O le maʻi pipisi i tamaiti

O le maʻi maʻisuka tutotonu i tamaiti mafua mai i le faaleagaina o se tasi o le faiai o le faiʻai:

  • supooptic nuclei o le vavalo,
  • solia o le hormonone vasopressin mai le hypothalamus i le pituitary gland e ala i le ulu i le va oi latou,
  • pituitary gland poster.

O le mafuaʻaga autu o le faʻalavelave faʻapipiʻi i le pituitary-hypothalamic region.

O le inflammation e tupu ao faagasolo le atinaʻe o tama pe vave loa ona uma le fanau mai. I se tausaga mulimuli ane o se mea faʻaosofia e afaina ai le faiʻai o le faiʻai, ogaoga faʻalavelave po o le leai o se faʻafitauli i le taimi o talavou. O se tasi o mafuaʻaga taua i soo se tausagafulafula. O ona sela e mafai ona faʻaumatia ai le mafaufau ma le pituitary gland, faʻapea foʻi ma se faʻalavelave tutusa e fesootaʻi ma togafitiga o le faiai o le faiʻai, faʻamalositino togafitiga.

Faʻasologa o mea faʻalavelave i le Peraimeri e faʻaleagaina ma se faʻamaʻi faʻamaʻi - Tungsten syndrome. Tama e masani ona mafatia ai.

Faiga faʻapitoa - se faamai pe a le mafai ona maua le mafuaaga. O le umi o suʻesuʻega na faʻaalia ai i le tele o taimi, o gasegase e maua ai le paʻu o le tino i le pituitary poʻo le vailaau faʻapitoa. I le amataga, ona o lo latou laʻitiiti, latou te le maua. O le mea lea, o suʻesuʻega faʻavaitaimi o maʻi e fautuaina.

Faʻatasi ma le nephrogenic form I tamaiti, ua lava le vasopressin ua faia, ae e le tali mai le au matutua, o le vai i totonu o le tino e le tumau. E faʻapena pe maua. O le mea e sili ona taatele, e maua i le kielonephritis, polycystosis, urolithiasis, hydronephrosis.

E masani lava, o le maʻi o le maʻisuka e aliali mai i le tele o tausaga talu ona faʻamaʻi, faʻaleagaina, poʻo le taotoga. O le mea e masani ai, o le maʻi e atiina ae i le 2-3 vaiaso. O le tamaititi e amata ona talosagaina e le aunoa se mea inu. I lenei vai faigofie, ae maise lava le mafanafana, e le faanatinati uma lava le fiainu. Mulimuli i le galala urination avea ma masani, o lona siʻitia o le faateleina. O le le mautonu e aliali i soo se taimi o le aso. E sui le urine, o iao le aofaiga i le aso e mafai ona latalata i le 15 lita.

O le tamaititi e valea, faʻaalia le ita, e teena meaai. O le le mautonu e tupu ona o le masani ona faia. E tusa lava pe taua tele le faʻaaogaina o le vai, e matauina faailoilo o le faʻamalolo. Afai e inu le tamaititi i le vai nai lo le toso i le urine, ona oʻo ai lea i le vave ona mamafa. O faʻamatalaga nei e aliali mai:

  • fesuiaiga o le fatu, tachycardia, arrhythmia,
  • moe i le moe, atuatuvale,
  • tiga faʻatasi, maʻi tiga,
  • vavao
  • taoto, vili,
  • mafaufau le lelei
  • eseesega vevela o le tino.

O le maʻisuka o le maʻi pipisi i tamaiti e masani ona faʻafesootai ma isi faʻafitauli:

  • faatupulaia o le tuputupu ae (taufaasese),
  • vaivai po o le gaogao,
  • atinae faatupulaia,
  • tuai o foliga o uiga feusuaʻiga lua,
  • toilalo o le taamilosaga faataamilosaga i teineiti.

O le faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o le maʻisuka toe maualalo.. Urination i se pepe e oʻo ile lua lita. Faʻaalia o le masima vai masima-toto masima e tupu: vomiting, fiva, faʻaauau pea le mausali, gasegase, paʻu o le mamafa, faʻalavelave lavelave, pa'ū mamafa.

Congenital Renal Diabetes

Faʻamatalaga o le maʻi alu i le laasaga:

  1. Faailoaina le tele o le suavai (e tusa ai ma se fuagafanua o se tamaititi poo ona aiga).
  2. O le siakiina o le faateleina o le taamilosaga o le urine i aso taitasi ma le maualalo (mamafa faapitoa mai le 1001 i le 1005), o le suega a Zimnitsky ua faaalia ai le tutusa o tulaga faatauaina i vaega uma (masani 1010-1025).
  3. Fuafuaga o le mamafa o le toto o meaola ola (faateleina i le toto, faaitiitia i le urine).
  4. Suʻega o le toto o meaola - maualuga le sodium, ma o le suka, urea ma le creatinine e masani lava.
  5. Suʻega--ʻai (faʻaalia pe a uma le 7 tausaga i tulaga tumau): e le tatau i le tamaititi ona inu i le po (e le silia le 6 itula). A maeʻa suʻesuʻega faʻasolosolo ona faia lea, ma le maʻisuka insipidus, o lona maualuga e le faʻatuputeleina pe a faatusatusa i lena mea na faia aʻo leʻi faia le suʻega.
  6. Tali i vasopressin analog (desmopressin). Afai o le mafuaʻaga o se faʻaitiitia i le fausiaina o le hormone, ona faʻatautaia ai lea e le pulega mai fafo fafo le siama o le urine. I le maʻisuka fou, e leai ni suiga faapena.
  7. Suesuega loloto e iloa ai se tumutumu.

Mo suʻesuʻega faiʻai X-ray o le ulupoo, faʻauʻufale (MRI poʻo le CT), suʻesuʻega a le fomaʻi maʻi, neurologist, electroencephalography ua faʻamatalaina.

O se suʻesuʻega o hormones pituitary i le ogatotonu o loʻo faia: somatostatin, thyrotropin, corticotropin, prolactin. I le taulasea ma se taunuuga le lelei o le suʻega mo desmopressin, e manaʻomia se suʻega fatuga.

Togafitiga o le maʻisuka insipidus i tamaiti:

  • O taumafa masani e aofia ai le faʻasaina o masima. Mo tamaiti o le aʻoga, o le musu e faʻaaoga soʻo se meaʻai, marinades, snacks, oloa ma mea inu ma faʻasao e taua foi.
  • Mo togafitiga, e faʻaaoga ai se analog o le hormonone antidiuretic. Desmopressin (Presinex, Uropres, Minirin) e faʻaitiitia ai le solasoga o le urine ma se vateatea tutotonu poʻo le faʻasoesa o le maʻi. E i ai se mea umi lava, lea e mafai ai ona faʻaogaina faalua i le aso, e seasea ona maua ai se faʻalavelave lavelave. O loʻo maua i le foliga o se mimiti faʻavave pe faʻafefe i le isu, ma le malulu, o loʻo faʻamaonia i totonu o laulau. O le fua muamua o le 0.1 mg ma se faʻalautelega faʻaopoopoga i se aofaiga e fesoasoani i le faatumauina o mea masani masani. E taua le aua le tuʻufaʻatasiga o fualaau faʻatau ma mea taumafa taumafa. O le va i le va oi latou e le itiiti ifo ma le 2 itula, ao leʻi faia taumafa e mafai ona ave le desmopressin ile 40 minute.

  • Afai e maua se paʻu, o lona aveeseina e fautuaina, faʻamalositino togafitiga. Afai o le maʻisuka insipidus ua mafua ona o siama, ona faʻaalia lea o vailaau faʻasaʻi ma anti-inflammatory drugs. Afai na muamua le maʻi i siama o le autoimmune, ma e le sili atu i le tasi le tausaga le latou taotoga, ona maua lea e Prednisolone se iuga lelei.
  • I totonu o le fomaʻi, o togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina: o togafitiga mai le vaega o thiazides (Hypothiazide), vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (Metindol), o le faʻaopoopoina o tulafono - le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide ma le indomethacin i le taimi lava e tasi.

Faitau lenei tusiga

Central

Na mafua ona o le toilalo o se tasi o le faiai o le faiʻai:

  • supooptic nuclei o le vavalo,
  • solia o le hormonone vasopressin mai le hypothalamus i le pituitary gland e ala i le ulu i le va oi latou,
  • pituitary gland poster.
O le fausaga ma le faʻaoga o le vaʻaia

O le mafuaʻaga autu i le laʻititi o le gaioiga faʻapitoa i le pituitary-hypothalamic region. O le tele o taimi, e amata le faʻamaʻi pe a uma ona mafatia:

  • fulu
  • tiga faʻamau,
  • moa moa
  • cytomegalovirus,
  • herpes
  • tale tale
  • mamanu
  • faʻamaʻi manu.

O le taua tele o faʻamaʻi ile microbial e mafua ona o le tele o le toto i le vailaʻau o le hypothalamic-pituitary, le maualuga o le mafai ona puipuia o le toto ma le vascular network i tamaiti. O le inflammation e tupu i le taimi o le fausiaina o pepe pe vave pe a uma le fanau mai o se tamaititi.

I se tausaga mulimuli ane, o se mea e faʻaosofia ai o se manua o le ulu, ogaoga faʻalavelave, poʻo le le mautonu i le taimi o le talavou. O se tasi o mafuaʻaga taua o le pipisi i le maʻisuka i soʻo se vaitau o tausaga o se tumutumu. O ona sela e mafai ona faʻaumatia ai le mafaufau ma le pituitary gland, faʻapea foʻi ma se faʻalavelave tutusa e fesootaʻi ma togafitiga o le faiai o le faiʻai, faʻamalositino togafitiga.

Faʻasologa o mea faʻalavelave i le Peraimeri e faʻaleagaina ma se faʻamaʻi faʻamaʻi - Tungsten syndrome. Tama e masani ona mafatia ai. O le faʻalauteleina o ituaiga o togafitiga e aofia ai le maʻisuka, maʻi o le maʻisuka, le tutuli, ma le pa'ū mataʻutia i le faʻaaliga.

Ma o iinei e sili atu i le togafitiga o le hyperparathyroidism.

Oti faʻamaʻi

O lea ua taʻua o faʻamaʻi pe a le mafai ona maua le latou mafuaaga. E sili atu le masalosalo e uiga i lenei ituaiga o maʻisuka. O le umi o suʻesuʻega na faʻaalia ai i le tele o taimi, o gasegase e maua ai le paʻu o le tino i le pituitary poʻo le vailaau faʻapitoa. I le amataga, ona o lo latou laʻitiiti, latou te le maua. O le mea lea, o se suʻega faʻavaitaimi o tagata gasegase e fautuaina ina ia le misia le taimi mo le taʻavale o le neoplasm.

Sa Nifae

Faatasi ai ma lenei fomu, ua lava se lapisi o le vasopressin e faia i tamaiti, ae e le tali mai i ai le lapopoa, o le vai i totonu o le tino e le tumau. E faʻapena pe maua. Muamua e fesoʻotaʻi ma faʻafitauli faʻaanatura i totonu o fatugaʻo, o foliga mai o le faʻaleleia o le faʻaleleia, poʻo suiga faʻaleaga i totonu o tubules. O le pepa na maua e masani ai. E maua i le kyelonephritis, polycystosis, urolithiasis, hydronephrosis.

Faailoga ma faailoga o le maʻi

E masani lava, o le maʻi o le maʻisuka e aliali mai i le tele o tausaga talu ona faʻamaʻi, faʻaleagaina, poʻo le taotoga. O le mea e masani ai, o le maʻi e atiina ae i le 2-3 vaiaso. O le tamaititi e amata ona talosagaina e le aunoa se mea inu. I le taimi lava e tasi, o le vai manino, aemaise lava le vai mafanafana, e le faʻaumatia ai le fia inu. A o le fia inu, o le a avea ma faʻateleina le faʻateleina ma o lona siʻitia o le faateleina. E le mafai e tamaiti ona faanatinati i le po po o le ao. Urine e le lanu, o lona aofaiga i le aso e mafai ona latalata i le 15 lita.

O le tamaititi e valea, faʻaalia le ita, e le taliaina meaai, aua na o ia e manaʻo e inu i taimi uma. O le le mautonu e tupu ona o le masani ona faia. E tusa lava pe taua tele le faʻaaogaina o le vai, e matauina faailoilo o le faʻamamaina:

  • paʻu mago ma mucous membranes,
  • mamafa le mamafa o le tino
  • vaivai,
  • leai se manaʻo
  • gastritis
  • falemaʻi
  • malosi.
Faailoga o le gastritis i tamaiti

Afai e inu le tamaititi i le vai nai lo le toso i le urine, ona oʻo ai lea i le vave ona mamafa. O faʻamatalaga nei e aliali mai:

  • le mausali o gaioiga fatu - fesuiaiga i le fatu fatu, tachycardia, arrhythmia,
  • moe i le moe, atuatuvale,
  • tiga faʻatasi, maʻi tiga,
  • vavao
  • taoto, vili,
  • mafaufau le lelei
  • eseesega vevela o le tino.

O le maʻisuka tutotonu o le maʻisuka i tamaiti e seasea lava o se togafitiga tutoʻatasi mo le faʻaleagaina o meaʻai i le faiʻai. E masani ona tuʻufaʻatasia ma isi faʻafitauli o le faʻalogo:

  • faatupulaia o le tuputupu ae (taufaasese),
  • vaivai po o le gaogao,
  • atinae faatupulaia,
  • tuai o foliga o uiga feusuaʻiga lua,
  • toilalo o le taamilosaga faataamilosaga i teineiti.
Tamaititi meaʻai

O le faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi o le maʻisuka toe maualalo. Urination i se pepe e oʻo ile lua lita. O loʻo i ai faʻaaliga o le soliga o le masima vai masima:

  • gagging
  • fiva
  • tausisi pea,
  • gaogao
  • toso mamafa
  • lapisi lautele,
  • paleni mamafa.

Matamata i le vitio i luga o le maʻisuka insipidus:

Faʻamatalaga o le maʻi

Ina ia faʻamaonia le masalomia o le maʻi o le maʻisuka, o le suʻesuʻega faʻasolosolo e faia i laʻasaga:

  1. Faailoaina le tele o le suavai (e tusa ai ma se fuagafanua o se tamaititi poo ona aiga).
  2. O le siakiina o le faateleina o le taamilosaga o le urine i aso taitasi ma le maualalo (mamafa faapitoa mai le 1001 i le 1005), o le suega a Zimnitsky ua faaalia ai le tutusa o tulaga faatauaina i vaega uma (masani 1010-1025).
  3. Fuafuaga o le mamafa o le toto o meaola ola (faateleina i le toto, faaitiitia i le urine).
  4. Suʻega o le toto o meaola - maualuga le sodium, ma o le suka, urea ma le creatinine e masani lava.
  5. Suʻe-faʻataʻitaʻiga - faʻaalia i le mavae ai o le 7 tausaga i tulaga tumau. E le tatau ona inu le tama i le po (e le silia le 6 itula). I le faaiuga o lenei vaitau, o le suʻesuʻeina o le urine e faia, faʻatasi ai ma le maʻisuka insipidus, o lona maualuga e le faʻatuputeleina pe a faatusatusa i lena mea na faia aʻo leʻi faia le suʻega.
  6. O le tali atu i se analog o le vasopressin (desmopressin) e mafai ai ona iloa le fomaʻi tutotonu mai le fafa. Afai o le mafuaʻaga o se faʻaitiitia i le fausiaina o le hormone, ona faʻatautaia ai lea e le pulega mai fafo fafo le siama o le urine. I le maʻisuka fou, e leai ni suiga faapena.
  7. Suesuega loloto e iloa ai se tumutumu.
MRI o le faiʻai

O le suʻesuʻeina o le faiʻai, X-ray o le ulupoo, faʻamaumauga (MRI poʻo le CT), suʻesuʻega a le fomaʻi, le neurologist, electroencephalography ua faʻamatalaina. O le i ai o le volumetric process e faʻaalia e:

  • vavalalata o fausaga ogatotonu o le faiʻai ile EEG,
  • faʻalauteleina le mamafa o tui e tusa ai ma le leitio,
  • afaina o le neurological folasia,
  • fesuisuiaʻi suiga i le tupe,
  • siakiina o se neoplasm i luga o se thermogram, o le leai o se moli o le pituitary gland poster.

Mo tamaiti ei ai le tino o le faʻamaʻi, ua suʻesuʻeina hormones pituitary: somatostatin, thyrotropin, corticotropin, prolactin. I totonu o le fomaʻi ma se faʻataʻitaʻiga le lelei mo le desmopressin, e manaʻomia se suʻesuʻega fatugaʻo:

  • Faʻamatalaga faʻamatalaga
  • auiliiliga o le creatinine i le toto ma le urine,
  • faʻailoga mataʻutia,
  • o le naunautaiga o le i ai o leukecytes, toto mumu mumu i le vai,
  • suʻesuʻega faʻavae.
Fautuaga Optometric

Togafitiga o le maʻi pipisi i le maʻisuka i tamaiti

O taumafa masani e aofia ai le faʻasaina o masima. O le mumusu e faʻaaoga soʻo se meaʻai, marinades, snacks, meaai ma mea inu ma faʻasao e taua foi mo tamaiti aʻoga aoga, aua latou te faia se avega mamafa i fatugaʻo.

Mo togafitiga, e faʻaaoga ai se analog o le hormonone antidiuretic. Desmopressin (Presinex, Uropres, Minirin) e faʻaitiitia ai le solasoga o le urine ma se vateatea tutotonu poʻo le faʻasoesa o le maʻi. E i ai se mea umi lava, lea e mafai ai ona faʻaogaina faalua i le aso, e seasea ona maua ai se faʻalavelave lavelave.

O loʻo maua i le foliga o se mimiti faʻavave pe faʻafefe i le isu, ma le malulu, o loʻo faʻamaonia i totonu o laulau. O le fua muamua o le 0.1 mg ma se faʻalautelega faʻaopoopoga i se aofaiga e fesoasoani i le faatumauina o mea masani masani. E taua le aua le tuʻufaʻatasia le tagofia o fualaau faasaina ma le 'aiina o meaai. O le va i le va oi latou e le itiiti ifo ma le 2 itula, ao leʻi faia taumafa e mafai ona ave le desmopressin ile 40 minute. O le maualuga e faaalia mai i le fulafula o foliga, o le fua i lenei mataupu e tatau ona faaitiitia.

Afai e maua se paʻu, o lona aveeseina e fautuaina, faʻamalositino togafitiga. Afai o le maʻisuka insipidus ua mafua ona o siama, ona faʻaalia lea o vailaau faʻasaʻi ma anti-inflammatory drugs. Afai na muamua le faʻamaʻi i le maʻi o le autoimmune ma o latou faʻasologa e le sili atu ma le tasi le tausaga, ona maua lea e Prednisolone se iuga lelei.

O le fomaʻi foliga e sili atu le leaga nai lo le totonugalemu. Talu ai e leai ni vailaʻau e mafai ona toe faʻafoʻisia le lagona lelei i le gaosiga o le vasopressin, o togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina:

  • togafitiga mai le vaega o le thiszide e taofiofi ai le sodium reabsorption ma faaitiitia le extracellular fluid (hypothiazide),
  • non-steroidal anti-inflammatory drugs (Metindol) e faaitiitia ai le maualuga o le faanatinati,
  • tuufaatasiga fuafuaga - o le faʻaaogaina o le hydrochlorothiazide ma le indomethacin i le taimi lava lea e matua aoga tele.

Fofo faʻapitoa mo togafitiga

O lenei faʻamaʻi e le masani ona faʻataʻitaʻiina e oo lava i vailaʻau, ma o togafitiga faʻaleaganuʻu e oʻo lava ina le aoga. O lo latou faʻaaogaina e faʻamapulaʻaina i laau, lea e mafai ona faʻaitiitia le lagona o le fiainu i le tala o togafitiga fualaau. Mo lenei, ua fautuaina:

  • fualaau paʻu uliuli (sua),
  • rosehips, hawthorn (faʻafefete i le fua o le sipuni tele i le ipu vai inu),
  • lingonberry, blackberry, viburnum (meainu suamalie),
  • lemoni, sua moli.

O i latou uma e mafai ona faaopoopo i le vai inu poʻo le faʻaaogaina tutoʻatasi.

Ma o le mea lenei e uiga i le faʻamaʻi o Addison.

O le maʻi pipisi i tamaiti e teteʻe i le talaaga o le afaina o le mafaufau i le mafaufau pe o le mafaufau. I le faʻaopoopoga i le ogatotonu, o loʻo maua ai le toefaʻi ma le faʻasalaga. O faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi ua faʻalauteleina le galala, televave urination ma le maualalo o le urine.

Mo faʻamatalaga, faʻamaoniga o faailoga autu ma le le faʻaaogaina o le tino o le mafaufau e tatau. I le totonugalemu, o le fualaau mo le togafitiga faafesootai ua faatonuina - desmopressin, ma i le fatugaʻo, o le faailoga o le faaaogaina o togafitiga thiazide ma anti-inflammatory drugs ua faailoaina.

E gafa ma le tele o le vai i totonu o le tino o le vasopressin - le hormonite pituitary, lea e taua foi o le antidiuretic (ADH). I le solia o le galuega, e lagona e se tagata le fia inu pea. O le aafiaga i le tino i lona atoaga e lautele. O suʻega e mafai ona fesoasoani e ese mai le maʻisuka.

Afai e faʻatuina le hyperparathyroidist, o le togafitiga o le a eseese e fuafua i le maʻi poʻo le maʻi o le tagata maʻi. E tupu i le tulaga muamua ma le lua, faʻaalia i tamaiti. Faʻamatalaga faʻamaonia.

O aʻafiaga o le maʻisuka e puipuia e tusa lava poo le a lona ituaiga. E tāua i tamaiti ao maitaga. E i ai tulaga faʻapitoa ma le lua, faigata ma tuai i faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O le faʻafitauli o le Addison (bronze) e tele naua faailoga e na o se auiliiliga auiliili ma se fomaʻi atamai o le a fesoasoani ia te oe e maua ai le siama. O mafuaʻaga mo fafine ma tamaiti e eseese, o suʻega e ono le mafai ona tuʻuina atu se ata. Togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona i le olaga atoa. O le faʻamaʻi o le Addison Birmer o se faʻamaʻi eseʻesega na afua mai i le vaivai ole B12.

Ole aʻafiaga o le toxicosis e masani lava ona iai i nofoaga e le lelei i le tulaga ole iodine. Faailoga i fafine, e aofia ai ma le taimi o le maitaga, ua lubricated. Naʻo taimi pupuu e mafai ona faʻaalia ai se faʻafitauli o le suisu nodular.

Le ata o le maʻi

O faʻamaʻi o le maʻisuka insipidus i le tele o tulaga e faʻafuaseʻi ona tulaʻi mai, ae e mafai ona faʻatupulaʻia lemu ma lemu. O le maʻisuka lipipidus e mafua mai i le vevesi, faʻamaʻi, e masani lava ona faʻaalia ia lava i le taimi lava e uma ai ona aʻafia i se faʻalavelave faʻapitoa pe a maeʻa le 2-4 vaiaso. O faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi e mafua ai le maʻisuka insipidus, masani lava pe a uma le 1-2 tausaga.

I le tele o tamaiti, o faʻamuamua ma autu o le faʻamaʻi o le fia inu pea lava pea (polydipsia), faʻaoga faifaipea ma le faʻamalosi (pollaki ma polyuria). E mafai e tamaiti ona inu i le 8-15 lita o le vai i le aso. Laititi o le vai, aemaise lava mafanafana, aua le tineia lou fia inu. E masani ona faʻaaogaina le urine i ni vaega tele (500-800 ml i le tasi), manino, le lanu, e le o iai le porotini ma le suka, e leai se paʻu ma se mamafa mamafa (1000-1005). E masani ona i ai le ao ma le po e aunoa ma le faʻamalosi.

O tamaiti e le fiafia, le fiafia, teena meaai ma e naʻo le vai e manaʻomia ai. O le taunuuga o le televave e le na o le fiainu, ae o le mea foi o le galala (o le mamafa o le paʻu, o le tino paʻu ma le mucous membranes). I le fesoʻotaʻiga ma le polydipsia ma le enuresis, ua aliali mai le le mautonu. E oo lava i mataupu e maua ai le tele o le suavai i le inu malosi, o le manava o le suavaia ma le suamalie o meaʻai, ua faaitiitia, lea e mafua ai ona pagatia le fia ai, o le atiina ae o gastritis, colitis, ma le malosi o le faamaʻi. E mafai ona tulaʻi mai ma faʻalauiloa le manava. O suiga i le cardiovascular system e masani lava ona toesea, o nisi taimi ei ai le gafatia o le pulus, tachycardia. O nisi tamaiti e vaivai, tiga faʻatasi, hypochromic anemia. Faʻatasi ma nofoaga tutotonu o le galala, e le o matauina ai faʻamaʻi vai. Faʻatasi ai ma le televave o le televave e fesootaʻi ma le faʻasaina o le vai, lea e masani lava o le tulaga i tamaiti laiti, o le gasegase tele e mafai, faʻaalia e le ulu, maʻi, vomiting, popolega, ma le vaaia o mea, gaogaosa o le tino, ma le tachycardia e mafai ona tupu. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻamautuina ai le urination, o le tamaititi na faʻamaʻaina i se mafaufauga faʻalavelave na ia faia i lalo ia te ia lava.

O le maʻisuka lipipidus o le natura masani, o faailoga o le soliga o isi galuega endocrine e mafai ona mataʻituina: o le gasegase, cachexia, faʻafefete, gigantism, faʻatuai ai le faʻaleleia o le tino ma le feusuaiga, faʻaleagaina o le manstrual.

O le maʻisuka maualuga o le maʻisuka o le natura o le natura e masani lava ona faʻaalia o ia lava i masina muamua o le soifuaga ma le profuse diuresis, lea e le mafai ona togafitia i le ADH, o le uiga o le faʻailoga, vomiting, ma le fiva. O le tele o urine i aso uma i se pepe e mafai ona oʻo i le 2 lita, o nisi taimi e iai le "masima masima", faʻavevesi, ma le faʻamalolo tele, o le paʻu e ono tupu. O le mea lautele, faʻatasi ai ma le maʻi pipili o le maʻisuka, o le suavai i le urine e maualalo ifo nai lo le totonugalemu. O soliga faifaipea o le faapaleni masima-masima e taitai atu ai i le atinaʻeina o le le paleni, le tolopoina o le faʻaleleia o le tino ma le mafaufau.

O le maʻi pipisi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma faʻamaʻi pipisi eseese: Lawrence - Moon - Beadle syndrome, aiga DIDMOAD syndrome.

O le siama o le maʻisuka insipidus ua faavaeina i luga o le faavae o le i ai o le malosi tele o le polyuria, polydipsia ma se mamafa mamafa i taimi uma (1000-1005). E tatau ona amanaia le talafaasolopito: o le taimi o le amataina o faailoga, o la latou sootaga ma le mafuaaga ole etiological (faʻamaʻi, trauma), o le malosi o le fia inu ma le faʻateleina, o le fua o le faʻaopoopoga o faʻamaoniga, faʻamaoni.

Afai e te masalomia le maʻi o le maʻisuka, o mea nei e tatau ona faia: faʻasologa o aso taʻitasi, faʻataʻitaʻiga, suʻesuʻega Zimnitsky, fuaina o le kulukose ma le eletise i urine i aso taʻitasi, kemisi o le toto (electrolytes, urea, creatinine, cholesterol, glucose)tab.).

O suʻega faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻamaonia ai le siakiina o le maʻisuka insipidus, faʻapea foi le fuafuaina o ona foliga.

  • O le suʻega (test test) - faʻatasi ai ma le faʻamalo o le vai mai meaai ma le faateleina o le osmolality plasma, o le fua o le urine i le maʻisuka insipidus e tumau pea le maualalo. O lenei suʻega e tatau ona faia i totonu o se falemaʻi ma o lona umi e le sili atu i le 6 itula.
    I tamaiti laiti, ona o le le lelei o le faapalepale, e le mafai ona faia se suega.
  • Suʻega ma le minirin (vasopressin). A maeʻa ona faʻafeiloaʻi, i tagata mamaʻi e maua i le maʻisukalamic insipidus, e faʻateleina le mamafa o le urine ma faʻaititia le tele o lona tino, ma le nephrogenic foliga, o le tele o faʻasolosolo mimilo masani e le suia.

Pe a iloa se tulaga tutotonu poʻo le faʻafitiga o le maʻisuka insipidus, e tatau ona faʻatino se numera o suʻesuʻega faaopoopo, muamua e vavaeese le faiga o le tuma:

  • X-ray o le ulupoo ma le nofoa Turki,
  • fausaga faʻasolosolo ma faʻamaʻi faʻamaʻi - e faʻaaogaina ai faʻasalaga volumetric o le faʻaoga faʻapitoa,
  • feutagaiga a se fomaʻi maʻi, neurologist, neurosurgeon,
  • echoctorphalography.

Faʻasalaga i totonu o le vaega, vavalalata o le faʻaaliga, suiga o le neurological, faʻataʻitaʻiga o le x-ray o le mamafa o le inisinia, o suiga o fausaga ogatotonu i le echoencephalogram o faailoilo uma ia o se maʻi o le faiai. O le la masani masani o ponaivi papaʻe, exophthalmos e faʻaalia ai le xanthomatosis lautele.

I le faʻaopoopoga, talu ai e mafai ona faʻatasi i le taimi lava e tasi i vaega o le faʻaleagaina o mea e faʻamaonia ai mea e faʻaalia ai le faʻaogaina o le mafaufau, e tatau foi i le tasi ona iloilo le aoga o le pituitary gland tua, e tusa lava pe leai se isi faʻailoga o le faʻaogaina o le hypothalamic-pituitary system.

I le ituaiga o le faʻamaʻi, o le suʻega ma le minirin e leaga. I lenei tulaga, o se suʻesuʻega urology loloto e tatau: ole suʻesuʻega o fatugaʻo, faʻamalosologa o le faʻataʻitaʻiga, faʻamaoniga o le faʻamaonia e le fatufatu o le creatinine, Suʻega Addis - Kakovsky. I le taimi nei, o suʻesuʻega o loʻo faʻatinoina i luga o se geniu e faʻapipiʻi ai le vaʻaia o vasopressin o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o tubules o le aofaʻi o le aofaʻiga o tubules, pe a oʻo mai le faʻasaʻoina o le vai.

O lea la, e mafai ona tatou iloa tulaga nei o suʻesuʻega faʻamaʻi mo le maʻisuka insipidus.

  • Faailoaina o se tamaititi polydipsia, polyuria ma le taua maualalo o le urine.
  • Iloiloga o le aoga o le tino ma le manava, o le fuafuaina o le mamafa o le urine ma le plasma, maofa o le eletise i totonu, tofotofoina ma minine ma isi suʻesuʻega e faamautu ai le siama ma fuafua ai le ituaiga o le maʻisuka insipidus.
  • Suesuega loloto ina ia le aofia ai le faiga o le tuma.

Vaʻaia faʻafitauli

E tatau ona vaʻaia le maʻisuka insipidus ma faʻamaʻi faʻatasi ma le polydipsia ma le polyuria (polydipsia o le psychogenic, maʻi o le maʻisuka, le toe gaogao, Fanconi nephronophysis, acetic acid tubular, hyperparathyroidism, hyperaldosteronism).

Faʻatasi ai ma le psychogenic (primary) polydipsia, o le falemaʻi ma suʻesuʻega faʻasaienisi e ogatasi ma i latou o le maʻisuka insipidus. O suiga i suiga o le mafaufau i le failele o le fatuga ("lafoaia o le vailaau o le hyperosmotic") i nei tagata gasegase o le mafuaaga lea o le le lava o le gradient osmotic e tatau ai mo le atinaeina o le ADH i le va o le lumen o le distal tubules, i le isi itu, ma le faila i le isi. O le poloka o le faʻamaʻitaʻiga vai e ala i le faaumiumi o le pulea o le ADH e oʻo atu ai i le toe faʻaleleia o le vaega o le hypertonic o le meaʻai fatu. O se suega ma le malolo taumafa e mafai ai ona tatou vavalalata nei faʻamaʻi: faʻatasi ai ma polydipsia psychogenic, dipsis faʻaitiitia, o le tele o le urine e faʻalauteleina, o le tulaga lautele o tagata gasegase e le mafatia. Faʻatasi ma le maʻisuka insipidus, faʻamalositino gaioiga ma le vevela faapitoa le kalave e le suia tele;

O le maʻi suka o loʻo faʻaalia i le polyuria ma le polydipsia, e masani lava e le sili atu i le 3-4 lita i le aso, o le maualuga maualuga o le urine, glucosuria, ma le faateleina o le toto suka. I le falemaʻi, o se tuufaatasiga o le maʻisuka ma le maʻisuka insipidus e seasea lava. O lenei tulaga e tatau ona manatuaina i le i ai o le hyperglycemia, glucosuria ma i le taimi lava e tasi le mamafa o le mamafa o le urine ma le polyuria, lea e le faaititia i le togafitiga o le inisalini.

O le Polyuria e mafai ona faʻaalia i le toilalo, ae i se tulaga e sili atu ona itiiti nai lo le maʻisuka insipidus, ma o le mamafa faapitoa o loʻo i ai pea i le lautele o le 1008-1010, o popo ma vavalalata o loʻo i ai i le urine. O le toto toto ma le toto Uria e siitia.

O le ata o le falemaʻi, e tutusa ma le maʻisuka insipidus, o loʻo matauina ma Fanconi nephronophysis. O le faamaʻi e maua mai i se ituaiga o le toe faʻaaoga ma faʻaalia lava ia i le 1-6 1-6 tausaga o faʻamaoniga nei: polydipsia, polyuria, hypoisostenuria, lag i le tino ma o nisi taimi o atinaʻe mafaufau. O loʻo faʻagasolo pea le maʻi, o le siama e amata ona atiaʻe. O le le maua o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga o le uiga lea, o le kilia o le fatu creatinine ua faaitiitia, acidosis ma le hypokalemia ua faailoaina.

Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi pipisi (acid Albright), polyuria, faʻaitiitia le fia manaʻo. O se aofaiga tele o le calcium ma le phosphorus e leiloa i le mimi, o le hypocalcemia ma le hypophosphatemia e atiaʻe i totonu o le toto. O le leiloa o le calcium e tau atu ai i suiga-pei-o suiga i le selu.

E masani lava ona faʻatasi ma le sili atu le maualuga o le vaomalo, o le mamafa o le urine e faʻaitiitia, ma o le faateleina o le maualuga o le calcium e lauiloa i le toto ma le urine.

Mo le aldosteronism (Conn's syndrome), faʻaopoopoga i le tele o faʻamaoniga (polyuria, faʻaitiitia o le urine faapitoa le mamafa, proteuria), o le neuromuscular symptoms (vaivai o le muscle, cramps, paresthesias) ma le maualuga o le maualuga o le toto maualuga. Hypokalemia, hypernatremia, hypochloremia, pallosisi o loʻo faʻaalia i le toto. O le tele o le pasela o loʻo faʻateleina i le urine, ua faʻaitiitia le faʻasalaga sodium.

Fomai tipitipi faafomaʻi

O le maʻisuka insipidus o se faʻamaʻi e mafua mai i le le atoatoa poʻo le vavalalata o le hormonone antidiuretic, o loʻo faamatalaina e le polyuria ma le polydipsia.

O le hormones antidiuretic e faʻamalosia ai le toe faʻamautuina o le vai i le aoina o kusi o fatugaʻo ma faʻasaʻo ai le vai i le tino.

, , , , , , , , , , , ,

Mafuaaga o le maʻisuka insipidus i se tamaititi

O le maʻi suka i tamaiti o loʻo faʻasino i lona foliga o le idiopathic, lea e mafai ona amata i soo se matua i alii ma tamaitai. O isi faʻamaoniga o le faʻaogaina o le hypothalamic ma le gasegase o le pituitary poʻo le faʻatagaina mulimuli ane o faʻataʻotoga o le hypothalamic-pituitary e faailoa ai i le foliga o le faʻataʻitaʻiga, o le le atoatoa o le hormonone antidiuretic e faalagolago i le le lelei o le hypothalamic-pituitary axis. E foliga mai, o loʻo i ai se vaivaiga o meaola faʻapitoa i totonu o lenei vaega, lea e faʻaalia ai ile lava i lalo o le aafiaga o le tele o mea leaga o le siosiomaga.

O le maʻi maʻisuka post-traumatic i le fanau e mafai ona tupu ona o se manua e maua i luga aʻe o le pituitary i le taimi o manua o le ulu ma le gau o le faavae o le ulupulu ma le malepe o le pituitary stem pe a uma le gaioiga o le neurosurgical.

O nisi taimi e mafai ona tutupu le vailaau faʻamalosi e tusa lava pe 1-2 tausaga pe a mavae le manua. I ia tulaga, e tatau ona toe iloilo le tulaga o tagata gasegase i le vaitaimi talu ai ma se taumafaiga e faʻamalamalama taimi pupuu o faʻamatalaga ile falemaʻi. O le a tuʻuina atu le faʻamautinoaga o le faʻasologa o le faʻasolosolo.

E tatau ona faamamafaina o le maʻi pipisi e mafua mai i manuʻa faʻafuaseʻi i le ulupulu o se maʻi e seasea ona maua.

O le mafuaʻaga o le le atoatoa o le hormonone antidiuretic (faʻaitiitia o le siakiina o le hormone) atonu o le faʻaaogaina o le neurohypophysis o soo se ituaiga:

  • tumo o loʻo maua i luga atu o le nofoa Turki ma i le nofoaga o le va o le va o le va o le nick intersection,
  • histiocytosis (ona o le faʻasologa o talafaasolopito o le hypothalamus ma le pituitary gland),
  • faʻamaʻi pipisi (encephalitis, tuberculosis),
  • manuʻa (gau o le pito i lalo o le ulupo, taotoga),
  • ituaiga faʻasologa (autosomal puleʻaga ma le malolo, fesoʻotaʻi atu i le chromosome X),
  • Tungsten syndrome (faʻatasi ma le maʻi suka, atrophy ma le tutuli leo).

I le tele o tulaga, o le mafuaʻaga tonu o le le lava atoatoa o le hormones antidiuretic e le mafai ona faʻatuina, ma o le maʻisuka insipidus i tamaiti o loʻo taʻua o le faʻataʻitaʻiga. Ae peitai, ao le i taʻuina atu i le fomaʻi, o le suʻesuʻega faifaipea o le tamaititi e talafeagai, talu ai i le afa o tagata mamaʻi suiga i le hypothalamus poʻo le pituitary gland ona o le atinaʻe o le volumetric process e naʻo le tausaga talu ona faʻaalia le maʻi, ma i le 25% o tagata gasegase, tausaga.

O se faʻapitoa faapitoa o le maʻi suka i le fanau, lea e mataʻituina ai le tetee atu i le hormonone antidiuretic (o le hormone relative deficiencies). Ole faʻamaʻi e le fesoʻotaʻi ma le le lava o le pule a le vasopressin poʻo le faʻateleina o le faʻafanoga, ae e afua ona o le le mautonu o le gasegase o le masini rescepters i vasopressin.

, , , , , , , , , , ,

O le maʻi suka i tamaiti e fesoʻotaʻi ma le le lava o le pule a le vasopressin (ADH). I le tele o tulaga, o le taunuuga lenei o le le lava o sela neurosecretory i le supraoptic ma i se mea e itiiti ifo i le lautele o le nuclei faʻasalaga o le hypothalamus. O le faʻaleagaina o le vai e mafua mai i le le lava o le hormones antidiuretic e mafua ai le faateleina o le osmolarity plasma, lea e faʻamalosia ai le atinaʻeina o le fia inu ma mafua ai polydipsia. I lenei auala, ua toe faʻaleleia le paleni i le va o le manava ma le faʻaaogāina o le suavai, ma o le mamafa o le osmolar o le faʻamaumauga a le tino ua faʻamautuina i se tulaga fou ma le maualuga. Ae ui i lea, o le polydipsia e le naʻo se faʻamaonia o le faʻamaonia o le sili atu o le polyuria. Faatasi ai ma lenei mea, o loʻo i ai se faʻaleagaina o mea tutotonu o le galala.O le mea lea, e tusa ai ma nisi tusitala, o le amataina o le faamai ua mafua ona o le faateleina o le fiainu, lea e sosoo ai ma le polyuria ma le maualalo o le mamafa o le urine.

O le maʻi suka i tamaiti o aʻafiaga mai le neurogenic o se faʻamaʻi ma le togafitiga o le mafaufau o le hypothalamic-neurohypophysia.

O le faʻamalosiina o le hormones antidiuretic e taʻitaʻia ai le polyuria ma le maualalo o le mamafa o le urine, o le faateleina o osmolality plasma, ma le polydipsia. O isi faitioga ma faʻamaoniga e faʻamoemoeina e ala i le natura o le faʻamuamua tulaga faʻaleaga.

, , , , , , ,

Faailoga o le maʻisuka insipidus i se tamaititi

O se tasi o faʻamaoniga sili o le faʻamaʻi o se faʻateleina tele o le faʻamalositene o le mimiti faʻaitiitia. E masani ona matauina le masani i le ao ma le po. Vaʻaia i nisi tulaga e oʻo atu i le 40 l / aso., O le tele o le aofaʻi i aso taitasi mai le 3 i le 10 lita. O le tele o le vavalalata o le urine ua matuā faʻaitiitia - i le fuainumera i le 1005, elemene pathological ma le suka e le o iai i totonu. O le le mafai ona faia se urine faʻasosoʻo ma le vevela, e pei o se tulafono, eo mai faatasi ma se galala malosi i le ao ma le po. O le aveeseina o maʻi o le suavai e mafua ai le faateleina o le hypovolemia ma le plasma hyperosmolarity, ma o le taunuuga lea o le a tupu aʻe ai faʻafitauli ogaoga - faʻalavelave, fiva, hyperpnoea, valea, coma, ma e oʻo lava i le oti (faʻamaʻi).

E le lava, o le maʻisuka insipidus e mafai ona matauina i tamaiti e aunoa ma le galala tele. E le gata i lea, afai e malosi le faʻaalia o le vailaau oona, ma e leai se fiainu e totogi ai le gau o le tino, o le atinaʻe tuusaʻo o faʻamaʻi faʻamalolo o loʻo taʻua i luga e mafai ona faʻamoemoeina.

E masani lava ona tupu le maʻi pipisi e aunoa ma le faʻamaʻiina o maʻi ma e maua i le taimi o suʻega suʻega (faʻateleina diuresis, le maualalo le mamafa o le urine). O le falemaʻi masani e masani ona faʻapipiʻiina ma faʻafitauli o le neuro-endocrine e pei o le faʻafefeteina o tamaʻitaʻi, le atoatoa, ma le faʻafeusuaiga i tamaloloa. O le tele o taimi, o loʻo i ai le faʻaititia o le manava ma le mamafa o le tino, aemaise lava i le fiainu tele. O faʻaʻailoga o le maʻisuka insipidus e mafai ona iloa i totonu o le faʻavae o le panhypopituitarism, o le cerebral forms of obesity, acromegaly. Faatasi ai ma lenei tuufaatasiga, o faaaliga e masani lava ona laei.

O faʻafitauli o le mafaufau e masani ona fai ma e matauina i foliga o le asthenic ma le popole-depressionive syndromes.

O le maʻi pipisi i tamaiti e maualalo le faʻafitauli o le tino. E masani ona masani i se natura tumau, e ui lava o parola o vegetative o se faʻamuamua sili ona alofagia e mafai foi ona tupu. O faʻafitauli tumau tutoatasi e tele lava ina faʻaalia i le leai o se afu, paʻu mago ma paʻu mucous ma e masani ona faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga o le maʻisuka insipidus. I le faaopoopo atu ia i latou, e masani lava ona iloa le le mafai ona maua le toto maualuga ma se lagona itiiti e faateleina ma se uiga o le tachycardia. O se suʻesuʻega faʻasolosolo e naʻo le tufatufaina atu o faʻamaoniga o le maʻisuka insipidus. I luga o craniograms, e masani lava ona mafai ona e vaʻaia foliga o le faavae o le ulupulu ma le siʻitia o le nofoa Turki, lea e foliga mai e faasino i faʻailoga o le tulaga o le dysraphic. E tutusa lelei faafitauli o le EEG ma isi faʻamaʻi o le neuro-exchange-endocrine.

, , , , , ,

O le a le maʻi o le maʻisuka i tamaiti -

O le maʻisuka insipidusi tamaiti - O se faʻamaʻi na mafua ona o le le lava o le hormones antidiuretic i le tino, ma o loʻo pulea e polyuria ma polydipsia.

O le hormones antidiuretic e faʻaolaina ai le faʻafefeina o le vai mai le urine muamua i totonu o le toto i le aoina o leketi o fatugaʻo ma faʻasolosolo ai le vai i le tino o tamaiti, talavou ma tagata matutua.

O a mea e mafua ai / mafuaʻaga o le maʻisuka tusipidide i tamaiti:

O le maʻi suka i totonu o se tamaititi ua faʻavasegaina o le faʻasalaga. E mafai ona amata i soo se matua. Faʻamataʻu le le atoatoa o le hormonal antidiuretic e faʻalagolago i le le lelei o le hypothalamic-pituitary axis. E talitonuina i lenei itu o loʻo i ai se vaivaiga o meaola faʻapitoa, o loʻo faʻaalia e ala i faʻamaoniga pe afai o aʻafiaga tau le siosiomaga e aʻafia ai le tino.

O le maʻi pipisi i tamaiti e mafai ona i ai se tala faʻasolopito. E mafai ona tupu ona o se manua e tupu i luga aʻe o le pituitary i le taimi o le manua o le ulupo ma le gau o le faavae o le ulupulu ma le malepe o le pituitary stem poo pe a uma gaioiga o le neurosurgical ma manipulations.

Ole umi ole polyuria atonu e umi se taimi pe a maeʻa ona afaina - 1-2 tausaga. I ia tulaga, e maua e fomaʻi le tulaga o le tamaititi i le taimi lea, taumafai e suʻe ni piriota pupuu e mafai ona aliali mai ai uiga masani. O manua faʻapipiʻi faʻafuaseʻi o se mafuaaga e le mafuatiaina o le maʻisuka insipidus.

Le mafuaʻaga o le le atoatoa o le hormones antidiuretic atonu ei ai le leona o le neurohypophysis o soʻo se mafuaaga nei:

  • talafaasolopitoiocytosis
  • tumutumu i luga o le nofoa Turki ma i le nofoaga o le filifili o le nerve opic
  • vevela lela, taotoga
  • iniseti (tuberculosis, encephalitis)
  • tungsten syndrome
  • ituaiga faʻavae

I le togafitiga faafomaʻi, e tele mataupu pe afai o le mafuaaga tonu o le le lava atoatoa o le hormonone antidiuretic e tumau pea le le mautonu, ma o le mea lea o le maʻisuka insipidus i tamaiti ua taua o se ituaiga o le faʻataʻitaʻiga. Ae ao lei faia lena mea, e tatau ona toe suʻe le tamaititi, atonu o ni nai taimi. Talu ai ona o le ½ tagata mamaʻi o suiga i le hypothalamus poʻo le pituitary gland ona o le atinaʻega o le volumetric process e na o le tasi lava le tausaga talu ona faʻaalia le faʻamaʻi, ma i le kuata o tamaiti mamaʻi, o ia suiga e faatoa tupu pe a mavae le 4 tausaga.

O loʻo i ai se faʻapitoa faapitoa o le maʻisuka insipidus i tama talavou ma tamaiti ia o loʻo i ai le teteʻe i le hormonone antidiuretic, lea e manatu o se leai o se homone. O le faʻamaʻi e le o aʻafia ma le le lava o le gaosiga o le vasopressin poʻo lona faʻateleina faʻaleagaga, ae mafua mai ona o le le mautonu o le gasegase o masini resitala i ai.

Pathogenesis (o le a le mea o loʻo tupu?) I le taimi o le maʻi suka i tamaiti:

O le pathogenesis o le le lava lea o le gaosiga o le vasopressin (ADH) i le tino. I le tele o tulaga, o lenei le lava o mafua mai i le le lava o sela neurosecretory i le supraoptic ma i se mea itiiti ifo ile natura masani o le hypothalamus. E le maua e le tino se vai itiiti ona o le le lava o le hormones antidiuretic, lea e mafua ai le faateleina o le osmolarity plasma. Ma o le mea lenei e faaosofia ai le faiga o le galala ma mafua ai le polydipsia.

O lea o loʻo taumafai le tino e toe faʻafoʻi le paleni i le va o le faʻavaeina ma le faʻaaogaina o vai, ma o le mamafa o le osmolar o le tino o le tino e tumau i se tulaga fou ma le maualuga. Ae o le polydipsia e le naʻo se faʻamaonia o le faʻamaoniaina o le sili atu o le polyuria. Faatasi ai ma lenei mea, i le pathogenesis o le le mautonu o le ogatotonu o le galala.

O nisi tagata suesue ua talitonu o le amataina o le maʻi ua faailogaina i le malosi tele o le fiainu, ona amata ai lea e le tamaitiiti ona faatupuina le polyuria i le maualalo o le mamafa o le urine. O le maʻi suka i tamaiti o aʻafiaga mai le neurogenic o se faʻamaʻi ma le togafitiga o le mafaufau o le hypothalamic-neurohypophysia.

Faailoga o le maʻisuka lipipidus i tamaiti:

O se faailoga masani o le maʻisuka insipidus i tamaiti o se faʻaopoopoga tele o le excretion o le mumū ua faʻaitiitia. O le urination o le pepe e tele, e masani ona tupu, i le ao ma le po. Diuresis (urine output) e mafai ona oʻo i le 40 lita i le 24 itula. O le averesi o aso taʻitasi o le suamalie e 3-10 lita. O le tele o le mamafa o le urine e itiiti ifo i lo le tatau ona i ai. I le averesi, o le faailoga o le 1005. E leai se suka ma suiga faʻaleaga.

Faatasi ai ma le televave ma le le mafai ona fausia se urine faʻaoʻo, o se uiga e pei o le fia faʻalauteleina. E fia inu le tamaitiiti i le ao ma le po. Afai e le faatagaina o ia e inu, o le hypovolemia ma le plasma hyperosmolarity o le a faateleina. O le taunuuga e sili atu ona ogaoga faʻaʻailoga:

  • fiva
  • fagua
  • valea
  • hyperpnea
  • coma
  • maliu

O le maʻi pipisi e mafai ona tupu i tamaiti e aunoa ma se galala tele, ae o ia tulaga e seasea lava i togafitiga faafomaʻi. I ia tulaga, o le televave e faʻaalia, e leai se fiainu, e mafai ona e faʻamoemoeina le atinaʻe faʻafuaseʻi o faʻamaoniga o loʻo i luga o le faʻamalaina. E i ai mataupu pe a faʻamaʻi le faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻamaoniga, ma e na o le faia o suʻega suʻega e mafai ona iloa. Ua maua e fomaʻi le maualalo o le maualuga o le urine, o le tele o diuresis. O faʻamaoniga e masani ona faʻapipiʻi i faʻafitauli o le neuro-endocrine e pei o le faʻafefeteina o tamaʻitaʻi, le atoatoa, ma le faʻafeusuaiga i tama talavou.

E masani ona faʻaitiitia le manava o le tamaitiiti ma le mamafa o le tino, aemaise lava pe a le faʻaalia se faʻamaoniga e pei o le fiainu. O faʻaʻailoga o le maʻisuka insipidus e mafai ona maua i le faʻavae o cerebral forms of obesity, panhypopituitarism, acromegaly. Afai ei ai se tuufaatasiga faapena, ona mafai lea ona solo ese ia faaaliga (faʻaalia manino mai) i le natura.

E masani lava faʻamalamalamaga faʻapitoa o le maʻisuka insipidus: faʻasalaga o le asthenic ma le popole-depressive. E le mafai ona faʻalauiloaina ni faʻafitauli leaga. E mafai ona tutupu i lea taimi ma lea taimi, e ui lava o parovysms paroxysms o se faʻalautelega o le alofa faʻafetai. O faʻafitauli tutoatasi tumau e faʻaalia i le paʻu vevela, le lava o le vevela, le mago o le mucous membranes, e masani lava ona tupu i isi faʻamaoniga o le maʻisuka insipidus i tamaiti.

E le gata i lea, i le tele o taimi, e mafai ona iloa le gasegase o le toto, o loo i ai se uiga e faateleina, o le tamaititi o le tachycardia. O se suʻesuʻega faʻasolosolo e mafai ona faʻaalia ai na o ni uiga maualalo. I luga o craniograms, e masani lava ona mafai ona e vaʻaia se foliga faʻapitoa o le pito i lalo o le ulupulu ma ni siʻosiʻomaga o le nofoa Turki, lea, e foliga mai, e faasino i faailo o tulaga o le dysraphic. E tutusa lelei faafitauli o le EEG ma isi maʻi o le neuro-exchange-endocrine.

O le a le maʻi o le maʻisuka?

O le faʻamaʻi faʻasamaʻi e aʻafia ma le faaletonu o le hormone vasopressin e tele lava ina tufatufaina atu ma faʻailogaina faʻaalia. O le ADH e maua mai i le hypothalamus, ma natia i totonu o le toto e le pituitary gland i le aofaiga e tatau ai mo le faatonutonuina o le paleni-masima. O le maʻisuka insipidus o se faʻafitauli i totonu o le paʻu o le vai ona o le le atoatoa o le faʻasolosolo poʻo le faʻamatalaga o le ADH i fatu fatu fatu. O le maʻisuka e ono aʻafia pe nephrogenic.

Renal le maʻisuka insipidus

O le maʻisuka, lea e tupu ai le faʻalavelaveina o le gaioiga o le tino, ua faʻavasegaina o se fatuga fatuga o lenei maʻi. O loʻo i ai se ituaiga o le maʻisuka insipidus ona o le le lava o le lagona o le masini fausua i ADH. I le tulaga o le maʻisuka nephrogenic, e maua ai le ulutala matua - o se faʻalavelave faʻapipiʻi pipili lea e faʻatasi ma le polyuria. O le faʻamaʻi e mafai ona faʻamavaeina, o le foliga mai o togafitiga e mafai foi ona o le togafitiga o fualaau faasaina, lea e afaina ai le felauaiga o tamaʻaiga.

Falemaʻi tutotonu o le maʻisuka

O le le mautonu lea e faʻavasegaina o le totonugalemu o le maʻisuka insipidus e tupu i ni mataupu se lua: i le tulaga o le faaletonu o le ADH poʻo le solia o le pulelaa o lenei hormone e le pituitary gland. E mafai ona iloa e le tasi le ituaiga o le faamai (totonugalemu) o le faamai pe afai o se suʻega e faia e ala i le vevela (o le aloese mai le suavai mo le 5-6 itula) - e mafua ai le vave faʻavaveina o le tino.

Faailoga o le maʻisuka insipidus i tamaitai

O le faʻamaʻaina o le tino o le tino e sili atu ona ogaoga lona soifua maloloina. Faailoga o le maʻisuka teineitiiti i fafine e talitutusa lava ma masani masani, e ui i lea, e le o le tala o le faamalolo o le tino, o le fafine e atiina ae le le atoatoa o le mafaufau ona o le le mautonu o le mate, o le faifaipea faifaipea ma le paʻu faafuasei. I le taimi o le maʻitaga, o lenei faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i se faʻanoanoa.

Faailoga o le maʻisuka insipidus i alii

O se faʻamaʻi e pei o le pipisi i le maʻisuka i tamaloloa e le na o faʻatasi ma faʻataʻitaʻiga lautele na faʻamatalaina muamua. O le masani ai, o le televave, o le enuresis, o le le mautonu ma le galala i taimi uma o loo i ai faatasi ma le faaitiitia o le libido ma le faaitiitia o le malosi. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le faʻamalaina o le tino e faʻaumatia ai le tino, o le tamaloa ua le toe maua le gaioiga masani, ua leai sona fiafia i le isi itupa, ma o lona tulaga lautele e mamafa.

Faailoga o le maʻisuka insipidus i tamaiti

I tausaga eseese, o le maʻisuka insipidus i tamaiti e iloa ai lava ia i malosiaga eseese. Tamaiti laiti e oo atu i le tausaga e le mafai ona faʻaalia le tele o le fia inu, o lona uiga o le a faʻaitiitia lo latou tulaga. O se tamaitiiti e oo atu i le tausaga i le i ai o le faamai o le a faaalia ai le faateleina o le atuatuvale, vomiting ua aliali mai, ua vave ona leiloa le mamafa, urinates a little. O le maʻisuka e sili atu le leaga i le togafitia o le talavou, aua o uiga e mafai ona agamalu. I se tamaititi i lona talavou, ona o le leai o se vai, ua tupu le tuputupu ae. E mafai e se tamaititi ona maua le mamafa, ma tua i tua i le atinaʻe.

Faʻamatalaga o le maʻisuka insipidus

E mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia saʻo ma iloa le maʻisuka o se ituaiga mai le polydipsia e ala i le faia o se siakiina i ni tulaga. Vaʻaia faʻafitauli o le maʻisuka insipidus i luga o se faʻataʻitaʻiga amata i se suʻesuʻega o le maʻi ma faʻamalamalamaga o mea nei:

  • o le tele o le ava ua inu, o le gaioiga o gaioiga i le aso,
  • o le i ai o le fiainu i le po ma le nocturnal enuresis,
  • o le i ai o se mafuaʻaga o mafaufauga o le galala, tuʻinanau patino e urinate (pe a faʻalavelaveina se tagata, o le a mou atu faailoga,),
  • ei ai faʻamaʻi faʻamaʻi (ogātoto, manua, mafatiaga endocrinology).

Afai a maeʻa le suʻesuʻeina o faailoga uma e faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi, ona faia loa lea o se suʻesuʻega faafomaʻi, e faʻavae i luga o iuga o loʻo faia ai se siama ma togafitiga togafitiga. O le suʻesuʻega e aofia ai:

  • Faʻasologa o fatugaʻo
  • auiliiliga o le toto, urine (osmolarity, density),
  • faʻavasegaina faʻatulagaina o le faiʻai,
  • Ua faia le suega a Zimnitsky,
  • serum sodium, potassium, nitrogen, kullukose, siama o loʻo fuafuaina.

Togafitiga o le maʻisuka insipidus togafitiga faʻaleaganuʻu

Faʻamatalaga faʻamaonia o le faʻamaʻi, o togafitiga faʻavae mo le maʻisuka insipidus o le a fesoasoani e toe faʻaleleia. Faʻafesoʻotaʻi togafitiga a tagata i se taumafataga faapitoa, lea latou te faatapulaaina ai le tele o masima, suamalie. I vailaau faʻataʻitaʻi, o faʻalaʻau faapitoa e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le fiainu, maua ai se lagona toʻafilemu i luga o le tino, ma faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai. Mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai: laulaʻau paina, fugalaau elderberry, root paga, siamu moa, aʻa valerian. Faʻateleina le faʻaaogaina o oloa o le tausiga o le beekeep:

  • propolis (i se foliga mama po o se siʻomaga),
  • vine
  • meli
  • solo
  • purg
  • filifili
  • pollen.

I le faʻatusatusaga, e mafai ona faʻaaogaina le tausiga o beekeeping mo le 2 vasega mo le tele o vaiaso. Ae ui i lea, o ia togafitiga e tatau ona o faatasi ma le vaavaaiga a le fomaʻi, aua e ono tupu mai ni mea e ono afaina i soo se fualaau oona po o mea e teu ai le beekeeping. Togafitiga o tamaiti laiti ma togafitiga masani tau togafitiga e mafai ona lamatia, talu ai o mea masani faalenatura e mafai ona mafua ai se tali le mautonu. O oloa o le tausiga o le beekeeping mo tamaiti ei lalo ifo o le 3 tausaga le matua ua solia.

Mafaufauga ma uiga

O le maʻisuka insipidus o se togafitiga o loʻo faʻatasi ma lona atinaʻe faʻalavelave mataʻutia o paleni vai-electrolyte i le tino o le tamaititi.

O le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona tupu i soo se matua.

Faʻasologa o le tasi faamai pipisi ma i nisi o mataupu na faʻatuʻuina.

  • o le maʻisuka insipidus e mafai ona atiaʻe faʻatasi ma polyuria (faʻalauteleina o gaioiga i le aso),
  • e mafai ona tuʻuina atu le faʻamaʻi polydipsia (fia inu pea).
e aofia i le ↑

Faʻaipoipoga ma faʻafitauli aʻafia

I nisi tulaga, o le mafuaʻaga o le maʻisuka insipidus e le mafai ona fuafuaina mo se taimi umi. O lenei tulaga o le faamai ona o le i ai o mea faʻapitoa ma mea e faʻaogaina.

O se faʻafitauli faʻapitoa e aʻafia ai tamaiti e leai ni mea e fai i le faiʻai, lea e ono aʻafia ai e le gata i faʻamaʻi, ae faʻaalia i tulaga i fafo (faʻalavelave, taotoga, ma isi).

Mafuaaga o le faamai O mea nei e mafai ona avea ma:

  • alualu i luma o maʻi o le faiʻai,
  • ogaoga tuga e fesootai ma le setete o vaa,
  • alualu i luma o le histiocytosis,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi faʻafitauli,
  • taunuuga o manuʻa i le ulu ma le faiʻai,
  • faʻafitauli pe a uma le taotoga i le faiʻai,
  • faʻafitauli o le maʻisuka
  • faʻafitauli faʻapitoa o le pituitary gland ma hypothalamus,
  • faʻafitauli i faʻamaʻi pipisi.

Faitau e uiga i faʻamaoniga ma togafitiga o le maʻi tipitipi i tamaiti iinei.

Faʻavasegaga

O ituaiga eseese o le maʻisuka o le maʻi pipisi i tamaiti e tutusa o latou faailoga, ae o le uiga o nei tulaga e ese. O maʻi atonu faʻapitoa pe mauaina. E tusa ai ma le tikeri o le atinaʻe, ua vaevaeina le maʻi i vaega e tolu.

I luga muamua laasaga, o le aofaʻi o le urine faʻasolosolo e faateleina i le 6-8 lita i le aso. At tikeri lona lua alualu i luma, o le tele o le urine e oʻo atu i le 8-14 lita i le aso.

O le tolu o vaega o le atinaʻeina o le faamai e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le urine i aso uma e silia ma le 14 lita.

Ituaiga o le maʻisuka tusipidisi:

  • neurogenic (po o le totonugalemu) - o le solia o le maualuga o le hormones antidiuretic i lalo o le aafiaga o maʻi o le pituitary poo le mafaufau,
  • laititi (poo le nephrogenic) - o le tetee atu i le vasopressin ua faia,
  • iatrogenic fomu - e atiina ae i le talaaga o le faʻaaoga tele o fualaau oona o le vaega o le diuretic,
  • faʻalavelave fomu - faʻaalia i le faateleina o le aofaʻi o le suavai na faʻaaogaina e le tamaititi mai le tua o le faʻalavelave faʻalavelave,
  • galue fomaʻi - o le maʻi e tupu i le tele o tulaga i tamaiti e oo atu i le tausaga.

Pe a taitaia togafitiga o fualaau o le maʻisuka, e faʻamavae faʻamaʻi i ni vaega se tolu. O le muamua (faʻasalaga) e faʻaalia i le faateleina o le tele o le urine e alu ese ma le leai o se fiainu.

O le laasaga lona lua (faʻasologa) e faʻaalia i le tulaga o le faateleina o le urine ma mea laiti o le fiainu. O le vaega tolu (decompensation) o se tuufaatasiga o le fia inu pea ma le tele o mea faʻaleleia o le urine.

Faailoga ma faailoga

E mafai ona iloa le maʻi o le maʻisuka i se tamaititi e ala i le suiina o ana amio ma uiga o mea sese i le tulaga lautele o le tino. Afai o le pepe leiloa lou fia 'aiia na ita ma masani ona faitio i le fiainuona e manaʻomia lea e faia se suʻesuʻega faafomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O faʻamaʻi o le maʻisuka o lenei pepa o le a alualu i luma ma amata ona o mai faatasi ma tachycardia, anemia ma le vaivai tele o le tino.

Faailoga faʻamaʻi o tulaga nei:

  • faateleina le faʻaleagaina o le tamaititi,
  • isi faaletonu mafaufau-faalelagona,
  • toto maualuga
  • leai se manaʻo
  • ia tumau le susu
  • tiga o le ulu
  • faafuasei ona faateleina le vevela o le tino
  • tiga i sooga,
  • faanaunauga e faalavelave i gaioiga o le manava,
  • se aofaiga tele tele o le vai i le taimi o le solo,
  • faanaunauga i le le lava o le malamalama,
  • malamalama pe toetoe lava a manino le lanu o le urine,
  • faʻamaoniga o faʻalavelave faʻaogaina.
e aofia i le ↑

Faʻaiʻuga ma taunuuga

I le leai o ni togafitiga faʻapitoa, o le maʻisuka insipidus e atiaʻe i se saoasaoa vave. O le mamafa o le tino o le tamaititi teena le taua. O le mafuaʻaga o faʻafitauli e le gata o togafitiga tuai, ae o nisi foi o mea sese a matua.

Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te tuʻuina atu i le tamaititi le suavai ma ausia i lenei auala se faʻaitiitia o le numera o le urine ua faʻatuina, o le a faʻaitiitia le aoga o le togafitiga, ma o le a faʻalavelave le tulaga o le pepe.

O taunuuga o o le maʻisuka lipipidus e mafai ona avea ma tulaga nei:

  • lago i le atinaeina o le tino,
  • ogaoga faʻaleagaina o le neurology,
  • tolopo le atinae o feusuaiga,
  • faʻanoanoa o le tino
  • tulaga atuatuvale
  • faʻafefe
  • enuresis
  • sili ona leaga.

Faʻatonuga faʻapitoa faʻatasi ai ma le maʻi suka i tamaiti e na o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e faia.

O metotia faʻaogaina e faʻaaogaina ai mafuaaga o le faʻamaʻi poʻo taunuuga.

I isi tulaga, o le togafitiga e faia suia sui togafitiga.

O le faaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faaopoopo i le tausisia o se meaai faapitoa. I le lisi o le tamaititi, e tatau ona faʻaitiitia le mea e maua ai le palatini, faʻalautele gaʻo gaʻo, ma ia tatau ona avea ma vaega faʻavae paleni.

O fautuaga a tamaiti soifua i le togafitiga o le dystroph i tamaiti e mafai ona maua i luga o la tatou upega tafaʻilagi.

Faʻamaumauga ma suʻesuʻega

O le faʻamaoniga o le maʻi pipisi i tamaiti o loʻo faia lautele. I le taimi o le suʻega muamua, ua maua e le fomaʻi faamatalaga e uiga i le tele o le ola o se tamaititi e faʻaalu i le aso, pe o le a le tele o le auala o le aveeseina e fetaui ma le taumafa, ma iloiloina foi le tulaga lautele o le soifua maloloina.

E faʻavae i luga o faʻamaumauga ua aoina, o suʻega faʻapitoa mo fale suesue ma feutagaiga ma tagata tomai faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina.

I togafitiga faʻamaʻi O taualumaga nei e faʻaaogaina:

  • O le suesuega o le Zimnitsky (o le maualuga ma le fua o le urine ua suesueina),
  • faʻataʻitaʻiga ma vasopressin,
  • vai faataitai
  • auiliiliga o le anotusi o le hormones antidiuretic i totonu o le toto,
  • eseʻesega ma le polydipsia o le mafaufau (osofaʻiga o le fia inu i se tamaititi e le o se mea o le popole),
  • Suesuega X-ray o le ulu,
  • MRI ma le CT o le faiʻai.
e aofia i le ↑

Faʻatau togafitiga

O le togafitiga o le maʻisuka insipidus ua filifilia mo tamaiti taitoatasi.

Faʻatasi ai ma se faʻafitauli faʻapitoa, e manaʻomia le faʻafoe masani o le kulūkose. O ia taualumaga ua faatonuina mo tamaiti ei lalo o le tolu tausaga.

Faʻafouina togafitiga e le o faia lenei mea. O isi fualaau oona e faʻaaogaina e togafitia ai pepe e matutua atu nai lo le tolu tausaga. I le i ai o faʻafitauli, e manaʻomia se taotoga.

Sauniunigafaʻaaogaina i le togafitiga o le maʻi pipisi i le maʻisuka i tamaiti:

  1. O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le vasopressin e sui ai (Desmopressin).
  2. Faʻafofoina ma fualaau faʻasaina e faaosofia ai le gaosia o le lava vasopressin hormone (chlorpropamide).
  3. Togafitiga i fualaau faasaina e faaitiitia ai le aofaiga o le sodium i totonu o le toto (clopamide, wherepamide).
  4. Faʻaavanoaina o analogues o hormonone antidiuretic (Vasomirin, Minirin, Adiuretin SD).

O le a le lamatiaga o le glomerulonephritis i tamaiti? Saili le tali i le taimi nei.

O le a le faʻaaliga?

O se faʻamaoniga lelei o le maʻisuka insipidus e mafai ona mafai pe afai ei ai atoatoa togafitiga faʻamaʻi.

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo atoatoa, ma o ona uiga e taofia le faalavelaveina o le tamaitiiti, tusa lava pe matua.

Le lava togafitiga, le usitaia o fautuaga faʻapitoa poʻo le tuai ona maua se siama faʻavauvau mataʻutia. O le maʻi pipisi e le gata ina suia le lelei o le ola o tamaiti, ae mafua ai foi le oti.

Puipuiga

O le maʻisuka insipidus, i le tele o tulaga, e atiina ae i lalo o le malosi o nisi mea.

Puipuia faʻamaʻi o le faʻaaogaina lea o mafuaaga o le atinaʻe togafitiga.

E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le setete o le faiʻai o le tamaititi. O aʻafiaga o soʻo se manuʻa ma manua o le ulupulu e tatau ona siaki i se falemaʻi.

Afai o le faʻamaʻi, o lona uiga le mafai ona taofia. O se vaega taua i le togafitiga ma le faʻamalositino o le a faia e le taimi o le suʻesuʻega.

O le puipuiga e aofia ai mea nei fautuaga:

  1. Taimi vave togafitiga o faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi pipisi i se tamaititi.
  2. Puipuiga o manua o le ulupo (i le i ai o ni manua, e tatau ona atoatoa togafitiga).
  3. O meaai a le tamaititi e tatau ona faapaleni (o susu susu, fualaau faisua fou ma fualaau aina, aano o manu, fualaau mamago ma nati e tatau ona i ai i luga o le lisi a le tamaititi).
  4. Faʻaauau le toe faʻaleleia o vitamini i totonu o le tino o le tamaititi ma le fesoasoani o falemaʻi.
  5. Puleaina o le faʻaaogaina o le masima (ma le maʻisuka insipidus, o lenei oloa e le aofia ai i le taumafataga pe o iai i totonu i se vaega itiiti).
  6. O le olaga o le tamaititi e tatau ona galue (taʻalo i taʻaloga, tumau pea i le ea fou, taʻavale ma taʻaloga taʻaloga, ma isi).
  7. Tuuina atu o le pulega o le ava (o le faamalolo o le tino o le tamaititi e le tatau ona faatagaina i soo se tulaga).

E mafai ona e mauaina le taimi e maua ai le maʻi suka i le suʻesuʻeina e le aunoa o se tamaititi e iai le endocrinologist.

Silasila i le atinaʻeina o le faamai e mafai e le fomaʻi ona tupu i le amataga o le faʻalavelave faʻapitoa, pe afai e le o vaaia ona faailoga mo matua.

I togafitiga faafomaʻi, e tele faʻataʻitaʻiga o le vaifofo atoatoa o le maʻisuka insipidus, o lea aua le manatu e le mafai ona toe maua mai se maʻi.

Oi le matafaioi a le fomaʻi i le suʻesuʻega ma le togafitiga ole maʻi ole maʻi suka i se tamaititi i lenei vitio:

Matou te aioi atu ma le agalelei ia te oe e aua le mafaufau ia te oe lava. Saini i le fomaʻi!

Suesuega Laboro

O auala suʻesuʻe e iloa ai le polypsy ma le polyuria, ma le mamafa o le urine e mai le 1001 i le 1005. E faia se suʻega, e le aofia ai le vai mo le tolu itula. I lenei tulaga, e tumau le maualalo o le mamafa o le urine, ma o le maualuga o le plasma e maualuga. Afai e faateleina le mamafa o le urine, ma o le mama o le plasma e masani lava, o lenei mea e faailoa ai le psychipsia psychogenic, lea e mafai ona i ai i tamaiti laiti.

O le suʻega e faia ma vasopressin - 5 ED o loʻo faʻatinoina ile paʻu. I le le lava atoatoa o le hormonone antidiuretic (lea e faʻaalia ai le maʻisuka insipidus), o le maualuga o le mamafa o le urine e maualuga. Afai o le tamaititi e tetee atu i le hormones antidiuretic, lea e tupu i le nephrogenic diabetes insipidus, o le maualuga o le vavalalata o le urine e maualalo foi.

Vaʻaia faʻafitauli o le maʻisuka inisiua i tamaiti

O le maʻisuka insipidus e talitutusa lava ma faʻamatalaga ma le tele o le taumafa vai poo le matua polydipsia, lea e faʻamatalaina e lona fatuga fatuga. I tagata gasegase ei ai le fomaʻi, e mafai ona tupu le polydipsia, lea e tatau foi ona mafaufau i ai pe a fai se siakiina.

Afai e maua e le tamaititi le polypsidia o le mafaufau, ona avea lea o se suʻega ma le taumafa mago e taʻitaʻia ai le mea moni e faʻaititia le diuresis, o le mamafa o le urine e toe foʻi i le masani (e pei o tamaiti soifua maloloina - 1020), e tumau pea le tulaga o le tamaititi, ma e leai ni faʻailoga o le maʻi.

O le isi laasaga o suʻesuʻega eseese o le faʻaaogaina lea o le nephrogenic foliga o le faʻamaʻi, lea e le mautonu le lapisi i le vasopressin. Pepa o le nephrogenic sisi suka insipidus:

  • fomu o le aiga ma se faaletonu i le atinaʻe o renal tubules
  • maua mai se fomu e mafua mai i le faʻasalaga, faʻamaʻi pipisi ma le inisua

O le faia o se siakiina o le maʻisuka ma isi tulaga faʻaleagaina, e tatau ona faia se suʻesuʻega o le galuega a fatuga, urogenital system, faʻavae toto, ma taʻitaʻia suega na taʻua i luga.

Togafitiga o le maʻisuka insipidus i tamaiti:

O le laasaga muamua i le togafitia o faʻaaliga o le maʻisuka i tamaiti o le faʻamavae lea o le mafuaʻaga. Faʻaaoga togafitiga poʻo le taotoga e aveese ai le tumo. Suʻe togafitiga e faʻatinoina e faʻaaoga sauniuniga vasopressin. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi le pulega o Desmopressin 3 taimi i le aso. O le fualaau o le tagata lava ia, e sili atu ma le 100, maualuga le 600 mita i le aso, le faʻatagaina o le puleaina o le mamafa o le urine.

O tamaiti mamaʻi e tatau ona aloese mai tulaga ia o loʻo i ai se faigata i le tuʻuina atu o le vai, talu ai ona o le faatapulaaina o le inu o le suamalie e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaaloalo ma le manava o le tino.

Vaʻaia o le maʻi pipisi i tamaiti

E leai se lamatiaga i le olaga pe afai e leai se totogi o le ava. O se suʻesuʻega lelei mo le ola ma le mafai gaioiga pe a faia le togafitiga o le homone i vailaʻau faʻamaʻi faʻamaoni. Afai ei ai se faʻavae volumetric i le vaipanoa o le hypothalamic-pituitary, ona faʻalagolago lea o le fomaʻi i lona tulaga ma i luga o le avanoa e fofo ai.

O fea fomaʻi e tatau ona faʻatalanoa pe afai o loʻo iai oe i le maʻi suka i tamaiti:

E i ai se mea e te popole ai? E te fia iloa nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le maʻisuka insipidus i tamaiti, ona mafuaaga, faailoga, togafitiga ma auala puipuia, o le gasegase o le maʻi ma meaʻai ina ua maeʻa? Pe oe manaʻomia se asiasiga? E mafai faia se taimi atofaina ma le fomaʻi - falemaʻi Euro fale i taimi uma i lau auʻaunaga! O fomaʻi sili o le a suʻesuʻeina oe, suesue i faʻailoga mai fafo ma fesoa- soani e fuafua le faamaʻi e ala i faailo, fautuaina oe ma tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai ma faia se faʻamaoniga. E mafai foi oe valaau se fomai i le fale. Falemaʻi Euro fale tatala atu ia te oe faataamilo i le uati.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi:
Telefoni o la matou falemai i Kiev: (+38 044) 206-20-00 (multi-channel). O le failautusi o le falemai o le a filifilia oe se aso lelei ma le itula o se asiasiga i le fomaʻi. O matou faʻasalalauga ma taʻiala o loʻo faʻaalia iinei. Vaavaai i auiliiliga auiliili e uiga i auaunaga uma a le falemai ile itulau patino.

Afai na e faia muamua se suʻesuʻega, ia mautinoa e ave a latou taunuʻuga mo se feutagaiga ma se fomaʻi. Afai e leʻi maeʻa suʻesuʻega, o le a matou faia mea uma i totonu o la matou falemaʻi poʻo a matou paʻaga i isi falemaʻi.

Faatasi ma oe? E tatau ona e matua faʻaeteete i lou soifua maloloina atoa. E le lava le gauai o tagata faʻamaʻi faʻamaʻi ma latou te le iloa o nei faʻamaʻi e ono lamatia ai le ola. E tele faʻamaʻi e le o faʻaalia i totonu oo tatou tino, ae i le faaiuga e foliga mai, o le mea e leaga ai, ua tuai ona togafitia i latou. O faʻamaʻi taʻitasi e iai a latou lava faʻamaufaʻailoga patino, o faʻaaliga iloga faʻapitoa - le mea ua taʻua faailoga o le maʻi. O le faʻamalamalamaina o faʻamaoniga o le laasaga muamua i le siakiina o faʻamaʻi lautele. Ina ia faia lenei mea, e faigofie tele i le tausaga ia suʻesuʻe e se fomaʻi, e le gata ia puipuia ai se faʻamaʻi matautia, ae ia tausia foi se mafaufau maloloina i le tino ma le tino atoa.

Afai e te manaʻo e fesiligia se fomaʻi - faʻaaoga le vaega o feutagaiga i luga o le initaneti, atonu oe maua tali i au fesili iina ma faitau fautuaga mo le tausiga o le tagata lava ia. Afai e te fiafia i le toe iloiloina o falemaʻi ma fomaʻi, taumafai e suʻe faʻamatalaga e te manaʻomia i le Vaega o vailaau uma. Ia resitala foi i luga o le vailaau faafomai Euro faleia tausisia le talafou lata mai ma faʻamatalaga faʻamatalaga i le 'upega tafailagi, lea o le a otometi lava ona lafo atu i lau i-meli.

Tuua Lau Faamatalaga