Auala e ave ai metformin

O le fualaau o le hypoglycemic Metformin e aofia ai le metformin, o se vailaʻau gaosia e aofia ai biguanides. O faʻamatalaga tuusaʻo o le fualaau faasaina e faʻaalia ai togafitiga / faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga II. I le faʻatinoga, e faʻaaogaina le vailaʻau mo faʻafitauli uma e maua mai i le hyperglycemia, ma faʻafitauli, atonu e fesootaʻi ma le faʻafitauli o le tino ma / poʻo le maualuga o le kulukose i luga aʻe o le masani. O vailaau faʻapitoa e aofia ai i togafitiga tuʻufaʻatasia mo le ovary polycystyle, faʻaleagaina le faalēmataʻu, gaʻo, siama, ma le maʻisuka ituaiga I.

Metformin ua faia i ni ituaiga se lua:

  • otaota e masani ona faʻaaogaina metformin,
  • otaota faʻasaʻoloto faʻasaoina (faatasi ai ma le faatuai ona tuʻuina atu metformine).

Dyspepsia poʻo isi aʻafiaga itu e tutupu i le 1-2 vaiaso o togafitiga. Ina ia puipuia a latou faʻaaliga, o vailaau faʻatasi ma metformin e ave i meaai. E tatau ona amata saʻo le faʻataʻitaʻiga o le suka-lowering i se fua maualalo o le 500-850 mg / aso. Ma, o le aofaʻi o fualaau faasaina e faʻaleleia vaiaso. E faʻasaina le faʻaaogaina o le sili atu i le 3 g metformin i le aso.

O le a le taimi o le aso e ave ai Metformin - faʻalagolago i le ituaiga vailaʻau. E tusa ai ma le tulaga masani, o le faʻamaʻi faʻamalolo faʻamalolo e inu i le afiafi, ma meaʻai e masani ona tuʻuina mai - i le ao. Ae o le tino o tagata taʻitoʻatasi e tali lelei i le metformin, o le mea lea o le endocrinologist i taimi o togafitiga e mafai ona ofoina atu isi mamanu faʻaaoga.

Lafoaʻiina o Polokalama Lautele

Metformin o le masani masani o gaioiga o loʻo maua i laʻau e leʻi faʻaalia pe faʻatasi ai ma se ata tifaga po o se faʻatalanoaga. O tagata e maua i le maʻisuka e mafai ona faatonuina e inu i le 1-3 taimi i le aso, i le taimi e tasi e fai ma meaai. O le faalagolago e faalagolago ile gaʻo anapogi ma pe'ā uma ona 'ai, pe o loʻo gaosia e le tagata maʻi isi vailaʻau oona.

O le monotherapy masani masani e faʻaaogaina ma le fua faatatau masani o le faʻasaʻoina:

  • 500 mg poʻo le 850 mg metformine / 1 le taimi i le taeao (faʻatasi ai ma le faʻateleina o le anapogi, prediabetes),
  • 500-850 mg 1 taimi / 'aiga o le aoauli (i le tulaga o le masani ona faʻaopopoina le kulukose i le ogatotonu o le aso),
  • 500-850 mg i le taumafataga o le taeao ma le 'aiga o le afiafi (faʻatasi ai ma se faʻateleina o le maualuga i le suka),
  • 850-1000 mg 2 p ./day (taeao / afiafi ma le maualuga o le kulūkose),
  • 850 mg 3 taimi / aso (ma le hyperglycemia maualuga ma se uluai laasaga o le lapisi),
  • 1000 mg 3 p / day (faatasi ai ma le maʻisuka ma le laponu),
  • 500-850 mg / 1 le taimi i soo se taimi o le aso (i tulaga e le fesootai i le maʻisuka),
  • 500-1000 mg metformine 1-3 p ./day (mo le faʻaaogaina o le gau pe a leai se maʻisuka).

Afai ua uma ona faʻamaonia le tele o fualaau oona poo le inisalini, o Metformin o le a sili ona ave i le taeao po o le po ma se togi maualalo. Ole aofaiga ole aso ole metformine masani e le silia le 850 mg.

Laʻau uumi umi

O le fualaau faasaina ma le tuai ona toe faʻaleleia le lafoaʻi e tuʻuina atu i laulaʻau e leʻi faʻaalia pe faʻatasi ai foi ma se pusa ata. O loʻo taʻuina e inu i aso taʻitasi le metformin faaumiumi ile po. O faʻamalositisi e faʻaalu i le taimi ma le 'aiga o le afiafi pe a maeʻa. Afai, e tusa ai ma lenei polokalame, e le mafai ona faasaʻo le kulūkose, e fautuaina e le fomai se mea e lua-faga i le aso.

Fautuaga o le monotherapy ma Metformin Long e tusa ai ma faatonuga:

  • O se tasi fualaau muamua i le 2 vaiaso muamua o togafitiga e 500-850 mg 1 taimi / afiafi.
  • I le vaiaso lona tolu talu mai le amataga o le tui, e tatau ona siitia le aofaiga i le 850-1700 mg (e tusa ai ma faʻamatalaga ma le leai o aʻafiaga).
  • I le 4 vaiaso o togafitiga, e tatau ona ave le vailaʻau i le fualaau fautuaina e le endocrinologist.

A itiiti ifo i le masina mulimuli ane, i le leai o se pule saʻo ole suka, e mafai ona faʻafeiloaʻi le tagata gasegase i le 2-taimi le faʻaaoga o se vailaʻau faaumiumi. I lenei tulaga, ua faʻaalia ai le inu i le Metformin i le taeao ma le afiafi: 1/2 o le togafitiga o aso taʻitasi, ma le taeao ma le 'aiga o le afiafi. A maeʻa le 1.5-2 vaiaso, e iloilo e le endocrinologist le maualuga o le kulukose. Afai e le tumau le maualuga o le suka, o le tagata maʻi e toe foi mai mo togafitiga ma fualaau i le masani masani o le faʻamalolo.

Manatua

Faatasi ai ma togafitiga faʻapitoa i fualaau Metformin, e mafai ona faʻamaonia se vailaʻau tuʻufaʻatasia nai lo le tele o vailaʻau oona. I nei vailaʻau, ua tuufaatasia le metformin ma le vildagliptin, glibenclamide, glyclazide, glimepiride, rosiglitazone poo sitagliptin. O fualaau e lua-fualaau e faʻaaogaina foi e tusa ai ma polokalame: taeao / afiafi, taeao / malologa / 'aiga, 1 taimi / aso (i luga o se manava gaogao, i le ao poʻo le po). O le faʻatagaina o loʻo faʻamatalaina atili auiliiliga i faatonuga.

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/metformin-5
Radar: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGu>

Na maua se mea sese? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter

Auala e inu ai Metformin i le po: o le a le taimi e ave ai le fualaau faasaina?

E toʻatele e naunau i le auala e ave ai Metformin ina ia mafai ai ona maua le taunuʻuga lelei o togafiti.

Ina ia mafai ona tali lenei fesili, e tatau ona e suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina saʻo o fualaau faasaina ma maua mai fautuaga mai le endocrinologist.

O vailaʻau faʻapitoa e maua i le ituaiga o laulau, e tolu ituaiga e faalagolago i le suʻega: 500, 850 ma le 1000 mg. O le vaega autū o loʻo iai i totonu o le vailaʻau o metformin. O tagata e mauaina le vailaau oona o le magnesium stearate, crospovidone, povidone K90, talc, maso masima.

Metformin, poʻo le metformin hydrochloride o se sui o le vasega biguanide, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le hyperglycemia, o lona uiga, o le faateleina o le kulukose toto. Ole ituaiga o vailaʻau e masani lava ona maua i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. O le mea lautele, o le tagata maʻi e ave le vailaau e faʻamalolo mai i le faʻaalia o le hypoglycemia, e pei o le a tutupu i lalo i le tino:

  1. Faʻateleina le faʻamamaina o le kulukose e ala i gaʻo lautele.
  2. Faʻagasolo i lalo le faagasologa o vaeluaga o gaʻo ma pulu.
  3. Faʻaʻatelega faʻavave o le kulukose i totonu o le mea oona ma le liua i le lactic acid.
  4. Faʻailogaina o le faʻamalolo o glycogen mai le ate.
  5. Faaleaogaina o le insulin resistance.
  6. Faʻaipoipoina o le faʻapipiʻi o le kulukose i le ate.
  7. Excretion of cholesterol, lea e afaina ai le tulaga o lipids.

Metformin e toetoe lava leai se aoga i le gaioiga o le pancreas, lea e maua ai le inisalini. O le fualaau faasaina e le mafai ona oo atu ai i le hypoglycemia - o se faaitiitia i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

Aʻo leʻi faʻaaogaina Metformin, e tatau ona e iloa poʻo a faʻafitauli o loʻo faʻaaogaina.

I lenei tulaga, e sili atu le usitai i fautuaga a le fomaʻi o loʻo faʻamatalaina lenei vaifofo, ma mafaufau i uiga o tagata maʻi taitasi.

Faailoga mo le faatonuina o se vailaau e:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka
  • prediabetes (tulaga vavalalata),
  • afaina ma le faʻaleagaina o le tui ile inisalini,
  • maʻi faʻapitoa o le ovary,
  • gasegase gasegase
  • i taaloga
  • puipuiga o le matua o le tino.

E ui lava i le tele o lisi o faʻamaʻi e mafai ona e inu ai Metformin, e masani ona faʻaaogaina i le maʻisuka ituaiga 2. I le ituaiga muamua o faʻamaʻi, o lenei vailaʻau e masani lava ona seasea lava ona tupu, e masani lava o se faʻaoga i le togafitiga o le inisalini.

O le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e ui lava o le tagofia o fualaau faasaina i le taimi lava e tasi ma inisalini injections, o le manaomia mo se hormone e faaitiitia e toetoe 25-50%. E le gata i lea, a maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e faʻaleleia le taui o le metabolism. E faʻaaoga foi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, lea e manaʻomia ai le tuiina o le inisalini.

I le ituaiga lona lua o faʻamaʻi, Metformin o loʻo faʻatulagaina i toetoe lava o mataupu uma. I le taimi o le monotherapy, e tatau ona faateleina le fua. O le mea lea, i le taimi muamua e mafai ona faʻaaoga 1 le papalama i le aso (500 poʻo le 850 mg). E sili ona lelei le ave o vailaau i le afiafi, ae ina ia aloese mai le faʻalavelaveina o le gastrointestinal tract, e fautuaina e inu meaʻai pe a fafaga faalua i le aso - i le taeao ma le afiafi.

I le aluga o taimi, o le fualaau o le fualaau faasaina e mafai ona faʻateleina e ala i le faʻafesoʻotai o se fomaʻi muamua atuOle maualuga ole fua ile aso e le tatau ona sili atu i le 2.5 mg, o lona uiga, e mafai e le tagata gasegase ona ave 2-3 pama i le aso. A maeʻa vaiaso e lua, ona amata lea ona toe foʻi mai le metabolism o le carbohydrate. A maeʻa ona oʻo i le maualuga o le suka o le toto, e mafai ona faʻaitiitia le fua.

O le tuufaatasiga o fualaau faasaina Metformin ma le sulfonylurea e mafai ona maua ai se aafiaga lelei puupuu. Ae o le tino o le tino e vave ona faʻaaogaina i lenei ituaiga vailaʻau. O le mea lea, o le monotherapy ma Metformin e mafai ona i ai sona aafiaga umi. Ae ui i lea, i le 66% o tagata gasegase maua i le maʻisuka, o lenei tuufaatasiga o fualaau faasaina e masani ona faatulaga lelei le gaosiga o gaʻo.

Metformin o loʻo teuina i se vevela e le silia le 25 ° C mai mata o tamaiti. O le ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga.

Contraindications ma aʻafiaga itu

A o le i aveina lenei fualaau faasaina, e tatau ona e mautinoa e mafai ona ave e le tagata maʻi. E pei o isi fualaau oona, o Metformin ei ai ni faʻatauiga, e pei o le:

  • le vaitaimi o le tauaveina o se tamaititi,
  • susu
  • tamaiti ei lalo o le 10 tausaga,
  • o le ava malosi
  • togafitiga o fatugaʻo, ate, fatu ma le manava,
  • o le maʻisuka po o tuaa,
  • muamua lactic acidosis po o predisposition i ai,
  • maualalo taumafa kalori
  • afaina muamua ma ogaoga ogaoga o taotoga.

E tatau ona sili atu ona taulai atu i luga o le acidosis lactic - o le faaputuga o le lactic acid. O nisi tulaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina poʻo le faʻaleagaina o le siaki lactic acid:

  1. o le gaioiga o le tino, o se taunuuga, le mafai ona aveesea le aisa,
  2. ethanol inu ona o le gasegase pia,
  3. loto ma le faʻalauleʻa,
  4. faalavelave faʻamaʻi pipisi,
  5. faʻamaʻi pipisi e faʻamalolo ai le tino - veʻa, manava, fiva,
  6. maʻetukacidosis o le maʻisuka (faʻaleagaina le gaʻo gaʻo),
  7. faʻaleagaina o le myocardial.

O se fualaau le talafeagai (faʻasolosolo) e mafai ona mafua ai le tele o taunuuga leaga mo le maʻi, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • malulu o meaʻai - naʻo, vomiting, flatulence, manava manava, tofo faʻamalosi, faʻaitiitia pe leai foi le fia 'ai,
  • afaina o le tino - paʻu o le paʻu ma le vevela,
  • lactic acid coma e seasea, ae i le taimi lava e tasi o faalavelave faigata.

O le mea e masani ai, o mea leaga na tutupu e alu ese ia i latou lava pe a mavae le lua vaiaso talu ona ave le fualaau faasaina. E mafua lenei mea i le mea moni o le vailaʻau e puipuia ai le aveʻeseina o le kulukose i le inumaga. O le iʻuga, e amata ona pipii i totonu o meaʻai, e mafua ai le pala, ma isi faailoga o le faʻalavelaveina o le gastrointestinal tract. E tele taimi e faʻaaogaina ai le tino i le gaioiga o le fualaau faasaina, ma afai e le faigata tele ona tali atu le tino, e leai se togafitiga faʻapitoa e tatau ona faia.

A o le i aveina Metformin, e tatau i le tagata maʻi ona talanoa e uiga i maʻi uma na i ai ma o loʻo i ai, talu ai o le nanaina o ia faamatalaga taua e mafai ona afaina ai le tagata maʻi.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le gaogao

O le tele o le maʻisuka ma le ituaiga lona lua o faʻamaʻi e mamafa pe mamafa.

I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina Metformin e mafai ona i ai se aafiaga lelei i le paʻu mamafa o le maʻi. Ae ina ia le afaina ai lona lava tino, o le maʻisuka e tatau ona usitaia ia fautuaga:

  1. O le togafitiga e tatau ona le sili atu i le 22 aso.
  2. O le aveina o pills, o le tagata gasegase e tatau ona taitaia se olaga ola malosi.
  3. O le aveina o vailaʻau faʻatasi ma le inu malosi.
  4. O togafitiga e faʻatapulaʻaina ai le taumafa a le tagata maʻi.

O aso uma lava, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona faia ni mea faʻaletino faapitoa, pe o tamoe, sopo, aau, volipolo, soka ma sili atu. Mai le taumafataga e tatau ona e vavaeese mea e gaosia mai le keke, paluga, sukalati, siamu, meli, fualaau suamalie, meaai gaʻo ma falai.

E fuafua e le fomaʻi le fua o le fualaau mo le maʻi. E le mafai ona auai i le tui o le tagata lava ia, aua o lenei mea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga.E le gata i lea, e mafai ona faʻaaogaina e tagata e le mamafa tele, ae e mafai ona faʻamalosi.

E masani lava, o le fualaau o fualaau faasaina mo i latou e maualalo ifo.

Tau ma mea tutusa o le fualaau faasaina

E mafai ona faʻatauina le vailaʻau i soʻo se fale talavai i totonu o le taulaga pe faʻatonuina luga ole luga ole initaneti. Talu ai ona o Metformin e gaosia e kamupani eseese ile falemaʻi ma fafo, o le tau e mafai ona eseese tele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o le kamupanī o le vailaʻau o se kamupani Rusia, o lona tau, e faʻatatau i le tui, e mafai mai le 112 i le 305 rubles. Afai o le kamupanī o Polani, o le tau o le fualaau faasaina ile teritori o le Russian Federation e amata mai le 140 i le 324 rubles. O le fualaau faasaina o le faa-Hanikeri i le teritori o le Russian Federation mai le 165 i le 345 ru, e fuafua i le tele o mea aoga i le meafaigaluega.

Ole tau o vailaau e talia mo tagata e maualalo ma maualalo tupe maua. O le mea lea, e mafai ona filifilia le vailaʻau e fuafua i luga o le faʻamoemoe o togafitiga ma le gafatia tau tupe a le tagata faʻatau. O le mea lea, e le mafai ona e totogiina mo se taugata taugata o le ai ai le aafiaga tutusa o se taugofie.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua gaosia i le tele o atunuu, e mafai ona maua ai le tele o upu tutusa, mo se faataitaiga, Gliformin, Metomame, Bagomet, Formlinpliva ma isi. E iai foʻi fualaau tutusa lelei e mafai ona e faia pe a le talafeagai Metformin mo le togafitiga o se maʻi. E aofia ai:

  • Glucophage o se fualaau lelei i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ma le gaʻo. E i ai mea e maua ai le hypoglycemic. O nei suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le soifua maloloina mai le maʻisuka e 53%, faʻalavelave faʻaoga o loʻuocardial - e 35%, stroke - e 39%. O le tau masani (500 mg) e 166 rubles.
  • Siofor o se isi fualaau lelei mo le faʻaitiitia o le toto suka. O lona uiga o le vailaʻau e mafai ona tuʻufaʻatasia ma sauniuniga o le sulfonylurea, salicylates, insulin ma nisi mea. O togafitiga faʻapitoa e faʻaleleia atili ai faʻamoemoega na faʻamoemoeina. O le tau faʻatatau (500 mg) e 253 rubles.

E tele gasegase e mafaufau pe o le a le mea e sili ona lelei O le mea moni, o le tele o vailaau faʻasaina o loʻo i ai le vailaau oona - metformin, o le eseʻesega naʻo mea o ausilali, o lea e toetoe lava tutusa i le togafitiga o le maʻisuka.

Suʻega o maʻi mo Metformin

O faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Metformin i le tele o mataupu e lelei.

O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e maitauina le faʻaitiitia o le toto i le kulukose toto i tulaga masani ma tausia i le tulaga lava e tasi.

E le gata i lea, o le lelei o lenei meafaigaluega o:

  • se ituaiga o laulau e tatau ona foloina ma fufuluina i le vai,
  • talosaga e faʻaalia i se tasi poʻo le taeao ma le afiafi,
  • maualalo le tau o vailaʻau.

O le toʻatele o tagata faʻapitoa na latou lipotia le paʻu o le mamafa ao latou ave Metformin. Ae i le taimi lava e tasi, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono: taʻalo i taaloga, mulimuli i se meaʻai, inu tele vai, faʻasaʻo oe i le 'ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e 'ai fualaau aina ma fualaau faisua, e le faigofie ona faʻamalolo, meaʻai e maua i le fiber.

O nisi taimi e mafai ona e maua ni iloiloga le lelei o tagata gasegase e uiga i lenei fualaau. E masani ona fesoʻotai ma faʻasagaga leaga i le fualaau faasaina. E pei ona taʻua muamua, o le tele o aʻafiaga le lelei e alu ile lava taimi pe a uma le lua vaiaso o togafitiga, aua e tatau ona faʻaaogaina le tino i le gaioiga o le metformin.

Metformin o se vailaʻau sili ona lelei e faʻaaoga i le maualuga o le suka i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E faʻaaogaina e avea o se faʻaopoopoga i togafitiga o le inisalini, ma o le maualuga o le suka i lalo o le suka i le ituaiga lona lua o togafitiga. Aʻo leʻi faʻaaogaina le oloa, e manaʻomia se faʻatalanoaga faʻatagaina ma se fomaʻi, lea o le a amanaia ai uma faʻamaʻi ma faʻamaonia le saʻo sao.

E le gata i lea, e le faatauina atu Metformin e aunoa ma se faʻasologa.O le mea moni, o le faʻailogaina ma faʻasagaga leaga o fualaau faasaina e laʻititi lava, ma o la latou faʻamatalaga e seasea lava. I se tulaga aoao, o iloiloga e uiga i fualaau faasaina e lelei. O le mea lea, o lenei vailaʻau e mafai ona manatu e leai se aoga ma aoga.

I soo se tulaga, o le togafitiga faafomaʻi e tatau ona o gatasi ma le mataʻituina pea o le maualuga o le suka e ala i le faʻaaogaina o se glucometer, gaoioiga faʻaletino ma le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma falai, paluga, suti mai meaai. E na o le mulimuli i nei tulafono uma, o le a mafai e le tagata gasegase ona maua se aafiaga umi o le fualaau faasaina ma tausisia le maualuga o le kulukose o le toto i le tele o tulaga masani.

O tulafono mo le faʻaaogaina o Metformin o le a talanoaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

E faʻapefea ona fai metformin?

Metformin o se vailaʻau togafitiga faʻasolosolo o loʻo faʻaalia i foliga o paʻepaʻe papaʻe biconvex e ufiufi ma faʻafiafiaina. Na faʻaalia i luga o le maketi faʻamalositisi i le 1957 ma seia oo mai i le taimi nei o se taʻitaʻi iloga i le vaega o fualaau faʻasaina.

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o le ituaiga II o le maʻisuka, e aofia ai ma le faʻamaonia le le atoatoa o le gaioiga a vaega o sulfonylurea. E le gata i lea, o le metformin canon ua fuafua mo le tele o meaʻai ma le le aoga o togafitiga o meaʻai.

MH - Metformin. INN aofia ai le igoa tulaga ese o le vailaau tuʻuina atu. O lenei vailaʻau e iai sona aafiaga o le hypoglycemic, ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala ma e aofia i le vaega o biguanides. O le ola ola o le fualaau faasaina e 3 tausaga, e tatau ona teuina i se nofoaga puipuia mai le malamalama ma le mamao o le aapa atu o tamaiti i le vevela mai le 15-25C. E maua i le 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg. O loʻo avanoa le fale talavai faʻatasi ma se faʻamaumauga.

Metformin ma le II II Maʻisuka

Faʻaaliga mo le faʻafoega o lenei vailaau faʻasaina o le ituaiga II o le maʻisuka faʻamalosia ma le le aoga o aafiaga faaletino ma le faʻaaogaina o togafitiga. I le faʻaopoopoga, e mafai ona faia le monotherapy i lenei vailaau poʻo le tuʻuina faʻatasi ma isi laupepa o le popo.

E masani lava, i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo faʻalauteleina ai se syndrome o le maʻi (synonyms - syndrome x, inisalini-faʻamaʻi maʻi). O lenei mataupu lautele e fesoʻotai ma le solia o le tulafono faatonutonu o le toto maualuga, lea e faʻavae i luga o le faʻaitiitia o le lagona o le masini e maua ai le inisalini, faʻapea ai ma le faʻaitiitia o le gaʻo ma le gaʻo gaʻo. O lenei tulaga e le afaina, ae a mavae le tele o tausaga o le faamai, o faafitauli i le ituaiga o maʻi fatu fatu, atherosclerosis, ma isi mea faapena e amata ona aliali mai. I le puipuia o nei taunuuga, ua filifilia ai gaoioiga o lona faamoemoega autu o le suia o le olaga ma faaitiitia le mamafa o le tino. Tuuina atu e faapea o nai tagata gasegase e taʻitaʻia se olaga ola maloloina ma tausisia atoatoa tulafono a le fomaʻi, o vailaau ua faatonuina mo lenei faamoemoe. I lenei tulaga, o Metformin Canon, o loʻo i ai le tele o le faiga o gaioiga ma fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino ma faʻafouina ai le lagona o le faʻaaogaina o masini.

Togafitiga ma le Metformin Canon poo ona analogues Siofor, Glyukofazh, Maniil, ma isi mea faapena foi ua faailoa mai e faasaga i le symptomatic polycystic ovary syndrome (PCOS). O le tulai mai o le PCOS e mafai ona amata ai le maʻisuka ituaiga 2. I lenei tulaga, e afaina ai le tino e le gata i le i ai o le maʻisuka ituaiga 2, ae faapena foi i le PCOS. O le faʻavaivaia o fofo o le tino o le tino e oʻo atu ai i le faʻavaeina o sikula i luga o fatu o okeni ma le faʻaitiitia o foliga o galuega. Ona o lenei mea, ua latou le toe gaosia lelei hormones, ma o le tino o loo faaauau pea ona maua le inisalini, lea e faaosofia ai ovaries e gaosia ai le testosterone.O lenei ituaiga o togafitiga o le physiological e galue ma faʻaleagaina ai le soifua maloloina. O loʻo i ai le tele o le testosterone, lea e faʻaleagaina ai le gaioiga o le tino ma aafia ai le gaioiga o le gaioiga. PCOS o le mafuaaga o le tele o faʻamaʻi ma faʻafitauli.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Ua fautuaina e fomai metformin i mataupu nei:

  • ituaiga 2 le maʻisuka e aunoa ma se taulaʻi i le teacidosis,
  • gasegase o le gasegase o le gaʻo i totonu o fafine i tulaga (gasegase gestation),
  • polycystic ovary syndrome,
  • puipuiga o tulaga latalata i le maʻisuka.

I le taimi nei, o tagata suʻesuʻe mai fafo, pe a uma ona faia se suʻesuʻega, finau e faapea, o le ave metformin e faʻaitiitia ai le lamatiaga ole tino vaivai e tupu i le maʻisuka. O le mea lea, o le fualaau faasaina e masani ona faatonuina mo faamoemoega puipuia.

Faʻatinoga o gaioiga

Togafitiga ma lenei sui e faʻaitiitia ai le gaosiga o le kulukose e le ate, lea e aʻafia ai le faʻaititia o le hyperglycemia anapogi. O le fomaʻi o lenei aafiaga o se faʻaitiitia o le faʻamaʻiina o lipids ma gaʻo mama gaʻo, faʻapea foʻi ma le taofiofia o le gluconeogenesis mai le lactate.

Afai e te tago i lenei fualaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma le polokalame, e mafai ona e maitauina le tele o faʻaleleia i le gaʻo gaʻo i tagata e leai se kulupu o le kulukose. E faʻaleleia ai le lagona lelei o sela i le inisalini ma faʻamalosia ai lona fesoʻotaʻiga ma le faʻaleleia o le hepatocytes, adipocytes, erythrocytes, ma isi, ma faʻateleina ai le maualuga o le kulukose ma le tufatufa atu o masini.

E le gata i lea, o lenei vailaʻau e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻamautuina o gaʻo i totonu o le manava, lea e mafai ona sosolo lelei le pito i luga o le glycemic state pe a uma ona 'ai.

Tausaga ma le auala o le pulega o fualaau faasaina

E faʻatatau i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi, e faatonuina e le fomai le fua talafeagai. I le amataga o togafitiga, o le fualaau e mafai ona maua mai i le 500-1000 mg i le aso ma faasolo ina faʻaleleia pe a uma le 2 vaiaso e fuafua i le maualuga o le kulukose. Ina ia faatumauina se tulaga o le physiological masani, e lava le ave o le 3-4 pauna i le aso (1500-2000 mg). O le maualuga o le gafa faatagaina e mai le 1000 i le 3000 mg.

O faatonuga mo le faʻaaogaina o le metformin o loʻo taʻu mai ai o fualaau e tatau ona ave atoa i le taimi poʻo le maeʻa foi o taumafataga, faatasi ai ma se ipu vai e leai se suavai e aunoa ma ni gaʻo. Ina ia mafai ona aloese mai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e tatau ona vaelua le fua o le metformin i le 2-3 taimi, ma faatasi ai ma le faaletonu o le gasegase o le tino, o le a faaitiitia le fua.

I le PCOS, o togafitiga faʻatasi ai ma se fua muamua e 500 mg i le aso mo le vaiaso. E le gata i lea, ina ia le afaina ai le soifua maloloina, e sili atu ona lelei le faʻapupulaina o le fualaau. I le faaiuga o le vaiaso lona lua, o le a 1000 mg. A e faʻaaogaina ma faalagolago i le vaega mamafa, o le togafiti o le togafitiga i aso taitasi o le 1000-3000 mg. Afai e le fetaui le metformin mo le tino, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma sui le togafitiga ma ana mea tutusa, mo se faataitaiga, siofor poʻo le manila.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o fualaau taʻitasi e taua faʻapitoa. Atonu e talafeagai mo se tasi, ma mafua ai aʻafiaga i se tasi. E mafai ona tupu lenei mea i le tulaga o le maualuga o se vailaau poʻo le le usitaia o togafitiga, ae ui i lea, o loʻo i ai se ata lautele lautele o aʻafiaga o le metformin:

  • manava, vomiting ma le gaioiga,
  • anorexia
  • tiga o le tino
  • gaosiga i le gutu
  • afaina
  • measina megalobili,
  • hypoglycemia,
  • moe ma vaivaiga
  • manatu faʻapitoa
  • dermatitis ma fulufulu paʻu.

Metformin Canon

O le kamupani Rusia Canonfarm Production e maua ai se fualaau faasaina ua taʻua o Metformin Canon. O vailaʻau faafetaiaʻia tulaga uma o tulaga lelei. O pusa e maua i vailaau o 500 mg, 850 mg ma le 1000 mg. Ua faatonuina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O lenei vailaʻau e iai sona aafiaga o le hypoglycemic, faʻaleleia le faʻaitiitia o le insulin, ma faʻaititia ai le kulūkose.

O le vailaau e filifilia e le fomaʻi o loʻo faʻavae i luga ole maʻi ole maʻi. O togafitiga, e pei o se tulafono, e amata i se tupe itiiti. A faʻaaogaina, aʻafiaga i le itu o le gaioiga, tiga i totonu o le manava, ma le le lava o le fia 'ai e mafai ona tupu. Faʻafefiloi ma isi fualaau faʻamaʻi ma le faʻaeteete i le mea e ono tutupu mai o le lactic acidosis.

O le tau o Metformin Canon o loʻo i totonu o le 200 rubles, faʻalagolago i le fua o le fualaau faasaina.

Metformin, faʻatusatusaga ma faʻatusatusaga

O le aoga o le aafiaga o lenei vailaʻau i le tino ua fuafuaina foi e ona fua, o mea masani ia e maua mai laau e taʻua o le French lilac ma le aʻa. O le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, mauaina o togafitiga ma nei fualaau oona, e fiafia i ai, ma o fea mea e iai? E i ai se eseesega i le va o nei fualaau faasaina? O a ituaiga o ituaiga tutusa ma o fualaau e sili atu ona lelei e filifili ai? O le mea lea, i fesili na tuʻuina atu, o mea uma lava ua faatulagaina.

Metformin ei ai analogues sili ona lauiloa:

O fea e sili atu, siofor poʻo metformin? O Siofor o se tagata gaosi Siamani fualaau - BERLIN-CHEMIE. O Siofor o loʻo maua i le pepa laulau ma ua faʻamoemoe e avea ma aafiaga o le hypoglycemic mo le maʻisuka ituaiga II. O Siofor ua manatu o se tala lelei o le metformin, aua e tutusa lona taua o le pharmacokinetics.

O fea e sili atu, metformin poo mannitol? Maninil o se mea sili ona lelei i le fualaau faʻamatalaina. O faʻamatalaga ma le faʻailogaina e tutusa, ma le isi, o le Manila o se vailaʻau faʻasaina o le maʻisuka ituaiga II. Maninil o loʻo maua i le pepa laupepa.

O fea e sili atu, glucophage poʻo metformin? O le glucopifa o se vailaʻau oona. E i ai foi tutusa faailoga ma faʻaaogaina ma se eseʻesega ma le metformin i totonu o le glucophage o le 2 taimi itiiti ifo i luga o le gastrointestinal function ma o se isi ituaiga faʻalaloalo umi - Glukovazh-Long. E taua le iloa o le tau o le fualaau faasaina Glucofage-Long, e le pei o Metformin, e 2 taimi sili atu ona taugata.

O fualaau uma na tuʻuina atu Metformin, Glucofage, Siofor ma Maniil e tutusa lelei mo le faʻamoemoe ma le vaega o vailaʻau. O i latou uma o loʻo i ai le mea taua e tasi ma o le taunuuga e masani lava e leai se eseesega. O le fea e sili atu ma ei ai se eseesega e filifili ai mo na o le tagata faatau.

Tausiga o vailaʻau faʻatasi ma le ava malosi

E le tatau ona fai atu o le ava malosi i soʻo se tuufaatasiga o na mea e na o se mea leaga, ma e le lelei mo le tino. Alcohol ma metformin - o se faʻafefiloi e le gata o mea pāpā, ae o loʻo lamatia ai foi le ola.

  • O le inu ava malosi ma fualaau faasaina e faavae i le metformin e mafua ai le le atoatoa o le tino ma le tele o gaosiga o le lactic acid, ma mafua ai se tulaga faaletonu e taʻua o le lactic acidosis. O le maualuga o le lactate e tulai mai i le tele o taimi. O lenei tulaga e aliali mai lava ia i le vevela tele ma toe faʻateleina le vomiting. O le maʻi e iloa ai tiga i tua o le sternum ma musele, na ia ati aʻe ai le le mautonu ma se tulaga o le faʻaleleia, o le manava manava e faigata, ona mafai ai lea ona pa'ū i se tulaga o le paʻu. I lenei tulaga, e tatau loa ona e valaau i se falemaʻi, aua O le maliu e mafai ona mafua ona o le le maua o le toto toto i totoga, o le hypoxia o le mafaufau ma le toilalo o le fatu.
  • O le faʻaaogaina o le ava ma le metformin e faʻaitiitia ai le aofaʻi o vitamini B1. O lenei elemene e le lelei le gauai i totonu o le manava ona o le ava malosi, o lona uiga o le a lagona e le tino le manaʻomia mo lea. O le maualalo o lenei vaitamini e taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis.
  • Hypoxia o le faiʻai. O lenei tulaga matautia e mafai ona tupu ona o se taunuuga o le pulega tutusa o le metformin ma le ava malosi. O lenei mea e mafua ai le le lava o le okesene ma le fesuiaiga o ipu toto.
  • Mo faʻamaʻi fatugaʻo, o le faʻaaogaina o fualaau ma le ava malosi e faasaina. O lenei tuufaatasiga e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga ogaoga.
  • I le i ai o maʻi o le ate, e tatau foi ona lafoai lenei faʻasigaga. O le faʻaleagaina o le faʻaaogaina o lenei pusa e mafai ona mafua ai le vaʻaia o le hypoglycemic.

E mafai e se tasi ona fai mai e sili ona vavaeese le taimi mo le inu ava malosi ma fualaau, ae o se manatu sese lenei. I le le mafai ona faʻafefiloi metformin ma le ava malosi i le tino, e tatau ona e lafoaia ia le itiiti ifo ma le 2-3 ipu. E le talafeagai lenei mea mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, talu ai e iai se faʻafitauli o isi faʻafitauli i le ituaiga ketoacidosis, hypo poʻo le hyperglycemic coma.

Faʻaaliga i fomai e uiga i le fualaau faasaina

O faʻamatalaga a fomaʻi i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e pei o le mamafa o le mamafa ua autasi i le manatu a oe leʻi amataina le metformin, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faitau faʻamatalaga mo le faʻaaoga lelei.

Afai tatou te mafaufau i lenei mataupu i se lagona lautele, ona mafai lea e lenei vailaʻau ona faʻamalosia atili pauna ma fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism. O lenei aafiaga o le fualaau faasaina ona o le taofiofia o le fiaai, o le faateleina o le malosi o le gaosiga o gaʻo, ma o se taunuuga, o se faaitiitia o lo latou liuaina i le gaʻo, faapea foi ma se faaitiitia o le kulukose toto.

E mafai ona faʻaaoga Metformin Canon, Maniil, Siofor, Glucofage vailaʻau ma le PCOS faatasi ai ma se meaai. O ia togafitiga faafomaʻi e tatau ona aumai faatasi ma se tapulaa o falaoamata, suamalie ma gaʻo. A le o lena, e leai se uiga e faaaoga ai fualaau faasaina ma maua ai se aafiaga faaopoopo i le tino.

Ae ui i lea, o iloiloga o fomaʻi e faavae i luga o se maliega e faapea:

  1. O le maualuga ole faʻatagaina o vailaʻau e le silia ma le 500 mg mo tagata soifua maloloina.
  2. O le umi o le gau o le mamafa e faʻaaoga ai le vailaʻau e tatau ona le sili atu ma le 3 vaiaso.
  3. Faʻaoga saʻo metformin ma naʻo le faʻatasi ma le gaioiga faaletino, pe afai e te manao e maua le maualuga o le aoga mai le ave o fualaau, a leai o lenei vasega o le a le afaina ai le mamafa pe afai e te le taalo.

Metformin e uiga i le matua

E i ai le manatu e fesoasoani le metformin i le tausia o le autalavou ae le o le matutua. E taua le talitonu o loʻo i ai i totonu o fualaau oona? Ioe, ei ai le lagona e talitonu ai, ae i le lalolagi e leai se meaola e tusa ai ma le matua e inu ai ma vave loa. Ae o loʻo i ai se isi auala e toe faʻafouina ai. Metformin, e avea o se fofo mo le maʻisuka ituaiga 2, ua manatu o le faataitaiga o se vaifofo mo le matua. O fualaau faasaina ei ai aafiaga nei i luga o le tino:

  • E i ai le faaitiitia o le aofaʻi o pusa cholesterol i totonu o vaa. O le iʻuga, o le toto o loʻo faʻasolosolo lelei, e faʻaititia le lamatiaga ole thrombosis. I le taimi lava e tasi, o le autalavou o le cardiovascular system ua faaumiumi.
  • Faʻaleleia le metabolism. O se tagata e faasolosolosolo malie ona aveesea le mamafa o le mamafa. O se taunuuga, o le avega i luga o faʻaʻau tino uma ua faʻaitiitia.
  • O le faʻaititia o le manaoga, lea e aʻafia ai foʻi i le paʻu o le mamafa.
  • O le kulukose e le gauai mai i le mea oona. O le mea moni, o le suka e faʻavaveina ai le faʻapipiʻiina o molītini porotini, ma o lenei mea ua tupu i le vave o le soifua matua.
  • Faateleina le tafe toto. O se taunuuga, o le aʻafiaga o paʻu o le toto, faʻaosoosoga o le fatu, ma tulaga o le taʻavale ua faʻaititia.

O le mea lea, o le aʻafiaga o le metformin i luga o le tino e aoga pe a faʻaaoga saʻo. E fesoasoani e faʻagesegese le faagasologa o le soifua matua.

I le matua, o le metformin e faʻaitiitia ai le vaivaiga o se tagata ma faaumiumi lona olaga. I lenei tulaga, e matua faigofie lava ona malamalama i le uiga o le luga. E leai ni fualaau faʻasaina, ae o loʻo i ai se auala e faalautele ai lou ola, faʻaleleia le tulaga o le paʻu, puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi, ma isi. E le gata i lea, e leai se isi mea e sili atu pe afai o se tagata e le gata o "fou" i foliga vaaia, ae o le setete foi o totoga o le lotoifale ma faiga e faasolo lelei.

I le aotelega, e mafai ona tatou faaiʻuina o Metformin ma analogues Glyukofazh, Siofor, Maniil, ma isi. o togafitiga sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2, faatasi ai ma le mea faʻapitoa e maua ai le PCOS, ma e aoga foi e avea o se togafitiga o togafitiga ma le toe faʻafoʻiina o le tino.E na o le tatau lava ona mulimuli manino i faatonuga ma faalagolago i iloiloga ma fautuaga a fomaʻi.

Metformin (1000, 850, 500 mg) - faʻamaoniga, faʻamaʻiloga ma aʻafiaga itu. Analogues o fualaau faasaina

Falofa atu, au pele faitau ma tagata fou faatoa taunuu i laʻu blog. I le asō, o le tusiga o le a faatatau i le togafitiga o "faamai pipisi" o se tasi o mataupu sili ona taua i le diabetical. Ua leva ona ou vaai i le tele o faataitaiga o le sese le faamoemoe, lea na le iʻu ai i le faaleleia ma sa i ai se mea na afaina ai.

Metformin hydrochloride - analogues ma igoa tau fefaatauaiga o fualaau faasaina

O le fale o le falemaʻi ua manatu o se tasi o le sili ona aoga ma na o le kamupani sili ona paie o le a le maua fualaau faasaina o lona malosi o le metformin.

I le taimi nei, e mafai ona e mauaina le tele o analogues ma le tele o igoa tau fefaatauaiga. Faatasi ai ma i latou e taugata uma lava, toetoe lava o vailaau faʻasaina, ma e le iloa e se tasi, e taugofie. Below I propose ia faamasani oe lava i le lisi o fualaau faasaina, ae muamua o le a tatou feagai ma metformin lava ia.

Igoa o le igoa metformin faavaomalo

O le mea moni, o le metformin o le igoa faavaomalo e le o se fanua, poʻo le metformin hydrochloride. Metformin e aʻafia i le vaega o biguanides ma naʻo lona sui. O isi igoa uma o loʻo i totonu o le fale talavai o igoa tau fefaʻatauaʻiga o kamupani eseese e maua ai lenei vailaʻau.

A e maua se faʻamaumauga a lau fomaʻi mo se fualaau faasaina i se fale talavai, o lena igoa ua tusia i totonu. Ma o le fea kamupani o le a maua oe e faʻatatau i le avanoa i le falemaʻi ma i luga o le pule sili o loʻo sainia le faʻatagaga e faʻatau atu ai lenei vailaʻau. Ua uma ona ou taʻua i laʻu tusiga "E faapefea ona togafitia le maʻisuka ituaiga 2?", Ma o lea ou te fautuaina malosi ai le faitauina muamua.

Faʻapea o pule maualuga na latou sainia se konekarate faʻatasi ma Akrikhin, o lona uiga o le fale talavai o le a na o le glyformin ma e leai se glucophage poʻo le siofor. O le mea lea, aua e te ofo ma e te le palauvale i fomaʻi latou te le o faʻamalosia mea e te manaʻomia. Pau lava le mea e le faalagolago ia i latou, ma e le o se fomai lenei. Latou te tusia se igoa lautele i le fua. O ia tulafono.

Sauniuniga e aofia ai le metformin (faʻasologa o vailaʻau ma igoa tau fefaʻatauaʻiga)

Aʻo leʻi faʻatau atu se vailaʻau faʻatau, e tele taimi e pasia, pe a oʻo i le 10 tausaga. I le taimi muamua, e tasi le ofisa e aofia i le atinaʻega ma suʻesuʻega o fualaau faasaina. O le faʻamaʻi muamua na faʻatuina e lenei kamupani o le a muamua. O le mea lea, o le kamupani lea na faʻataʻapeʻaina le uluai vailaʻau na fausia ma atiaʻeina muamua, ona faʻatau atu loa lea o le pateni mo le gaosia o le vailaau faʻasaina i isi kamupani. O fualaau faʻasaina e isi kamupani o le a taʻua o generics.

O le uluai fualaau o le a sili atu le taugata nai lo se mea lautele, ae i le tulaga o le lelei o le a sili atu ona lelei, aua ua uma ona tofotofoina i lenei tino faapitoa, e aofia ai mea e faaaoga mo papa ma kapaila. Ma o kamupani tetele e iai le aia tatau e faʻaaoga ai isi vaega faʻapitoa ma ausilali, ae latou te le o toe suʻesuʻeina a latou galuega, ma o lea e mafai ai ona maualalo le aoga.

O le uluai fualaau o metformin o GLUCOFAGE, (Farani)

E tele naua mea, ma o le a ou tuuina atu le sili ona lauiloa i latou:

  • Siofor, (Siamani)
  • Formin Pliva, (Croatia)
  • Bagomet, (Atenitina)
  • Gliformin, (Rusia)
  • Metone, (Siamani)
  • Novoformin, (Lusia)
  • Formetin, (Rusia)
  • Metformin, (Serbia)
  • Metformin Richter, (Rusia)
  • Metformin-Teva, (Isaraelu)

I le faaopoopo atu i nei, e tele naua tapenapenaga a tagata Initia ma Saina, e tele taimi e sili atu ona taugofie nai lo ia na tuʻuina mai, ae e mamao foi mai ia i latou i tulaga lelei.

E i ai foʻi vailaau faʻasaina ma faʻasolosolo taimi, mo se faʻataʻitaʻiga, tutusa le glucophage umi. Ma le metformin foi e mafai ona avea o se vaega o sauniuniga tuufaatasi, e pei o glucovans, gluconorm, glybomet, yanumet, galvus met, amaryl M ma isi.Ae tele mea e uiga ia i latou i mataupu o loʻo mulimuli mai, o lea ou te fautuaina oe e te lesitala i faʻaleleiga o le blog ina ia e le misia.

Afai e te maua metformin mo se saʻolotoga, i luga o suʻega sili ona lelei, ona le tatau lea ona e filifili. Ma o ai e faʻatau i lana lava tupe, e mafai ona filifilia le fomaʻi talafeagai mo le tau ma le lelei.

O auala autu o gaioiga

Metformin ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic, o lona uiga e le faʻaosofia ai le pule faanatura o le inisalini e le pancreas. O lenei vailaau faʻasaina e tele aafiaga faʻalautele ma o le a ou lisiina le sili ona taua oi latou, ma i le ata o loʻo i lalo e mafai ona e vaʻaia manino mea uma (kiliki ina ia faʻalautele).

  • faʻaititia le faʻamalolo o le glycogen mai le ate, ma faʻaititia ai le maualuga o le suka i le suka o le toto
  • faʻalavelaveina le faʻapipiʻi o le kulukose mai proteins ma gaʻo
  • faʻaosofia le teuina o le kulukose i le ate
  • faʻapupulaina le lagona o gasegase i le inisalini, ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le inisalini
  • faʻaitiitia le inu o le kulukose o le intestinal
  • faateleina le liua o le kulukose e lactate i totonu o le vaega o meaʻai
  • ei ai sona aafiaga aoga i luga o le toto toto, faateleina le lipoproteins maualuga (HDL), faaitiitia le cholesterol atoa, triglycerides ma le lipoproteins maualalo (LDL)
  • faʻalauteleina le uumi o le kulukose i totonu o le manulaʻoi totonu o maso, o lona uiga, faʻaleleia le gaʻo o le kulukose

Talu ai ona o le metformin e le o se mea e faatupuina ai le malosi i luga o le pancreas, e leai se aafiaga taua e pei o le hypoglycemia (o se toso malosi i le suka o le toto), ae sili atu i lena mea mulimuli ane.

Faʻaaliga mo Metformin

Metformin fualaau faasaina e le na o vailaau antidiabetic. E mafai ona faaaoga lenei vailaʻau:

  • Ma le faʻavaivaia o le glucose toleni ma faʻavaivaia ai le kulūkose anapogi. Ua uma ona ou tusia e uiga i nei tulaga i laʻu tusiga "Faailoga ma Faailoga o Prediabetes", o lea ua mafai ai ona e faamasani ia oe lava.
  • I le togafitiga o le oona, lea eo mai faatasi ma le faʻamalosia o le inisalini.
  • I le togafitiga o le ovary poliolacystic (PCOS) i le gynnecology.
  • Faʻatasi ma se faʻafitauli pipisi.
  • Mo le puipuia o le matua.
  • I taaloga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o metformin o loʻo i ai le tele o ituaiga o talosaga, ma o le a ou talanoa tele i ai i aʻu tala i le lumanaʻi. Talu ai nei, o loʻo i ai faʻamatalaga e faʻatagaina le vailaʻau mo tamaiti mai le 10 tausaga mo le togafitiga o le maʻisuka mamanu MODY ma le manua. Pe a ave metformin, e fautuaina e aloese mai le inuina o le ava, o le mafuaaga na ou taʻua i luga.

Contraindications

O lenei fualaau faasaina ua solia i mataupu nei:

  • maʻitaga ma lactation
  • taotoga ogaoga ma manuʻa
  • ate faʻalavelave
  • tamaiti ei lalo o le 10 tausaga
  • meaai maualalo-kalori (lalo ifo o le 1000 kcal i le aso), talu ai o loʻo i ai le acidification o le tino, o lona uiga, e faʻapupulaina le acidosis metabolic
  • (le maualuga o le creatinine e maualuga atu i le 0.132 mmol / l i tane ma le 0.123 mmol / l i tamaitai)
  • lactic acidosis ua mavae
  • o le i ai o tuutuuga e tau atu i le lactation

Ou te fia nofo i luga o le vaega mulimuli i auiliiliga. O se faʻalavelave faʻalavelave matautia o le tagofia o fualaau faasaina o le atinaʻe lea o le lactic acidosis (faʻaputuina o le lactic acid), ae o se mea e seasea lava ona tupu, ma e tupu mai i se maʻi faʻamalolo e mafai ona faʻamalosia ai le lactic acidosis. O augatupulaga na muamua atu o biguanides ua agasala ma lenei faʻalavelave, ma o sauniuniga metformin o le lona tolu, sili ona saogalemu o le faʻavaeina o fualaau faasaina.

Tuutuuga e mafai ona saofaga i le faaputuputuina o le lactic acid ma le televave o le gasegase lactic:

  • o le gaioiga o le tino, lea e puipuia ai le aveeseina o lenei gaʻo mai le tino
  • o le ava malosi ma le tiso o le ethanol
  • maʻi faʻasolosolo ma faʻalavelave e mafua ai le faʻaitiitia o le manava o le tino (faʻailoga o le tino ma le fatu, faʻaleagaina o le myocardial, faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi)
  • maʻetukacidosis o le maʻisuka
  • maʻi faʻamaʻi pipisi e tupu mai i le maʻi (vomiting, manava, maualuga fiva)

I ia tulaga, e tatau ona faalēaogāina le vailaʻau, atonu na o sina taimi, seia oʻo ina toe faʻaleleia le faleoloa o le tino. O loʻo ou tusia e uiga i faʻamatalaga o le lactic acidosis i le vaega televave.

Aisea ma o ai ua faʻatatau i ai Metformin?

Faʻailoga mo le aveina o Metformin, lea o loʻo tuʻuina mai i faatonuga aloaia:

Ituaiga 2 maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo faʻamalolo i tagata mamaʻi ma le gaʻo ma le insulin.

Ae ui i lea, o le mea moni lava, e toatele tagata latou te ave Metformin e aveesea le mamafa. Ua faatonuina foi mo le togafitiga o le polycystic ovary syndrome i fafine. O lenei fuataga e siitia ai avanoa o le tagata gasegase o se mafaufau manuia.

I le faaopoopo atu i le tagofia o fualaau faasaina, o fafine o loʻo mafatia i le maʻi polycystic ovary e tatau ona mulimulitaia se taumafataga laiti ma le faʻamalositino. O lenei mea e faʻapupulaina ai avanoa o se faʻailoga faamanuiaina.

Metformin: faatonuga mo le faʻaaoga

E faapefea ona galue le fualaau faasaina?

Metformin ua faʻataʻitaʻiina mo le maʻisuka malosi o le ituaiga lona lua, ma o nisi taimi i le togafitiga faʻapitoa e faʻatonutonu mo le maʻisuka ituaiga 1. O le fualaau faasaina e fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto i luga o le manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, ma faʻatagaina foi oe e faʻafaigofie le maualuga o le hemoglobin glycated.
O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ai ona faʻaititia le kulūkose i totonu o le ate, ma faʻasaina ai le soona inu tele o gaʻo i totonu o le manava. Faafetai i Metformin, e mafai ona faateleina le lagona o sela i le inisalini. O le pancreas i taimi o togafitiga e le maua ai le inisalini maualuga, lea e puipuia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

E le faʻapipiʻi le vailaʻau i totonu o le tino. O le tele o ia mea e faʻamalosi e fatugaʻo. A faʻaaogaina se vailaʻau umi, mo se faʻataʻitaʻiga, Glucofage Long, Metformin e umi le umi pe a faʻatusatusa lenei taimi ma le faia o fualaau masani.
Ae a faʻapea o le tagata e mafatia i nisi o pateni fatuga, e tatau ona faʻasalalau Metformin ma le faʻaeteete.

Le taimi e ave ai

Ole fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o tagata taitoatasi ma le oona ma le maualalo o le gasegase o siama i le inisalini.
Togafitiga ma le metformin e tatau ona tupu i luga o le talaaga o le lava gaioiga faaletino ma i le maualalo o taumafa.

Pe a le mafai ona ave le fualaau faasaina

Contraindications i togafitiga ma Metformin:

  • Tetoacidosis o le maʻisuka.
  • Maʻi faʻamaʻi.
  • Faʻaleagaina o le Renal i le maualuga o le faʻaaogaina o le 45 ml / min ma lalo ifo.
  • O le toto creatinine levels e 132 μmol / L mo tane ma 141 μmol / L mo tamaitai.
  • Fofo ole gaʻo.
  • Maʻi faʻamaʻi i totonu o le vaega laititi.
  • Alcoholism
  • Faʻamalalaina

O mea e tatau ona e gauai faapitoa i ai

Afai o le tagata gasegase ua faia se taotoga, poʻo se suʻega X-ray e faʻaaoga ai le eseesega, ona tatau loa lea ona taofi le aveina o Metformin 2 aso ao lei faia le taotoga.
O nisi taimi e mafai e tagata gasegase ona atiaʻe se faʻalavelave matuia e pei o le lactic acidosis. E tuʻuina atu lenei faʻatasi ma le faʻaitiitia o le toto pH i le 7.25, lea e mafua ai le lamatiaga matautia e le gata i le soifua maloloina ma le ola. O le mea lea, pe a iai ni faʻaʻailoga e pei o le tiga o le manava, faʻalauteleina le vaivaiga, vomiting ma le puupuu o le mānava, e tatau ona valaʻau se falemaʻi.
I le avea ai o se tulafono, o le alose acidosis e naʻo le taimi lava e ave ai e le tagata se fua tele o le fualaau faasaina, poo le togafitiga na faia pe afai ei ai ni faʻamaoniga. I isi tulaga, o le Metformin togafitiga e le taitai atu ai i le atinaʻe o le lactic acidosis.

Auala e ave ma pe o le a le fualaau

Togafitiga e tatau ona amata i se fua maualalo o le 500-850 mg i le aso. E faasolosolo malie, e faʻaleleia ma oʻo mai i le 2550 mg i le aso, ma ave le 1 papalama o le 850 mg i le tolu aso i le aso. O le siitaga e tatau ona 1 le taimi i le 7-10 aso.
Afai e faʻaaogaina e se tagata se vailaau faʻasaina ma le umi o le gaioiga mo togafitiga, e faʻaititia le fua ole aso i le 2000 mg.Ave le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, i le taimi e momoe ai.

O aʻafiaga e faʻaalia i foliga o faʻalavelave i le gaioiga o le faʻaogaina o le tino. O le a pagatia se tagata mai le manava, gaoioi, vili, o lona tuinanau e leaga, o lona tofo e mafai ona fesuiaʻi. I le avea ai o se tulafono, o le a le mautonu le tausiga i aso muamua mai le amataga o togafitiga.
Ina ia faʻaitiitia le ono aʻafiaga o aʻafiaga i itu, o le togafitiga e tatau ona amataina i ni nai laasaga.
Afai o le tagata maʻi e gasegase le paʻu ma le suamalie, ona manaʻomia ai lea ole fautuaga faafomaʻi, aua e mafai ona faʻaalia se tagata le faapalepale i le fualaau faasaina.
Aʻo faagasolo le togafitiga umi, o le le atoatoa o le vitamini B12 i le tino e mafai.

Lactation ma maitaga

I le taimi o le fanauina o le tamaititi ma i le taimi o le susu, e le o faʻamaonia le vailaau i tamaitai. Ae ui i lea, e masani ona faʻaaogaina le togafitiga o le maʻi polycystic ovary. Afai o le taimi nei ua maʻitaga se fafine, o le a leai se mea matautia e tupu. O le a tatau ona mumusu e ave le vailaau i le taimi lava na te iloa ai lona tulaga.

Afai ua ave se fualaau tele

Faʻasolosolo, e le tupu le hypoglycemia, ae mafai ona tupu le acidosis lactic (pe a ma le 32% o mataupu). E manaʻomia le faʻamalosi ile falemaʻi. Ina ia vave aveese le fualaau mai le tino, e manaʻomia le tui. I le faʻatusatusaga, e faʻaalia togafitiga faʻapitoa.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

Faatasi ai ma le pulega tutusa o Metformin ma le inisalini, e mafai ai ona paʻu maitauina le suka toto. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona tali atu i fualaau faasaina e maua ai le toto maualuga ma fualaau e togafitia ai maʻi fatu.

Folasaga, tulaga e teu ai

E mafai ona maua le vailaau i fua o 500, 850 ma le 1000 mg. O loʻo maua i le pepa laulau.
E le sili atu i le 25 ° C. O le olaga faʻalautele e eseese mai le 3 i le 5 tausaga.

Prediabetes ma Metformin

O le metformin e mafai ona ave i tagata gasegase tuʻa. O le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

Muamua e tatau ona e taumafai e leiloa le mamafa i se meaai. Afai e le ausia le aʻafiaga, ona mafai lea ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi. E le gata i mea taumafa, e manaʻomia e le tagata ona faʻaleleia lana gaioiga faaletino: ia auai i aʻoga faaletino, savali atili, jog. I le tutusa, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le toto, ma le maualuga o le suka i le toto, e aofia ai le anapogi.

O le a le umi e tatau ona faia ai le togafitiga?

Metformin e le o se vailaʻau faʻasaina. E maua i le olaga atoa, e aunoa ma le faalavelave, i aso uma.

Afai e atiaʻe e le tagata le manava pe o isi mea e matele ai le ola, ona le o se mafuaaga lea e taofi togafitiga. E mafai ona e faʻaitiitia le metotia mo sina taimi.

E tasi i le 6 masina, e tatau ona faia se suʻega toto e fuafua ai le maualuga ole vitamini B12 ile tino. Afai ei ai se faaletonu, ona tatau lea ona faia eseese. E i ai foi se fautuaga e ave le vitamini B12 e avea o se fua puipuia.

Diet ma Metformin

Ina ia aveesea le mamafa o le mamafa, faapea foi i le taimi o togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e tausisi i se meaai e maualalo i le gaʻo. E le lava le na o le tipiina o le kalori o meaʻai i aso taitasi ma le tele o le gaʻo e faʻaaogaina - o le a le mafai ai ona e tausia le maualuga o le suka i lalo o le puleaina. E le gata i lea, o taumafa maualalo-calories e fesoasoani i le faateleina o le manaʻo, o le a oʻo atu ai i le tagofiaina o meaʻai, faʻaitiitia ma le mamafa.

Afai e te le faaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo, o le a le mafai ona e ausia se togafitiga faʻapitoa e ala i le faʻaaogaina o fualaau ma e oʻo lava i inisua injections. O le 'aiina o meaai sao o le a faatumauina oe ma puipuia ai le gaʻo.

O le fea vailaʻau e filifili ai: Metformin, Siofor poʻo le Uluulu?

O le glucopifa o se uluai fualaau faasaina e faavae i metformin. O Siofor ma isi fualaau oona o ana mea tutusa.

Glucophage Long - o se meafaigaluega e iai se aafiaga tumau. O lona faʻatonuina e ono faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o ni uiga le lelei i le ituaiga o manava nai lo togafitiga masani e faavae i metformin. Glucophage E umi se taimi aʻo leʻi oʻo i le taimi e moe ai, lea e puipuia ai le taeao i le suka o le toto.

Le tau o Glucofage and Glucophage O sauniuniga umi e le maualuga. O le mea lea, e le talafeagai le fesuiaiga oa latou analogues. O le faʻaola taua o le a le manuia.

Mesformin-metalsin-longformin-metaline ma le metformin - o le a le eseesega?

Afai e masani ona faia e se tagata le metformin, o le fualaau oona e vave ona faʻaaoga. I le mavae ai o le 4 itula talu ona maua i totonu o le toto, o le maualuga o le maualuga o le mea autu autu o loʻo mataituina. Faʻamatala le fualaau faasaina 3 taimi i le aso faatasi ai ma taumafataga.

Afai e faʻagata se faʻasologa-faʻasalaga metformin, o le fualaau oona e sili atu lona umi, ae o le a umi foi le umi. Faʻamatala le fualaau faasaina 1 taimi i le aso, aʻo lei moe. O lenei mea o le a taofia ai le faateleina o le suka i le toto i le taeao.

O le metformin umi e masani ona mafua ai aʻafiaga aʻafia i le tulaga o le solia o le gaioiga o le vaega o meaʻai. Ae ui i lea, e sili atu le leaga o le suka i le aso. O le mea lea, e fautuaina mo le taliaina i na tagata e maualuga le maualuga o le kulukose. O le uluai fualaau o metformin o le Glucofage Long. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai foi faʻaoga tutusa o lenei vailaau faʻasaina ma se umi faaumiumi aafiaga.

Le aʻafiaga o le metformin i le ate. O le gasegase ma le metformin

E le tatau ona ave le metformin ma le faʻaleagaina o le ate, mo se faʻataʻitaʻiga, i le cirrhosis poʻo le le mafaia o le ate. Faʻatasi ai ma le gaʻo susu o le faʻamaʻiloga, o lona faʻaaogaina, i se isi itu, o le a aumaia ai faʻamanuiaga taua. E le gata i lea, o le a manaʻomia e le tagata gasegase ona mulimuli i se meaʻai maualalo o le gaʻo. Afai e te mulimuli i nei fautuaga, o le ae vave faʻaleleia lo latou lava lelei. E mafai ona faʻatoʻilaloina le gasegase mama e ala ile taumafa talafeagai ma Metformin. I le faʻatusatusaga, o le a amata ona gau le mamafa o se tagata.

Metformin ma hormones

Metformin e le afaina ai le malosi o alii ma le toto testosterone levels.

Faatasi ai ma le polycystic ovary syndrome i fafine, ua maitauina se maualuga o malemoni o hormones, faʻapea foi le faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻamalosia o le inisalini. O le aveina o metformin, mo se faataitaiga, Siofor, o le a aveesea ai le faafitauli oi ai nei. O le fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻamalosiina o le tala faʻasolopito o tamaitai ma faʻalautele ai le ono mafai ona manuia se fausaga.

O le a le fualaau e tatau ona faia nai lo le metformin mo le le atoatoa o le tino?

Taking Metformin mo le le manuia o fatugao ua faasaina. E le o faʻamatalaina mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le maualuga o le faʻaleleia o le fausiaina o le faʻaitiitia i le 45ml / minute.

Faatasi ai ma le le atoatoa, e mafai ona e faaaogaina fualaau faasaina e pei o Januvia, Galvus, Glyrenorm. O le faʻaofiina o tui inisalini e mafai foi. I soo se tulaga, e naʻo se fomaʻi e tatau ona faʻamatala togafitiga i tagata gasegase e iai na faafitauli.

Metformin faaumiumi le olaga - e faapena?

Metformin o loʻo saofaga sao i le faʻaopoopoga o le olaga i tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, aua e puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga o le maʻi.

Ae mo le faateleina o le soifuaga o le olaga i na gasegase e le o maua i le maʻisuka, e leai se faamaoniga faasaienisi mo lenei mea. Ae peitai, o suʻesuʻega i lenei mataupu ua uma ona faʻalauiloaina.

E mafai foi ona e maua ni iloiloga o togafitiga ma Glucofage e lemu le soifua matua. O lenei mea e faʻamaonia e tagata latou te le taliaina mo togafitiga o le maʻisuka.

Prophylactic Metformin ma ona metotia

Afai o se tagata e le mautonu, ona mafai lea ona ia aveina Metformin mo faamoemoega faʻasolosolo.O lenei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻaumatia le tele o kilokalama o le mamafa o le mamafa, ma maua ai le masani o le cholesterol maualuga, lea, i le isi itu, o se puipuiga lelei tele o le maʻisuka ituaiga 2.

Aʻo leʻi amataina se togafitiga puipuia, e tatau ona e suesue i faatonuga mo le faʻaaogaina ma ia mautinoa e leai ni faʻalavelave.

E fautuaina e amata ona ave Metformin i le 35-40 tausaga, e ui lava e leai se faʻamaumauga fou i lenei mea. E le gata i le faasaʻoina o le mamafa o le soifua maloloina, o le ae manaomia le tausisia o se mea taumafa maualalo i le gaʻo. E tatau ona malamalama o le aʻafiaga o papatusi o le a itiiti pe afai e te faʻaauau pea ona e 'ai e le tatau. E aʻafia ai aʻafiaga o oloa e aofia ai suga mama.

Obese tagata e manaʻomia le ave Metformin i se fua o le 2550 mg i le aso. Afai o le togafitiga e faia i se fualaau faasaina ma se aafiaga faaumiumi, ona avea lea o le dose ole aso e 2000 mg. E tatau ona e sosolo lelei. I le vaiaso muamua, o le a lava lea e ave ai le 500-850 mg o le fualaau faasaina i le aso. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuutuunai i le fualaau faasaina.

Afai e leai se faʻafitauli o le tagata e sili atu le mamafa, ma e manaʻo e ave Metformin e puipuia ai le matua, ona lava lea e inu i le 500-1700 mg o le vailaʻau i le aso. E leai ni faʻamatalaga faʻafouina i lenei mataupu.

Metformin mo le gau o le mamafa

Metformin e faʻatagaina ai oe e leiloa le mamafa e aunoa ma se afaina i le soifua maloloina, talu ai o le fualaau faasaina e seasea afaina ai aʻafiaga. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ai ona faʻasalalau le maualuga o le cholesterol ma le kulukose i totonu o le toto.

Ona o nei mea moni, e le o se mea e ofo ai ona o le metformin e masani ona faʻaaoga mo le mamafa o le mamafa. O le mea na tupu i le silia ma le 50 tausaga. O fualaau faasaina Metformin e gaosia e le tele o kamupani falemaʻi. O lenei mea e mafai ai e oe ona tausia le tau o le fualaau muamua o fualaau oona i se tulaga maualalo.

Ina ia le faʻaosoosoina le atinaʻega o aʻafiaga o le itu, e tatau ona ave le metformin i ni togi laiti (i le fua muamua). Aʻo leʻi amataina le taua i le mamafa o le mamafa, e tatau ona e mautinoa e leai se faʻalavelaveina o le tagata i le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le a le tele e mafai ona e leiloa i le metformin?

Afai e te le toe fausiaina lau meaʻai ma e te le faʻamalositino, ona e le manuia lea ile leiloa o le mamafa e sili atu i le 2-4 kilokalama.

A maeʻa le 1.5-2 masina mai le amataga o le pulega metformin, o le taunuuga e toesea ma o le mamafa o loʻo totoe pea i tulaga muamua, e mafai ona taʻu atu ai o le tagata ei ai le hypothyroidism. Ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma ia suʻe suʻega mo hormones.

O le mulimuli i se mea maualalo o le gaʻo gaʻo ma le metformin e mafai ona faʻaitiitia le mamafa e 15 kg pe sili atu. Ina ia tausisia nei taunuuga, e tatau ona e ave Metformin i se tulaga faifai pea. A uma ona tuʻuina atu fualaau, e mafai ona toe foʻi mai le mamafa.

E fautuaina e Elena Malysheva metformin mo le paʻu mamafa?

Elena Malysheva na fai mai o le metformin o se fofo mo le matua, ae na te le o faailoa mai lona mafaia ona faaitiitia le mamafa o le mamafa. O le televise lauiloa televise o loʻo fautua mai e pipii i ana meaʻai, ma le le tagofia o fualaau mo le paʻu o le mamafa. Peitai, o sea fuataga e le talafeagai mo tagata uma.

Metformin ma le hypothyroidism

Metformin e mafai ona ave faʻatasi ma le hypothyroidism, talu ai e leʻo faʻaalia lenei faʻamaʻi o se faʻalavelave. E mafai foi ona faʻaaoga faatasi ma fualaau mo togafitiga o le hypothyroidism. E mafai o lenei mea o le a mafai ai e oe ona leiloa le mamafa ma faʻaleleia le lelei. Ae ui i lea, e tatau i le fomaʻi ona taulimaina le hypothyroidism, ma le metformin e leai sona aafiaga i le gasegase o le maʻi.

Metformin ma le maʻisuka ituaiga 2

Metformin o se fualaau mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ai ona e pulea le maualuga o le kulukose pe a uma ona 'ai ma i luga o se manava gaogao.O le faʻaaogaina o le metformin e mafai ai ona e taofia le atinaʻega o faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, e faʻagata le alualu i luma ma e le afaina ai le soifua maloloina. Metformin e le tatau ona manatu o se togafitiga faʻapitoa lea o le a fesoasoani e faʻateʻaina ai le maʻisuka. O le mea moni, ei ai tulaga na faʻafetaui ai e le tagata le gaʻo, ma na faʻapupulaina le faʻamaʻi, lea na mafai ai ona lafoai le faʻaaogaina o le metformin, ae o ia tulaga e seasea.

Afai e ave e se tagata le metformin i taimi uma ma mo se taimi umi, ona faʻasaina lea o le maualuga o le suka, cholesterol ma triglycerides i le toto, faʻapea foi le leiloa o le mamafa.

Metformin o se fualaau saogalemu, o le mea lea, ua faatonuina mo togafitiga o le maʻisuka ma le oona tele i tamaiti e sili atu i le 10 tausaga. E tatau ona e amata ave le fualaau faasaina i le itiiti ifo o dosages o le 500-850 mg i le aso, ia aumai malie le aso o le fualaau faasaina i le 2250 mg. Afai e faʻaaogaina le fualaau o le Glucofage Long mo togafitiga, ona tatau lea ona ave i se aso se fualaau o le itiiti ifo i le 2000 mg.

O le tausia o le maʻisuka ma le mamafa i lalo o le puleaina faʻatasi ma le fesoasoani a vailaau o le a le manuia. O le tagata maʻi e tatau ona mulimuli i se meaʻai. A leai, o le maʻisuka o le a faʻaauau pea ona alualu i luma ma taʻitaʻia ai i le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga.

Ole metotia metformin e sili ona maualalo ai le toto suka?

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le glucophage e sili ona lelei. O se fualaau muamua lea i se tau taugofie mo le tele o tagata. E mafai foi ona e ave lana faʻasologa Siofor.

Ina ia puipuia le suka toto mai le ala aʻe i le taeao, e mafai ona e faʻaaoga le fualaau oona Glucofage Long. E ave ao lei moe, o le a aoga i le po atoa. A le mafai e le fua lenei ona taofia le suka, e mafai ona manaʻomia inisiua insulin. E tatau ona manatuaina o le taeao e tulaʻi mai i le kulukose toto e fesoasoani i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka. O le mea lea, o na oso e le mafai ona le amanaiaina.

Afai ei ai loʻu manava mai metformin pe leai foi, o le a le mea e mafai ona suia?

E faigata ona maua se sui mo le metformin - o se mea tulaga ese mo le faʻaitiitia o le suka o le toto.

O le mea lea, muamua e tatau ona e taumafai e taofi le manava, ina ia e le sailia se sui mo metformin. Mo le faia o lenei mea, amata togafitiga i lalo ifo o fualaau faasaina. O lenei mea o le a mafai ai e le tino ona fetuutuunai i le fualaau faasaina ma e le tali atu i ai ona o le toilalo o le faʻaogaina o fualaau.

O fualaau faʻataʻitaʻi e mafua ai le manava. O le mea lea, mo sina taimi e mafai ona e suia i latou i pepa masani Metformin.

Afai o le inuina o fualaau faasaina e le faʻaitiitia ai le toto toto, o lona uiga o le a atiaʻe e le tagata le maʻisuka ituaiga 1. I le taimi lava e tasi, ua maeʻa uma e le pancreas ona faʻaagaga uma ma ua le mafai ona gaosia le inisalini. Ona e manaʻomia lea e sui i injections o lenei hormone. A leai, e mafai ona maliu se tagata mai le maʻisuka faafitauli. E tatau ona lafoai pills.

I se tulaga e maualalo ai le toto o le metformin, ae le lava lea, e mafai ona faaopoopoina togafitiga i inisua o inisalini, ae i ni togi laiti.

Afai o le tagata e maualalo le mamafa o le tino, ae na te atiina ae le maʻisuka, ona manaʻomia loa lea o le inisalini e faʻamaonia vave ia maʻi. O fualaau mumū o le a le faatagaina oe e taulimaina le faʻamaʻi.

O le aveina o le metformin e mafua ai le faateleina o le suka o le toto, o le a le mafuaaga?

Metformin o le a le fesoasoani e faʻaititia le toto suka pe a fai o le maʻisuka ituaiga 2 e ogaoga, poʻo le taimi e maua ai se tagata i le maʻisuka ituaiga 1. I lenei tulaga, o le inisiua o le inisalini o le a manaʻomia, faʻapea foʻi ma le oti.

E mafai e le fomaʻi ona fautuaina le suia poʻo le faaopoopoina o sauniuniga metformin faatasi ai ma vailaʻau e pei o: Diabeton MV, Amaril, Manil, ma isi foi. E iai foi togafitiga faʻasolosolo ua leva ona maua mo le faʻatau, e aofia ai: Januvia, Galvus, Forsiga, Jardins, ma isi.Afai e le mafai e le latou faʻaaoga ona maua le mea e manaʻomia, ona tatau lea ona e fesuiaiga i inisua o le inisalini. Teʻena le togafitiga o insulin e le tatau ona. E le gata i lea, o le inuina o vailaau e mafai ona faʻaititia le tui o le insulin i le 2-7 taimi. O lenei mea e mafai ai e oe ona taofi le suka i lalo o le pule ma e le afaina ai lou ola maloloina.

Togafitiga o le maʻisuka ma le metformin ma inisalini injections

O le tele o taimi, o sauniuniga metformin o loʻo faʻamatalaina i se faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa i inisua. O le a faʻaleleia ai le maualuga o le suka i le 4.0-5.5 mmol / L.

E naʻo le taumafa ma le faʻafofogaina o togafitiga o suka e mafai ona mafai ai ona pulea le maʻisuka pe afai o se amataga vave o lona atinaʻe. I isi tulaga, e manaʻomia le maualalo o tui ole inisalini. E taua lenei mea mo tagata mamaʻi e le pa'ū le maualuga o le suka i lalo o le maualuga o le 6.0-7.0 mmol / L. I nei faailo, o faʻafitauli o le maʻisuka o le a alualu i luma, e ui lava e le vave tele.

Afai tatou te mafaufau i laasaga mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona tatou taumafai muamua e faasaʻo le mea o loʻo i ai i le taimi nei, faatasi ai ma le fesoasoani o se faiga o mea taumafa ma meaʻai. E na o le taimi lava latou te fesuiaʻi ai i le suʻiina o le suka. Afai e le mafai ona ausia le aafiaga, o le inisalini o le inisalini e faʻaalia. O le tui o le inisalini e tatau ona faaititia e le 25% pe afai o le taimi lava lea e maua ai e le tagata metformin sauniuniga. O le tele o le inisalini i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma vailaau oona e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

I le faaopoopo atu i togafitiga o loʻo i luga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia ona taʻalo i taʻaloga. E fesoasoani i le puleaina o le faʻamaʻi poʻo le, pei ona taʻua, qi-running. E mafai foʻi ona e faʻasalalau lau gaioiga faʻaletino ma le agai i Nordic.

Metformin: faʻapefea ona talia?

Metformin e ave faʻatasi ma taumafataga, e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

O fualaau o loʻo i ai le faaumiumi o lona aafiaga e tatau ona atoatoa e aunoa ma le ulaina. O loʻo i ai se laʻau cellulose, lea e nafa ma le faʻagasolo lemu o le mea aoga autu. O le vaevaeina o sea matrix e tupu i totonu o le manava. I lenei tulaga, o se suiga i le tumau o le nofoa e mafai, ae aunoa ma le atinaʻe o le manava. E le afaina ai le soifua maloloina.

E mafai ona ou aveina le metformin e aunoa ma le talanoa i se fomai?

Metformin o vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i totonu o se fale talavai e aunoa ma se faʻamaumauga, o lea e mafai ai e se tagata ona faʻatau mai e aunoa ma le asiasi atu muamua i le fomaʻi. A o le i muaʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e mautinoa o le tagata maʻi e leai se faʻalavelave i lona faʻaaogaina. E sili le suʻeina o le toto mo lenei mea. O le a iloilo le faatinoga o le ate ma fatuga. O ia suʻega e tatau ona le itiiti ifo i le 1 le taimi i le 6 masina. E taua foi le pulea o le maualuga o le cholesterol i le toto ma le maualuga o le toto, lea o le a mafai ai ona taofia le atinaʻeina o maʻi ogaoga o le cardiovascular.

Ole fua maualuga o le metformin i aso taʻitasi o le a le tele?

E lua mo le gau o le mamafa ma mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o le maʻi ua faatonuina i le aso o le 2550 mg o le metformin. I lenei tulaga, e manaʻomia e se tagata ona ave 1 le laulau o fualaau faasaina 3 taimi i le aso. O le vailaʻau o le vailaʻau e 850 mg.

Afai ole faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faʻaaogaina mo togafitiga, ona oʻo lea i le dose maualuga o le dose ole 2000 mg. Ina ia faia lenei mea, ave 4 pusa o le 500 mg o le fualaau oona Glucofage Long ae leʻi moe.

O fua muamua o le vailaʻau e tatau ona itiiti: 500 pe 850 mg. Ma, mulimuli i le tali a le tino, o le a faasolosolosolo malie ona faateleina le fua. O le faʻaleleia o le gaioiga o le a taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga mai le masini vai.

Afai e filifili se tagata e ave le metformin e faʻalauteleina ai le ola, e fautuaina e matau se fua o le 500-1700 mg i le aso, ae leai.

O le a le umi e oʻo ai le aafiaga mulimuli?

Metformin umi galue mo le 8-9 itula.O fua o metformin masani e taofi lo latou aafiaga mo le silia ma le 6 itula. Afai o le isi togi na faia muamua aʻo leʻi oʻo i le taimi o le tui muamua, ona e le tatau lea ona e popole. E le afaina ai le soifua maloloina. E taua le faʻamautinoa e leai se mea e tupu mai. Mo lea, e le tatau ona ave le vailaʻau i se aofaiga e sili atu nai lo le aso.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi le metformin ma fuainumera?

Metformin e mafai ona ave faʻatasi ma fuainumera, lea e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. Afai i le taimi lava e tasi e faʻafeiloaʻi ai se tagata i se taumafataga, ona mafai lea ona faʻasalalau e le gata o le cholesterol, ae faʻamaʻi foi ma le faʻateleina o le atherogenicity. E le gata i lea, o le aveina metformin ma le mulimuli i se taumafataga i le taimi e mafai ona faʻatagaina oe e taofi le ave o fuainumera. O se faʻailoga ma se mea maualalo o le carbohydrate o le a mafai ai e oe ona aveese le tele o le vai mai le tino, faatea ese le edema, ma faʻaitiitia le toto. O le mea lea, o fomaʻi e fautuaina le faʻaitiitia o le fua o vailaʻau mo le togafitiga o pathoces cardiovascular, ona mafai loa lea ona e lafoaia. E mafai e mafai ona taofi le togafitiga ma fualaau oona.

E mafai ona tuʻuina le metformin i le ava malosi?

I le taimi o togafitiga ma metformin, e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o togi laʻititi o le ava malosi. Ae ui i lea, e tatau ona e mataʻituina le tele o le ava malosi, e faasaina ona inu.

E leai se mea e manaʻomia e faʻaalu ai le taimi i le va o le faʻaaogaina o vailaʻau poʻo le inupia o le pia. O lona uiga, e mafai ona e inu ava malosi i le taimi lava lena.

Afai e te le matauina le inumaga ma inupia le tele o le ava malosi, o lona uiga o le maʻisuka lenei e lamatia ai le atinaʻeina o le lactic acidosis. O se tulaga ogaoga lea e mafai ona iu i le oti. O le mea lea, o le faʻaaogaina o le ava malosi e matautia i le soifua maloloina

E mafai ona e maua le tele o iloiloga lelei e uiga i le faʻaaogaina o le metformin mo togafitiga o le maʻisuka ma le gaʻo. O le tele lava o taimi, e lua tagata gasegase ma fomaʻi e fautuaina le faaaogaina o fualaau oona Glyukofazh ma Glukofazh Long, e pei o uluai vailaʻau. I le tutusa, e tatau ona e tausisi i se meaai, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai le suka toto.

O manatu le lelei e masani lava ona tuua e tagata e le o mulimuli i se taumafataga maualalo ma maua ai se olaga le lelei. I lenei tulaga, o le a le mafai ona taulimaina le faʻamaʻi tusa lava pe fesoasoani i vailaʻau.

E mafai foi ona e maua ni iloiloga lelei i le faʻaogaina o le metformin ma le sulfonylurea, ona o se faiga masani e fesoasoani e vave faʻaitiitia ai le toto suka. Ae peitai, afai e te tausisi i na togafitiga mo se taimi umi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le faʻaaogaina o faʻasao faʻamalosi ma le fesuiaiga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻataʻi ai le maʻisuka ituaiga 1.

O le tele o tagata gasegase e iloa ai o le glucophage e itiiti lava se aʻafiaga e aʻafia ai aʻafiaga i foliga o le le fiafia. O le mea lea, e sili atu le filifilia o fualaau faʻasaina e faʻavae i le metformin, ae le tutusa ana analogues. Faʻatasi ma taumafa ma faamalositino, o le a fesoasoani ia Metformin e fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa.

E uiga i le fomaʻi: Mai le 2010 i le 2016 Fomaʻi o le falemaʻi faʻapitoa o le soifua maloloina o le numera soifua maloloina 21, le aai o elektrostal. Talu mai le 2016, o loʻo galue o ia i le nofoaga autu mo togafitiga Nu. 3.

10 togafitiga faalenatura mo le gasegase, o lona aoga e faamaonia ai faasaienisi

O le 5 Taunuʻuga o lauulu e sili ona mataalia!

Tausaga ma le auala o le pulega o metformin

I le avea ai ma tulafono, o le fualaau faasaina ua uma ona faʻamaonia i le taimi muamua i uluaʻi faailoga o le maʻisuka ma ua faʻamaonia ai le tofiga, ona o le togafitiga ua fuafuaina i le taimi, ma ua 50% le manuia. I aso nei, e lua ituaiga o fomaʻi e eseese i le umi o le gaioiga: o se faʻaopoopoga lautele ma se foliga masani.

O pepa uma e lua o loʻo maua i laumei, ae ese i fua.

  • O le metformin masani e maua i pusa o 1000, 850 ma le 500 mg.
  • Ua maua le metformin ile umi ole tui ile 750 ma le 500 mg

I le tuufaatasiga o vailaʻau, o le metformin e ono oʻo i le 400 mg. Mo se faataitaiga, i le glibomet.

Ole fua muamua o le vailaʻau e na o le 500 mg i le aso. O le fualaau faasaina ua maeʻa maeʻa pe a oʻo i taimi o meaai 2-3 taimi i le aso. I le lumanaʻi, a maeʻa le 1-2 vaiaso, e mafai ona faateleina le fualaau o le vailaau e tusa ma le maualuga o le kulukose. O le maualuga o le metformin i le aso e 2000 mg.

Afai e te tago i vailaʻau aʻo leʻi 'ai, o le lelei o le metformin o loʻo faʻaitiitia faʻaititia. E tatau ona manatuaina o lenei ituaiga o hypoglycemic ua mamanuina e faʻavasegaina ai le maualuga o le kulukose, ma e le o meaʻai. E tatau foi ona e manatuaina e aunoa ma le faatapulaaina o meaai gaʻo, o le lelei o le fualaau faasaina e sili atu le maualalo. O lea e tatau ona e 'ai aʻo e tago i le metformin e tusa ai ma mataupu lautele o meaʻai mo le maʻisuka ma le gaʻo.

Metformin e mafai ona tuʻufaʻatasia ma isi vailaʻau faʻasaina ma le inisalini e maua ai le maualuga o aafiaga o le mulimuli. Ina ia iloilo le aafiaga o lenei vailaʻau, aua le faanatinati ma vave faatali mo se faaitiitia o le kulūkose. E tatau ona e faʻatali mo le 1-2 vaiaso seia oʻo ina faʻateleina e le vailaʻau ona maualuga lona aafiaga.

A maeʻa lena, e fautuaina e iloilo le maualuga o le anapogi toto sugar (taeao i le taeao) e faʻaaoga ai se glucometer (mo se faʻataʻitaʻiga, Contour TC), faʻapea foʻi ma le taimi muamua ao leʻi 'aʻai ma ao le i alu e moe. Ae e tatau ona e mautinoa o le vaeluaga o taumafataga e le silia le 4-5 itula. Afai e le ausia le tau o le toto toto i nei vaitau, ona mafai lea ona e faʻatupulaʻia le fualaau, ae le sili atu nai lo le maualuga e mafai ona tuʻuina atu.

O le a le umi e mafai ai ona ou ave metformin

O le mea moni, e leai se tali manino i lenei fesili. O le umi o le faʻaoga e faʻalagolago i sini ma faʻamatalaga i le tofiaina o le metformin. Afai e tuliloaina ni sini pupuu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le leiloa o le mamafa, ona faalēaogā loa lea o le metformin i le taimi lava e maeʻa ai. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le gaʻo gaʻo o le tino gasegase e matua faʻaleagaina ma e ono mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo se taimi umi. I soʻo se tulaga, e tatau ona e filifili le fesili o le faʻamaʻiina o fualaau faʻatasi ma lau fomaʻi. I le auala, na ou tusia ai se tusitusiga ese e uiga i le faaaogaina o meaʻai, ou te fautuaina le faitau "Metformin mo le gau o le mamafa: pe faapefea ona ave?".

Ou te ofoina atu ia te oe se mataupu o le tofiga o le metformin (kiliki i luga o le ata e faalautele ai).

Fesoasoani i se faʻalavelave o metformin

Faatasi ai ma le maualuga o le metformin, e le tupu le hypoglycemia, ae o le lactic acidosis po o le lactic acidosis e masani ona atiina ae. O se faʻalavelave sili ona matautia lea e mafai ona muta le afaina. E mafai ona tupu i se tuufaatasiga o mea e mafua ai le hypoxia ma le faʻaaogaina o le metformin. I luga, na ou taʻuina atu ia te oe nei tulaga.

O faailoilo o le lactic acidosis o:

  • taoto ma vili
  • manava manava
  • ogaoga tiga tiga
  • faaitiitia le vevela o le tino
  • tiga o musika
  • vave le manava
  • vavao
  • leai se mafaufau

Afai e le fesoasoani se tagata, o le a alu ifo o ia i totonu o se pa, ma o le a oʻo mai ai le oti faʻaleagaina.

O le a le fesoasoani i le lactic acidosis? Muamua lava, o le faʻaaogaina o le metformin ma le faʻamaʻi falemai. I le taimi muamua, o lenei tulaga na togafitia i le fua o le sodium bicarbonate (soda), ae o ia togafitiga e sili atu ona lamatia nai lo le lelei, o le mea lea na lafoaia ai pe faia i ni tulaga tulagaese.

Faʻafefea ona suia le metformin

E i ai taimi e le talafeagai ai fualaau faasaina pe i ai foi ni faʻailoga mo lona faʻamoemoe. E faʻapefea ona galue ma o le a le mea e mafai ona sui ai le metformin? Afai o lenei faigata ogaoga i papa, ona mafai lea ona e taumafai e sui i se vailaau o se isi kamupani, ae ia aofia ai foi le metformin, o lona uiga, suia i nisi o mea tutusa.

Ae afai ei ai se faʻailoga, suia le analog e le foia ai le faafitauli, talu ai o le ai ai tutusa tutusa le faʻasaina. I lenei tulaga, e mafai ona suia le metformin i fualaau oona nei, lea o le ai ai se masini tutusa o gaioiga:

  1. DPP-4 inhibitor (Januvia, galvus, lugaglise, trazenta)
  2. analogues o le GLP-1 (byeta ma victosa)
  3. thiazolidinediones (avandium ma gaoioiga)

Ae o le suia o fualaau faasaina e tatau ona naʻo lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi aoga.

Aisea e le fesoasoani ai metformin

O nisi taimi o faitioga e faitioina ai e le o fesoasoani le vailaau faatonuina, o lona uiga, e le o feagai ma lana galuega autu - faʻamaonia le anapogi glucose. E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaaga. I lalo ifo ou te lisiina mafuaʻaga e ono le fesoasoani ai le metformin.

  • Metformin e leʻi faʻamaonia mo faʻamaumauga
  • E le lava le fualaau
  • Vailaau Faasao
  • Leai o mea taumafa ao ave le metformin
  • Tauvalea taitoatasi

O nisi taimi e lava le faʻapipiʻiina o mea sese i le ave ma le aʻa-lowering effect o le a le mafai ona e faʻatali.

I luga o lenei mea ou te manao e faaiu laʻu tusiga. Faʻasalaga i faʻalakalame o le blog e maua ai faʻamatalaga mautinoa ma taua i luga o le maʻisuka ma sili atu. Kiliki i le pāfesootai. fesoʻotaʻiga pe afai e te fiafia i le tusiga ma e vaʻaia oe!

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

O le maʻisuka MV faatonuga mo le faʻaaogaina

Faʻafefea ona ave Metformin mo gau gau: iloiloga ma iuga

Aokuso 16, 2016 2256

Faatasi ai ma le tele o fualaau oona, Metformin e mafai ona iloga. O lenei mea faigaluega, ma le faʻaaogaina faifaipea, e mafai ona faʻaitiitia ai le mamafa o le tino.

O le metformin e masani lava ona faʻaalia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ae o tagata lautele e ono paʻu le mamafa e ala i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

Faamatalaga o le fualaau faasaina ma le ituaiga o faʻamalolo

O le fualaau faasaina Metformin e maua i na o pepa mo le puleaina ole fofoga. O pusa lapisi e aofia ai le 30, 50, 60, 120 pills, e faʻalagolago lava i le atunuu o gaosiga.

O le gaioiga malosi o lenei vailaʻau o metformin. O le faʻamalositino o gaioiga o laumei o le hypoglycemic.

Le gaioiga a Metformin ile tino:

  1. O gaosiga o loʻo gaosi vave, lea e fesoasoani i le paʻu o le mamafa,
  2. Faateleina le fua faatatau o le faʻamaʻiina o meaʻai gaʻo,
  3. Faʻaitiitia le faʻaleleia ile intestinal o carbohydrates,
  4. E le afaina i le gaosia o le inisalini, lea e faʻaitiitia ai lagona o le fiaaai,
  5. Faʻaitiitia le toto toto.

Faʻasalaga, Metformin faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le tino, lea e mafua ai le gau o le mamafa. Fans of sweets pay for their preferences taste with increased body weight, which can be avoided with the help of drug Metformin.

Ae ui i lea, ao le i aveina fualaau, e tatau ona suesue ma le totoa mea uma o vailaau.

E mafai ona faʻaitiitia le mamafa i Metformin pe afai e lava le inisalini e faia i le tino. O le faʻaaogaina o le suka o le a le tolopoina i luga o le ata i le ituaiga o gaʻo, ona o le maualalo o le kulukose i le ate i le taimi e ave ai lenei vailaʻau.

Tulafono mo le aveina o Metformin mo le gau o le mamafa

O lea, pe faʻapefea ona ave Metformin mo le paʻu mamafa? Ina ia mafai ai ona lelei le tagofiaina o fualaau faasaina, ma e le afaina ia pepa, e tatau ona e mulimuli i faatonuga a fomai.

E le mafai ona e ave nei fualaau mo le silia ma le 22 aso, ma o aso uma e le tatau ona sili atu i le 1500 mg.

O isi tulafono mo le aveina o Metformin, o le tausisia lea o le a fesoasoani i le gau o le mamafa:

  • I le faagasologa o le aveina o fualaau, o le gaioiga faʻaletino e faʻamalosia,
  • O le faavae o meaʻai e tatau ona māmā ma faigofie ona faʻatau meaai,
  • Inu le tele o vai
  • Faatapula oe lava i le 'ai.

E iloa e tagata uma oloa e faʻaalia ai le maua vave o le tupe. O falaoamata ma pasta, araisa, pateta, aano gaʻo, sukaisa ma le ava malosi e tatau ona faatapulaa i le meaʻai.

O le fomaʻi lava ia e faatonuina le fua saʻo ole Metformin ile tagata maʻi taʻitasi. O tagata e le mamafa, ae e tele i le meaʻai, e mafai ona ave fuamoa ma se vailaʻau e 200 mg, ma o le tagata o le a faʻamanuiaina e tusa ma le 1500 mg i le aso.

E mafai ona galo le mamafa ma le fesoasoani a Metformin, ae i soo se tulaga e tatau ona faʻagata oe i le 'ai. A o faagasolo le ave o le fualaau faasaina, o le mamafa o le paʻu e faʻaititia. O fuainumera mo le paʻu o le mamafa e mafai ona oʻo i le 15 kilokalama.

E tatau ona manatua i lou mafaufau e le mafai ona sili atu le mamafa o le mamafa i se taimi puupuu, o le popolega lea mo le tino, o le 5-6 kg i le 22 aso o se taunuuga masani lava.

Contraindications

E pei lava o soo se vailaʻau, o Metformin o loʻo i ai le tele o faʻasolega mo le faʻaaogaina ma aʻafiaga. E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i lenei faʻamatalaga aʻo leʻi ave lau pili.

Tagata o loʻo i ai faʻasolega ia Metformin:

  1. Faʻaipoipo ma faʻamalosi fafine
  2. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le cerebrovascular,
  3. Mafatiaga mai faʻamaʻi o fatugaʻo, ate, mea faʻalaʻi ma le fatu,
  4. Alcoholics
  5. Tagata gasegase i se setete poʻo ni tuaa.

Aua neʻi galo o tino o tagata taʻitoʻatasi e tulaga ese ma mafai ona tali le lelei i se fualaau le iloa. O le gasegase i soʻo se vailaau e ono tupu faʻafuaseʻi, e aoga le mafaufau i le mea nei ae leʻi inu pusa e aunoa ma le vaavaaiga faafomaʻi.

O aʻafiaga e mafai ona agamalu ma e le o lagona mo le umi, ae o nisi taimi o lenei tulaga e umi se taimi ma e manaʻomia se feutagaiga ma se fomaʻi. I le tulaga o le le lelei o le gaioiga o le tino e ave ai papamaa, e tatau ona e vave taofia le aveina.

Faʻaiʻuga o Metformin

  • Naua ma vili
  • Paʻu o le tino ma le manava
  • Faʻaitiitia pe maeʻa le leai o se manaʻoga,
  • E toso le tino i luga o le tino,
  • Manunu o le uamea i le gutu
  • Lactic acid coma (faigata ma le faigata ona tupu).

O se tasi o mafuaʻaga o faʻafitauli mai le aveina o Metformin e mafai ona avea o se soliga o tulafono mo le aveina o fualaau. O le faʻateleina o fualaau o fualaau o aso taʻitasi e mafai foi ona oʻo atu ai i aʻafiaga ogaoga.

A o le i aveina Metformin, e tatau ona taʻu i le fomaʻi mea uma o loʻo iai i le soifua maloloina, faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi i le fomaʻi. O le natiaina o ia faamatalaga taua e mafai ona faatupuina ai taunuuga mataʻutia.

O le tau o Metformin atonu e eseese. I falemaʻi ei ai fualaau faasaina i le 50-3000 rubles. Filifiliga mo fualaau o lenei fualaau faasaina. O le a faatonuina e le fomai ni vailaau saʻo mo tagata taitoatasi maʻi, e taulai atu i lona soifua maloloina ma isi mea.

Faʻaaogaina o fualaau faasaina i soo se mea, ae o le tau e sili atu. O le aʻafiaga o analogues ma Metformin e toetoe lava tutusa, ae o le tau e eseese. Aisea e sili atu ai le totogi o vailaʻau pe afai e mafai ona e faʻatau mai.

Faʻamatalaga o le leiloa o tagata mamafa

O lenei fualaau faasaina na faatonuina mai ia te aʻu e se fomai, aua ua faateleina loʻu suka i loʻu tino. Ou te fia fai atu o le aafiaga o le aveina na ou teʻi ai. Na amata ona ou lagona le lelei, ma o le mea e sili ona taua, sa ou le mautonu. Na leiloa 5 kilokalama ma ou fiafia tele. O se mea e le faʻaleagaina ai le i ai pea o aʻu faʻalavelave tuga, ae o le a se mea e mafai ona ou faia.

Angelina, 39 tausaga

Tina, sa ou taumafai e inu Metformin mo le gau o le mamafa. O le mamafa na totoe e toetoe lava i le mea, ma o le ulu tiga ma le nausea na faʻafefeina aʻu mo se taimi umi. Ou te le i ai meaai, atonu o le mafuaaga lena na le fesoasoani ia te au.

Christina, 23 tausaga

Na faatonuina au i Metformin i le falemaʻi. Na ou inuina mo le masina ma ou te leiloa pe na faapefea ona ou le maua le 8 kilokalama. I le taimi muamua sa ou le malamalama i le mea na tupu, ona ou faitauina lea. Masalo na faatosinaina foi aʻu meaai, na ou suia, aua na amata ona tupu le suka. I le tulaga lautele, ou te fiafia i le iuga.

Ma na amata ona ou inu Metformin faapitoa mo le gau o le mamafa. Aʻo leʻi faia lena mea, sa ou suʻesuʻeina fautuaga uma i le Initaneti. Sa ou aveina pills mo le 20 aso, faia aoaoga faaletino ma 'ai sina meaʻai laitiiti, na leiloa 9 kg i le taimi lenei. Ioe e i ai se aafiaga, ae e tatau ona e taumafai malosi. A mavae sina taimi o le a ou toe faia le vasega.

Sa ou taumafai tele fualaau fualaau taumafa ma ou te manatu e le ese Metformin mai isi mea. Sa ou inuina mo le tusa ma le masina ma e lei faaitiitia ai le mamafa, na na o le 3 kilokalama na leiloa. Sa ou 'ai meaai masani ma ou te le faia ni taotoga faaletino, atonu e aafia ai.

Tuua Lau Faamatalaga