Mafuaaga o le hypoglycemia

O le hypoglycemia o se tulaga faʻaleagaina e maua i le maualuga o le kulukose o le toto. O tagata e maua i le maʻisuka, ogaoga o le ate ma le faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le mea e pagatia ai, gasegase o le endocrine (o le tino, o le pituitary gland, etc.), ma nisi o faʻamaʻi pipisi (encephalitis, meningitis) e ono aʻafia i osofaʻi o le hypoglycemia. I le lamatiaga foʻi, o tagata o loʻo malosi tele i le faʻaaogaina o meaʻai laiti-carb, lea e sili ona lauiloa i le taimi nei ma le faʻaitiitia o le mamafa.

O le a tatou masani i na faailoga o le hypoglycemia, lea e le mafai ona le amanaiaina.

O le fiaaai

Faatasi ai ma se foliga filemu o le hypoglycemia, o le fiaai e masani ona tupu faafuasei. O le tali lenei o le ogatotonu o le faiai i le maualalo o le kulukose i totonu o le toto. O le matelaina faafuaseʻi e masani lava ona aliali mai i le maʻisuka e le tusa ai ma le talaaga o le malosi faaletino, o le ai o meaʻai poʻo le faʻaaoga tatau o fualaau o le suka. O le matelaina e mafai ona o mai faatasi ma le nausea.

I tagata soifua maloloina o loʻo mulimuli i se taumafataga maualalo, e iai foʻi le matelaina faʻafuaseʻi ona o le teenaina o meaʻai faʻamalosi (fualaau faisua, fualaau aina, masini). O i latou, i totonu o le manava, fatufatu se lagona umi o le maofa. Faatasi ai ma le faʻaaogaina atoa o meaʻai gaʻo, e mafai ona fiaaai se tagata i taimi uma, e tusa lava pe a uma ona 'ai.

Tigā

O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto e mafua ai ona pa'ū i le toto. O le iʻuga, e tupu mai le ulu o le ulu, e masani lava ona o mai faatasi ma le vevela. O faʻamatalaga faʻapuʻupuʻu tautalaga ma mea e vaaia (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻavasegaina o foliga poʻo lanu lanu i luma o mata) o nisi taimi e aliali mai.

Faʻafitauli o le faʻalavelave faʻapitoa

O le tino o le tino e faʻaaogaina le kulukose e avea ma punaoa lautele o le malosi. Faatasi ai ma lona le atoatoa i le toto, o aʻafiaga o le nerve e sili ona afaina, o le mea lea, o faailoga o se mea e tupu i le faiʻai e tupu vave lava vave.

O le hypoglycemia e faʻatasi ma faʻamatalaga nei:

  • moe, le fiafia,
  • faigata ma aʻoaʻoga i avanoa,
  • feteenaiga faamaopoopo tau,
  • le mafai ona taulai atu
  • mafaufau le mafaufau
  • lima lima
  • faʻanoanoa
  • faʻaleagaina o meaola.

O le leai o se fesoasoani i le faʻaali mai ma le faateleina o nei faʻaʻailoga e mafua ai ona maua ai se vailaʻau o le hypoglycemic, lea e mafai ona afaina.

Faʻafitauli Lafoaʻi

O le le atoatoa o le "meaola masani" ei ai le aafiaga leaga i le setete o totoga uma ma tino o le tino o le tagata. I le taimi o se osofaʻiga o le hypoglycemia, e mafai e le tagata gasegase ona aʻafia, ma faitio i se malulu i tamatamailima ma tamatamai vae. E mafai ona afu le afu (o le tua o le ua ma o le tumutumu atoa o lo o afu). Afai o se osofaiga o le hypoglycemia e tupu i le po, o le tino atoa lava e afu lemu: o se tagata e ala i luga o ofuvae uma susu.

Faʻaauau le mamafa ao mate

O tagata o loʻo taumafai e faʻaumatia le mamafa o le mamafa i meaʻai laiti-carbiti e masani ona latou matauina i se tasi tulaga, o lo latou mamafa e taofi le faʻaititia, e ui lava i se taumafa faʻagata. Atonu o se faailoga o le hypoglycemia. O le mea moni e faʻapea, ona o le le lava o le taumafa o gaʻo, o le ate e amata ona faʻaaogaina glycogen faleoloa i le kulukose, ma o le malosi o le malepe o gaʻo tausia o loʻo faʻaitiitia.

Faʻafeiloaʻi Mood

Glucose e aafia i le gaosia o le "hormone o le fiafia" - serotonin. Faatasi ai ma lona le lava, o se tagata ua faamuta lona fiafia i le olaga, ua avea ma mea e le fiafia ma le fiafia. E le gata i lea, o le le atoatoa o le kulukose e taofia ai le gaioiga a le faiʻai. O se osofaiga o le hypoglycemia e mafai ona mafua ai le atuatuvale o le maʻi, fefe poʻo le vevesi tele. I tulaga ogaoga, o amio le talafeagai poʻo faʻaogaina o le osofaʻiga e le faʻaaogaina e leʻo faʻateʻaina.

O tagata e maua i le maʻisuka latou te masani ona iloa pe faʻapefea ona pulea a latou kulukose o le toto ma iloa mea e tatau ona faia e faʻamaonia ai. Mo se tagata e le lelei le logoina ma feagai ma le hypoglycemia mo le taimi muamua, o lenei tulaga e sili ona matautia.

O se osofaiga ogaoga, faatasi ai ma le le mautonu, tautala le lelei ma le faamaopoopoina o gaoioiga, vomiting, ma isi mea, e manaomia ai le togafitiga faafomaʻi, e tatau ona faanatinatiina se falemaʻi mo se tagata maʻi.

O se osofaʻiga o le susu o le hypoglycemia e mafai ona taofia na o ia lava e ala i le faʻaaogaina o le 12-15 g o le māmā o digestible (e taʻua o le vave) gaʻo i le tino. O lenei vaega e aofia ai:

  • se ipu malamalama o le lauti mafanafana ma lua punetini o suka,
  • lua suauu faamamaina,
  • lua teaspoons o le meli (e sili atu ona faʻaali lemu i le gutu),
  • 150 ml o meaʻai ua afifiina po o sua,
  • tasi lole koko sukalati poo ni fasi pepa se lua o susu sukalati,
  • tasi faʻi
  • lima i le ono fasi fasi apricots mago.

I totonu o le afa itula i le maeʻa ai ona ave se tasi o nei tupe, e tatau ona faʻaleleia le tulaga o le maʻi. Ae paga lea, o le taofi o le osofaʻiga e le o lona uiga ua foia le faafitauli. O faʻafitauli o le hypoglycemia e le mafai ona le amanaiaina: o le le lava o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o maʻi tuga matuia. Afai e osofaʻi osofaʻiga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma se fomaʻi, i le taimi lava lea e musu e mulimuli i se taumafataga maualalo.

Vitio mai YouTube i le autu o le tusiga:

Aʻoga: Muamua le Setete o Moscow State University i le igoa o le I.M. Sechenov, faapitoa faapitoa "Vailaau Faʻataʻitaʻi Aoao".

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Sa faʻatautaia e saienitisi Amerika suʻesuʻega i maso ma faʻauʻuina o le suamalie sipuni e taofia ai le atiaʻe o le atherosclerosis o toto toto. E tasi le vaega o moa na inu vai manino, ma le lona lua o le suamilo. O le iʻuga, o vaʻa o le vaega lona lua e leai ni pusa cholesterol.

O galuega e le fiafia i ai le tagata e sili atu ona afaina i lona mafaufau nai lo le leai o se galuega.

I le 5% o tagata gasegase, o le clomipramine antidepressant e mafua ai le iniseti.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o fafine o loʻo inu i le tele o ipuinu po o le uaina i le vaiaso ua i ai se faʻafitauli maualuga e ono maua ai le kanesa o le susu.

E tusa lava pe le o le fatu o se tagata, e mafai lava ona ola pea mo se taimi umi, e pei ona faaali mai e le faifaiva Norwegian Jan Revsdal ia i matou. O lana "afi" na taofi mo le 4 itula talu ona leiloloa le faifaiva ma moe i le kiona.

E tusa ai ma fuainumera, i le Aso Gafua, o le aʻafiaga o tua o manuʻa ua faateleina le 25%, ma le aʻafiaga o le fatu fatu - e 33%. Ia faaeteete.

O le tale o le tale "Terpincode" o se tasi o taitai faatau, e le ona o ona faʻamalologa.

I le taimi o taotoga, o lo tatou faiʻai e faʻaalu se aofaiga o le malosi e tutusa ma se moli malamalama e 10-watt. O lea la o le ata o se matauila i luga aʻe o lou ulu i le taimi na aliali mai ai se manatu manaia e le mamao ese mai le mea moni.

O le avefeʻau lautele o paaga e itiiti ifo nai lo le saʻo.

O le ate o le sili lea o le totoga i totonu oo tatou tino. O lona mamafa o le mamafa e 1.5 kilokalama.

O Caries o le faʻamaʻi pipisi taatele i le lalolagi e oʻo lava i le siama e le mafai ona tauva.

Afai e le toe gaoioi lou ate, o le a oti i totonu o le aso.

O le tamaititi e 74 tausaga le matua o Ausetalia o James Harrison na avea o se toto na foaʻiina atu e tusa ma le 1,000 taimi. E i ai sona toto e seasea ona tupu, o le mea lea e fesoasoani ai i mea e puipuia ai pepe faatoa fananau mai ma se maʻi mama. O le mea lea, na faasaoina e Ausetalia e tusa ma le lua miliona tamaiti.

O ponaivi e fa e sili atu le malosi nai lo le sima.

E fa ituaiga o sukalati pogisa e tusa ma le lua selau kalori. O lea, afai e te le manaʻo e lelei atili, e sili atu ona lelei le le sili atu i le lua lobili i le aso.

O le polyoxidonium e faatatau i fualaau faʻamaonia. O loʻo galue i nisi o vaega o le puipuiga o le tino, ma o lea e saofagā ai i le faʻatupulaia o le mautu o.

Faʻavae o tulafono faʻavae, hypoglycemia ma hyperglycemia

I le avea ai o se tasi o faailo autu o le tino, o le glycemia e faʻatulafonoina i le tulaga o le hormonal. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai se faʻaoga o vailaau e faʻatele ai le maualuga o le kulukose i le toto toto ma faʻaitiitia ai. O le glucagon system o se faʻataʻitaʻiga o le ituaiga muamua, o lona uiga, o le hormone glucagon e faʻapupula le aofaʻi o le kulukose. O lona taotoga o le inisalini lea, e ese mai ai le faʻaititia o lona aofaiga. E le gata i lea, o le dysregulation i le tulaga o nei auala e mafua ai le malosi o le maʻisuka, faapea foi le hypoglycemia.

Auala e ausia ai le hypoglycemia

O le hypoglycemia o lona uiga o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose i le toto i lalo ifo o le 3.3 mmol lita. I lenei tulaga, o uluai faailoga o le hypoglycemia e mafai ona tupu na o le faaitiitia o lenei faailoilo i lalo ifo o le 2.7 mita. Ona faʻaalia ai lea o se osofaʻiga o le hypoglycemia, lea e vave ona faʻaalia o ia o le leai o se malamalama.

E tele auala e ausia ai lenei tulaga. O i latou uma e mafai ona tuʻuina i le faiga lautele:

  1. Hypoglycemia ona o le le lava o taumafa o meaʻai gaʻo ma meaai,
  2. Hypoglycemia o tulaga o galuega,
  3. O le hypoglycemia faʻaleagaina.

O le matelaina ma le taumafataga e pei o ni aʻafia

O lenei metotia o le hypoglycemia o se tasi lea o mea sili ona le talafeagai, aua o le ausia o lenei tulaga e te le tatau ona 'ai se mea mo le tasi le vaiaso. I le avea ai o se tulafono, toetoe lava o meaʻai uma o loʻo iai i le masani masani a tagata. Ma i totonu ia i latou, e sili atu ma le afa o gaʻo ia. E tusa lava po o le a le pepa lea latou te ulu atu ai i totonu o le manava, o le a latou pau uma lava i monomers, o lona uiga, i le kulukose. Na o le pau lava le mea o le fiber, o lona uiga, cellulose, lea e le mafai ona motusia i le kulukose e le faiga o le enzyme o le tino o le tagata.

E maitauina o mea gaʻo uma mai le manava pe tusa o le 4 itula mai le taimi e ulu atu ai meaai i le maʻi ulutala e 12, ua uma ona faʻaaogaina pe auina atu i totoga o le tino. O latou nei:

  • Foʻu
  • Sueletal muscle
  • Laga o le tino, i le mea ua liua ai i totonu o gaʻo.

O le taimi lava e oʻo mai ai le taimi o le fiaai, o le a amata ona talepe gaʻo, ona o le ate ma maso. E lava pe a ma le 1 le aso, pe a maeʻa ona tatau lea i se tagata ona ave soʻo se gaʻo i meaai, o isi faailoga o le hypoglycemia o le a atiina ae.

E le gata i lea, mo se tulaga e pei o le hypoglycemia, o mafuaaga e taofi i le mataituina o se meaai ma meaai, aemaise lava i le taimi o le mamafa o le mamafa. O le mea sili lea ona masani ai mo tamaitai, faʻapea foi mo tagata taʻavale o loʻo taumafai e faʻaitiitia lo latou mamafa. O le mea moni, o se mea e le masani ai e aofia ai le teena atoatoa o meaai, lea o le a mafua ai le hypoglycemia ma taunuuga mo le faiʻai. E le gata i lea, o nei taumafa e leai se aoga ma e le faʻamaonia i galuega faafomaʻi.

Hypoglycemia o tulaga o galuega

Mo se tulaga le atoatoa o le tino e pei o le hypoglycemia, o mafuaʻaga o le fuainumera o fuainumera o galuega e pei ona taua i lalo:

  • Tina fafine
  • Toto
  • O le ogaoga o galuega faaletino,
  • Le malologa le lelei
  • Fuʻa
  • Ava malosi
  • Hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai.

I le avea ai o se tulafono, o le averesi o le glycemia i fafine e maualalo ifo nai lo alii. Ae ui i lea, e le o pa'ū lava i lalo o le masani, sei vagana ai isi aʻafiaga o le tino. E le gata i lea, o lenei foi mafuaʻaga ona o mafuaaga o le hormonal, lea ua faʻaalia atoa i le maitaga. E le gata i lea, o le hypoglycemia i le taimi o le maitaga e mafai ona avea ma se ata o le tulaga o le hormonal ma le taumafataga, aemaise lava i le amataga po o le tuai o le toxicosis.

O le ulaula ma le ava malosi o nisi ia o mea autu e aʻafia ai le toto glucose concentration. Ae ui i lea, o lo latou aʻafiaga e fesootaʻi ma le faʻalaumalie. Pe a ulaula se tagata, o le lagona o le fiaaai ua faaitiitia, e pei ona faʻaaogaina le tele o mea taumafa. O lenei mea, e pei o se tulafono, e le maua ai le taua o le hypoglycemia, e ui lava ina faʻatasi ma isi mea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻateleina le gaioiga faaletino, e mafai ona osofaia ai le hypoglycemia. Alcohol i totonu o le tino ua gaosia i le acetaldehyde, lea e faateleina ai le fua faatatau o le fesuiaiga o le okesene o meaola. E fesoʻotaʻi lenei mea ma le euphoria, lea e faʻaauauina pea e tusa lava pe leai se gaioiga o le okesene. I le taimi lava e tasi, o le kulumakose e faʻaauau pea ona faʻaaogaina, ae o lona faʻaaogaina mai i sela e vave faʻaitiitia. Ma o le mea lea, o le a faʻaitiitia ai i totonu o le toto, ma ua matelaina ia sela.

I pepe faatoa fananau mai, o le hypoglycemia o se tulaga o le physiological, aua i le taimi o le fanau mai, o le tino o le tina e faʻaaogaina ai se tele o meaʻai malosi. Ma talu mai le fesoʻotaʻiga faʻasalaga a le tina ma le pepe, o le fetus foʻi e iai lona hypoglycemia. E faaauau pea seia oʻo ina fafagaina e le tina lona pepe. O le kulimi o loʻo i ai le galactose, lea e vave ona toe faʻatumu manaoga o le malosi. Talu ai o le hypoglycemia o pepe faatoa fananau mai e vave ona pasi ma e leai ni taunuuga taua mo le tino.

O le malosi maualuga o le galue o se mea foi lea e mafua ai se tulaga e latalata i le hypoglycemia, ma o nisi taimi o le hypoglycemia lava ia. Ae peitai, e tatau ona tuufaatasi ma le anapogi. Afai e le 'ai se tagata i se mea umi mo se taimi umi, ma le isi, o loʻo galue i galuega faaletino, ona oʻo mai ai lea o faailoga o le hypoglycemia. E aofia ai:

  • Vaivai vai
  • Tachycardia
  • Musika malosi
  • O le susunuina o lagona i le lua o le manava
  • Le mautonu po o le leiloa, coma.

O se faailo iloga o le hypoglycemic coma o se vave, toetoe lava a vave ona pupuni, pe afai o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e le sili atu i le 2.3-2.7 mmol. Afai e laʻititi le maualuga ma ua faʻatūina i le maualuga o le 3 mmoliliter, ona faʻaalia lea o faʻailoga muamua mai faʻailoga o loʻo taʻua i luga.

Le aʻafiaga o le faʻamaʻi i le olaga

O le hypoglycemia faʻaleagaina e tupu i le i ai o le tele o faʻamaʻi pipisi. E matua eseese lava ma ua vaevaeina i ni vaega eseese:

  1. Faamai Endocrine
  2. Faʻasologa o meaola
  3. Faʻasologa o le gasegase ma le le atoatoa o mafuaʻaga o le coenzyme.

Faatasi ai ma mea o le endocrine e aofia ai le hyperthyroidism ma le ituaiga maʻisuka ituaiga 1. Faatasi ai ma le hyperthyroidism, o le fua o le glycolysis e faatupulaia tele, o lona uiga, o le gau o le kulukose ma le faamatuu atu o le malosi. Ae ui i lea, o le tino e masani lava e le manaʻomia i se aofaiga telē, ma o le mea lea e faʻasese ai i le ituaiga o vevela. Uiga iloga o ia ituaiga o gasegase: maualuga maualuga o le gasegase faagasologa, tachycardia, fussiness faifai pea, lean physique, e ui lava i le faateleina o meaʻai. O taunuuga o le hypoglycemia mo se tagata maʻi e le ogaoga, aua o le kulukose e le o atoatoa, ona o ona fanua faasao e masani lava ona toe faatumu: o ia tagata, o se tulafono, e faaaoga ai le tele o mea -ona ma mafua ai ona tolopo le aafiaga o le hypoglycemia.

O le faʻamaʻi faʻalua lona lua o le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, o le togafitiga lava ia e taʻitaʻi atu ai i le hyperglycemia, ae o ona togafitiga le talafeagai e faʻaosofia ai le gasegase. O se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa: o le tagata maʻi e maua se fualaau o le monoinsulin i le taeao ma e leai se taimi e ai ai. O le inisalini e vave ona aveesea le kulukose o le toto maualuga i totonu o le tino, ma o le mea lea e iloa ai e le hypoglycemia ia lava.

E taua le malamalama o lenei tulaga i le maʻisuka e talitutusa ma le hyperglycemia. Ma o lenei e aoga le galue ma le faaeteete, ona e naʻo ni nai manua e mafai ona faia i le hypoglycemia. Muamua o le suʻeina o se tagata maʻi i se coma. Afai e manogi sina mea itiiti o le acetone, ona avea lea o se ketoacidotic coma hyperglycemic. O lona togafitiga e fesootaʻi ma le tuiina o le inisalini.Aepeitaʻi, e ui lava i lenei faasologa faigofie o gaioiga, e le mafai ona faia togafitiga e aunoa ma se fomaʻi. O le mea lea, afai e leai se mea e iloa e uiga i le maʻi i se coma, o le laasaga muamua lava o le puleaina o le fofo o le 10% kulukose. Afai e vave ona faʻaleleia le malamalama i luga o le nila, o lona uiga o se hypoglycemic coma. Afai e le toe faʻaleleia, o lona uiga e tatau ona togafitia i le tuiina o le inisalini.

E taua le malamalama, mo se tulaga e pei o le hypoglycemia, o faʻamaoniga e mafai foi ona tupu i le kanesa. E mafua lenei mea i le mea moni o tumutumu e faʻaaogaina le glucose naʻo anaerobically, o lona uiga, e aunoa ma le auai o le okesene. O le malosi o le gaosiga o le eletise i lenei auala e maualalo tele, ma o le mea lea ua vave ona faʻaaoga vave le kulukose e faʻafetaui ai manaʻoga o le malosi.

I faʻafitauli o le gasegase, o le kulukose e mafai ona faʻavaivaia ona o le le lava o le vitamini B1. O se vaega o le coenzyme mo le kulukose ma le faʻaaogaina o enzymes. O lea tulaga faaletonu e matauina i le ava malosi. E le gata i lea, o le maualuga o le kulukose o le toto atonu e masani pe maualuga maualuga, ae ui i lea, ei ai faailoga o le hypoglycemia, talu ai e le mafai ona faʻaaluina i le malosi. E le gata i lea, o se masini tutusa o le malosi ma le gasegase o le tino, o le uiga foi o le oona o le cyanide.

Faailoga ma tulaga

Faailoga o le faamai e faalagolago i lona ogaoga. E fa vaega o le hypoglycemia.

VaegaSugar Level (mmol / L)Faailoga
FaigofieLalo 3.8Fiaai, afu, popole ma le le fiafia
FaatataugaLalo 2.8O faʻamaoniga uma o le laʻititi laʻititi e faʻalauteleina, faʻavalea, faʻaletonu o le faʻatasia, vaivai tele, faʻaitiitia le faʻaaliga vaaia. I le leai o se fesoasoani muamua, o se tulaga ogaoga e mafai ona tutupu i le 20-30 minute
UmaLalo 2.2O le le mautonu, tele le salu, uumi faaumiumi, leai se malamalama. I lenei laasaga, e manaʻomia le falemaʻi vave.
O le hypoglycemic comaLalo 2O le faʻaitiitia o le muscle, o mea uma e faʻaaogaina e mou ese atu, o le fatu e pa'ū ifo, afu ai le suavai, faʻafefe ifo. O lenei laasaga e mafai ona afaina.

Taua! O le hypoglycemia i tamaiti e mafua ai le alualu i luma o le tino. O le mea lea, e tatau i matua ona gauai atu i se faaitiitia o le fiaai, atuatuvale, masani ona o le vomiting, tulaga le masani ai.

Afai e iloa ia faailoga o le hypoglycemia, e manaʻomia le fesoasoani muamua. A faʻagata le osofaʻiga, e mafai ona e amataina se togafitiga atoatoa.

Fesoasoani Muamua

Afai e te vaʻaia amioga masani o le hypoglycemia i totonu oe lava poʻo se tasi e pele ia te oe, o le mea muamua e taua le fuaina o le maualuga o le suka i le toto. Afai e laʻititi i le tulaga masani, e manaʻomia le fesoasoani muamua:

  1. Le taofi o faailoga o le vaega muamua o le hypoglycemia, ua lava lea e ave ai meaai ma le maualuga maualuga o le suka, inu le lauti suamalie po o le sua.
  2. Afai e tautala le sugar sugar i le vaega lona lua, e tatau ona e taumafa i mea taumafa ma meaʻai gaʻo suasusu: sufuga suka, jam, compote, sweets.
  3. I le vaega lona tolu o le hypoglycemia, e tatau ona folasia ma le faʻamalosi e oo atu i le 100 ml o se vaifofo 40% kulukose ma le falemaʻi.

Taua! O se tagata e aʻafia i osofaiga ogaoga o le hypoglycemia e tatau ona i ai se pusa glucagon i le fale (tui tui inisalini ma le 1 mg o glucagon). O aiga o le tagata maʻi e tatau ona iloa le mea o iai ma mafai ona faʻaaogaina.

A maeʻa ona faʻaitiitia osofaʻiga o le hypoglycemia, e faia togafitiga. E aʻafia ai le faia o se suʻega atoa o le tino mo faʻamaʻi, aemaise lava, le endocrine ma le gastrointestinal tract.

Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi i se tulaga o le hypoglycemic coma, o lona togafitiga e faia i le potu maʻi tigaina. Ua faia fua e faʻamautinoa ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino ma puipuia ai le cerebral edema.

Taua! O faʻalavelave tumau i le toto kulukose e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga tele.

O le faʻamoemoega o le faʻasaʻoina o meaʻai o le faʻaitiitia o le taumafaina o meaola manu ma mea inu gaʻo faigofie, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le caloric. E tatau ona taofi le inu pia. O meaʻai gaʻo e faʻagesegese ai le metabolism, o lea e fautuaina ai le fesuiaiga i le taʻavale.

Taua! Suga, meli, faʻasao, ma isi meaʻai maualuga-suka e faʻaaogaina na o le faateleina tele o le kulukose toto ma taofi osofaʻi o le hypoglycemic.

O oloa taʻitasi o loʻo i ai lana lava faʻamaumauga faʻapitoa (GI). O le mea itiiti, o le faʻaitiitia o le maualuga o le kulūkose. O le 'aiina o meaai ma se faʻamaufaʻailoga faʻasalalau i lalo o le 40 o le a puipuia ai le toto toto. O oloa ma se GI e sili atu ma le 40 e tatau ona faatapulaa pe tape atoa.

Suafa igoaGI
Pia110
Aso103
Palu pateta83
Millet porridge71
Miliki sukalati70
Dumplings, ravioli70
Suga70
Puni65
Semolina porridge65
Pancakes, pancakes62
Buckwheat porridge50
Oatmeal49
Peʻa lanu43
Teu, koko41
Manatua le falaoa40
Vine40
Miliki30
Sour-milk products15
Lemon10
Musika10

Afai e te mataʻituina au meaʻai ma ola, mulimuli i tulafono o togafitiga i le i ai o le maʻisuka, ona aʻafia ai lea o le aʻafia o le hypoglycemia.

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e aofia ai mea nei: - ketoacidosis o le maʻisuka, - compe o le hyperosmola, - hyperglycemic

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka O le maʻisuka e matautia mo ona faʻalavelave. Ae e le gata e tatau, ae mafai ona aloese mai ai pe a totogi le maʻisuka. Ma mo lenei mea e tatau ona e faia taumafaiga uma. E faʻafefea ona togafitia le maʻisuka ma i le taimi e tasi e faʻamālōlō ai lou tino, o le a ou taʻuina atu i se taimi mulimuli ane.

Faʻafitauli o le maʻisuka i tamaiti

Faʻaiʻuga o le maʻi suka i tamaiti E iai faʻamaʻiloga ma togafitiga e le vave amataina, o le maʻisuka e mafai ona faʻavave vave ona tupu ma avea ma se mea e faʻatauvaʻa pe a faigata ona filifili se togafitiga e faʻamaonia ai le maualuga o le suka

Leʻaogaga Nu. 7. Faʻafitauli o le maʻisuka. Ketoacidosis

Leʻaogaga Nu. 7. Faʻafitauli o le maʻisuka. Ketoacidosis O faʻafitauli matuia o le maʻisuka e avea ma lamatiaga tele i olaga o tagata gasegase. O faʻafitauli matuia e aofia ai le hyperglycemic ma le hypoglycemic coma. O le tele o taimi, o le setete o le hypoglycemia e atiina ae,

Leʻaogaga 11. Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka

Leʻaʻoga 11. Faʻafitauli oʻooʻo o le maʻisuka. O faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻisuka e aofia ai le maʻi o le maʻisuka. O le diabetic angiopathy o se vascular vascular lion lea e salalau atu i vaʻa laiti uma e lua ma le tele ma

Mataupu 5 Faʻasologa Faʻamataʻu o le Maʻisuka

Mataupu 5 Faʻafitauli faʻafuaseʻi o le maʻisuka E i ai aso pe a tatou le o iai i le uiga. Mapu, tatou te tilotilo i le lalolagi o siomia i tatou. E mafai ona tatou tilotilo atu ma le le fiafia i le maaleale o le vaituloto, i luga o le kiona-paʻepaʻe, tafe lemu i luga o laʻau lanumeamata lanumeamata

Faʻafitauli matuia o le maʻisuka

Tuua Lau Faamatalaga