Lantus Solostar (pine tuila) - inisalini umi

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "insulin lantus solostar" ma faʻamatalaga mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O Lantus o se tasi lea o uluai analogues muamua o le inisalini o le tagata. Mauaina e ala i le sui o le amino acid asparagine ma le glycine i le tulaga 21 o le filifili A ma faaopoopo i ai le lua aridsine amino acids i le filifili B i le amino acid terminal. O lenei fualaau faasaina e gaosia e se fomaʻi Farani-Sanofi-Aventis. I le tele o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le inisalini Lantus e le gata ina faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faatusatusa i fualaau o le NPH, ae faʻaleleia foi le gataifale gaʻo. Lalo o ni faʻamatalaga puupuu mo le faʻaaogaina ma iloiloga o le maʻisuka.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le mea malosi a Lantus o le insulin glargine. E maua mai i le recombination faʻasolo e faʻaaoga ai se k-12 o le siama Escherichia coli. I se siosiomaga le faaituau, o se mea e faigofie ona solu, i se mea faʻapitoa e faʻamavaeina i le faʻavaeina o le microprecipitate, lea e faʻauluina ma faifai malie le inisalini. Ona o lenei mea, o Lantus o loʻo iai se faʻatautaia o se gaioiga gaioiga e oʻo atu i le 24 itula.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O mea autu tau falemaʻi:

  • Faʻagasolo lemu ma le leai o se gaioiga galue i totonu o le 24 itula.
  • Taofiofi o le proteolysis ma le lipolysis i adipocytes.
  • O le vaega malosi e fusifusia i le insulin resptors 5-8 taimi malosi.
  • Faatonutonuina o le kulūkose metabolism, faʻasaina o le kulūkose i le ate.

I le 1 ml Lantus Solostar e aofia ai:

  • 3.6378 mg o le insulin glargine (e tusa ma le 100 IU o le inisalini o le tagata),
  • 85% glycerol
  • vai mo le tui
  • hydrochloric concentrated acid,
  • m-kesene ma le sodium hydroxide.

Lantus - o se fofo manino mo le tui, o loʻo maua i le tulaga o:

  • cartridges mo le polokalama OptiKlik (5pcs i le pusa),
  • 5 penisini tui Lantus Solostar,
  • OpieSet peni tui i se tasi afifi 5 pcs. (laasaga 2 iunite),
  • 10 ml ipu (1000 iunite i totonu o le tasi voli).
  1. Tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga le matua ma le maʻisuka ituaiga 1.
  2. Ituaiga 2 maʻisuka (i le tulaga o le le lelei o papa maʻa).

I le oona, o se togafitiga e faʻamalosia - Lantus Solostar ma Metformin.

E iai vailaʻau e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate, ao faʻalautele pe faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini.

Faʻaititia le suka: vailaau ole antidiabetic oral, sulfonamides, inhibitors ACE, salicylates, angioprotectors, inhibitors monoamine oxidase, dysopyramides antiarrhythmic, analgesics narcoti.

Faʻateleina le suka: vevela o le thyroid, diuretics, sympathomimetics, fomaʻi faʻamataʻu, tautalaga o le phenothiazine, inhibitors protease.

O nisi o mea e maua uma i le faʻaaogaina o le hypoglycemic ma le maualuga o le gasegase. E aofia ai:

  • beta blockers ma siti lita,
  • ava malosi
  • clonidine (vailaʻau faʻasaina).
  1. E faʻasaina le faʻaaogaina o tagata gasegase e le faʻapalepale i le insulin glargine poʻo vaega o ausilali.
  2. Hypoglycemia.
  3. Togafitiga o le ketoacidosis o le maʻisuka.
  4. Tamaiti ei lalo o le 2 tausaga.

Atonu e seasea tulai mai ni uiga le lelei, o faatonuga e fai mai e ono i ai:

  • lipoatrophy poʻo lipohypertrophy,
  • afaina o le maʻi (Quincke's edema, faʻalavelave faʻafuaseʻi, bronchospasm),
  • tiga o le muso ma le tuai i le tino o le konatela,
  • dysgeusia ma le faʻaleagaina o le tino.

Afai o le maʻisuka e faʻaaogaina taimi ole taimi, ona fai lea o le suiga i Lantus, ua suia le fua o le vailaau ma fualaau faasaina. Suiga o le inisalini e tatau ona faia i na o le falemaʻi.

I le lumanaʻi, o le fomaʻi e tilotilo i le suka, le sosolo o le tagata maʻi, mamafa ma fetuutuunai le numera o iunite e faʻatonutonuina. A maeʻa le tolu masina, e mafai ona siaki le aoga o le togafitiga faʻatulagaina e ala i le auiliiliga o le hemoglobin glycated.

Aoaoga vitio:

I Rusia, o malosi uma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka na tuʻuina atu malosi mai Lantus i Tujeo. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le fualaau fou e maualalo le lamatiaga o le atinaʻeina o le hypoglycemia, ae o le tele o tagata e faitioina ina ua uma le suiga i Tujeo na oso malosi malosi a latou suga, o lea na faamalosia ai i latou e faatau le insulin Lantus Solostar.

Levemir o se vailaau sili ona lelei, ae o loʻo i ai se mea e ese ai, e ui o le umi o le gaioiga e 24 itula foi.

Aylar e leʻi fetaiai ma le inisalini, o faatonuga e fai mai o Lantus tutusa, ae o le kamupanī e taugofie.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ile Lantus ma fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. E tusa ai ma faʻamatalaga le aloaia, o le vailaʻau e le afaina ai le ala o le maʻitaga ma le tamaititi lava ia.

Sa faia ni faʻataʻitaʻiga i luga o manu, lea na faamaonia ai o le insulin glargine e leai sona aʻafiaga i le gaosia o le tino.

O le Lantus Solostar e mafai ona faʻamaonia i le tulaga o le inisalini NPH e le aoga. O tina i le lumanaʻi e tatau ona mataʻituina a latou suga, aua i le uluaʻi masina, o le manaoga mo le inisalini e faʻaitiitia, ma i le lona lua ma le tolu piliona.

Aua e te fefe e fafagaina se pepe; o faatonuga e le o aofia ai faʻamatalaga e mafai e Lantus ona pasi i susu o susu.

Lantus aso faʻamutaina e 3 tausaga. E manaʻomia lou teu i se mea pogisa puipui mai le la i le vevela o le 2 i le 8 tikeri. E masani lava o le nofoaga sili ona talafeagai o se pusaaisa. I lenei tulaga, ia mautinoa e te vaʻai i le puleaina o le vevela, ona o le faʻamaʻiina o le inisalini Lantus e faʻasaina!

Talu mai le faʻaaoga muamua, e mafai ona teuina le vailaʻau mo le masina i se nofoaga pogisa i le vevela e le silia ma le 25 tikeri (ae le o le pusaaisa). Aua le faʻaaoga le inisalini mimita.

Lantus Solostar ua faatonuina e aunoa ma se totogi e ala i le faia o se togafitiga e se endocrinologist. Ae e tupu foi e tatau i le maʻisuka ona faʻatau saʻo lenei vailaʻau i se fale talavai. O le tau masani o le inisalini e 3300 rubles. I Ukraine, e mafai ona faatauina Lantus mo le 1200 UAH.

O le maʻisuka e fai mai o se inisalini lelei lava, o lo latou suka o loʻo tausia i totonu o taʻaloga masani. O le mea lea e fai mai ai tagata e uiga ia Lantus:

O le tele o totoe na o iloiloga lelei. O nisi tagata na fai mai o Levemir poʻo Tresiba e sili atu ona talafeagai mo i latou.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faamalosia tagata e faʻatumu i taimi uma le maualuga o le inisalini i totonu o le tino e ala i inisiua. Ua faia e tagata tomai faapitoa fualaau e maua mai i le mamanu o le DNA. Faafetai i lenei mea, o le fualaau faasaina Lantus Solostar na avea ma se foliga lelei o le inisalini o le tagata. O lenei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e faʻafaigofie le aofaʻi o le kulukose i le tino o le tagata e faʻamautinoa ai galuega taua.

O lenei vailaʻau e faigofie ona faʻaaoga, e pei ona maua i foliga o se peni-seringe, lea e mafai ai e oe ona faia ni inisiua. E manaʻomia lou faʻatinoina o le vailaʻau i lalo o le paʻu i le manava, ogavae poʻo le tauau. O le tui e tatau ona manaʻomia i le aso. Ae o le tui, e tatau ona faʻamatalaina e le fomaʻi, e faʻavae i luga o faʻamaʻi ma le faʻafitauli o le maʻi.

O Lantus Solostar ua faʻapipiʻiina foi ma isi vailaʻau e fesoasoani e toe faʻatumu le suka i le maʻisuka ituaiga 2. Peitai, e tatau ona suʻesuʻe ma le totoa le le mautonu o lenei vailaʻau ma isi.

O fualaau faasaina e aofia ai le insulin glargine. I le faʻaopoopoga: vai, glycerol, acid (hydrochloric), sodium hydroxide ma m-kesene. E tasi le falaʻola e aofia ai le 3 ml. fofo.

O le malosi ma le talaaga o le insulin glargine e tutusa ma le tagata, o le mea lea, pe a uma lona puleaina, e tupu le metabolism, ma o lona faʻaititia o le faʻaitiitia. E le gata i lea, o lenei vailaʻau e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le porotini, faʻasaina le lipolysis ma le proteolysis i adipocytes.

O le gaioiga o sea inisalini e umi atu, ae e ui o le mea moni o le atinaʻe e telegese lemu. I luga foi o le umi o le fualaau faasaina ei ai le aafiaga o uiga taitasi o se tagata, ituaiga olaga.

Ua fuafuaina e suʻesuʻega e le mafua ai le neuropathy o le maʻisuka.

I le vaeluaina, o le inisalini e faigofie ona solu. I le acidic, microprecipitate e aliali mai, faʻasaʻolotoina, o lea o le umi o le vailaau faʻasaina ua fuafuaina mo le 24 itula. E tusa ai ma falemaʻi autu o vailaʻau, o loʻo i ai se talaaga e le mafaamatalaina ma faʻagesegese le faʻasalalauga.

O le atunuu na mafua mai ai lenei fualaau faasaina o Farani (Sanofi-Aventis Corporation). Ae ui i lea, o le tele o kamupani vailaau faafomai i Rusia o lo o galulue foi i le faatauina atu ma le tuuina atu o vailaau e faavae i atinae pateni.

Lantus Solostar e tatau ona faʻatonuina i se auala faʻafuaseʻi. E taua le fuafuaina o se taimi patino ina ia mafai ai ona faʻafoe le fualaau faasaina ile itula. E tatau i le fomaʻi ona fuafua le fuataga, faʻavae i luga o suʻega ma suʻega. O le fualaau faasaina e faia i vaega ole gaioiga, e le pei o isi vailaʻau.

E mafai ona e faʻaaogaina fualaau mo tagata e iai le ituaiga o maʻisuka lona lua. Faʻaaoga e faʻatagaina faʻatasi ma vailaʻau oona.

O le agai i luga i lenei vailaʻau faʻatasi ma i latou ei ai le averesi pe umi, e tatau ona sui le metotia ma le taimi e faʻaoga ai. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia i le po, e sili atu le faʻaitiitia o le dose i le taimi o le suiga i lenei inisalini. I nisi tulaga, e mafai e se tagata ona atiaʻe faʻamaʻi, ma o le tali atu i le fualaau faasaina e faʻaitiitia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fetuunai le suʻega ma siaki le maualuga o le kulukose.

O tulafono o le pulega o fualaau faasaina:

  • Ulufale naʻo totonu o maso tafatafa (manava, ogavae, tauau).
  • E fautuaina le sui o nofoaga o tui ina ia aloese mai foliga o hematomas poʻo aʻafiaga o aʻafiaga.
  • Aua e te osofaia ma le le fiafia.
  • E le gata i lea, ua faasaina e le au atamamai ona faʻafefiloi lenei vailaʻau ma isi vailaʻau
  • Aʻo leʻi amataina le iniseti, aveese faʻamalo mai le fagu ma ave se nila fou.

Talu ai ona o le fualaau faasaina ua faatauina atu i le tulaga o se peni tui, e tatau ona asiasia ma le totoa aʻo le i tuiina ina ia leai ni mea o le a leai se mea e maua ai le fofo. Afai ei ai le pala, o le vailaʻau e manatu e le talafeagai ma le saogalemu mo le faʻaaogaina. A uma ona faʻaaoga le peni, e tatau ona lafoaʻi. E tatau foʻi ona e manatuaina e le mafai ona tuʻuina atu lenei fualaau i isi tagata.

E tusa ai ma le fuaina o le tui, ona, pei ona faʻamatalaina i luga, e tatau ona faʻaogaina e se fomaʻi. O le fualaau faasaina e mafai ai ona e faia se fualaau o le 1 i le 80 iunite. Afai o se inumaga ma se fualaau o le sili atu ma le 80 iunite e tatau ai, e lua inisiua e faia.

Aʻo leʻi tui, e tatau ona siaki le peni. Ina ia faia lenei mea, o le mea lea e fai ai le faatinoga o mea nei:

  • Faailoga faʻamaonia.
  • Iloiloga o foliga vaaia.
  • Aveese le pulou, faʻapipiʻi le nila (e le faʻapipiʻiina).
  • Tuu le suauu ma le nila (i le maea ai ona fuaina le 2 U).
  • Tapuni i le kesi, lolomi le faamau i le auala uma.
  • Siaki mo pa'ū o le inisalini i le pito o le nila.

Afai e le o iai le inisalini muamua, ole suʻega e toe faia seia oʻo ina faʻaalia le fofo pe a uma ona kiliki le ki.

O le itu pito sili ona aʻafia e mafai ona mafua mai ia Lantus Solostaom o le faʻaalia o le hypoglycemia. Faatasi ai ma se faʻalavelave poʻo se suiga i le taimi o le 'aiina o meaai, o se suiga i le aofai o le kulukose, e mafua ai lenei faʻalavelave. Ona o le hypoglycemia, e mafai ai e se tagata ona tupu ni faaletonu o le neurological.

E le gata i lea, i luga o le faavae o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona aliali mai ai faʻamaoniga nei:

  • Faʻafitauli i le faʻalavelave o le tino (retinopathy, dysgeusia, faʻaletonu vaaia).
  • Lipoatrophy, lipodystrophy.
  • Aluʻi (anti-neurotic edema, bronchospasm).
  • Bronchospasm.
  • Quincke le edema.
  • Muscle misa.
  • Le fiva ma le mumu pe a uma le tui.

Afai e tele le tele o le vailaʻau o loʻo faʻatonutonuina, ona le mafai lea ona aloese mai le glycemia. I lenei tulaga, e mafai e se tagata ona iloa faʻamaoniga nei:

  • Tigā.
  • Vaivai
  • Vaivai.
  • Faʻafitauli o le vaʻaia, faʻamaopoopoina, faʻatonuga i avanoa.

O faʻamatalaga muamua o loʻo i lalo e mafai ona tupu: fiaaai, faʻavevesi, popole, afu malulu, faʻamalo o le fatu.

I le nofoaga o tui, lipodystrophy atonu e foliga mai, lea o le a faagesegeseina ai le faagasologa o le faaaogaina o fualaau faasaina. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona sui le nofoaga o tui, o le isi gaʻo, tauau ma le manava. E le gata i lea, o nifo, mumu, ma le tiga e mafai ona tupu i vaega o le paʻu. Ae ui i lea, i totonu o ni nai aso, o nei faafitauli e ono mou atu.

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o le inisalini Lantus SoloStar o loʻo faʻasaʻoina mo le faʻaaogaina, e tusa ai ma le le tatau ona ave le vailaʻau:

  • Tagata e iai le vailaʻau ile vailaʻau.
  • Faatasi ai ma le le gauai patino i vaega o le vailaʻau.
  • Mo faafitauli i le ate poʻo fatugaʻo.
  • Tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  • Ma le ketoacidosis.
  • Tagata matutua oe na faʻaleagaina le gaioiga o le fatu po o le ate.
  • Tagata faʻamaʻi pipisi.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, e leai ni aʻafiaga i le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina aʻo maʻitaga. O le vailaʻau e leai sona aʻafiaga i le tina ma le tamaititi.

E mafai e le fomai ona faatonuina Lantus SoloStar pe afai o le inisalini ole NPH e leai sona aoga. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka o le maʻisaga o se fafine maʻitaga aemaise lava, talu ai ona o le eseese o matāʻupu e mafai ona suia ona faailoga. I le muamua, e masani lava ona maualalo ifo nai lo le lona lua ma le tolu. E le gata i lea, faatasi ai ma se fualaau faasaina, e mafai ona e susuina e aunoa ma le fefe i faafitauli ma aʻafiaga itu.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le fualaau faasaina Lantus Solostar e mafai ona suia e fuafua lava i vailaʻau faʻatasi ma ia. E aofia ai:

  • angioticin inhibitors,
  • vailaʻau faʻapitoa o antidiabetic
  • mono-oxidant inhibitors,
  • sulfanimamides,
  • propoxyphene
  • faʻaumatia
  • Glarinin.

Faʻatasi ma vailaʻau corticosteroid, o Lantus SoloStara e faʻamalieina. E aofia ai: danazol, isoniazid, diazoxide, diuretics, estrogens.

O le faʻaitiitia poʻo le vaʻaia foi o le aafiaga o Lantus e mafai ona maua ai masima lithium, alcohol ethyl, pentamidine, clonidine.

Afai e tupu tele, e tatau ona taofi le hypoglycemia ma le fesoasoani o oloa e aofia ai vailaʻau faʻamalolo. A oʻo mai se faʻafitauli ogaoga o le hypoglycemia, e tatau ona tui le glucagon i totonu o maso poʻo lalo o le paʻu poʻo le kulukose i totonu o le vein.

O le mafuaʻaga o le faʻalavelave maualuga o se fualaau maualuga o le vailaʻau. I lenei tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e taitaia suʻesuʻega faʻapitoa ma faʻavae se fualaau fou o le faʻaaogaina o fualaau.

Aʻo faʻamuta le hypoglycemia, e le mafai ona e tuua le tagata maʻi e le o faʻamoemoeina, talu ai o osofaʻiga e mafai ona toe faia i le aso atoa. E taua tele le mataʻituina ma le faʻaeteete o le fualaau, faamalositino i taimi uma, aua nei faatea meaʻai, aua le 'ai meaai faasaina. I le tulaga o se siama o le maʻisuka, e tatau i tagata ona vaʻaia ma le mataʻituina o latou tulaga, ma afai e tatau ona vave sailia se fesoasoani.

Tulaga o le teuina o fualaau faasaina e tapulaa i le tolu tausaga, i le noatia i se faigamalo o le vevela e oo i le 8 tikeri. Aua neʻi tuʻuina le pine tui i nofoaga e mafai ona aʻe ai tamaiti. E sili atu le teuina o fualaau faasaina i totonu o le pusaaisa e tausia ai le vevela lelei. Ae peitai, e aoga le manatuaina e le mafai ona e tausia insulin i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona faʻaaoga le peni tui pe a uma le tui muamua mo le 28 aso. A uma ona faia ni injections, e le mafai ona teu le vailaʻau i totonu o le pusaaisa. E sili atu le sili atu i le 25 tikeri le puleaina o le vevela. Faʻaaogaina le faʻamaʻi o le vailaau faʻasaina.

O le tele o tagata gasegase ua uma ona mafai ona taumafai e faʻaaogaina le fualaau faasaina, ona e fesoasoani e taofi le suka i totonu o taʻaloga masani.

Ae ui i lea, e le o tagata muamua e manuia i le togafitiga o fualaau faasaina, o le mea lea, ao le i tui, e tatau ona suesue ma le faaeteete fautuaga uma a le gaosi oloa ma faatonuga mo le faaaogaina.

Tagata maʻi maua i le maʻisuka Lantus SoloStar e tuʻuina atu e aunoa ma se tau, e pei ona faʻamaonia e le endocrinologist e tusa ai ma se faʻasologa. I nisi tulaga, e tatau ona e faʻatau sau lava vailaʻau. I lenei tulaga, e leai ni faafitauli, talu ai e faʻatau atu i le fale talavai i peni. O le tau o le fualaau faasaina e tusa ma le 3,500 rubles, ma i Ukraine e tusa ma le 1300 hryvnia.

E lava lava analogues e iai mea tutusa i le tuufaatasiga, ae i le taimi lava lea e aafia ai le tino i auala eseese. Lantus insulin analogues e aofia ai:

  • Tujeo (insulin glargine). Atunuu na afua mai Siamani.
  • Aylar (insulin glargine). Atunuu na afua mai Initia.
  • Levemir (insulin detemir). Atunuu na afua mai Tenimaka.

O le tala sili ona lauiloa o Tujeo. O le eseesega tele i le va o le insulin lantus ma le tujeo, o le ese lea o latou gaioiga i se tino. I Rusia, o le maʻisuka e maua i le ituaiga 1 faʻamaʻi ua tuʻuina atu i Tujeo, ae le o tagata uma o loʻo i ai le mea e manaʻomia ma maua ai le suka.

E tusa ai ma le Levemira, o lenei vailaau e iloga e lona gaioiga malosi. Ma o Aylar e matua ese lava i le tau, e le pei o Lantus, ae i le taimi lava foi e tutusa ma faatonuga ma fatuga.

Aʻo leʻi faia tui taʻitasi o lenei vailaʻau, e tatau ona e mataituina ma le totoʻa lau metotia. Talu ai e na o le faʻauluuluga e maua ai, faʻatalanoaga ao le i manaʻomia le faʻaaoga. I le tulaga o le maualuga, e tatau ona faia ni fua e faʻaitiitia ai le lamatiaga ma le aʻafiaga o faʻafitauli. E le mafai ona e faʻatuai i le toomaga o le hypoglycemia, talu ai e mafai ona faʻaosoosoina se paʻu.

O tamaiti laiti e matua faasaina le iniseti o lenei fualaau faasaina. Ina ia mafai ona iloa tonu itu uma o le itu ma le faʻasaʻoina, e sili atu le suesue i faatonuga aʻo leʻi amataina le tui.

Insulin Lantus Solostar: iloiloga ma tau, faatonuga mo le faʻaaogaina

Inisalini Lantus SoloStar o se tutusa o le hormone faʻatasi ai ma se faʻasolosolo taimi, lea e faʻamoemoe mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. O le gaioiga malosi o le vailaʻau o le insulin glargine, o lenei vaega e maua mai le Escherichiacoli DNA e faʻaaogaina ai le auala o le recombination.

E mafai e Glargin ona fusifusia i le inisalini o loʻo talia e pei o le inisalini o le tagata, o lona uiga, o le vailaau faʻasaina ua i ai uma aʻafiaga e tatau ona ola ai i totonu o le homone.

I le taimi lava e gaʻo ai le gaʻo, o le insulin glargine e faʻaolaina ai le fatuina o le microprecipitate, ona o le tele o le hormone e mafai ona ulufale i taimi uma i toto toto o le maʻisuka. O lenei faiga e maua ai se faʻamatalaga glycemic sulu ma manino.

O le gaosiga o le fualaau faasaina o le Siamani Sanofi-Aventis Deutschland GmbH. O le mea autu autu o le vailaʻau o le insulin glargine, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega fesoasoani i foliga o metacresol, zinc chloride, glycerol, sodium hydroxide, acid chloride, vai mo le tuiina.

O Lantus o se vai manino, le lanu pe toetoe a leai se lanu. O le faʻaogaina o le vaifofo mo pulega faʻapitoa e 100 U / ml.

E tofu ipu tioata taʻitasi ma le 3 ml o vailaʻau; o lenei kesi e faʻatūina i totonu o le penisini a le suauu lafoai a SoloStar. E lima peni inisalini mo suauʻu e faʻatau atu i totonu o se atigipusa pepa, o le seti e aofia ai se tusi lesona mo le masini.

  • O se vailaau faʻasaina o loʻo i ai ni iloiloga lelei mai fomaʻi ma tagata gasegase e mafai ona faʻatau i se fale talavai e naʻo se fomaʻi faʻatau.
  • Inisalini Lantus ua faailoa mai mo le maʻisuka e faalagolago ile maʻisuka ile matutua ma tamaiti ile ono tausaga.
  • O le tulaga faapitoa o SoloStar e mafai ai ona togafitiga i tamaiti e sili atu ma le lua tausaga.
  • O le tau o se afifi o penisini e lima ma se vailaʻau o le 100 IU / ml o le 3,500 rubles.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi, o le a fesoasoani le endocrinologist ia te oe e filifili le vailaau talafeagai ma faʻamaonia le taimi tonu o tui. O le inisalini e tui faʻafuaseʻi ile tasi aso i le aso, aʻo faia le inumaga i se taimi patino.

O le fualaau faasaina ua tui i totonu o le gaʻo o le suilapalapa, tauau poʻo le manava. O taimi uma lava e tatau ona e suia ai le nofoaga o tui ina ia le afaina ai le paʻu. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina e avea o se fualaau faʻasaina tutoʻatasi, poʻo le tuʻufaʻatasia foʻi ma isi fualaau o le suka.

Aʻo leʻi faʻaaogaina Lantus SoloStar inisalini i se peni pipi mo togafitiga, e tatau ona e iloa pe faʻapefea ona faʻaaoga lenei masini mo le tuiina. Afai o togafitiga muamua na faia i le inisalini na faia i le fesoasoani a le inisalini o le gaioiga umi poʻo le gaioiga, e tatau ona fetuʻunaʻi le aso o le insalini basal.

  1. I le tulaga o se fesuiaiga mai le lua-taimi inisiua o le inisalini-isophan i se tasi tui e Lantus i le lua vaiaso muamua, o le fua o aso uma o le hormonone basal e tatau ona faʻaititia e 20-30 pasene. O le faʻaititia o le dose e tatau ona totogi e ala i le faʻaopoopoga o le tui o le inisalini puupuu.
  2. O lenei mea o le a taofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le po ma le taeao. E le gata i lea, pe a suia i se vailaʻau fou, o le a faʻaalia le tele o tali i le tuiina o le hormone. O le mea lea, i le taimi muamua, e tatau ona e mataituina ma le faaeteete le maualuga o le suka o le toto e faaaoga ai se glucometer ma, pe a tatau ai, fetuutuunai le fua o le inisalini.
  3. Faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o tulafono faatonutonu o le metabolism, o nisi taimi e lagona ai le tele o fualaau faasaina, i lenei tulaga, e tatau ona fetuunai le faʻatulagaina o fua. O le suia o le fualaau e manaomia foi pe a suia le olaga o le maʻisuka, faateleina pe faaitiitia le mamafa, suia le taimi o tui ma isi mea e fesoasoani i le amataga o le hypo- poo le hyperglycemia.
  4. O le vailaau faasaina ua matua faasaina mo le puleaina o le tino, e mafai ona oo atu ai i le atinaʻeina o le hypoglycemia matautia. Aʻo leʻi faia se tui, e tatau ona e mautinoa o le syringe peni mama ma mama.

I le avea ai o se tulafono, o le insulin o Lantus e faia i le afiafi, o le uluai masini e mafai ona 8 iunite pe sili atu foi. Pe a sui i se fualaau fou, vave ona faailoa atu o se fualaau tele e lamatia ai le ola, o lea e tatau ona faia malie le faasaoga.

Glargin amata ona galue malosi i le tasi itula pe a uma le tui, i le averesi, e galue mo le 24 itula. E ui i lea, e taua le mafaufau i lena mea ma se fua tele, o le vaitaimi ole gaioiga e mafai ona oʻo i le 29 itula.

Inisalini Lantus e le tatau ona faʻafefiloi ma isi fualaau.

Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o se vailaʻau maualuga o le inisalini, o le maʻisuka atonu e maua i le hypoglycemia. O faʻafitauli o le maʻi e masani lava ona faʻafuaseʻi ona aliali mai faʻafuaseʻi ma eo mai faatasi ma se lagona o le vaivai, faʻalautele le vaivai, vaivaiga, faʻaitiitia le faʻamalosi, moe i le tino, faʻalavelave vaaia, maʻi tigaina, leisa, fenumiai, ma le vavao.

O nei faʻaaliga e masani ona muamua atu i faʻamaoniga i foliga o lagona o le fiaai, le faʻaleagaina, le fiafia ma le popole, popolevale, paʻu le paʻu, foliga mai o le afu malulu, tachycardia, fatupopoʻa. O le malosi o le hypoglycemia e mafua ai le faaleagaina o le tino, e taua tele le fesoasoani i le maʻisuka i se taimi tatau.

I nisi o tulaga e le masani ai, o le tagata maʻi e i ai sona faʻafefe i le fualaau faasaina, lea e faʻatasi ma se faʻataʻotoga o le paʻu o le tino, angioedema, bronchospasm, toto maualuga, teteʻi, lea e matautia foʻi mo tagata.

A maeʻa le tuiina o le inisalini, e mafai ona faʻapipiʻi siapo i le mea galue. I lenei tulaga, e tatau ona fetuutuunai le fuataga o fualaau o fualaau faasaina ina ia faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le hypo- poo le hyperglycemia. E seasea lava, i le maʻisuka, o le tofo e mafai ona suia, i se tulaga e seasea lava, o galuega vaaia e le tumau ona o le suiga o ata o le tioata o mata.

E masani lava, i le vaega o tui, o le maʻisuka e tupu ai le lipodystrophy, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e suia le nofoaga o tui. E le gata i lea, o le lanu mumu, vevela, tiga e ono aliali mai i luga o le paʻu, o lenei tulaga e le tumau ma e masani ona mou ese atu i le mavae ai o nai aso o togafitiga.

  • Inisalini Lantus e le tatau ona faʻaaogaina ma le vaʻaia o le tino i le vailaau galue malosi poʻo isi vaega o ausilali o le fualaau faasaina. E faʻasaina le vailaʻau mo tamaiti i lalo ifo o le ono tausaga le matutua, ae mafai e le fomaʻi ona fautuaina se ituaiga faapitoa o le SoloStar, e fuafua mo le tamaititi.
  • E tatau ona faʻaeteete i le taimi o le insulin i le taimi o le maʻitaga ma le susu. E taua i aso uma le fuaina o le suka o le toto ma pulea le ala o le maʻi. A maeʻa le fananau, e tatau ona fetuunai le fua o le fualaau faasaina, talu ona faʻaitiitia le manaʻomia ole inisalini i lenei vaitau.

E masani lava, e fautuaina e fomaʻi i le maitaga ma le maʻisuka ituaiga e faʻaaoga ai se isi analog o le inisalini umi-le fualaau faasaina Levemir.

I le tulaga o le maualuga, o le hypoglycemia faʻaleagaina e taofi i le faʻaaogaina o oloa ia e aofia ai vailaʻau faʻamaʻi vave. E le gata i lea, o togafitiga e suia ai suiga, o meaai talafeagai ma gaoioiga faaletino e filifilia.

I le hypoglycemia ogaoga, o le glucagon e faia i le intramuscularly poʻo le iniseti foi, ma o le iniseti o le inuina o se kulūkose concentrate e tuʻuina atu foi.

Faʻatasi ai ma le fomaʻi e mafai ona fautuaina se taumafa umi o meaʻai gaʻo.

Aʻo leʻi faia se iniseti, e tatau ona e siaki le tulaga o le kalama ua faʻapipiʻiina i le peni. O le vaifofo e tatau ona manino, leai ni lanu, e le o iai ni meaʻai po o ni meaola ese mai fafo, e toe faʻalauiloaina le vai e tutusa.

O le tui o le syringe o se masini e mafai ona faʻaaogaina, o le mea lea, a maeʻa le tuiina, e tatau ona lafoaia, toe faʻaaogaina e ono oʻo atu ai i le faʻamaʻi. O tui taitasi e tatau ona faia i se nila fou fou, mo lenei mafuaʻaga e faʻaaoga ai nila faʻapitoa, fuafua mo paʻu tui mai lenei gaosiga.

E tatau foi ona lafoaʻi masini faʻaleagaina, faatasi ai ma sina masalosaloga o se mea e le lelei, e le mafai ona faia se tui i lenei peni. I lenei tulaga, o le maʻisuka e tatau ona i ai pea se peni faaopoopo e sui ai.

  1. Ua aveese le pupuni puipui mai le masini, a maeʻa ai le siakiina i luga o le vai resitara o le insulin e tatau ona siakiina ina ia mautinoa o loo iai le sauniuniga saʻo. O le faʻaalia o le vaifofo o loʻo suʻesuʻeina foi, i le i ai o le palapala, mea mai fafo malo malosi poʻo le tutusa o le vavao, e tatau ona suia le insulin i se isi.
  2. A maeʻa ona aveese le pupuni puipui, o le a faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ma faʻapipiʻi le nila seleso i le sisi. Soʻo se taimi e te manaʻomia ai le siakiina o le masini aʻo leʻi faia se tui. E tāua le faʻamautinoa e muamua le pointer i le 8, lea e taʻu mai ai e leʻi faʻaoga muamua le tui.
  3. Mo le seti o le fuainumera manaomia, o le amataga o le button ua maeʻa uma, pe a uma lea e le mafai ona toe suia le filifili o le fua. E tatau ona aveese le pito i fafo ma totonu o le pito i totonu, e tatau ona tausia seia maeʻa le faʻamaʻaloga, ina ia mavae le tui, aveese le nila faʻaaoga.
  4. O le pine o le syringe o loʻo uu i luga e le nila, ona e manaʻomia lea e mama lou tapuni o ou tamatamailima i luga o le vai resalini ina ia mafai ai e le ea i totonu o mata ona tulaʻi agai i le nila. Ma le isi, o le amataga o le komiʻa oomi i le auala atoa. Afai ua saunia le masini mo le faʻaaogaina, e tatau ona i ai sina mataua ile pito i luga o le nila. I le leai o se matāua, o le tui suauu e toe faʻaalia.

O le maʻisuka e mafai ona filifili le fuainumera o loʻo manaomia mai i le 2 i le 40 iunite, o le laasaga e tasi i lenei mataupu e 2 iunite. Afai e talafeagai, o le faʻaofiina o se faʻateleina o le inisalini, faia ni inisiua.

I luga o le maualuga o le inisalini, e mafai ona e siakiina le tele o fualaau faasaina i le masini. Aʻo iai le piston uliuli i le vaega muamua o le lanu, o le aofaʻi o le vailaʻau e 40 PIECES, pe afai o le piston o loʻo tuʻuina i le pito, o le dose e 20 PIECES. E liliu le sui filifilia o le fua seia oʻo i le fua o le arrow i le fua o loʻo manaʻomia.

Ina ia faatumuina le penisini o le inisalini, o le inomi amataga o le tui e toso i le tapulaa. E tatau ona e faʻamautinoa ua filifilia le vailaʻau i le metotia manaʻomia. O le amataga o le button ua suia i le aofaiga talafeagai o le hormone o totoe i totonu o le tane.

I le faʻaaogāina o le amataga o le kuluma, o le maʻisuka e mafai ona siaki pe fia le insulin e aoina. I le taimi o le faʻamaoniga, o loʻo faʻamalosia le faamau. O le aofaʻiga o fualaau faasaina e mafai ona faʻamasinoina e le laina mulimuli vaaia lautele.

  • O le tagata maʻi e tatau ona aʻoaʻo e faʻaaoga pene insulin i le taimi muamua, e tatau ona toleniina e le au fomaʻi i le falemaʻi le inisinia. O le nila e faʻapipiʻiina i lalo, pe a maeʻa ona faʻauluina le kulini amata i le tapulaʻa. Afai o le a patipati le faamau i le auala atoa, o le a faʻalogoina se kiliki leo.
  • O le kuluma amata o loʻo faʻagasolo i lalo mo le 10 sekone, mulimuli ane e mafai ona toso ese le nila. O lenei tui tui e mafai ai ona e ulu atu i le fualaau atoa o le fualaau faasaina. A maeʻa le tui, ona aveese lea o le nila mai le peni ma tuʻu ai; e le mafai ona toe faʻaaoga. O le pulou puipui e tuʻuina i luga o le peni.
  • O peni insulin uma e tuʻuina mai ma se tusi lesona, pe mafai ona e suʻe pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei se fagu, faʻafesoʻotaʻi se nila ma faia se tui. Aʻo le i faia le inisalini, o le kilika e tatau ona le itiiti ifo i le lua itula i le vevela o le potu. Aua le toe faʻaaogaina cartridges gaogao.

E mafai ona teuina Lantus insulin i lalo ole tulaga vevela mai le 2 i le 8 tikeri i se nofoaga pogisa, e ese mai le susulu o le la. O vailaʻau e tatau ona tuʻuina i fafo atu o le mafai ona maua e tamaiti.

O le soifuaga o le inisalini e tolu tausaga, a maeʻa ona lafoai le fofo, e le mafai ona faʻaaogaina mo lona faʻamoemoega.

O vailaau faʻapitoa faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le hypoglycemie e aʻafia ai le insulin, Levemir, lea e matua lelei lava le iloiloga. O lenei fualaau faasaina o se mafanafana soluble o le insulin i le tagata.

O le hormone e gaosia e ala i le faʻaaogaina o le biotechnology DNA recombinant e faʻaaogaina ai se faʻalavelave a Saccharomyces cerevisiae. Levemir ua faʻafeiloaʻiina i le tino o le maʻisuka ile naʻo se mea faʻafuaseʻi. O le fua ma le taimi o le iniseti ua faʻatonu e le fomaʻi, e faʻavae i luga o uiga patino o le tagata maʻi.

Lantus o le a talanoa auiliili e uiga i inisalini i le vitio i lenei tusiga.

Inisalini Lantus: faʻatonuga, faʻatusatusaga ma analogues, tau

O le tele o tapenaga o le inisalini i Rusia o loʻo aʻafia mai. Faatasi ai ma suʻesuʻega uumi o le inisalini, Lantus, na gaosia e se tasi o sosaiete faʻamalolo tele Sanofi, e sili ona faʻaaogaina.

E ui lava i le mea moni e sili atu le taugata o lenei vailaʻau nai lo le NPH-inisalini, o loʻo faʻaauau pea ona tupu lona faʻasili. O loʻo faʻamatalaina lenei mea i se faʻavavega o le suka-maualalo. E mafai ona tui Lantus faʻatasi i le aso. O le vailaʻau e faʻatagaina ai oe e sili atu le pulea o ituaiga uma o le maʻisuka, aloese mai le hypoglycemia, ma faʻaosofia ai le tele o gaioiga o le maʻi.

Na amata ona faʻaaoga le insulin Lantus i le 2000, na resitalaina i Rusia 3 tausaga mulimuli ane. I le taimi ua tuanaʻi, ua faʻamaonia le saogalemu ma le aoga o le vailaʻau, ua aofia i totonu o le lisi o Vailaʻau Taua ma le Taua, o lea e mafai ai e le maʻisuka ona maua fua.

O le gaioiga gaosi o le insulin glargine. Pe a faatusatusa i le homone tagata, o le glargine molecule e fai si suiga laitiiti: tasi le vailaau e sui, lua faaopoopo. A maeʻa le puleaina, o ia inisalini e faigofie ona fausia ni mea faʻalavelave i lalo o le paʻu - hexamers. O le vaifofo o loʻo i ai se pH acidic (pe tusa ma le 4), ina ia maualalo le tau o le hexamers ma mafai ona vaʻaia.

I le faʻaopopo atu i le ata, Lantus inisalini e aofia ai vai, viseptic substances m-kesiva ma le masini sene, ma le glycerol stabilizer. O le acidity moomia o le vaifofo e maua i le faaopoopoina o le sodium hydroxide poo le hydrochloric acid.

E ui lava i mea taua o le mole, e mafai ona fusifusia e le lipine i suauu toto i le auala lava lea e tasi e pei o le inisalini o le tagata, o lea la e tutusa le mataupu faavae o le faatinoga mo i latou. O Lantus e faʻatagaina oe e faʻatonutonu le metabolism o le kulukose i le tulaga o le le lava o lou lava inisalini: e faʻaolaina ai maso ma siama faʻamalosi e gaosia ai le suka, ma faʻalavelaveina le glucose synthesis i le ate.

Talu ai o Lantus o se hormone umi, o le a tui e faatumauina le anapogi glucose. I le avea ai o se tulafono, i le tulaga o le maʻi suka, faatasi ai ma Lantus, o loʻo faʻamalamalamaina insuline puupuu - Inisiua o le gaosiga e tasi, o analogues poʻo le ultrashort Novorapid ma Humalog.

O le fua o le insulin e fuafua i luga o le faavae o faitauga anapogi o le glucometer mo ni nai aso. E talitonuina o Lantus o loʻo maua le malosi atoatoa i totonu o le 3 aso, o lona uiga o le faʻasologa ole gaʻo e mafai ona faia pe a maeʻa lenei taimi. Afai o le anapogi i aso taitasi o le anapogi o le> 5.6, o le fua o le Lantus e siitia i le 2 iunite.

O le fualaau e mafaufau saʻo ua filifilia pe afai e leai se hypoglycemia, ma le hemoglobin glyc (HG) pe a uma le 3 masina e faʻaaogaina i le 30 ° C).

I le faʻatau atu, e mafai ona e mauaina ni filifiliga se 2 mo le inisalini Lantus. O le muamua na faia i Siamani, na teuina i Rusia. Na faia le taamilosaga lona lua i le Rusia i le Sanofi i le vaega o Oryol. E tusa ai ma tagata gasegase, o le lelei o fualaau oona e foliga tutusa lava, o le suiga mai le tasi filifiliga i le isi e le mafua ai ni faafitauli.

Ole insulin Lantus o se fualaau umi. E toetoe lava leai se tumutumu ma galue i le 24 itula, maualuga 29 itula. O le umi, malosi o le gaioiga, o le manaomia mo le inisalini e faʻalagolago i uiga ma ituaiga o faʻamaʻi, o le mea lea, o togafitiga togafitiga ma fuataga ua filifilia mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o pepa faataga faʻasalalau Lantus faʻa-tasi i le aso, i le taimi e tasi. E tusa ai ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei le puleaina o le puleaina, aua e mafai ai ona faʻaaogaina eseese suʻaga mo le ao ma le po.

O le aofaʻi o Lantus e manaʻomia e faʻasalalau le anapogi glycemia e faʻalagolago i le i ai o le inisalini, le faʻamalosia o le inisalini, o mea e sili ona taua o le faʻaaogaina o le hormone mai le tino, ma le maualuga o le gaioiga o le maʻisuka. E le oi ai se togafitiga faʻalapotopotoga lautele. I le averesi, o le aofaʻiga manaʻomia mo le inisalini e amata mai le 0.3 i le 1 le iunite. i le kilokalama, o le sea a Lantus i lenei mataupu mo le 30-50%.

O le auala pito sili ona faigofie o le fuafuaina lea o le fua o le Lantus i le mamafa, e faʻaaoga ai le faiga masani: 0.2 x mamafa i le kg = fua faʻatasi o Lantus ma se tui tasi. O sea faitau e le saʻo ma toetoe lava o taimi uma manaʻomia le fetuunaiga.

Iloiloina o le inisalini e tusa ai ma le glycemia, e pei o se tulafono, o le iuga sili. Muamua, filifili le fualaau mo le tuiina o le afiafi, ina ia maua ai se talaaga o le inisalini i totonu o le toto i le po atoa. O le tulaga o le hypoglycemia i tagata mamaʻi i Lantus e maualalo ifo nai lo NPH-inisalini. Ae ui i lea, mo mafuaaga saogalemu, latou te manaʻomia le mataʻituina taimi o le suka i le taimi e sili ona lamatia - i le vaveao o le taeao, pe a faʻaalia le gaosia o hormones-o le inisalini.

I le taeao, o Lantus o loʻo faʻatonuina e taofi le suka i luga o se manava gaogao i le aso atoa. O lona fualaau e le faalagolago i luga o le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. Aʻo leʻi 'aina le taeao, e tatau ona e toso uma Lantus ma inisalini puupuu. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaopopo i atumaga ma faʻalauiloa mai na o le tasi ituaiga o inisalini, talu ai o la latou mataupu faavae o le faatinoga e matuā ese lava. Afai e te manaʻo e tui se hormone umi ao lei moe, ma faʻaititia le kulūkose, fai 2 injections i le taimi e tasi: Lantus i se masani masani ma insulin. O le fua saʻo o se hormone puupuu e mafai ona fuafua e faʻaaoga ai le faʻatonuga o Forsham, o se mea e tasi e faavae i luga o le mea moni o le 1 le inisalini o le a faʻaitiitia ai le suka pe a ma le 2 mmol / L.

Afai e filifili e tui Lantus SoloStar e tusa ai ma faatonuga, o lona uiga, i lea taimi i lea aso, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea e tusa ma se itula aʻo lei moe. I le taimi lea, o vaega muamua o le inisalini e iai le taimi e ulu ai i le toto. O le fualaau e filifilia i se auala e mautinoa ai le masani o le glycemia i le po ma le taeao.

Pe a faʻatalua faaluaina, o le tui muamua e faia pe a maeʻa, le lua - aʻo le i momoe. Afai o le suka e masani lava i le po ma e maualuga le maualuga i le taeao, e mafai ona e taumafai e ave le taumafataga i se taimi muamua, e tusa ma le 4 itula aʻo lei alu i le moega.

O le taatele o le maʻisuka ituaiga 2, o le faigata i le mulimuli i se taumafataga maualalo, ma le tele o aʻafiaga afaina o le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka e mafua ai le faʻaalia o auala fou i togafitiga.

Ole taimi nei ua i ai se fautuaga e amata ona tosina le inisalini pe afai e sili atu i le 9% le hemoglobin glycated. O le tele o suʻesuʻega ua faaalia ai o le amataga o le togafitiga o le inisalini ma lona vave alu atu i se faigamalo malosi e maua ai le lelei sili atu nai lo le togafitiga "i le taofi" ma sui o le hypoglycemic. O lenei faiga e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2: o le numera o amputation ua faʻaititia e le 40%, o le microangiopathy ma le fatu fatu ua faʻaititia e 37%, o le numera o maliu ua faaitiitia e 21%.

Suʻega lelei togafitiga faʻapitoa:

  1. A maeʻa suʻesuʻega - taumafa, taʻaloga, Metformin.
  2. A le lava lenei togafitiga, e faʻaopoopoina sauniuniga o sulfonylurea.
  3. Faʻateleina le alualu i luma, o se olaga suia, metformin ma le insulin umi.
  4. Ona faʻapipiʻiina lea o le inisalini i le insulin umi, e faʻaaogaina ai se togafitiga ogaoga o le inisalini togafitiga.

I vaega 3 ma le 4, e mafai ona faʻaaoga lelei Lantus. Ona o le gaioiga umi i le maʻisuka ituaiga 2, tasi le injection i le aso e lava, o le le maua o se pito sili ona fesoasoani e tausia ai le insalini basal i le tulaga tutusa i taimi uma. Na maua ai ina ua uma ona suia Lantus i le tele o le maʻisuka ma le GH> 10% i le mavae ai o le 3 masina, o lona maualuga e faaititia e 2%, pe a maeʻa le afa tausaga ona oʻo lea i le masani.

O insulin ua leva ona gaosia e na o le 2 gaosi oloa - Novo Nordisk (Levemir ma Tresiba) ma Sanofi (Lantus ma Tujeo).

Faatusatusaga o fualaau faasaina i peni tui:


  1. Filatova, M.V. Gaioiga faafiafia mo le maʻisuka malosi / M.V. Filatova. - M.: AST, Sova, 2008 .-- 443 itu.

  2. Tkachuk V. A. Faatomuaga i le endocrinology molemole: monograph. , Falemaʻi o le MSU - M., 2015. - 256 p.

  3. Maʻi faʻamaʻi ma le maʻitaga i fesili ma tali. O se taʻiala mo fomaʻi, E-noto - M., 2015. - 272 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tusi lesona

Na amata ona faʻaaoga le insulin Lantus i le 2000, na resitalaina i Rusia 3 tausaga mulimuli ane. I le taimi ua tuanaʻi, ua faʻamaonia le saogalemu ma le aoga o le vailaʻau, ua aofia i totonu o le lisi o Vailaʻau Taua ma le Taua, o lea e mafai ai e le maʻisuka ona maua fua.

O le gaioiga gaosi o le insulin glargine. Pe a faatusatusa i le homone tagata, o le glargine molecule e fai si suiga laitiiti: tasi le vailaau e sui, lua faaopoopo. A maeʻa le puleaina, o ia inisalini e faigofie ona fausia ni mea faʻalavelave i lalo o le paʻu - hexamers. O le vaifofo o loʻo i ai se pH acidic (pe tusa ma le 4), ina ia maualalo le tau o le hexamers ma mafai ona vaʻaia.

I le faʻaopopo atu i le ata, Lantus inisalini e aofia ai vai, viseptic substances m-kesiva ma le masini sene, ma le glycerol stabilizer. O le acidity moomia o le vaifofo e maua i le faaopoopoina o le sodium hydroxide poo le hydrochloric acid.

E ui lava i mea taua o le mole, e mafai ona fusifusia e le lipine i suauu toto i le auala lava lea e tasi e pei o le inisalini o le tagata, o lea la e tutusa le mataupu faavae o le faatinoga mo i latou. O Lantus e faʻatagaina oe e faʻatonutonu le metabolism o le kulukose i le tulaga o le le lava o lou lava inisalini: e faʻaolaina ai maso ma siama faʻamalosi e gaosia ai le suka, ma faʻalavelaveina le glucose synthesis i le ate.

Talu ai o Lantus o se hormone umi, o le a tui e faatumauina le anapogi glucose. I le avea ai o se tulafono, i le tulaga o le maʻi suka, faatasi ai ma Lantus, o loʻo faʻamalamalamaina insuline puupuu - Inisiua o le gaosiga e tasi, o analogues poʻo le ultrashort Novorapid ma Humalog.

O le fua o le insulin e fuafua i luga o le faavae o faitauga anapogi o le glucometer mo ni nai aso. E talitonuina o Lantus o loʻo maua le malosi atoatoa i totonu o le 3 aso, o lona uiga o le faʻasologa ole gaʻo e mafai ona faia pe a maeʻa lenei taimi. Afai o le anapogi i aso taitasi o le anapogi o le> 5.6, o le fua o le Lantus e siitia i le 2 iunite.

O le fualaau e mafaufau saʻo ua filifilia pe afai e leai se hypoglycemia, ma le hemoglobin glyc (HG) pe a uma le 3 masina e faʻaaogaina i le 30 ° C).

Faʻavae
Faiga faʻapolopoloI le taimi nei, o le insaline Lantus e maua i SoloStar pusa penisina e tasi. O le kilipa 3 ml o loʻo faʻatutuina i peni taitasi. I totonu o se pusa kata 5 peni tui ma faatonuga. I le tele o falemaʻi, e mafai ona e faʻatau taʻitasi.
FaʻaaligaO le vaifofo e manino atoatoa ma leai ni lanu, e leai se faʻaosooso e oʻo lava i le umi o le teuina. E le tatau ona faʻafefiloi ao lei amataina. O le faʻaalia o soʻo se mea na tupu, o le gasegase o se faailoga o le faʻaleagaina. O le faʻaogaina o le mea galue malosi o le 100 iunite i le millilita (U100).
Faʻataʻitaʻiga
Aotelega o le faaaogainaE mafai ona faʻaaogaina i maʻisuka uma e matua atu nai lo le 2 tausaga oe manaʻomia le togafitiga o le inisalini. Le aoga o Lantus e le afaina i le itupa ma le matutua o tagata mamaʻi, sili atu le mamafa ma le ulaula. E le afaina po o fea e tuiina ai lenei vailaʻau. E tusa ai ma faatonuga, o le faʻaofiina i totonu o le manava, ogavae ma le tauau e taʻitaʻia ai le maualuga o le insulin i totonu o le toto.
Faʻasologa

I le faʻatau atu, e mafai ona e mauaina ni filifiliga se 2 mo le inisalini Lantus. O le muamua na faia i Siamani, na teuina i Rusia. Na faia le taamilosaga lona lua i le Rusia i le Sanofi i le vaega o Oryol. E tusa ai ma tagata gasegase, o le lelei o fualaau oona e foliga tutusa lava, o le suiga mai le tasi filifiliga i le isi e le mafua ai ni faafitauli.

Faamatalaga Taualoa Lantus

Ole insulin Lantus o se fualaau umi. E toetoe lava leai se tumutumu ma galue i le 24 itula, maualuga 29 itula. O le umi, malosi o le gaioiga, o le manaomia mo le inisalini e faʻalagolago i uiga ma ituaiga o faʻamaʻi, o le mea lea, o togafitiga togafitiga ma fuataga ua filifilia mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o pepa faataga faʻasalalau Lantus faʻa-tasi i le aso, i le taimi e tasi. E tusa ai ma le maʻisuka, e sili atu ona lelei le puleaina o le puleaina, aua e mafai ai ona faʻaaogaina eseese suʻaga mo le ao ma le po.

Fai le faʻatusatusaga

O le aofaʻi o Lantus e manaʻomia e faʻasalalau le anapogi glycemia e faʻalagolago i le i ai o le inisalini, le faʻamalosia o le inisalini, o mea e sili ona taua o le faʻaaogaina o le hormone mai le tino, ma le maualuga o le gaioiga o le maʻisuka. E le oi ai se togafitiga faʻalapotopotoga lautele. I le averesi, o le aofaʻiga manaʻomia mo le inisalini e amata mai le 0.3 i le 1 le iunite. i le kilokalama, o le sea a Lantus i lenei mataupu mo le 30-50%.

O le auala pito sili ona faigofie o le fuafuaina lea o le fua o le Lantus i le mamafa, e faʻaaoga ai le faiga masani: 0.2 x mamafa i le kg = fua faʻatasi o Lantus ma se tui tasi. O lenei fua faatatau e le saʻo ma toetoe lava o taimi uma manaʻomia le fetuunaiga.

Iloiloina o le inisalini e tusa ai ma le glycemia, e pei o se tulafono, o le iuga sili. Muamua, filifili le fualaau mo le tuiina o le afiafi, ina ia maua ai se talaaga o le inisalini i totonu o le toto i le po atoa. O le tulaga o le hypoglycemia i tagata mamaʻi i Lantus e maualalo ifo nai lo NPH-inisalini. E ui i lea, mo mafuaaga saogalemu, latou te manaʻomia le mataituina taimi o le suka i le taimi e sili ona lamatia - i le vaveao o le taeao, pe a faʻagaoioi le gaosia o hormones, inisalini.

I le taeao, o Lantus o loʻo faʻatonuina e taofi le suka i luga o se manava gaogao i le aso atoa. O lona fualaau e le faalagolago i luga o le aofaʻi o meaʻai i le meaʻai. Aʻo leʻi 'aina le taeao, e tatau ona e toso uma Lantus ma inisalini puupuu. E le gata i lea, e le mafai ona faʻaopopo i atumaga ma faʻalauiloa mai na o le tasi ituaiga o inisalini, talu ai o la latou mataupu faavae o le faatinoga e matuā ese lava. Afai e te manaʻo e tui se hormone umi ao lei moe, ma faʻaititia le kulūkose, fai 2 injections i le taimi e tasi: Lantus i se masani masani ma insulin. O le fua saʻo o se hormone puupuu e mafai ona fuafua e faʻaaoga ai le faʻatonuga o Forsham, o se mea e tasi e faavae i luga o le mea moni o le 1 le inisalini o le a faʻaitiitia ai le suka pe a ma le 2 mmol / L.

Faatomuaga taimi

Afai e filifili e tui Lantus SoloStar e tusa ai ma faatonuga, o lona uiga, i lea taimi i lea aso, e sili atu ona lelei le faia o lenei mea e tusa ma se itula aʻo lei moe. I le taimi lea, o vaega muamua o le inisalini e iai le taimi e ulu ai i le toto. O le fualaau e filifilia i se auala e mautinoa ai le masani o le glycemia i le po ma le taeao.

Pe a faʻatalua faaluaina, o le tui muamua e faia pe a maeʻa, le lua - aʻo le i momoe. Afai o le suka e masani lava i le po ma e maualuga le maualuga i le taeao, e mafai ona e taumafai e ave le taumafataga i se taimi muamua, e tusa ma le 4 itula aʻo lei alu i le moega.

Faʻatasiga faʻatasi ma fualaau hypoglycemic

O le taatele o le maʻisuka ituaiga 2, o le faigata i le mulimuli i se taumafataga maualalo, ma le tele o aʻafiaga afaina o le faʻaaogaina o fualaʻau o le suka e mafua ai le faʻaalia o auala fou i togafitiga.

Ole taimi nei ua i ai se fautuaga e amata ona tosina le inisalini pe afai e sili atu i le 9% le hemoglobin glycated. O le tele o suʻesuʻega ua faaalia ai o le amataga o le togafitiga o le inisalini ma lona vave alu atu i se faigamalo malosi e maua ai le lelei sili atu nai lo le togafitiga "i le taofi" ma sui o le hypoglycemic. O lenei faiga e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli o le maʻisuka ituaiga 2: o le numera o amputation ua faʻaititia e le 40%, o le microangiopathy ma le fatu fatu ua faʻaititia e 37%, o le numera o maliu ua faaitiitia e 21%.

Suʻega lelei togafitiga faʻapitoa:

  1. A maeʻa suʻesuʻega - taumafa, taʻaloga, Metformin.
  2. A le lava lenei togafitiga, e faʻaopoopoina sauniuniga o sulfonylurea.
  3. Faʻateleina le alualu i luma, o se olaga suia, metformin ma le insulin umi.
  4. Ona faʻapipiʻiina lea o le inisalini i le insulin umi, e faʻaaogaina ai se togafitiga ogaoga o le inisalini togafitiga.

I vaega 3 ma le 4, e mafai ona faʻaaoga lelei Lantus. Ona o le gaioiga umi i le maʻisuka ituaiga 2, tasi le injection i le aso e lava, o le le maua o se pito sili ona fesoasoani e tausia ai le insalini basal i le tulaga tutusa i taimi uma. Na maua ai ina ua uma ona suia Lantus i le tele o le maʻisuka ma le GH> 10% i le mavae ai o le 3 masina, o lona maualuga e faaititia e 2%, pe a maeʻa le afa tausaga ona oʻo lea i le masani.

O insulin ua leva ona gaosia e na o le 2 gaosi oloa - Novo Nordisk (Levemir ma Tresiba) ma Sanofi (Lantus ma Tujeo).

Faatusatusaga o fualaau faasaina i peni tui:

IgoaGaioiga galueTaimi faʻatino, itulaTau o pusa, lapisi.Tau mo le 1 unite, tusi.
Lantus SoloStarglargine2437002,47
Levemir FlexPenfaʻatau2429001,93
Tujo SoloStarglargine3632002,37
Tresiba FlexTouchdegludec4276005,07

Lantus poʻo Levemir - o le fea e sili atu?

O le inisalini tauagavale e toetoe lava o le faʻailoga gaioiga e mafai ona taʻua o Lantus ma Levemir (sili atu e uiga i le Levemir). A faʻaaoga soʻo se tasi oi latou, e mafai ona e mautinoa o le asō o le a galue i le auala tutusa e pei o ananafi. I le fua saʻo o le umi o insulin, e mafai ona e moe filemu i le po atoa e aunoa ma le fefe i le hypoglycemia.

Eseesega o fualaau faasaina:

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

  1. O le gaioiga a Levemir e sili atu le malie. I luga o le kalafi, o lenei eseesega e manino le iloa, i le olaga moni, toetoe lava a le iloa. E tusa ai ma iloiloga, o le aʻafiaga o ia inisal e tutusa lava, pe a fesuiaʻi mai le tasi i le isi, o le tele o taimi e te le o suia ai le metotia.
  2. O Lantus e fai sina umi nai lo Levemir. I faatonuga mo le faʻaaogaina, e fautuaina e faʻatau 1 le taimi, Levemir - e oʻo i le 2 taimi. I le faʻataʻitaʻiga, e sili atu le lelei o fualaau faʻamalosi pe a faʻalua faaluaina.
  3. Levemir e sili atu mo le maʻisuka e maualalo le manaʻomia mo le inisalini. E mafai ona faʻatauina i cartridges ma faʻaofiina i totonu o se peni tui ma se laasaga o le 0.5 iunite. Lantus e naʻo peni maeʻa e faʻatau atu i le 1 iunite.
  4. Levemir e leai se pH, o lea e mafai ai ona faʻamalo, lea e taua mo tamaiti laiti ma le maʻisuka ma le maualuga o le lagona ile hormone. O le insulin Lantus e leiloa ana meatotino pe a faʻaitiitia.
  5. Levemir i le pepa tatala e teuina i le 1.5 taimi le umi (6 vaiaso e oʻo i le 4 i Lantus).
  6. O le tagata gaosi oloa e fai mai o le maʻisuka ituaiga 2, Levemir e mafua ai ona maua se tupe mama. I le faʻatinoga, o le eseʻesega ma Lantus e faʻaletonu.

O le mea lautele, o vailaau uma lava e lua tutusa, e faapena foi i le maʻisuka e leai se mafuaʻaga e sui ai le tasi mo le isi e aunoa ma se mafuaʻaga tatau: o se allergy poʻo le le lelei o le pule.

Lantus poo Tujeo - o le a le mea e te filifilia?

O le insulin Tujeo e gaosia e le kamupani e tasi e pei o Lantus. Pau lava le eseesega i le va o Tujeo o le faateleina lea o le tolu-faatelega o le inisalini i le fofo (U300 nai lo le U100). O le totoe o le tuufaatasiga e foliga tutusa.

Le eseesega i le va o Lantus ma Tujeo:

  • Tujeo e galue i le 36 itula, o lona uiga o le faʻamaoniga o lana gaioiga e faʻalelei, ma o le aʻafiaga o le hypoglycemia i le aoauli e itiiti ifo
  • i totonu o le mililiters, o le tujeo e tusa ma le vaetolu o le Lantus insulin,
  • i totonu o iunite - Tujeo manaʻomia pe a ma le 20% sili atu
  • Tujeo o se fualaau fou, o lea o lona aafiaga i luga o le tino o le fanau e leʻi suʻesuʻeina. O le faʻatonuga faʻasaina lona faʻaaogaina i le maʻisuka i lalo o le 18 tausaga,
  • E tusa ai ma iloiloga, o Tujeo e sili atu ona faigofie i le faʻamalamalamaina i le nila, o lea e tatau ona suia i taimi uma ma se mea fou.

O le alu atu mai Lantus i Tujeo e faigofie lava: matou te tuiina le tele o iunite pei o muamua, ma matou te siaki le glycemia mo le 3 aso. O le mea e sili ai, o le fua o le a tatau ona faʻafetaui i luga.

Lantus poʻo Tresiba - o le fea e sili?

Tresiba na o le pau lea o le sui faamaonia o le vaega fou o le insulin. E oʻo atu i le 42 itula. I le taimi nei, ua faʻamaonia e faʻapea o le faʻamaʻi 2, o le TGX togafitiga e faʻaititia ai le GH i le 0.5%, o le hypoglycemia e 20%, o le suka e faʻaititia e le 30% le itiiti i le po.

I le maʻisuka ituaiga 1, o taunuuga e le o se faʻamalosiuga: GH e faʻaitiitia i le 0.2%, o le hypoglycemia i le po e itiiti ifo i le 15%, ae o le aoauli, o le suka e pa'ū tele i le 10%. Avanoa o le tau o Treshiba e sili atu le maualuga, e oʻo lava i lenei mea e mafai ona fautuaina i le maʻisuka ma le ituaiga 2 faʻamaʻi ma se faʻaogaina o le hypoglycemia. Afai o le maʻisuka e mafai ona totogi mo Lantus insulin, o le suiga e le talafeagai.

Lantus Reviews

Lantus o le inisalini e sili ona fiafia i Rusia. E sili atu ma le 90% o le maʻisuka e fiafia i ai ma mafai ona fautuaina atu i isi. O tagata mamaʻi latou te taʻuina atu ona lelei le aoga i lona umi, lamolemole, mausali ma le mautinoa, aafiaga o le filifiliga o fua, le faigofie o le faʻaaogaina, ma le inosia le tui.

O tali lelei e tatau ai le gafatia o Lantus e aveese ai le taeao i le suka, le leai o se aafiaga i le mamafa. O lona fua faatatau e masani ona itiiti ifo i le NPH-inisalini.

Faatasi ai ma vaivaiga, o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka latou te maitauina le leai o ni kālaiti e aunoa ma ni penini i luga o le faʻatau atu, o se laasaga tele o laasaga, ma se manogi le lelei o le inisalini.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga