tasi i le paʻu e fitu. E toafa le faletupe o loʻo i ai le manaʻo sili. O pepe taitasi e aofia ai le 14 papa. E mafai ona e teuina se ituaiga vailaʻau mo le silia ma le lua tausaga.

tau faʻamaumauga.

Ianumet e le manaomia ona faʻaaoga i le auai o mea nei:

  • le faapalepale i soʻo se vaega o loʻo faia ai fualaau (povidone, metformin, sitagliptin phosphate monohydrate, stearyl fumarate ma le sodium lauryl sulfate),
  • faʻamaoniga o le maʻisuka ituaiga 1
  • ogaoga o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foʻi ma se tulaga ogaoga i le taimi o le faʻamaʻiina o faʻamaʻi poʻo le faateʻaina (faʻamaʻavaina), afaina saʻo ai galuega tau fatu,
  • ava malosi po o le ava malosi malosi,
  • o le taimi o le maitaga (taimi o faʻataʻitaʻiga, faʻapea foi ma le taimi ole faʻaipoipo), suʻesuʻega ole leitio (faʻapitoa i le tasi le vaiaso talu ona maeʻa)
  • o le i ai o faʻamaʻi, aemaise lava i latou e fesoʻotai ma le tino cardiovascular, e mafua ai le matelaina o le okesene.

Ae maise lava le gauai pe a ave le Yanumet e tatau ona tuuina atu i tagata matutua. E moni lava, i le aluga o taimi, o le gaioiga o fatugaʻo ua faʻaitiitia, ma o latou o se faamama o le tino o le tagata. Faʻatasi ma le matua, o le faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina, o lona uiga ua amata ona faigata ona aveese mea e le manaomia ma vaega mai le tino. Pe a faatonuina Yanumet i tagata matutua, e tatau i tagata tomai faapitoa ona filifili ma le faaeteete le fualaau o le fualaau faasaina, faapea foi ma le taitaia pea o le tulaga o le maʻi.

E faʻasaina le fualaau faasaina mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Yanumet, e pei lava o soʻo se isi vailaʻau faʻamalosi, ei ai le tele o aʻafiaga e le manaʻomia e mafai ona tupu i se maʻi i le taimi pe toeitiiti lava a maeʻa.O le vailaʻau e sili ona faʻaaloalo e aafia ai le gastrointestinal tract, faʻateleina le gau o le mamafa (e oʻo i le anorexia), faʻapea foʻi ma le cardiovascular system. O le solia o le masani masani o le metabolism e le o aofia ai, i se faaopoopoga, e iloagofie ai toega o le tino o le siama - o eseesega ma le vevela.

O mea nei o aʻafiaga e ono mafua mai i le tagofia o lenei fualaau faasaina:

  • taimi umi ogaoga o le tiga i le ulu poʻo le tumau, ae o feoaʻi solo, faʻaitiitia le gaioiga ma le ola maloloina o le tino, i nisi tulaga o le le mautonu ma le vaivai i taimi uma,
  • tiga faʻamaʻi, e oʻo i le foliga mai o se maʻi e le o faʻamalieina, afaina ai tiga i totonu o le vaitafe o le manava, faatasi ai ma le naʻo, vomiting, afaina ma le malosi, fula o le tino, aemaise i luga o vae ma lima,
  • faʻaauau pea le gutu, e tusa lava pe a maeʻa ona inu (masani ona o mai faatasi ma se tale), faatasi ai ma le umi faaulufaleina, o loʻo i ai faʻalavelave i le gaioiga o le gastrointestinal tract systems.

Afai e maua se tasi o nei faailoga aʻo e tago i fualaau, e tatau loa ona e lipotia vave le solia o lau fomaʻi. E faʻavae i luga o le suʻesuʻega ma auʻiliʻiliga, o le a mafai e se fomaʻi ona filifili se togafitiga pito sili ona lelei mo se mataupu faapitoa. E le gata i lea, o Yanumet e le naʻo le vailaau e mafai ona fesoasoani ia te oe i le tau faasaga i le faamaʻi.

O Janumet o se fualaau taugata, o lona tau e eseese mai le 2700 i le 3000,000 rubles mo se afifi e fa ona paʻu. E le gata i lea, o le tau atonu e fesuisuiai e fuafua i le faʻamalologa o le oloa faʻatau (numera o papa, fua o le metformin) ma le nofoaga e faʻatau ai. O le mea lea, i totonu o faleoloa sili i luga o le initaneti, o le afifiina o Yanumet o le a tau mai le 2700 i le 2800 ruuga e le aofia ai le tufaina atu (mo pusa e 56). Ae i falemaʻi faʻafesoʻotaʻi mo Yanumet e mafai ona e tuʻuina atu i le 3,000,000 rubles.

O se mea faʻapitoa e tuufaatasia ai metformin ma sitagliptin e faʻapitoa ai lenei vailaʻau i le maketi o falemaʻi. I le uma, o le Yanumet ua toetoe lava o le fualaau oona e tuufaatasia ai nei mea e lua. Ae o se tau sili atu le tau tatou te vaavaai ai mo sui mo se fualaau lelei tele, ae taugata.

O le Velmetia fualaau faasaina e tutusa lava le tuufaatasiga, ae o le tau o se vailaau faasaina e le ese tele mai le tau o Yanumet. E leai se vailaʻau i le tau o loʻo aʻafia ai le tino o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e pei o Yanumet, ae e mafai ona e taumafai e tagofia le tele o vailaʻau e faʻataunuʻuina ai le sili ona aoga i le tausisia o le maualuga o le suka.

O fualaau faasaina e aofia ai:

  • Pure metformin (metformin) ma le sitagliptin (Januvia). Metformin tau e tusa ma le 250 rubles mo le 60 vaega, ma Januvius 1500 mo 28 papa. O nei tupe e tatau ona faʻaopoopo faʻatasi ina ia maua ai le iuga lelei,
  • Galvus (800 rubles mo 28 paʻu) ma Glyukofazh (350 rubles mo le 60 papa) i le aofai atoa. O nei vailaʻau e faʻalagolago lelei ai le tasi i le isi, ae e ese mai Yanumet i la latou taulaiga sili i le aveesea o faafitauli e fesootaʻi ma le cardiovascular system i le maʻisuka ituaiga 2,
  • Glibomet. O lenei fualaau faasaina e aofia ai le metformin ma le glibenclamide ma ei ai tutusa lava faailoga tutusa e pei o Janumet. E faʻamoemoe i le faʻafefeina o le hypoglycemia, o loʻo i ai lipid-lowering properties. I le averesi, o le tau o sea vailaʻau e 350 ruulu mo papa e 40,
  • E seasea ona maua le avandamet i falemaʻi a Rusia; o lona tau e 400 gaʻo i le 60 pusa. E aofia ai le 500 mg o le metformin ma e le mafai ona faʻaaogaina e avea o se meafaigaluega lelei e aunoa ma se faʻafitauli faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea e sili atu ai ona leaga lenei fualaau i Yanumet, e ui lava o loʻo galue atoatoa i togafitiga faʻapitoa,
  • O le Tripride ei ai faʻamatalaga pei o Yanumet, ae e itiiti ifo i le maualuga o mea o loʻo aofia ai (o le glimepiride ma le pioglitazone). O nei fualaau faasaina e tusa ma le lua selau rubles i le pusa (30 pusa) ma o le tau sili ona taugofie o mea uma na tuuina mai,
  • Douglimax faʻafesoʻotaʻi le metformin ma le glimepiride, ma ei ai foʻi se faiga tutusa o le gaioiga faʻatasi ai ma uluai meaʻai, ae o le fua o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto suka e sili atu ona itiiti nai lo latou. Douglimax tau e tusa ma le 350 ruuna mo se afifi e aofia ai le 30 papa.

O le mea sili e manatuaina ai, o soʻo se sui o le tasi fualaau faasaina ma le isi e tatau ona malilie i le fomaʻi, a le o lea e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga le maalofia. O le tutoʻatasi i le togafitiga o se faʻamaʻi tuga e le taliaina, aua o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i le tulaga masani ma le paʻu mataʻutia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Le tuufaatasiga ma meatotino o fualaau faasaina

O le vailaʻau o Januvia o le eletise autu autu - sitagliptin phosphate monohydrate. O le vailaʻau e faia i le faʻaaogaina o mea faʻapitoa:

  1. Croscarmellose sodium
  2. Calcium hydrogen phosphate, le lelei,
  3. MCC
  4. Sodium silyl fumarate.

O loʻo i ai i le maʻi maʻisaga se mea e fai ai se paʻu vali e faia mai le dioxide, faʻamaua uʻamea samasama, polyvinyl alcohol dye iron oxide red, talc, macrogol.

O Januvia o se fualaau maualalo o le maʻisuka, o se inhibitor sili ona filifilia o le enzyme dipeptidyl peptidase. A maeʻa ona tago i le vailaʻau, o le a faʻateleina le maualuga o le mamafa o lua hormones o meaola. Faʻafetai i vailaʻau, o loʻo i ai se faʻamalositino o hormones i totonu o le manava, o se faʻaopoopoga o latou gaosiga i taimi o taumafataga. O le gaioiga o hormones e faʻatatau i le faʻapipiʻiina o le gaosiga o le inisalini.

Tuua Lau Faamatalaga