Amlodipine ma lisinopril: o se tuufaatasiga o fualaau faasaina

Igoa Latina: Amlodipine + Lisinopril

ATX Code: C09BB03

Mea gaosi galue: amlodipine (Amlodipine) + lisinopril (Lisinopril)

Sui: Severnaya Zvezda CJSC (Rusia)

Faʻamatalaga faʻamatalaga ma le ata: 07/10/2019

Amlodipine + Lisinopril o se vailaʻau faʻasolosolo faʻatasi e aofia ai se poloka o le alalaupapa paʻu ma le angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitor.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O le fualaau faasaina e maua i le ituaiga o laupepa: lapotopoto, palanikete, toetoe lava paepae pe paepae, faatasi ai ma se chamfer ma se laina vaeluaina (10 i le pepa faasee, i se pepa pepa pepa o le 3, 5 po o le 6 faaputuga, 30 vaega i fagu po o fagu, i totonu o se pusa cardboard 1 poʻo se fagu. O le pusa faʻapipiʻi foʻi o loʻo i ai faatonuga mo le faʻaaogaina o Amlodipine + Lisinopril).

1 papalama e aofia ai:

  • o meaʻai aoga: amlodipine (i le foliga o le amlodipine ua faʻataʻatitia) + lisinopril (i le foliga o le lisinopril dihydrate) - 5 mg (6.95 mg) + 10 mg (10.93 mg), 10 mg (13.9 mg) + 20 mg (21 , 86 mg) poʻo le 5 mg (6.95 mg) + 20 mg (21.86 mg),
  • vaega o ausilali: sodium carboxymethyl starch, aerosil anhydre (silicium dioxide colloidal anhydrous), microcrystalline cellulose, magnesium stearate.

Pharmacodynamics

Amlodipine + Lisinopril o se vailaʻau faʻamaʻi faʻasili, o le faiga ole gaioiga e mafua ona o meatotino o ona vaega taua - amlodipine ma lisinopril.

O le amlodipine o se meaola o le calcium, o se mafuaaga o le dihydropyridine. O loʻo i ai se faʻalavelave faʻapitoa ma le faʻaleagaina. O lona gasegase e mafua mai i le manava o le tino e mafua ona o le malologa na faʻaaoga saʻo i luga o maso musele maso o le puipui vascular. O le vailaʻau e poloka ai le fesuiaiga o suiga o koniniumini e faʻamalosi ai siama maso o le puipui vascular ma cardiomyocytes. O le faʻaaogaina o le amlodipine e fuafua ai le faʻalauteleina o le gaʻo ma le gataifale ma gaʻo. Faʻatasi ai ma le angina pectoris, o lenei mea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa o suʻesuʻega o le myocardial. O le faʻalauteleina o ario e mafua ai le faʻaitiitia o le OPSS (faʻasalalauga lautele lautele), o le faʻaitiitia o le mamafa i le fatu ma le oleococial oxygen demand. O le faʻalauteleina o laʻau faʻamaʻi ma vailaʻau i mea faʻasolosolo ma mea e le suia o le myocardium e maua ai le faateleina o le okesene ulufale atu i le myocardium (aemaise lava i le vasospastic angina pectoris). O le Amlodipine e puipuia ai le gasegase o le gaʻo, e mafai ona tupu, e aofia ai le ulaula tapaa.

O le faʻamalosia o le faʻagasologa o le faʻalavelave e faʻalagolago i le toto. Faatasi ai ma le maualuga o le maualuga o le toto, o le amlodipine e tasi i le aso e maua ai le faaitiitia o le toto o le toto (BP) mo le 24 itula i se tulaga tu ma le pepelo.

Mo le amlodipine, o le tupuga o le faʻataunuʻuina o le totoga o le tino e le faʻamaonia i le fesoʻotaʻi ma le faʻagasolo lemu o le aʻafiaga. Faʻatasi ai ma le angina pectoris tumau, o le tasi faʻasologa o aso taitasi e faʻateleina ai le faʻapalepaleina o le tino, e fesoasoani e faʻagesegese ai le atinaʻeina o osofaiga a angina ma le ST faʻavaivai o le natura o le natura, ma faʻaitiitia ai le tele o osofaiga a angina ma le manaʻoga e ave le nitroglycerin poʻo isi mea.

Amlodipine e le afaina ai le tulaga o le gaioiga o le myocardial ma lona amio, e faaitiitia ai le maualuga o le hypertrophy o le myocardial ventricular left. E taofia ai le faaputuga o le platelet, e le mafua ai ona faateleina le faʻaleleia o le fatu (HR), faʻateleina le fuainumera o le filtration (GFR), ma e i ai sona aʻafiaga o le natura.

O se faʻaitiitia o le taua tele o le toto maualuga e tupu pe a mavae le 6-10 itula, o le aʻafiaga e 24 itula. I tagata gasegase o le nephropathy o le maʻisuka, o le tagofia o fualaau faasaina e le mafua ai le faateleina o le malosi o le microalbuminuria. Leai ni aʻafiaga leaga o le amlodipine i luga o le metabolism poo le lipid plasma lipid concentrations sa maitauina. O lona faʻaaogaina ua faʻaalia mo tagata mamaʻi na maua ai faʻamaʻi pipisi pei o le bronchial asthma, maʻi o le maʻisuka, gout.

O le faʻaaogaina o le amlodipine mo le angina pectoris, carotid arteriosclerosis, atherosclerosis (coronary atherosclerosis) ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system, faapea foi ma tagata mamaʻi na maua i le myocardial infarction poʻo le angioplasty transronumal coronary angioplasty, e puipuia ai le faateleina o le mafiafia o le mea faigata intima-media o arteries, fesoasoani e faaitiitia le numera o maliu mai le infarction myocardial, o le stroke, o le ario o le coronary e aloese mai le faapipiiina poʻo le cortex transluminal percutane alugali. E le gata i lea, o le numera o falemai e mafua mai i le alualu i luma o le fatu vaivai ma le faaletonu o le fatu ua faaititia, ma ua faaitiitia le tele ole taimi e toe faaleleia ai le toto.

I tagata gasegase e le mautonu le fatu o le vasega III-IV e tusa ai ma le NYHA (New York Cardiac Association), o le faʻaaogaina o le amlodipine ma le digoxin, inhibitors ACE poʻo togafitiga e le faateleina ai le faʻalavelave faʻafitauli ma oti.

Faʻatasi ai ma se suʻesuʻega e le o se suʻesuʻega ole fatu ole fatu (NYHA class III - IV), o le amlodipine e faʻapupulaina ai le lamatiaga ole edema pulmonary.

O Lisinopril, o le atiata ACE, e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le angiotensin II mai le angiotensin I, lea e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le angiotensin II ma se faʻaitiitia faʻaitiitia i le pulefaʻatasia o le aldosterone. I lalo o le gaioiga a le lisinopril, o le paʻu o le bradykinin ua faaitiitia, ma o le tuufaatasiga o prostaglandins ua faateleina. O le tuʻuina atu o le OPSS, preload, le toto ma le mamafa i capillaries pulmonary, o le mea lea e faateleina ai le toto o le toto ma faateleina le faapalepale i le myocardial i gaioiga faaletino i le faaletonu o le fatu. O faʻatautau e faʻalauteleina i se tulaga sili atu nai lo veins. O se vaega o aʻafiaga o le lisinopril o loʻo faʻamatalaina i le aʻafiaga i le tino o le renin-angiotensin system. Faʻasaga i tua o togafitiga uumi, o loʻo i ai se faʻaititia o le hyperphophy o le myocardial ma puipui o le gaʻo o le ituaiga o mea faʻasao.

Lisinopril faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic.

O le faʻaaogaina o le inisiua ACE i tagata gasegase e le faʻavaivaia le fatu ua faʻaʻumiʻumiina ai le ola, ma i tagata mamaʻi ua i ai le faʻaogaina o le myocardial e aunoa ma faʻamaoniga o le fatu o le fatu, e faʻagesegese ai le alualu i luma o le gau o le ventricular agavale.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, e amata ona galue le lisinopril pe a uma le 1 le itula, ona oʻo lea i le 6-7 itula e sili atu ona maualuga le malosi ma tumau ai mo le 24 itula. I tagata gasegase e maualuga le maualuga o le totoga, o le togafitiga ole siakiina e na o ni nai aso talu ona amata togafitiga, ma ia maua ai le malosi o le fualaau faasaina, e manaʻomia le pulega masani mo le 30-60 aso. O le faʻaitiitia o le tuumuli eseina e le mafua ai ona maualuga le faateleina o le toto. I le faaopoopo atu i le aʻafiaga o le alo, e fesoasoani le lisinopril e faʻaitiitia ai le albuminuria, faʻatasi ai ma le hyperglycemia, e faʻamaonia ai le gaioiga o le endothelium sili ona leaga. I maʻi e maua i le maʻisuka, e le afaina ai le maualuga o le glucose i le toto ma le aʻafiaga o le hypoglycemia.

Ona o le tuufaatasiga o meatotino o vaega taua e lua i le tasi fualaau faasaina, ua mafai ai e Amlodipine + Lisinopril ona e ausia se tulaga tutusa o le toto maualuga ma taofia ai le tulai mai o aafiaga e ono tutupu.

Pharmacokinetics

A maeʻa ona ave le Amlodipine + Lisinopril i totonu, o le tagofiaina o mea gaosi e tupu i totonu o le gastrointestinal tract (GIT): o le amlodipine e amata lemu ma toetoe lava atoa, lisinopril i se aofaiga

25% o le tui na ave. O le taumafa masani e tasi e le afaina ai lo latou gaogao. Tau maualuga maualuga (Cmax) i le plasma toto o le amlodipine e ausia pe a maeʻa le 6-12 itula, lisinopril - pe a maʻea le 6-8 itula i le maea ai o le pulega. Faʻatatau o le bioavailability atoatoa: amlodipine - 64-80%, lisinopril - 25-29%.

Tufatufaina o le Vasega (Vo) amlodipine averages 21 l i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino, o lona uiga o lona tufatufa tele i totonu o le tino.

O le fusia o le amlodipine i pulu plasma o le 97.5% o le vaega o le toto. O lona faʻatusatusaga o faʻatusatusaga (Css) i le plasma toto e maua i le maeʻa ai o le 7-8 aso o le faʻaaoga masani.

Lisinopril ma palatini plasma e fusifusia vaivai.

O mea faʻamalosi uma e faʻafefe ai le toto-faiʻai ma pa puipui papa.

O le Amlodipine e lemu ae e faʻapipiʻiina i le ate ma le fausiaina o metabolites e leai ni mea faʻapitoa faʻamalosi. O le aafiaga o le "uluaʻi fua" e ala i le ate e le afaina.

Lisinopril i totonu o le tino e le o faʻamatalaina, e faʻamalosi e ala i fatugaʻo e le suia. Half-soifua (T1/2) lisinopril e 12 itula.

T1/2 Amlodipine pe a uma le tasi le dose e mafai ona maua mai i le 35 i le 50 itula, e le o le talaaga o le faʻaaoga faifai pea - e tusa ma le 45 itula. E oʻo atu i le 60% o le toleniga ua taliaina e ala i fatugaʻo: 10% - e le suia, o isi - i le tulaga o metabolites. E ala i le manava i le talo, 20-25% o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina. O le faʻatagaina atoa o le amlodipine 0.116 ml / s / kg, poʻo le 7 ml / min / kg. Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, e le aveesea le amlodipine.

Faʻatasi ma le toilalo T1/2 Amlodipine e oʻo atu i le 60 itula, faʻatasi ai ma le faʻasolosolo togafitiga i le fualaau faasaina, e faʻamoemoeina le faʻapupulaina o lona faʻamaʻi i le tino.

I le faaletonu faifai pea o le fatu, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaaogaina ma le faʻamaonia o le lisinopril, o lona bioavailability e le sili atu i le 16%.

I le le atoatoa o le faaletonu ma le kiliatinini (CC) o le itiiti ifo i le 30 ml / min, o le maualuga o le lisinopril i le plasma toto e tele taimi e sili atu nai lo tagata mamaʻi e masani ona iai le galuega. E faateleina ai le taimi e oʻo ai Cmax i le plasma toto ma le T1/2.

I luga o tagata matutua, o le maualuga o le lisinopril i le plasma toto ua siitia i le 60%, AUC (o le nofoaga i lalo o le taimi o le faamasinoga) o le 2 taimi e maualuga atu nai lo o tagata gasegase.

O le bioavailability o lisinopril ma le cirrhosis e faʻaititia e le 30%, ma le faʻatagaina - e 50% o faʻamaumauga tutusa i tagata gasegase e maua ai le ate.

O le fegalegaleaiga i le va o le amlodipine ma le lisinopril e le i faavaeina, o vailaau mo togafitiga ma vailaau mo togafitiga o fualaau oona o le fualaau faasaina e le solia pe a faatusatusa ma faailoga o mea taitasi eseese.

Faʻaauau le taamilosaga o le vailaʻau i totonu o le tino e mafai ai ona e ausia le faʻamalositino o loʻo manaʻomia i le faʻatulagaina o le faʻatonuga 1 taimi i le aso.

Contraindications

  • talafaasolopito o le angioedema, e aofia ai mataupu e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o le atinaʻe ACE,
  • faʻasolosolo po o le angioedema matiopathic,
  • faateia, e aofia ai cardiogenic,
  • e le faʻavaivai angina (sei vagana ai le Prinzmetal angina),
  • ogaoga faʻasalaga (toto toto i lalo ole 90 mm Hg),
  • faʻasolosolo faʻamaʻaloga o le gasegase, faʻasolosolo faʻasalaga cardiomyopathy, faʻalavelave matuia o le vailaau oona ma isi faʻalavelave mataʻutia o le alatele o fafo o le taumatau agavale,
  • afaina o le fatu e le mafaagaloina i le maea ai o le afaina o le myocardial,
  • tuufaatasiga faatasi ma fualaau oona lea e tetee atu i le vaega o le angiotensin II tagata e maua i le maʻisuka nephropathy,
  • togafitiga faʻatasi ma fomaʻi poʻo ni aliskiren-containing agents i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka ma / pe faʻatasi ai ma le galue faʻasolosolo vaivai (CC itiiti ifo i le 60 ml / min),
  • maʻitaga o maitaga
  • susu
  • tausaga e 18 tausaga
  • hypersensitivity i isi atitiata ACE poʻo dihydropyridine mea faʻatau,
  • tasi le le faapalepale i vaega o le fualaau faasaina.

Ma le faʻaeteete, e fautuaina le faʻaaogaina o fualaau o Amlodipine + Lisinopril mo le ogaoga o le faʻaaogaina o le tino, o le tulaga pe a uma le fatuina o fatugase, faʻamaʻiina o le tino poʻo le fatu faʻatoʻaina o le fatu faʻanoanoa, le gase o le tino, le azotemia, hyperkalemia, aldosteronism, cerebrovascular disease, cerebrovascular insufficiency, vailaau faʻasalaga, faʻafitauli o le fatu, fatuga o le gaʻo vaivai vaivai (tachycardia, malosi bradycardia) E le gata i lea, o le faaletonu o le fatu o le leai o sechemist origin (NYHA class III - IV class function), o le stortosis aisic or mitral stricosis, infarction vascular acute and within 30 days after it, inhibition of hematopoiesis fat bone, autoimmune diseases of tissue connecting (including lupus erythematosus, scleroderma systemic system) mulimuli i se taumafataga e faʻasaina le sodium chloride, faʻamaʻi toto e faʻaaogaina ai paʻu o le dialysis maualuga (pei o le AN69), vomiting, manava manava, ma isi tulaga e mafua ai se faʻaitiitia FF (toto voluma) i gasegase matutua.

Fale faʻamaloilo

Amlodipine poloka lemu le alatele o le calcium, ei ai le faʻalauiloaina o le kesi, ma le aʻafiaga. I lalo o le faatosinaga o lenei mea, o le aʻafiaga o Ca ions i totonu o sela o le muscle mafiafia ma tuusao i totonu o siakono o le myocardial e faʻaitiitia tele, faʻaitiitia le toto ma le maualuga o vailaau. Amlodipine o loʻo faʻaalia ai mea faʻaleagaina e mafua mai i le faʻalauteleina o le tele o arterioles, ae o laʻau foʻi, faʻaitiʻitia le utaina mulimuli. O le vailaʻau o le oxygen o le lauocatele e le ogatasi, faapea foi ma ona vaega o le siama, ua matauina. E taua le matauina o le Amlodipine e taofia ai le faia o se vaʻalele ST, e aunoa ma le faʻaaogaina o le tachycardia, ma e leai se aoga i le amio ma le gaioiga o le myocardium. O se taunuuga o le faʻaalia i lenei vailaʻau, o le manaʻomia ona faʻaaoga le nitroglycerin o loʻo faʻaitiitia, ma o le faʻaitiitia o le vavave o vaʻa e fafagaina ai le fatu maso ua faʻaitiitia. E faʻaalia le umi o le faʻamalosia o le faʻamalosi, lea e faalagolago i le fualaau o fualaau o loʻo ave e le tagata maʻi. I le tulaga o faʻamaʻi o le ischemic, faʻapitoa le faʻamaonia o le gasegase faʻamaʻi ma le puipuia o le atherosclerotic.

Faatasi ai ma le amlodipine, o le faaputuga telefoni feaveaʻi e vavegese. Ua faʻaleleia le faamamaina o le glomerular, o le a le faʻamaonia ai le faʻamaonia o le fanau mai. O le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e tagata o loʻo mafatia mai le gout, maʻi suka, faʻapea foi ma le bronchial asthma ua faatagaina. O le togafitiga o le taliaina e matauina pe a uma le 2-4 itula, e tumau pea mo le aso e sosoo ai.

O Lisinopril o se tasi o mea inhibitor ATP, e faaitiitia ai le fausia o aldosterone, faapea foi angiotensin 2, ao faateleina le gaosiga o le bradykinin lava ia. O le aʻafiaga o le lisinopril e le faʻalauteleina i le gaioiga o le system renin-angiotensin-aldosterone. I lalo o le aafiaga o le lisinopril, o le faaitiitia o le toto ma le mamafa i totonu o le pulmonary capillaries ua matauina, ua faaitiitia le taimi muamua ma mulimuli ane, faatasi ai ma lenei, ua faateleina le tafe toto. O lenei vailaʻau e fesoasoani i le faalauteleina o fua, faʻasolosolo le tuʻuina atu o le toto i le myocardium, lea na faʻataunuʻuina ai suʻesuʻega. I le tulaga o le faaumiumi o le faʻaaoga, o le malosi o le hypertrophy o puipui o le myocardial arteries e faʻaititia. I lalo o le faatosinaga a le lisinopril, o le faaletonu i le agavale tauagavale, lea e masani ona faamaumauina pe a maeʻa le faʻaleagaina o le myocardial, ua faʻasaina.

E mafai e le Lisinopril ona faaitiitia le albuminuria, e matua aoga lava i le maualuga o le toto maualuga, lea e maua ai le maualalo o le renin.O le aafiaga antihypertensive o le lisinopril e matauina i le 1 itula talu ona faʻaaogaina, i le isi 6 itula e sili atu ona maualuga le malosi o le togafitiga ma faʻaauau mo le 24 itula. E taua le matauina o le faʻamaeʻaina o le pulega o le lisinopril, o le atinaʻeina o le mea na taʻua o le tataina o le tupe e leʻi tusia.

O le tuufaatasiga o ia vaega e pei o le lisinopril ma le amplodipine e fesoasoani e puipuia ai le tupu mai o ni mea le lelei e fai e faaosofia e le tetee-faatonutonuina o vaega galue. O lenei tuufaatasiga ua faatonuina mo le faaaogaina i le mataupu pe a le faaaogaina fualaau faasaina na o le leai o se togafitiga faamoemoeina.

Ona o le taamilosaga umi i le toto o nei fualaau faasaina e mafai ona faʻaaoga i le aso. Lisinopril ma le amplodipine e le fesootaʻi.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻatinoina togafitiga faʻasolosolo mo gaioiga taua.

Metotia o le pulega o le amlodipine ma lisinopril

O vailaʻau uma e lua e faʻamoemoe mo le faʻafofoga tautala. Mo tagata o loʻo faʻaaogaina fualaau faasaina, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faatonuina mo le 1 pilili i le aso.

Afai o loʻo e faia ni togafitiga, pe a ma le 2-3 aso. ao leʻi faʻaaogaina le amlodipine ma le lisinopril, o le a manaomia le faalēaogāina o vailaau faʻamalosi.

Ina ia fuafuaina le uluai fualaau o fualaau faasaina ma mea e talafeagai mo le faia o togafitiga o tausiga i tagata e leai se tino, o le a manaʻomia ona faʻasalaina ia tui, ma faʻaalia i le tagata lava ia, ave se isi vaega o le amlodipine ma le lisinopril.

O le vailaʻau i se vailaʻau e 10 mg / 5 mg ua faʻatulagaina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai le fua o le tausiga o le titina e oo atu i le 10 mg ma le 5 mg. O le taliaina o mea maualuga e faia e tusa ai ma le polokalame ua faatonuina e le fomaʻi.

I le faagasologa o togafitiga, o le a tatau ona mataʻituina le gaioiga o le tino o le tino, maualuga o le mamafa o K ma Na. Pe a faʻateteleina le faʻatinoga o le tino, o le togafitiga e taofi, o le fualaau o fualaau faasaina e faʻaititia i tulaga sili ona lelei.

E tatau ona manatua i le mafaufau e ono i ai se faʻalavelave i le manava o le amlodipine i tagata ei ai maʻi o le ate.

Faʻaiʻuga

O vailaau faʻasaina e lelei ona faʻafefe, ae i nisi tulaga, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona oʻo atu ai i ni soliga faapena:

  • Niu Sila: faʻasalaga, faʻavauvau ogaoga, faʻaliseina, le mautonu o le mafaufau, le lelei o le mafaufau ma le le fiafia, moe
  • Malosiaga o le respiratory: ulugalii e le aoga
  • CVS: palpitations, tachycardia, vaʻaiga faʻamuamua, le atinaʻeina o le arrhythmia
  • O le gasegase o le gasegase: o le lagona o le masaa i le oral vevela, o le tiga o le gasegase, o le leaga o le manava, atinaʻe o le hepatitis po o le jaundice, faailoga o pancreatitis, nausea, manava, vomiting, leai se fiafia i meaʻai,
  • Faiga faʻataʻitaʻiga: faʻaleagaina le galuega, faʻaleagaina urination, vaivai
  • O le hematopoietic system: o faailoga o agranulocytosis, o le faʻaitiitia o le hemoglobin ma le hematocrit, le atinaʻeina o erythropenia, leukopenia, thrombocytopenia, ma neutropenia
  • Fomaʻi gasegase: fulafula o le tapuvae, faʻailoga o faʻasolosolo, faʻamaʻi o le maʻi
  • Faailoilo o le laboratory: faateleina le ESR, hyperbilirubinemia, faateleina le gaioiga o enzymes o le ate, hypercreatininemia, faateleina le nitrogen vevela, hyperkalemia, le i ai o auupega o vailaau
  • Paʻu: faʻafefe o le ituaiga o urticaria, faʻateleina le pala, vevela tiga, o le tupu mai o erythema, hyperemia o le paʻu o foliga, alopecia
  • O isi: o le tupuga o se tulaga gasegase, tiga i tua o le sternum, le atinaʻeina o laualgia.

Tafaoga faʻamalosi

Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma tagata faʻamalosi o enzymes o le hepatic microsomal, e mafai ona matauina se faʻaitiitia o le plasma concentrations o le amlodipine, ma ao faʻaaogaina inhibitors o le oxidation, o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia o le faʻaititia.

O le faʻaaogaina tutusa o vailaʻau faʻasaina faʻamalolo ma isi vailaʻau K (potassium) e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o hyperkalemia. I lenei itu, o le faaaogaina o ia fualaau faasaina e tatau ona faatoa faia pe a uma ona iloiloina le tulaga o le togafitiga ma le ono lamatia o le ola maloloina, o le a tatau foi ona mataituina le maualuga o K i le toto ma mataitu le faatinoga o le tino.

O nisi o togafitiga e mafai ona faʻaitiitia ai le toto, aʻo faia ai fualaau faʻasaina, e mafai ona mataʻituina se mea faʻaopopo.

Estrogen-containing drugs, NSAID, sympathomimetics, faapea foi ma le tele o adrenostimulants e mafai ona faaitiitia ai le malosi o le tuufaatasiga o le amlodipine ma le lisinopril.

Anati faʻatasi ma le colestyramine fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaleleia o vaega o papa maʻa e le mucosa gastrointestinal.

Antipsychotics, amiodarone, α1-blockers, ma le quinidine faʻaleleia ai le faʻamalosia o le faʻamalosia o le tino.

O le tolopoina o oloa e maua i luga o le lithium e mafai ona faʻagesegese, ma o le a manaʻomia ona mataʻituina faʻatonuga plasma o le lithium.

Faʻavainamide, quinidine e mafai ona faʻateleina le vaitaimi QT.

E taua le matauina o le lisinopril e faʻaitiitia ai le "faʻaogaina" o K ao taitaia le togafitiga o le diuretic.

O fualaau e aofia ai le Ca e mafai ona faʻaititia ai le aoga o le faʻavaveina o le faʻaaogaina o alalaupapa.

Cimetidine e fetaui ma le amlodipine ma le lisinopril, o le auala sili e ave ai o le siaki lea ma lau fomaʻi.

Faʻasalaga

I le tulaga o le leʻaveʻaina o le tino, vasodilation lautele, tachycardia osofaʻiga, ma le paʻu tele o le toto maualuga e mafai ona tupu.

Tuuina atu o le amlodipine e faʻagesegese lemu, e leai se mea e manaʻomia mo le gastrointestinal treatment procedure, ua fautuaina e amata ona tagofia fualaau faʻamaʻi. Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto, iv dopamine ma le calcium gluconate o loʻo faʻaalia. I le lumanaʻi, o le a manaʻomia le pulea o le toto, diuresis, paleni eletise. E taua le taulaʻi atu e faʻapea o le faʻasalaga o le tino i lenei mataupu o le a le aoga.

Amlodipine ma lisinopril sauniuniga

I le taimi nei, o fualaau oona ua gaosia, e aofia ai le amlodipine ma le lisinopril: Lisinopril Plus, Equator, Ekuato, Equapril. O nei vailaau e aofia ai se fua faatatau tumau o vaega taʻitasi. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e aoga le faia o se suʻesuʻega auiliili, faʻatalanoa se fomaʻi ma fuafua le togafitiga sili ona lelei mo le maʻi. Afai e talafeagai, ao faagasolo le togafitiga, o le a mafai ona fetuutuunai le fualaau ole vailaʻau na ave.

O afea e ave ai le amlodipine?

Fefaʻatauaʻiga igoa: Amlothop.

Faʻatasi i le kulupu o le alalaupapa o le alalaupapa. O le gaioiga malosi o loʻo i ai mea e faʻasaʻo ai, o mea faʻasalalau, vasodilating (vasodilating).

E faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga e faʻaitiitia ai le toto maualuga, angina pectoris, faʻamaʻi o Raynaud ma isi faʻamaʻi e fesootai ma le angiospasm.

O le aʻafiaga o le amlodipine e faʻavae i luga o le taofia o laina o le calcium, o le faʻaitiitia o le faʻaleleia o filo maso filo o toto toto ma meatotino vasodilating.

O le vailaau faʻasaina e faʻaititia ai le tetee o le toto o le maʻa, faʻaitiitia le maualuga o le toto maualuga e mafua mai i le maualuga o vasoconstrictors - adrenaline, vasopressin, renin renin.

Faʻatasi ai ma le fatu fatu fatu, o le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le avega i luga o le fatu, faʻasaʻo le faʻavave o mea o loʻo i ai i le coronary artery e fafaga ai le myocardium, ma faʻaleleia le toto.

Pharmacology

O se tuufaatasiga e aofia ai le lisinopril ma le amlodipine.

Lisinopril - le inhibitor ACE, faʻaititia le faʻavaeina o le angiotensin II mai le angiotensin I. O le faʻaitiitia o le mea o loʻo i le angiotensin II e oʻo atu ai i le faʻaitiitia faʻaitiitia o le faʻamalolo o aldosterone. Faʻaitiitia le faʻaleagaina o le bradykinin ma faʻateleina le faʻaogaina o le PG. E faaitiitia ai le OPSS, toto toto, avega, avega i capillaries pulmonary, mafua ai le faateleina o le toto o le minute ma faateleina le faapalepale o le myocardial e faamamafa ai i gasegase ua le atoatoa le fatu. Faʻateleina laʻau i se tulaga sili atu nai lo veins. O nisi o aʻafiaga ona o aafiaga i luga o RAAS. Faʻasolosolo le faʻaaogaina, o le hypertrophy o le myocardium ma puipui o arteries o le resistive type e faʻaitiitia. Faʻaleleia le toto i le myocardium ischemic.

O le atiata ole ACE e faʻalauteleina ai le ola o tagata mamaʻi i le fatu, faʻagesegese le alualu i luma o le gau ile ventricular agavale i tagata gasegase ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le myocardial e aunoa ma faʻamatalaga o le fatu o le fatu.

O le gaoioiga e amata i le 1 le itula talu ona faʻamaʻaina. O le maualuga maualuga o le antihypertensive effect e fuafuaina pe a uma le 6 itula ma faaauau pea mo le 24 itula. I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, o le a puipuia le malosi o le antihypertensive i aso muamua ina ua uma le togafitiga, ona tupu ai lea o le malosi ile 1-2 masina. Faatasi ai ma se solo malosi o le lisinopril, o le faateleina o le faateleina o le toto maualuga e lei matauina.

E ui lava i le aafiaga autu o le RAAS, ae o le lisinopril e aoga foi mo le maualuga o le maualuga o le toto maualuga i le gaoioiga maualalo o le renin. I le faʻaopopo i le faʻaitiitia o le toto, o le lisinopril e faʻaitiitia ai albuminuria. Lisinopril e le aafia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ma e le taitai atu ai i le faateleina o mataupu o le hypoglycemia.

Amlodipine - o se mafuaʻaga o le dihydropyridine, BKK, o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina ma le faʻasao. E poloka poloka o le calcium, faʻaititia le fesuiaiga o suiga o katini calcium i le sela (sili atu i suauʻu maso musele o toto nai lo cardioyocytes).

O le aʻafiaga o le aʻafiaga e mafua mai i le faʻalauteleina o le gaʻo ma le gataifale ma faʻasolosolo: faʻatasi ai ma le angina pectoris e faʻaitiitia ai le mamafa o le myocardial ischemia, faʻalauteleina le lautele o le eleele, faʻaitiitia le OPSS, ma faʻaitiitia ai le mamafa o le okesene. Faʻateleina o mea e maua i le coronary arterioles i vaega e le suia ma vaega o le myocardium, e faʻapupulaina ai le okesene i le myocardium (aemaise lava i le vasospasis angina), e puipuia ai le fulafula o le ario (e aofia ai le mafuaʻaga o le ulaula). I maʻi ma le manuʻa faʻamaʻi, o se tasi o aso taitasi o le amlodipine e faʻateleina le faʻapalepaleina o le tino, faʻagesegeseina le atinaʻe o angina pectoris ma le tiga o le natura o le ST, ma faʻaitiitia ai le tele o osofaʻiga a angina ma le faʻaaogaina o le nitroglycerin ma isi palapala.

O le amlodipine e iai sona aafiaga umi e mafua ai ona aʻafia le toto. O le aʻafiaga e mafua mai ona o se tuusaʻo tuusaʻo i luga o maso masele o toto toto. I le tulaga o le maualuga o le toto, o se fualaau e tasi e maua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i luga o se vaitaimi e 24 itula (pe a taoto le tagata maʻi). Ortophatic hypotension ma le filifilia o le amlodipine e seasea lava. E le mafua ai se faʻaititia o le faʻapalepalega o le tino, vaevaega faʻasolo o le taumatau agavale. Faaititia le tikeri o le hypertrophy o le myocardial ventricular left. E le aʻafia ai le faʻauluuluga o le myocardial ma le amio pulea, e le mafua ai ona faʻaleleia le fatu o le mafaufau, faʻalavelaveina le faaputuga o le platelet, faateleina le GFR, ma o loʻo i ai sona aʻafiaga o le natriuretic. O le nephropathy o le maʻisuka e le faʻateleina ai le mamafa o le microalbuminuria. E leai se aʻafiaga i le metabolism ma le faʻaogaina o lipids o le plasma toto ma e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, le maʻisuka ma le gout. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e matauina i le mavae ai o le 6-10 itula, o le umi o le aafiaga e 24 itula.

Amlodipine + lisinopril. O le tuufaatasiga o le lisinopril ma le amlodipine e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o le le manaʻomia o aʻafiaga e mafua mai i se tasi o mea gaosi. O le mea lea, BKK, faʻateleina le faʻalauteleina o vae, e mafai ona mafua ai le tuai i le sodium ma le vai i totonu o le tino, ma o le mea lea, e mafai ona faʻaalia le RAAS. ACE le inhibitor poloka lenei faagasologa.

Suiga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le lisinopril e faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai, o lona faʻavavega e eseese mai le 6 i le 60%. O le leai o se avanoa e 29%. O le 'ai e le aʻafia ai le faʻaaogaina o le lisinopril.

Tufatufaina. Toeitiiti lava e le fusifusia i masini plasma. Fmax i le plasma toto - 90 ng / ml, ausia pe a ma le 6-7 itula. E mafai ona maualalo i le BBB ma le pa puipui.

Metabolism. Lisinopril e le o faʻamatalaina i le tino.

Tofiga. E mafua mai fatugaʻo e le suia. T1/2 e 12.6 itula

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi

Tuai. I luga o tagata matutua, o le faʻatonuina o le lisinopril i le plasma toto ma le AUC e 2 taimi maualuga nai lo le gasegase talavou.

CHF. I tagata gasegase e le maua ai le fatu, ua faʻaitiitia le manava ma le kilia o le lisinopril.

Faʻasalaga o Renal. I tagata gasegase ma le le atoatoa, o le faʻateleina o le lisinopril e tele taimi e maualuga ai nai lo le faʻasalaga i le toto plasma o volenitia soifua maloloina, ma le faateleina o Tmax i le plasma ma le faʻalauteleina T1/2 .

O Lisinopril ua faʻamalosi e le siama.

Suiga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le amlodipine e faasolosolo lemu ma toetoe lava atoa (90%) faʻamaʻaina mai le vaega o meaʻai. O le bioavailability of amlodipine e 64-80%. E le aʻafia le taumafa o le amlodipine.

Tufatufaina. O le tele o le amlodipine i le toto (95-98%) e fusifusia i masini plasma. Fmax i le serum e matauina pe a mavae le 6-10 itulass ausia i le maeʻa o le 7-8 aso o togafitiga. Vasega Vo e 20 l / kilokalama, lea e taʻu mai ai o le tele o le amlodipine o loʻo i totonu o masini, ma o se vaega laʻititi e i totonu o le toto.

Metabolism. Amlodipine e faʻaaogaina se gasegase lemu ae faʻamalosi i le ate i le leai o se aafiaga taua muamua-pasese. E le oi ai i le metabolites se mea faʻapitoa faʻakomepiuta.

Tofiga. O le faʻaaogaina e aofia ai vaega e lua, T1/2 o le vaega mulimuli o le 30-50 itula. E tusa ma le 60% o le fuainumera o loʻo faʻamalosia e fatuina e fatugaʻo e masani lava o foliga o metabolites, 10% i le le suia, ma le 20-25% i le ituaiga metabolites e ala i le inumaga ma le talo. O le faʻatagaina atoa o le amlodipine 0.116 ml / s / kg (7 ml / min / kg, 0.42 l / h / kg).

Pharmacokinetics i vaega faʻapitoa maʻi

Tuai. I tagata gasegase matutua (silia ma le 65 tausaga), o le manava o le amlodipine e faʻagesegese (T1/2 - 65 h) pe a faatusatusa i tagata gasegase, e ui i lea, o lenei eseesega e leai sona aoga.

Faʻasologa o le gaʻo I tagata gasegase e le maua le ate, o le faateleina i T1/2 ua fautua mai e faapea, faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina, o le faaputuputuina o le amlodipine i le tino o le a sili atu (T1/2 - e oo i le 60 itula).

Faʻasalaga o Renal e le afaina ai le pharmacokinetics o le amlodipine.

Amlodipine laasia le BBB. E le aveeseina le faʻamaʻi.

O le fegalegaleaiga i le va o mea e gaosia ai e aofia ai le tuufaatasiga o le amlodipine + lisinopril e le ono tupu. Values ​​AUC, Tmax ma le Cmax , T1/2 e le suia pe a faʻatusatusa i le faʻatinoga o mea taʻitasi e galue malosi. E le afaina ai le taumafa o meaʻai.

Talosaga talosaga

O le tele o le le atoatoa, faʻaleagaina o le tino poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu faʻatasi ma le azotemia alualu i luma, tulaga i le maea ai o le fatuina o fatugase, azotemia, hyperkalemia, hyperaldosteronism, galuega o le ate, maʻi tuga, cerebrovascular (including cerebrovascular insufficiency) fatu fatu, gasegase o le matelaina o le tino, siama o le tino vaivai (tiga bradycardia, tachycardia), faaletonu fatu le tumau faʻavasegaina o le vailaʻau o le vasega III-IV e tusa ai ma le faʻavasegaga NYHA, faʻamaʻi o le myocardial (mitiga stenosis, infarction moa) (ma i totonu o le 1 le masina talu mai le faʻamaʻiina o le myocardial), faʻamaʻi masimmune o mea faʻafesoʻotaʻi (e aofia ai le scleroderma, suauu lupus erythematosus), faʻasaina o le hematopoiesis o le ponaivi, maʻisuka, meaai ma le faʻasaina o le kuka salts, hypovolemic states (e aofia aio se taunuuga o le manava, vomiting), o le matua, o le toto o le tino e faʻaaogaina ai le maualuga o le faʻamalosia o le dialysis membranes (AN69 ®), LDL apheresis, desensitization with bee or veno.

Tina ma le lactation

Faʻaaogaina e le fautuaina i le taimi o le maitaga. Pe a faʻamaonia le maʻitaga, e tatau ona taofi vave le faʻasiga.

O le taliaina o le inisinia ACE i le II ma le III vaega o le maitaga ua i ai se aafiaga leaga i le fetus (o le faaitiitia o le toto, o le le atoatoa, hyperkalemia, hypoplasia o ponaivi, o le oti e mafai ona tupu). E leai se faʻamaoniga o se aʻafiaga leaga i le tamaititi pe a faʻaaogaina i le taimi o le uluaʻi tolu masina o le maʻitaga. Mo pepe faatoa fananau mai ma pepe laiti oe na maua le faʻaogaina o le intrauterine i le inisiua ACE, ua fautuaina e faia ma le faʻaeteete le mataituina i le taimi nei le iloa o le faʻaitiitia o le toto, oliguria, hyperkalemia.

O le saogalemu o le amlodipine ao maitaga e leʻi faavaeina, o le mea lea, e le fautuaina le faaaogaina o le amlodipine i le taimi o le maitaga.

O Lisinopril e sopoia le placenta ma e mafai ona alu i le susu susu. E leai se faʻamaoniga o le tuʻuina atu o le amlodipine i le susu susu. Ae ui i lea, ua lauiloa o isi BCC - o mea e maua ai le dihydropyridine, ua faʻasalaina i susu susu.

E le fautuaina le faʻaaogaina o le tuufaatasiga i le taimi o le lactation. Afai e talafeagai, faʻaaoga i le taimi o le lactation, e tatau ona faʻagata le susu.

Fegalegaleaiga

Popo faalua o le RAAS angiotensin receptor blocksers, inhibitors ACE poʻo le aliskiren e fesoʻotaʻi ma le faateleina o le aʻafiaga o le faʻamalosia, hyperlinks ma le faʻaaogaina o le tino (e aofia ai le le atoatoa) e faʻatusatusa i le monotherapy ma nei vailaʻau. E tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le toto, eletise ma le paleni eletise o tagata gasegase e maua le lisinopril i le taimi lava e tasi ma isi vailaʻau e aafia ai le RAAS.

Fualaau faasaina e aʻafia ai le mea o le potassium i le plasma toto: O meaʻai e maua ai le paluga o le potassium (e pei o le heparin) e mafai ona taʻitaʻia i le hyperkalemia pe a faʻaogaina faʻatasi ma le atiata ACE, aemaise lava ole vailaʻau o le palukala (eg, spironolactone, amiloride, mimita, eplerenone). i tagata gasegase e iai se talaaga o le le atoatoa ma isi faʻamaʻi fatu. A faʻaaogaina fualaau faasaina e aʻafia ai le mea o le paluka, e tatau ona siaki faʻatasi le lūlū o le potassium ma le lisinopril. O le mea lea, o le faʻaaogaina tutusa e tatau ona faʻamaonia ma le faʻaeteete ma faia ma le faʻaeteete ma le mataʻituina e le gata i le vevela mea o loʻo iai le potassium ma le galuega tele. E mafai ona ave faʻatasi faʻasolosolo faʻasolosolo faʻamalositisi ma le tuufaatasiga o le amlodipine + lisinopril i lalo ifo o le tulaga o le vaavaaiga lelei o togafitiga faafomaʻi.

Diuretics: i le tulaga o le faʻaaogaina o togafitiga i togafitiga ma le tuufaatasiga o le amlodipine + lisinopril, o le antihypertensive aafiaga e masani lava ona faʻaleleia atili. Faʻaaoga faʻapitoa e tatau ona faia ma le faʻaeteete. Lisinopril e faʻaititia ai le aafiaga o le pāsia-potassium o togafitiga.

O isi vailaʻau faʻasaʻi: o le puleaina tutusa o nei fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai le aʻafiaga o le amlodipine + lisinopril. O le pulega faʻapitoa faʻatasi ma le nitroglycerin, isi kulimi poʻo vasodilators e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le paʻu toto.

Tricyclic antidepressants / antipsychotics / faʻalialia lautele / faʻasolosolo narcotic: Faʻaaoga faʻatasi ma le atiata ACE e mafai ona taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le toto.

Ethanol faʻaleleia le aʻafiaga o aʻafiaga.

Allopurinol, procainamide, cytostatics poo immunosuppressants (tino corticosteroids) e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli maualuga o le atinaʻe o leukopenia aʻo faʻaaogaina le initaneti ACE.

Antacids ma colestyramine aʻo ave faʻataʻitaʻiga ACE e faʻaitiitia ai le bioavailability of inhibitors ACE.

Sympathomimetics e mafai ona faʻaititia ai le malosi o le aitia o le ACE, e tatau ona mataʻituina lelei le ausia o le mea e manaʻomia.

Fualaau faasaina o le hypoglycemic: ao avea ai ma tagata initeti ACE ma fualaau oona (hypoglycemic drugs) (inisalini ma hypoglycemic agents mo le fofogaina ole fofoga), o le a mafai ona faaitiitia le maualuga o le kulukose i le toto ma le ono aafia ai le hypoglycemia. O le tele o taimi, o lenei mea mataʻutia o loʻo matauina i le vaiaso muamua o togafitiga tuʻufaʻatasia ma i gasegase e leai se faʻalavelave.

NSAID (e aofia ai le filifili filifili COX-2): Faʻaaogaina umi o NSAID, e aofia ai maualuga maualuga o le acetylsalicylic acid e sili atu i le 3 g / aso, e mafai ona faʻaititia ai le malosi o le initaneti o le ACE. O le faʻaopoopoga o le aafiaga pe a faʻaaogaina le NSAID ma le ACE o loʻo faʻaalia i le faateleina o le vevela o le potassium ma e mafai ona taʻitaʻia ai le gaioiga o le tino. O nei aʻafiaga e masani lava ona toe faʻafouina. E seasea lava ona mafai ona atiaʻe se faʻalavelave faʻapitoa, aemaise lava i tagata matutua ma gasegase ua gasegase.

Fualaau o loʻo i totonu o le Lithium: lithium e mafai ona faagesegese le manava i le taimi e ave ai ma le atiata o le ACE, ma o le mea lea, e tatau ona mataituina le maualuga o le lithium i le toto toto i le vaitau lenei. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma tapenaga o le lithium, e mafai ona faateleina le faʻaalia o latou mea e afaina ai (oona, vomiting, manava manaia, ataxia, tigā, tinisitus).

O fualaau oona e aofia ai: faatasi ai ma le faʻaaogaina o le inisinia ACE ma sauniuniga auro (sodium aurothiomalate iv) iv, o se faʻafitauli faigata ua faʻamatalaina, e aofia ai le vevela o foliga, leisa, vomiting, ma le vaʻaia o le tino.

Dantrolene (iv pule): I manu, ina ua maeʻa le faʻaaogaina o verapamil ma le iv o le puleaina o le dantrolene, o siama faʻamaʻi faʻamaʻi ma le cardiovascular failure ua fesoʻotaʻi ma le hyperkalemia sa maitauina. Ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypermalemia, e tatau ona aloese ai le faʻaaogaina o le BCC, e aofia ai amlodipine, i tagata gasegase e faʻapitoa i le atinaʻeina o hyperthermia faʻamaʻi, ma i togafitiga o hyperthermia leaga.

CYP3A4 inhibitors isoenzyme: o suʻesuʻega i tagata matutua ua faʻataʻitaʻiina o le diltiazem e faʻalavelaveina ai le amlodipine metabolism, masalo e ala i le iso isozyzy (CYP3A4 isoenzyme (faʻatupulaia le maualuga o le plasma / serum e toetoe 50% ma o le aafiaga o le amlodipine faateleina). E le mafai ona faʻamagaloina e sili atu le malosi o le initiata o le CYP3A4 isoenzyme (e pei o le ketoconazole, itraconazole, ritonavir) e mafai ona faʻaleleia ai le maualuga o le amlodipine i le toto toto e sili atu nai lo diltiazem. Faʻaaoga faʻapitoa e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

Inductors o le isoenzyme CYP3A4: Faʻaaogaina faʻatasi ma togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi (e pei o le carbamazepine, phenobarbital, phenytoin, fosphenytoin, primidone), rifampicin, fualaau faʻasaina o le St. John's wort, e mafai ona oʻo atu ai i se faʻaitiitia i le faʻasalaga o le amlodipine i le plasma toto. O le pule e faʻaalia i se faʻasologa o le amlodipine i togafitiga faʻatasi ai ma tagata faʻatoʻateleina o le CYP3A4 isoenzyme ma pe a maeʻa ona faalēaogā. Faʻaaoga faʻapitoa e tatau ona faia ma le faʻaeteete.

E pei o le monotherapy, o le amlodipine ua tuʻufaʻatasia lelei thiazide ma diuretics matasele, sooupu mo vai faagase aoao, beta-blockers, inhibitors Ace, tali-faia nitrates, nitroglycerin, digoxin, warfarin, atorvastatin, sildenafil, antacids (hydroxide alumini, hydroxide magnesium), simethicone, cimetidine, NSAIDs, fualaau ma sooupu hypoglycemic mo le faʻafofoga tautala.

E mafai ona faʻaleleia le faʻaleagaina ma le faʻaleagaina o le CCB i le faʻaaogaina tutusa o thiazide ma le loop ditics, verapamil, inhibitors ACE, beta-blockers, nitrates ma isi vasodilators, faʻapea foʻi ma le faʻamalosia o latou aʻafiaga i le faʻaaogaina alpha adrenoblockers, antipsychotics.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete aʻo faʻaaoga le nitroglycerin, isi kulimi, poʻo isi vasodilators, talu ai ona o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto maualuga e mafai.

Se fualaau e tasi o le 100 mg sildenafil i tagata gasegase e iai le maualuga o le maualuga ole aʻafiaga e le afaina ai le pharmacokinetics o le amlodipine.

Faaaogaina faifaipea o le amlodipine i se fua faatatau o le 10 mg ma atorvastatin i se fualaau e 80 mg e le o faʻatasi ma suiga taua i le pharmacokinetics o atorvastatin.

Baclofen: masalo e mafai ona faateleina le aʻafiaga o le ausa. E tatau ona mataitu le toto ma le fatugao, pe afai e tatau ai, fetuunai le fua o le amlodipine.

Corticosteroids (mineralocorticosteroids ma corticosteroids), tetracosactide: faʻaitiitia i le faʻaleagaina o aʻafiaga (faʻamautuina o le vai ma le konatela ona o le gaioiga o corticosteroids).

Amifostine: e mafai ona faʻaleleia atili le aʻafiaga o le amlodipine.

Tricyclic antidepressants: faʻateleina le aʻafiaga o le amlodipine ma le aʻafiaga o le aʻafiaga o le vavalo faʻamalosi.

Erythromycin: aʻo faʻaaogaina le faateleina Cmax amlodipine i tamaiti maʻi e 22%, i matua matutua - e 50%.

Iniseti (ritonavir) faateleina faʻasalaga plasma o BKK, e aofia ai amlodipine.

Antipsychotics ma isoflurane - faʻateleina le faʻaleagaina o aafiaga o dihydropyridine.

Amlodipine e le afaina tele ai pharmacokinetics ethanol.

Polokalama o tapenaga e mafai ona faʻaititia le aafiaga o le BCC.

Faʻatasi ma le faʻaaogaina o le amlodipine ma fualaau o loʻo iai le lithium e ono mafai ona faʻaalia le tele o faʻaalia o le faʻaleagaina (faʻaupu, vomiting, manava manava, ataxia, tigā, tinisitus).

E le aʻafia ai le faʻasalaga ogaoga digoxin ma lona faʻasalaga lautele.

E leai se aoga taua i luga o le gaioiga warfarin (PV).

Cimetidine e le aafia ai le pharmacokinetics o le amlodipine.

E ono mafai ona faʻaitiitia i le aʻafiaga o le amlodipine + lisinopril ao faʻaogaina isrogens, sympathomimetics.

Procainamide, quinidine ma isi fualaau oona lea e faʻaloaloa ai le vaitau QT, e mafai ona saofagā i lona faʻalautele taua.

I suʻesuʻega in vitro amlodipine e le aʻafia ai le faʻamaina o le plasma digoxin, phenytoin, warfarin ma le indomethacin.

Ave le amlodipine ma vine vine e le fautuaina, e pei ona i ai i nisi o gasegase atonu e mafua ai le faateleina o le bioavailability of amlodipine, ma mafua ai le faateleina o lona aafiaga tetee.

Tacrolimus: faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le amlodipine, ei ai le tulaga lamatia o le faateleina o le maualuga o le tacrolimus i le plasma toto, ae o le togafitiga o le pharmacokinetic o lenei fegalegaleaiga e lei suesueina atoatoa. Ina ia puipuia le aʻafiaga o le tacrolimus ao faʻaaogaina le amlodipine, e tatau ona mataitu le faʻaoga o le tacrolimus i le plasma toto ma ia tatau ona fetuunai le fua o le tacrolimus pe a tatau ai.

Clarithromycin: clarithromycin o le inhibitor o le CYP3A4 isoenzyme. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le amlodipine ma le clarithromycin, ua faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le vaʻaia o mea. Faʻaleleia ma le faʻaeteete togafitiga faafomaʻi o tagata gasegase e maua faʻatasi ma le clarithromycin faʻamaonia.

Cyclosporin: o fegalegaleaiga suʻesuʻe e ala i le faaaogaina o cyclosporine ma le amlodipine i volenitia soifua maloloina po o isi vaega o gasegase na le faia, sei vagana ai tagata gasegase o loo gaosia fatuga fatu, lea na maitauina ai le tele o le tele o le tau (mean values: 0-40%) o cyclosporine. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le amlodipine i tagata gasegase o loʻo i lalo o le fatuina o fatugaʻo, e tatau ona mataituina le maualuga o le cyclosporin i le plasma toto, ma a tatau ai, faʻaititia lona fua.

Simvastatin: o le faʻaaogaina faʻatasi o le amlodipine i se fualaau o le 10 mg ma le simvastatin i se fualaau o le 80 mg e faʻalauteleina ai le faʻavaveina o le simvastatin e 77% pe a faatusatusa i le simotastatin monotherapy. O tagata e mauaina le amlodipine e fautuaina e faʻaaoga le simvastatin i se fua o le sili atu ma le 20 mg / aso.

Faʻasalaga

Faailoga faailogaina o le paʻu i le toto maualuga ma le mafai ona atiaʻe le tachycardia o le reflex ma le vasodilation lautele tele (o le lamatiaga o le ogaoga ma le tumau o le masalosalo, e aofia ai le atiina ae o le teʻi ma le oti).

Togafitiga: gasegase oona, taumafa o le carbon activated, tausia o le gaioiga o faigamalo cardiavascular ma respiratory system, tuʻuina atu i le tagata maʻi se tulaga faʻasaga ma vae maualuga, puleaina o pcc ma urine. Le toe faʻafoʻiina o le masini vascular - o le faʻaogaina o vasoconstrictors (i le leai o se faʻasalaga i lo latou faʻaaogaina), ina ia faʻaitiitia ai aʻafiaga o le poloka o laina o le calcium - o le puleaina o le calcium gluconate. O le siama e le aoga.

Faailoga faailogaina o le paʻu o le toto, o le mago o le mucosa, o le moe, o le taofia o le urinary, constipation, anxiety, faateleina le le fiafia.

Togafitiga: o le faʻaaogaina o le malala, tuʻuina atu i le tagata maʻi se tulaga faʻasaga i luga o vae, toe faʻaleleia le pcc-in / i le faʻaofiina o vailaau plasma, sui o vailaau, togafitiga faʻapitoa, mataʻituina o galuega a le fatu cardiovascular ma respiratory system, pcc, urutuka urea, creatinine ma electrolytes serum, faʻapea foʻi ma diuresis. Lisinopril e mafai ona aveesea mai le tino e ala i le tui.

Tulaga faʻapitoa

Faʻatasi, lisinopril ma amlodipine o loʻo aofia i le sauniuniga o le Ekueta. O loʻo i ai se isi vailaʻau, e leai se lauiloa i le maketi. O loʻo tuʻuina atu i lalo o le igoa "Lisinopril Plus", o se laulau e aofia ai le 10 mg o le tasi vaega ma le 5 mg o le lona lua. Amlodipine tala mo mea itiiti. E tasi le afifi e aofia ai le tolu i le ono onene capsules. O faʻasologa taʻitasi e vali paʻepaʻe, o loʻo i ai se foliga lapotopoto o se ituaiga faʻalanu. Tulaga lamatia ua muaʻi vaaia, chamfer. I le tasi papa maa, o le amlodipine o loʻo tuʻuina atu e pei o se mea e sili atu ona lelei, o le mea lona lua e aofia ai i le foliga o se dihydrate. O le kamupanī na faʻaaogaina cellulose, sima, magnesium ma mea faʻataʻilagi e avea ma mea faʻaopoopo.

Epa mafolafola, lea e aofia ai nei mea aoga e lua, e faia i foliga o se lio paʻu. Chamfer, o aʻafiaga e ono vaʻaia. Hue - paʻepaʻe poʻo le latalata i ai pe a mafai. O se tasi o luga o loʻo faʻapipiʻiina i le vaneina. E i ai le tele o filifiliga o tui. O le amlodipine o loʻo aofia i totonu o fualaau i le foliga o le matagofie, o le lisinopril o loʻo faʻatusalia e le dihydrate. E i ai fua faatatau o fuataga: 5 ma le 10, 5 ma le 20, 10 ma le 10, 10 ma le 20 mg, i le faasologa. I le faaopoopo atu i le amlodipine ma le lisinopril, o le tuufaatasiga e aofia ai le maso, cellulose, mole magnesium i le ituaiga stearate. E tasi le pusa e aofia ai le 10 i le 60 papa. O le aofaiga tonu o loʻo taʻua i tua o le afifi. O iinei, o le metotia o mea aoga i kopi taʻitasi ua faʻamaonia.

Amlodipine: ata

E masani lava, o faʻamaʻi ua faʻamatalaina faʻamalosia togafitiga faʻamaʻi faʻatasi ma le aofia ai o le amlodipine, wherepamide ma le lisinopril i le polokalama. O le mea muamua mai lenei lisi ei ai lona aafiaga tumau (lona malosi e faalagolago i le fua) i luga o le mamafa. O lenei mea e mafua mai i le vasodilating aafiaga i luga o maso o le tino vascular system. I le tulaga o le maualuga o le toto maualuga, o se tasi lava o fua o le lava o le voluma e faʻamaonia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o faʻamaoniga mo se aso. E faʻatulagaina i le tulaga ma le tulaga, ma taoto i lalo.

Ortopatic hypotension i tagata gasegase e faia se vasega ma le aofia ai o le amlodipine e seasea faamaumauina.O le fualaau faasaina e le faʻaitiitia ai le gafatia i gaioiga faaletino. Faatasi ai ma lona faʻaogaina, o le mamafa o gaioiga o le gaioiga i totonu o le vaalele o le fatu i le tauagavale ua faaitiitia. I lenei tulaga, o le faʻamalositino, le faʻamalosia o le muso o le fatu e le faʻaitiitia, e leai se faʻaleleia o le fatu o le fatu. O le faʻaaogaina o pepa amlodipine ma le lisinopril e mafua ai le faʻatupulaia o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o mea faʻapitoa ma le faʻaitiitia o le faaputuga ipu. O loʻo i ai se uiga e le o faamatalaina. E leai se aʻafiaga leaga i le metabolism, fua o le toto. Amlodipine e taliaina mo le maʻisuka, gout, foma. O se faʻamatalaga faʻaalia i luga o le mamafa o loʻo faʻamaumauga pe a uma le 6-10 itula, faʻaauau mo se aso.

Lisinopril: ata

E pei ona mafai ona e aʻoaʻoina mai le tuufaatasiga o oloa e aofia ai le lisinopril ma le amlodipine, o faatonuga mo le faʻaaogaina, o le mea muamua o loʻo taʻua e faʻaalia ai se faʻamaonia pe a uma le itula talu ona faʻamaʻaina. O le maualuga o le faʻatinoga o loʻo tusia i le 6.5 itula i le taimi nei. O le umi o le faasaoina o le aoga e oʻo i le aso. Faatasi ai ma le faateleina o le toto, o le aafiaga e matauina i nai aso muamua talu ona amata le vasega, pe a maeʻa le masina pe lua o le a tumau le tulaga.

O mataupu o le manaomia mo le aveeseina o le tino o se vailaau ua matauina. E leʻi i ai se faʻaopoopoga taua o le mamafa e mafua mai i lenei faalēaogāina. I lalo o le faatosinaga a le lisinopril, o le mamafa o le a paʻu, o le a faaitiitia le aafiaga o albuminuria. Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, o le vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le mimitilamu mūmū. I le maʻisuka, e le afaina ai le kulūkose i totonu o le tino toto. O le faʻaaogaina o le lisinopril e le faateleina ai aʻafiaga o le hypoglycemia.

Faʻatasiga o mea

Talu ai ona o le lisinopril ma le amlodipine e fetaui lelei, ua atiaʻe ai sui sooga lelei. O se tasi o ia mea ua tuʻuina atu i lalo o le igoa "Ekueta". O le vailaʻau o loʻo i ai mea uma e lua e iloiloina. O lenei tuʻufaʻatasiga e faʻataga ai oe e faʻaititia le lamatiaga o aʻafiaga o loʻo aʻafia i totonu o mea gaosi taitasi. O le mea moni, o le faʻaaogaina o se sui soʻo tuʻufaʻatasia e faʻatagaina i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, talu ai o lamatiaga e sili ona lelei, ae o le vailaʻau o loʻo fesiligia e faʻatagaina e gasegase e sili atu nai lo fualaau eseese.

O afea e manaʻomia ai?

E pei ona mafai ona faʻamauina mai iloiloga, o le "Amlodipine" ma le "Lisinopril" e masani lava ona faatonuina i tagata e manaʻomia se fualaau faasaina e faasaʻo ai le maualuga o le toto. I le taimi muamua, na faamanino e le fomai le talafeagai o le vasega tuufaatasi. Faaaoga fualaau e tusa ai ma faʻamatalaga. O le pulea e le tagata o ia lava ma se tikeri maualuga o le mea e ono tupu, e taʻitaʻia ai i le faʻavaeina o ni mea e le manaʻomia. O le maualuga o le maualuga o le faʻaaliga o loʻo taua i faʻamatalaga o vailaʻau faʻatasi.

Combination: e matautia?

O tagata na faʻataʻitaʻiina se vailaʻau tuʻufaʻatasia e faʻataʻitaʻi ai faʻamaoniga o le mamafa o nisi taimi e fiafia i le tele o aʻafiaga e fesootaʻi ma le ono mafai ona maua ai le fefaʻasoaʻiga o mea taua i luga o le isi. E pei ona faʻaalia i suʻesuʻega, o le aʻafiaga o se fegalegaleaiga faʻa-kemisi e toetoe lava a itiiti. O le faʻalagolago i le afa-ola, maualuga le maualuga poʻo le tufatufaina atu o vailaʻau i totonu o le tino ua siakiina. Faʻasaʻoina o nei faʻamaufaʻailogaina e le faʻamautuina e ala i le faʻaaogaina o tupe i le tuufaatasiga poʻo le eseese. Leai se faalagolago i le vaitaimi o le taumafataga. Meaʻai e le faʻafetaui le maualuga o le faʻaaogāina o mea faʻapipiʻi. O le faʻalauteleina o le faʻasalaga o mea o loʻo i totonu o le tino e mafai ai ona e faʻaaogaina le fualaau faasaina i lea aso ma lea aso.

Faʻafefea ona faʻaaoga?

O le vailaʻau tuʻufaʻatasiga o loʻo aofia ai le amlodipine ma le lisinopril e tatau ona faia i le tautala. E le faalagolago le faʻafefea i se taumafataga. E manaʻomia le inuina o le vailaʻau vailaʻau i vai mama e aunoa ma ni faʻaopoopoga i se aofaiga talafeagai. Ole fua ole aso ole tasi ua fautuaina e tasi le capsule. E fautuaina le faʻaaogaina o le oloa i aso uma i se taimi mautu. E sili atu i le tasi le api e le tatau ona faʻaaogaina i le aso.

E tatau ona tuʻuina atu se vailaʻau tuʻufaʻatasi pe a fai o le aotelega o mea aoga e faʻatasi ma le sili ona lelei o le mamafa o ia mea taʻitasi mo se mataupu faapitoa. Muamua, e fuafua e le fomaʻi le fua saʻo mo se tagata maʻi faapitoa, ona faʻatusatusa lea ma vailaʻau o vailaʻau tuʻufaʻatasia. O le faʻaaogaina o le Equator ma le Lisinopril Plus faʻamaʻi na faʻaalia i luga. Afai e le mafai ona maua se faʻataʻitaʻiga talafeagai, e tatau ona e vaʻai i le tagata maʻi se isi mea e faʻaaoga ai nei mea.

Nuances o togafitiga

Afai na faatonuina e le fomai se fualaau faasaina, lea e aofia ai le amlodipine ma le lisinopril, ae i le amataga lava o le faaaogaina o le vailaau faafomai o le toto na paʻu lemu, e tatau i le tagata maʻi ona ave se tulaga maualuga ma taofi le ave. E tatau ona sailia se fesoasoani mai se fomaʻi togafitiga. E masani lava e le faʻamalosia e le faʻasolosolo le tuulafoaia le lafoaʻi o le togafitiga, ae o nisi taimi e manaʻomia ai se faʻaitiitiga o fua. Afai e manaʻomia le suʻeina o se fualaau, o mea e faʻaaogaina o loʻo faʻamatalaina i le ituaiga o vailaau faʻasoifua mo togafitiga mo le vaitaimi o le faʻatulagaina o le vasega.

O nisi taimi o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina le tele o auala (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi e tasi o le amlodipine, lisinopril rosuvastatin). E pei ona faaalia i le faatinoga, o le tele o elemene o le polokalama o fualaau faasaina e manaomia e le tagata maʻi, o le maualuga atu lea o le lamatia o le leiloa o se mea. Afai ua misia e le tagata maʻi le taimi o le faaaogaina o le "Ekueta", e tatau ona e faatali mo le isi taimi. O taimi uma e faʻaaogaina ai se tasi o loʻo galue. Afai o le fualaau muamua ua faaseʻe, e le tatau ona faaluaina le isi. E te le manaʻomia toe toe totogiina le pasese.

O se faʻasesega matuia i le aveina o le "Ekueta" o le faʻateleina o le faʻafitauli o soʻo se mea e aofia ai i totonu o fualaau faasaina. E faʻaaoga foi lenei mea i vaega autu ma faʻalapotopotoga faʻapitoa. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau pe afai o le tino o le tino e faʻaalia i le faʻalauteleina o le gasegase o soʻo se oloa o le gaosiga o dihydropyridine poʻo le initita ACE. Afai na muamua faʻaaoga e le tagata maʻi se inisinia ACE ma o lenei mea na mafua ai le edema a Quincke, pe afai o lenei mea na matauina mo isi mafuaaga, e le mafai ona faʻaaogaina le "Ekueta". E faʻasaina le tagofia o le vailaʻau faʻatasi ma le angioedema o le faʻaleaoga faʻapitoa poʻo le mafuaʻaga ona o se mea na tupuga mai, faapea foi i se tulaga faateia, ma le maofa cardiogenic. E le o faʻamaonia le vailaʻau mo le faʻaleleiina o le fusi. O se faʻasalaga tulaga ese o se ituaiga o faʻamaʻi e taʻua o le Prinzmetal disease. E le mafai ona e faʻamaonia se fofo mo se faʻalavelave matuia o le faʻaitiitia o le mamafa i maʻa, pe a fai e le itiiti ifo i le 90 iunite le fuainumera, ma i le tulaga o le le lava o le galue i le fatu i se ituaiga hemodynamic le mautonu pe afai o se fatu fatu faʻafuaseʻi na faʻasalalau muamua. E le faʻaaogaina le vailaʻau pe afai e tatau ona suʻe fualaau poʻo isi vailaʻau faʻatauina i totonu o latou fatuga o lenei vailaʻau, faʻatasi ai ma le maʻisuka, faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le tino.

"Equato", "Equamer" (o se vailaʻau o loo aofia uma ai le amlodipine, lisinopril rosuvastatin) e le o faaaogaina i le taimi o le maitaga. E le mafai ona e faʻaogaina le vailaʻau tuʻufaʻatasia mo le lactation ma le tauleʻaleʻa, pe afai e te manaʻomia ni faʻataʻitaʻiga o le faʻaaogāina o le masini mo le faʻamatalaga o le ituaiga lona lua o le angiotensin mo nephropathy ona o le maʻisuka. O tapulaʻa ua tuʻuina atu e le faʻalavelaveina o le gaosiga o le fatu o le heartricular heart tract o se faʻavasegaga o le toto, faʻapitoa foi ma le vevela.

E mafai, ae faʻaeteete

O nisi taimi o se vailaau tuʻufaʻatasiga e faʻataʻitaʻiina mo le faʻamaʻi o le tino, o nisi o ituaiga o myopathy, pathoces cerebrovascular. O ia tulaga e manaʻomia ai le gauai atili. E taua le siakiina e le aunoa o le tulaga o le maʻi, mataʻituina le faʻaogaina o faiga faʻavae ma okeni. O le faʻamaoni e manaʻomia ai le mataupu pe afai o le tagata gasegase e tatau ona faʻaaogaina togafitiga faʻamalositino, faʻamalositino, mea masima masima. E faapitoa lava le taua o tagata taʻitoʻatasi e iai le sili atu o le pasela i totonu o le tino, o le leai o le sodium, faʻapea foi i latou o loʻo mafatia i le myelosuppression, maʻi o le maʻisuka, ma le faʻataʻitaʻiga o le faʻamaʻi.

O se vailaau tuʻufaʻatasia lelei mo le maualuga o le toto maualuga ua faʻamaonia pe afai o se tagata na i ai se gaosiga o fatuga, ua faʻamalosia e aʻafia i le toto, e pagatia i le aldosteronism poʻo le faʻaaogaina o meaai ma le masima masima. O le manaʻoga e faʻaaogā mea e faʻalavelaveina ai le enzyme compound CYP3A4, o tagata e faatosinaina lenei enzyme e manaʻomia le siakiina masani o le maʻi.

Aafiaga e leʻi mafaufauina

O le tagofia o fualaau faasaina, lea e aofia ai le amlodipine ma le lisinopril, e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia i le faʻamasinoga o le hemoglobin, hematocrit i le circulatory system. E i ai se tulaga lamatia o le le faʻatagaina o le galuega hematopoietic. O loʻo i ai se faʻafitauli o se faʻalavelave faʻaleaga, o se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia i le kulukose toto. O le fatu maualuga o le muscle, le neuropathy, o le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi e le seasea. E i ai se tulaga lamatia o faafitauli i le vaʻai, moe, malamalama. O tulaga vaivai, popole, agavaʻa e mafai. O nisi o tamaʻi lauiloa. E seasea lava ona tusia se fatu fatu. E i ai se tulaga lamatia o le solia o le televavave ma le saoasaoa o le fatu o le fatu, faʻamalamalamaina o le atrial. E mafai ona faʻamalosi, e iai se tulaga matautia o le faʻalavelaveina o le tafe toto i totonu o le faiʻai. O le maʻi o Raynaud e mafai ona fai.

O mea o le niumonia, pancreatitis, faʻamaʻi pipisi. O loʻo i ai se faʻafitauli o le toilalo o le ate, maʻi o le ogaumu, tiga i totonu o le manava. O isi sa i ai le tale, puupuu le manava, ma le susu. O suʻega e mafai ona faʻaalia ai le faateleina o le gaoioiga o le enzyme ate.

O le a le mea e fai i le lisinopril?

O le vailaʻau e aʻafia i le vasega o vailaʻau e taofia ai le gaioiga a le angiotensin-liua le enzyme. E faʻaaogaina mo le maualuga o le toto maualuga, faʻavalea o mea e mafua ai le matelaina o le mate (angina pectoris, infarction myocardial).

E i ai sona aafiaga vasodilati, e faʻaitiitia ai le aʻafiaga i le vascular tone o le angiotensin II, faʻateleina le mea o loʻo maua i le bradykinin, lea e faʻavaivaia ai le gaʻo.

Faateleina le tumau o le muso o le fatu i le taimi o le atuatuvale faaletino ma le mafaufau, faʻaleleia le taʻaloga o le myocardial, faʻalauteleina le gaʻo matelaina. Faʻasaʻitia le faʻavavesi o vascular, faʻaitiitia le atuatuvale i le loto.

E faʻapefea ona ave faatasi le amlodipine ma le lisinopril?

Amlodipine e faʻaaoga i le 5 mg i le aso mo faʻamaʻi faʻamaʻi ma le toto maualuga.

Lisinopril i le monotherapy ua faatonuina le 5 mg i le taimi. Afai e le o iai le aʻafiaga o le ave, o le a faʻateleina le fua. Ole fua ole tausiga ole 20 mg i le aso.

O loʻo faʻatulagaina taʻitasi e le fomaʻi.

Uiga o Amlodipine

O le vailaʻau e aʻafia i le kulupu o le alalaupapa o le calcium channel. O le igoa fefaʻatauaʻiga o Amlodipine. Fesoasoani i le maualalo o le toto maualuga ma taofia ai osofaiga a angina. O le vailaau faʻamaʻi e faʻavaivai ai le gaʻo ma faʻaitiitia le avega i le fatu o le fatu, ma faʻateleina foi le faʻafeiloaʻiina o le okesene i le meocardial tissues. O le vailaau e fesoasoani e puipuia ai spasm vascular, lea e masani ona tupu i tagata ulaula matutua.

Pe a tago i lenei fualaau faasaina, o le fetuunaiga o le muso o le fatu i gaoioiga faaletino e faaleleia atili.

E le gata i lea, o le vailaʻau e faʻalauteleina ai le lumenia o toto toto, faʻateleina le tafe toto. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le fuaina o le platelets, ae e le afaina ai le faʻaleagaina o le tino i le tino.

A maeʻa le puleaina, o le vaega galue e fusifusia i palatini masima o le plasma e 95%, ma mafai ai ona faʻaitiitia le mamafa i se taimi puupuu. O le aʻafiaga o le antihypertensive e faʻaalia pe a maeʻa le 30-60 minute. E maualuga le maualuga o le concentrations i le serum i le 6 itula.

E faapefea ona galue le lisinopril?

O le vailaʻau e maua mai i le vaega o le ACE, o loʻo aʻafia ai le pulefaʻatasia o le aldosterone. Igoa faavaomalo - Lisinopril. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le toto ma le mamafa i luga o pulmonary capillaries. O vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai maʻi ma le fatu o le fatu, aua faʻaleleia suiga faʻavasega i le gaioiga faaletino.

O le meafaigaluega e fesoasoani i le faʻalauteleina o laʻau ma faatelevave le tafe toto i le eria o le ischemia. O le fualaau faasaina e faaitiitia ai le alualu i luma o le faaleagaina o meaola i le itu tauagavale. O le vailaʻau e mafai ona faʻateleina ai le soifua o tagata gasegase i se tulaga masani o le le manuia o le fatu.

E faʻapefea ona ave le amlodipine ma le lisinopril?

O Amlodipine e amata ona ave i le 5 mg i le aso, e tusa lava po oa meaai (taeao po o le afiafi). I tulaga ogaoga, e faatonuina e le fomaʻi le 2 taimi ole fuainumera saʻo - 10 mg. O Lisinopril foi e 1 le aso i le aso e amata i le 10 mg, tusa lava poo le a le taumafataga (sili i le taeao). O le togafitiga e fuafuaina e le fomaʻi.

Mai le mamafa

I le maualuga o le toto maualuga, ua faatonuina ai Amlodipine 1 mg i le aso, 5 mg, ma le Lisinopril 10-20 mg i le aso.

I le maualuga o le toto maualuga, ua faatonuina le Amlodipine 1 mg i le aso.

Le manatu o fomaʻi

Pavel Anatolyevich, fomaʻi, Novosibirsk

Ou te fautuaina uma fualaau oona ma le maualuga o le toto ma se lamatiaga o le fatu fatu. Ona o le aʻafiaga o aʻafiaga, ua faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli. I nisi tulaga, o lenei tuufaatasiga e puipuia mai le tui o le faiai, lea e tupu i nisi taimi i le oti.

Evgenia Alexandrovna, cardiologist, Penza

O le tuufaatasiga o nei fualaau faasaina ua faaaogaina i togafitiga faafomai mo se taimi umi, aua fesoasoani e faʻaleleia le tulaga o se tagata maʻi e maualuga le maualuga o le toto ma le maʻi fatu. Ou te faatonuina fualaau i lalo ifo o doses ina ia faʻaitiitia ai le aʻafiaga o ni mea leaga. E tatau ona logoina le tagata maʻi e tatau ona faalēaogāina togafitiga 2 aso aʻo lei amataina togafitiga.

Tamara Sergeevna, cardiologist, Ulyanovsk

O nei fualaau oona e masani ona tuufaatasia ina ia maua ai le taunuuga lelei i le togafitiga o tagata gasegase i maʻi o le fatu ma toto toto. Aʻo leʻi faʻatagaina vailaʻau, ou te fautuaina ia maua e tagata gasegase se suʻega X-ray o le pusa pusa ma pasia suega talafeagai e faailoa ai faʻamaʻi.

Manatu o maʻi mo Amlodipine ma Lisinopril

Peter, 62 tausaga, Kiev

Na ia faia se tuufaatasiga o nei vailaau pe a maeʻa le infamiga o le myocardial e taofia ai le toe foi mai. Na tumau le malosi i le taimi o le togafitiga, ae o le taimi lava na ia taofia ai togafitiga, na faasolo ina faigata le tulaga. O lenei ou te toe tagofia fualaau oona ma aua le faʻagaloina faatonuga a le tagata cardiologist.

Igor, 55 tausaga, Otradny

Faatasi ai ma le maualuga, o vailaʻau uma e lua na faatonuina i le taimi e tasi, aua O taʻavale malosi na tumau. I le aso lona lua talu mai le amataga o togafitiga, na ou lagona le lelei, na taofi loʻu ulu ma tigaina le nausea. Faʻaaoga soo ia vailaʻau.

Elena, 49 tausaga, Salavat

Sa ou tauivi ma le toto maualuga mo se taimi umi. Leai se fesoasoani na fesoasoani. Ona faatonuina lea e le fomai se tuufaatasiga o nei vailaʻau faasaina. O le aafiaga e le o toe mamao ae o le aso na sosoo ai sa ou lagona le alualu i luma.

Tuua Lau Faamatalaga