Togafitiga mo le maʻisuka: auala lelei ma metotia

O se tasi o maʻi aupito sili ona matautia o le endocrine o le maʻisuka. O le maʻi ua manatu e le mafai ona togafitia, o le togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuʻu e mafai ona faigofie ai faʻamaoniga.

E tele mafuaʻaga e avea ai ma tagata mamaʻi o le faʻamaʻi. O le maʻi e mafai ona aliali mai i le talaaga o se faʻasologa o togafitiga, faʻamaʻi viral, le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina po o se maitaga faigata.

Ona o le le lava o le inisalini i totonu o le toto, ua maualuga le maualuga o le suka, ma ua i ai foi le solia o ituaiga uma o metabolism. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o auala eseese o togafitiga o le maʻisuka e faʻaaogaina.

O ituaiga autu o faʻamaʻi

O se maʻi e iai ni faʻaaliga ma ni faʻaaliga. E lima ituaiga o maʻisuka e iloga e faʻalagolago i lenei:

  • 1 ituaiga. O le puipuiga o le tino e aʻafia ai le pancreas, e le faʻamaonia ai le aofaiga tonu o le inisalini, lea e nafa ma le metabolism glucose. O le ituaiga 1 faʻamaʻi e mafua ai le le fiafia, tele lava, i tupulaga talavou. E tusa ai ma le fua faatatau o le faʻatupulaia, e tusa ma le 10% o mataupu uma e iloa.
  • 2 ituaiga. Tusa ma totoga o se tagata e leai sona lagona i le insulin. O le mea e malie ai, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae i le voluma masani. Tusa 2 maʻi ua faamauina i le 90% o mataupu.
  • Gesational diabetes. E na o tamaitai i le taimi o maitaga e tupu ai. O lenei ituaiga o maʻi e ese mai i isi i le mavaega o le fananau mai, e masani lava ona mou atu na o ia lava. E na o le 5% o fafine maʻitaga e maua lenei ituaiga o maʻi.
  • Tipisi Maualuga E tupu le faʻamaʻi pe a faʻalavelave le tele o le kulukose. O lenei fomaʻi o le faʻamaʻi o se taunuuga o le toilalo o le hormonal, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi, pancreatitis chronic or removal of pancreas.
  • Preditebetes. Faʻatulagaina pe a faʻafitauli pea le soifua maloloina. Mo se taimi umi, o se tagata ei ai le kulukose i le maualuga masani masani. O faʻataʻitaʻiga e aliali mai ona o le faʻamaoni, o se olaga le talafeagai, le lelei o meaʻai ma le gaʻo.

O le faʻamaʻi o uluaʻi ituaiga e lua e le mafai ona faʻamalolo atoa. Ae faatasi ai ma le fesoasoani i meaai paleni, togafitiga ma mafai ona faatino, o tagata ei ai lenei faʻamautinoaga e mafai ona taitaia se olaga masani ma umi.

E taua le mulimuli i fautuaga faʻafomaʻi uma i luga o se faʻaauau pea.

Faailoga uiga

I le tele o tulaga, o le faʻamaoniga o loʻo faʻaalia i luga o se faʻaopoopoga o faavae. O le iʻuga, o le maʻi e le faʻaali mai mo se taimi umi, ma e le o iloa e le tagata le faafitauli.

I vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai mataupu pe a oʻo i le mea na tupu e avea ma mea e matua faateʻia ai se tagata. Na alu atu o ia i le fomaʻi e uiga i se faʻamaʻi faapitoa, ma i le mavae ai o ni suʻega, na ia iloa ai faʻafuaseʻi le maʻisuka.

I le avea ai o se tulafono, o se maʻi o le ituaiga 1 ma le 2 ua faamaumauina, ua tofu i latou ma ona lava faailoga. Ae ui i lea, e tele faʻamatalaga lautele e lauiloa.

  1. O le manava ua manatu o se tasi o faailoga taua o le i ai o le maʻisuka i soo se ituaiga. Ae o isi faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le fiainu, o lea e le tatau ona e taulai atu i lenei faailoga.
  2. Uiga faifai pea. O lenei faailoga o le uiga lea o ituaiga uma o faʻamaʻi. E masani lava o lenei mea o loʻo faʻaalia ai se faaletonu i le urethra.
  3. Vaivai. O le vaivai ma le moe umi o ni faʻamaʻi e maua ai faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka.
  4. Laititi maualalo E masani ona aliali mai i le maʻisuka, o le vevela o le tino e pa'ū i lalo o le 36 tikeri.
  5. Faʻafuasei le paʻu o le paʻu ma le manaʻo tele. Afai o loʻo e fiaaai i taimi uma, ma o le mamafa e faʻaitiitia pea, e tatau loa ona e faia suʻega.
  6. Faʻaauau le toe faaleleia o le tino. E oʻo lava i paʻu paʻu paʻu i le maʻisuka ua faʻamalolo mo se taimi umi. E tele lava taimi e iai ni manuʻa ma ni mea e tagi ai.
  7. Faʻaitiitia le tino vaaia. O le maʻisuka ua faitioina e faapea o nisi vaega i mata o loo i ai le le mautonu, ma o mea faitino e leiloa lo latou manino. Ae ui i lea, o le vaʻaiga e faʻaleagaina ona o le matua.
  8. Tigā o le gaioiga i vae. O le faʻamaoniga e faʻaalia i le numera ma le tingling. O maso o le tamai povi e masani ona pupuʻu.
  9. Faʻaitiitia le mafai. O tane e maua i le maʻisuka latou te lagona le faʻafitauli i galuega faʻatulagaina. Faʻasalaga fafine ile tino mamago.

O le malosi o faʻaaliga e faʻalagolago i uiga o le tino. E tasi le tagata e mafai ona tumau i le tele o faʻamaoniga, o le isi tagata e masani lava e le matauina suiga.

O le tulaga o le faamai e aafia ai foi le ogaoga o faailoga. I le tulaga o soliga ogaoga o le faʻamalosia o le inisalini, o le faʻaalia o le faʻamaʻi e malosi.

Faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

O le maʻisuka ituaiga 1 e togafitia i le inisalini o inisalini. O lenei togafitiga e tatau ona suia ai le galuega a le pancreas i se tulaga maloloina. O le pancreas lea e fuafua ai le maualuga o le kulukose ma maua ai le aofaʻi tatau ole inisalini.

Afai o le inisalini e gaosia tele, ona fai lea o le le lava i le tui. O le inisalini i fafo na faia e tutusa lava ma mea masani. O ia injections e fesoasoani i le faʻaaogaina o le kulukose ma le toto e siama o le tino o le tagata.

O se tino maloloina maloloina e "vaai" pe a oʻo i luga le maualuga o le suka i le toto ma faasaʻo le aofaiga o le inisalini. E fesoasoani le fomaʻi e faʻafefiloi taumafataga saʻo ma inisalini injections e tausisia ai le maualuga o le suka.

Afai o le maʻisuka ituaiga 2 e maua, o le suka e masani lava ona tagofia, ae o lona ulufale i totonu o sela o le tino ua faʻavaivaia. I le amataga, ua foia lenei faafitauli e aunoa ma le faaaogaina o fualaau faasaina.

O le togafitiga o lenei ituaiga o maʻisuka e tatau ona avea ma se suiga atoatoa i le olaga soifua ma se meaʻai. O meaai lelei o se tulaga taua mo togafitiga. O nisi taimi o se taumafataga e avea ma se togafitiga tutoatasi.

Faʻatasi ma le faʻamaʻi 2, o vailaʻau e aunoa ma le inisalini e mafai ona faʻatulagaina, latou te faʻaosofia lona gaosiga. O fualaau o le sulfonylurea o kulupu o loʻo i ai se aafiaga umi, ae manaʻomia se taumafa malosi.

O sui o le vaega teleuanide e faʻapupulaina le gaogao o le kulukose i sela ma ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le oona.

O togafitiga lelei mo le maʻisuka e mafai ona matauina pe afai e mafai e le tino ona lava le insulin.

A faʻamalo le aoga o fualaau, ona faʻaalia ai lea o le inisalini (ata).

Faʻasologa faʻasoifua i le maʻisuka

E tele togafitiga mo le maʻisuka mai vailaau masani.

O lea, e mafai ona e oloina le garlic, sasaʻa le 100 g o fagu ma se lita o le uaina mūmū mūmū ma faʻaauau le mafanafana i le malamalama mo le 2 vaiaso. O le faʻafefiloi ua lūlūina ma faʻamaʻaina. O le vailaʻau o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa. E tatau i tagata maʻi ona ave le vailaau mo le 1-2 sipuni tele i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

20 g o laulaau lafoaia laititi po o ni laulaau mama e sasaa atu i le 250 ml o le vai kuka ma le vevela mo le afa itula ile vevela vevela. E tatau ona faʻaaoga le vai mo le 30 minute, pe a maeʻa ona faʻamamaina. O le meafaigaluega e faʻaaoga e pei o le lauti i totonu o le ipu 3 taimi i le aso. O se malologa e tatau ona faia i vaiaso uma mo aso e 10.

O le isi auala lauiloa e faʻaaoga ai aniani. E tatau ona e totoina ni nai aniani faila, tipi ma tuu i totonu o se koneteina tioata, liligi le lua lita o vai malulu e kuka ai. Ua faʻaaoga le mea faigaluega mo se aso, ona faʻapalaina lea. Inu se vai i le tolu o le ipu tioata faatolu i le aso 20 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi ole togafitiga e 17 aso. O le togafitiga e faʻataʻitaʻiina faʻa-tasi i le tausaga.

E mafai foi ona e saunia le ava malosi po o vodka tinctures mai aniani, mutia launiu ma lau paina. O fatu mai i mea taitasi e mafai ona tuueseese ma se fua faatatau o le: 10 vaega o le vodka ma le 1 vaega o mea gaosi. Ua tuʻuina le vailaʻau mo le 3-5 aso i se mea pogisa, ona faʻamaʻaloina lea.

Aʻo sauni le tui, e faʻafefiloi i le tele o ituaiga: 150 ml o le tinisi o le anisi, 60 ml o le tinati o le paina, 40 ml o le tinisi o laulaau o le lapisi. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i sina sipuni faalua i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E tatau ona e oloina ni sipuni se lua o le tao i totonu o se mea e teu ai le kofe ma faʻafefiloi i se ipu malamalama. O lenei mea e tasi o le fua. O le vailaʻau e inu faʻalua i le aso, taeao ma le afiafi 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. I le auala, faatasi ai ma le fesoasoani a kefir, e mafai ona e faatulagaina aso anapogi mo le maʻisuka ituaiga 2.

E i ai le isi togafitiga o le maʻisuka. E tatau ona liligi le 300 ml o le vai vevela i totonu o se vevela, faaopoopo i ai le 10 fasi leaf bay, faʻafefiloi ma tumau i le aso e tasi. Fufulu 50 moli 3 taimi i le aso i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 3 vaiaso.

Afai o le maʻisuka o loo i lona pepe, e lelei le sua pateta. E fufulu le sua o le patato i taeao ma afiafi o le 100 ml.

Sasaa se sipuni tele o le lilac buds ma sasaa se lita o vai inu. O le fualaau faasaina e tuʻuina mo le itula ma inu i le sipuni sipuni sau tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

E mafai ona e sasaa atu le 20 g o fatu pi i le lita o le vai, faʻafefete mo le tele o itula, toso ma inu i le 3 vaeluaina popo i le aso. O le togafiti togafitiga e mai i le 4 i le 8 vaiaso.

Faʻaaoga i le 800 g o le upega i le 2.5 lita o vodka mo le lua vaiaso. A maea le filiga, inuina le vailaau i totonu o le sipuni 25 minute aʻo leʻi faia ni taumafataga tolu taimi i le aso.

E i ai ni iloiloga lelei e uiga i le togafitia o le maʻisuka ma le tolu fausaga.

Mo le maʻisuka, e tatau ona e ave:

  • 300 ml o vodka, lea ua tumu i le 50 g o le kuliki. O le faʻafefiloi e teuina i se mea pogisa mo aso e lima, ona faʻamaʻaloina lea.
  • 300 ml o vodka, lea e sasaa atu ai le 50 g o laulaʻau paina i le mea na nutimomoia. O le faʻafefiloi e matua i se nofoaga pogisa mo le lima aso, ma faʻapipiʻi.
  • 300 ml o vodka, lea ua faaopoopoina i ai le paff, ua tauanau pea mo le vaiaso, ona faamamaina lea.

Ina ia maua le oloa mulimuli (ata), e tatau ona e faʻafefiloi le 40 ml o le tincture lona tolu, 60 ml o le mea lona lua ma le 150 ml o le muamua. E ave e se tagata se oloa i se sipuni tele faalua i le aso.

O isi suka e faʻaititia ai le suka

Ina ia faʻamaonia le maualuga o le kulukose i le toto o le maʻisuka, e le na o faʻamaʻi oloa, ae faʻaaoga foi nisi o mea taumafa.

15 g o le plantain fatu e tatau ona sasaaina i totonu o se atigipusa ua fafaguina 250 ml o le vai, faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 6 minute. Laasaga pe a uma ona faʻamafanafana ma inu sina tamai sipuni faalua i le aso.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le sua suamalie, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua matua faʻaititia. Fale faʻaaogaina, lea na eliina i le tautotogo o le tautotogo. Taʻafia le vai i le tolu, 15 ml i le taʻitasi, pe a uma ona faʻamamafa i se ipu malulu malulu. O aʻa o le Burdock i le maʻisuka ituaiga 2 e aoga foi.

Ina ia faʻaleleia le tulaga masani, e faʻaaogaina foi le fagu o le kulimi. E tatau ona e ave le pela o le lua lemoni, sasaa i totonu o se vevela ma ni ipu tioata se lua ma tuu mo le lua itula. Fafaga 150 ml i le tele o taimi i le aso.

O fomaʻi faʻapitoa e fautuaina le inu o le susu, sui i le lauti. Ina ia faia lenei mea, mo le 500 ml o vai ua tunu, e tatau ona e aveina le 2 lapopoa launiumalie o le fugalaau linden. Faafetai i lenei mea faigaluega, i le na o le 4 aso, e mafai ona paʻu le suka i le 40%. O le fugalaau Linden e tatau ona kuka mo le sefulu minute. A maeʻa le mafanafana, ona faʻamamaina lea o le oloa.

E le gata i lea, e mafai ona liligi le vai i totonu o apa ma teuina i totonu o le pusaaisa. I le aso ua faatagaina ai e inu 150 ml. Vaitaimi, se malologa i togafitiga mo vaiaso e tolu.

E tatau ona e faia le kinamoni masani i foliga o se paʻu. O le fusi ua saunia i luga o le faavae o le meli masani ma le afamoni, o le fua o mea e aofia ai le 2: 1. Muamua lava, sasaa le paina o le kinamona ma se ipu vai vevela, ia tuʻuina atu e le sooupu mo le afa itula.

A maeʻa le paluga, faʻaopoopo le meli. Ona tuʻuina lea o vailaʻau i se nofoaga malulu mo le tolu itula. O le vailaau e maua ai ua vaevaeina i ni vaega se lua. O le vaega muamua e inu i le afa itula ao leʻi oʻo i le taeao, le lua vaega - aʻo le i alu i le moega. O le togafitiga e tumau i le vaiaso.

O se teuteuga o laulaʻau paina. Ina ia saunia se mea teuteu, sasaa se sipuni tele o fatugo mama ma le gaosi lafoaʻi 400 ml o vai ua tunu.

O le faʻafefiloi e kuka mo le 15 minute i luga o le vevela vevela, ona faʻaogaina lea mo le 45 minute. Pe a uma ona faʻamamaina se laʻau o le paina, e ave i le afa afa 3-4 taimi i le aso.

Ata teuteu o fasi pepa paina. O le ae manaomia ni fatu se 40, mai ia mea e te manaʻomia e aveese ai vaega. E sasaaina i se ipu vai vevela ma faʻapipiʻi i totonu o se vai vai mo se itula. A faʻamalulu le vai, e faʻamamaina.

E tatau ona inu le afaina i le 30 minute ao leʻi faia se taumafataga mo le 1-2 laʻititi laulau punetuni.

Krythea Amur

Krythea Amur o se ituaiga e le masani ai o le galu.

O se fualaau mai se laau o loʻo i luga o nisi laau e faʻaaogaina e avea o se anti-inflammatory, faʻafouina ma le faʻamalosia o le sui.

O lenei fualaau faasaina e avea ma vaega malosi i le gaosiga o le gataifale, aua e faaosofia ai le gaosia o hormones pancreatic, faapea foi:

O le tuufaatasiga o le oloa e aofia ai enzymes e fetaui ma galuega a le tino. O le lomiina o meaai e faafaigofieina, o lona faaaogaina lelei i totonu o le tootoo laiti ua faaleleia.

E le gata i nei uiga taua, ae ese foi Krythea Amur:

  1. le faʻamautuina o le eletise o le manava,
  2. aafiaga o le antihistamine, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma meaʻai o meaʻai,
  3. faʻaleleia le galuega o faʻataʻitaʻiga - o aʻafiaga e puipuia ai siama ma faʻamaʻi,
  4. toe faʻaleleia aafiaga i luga o le mucous membranes o le digestive tract, lea e faʻaitiitia ai le le toʻa i ni mea ua faaleagaina.

Faaaoga Krytheus o Amur i:

  • solia o le pancreas,
  • faʻaleagaina o tamaʻitaʻi o Langerhans.

O le masani ona faʻaaogaina le vailaʻau e faʻaitiitia ai le mamafa o nei maʻi ma fesoasoani i le maʻisuka. E tatau ona ave le vailaau i totonu o sina sipuni ao leʻi 'aʻai. Mo tagata matutua, o le taimi o le faʻatagaina e faatolu i le aso, mo tamaiti - 1 taimi. O lenei metotia o togafitiga e mafai ona faʻaaogaina mo le tolu masina, ona tatau ai lea ona faia se taʻi masina.

O le fua mo le fomaʻi Lyudmila Kim

O lenei fua e aofia ai le lauiloa lauiloa o Lyudmila Kim. O lona faʻasolosolo e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. Mo le kuka o le a e manaʻomia:

  1. 100 g lemon zest,
  2. 300 g o le paisa pakiaka po o le tele o lau o laau,
  3. 300 g o le kālati uamea.

E pei ona e iloa, o le keke o loʻo i ai le kenikone, lea e aoga mo le vaega o meaʻai. Pasili e lagolagoina le ate, fatugaʻo ma le pancreas. Lemoni o se punavai o le vaitamini C.

Aveese le mea mai le kulimi uma e faia ai 100 g o le oloa. Ona fufulu ai lea o le kela, ua fufuluina aʻa o pasili ma ua lelei mea uma. E faʻafefiloi le faʻafefiloi, tuʻuina atu i se fagu ma faʻaogaina mo le lua vaiaso (ata).

Ave sina tamai sipuni 40 minute aʻo leʻi 'ai. O le vailaʻau e faʻatagaina e inu seʻia fa fa.

Ua fautua mai le fomai e fufuluina le oloa ma se meainu suamalie. Manaomia e ave:

  • Vaʻalele.
  • Pepa o Leu.
  • Lingonberry lau.
  • Bean Pods.

Ma le isi, sasaa se sipuni tele o le oloa ma le 250 ml o le vai vevela. Afai e fou le mutia, e tatau ona tauanau le fualaau mo le itula ma le afa. Ona e manaʻomia lea e inu ma inu 1 le tolu o le ipu tioata faatolu i le aso.

O togafitiga aloaia e mafai ai, i nisi o auala, ona taofiofi le suka suka ma togafitiga ma isi metotia e fesoasoani foi e faaitiitia ai le ogaoga o faailoga. O le vitio i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le talanoaga i auala e togafitia ai le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga