Fuga faʻamaʻi mo le maʻisuka

Afai tatou te talanoa e uiga i le hyperglycemia masani (o le faateleina o le suka o le toto) ona o le le lava o le gaosiga o le inisalini e le pancreas po o suiga i lona aafiaga i suauu ma gasegase o le tino, ona aafia ai lea o le maʻisuka.

E i ai le tele o ituaiga o faʻaleagaga. O le ituaiga muamua e mafua mai i le le lava o mea e tutupu i le hormonal, e tulai mai i le talaaga o le genetic predisposition ma e masani ona faʻapipiʻiina ma faiga o autoimmunune. O le ituaiga lona lua o le "maʻi manaia" e tupu mai o se taunuuga o le oona, o se olaga e le toaga, ma le le lelei o meaai. O le faʻasologa o mea na maua mai e aofia ai foi i le faiga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi.

O ituaiga uma o togafitiga e manaomia ai le faatumauina pea o le maualuga o le toto i totonu o tuaoi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e maua le taui mo le faʻamaʻi, faʻaleleia le lelei o le soifua o le tagata maʻi, faʻaitiitia le mamafa o faʻamatalaga o le falemaʻi, ma faʻamaonia tulaga faʻasaienisi.

Mafaufau pe o le mea lea.

O le a le mea totino?

O le ufiufi o se laau faʻalauiloa lea ei ai se mea e oʻo ai i le maualuga o le 40 cm. O le aʻa e faʻasaʻo ma saʻo. O laulaau, o loʻo i le pito i lalo, e foliga mai o ni pulumu, pe tusa ma le vaeluaga ile vaʻai 7-8 lobes. Lea o loʻo i luga o le au, pupuu ma leai se mea, ei ai se vaʻa.

O le laau o loʻo i ai lanu samasama-lanumeamata, lea o loʻo faʻatusalia e palapeti pepelo. O le lanu o le sui o le flora e mafai ona matauina i le taumafanafana ma le masina muamua o le tautoulu. O le lapisi ua salalau solo i le toetoe o atunuu uma o Europa, ua tupu i luga o vaomatua, i tafatafa o se auala, luga o eleele ara, togalaau, ma vaomatua.

Faʻatulagaina o vailaʻau faʻamaʻi ma mea aoga

Ae paga lea, e le malamalama atoatoa le kuluga vao. Ua lipotia mai e le au popoto o le tuufaatasiga o le laau e aofia ai:

  • tannins
  • flavonoids
  • tiga
  • ascorbic acid
  • macro- ma microelements - paila, chromium, zinc, seleni, nickel, molybdenum, manganese.

O le tamaoaiga o le muti cuff e faʻamatala ai lona aoga aoga i le tino. E i ai le aʻafiaga o le laau (fusifusia ma aveese faʻamalosi saoloto), faʻamalosi le puipui vascular, ma tumau le paleni o hormones. O le lisi o itu lelei o le talosaga e faaauau pea:

  • le malosi e faamalosia ai le puipuiga,
  • faatelegese le faagasologa o le soifua matua
  • taofi faʻamatalaga o le inupia,
  • toe faʻafoʻisia le galuega o le gastrointestinal tract, faʻaogaina le tino.

Faaaoga mo le maʻisuka

O le vaovao i le togafiti o le maʻisuka ua faʻaaogaina e le gata ina lagolago ai le pancreas, ae o se fofo i le lotoifale mo le aveeseina o faafitauli o le paʻu. Faʻasaga i tua o le "faʻamaʻi manuia," o foliga mai o faʻala, faʻaogaina o le faʻaogaina, o faʻamalologa e le faʻamalolo mo se taimi umi e avea ma faʻaaliga masani.

O tannins e fausia ai le laau, vitamini ma minerale e faʻateleina ai le toe faʻafouina o le paʻu, fesoasoani e faʻateleina le "fusi" manuʻa, faʻamalosia puipuiga i le lotoifale ma faiga faʻavaomalo.

O le aotelega o le aafiaga i le tino o le maʻisuka o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka ma faʻafefeteina le pancreas. E ui i le foliga muamua o le saogalemu o le vaovao, e tatau ona e talanoa e uiga i le mafai ona faʻaaogaina se vailaau vailaau ma se togafitiga togafiti.

Faaaogaina i le lotoifale

Ina ia faʻaitiitia le faʻaalia o paʻu o le paʻu, o laulaʻau e fufulu lelei, paʻu. O se taunuuga, o le pulupulu o se mea e le masani ai e tatau ona oʻo mai. E faʻaaogaina i se fusi ma faʻaaogaina e avea o se puluvaga i le vaega faʻaleagaina o le paʻu. O ia manipulations e sili ona lelei i le afiafi, o lea e tumau pea le pipiʻi i luga o le manua poʻo le maʻi matua seia oʻo i le taeao.

Faia o le otaota

Lafoaʻi ma mutia vao e tatau ona faʻaaogaina. O loʻo tuʻuina atu i totonu o se palupa, faʻapipiʻi i le malulu. Ua tuʻuina le uʻamea i luga o le ogaumu, faʻapipiʻiina i se vevela. O le taimi lava e aliali mai ai muamua foliga, e tatau ona tape le afi, ma ufiufi le atigipusa ma se tapuni.

O le tea e mafai ona faʻaumatia i le kuata o le itula. Mo le mauaina e le gata o le lelei, ae faapea foi fua aoga, e tatau ona faaaoga le vaega lenei: o se ipu vai i le tasi sipuni sipuni o mea e masani ai. O le inuina o se ipu tioata atoa i le taimi e le tatau, e tatau ona e vaeluaina i se aso atoa. O le mea lava lea e tasi e mafai ona faʻaaogaina e solo ma faʻaaoga ai faʻamaumauga i luga o paʻu ua afaina.

Ata teuteu ma le fusi

O se teuteuga e faʻavaeina i luga o le vao o loʻo taʻua o se mea sili ona lelei i le togafitiga o le maʻisuka. Tulafono Faʻatau:

  • E tatau ona ave le 30 g o meafaitino, sasaa le 300 ml o vai ma tuʻu i le afi.
  • A maeʻa ona faʻafefiloi le vai, faʻaitiitia le vevela.
  • O le fualaau faasaina o le a saunia i totonu o le 20 minute.
  • A o faagasolo lea taimi, o le tele o vai e mafai ona vevela, o lea e mafai ai ona e faaopoopoina le isi 50-100 ml o le vai mulimuli ane.

O le faʻasolo o le sui ole laʻau e faʻaaogaina e faʻafefete ai faʻafitauli o le paʻu (ulupia, manuʻa, faʻaputu). Ina ia saunia, e tatau ona matau mea nei: mo le 200 ml o le suavai - 5 teaseti o laulaau i le pa. O mea laititi e sasaa mai i vai inu, faʻaaogaina, o le oloa maeʻa e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa, ae le silia i le lua aso.

E mafai ona faʻaogaina le vao kulupu faʻatasi ma isi laau totō e saunia ai moliaga hypoglycemic. E tuʻufaʻatasia ma laulaau launiu, vaipuni, ogalaau. Ina ia saunia le aoina, o vaega uma o loʻo tuʻuina i totonu o le pusa e tasi, o se sipuni sipuni o meafaitino e filifilia, 250 ml o vai inu ua sasaa. Ona tuu lea o le ogaumu ma tumau i le vevela vevela mo le itiiti ifo i le 5-7 minute. Ua faʻasaʻo le tau o le vailaʻau, faʻatali mo le faʻamafanafana atoatoa. O le maʻisuka e faʻaalia i le 1/3 ipu faalua i le aso.

Ole tele o iloiloga ole maʻisuka e faailoa ai e mafai ona faʻaaogaina le laau e pei o se meaʻai mo le salati. E mafai ona e faʻapipiʻi le aniani lanu meamata, o le sukalati i totonu o le fugalaau, mea manogi i le fala. E fautuaina le vaitau i le suāuʻu olive poo le kirimulusua manaia o mea maualalo maualalo.

Faʻaaogaina ma faʻailoga

Ina ia mautinoa o loʻo i ai pea le fale laau, e mafai ona tupu i lau lava togalaau poʻo luga ole faletusi. O le mutia e manatu e le lelei, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa ma le gauai atu, e mafai ona faʻafetaui i malamalamaga eseese. Afai e tatau ai, ia e tali atu ma le toafilemu i se gaioiga. O le lapisi e matua puipuia lava i suiga o le vevela, ae afai o le totoina e tupu i le tautoulu, e lelei tele le ufiufi o vao ma laʻau po o oneone e puipui ai.

E pei ona taʻua muamua, e mafai ona faʻaalia lelei le mutia i le setete o le platelet ma le fibrinogen i le toto, lea e le mafai ai ona faʻaaogaina le laau ma le faʻaogaina o le gaʻo. O le isi faʻasesega faʻamaonia o loʻo faʻatupulaia le faʻaleleia o tagata taʻitoʻatasi i vaega faʻamalosi. Mo le togafitiga o tamaiti, e naʻo le faʻaaogaina o manipulations i le lotoifale, e le tatau ona e inu teas ma decoctions mai le laau.

Paʻu mo le maʻisuka

O se paffi o se vailaʻau faʻamalosi e ola i le afa mita le maualuga.

Faatasi ai ma ona vaega faamalolo o le fesoasoani i le faaitiitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi pipisi e faʻalavelave ai le gaioiga o le tele o totoga i totonu. E mafai ona le mafai ai ona faʻaolaina le olaga o se tagata. Le pulea o le maʻisuka ma aloese mai faʻalavelave matautia, e tatau ona faʻaaogaina e le gata i papa maʻa ma inisiua, ae faʻapea foi togafitiga faʻalapotopotoga. O faʻamaʻi ma teuteu na saunia mai le paʻu e mafai ona faʻaitiitia faʻafitauli o le faʻafitauli o le maʻi.

Le aoga aoga o le paʻu

Ua faaalia i suʻesuʻega o le muti vao o se tasi lea o mea sili ona lelei e mafai ona faʻataʻitaʻiina faiga faʻavae. O loʻo aofia ai vailaʻau e mafai ai ona faʻamalosia le faʻaogaina o le tino, faʻatonutonu mea o loʻo i totonu o le kulukose i totonu o le toto.

O le laau e sili ona aoga i amataga o le maʻisuka. O le faʻafefeteina o le lapisi o loʻo i ai se aafiaga lelei i le pancreas, faʻamalosia ai lona gaioiga i totonu o tapulaa masani.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o laʻau, o le toto o le suka o le toto e tausia i se tulaga talafeagai, e tusa lava pe e te le alu i isi fualaau.

O le laau e afaina ai le toto ma fesoasoani e taofia le toto. Mo le maʻisuka, o lea fesoasoani e talafeagai foi, talu ai ua le afaina o latou toto.

E i ai le aʻafiaga o le paff:

  • venotonic ma vasodilator,
  • filifili
  • anti-inflammatory
  • faʻamaʻi manuʻa.

Faʻafetai i nei uiga lelei, o vailaʻau vaʻaia e sili atu ona puipuia mai i faʻasalaga eseese ma faʻalavelave le lelei. O le mutia o loʻo faʻaaogaina i le tele o siama faʻaoga, lea e masani ona tupu i luga o le paʻu o le maʻisuka.

E faʻamalosia e le fusi le faʻamālōlōina o masini ma ni manua laiti ma le loloto: manuʻa, momomo, tipi. Mo togafitiga, o laulaau fou o le laau o loʻo faʻaaogaina.

E le gata i lea, o le taliaina o le fesoasoani e fesoasoani:

  • gaosia o le hormone
  • tulafono faatonutonu o le metabolism,
  • faʻamaʻoʻese toxins,
  • faateleina le malosi faalemafaufau ma faaletino.

O le kulupu o se vaega o fualaau faasaina e mamanuina ai le maʻi o le intestinal, ogaoga manava. E mafai e le mutia ona aumai le toomaga mai gasegase gastrointestinal, lea eo mai faatasi ma le toto toto. Afai e te tago i ai i le tricolor violet i le aofaiga tutusa, ona faasolosolo malie lea ona paʻu le tulaga o le cholesterol. I le tulaga aoao, o le tino e sili ona faafaigofieina le ala o le maʻisuka ma e lelei lona aafiaga i le tino.

Le faʻasolosoloina o le paff

O le laau cuff o loʻo i ai faʻamalolologa ma fesoasoani i le maʻisuka. Ae ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona e pasi se suʻega o le tui tui ma faʻaauau pea ona faia suʻega tau pulega. E taua lenei mea ona o le maʻisuka ei ai sona aafiaga tele i luga o lona fatuga.

E leʻi i ai se faʻalavelave matuia mo le ave o le paʻu. O le laau e le oona, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga e aunoa ma le faʻasaina o tausaga.

Pau lava le faʻasaʻoga e mafai ona le mafai e tagata taitoatasi ona le faʻalogo. Ae e le taʻitaʻiina ai soʻo se faʻalavelave matuia i totonu o le tino, ae na o le faʻaalia o ia lava o se vevesi poʻo le manava.

Cuff Fomaʻi

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, e fautuaina e inu i le teas, decoctions ma infusions, e aofia ai se paʻu. O sauniuniga faʻaleleia e faʻaaogaina e le gata i totonu, ae faʻapea foʻi fafo. I fafo atu, o meaʻai e faʻafefete i le teuteu o le paʻu, o loʻo faʻaaogaina ai faʻamau. E faʻaaogaina i maʻi pipili, vaʻa, e masani lava ona maua mai le maʻisuka.

  1. Laʻau vao vao (4 tbsp. Laulau vavala) sasaa se ipu vai inu.
  2. Ufiufi ipu ma se tapuni ma vavalo.
  3. Faʻamauina mo le 4 itula, o lea o loʻo faʻatosina malosi ai le oloa.

Inu inu i le tolu vaelua vae o le 150 ml. O le taimi fautuaina mo togafitiga e 2 masina. Mo le sefulu aso, fai se malologa ma toe faaauau ona ave le fualaau.

  1. Fausia Ata. sipuni o le mutia ma liligi i vai inu (250 ml).
  2. Aumai i se vevela ma kuka mo se minute pe lua.
  3. Faʻaosooso i le 20 minute, ona aʻafia ai lea.

O le a aoga mo le maʻisuka pe afai e te fafaguina ma inu ai faatolu i le aso.

Laʻau faʻafefiloi

  • vao vao ma lingonberries,
  • lilac buds ma laumei,
  • laisene ma sage.
  1. Faʻafefiloi lelei laau.
  2. Liligi 3 sipuni (sipuni) o mea totino i totonu o le apa.
  3. Liligi i vai mama (afa afa).
  4. Aumai i se vevela ma kuka i le vevela vevela mo le tusa ma le 5 minute.
  5. Faataatia ese ina ia maua ai le susu. Pe a oʻo ina pouliuli, e mafai ona e amata ona e mauaina.
  6. Le faamama.

E tatau ona faʻafefiloi togalaʻau 1-2 tbsp. punetipi aʻo leʻi 'aʻai.

Decoction cocktail

  • 10 gr. fagu
  • 20 gr. launiu ma le pala,
  • 40 gr lanu lanu moana.

O mea uma e tatau ona palu ma fefiloi faatasi. Ona sasaa lea o ata. sipuni i ipu ma sasaa vai inu i se aofaiga o 200 ml. Tapala le paluga mo le tusa ma le 7 minute, malulu ma faamama.

O se decoction o le 100 ml e faalua i le aso.

Faʻafefea ona teu i luga o se paʻu

E totogo le laau i le amataga o le taumafanafana ma seia oʻo i le ogatotonu o le autumn e fiafia le mata i se lanu samasama-lanu samasama. O le taimi sili e selesele ai le mutia o loʻo tuai ia Iuni-Iulai.

Mo le faʻaaogaina i le togafitiga o le maʻisuka, o le terrestrial cuff o loʻo faʻaaoga. E vavae ese ma le faaeteete i aʻa. O lenei faiga e tatau ona faia pe a uma ona tago le la i le sau po o le timu.

E tatau ona faʻamago i le vaʻalele lelei le lapisi o le lapisi. O se pupuni poʻo se togi e talafeagai. E tatau ona tuʻuina le paʻu i totonu o se faʻavae 5 cm (leai), faʻafefiloi taimi.

E mafai ona faia lenei mea i se potu faapitoa faʻagogo, lea e le tatau ona tausia ai le vevela ile 60 °.

O le vao e teuina i totonu o se fagu tioata poʻo totonu o taga pepa. Faʻamago lelei, o le paʻu o loʻo i ai se tofo maona. Teuina vao vao e sili atu e le sili atu ma le tausaga.

O le kulupa o se tasi lea o laau e sili ona aoga ma aoga o loʻo faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e togafitia ai le maʻisuka. Ae e tatau ona ave ma le faaeteete, mulimuli i le fua, le kuka algorithm ma ia aua nei galo e uiga i le teenaina. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi. Afai e le teteʻe o ia i togafitiga faapena, ona mafai loa lea ona e inu i se mea inu malulu faʻauu ma teuteuga. O fautuaga a le fomaʻi i le faʻaaogaina o le paʻu o le a le sili atu le tau.

Auala e togafitia ai le maʻisuka i le mutia Cuff

Ruta, vao mutia po o se masani masani ona o aso anamua e fesoasoani i tagata e tau faasaga i faamaʻi pipisi, maʻi fafine, ma le maʻisuka. I totonu ole atunuu-Soviet, o lenei laau toto e ola i soo se mea: i vaomatua, togalaau, auala auala, eleele palapala. O le masani masani mo le maʻisuka e mafai ona faatumauina le maualuga o le kulukose, ma e aoga i amataga vave o le maʻi. E sili ona aoga i le ituaiga o fusi. Faʻafefea ona faʻaaoga se togafitiga faʻamalolo, pe faʻapefea ona aoina ma teuina? E i ai ni faʻailoga?

Aafiaga faʻamalolo o le muti cuff

O lenei togafitiga faʻamalolo ua tumu i le tele o mea aoga e fesoasoani i le tino e faʻafefe i le maʻisuka ituaiga 2.

Grass cuff e aofia ai meaʻai gaʻo ma vaega faʻalapotopotoga faʻatasi ma mea e faʻatau ai le ita. O nei elemene o loʻo aofia ai i le fausiaina o siama faʻamalosi ma faʻamaonia ai faʻataʻitaʻiga faʻasolosolo.

O faʻamanuiaga o se siaki mo le maʻisuka

I le faaletonu o le kulukose i totonu o le tino, o le mutia o le vao e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

I le faaopoopoga i lenei laau toto:

  • ei ai se meatotino sili ona maualuga,
  • faʻasaʻo le toto
  • aveese le tele o le vai, fesoasoani e faaitiitia le edema,
  • faʻamalolo manuʻa loloto i luga o le paʻu,
  • puipuia le tulaga le tumau,
  • aveese le paʻu o le paʻu,
  • aoga aoga i luga o le pancreas,
  • faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o meaʻai.

O le kesi e iai se mea faʻapitoa, antitussive, faʻamoemoega, faʻamatalaga lactogenic. I le maʻisuka, o le mutia o le fusi e faʻaleleia ai le gaosia o hormones, faʻamautuina le masima masima, aveese faʻamalolo saoloto i le toto, ma faʻaosofia ai le mafaufau ma le tino.

O le mutia e fesoasoani i le gasegase o le maʻisuka ma e iai sona aafiaga lelei i le manuia o le maʻi. E mafai e tagata maʻi ona tausia a latou suka i le tulaga saʻo e aunoa ma le tagofia o fualaau (pe afai o le suka suka o loʻo i le amataga ma e agamalu).

O le faʻatinoina o fualaʻau e faʻavae i luga o le paʻu, o le maʻisuka e maitauina se uiga lelei, ma e oʻo lava i le faʻamaina o le maʻi.

Faʻatasi ma le teuina

E toʻatele tagata o loʻo auai i le faʻatauina faʻatasi o meafaitino mataʻutia. Ae i soʻo se falemaʻi fesoʻotaʻiga, e mafai ona faʻatau sau faʻataʻitaʻiga o se tino masani.Mo sauniuniga mo togafitiga faʻamalolo, o laʻau o le laau e manaʻomia, o loʻo tipi i le aʻa.

Afai e te aoina mea totino-meafaitino faʻatasi ma ou lava lima, e tatau ona e amata aoina mai le amataga o le taumafanafana e oo i le faaiuga o Setema. O laʻau e tuʻuina i luga o pepa / nusipepa poʻo se fuʻu mama i totonu o se nofoaga malulu lea e leai se la susulu.

E mafai ona saunia le vao vao i totonu o le ogaumu, faʻamafanafana e oo atu i le 60 tikeri. O mea e maua mai ai meaʻai e teuina i totonu o se koneteina tioata poʻo se pepa pepa. O le ola ola o mea-faaletino e le sili atu ma le tausaga. Afai e te faʻaaoga mea tuai, o le a matua vevela lava.

O se mea masani masani o se laau faʻalauiloa lea o le a latalata mai pe afai e te ola i totonu o le togalaau. E teteʻe i suiga o le vevela, e le lelei i le tausiga ma e le manaʻomia ai le faʻasusu.

Tusiata o Laulaʻau

Ina ia amata togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 ma se siaki, e tatau ona e iloa pe o le a le ituaiga o meaʻai e mafai ona saunia mai ai.

O oe faʻaleagaina i le toto maualuga? E te iloa o le maualuga o le toto maualuga e tau atu i le fatu ma oso? Faʻatasi le mamafa o lau avega. Manatu ma manatu faaalia e uiga i le metotia faitau iinei >>

Le tele lauiloa:

  1. Atagofie. 2 sipuni lapopoa o meaʻai-raw materials e sasaa mai i se ipu vai inu ma tuu i luga o se mumu mo le lima minute. Ona malulu ma mama. Ave se ipu inu vevela afa afa i luma o le taumafataga autu. Ina ia faʻaleleia le tofo o le vailaau, e mafai ona e faaopoopoina le suka i luga o le papa.
  2. Faʻatau. 1.5 tele sipuni o le fusi faʻamalosi i totonu o se ipu vai inu vai mo le lua itula. E faʻafefiloi le faʻafefiloi ma faʻa fa i le aso i le afa o le tioata. E le gata i lea, o le faʻafefeteina e sili mo le togafitia o faʻafitauli paʻu. I luga o lona faavae faavae ma mea e faia. I lenei tulaga, o le vailaau faafomai e tatau ona faamalolo, a le o lea e mafai ona susunuina manuʻa.
  3. O le uaina uaina. O se tamai sipuni o mutia e faaopoopo i se ipu malamalama o le uaina i totonu o fale ma faamama i se nofoaga malulu mo se aso. Ave le 10 ml tolu taimi i le aso.
  4. Tea. O se sipuni tele o le mutia o loʻo tosoina i totonu o se fale ma se tapuni ufiufi. Ia faʻamalosi e tusa ma le 15 minute. Latou te inu e pei o lauti masani. O le numera o ia ipu e le tatau ona sili atu i le tolu i le aso e tasi.
  5. Salati. O laulaau o le paffosoa e mauʻoa i vitamini ma mea e faʻaaogā faʻasolosolo e tatau ai mo le gaioiga masani o le tino. E fautuaina e faʻaaoga fou. Mo le faia o se saladi maloloina, e tatau ona e faʻafefiloi 150 g o laʻau faʻataʻapaʻu ma le fugalaau matala lanu meamata. Faaopopo le 15 g o le sukalati suamalie i le paluga. Faamama mea uma, vaitau ma kirimi kirimoli ma tautua.
  6. Sugar-lowering collection with cuff. I le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona e gaosia se mea e maualalo e maualalo ai le kulukose toto. Mo lenei mea, o le lilac puku, vao vao, faʻamalosi aʻa, togafiti, aʻa o laʻau, laʻau o le laumela e fefiloi i le tutusa tutusa. 3 fuālaʻau lapopoa o le faʻafefiloi o le pata e sasaa mai i le vai inu ma kuka mo le lima minute i luga o le mumū mumū. A maeʻa le 2-3 itula o le afu, faamama ma ave se ipu tioata 15 minute ao leʻi faia le taumafataga autu.
  7. Onion-nut tincture. Oona ua nutimomoia i se tulaga o le mushy. 50 g o le taunuuga o le masini ua sasaaina i le 300 g vodka. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa mo le 5 aso. Laʻau malolo malulu ua nutimomoia ma sasaa i vodka i vaega tutusa. Faʻamalosia se vaiaso. O le 30 g falaff ua sasaa atu i le 300 ml o vodka ma faʻaogaina mo le vaiaso. 150 ml o le sipuni o le sipuni, 60ml o le suka ma le 40 ml o le kulup ua gaosia ma ave i luga o se manava gaogao, ma ao le i momoe, se sipuni tele.

Contraindications

O le vao vao e le o iai ni elemene oona, o lea e lelei ona talia e le maʻisuka. Ae faʻatasi ai ma le gasegase i elemene elemene i le tuufaatasiga o le laau, e mafai ona atiaʻe ai tali o le maʻi. O le mea sili lava o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomai aʻo leʻi togafitiga. O le a ia taʻuina atu ia te oe le auala e tatau ai ona faʻaaoga lelei se teuteuga po o se tincture, ma le umi e mafai ona tumau ai le togafitiga.

E i ai le aʻafiaga o le kulupu, lea e faʻapipiʻiina ai fatugaʻo. Afai ei ai i se tagata se talaʻaga o maʻi gasegase, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le laau. E le gata i lea, o gasegase e maua i le toto maualuga e tatau ona faʻaeteete lelei. Afai e le o mautinoa e le tagata o le mea lea o loʻo lelei uma mea uma, e sili atu le suʻe toto aʻo leʻi amataina togafitiga. Seiloga e faʻamautinoa e lelei mea uma, e mafai ona e alu i togafitiga.

I le togafitiga o le maʻisuka, o le mutia vao e mafai ona faʻaleleia lelei le gaioiga o le suka ma le manuia o le maʻi. E faʻamalosia ai le fausia o le hormone, faʻasalaina le metabolism o le mineral, faʻasalalau le galuega o le cardiovascular system, faʻaleleia le puipuiga, ma o loʻo i ai se malosi faʻamalosia lautele. Ae e tatau i tagata gasegase ona manatu o sauniuniga o laʻau, infusions ma decoctions e mafai ona faʻaaoga pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.

Tusitusiga faaopoopo faaopoopo:

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o pills ma insulin o le auala lava lea e tasi e taofi ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

O faʻamalologa o meaʻai o vao vao

E taua le faamamafa atu o fomaʻi faʻapitoa fomaʻi ua faʻaaogaina lenei laau mo seneturi e togafitia ai faʻamaʻi eseese. Ua faʻaalia mai e tagata suʻesuʻe o aso nei e faapea o meaʻai e mafai ona faʻatagaina ai oe e faʻafetaui le maualuga ole suka suka, faʻapea foʻi ma le malosi o le maʻisuka. O le mea lea, o lenei mea totō e mauʻoa i le phytosterols - hormones o mea totino, catechins, fatty acids, lipids ma anthocyanins, elemene elemene - manganese, uʻamea, masima sima. Ma e le o se lisi atoa lea o elemene aoga o loʻo aofia ai i totonu o le paʻu.

O le faʻaaogaina o le falemaʻi ona o le fua faatatau lelei o mea uma e tatau mo le maʻisuka. E afaina ai le toto toto, fesoasoani i le faʻaitiitia o le toto, lea e matua faigata lava ona taofi i le maʻisuka. I le faʻaopoopoga, o le vao e maua ai se faʻataʻitaʻiga, vasoconstrictor ma le vevela aafiaga. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le gasegase o mea leaga ma le le mautonu i le pito i lalo. O le anti-inflammatory ma le faʻamalolo o meatotino o le pafusi e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le faʻaleleia o meaʻai i le taimi o le faʻaleagaina ma le loloto o le faʻaleagaina. I se upu, o le laau o loo fesiligia e maua ai se aafiaga lelei i le tino o le maʻisuka.

Fomu o le Fafo

I le maʻisuka, e fautuaina e sauni teuteu, tinctures ma teas e faʻavae i luga o le laau. O fualaau nei e mafai ona faʻaaoga i fafo ma totonu. Cuff decoctions e faʻaaogaina e togafitia ai faafitauli i fafo mai le dermatological - rashes, faʻaleagaina le paʻu. O meaʻai e faʻaaogaina i fafo - mo meaʻai i luga o vaega afaina o le tino (pala, maʻi o le tino), faapea foi i totonu e faʻaitiitia ai le mau. O lea mai le kulup ua onā e faʻamalosia ai le puipuiga.

Matou te fautua atu ia e faamasani ia oe lava i fualaau o le maʻisuka.

Sauniuniga ma faʻaoga: mo le 200 ml o le vai kuka, ave le 4 teaseti o mea matagogo matagogo, faʻapipiʻi ma togafiti lelei. Ave le fualaau faasaina 3 taimi i le aso, 150 ml. O le togafitiga faʻatasi ai ma se teuteuga e lua masina. Ona fautuaina lea e ave se malologa aso e sefulu-aso, a maeʻa ona toe faia lea togafitiga.

Sauniuniga ma le faʻaaogaina: 6 teaseti o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi ua ave i le 200 ml o le vai. A maeʻa ona kuka le paluga, ona ave lea mai le vevela ma faʻamalosi mo le tele o itula. O le meafaigaluega e faʻaaoga i foliga o lotions i vaega mumū o le paʻu.

Tea mai le laau

Sauniuniga ma le faʻaaogaina: 1 ipu o le faʻamalolo o le a manaʻomia ai le 1 tbsp. se sipuni o mea matagogo matagogo ma 200 ml o vai inu. O le faʻafefiloi e tuʻuina i le afi ma aumai i se faʻala.

Ona faamamaina lea ma tauanau mo le 15 minute. Inu le ti mai se paʻu mo le maʻisuka e oʻo i le 4 taimi i le aso.

Ina ia saunia se meaai manaia ma maloloina, e tatau ona e ave 150 g o laulaau fou o le paʻu ma 25 g o fulufulu o aniani lanu meamata. O mea uma e gaosia lelei, e faʻaaogaina i sina vaega o le horseradish ma le kirimi oona. E tatau ona i ai sina masima.

Aoina i le maualalo ole toto toto

Sauniuniga ma le faʻaaogaina: faʻafefiloi tutusa le tele o le mutia o le mutia, afifi o le lilac, laulaau o strawberries, lingonberries, laumei, laisene ma sage. Ona ave lea o le 3 tbsp. sipuni tele o mea totino, sasaa 400 ml o le vai, faʻafefe ile vevela vevela mo le 5 minute. Tuʻu le susu i le lua itula. Ave se oloa vaivai o le ¼ cup i luma o taumafataga taitasi.

Contraindications

I le talafeagai, matou te maitauina, e ui lava i ona uiga aoga uma, o le mea leaga e afaina ai le toto totoga, o le mea lea, ao lei amataina togafitiga, e tatau ona e foai toto mo le auiliiliga. Afai o lona faʻatonuga e masani, ona mafai lea ona e saogalemu ma fiafia e faʻaaoga lenei togavao faʻamaloloina, a le o lea o le a le faʻatagaina togafitiga togafitiga.

Afai e te manaʻo e masani ona i ai i taimi uma le fala, matou te fautuaina oe ia totoina i lau lava togalaau poʻo lau togalaau. O le laau e sili atu le mataʻutia ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E mafai ona lelei le eseesega o le vevela, ma afai e tatau ai, e mafai ona toe totoina i se nofoaga fou e maua ai aʻa.

Tuua Lau Faamatalaga