Faailoga o le maʻisuka i fafine

O le maʻi suka o se faʻamaʻi sili ona ogaoga, lea eo mai faatasi ma le faateleina o le kulukose toto. O lana taufaasese o le umi lea na te le faaalia ai o ia i soo se auala, o lea e le iloa ai e se tagata le atinaʻeina o lenei maʻi i totonu ia te ia lava.

E tatau i le maʻisuka ona iloa! O mea manogi e masani mo tagata uma. E lava le suʻeina o kapula e lua i aso taʻitasi aʻo leʻi 'aʻai ... Faʻamatalaga auiliili >>

Ae o tulaga maualuga o lenei faʻamaʻi e toetoe lava a le mafai ona faʻamaonia ma i le 90% o mataupu e tuʻuina atu ma ni faʻafitauli ogaoga. O le mafuaaga lea e matua taua ai le iloa e uiga i faailoga i fafo o le maʻisuka i fafine ma alii ina ia mafai ona sailia fesoasoani faafomaʻi i se taimi tatau ma tausia lo latou ola maloloina.

O faʻapogai autu o le maʻi

Faailoga masani o le maʻisuka o suiga ia i le tulaga o le maʻi:

  • faateleina / faaitiitia le fiaai,
  • faateleina / faaitiitia le mamafa o le tino,
  • lagona faifaipea o le malulu, le fia inu,
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻaititia le libido
  • friability ma le tafe toto o gom,
  • vaivaiga, faaitiitia le faatinoga,
  • puupuu le manava
  • faʻaititia le faʻaaliga
  • vaʻaia taimi ma tingling i pito pito i lalo.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o suiga o paʻu, o lona uiga:

  • na afaina ai manuʻa mo se taimi umi, ma e le toe ola mo se taimi umi,
  • o le manogi e foliga mai i vaega eseese o le tino,
  • uliuli o le acanthosis e atiina ae, lea e mafua ona o le mafiafia ma le faapogisaina o vaega o le tino (e masani lava i le ua ma le uaua).

Faʻaaliga mai fafo o le faʻamaʻi

E faigofie lava ona iloa i totonu o se motu o tagata e tele i le maʻisuka. Ma o faailoga i fafo atu o lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani i lenei. I le avea ai o se tulafono, faatasi ai ma le atinaʻeina o lenei maʻi, suiga o le tagata-ona o le mamafa, ua vaivai ma mamafa tele (mamafa), faatasi ai ma le manava o le manava ma le faateleina o le sulu. O faʻaalia o le paʻu o le faʻamaʻi e mafai foi ona iloa - o le paʻu i totonu o le ua ma le faʻapouliuli e sili atu ona pogisa ma ua pala.

O nei faʻailoga fafo e fesoasoani i fomaʻi e iloa ai le atinaʻeina o le maʻisuka i se tagata maʻi i le taimi muamua o le suʻega. Peitai, ina ia mafai ai ona maua se suʻesuʻega saʻo ma filifili ai i nisi togafitiga togafitiga, o le a tatau pea ona suʻe atoa le suʻega.

Faailoga o le faʻamaʻi i fafine

O le atinaʻeina o le maʻisuka i fafine i le 70% o mataupu e tuʻuina mai ma le faʻasalaga. O lenei mea e faʻaalia e ala i le le faʻaaogaina o le agavaʻa, lea e fesuiai ai lona amio - o le faʻafefe o le paʻu o le paʻu mata e le lava pe, i se isi itu, tele.

Ma le isi, i le amataga o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi, ua iloa e tamaitai le faʻavave o le paʻu. E mafua ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaitiitia o le tino ma le faʻasiliina o meaʻai. E le gata i lea, i se isi itu, o loʻo i ai le mamafa tele o le mamafa o le tino, talu ai ona o le faateleina o le toto toto e mafua ai le faateleina o le fiaʻai, lea e matua faigata lava ona tineia.

O nei mea uma eo mai ma:

  • vaivai
  • fiainu
  • faʻaauau faifaipea
  • faʻaaliga vavalalata.

O faʻaalia o le paʻu o le maʻi suka e masani lava ona matauina i tamaitai - o nisi o vaega o le paʻu e faʻafefeteina, maua ai se paolo malulu, paʻu ma le pa.

Faʻaaliga faʻapitoa o le faʻamaʻi i alii

I le tane, o le maʻi suka e faʻaalia foi i le vaivai, faʻalautele le vevela, faʻanatinati faifaipea, faʻalauteleina o le 'ai, inuinu le mafaʻasalalauina, faʻaalia o le paʻu o le maʻi (tigā, paʻu, faʻapouliuli o le paʻu, manua le faʻamalolo, ma isi). Ae o loʻo i ai faʻamaoniga mautinoa o le atinaʻeina o lenei maʻi, lea e naʻo sui mo le malosi malosi o feusuaiga. O se mea matala ma le solia o le malosi.

O maʻi mai gaʻo o le gaʻo e fesootaʻi ma le faʻaitiitia o le toto i totonu o le pelvis, lea e aofia ai se faʻaitiitia o le faʻaopoopoga o le testosterone male hormone. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo i ai le faʻaitiitia o tamaloloa i le puipuiga a le tino, ona o nei mea, e pei o tamaitai, ua faʻafitauli i faʻafitauli eseese. I lenei tulaga, e masani ona i ai i tamaloloa ni faailoga o le prostatitis ma le prostate adenoma.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻamatalaga ile falemaʻi ile tele o tausaga. Ma ina ia aua le misia le avanoa e togafitia ai lenei faʻamaʻi i le amataga o le atinaʻe, faʻapea foʻi ma le puipuia o le tupuga o ni aʻafiaga ogaoga, e fautuaina e suʻe suʻega e fuafua ai le maualuga o le suka i le tasi taimi ile ono masina. E na o le pau lenei o le auala e iloa vave ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi ma tausia lou soifua maloloina mo le tele o tausaga.

Uluai faailoga ma faailoga o le maʻisuka i fafine

E tatau ona galulue malolosi tagata e tausia le maʻi. O le toʻatele oi latou e le o gauai atu i suiga laiti i le tino. Ae peitai, o nei mea atonu o ni faailo o le toto maualuga. Ina ia aua le amataina le maʻi, e tatau ona e iloa po oa faailoga o le maʻisuka i fafine. E tāua pe o le a le ituaiga maʻisuka latou te faatatau i ai - o le insulin-e faalagolago pe leai-inisalini.

O faailoga muamua o le maʻi e faigata ona misia. O lenei:

  1. O le galala masani o le ketoacidosis, faʻatasi ma le gutu malogo.
  2. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino o se faailoga lea o le maʻisuka i fafine, lea e tatau ona taufaʻatau pe afai e le o mulimulitaʻia le taumafa, o loʻo tumau pea le manaʻoga muamua. O le paʻu o le paʻu e mafua ona o le le lava o le inisalini, lea e tatau mo le tuʻuina atu o le kulukose i sima gaʻo.
  3. Uma faifai pea - amata ona popole ona o le faaputuputuina o le kulukose i le urine. E tusa ai ma le matauina o le maʻi, o le manaʻo e urinate sili atu ona tupu i le po nai lo le aso.
  4. Le fia taumafa - e faatatau foi i faailoga o le maʻisuka i fafine. O le solia o le faiga o le vaevaega, o le gasegase ma o latou avega e taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o siama e masani ona auina atu faailoilo i le faiʻai e uiga i le fiaai e le mafaamatalaina.
  5. O manua e le faʻamalolo e liliu atu i le maʻi suka o uluaʻi faailoga o le maʻisuka i teine ​​ma tamaitai.
  6. Vaavaaiga mata, mata matala - popolega ona o le faaleagaina o puipui o toto toto lea e tafe ai le toto i le retina.
  7. Osteoporosis - faʻatasi ai ma le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ona o le le lava o lenei hormone e afaina ai le fausia o le ponaivi.

E mafai ona e vaʻaia faailoga o le "lua o le maualuga". O lenei:

  1. O vaivaiga tumau, vaivai ma mafaufauga faaletonu ua faaalia mai e le tusa ai ma le tulaga o le le lava o le inisalini, lea e talafeagai mo le faʻaaogaina o meaʻai ma le gaosiga o le malosi.
  2. O le vevela o le vevela - e faʻalavelave i nofoaga e vave ona afu ai le paʻu (vevela, pusa, ma isi).
  3. O le manogi le manogi o le acetone e amata mai le gutu e amata ona faʻalavelave pe a talepeina e le tino ia protein ma gaʻo ona o faafitauli e faʻaaoga ai le kulukose.
  4. O maʻi faʻamaʻi i luga o vae o ni aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka. O mafuaʻaga mo lo latou atinaʻe o le faʻafanoga o puipui i totonu o maʻa.
  5. O le tele o pito, o le gaogao o faailoga ia o le faateleina o le toto o le toto i tamaitai e tutupu i se talaaga o le faaitiitia o le lagona o le tino.
  6. Oʻoiʻeseʻe - e atiaʻe lemu, ae mautinoa. O se tagata e maua i le maʻisuka e fia taumafa i taimi uma, e tosina o ia i laʻau suamalie, o lea o le mamafa tele e le o toe umi.

Puipuia faʻamaʻi

E toʻatele tamaitai e fiafia i auala e aloese ai mai le maʻisuka. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa mo le puipuia o mea taumafa e tausami lelei, usitai i gaioiga faaletino ma faʻalogo pea oe i se auala lelei. Malamalama pe aisea e foliga mai ai o le maʻisuka e aloese mai mea taua. Endocrinologists ma isi fomaʻi e malilie o mafuaʻaga o le maʻisuka o:

  • amio le taua
  • uiga faʻamaoni
  • faʻaauau pea ona fai
  • faʻafitauli masani
  • maualuga le toto maualuga
  • tausaga matua (i le mavae ai o le 45 tausaga, o le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka e maualuga atu).

O le taunuuga o le le amanaiaina o lou soifua maloloina e mafai ona le atoatoa i le maʻisuka ma le ola i lima ile glucometer. O asiasiga faifai pea i le falemaʻi ma le faʻatau o vailaʻau taugata o le a avea foi ma se mea moni faʻamaoni. E tele tamaitai e fiafia e toe faafoi le uati e faasaʻo ai mea sese, ae na o le faʻamoemoe lava o le a le vave tele le faʻamaʻi. Fomaʻi faʻaauau ona tausisia tulafono o loʻo i luga.

Vitio: auala e faʻaalia ai le maʻisuka i fafine

Matou te fautua atu ia e faamasani oe lava i ata vitio manaia o le a fesoasoani ia te oe ia malamalama i le ala e galue ai le maʻisuka ma pe o a faailoga e masani ai. E i ai tagata e na o le faʻalogologo i fomai, e te le manaʻo e alu i le falemaʻi i le mausali o aiga. Afai oi ai nisi i lau siosiomaga, faʻaaogaina lenei vitio o loʻo e maua se avanoa e faʻamaonia ai i latou e alu i se fonotaga faʻapitoa.

Muamua faʻaaliga o le maʻi

Faailoga o le maʻisuka i fafine o loʻo mafatia i le faʻamaʻiina o le endocrine e faʻaalia i latou lava i faʻamaoniga faapitoa, ma e mafai ona ese le eseesega i mataupu eseese o mataupu.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i nisi sui o feusuaʻiga vaivai, o faʻamatalaga muamua e faʻapupulaina ai le paʻu o le paʻu, o le paʻu paʻu o foliga. O isi e faʻaalia le toso malosi o le mamafa, ma o le meaai e tumau pea e le suia.

O le maʻisuka i fafine e masani ona oʻo atu ai i le soliga o le gaioiga o le tino respiratory tract, ma o se taunuuga o le puupuu o le manava ua iloa. I le avea ai o se tulafono, o lenei faailoga e iloa i mataupu e leai se gaioiga faaletino.

Afai tatou te talanoa e uiga i faailoga i fafo, o nisi tamaitai, i se isi itu, o loʻo i ai se mea mamafa mamafa, ma e le afaina fua le meaʻai. A faʻagataina nisi o oloa, faaopoopo nisi pauna.

O le maʻi suka e mafai ona faʻaalia i faʻamaoniga nei, lea e matauina i taimi uma pe mai lea taimi i lea taimi:

  • Seti po o le mamafa o le mamafa o le mamafa.
  • Paʻu paʻu.
  • E i ai i le fafine ni lagona le lelei i totonu o le itupa (itching).
  • Faʻanoanoa i fafine ma se vete.

Ua matauina e tagata tomai faapitoa o le maʻisuka e mafai ona faamatalaina le maʻisuka i le tele o ituaiga o faailoga, lea e mafai ona eseese tele i mataupu eseese.

I le tele o fafine, o le faʻasalaga o le endocrine e oʻo atu ai i le faateleina o le palasi o lauulu ma fao.

O faʻapogai autu o le maʻisuka

Faatasi ai ma le faaputuputuina o le kulukose i le toto o se fafine, o se faailoga e pei o le faʻaaogaina ma le masani ona maua. O le mea moni o le tino e faʻaleleia le tele o le suka lea e galue ai fatugaʻo i se auala ogaoga, taumafai e faʻaumatia.

O le faʻailoga lona lua o se maʻi "suamalie" o se lagona faifaipea o le fia inu, na matauina 24 itula ile aso. E le gata i lea, e tusa lava po o le a le tele o le suavai e maua e le tagata maʻi, o le lagona o le fia inu e le mou atu, e te lagona le fia inu.

O se lagona "faʻanoanoa" o le matelaina, faʻafefe i taimi uma. O lenei faailoga e mafai ona faʻatusatusa i le malosi ma le muamua muamua. E tusa lava po o le a le tele o meaai a se fafine e 'ai, o le tino e "matelaina pea", aua o siaki e le o malamalama i le suka.

I se isi faaupuga, e le mafai ona maua le malosi, ona o le mea moni e le mafai e le glukose ona ulu i totonu o sela.

O le mea e tautala ai, o faailoga o loʻo lisi atu i luga o loʻo matauina na o na tulaga pe a maualuga maualuga le kulūkose ma taofi i se faailoga e sili atu nai lo le tapulaa faatagaina.

E le gata i lea, o le ogaoga o faʻamaʻi i totonu o se fafine faapitoa e faalagolago i le lagona o le tino i le sili atu o suka.

Faʻailoga lua i fafine

I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, o faʻamaoniga lua o le "suamalie" faʻamaʻi o loʻo faailoaina, lea e ono faʻaalia ai le atinaʻeina o togafitiga. O nei faailoga e mafai ona mafua uma i le ituaiga muamua o maʻi, ma le lona lua.

I le maualuga o le suka, o le fafine ei ai faafitauli i le paʻu. E pei ona taʻua i luga, o faʻamatalaga muamua e faʻaalia e paʻu paʻu. I le lumanaʻi, o le paʻu o le paʻu o le paʻu, o le sulu, o sulu ma lanu mumu e aliali mai.

E masani lava o fafine e mafatia mai maʻi faʻaleagaina, o pustules o faʻalapotopotoga, faʻalaʻo, paʻu, ma isi mea e aliali i luga o le paʻu. I le taimi lava e tasi, soʻo se soliga o le amio saʻo o le paʻu, o se taimi umi e le faʻamalolo, faʻalavelave ai le maʻi.

O faʻamaoniga lona lua o le maʻisuka i feusuaʻiga vaivai e aofia ai faʻamaoniga nei:

  1. Le mautonu le popole. O tagata maʻi na latou iloa le vaivai, le faʻamalosi, le fiafia, faʻavaivaia faifai pea faʻavaivaia, leai se mafuaʻaga faʻaleaga. O le agavaʻa o le faʻalagona lagona e masani lava ona faʻaalia mai: i le taimi tonu lava i le minute talu ai sa i ai se uiga lelei, mulimuli ane sa i ai le ita le ita ma le ita.
  2. Faaletino faaletino. O lenei faailoga e mafai ona faʻaalia i le vaivai faifaipea ma vaivai. E oʻo lava i sina gaioiga faaletino o se galuega mamafa.
  3. Faʻasalaga o le gaioiga o le vaega o meaʻai. E masani lava ona i ai le tiga i totonu o le manava, manava manava poʻo le faʻamalosi, o se manogi le lelei mai le vavagana o le gutu, o se tofo i le gutu.

I le tele o fafine, o le maʻisuka e aafia ai le tulaga o nifo. O loʻo i ai se faʻaogaina o le inflammatory e le o saofaga i le tino, o le a vave ona tupu.

Le mea e fai

Afai ei ai se teine ​​po o se tamaitai ei ai faailoga o loʻo lisiina i luga, ona le tatau ai lea i se tasi ona le amanaiaina, talu ai o le maʻisuka o se maʻi faʻalavelave lea e mafua mai i le tele o faʻafitauli le lelei.

Muamua lava, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma au faitioga. O le a faatonuina e le fomai ni suʻesuʻega talafeagai, tau atu ia te oe pe faapefea ona foai atu le toto mo le suka. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻega, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le i ai poʻo le leai o le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, pe afai o le tele o le tulafono ua faatagaina, e fautuaina e foai atu le toto mo le kulukose i le tele o taimi. E le gata i lea, e mafai ona faʻataʻitaʻiina se suega o le faapaleni kullusese poʻo le hemoglobin glycated.

I le tautalagia masani, o faailoga nei:

  • O le tapulaa aupito sili o le masani mo tamaitai o le 5.5 iunite.
  • Faatasi ai ma se fesuiaiga o fuainumera mai le 5.5 i le 7.0 iunite, e mafai ona tatou talanoa e uiga i vailaau.
  • E silia ma le 7.0 iunite - maʻisuka.

I soʻo se tulaga, e le faʻamasinoina e fomaʻi se suʻesuʻega se tasi e uiga i le i ai poʻo le leai o se suka suka. E masani lava, e tele suʻesuʻega e faʻatulagaina i aso eseese ina ia mafai ai ona maua se taunuʻuga.

Pe a faʻamaonia se setete, e fautuaina e le fomaʻi le fesuiaiga o lau olaga, taalo i taʻaloga, ma fetuunai au meaʻai. I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona mataʻituina le faatinoga o le suka.

Afai o le ituaiga muamua o gasegase e maua, ona faʻapipiʻiina lea o le inisalini. Faatasi ai ma le ituaiga lona lua o togafitiga, o loʻo latou taumafai muamua e taulimaina togafitiga e leai ni fualaau faasaina, o le mea lea, latou te fautuaina se taumafataga maualalo mo le maʻisuka ma le gaioiga faaletino.

I le faaiuga, e tatau ona maitauina o le maʻisuka o se faʻamaʻi tuga lea e ono mafai ona faʻaalia i le tele o faailoga. O le mea lea, afai e masalomia se togafitiga, e tatau ona suʻe suʻe.

O le a sou manatu i lenei mea? Na faʻapefea ona e masalomia le maʻisuka, ma o a au auga muamua?

Tuua Lau Faamatalaga