O faʻamaʻi fatu fatu faʻamaʻi e avea ma faʻamaʻi faʻamaʻi

O le maʻisuka o se faʻamaʻi faʻavaivai lea e atiae e avea o se taunuuga o le atoatoa atoatoa poo le le atoatoa o le hormone pancreatic - insulin. O se faʻamaʻi tuga lea na aafia ai le tele o tagata, o le pasene o togafitiga e matua maualuga lava, ma talu ai nei ua i ai se tulaga e faʻapupula ai. Afai e maua i le maʻisuka, e tatau ona mataʻituina le toto ma puipuia ai aʻafiaga e ono tupu.

Faʻaiʻuga o le maʻisuka: o a mea tatou te feagai?

O faʻalavelave o le maʻisuka o mea muamua ia e faʻafefe i ai, ma e mafai ona faʻamalosi, o lona uiga. faʻavave ona faʻaleleia pe faʻaleleia i se taimi mulimuli ane, e pei ona fai mai fomai, masani. O faʻafitauli uma o le maʻisuka e tasi le mafuaaga - suiga i le toto toto.

O faʻamaʻi o gaʻo, mata, ma le popolega o loʻo i ai i faʻafitauli masani ma sili ona taatele o le maʻisuka. I le avea ai ma tulafono, o faʻafitauli masani o le maʻisuka e tupu i totonu o le 5-10 tausaga talu ona faʻamaonia le maʻisuka.

O nisi taimi o le amataina lea o faʻamaoniga o le faaleagaina o fatuga, mata, ma le tino o le tino, ae maise lava i le vaʻaia, e faʻamalosi ai fomaʻi e mafaufau o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2, ma e na o le siakiina o le toto e faʻamaonia ai le faʻamaonia.

E faʻafefea ona aʻafia fatuga o le maʻisuka?

I le avea ai ma se "ola" mama, latou te faʻamamāina le toto ma aveese faʻamalosi o meaola oona - oloa gaosia mai le gataifale - mai le tino.

O la latou isi galuega o le faʻatonutonuina o le paleni-masima i le tino.

I le maʻisuka, o le toto e aofia ai le maualuga o le suka.

O le avega mamafa i fatugaʻo e faʻaleleia, aua o le kulukose e fesoasoani i le aveesea o le tele o le vai. Mai lenei mea, i le amataga o le maʻisuka, o le fesuiaiga o le filtration e faateleina ma oso ai le malosi tele.

O le tele o fausaga o le okeni e sili ona manaia o loo siomia e se paʻu pito i lalo. I le maʻisuka, e mafiafia, faapea foi ma mea vavalalata, lea e tau atu i suiga leaga i capillaries ma faafitauli i le faamamaina o le toto.

O se taunuuga, o le gaioiga o gaʻo ua matua faalavelaveina tele o le fatuina o le fatu fatu ua atiaʻe. E faʻaali mai ia lava:

  • o se faaitiitia i le lautele o le tino,
  • ulu matua
  • afaina fua o le tino - vomiting, manava,
  • vevela paʻu
  • o le foliga mai o se tofo i totonu o le gutu,
  • le manogi o le urine mai le gutu
  • puupuu le manava, lea e lagona mai le itiiti o le malosi faaletino ma e le o malolo,
  • gasegase ma gaogao i pito pito i lalo, e masani ona tupu i afiafi ma le po.

O nei faʻamaoniga e le vave aliali mai, ae pe a uma le silia ma le 15 tausaga mai le amataga o togafitiga faʻaleagaina e fesootaʻi ma le maʻisuka. I le aluga o le taimi, o loʻo faʻaputuina le kulimi i totonu o le toto, lea e le mafai e le gaʻo ona toe faʻamalo atoa. O lenei mea e mafua ai ni faafitauli fou.

Maʻisuka Nifropathy

O le nephropathy o le maʻisuka e faatatau i le tele o tulaga e faʻavasegaina o ni aʻafiaga tau fatuga o le maʻisuka.

O loʻo matou talanoa e uiga i le faʻaaogaina o fausaga vali ma vaʻa e fafaga ai i latou.

O lenei soliga o le soifua maloloina e lamatia i le atinaʻeina o le alualu i luma o le alualu i luma, lea e lamatia ai le muta i se tulaga umi - o se tulaga ogaoga.

I se tulaga faapea, o le fofo e mafai ona na o le faʻamaʻiina poʻo le suia o se fatuga foaʻi.

O le gasegase - faamamaina o le toto mai fafo e ala i meafaigaluega faʻapitoa - ua faʻamaonia mo le tele o faʻamaʻi, ae faʻatasi ma i latou o loʻo manaʻomia lenei faiga, o le toʻatele oi latou o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga II.

E pei ona uma ona taʻua, o le toilalo o se paga o totoga o le urinary autu i tagata ei ai le "sugar" faafitauli e tupu i luga o le tele o tausaga, ae le o le aliali mai o ia lava i le amataga.

O le faʻalavelave faʻapitoa na faia i vaega muamua, alualu i luma, e oʻo atu i se tulaga loloto, o le nephropathy o le maʻisuka. O lona tulaga, o tagata tomai faapitoa faafomaʻi ua vaevaeina i ni vaega:

  • o le atinaʻeina o gaioiga faʻasalalau e oʻo atu ai i le faateleina o le toto ma, o se taunuuga, o le faateleina o le fatu fatu,
  • itiiti le faateleina i le aofaiga o albumin i le urine (microalbuminuria),
  • o se alualu i luma alualu i luma i le maualuga o le proteinin protein i le urine (macroalbuminuria), lea e tulai mai i se talaaga o le faateleina o le toto toto,
  • le faʻaalia mai o le maʻi o le nephrotic, e faʻaalia ai le faʻaitiitia o le faʻatupulaia o galuega faʻamamaina.

Pyelonephritis

O le Pyelonephritis o se mea e le o ni faʻamatalaga faʻaogaina i fatugaʻo o loʻo i ai se aʻafiaga mai le aʻafiaga, lea e afaina ai le fausaga o le totoga o le urinary autu.

O se isi lava tulaga e ono i ai e avea o se isi maʻi, ae o le tele o taimi o se taunuuga o isi faaletonu o le soifua maloloina, e pei o le:

  • urolithiasis,
  • vailaau afaina o le fausiaina,
  • maʻisuka malosi.

Ae o le mea mulimuli, e masani ona mafua ai le pyelonephritis. I lenei tulaga, o le mumū o fatugaʻo o se taimi le tumau.

Ina ia malamalama i mafuaʻaga, e taua le malamalama e tusa lava po o le a le natura faʻaleagaina o togafitiga, e leai se patho faapitoa. O le tele lava o taimi, e afaina ai le afaina ona o le faʻaalia i microcganic coccal and fungi.

O le tulaga e faigata i le mea moni e faapea o le maʻi o le faʻatasi ma le faʻavaivaia o le tino puipuia.

Glucose i le urine e fatuina ai se nofoaga lelei e totoina ai mo pathogens.

O le puipuiga o fausaga o le tino e le mafai ona faʻatinoina atoatoa a latou galuega, o le mea lea e atiina ae ai le pyelonephritis.

O microorganisms e aʻafia ai le faʻaaogaina o fatugaʻo, e oʻo atu ai i le fausiaina o pulupulu o le toto e faʻataʻamilo i le leukocyte.

O le atinaʻeina o pyelonephritis mo se taimi uumi e mafai ona faʻanofo ma e le afaina, ae o le faʻaleagaina ma le manuia e ono tupu mai:

  • urinary function e mafatia. O le aso o le urine ua faʻaitiitia, e iai faafitauli i le urination,
  • o se tagata na faitio i tiga tiga i le itu o lumbar. E mafai ona tasi le itu poʻo le vaeluaina, tulaʻi e tusa lava po o le a le mea e faʻaaogaina ma le gaioiga faaletino.

Fatu fatu

O le fatuina o fatu fatuga na mafua ona o mafuaʻaga eseese, ae o le tasi auala poʻo le isi e masani ona fesootaʻi ma le faʻafitauli ole gasegase.

O le faia o oxalates e mafai ona maua i le tuufaatasia o le oxalic acid and calcium.

O ia fausaga o loʻo faʻapipiʻiina i ni pusa eleelea ma se mea le mafaamatalaina, lea e ono afaina ai le epithelium o le pito i totonu o fatugaʻo.

O maʻa fatuga o se mea taatele i tagata e maua i le maʻisuka. Faʻaleagaina mea uma - faiga faʻaleagaina i le tino ma, aemaise lava, i fatugaʻo. O faʻasologa e faʻalavelave ai le toto, ma le le lava. Meaʻai paleni o meaola e faʻaleagaina. O se taunuuga, o fatugaʻo e le lava le maualalo, lea e faʻagaoioia ai le faʻatinoina o le galuega. O lenei mea e mafua ai le faʻavaeina o paʻu oxalate.

O le hormonone aldosterone, o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le eleele ma e manaʻomia mo le faʻatonutonuina o le maualuga o le potassium ma le calcium i le tino, e leai se mea e manaʻomia. Talu ai ona o le faaitiitia o le gasegase i ai, o masima ua faaputuputu i fatugaʻo. O se tulaga e atiaʻe e fomaʻi urolithiasis.

Maʻisuka cystitis

Cystitis, o se mea masani lava.

E masani o ia i le toatele e pei o le mumu o le vevela o se natura faatosina.

Ae ui i lea, e toaitiiti tagata latou te iloa o le maʻisuka o se tulaga lamatia lea mo lenei maʻi.

O lenei tulaga ua faamatalaina e:

  • afaina atherosclerotic o vaʻa tetele ma laiti,
  • malfunctions i le tino puipuia, lea e faaitiitia ai le malosi puipuia o le mucosa vevela. O le okeni e faigofie ona aʻafia ai i aʻafiaga o le fugalaau.

O foliga mai o cystitis e le mafai ona matau. Na ia lagonaina:

  • faafitauli i fua o le urine. O le faagasologa e faigata ma tiga,
  • tiga i le pito i lalo, manatuaina o le vavalalata. Latou te mafua ai mafatiaga sili aʻo taumafai e faʻataʻitaʻi,
  • toto i le mimi
  • faailoga o le inupia, o se tasi o ia mea o le faateleina o le vevela o le tino i se talaaga o le general malaise.

O se vaega o togafitiga o le faaletonu o le urinary system i le maʻi suka o le tatau ona tuufaatasi ma se seti o fua faatatau mo togafitiga autu.

O lona uiga o le filifiliga o fualaau faasaina ma a latou tui e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi.

O le mea lea, pe a maua le nephropathy, e suia suiga a le pulega o le maʻisuka. E i ai se manaʻoga e faʻamalo nisi vailaʻau poʻo faʻaitiitia a latou vailaʻau.

Afai o le filtration galue e faʻaalia ma le faʻaeteete, o le fua o le inisalini e faʻafetaui i lalo. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, o gaʻo vaivai ua le mafai ona aveesea mai le tino i se taimi tatau ma i le aofaʻi tatau.

O togafitiga mo le vevela (cystitis) i le maʻisuka e aofia ai:

  • aveina Furadonin fa taimi i le aso, i le 6 itula. I le isi itu, e mafai ona faʻasinoina le Trimethoprim (faalua i le aso, i vaeluaga tutusa) poʻo Cotrimoxazole,
  • o le tofiaina o vailaʻau faʻasaina (Doxycycline or Amoxicillin) mo se vaitaimi e tolu aso i le tasi ma le afa vaiaso, e faʻatatau i le foliga ma le mamafa o maʻi,
  • aveina o antispasmodics.

O se tulaga taua o le faʻaleleia atili o le ava i le vaitau o le inuina o vailaʻau, faʻapea foʻi le faʻatinoina o le faʻaogaina o togafitiga a le tagata lava ia.

O maa laiti e mafai ona aumaia i nisi taimi i se auala masani, ma o maʻa lapoa e sili atu le faʻaogaina. Ona fautuaina lea e fomai. E moni lava lenei mea pe a faʻamaonia e le televise ata o le oxalate e manaia ma e lamatia ai le ola pe afai e gaoioi ma tapuni le taʻavale.

O se tasi o nei mea o se metotia lea e mafai ai e oe ona faʻaumatia le tuusaʻo tuusao i totonu o le vavao o le okeni.

Faʻaleagaina le paʻu i le paʻu, ma o le taimi toe faʻaleleia e sili atu ona puupuu nai lo le taoto masani.

O le nofo i se falemaʻi e gata i le 2-3 aso, ma o le mea sili e puipuia ai le toe faʻaleleia o le a tausisia tulafono faʻavae paleni na faʻatutuina e le fomaʻi.

O lea la, o faafitauli i le urinary system in the diabetes, o le mea e leaga ai, e le maalofia. Ae peitai, e le faapea e le mafai ona tau. O le faʻaalia o uiga faaalia i lona lava soifua maloloina, togafitiga faʻapitoa i se fomaʻi ma le faʻatinoga o ana fautuaga o le a fesoasoani e faʻamafiesea ai faʻafitauli le lelei, faʻamautinoa le tulaga ma aloese mai faʻalavelave matuia.

Sini o faamaʻi

O mafuaʻaga autu o le maʻisuka i le salafa o le lalolagi e taʻua o le meaʻai ma le ola le mama. Peitai, i lo tatou atunuu, o se tulaga faifaipea o le atuatuvale i le faitau aofai o tagata ua faaopoopo i nei tulaga. O loʻo atagia mai i le fuainumera o le lalolagi: afai i Europa, o le toʻatele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o tagata matutua, o lo tatou faʻamaʻi masani e aafia ai tagata mai le 33 i le 55 tausaga. O le mea lautele, o tagata tomai faapitoa o WHO e taʻua o le maʻisuka "o se faafitauli o tausaga uma ma atunuu uma."

E lauiloa o le togafitiga o soʻo se faʻamaʻi i se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (i le 90% o mataupu o le maʻisuka ituaiga II) e manaʻomia le gauai faʻapitoa ma le tele o le malamalama. E le gata i lea, e masani lava o le faafitauli e vavalalata vavalalata ma le faʻalavelave faʻafitauli ma o lona taunuuga tuusao. O le maʻisuka ituaiga II e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o aʻa ma tino uma. O se taunuuga, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e 3-5 taimi e sili atu ona afaina ai i le stroke, e afaina ai le nephropathy o le maʻisuka, retinopathyneuropathy. O le mea lea, o le fesili o le: faʻafefea ona puipuia i latou mai le leaga ma vave le atoatoa le malosi?

Faʻamatalaga ma faʻamatalaga

Maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (DBP) - faʻaleagaina faʻasolosolo manuia o le fatu i le maʻisuka, faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le nodular poʻo le tufatufaina o le glomerulosclerosis, e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le gasegase taʻavale (ESR) ma le manaʻomia mo le faʻaaogaina o le toe faʻafouina o togafitiga (RRT): hemodialysis (HD), peritoneal dialysis, transplantation kidney.

Oona ma le ponaivi i le gasegase gase tumau (MKN-CKD) - le manatu o le faaletonu o le minerale ma le ponaivi i le atinaʻeina o le hyperparathyroidism, hyperphosphatemia, hypocalcemia, ma le faʻaitiitia o le gaosiga o le gaosiga e tusa ai ma le tala o le faʻaitiitia o le tele o mea faigaluega.

Faʻasologa o fatugao ma le pancreas (STPiPZh) - faʻatulagaga faʻapitoa o se fatugaʻo ma le pancreas i tagata e maua i le maʻisuka ma le toilalo taimi mulimuli.

O le nephrocardial syndrome (ituaiga 4) - o se faʻalavelave o faʻafitauli faʻapitoa o le pathophyiology o loʻo atagia mai ai le amataina o le matafaioi o le faʻasologa masani o togafitiga i le faʻaitiitia o galuega faʻapitoa, faʻataʻitaʻiga o le hypertrophy o le myocardial ventricular left ma le faateleina o le lamatiaga o le ogaoga o gasegase fatufatu e ala i hemodynamic, neurohormonal ma immuno-biochemical feedbacks.

O aʻafiaga o le maʻisuka i luga o le gaioiga galuega

Fatuga - o se faamama e faʻaaogaina ai e le tino o le tagata ni mea faʻaleagaina faʻaleagaina. O fatugaʻoa uma e tele le glomeruli, o le autu autu o le faamamaina lea o le toto. E pasi atu i le glomeruli e fesoʻotaʻi ma tubules.

O le toto i le taimi lava e tasi o loʻo aʻafia ai le tele o le vai ma meaʻai ma faʻasalalau i le tino atoa. O otaota e maua mai i le toto e tumau pea i fausaga faʻaanatura o fatugaʻo, pe a uma ona tuʻuina atu i le vevela ma lafoaʻi mai le tino.

I uluaʻi laʻasaga o le maʻisuka, o fatugaʻo e galue i se auala sili atu, lea e fesootaʻi ma le faateleina o le toto suka. O se tasi o ona tomai o le tosina lea o le vai, o lea o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ua maualuga le fia inu. O le tele o le vai i totonu o le glomeruli e faʻapupulaina ai le mamafa i totonu o le glomeruli, ma amata ona latou galulue i se tulaga faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi-o le fua faʻateleina o le filtration rate. O le mea lea, o gasegase e maua i le maʻisuka e masani ona tamoe i le faletaele.

I vaega muamua o le atinaʻeina o le maʻisuka, o loʻo faʻafefeteina membranes, ona o nei pulou e amata ona faʻamalosia i totonu o le glomeruli, o le mea lea, e le mafai ai ona faʻamamaina atoatoa le toto. O le mea moni, o gaioiga totogi e galue. Ae o le maʻisuka umi ua amata ona avea o se faʻamaoniga o le toilalo fatuga.

O le faaletonu o le Renal o se tulaga sili ona matautia, ma o lona lamatiaga autu o le oona faifai pea o le tino. I totonu o le toto o loʻo i ai le faʻaputuina o mea matautia oona o le gaosiga o le gataifale.

I le maʻisuka, o le aʻafiaga o le faʻauluuluga o le tino e le tutusa, i nisi o gasegase latou te maualuga atu, o isi e maualalo. E tele lava ina faalagolago i tulaga taua o le toto. E maitauina o tagata mamaʻi gasegase e maua i le maʻisuka e maua mai i le togafiti i taimi e tele taimi.

Paʻu oti

Faʻasologa o togafitiga faʻapitoa 1 - ogaoga maualuga ma ona aʻafiaga (ischemia, stroke, fatu).

O suʻesuʻega lata mai ua faaalia ai o le lamatiaga sili ona lamatia i le soifua maloloina o le tagata e maua ai le toto maualuga o le 115/75. E tusa lava pe o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maualalo lona malosi (e fai ma faataitaiga, 139/89) ma e le mafai ona togafitia e tusa ai ma fautuaga a le tagata, e pa'ū o ia i le tulaga lamatia e tasi o se tagata maʻi i le mamafa i luga aʻe o le 170/95. O le avanoa i le olaga faitino i lenei tulaga e le itiiti ifo i le 20%.

O le maualuga o le toto maualuga (AH) ma le maʻisuka e toetoe lava o taimi uma e alu faʻatasi. E silia ma le 40% o tagata maʻi mamaʻi o loʻo i ai le malosi o le inisalini. Fuainumera faʻamataʻu - toetoe lava 90% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka II ituaiga na maua i le maualuga o le maʻisuka.

O lenei mea e taʻu mai ai o le pathogenesis o faʻamaʻi uma o loʻo i ai se mea e masani ai, lea e mafai ai ona iloa i latou i le tino o le oti, faʻaleleia le tasi i le isi ma faʻaleleia ai le tino.

O le pathogenesis o le maualuga maualuga o le maualuga o le 12 vaega.Ae e oʻo lava i se tasi oi latou - faʻamalosia o le inisalini - e oʻo atu ai i le faʻamalosia o le CNS ona o le mea moni e faapea, a maeʻa ona 'ai, e masani lava ona faʻapupulaina le gaioiga o le telefoni i le fausaga o le mafaufau. E tatau lea mea ina ia faʻaaogaina ai le malosi faʻavavevave ma le tamaoaiga. I lalo o aiaiga o le insulin resistance, o loʻo i ai pea le faʻaleagaina tumau o lenei fausaga, o taunuuga e mafua mai i le vasoconstriction, faateleina le faateʻaina o gaioiga, ma le gasegase fou mai le itu o fatugaʻo. Ae o le mea pito sili ona taua, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka mulimuli ane, e atiina ae le tele o le hypersympathicotonia, lea e faʻaleagaina ai le taamilosaga leaga o le maualuga o le toto.

O vaega o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka i tagata mamaʻi o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka. O le mea lea, mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, e manaʻomia le mataʻituina o le toto (aso). E le gata i lea, i nei tagata gasegase ei ai le maualuga o le fesuiaiga i fua o le toto, lea o se tulaga lamatia mo le taʻavale o le cerebral. O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e vave ona tupu ma e afaina ai totoga.

O iʻuga o se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai i tagata e maua i le maʻisuka ma le maualuga o le toto, o le faʻaitiitia o le mamafa o le 6 mm, ma le mamafa o le diastolic e 5.4 mm, e tusa lava po o le a le vailaʻau o loʻo faʻaaogaina mo lenei mea, e oʻo atu ai i le faʻaititia o le lamatiaga o le ola faʻaletino e 30%. O le mea lea, pe a tatou atiaʻe se taʻiala tau togafitiga, o le sini autu e tatau ona faʻaitiitia ai le mamafa.

E taua le taulai atu e le gata i le gaioiga, ae faapena foi ile totoga o totoga, aua e le o fualaau uma e mafai ona faaitiitia lelei - muamua lava, e aafia ai beta-blockers.

O le faʻamaoniga o se tulaga lamatia maualuga o ia faʻamaʻi o loʻo i ai sini sili atu ona lelei mo togafitiga antihypertensive, lea e fautuaina e amata i fualaau faʻasaina. O le maualuga o le aʻafiaga mo tagata mamaʻi, e tusa lava po o le a le tulaga lamatia, e 130/80. E tusa ai ma tulaga ole togafitiga ole Europa, e leai se mafuaaga e faatonu ai togafitiga faafomaʻi mo tagata maʻi ma le maʻisuka poo le coronary Heart disease ma le maualuga o le mamafa ma pe a faʻaitiitia ile 140/90. Ua faʻamaonia o le maualalo o numera e le o faʻatasi ma se faʻalauteleina lelei o le faʻasolosolo, ma e mafua ai foi ona lamatia le atinaʻe o suʻesuʻega.

O le faʻalavelave o le loto

O le faaletonu o le fatu, lea e matua aʻafia ai le ala o le maʻisuka, e fesoʻotaʻi vavalalata ma le maualuga o le maʻisuka.

O le aafia o le maʻisuka i le tulaga o le alualu i luma o le faaletonu o le fatu ua faateleina le 5 taimi. E ui i le faʻaofiina o metotia fou o togafitiga, o le olaga faaletino ona o se tuufaatasiga o nei maʻi e lua, o le mea e leaga ai, e le faaititia. I le tulaga o faaletonu tumau o le fatu, o faʻalavelave faʻanatura ma suʻesuʻega e masani ona matauina. O le maʻisuka ituaiga II e faʻaleleia atili ai faʻafitauli o le gasegase i totonu o nei tagata gasegase. E le gata i lea, o le maʻisuka, e toetoe lava o taimi uma o le "filemu" suʻesuʻega o le myocardial i le mataituina i aso uma o le ECG.

E tusa ai ma le suʻesuʻega a Framingham, talu ai ua faʻamautuina le faʻamautinoaina o le le atoatoa o le fatu, ua maua ai e tamaitai le faʻamoemoe o le 3.17 tausaga ma tagata 1.66 tausaga. Afai o le oti tele i le 90 aso muamua e le faʻamaonia, o lona uiga o lenei faailoga i tamaitai o le a tusa ma le 5.17 tausaga, i alii - 3.25 tausaga.

O le lelei o togafitiga faasao o le faaletonu o le fatu ma le maʻisuka e le ausia i taimi uma le sini. O le mea lea, o le manatu o le cytoprotection metabolic, e faʻavae i luga o le faasaʻoina o le metabolism i le vaega o meaola o le ischemic, o loʻo galue malosi nei.

I tusi faafomaʻi latou te tusia ai ina ia iloa ai le polyneuropathy, e tatau i le maʻi ona sau ma se faitioga o le numera ma le mumu o tamatamailima. O le auala sese lea. E tatau ona malamalama o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka, maʻi fatu fatu, ma se isi "fusi" o faʻamaʻi faʻasalaga e sili ona popole e uiga i sina mea itiiti. O le mea lea, e le tatau ona e faalagolago i lenei faailoga. O le fomaʻi e tatau ona mataala i le faʻalauteleina o le fatu poʻo le i ai o le maualuga o le toto maualuga - o uluai nei "valaau" o le atinaʻe neuropathy.

Mataupu faavae autu mo le togafitia o tiga o le neuropathy:

  1. Etiological therapy (taui o le maʻisuka) - vasega I, maualuga o faʻamaoniga A,
  2. togafitiga faʻamaʻi - antioxidants, antihypoxants, vailaʻau faʻasolosolo - vasega II A, tulaga o faʻamaoniga B,
  3. fomaʻi faʻamalositino - faʻaitiitia o tiga o le tiga - vasega II A, tulaga o faʻamaoniga B,
  4. togafitiga o togafitiga, fualaau o fualaau oona, fualaau faasaina o fualaau faasaina, vasega II A, tulaga o molimau B,
  5. angioprotectors - vasega II B, tulaga o molimau C,
  6. togafitiga o le physiotherapy.

Faʻasologa o le faʻalavelave

Faatasi ai ma ituaiga uma o le polyneuropathy o le maʻisuka, e itiiti le gauai atu e totogi i le malosi o le neuropathy. E oʻo mai i le taimi nei, e leai se faʻamatalaga manino i lona faʻaogaina (e eseese mai le 10 i le 100%).

I tagata gasegase e maua ai le maʻisuka o le neuropathy o le maʻisuka, ua matua faateleina le maualuga o le tino. O le faʻaleagaina o le faʻamaʻi e faigata tele, ae e mafai ona fai mai ma le mautinoa o le umi o le tagata e ola ai i le maʻisuka, o le sili atu foi lea e le mafai ona faʻafitia le suiga o le faʻaleagaina o mea na tutupu i le tino. O nei mea, o le cholecystopathy o le maʻisuka e tatau ona gauai faapitoa i ai, o se faʻamaʻi faʻaleagaina lea o le biliary tract, e aofia ai se seti o faʻamaʻi faʻamaʻi e mafua mai i le gallbladder, paila ma alalaʻau. I le tulaga o le mataʻituina o le tino, o le maʻi e mulimuli mai e mafua ai le "mafaufau faʻapitoa" ma o le faʻasolosolo o le neuropathy ua faʻaleleia atili.

Togafitiga o le faaletonu o le gallbladder i tulaga o le maʻi o le hypomotor aofia ai le faʻaaogaina o cholecystokinetics, e pei o le prophylaxis o le gallstone faamaʻi, o tagata popoto e fautuaina le ursodeoxycholic acid. Anticholinergic ma myotropic antispasmodics ua faʻaaogaina e faʻaitiitia ai osofaiga o le tiga.

O le atuatuvale o se vaega

I le faitau aofai o tagata, o le taimi o le atuatuvale e tusa ma le 8%, ae i le faaiuga a le endocrinologist lenei faailoga e oʻo atu i le 35% (o lona uiga, e toetoe 4 taimi sili atu). E tusa ma le 150 miliona tagata e mafatia i le faʻalavelave faʻalavelave i le lalolagi, e na o le 25% e mafai ona maua ai togafitiga. O le mea lea, e mafai ona tatou fai mai o se tasi lenei o faʻamaʻi e le sili atu ona faʻaalia. Faʻafitauli e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o le maʻi, o le faateleina o faitioga, o asiasiga i le fomaʻi, fualaau faasaina, faʻapea foʻi ma se faʻaopoopoga taua ole falemaʻi.

I le tulaga o le maʻisuka e tetee atu i le talaaga o le atuatuvale, o le lamatiaga e faateleina i le 2.5 taimi - faafitauli i le macrovascular, 11 taimi - faafitauli i le microvascular, 5 taimi le maualuga o le tino, ma le mamafa o le gasegase.

I lona manatu, e tatau ona taulai atu le mafaufau i luga o mea e mafai ona fai i fualaau, ona o le faaitiitiga o aafiaga i itu e taua tele mo tagata gasegase endocrinological.

Tulaga faatauaina e faavavau

O le mea moni, o se vaega itiiti lenei o faʻafitauli e mafua ai ona maua e le maʻisuka. Ae ua lava lo latou talisapaia o le ata le fiafia uma. O lenei maʻi e iai "tuaoi" e le faigofie ona faʻaumatia, ma o ana togafitiga lelei e manaʻomia ai se maualuga maualuga o tomai mai le fomaʻi. I tulaga o le faʻalavelave tele o falemaʻi faʻapitoa e iai ni tifaga e le gata, e toetoe lava a le mafai ona maua se taimi mo togafitiga mafaufauga lelei o se tagata maʻi i le maʻisuka "bouquet". O le mea lea, e tusa lava po o le a le taua o fautuaga WHO i le faitau aofaʻi e mataʻituina le mamafa o le tino ma o le a foliga mai o le a foliga mai, o le aso nei ua na o le pau lea o fautuaga e mafai ona taofia ai le maʻi suka.

    Faʻaaliga muamua mai le vaega: Mateʻo ma faʻamaʻi faʻatasi
  • Pau le nifo

Faatasi ai ma le eseesega o fomai nifo, e masani lava ona i ai tagata e feagai ma le gau o nifo. E tusa ai ma fuainumera, tagata taʻitoʻatasi uma ...

Taʻitaʻiga faʻaonapo nei mo le togafitiga o le faʻagasologa o le faʻamalosi faʻamalosi

O le faʻavavega o le fissure, poʻo le fusi o le anus o se taimi umi (sili atu i le tolu masina) le faʻaleagaina o le membrane mucous ...

Maualuga maualuga ma le maʻisuka

Talu ai ona o le maualuga o le lamatia o le atinaʻeina o faʻafitauli matuia ma se faʻasoa o le maualuga o le maualuga o le toto ma le maʻisuka, e tatau ona amata togafitiga o le toto maualuga ...

Totoina - o mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le totoina i soʻo se matua o se mea e le lelei. O le tele o faʻafitauli ma faʻafitauli, e vaʻaia mai se olaga pisi ma ...

Heart tachycardia

O lenei tulaga o se tasi lea o ituaiga o fesuiaiga o le supraventricular, ma ua faateleina le fua o le fatu. E masani lava, o se tagata i ...

Le aʻafiaga o le maʻisuka i luga o galuega fatugao

Fatuga - o se okeni ua tuʻufaʻatasia e fuafua e aveesea ai toxins, toxins ma le faaleagaina o mea mai le tino o le tagata. E le gata i lea, latou te faatumauina le vai-masima ma le paleni o le mineral i le tino. O fatugaʻo e aafia i le malepelepe o puipuiga ma gaʻo, i le gaosia o nisi o hormones ma vailaʻau o meaola e faʻasolosolo ai le toto.

O gasegase ma gaʻo o ni vaega se lua ia e masani ona maua i le tala tutusa. Faʻaleagaina o le fatu i le ituaiga o le maʻisuka e maua i itu uma lona tolu, ma i le 5% o mataupu - i se inisalini tutoatasi tutoʻatasi. O se maʻi tutusa e taʻua o le nephropathy o le maʻisuka, lea e aafia ai toto toto, capillaries ma tubules, ma ona o le le amanaʻiaina e oʻo atu ai i le fatu fatu ma isi faʻamaʻi matautia. O faʻafitauli o le urinary apparatus e maua foi mo isi mafuaaga:

  • mamafa tele
  • genis predisposition
  • maualuga le toto maualuga
  • maualuga o le cholesterol maualuga, ma isi.

O fatugaʻo o se okeni faʻalavelave, e aofia ai le tele o tuʻuga autu. O le cortex o le pito i fafo, ma le medulla o totonu. O le vaega autu o galuega e mautinoa ai o la latou galuega o le nephron. O lenei fausaga e fai ai le galuega autu o le urination. I tino taitasi - e silia ma le miliona.

O le vaega autu o nephrons o loʻo i totonu o le mea oona ma e na o le 15% o loʻo iai i le avanoa i le va o le cortical and medulla. O le nephron e aofia ai tubules o loʻo fefaʻasoaʻi, o le Shumlyansky-Bowman capsule ma se fusi o pito sili ona matagofie, o le myelin glomeruli, lea e avea ma faamama sili o le toto.

I le mea e sili ona lelei, o le myelin glomeruli e mafai ai ona tuʻuina atu le suavai ma mea faʻasolosolo i totonu ina ia alu ese mai le toto i totonu o le membrane. O oloa e le tatau ai le faaleagaina o oloa e faʻateleina i le faʻavave. O le maʻi suka o se faʻafitauli lea e tupu pe afai e tele atu le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto. E mafua ai le faaleagaina o membranes ma le faateleina o le toto.

A maualuga le maualuga o le toto, o fatugaʻo e tatau ona faʻamamaina atili toto. O le mamafa tele o le avega e tau atu ai i le faʻaogaina o nephrons, o latou faʻaleagaina ma le toilalo. Aʻo leiloa e le glomeruli o latou gafatia e faamama, faʻaumatia oloa amata amata ona faʻaputuina i totonu o le tino. O le mea e tatau ai, e tatau ona vavae ese mai le tino, ma e tatau ona puipui faʻamalosi talafeagai. I le maʻisuka - o mea uma e tupu i le isi auala. O faʻasologa e vaevaeina i ni vaega taua se tolu:

  1. Angiopathy - faaleagaina mea laiti ma toto tetele. O le vaega autu o le atinaʻe o le le lelei o togafitiga o le maʻisuka ma le le tausisia tulafono mo le mataʻituina o le kulūkose o le toto. Faʻatasi ai ma le faʻavevesi, o loʻo i ai le solia o le carbohydrate, protein ma le gaʻo gaʻo. O le televave o le matelaina o le tino ua faateleina ma o le toto e tafe i totonu o tamai vaa e mamafa, atherosclerosis forms.
  1. Vaʻaiga o le nephropathy o le maʻisuka. O le atinaʻeina o lenei togafitiga i le 70% o mataupu e mafua ona o le i ai o le maʻisuka. E atiina ae ma alualu i luma e tutusa ma le ala o le maʻi faʻamaʻi. O loʻo faʻaalia i le faaleagaina o vaʻa tetele ma le laiti, faʻamalo o latou puipui, ma faʻaalia ai foi se suiga talafeagai i sela ma le sui o la latou mea fesootai ma le gaʻo. I le nephropathy o le maʻisuka, ei ai le solia o tulafono faatonutonu o le mamafa i le myelin glomeruli ma, o se taunuuga, o le faagasologa atoa o le filtration.
  1. Vailaau faʻamaʻi. I le togafiti o le maʻisuka, o le toilalo o le tino vascular system uma e matua matauina lava. O se taunuuga, o le toilalo i le galuega a le tino o totoe o loʻo iloa. O lenei mea e mautinoa lava e tau atu i se faaitiitia o le puipuiga. Faʻavave ma le mafai ona faʻamausali atoatoa faʻamaʻi pipisi, o le tino ua faʻavaivai i le microflora pathogenic. O lenei mea e aʻafia ai i le atinaʻeina o le tele o faʻalavelave faʻapitoa i faiga o le le fiafia ma le faʻaalia o faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, pyelonephritis.

Symptomatology

E le vave iloa se tagata e uiga i soliga i le galuega a fatugaʻo. Aʻo leʻi amata ona faʻaalia e le fomaʻi, e pei o se tulafono, e silia ma le tasi le tausaga e pasia. O le faʻamaʻi e mafai ona tupu faʻamalosi mo le tele o tausaga. O faʻamaoniga o galuega le lelei e masani ona faʻaalia pe a oʻo i le 80% le leaga. E masani lava o le faʻamaʻi e aliali mai e pei ona taua i lalo:

  • fulafula
  • vaivaiga
  • leai se manaʻo
  • maualuga le toto maualuga
  • faʻaoga faifaipea,
  • fia inu tele.

I le faaleagaina o le urinary apparatus e sili atu i le 85%, latou te talanoa ai e uiga i le leai o se mea e tupu. O le faia o lenei suʻesuʻega e aofia ai le faʻamalosi e faʻaitiitia ai le avega ma tausia le soifua maloloina o le tino. Afai o lenei filifiliga e leʻi aumaia ai faʻamoemoega na faʻamoemoeina, ona mulimuli loa lea o le togafiti fatu.

Suʻega mo faafitauli tau fatugao

A maeʻa ona maua le tagata maʻi i le maʻisuka, e tatau ona sili atu lona gauai atu i lona soifua maloloina. Mo le olaga masani, e tatau i le tagata gasegase ona le gata ina mataʻituina le maualuga o le suka, ae ia maua foi se siamaina o totoga i totonu. O lenei mea e sili atu ona aʻafia ai aʻafiaga e sili atu ona faʻafitauli ma masani ona faʻafesoʻotaʻi i patho i lenei faʻamaʻi. O nei okeni e aofia ai fatugaʻo.

E tele auala faʻapitoa mo le faʻamaonia o faʻafitauli o loʻo galue i le amataga. Faʻamatalaga muamua:

  • Pasia se suʻega o le albumin - o lenei suʻega e fuafua ai le mea o loʻo i ai i le fua o le mamafa o le mole moleula i le urine. O lenei palatini ua faapipiiina i le ate. E tusa ai ma mea o loʻo i totonu o le vailaʻau, e mafai e fomaʻi ona suʻesuʻeina le amataga o le faʻaleagaina e le gata i gaʻo, ae faʻapea foi i le ate. O taunuʻuga o nei suʻega suʻega e aafia i le maʻitaga, matelaina poʻo le faʻamalalaina. Ina ia maua nisi faʻamatalaga auiliili, ua fautuaina e le au atamamai le taitaia faatasi ma se suesuega fatu.
  • Fai se suʻega toto toto. O le Creatin o le oloa mulimuli lea o le fefaʻatauaiga o aʻafiaga e aofia ai amino acids. O lenei vailaʻau o loʻo faʻapipiʻiina i le ate ma e aofia i le malosi ole gasegase o le toetoe o mea uma. E faʻateleina faʻatasi ma le urine ma o le faailo sili ona taua o gaioiga gaioiga. O le tele o le masani o le vailaau oona o loʻo faʻaalia ai le i ai o le faaletonu o le tino, e mafai ona taʻu mai ai taunuuga o le faʻamaʻiina o maʻi, ma isi.

A maeʻa le lima tausaga le umi o le faamai, e fautuaina e toe faia suʻega suʻesuʻe mo suʻesuʻega mo proteins (albumin) ma o latou gaosiga (fatufatu) i le ono masina.

  • O le faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga X-ray lea e fesoasoani e iloilo le tulaga lautele, foliga ma le faʻatinoina o tulaga o fatugaʻo. O loʻo faʻatinoina e ala i le faʻaalia o se sui soʻotaga i totonu o le tino, faatasi ai ma le fesoasoani lea e faʻaaogaina ai se ata x-ray e maua ai se ata o totoga urinary ma urinary. O le faʻamaonia i lenei faiga o le vaʻaia o le gasegase e vavalalata ai soʻo, ave fua o le kullufaga ma nisi ituaiga o faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻaaogaina o le tino.
  • O le ultrasound o se ituaiga o ultrasound lea e mafai ona iloa ai le i ai o ituaiga eseese o neoplasms, e aofia ai: faʻavasega poʻo maʻa. I se isi faaupuga, ia iloa lelei uluaʻi faailoga o urolithiasis, faʻapea foi ma le mauaina o le kanesa i le tino o le tino.

O faʻataʻitaʻiga ma le ultrasound e faʻaaogaina, e fai ma tulafono, e iloa ai faʻamatalaga auiliili auiliili o se talaʻaga o loʻo iai. Tofia e pei ona talafeagai mo se faʻamatalaga maʻoti ma le filifilia o se metotia talafeagai mo togafitiga.

Togafitiga ma le puipuiga

O le malosi o togafitiga e tatau ona o gatasi ma le siaki mulimuli. I le avea ai o se tulafono, o togafitiga uma e faʻatatau i le faʻaitiitia o le avega i fatugaʻo. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona faʻamautuina le toto ma faʻasaʻo le maualuga o le suka. Mo lenei mea, o vailaʻau e faʻamautuina ai le toto ma le suka toto e faʻaaogaina. Faʻatasi ai ma faʻalavelave faʻalavelave, e pei o faʻamalositino, faʻaaogaina fualaau faasaina.

I mataupu e sili ona faigata, pe afai e le aumaia e le togafitiga fua talafeagai, latou te faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga e faʻamama ai le toto. Afai e le o faia e le tino ana galuega tauave, latou te gaoioi i le mea e sili ona suia.

Togafitiga o fatuga ma le maʻisuka o se faagasologa uumi ma masani tiga. O le mea lea, o le auala autu ma saʻo o le puipuia o maʻi. O se soifua maloloina lelei e mafai ona faʻatuai pe taofia le faʻaalia o maʻi o nei totoga. O se olaga ola maloloina o lona uiga:

  • Totoina o le toto.
  • Mataituina o le cholesterol ma le kulukose o le toto.
  • Soifuaga ola malosi.
  • Faʻaaofiofia le mamafa masani.
  • Se taumafa paleni.

O se maʻi faʻamaʻi e tatau ona maua i le taimi nei o le ki lea i le fofoina o le faafitauli ile 50%. Aua e te mafaufau ia te oe, ma i le masalosaloga muamua o le le atoatoa o le galuega, ia vave ona e talanoa i se fomaʻi. Manatua o le maʻisuka ma ona aʻafiaga e leʻo se faʻasalaga i togafitiga tatau ma talafeagai.

1.1 Faauigaina

Maʻi Faigata Toma (CKD) - o se manatu e le o se mea e faʻaogaina ai le fatuina o le fatuga poʻo se faʻaitiitia o le fua o le filtration (GFR) o le itiiti ifo i le 60 ml / min / 1.73 m2, faʻaauau pea mo le sili atu ma le tolu masina, e tusa lava po o le a le faʻamatalaga muamua. O le CKD e sili ona taua mo tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka (DM), ona o le taua ma le manaʻomia o le faʻaopoopoina o auala i le siakiina, togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi, aemaise lava i tulaga laiti ma faigata ona faʻatuina le natura o le maʻi. Variants of patal glomeulosclerosis, faʻamaʻi o le urinary tract, o le glomerulonephritic chronic, fualaau faʻasaina, atherosclerotic stenosis o gataifale faalē, tubulointerstitial fibrosis, ma isi), o le i ai o faʻalavelave faʻapitoa, o le alualu i luma, o auala togafitiga, o se faafitauli faapitoa mo tagata mamai. talu ai o latou faʻaauau taimi faʻatasi o loʻo faʻateleina ai le faʻaalia.

1.2 Etiology ma pathogenesis

O le nephropathy (poʻo le faʻamaʻi fatu o le maʻisuka) (ND) o le iʻuga o aʻafiaga o metabolic and hemodynamic factors on microalcircular body, modulated by factors genetic.

Hyperglycemia - o le autu autu o le amataina o le toto o le nephropathy, e ala i auala nei:

- le faʻaaogaina o faʻamaʻi o le tino, le solia o latou fausaga ma galuega,

- aʻafiaga faʻamalosi faʻatasi ma le faʻamalosia o le protein kinase C enzyme, lea e faʻafoeina ai le gasegase o le gasegase, vavalalata, faagasologa o le tuputupu aʻe o le cell, gaioiga o mea e tupu aʻe ai le tino,

- faʻafouina o le faʻavaeina o aʻafiaga saoloto ma se aʻafiaga cytotoxic,

- faʻasologa o le faʻaaogaina o le glycosaminoglycan o le membrane o le glomerulus o le fatugaʻo - heparan sulfate. O le faaitiitia o mea o loo i le heparan sulfate e mafua ai le leiloa o le galuega aupito sili ona taua o le membrane i lalo ifo - o le filifilia o le totogi, lea e o faatasi ma le foliga mai o le microalbuminuria, ma mulimuli ane, faatasi ai ma le alualu i luma o le faagasologa, ma le proteinuria.

Hyperlipidemia - Se isi mea taua e mafua mai le nephrotoxic. E tusa ai ma manatu faʻaonapo nei, o le atinaʻeina o le nephrosclerosis i tulaga o le hyperlipidemia e talitutusa lava ma le faiga o le atherosclerosis vascular (o le faʻatulagaina o le suauu ma le mama maso o musika, o le mea e maua ai le LDL, LDL oxidized i itu uma e lua).

Proteinuria - O le taua pito sili ona taua o le le o le hemodynamic o le alualu i luma o DN. I le tulaga o le solia o le fausaga o le toe faamama, o le tele-protein molelaʻau e faʻafesoʻotaʻi ma le siaki ma sela o le renal tubules, lea e mafua ai le faʻaleagaina o vela, faʻavaveina le sclerosis o le glomeruli, ma le atinaʻeina o le fomalama i totonu o le tino. O le faʻamalosia o le faʻamautuina o tuilaʻau o le vaega autū lea o le alualu i luma o albuminuria.

Toto maualuga (AH) i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e atiina ae se taimi lona lua ona o le faʻamaʻi fatu fatu o le maʻisuka. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga maualuga o le maualuga i le 80% o mataupu e muamua atu i le atinaʻe o le maʻisuka. Ae ui i lea, i soʻo se tasi, o le a avea ma mea aupito sili ona malosi i le alualu i luma o le tino, o mea taua e sili atu ona taua i lona taua. O uiga o le maʻi o le maʻisuka o le solia lea o le paʻu circadian o le toto maualuga ma le faʻavaivaia o lona pa'ū o le tino i le po ma le vaʻaia o le maʻisuka.

Ole maualuga o le toto - O se taʻiala autu o le hemodynamic i le atinaʻe ma le alualu i luma o le nephropathy o le maʻisuka, o se faʻaaliga i le amataga o le hyperfiltration. O le mauaina o lenei mea matautia o se "breakthrough" minute i le malamalama i le pathogenesis o DN. O le masini e faʻaaogaina e ala i le hyperglycemia masani, muamua e mafua ai le galue ma suia suiga i gaʻo, e oʻo atu ai i foliga o albuminuria. O le faʻagaloaina o le taimi umi i se masini eletise malosi e amataina ai le faʻaleagaina o le faʻaogaina o fausaga lata ane o le glomerulus, lea e saofaga i le sologa lelei o le paʻu ma le faʻapipiʻiina i le mesangium region (faʻavae muamua). O le isi mea taua na maua, o le faʻamoemoe o le gaioiga aupito sili ona malosi o le faʻainitaneti o le renin-angiotensin-aldosterone (RAAS) i le maʻisuka. Ole maualuga o le angiotensin II (AII) i le lotoifale e 1000 taimi e maualuga ai nai lo lona masini plasma. O faiga o le togafitiga o le AII i le maʻisuka e mafua mai i le malosi o le vasoconstrictor, ae faapena foi i le galiferative, prooxidant ma le prothrombotic activity. I fatugaʻo, AII e mafua ai le maualuga o le intracranial, e fesoasoani i le sclerosis ma le fibrosis o le tino e ala i le tuʻuina atu o cytokines ma mea e tuputupu ae ai.

Anemia - o se mea tāua i le alualu i luma o le DN, e taʻitaʻia ai le hypoxia, lea e faʻatele ai le fibrosis interstitial, lea e fesoʻotaʻi vavalalata ma se faʻaitiitia o le galuega faʻapitoa. I le isi itu, o le ogaoga o le DN e mafua ai le atinaʻeina o le anemia.

Fuʻa i le avea ai o se tulaga tutoatasi mo le atinaʻe ma le alualu i luma o le DN i taimi o faʻalavelave matuia, e taʻitaʻia ai i le faʻafouina o le faʻalavelave popole popole, e aʻafia ai le toto ma le tele o le toto. O le taimi e tupu i le nicotine e mafua ai ona le afaina i le endothelial, faapea foi le hyperplasia cellular vasimal vascular.

O le lamatiaga o le atinaʻeina o DN e mautinoa lava e mafua mai i mafuaʻaga faʻavae. E na o le 30-45% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e faʻavaeina lenei faʻalavelave. O aʻafiaga faʻapitoa e mafai ona galue tuusao ma / poʻo faʻatasi foi ma genes e aʻafia ai faʻamaʻi cardiovascular, e fuafua ai le maualuga o le ono gafatia o le totoga o loʻo aʻafia i aʻafiaga o mea e faʻaleagaina ai le tino ma le hemodynamic. O le suʻesuʻega o loʻo faia i le itu o le fuafuaina o faaletonu o le tino e iloa ai uiga faʻavae o gaʻo i le lautele, faʻatasi ai ma le suesueina o genes e fesuiaʻi ai le gaioiga o le tele o enzymes, o le faʻaleleia, o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai i le atinaʻega o DN. Suesuega faʻapitoa (suʻesuʻeina o genomic ma le suʻeina o vailaau sui) o le maʻisuka ma ona faʻafitauli e faigata tele pe a tutusa tagata.

O taunuʻuga o le ACCOMPLISH, ADVANCE, ROADMAP ma nisi suʻesuʻega ua mafai ai ona iloa le CKD o se tulaga tutoatasi mo le atiaʻeina o cardiovascular diseases (CVD) ma le tutusa o le fatu fatu (CHD) mo le lamatiaga o faʻafitauli. I le faʻavasegaga o le cardiorenal relationships, ituaiga 4 (chronic nephrocardial syndrome) ua faʻaalia, lea e atagia mai ai le amataina o le matafaioi a le fomaʻi masani i le faʻaitiitia o galuega faʻasolosolo, fausia o le hypertrophy o le myocardial ventricular left and increasing the risk of serious cardiovascular events through hemodynamic general, neurohormonal and immuno-biochemical feedbacks. O nei mafutaga o loʻo faʻaalia ma le DN 2-6.

O le faitau aofaʻi o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le lamatiaga o le soifua maloloina o le cardiovascular i tagata gasegase i le HD, e tusa lava poʻo le a le matua, e tutusa ma le lamatiaga o le soifua maloloina o le loto i tagata maʻi e 80 tausaga pe sili atu. E oʻo atu i le 50% o nei maʻi na maua ai le siama o le myocardial asymptomatic. O le mea moni o le faaitiitia o le aoga tele ona o le atinaʻeina o DN ua faatelevaveina ai le atinaeina o le cardiovascular pathology, talu ai o loo maua ai le aafiaga o isi tulaga e le masani ai tulaga lamatia mo le atherogenesis: albuminuria, fulafula o le tino, anemia, hyperparathyroidism, hyperphosphatemia, le atoatoa o le vitamin D, ma isi.

1.3 Epidemiology

O le maʻisuka ma le CKD o ni faafitauli ogaoga faafomaʻi ma le tamaoaiga i tausaga talu ai na feagai ma le lalolagi i le faʻavae o le faʻamaʻi o faʻamaʻi masani. O le aʻafiaga o DN e faʻalagolago i le umi o le maʻi, faatasi ai ma le maualuga maualuga i le vaitau mai le 15 i le 20 tausaga o le maʻisuka. E tusa ai ma le Setete Resitara o le DM, o le faʻateleina o le DM e tusa ma le 30% mo le maʻisuka ituaiga 1 (ituaiga 1) ma le maʻisuka ituaiga 2 (ituaiga 2). I Rusia, e tusa ai ma le tusi resitala a le Rusia Dialysis Society mo le 2011, o tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka ua na o le 12.2% e maua ai gaʻo mama, e ui lava o le manaoga moni e tutusa lava ma atunuʻu atinaʻe (30-40%). O le kulupu o tagata gasegase e maua i le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻailoga muamua ma le faʻaleagaina o le tino, e tumau pea ona le amanaʻiaina ma suʻesuʻeina, lea e faigata ai ona vaʻai i le malosi o le faʻaauau o le ESRD ma le manaʻomia mo le OST. Ole soifua maloloina o le maʻisuka na amataina togafitiga mo HD e sili ona maualalo ile faatusatusa ma isi vaega ole nosolog, lea o loo faailoa mai ai le matafaioi tutotonu o le hyperglycemia i le faatelevaveina o le fausia o ni suiga faafesootai o foliga o le le atoatoa. Ole maualuga o le ola ola mo tagata mamaʻi e maua ile maʻisuka e maua ile gaosiga fatuga (aemaise lava le ola), lea e mafai ai ona tatou mafaufau i lenei metotia o le PST e sili ona lelei mo lenei vaega ole gasegase.

O le i ai o le DN o se mea e taua tele mo le atinaʻeina o le fatu cardiovascular pathology. O se suʻesuʻega o tagata i Alberta (Kanata), lea na aofia ai le 1.3 miliona tagata maʻi, na mulimuli mai mo le 48 masina, na faʻaalia ai le taua o le CKD faʻatasi ma le maʻisuka mo le atinaʻeina o le faʻataunuʻu o le myocardial (MI), e pei o MI talu ai. O le lamatiaga o le tino atoa o le tino, e aofia ai i le 30 aso mulimuli ane talu ai le faʻaleagaina o le myocardial, na maualuga i le vaega o tagata gasegase ma le maʻisuka ma CKD. E tusa ai ma le USRDS, ei ai ni eseesega taua i le taimi ole maʻi cardiovascular i tagata gasegase ma le CKD ma e aunoa ma le CKD, tusa lava po o le a le matua .

1.4 Faʻaogaina e tusa ai ma le ICD-10:

E10.2 - O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin e faʻamalieina i faʻamaʻi fatugao

E11.2 - O le maʻisuka e leai se inisalini e maʻi i le faʻamaʻi fatugao

E10.7 - O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin i le tele o faʻafitauli

E11.7 - O le maʻisuka e leai se inisalini e faʻamanuiaina i le tele o faʻafitauli

E13.2 - Isi ituaiga faʻamaʻi o le maʻisuka faʻamalolo i le faʻamaʻi fatugao

E13.7 - Isi ituaiga o maʻisuka faʻamalosia i le tele o faʻafitauli

E14.2 - O le maʻisuka lē faʻamaonia e faʻamalieina i le mata

E14.7 - O le maʻisuka lē faʻamaonia e faʻamanuiaina i le tele o faʻafitauli

1.5 Faʻavasegaga

E tusa ai ma le manatu o le CKD, o le iloiloga o le tulaga o togafitiga faʻapitoa e faʻatinoina e tusa ai ma le tau o le GFR, faʻamaonia o le sili ona atagia o le fuainumera ma le aofaiga atoa o galuega a nephrons, e aofia ai mea e fesoʻotaʻi ma le faʻatinoina o galuega e le o faʻasalaga (laulau 1).

Laulau 1. Laasaga CKD i tulaga ole GFR

GFR (ml / min / 1.73m 2)

Maualuga ma lelei

Faʻatonuina o le toilalo

Faalauteleina le faateleina #

# e aofia ai le maʻi le nephrotic (SEA> 2200 mg / 24 itula A / Cr> 2200 mg / g,> 220 mg / mmol)

Faʻasologa masani o albuminuria: masani (2, toe faia le suʻega pe a uma le 3 masina poʻo le taimi muamua). A fuatia le A / Cr i se vaega o le urine pe afai ole ratio ole A / Cr / 30 mg / g (> 3 mg / mmol), toe fai le suʻega pe a uma le 3 masina poʻo le muamua Afai o le GFR 2 ma / poʻo le A / Cr ratio> 30 mg / g (> 3 mg / mmol) faʻaauau mo le itiiti ifo ma le 3 masina, e maua CKD ma togafitiga. toe fai faalevaiaso.

O vaega o lamatiaga mo le atinaʻega o DN, lea e manaʻomia ona taitaia le siaki faaletausaga o albuminuria ma le GFR, o loʻo tuʻuina atu i le laulau 3.

Laulau 3. Vaega o aʻafiaga mo le atinaʻeina o DN e manaʻomia ai suʻesuʻega faaletausaga o albuminuria ma le GFR

Tagata mamai e iai le maʻisuka ituaiga 1 oeo loʻo maʻi i le aʻoga ma le faʻauluuluga

5 tausaga talu mai le amataga o le maʻisuka,

sili atu tausaga (IB)

Tagata mamai e maua i le maʻisuka 1, o loʻo maʻi i le pala

I le taimi lava e maua ai le siama

I le taimi lava e maua ai le siama

sili atu tausaga (IB)

Tina fafine e maua i le maʻisuka poʻo

gasegase e maua i le maʻisuka

1 le taimi i le tai tolu

2.5 Isi faʻataʻitaʻiga

  • I le tulaga o faigata i le suʻesuʻega a le tino ma le / poo lona alualu i luma vave, e fautuaina ai le faʻatalanoaga o le nephrologist

Le maualuga o le faʻamaoniaina o fautuaga B (o le maualuga o molimau o le 1).

Faʻamatalaga:E ui lava o suiga iloga o talafaasolopito i le maʻisuka glomerulosclerosis e masani ona fuafuaina i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le DM, i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le le atoatoa o le maʻisuka, o suiga morphology e sili atu ona eseese. I se faasologa o biopsies o fatugao i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, e oʻo lava i le proteinuria, o le suiga o le gasologa o le tino e maua i le toetoe 30% o mataupu. O le manatu autu o le DN e mafai ona ufiufi a latou gasegase eseese i le maʻisuka: o le lepela poʻo le lua o le atherosclerotic folasia, o le fibrosis tubulointerstitial, o le maʻi urinary tract, le nephrital interstitial, the drug drugs, etc. O lea la, o faʻatalanoaga a le nephrologist o loʻo faʻaalia i tulaga feteʻenaʻi.

  • Afai e talafeagai, faatasi ai ma metotia manaʻomia suʻesuʻega mo le suʻesuʻega o le faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka (albuminuria, urine sediment, creatinine, serum salum, fua faʻatatau o le GFR), faʻaopoopoga (suʻega faʻamalosi o le gaʻo ma masini vaʻaia, angiography faʻapitoa mo togafitiga o togafitiga faʻapitoa, masini vascular embolism, etc. .)

Le maualuga o le faʻamaoniaina o fautuaga B (faʻavae o faʻamatalaga e 2).

  • E fautuaina le siakiina o maʻi o le fatu cardiovascular in all patients with diabetes and DM.

Le maualuga o le faʻamaoniaina o fautuaga B (faʻavae o faʻamatalaga e 2).

Faʻamatalaga:GFR ma musika albuminuria e mafai ai ona faʻamalosi tagata gasegase i le maʻisuka ma le CKD e aʻafia ai faʻafitauli o le cardiovascular ma le toilalo o le taofiga (Ripoti 4). E mafai ona matauina metotia o suʻega faʻatagaina, ECG, EchoCG, ma isi mea faaopoopo: Suʻega faamalositino: suʻega taʻavale, uila uila

geometry), faʻatasi ai ma le faʻamalositino (scintigraphy) o le myocardium faʻatasi ai ma le faʻamalositino, faʻamaʻi echocardiography (faʻamalositino, ma le dobutamine), MSCT, Coronarography

Laulau 4. Faʻalavelave tuʻufaʻatasia o mea faʻapitoa i le cardiovascular ma le faʻamaʻiina o le tino i le CKD, faʻalagolago i le vaega o GFR ma albuminuria

Albuminuria ##

Faʻateleina pe laʻititi le faʻatupulaia

GFR vaega (ml / min / 1.73m 2)

Maualuga pe lelei

Laititi #

Laititi #

# maualalo le lamatiaga - pei o le faitau aofaʻi o tagata, i le leai o ni faailo o fatuga o fatuga, o vaega GFR C1 poʻo le C2 e le ausia ia taiala mo CKD.

## Albuminuria - o le fuainumera albumin / creatinine ua fuafuaina i se tasi (sili atu le taeao) vaega o le urine, ua fuafuaina le GFR e faʻaaoga ai le faʻataʻitaʻiga CKD-EPI.

3.1. Faʻatau togafitiga

  • Ua fautuaina ina ia ausia le taui o le gaʻo gaʻo e puipuia ai le atinaʻe ma faʻagesegese ai le alualu i luma o CKD i tagata mamai e maua i le maʻisuka

Le maualuga o le faʻamaoniaina o fautuaga A (tulaga o molimau o le 1).

Faʻamatalaga:O le matafaioi o le ausiaina o le carbohydrate metabolism compensation mo le puipuia o le atinaʻe ma le alualu i luma o NAMs ua faʻamaonia i le tele o suʻesuʻega: DCCT (UK Prospective Diabetes Study), ADVANCE (Action in Diabetes and Vascular Disease: Preterax and Diamicron Modified Release Control ) 10.11.

O le faʻagasologa o le Glycemic e faʻafitauli i tulaga ogaoga o le CKD mo ni mafuaaga. O le mea muamua lava lea, o le aʻafia o le hypoglycemia ona o le faʻaitiitia o le gluconeogenesis fou ma le faʻamalosia o inisalini ma antiglycemic agents ma a latou metabolite. O le aʻafiaga o le hypoglycemia e mafai ona sili atu nai lo le aoga o le pulea o le glycemic (e oʻo atu i le atinaʻeina o faʻasolosolo i le ola).

E le gata i lea, o le saogalemu o le hemoglobin glycini (HbA1c) o se faailoilo o le taui o le gaosiga o le gaʻo i nei laasaga o le CKD, e masani ona aumai faatasi ma le anemia, ua faatapulaa ona o le faaitiitia o le afa-ola o le toto mumu, suiga o latou meatotino i lalo o le aafiaga o metabolic ma mechanical factors, ma le aafiaga o togafitiga. O le tulaga e faigata i le mea moni e faapea o le hyperglycemia ogaoga, suia o mea aoga o le erythrocyte ma membrane hemoglobin, ma, e tusa ai, o le taʻitaʻiga i le hypoxia, faʻavaveina le faʻamaogaina o totola mūmū, o latou faʻaopoopoga i le maʻi mimiti, na o ia lava e mafai ona fesoasoani e faʻaititia le afa-ola o le toto mumu. E ui i lea, o le manaʻomia e pulea le glycemia i laʻasaga uma o le CKD e faʻamaonia ma le faʻaeteete tele pe a faʻateteleina, i le amanaia o le tele o le aʻafiaga o le soifua maloloina o le cardiovascular e tusa ai ma le matuia o le le toe faʻaleagaina. E sili atu ona faigata le puleaina o maʻi o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka maua togafitiga faʻamaʻi. O i latou nei o loʻo maua i le falemaʻi atoa o faʻafitauli o le micro-ma macrovascular, o le gaogao o le gaioiga o le tino, na faʻaalia i le le mafai ona iloa le hypoglycemia, ma le maualuga o le lamatiaga lautele ma le tino. I se tulaga ogaoga o le falemaʻi, e foliga mai e talafeagai le faʻaaogaina e le tagata lava ia o se auala e mafai ai mo le fuafuaina o faʻataʻitaʻiga o le faʻagasologa o le glycemic ma le filifiliina o fualaʻau e maualalo ai le suka mo le T2DM, i le amanaʻiaina o faʻamaumauga oi ai nei.

O fautuaga lata mai a KDIGO e mafaufau i le pulea lelei o se vaega o se fuafuaga ole gaioiga ole telefactorial e fuafua i le puleaina o le toto ma le lamatiaga o le cardiovascular. O fautuaga a le US National Kidney Fund (NKF KDOQI) e fuafua ai le maualuga o HbA1c maualuga i tagata e maua i le maʻisuka ma CKD, i le amanaia o mea lamatia:

O inhibitors ole Alpha glucosidase e i ai le faʻaititia o le hypoglycemic effects mo aʻafiaga (faʻavaeina o le kesi, manava manava) e faʻagata ai lo latou faʻaaogaina. O nei fualaau faasaina e le fautuaina mo le faaitiitia o le galuega faatino.

O le sailiga o le gaosiga o le gaʻo gaʻo e fetaui ma manaʻoga faʻaonaponei mo le aoga ma le saogalemu i tagata o loʻo i ai le CKD o loʻo faʻamoemoeina le faateleina o le fiafia i avanoa o fualaau faʻamalosi fou. Latou te faʻapipiʻiina le faʻamalosi o le falemaʻi e ala i le faʻaleleia o le peta-cell function, faʻaleleia le puleaina o le insulin i le glucose ma le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia, taofia le faʻaititia o le glucagon, le lelei o le cardiovascular, ma le mafai ona pulea le mamafa o le tino. O nei mea o loʻo folafola mai ma faʻamaonia ai le gasegase o le gasegase o le tino i le faʻalavelave faʻapitoa o se faʻalavelave faʻapitoa o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le CKD. O faafitauli tau gasegase (gastroparesis, enteropathy, etc., e masani lava ona atiae ma le manava), e faaitiitia ai le lelei o le ola, faafaigofieina le pulea o le glycemic, ma aafia ai le tulaga paleni, e tatau ona faapitoa le gauai pe a faaaoga le glucagon-like peptide agonists aggregate -1 (? GLP-1) . O le faʻaaogaina o le GLP-1 e mafai ona faʻamalosia ai nei faafitauli ona o le mafai gafatia e faʻaitiitia ai le motilusini gastric ma le absorption o le glucose, ae faʻapea foʻi fualaau e manaʻomia ai le faʻamautinoa tonu o le faʻaoʻo (immunosuppressants i tagata taʻitoʻatasi ma se fatuga ua gaosia). O le tuufaatasiga o le inisinia o le enzyme angiotensin-converting ma togafitiga - o se togafitiga talafeagai mo le CKD i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 - e manaomia ai le mataala faapitoa pe a faatonuina le tuulafoaia ona o le ono tulai mai o le faaletonu o le tino i le atinae o aafiaga i itu. I maʻi ma le GFR 30-50 ml / min / 1.73 m2, e manaʻomia le faʻamalosaga ma le faʻaeteete o le vailaau faʻasaina i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le galuega tele. O le faʻasalaga e faʻasaina i tagata taitoatasi ma le GFR e itiiti ifo i le 30 ml / min / 1.73 m2. O le isi vaega o fualaau faasaina? O le GLP-1 - liraglutide, lea e 97% e tutusa ma le GLP-1 tagata, o loo faaalia ai aafiaga faapena ma le le mautonu ma aafiaga faigata tele ma se afa-ola umi lea e mafai ai ona e faatautaia le fualaau faasaina 1 taimi i le aso. O le faʻaaogaina o le liraglutide i tagata taitoatasi ma CKD ma le ESRD (i luga o le dialysis peritoneal) e leʻi faʻaalia ai le tele o le faateleina o lona faʻaalia ma le aʻafiaga o aʻafiaga. O tagata e maua i le hypoalbuminemia e manaʻomia le gauai faʻapitoa, talu ai o le 98% o le vailaau faʻamalosi e pipii ai i aʻafiaga toto. O faʻamatalaga i le telefoni i tagata gasegase ma le faʻaogaina o le le atoatoa o le tamaititi ua faʻatapulaʻaina. I le taimi nei, o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi i tagata gasegase ma le faʻaaogaina o le tino, e aofia ai e aofia ai le ESRD, faʻasalaina.

O le suʻesuʻega a le LEADER (Liraglutide Effect and Action in Diabetes: Evaluation of Results Results Results), faʻatasi ai ma se faʻaitiitia o le taimi ole cardiovascular events, o se faʻaitiitia o le atinaʻeina ma le faʻamalosia o le macroalbuminuria i tagata mamaʻi ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le maualuga o le lamatiaga o le cardiovascular i le taimi o togafitiga ma le liraglutide.

O tagata faʻatagaina o le dipeptidyl peptidase-4 (IDPP-4) ua latou maua se nofoaga talafeagai i faʻasalalauga faavaomalo ma fautuaga mo falemaʻi mo togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2. O le aoga ma le saogalemu o nei sooupu mo tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai galuega faʻapitoa masani e faʻamautuina. Pe a faatusatusa i isi vailaau oona, o le IDPP-4 o loo faaalia ai le maualalo o le lamatiaga o le hypoglycemia ma mafai ai ona aafia i le gastrointestinal faatasi ai ma le monotherapy, lea e avea ai i latou ma mea e sili ona lelei mo le pulea lelei o tulaga o le atinaʻeina o pateni. O le faʻaaogaina o nei vailaau mo le faʻaaogaina o le toe galue i luga o le tino e faalagolago i le tulaga o le CKD. E tatau ona maitauina e faapea, i le faaopoopo atu i mea faʻapitoa, o le DPP-4 soʻo se numera o pepides ma aʻafiaga cardiovascular - BNP, NPY, PYY, SDF-1alpha, lea e tatalaina ai vaaiga fou, faʻaopoopo i le aafiaga i le pulea lelei, e fesoʻotaʻi ma cardio ma mea e le faʻaleagaina.

O faʻamaumauga lolomiina o suʻesuʻega ua faailoa ai le aoga ma le saogalemu o le IDPP-4 (sitagliptin **, vildaglptin **, saxagliptin **, linagliptin **) faʻaaogaina i le aso ma le monotherapy ma le faʻalogo i le gaosiga o le suka-lowering in people with reduced GFR (including those on dialysis), faʻatusatusa i le placebo, o le taimi o mea leaga na tutupu e ono aʻafia i fualaau oona lava ia, faapea foi ma le gaioiga, galuega cardiovascular ma le tele o le hypoglycemia.

I totonu o fualaau fou o loʻo faʻaleleia lelei e kamupani vailaʻau mo togafitiga, o filifili faʻapitoa o le glucose reabsorption (glyphlosins). O le faʻaaogaina o nei vailaau faʻasaina ua faʻatulagaina i se faʻaopoopoga i tulaga o le fanau mai ma sosoo ai ma se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto maualuga e ala i le aʻafiaina o le system renin-angiotensin-aldosterone (atonu o le faateleina o le malosi o le polokaina o lenei faiga) ma faʻaitiitia le mamafa o le tino ma le faateleina o le glucosuria. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le suka, e tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, latou te faʻaalia se numera o aʻafiaga o loʻo aʻafia ai lo latou faʻaaogaina, aemaise lava le aʻafia o maʻi urinary ma genitalia, lea e matua le manaomia i tagata e maua i le maʻisuka ma fatuga fatu. I le taimi lava lea, o le EMPA-REG OUTCOME study, lea na aʻafia ai ma gasegase e maualuga le lamatiaga o le CVD, na faʻaalia ai le aoga o togafitiga faʻasalalauga e faʻatusatusa i le placebo i le oʻo atu i le pito faʻasoʻatoaga (maliu cardiovascular, nonastal infarction, nonfatal stroke). E taua tele na o nei aʻafiaga e tutoatasi mai i le aoga tele - 25% o tagata auai na maua le GFR i lalo ifo o le 60 ml / min, ma 28% ma le 11%, faasoasoa, MAU ma proteinuria. Faatasi ai ma se aafiaga lelei i le CVS, o gasegase i le vaega o le empagliflozin na faaalia ai se faaitiitia o albuminuria.

Fautuaga mo le faʻaogaina o fualaʻau e maualalo ai le suka e fuafua i le tulaga o le CKD o loʻo tuʻuina i luga o le laulau. 9 ..

Pusa 9. Fualaau faʻamaʻi faʻamaʻi e taliaina mo le faʻaaogaina i laʻasaga eseese ole CKD.

E faʻapefea ona faʻaalia maʻi faʻamaʻi i le maʻisuka?

O le nephropathy o le tasi lea o faʻatelega masani o le maʻisuka. O lona faailoga autu o le albuminuria - o se porotini i le urine. E masani lava, o se vaega laitiiti o le albumin e tuʻuina atu i totonu o le mimi, lea e pasi mai fatuga mai le toto. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le aofaʻi o albumin i le urine e faʻateleina ai le maualuga.

I le tulaga lautele, o le soifua manuia o tagata maʻi e tumau pea le masani, ma o le faʻaaoga soo o le faletaele e fesoʻotaʻi ma le tele o le galala. Ae i le leai o le mataʻituina o le tulaga ma le atinaʻeina o le maʻi, o faʻafitauli o le maʻisuka o le a le umi.

Maʻi faʻamaʻi ma le atinaʻeina o le le atoatoa

Faʻasolosolo lelei le maʻisuka i totonu o le fatugaʻo, faʻagasologa o mea faʻapitoa - faʻapena ona tupu le vevela o le tino i le va o capillaries o fatugaʻo. O lenei gaioiga e mafua ai ona faʻafefeteina faʻalanu. O se faailoga iloga o le faʻaleagaina o fatugao o loʻo faasolosolo malie ona fai - faataamilo i Kimmelstil-Wilson nodules. Aʻo faʻapupulaina maʻi, e mafai e fatuga ona fufulu i lalo ifo ma laʻititi laʻititi toto.

O le faaletonu o le Renal e faʻaalia i le faʻaoga, ma o fomaʻi ua latou iloa se mamanu. Ua i ai i le taimi o le siamaina o le maʻisuka i le tele o tagata gasegase, ua faʻamaumau ai se fua faʻatatau o le filtration maualuga. A mavae ni nai tausaga, ma afai e le lelei le puleaina o le maʻisuka, ona lava lea o le tausaga, o loʻo i ai le paʻu o le membrane, o le tuputupu ae o le mesangium. E sosoo lenei ma se vaitaimi vaivai o le 5 i le 10 tausaga, lea e leai ni faʻamaʻi togafitiga o faʻamaʻi fatuga.

Ina ua maeʻa lenei taimi, suʻesuʻeina le toto, faʻaalia ai suiga taua i le toto ma le urine. I le leai o ni faʻataʻitaʻiga pe afai latou te le aoga pe a mavae le tele o tausaga, o maʻi e maua i le maʻisuka e manaʻomia le gasegase ma le fatuga fatu.

O le toto, o le malosi, o le fatu

I le faaopoopo atu i luga o le toto toto, o isi mea o le a fesoasoani i le faaleagaina o fatuga. Muamua lava, toto maualuga. E le gata i lea, o lenei vaega e tuʻuina tutusa le tutusa e pei o le oso i le suka o le toto. O le taofiofia o le toto e faia i fualaau, lea e puipuia tele ai gaʻo mai le faaleagaina.

O le mafaufau i le nephropathy o le maʻisuka e mafai ona maua, e pei o le maʻisuka.

E le gata i lea, o suesuega talu ai nei ua faaalia ai o le faateleina o le maualuga o le toto e maua ai le sao i le tuputupu ae o le mesangium ma le televaveina o le tulaga o le le atoatoa o le tino.

O sini o le togafitia o le nephropathy o le maʻisuka

O togafitiga o faʻamaʻi fatugao i le maʻisuka e televave ma telefaceted, aua e tatau ona galue i tulaga uma o togafitiga. Muamua lava, e tatau ona e faʻaosofia le faʻatupulaia o le suka i le toto. O loʻo i ai le tele o faʻamaoniga o le autu lenei o togafitiga ma puipuiga. E taua foi le puleaina o le mamafa o fuainumera e ala i le faasaʻoina o le meaai, ave vailaʻau.

O le faʻamoemoega o se taumafataga faapitoa, o le pulea o le maualuga o le cholesterol leaga ma le fua faatatau i le lelei, o le a puipuia ai e le gata i faʻafitauli faʻapitoa o le maʻisuka, ae puipuia foi fatugaʻo.

I le maʻisuka, talu ai ona o le faʻaitiitia o le galuega o le puipuia o puipuiga, o faʻalavelave faʻaleagaina o le tino mea masani e masani lava ona fausia, lea e mulimuli ane faʻamaeʻaina faʻamaʻi fatu fatu. O le mea lea, e tatau i tagata maʻi ona matua faʻaeteete i lo latou tulaga o le soifua mālōlōina ma vave faʻaaoga uma auala e togafitia ai faʻamaʻi pipisi.

Tuua Lau Faamatalaga