Vaʻa 2 i le maʻisuka lanu meamata

O loume i nisi taimi e taʻua o loume poʻo Bogorodskaya vao. O se tamai laau fetolofi e fuga malie ma le fugalaau lanu piniki. E i ai se manogi faapitoa. O aoga lelei o le laau ua lauiloa talu mai aso anamua. Ina ia maua le malosi ma le malosi, na faaaogaina e fitafita Roma le lauti ma lenei laau ofoofogia.

O fea e faʻaaoga i ai loume?

E mafai ona e vaʻai i le mea moni e faapea, o lau lau o loʻo sili atu le lelei o le meli ma le pi e fiafia i ai.

Na maua e Thyme lona nofoaga i le kuka, ma avea o se siva mo aano o manufasi ma iʻa. E le gata ina avatu ai meaai i se tofo le mafaatusalia, ae faaleleia ai foi le galo.

O laʻau tipolo e sili ona lauiloa, lea, faʻafefiloi ma le meli, faʻaleleia le lelei ile tulaga malulu.

O le tulaga tulaga ese o laʻau manogi

O le vailaʻau o loʻo aofia ai vailaau faʻasaina, vailaʻau o loumol, B ma C, oona tele, carotene, resins, flavonoids ma le tele o elemene e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino.

Thyme sili ona aoga i le taimi o le fuga. I le taimi lea, o mea o loʻo aofia ai i totonu e faʻalauteleina ai lo latou faʻamalosi. O le mea lea, ina ia mafai ona saunia se laau mo le lauti mo le lumanaʻi, e tatau ona e amata faʻamago i le taimi o le vavao o le mutia.

E mafai ona e tuʻu le mutia i le vasega pepe. E mafai ona tuʻu i totonu o taga lino ma tautau. O lona manogi e faʻafilemuina, faʻamalosi ma e iai sona aʻafiaga faʻapitoa, e fesoasoani e faʻasaʻo le moe.

Faatoaga aoga

Faʻatasi ai ma faʻamatalaga sili ona faʻalauiloaina o thyme e tatau ona faamamafaina:

  • Bronchodilator.
  • Talia.
  • Aneti-inflammatory.
  • Anthelmintic.
  • Faʻasaʻo le tiga.
  • O nai moe momoe.
  • Antispasmodic.

E fautuaina e tagata atamamai le inu o le lauti ma se laau mo le tele o faʻamaʻi: rūmatism, ulcer, radiculitis, faʻamaʻi pipisi o le tino, neuralgia, pneumonia ma le bronchitis.

  • Le faʻamalosea o le rūmāmū ma masini i le tino, e tatau ona e taʻele lea e faʻapipiʻi ai se teuteuga o le laau. E le gata i lea, o le suāuʻu tatau ole 25 taimi e sili atu faʻamaʻi faʻapipiʻi nai lo le potassium ma le hydrogen peroxide.
  • O le faʻaaogaina o tonic o le fesoasoani maua le mautinoa i le faʻafefeina o tagata le fiafia. O se taunuuga, o se tagata o loʻo i ai se uiga lelei, o se manao e fatufatuaʻi, o se toe faʻaleleia o le paleni ole malosi.
  • O le laau e faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau, togafitiga faʻale-aganuʻu ma le ofisa aloaia. O le taloina o le lauti mai le mutia ma le afa o laumei, o le a avea ma se mea e sili ona taua. mo le maʻisuka e mafatia i le anemia, maualuga maualuga ma le malulu masani.
  • O se teuteuga o le laau e mafai taofi le toto maualuga, e faʻaaogaina i togafitiga o faʻamaʻi fatu fatu.
  • O lenei vaiinu e faapitoa lava ona faʻaalia mo tamaloloa, talu ai o loʻo i ai le zinc i lona fatuga, lea e aʻafia ai tulaga o le itutino. O lenei vaega e avea o se faʻataʻitaʻiga lelei o le prostatitis, faʻaletonu o feusuaiga. Afai ei ai le faafitauli, e mafai ona e inu lau tea. O le tea e tatau ona aofia ai i le lisi o aso taʻitasi.

Tulafono faʻatau tulafono

O le mea e masani ai, o le suaina o le ti, ua lava lea e lafo ai lala lalago o le laau i totonu o le fale ma sasaa se ipu vai inu. Ae sili atu pe afai o le tuufaatasiga e aumai i se faʻala.

Gourmets ei ai fualaʻau matagofie o leuti.

  1. 20 gr. O loʻo faʻafefiloi lau vevela ma le 4 g o laulaau lauulu, ma faaopoopo ai le 20 g o le vort o St. John i le tuufaatasiga.
  2. I le 2 vaega o le wort St. John ua fefiloi ma le 20 g o le lanu manulele uliuli, tutusa le tele o laume ma le valerian root.
  3. Lauti uliuli ma faʻamago lau laau vavalaʻau 'ave i le tutusa tutusa, sasaa vai inu ma faʻaopopo sina meli.

Faʻatasi ma le tale

  1. Thyme, toso i le tutusa tutusa, faatasi ai ma le lanu lanumeamata e faʻamaluluina ai le manava, e faʻamalosia le tale. I totonu o se meaʻai, tuu se lua sipuni tele ole thyme ma sasaa vai inu (250 g.) O le isi, e tatau ona faʻamafanafanaina le faʻafefiloi i se vai vai mo pe a ma le sefululima minute. O se ipu malamalama o le mea e maua ai le suavai e tatau ona vaevaeina i ni atumaga se tolu ma inu i vaega.
  2. Ina ia saunia le isi mea e sosoo ai, ave se tasi o vaega o laume, aloe o le sua ma le meli. O vaega uma e ave i totonu o se sipuni sipuni. E tatau ona ave 50 mg i le aso.
  3. E lelei tele le faʻamaʻaina ma se teuteuga o laume. O se mutia itiiti e gaugau i le auala masani ma, ufiufi lona ulu i se solo, faʻafefe ai le uila. E faʻatino le faʻatinoga mo le 20 minute. E tatau ona faia ao lei moe.

Contraindications

E pei lava o se isi lava laau totō, o loʻo i ai lau faʻamavaega.

  1. E le fautuaina e inu i faʻamaʻi o le gallbladder, gastritis ma le maila.
  2. E le gata i lea, o loʻo i ai ni vailaʻau e le fetaui ma nisi vailaʻau. O le mea lea, pe a fuafua e inu lau tea, faʻatasi ai ma le tagofia o fualaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.
  3. O i latou e pagatia i le faʻavasegaina e le o fautuaina foi e inu lauti ma laau aoga, aua o loʻo i ai ni vaega o tannin o loʻo i ai le faʻamalosia.
  4. Mo tagata o loʻo i ai le colitis, cholecystitis ma le tele o le nephritis, o le tea o se faʻalavelave, talu ai o le vao o loʻo i ai ni mea taua e faʻafefe ai puipui o le tui ma faʻalautele ai le manaʻo.
  5. Aua nei aofia ai i le taumafa meaai mo tina ma tamaitai tausi maʻi i le lumanai.
  6. Pe a fuafua e aofia ai le lauti i le lisi o aso taʻitasi, e taua le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi, o le faʻaaogaina umi o lea mea e ono mafua ai le faʻaitiitia o le gao.

E faapefea ona faʻamago se laau?

O le fagogo e faia i luga o se tapoleni pepa poʻo se ie. I lenei tulaga, e tatau ona e aoina le laau i le vaitaimi o le vavao. O se tulaga taua mo le faasaoina o vitamini i totonu o le laau o lona faamamago i fafo, ae le o le la. Mai lea taimi i lea taimi, o le mutia o loʻo faʻafefiloi ma faʻamamago. Teuina i se nofoaga malulu, puipuia mai le susulu o le la.

O le faʻalogologo i fautuaga, o le lauti ma lau mea o le a fesoasoani e maua ai le ola maloloina ma le umi o le ola.

Kiliki "Faʻapei" ma maua na o savali sili ona lelei i Facebook ↓

Tusa 1 maʻisuka togafitiga

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o mea aoga o laume e masani ona faʻaaogaina mo togafitiga ma le puipuia o maʻi male, prostatitis ma le le atoatoa. E mafai ona e aveina:

  • inu leuti e pei o se lauti, e aofia ai thyme. O se faʻataʻitaʻiga o sea ituaiga mea e ono faʻafefiloi atonu o se faʻafefiloi o le tasi sipuni sipuni o le oregano, tasi sipuni tele o le mint, tolu i le fa punetini o laume. O le faʻafefiloi ua sasaaina i totonu o se vevela ma sasaa i le vai inu. O le a oʻo mai le po, o le aso e sosoo ai e mafai ona e inu,
  • e avea o se mea e faʻaaoga mo bathubs. Laʻau laumele (e mafai ona e faʻaopopoina isi laʻau), faʻaaogaina le gauga o le paluga ma faʻaopopo i le faletaele,
  • o se auala i fafo mo le soloina (faʻaaogaina o lou suauu). E tatau ona fufulu i totonu o le potu ma isi mea. Suauu e mafai ona faʻatau i le fale talavai, pe mafai ona e kukaina oe lava ia. E lava le faʻafefiloi o le vaomatua o le vaomatua ma le suauʻu fuāina lelei ma tuʻu ai mo le masina.

Mo togafitiga ma le puipuia o isi faʻamaʻi, ua lava lea e 'ai ai laumela e pei o se mea e faʻaalu, lea e lelei mo aano o manu ma iʻa.

Faatasi ai ma se malulu, e mafai ona e saunia se fusi o laume. Ina ia faia lenei mea, e tasi le sipuni sipuni o mea matagogo e tatau ona sasaa le ipu e tasi o le vai inu ma tuu ai mo le tusa o le afa itula, ona toso ai lea. E mafai ona ave sea fusi mo le malulu e ala i le faʻafefiloi o le lua sipuni tele o le faʻafefeteina ma le tasi sipuniti o le meli, inu faalua i le aso pe a uma taumafa.

I le togafitiga o le maʻisuka, allergies ma furunculosis, ua saunia se teuteuga mai le thyme. E lua laulau punupuni o vao vao e sasaa mai i le tasi ipu vai. O le faʻafefiloi na aumai i se vevela ma vela mo le minute e tasi. A maeʻa lenei mea, ona tuʻu lea o le paluga mo le itula i se mea mafanafana, ona faʻamaʻapeʻa lea. E tatau ona e ave se teuteuga i le afa afa i le aso pe a uma le 'aiga.

Togafitiga o le maʻisuka ma togafitiga faʻa-aganuu e fesoasoani i le faʻasaʻoina o kulūkose ma taofi le alualu i luma o le maʻi. Ae ina ia aoga, e tatau ona tuufaatasi ma le togafitiga o fualaau faasaina ma le oti.

Faaaogaina o le laau ma ona meatotino

I le talanoa e uiga i le talosaga, latou te gauai atu i le faatagaga o le faʻaaogaina o vaega sili ona eseese o le fale na tuʻuina atu. E maualuga mea e talafeagai mo mea faʻaopopo i ipu, laʻau ma 'upega e faʻaaogaina ai mea faʻapitoa ma meainu. O vaega na tuʻuina atu e faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i fualaʻau fualaʻau. O le isi vaega o le faʻaaogaina o laau mo le maʻisuka o le suauʻu, lea e mafai ai e oe vave ona faigofie ona foʻia le leaga o le paʻu.

I le tautala tuusao e uiga i le mea e mafai e lou lau ona mitamita ai i le maʻisuka, faʻalogo lelei i vaega nei:

  • tanning components
  • o suauu taua
  • minerale
  • flavonoids
  • organic acid (pantothenic, folic).

E fautuaina malosi foi e gauai atu i le i ai o carotene, thiamine ma vitamin B3. I le faaopoopo atu i nei vaega, tatou te le amanaia ia elemene micro ma macro. O loo matou talanoa e uiga i le potassium, phosphorus, magnesium, calcium ma le tele o isi vaega. O le uʻamea, zinc, seleni ma le mea e totoe. O i latou uma e mafai ona faʻaleleia le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata ma puipuia ai le atinaʻeina o nisi faʻafitauli.

O le mea autu e uiga i faʻafitauli

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Ole taulaiga faapitoa e tatau ona totogi i faʻafitauli e mafua mai le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1. O lo latou faʻatauvaʻa o le faʻagasolo malie lea o aʻafiaga uma o le tino: mai totoga i totonu o le cardiovascular. I le lisi o suʻesuʻega masani

e pei o le glaucoma, cataract, retinopathy, le faʻaaogaina o le tino. E le gata i lea, o le maʻisuka o le a iu lava ina tupu aʻe i luga o fualaau oona, tiga o le mata, ma sili atu.

O le toʻatele o tagata faʻamaonia e maua mai ona o le gasegase o le gataifale. E fesootaʻi ma se suiga i le toto suka - o se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia. E le gata i lea, o lenei tulaga e fesoʻotaʻi foʻi ma le faʻaleagaina o le puipuiga, lea e aʻafia ai foʻi le ola maloloina o le maʻisuka. O le mea lea, e taua le faʻaaogaina o isi tupe e faʻaitiitia ai faʻafitauli. O se tasi o nei igoa o lau oe, o le togafitiga e tatau ona faʻatino e tusa ai ma tulafono uma.

O lau talosaga

E pei ona maitauina, o le fale ua tuʻuina atu e faʻaaogaina i togafitiga o le maʻisuka i le toetoe lava o soʻo se ituaiga. O se tasi o fua masani sili ona taatele o mea nei:

  1. faʻaaoga fuātini e lua. l laau mamago, sasaa 200 ml o vai,
  2. o le mea e tupu mai ai le paluga o paluga mo le 60 sekone, pe a uma ona tuʻuina mo le tasi le itula,
  3. E le gata i lea, o le taunuuga e manaʻomia ina ia faʻaaogaina aʻo lei faʻaaogaina,
  4. o le taunuuga o le tuufaatasiga e faaaoga pe a uma ona 'ai. E fautuaina e faia lenei 100 ml i totonu o le 24 itula.
.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o au mea e fesoʻotaʻi ma isi faʻataʻitaʻiga a tagata. I lenei itu, ao lei faia ia ituaiga togafitiga, talanoa i lau fomaʻi. O ia lea o le a taʻu atu ia te oe le mea e tatau ona tatau ona toe faʻaleleia.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se tulaga e pei o le faʻasologa o le maʻisuka, o le faʻaaogaina ole laumeme e ese le faʻatino. I lenei tulaga, o le mutia vao ua faʻaaogaina, lea e faʻasaina i le paʻu o le paʻu. Ina ia mautinoa lelei le togafitiga, o lou thyme e faʻaaoga i le 1pp. faatasi ai ma le faaopoopoina o le meli i aso uma.

E fautuaina e saunia se isi fofo mo le maʻisuka, lea e aʻafia ai foi le faʻaaogaina o lou tino. Ae ui i lea, o isi mea o loʻo i ai i lenei tuufaatasiga - o le meli masani ma viburnum fua. O le mea mulimuli, o le a tatau ona saunia le sua o le sua, aʻo sasaa le vao ma sasaa i le vai inu. Mo le sili atu i le 10 minute, e tatau ona kuka le fualaau oona. A maeʻa lenei mea, faʻapipiʻiina lea o le decoction ma le meli, le sua, ma aumai ai le paluga i le 95 tikeri C. Ae ui i lea, e le tatau ona kukaina le tuufaatasiga. A maeʻa le mafanafana, e faʻaaogaina vailaau i le faʻaogaina lelei i le aso atoa.

E tele isi suʻega e aofia ai le faʻaaogaina o lau lau. E le gata i lea, o loʻo i ai tapulaa e tatau ona amanaia o se vaega o le faagasologa na tuʻuina mai.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma togafitiga faa-tagata

O le maʻisuka ituaiga 1 e maua pe a fai o le inisalini e le o faʻapipiʻiina e le pancreas, pe o gaosia i totonu o se tamaititi. Faatasi ai ma le le lava o lenei hormone, o le kulukose e ulufale atu i le tino o le maʻi e le mafai ona gaosia lelei, ma faateleina le maualuga o le suka.

O vailaau aloaia e faaitiitia ai le taua faasaga i lenei ituaiga o le faamai i se taumafataga ma le faalauiloaina faifai pea o inisua o insulin. Sui le inisalini togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 1 e solia, ona o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i le soifua maloloina o le tagata.

Togafitiga o togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ituaiga

I tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le inisalini e maua i le tele o aofaiga, ae le mafai ona faatino ana galuega ona o le tino o le tino e le toe maua ai le lagona. O le faʻamalosia o insulin ma lenei ituaiga o le faʻamaʻi e masani lava ona le faʻaaogaina.

Mo le faatumauina o le maualuga o le maualuga o le suka i le toto, e fautuaina le tagata maʻi e ave mea soona inu, mulimuli i se meaai ma faʻalauteleina le gaioiga faaletino.

O faufautua fautuaina i le laasaga muamua o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaaoga togafitiga faʻale-aganuʻu i le fale, lea e fesoasoani i le faatumauina o le masani o le kulukose. O ia uiga e aofia ai le mutia vao. E tatau ona faʻamago, tipi ma ave i taeao uma mo le 1pp, fufulu i lalo i se ipu vai. E tatau ona faʻaumatia le oona mo le itiiti ifo i le 14 aso sosoo.

Fualaau faʻapitoa mo le maʻisuka

I le tau faasaga i le maʻisuka ituaiga 2, o faufautua faʻapitoa e fautuaina le faʻaaogaina o oloa gaosi. E tatau ona taulai lelei ile totō, lea ei ai le meatotino o le faʻaitiitia o le toto suka ma toe faʻaleleia faiga faʻavae i le tino. E tatau ona faia i le tulaga o se siʻosiʻomaga, mo sauniuniga latou te faia:

O mea e faʻaaoga e tuʻuina i totonu o se koneteina tioata ma tuu i se mea pogisa mo le 14 aso. A maeʻa lena, ona faʻamaʻaloina lea o vailaʻau ma ave faʻatolu i le aso afa ile itula ao leʻi oʻo i taumafataga.

Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻaitiitia le tinomi i sina vaega o susu. I le aso muamua, e tatau ona e inu 1 le mata o le fualaau faasaina, i le lona lua - 2, ile tolu - 3, ma isi. A maeʻa aso e 15, e tasi le fualaau o le vailaʻau e tatau ona 15 fuga.

Ole aofaiga lea o vailaau e tatau ona ave mo le 6 masina.

O le maʻisuka ua taʻua o se togafitiga, lea e faʻailoaina i le faʻafitauli o le gasegase, lea e le o aʻafia ai le polysaccharides i le tino, ma o le faateleina o le suka toto e oʻo atu i numera taua.

O ituaiga nei o le maʻi o loʻo i ai: o le insulin-dependent (ituaiga 1), e le o insulin-faalagolago (ituaiga 2). O togafitiga mo ituaiga uma e lua o le "maʻi manaia" e eseese.

O togafitiga togafitiga e faigata ma tele-faamoemoega. O le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu faʻalauiloa ua iloiloina i le tusiga.

Vaega o le faʻamaʻi

O le ituaiga o le 'insulin-type' 'faʻamaʻi faʻamaʻi' e tele ina tupu atili i le laʻititi poʻo le talavou. O le togafitiga faʻaleagaina o loʻo faʻamaonia e le lava le faʻasologa o le insulin o le pancreatic, o se taunuuga e le mafai e le tino ona faʻaaogaina le kulukose. O okeni e le lava le malosi e maua ai, o se taunuuga lea e faʻalavelave ai le tulaga o galuega.

E mafai ona 'ai le meli mo le maʻisuka? O lenei fesili e popole ai tagata uma o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi.Mo nei tagata, o meaʻai uma lava e faasaina, talu ai o loʻo i ai i totonu o meaʻai gaʻo, lea e vave ona faʻalaina ma, pe a oʻo i totonu o le toto, faʻaititia le maualuga o suka i totonu. Mo lenei mafuaaga, o le meli ma le maʻisuka e foliga mai e le fetaui, ae e le saʻo lenei mea.

O meatotino o le meli ma taunuuga o lona faʻaaogaina

Toeitiiti lava o le suamalie uma o le meli e faavae ile maualuga o mea e le o le suka, ae o le fructose, lea e gaosia e le tino e aunoa ma le auai o le inisalini ma o lona taumafaina e le afaina ai taunuuga e le manaomia, o lona uiga, e le faateleina ai le suka toto i luga aʻe o le masani.

E le gata i lea, o le fua o le fructose ma le kulukose i le meli o le natura e faapea a faʻaaogaina, o le kulūkose e alu malie le toto ma o lona maualuga e le faʻapupulaina. E masani lava i le meli, o le kulūkose o le toto e oʻo lava ina paʻu.

O lenei mea e faafaigofieina e le glyticula - o se vailaʻau o le vaega o le meli, lea e tutusa ma le inisalini, lea e toe faamaonia ai le moni o le maʻisuka i fuainumera talafeagai e aoga ma aoga.

O lenei meatotino o se oloa gaosi e le mafai ona toe faʻaaogaina e le gata ina faʻaaogaina ai le meli suamalie ma le maʻisuka, ae e fesoasoani foʻi e faʻamalosia le tino. Soo se ituaiga o le meli e faʻasalaina mo naʻo tagata o loʻo i ai se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, pe a fai e matua le lelei le pancreas, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi maʻi.

Faʻataunuʻu mo le malulu, toto maualuga ma le anemia

E le taliaina le faʻaaogaina o lou lau:

  • ma faʻamaʻi o gaʻo ma le ate,
  • paʻu peptic o le manava ma duodenum,
  • cardiosclerosis
  • cerebral arteriosclerosis,
  • faʻamalosia o le tootoo,
  • tulaga muamua ma le meli-infarction tuutuuga,
  • faʻaititia le galuega o lauroid,
  • maʻitaga.

E mafai ona e vaʻai i le mea moni e faapea, o lau lau o loʻo sili atu le lelei o le meli ma le pi e fiafia i ai.

Na maua e Thyme lona nofoaga i le kuka, ma avea o se siva mo aano o manufasi ma iʻa. E le gata ina avatu ai meaai i se tofo le mafaatusalia, ae faaleleia ai foi le galo.

O laʻau tipolo e sili ona lauiloa, lea, faʻafefiloi ma le meli, faʻaleleia le lelei ile tulaga malulu.

  • Faaaogaina o le laau ma ona meatotino
  • O le mea autu e uiga i faʻafitauli
  • O lau talosaga
  • Ole faʻamaʻi ole Thyme mo le maʻisuka

Thyme o se laau taatele e sili atu ma le tasi ituaiga, mo se faataitaiga, laume. Na maua ai lona talosaga i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, ae peitai, e masani lava ona faʻaaogaina e avea o se igoa anti-inflammatory ma le faʻafefete.

I le tautala ai e uiga i lenei mea, ou te fia tosina atu i manatu o lona faaaogaina e le maʻisuka, faapea foi ma le mea moni e faapea, o le uluai talanoaga a se tagata tomai faapitoa o le a avea ma tali saʻo. O le tulaga lenei o le a mafai ona talanoa e uiga i le ausiaina o le maualuga o le taunuuga i togafitiga togafitiga ma faaleleia le tulaga lautele.

Fuga lau lau

Faʻafetai i tagata o loʻo faʻamoemoe mo oe, o fua o loʻo mulimuli mai o loʻo faʻaaogaina mo faʻamaʻi o le respiratory tract, tale, tiga poʻo le malulu.

  • 1 sipunamu o le faaputuga otaota, sasaa se ipu vai inu, tuu mo le 1 le itula ma ave le 50 kalama 3 taimi i le aso.
  • Ave 3 tbsp. punetuni lau vao, 1 sipuni. mint ma le oregano, sasaa le 1 lita o le vai, aumai i se vevela, ufiufi ma tuu ai mo le 1 le itula, ona tosina ma inu pei o le lauti.
  • 1 tbsp. se sipuni o thyme ua fefiloi ma le sua o le suka ma le meli i tutusa tutusa ma inu.
  • E mafai ona e saunia se mea teuteu, ma manava i luga mo le 15 minute, lafoina se solo i luga o lou ulu. O le faʻatulagaga e toe faʻafia ona fai i le aso atoa.

Thyme mo tamaiti

Mo tamaiti, e oʻo lava i le laʻititi, e aoga le fufuluina o le taele ma le faʻaopoopoga o laume decoction. E fautuaina le fufuluina o le taele ma le faʻavevesi, le lava le moe, pei o le antiseptic, rheumatism ma rickets. E faʻatagaina le faʻaaogaina o lauti i totonu o tamaiti i lalo ifo o le 7 tausaga le matua ma faatoa uma ona talanoa i se fomaʻi. E pei lava o isi togalaau, sei vagana ai togafitiga faafomaʻi, o loʻo i ai le tele o faʻamaʻiloga.

Faʻapitoa o le faʻaogaina ole thyme i le maʻisuka

Thyme o se laau taatele e sili atu ma le tasi ituaiga, mo se faataitaiga, laume. Na maua ai lona talosaga i le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2, ae peitai, e masani lava ona faʻaaogaina e avea o se igoa anti-inflammatory ma le faʻafefete.

I le talanoa ai e uiga i lenei mea, matou te gauai atu ai i mea taua o lona faʻaaogaina e le maʻisuka, faʻapea foi ma le mea moni e faapea, o le faʻatalanoaga muamua o se tagata tomai faapitoa o le a avea ma filifiliga tonu.

I lenei tulaga, e mafai ona tatou talanoa e uiga i le ausiaina o taunuuga aupito maualuga i le togafitiga ma faaleleia le tulaga lautele.

Suʻega o le Maʻisuka

I luga o le kelope, e toatele tagata gasegase e maua i le maʻisuka, mo le tele o mafuaaga na mafua ai ona maua lenei maʻi. Afai e maua le maʻi i le taimi, e ono le maua i le maʻisuka.

I se faapuupuuga, o le maʻisuka o se tulaga o le tino o le tagata lea e le afaina ai le metabolism, tele o le carbohydrate ma le vai. O se taunuuga o lenei soliga, o tino tino e le lava le gaosia o gaʻo, lea e oʻo atu ai i ni taunuuga matuia.

O le mafuaʻaga autu o le maʻisuka o le faʻaleagaina pancreas, lea ua le lava e maua ai le insulin, lea e mautinoa ai le sao o le suka i totonu o siama mai le toto.

O le faʻamaʻi e faʻaalia i le tele o le kulukose i totonu o le toto (hyperglycemia) ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini e le pancreas.

I vailaʻau, e lua ituaiga o maʻisuka e iloagofie: o le insulin-dependent ma le non-inisalini. I le tulaga muamua, o le maualuga o le suka e tatau ona le gata i meaai e oʻo mai, ae faapena foi i le gluconeogenesis - o le faaputuga o le suka i le ate.

O a ni faailoga o le maʻisuka

1. Faʻaletonu mata

2. Goto gutu, fiainu, ma le masani ai

3. Faʻasusu mo laʻau suamalie, faʻalauteleina o le 'ai ma le mamafa

6. Faʻafitauli e le mafai ona faʻasalalau, faʻafefeteina

7. Paʻu o le paʻu ma le sosolo i totonu o le potu.

I le tele o tulaga maʻisuka malosi amata ona le amanaiaina, e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻapitoa, ma aʻafiaga leaga mo le tino ua vave ona iloa.

O le mea lea, e fautuaina e tatau i tagata uma o loʻo i ai le tasi, lua poʻo le sili atu foʻi o faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga e tatau ona suʻe fautuaga faʻapitoa.

Fautuaga mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka

Talu ai o le atinaʻe o le maʻisuka e aʻafia ai mamafa tele, e tatau ona e tagofia lelei ma i se taimi vave e mafai ai. E toatele tagata e manatu e mafai ona e le maua le mamafa pe'āfai e te 'aina itiiti. E le o lea! Ina ia leiloa le mamafa, e tatau ona e 'ai.

Ae e tatau ona e 'ai uma i le tolu itula (ono aso i le aso), i ni vaega laiti - e le sili atu ma le 200 kalama (lapisi o se ipu malamalama). O meaai i aso uma mo fafine e le tatau ona sili atu i le 1200 kcal, mo alii - 1500 kcal.

I le taeao ao leʻi oʻo i le taeao, e tatau i le tagata maʻi ona inu i se fagu vai, aua o taeao e sili atu le mafiafia o le toto nai lo le aso. O le faamalositino e matua taua lava - o le maʻisuka e fiafia i tagata paie! E manaʻomia lou savali i se aso mo le itiiti ifo ma le itula. Ma i le taumalulu e manaia tele le faasee.

Metotia masani o le togafitia o le maʻisuka

● O le fausiaina o bay bay e faʻamautu lelei ai le maualuga o le toto toto: sasaa le 600 ml o le 10 laupepa. vai fufulu, faʻasolosolo mo le tolu itula, vevela ma inu 100 ml. faatolu i le aso.

● Faaitiitia le suka ma le paluga: 1 tbsp. l sasaa le sua i totonu o se ipu vai ma inu 1/3 ipu faʻatolu i le aso.

● O se faʻauʻu (pusa): 30 g. fatu toto 300 ml. vai inu, matou te tumau pea i le 36 itula, ona susunuina ma kuka mo le 20 minute, faʻamalosi i le lua itula, faamama ma inu 100 ml. tolu taimi i le aso pe a uma taumafataga.

● O se faʻamalologa lelei e maua ai le fua mai le plantain: 15 gr. lapisi laʻau 300 ml. fufulu suavai, faʻafefe mo le lima minute, faʻasolo mo le tolu itula, faamama ma ave e tusa ai ma le Faʻatusi. l faatolu i le aso ao lei faia taumafataga.

● O le aoina o togalaau togafitiga o le a aumaia ai ni faʻamanuiaga manino mo le faʻamautuina o le suka o le toto: matou te faʻafefiloi tutusa vaega o laulaau launiu ma launi pia, lua tbsp. l aofaʻi e faʻatumu le afa lita o vai inu, kuka mo le 10 minute, faamama ma inu i le aso atoa i mea tutusa.

● O loʻu aiga vavalalata na gasegase i le maʻisuka mo le tele o tausaga, o vailaʻau na faatonuina ia te ia i le falemai na fesoasoani mo se taimi le tumau, faatasi ai ma sina mea sese, o le maualuga o le toto suka ua maualuga lona maualuga - sili atu ma le 12 iunite.

Ma i se tasi aso sa ia filifili ai e fai se talavai o vailaau masani, lea, i le mea moni, na toe aumaia o ia i le ola - na galo ia te ia le maʻisuka mo le lelei.

O se fua lea na togafitia i le maʻisuka, o se tagata o loʻu aiga: inu vai o le vaimatua ae le o le lauti (sasaa vai inu ma tuu mo le 20 minute lau lau ma fugalaau i le fua o le 1:10, o le tasi vaega o le laau ma le 10 vaega o le vai).

E mafai ona faʻaaogaina lenei togafiti togafitiga i le ogo ma le fou.

● O se tasi lea o suʻega faataitai-ma-tofotofoina mo le faatumauina o le toto toto masani: togafitiga ma fualaau vevela:

- o le aso muamua e tusa ma le tasi le faʻatoʻa faʻatolu,

- le aso lona lua, lua vine i le tolu taimi,

- o le aso lona tolu - tolu vine 3 taimi,

- o isi aso uma seʻi oʻo i le faaiuga o le masina - tolu vine i le aso tolu,

- i le lumanaʻi, pe a talafeagai ai, e mafai ona e 'ai lua pe tolu vine i le aso

● Zaitseva L.A. mafatiaga mai le maʻisuka mo le silia ma le 10 tausaga. Sa togafitia au i le falemai, ma i tausaga talu ai nei, na amata ai ona oso le maualuga o le suka i le 13 iunite ma luga atu.

I le taliaina o fua o togafitiga masani, na maua ai e Lyubov Andreevna se auala lelei o togafitiga mo le maʻisuka, ma mulimuli ane toe foi mai le maualuga o le suka i le masani. O togafitiga na ia faia:

● Aʻau i se mea e teu ai kafe lua tbsp. moa fuʻa vine ma sasaa i totonu o le vevela, sasaa le afa o le lita o vai inu, tuʻu mo le ono itula ma le aʻa. I le gasologa o le aso, inu se tasi selau kalama ao leʻi faia taumafataga. O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le suka o le toto.

● Aʻau le fa i le lima o aniani ile lapopoa mai le pito i luga o le paʻu, fufulu maeʻaeʻa, ma tapena faʻatasi faatasi ma le paʻu o loʻo totoe i luga, sasaa le vai vevela ma vevela ma alu i le po atoa.

Faʻasalalauga: tasi vaetolu o le ipu tioata faʻolu i le aso afa afa itula ao lei faia se taumafataga. O lenei fua e aoga e le gata mo togafitiga, ae mo le puipuia foi o le maʻisuka.

● Taumafa aniani e tolu i falaoa lanu enaena i aso uma (o se tasi oi latou aʻo leʻi 'aʻai).

● E tasi le sipunipuni o lala ma lau o le whiteletoe paʻepaʻe 200 ml. quality vodka, faʻamalosi i le vaiaso i se po pogisa ma malulu. Faʻasolo ma pipiʻi. Tasi sekasi sefe, faʻafefiloi ma le vai i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso.

● O le fua aupito sili ona lelei: ia tipi le lua sipuni tele o le keke i totonu o se mea e fai ai le kofe, sasaa 200 ml. e leʻo gaʻo gaʻo ma tumau ai i le sefulu itula. O ia ituaiga tagata e masani ai i taeao ma afiafi. Nai lo le teuina o lauti, vaevae calendula, thyme poʻo chicory.

● I le ituaiga muamua o le maʻisuka, tatou te ofoina atu le fua Bulgarian: 4 tbsp. l laʻau tilati suamalie 400 ml. vai ma tuʻu i totonu o le vai faʻaʻeleʻele i lalo ole tapuni mo le tasi itula.

A maea le filiga, faʻaaoga le lua tbsp. l 3 itu. aso ao leʻi oʻo i taumafataga. A mavae le 60 aso, siaki le maualuga o le suka o le suka - o le a toe foi i le masani. Afai e leai sau laʻau, e mafai ona e faia le teuteuga tutusa o pi pi ma inu le afa afa i le aso.

● E mafai ona faʻaititia le suka o le toto ma lenei fua: tao le riki sasisi mo le lima minute i totonu o le microwave poʻo le ogaumu e umi atu. O le aufana o le a faamaluluina, o le a le oona ma manogi. A pa'ū le suka i le masani, 'ai le aniani tao i masina taʻitasi mo le vaiaso.

● Avea se fasi mummy (ma se fatu araisa) i le afa o vai vai ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi faia le 'aiga o le afiafi. O le vasega e 10 aso, se malologa o le 7 aso ma toe fai.

● Sasaa le sipuni tipu o lauberry ma se ipu vai inu, kuka mo le lima minute ma le vevela. E tusa ai ma se tasi ata. l 5 taimi i le aso mo le tolusefulu aso. O le a faʻaitiitia le maualuga o le suka i le toto, vaivai, fiainu ma faanatinati i le falemaʻi. Contraindications: manava o le manava ma gastritis!

● O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua fautuaina le radish, lea e aofia ai inulin, vitamini ma suauu meli. Contraindications: fatu fatuate pepatic ulcer. E aoga le 'aina o le "Usabekistan" salata ma le radish uliuli.

● Mo le 10 aso, inu se ipu malamalama fou o le kefir i le 1 teaseti i le taeao i luga o se manava gaogao i le afiafi ao lei moe. 'aina o lenamona (faʻafefiloi lelei).

● O le fua mo le togafitiga o le uluaʻi laasaga o le maʻisuka mai le vailaʻau Vanga: inu se mea teuteu mai pito i luga o poloka poloka.

● Faʻaitiitia le suka ma le tosinalo o Ierusalema, e tele a latou inulin. Taumamafa i latou i salati poo fry ma vaʻa.

● O le maʻisuka e mafai ona togafitia faʻatasi ma otaota na aoina i le masina o Me. Faʻafefiloi le afa afa o laulaau alder fou, se sipuni sipuni o neti fou, lua tbsp. l quinoa ma le 200 ml. vai, faʻaauau pea le malamalama mo aso e lima.

Ona faaopoopo atu lea o se pine o le soda ma inu 1 tsp. faalua i le aso i le afa itula ao lei faia taumafataga - taeao ma afiafi.

● Sasaa se ipu vai inu suavai 30 gr. fafo ma le kuka mo le fitu minute, o le vevela. Tolu tomu. l fa taimi i le aso mo le 20 minute Aʻo lei faia le taumafataga. O lenei vailaʻau faʻamaʻi e mafai ona 'aiina i le tulaga o se salati ma aniani aniani, vafela ma le laumei.

● O se fua faigofie faigofie mo le maʻisuka: tuu le afa afa ipuisa i totonu o le lua lita lita ole kefir ma tuʻu mo le 24 itula. Inu le mea muamua i le aso, o le lona lua - o le aso e sosoo ai, o le a mautinoa lava le faʻaititia o le suka!

Fualaau lelei mo togafitiga o le maʻisuka Zhidkova N.M. (itulau Schwartz, Tula)

● Lua laulau punipuni o fatu lūlū, sasaa le afa-lita o le vai inu ma kuka mo le lima minute, 15 minute, faʻamalosi ma inuina le suamalie atoa 30 minute aʻo leʻi 'ai.

A maeʻa le masina e ave le flax, e iai suiga lelei i le gaioiga o le pancreas, e masani ona taua tele - o le maʻisuka e mafai foʻi ona faʻaititia le tui o le insulin. Ae peitai, o le fatu e tatau ona onā i le tausaga atoa.

● Mo le togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia pea le faʻaaogaina o fualaau oona, lea e faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻaitiitia ai toxins na faia i le tino ona o maʻi.

● E aoga foi laisisi poo uila - o nei togalaau togafiti e faʻaitiitia ai foi le toto toto.

Suʻesuʻega faʻamaonia mo le maʻi suka

● Aua le togiina ia nila o le paina - o le vaifofo lea mo le maʻisuka. Tuu sina lima o lenei atigi i totonu o se ulo, sasaa se lita o le vai ma le kuka mo le 5-7 minute. Inu se decoction o le afa o le lita tolu taimi i le aso. O le suka o le toto e le o toe umi ae toe foʻi mai!

● Tuu le aʻa atoa o le mulberry (mulberry) i totonu o se pani, sasaa se lita o le vai ma le kuka mo le 10-15 minute. Inu le afa-lita o decoction i le gasologa o le aso.

Afai ei ai ou faafitauli e eli i luga le aʻa o le aʻa, vaevae lala o le laau ma saunia le broth e tasi.

E faapefea ona ou togafitia le maʻisuka (tala moni)

● Ua ou maʻi i le maʻisuka ituaiga 2 mo se taimi umi. Ae e mafai ona ou taulimaina lelei lenei maʻi. Muamua lava, ma le maʻisuka, e tatau ona e mulimuli i se meaai.

O taeao uma lava ou te inu ai se ipu vai e leai se mea i luga o se manava gaogao, ona ou 'ai lea o le falala mo le' aiga o le taeao pe mai le 'aina i le kefir. I le afiafi o le aso ua tuanaʻi, sasaa se sipuni se tasi o le pata o le eleele ma le tasi ipu tioata o lefir, faʻafefiloi ma tuʻu ese seia oʻo i le taeao.

Toe oso i le taeao ma fai le 'aiga o le taeao. O meaai e matua fiafia ma maloloina i lenei maʻi. Ou te inu lauti ma lemoni, ae leai se suka.

● Aʻai le pika ma le squash i le vaitau. I le taumalulu, nai lo pateta, ou te togiina ni fasi keke pikaisa i totonu o le supa. Ma i le tau mafanafana, o loʻo iai se nofoaga faapitoa i laʻu taumafataga. Ou te fufuluina le laau i ni vai, faʻafefete i le saline, ona patipati malie. Sa ou tipi lau laʻau, faaopoopo le pasesa, sukani, radisi, faaopoopo le masima ma se meaʻai fualaʻau manogi, faʻafefiloi le salati e maua mai ai.

Aʻo leʻi faia lenei mea, e mafai ona e faʻafefeteina le aniani ina ia maua ai le sua, ma faaopoopo ni laulaau lau laititi i le salati.

E mafai ona e faitau e uiga i togafitiga ma vailaʻau faʻamaʻi o faʻamaʻi eseese, e aofia ai le maʻisuka, i le tusiga o le igoa e tasi >>>

I le auala, ma le maʻisuka, o loʻo fesoasoani pea le sophora Iapani. Faitau lenei tusiga. O se faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka o se maʻi o le gaʻo.

Pusa 2 ituaiga anufe o le maʻisuka: o fualaau mo meaʻai e faia i fale

O le tino o le tagata e aʻafia ai gaʻo mai meaʻai i lalo o le malosi o le inisalini.Afai e le gaosia lenei hormone poʻo le le iloa foi e sela o le tino, o le gau o le kulukose e le lelei, lea e aʻafia ai le soifua maloloina.

E le gata o vailaau faʻapitoa, ae faʻapea foi togafitiga faʻaleaganuʻu o le a fesoasoani i le faʻafoʻiina o le faʻamaʻi.

Faʻataʻitaʻiga fomaʻi fautuaina le aveina o le hawthorn mo le maʻisuka ituaiga 2 - o lenei mea e mafai ai ona e faatumauina le faʻamoemoe o manaʻoga o mea autu i totonu o le toto ma faʻaleleia le soifua lelei.

Faʻaaogaina o meatotino o le hawthorn mo le maʻisuka ituaiga 2

O le fugalaau, fugalaau, fualaau o lenei laau toto e aofia ai le tele o vaega o meaola o le ola maloloina lea e maua ai le lelei o le toe faafouina, mautu, le ola maloloina, le malosi o le tino.

O mea ia e masani ona maua i meaʻai e gaosia (gaʻo, suauu taua, tannins, saponins, flavonoids, vitamini A, K, E, C, B), ma e seasea lava - e pei o le sorbitol suamalie masani po o le vailaʻau ursolic.

E faʻaleleia ai le faʻafouina o le paʻu i le dermatosis, e fesoasoani e faʻafetaui ai mea faʻaleagaina o meaola, o le tino, o le mumū.

Faʻafetai i le anufe e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka, e mafai ona e:

  • vave ona aveese mai le toxins o le tino, toxins, cholesterol faasili,
  • tausia le puipuiga malu ma le metabolism i le tulaga saʻo,
  • faamatuu atu le manava
  • faaleleia le toto, faamautu le toto maualuga (aveese le toto maualuga),
  • aveese le hyperglycemia masani (ona o le taumafaina o le tele o le fructose), vaivai vaivai,
  • faʻavae le galuega o le ate, fatuga (teuteuga e maua ai le vaivai o le urinary ma le choleretic), tele, rectum.

E mafai ona e ave togafitiga faanatura, maualalo-calorie mo se taimi umi, o mea aoga aoga e faigofie lava ona maua mai ia i latou i taimi uma.

Recipes ma le hawthorn mo le maʻisuka ituaiga 2

O le tele o taimi, i le fale, latou te faʻaaogaina fualaau mamago, fou, ma tio. Mai ia i latou e saunia ni mea e faʻaleagaina, faʻasao, fugalaʻau, lea e mafai ona faʻaumatia i le taimi lava e tasi pe fefaʻatasi ai ma isi.

Aoao atili: Celandine togafitiga mo moa: faʻamanuiaga ma faʻalavelave

Mo le 20 g fualaau aina po o le 1 tbsp. l fugalaau e manaʻomia le 200-300 ml o le vai inu, faʻafefiloi lelei, tuʻu mo le 20 minute i totonu o se koneteina tapuni, faamama. Inu se ipu malamalama po o se afa o le afa, tele taimi muamua aʻo leʻi 'ai.

Afai e leai se faʻailogaina, e le faʻasaina le faaopoopoina o sina meli. E mafai ona e gaosia se paluga o vine ma laulaau wort St. John (ratio 1: 1). O le aʻafiaga o aʻafiaga itu o le faʻaumatiaina lea o le faʻaleagaina, faʻamalologa lelei.

o fualaau suamalie ma fugalaau poʻo se maʻi faapitoa o le maʻisuka (hawthorn, motherwort, sukanamon mago, chamomile - 4: 4: 4: 1), faaopoopo le 250 ml o le vai vevela, faʻatali seʻi oʻo i ai, aʻa, inu 300 faʻafefe faatolu i le aso poʻo le afa ipu.

Isi fua - 15 minute e kuka ai 1 tbsp. l fualaau aina i totonu o se ipu vai, afaina, faaitiitia i se voluma o le 200 ml. Ave i le aofaiga tutusa e pei ona i luga, ao lei faia taumafataga taitasi: taumafataga o le taeao, aoauli, 'aiga o le afiafi.

Mo le maʻisuka II, o le hawthorn e faʻaaogaina e pei ona taua i lalo: e tatau ona fefiloi ma launiu launiuni ma bearberry (1: 1: 1), tuu i totonu o le vai inu mo le 40 minute, ona inu ai lea pei o le lauti. Pe kili 1 tbsp. l fugalaau fugalaau, tina tina, chokeberry ma le meli (3: 3: 2: 1), sasaa le 250 ml o vai inu, tuu mo le 8 itula, inu le tasi vae tolu o se ipu aʻo leʻi 'aʻai.

E faʻafefea ona faʻasusu i se vevela: sasaa 7 tbsp. punetēpu o le hawthorn (e mafai ona faʻafefiloi ma le rose vao 1: 1) i le 2 lita o le vai vevela, tuu mo le 24 itula, faʻafefete, faʻapipiʻi fua, tuʻu le vai i le malulu. Inu 2-3 vaiaso i totonu o se ipu malamalama, mataʻituina lelei lou manuia. Afai e manaʻomia, faʻaititia le fualaau ile afa. O le metotia e fetaui lelei mo femalagaaiga poʻo vaʻavaʻalata.

O mea laititi o soʻo se tuufaatasiga ma le aofaiga e tatau ona sasaa atu i vodka poo le ava malosi ma le malosi o le itiiti ifo i le 40% ina ia mafai ona ufitia uma le vai.

Tuu i totonu o se nofoaga mafanafana mo le 1-1.5 masina, lulu i aso uma, ona vevela, ae aua le aumaia i totonu o le malamalama. Inu i le faasologa: 30 aso o le sipuni i le taeao ma le afiafi 20 minute aʻo leʻi faia se taumafataga - 1 vaiaso malolo.

O lenei faʻamatalaga o le fualaau faasaina ua manatu e sili ona aoga mo i latou o loʻo mafatia i le maʻisuka o soo se ituaiga.

O le isi filifiliga mo tagata ua maua i le inisalini-tutoʻatasi o le faʻamaʻi o le ave lea o se ipu tioata fou, muaʻi masini, faaopoopo 200 ml o le 70% ethanol, tuʻu i totonu o le kapoti poʻo le potu mo 20-21 aso, luluina i lea aso ma lea aso. Faʻasolo i totonu o le susu. Faia e tusa ai ma le mataupu faavae o loʻo taʻua i luga. O le mea lea latou te saunia ai se faʻaoga tutusa o mea tau vailaʻau.

O le itu aoga lelei o le faʻamautuina o le lauroid, o le faʻaumatiaina o le edema, allergies, faʻaitiitia o faʻaaliga o epilepsy, ma le aveesea o le mamafa o le mamafa.

Rose hawthorn

O fualaau aina mai fua o nei laau toto e fesoasoani e faʻamautuina ai le toto, faʻasaʻo le maualuga o le suka, faʻamalosia ai vaʻa toto. E tatau ona e faaopoopo i ai ni lau o le fuamoa uliuli, tuu mea uma i totonu o le 1 lita thermos, faʻaiʻu i le vai vevela, tuu e faʻamafa mo sina taimi ma inu e pei o le lauti masani. Mo le isi broth, lea e aumaia ai se sili atu manuia, ua fautuaina e ave:

  • 1 tsp. lau o le birch, mint, veronica herb, tea tea,
  • 2 - faʻaipoipo, faʻasaina le aʻa ma le chicory, oso aʻe i luga pulou ma le hawthorn,
  • 3 - centaury ma le pakiaka aʻa.

Aoao atili: Celandine ma faʻagasologa o sana

Fua meaʻai mata, filifili 3 tbsp. l., sasaa le 500 ml o le vai inu i totonu o se vevela, tuu mo le afa aso, vevela, ona inu ai lea mo le afa itula ao le i taumafa, 150 ml. Mai fugalaau fugalaau e aoina i eria mama, e mafai foi ona e saunia le sua, lea e lelei ona teuina i totonu o le pusaaisa.

E mafua ai le leiloa o le mamafa ma maua ai se aoga aoga i luga o le faagaioia o le tino o le totoga - o le fatu e sili atu ona tuʻuina atu i ai le okesene, o le aʻafiaga o le fatu ma le stroke ua faʻaititia. O se tioata o meafaitino e le aoga e tatau ona moe 4 tbsp. l

suka, faʻamalosi, faʻaosoina i se fasi laau birch, hazel poʻo viburnum laupapa, faʻapipiʻi le vai ma ave le 100 pa'ū faalua i le aso.

Vaʻa 2 ituaiga o le suka suka: recipes for tinmets homemade Link to main publication

O aoga ma foliga o le faʻaaogaina ole thyme i le maʻisuka

Thyme (thyme) o se tamai laau e tele mea aoga aoga. E faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi e fesoasoani e faʻaitiitia le tulaga o le maʻisuka. O le tulaga tulaga ese o le laau e mafai ai ona e saunia mea mama, teasene maloloina ma faatoa faaopoopo i meaai.

O le vailaʻau e aofia ai mea faʻasolosolo faʻasolosolo, ma le tele o mea aoga. O le tuufaatasiga e aofia ai vaega nei:

  • Vitamin B3
  • tannins
  • measina
  • o suauu taua
  • faʻatau
  • flavonoids
  • saponin
  • mea faʻapitoa,
  • pantothenic, folic ma ascorbic acid.

E le gata i lea, o le laau e tamaoaiga e le gata i vaega o meaola, ae faapena foi i le tele o micro ma elemene elemene. O le a maua e le tino le aofaiga talafeagai o ia vaega e pei o:

O le laau e faʻaaoga e saunia ai mea teuteu eseese, meaʻai ma lauti. O mea aoga e maua i soo se vaega o le laau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lona vaega vaʻaia e mafai ona faʻaaoga e fai ma faʻaopoopoga mo ipu, ma o laʻau ma lau o le a talafeagai mo le faia o meainu. E masani ona faaopoopo laumela i fualaʻau fualaʻau.

O se vaega o le laau i le maʻisuka o lo oi ai le suauʻu, lea e fesoasoani i le faʻamalolo vave ma le faʻaleagaina o faʻamaʻi manuʻa ile paʻu.

I aso nei, e lauiloa i le faʻaaogaina o togafitiga faʻalautele eseese e fesoasoani e faʻataʻi ai faʻamaʻi suka. Ole faʻaaoga ole Thyme mo le sauniuni o teuteuga, lauti ma isi togafitiga faafomaʻi. E mafai ona faʻaaoga e avea o se vaega taua poʻo faʻaaogaina i isi mea e faʻaaoga.

E masani lava ona i ai se maʻi suka, o le tino ua vaivai, o le mea lea, e faaopoopo ai le malosi ma faamalosia ai le puipuiga ma le alualu i luma o le faamai, o se vai inu mai lou tino ma isi vaega o le a fesoasoani.

Faʻafefea ona faia se inu:

  1. Saunia le sua mai le vine viburnum.
  2. Sasaa lau lau laau i le vai inu ma tuʻu le vevela vevela. Aumai i se mea vevela.
  3. Faaopopo le meli ma le sua o viburnum. Faʻafefe.
  4. Faaitiitia le vevela, ma o le taimi lava e amata ai ona faʻafefete le susu, tape.

E tatau ona e inuina se mea inu i le aso atoa mo 5-6 servings. Ole fua ole fua ole tasi e le tatau ona sili atu i le 50 ml.

Vailaʻau Faamaloloina o Vailaau

Afai o le maʻisuka e maua i le paʻu i luga o le paʻu, e mafai ona e saunia se faʻamaʻi faʻamalolo o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi foliga lelei i le paʻu.

  1. Tipi 15 g o thyme greens.
  2. Liligi le 250ml o le vai inu.
  3. Palu mo le 5 minute.
  4. Aveese mai le vevela ma alu mo le 1 itula.
  5. Faʻasologa.

Fufulu le paʻu ma le mea e tupu mai ai le paluga ma a maeʻa ni nai aso o ia taualumaga o le a leai se faʻailoga o maʻi pipili.

A e le faʻaaoga?

Faʻatasi ai ma se suka suka, e taua le faʻaaoga lelei o lou lauulu, talu ai o loʻo i ai nisi faʻasolega.

E le manaʻomia le faʻaaoga o lou lau i fualaau mo tagata ua maua i le gastritis, maʻi o le gaʻo ma le ulutala duodenal. E tatau ona mataʻituina suʻega i le taimi o le sauniuni o tupe mo tagata o loʻo mafatia i le gasegase poʻo le foma. I le tulaga o le maualuga, e mafai ona iai ni faʻafitauli ogaoga, e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave i le gaioiga o le tino.

E le fautuaina le faʻaaogaina o deco deco ma infusions e faʻavae i laume mo fafine maʻitaga, talu ai e lamatia lenei mea i le solia o gaioiga i gaioiga, lea e mafai ona mafua ai se faʻanoanoa.

Faatasi ai ma nei faamai, o le faaaogaina o se laau e faasaina:

  • faʻamaʻi fatu
  • tasi le le faapalepale,
  • maʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻalavelave o le lauroid,
  • afaina ate
  • postinfarction ma le preinfarction tulaga o le maʻi,
  • atherosclerosis,
  • fatuga o le loto,
  • cardiosclerosis.

E le gata i lea, o togafitiga faʻamaʻi e le tatau ona faʻaaogaina mo tagata o loʻo i ai le malosi masani.

Ole Thyme e mafai ona faʻaaogaina i fuataga masani e faʻafefe ai le maʻisuka. O le laau e lauiloa i le tele o tagata na faʻataʻitaʻi ana meatotino ia i latou lava. E fesoasoani i le faʻaleleia o le tulaga, faʻasaʻo le suka o le toto ma e le afaina ai le tino i le faʻaaoga lelei.

Tuua Lau Faamatalaga