Fenugreek mo le maʻisuka

O le tusitala o lenei tusiga o Chris M. Matsko, MD. Dr. Matsko o se fomaʻi muamua mai Penisilevania. Na faauu o ia mai le School Medical School a le University Temple i le 2007.

O le numera o punaoa o loʻo faʻaaoga i lenei tusiga o le 11. O le ae maua se lisi oi latou i le pito i lalo o le itulau.

Fenugreek o se laau legume lea e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Fenugreek e mafai ona faʻaitiitia le toto suka. O lenei laau e mafai ona faaopoopo i meaʻai poo le avea ma lauti. I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻatau supa ma faʻaaoga mo latou faamoemoega faamoemoeina. Ae ui i lea, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo le i iai togalaau faʻamaʻi i au mea taumafa, aemaise lava pe afai ua uma ona e inu i fualaau o le maʻisuka. E le gata i lea, ia manatua o le faʻaaogaina o le fenugreek e le lava e togafitia ai le maʻisuka. Faʻalogo:O faʻamatalaga i lenei tusiga e mo naʻo faʻamatalaga faʻamatalaga. Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se vailaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi

Fenugreek hay. O le a lenei mea

Fenugreek - o se mea manogi lauiloa i le lalolagi, e tele igoa tutusa: shambhala, fenugreek, chaman, helba (hilbe), vao Eleni, mutia kamela, ma isi.

O le laau o le aiga legume (Trigonella foenum-graccum). E tupu tele le vao i le Metitirani, Europa i Saute, ma Asia Itiiti.

Hay fenugreek e faʻaaogaina i vailaau, kuka, cosmetology, o se mea manogi ma vailaʻau. O loʻo talitonuina e mafai ona togafitia e fenugreek sili atu ma le 100 faʻamaʻi.

E le o se mea faʻamaonia lea e masani ona lauiloa le fenugreek mo lona igoa lona lua - "Shambhala." O Shambhala o le maota o Faiaoga Sili e nafa ma le faʻaleleia o le faʻaleleia o tagata. Ina ia le se ese tagata mai le ala moni, latou te filifilia i lea taimi ma lea taimi le "filifilia" ma e ala atu ia i latou e auina atu "mataupu faalilolilo" ma le malamalama e uiga i le auala e ola ai.

Mea aoga o fenugreek

O fatu ma toto laau totino o ni oloa taua tele:

  • latou te faʻatonutonuina le metabolism,
  • lagolago le galuega a le loto,
  • aofia ai le tele o vitamini
  • maua se meatotino toe faʻaleleia,
  • aafiaga sili i le nutimomoia,
  • faaosofia ai uiga feusuai,
  • fafagaina sela o le ponaivi ponaivi, neura,
  • maua ni mea e tetee ai i le leaga.
  • faamalosia le mana tane
  • faia susu ma sulu o tamaitai e ola.

Fenugreek Seed Research

  • O le faamatalaga lauiloa a le saienitisi Peretania o le a faapaleni le paleni pe afai e tuu uma vailaau faasaina i luga o le ipu e tasi, ma fenugreek fatu i le isi. O le faʻaogaina o le tagata suʻesuʻe mo togafitiga faafomaʻi, e tusa ai ma fomaʻi, e eseese ma e le gata. O le mea lea, o tagata suʻesuʻe i le American Cancer Center na faʻasalalau faʻamaumauga i luga o le malosi o le fatu fenugreek, e pei o le "hypo" (o lona uiga, e sili atu i le masani): hypocholesterol, hypoglycemic, ma le lipid-lowering.
  • O le tele o togafitiga faafomaʻi o le fenugreek, o le European Scientific Society for Herbal Medicine ua faatulaga ai lona tulaga taua i le togafitiga o le maʻisuka ma le faaitiitia o le cholesterol, e aofia ai fatu laau i le lisi o fualaau talafeagai mo togafitiga o nei faamaʻi.
  • O le Komisi i luga o le Puleaina o le Puleaina o Vailaau ma Mea (Siamani) o loo maitau ai le faamaloloina o meatotino o le fenugreek mo le toto toto, faaitiitia ai le maualuga o radical free.

O Shambhala ua lauiloa o se vailaau mamana malosi. Ae ui i lea, matou te mananao e faʻalauiloa se mea masani e pei o se vailaau i le puipuia ma le togafitiga o se "faʻamaʻi" o le seneturi 21 - o le maʻisuka (e pei ona faʻamalamalamaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Malōlōina le maʻi). O le mafuaaga e faʻamaonia ai le fenugreek (helba) ma le maʻisuka i se isi mataupu: e faʻaaogaina e le gata i tagata mamaʻi ma lenei faʻamaʻi, ae ia i tatou uma o loʻo lamatiaina le maua o le maʻisuka faʻataʻi.

Faamatalaga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi

O le faʻateleina o le maʻisuka e faʻalautele i tausaga taʻitasi, aemaise lava i atunuʻu atinaʻe. O nisi o mafuaʻaga autu o lenei mea taua ua taʻua: o le i ai o le mamafa o le mamafa, le malosi o le tino, le atuatuvale ma le atuatuvale, o se suiga i le natura o mea taumafa i le lalolagi atoa, faatasi ma le soifuaga o le tagata i le seneturi 21. Fuainumera mataʻutia:

  1. E silia i le 350 miliona tagata i le paneta o loʻo maua i le maʻisuka.
  2. I le 2030, o le maʻisuka, lea e mafua ai faʻamaʻi o vaʻa toto ma fatu, o le a avea ma tasi o mafuaʻaga autu e fitu o le maliu o le tagata.
  3. O le tausaga ua mavae, e 3.5 miliona tagata na maliliu mai le maʻisuka, ma o le a faateleina le fuainumera pe afai e le ave togafitiga puipuia ma togafitiga.
  4. O le maʻi suka o le mafuaʻaga autu lea o le tauaso, faʻalavelave faʻaletonu, toesea o vae.
  5. O le soifuaga o le maʻisuka e sili atu nai lo le lua taimi e sili atu le maualuga nai lo le tulaga faanoanoa o tagata o le vaitausaga e le o maua i le maʻisuka.
  6. O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu i tamaiti, talavou i lalo o le 39 tausaga.
  7. E sili atu ma le 80% o mataupu o maliu mai le maʻisuka ua tupu i atunuu ei ai tulaga maualalo e amanaʻia ma maualalo.
  8. O faʻafitauli o le maʻi atonu e faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai.

O le mea e lelei ai, i le tele o tulaga, o le maʻisuka, aemaise lava le ituaiga II, e mafai ona puipuia i ni puipuiga. O se vaega taua i le puipuia ma le togafitiga o le faamai e faia e le fenugreek laau (o ana fatu ma fatu laau). Fenugreek togafitia le maʻisuka ituaiga 2, ma le maʻisuka ituaiga 1 o le a fesoasoani e puipuia ai aʻafiaga, pe a iai se faʻafitauli o faʻamaʻi, o le a puipuia ai le soifua maloloina o le tagata.

I le 2015, o le Nutrition Journal na faailoa mai ai taunuuga o suesuega a se vaega o saienitisi faavaomalo: e na o le 5 kalama i le aso o fatu fenugreek e mafai ona pulea le ituaiga 2 o le maʻisuka. O le aafiaga e tutusa ma le aoga o se vailaau faasaina po o se olaga ola malosi e tuufaatasi ma togafitiga masani. I le taimi o le suʻega, na faamaonia ai e saienitisi:

  • pe a togafitia i fatu (helba), o le toto toto ma le cholesterol e toe foi i le masani,
  • sili ona taua, o le tulaga ua mausali,
  • ua faʻaitiitia le toto
  • o loʻo i ai i le laau se mea e puipuia ai, puipuia o faʻamaʻi pipisi ma fatu,
  • o le faʻaaogaina o fatu fenugreek e faʻaitiitia ai le mamafa (90% o le maʻisuka ituaiga 2 e mamafa tele).

Sa matauina e tagata suʻesuʻe le maua ma le tau maualalo o le fusi, lea e mafai ona avea ma se isi mea e sili atu ona taugofie ma le tau le mafai ona taugofie mo le maʻisuka. I Initia, Saina, i le mea e sili ona maualuga le numera o tagata e maua i le maʻisuka, ua leva ona faatuina e fenugreek o ia o se vailaau lelei.

Togafitiga ma faailo o le maʻisuka

Mo le malosi ma le faafouga o le cell, e faʻaaogaina e le tino ni ituaiga meaʻai e tolu: gaʻo, carbohydrates, proteins. E uiga i gaʻo, o le kulukose o le mea e sili ona taua. Ma e pei ona e iloa, o le kulukose o le punavai sili lea o le malosi mo sela. Ina ia mafai ona tatala o latou puipui ma maua ai le kulukose i totonu, e manaʻomia le insulin (hormone). Inisalini o loʻo sailia se tasi nofoaga i le puipui o le cell - o se inisalini receptor, lea e ulu atu ai i totonu o le masini e manaʻomia le kulukose. O se faʻalavelave faʻalavelave e mafai ona faʻatusalia faʻataʻatia, faʻaaoga nisi o faʻatusatusaga-ata o Dr. Sokolov: o le inisalini o le "ki", "loka" o le insulin resptor. O le "ki" ua faaofiina i totonu o le "loka", tatala le faitotoa i le puipui o le cell, tuu le glucose i totonu o le potu.

O le maʻisuka e ave uma le "ki" (faʻamaʻi atoa le insulin i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1) poʻo le "loka" (lava le inisalini, ae itiiti ni faʻaleleia - faitotoa i luga o le potu i luga o le tino i maʻisuka ituaiga 2). I totonu o nei mataupu e lua, o le maualuga o le kulukose o le toto ua matua faateleina. O le taunuuga - o le kulukose e alu i totonu o le urine, mafua ai le metabolic (protein) metabolism o protein ma gaʻo.

10 meatotino o le fenugreek i togafitiga o le maʻisuka

  1. O loʻo i ai sona aʻafiaga o le tino, ie. e faʻamoemoe e faʻaitiitia le toto kullukose.
  2. Faʻasaʻoina le faʻamalosia o le inisalini.
  3. Faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini (na maua e le tino le faʻamalosia o le inisalini ma e le tali atu i le insulini hormone, e le mafai ona faʻaaogaina lelei ona o lenei mea, o tino uma lava o le tino ua matelaina, o loʻo i ai le glucose deficiency).
  4. Faʻafouina laulaʻau pancreatic.
  5. Faʻamaʻosaʻoina le gataifale.
  6. E aveese ai toxins ma toxins (pe afai e le aveeseina mai le tino, o vaega taʻitasi o le masini, e pei o le, "mu", ua le toe maua ona inisalini ma ua le mafai ona toe avea le kulukose mai le toto).
  7. Faʻaleleia le malosi o le tino, faaleleia atili o le microcirculation, lea e puipuia ai le amataina o le maʻisuka.
  8. Faʻafoʻisia le faʻaogaina o meaʻai.
  9. Faʻaititia le gasegase o le gasegase i le ate (o le faagasologa o le faʻapipiʻiina o siama i totonu o le ate - o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka).
  10. Faʻaitiitia le faʻamaʻi (o se tasi o tagata autu o le maʻisuka).

Fenugreek talosaga

Afai o le aso i le natura e 2,000 ituaiga o meaola ua iloagofie, o lona uiga, o mea latou te maua i totonu o le tasi tamaititi laitiiti, e moni, e manaia.

I le avea ai ma vailaau, fatu laau, fatu paʻu, o laau toto e faʻaaogaina. O le maʻi suka ua taʻua o se faʻamaʻi pipisi, aua ei ai le malosi e aʻafia ai totoga o le tino. O le mea lea, ina ia aloese mai le faʻaitiitia o le soifua maloloina ma ausia le alualu i luma, o le a manaʻomia se suiga i meaʻai. O fua e faʻaaogaina i meaai taumafa, i le sauniuni o salakeke eseese, meainu.

Fenugreek e le faatagaina le gasegase, oona, lea e le afaina ai le metabolism ma ua mafai ona faaitiitia le malosi o sela e iloa ai le inisalini.

Mo le maʻisuka, o fatu poloka fenugreek e ave i aso uma i le 2 teaseti. E fautuaina e sosolo fatu i le po, ma i le taeao e faʻaaoga ai le mea na tupu.

Germinated fatu e faʻaaogaina i salakeke ma soupeti.

Fenugreek poʻo Helba mo le Soifua Maloloina o Tagata

O Helba e tumau pea o se aga masani o le faatupuina o feusuaiga, ae o le aveeseina o mea leaga ma le le lelei. Totoina fatu o loʻo faʻaaogaina i mea taumafa e faʻaleleia le toto i le pelvis: faʻalauteleina le malosi, maua ai le gaserone, lea e oʻo atu ai i le faateleina o le manaʻoga faʻafeusuaiga ma le spermatogenesis. I Saina, o le helbo e togafitia mo le le atoatoa. O le laau e nofo i se nofoaga faapitoa i le "mataupu a tamaiti".

Fenugreek mo tamaiti

Ina ia taliina lenei fesili, ua lava lava e manatua ai ni finauga 2 e mafai ai ona e taliina le fesili i se tulaga lelei.

  1. O le maʻi suka - o le faʻamaʻi faʻalavelave uma lava i le metabolism, e aʻafia ai totoga o le tino ma tino taua o le tino. O se taunuuga, o le tulaga lelei ma le ola o le olaga ua matua faaititia. Ua i ai se tulaga agai i le faatelevaveina o le numera o tagata e maua i le maʻisuka i le lalolagi atoa. O le mea lea, e tatau ona puipui le tino, aemaise lava tamaiti, ma le puipuiga.
  2. Fenugreek (Helba, Shambhala, ma isi) ua aloaia aloaia e saienitisi o se meafaigaluega mamana i le tau faasaga i le maʻisuka ma ua tuu i luga o se fale ma vailaau.

O le maʻi suka e muamua oʻo mai i faʻamaʻi o le endocrine i tamaiti. O le faʻamaʻi i tamaiti e maua, o se tulafono, faʻamalosi ma e mafai ona maua se gasegase ogaoga, vave faʻaleleia. I lenei tulaga, o le tino o le tamaititi ua vave ona tuputupu ae, ua faaleleia le metabolism. I aso nei, o tamaiti e mafatia i ituaiga uma o le maʻisuka (e le o le mataupu muamua), ma le isi, ua latou iloa se faʻamaʻi i pepe faatoa fananau mai. Togafitiga o tamaiti e aofia ai meaai, gaioiga faʻapitoa e pulea, ma le faʻaaogaina o fualaau. O Helba o le a fesoasoani e foia le faʻamaʻi. O le aoga o le helba ua faamaonia, ae ui i lea, e tolu manatu e uiga i le matua o tamaiti, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina le laau e fai ma vailaau:

  • ina ua mavae le tolu tausaga
  • ina ua mavae le fitu tausaga,
  • talu mai pepe.

A o fai susu, o le susu o se tina o loʻo faʻaaoga le helba o le a le gata ina faateleina le voluma, ae o le a ia maua foi se fuainumera tele o vailaau faafomai o le laau, lea o le a maua ai faamanuiaga e le mafai ona suia ma puipuiga i le tino o le pepe. Ina ia faia le filifiliga sao, matou te fautuaina oe e faʻatalanoa se fomaʻi, o ia, o le amanaʻiaina o uiga o lau tama, o le a ia fuafuaina le taimi e mafai ai ona faʻaaoga le helba.

Lanu lanu samasama o se helba. Fua

Faailoaina i lalo o igoa eseese: lanu samasama, Aikupito, oriental, Arabic.

Meaʻai: fenugreek fatu, vaipuna.

Auala e kuka ai: Helba fatu fufulu ile vai malulu mo le 10 minute. Pau lelei. Fuga laitiiti. Tuu le vai i luga o se afi. A oʻo mai le uluaʻi fua, faʻatumu le helba (1.5 l - 20 g). Aumai le vai i le afaina ma faʻafefe mo se minute. E tatau ona faʻaaoga le vai mo le 10-15 minute. E fautuaina e faaopoopo le meli ma le lemon.

Helba vine

O le avea o le siama o le laau, o le helba seedlings o loo i ai le tele o meaʻai: proteins, carbohydrates, potassium, magnesium, calcium, phosphorus, uʻamea, phosphorus, suauu taua, vitamini, ma isi. O toto e faamama ai le toto, gaʻo, ma le ate. E faʻafefea ona faʻaaoga vailaʻau mo le maʻisuka, anemia, vaivai, vaivaiga sperm. O le taimi o le Germination e 7 aso. O le auala e maua ai fualaau o le masani lea. E faʻamaʻaina faʻamaʻi, i sou, ma i salakeke foi. Lava 1 sipuni i le aso. O le a sili atu le aoga i le 30 aso.

Helba Milk

O le auala e kuka ai e faigofie:

  • Mo tamaiti - 1 tsp. fatu fufulu totoina se ipu susu o le susu ma le kuka.
  • Mo tagata matutua - 1 sipunifi o fatu paʻu.
  • Ave le vevela.
  • O le meafaigaluega e togafitia ai le faʻaogaina o meaʻai, faʻamalosia ai le puipuiga, togafitiga o le maʻisuka.

Fenugreek iloilo

Fenugreek ua fesoasoani i le tele o tagata e fofo faafitauli tau le soifua maloloina. O le mea lea, e tele naua iloiloga ma e naʻo le lelei. E tele mataupu pe a faʻamaʻaʻaina le toto i le malosi o le malosi o le tagata suʻesuʻe, o le suka ua faʻaititia, ua le toe faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo, toxins ma toxins. O nisi iloiloga atonu e avea ma faataitaiga.

Helba. Faʻaaliga mai le tala

  • Perofeta Muhammad: Helsa faamaloloina.
  • Tabibs (sui o vailaau masani): iloa le aoga tele i totonu o Helba, o le a faatau e tagata i le tau o auro.
  • Kleber (Faʻasaienisi Peretania): Helba i luga o le fua o le a faapaleniina uma vailaʻau faʻamaonia.

Fenugreek. Faʻamatalaga i le taimi nei

  • A maeʻa ona tago i le poloka, o le manava foi e mafai ona eli fao.
  • Lea faʻatasi ma le fusipaʻi e lelei: e faʻaopoopo le malosi, ei ai le aoga aoga i le gasegase, faaopoopo le malosi o alii.
  • I le fenugreek sa ou maua ai se manaia matagofie. Faʻatasi ma le valerian fenugreek na faʻamalosia lelei ai aʻa.
  • Helba o se mea inu mea inu. O le fua na aumaia mai Aikupito. Faʻamalieina. Ou te faia foliga mata.
  • Helba o se mea manaia ma o se mea sili ona lelei.
  • Ou te lagona e pei o se tama talavou e oso i luga o mauga. O se mea lelei o loʻo faia ma le faiʻai. Lagona manaia! O fea e tuʻu ai le malosi?
  • Na ou aoaoina lena fenugreek, e foliga mai, ua matua lelei lava le toefuataiina o le mana ma le malosi o alii. Sa ou taumafai i ai. O le a ou totoina fatu. Alu mo Helba, alii!
  • Ua ou mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 mo se taimi umi. Na ou faitau e uiga i le mana faamalolo o le au failautusi. E masani ona ou faʻaaogaina tipu ma lauti mo le tausaga. Ua leai se lagona o le matelaina ma le fiainu. Fenugreek faʻamalosia le metabolism, faʻaitiitia le suka ma le mamafa. O loʻu maʻi e manaʻomia ai le riboflavine e faʻaleleia ai le gaʻolala. I le fenugreek e pei lava o le fagota iʻa. Faʻatasi faʻatasi: e le o aofia ai mea oona. Ou te fautuaina atu i tagata uma mo togafitiga, faapea foi ma le puipuiga.

Faʻaaogā faʻamatalaga:

  1. Ole WHO Tusitala o le Maʻisuka. Nu. 3, 2015.
  2. N. Zamyatin. O meaʻai e masani ma le masani ai. Saienisi ma le Ola, Nu. 7 Iulai, 2016.
  3. Fomaʻi Faʻamatalaga Faʻataʻitaʻi ma Mineralogical Vladimir Polevanov. I tua atu o le tafaoga mamao
  4. Shambhala. Saienisi ma le Ola Nu. 12, 2009.
  5. I. Frenkel, S. Pershin. O le maʻi suka ma le gaʻo. Mai le Cron Press.
  6. V. Baranov, A. Stroykova. O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti. L., 1980.
  7. M. Bubnova, M. Martynova. O loʻo maʻi le maʻi suka i tamaiti. M., 1963.
  8. WHO suʻesuʻega. g. Nutrition Journal, 2015
  9. Encyclopedia of vegetarianism.
  10. Faletusi o Dr. Sokolov. Honey 2000.
  11. V. Bartosha. Taumafa paleni paleni mo gasegase suka. Mai le Cron Press.

Faailoga le itulau lenei i fesoʻotaʻiga lautele:

Na ou faitau e uiga i methi, na ia fenugreek foi i le tele o mea talu mai ona ou inuina faalua i le tausaga. Sa e tusitusi ma le atamamai ma le atamai, e leai se vai ma nisi faitauga.

Tali Faʻamata le tali

faamolemole taʻu mai le mea ou te faʻatau, Fenugreek ,, i Tbilisi?

Tali Faʻamata le tali

Spice Shop - Spice Shop, 2005-2019

Suiga i le tino o loʻo maua i le maʻisuka

Afai o tatou talanoa e uiga i se siama e aofia ai le tikeri muamua o le maʻi, ona tatau lea ona malamalama o le tino o le maʻi i lenei setete ua le toe faʻamaloloina le homone. O le maʻisuka ituaiga 2 e taʻu mai ai e le mafai e le tino o le tagata ona iloa le homone i luga i le tulaga saʻo. Ia, poʻo le mea moni e le maua e le pancreas ia mea i le tele o mea.

E tatau ona maitauina e mafai ona faia togafitiga ma le fesoasoani o vailaau faʻapitoa, faʻapea foi ma nisi o laau. Ae ia mautinoa ia manatua e leai ni laau e mafai ona sui ai vailaʻau. O le mea lea, e tatau ona faʻapipiʻi faʻamaʻi faʻamalositino faʻatasi ma se togafitiga faʻataʻitaʻi.

E taua tele le faʻatalanoa ma lau fomaʻi aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o ni vailaʻau faʻamaʻi ma fualaau.

O le mea moni, e leai se mea e mafai ona e taofia le inisiua o se faʻasologa o le inisalini faʻasolosolo pe a amata ona togafitia togalaau. E te manaʻomia i taimi uma le tuʻufaʻatasia lelei o nei tulafono e lua.

E i ai le tele o fualaau o loʻo faʻaaoga e togafitia ai lenei maʻi. O ituaiga uma o vine e masani ona faʻaaogaina. O se nofoaga mamalu i le lisi o vailaʻau faʻasaina o fenugreek. O lenei mea totino o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo tele ma e mafai ona faʻaoga saogalemu e faʻaitiitia ai uiga o le maʻisuka.

E faʻapefea ona faia vailaʻau faʻatau e fenugreek?

O loʻo i ai se togafitiga patino e faʻamatalaina ai pe faapefea ona galue le fenugreek i le maʻisuka. O lona uiga autu o le aʻafia lelei lea o le faagasologa o le faʻaitiitia o le suka o le toto. Ae na o lenei meatotino o loʻo faʻaaliina lava ia pe afai e te faʻaaoga le laau i luga o se manava gaogao.

E lauiloa foi pe a uma ona ave le vailaau i le tino, o le faagasologa o le faaitiitia o le maualuga o le hemoglobin glycated e tupu. E mafua mai i nei faailoga e lua e masani ona mafatia ai tagata gasegase.

O le isi mea moni ua lauiloa, lea e faʻamaonia ai le mea moni e faapea afai e faʻaaogaina le laau i tagata gasegase i le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e i ai le faʻaititia o le fua o le faʻaaogaina o le suka. E tupu lenei mea i le taimi o le gaogao i le tino.

O le faʻaaogaina masani o vailaʻau ua saunia i luga o le faavae o le laau o le a fesoasoani e faʻaleleia atili le faʻavaveina o le tino. O le iʻuga, o le a amata ona faʻasaʻo le insulin ma le malosi tele.

O nei mea uma e mafai ona mafua mai i le mea moni o le tuufaatasiga o le laau e aofia ai se elemene taua e pei o le fa-hydroxyisoleucine.

Ae, ioe, ina ia lelei le togafitiga, e tatau ona e iloa le auala e saʻo ai le togafitiga.

Ia, e manino lava, faatasi ai ma le tutoatasi tutoatasi o vailaau togafitiga, e tatau ona e malamalama i le fua ma iloa lelei le fua o mea uma.

E faapefea ona saunia le vailaʻau?


Ina ia faia lelei le togafitiga, e tatau ona e iloa pe faapefea ona ave saʻo le vailaʻau.

Faatasi ai ma sauniuniga tutoatasi a le au sola maloloina, e tatau ona e malamalama i le fua ma iloa tonu le fua o mea uma.

O fualaau o loʻo mulimuli mai mo le maʻisuka e sili ona aoga:

  1. O le faʻaaogaina o ni sipuni se fa o fatu fenugreek (muamua e tatau ona faʻafefiloi i le 250 mililiters of water, i lenei tulaga e tatau ona latou nofo mo le itiiti ifo ma le aso). O lenei meafaigaluega e tatau ona faʻaalu i le aso, e taʻua i le taeao. O le umi o togafitiga e le itiiti ifo ma le lua masina.
  2. O le isi fua o fualaau o le muamua lea e tatau ona e saluina ni sipuni se lua o fatu o lenei laau. O le faagasologa lava e foliga tutusa ma le muamua. Na o le taeao e te manaʻomia e le na o le inu o fua o le mea na tupu, ae ia 'ai fatu na suamalie i le vai. O le umi o togafitiga e tusa ma le lua masina.
  3. O le taotoga e fai si laʻasaga o togafitiga. O le mea o le lua punetini o fatu lava e tasi e le tatau ona faʻasusu i totonu o le vai manino, ae i le susu. E tatau foi ona e inu i lenei vaifofo i le taeao i aso uma mo le vaitaimi lava lea e tasi i mataupu na muamua atu.
  4. Ia, o se tasi o fua e le o lauiloa e tatau ona e ave le selau kalama o fatu fenugreek ma faʻafefiloi ma 50 kalama o le powder turmeric. Afai e te fuaina lenei aofaiga i sipuni, ona fai lea i le taimi muamua e tatau ona e ono, pe fitu sipuni, ae i le lona lua e tusa ma le tolu. E faaopoopo le susu i lenei paluga, o vaega nei e tasi: tasi le sipuniti o le paʻu i le tasi ipu tioata. E tatau ona e ave le faalua i le aso mo le taimi tutusa e pei o mataupu o loo faamatalaina i luga.

I le auala, e mafai foi ona faia le paʻu mai fatu ma faʻaopoopo i le faʻaleleia i taimi uma, e pei o le faʻafefiloi ma le falaoamata.

O a aoga aoga o le laau?


E faʻapefea ona ave le vailaʻau ina ia maua ai le maualuga o le togafitiga faʻapitoa ua uma ona faʻamatalaina i luga. O lea e tatau ona e malamalama tonu i mea o loʻo i ai i le laau, faʻapea foi pe faʻafefea, faʻafetai ia i latou, e afaina ai le tino o le tagata maʻi.

O le mea muamua e matauina o le vao o loʻo i ai se aofaiga tele o kulupu. E tusa ma le luasefulu valu pasene o le numera atoa o isi vaega. Talu ai ona o lenei mea, ua leva ona faʻaaogaina e fomaʻi le laau mo le sauniuniga o ituaiga o manogi eseese, lea e matua aoga lava i le sola o le tino pe faʻaleagaina ai le paʻu. E sili ona lauiloa o Aikupito anamua.

I le auala, e le o se mea faalilolilo e faapea, o gasegase o loʻo mafatia i le maualuga maualuga o le suka e masani lava ona lipotia mai manuʻa e le lelei le malosi. O le mea lea e mafai ona faia i totonu o lenei mataupu e le gata i totonu, ae le gata i lea, faʻaaogaina se paluga faʻamalolo i le paʻu.

O loʻo iloa e faʻapitoa foʻi tagata tomai mai Saina ma Iapani le faʻaaogaina o le laau e saunia ai vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi pipisi. E aoga foi i le togafitiga o faiga e le afaina ai le mea e tupu i le vevela. E oʻo lava i le vaivai o le a mou atu pe a maeʻa ona faʻaaogaina vailaau ua saunia i luga o le faavae o le laau.

Fenugreek e masani ona faʻaaogaina e faʻamalo ai faʻamaʻi o fiva poʻo tiga matuia o muso.

O le a le aoga o le fale?

Afai tatou te talanoa atili i auiliiliga e uiga i le mafuaʻaga tonu lea e fautuaina ai e tagata faufautua e inu vailaʻau faʻasaina ua saunia i luga o lenei faʻavae, ona fai lea:

  • puipuiga ma le togafitia o faafitauli o le fatu,
  • e faʻaitiitia ai le cholesterol toto,
  • e faʻamaonia le faʻaogaina o le tino,
  • e faʻaleleia ai le tulaga o le togafiti.


Afai tatou te talanoa i auiliiliga e uiga i tulaga taʻitasi o loʻo taʻua i luga, o le mea muamua e matauina o nei maʻi uma e masani ona o faatasi ma le maʻisuka. O le mea lea, o le inuina o vailaau i lenei laau, o le a mafai ona faia se togafitiga faʻamaʻi o faʻamaʻi uma.

Ona o mea o loʻo i ai, ua lava le fiva i totonu o le laau, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le fatu. O le maso e amata ona sili atu ona lelei le galue, o le avanoa e atiaʻe ai se fatu fatu i le maʻisuka e le aofia ai. Afai e masani ona e inuina vailaʻau e faʻavae i luga o le laau, o le ae mafai ona faʻamautuina le maualuga o le mamafa ma toe faʻaauau galuega lelei o le fatu.

I le tulaga o le cholesterol, o nisi o sooupu e fausia le laau e saofaga i le mea moni e faapea, o le faagasologa o le faaleagaina o meaola le lelei o le mea e sili atu ona malosi, ae o le "lelei" e mafai ona saʻo lelei le tuufaatasia. O se taunuuga, e mafai ona faia le puipuiga lelei o le tupu mai o le atherosclerosis.

Ia, e tusa ai ma le faʻaogaina o le tino, o le ata e foliga sili atu. Faatasi ai ma vailaau masani, e mafai ona vave faʻaumatia le malosi. O le faagasologa o le aveeseina o toxins leaga mai le tino ua faatelevaveina. Afai e iloagofie e le tagata maʻi faafitauli i le galuega o le talo, o le a mafai ona aveese mea uma e mafai ona fai, e le mafai ona mou ese le lagona o le manava.

A uma ona ave faʻamalosi i aso uma, e mafai ona faʻaumatia faʻamalosi talafeagai, lea e iloa e masani ona nonofo i le manava, ma e mafai ona toe faʻaleleia le microflora saʻo.

Ma, ioe, aua nei galo e uiga i le maʻisuka. O vailaʻau e fesoasoani e faʻamaonia le maualuga o le suka i le toto, ona o le gaioiga ole glucose absorption e telegese.

Ae o iinei e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi i se fomaʻi ina ia le tupu le inisalini o le inisalini pe o le suka e le paʻu tele.

E faʻapefea ona aʻafia le tino i se laau?


E i ai le tele o faʻamatalaga e fautuaina ai e faʻaaoga le laau mo togafitiga faafomaʻi. O le mea moni, mo lenei mea e tatau ona e ave se aofaiga tele o le oloa ma faʻafefiloi ma isi mea.

O le faʻamoemoega o le toe faʻaleleia e tulaʻi pe afai e saʻo le saunia o le fomaʻi ma ia amanaʻia fautuaga uma.

Ae o le faagasologa o le sauniuni o vailaau togafitiga e faigofie, e manino lava le mulimuli i faatonuga.

O lea la, o a isi mataupu e fautuaina e faʻaaoga vailaʻau e faʻatautu i luga o le fenugreek:

  1. O le maʻi suka,
  2. O se faʻamaʻi viral poʻo ni maʻi faʻalaʻi e maua mai i le fiva,
  3. I le tulaga o le paʻu faafuasei o le mamafa,
  4. Afai e le lava ni malemoni o feusuaiga,
  5. Afai ei ai ni faʻafitauli i faʻataʻitaʻiga o feusuaiga a fafine,
  6. Le faʻaleleia o le lactation,
  7. I le taimi o le maitaga.

I tulaga uma o loʻo faamatalaina i luga, e fautuaina e faʻaaoga fenugreek. Mo se faataitaiga, afai tatou te talanoa e uiga i le anemia, ona faʻafetai lea i le i ai o le uʻamea, e mafai ona faʻaleleia le tulaga o le uamea, e pei ona e iloa, o le mea lea e masani ona avea ma mafuaʻaga o le anemia.

I le tulaga o se faʻamaʻi poʻo se siama, e tatau ona faʻafefiloi le meli, lemoni ma fatu laau, ona e tago lea i lenei vailaau i le vevela maualuga. O se taunuuga o ia togafitiga, e tatau ona faaitiitia le vevela.

Afai e te manaʻomia vave le mamafa o le mamafa, ona manaʻomia lea ona e saunia se vaiinu e faʻalagolago i fatu o le laau. O le iʻuga, e foliga mai e i ai ni aʻafiaga i luga o le tino, ma faʻamamaina ai le manava. E fesuiaʻi ile aveeseina o le suavai. E tatau ona e tagofia le inu ava malosi i luga o se manava gaogao ma, ia le itiiti ifo, tolusefulu minute ao le i faia le taumafataga. A maea lea, o le a lagona e le tagata maʻi se lagona o le atoaga ma o se taunuuga e matua itiiti lava meaʻai.

Ona o le mea moni, o le fenugreek o loʻo i ai saponini, pe'ā uma ona faʻaaogaina pea le laau, o le a mafai ona toe faʻafoʻi le aofaiga na misi o le testosterone i le tino o le tane. O le meafaigaluega o se aphrodisiac sili ona lelei.

E i ai le aafiaga lelei o le laau i le tino o le tino. E mafai ona faʻaleleia lelei le maualuga o hormones fafine, o se taunuuga o le faʻalauteleina o le faʻalagona ma le tino o le feusuaʻiga lelei.

O faʻamatalaga e uiga i mea faʻamalolo o fenugreek o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

Fesoasoani Helba

O le GI e 30. O lona uiga e mafai ona e faʻaaoga le helba mo le maʻisuka. Fenugreek faʻamautu le suka, faʻaosofia le gaosiga o le inisalini ma pulea le cholesterol. E le gata i lea, o le mamafa e masani lava. Le tuufaatasiga o le laau:

  • puipuiga i le tele o aofaiga, e tutusa lava lona faaaogaina i carbohydrates,
  • tamaoaiga i vitamini vitio - tele A, D, E, vaega B,
  • minerale.

Faʻafetai i lana vailaʻau sili ona lelei, Helba o se taʻitaʻi i vailaʻau faʻamaʻi.

O le a le aafiaga o Helba i le maʻisuka?

  1. O lenei laau e matua aʻafia i le faʻamautuina o fefaʻatauaʻiga taua: protein, carbohydrate, lipid, mineral.
  2. O se meafaigaluega lelei lea ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic - e faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  3. Ua toe faʻaleleia le galuega a le pancreas - o lana galuega faalilolilo.
  4. O faʻasologa e faʻaaoga lelei ai le inisalini.
  5. Ua faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.
  6. O le tino o le tino ua toe faʻaleleia. E tutusa lava le mea e fai mo le endocrine.
  7. Puipuiga tele mai faʻafitauli o le maʻisuka.
  8. E fesoasoani i le leiloa o le mamafa, faʻaitiitia le manaʻo, faʻaleleia le aoga o taumafa maualalo-kalori.
  9. Aveese toxins ma toxins mai le tino.
  10. O le vaivai o le toto, e faʻaleleia, faʻalauteleina le microcirculation, o se taunuuga, o le amataina o le maʻisuka ua puipuia.
  11. Ua toe faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.
  12. O le faagasologa o le faaputuputuina o siama o le tino i totonu o le ate ua faaitiitia - o se faigata tele lea o le maʻisuka, o le gasegase gaʻo.
  13. Fesoasoani e faʻasaʻo le atuatuvale.

O fatu Helba e maua ai le faʻamalologa i le tino, faʻamavae mafuaʻaga o se maʻi mama.

Auala e faʻaaoga ai Helba

O fatu o lenei laau aoga e talafeagai e avea o se faʻasologa mai lea taimi i lea taimi. E talafeagai foi le togafitiga e aveesea ai se maʻi mama. O le tapulaa le umi o le vasega o le faʻatagaina o se masina. E tatau ona e inu i aso uma. Afai e manaʻomia, e toe faia togafitiga.

  1. E aoga le inu "lauti samasama" - mai fatu o lenei laau. E manaia le manogi ma le tofo, ei ai faʻamanuiaga mo le tino atoa. E faʻaititia le suka o le toto, e le o alualu i luma le maʻisuka, o le faʻamaʻi ua paʻu.
  2. Helba susu susu e aoga foi.
  3. O se teuteuga mai fatu o lenei laau o se meafaigaluega sili ona lelei e fofo ai se maʻi manaia.

Helba fatu teuteu mo le maʻisuka

Ina ia saunia, sasaa se sipuniti o fatu ma se tasi pe lua ipu vai. Ma le isi, o le oloa ua kuka i luga o le vevela vevela mo le lima minute, pe a uma ona faʻamamaina. Faatasi ai ma se tofo mauoa, e talafeagai ona faʻafefe le susu ile vai. Ave le fualaau faasaina e tatau ona avea ma ni nai taimi i le aso mo le afa o le ipu malamalama - i se mafanafana pe malulu foliga.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o le helba

  1. I le taimi o le maʻitaga - i le taimi nei, ua tulai le leo o le matua.
  2. Faʻatasi ai ma le faʻafefe o meaʻai mo mea taumafa.
  3. O le faʻamalosi o le tino poʻo le fomaʻi o se faʻalavelave foi lea.
  4. Afai ei ai ni neoplasms i le mammary glands.
  5. Ma le faʻaopoopoga o le toto.
  6. Afai ei ai le gasegase i le taimi o le paʻu.
  7. Faatasi ai ma le le mautonu.

Lauti samasama mai Aikupito. Faʻamanuiaga ma meatotino

1. Faamai o le paʻu. O le paʻu, lea e mafai ona faia mai fatu, e lelei mo le togafitia o faʻataʻi, faʻamaʻi faʻamaʻi, abscesses, ulia, ma na o le faamamaina foi o le paʻu.

2. O le tulaga lautele o le tino. O le faʻaaoga masani o le lanu samasoni e fesoasoani e faʻaleleia ai lagona.

3. Anemia. Ona o le mea moni e faapea, o Helba fatu e aofia ai le tele o uʻamea, e mafai ona inu le inu i le anemia. Ina ia mafai ai ona sili atu le faʻafefe o le uʻamea, e lelei tele le ave ma le meli po o aso.

4. Le aoga. Ina ia togafitia le le atoatoa, e sili lava le inu i le susu. Mo nei faʻamoemoega, e tatau ona totogia le faʻapitoa faapitoa i fatu fatu.

5. Sinusitis. Ina ia aveesea le sinusitis, e tatau ona e inu 3-4 kapu o le tipi malosi i aso uma.

6. Auro. E lelei atoatoa mo le togafitia o ituaiga uma o gasegase ma gasegase, e oo lava i ituaiga sili ona ogaoga.

7. Mea e toe faʻafoʻisia ai. Fesoasoani lelei i meaʻai paleni ma le mamafa o le tino, faʻapea foʻi ma tagata o loʻo feagai pea ma faʻafitauli.

8. Faʻatulagaina uma gaioiga faʻasolosolo i totonu o le tino, ma e fesoasoani foi i le faʻavave o le paʻu,

9. Faʻaaoga mo faʻamaʻi o le gaogao o le gastrointestinal. E vave lava ona faʻamamaʻo fatugaʻo, intestines ma le manava mai i toxins eseese ma siaki. E tasi lava i le tino, e ufiufi puipui o totoga i fusi puipui, lea e puipuia ai totoga mai aafiaga o mea leaga.

10. Soifua maloloina o tamaitai. Muamua lava, faʻaaogaina e le aunoa, e mafai ona e faʻaumatia le tiga i le taimi o le taamilosaga. O lenei mea e mafai ona faʻamatalaina i le mea moni e faapea o lona fatuga o loʻo i ai le diosgenin, lea i le fausaga ma le gaioiga e matua tutusa uma lava i le estrogen hormone. Ma i le mea e te faʻailo ai i le lauti, e mafai ona e faʻaumatia le mimiti o tagata vaivai, vaʻa, ma faʻamaʻi pipisi.Ma i lena tulaga, afai e te inuina pe a uma le fanauina, 5 mata tioata i le aso, ona mafai lea ona faateleina le susu ole susu.

11. Antipyretic. E fesoasoani foi i le mafanafana poʻo le faʻataʻi tiga.

12. Faʻaaogaina i le togafitiga o le faʻaleleia o le tino. Fenugreek o se tasi lea o togafitiga sili mo le fomaʻi, tuberculosis, pneumonia, bronchitis, faʻapea foʻi ma siama faʻaleagaina o viral respiratory or influenza.

13. Faʻaaoga i le cosmetology. O ituaiga uma o kulimi, shampoos, maso, fasimoli ma isi mea teuteu e faia mai ai?

? tupe i le fale.

O lenei vaiinu e tele isi mea aoga ma e aoga: mo tamaitai ma tamaiti, mo le leiloa o le mamafa, mo le lactation, mo le maʻisuka, mo le leai o se tamaititi, toe faʻafoʻi le tala o le tino ma e leai ni mea faʻalavelave. Ae ui i lea, e taua le matauina pe a uma ona faʻaaogaina le lanu lanu samasama, atonu e iai se manogi malosi ma se manogi manogi. E le tatau ona fefe lenei mea, talu ai o le gaioiga e faailoa ai le aveesea o toxins mai le tino.

E faʻafefea ona faʻaipoina le lauti tii mai Aikupito

Ona o le mea moni e leʻo faʻaaogaina i le taliaina lautele e pei o le lanumeamata poʻo le uliuli, ona tatau ai lea ona vaeluaina e le pei o tagata masani. Lauti samasama, nai lo lena, e le o se mea e gaosia, ae ua gaosia. Aʻo le i ai, e tatau ona faʻamago lelei mo aso e lua. A maeʻa, 1 teaspoon o fatu e tatau ona tumu i le 200-250 ml o le vai. Aumai le faʻafefiloi i se afaina ma faʻafefeteina mo le 8 minute. E le gata i lea, ina ia mafai ona sili atu ona aoga mea mai fatu, e tatau ona susu i le vai malulu muamua, ona kuka ai lea e pei ona faamatalaina i luga.

E faʻapefea ona fai le lanu samasama mo le leiloa o le mamafa Ina ia fesoasoani ia te oe e aveesea le mamafa, e tatau ona e patipasi se sipuniti ti lauti ma faʻaopopo le 30 kalama o susu. E tatau ona e inuina se mea inu ae leʻi alu i le moega i po uma. E le gata i lea, o loʻo i ai seisi auala aoga: i le tasi ipu vai, faʻaopoopo lua teaspoons o lauti. Aumai le paluga i se vevela ma kuka mo le fitu minute.

E le gata i lea, o loʻo i ai se isi auala sili, mo le mea lenei e tatau ona e 'ave le sipuni 1 o le fenugreek, 1 teaspoon o le turmeric, o sina caraway fatu, 100 kalama o le gaugau, ma le suamalie ma le lemon zest. O nei mea uma e tatau ona liligi ifo le 0.5 lita o vai inu ma kuka mo le tolu itula, faʻaosoosoina pea.

Auala e inu ai le lauti samasama mai Aikupito

O le chaman e faʻaalia i se mana faapitoa ma le manogi. E manaia tele i se mea e le mafaamatalaina le oona. E le gata i lea, o lo o malosi ai le tofo. Faatasi ai ma le manogi e mafai ona e lagona ai le manogi o se aso. O lenei lauti e le faʻaaogaina i meainu e mafai ai ona faʻamalieina le fiainu, i lenei itu, e le mafai ona onā i se tasi vaʻa. E inu le vai i ni tamai sipuni, e manaʻomia sina manava, ma lemu lemu ina ia maua ai le tofo lelei. E le gata i lea, e le tatau ona latou inu i se fatu loto po o le gaʻo, pe inu pe a uma le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi. Helbu e mafai ona faʻaaogaina e tusa lava po o le a le meaʻai.

I le taimi o le vavaeina, e mafai ona faaopoopo le susu nai lo le vai. E le gata i lea, ina ia mafai ona faaitiitia le tofo i se mea itiiti, e mafai ona e faaopoopo le lemoni, faapaleni.

O le tea e le o se aganuu e inu ai le suamalie, ae afai e faʻaaogaina oe i le suka, ona sili lea ona sui i le tasi le sipuniti o le meli. E le gata i lea, e taua le iloa e sili atu le aua le faʻaopopo i le inu lava ia, ae 'ai faʻatasi ma se ipu lauti.

I le mea e tupu ai le inu ina ia faʻaitiitia le mamafa poʻo le faʻaleleia o le lactation, ona tatau ai lea ona faaopoopo le susu o le povi. Ina ia faʻamaoaigaina ai i se tofo fou, 30 ml o le a lava. Ma e ui lava i le mea moni e ese le aoga o le la, e matua faasaina le inu i totonu o voluma tetele. I le mea e te inu ai mo le puipuia poʻo le togafitiga, ona ono lava lea o ipu e ono i le aso. A leai, e mafai ona e maua le tila, o se mea leaga tele mo le tino.

E uiga i faamanuiaga o le kinamona

O lenei mea manogi e masani ona faʻaaogaina e faaleleia ai le tofo o le ipu. Ae e iai foi isi meatotino e aoga i le tino. O le mea lea, e faʻaaoga lelei e togafitia ai faʻafitauli e pei o:

  • ituaiga 2 maʻisuka
  • vomiting ma le gaioiga
  • gasegase o le muso o le gastrointestinal,
  • leai se manaʻo
  • afaina
  • manava manava
  • se malulu
  • vaivai
  • misa
  • toto maualuga
  • faʻamaʻi fatu.

O se vaega foi o nifo oona, gutu o le gutu, suntone ma le balsamic lining.

Ae matou te fiafia i le lelei o le kinamona i le maʻisuka. E i ai le phenol i lona tuufaatasiga - o se vailaau faʻasaina ma mea e faʻaleagaina ai mea faʻasaina ma anti-inflammatory. Phenol faʻavave le metabolism o le carbohydrate, lea e fesoasoani i le faatumauina o le kulūkose.

I le faaopoopo atu i le phenol, o le kinamona e aofia ai:

  • B vitamini, vitamini A ma E, acid ascorbic - faʻamalosia le puipuiga, faʻamalositili le toe faʻaleleia o le tino ma faʻamautinoa le faʻaogaina o le tino,
  • calcium - e fesoasoani e faʻamalo faʻamaʻi fatu ma faaleleia le tulaga o le vascular network,
  • suauu taua ma gaʻo gaʻo - faʻaleleia le gaioiga o le tino, aveesea le cholesterol mai le tino,
  • tannins ma kulupu - faʻaleleia le galuega o le toto.

E i ai foʻi mea e aʻafia ai siama, antifungal ma faʻamalosia.

Le mea manaia: Ceylon cinnamon e maualalo lona kalori (na o le 250 kalori i le 100 kalama). Ma o le faʻaaogaina o lenei mea manogi e matua laitiiti lava, o le mea moni o le kinamoni moni e masani ona faʻaaogaina e le gata mo le faʻamalosia lautele o le faʻamaʻi poʻo le togafitia o le maʻisuka ituaiga 2, ae faʻapea foi mo le paʻu mamafa. E sili ona lauiloa o se meafaigaluega e pei o le kinamona ma lefir - 1 teaspoon ua faaopoopo i le 1 ipu inu. mea manogi, ma e na o le 2 kalama, ma e tatau ona e inuina ae lei moe.

O le sukanamon i le maʻisuka e galue e pei ona taua i lalo: e faʻaolaina ai le tino e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o le insulin, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le suka o le toto.

Ae o nisi suʻesuʻega ua faʻamaonia ai i nisi tulaga e leai se faʻaitiitia o le suka toto toto, ae, i le isi itu, o se siʻitia. E mafua lenei mea i uiga taʻitoʻatasi o le tino, o le mea lea e tatau ai ona amata ma le faaeteete togafitiga o le kinamona ma sili atu i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

O se isi suʻesuʻega na faʻamaonia ai e maualalo ai le toto i le 24% ma le cholesterol e tusa ma le 18%. O lenei malosi e taua tele: mo tagata gasegase e iai se siama o le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina le kinamona mo le faʻaitiitia o le toto suka.

E sili ona aoga lona faʻaaogaina e faasaga i le maʻisuka faatasi ai ma mea nei:

  • laʻau
  • Ginseng Siberia
  • solofanua solofanua
  • fenugreek
  • kaluka
  • oona oona
  • panax
  • alpha lipoic acid.

Se mea tāua: e ui lava o mea aoga o le kinamona i luma o le maʻisuka ua faʻamaonia faʻasaienisi, o lenei mea manogi e le o se vailaʻau, ae na o se meaʻai faʻalaʻau. E le aoga le suia o le faʻaaogaina o fualaau faʻatauina faʻatasi ai ma togafitiga - e sili atu ona talafeagai le galue i se auala faigata, faʻaaogaina o le kinamoni o se vaega faaopoopo i togafitiga o le maʻisuka.

O le kirimoni ua talitonu o se oloa saogalemu i le maʻisuka. Ae afai o le maʻi lava lea e tasi o loʻo i ai faʻafitauli fofo, o lenei oloa e ono faʻaleagaina ai. E le gata i lea, e ui i le mea moni o le kinamona e maua ai le toto toto, e le fautuaina e ulufale i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai:

  • o loʻo i ai se uiga faʻafefe i le mea manogi,
  • o le fafine o loʻo i le tulaga poʻo le susu,
  • o loʻo i ai se uiga e faʻavaveina le toto,
  • o loʻo manino mai le toto
  • ua maua i le maualuga o le maualuga,
  • o loʻo i ai le tino i totonu o le manava.

O aoga o lenei oloa e le mafai ona faʻafitia, ae i le togafitiga e taua tele le taua o le faasūsūina o le suka, aʻo le mea muamua lava, e le afaina.

O le faʻaaogaina o le kinamoni mo le maʻisuka atonu o se tasi lea o mataupu autu e mafaufau i ai. O le iloaina o mea tau vailaau o le oloa e lelei, ae e manaʻomia ona latou maua le saʻoga aoga, aua afai e te faʻaaogaina le kinamoni e le saʻo, e faigata ona ausia le mea e manaʻo ai.

O le sipuniti o mea manogi e fefiloi ma lua laulau punetini o le sua o le vai, ona sasaa lea o nei mea uma i le vai mafanafana (e le sili atu ma le 60 tikeri le maualuga o le suamalie, a leai o le a amata ona faʻasaoina le toxins). E mafai ona faʻamalolo le paluga mo le 30 minute, ona tuʻuina atu lea i le pusaaisa i le po. I le taeao, i luga o se manava gaogao, inu le afa o le tautua. Ma i le afiafi, ao le i momoe, inu le afa lona lua.

Kefir ma le suka suka

O lenei meafaigaluega i le "faavae" o le a fesoasoani i le faaitiitia o le mamafa (ona o le maualalo o le kalori content), ae afai e faaopoopo i ai mea e tele, e mafai ona faaaoga saogalemu i le maʻisuka e avea ma auala e faaleleia ai le galalaina, maua ai mea e faaitiitia ai le manao ma taofia ai le faaputuputuina o le kulukose i totonu o le tino.

Auala e kuka ai: 1/2 teaspoon o le paina o le afamonua ua palu ma le 1/2 teaspoon o le fatu o le fatu, ma sasaa le paluga i le pito o le naifi. E fautuaina e sauni se mea inu i le taeao, ao leʻi faia le taeao, ma inu loa.

E mafai foi ona e faʻapipiʻi le kinamoni i paluga, keke tiisi. apu ma moa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le kinamona o se mea aoga tele: e maualalo le maualuga o le suka, faʻavavevave le gaosiga o le suka, ma faʻaleleia puipui a le tino. Ma e na ona avea ai ipu ma mea sili ona lelei. O se tasi lea o nai "fualaau oona" e manaia e fai, ma o le aafiaga e lelei tele.

  • VKontakte
  • Odnoklassniki
  • Mail.ru
  • Olajournal
  • Telegram

Saienitisi mai atunuʻu atunuʻu e pei o le Iunaite Setete ma Siamani ua latou iloa le aoga o le suauʻu o Hilba i le togafitia o le tele o faamai. O la tatou kamupani e maua mai ai suauu masani lea o le a fesoasoani e faʻamaonia le tulaga lautele o le tino.

Faʻamanuiaga o le faʻatauina o suauu i le ISAR-CO

O le kamupani o se taʻitaʻi i le gaosia o suauu, ma e mafai ona tatou ofo atu:

  • Mea faʻanatura. O le nofoaga o le kamupani i Cairo e mafai ai ona maua le tulaga maualuga, mea masani mo le suauu.
  • Tuuina atu i soo se mea i Rusia. I le faʻatonuina oa matou oloa, e mafai ona e mauaina uma i Moscow ma soʻo se isi lava aai i Rusia.
  • Faʻailoga faamaonia. O pepa uma talafeagai ma laisene mo le gaosiga o oloa o loʻo maua, pe a manaʻomia, e mafai e le kamupani ona tuʻuina atu i le tagata faʻamatalaga le tului.

O le suauu Hilba o se oloa e faʻaaogaina uma i vailaʻau faʻapitoa i foliga o mea teuteu, faʻamalosi, ma i totonu o le aganuu masani i foliga o suauu, faafesagaʻi masks, sipuni.

O le togafitiga e maua mai i le suauu, faʻatasi ma le manaia o le manogi ma le sogisogi, e mafai ai ona faʻaaogaina ma le manuia i vaega eseese o vailaʻau ma le kukaina, lea o tausaga taʻitasi o loʻo maua atili ai ma sili atu ona lauiloa.

Le talafaasolopito o le faʻaaogaina o laau vao

Fenugreek (taʻuina o le igoa o lenei laau ma le atuatuvale i luga o le vowel i le uluai siata) e tele igoa. O loʻo taʻua o le shambhala ma le fenugreek, o le kamela ma le vao Eleni, o le ufiufi lanumoana ma le solo, o le 'oti ma le pulou, uzo-suneli ma le muthroom grass, chaman ma helba, e 130 ituaiga o lenei laau e lauiloa ma o le aiga legume.

O le talafaasolopito o Shambhala e matuā manaia lava, mo tagata na amataina lenei mea manogi na faʻaaoga e fai ma auupega! Ina ua osofaʻia e Roma Roma i Ierusalema i le 60-70 TLM, ao latou osofaʻiga i luga o puipui o le aai, na liligiina ai le suauu palu i luga o ulu o tagata puipui o loo siomia ai, lea na faaopoopo i ai le fatu fenugreek.

O le suauu na mafua mai i fatu ua uma ona totoina na matua paolo, ma e toetoe lava a le mafai ona aʻe i luga o faasitepu ma lenei suauu i puipui o le aai ua osofaia.

Na matauina e Eleni anamua e faapea o manu e ai i fenugreek tusa lava pe latou te le mananao e ai isi meaai. Na amata ona sasaa i totonu o vaomatua mo solofanua mamaʻi ma faapea ona togafitia ai i latou mo faamaʻi. O le taimi lena na sau ai le igoa Fenum Grekum (ona faaitiitia lea i Fenugreek) - vao Eleni.

O nei fenugreek ua sasaa i totonu o le lelei o le fafagaina lelei o meaai, e maua ai le lelei o le tofo ma faia atili ai meaʻai mo manu.

O laau o Shambhala sa faaaoga i le afifiina o mumumu i Aikupito Anamua.

Initia Brahmanas faʻaaoga fenugreek faʻatasi.

O tamaitai i harem (e pei o tamaitai i aso nei o le itu i Sasae) na latou 'aina fatu o le shambhala fugalaau ina ia maua ai lalelei lauulu ma sisiʻo ma o latou fatafata.

O Fenugreek na fafaga foi i meatotino a Charlemagne. Na faʻaaogaina e le tupu e fai ma fofo mo le pala.

Ma o lenei, ua manatu le fenugreek o se togafitiga lelei mo le vave o le lauulu ma ua faʻaaogaina e faʻaleleia ai le tuputupu ae o lauulu.

Faʻavae ma kalori Fenugreek

Mo le 100 g o le telefoni, 323 kcal.

FuaMasima i le kalama (g)Calories i kcal
1 sipuni1032,3
1 sipuni3064,6
1 ipu (200 ml)150484,5
1 ipu (250 ml)210678,3

Fenugreek Nutrition Facts

100 g o fenugreek ei ai gaʻo (6.4 g), carbohydrates ma protein i se aofaiga tutusa ma le 20% o le masani masani.

Fatisi Mama (% o le gaʻo atoa)Ava gaʻo (% o le gaʻo gaʻo)Oona gaʻo (% o le gaʻo atoa)Carbohydrate (g)Protein (g)
17285558,3523

Vitamini ma Minerale

O mea aoga o le fale o loʻo faʻamatalaina e ala i le i ai o le tele o vitamini ma minerale e faʻamalosia ai ona fatuga.

Lisi o vitamini i fenugreek i le 100 g.

p> Lisi o minerale i fenugreek mo le 100 g o oloa:

Fenugreek e tatau ona i ai ona meatotino faʻamalolo i ia vailaʻau faʻasolosi e pei:

  • tigonin, trillin,
  • Yamogenin, Diascinum,
  • diosgenin.

I lona tuufaatasiga o loʻo i ai ni vailaau oona:

  1. Vitexin ma isovetexin.
  2. Homooreala ma vicenin.

I le avea ai o se faʻaopoopoga o loʻo i ai i le tuufaatasiga o le laau:

  1. Choline ma suauu taua.
  2. Mea inu maona.
  3. O le fiva masani.

O le a ia fesoasoani i togafitiga! O se tuufaatasiga taua o vailaʻau kemini i totonu o se laau e mafai ai ona faʻaaoga uma i faʻamaʻi ma faʻamaʻi aloaia. Fenugreek e faʻaaoga i togafitiga o le tele o faʻamaʻi.

Faʻaitiitia le faʻavaivai o le a fesoasoani i lenei vao.

Fenugreek mo le maʻisuka

Fenugreek mo le maʻisuka

Fenugreek mo le maʻisuka e faʻaaoga ona o lona gafatia e faʻaitiitia le suka o le toto. O lenei laau tulaga ese o se tasi lea o vailaʻau faʻamaʻi ua iloa talu mai taimi anamua. Fenugreek e taua o fenugreek, hay fenugreek, helba, shambhala ma e faʻaaoga i le tele o atunuu o se vaifofo mo le tele o faamai. I Aikupito, latou te inuina leuti mai le tagata faʻataʻavalevale i taimi uma ma ua taʻua o se fofo mo le fiaselau faʻamaʻi.

Fenugreek (Fenugreek) ua lauiloa foi o Trigonella Foenum Graecum - o se tasi o vaega o le fesoasoani CuraLin. O fatu o loʻo i ai ni filo e faʻaleleia ai le gaosiga, faʻasaʻolotoina, ma le lagona o le inisalini. Fenugreek foi e fesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalamalamaina o gaʻo i le tino.

Suesuega e faamaonia ai le lelei o le faʻaaogaina o fatu fenboreek i le gasegase o le faʻamaʻi i tagata gasegase ma le ituaiga muamua ma le lua o le maʻisuka.

I le cosmetology

Ua faʻaaogaina e le 'au togafitiga fenugreek e faʻamalosi ai le lauulu i le togafitiga o le laititi ma le seborrhea:

  1. Ina ia faʻaumatia meaʻai, faʻamalosia le folasia o le lauulu i le po i le vai mafanafana suamalie. I le taeao ua paʻu'ū i latou i se tulaga o le mushy ma sapalai i totonu o le sipuni. Fufuluina le tele o vai mafanafana pe a maeʻa le itula.
  2. Pe a paʻu le ulu, o le paʻu mai laʻau ua faʻafefiloi ma le vai. O le mea e tupu ai le vevela o le mea e pipiʻi i totonu o lauulu lauulu. O le ulu e afaina i se pulou. Fufuluina pe a uma le fasefulu minute. Toe faia le faiga faʻavaiaso seia oʻo ina maua le manaʻoga.

Latou te faia foi mea e faʻamama ai, fafagaina, puipui faʻamaʻi, ma masini mo le faʻasaʻoina o le edema mai le tagata vaʻaia. Mo se masini faʻamamaina, faʻafefiloi fenugreek faʻamalosi i le olive olive. Faaaoga mo le 10-15 minute i luga o foliga, fufulu ile vai mafanafana.

Mea e fiafia i ai e uiga i fenugreek

  • O faʻamalologa o meatotino a fenugreek ma lona malosi e faʻamalolo ai ua faʻaaogaina talu mai aso anamua. E oo lava i le faifilosofia ma le fomaʻi o Avicenna na ia faʻaaoga vao i lana faiga e togafitia ai tiga i totonu o le manava, o le fatafata, o le maʻo ma le tino o le tui, ma talitonu ai o loʻo i ai le malosi o le laau. Na matauina e Hippocrates le shambhala i ana tusitusiga, ma tautala e uiga i le mutia o se fofo.
  • I Aikupito anamua, sa saunia mea manogi i luga o lona faavae ma tatala ai manua ma le togi o togafiti na togafitia ma i latou.O mea mucous o le mutia na faʻateleina ai le faʻamalolo ma faʻamalolo le mumu.
  • I Saina, sa togafitia fenugreek mo faʻamaʻi na mafua ai le fiva ma le mumu o le vevela.
  • Na faʻafeiloaʻi foi e le au monks o le Middle Ages vailaʻau faʻatoʻaga i la latou faiga.
  • I le 19 senituri, na taʻua e Lydia Pinkham le fenugreek o le mea aupito sili ona maua i le seneturi, aua o loo i ai le viosgenin, e talitutusa lava ma le estrogene hormone. E faavae i luga, na ia faia se fualaau faasaina lea e fesoasoani i tamaitai e faatumauina lo latou ola maloloina.
  • Fenugreek o le faavae lea o le tele o pusa tioata.
  • E tele tele meaʻai i totonu o fenugreek nai lo salati lanu meamata.
  • O fatu laau e matua faigata lava ona faʻagasolo i le fale i le paʻu paʻu. E sili le lelei ona saunia i latou.
  • O fatu e sili ona lelei teuina i totonu o se pusa lapoa, tapuni. Faʻamalamalama le susulu o le la ma le teuina umi o taimi e mafai ona faaleagaina ai o latou uiga. O fatu laau e matua faigata lava ona faʻagasolo i le fale i le paʻu paʻu. E sili le lelei ona saunia i latou.
  • O le lauti Fenugreek e le o gaosia, ae ua kuka mo sina taimi i le vai inu.

O se mea matagofie lenei fenugreek. E tulaga ese i lona ala. E mafai ei tatou taʻitoʻatasi ona faʻaaoga mea aoga o fenugreek uma e fofo ai faafitauli tau le soifua maloloina, tausia lelei foliga, ma saunia mea manogi ma le masani ai. O le mea pito sili ona taua, ia taumafai e matau le faʻaleleia o mea uma, ina ia le afaina ai lou tino ma ia le lagona ai le solia ma le faʻaleagaina o lenei mea totino.

Faʻafefea ona aʻafia le maʻisuka i fenugreek

O le aʻafiaga o fatu fugalaau (Trigonella foenum graecum) i luga o le kulukose toto ma le lipid serum lipid sa iloiloina i tagata maʻi o le insulin ma le maʻisuka ituaiga 1. Isocaloric diets (faʻaaogaina elemene muamua e faʻavae i luga o le faitauga faigofie o le kalori) faatasi ai ma aunoa ma le faʻatalanoaga na tuʻuina atu i se tasi taimi mo se vaitaimi e 10 aso. O le paʻu e aunoa ma se fua o le fenugreek fatu (100 g), vaevaeina i ni lua tutusa, sa aofia i le taumafataga ma sa tuuina atu i le taimi o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi.

O se meaʻai faʻataʻitaʻi e faʻaitiitia ai le faʻavaveina o le toto toto ma le faʻaleleia atili o suega o le toleniga o le glucose. O le faʻaitiitia o le 54 pasene i le 24-itula o le glucose excretion na matauina. O le tele o le serum cholesterol, LDL ma le VLDL cholesterol ma triglycerides na matuā faʻaitiitia foi. Ole fua ole HDL cholesterol e lei suia. O nei taunuuga e faailoa ai le aoga o fatu fenugreek i togafitiga o le maʻisuka.

Fenugreek i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e fefiloi ma le vao o le agamalaʻau ma le sigismum

O le aʻafiaga o le faaopoopoina o le paluga palu o togafitiga faʻaleagaina e tolu i le taumafa - Saina suʻesuʻeina fualaau oona (lat. Momordica charantia), syzygium yambolan (lat. Syzygium cumini) ma fenugreek (o mea uma na aofia ai i CuraLin) na faʻaaogaina ma faʻaaogaina glucose 60 tagata e le o insulin-male male diabetic.

Sa vaevaeina tagata mama i ni vaega se lua o le 30 tagata. O le vaega I tagata na tuʻuina atu i ai se faʻapalapala o le faʻafefeteina o le paʻu i le ituaiga o capsules, na tuʻuina atu i ai tagata gasegase II i lenei paluga o se faʻaopoopoga i kuki. O le faʻaopoopoga o le 1 g o lenei paluga mo le 1.5-masina, ona oʻo ai lea i se isi faʻaopoopoga i le 2 g mo le isi 1.5 masina, na faʻaitiitia ai le maualuga o suvavave vave, faapea foi le maualuga o le kulukose i tagata maʻi maua i le maʻisuka. I le maeʻa ai o le 3-masina le faʻaaogaina o vailaau oona (hypoglycemic) (faʻafefiloi), o le faʻaititia o le faʻaaogaina o fualaau oona i luga o le vailaau faʻasaina e ala i mataupu.

Na faaiuina e faapea o le 2 g o le paluga o paluga o togafitiga masani i vailaau masani e mafai ona faʻaaoga lelei e faʻaitiitia ai le kulūkose i le toto o le maʻisuka. O le mea lea, e tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o tagata fomaʻi i tagata gasegase e pei o le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻaleleia le tulaga lautele o tagata gasegase maua i le maʻisuka.

Will Helba fesoasoani i le maʻisuka

O le laau sili ona aoga mo le soifua maloloina o le tagata o le helba poʻo le tagata vaʻavaʻa. Talu mai taimi anamua, faatasi ai ma lana fesoasoani, ua faʻaumatia e tagata le tele o gasegase eseese. Toa manaia, manogi manogi - e le o mea matagofie uma o lenei laau. Le Helba Cure Type 2 O le maʻi suka? E fesuisuiaʻi i totonu o nai masina e mafai ona e faʻaititia le suka e aunoa ma le faʻaaogaina o tupe faʻaopoopo, faʻatasi ma le fesoasoani a fenugreek.

Fualaau aoga

Lauti samasama. Ina ia saunia, faʻafeiloaʻi fatu o le helba i le vai malulu mo le sefulu minute. Ona faamamaina loa lea ma falai sina mea itiiti. I le taimi nei, faʻapipiʻi le vai i luga o se afi seʻia oʻo mai le afifi muamua - i le taimi nei, sasaa le helba. Tasi ma le afa lita o le vai 20 kalama o fatu. Ua aumai le laulau i se vevela ma kuka mo se isi minute. fafaga le vai mo le kuata o le itula. E talafeagai le faaopoopo atu o le meli ma le lemon.

Helba Oriental - o se mea e le masani ai ma faʻamalosi, e matua lelei lava ma maloloina. Ina ia saunia, sasaa le tolu lita o le vai ma faaopoopo se sipuni tele o fenugreek, limasefulu kalama o le kuka ma le teaspoon o le turmeric. O le isi, faʻaopoopo le afa o le sipuniti o le kumini, o le sua ma le sua o le lemoni e tasi. O nei mea uma e kuka mo le lima minute, a maeʻa ona ia toe faʻamalosi mo le isi tolu itula.

E i ai so latou faʻamalologa i le tulaga o se maʻi maʻi Helba. E tele a latou meaʻai e tatau ai mo le tino o le tagata. Sprouts e faʻamamaina toto ma gaʻo, ate. O le taimi o le Germination e tasi le vaiaso. O lenei vailaau e tatau ona faʻaaogaina saʻo - e mafai ona e faʻaopopo i le soupisi poʻo le salati. O le sipuni i le aso o le a lava. O le taunuuga sili ona lelei e mafai ona matauina pe a uma le masina.

Ina ia mafai ona faatoilaloina le maʻi, e tatau ona e talitonu ae aua le fiu, aua le faavaivai. Faatasi ai ma le fesoasoani a le helba, ua mafai ai ona faatoilaloina se maʻi mama. O lea, e tatau ona e onosai ma amata togafitiga.

Le faʻaogaina o fatu o le helba mo le maʻisuka ma le paʻu o le mamafa

I le amataga lava o le atinaʻeina o tagata soifua, e le gata ina fafagaina ai laau, ae laveaʻi i latou mai maʻi eseese.

O mea faʻamalolo o helba, poʻo hay fenugreek, fenugreek, ua lauiloa talu mai le taimi ua maeʻa.

O lenei laau ua faʻamautuina lona tulaga i le kuka, togafitiga faʻalaʻau, cosmetology. Leitioa a taʻua Helba o le masiofo o vailaau o vailaau anamua.

O le a le helba?

Hay fenugreek, poʻo le helba (itu i sasae o le igoa), o se laau taʻitasi e iai le manogi malosi mai le aiga legume, o se aiga vavalalata o le clover ma le clover.

O se togavao e 30 cm ma luga. E i ai se aʻa taua malosi. O lau e talitutusa ma na o le uumi, tolu.

Fenugreek fugalaau e laiti, lanu samasama, e taʻitoʻatasi pe taitoalua foi ile pito o lau. Acinaciform fua, e oʻo i le sefulu centimita le umi, e tusa ma le 20 fatu. Fenugreek fuga i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.

Laʻau e seleseleina pe a masani ona masani. Faʻaaogaina e avea o se faʻavasegaina poʻo se mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi. O lau lanu meamata e maualuga lona taua ma e mafai foi ona 'aina.

I le faaopoopo atu i le matagofie o faʻamatalaga o le tofo, o loʻo i ai i le laau se faʻamalologa i le tino o le tagata.

Faʻafetai i le tele o meaʻai ma fualaʻau, o loʻo i ai se faʻamalologa, puipuiga ma toe faʻaleleia.

I vailaau, o le fenugreek e faʻaaogaina e faʻaleleia ai le gaioiga o le fatu, ma faʻamaʻi pipisi, maʻi vaivai, ma le maʻi.

Vailaau faʻamaʻi

Fenugreek fatu o loʻo faʻaalia e le maualuga maualuga o mea mucous (e oo i le 45%), gaʻo ma pulu, lea e mafai ai ona faʻaaoga lelei e avea o se sui faʻamalosia lautele.

E aofia ai foʻi:

  • filifili
  • masani
  • nicotinic acid
  • alkaloids (trigonellin, ma isi),
  • saponins steroidal,
  • sitaili
  • flavonoids
  • suauʻu manogi
  • elemene taua, aemaise lava le tele o seleni ma le magnesium,
  • vitamini (A, C, B1, B2),
  • amino acids (lysine, l-tryptophan, ma isi).

O fatu e avea ma suauu ma magnesium i le tino ma, pe a faʻaaogaina e le aunoa, ia maua mai le puipuiga o le kanesa. O le laau e aofia ai i le tele o meaʻai.

Faʻataʻitaʻiga

Helba ei ai se anti-inflammatory, mea faʻamalolo. O fua e faʻaaogaina i fafo mo le gaosia o ni faʻamau mo le phlegmon, felon, maʻi suppurative o se natura purulenti. O le falemaʻi faʻamalositisi e faʻaaogaina mo le gaosiga o siama gasegase o loʻo faʻaaogaina i suauu.

O le laau ei ai lona estrog-tutusa aafiaga. O loʻo i ai se lisi tele o faʻamaʻi faʻamaʻi lea e mafai ona faʻamalolo e ana fatu.

Fenugreek e toe faʻafouina le faʻasalaga o fafine i lalo o se moa; Mo le soifua maloloina o tamaitai, o fatu e maloloina lelei pe a fufulu.

Mai aso anamua, na 'aiina e fafine i le itu i sasaʻe ona o latou lalelei. Fenugreek fatu e maua ai le lauulu o se susulu faapitoa ma le matagofie, faʻaleleia lo latou tuputupu aʻe, ma puipuia le pala.

I totonu o le vaega o meaʻai, o le laau e galue o se sui soʻo. E faʻaolaina ai le sosolo ma e mafai ona avea ma vailaʻau antipyretic. Helba e sili ona aoga mo faʻamaʻi e aʻafia ai le faaletonu i le tino o meaʻai, anaemia, neurasthenia, undercavelopment, ma isi.

O le laau e maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga ona o mea o le seleni, lea e fesoasoani i le tino e faʻaaogaina ai le okesene, ma e iai foʻi lona aʻafia ma le faʻasao. Helba e fafaga ai toto, gaʻo ponaivi, neura ma totoga i totonu. E aoga tele i le vaitaimi o le toe faʻaleleia ma le malosi atoa o le tino.

Ua leva ona gauai atu fomai i aso nei i lenei laau matagofie. Ua faʻamautuina o le fenugreek ei ai lona faʻasalaga i luga o gutu o le endocrin, e fesoasoani e faʻapupulaina ai maso maso, ma faʻalauteleina ai le manaʻo. E faʻaaogaina mo le faʻaogaina o le tino, e faʻamalosia ai le manava.

Fenugreek ei ai gaioiga gaioiga ma elemene e mafai ona ulu atu i sela taua o le tino. O se taunuuga o suesuega faasaienisi, na maua ai o le laau e puipuia le ate mai le faaleagaina.

O lona fatu e iai sona aʻafiaga o le antimicrobial. E le gata i lea, ei ai le aʻafiaga o le streptococci ma le staphylococci.

Fenugreek ata vitio:

Faʻaaogaina ma faʻailoga

O le faʻaaogaina mo fatulaʻau fatu e matua ese lava. E faʻaaogaina i le lauti, deco deco, tinctures. Faatasi ai ma le faʻaaogaina fafo, aemaise i le cosmetology, o mea manogi ma faʻaoga e saunia mai ia i latou.

Helba fatu, e pei o soʻo se vailaʻau vailaʻau, ei ai le faʻasaina:

  • maʻitaga
  • o se siitiaga taua o le suka o le toto,
  • uila i fafine
  • adenoma i alii
  • allergies
  • maʻi faʻamaʻi
  • eleʻele maualuga o estrogen poʻo prolactin.

O le mea lea, ina ia aloese mai le le talafeagai o taunuuga, aʻo leʻi faʻaaogaina lenei mea poʻo lena faʻasalaga, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi mo se fautuaga.

E faʻafefea ona kuka?

Afai e leai se isi faʻamatalaga, o fatu o le fusi i luga o le eleele ua vaivai mo le 5-7 minute i luga o le vevela ma le inu (1 tbsp. L / 350 ml o vai). E fautuaina e aua le faʻafefe le vai. E tatau ona lanu samasama lanu matagofie. Afai e faʻapogisa le faʻafefeteina, maua se tofo oona, ona uma lea ona fai sina mea itiiti i luga o le afi.

O Helba e mafai ona kukaina i le faʻalaʻau, poʻo le susu e mafai ona faʻaaoga nai lo le vai. O le vaega lona lua o le vai e sili ona lelei mo le paʻu.

E faatagaina e faaopoopo le moa, lemoni (fualaau suamalie) po o le meli. I le taumalulu-taumalulu, e mafai ona e kukaina le helba ma fualaau aina, faʻapipiʻi mea uma i le susu, faʻaopoopo sina tamaʻi meli.

E mafai ona fausiaina fatu i le po i se vevela e faʻaaoga ai le tutusa o le paʻu ma le vai. Ae ui i lea, o le helba ua kuka e sili atu ona lelei ma tofo.

Vitio mai Dr. Malysheva e uiga i fenugreek:

E faʻapefea ona ave mai le maʻisuka?

Fenugreek ua fautuaina mo le maʻisuka. O loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i luga o le tino, fesoasoani e toe faʻafoʻi le pancreas, faʻamalosia ana galuega faalilolilo, faʻaitiitia le tetee o sosolo o le tino i le inisalini, faʻamaonia le metabolism, aveese le toxins ma toxins, ma faʻaleleia atili ai le kulūkose i sela, ma fesoasoani foi e aloese mai faʻafitauli matuia o le maʻisuka.

E faʻamalosia puipui o toto toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le thrombosis, e puipuia ai le alualu i luma o le gaʻo o le ate, fesoasoani e ola ai i le faʻalavelave e ala i le faʻaleagaina o lona aʻafiaga i le tino, lea e masani ona mafua ai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

I lenei faʻamaʻi, o le fenugreek e tatau ona ave i luga o se manava gaogao, faʻaaloalo i le mataupu faavae masani.

E tele suʻega mo le maʻisuka:

  1. Soak 4 tsp. fatu i totonu o se ipu malulu vai e kuka. Faʻamalosia se aso. Ave i le taeao i luga o se manava gaogao e tusa ma se itula ao lei faia le taumafataga autu. E mafai ona e inu naʻo le suavai ua afaina, ona ua uma ona faamamaina le gaʻo. I se isi filifiliga, ia 'ai foi fatu. E mafai ona e sosolo i le vai ma le susu. Afai e te inuina Helba susu faʻasusu faatasi ai ma fatu, e mafai foi ona suitulaga i le taeao.
  2. Faafefiloi fatu laau o le helba ma le paʻu mumu (2: 1). Tuʻu se sipuni se tasi o le mea e tupu mai ai ma se ipu vai (susu, vai, ma isi mea) ma inu. Inu se mea inu faapena a itiiti mai faalua i le aso. Faʻafefiloi mea nei i vaega tutusa:
    • fenugreek fatu
    • 'oti o'oti
    • pi masani pi
    • bearberry lau
    • Lauva o officinalis.
  3. Lua laulau punetini o le aoina mo vai inu (400 ml), faʻaauau pea le vevela mo le 20 minute, ona malulu, vevela. Inu se sipuni siva 3-4 taimi i le aso ao leʻi 'ai.

Faʻafefea ona faʻaaoga mo le paʻu mamafa?

Helbe e mafai ona fesoasoani i le faʻaumatia o paʻu faaopoopo. E faʻamalosia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le mea lea o le lagona o le fiaai, le lotovaivai e mafua ona o le fiaai ua faʻasese. E le gata i lea, o le laau o loʻo i ai le tele o le fib, amino acids, lea e faʻatino faapitoa i luga o le tulafono faatonutonu o metabolic processes i le tino. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fatu e avea o se mea manogi (1/2 tsp), e mafai ai ona e maua se lagona o le nofo filemu vave ma lelei atili.

Fenugreek fesoasoani e foia le faafitauli o taumafataga i le po po o le afiafi o le taumafa. O le isi auala e faʻaaoga ai le mea manogi o le faia lea o le lauti (1 laulau L. / 1 ​​tbsp o vai). Liligiina o le palapala eleʻele i le vai inu, ma faʻamalosi, e mafai ona e inu se mea inu e faʻafefe ai le fiaʻai ma fesoasoani e le 'ai i le afiafi.

Fenugreek e aafia ai le faapaleniina o le vai. O le laau e aʻafia ai le faʻaogaina o fualaau oona ma meaʻai, e maua ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa ma agamalu. Faʻaauau le maualalo o le faʻaitiitia o le vai i totonu o le tino, faʻamaonia le maualuga o le felafolafoai o le vai.

O le faʻaaogaina o le helba e fesoasoani i le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafuaseʻi, lea e matua lelei lava le faʻaogaina o le tino, e faʻamalo ai le afaina, ona o le a le mea e leiloa ai le puʻu (manava).

Vitio e uiga i le faʻaaogaina o le fenugreek mo le gau o le mamafa:

E mafai ona faʻatauina ni fatuga o Helba i maketi, i totonu o faleoloa faʻapitoa i le faʻatau atu o meaʻai maloloina, i matagaluega o supamaketi e faʻatau atu mea manogi, poʻo le alu i luga o nofoaga o faleoloa i luga o le upega tafailagi, o se lisi e mafai ona maua e ala i le ulufale i fesili talafeagai i le sailiga suʻesuʻe o lau sailiga (Google, Yandex, etc. .). Fenugreek o se vaega o le Hmeli-Suneli totoga, ma o le vaega autu foi o le mixing Curry.

Tuua Lau Faamatalaga