E mafai ona ou 'aina apricot ua mama ma le maʻisuka

O le tagata e umia faamaumauga mo mea o le potassium i totonu o oloa uma ua lauiloa o lenei fualaau mamago. Mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o lenei elemene e aoga tele, o le mea lea, e tatau ona saunia le taumafataga e amanaʻia ai le manaʻomia. Ae pe mafai ea e tagata ei ai le gaʻo gaʻo ona 'ai le apricots malogo?

O le apricots ua faʻamamaina o se punavai o vitamini, minerale. Ae o le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina o meatotino o oloa, ia amanaʻiaina le faʻasologa o le glycemic, le numera o iunite falaoa. I le tulaga o fualaau mamago, e manaʻomia le tausiga faapitoa.

O fasi apricots faʻamafanafana e aofia ai (i le 100 g):

  • proteins - 5.2 g,
  • gaʻo - 0.3 g
  • carbohydrates - 51 g.

Ona o le fuainumera tele o suga e fai ai apricots faʻamago, e tatau i le maʻisuka ona 'aina ma le faʻaeteete, talu ai o se faʻateleina o le maualuga o le kulukose i le toto toto e mafai.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e le o sauni e vavaeese apricots ua mamago mai le taumafataga, aua latou te iloa o le punavai lea o:

  • vitamini C, PP, B1, In2, A,
  • minerale mea - calcium, iron, sodium, phosphorus, magnesium, potassium,
  • fiber.

O tagata e taumafai e pipii atu i mataupu faavae o le maualalo o meaʻai taumafa e tatau ona faʻaitiitia ai le taumafa o le suka i le tino. O lona uiga o le tuʻuina atu o fualaau 'aina, e aofia ai fualaau mamago.

Faamanuiaga ma le afaina

O le faʻaaogaina o apricots matutu ma le maʻisuka ituaiga 2 e matua faʻamaonia lelei. E le aoga le lafoaia atoa. O lenei oloa:

  • e puipuia ai le atiina ae o fatu fatu, toto toto ona o le faateleina o mea oona ma le magnesium,
  • fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega o le gastrointestinal tract, e puipuia ai le tupu mai o le faʻailoga ona o fiva,
  • aveese le toxins ma toxins, faamama le ate,
  • saturates ma vitamini ma mūmū ma micro elemene talafeagai,
  • fesoasoani e faʻaleleia le vaʻai, puipuia le foliga mai o pathologies mata.

Cardiologists fautuaina tagata gasegase oe na i ai fatuga o fatu ma taʻalo e 'ai e oo i le 10 apricots ua mamago i le aso.

O le lisi o faʻasalaga e aofia ai:

  • maʻi faʻamaʻi
  • paʻu peptic o le manava, duodenum.

O le faaiuga i luga o le fautuaga o le aofia ai o fualaau mamago i le taumafa o tagata gasegase e maualuga le kulukose maualuga e faia e le endocrinologist.

E mafai ona ou aofia i le taumafataga

Ona o le maualuga o mea o meaʻai gaʻo, o maʻi e maua i le faʻafitauli ole gasegase e manaʻomia le faʻaitiitia o le numera o fualaau mama i la latou taumafataga. Afai e pulea e le maʻisuka le taofiofi o le maualuga o le suka i lalo o le puleaina o se meaai, ona mafai lea ona faia ni fesoasoani laiti.

Ae ae e te leʻi aofia ai apricots malogo i luga o le lisi i luga o se faʻaauau pea, e tatau ona e siakiina le tali a le tino ile mea. Mo lenei mea, ua fuaina le kulukose i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai le oloa. E faʻatatau i le maualuga o le maualuga o le suka ma le taimi o taui, ua faia ai se faaiuga i luga o le taliaina o fualaau mamago.

Afai e te 'aina le 1-2 fasi apricots, e leai se afaina. Ae o faʻamanuiaga o lenei aofaʻiga e faʻaleagaina foi. O le mea lea, o tagata e le mafai ona teena apricots ua mamago, endocrinologists ua faatagaina e aofia ai i le taumafataga. O le a taʻu atu e le fomaʻi pe fia ni fualaau mamago e mafai ona 'ai i aso taitasi.

O apricots ua mamago o se punavai o le magnesium i totonu o le tino. O lenei elemene e aʻafia ai i le faʻavaeina o le inisalini, e aʻafia ai ana fegalegaleaiga ma le masini resitala. O le leai o le magnesium e mafua ai le faateleina o le tetee atu i meaola o hormones e maua mai i le pancreas.

Faatasi ai ma se taumafataga maualalo maualalo

I le tulaga o le le atoatoa o le tino, e tatau ona faʻaitiitia le aofai o suga e ulufale atu i le tino. Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa e lafoai atoa le fua. I lalo ifo o se faʻalavelave faʻasolosolo e pau ai i latou o loʻo i ai le tele o mea inu.

O fasi apricots ua faʻamamaina e le manaʻomia mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E le fetaui i le manatu o meaʻai e maualalo i le koko, fautuaina mo lenei maʻi.

Faʻasoʻatoa le maʻisuka

Afai o le taimi o le aveina o se tamaititi o se fafine ua maualuga le suka, o se meaai malosi e vave ona faatonuina. E manaʻomia le faʻaitiitia o le aofaʻi o meaʻai gaʻofale e ulufale atu i le toto. Afai i lenei auala e le mafai ona faʻasalalau le tulaga i sina taimi puupuu, o le insulin o loʻo faʻatulagaina.

Faʻamatalaga, e le manaʻomia le teena o apricots ua mamago, e na o le pau lava le mea e tatau ona e fuaina ai le aofaʻi o hormones e tatau ona ulufale i le toto. Afai e faigata ona fai lenei mea, ona faia lea o le meaai ina ia puipuia ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le kulukose. O le faateleina o le suka e afaina ai le tulaga o le fomaʻi, e faʻaosofia ai le foliga mai o maʻi matuia o le atinaʻe.

I le leai o ni faʻafitauli i le faʻaleleia o gaʻo, ua fautuaina le apricots ua faʻamamafa mo tina i le lumanai e aofia ai i taumafa i aso taitasi. A faʻaaogaina, e mafai ona faʻamautinoa le gaioiga o le fatu ma vaʻa toto, e aloese ai i le tupu mai o le mau ma faʻaitiitia le ono mafai ona malulu. E le gata i lea, o le apricots mago e fesoasoani i le tosoina o le suavai i le edema, faʻaitiitia le faʻaalia o le toxicosis o fafine maʻitaga.

Folafolaga masani

O maʻi suka e puleaina le suʻaina o le suka e mafai ona faatagaina e aofia ai apricot ua mamago i ni vaega laiti. E sili atu le faaopoopo o fualaau mamago i oloa ua maeʻa, aloese mai le togafitia o latou vevela. I lenei tulaga, o vailaau aoga ua faʻaumatia, ma o le aofai o le kulukose e ulufale i totonu o le tino e le suia.

E toatele e faaopoopo i ai apricot ua mamago, vine i masini, fuamoa fualaau, sisi. Ae o maʻi suka e tatau ona faʻaeteete. O i latou o se punavai o se tele o mea inu. O lo latou faʻaaogaina e faʻaosoina ai le maualuga o le suka, ma e faigata tele vave ona taui mo le faateleina o le kulukose pancreatic glucose i se ituaiga o siama.

E aoga ma malupuipuia, o se mea faʻaputuina o apricots matutu, ae aunoa ma le faʻaopoopoga o suka. Sweeteners faatagaina e tagata maʻisuka o le a fesoasoani e faaleleia atili le tofo o le vaiinu.

I le auala, i se isi mea na matou mafaufauina ai le ono mafai ona aofia ai ni paʻu i le taumafataga.

O le tuufaatasiga ma le taua o meaʻai o apricots mago

O fualaau aina suamalie e aofia ai vitamini eseese, minerale ma isi mea aoga aoga. O le tuufaatasiga o apricots ua mamago e aofia ai:

  • vitamini A, C, B5,
  • elemene Fe (Iron), K (Pailatini), Mg (Magnesium), Ca (Calcium) ma isi,
  • beta-carotene, pectin, riboflavin, thiamine, pyridoxine, choline, phylloquinone, tocopherol, niacin,
  • fiva, vai,
  • vailaʻau oona, ascorbic, pantothenic ma folic acid,
  • carbohydrates, proteins, gaʻo.

O le kalori matūa o apricots mago e sili atu le maualuga nai lo le tau o le malosi o apricots fou ma e tusa ma le 250 kcal ma le 45 kcal mo le 100 g o oloa.

O le faʻasalalau faʻasalalau o apricots ua mamago e 35.

E mafai ona maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 ituaiga apricots mago, o le aoga o apricots mago i le maʻisuka

Mo tagata e maualuga le suka, o fualaau mamago ua manatu e aoga ma leaga i le taimi e tasi. E leai se manatu le mautonu pe mafai pe a le faʻamamaina apricots faʻamaʻi e tagata gasegase i le maʻisuka. O apricots ua mamago ua maualuga tele i le kalori ma ua i ai se pasene maualuga o le suka, ae i le taimi lava e tasi o loo i ai le tele o vaega taua ma maua ai se fuainumera faamalieina.

O le manuia o le fetus e faalagolago i foliga o lona faʻaoga ma aofia ai mea nei:

  • faateleina le hemoglobin,
  • faʻaitiitia le mamafa
  • faaleleia le galuega o le cardiovascular system,
  • aveese le toxins, fufulu le manaʻoga,
  • faaitiitia aafiaga o le manava, toxicosis,
  • toe faʻaleleia meatotino ua puipuia
  • feteenaiga fulafula, ivi,
  • faʻamalosi tino vailaʻau
  • faʻaaogaina i togafitiga e faʻaleleia ai le faʻasaʻo (K),
  • toe faʻafouina toto, fai sao i le masani ai toto,
  • faʻaaoga mo le puipuia o ituaiga eseese o oncology,
  • ei ai sona aʻafiaga faʻapitoa.

O apricots ua faʻamamaina e fesoasoani i le maʻisuka e feagai ai ma faʻamaʻi pipisi:

  • aʻafiaga, faʻafitauli o le ate (aveese le toxins mai totoga).
  • faʻamaʻi (faʻaitiitia aʻafiaga leaga o vailaau faʻamaʻi).

E fautuaina le faʻaaogaina o apricot matutu faatasi ai ma isi fualaau mamago, o nati mo le maualuga o le saturation ma aafiaga aoga ile tino atoa.

Vaega o le faʻaaogaina o apricots mago i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, masani

Tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau mamago:

  1. O le maualuga o aso uma o le 50 g mo le 1 tikeri o le maʻisuka, 100 g mo le faʻamaʻi 2.
  2. Fufulu mama apricots i se foliga mama, faʻaopopo i meaʻai autu.
  3. Le faʻaaogaina o aʻafiaga i luga o le oloa, faʻaopoopoina pe a uma ona kuka ina ia le maumau ai ona meatotino aoga.
  4. O apricots ua vela e fetaui ma aano o manufasi, e mafai ona saunia salata mai ai pe 'ai nai lo le meaʻai.
  5. Faʻasalaga mamafa, aua e te sili atu nai lo na o ni fasi pepa.

Faʻaaogaina o fualaau mamago e afaina i aʻafiaga ogaoga: o le oso malosi i le suka, allergies ma isi aʻafiaga.

Faʻalavelave ma faʻasaʻo

Faatasi ai ma le tele o mea aoga, o apricots ua mama e mafai ona afaina ai le soifua maloloina. E tatau ona faʻaesea le oloa mai le taumafataga i le i ai o se faʻalavelave faʻafefe poʻo le faʻatapulaaina o le taumafa i le tulaga o le manava vaivai ina ia aloese mai le manava.

Faatasi ai ma le teteʻeina e tatau ona faamamafaina:

  • Faʻafitauli o le gasegase o le maʻi (ma le maʻisuka, faʻafefe i luga o le digestive e sili atu ona faʻaalia),
  • toto maualalo maualalo (vaʻaiaiga),
  • afaina o le intestinal, pancreatitis,
  • manava o le manava
  • e le faatagaina mo tamaiti ei lalo o le tausaga e tasi
  • tasi le le faapalepale,
  • i le vaitau o le lactation, faʻaaoga fasi apricots mago ma le faʻaeteete.

O apricots ua mamago o se ituaiga e le masani ai, ua gaosia i se auala le saʻo ma ua faia i le gaosiga o vailaau, o le a afaina ai.

Auala e filifili ma teu ai

Filifilia o apricots matutu, e tatau ona e taulai atu i ni vaega patino, ma o le faatauina mai e maualuga lona lelei. O manatu nei e tatau ona mafua mai i le taua o le filifilia o apricots matutu:

  1. Lanu. O foliga vaaia o le oloa e le o taimi uma e tautala ai e uiga i lona uiga lelei. O lanu moli, susulu, manino ma le manino o le apricots o loʻo taʻu mai ai le gaosia o se auala le saʻo ma le faʻaopopoina o vailaʻau ma isi vailaʻau matautia. O apricots mago e sili ona lelei ua i ai se lanu uliuli, lanu enaena e leai ni afaina, foliga o le eleelea ma le palapala.
  2. Le tofo. O le le fiafia pe a maeʻa ona 'aina le apricots ua mafai ona ave se faʻafitauli o le soifua maloloina e oʻo atu i le oona. O le suamalie ma le uiga masani o mea manogi e faailoa ai le tekinolosi sese o le teuina, gaosiga. E tatau ona e filifilia se tofo o apricots ua mamago.
  3. Pulp. O se suiga i le lanu o lima o se taunuuga o le vavaeina, o le faapipiiina o apricots mago ua faailoa mai ai le i ai i totonu o le paseka pati po o isi lanu vali. O se oloa lelei o loʻo i ai se fale tele e leai se viscosity manino.
  4. Tele. Faʻatau mai fualaʻau ma fua tele, o apricots ua mamago e mama ma mama i le tele. Ae ui i lea, e le tatau ona tuʻuina atu, faʻagogo pe faigata, o le taunuuga o le seleseleina lelei o fua. O ia apricots ua mamago e itiiti se aoga.

E oo lava i le tulaga o le mauaina o apricots ua mamago, e tatau ona faia se faasologa o gaioiga aʻo leʻi faʻaaogaina. O le 20 minute le suamalie o fualaau mamago i le vai inu, o le taʻi itula le umi i le vai malulu ma le fufulu maeʻaeʻa i lalo o le vai tafe o le a fesoasoani i le aveesea o taunuuga o le gaosia o kemisi ma aafiaga leaga i le oloa.

Faʻapololoaina tulafono mo apricots faʻamago:

  • Fufulu maeʻaeʻa, mago.
  • Tuu i totonu o se atigipusa faamau (pusa, fagu).
  • Mo se taimi umi e teu ai, filifili se potu pouliuli, mago ma se mafanafana lelei o +15 tikeri e puipuia ai le faʻalelei.
  • O le puipuia umi o apricots ua mamago o le a maua ai se faleisaisa - e oʻo atu i le tasi ma le afa tausaga e aunoa ma le leai o ni mea aoga ma aoga.

O le aloese mai le vave afaina o apricots ua mamago o le a fesoasoani e taofia le maua o le okesene. Ma o le inosia ole iniseti, aua neʻi faʻaaogaina ni suāuʻu poʻo ni pepa.

O le tele o vitamini, minerale ma isi mea aoga e siitia ai apricots matutu i le maualuga o meaai maloloina. Ae ui i lea, o le maʻisuka na i ai ona lava faʻavae ona o lona maualuga o le suka. O le mataituina o puipuiga, e aofia ai le filifilia, teuina ma le fuaina o apricots ua mamago, e mafai ona aumaia ai ni aoga taua i le maʻisuka.

Mea aoga o apricots ua mamago

E le o se mea faalilolilo faapea ma se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o fualaau mamago. Ae peitai, e le o lona uiga latou te le aoga mo se maʻisuka. Afai tatou te talanoa e uiga i le maʻisuka ma mamago apricots, ona tatau loa lea ona i ai le vitamini B ma le P i totonu o fualaau aina ua uma ona folasia.. O le i ai o meaola faʻasaina, e aofia ai salicylic, nicotinic ma le citric, e tatau ona gauai faapitoa i ai.

E le gata i lea, o le talanoa i apricots ua mamago, e matua fautuaina lava e gauai atu i le i ai o le sucrose, potassium ma le masima. O aoga aoga o fualaau mamago e le gata i lenei, ona:

  1. i totonu o apricots ua mamago o ni mea e iloagofie ai, e taʻua o le cobalt, manganese, le 'apamemea ma le uʻamea,
  2. i fuaitau o le fua o le koko, apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 e le o se mea itiiti ifo i se taʻitaʻi faapena e pei o yolks egg,
  3. o fualaau mamago na tuʻuina atu e faʻamalieina atoatoa ai le fiaʻai - ua lava le faʻaaogaina o sina fua itiiti.

E tusa ai ma lenei tulaga, faapea foi ma le maualalo o le GI, o apricots mago mama e mafai ona avea o se mea moni mo tagata e maua i le maʻisuka.

Ina ia maua ai le tele o le manuia i le tino o le maʻisuka, e matua fautuaina oe ia faamasani oe i le auala e tatau ai ona faʻamalosia, pe mafai ona saunia ma pe faapefea ona filifili.

E faapefea ona filifili ma e mafai ona ou 'ai e aunoa ma ni tapulaa?

O le faʻaaogaina o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻatino e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Ae ui i lea, ao lei faamatalaina e uiga i lenei mea, ou te fia tosina atu i manatu o le filifiliga o le oloa na tuuina atu. O le mea moni e faapea, o le apricots toe mamago o le lelei lelei o le a aoga mo le maʻisuka. Pe a filifilia, e matua fautuaina lava e gauai atu i le mea moni e tatau ona lava le malosi ma, sili atu, lautele.

E mafai foi ona faatauina mai apricots ua mamago, ae o se oloa o le laiti ma le vaivai e le tatau ona faaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona afaina ai le tino o le maʻisuka, e aofia ai lona tino. E taua foi le manatuaina o lenei fualaau mamago, pe afai e fou ma e masani ona lelei, e tatau ona moli i le lanu, e le o manino. O isi lanu - mo se faataitaiga, lanu enaena pe samasama - o le a taʻu mai ai o le oloa ua tuai, ma o le faʻaaogaina o le a le aoga tele.

O le a sili atu ona saʻo le teuina o apricot maroke i se nofoaga manaia, aua o lenei mea e faʻaleleia ai le umi o lenei vaitau. Ae ui i lea, e matua malosi lava le lotovaivai e tafe ai fualaau mamago - i lenei tulaga, o le a le toe aoga ona mea aoga. O fasi apricots faʻamaʻi ma le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina i le aso atoa, aʻo tagata fai meaʻai ma diabetologists e faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • o apricots ua mamago ma le maʻisuka e le tatau ona faʻaumatia i luga o se manava gaogao,
  • o le a sese le faʻaaogaina e tusa lava pe leʻi alu i le moega, aua o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faiga o meaʻai
  • O le apricots mago e le tatau ona tuʻuina i le vevela togafitiga, aua o lenei tulaga ua leiloloa uma ai ona aoga, ma o le aofaʻi o suka, i le isi itu, e faʻaopopoina.

E fautuaina e tagata faapitoa le faʻaaogaina o apricots mago i aso uma mo le maʻisuka ituaiga 2. O le faia o lenei mea e mafai ona faatagaina i se aofaiga e le sili atu ma le 100 kalama, mo se faʻataʻitaʻiga, o se faʻataʻitaʻiga talafeagai i le suamalie. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o apricots mago ma le maʻisuka ituaiga 2 o le a fetaui pe a fai e te saunia ni falaoa i le fale ma faaopoopo i ai se vaega itiiti o apricots mago ua maeʻa tapena i le oloa na faʻaalia.

E mafai foi ona faʻaaoga fatu ma nati i le tuufaatasiga o le oloa na tuʻuina mai.

O le mea moni, o ia falaoa ua faia i luga o le fale o le a sili atu le soifua maloloina ma sili atu le malosi nai lo se falaoa e faatauina mai, ma o lea ua fautuaina ai mo le faʻaaogaina o le maʻisuka.

O le a toetoe lava a faʻapipiʻi apricots ma mea e pei o aano o manu, iʻa. E faʻatagaina e faʻapipiʻi apricots matutu i le tuufaatasiga o salata poʻo, mo se faataitaiga, araisa. Ae ui i lea, ina ia faʻamaonia le sao ma le aoga o ia faʻapotopotoga, e matua fautuaina lava e feutagai ma se fomaʻi - tausisoifua maloloina poʻo le diabetologist. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le tali i le fesili pe faʻamamago apricots e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka e mamao mai i taimi uma.

O le tele o faitioga mo le faʻaaogaina o apricots matutu

O le mea muamua ma sili ona taua, o le mea moni, o le taufaasese o le maʻisuka. I lenei tulaga, o le faʻaaogaina o soʻo se fualaau suamalie, suamalie suamalie, ma le tele o oloa ma soʻo se aofaiga o suka e le manaʻomia. O isi tagata atamamai e faʻalavelave faʻalavelave faʻamaonia le iai o faafitauli i le gastrointestinal tract. E pei ona e iloa, o le faʻaaogaina o apricots matutu e fautuaina i se taimi faapitoa o le aso ma i se aofaiga patino. Afai e le ausia ia tuutuuga na tuʻuina atu, e ono tupu mai le manava ma isi mea le lelei.

E le fautuaina ni apricots ua faʻamamaina mo i latou e maʻisuka oe latou te faitio i le maualalo o le toto. I le faaopoopo atu, e tusa lava pe o le ituaiga muamua poʻo le lua o le maʻisuka i totonu o tagata o le atinaʻe lea o gasegase o le tino, e foliga mai. O le mafuaʻaga lea, ao leʻi faʻaaogaina le oloa, e matua fautuaina lava ia maua e le maʻisuka ia mautinoa e le o se mea e afaina.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le mea lea, o apricot mago e mafai ona iloa o se oloa faʻatagaina mo le ituaiga 1 ma e oʻo lava i le maʻisuka ituaiga 2. Ae peitai, ina ia mafai ona faʻaalia lelei meatotino aoga, e matua fautuaina oe e filifili se fualaau mama ma faʻaoga atili e tusa ai ma tulafono uma. E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le i ai o faʻasagaga, lea e tatau ona amanaia e le maʻisuka.

Auala e filifili ai le saʻo

Ina ia mafai ona maua ni apricots faʻamago e aumai ai le soifua maloloina, e taua le filifilia saʻo o fualaau mamago. Lanu faalenatura e tatau ona faatumauina. O fualaau aina ua maeʻa e tatau ona faʻaaogaina ma faigata, faʻatasi ai ma se mea laugatasi, o lona uiga, e aunoa ma se vaʻa. Afai o le lanu e sili ona susulu, o le oloa e togafitia i vailaʻau.

E lelei le tofo o apricots. O le i ai o le eletise o loʻo faʻaalia ai le lē mafai ona maua meaai. Faatasi ai ma sina manogi manogi o oloa gaosiga, o lona uiga e togafitia le apricots mago ma vailaʻau.

I le palapala ma eleelea, e le tatau ona e faʻatau se oloa mo le faʻaaogaina o meaai. Soo se suiga i le lanu e taʻu mai ai le le lelei o le faasaoina o le oloa po o le gaosiga o vailaʻau. O sea oloa e afaina ai le soifua maloloina.

Mo le sauniuniga o ipu poʻo pe a faʻapipiʻi apricots faʻataʻitaʻi i meaʻai mo le maʻisuka ituaiga 2, latou te faʻaaogaina na o le mama i le fale, e aunoa ma se togafitiga ma le sulfur, lea e faʻaaogaina i totonu o faletalimalo.

Teu i le fale i se nofoaga malulu ma pogisa, ae aua nei togi. Afai e te faʻaaogaina le malulu mo le teuina, o le oloa e umi atu, ae ua leiloloa uma meatotino aoga. E taua tele o apricots mago ua i totonu o se pusa faʻamau. O lenei metotia e mafai ai ona e puipuia le oloa mai le faʻapala.

Matou te ofoina atu se faʻaititia i le au faitau o la matou 'upega tafaʻilagi

Apricots e mafai ona faʻamago i latou lava. O le faia o lenei mea, fufuluina o fualaau suamalie ma tuʻuina i totonu o le suka suka (1 lita o le vai, 1 kg o le suamalie), faʻapipiʻi mo le 15 minute. Ona salalau lea i le la e malogo mo le vaiaso.

Tulafono ole taumafa

O fasi apricots ua faʻamamaina ma le maualuga o le toto suka e mafai ona faʻatagaina i ni vaega laiti. I le maʻisuka ituaiga 2, lea e fesootaʻi ma le mamafa o le mamafa, e le mafai ona e 'ai e sili atu i le 2 - 3 vaega i le aso. E mafai ona 'aina' apricots ma pulu uʻamea, pe a le sili atu i le masani.

Aʻo leʻi 'ai, o fualaau mamago e tatau ona mulumulu, fufulu ile vai inu mo le 15 minute. Afai e faʻafefiloi i le vai vevela, e mafai ona e faʻaumatia faʻamaʻi e gaosia ai apricoti.

E le fautuaina e tagata e taumafa taumafa le faʻamalo o le apricot mago i le maʻisuka o se meaʻai i le va o meaai autu.

E aoga le faʻaopopo i isi ipu:

  • oatmeal
  • tagata lautele
  • yoghurts
  • siama.

E mafai ona faʻapipiʻi apricots ma laʻau, nuts, honey, ae talu mai le faʻamamaina o le tele o suka e tumau pea i fualaau mamago, e tatau ona lafoai au meaai e fiafia i ai. O fualaau 'aina ua faʻapalaina i taumafa i aso taitasi,' aua le 'ai i le po ma luga o se manava leai. E mafai ona aina apricots ma ni aano o manufasi, e faia e faʻaopopo i salakeke, paluga, faʻapea foi le kukaina o falaoa.

Vaega o le kuka i apricots malogo

Pe a kuka le kuka mai apricots mago, e mafai ona e faʻataʻoto mo vailaʻau o loʻo misi mo le maʻi. Afai e te fuafua e kuka meaʻai o loʻo i ai apricots mago, ona tatau lea ona e faaopoopo fualaau mama i le pito tonu lava. Aua le faʻaalia i le vevela togafitiga, ona o le tele o meaʻai e faʻaitiitia ma e na o le kulukose e tumau, lea e afaina ai i le maʻi endocrine.

Contraindications

E tatau ona lafoaʻi apricots ua afaina i mataupu o le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 i le mea na tupu i se gasegase o le gastrointestinal. O le oloa i totonu o le tuufaatasiga e afaina, lea, faatasi ai ma faafitauli faafoliga, e faaosofia ai se mea e le fiafia ai le tino.

Faʻasalaga, o apricots mago ua sili atu le faʻavaveina o le gasegase. O le maualuga maualuga o le toto suka faʻatasi ma le oloa e maualalo ai le toto. Afai ei ai se faʻafitauli i vaʻa toto i le maʻisuka, o lona uiga e aoga le mafaufau pe mafai ona faʻaumatia apricoti ma pe tatau ona lafoai atoa. E tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O se faʻalavelave o le i ai o se tasi o faʻamaʻi:

  • bronchial asthma,
  • gout, talu ai o fualaau mamago ei ai se aafiaga o le diuretic,
  • urolithiasis,
  • allergy

E le mafai ona e taʻu manino atu pe mafai ona 'ai faʻamago apricots ma le maʻisuka. Faʻatasi ma se faʻamaʻi o ituaiga 1 ma le 2, i nisi tulaga ua faatagaina e aofia ai le oloa i le taumafa i se aofaiga faatapulaaina. Ona o le faʻailoga, e taua le tausisia o le masani ma faʻaaoga fualaau mamago faatasi ai ma isi meaʻai.

O le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i faʻalavelave matautia. O le maualuga o le suka o le toto e sili ona matautia.

Aronova S.M. na tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i togafitiga o le maʻisuka. Faitau atoa

Tuua Lau Faamatalaga