Togafitiga mo le maʻisuka

E taua le matauina o le tele o le faʻaleagaina o maʻi. E tusa ai ma le World Health Organization, e tusa ma le 3% o le faitau aofaʻi o le lalolagi ua pagatia i lenei faʻamaʻi, ao faʻateleina le ola o tagata mamaʻi. Fai mai le lumanaʻi o tausaga uma e 15, o le numera o tagata gasegase e faaluaina.

O le faʻamalosia o insulin, faʻapea foʻi ma sauniuniga papalama, e fesoasoani i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina o tagata gasegase, faʻamaoniga o le lelei o le ola, ma le faʻamaoniga o le maʻi. Ae, e tusa lava pe sili atu le talafeagai o togafitiga, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le atinaʻeina o faʻalavelave tuai o le faagasologa.

Muamua lava, o loʻo matou talanoa e uiga i faʻafitauli faʻapitoa ma le neurological. Latou te saofagā i le faʻaititia, le atoatoa, atiaʻe le le atoatoa. E manaʻomia lenei puipuiga.

I Rusia, ua atiae se polokalama e fuafua i le puipuia o le faamai, faaitiitia le numera o faafitauli ua atiae, faapea foi ma le faaitiitia o le soifua maloloina. Ua iai ni nofoaga faʻapitoa mo le toe faaleleia. I le taimi nei, o togafitiga togafitiga e faia ile 28 itulagi. O faʻavae o fale faʻapitoa e faʻapitoa i le diabetologists i le laumua.

E taua le malamalama o le togafitia o le maʻisuka o se galuega faigata. A uma mea uma, e tatau ona faʻaaoga saʻo le tele o vailaau vailaau i le taimi e tasi, lea e mafai ona oʻo atu ai i aʻafiaga, faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona toe faʻaalia. O lenei mea e mafua ai le sailiga mo ituaiga uma o auala e mafai ona faaitiitia ai le numera o vaega o fualaau faasaina. O mea muamua nei, e aofia ai vailaʻau faʻapitoa, faʻatasi ai ma le aʻafiaga o mea masani faʻale-natura ma faaletino.

O taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega o loʻo fai mai o nisi o vai o minerale ei ai le aoga aoga i luga o le tulaga o le metabolism gaʻo. O le mea lea, o le togafitiga faʻasaʻo ua tuʻuina atu i le diabetics.

Faailoga ma le faʻailoga

Endocrinologists e faasino atu o latou gasegase i le toe faaleleia ma le togafitiga i totonu o se falemaʻi i le tulaga o tulaga e le masani ai: ituaiga 1 poʻo le ituaiga 2 o le maʻisuka, o le atiina ae o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. Faʻasalaga o le faapalepale i mea gaʻo faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi ma gasegase o le mafaufau, o le maʻi o Pickwick o ni faʻaaliga foi mo togafitiga faapena.

E tatau ona maitauina o le tumau i totonu o se falemaʻi e faʻaalia mo se auala totogi o le togafitiga, o lona uiga, o fuainumera glycemia e le tatau ona maualuga. O se mea tāua o le leai o se mea sili ona itiiti o faʻaaliga, ma o le glucosuria e le taua tele. E mafai ona togafitia tagata i maʻi faʻamaʻi, peitaʻi, o faʻamaʻi e le tatau ona tumau i le vaitaimi o le faʻavavevave. O faʻamaʻi faʻapitoa e aofia ai:

  • cheli cholecystitis
  • JVP,
  • gastritis
  • maʻisaga digestive
  • angiopathy.

O nofoaga e fautuaina ai o falemaʻi faʻapitoa, i luga o le faavae o loʻo i ai punavai o vai oona. O togafitiga faʻasolosolo, potu faʻafesoʻotaʻi, ma togafitiga o meaʻai e faʻaaogaina foi.

O faʻamaoniga mo togafitiga i totonu o se falemaʻi e taua o le faʻalavelave matuia o le maʻisuka, faʻatasi ai ma faʻasalalauga faifaipea o le kososis, o le faʻagasolo i le hypoglycemia, aemaise lava i latou e tupu i tulaga le mautonu.

Taʻiala mo togafitiga

Ole mea autu ole avega ole togafitiga o tagata mamaʻi ile maʻisuka o le filifilia lea o se taumafa hypo-carbohydrate, vasega o togafitiga faʻapitoa, le filifilia o le saʻo ma talafeagai ai le faʻaititia o le suka ma le inisalini poo fualaau faʻamalosi, ma le toe faʻaleleia i se falemaʻi. Puipuiga o faʻalavelave e faʻaalia ai le ausia o se faʻaaogaina o taui, o le tofiaina o tagata vailaʻau vaʻaia. E taua tele i siama ona faia le suʻesuʻega o le tagata lava ia.

O le tele o togafitiga o togafitiga mo togafitiga na atiae i le Pyatigorsk Research Institute of Balneology. Latou te fausia le faavae o tulaga o togafitiga mo le maʻisuka, lea ua faʻamaonia e le Matagaluega a le Rusia o le Soifua Maloloina.

E sili atu nai lo isi, o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o vai. E i ai so latou aoga aoga i luga o le gaosiga o gaʻo, o le lipid spectrum e mafatia i soo se ituaiga faʻamaʻi. Glucosuria e mafai ona matua faʻaitiitia, seia oʻo ina maeʻa atoa, faʻaaogaina le elekone, e fesoasoani e faʻavave le faʻaogaina o le kulukose, o lona ulu atu i totonu o masini. I le taimi lava e tasi, e faʻaleleia ai le metabolism o gaʻo, ma faʻaititia le malosi o le malosiaga ona o le ATP.

Faitau foi Le aʻafiaga o le kulimi sosolo i le tino o le maʻisuka.

Vailaʻau moli

E maitauina e mafai e vai o minerale ona faʻalauteleina le lagona o le faʻaaogaina o masini resitala i le inisalini. E mafua ai le faʻaitiitia o le manaʻomia mo le faʻaofiina o le inisalini mai fafo, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le vailaʻau o le oral hypoglycemic agents.

E sili atu ona lelei le aoga (pe a ma le tasi le tausaga) pe a tuufaatasia le numera maualuga o vaega o togafitiga. O le tele o taimi, oloʻo faʻasolosolo le togafitiga faʻatasi ai ma le fofo. O le taele omea e i ai sona aafiaga lelei i vaega uma o le metabolism, faʻaleleia le faʻatinoga o le faʻaogaina o le tino e ala i le aʻafiaina o auala o le neuroregulation. O lenei mea e mafai ai ona faʻaleleia atili le faʻaleagaina ma le ita. O loʻo i ai se faʻatoaagaina o le tino puipuia.

O mea uma o loʻo i luga e taʻitaʻia ai le mea moni e le gata o le maʻi o le maʻisuka e faʻaleleia ai togafitiga tutoʻatasi, ae faʻapea foi togafitiga ma le puipuiga o faʻafitauli o lenei gaioiga ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma isi totoga ma faiga.

O le a le maʻisuka?

O le maʻi suka o se maʻi endocrin lea e siitia maualuga ai le suka toto. Faʻaauau le tulai mai o le suka ona mafua mai le le atoatoa po o le leai o se aiga o le hormonone pancreatic - insulin. O se faaletonu i le pancreas e taʻitaʻia ai le mea moni e le maua e le tino le inisalini, ma afai e maua, o le synthesized insulin e le atoatoa, ma e le aoga lelei. O le leai o se gaogao oona e mafua ai le solia o ituaiga uma o metabolism, faʻaleagaina o vaʻa toto ma le faʻalavelave o le tino, ma e taʻitaʻia ai foi le le lelei o isi totoga ma isi tino.

E lua ituaiga o maʻisuka, ma nisi ituaiga lua o le maʻi.

Ituaiga 1 maʻisuka. O le maʻisuka faʻalagolago i le insulin, lea e atiina ae i tamaiti ma tupulaga talavou. Faatasi ai ma lenei ituaiga o maʻisuka, o le le atoatoa o le inisalini na maua ona o se faaletonu o le pancreas.

Tusa 2 le maʻisuka malosi. O le maʻisuka e le o le insulin, lea e masani ona atiaʻe i luga o le mamafa o tagata i le silia ma le 40 tausaga. O lenei ituaiga faʻamaʻi e sili ona taatele i tagata uma e maua i le maʻisuka, ma ua maua i le 80-85% o mataupu uma. I lenei ituaiga o faʻamaʻi, o le tino o le maʻi e le o faʻamaoni, ae o le le taua o le inisalini, talu ai ona o le pancreas e maua ai le insulin, o nisi taimi e oʻo lava i se aofaʻiga tele, ae e le atoatoa ma e le mafai ona taulimaina galuega ua tofia i ai.

Maua maualuga le maʻisuka. O lenei ituaiga o maʻisuka ua taua foi o le symptomatic, e mafua ai lenei ituaiga o faamaʻi: togafitiga o le endocrin system, nisi o gasegase (fatufatu), pathology o le exocrine vaega o le pancreas, oona ma fualaau faasaina, vailaau vailaau ma parasitic, hemachromatosis, oncology poo le aveesea o le pancreas.

Faatasi ai ma ituaiga o maʻi o le maʻisuka, o le maʻisuka i fafine maʻitaga ma le maʻisuka na mafua ona o le le paleni o meaai e ese le eseesega.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻisuka

Mafuaaga. O le maʻisuka ituaiga 1 e mafua mai i le gaioiga o le autoimmune i le tino - o se faʻafitauli i le tino. O le tali atu i le puipuia o le puipuiga o le gaosiga o auupega e galue faasaga i suauu pancreatic, faʻaumatia ai. O le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona faaosofia e siama vailaʻau: rubella, chickenpox, hepatitis, mumps (mumps), ma isi mea faapena. E tatau i le tagata gasegase ona i ai pea lona gasegase i le maʻisuka.

O le gasegase ma le vaʻaia o le tino e mafai ona faʻaosoosoina ai le maʻisuka ituaiga 2 - o mea taua ia e lua.

Faʻasalaga, ae le o ni mafuaʻaga le talafeagai mo le faʻateleina o le tuputupu ae o le faʻaleagaina i le lalolagi atoa o taunuuga ia o le olaga faʻaonapo nei:

  • Meaʻai le lelei, ma o se taunuuga - mamafa ma le gaʻo
  • O le lautele o le faafitauli o le le atoatoa o le malosi faaletino o tagata - galuega e leai ni mea e masani ai ma le masani ai o le ola solo

Faailoga O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e feagai pea ma faʻaʻailoga e taʻua i le tulaga tolu "tolu P":

  • Polyuria, faʻalauteleina le faʻaleleia o gaʻo
  • Polydipsia, faateleina le galala
  • Polyphagy, faʻalautele meaʻai

E le gata i lea, o gasegase e iai faʻamaoniga nei:

  • Lagona le le lava: i le taeao ma le afiafi, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ua lelavava, ua faateleina lo latou vaivai, vaivaiga lautele ma le musika, o se tulaga le mautonu ma le le fiafia.
  • O maʻi e maua i le maʻisuka e masani ona mafatia mai le SARS.
  • Faʻailogaina ma le faʻaleagaina, faʻamago ma maʻi o le paʻu o le paʻu, mucous membranes, faʻamaʻi le lelei o manua. I fafine, aemaise lava, o le sasaina ma le ita i totonu o le itutino e mafai ona matauina.
  • O le fia inu ma le susu, e mafai e tagata gasegase ona inu i le silia ma le lima tausaga o le suavai i le aso, aʻo uʻini i le ao ma le po.
  • O tagata mamaʻie maua i le maʻisuka ua faʻalauteleina le 'ai, aʻo i latou o loʻo i ai le ituaiga muamua o faʻamaʻi e matua mamafa le mamafa o le mamafa, ma le ituaiga lona lua, e tupu aʻe ai le manua.

Faʻamatalaga ma togafitiga o le maʻisuka

Afai e te maua ni faʻailoga se tolu pe fa o le maʻisuka, e taua tele le feutagai ma se fomaʻi! E naʻo le endocrinologist e mafai ona faia se suʻesuʻega saʻo e ala i le faʻaaogaina o se suʻesuʻega faʻapitoa o suʻesuʻega avanoa: o le suʻega o le kulukose o le toto, se suʻega o le toleniga o le glucose, se suʻega o le urine mo le kulukose ma tino ketone, le faʻamaoniga o le hemoglobin glycosylated, le naunautaiga o le inisalini ma le C-peptide i le toto.

Mo togafitiga o ituaiga eseese, eseese togafitiga e faʻaaogaina. Mo le ituaiga 1, e manaʻomia le togafitiga o le inisalini - faʻaaogaina i aso uma insulin. E le gata i lea, o ia togafitiga e mafai ona faʻatulagaina mo le alualu i luma o le maʻisuka ituaiga 2. Mo le togafitiga o le inisalini, o le tagata maʻi na te pulea taʻitasi le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma le urine, e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa mo lenei mea. Ma afai e tatau ai, pe a oʻo i le "suka ua ala", ua ia inosia le inisalini. O ia togafitiga ma le ituaiga muamua e tumau ma talafeagai. O le maʻi suka o se ituaiga o le tagata maʻi, faʻapipiʻiina o ia lava mo le ola atoa ma le faʻaauau ona pulea le tulaga o lona tino.

Mo tagata maʻi ei ai le ituaiga lona lua o le maʻisuka, o fualaau faapitoa e faʻaaogaina mo togafitiga, lea e maualalo ai le maualuga o le suka. Faʻatasi ai ma fualaau oona, e pei o se tulafono, o le maʻisuka togafitiga ua amataina. Afai o loʻo alu le maʻi, o lona uiga, e pei ona taʻua i luga, e le mafai ona e faia na o le tasi le piliki ma togafitiga o le insulin.

O le taua tele mo tagata maʻi ma le ituaiga muamua ma le lona lua o le maʻisuka o se meaai faapitoa. E tatau i tagata maʻi ona 'ai faʻalua, i ni vaega laiti 4-5 taimi i le aso. E tatau ona tuuese mea leaga mai le taumafa: sugar, fruit fruits, spirits, keke ma pati, sipuni, kuki, ma isi mea. E fautuaina ia faʻaaogaina mea uma ma le suka i suamalie eseese (aspartame, saccharin, xylitol, sorbitol, fructose, etc. )

O le faʻaaogaina o le inisalini togafitiga ma fualaau e faʻaitiitia ai le toto toto, e mafai ona faʻaleleia lelei ai le lelei o le soifuaga o tagata mamaʻi ma o latou tulaga masani, faʻalauteleina le faʻamoemoe o le ola. Ae o le maʻisuka e tuʻuina atu se faʻamatalaga i le setete o okeni ma tino o le tino i soo se tulaga, aemaise lava i le vave iloa. O faʻalavelave faʻalavelave i le gaioiga o faʻavae vailaʻau ma le faʻalogo, e mafai ona oʻo atu ai i le le atoatoa, ma e oʻo lava ile vave le atoatoa. Ina ia aloese mai se faʻamatalaga le lelei, o maʻi e maua i le maʻisuka o togafitiga togafitiga ole togafitiga ole togafitiga ole togafitiga, o se puipuiga lelei lea o faʻafitauli faigata.

Togafitiga mo le maʻisuka

Togafitiga o le maʻisuka o se galuega faigata, e masani lava e tatau ai ona taulimaina faʻafitauli o le maʻi - faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo lenei mea, o se auupega taua o vailaau e faʻaaogaina, mo se taimi umi ma i se auala faigata, e inu ai e tagata gasegase fualaau faasaina. O se faʻamaʻi faʻapitoa e le mafai ona luluina le tulaga masani o le tino, faʻapitoa faʻataʻitaʻiga ma le atinaʻeina o faʻafitauli matuia ma le maʻi. O le mea lea, o le tele lava o taimi, o togafitiga e fautuaina e le o togafitiga o fualaau o togafitiga - o mea masani ma mea faʻapitoa faʻasolosolo.

O faʻalavelave uma o togafitiga togafitiga e faʻamoemoe i le puipuia lelei, faʻavasega le maualuga ole kulukose o le toto ma togafitiga o faʻamaʻi pipisi. I totonu o le falemaʻi, o le a faʻataʻitaʻiina ai tagata gasegase paleni meaʻai, togafitiga, togafitiga o le physiotherapy, ma le hydrotherapy. O togafitiga o le maʻisuka mo le maʻisuka o se faʻafouga o le faʻaleleia o le tino lea e mafai ai e tagata gasegase ona lagona e le o ni tagata gasegase, ae pei o tagata tafafao maimoa, ma lagona le maualuga o le togafitiga ona o le lelei o le soifua maloloina ma faailoilo o le kulukose o le toto.

Matou te fautuaina le alu i falemaʻi faʻapitoa i le inu o le carbonic, chloride, sodium, radon, vai iodine-bromide. E taua tele i le aufaigaluega a le falemaʻi se diabetlogist poʻo le endocrinologist o le a tusia se polokalame o togafitiga taʻitasi.

O togafitiga faʻavaomalo ma vai inu e fesoasoani i le faʻaitiitia o le tetee o le tino i le inisalini, faʻaleleia le galuega o le ate ma ei ai se aafiaga lelei i luga o le tino e mafai ona gafatia i le kulukose. E tatau ona faʻaaogaina le vai i luga o le fautuaga a se fomaʻi ina ia le afaina. E le gata i le inuina o vaiinu vai togafitiga, o tagata mamaʻie maua i le maʻisuka e mafai ona faʻamalamalamaina iodine-bromine, carbon dioxide, hydrogen sulfide ma radon baths.

O togafiti faʻamaʻi mo le maʻisuka ua faʻamaonia ma le faʻaeteete. O le mea, o le faʻaaogaina o le siama o le palapala e faʻaleleia ai le gaosiga o le gasegase i totonu o le tino, ae i le taimi lava lea e mafai ona faʻaititia atili ai le suka toto.

O se tasi o itu sili ona taua o togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka o le togafitiga o meaʻai. O le a tuʻuina atu i le tagata gasegase mea taumafa mea taumafa o mea taumafa, ma o le lisi e aofia ai oloa e maualalo le maualalo o gaʻo.

I le faaopoopo atu i mea uma o loʻo taʻua i luga, e fautuaina togafitiga o togafitiga mo togafitiga i le falemaʻi ma togafitiga o togafitiga nei: masini vai carbonic, ituaiga eseese o le hydrotherapy (faʻaaogaina o le hydroclonotherapy), togafitiga o le physiotherapy (faʻataʻitaʻiga faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le tino, magnetotherapy, laser therapy, cryotherapy), exerciotherapy exercises .

O fea nofoaga e sili ona lelei mo togafitiga o le maʻisuka? I Rusia, o se nofoaga mai le vaega o Caucasian Mineral Waters - Essentuki. O suʻesuʻega uumi ua faʻaalia ai o Essentuki o vai mai vaipuna, o loʻo i ai se vailaʻau faʻamaʻi faigata, e lelei mo togafitiga o le maʻisuka. O vai faʻaleleia iinei e aʻafia ai le tulaga o le gaosiga o le gaʻo, o lana tulafono faatonutonu.E le gata i lea, o le poto masani o fomaʻi i le lotoifale e mafai ai ona tuʻuina atu togafitiga atoatoa ma agavaa, e filifili ai togafitiga taʻitoʻatasi taʻitasi e faʻaaoga ai auala faʻapitoa.

Afai e te filifilia se spa Europa mo togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona e gauai atu i vavalo a Czech e pei o Karlovy Vary ma Marianske Lazne. O iinei, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fesoasoani i togafitiga o le faʻamaʻi e tagata tomai faapitoa, i totonu oa latou faʻatauga e le gata o mea faʻapitoa, ae o se faʻalautele tulaga faʻafomaʻi faʻapitoa. Ma o nei mea uma ma se maualuga maualuga o le mafanafana o le tulaga Europa.

E pei lava o isi ituaiga togafitiga, o loʻo i ai le tele o faʻailoga mo se vasa. E le fautuaina e alu i le falemaʻi e maua i le maʻisuka i le tulaga o le taupulepulega, ma le faʻagasolo i tulaga o le hypoglycemic ma le vave vave ona malamalama.

Aiaiga lautele o le polokalame manuia

O se tasi o vaega pito sili ona ogaoga o le mafaufau mafaufau mo le maʻisuka o le atuatuvale, onosai i le vaivai, leai o se talitonuga i le lumanaʻi. O nei mea uma e aʻafia ai le soifua maloloina o le tagata maʻi ma manaʻomia ai togafitiga, e le o taʻua ai le tele o faafitauli faʻalapotopotoga, mo se faʻataʻitaʻiga, o se suiga i galuega ona o se faʻamaoniga, toe faʻaopoopoina o le masani a le tasi i aso taitasi.

I falemaʻi e togafitia ai le maʻisuka, latou te taumafai e saili se polokalama faʻaleleia e le gata ina faʻamanuiaina ai le maʻi o le tagata maʻi (aemaise lava, faʻaititia le glycemia), ae fesoasoani foi ia te ia e toe faʻafoʻisia le malosi o le mafaufau-lagona. O le togafitiga e aofia ai foi fua faatatau e faʻaitiitia ai faʻamatalaga o le maʻi ma faʻafitauli e ono tulaʻi mai.

O le maʻi suka o loʻo togafitiga i falemaʻi i Rusia ma Belarus, o le mea lea, ina ia mafai ona maua se fesoasoani faʻapitoa ma ave lau faʻamaʻi i lalo o le puleaina, e te le tau manaʻomia le femalagaaʻi mamao ma faʻaalu se tele o tupe.

O a mea faʻapitoa i Anapa?

O se tasi o nofoaga sili mo le faamalologa o le taulaga o Anapa, lea e lauiloa mo lona vai faamalolo, vaalele ma mauga mama. I totonu o le taulaga, o loʻo iai nisi o faʻasalalauga maualuga, o loʻo i ai polokalame mo le maʻisuka.

O lenei nofoaga i Anapa e mafai ona taʻua o se tasi o vaituloto sili ona lelei ma nofoaga lelei. O le aoga sili lava o lenei faalapotopotoga o lona tulaga malosi faafomai, lea ua faʻapipiʻiina i masini faʻapitoa. O le aufaigaluega e faʻaaogaina fomai sili ona lelei o loʻo maua se taʻiala taʻitasi i tagata taʻitasi. E taua le matauina o le siʻosiʻomaga o lenei nofoaga - o le fausiaina o fale faʻafiafiaga e tu latalata ane i le puna o vai eliʻu (na o le 200 mita).

Faatasi ai ma isi tulaga lelei o le falemai "Faamoemoe" e mafai ona faailoaina:

  • nofoaga faafiafia
  • faletusi avanoa
  • fale taʻalo
  • Sauna
  • vaituloto (i totonu ma fafo),
  • cafes ma faleaiga
  • se malae taʻalo.

O maʻi o loʻo faʻamaonia mai le faʻamaʻiina o le tino, le faʻamaʻiina o meaola, faʻamalositino. O le falemaʻi ei ai le matagaluega o le faletaele, lea e ofoina atu ai le maʻi i le 15 ituaiga o bath baths well. Faatasi ai ma i latou o paʻu lapisi, penina, coniferous ma le bathto bath.

O se aʻoga mo le siakiina o le maʻisuka, ua tatala, o lona uiga, o tagata e mai i falemaʻi e le gata ina mulimuli i se polokalame toe faʻaleleia, ae maua foi tomai i auala e faʻafefea ai le maʻi i fafo atu o le faʻalapotopotoga, o lona uiga, i aso uma.

Pe a siaki i totonu, e taua le i ai o pepa nei ma oe:

  • siaki po o le tupe
  • falemaʻi tausi falemaʻi,
  • inisiua
  • mo tamaiti - o se pepa fanau, se tusi faamaonia o le siosiomaga o le epidemiological ma se kata, lea e taʻu mai ai le lisi o tui talafeagai.

O le tau o se pemita mo se polokalame mo le maʻisuka o le a faʻalagolago i le taimi filifilia o le tausaga mo le nofo. E aofia ai taumafataga e tolu i aso taitasi, polokalama faʻaleleia, ma nofoaga e nonofo ai.

O le isi lafitaga tele lava lea e togafitia ai le maʻisuka i totonu o se matagaluega faapitoa o le endocrinology. E latalata ane i le ogatotonu o le taulaga - i le matafaga, e mafai ona e faʻaogaina faamalu ma faʻamalo mo le saoloto, e na o le 40 mita. O le faʻalavelave o loʻo i ai se paka taʻavale, o taʻaloga ma taʻaalo taʻaalo a tamaiti, ma faʻataʻitaʻiga faʻafiafiaga.

O le a le mea o aofia ai i le tau o le pemita:

  • feiloaiga muamua ma se fomaʻi,
  • tofiga ma se fomai faapitoa,
  • togafitiga o togafitiga
  • togafitiga ma le palapala, vai o minerale, bath baths,
  • masini o meafaigaluega,
  • massage
  • Faamalositino faamalositino
  • vaega o le mafaufau,
  • falemaʻi (pe'ā manaʻomia),
  • fale ma meaʻai,
  • auala faaopoopo e filifili mai ai.

O le numera o faʻataʻitaʻiga e faʻatonuina i le tagata maʻi e faalagolago i le taimi e nofo ai (taimi maualalo - 10 aso, fautuaina - 14 aso).

Fale faʻapitoa i Belarus

O loʻo maua le maʻisuka i le Belarusian sanatorium Belorusochka, o loʻo i le Minsk eria. Le togafitiga iinei e le gata i totonu o puipui o le mea faigata, ae o tua atu foi, ona o mea masani o lenei nofoaga e tele sona sao i le faʻaleleia atili.

O se vao vao ua salalau i luga o le teritori, o le ea lea e mamā ma faamalolo, lea e afaina ai le soifua maloloina faaletino ma mafaufau. O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le faʻamautuina o le metabolism, lelei lelei ma moe lelei, ma faʻamaluluina le popolega ma le cardiovascular system. O le tino e faʻaagaoioia galuega puipui.

O le punavai e lauiloa mo vai oona (sodium chloride, mama), lea e mafai ona faʻaumatia i totonu. Ona o ana meatotino, o lea vai e fesoasoani e faateleina ai le lagona o le tino i le inisalini, mai le le lava o le maʻisuka e matua mafatia lava. O se taunuuga o togafitiga, o le maualuga o le maualuga o le suka o le suka, ma le tino o le tino ua amata ona sili atu ona iloa le inisalini.

I le faʻaopopo atu i togafitiga ma vai inu, ua faʻatinoina:

  • physiotherapy
  • vevela vevela
  • faaosofia o le pancreas ona o le aafia i le vailaʻau nicotinic ma fualaau faasaina.

E le gata i lea, e ofoina atu e le faalapotopotoga se polokalame mo le faasaʻoina o le mamafa o le tino, aua o le oona o se tasi lea o faafitauli taatele e feagai ma le maʻisuka. Mo le faʻaogaina o le mamafa, o loʻo faʻaaogaina taualumaga nei:

  • paʻu arasi
  • massage masini
  • laʻau vai.

I le faʻaopoopoga, o loʻo tuʻufaʻatasia se lisi o mea taumafa ma se lisi fautuaina mo tagata maʻi taitoatasi. Ina ia faʻamalieina le atuatuvale o loʻo maʻi le maʻisuka, e fautuaina le sauna ma le aromatherapy.

Totogi mo tiketi e faalagolago i le umi o le polokalame o le toefuataiga, faapea foi i luga o le potu ua filifilia mo nofoaga e nonofo ai (ei ai potu matagofie).

List of the best institutions in Essentuki

E le gata o Essentuki e sili ona lauiloa i le Caucasus, ae o se tasi foi o nofoaga sili e togafitia ai le maʻisuka. E lauiloa mo nofoaga nei:

O le aoga tele o togafitiga i nei nofoaga o le mafai lea ona togafitia tamaiti ua oʻo i le 4 tausaga (ioe, eo faatasi ma tagata matutua).

O nofoaga nei e manaia mo a latou vai, ma o le togafitiga autu mo le faʻamaʻi o loʻo faʻatinoina i vai. E tuʻuina atu e le gata i le faʻaaogaina o vai i totonu, ae e tatau foʻi ona taele ile vaiinu.

I le faʻaopopo atu i togafitiga ma vai inu, o loʻo maua ai le maʻi suka i le palapala, massage, faʻapea foʻi ma le gaosiga o vai inu. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai masini faʻaonaponei o faʻalavelave faʻafesoʻotaʻi togafitiga magnetic.

O loʻo tuʻuina atu e le au tausi maʻi tausiga le maʻi ile polokalame o toleniga o le maʻisuka, fesoasoani e fuafua lelei se taumafataga, ma ia mautinoa o siama e mulimuli i le lisi.

O isi itu tāua o togafitiga i Essentuki e aofia ai:

  • fesoasoani mafaufau i le tagata maʻi,
  • faʻamaonia saʻo o le maʻi,
  • mataʻituina ma le pulea o maʻi,
  • Faamalositino faamalositino.

A maeʻa ona malolo i Essentuki, o le maʻisuka latou te iloa le faateleina o le malosi, faʻaleleia atili o le tino o meaʻai ma le popole, o se moliaga o lagona lelei.

Togafitiga faʻavaomalo mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O togafitiga mo togafitiga o loʻo faʻamaonia mo tagata mamaʻi i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 o le agamalu ma le agavaʻa o loʻo i ai i se tulaga o le faʻamautuga tumau pe afai o le tagata gasegase o loʻo i ai le gasegase o le acidosis, o le i ai o se uluaʻi tulaga o le angiopathy poʻo le gastrointestinal diseases, circulatory system poʻo le urination.

I le avea ai o se tulafono, o le tumau i tulaga faʻasalaga ma le pasia o taualumaga ua fautuaina e le fomaʻi, faʻapea foi ma le mataʻituina o faiga masani mo aso e 14 pe sili atu, e maua ai se lelei lelei. A maea le vasega, e maitauina e tagata tomai faapitoa le faaitiitia o le maualuga o le suka i tulaga masani e oo lava i na gasegase na le faaaogaina fualaau o le suka.

E le gata i lea, i tagata gasegase e maualalo i le maʻisuka, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o vaʻa toto, faʻalauteleina le toto ma aʻafiaga namu i vaega o le angiopathy lona lua, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le tiga seia maeʻa atoa.

O a togafitiga e ofoina atu i le maʻisuka?

O togafitiga o le sanatorium e lautele. O le faasologa o fuataga e aofia ai fua faatatau e faʻaaoga ai le faʻaaogaina o faʻamaoniga, faaleleia atili o le lelei o le ola, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻafitauli ma le atinaʻeina o le faʻamaʻi lava ia.

Ina ia ausia a latou sini, o tagata tomai faapitoa e taitaia nei ituaiga o faiga:

  • taumafa. O le taumafataga o le autu autu lea e faasaga i le maʻisuka. Ina ia faʻamautinoa le tulaga o le soifua maloloina o le tagata maʻi, e tatau ona aofia ai i le taumafa le tele o gaʻo gaʻo (mo se faʻataʻitaʻiga, mea soya), faʻapea foʻi ma polotini maualuga, fualaau faisua ma fualaau 'aina e aofia ai le kulukose. Mai le lisi o meaʻai, sipuni, piko, pusa, meaʻai suamalie, meaʻai faʻavela ma isi ituaiga o meaʻai e mafai ona mafua ai le pa'ū e le aofia ai. Leai se mea e sili ona taua o le ala lea ua faatulagaina ai le faagasologa. O mea taumafa i le maʻisuka e tatau ona avea ma vaega (o meaʻai e tatau ona faʻaalu i le 6 taimi i le aso i ni vaega laiti). I le avea ai ma tulafono, o tagata gasegase o loʻo maua i le insulin-e faalagolago i le maʻisuka ma e le o le inisalini, e ofoina mai ni filifiliga se lua. E taua tele le fetuunaʻi i meaʻai talafeagai i tulaga o le falemaʻi,
  • togafitiga vai. E masani ona faʻaleleia le faʻaaogaina o le lipid metabolism i le faʻaauau o le faʻaaogaina o le suamalie o le mineral magnesium, faʻapupulaina ai le lagona o le inisalini, ma faʻaleleia ai le gaosiga o enzymes e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le kulūkose e fusi. E masani ona faʻaaogaina le vai i le 1 ipu tioata 3 taimi i le aso. O le vevela e filifilia e tusa ai ma le i ai poʻo le leai o ni gasegase gastrointestinal faʻatasi ma le vasega o le maʻisuka,
  • vai taele. Faʻaaoga tele le bath oxygen, radon, carbon dioxide poʻo carbon dioxide-hydrogen sulfide. O le taʻele masani o le taele fesoasoani e faʻaleleia ai le faʻatinoga o le puipuiga, puipuia le atinaʻeina o angiopathy, faʻaleleia atili le neurocirculation ma faʻamaonia le metabolism,
  • palapala le fofo. O loʻo faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi ma leai se mea i tulaga uma, talu ai ona o le faʻaaogaina o le palapala e mafai ona faʻaaogaina ai laufanua oona, lea o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi,
  • togafitiga o le physiotherapeutic (ozone, masini carbon dioxide baths ma isi),
  • togafitiga
  • togafitiga o le physiotherapy
  • psychotherapy
  • acupuncture.

Mud therapy

Inisitituti Suesuega o Pyatigorsk, faapea foi ma le nofoaga a Essentuki o loo faaalia ai o le togafitiga o le tino o loo faailoa mai i le lima o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, o le faʻateleina o gaioiga o tafega o le eleele ma le faʻaoga o le tino. O ia gaioiga e mafai ona mafua ai se faʻaitiitia o le tafe o le gaʻo gaʻo. O lenei mea e matua moni lava mo na tagata gasegase o loʻo i ai muamua le malosi e faʻailogaina ai faʻamatalaga glycemic.

Uma pito sili ona lelei lea e togafitia ai le maʻisuka

O le filifiliga o se falemaʻi mo le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻatinoina, faʻavae i luga o le tele o galuega e ofoina mai e tagata atamamai, faʻapea foʻi ma le nofoaga (itulagi) o lona nofoaga.

E pei ona taʻua i luga, o vailaʻau e maua ai togafitiga talafeagai, e aunoa ma le faʻaaogaina, faʻaaoga vai inu ma o latou vaega i le faagasologa o togafitiga, lea e mafai ai ona ausia le taunuʻuga maualuga.

Russian sanatoriums

O falemaʻi sili ona soifua maloloina i le Rusia, lea e mafai ona maua ai togafitiga lelei e le maʻisuka, ia aofia ai faʻalapotopotoga faʻalesoifua maloloina nei:

  • Sanatorium na faaigoa ia M.I. Kalinina i le aai o Essentuki (o se nofoaga mo togafitiga mo tagata mamaʻi na maua i le maʻisuka o loʻo taʻalo iinei mo le silia ma le 20 tausaga),
  • Falemai mo le toe faaleleia o fomaʻi "Ray" i le aai o Kislovodsk,
  • Sanatorium na faaigoa ia M.Yu. Lermontov i le aai o Pyatigorsk,
  • Vasega Faʻapitoa o Falemai "Victoria" i le aai o Essentuki,
  • Toast Lago-Naki i le Malo o Adygea.

O nei togafiti e fausia ai togafiti togafitiga i luga o le faʻaaogaina o vai inu, faapea foi ma le faʻaaogaina o palapala, lea e fesoasoani tele i le toe faʻafoisia o le soifua maloloina o le maʻi. E le gata i lea, o le tele o fua faatatau e faʻaleleia ai le tulaga e aofia ai foi le physiotherapy, fua o le balnoological ma le tele o isi.

Faʻasalalau i fafo

Faatasi ai ma le sili ona lelei o tagata mai fafo e maua ai ituaiga maʻisuka eseese, e aofia ai:

  • Sanatorium "Birch Guy" i le aai o Mirgorod (Ukraine),
  • PJSC "Truskavetskurort" (Iukureini),
  • Sanatorium "Belorusochka" i Minsk (Belarus),
  • "Lepelsky" falemaʻi i le taulaga o Lepel (Belarus),
  • Fono faʻapitoa "Kazakhstan" i Almaty (Kazakhstan).

I totonu o nei faʻalapotopotoga, o gasegase e maua i le maʻisuka e mafai ona maua e le gata o togafitiga ma vai inu, ae ia maua foi auala o le laser reflexotherapy, faʻamalositino faaletino, ma isi.

Faʻasalaga mo tagata mamaʻi

I le taimi nei, o le toe faaleleia o tagata e le atoatoa le malosi o loʻo faia i le toetoe lava o taʻaloga uma a le Rusia. E faʻalagolago lava i le faʻavae autu o le faʻalapotopotoga soifua maloloina ma lagona o fomaʻi.

I nisi o tulaga, o tagata tomai faapitoa e toe faʻaleleia tagata e le atoʻatoa le malosi, e tusa lava pe le faʻapitoa le falemaʻi i gaoioiga o lenei ituaiga.

Afai oe auai i le numera o tagata mai lenei vaega, e tatau ona e filifili pe o le a talia oe e se falemaʻi faapitoa, faʻapitoa.

Faʻamanatuga ma le Soifua Maloloina mo Tamaiti Tisuka

Le togafitiga mo tamaiti e mafatia i le maʻisuka talu mai lava i le matua e fautuaina e tagata tomai faapitoa o tomai eseese. Ole auala ole togafitiga e mafai ona faʻaleleia atili ai le lelei o le olaga o le tamaititi, faʻapea foʻi ma le puipuia o le atinaʻe atili o faʻafitauli.

Faatasi ai ma falemaʻi soifua maloloina e talia fanau maʻisuka mo togafitiga o nofoaga ia i le aai o Essentuki:

  • Penisione "Victoria",
  • Sanatorium na faaigoa ia M.I. Kalinina,
  • Sanatorium "Faamoemoe".

E mafai foi ona e alu mo togafitiga i togafitiga o loo i le Moscow Region: "Pines" i le district Ramensky, "Tishkovo" i le itu o vaituloto o Pestovsky ma Uchinsky ma isi.

O nei meaʻai o loʻo i totonu o le vaomatua faʻatasi ma maua ai le faʻaaogaina o meafaitino uma e manaʻomia mo galuega faʻapitoa.

Isi togafitiga

O le togafitiga o le tino e le afaina ai le gaosiga o le gaʻo, o lea e manatu ai o le auala e filifili ai mo le togafitiga o le ala labile o le maʻisuka. E aofia ai le taele vaigogo lea e mafai ona faʻatautaia lelei le angiopathies. O le faʻafeiloaʻiga faʻapitoa foi e aofia ai togafitiga o togafitiga, acupuncture, reflexology, faamalositino o togafitiga faʻapitoa, togafiti mafaufau ma tagata gasegase.

E tele fomaʻi e finau e faapea o le faʻaaogaina o kinesiotherapy e faʻamaonia faʻamaonia, ma o lona taua i tagata gasegase e maualuga tele. O le faigofie o nei metotia uma ua fuafuaina e le endocrinologist faatasi ai ma fomaʻi togafitiga ma faamalositino fomai, fomaʻi ma isi tagata tomai faapitoa. E masani ona faʻavae i luga o uiga patino o le tagata maʻi, o le vasega ma le osofaʻiga o le faʻamaʻi, o taunuuga o suʻesuʻega ma meafaigaluega.

I le i ai o se faʻamaʻi pipisi e faʻatasi ma le maʻisuka, o isi metotia e faʻaaogaina ai vai e mafai ona mafai.O nei mea e aofia ai le gasegase oona, enemas, alavai faʻavaivai. E taua le maitauina o le faʻaofiina o le vai mafolafola e mafai ona faʻaaoga e avea o se tasi o metotia mo le togafitiga o le hyperglycemia faigata e ala i le kososis.

O se tasi o itu tāua o le filifilia o se falemaʻi mo le maʻisuka faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le lafoaʻi i le pito i tua, o le i ai lea o le faʻamaʻi i le falemaʻi. E leai ni nofoaga faʻapitoa e faʻapipiʻiina i lenei masini, mo se faʻataʻitaʻiga, i le teritori o Rusia o loʻo iai i le Sestroretsk sanatorium. O le tulaga o le soifua maloloina o nei tagata gasegase e le gata ina faaleleia atili i vai eli, ae faapea foi i tulaga tau fesuiaiga ma togafitiga. O le gasegase i tulaga o le togafitiga o togafitiga o loʻo taʻua o se tasi o vaega sili ona fou o togafitiga faʻapitoa. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaleleia lelei le lelei o le ola o le tagata. O le togafitiga o le maʻisuka i totonu o sanatoriums o Rusia e mafua mai i le tamaoaiga ma tulaga ese o le gafatia o le atunuu.

Sanatorium na faaigoa ia M.I. Kalinin

O lenei faalapotopotoga o loʻo i Essentuki ma faʻapitoa i le toe faʻaleleia ma le togafitiga o le faʻaogaina o meaʻai, faapea foi ma organes endocrine. Mo se taimi umi, o loʻo faʻagaoioia le nofoaga tutotonu o le toe faʻaleleia o maʻi i luga o lona faavae e ala i le aʻafiaga o mea moni. O le polokalame o le maʻisuka e aofia ai mea nei:

  • le faʻaaogaina o vai oona,
  • le tofiaina o taumafa meaai,
  • palapala le fofo
  • tafaoga massage
  • vasega faʻaleleia faʻapitoa,
  • minerale ma le aau taele,
  • vai taele ma sauniga o meaola o le vai,
  • metotia o le physiotherapy - electrophoresis, electrotherapy.

O tagata faigaluega o le falemai na atiaʻe se fuafuaga mo le suʻesuʻeina ma le togafitiga o faʻafitauli o le faagasologa. O tagata maʻi ua aʻoaʻoina le pulea o le tagata lava ia; o lenei faiga e taua o le aʻoga o le maʻisuka.

Fuainumera Faamaumauga e faaalia ai pe a uma ona toe faaleleia i totonu o se falemai, e 9 mai le 10 tagata gasegase e manaomia le toe iloiloina o le togafitiga o le suka ma le faaitiitia o le faasologa o masini. O le tau mai le 1900 i le 9000 rubles i le aso.

Faitau foi Muamua fesoasoani mo le faʻamaʻi i le maʻisuka

Sanatorium Luch

O le falemaʻi o loʻo i totonu o le aai o Kislovodsk. E saʻo lava le manatu o se tasi o ofisa sili ona lelei ma sili ona matutua i le Rusia. Ona o le tulaga tulagaese, togafitiga o le balneological, ua ausia ai taunuuga lelei o le spa.

O auaunaga nei o loʻo tuʻuina atu iinei:

  • vai paʻu
  • hydrotherapy faʻatasi ai ma le taʻele a Charcot,
  • palapala o le vaituloto o Tambuni,
  • i luga o le faavae o le matagaluega o le gyrokinesotalassotherapy, galuega a le mini-saunas,
  • vai taʻele
  • masini eseese mo vasega o le physiotherapy - telefoni feaveaʻi,
  • maofa togafitiga
  • Toa ma le tele o isi.

Togafitiga o le maʻisuka e faʻavae i luga o le tofiaina o se taumafa o le hypocarbohydrate, le faʻaaogaina o vai oona, hirudotherapy. O tagata faʻapitoa i togafitiga faʻapitoa faʻapitoa e faʻafoeina ai vaʻaia o vai, ua atinaʻe e le au fai meaʻai mea totō teas.

O le tau o le falemaʻi e aofia ai faʻamaumauga mai le 3500 rubles i le aso e tasi e nofo ai.

Sanatorium na faaigoa ia M.Yu. Lermontov

O lenei nofoaga o loʻo i Pyatigorsk, i se nofoaga matagofie. I luga o lona teritori e tolu punavai o vai oona, lea ua fuafuaina mo togafitiga o faʻamaʻi eseese. O le polokalame faʻaleleia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e aofia ai:

  • okesene togafitiga ma le okesene cocktails ma le taele,
  • palapala le fofo
  • O faʻasalalauga e mafai ai e le au gasegase ona maua le radon baths (e tatau ona maitauina e tele lava ina latou saofagā i meaʻai, ma e mafai foi ona aʻafia ai le faʻaaogaina o le maʻisuka),
  • vai
  • togafitiga faʻapitoa o faʻafitauli o le faʻamaʻi.

O tau mai le 1660 ruuga i le aso.

Sanatorium "Victoria"

Essentuki ua faʻapipiʻiina ma sili atu ma le tasi le falemaʻi e maua ai le faʻaleleia mo le maʻisuka. O tagata tomai faapitoa agavaa e galulue i lalo o le vaavaaiga a le L.A i luga o le faavae o lenei falemaʻi. Gryazyukova, o le na atiae se polokalama tulaga ese. E aofia ai togafitiga faʻapitoa mo ia ituaiga o gasegase - suʻega o tagata tomai faapitoa i le tele o faʻamaumauga i le taimi e tasi, e pei o le neurologist, ophthalmologist, nutritionist. E masani ona mataʻituina le faʻailoga matala ma lipid spectrum.

Togafitiga e aʻafia ai le faʻaaogaina o vai oona, o mea taumafa o le hypocarbohydrate, baths, air-operapypy, potu faʻamalosi, electrotherapy. O aʻoaʻoga faʻapitoa e maua i le aʻoga o le maʻisuka. O se itu sili ona lelei o lenei falemaʻi o le i ai o se faʻailoga, lea o le a faʻagata ai le nofo i togafitiga.

O le tau o le pepa malaga e amata i le 2090 rubles i le aso o le nofo.

O lenei fomaʻi o loʻo i le Republic of Adygea. E ofoina atu le tele o polokalame eseese e tolu mo togafitiga o le maʻisuka i tikeri o le malosi.

O le polokalama mama e aofia ai le taliaina o se tagata e faia le diabetistist, o le fuafuaina faifai pea o le talafaʻasolopito o le maʻi. Yoga classes, qi-gun o loʻo faia foi, togafitiga o le soifua maloloina. E faia e le fomaʻi le vasega vasega i le vaitaele, togafitiga o le ozone, darsonvalization, faʻasalalauga. Ua iai vai inu bath i luga ole talosaga.

O le polokalama autu e faaopoopo atu i taualumaga o loʻo i luga o loʻo aofia ai le hirudotherapy, ma e faia foi le cryotherapy mo maʻi. O le lavelave o le polokalama lautele e aofia ai le faʻaaogaina o le fomaʻi, o lona uiga, massage visceral, acupuncture. E mafai foi ona e faia se faatalatalanoaga ma se vailaau pomaʻi ma auala e le o osofaia ai le togafiti o le maʻisuka.

O le tau o le pasese e amata mai le 11,850 rubles, o le tau maualuga e 38,600 rubles.

E faʻapefea ona filifili se falemaʻi?

I Rusia, e tele naua togafitiga mo le maʻisuka, ma o nisi taimi e leiloloa tagata gase pe a filifilia lenei fale. E sili pe a fai e fautuaina le tagata maʻi e le fomaʻi, e faʻatatau i uiga o le maʻisuka ma le iai o faʻamaʻi pipisi. Ae afai e manaʻo le tagata maʻi e filifili se nofoaga e malolo ai na o ia, e taua mo ia le manatuaina o ni faʻaaliga:

  • i totonu o le falemaʻi, o se tofiga faifai pea o se endocrinologist ma isi tagata poto faapitoa o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e tatau ona faatulagaina,
  • e tatau i le faʻalapotopotoga ona i ai sana lava potu suesue ina ia, afai e tatau ai, o le maʻisuka e mafai ona pasi le suʻega o le toto ma le toto o le toto, ia faia se suʻega faʻamatalaga mo le suka, ma isi,
  • i luga o le teritori o vasega faʻavae e tatau ona faia i le faʻamalositino,
  • tagata gasegase e tatau ona mafai ona sailia fesoasoani faafomaʻi i soo se taimi o le aso (mo se faʻataʻitaʻiga, i le hypoglycemia poo le atinaʻeina o isi faʻafitauli o le maʻisuka),
  • meaai i totonu o le potu 'ai e tatau ona fai ma meaʻai ma e le faʻafefeteina, sili ona lelei meaai Numera 9.

O le tagata maʻi e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le avanoa e tuʻuina atu ai se pepa pasi saoloto i se falemaʻi. O aiaiga mo le maua mai e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, o le i ai poʻo le toesea o se vaega o le tino ma le tino ma vaega taua o le faatupeina faaletausaga o ia ituaiga e le ofisa o le soifua maloloina.

Faletalimalo Balneological

O le vai minerale ei ai sona aafiaga lelei i le tulaga masani o le tino, e aofia ai le endocrine system. E fesoasoani i le faʻafaigofieina o le maualuga o hormones ma maualalo ai le toto suka. O le mafuaʻaga lea na avea ai punaoa ma punavai masani o vai o le minerale ma tagata lauiloa i maʻi mamaʻi. O se tasi o nofoaga pito sili ona lelei e pei o lenei, o le itumalo o Essentuki. O faʻataʻitaʻiga nei mo togafitiga o gasegase e maua i le maʻisuka:

  • Victoria
  • faʻamālōlō latou. M.I. Kalinina,
  • Le Faamalologa Faamalolo
  • "Faamoemoe."

I totonu o le falemai "Vitoria", e mafai e tagata gasegase ona togafitia le palapala, faapea foi ma togafitiga ma ia vai faamalolo: "Essentuki-4", "Essentuki-17", "Essentuki fou." I luga o le teritori o le faʻapotopotoga o auala faʻapitoa mo le saogalemu o le savali, o loʻo i ai foi vaega mo faʻamalositino faaletino i le ea fou. O le faʻamalositino o le tino e aoga tele i le maʻisuka e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻamaonia le mamafa o le tino. I totonu o le potuʻai, o le lisi o le 4-taimi e faʻatulagaina e ala i le faʻanofo, o tamaiti e malolo mai le 4 tausaga faʻatasi ma o latou matua. E lua vaiʻeleʻele taʻele i le falemaʻi (i fafo ma totonu). E mafai e tagata gasegase ona faʻaogaina le massage, togafitiga o le soifua maloloina, faʻamaʻiina, faʻamaʻi ma isi ituaiga o togafitiga o le physiotherapy.


O le suamalie e faʻaleleia ai le metabolism, faʻateleina le faiga o le faʻamamaina o le tino ma fesoasoani e aveesea le mamafa

Sanatorium na faaigoa ia M.I. Kalinina o se faʻapitoa faʻapitoa mo le togafitiga o tagata gasegase maua i le maʻisuka, i le teritori o loʻo i ai se nofoaga faapitoa mo le toe faʻaleleia o tagata gasegase e faʻaaoga togafitiga o le physiotherapy. O se tasi lea o faʻataʻitaʻiga ma le tele o tausaga o faʻatinoga, lea na faʻatuina e avea o se nofoaga lelei mo togafitiga ma toe faʻaleleia. O iinei, o le a fesoasoani pea fomaʻi i tagata gasegase e filifili ituaiga eseese o taumafataga Nu.9 e tusa ai ma o latou manaoga, ma faigofie ai ona tuʻu le suka i se tulaga masani ile toto.

I totonu o le faʻavae, e mafai ona maua e tagata gasegase togafitiga nei:

Tomai e leai se maʻisuka togafitiga

  • palapala le fofo
  • inu vai inu "Essentuki",
  • pancreatic electrophoresis,
  • magnetotherapy
  • togafitiga ma galu o ala eseese,
  • vai vai vaiinu,
  • toso toto.

I le falemaʻi latou. M.I. Kalinin e faʻaaogaina le Aoga o le Maʻisuka, lea e aʻoaʻoina ai tagata gasegase i mataupu faavae o le tuufaatasia o meaai i aso uma, faitauina o insulin ma iunite falaoa, ma faʻamatalaina foi le taua o le puipuia o faʻafitauli o le maʻi. I le faaopoopo i le physiotherapy, o le maʻisuka e maua le avanoa e auai ai i togafitiga faamalositino ma faia ai se auala massage i lenei fomaʻi.

O le falemaʻi "Healing key" o loʻo i totonu o se paka i se nofoaga mama o le fale o Essentuki. E pei ona faatonuina e le fomaʻi, e mafai ona togafitia e tagata gasegase togafitiga e pei o le palneotherapy (inu vai inu), faamalositino togafitiga, massage, auala maloloina. O le potuʻai o le faalapotopotoga e ofoina atu se faiga mo le faʻatulagaina o ipu, e tusa ai ma fautuaga a le fomaʻi e uiga i le maʻisuka meaai. I le falemaʻi, e mafai e matua ona malolo faatasi ma tamaiti mai le 4 tausaga.

Sanatorium "Faamoemoe" talia tagata maʻi ei ai maʻi o le endocrine, faʻamaʻi o le cardiovascular, popole ma faʻaogaina fua. I le faaopoopo atu i togafitiga o vai, e mafai e tagata tafafao maimoa ona faia ni sauniga o le masini faamele, gasegase o le ozone, penisini ma le hydrogen sulfide bath, irrigation, eletise ma le palapala. O le meaʻai i totonu o le potu 'ai e fai ma meaʻai, ma e mafai foʻi e tagata gasegase ona faʻatau faʻamaʻi pisipisa e faʻavae i le apu o le apu masani. E talia tamaiti mai le 4 tausaga faʻatasi ma tagata matutua.

O ai e faʻaalia mo togafitiga?

Ina ia faʻaleleia lo latou ola maloloina, e valaʻauina le maʻisuka e:

  • tulaga mausali o le faʻamaʻi i le tulaga o taui, faʻasao faʻasaoina,
  • faʻamaʻi i le uluaʻi laasaga po o le faʻamalosi faʻamalosi,
  • faʻamaʻi o le nephropathy, faʻafitauli pipisi i totonu o le pito i lalo, le retinopathy o le maʻisuka i le tikeri 1.

Sanatoria e ofoina togafitiga o le maʻisuka i totonu o le faʻalavelave, aemaise lava vai inu: sodium chloride, radon, iodine-bromine.

Ae ui i lea, e le o tagata uma e gasegase o loʻo faʻaalia se ala o le toe faʻaleleia ma le toe faʻaleleia i le vaʻaia. O le auala e matua le talafeagai ma solia ile:

  • le maʻisuka e le mafaamatalaina
  • masalomia o le hypoglycemia acidotic,
  • o le tagata gasegase e le lava le malosi, vaivai tele, retinopathy, gasegase, faalavelave matuia i le gaioiga o le muso o le fatu.

Togafitiga metotia

O le maʻi e ogaoga - o le maʻisuka ma le falemaʻi o le a fesoasoani e faʻaleleia atili lou soifua maloloina, aemaise i le taimi e toe faʻaleleia ai. E tuʻuina atu e ave se vaʻalele lelei i le vai o Essentuki, faʻaalia mo le faʻaaogaina i soo se tikeri o le malosi o le maʻisuka mo:

  • faaleleia le metabolism o le carbohydrate,
  • faaitiitia le toto suka
  • enzyme activation
  • faʻavaveina le ulufale atu o le kulukose i totonu o masini,
  • faʻafouina o le amataga o le faʻaaogaina o le inisalini,
  • faaitiitia o le toto cholesterol, lipids ma triglycerides,
  • faʻatalanoaina o metabolic processes o elemene taua,
  • Faʻaleleia togafiti e sili atu i luga o le malosi o le maʻisuka.

E tuʻuina atu e faʻaaoga vai inu i auala eseese e:

  • fufuluina o le manava, manava,
  • microclysters ina ia mafai ai ona faʻaumatia acidosis,
  • o le faʻavaivai o le duolane e faʻaitiitia ai le tulaga,
  • ave faʻamaʻele taele e faʻaleleia ai le metabolism ma faʻatonutonuina le gaioiga o totoga i totonu.

Faamaloloina o le tino, faʻaitiitia faʻamalologa leaga i le maʻisuka o loʻo faʻaalia i le palapala pe a:

  • o le i ai o le faʻaogaina o le tino i luga ifo o pito i lalo foi i totonu o le masukalokelet system,
  • afaina fualaau,
  • le faʻaalia o le innervation i luga ole itu.

Faʻafetai i lenei togafitiga, e mafai ona faʻaleleia faiga faʻavae, faʻaleleia le maualuga o le kulukose o le toto, ma faʻamaonia le soifua manuia lautele. E aoga le masima masima mo le thalassotherapy e faʻaleleia atili ai le metabolism, faʻasolosolo ma togafitiga o le la.

Togafitiga i totonu o se falemaʻi e lautele ma le faʻamoemoe o le:

  • physiotherapy i le ea fou,
  • aerotherapy, aoga mo le leai o se okesene i totoga ma fusi.

O metotia taʻitasi e filifilia taʻitoʻatasi e mafaufau i le tikeri, tulaga o le maʻisuka, o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi maʻi. O le sini o soʻo se falemaʻi o le ausia lea o le faʻamautu ma le faʻamautuina lelei o le soifua manuia, faʻamautuga mausali ma le maualuga o le aoga o le soifua maloloina.

O le a le mea e ofo atu e le Leningrad Region i le maʻisuka?

E tosina atu i lona tulaga faʻafanua: i le taumafanafana e leai se vevela vevesi, ae o loʻo i ai uma le lelei o le talafatai o Baltic, e aofia ai le ea tulaga ese o nei nofoaga. Vaitafe o le gataifale, vaomatua o le sodium chloride punaoa, faapea foi ma punavai o le pata-sodium - o poutu autu nei e faavae ai togafitiga o le maʻisuka.

Lisi o nofoaga e maua ai polokalama talafeagai:

  • Baltic coast
  • East 6
  • Laʻau
  • Laʻau mumu
  • Paʻepaʻe po

O la latou mea sili ona lelei o meafaigaluega faʻaonaponei ma tulaga ola, o se faʻatulagaina o faiga faʻavae, ma le sauniuniga o se polokalame e togafitiga ai se maʻisuka.

E masani ona maua le avanoa e malolo ai i le matafaga (e oʻo lava i le taumafanafana, e le maua ai se avanoa e malolo ai i luga o le matafaga), i lenei itu, o le tele o falemaʻi e maua i totonu o le vaituloto ma fafo, o loʻo i ai vasega i vaʻavaʻa ma togafitiga. O ituaiga falemaʻi e sili ona lelei i le tele o tagata gasegase.

Soifua Maloloina mo le maʻisuka

O Sanatoria o lo o galue i lo tatou atunuu, i le avea ai o se tulafono, e faapitoa, o lona uiga, latou te galulue ma tagata gasegase ma nisi faamaʻi.

E masani ona fesootaʻi lenei mea ma punaoa faalenatura, mo se faataitaiga, vai oona, o nisi taimi ma le i ai o se sosaiete faasaienisi i le itulagi i le tulaga o se inisitituti suʻesuʻe po o se aʻoga faafomaʻi.

Vitio e uiga i togafitiga faʻamalolo i le Gorodetsky o le Nizhny Novgorod Region:

O le maʻisuka togafitiga faʻapitoa i le puipuia ma le togafitia o faʻafitauli e mafua mai i lenei maʻi ma faʻaleleia tulaga lautele o tagata gasegase.

I lenei itu, ei ai o latou foliga i le tautua mo tagata tafafao maimoa:

  • siaki masani o le toto, aemaise lava sugar ma cholesterol,
  • faʻamaʻi ma le puipuia o faʻalavelave e mafua mai i lenei faʻamaʻi, pe afai e mafai ona faʻaumatia,
  • endocrinologists manumalo i le setete, ae o isi tagata tomai faapitoa e galue,
  • o le lisi e tuufaatasia e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi,
  • metered faamalositino faaletino
  • Ua aʻoaʻoina tagata maʻi pe faapefea ona ola i le maʻisuka.

I aso nei i totonu o le 28 itulagi o loʻo i ai faʻasalalauga faʻapitoa mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, lea e galulue ai diabetetists ma endocrinologists.Latou te filifilia se auala o togafitiga mo tagata taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi, ma mafaufau i lona tulaga ma le iai o faʻafitauli.

O le vasega e aofia ai e le gata o vailaʻau, ae o isi foi auala faʻapitoa e faigata ona fai i totonu o se taulaga.

Mafaufau i nofoaga sili ona lelei mo soifua maloloina i Rusia lea e mafai ona e maua tutusa ai auaunaga.

Sanatorium na faaigoa ia M. Kalinin

O loʻo i totonu o le aai o Essentuki, e lauiloa mo ona eleele lalo ifo, o vaega ia o le toe faʻaleleia o le tino ma fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foʻi ma lona faʻasologa.

Ua faʻaaogaina le falemaʻi mo le silia ma le 20 tausaga, o loʻo i ai se matagaluega faʻapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka, e aofia ai mo tamaiti ma tagata talavou.

O le togafitiga fuafuaina, faʻaopoopoga i vai inu, e aofia ai:

  • falemaʻi faafomaʻi
  • vai taele
  • massages ma togafitiga faaletino,
  • mea e faʻaaogaina ai masini
  • palapala le fofo
  • fufuluina o le faʻaogaina o meaʻai ma vai eli ma sili atu.

O le falemaʻi e mauʻoa i vai eseese, o loʻo i ai le tele o falemaʻi faʻapitoa, e aofia ai le Victoria sanatorium, faʻatasi ai ma le polokalama endocrinological a le tusitala mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le gata i lea, o le sanatori ei ai ona foliga vaaia lelei ma se fausaga tetele, o auala e aofia ai i le faagasologa o togafitiga.

Aʻo lata ane o loʻo maua foi e le Seceneov sanatorium se faʻapitoa - faʻaletonu o le gataifale.

Falemai faafomai ma le toe faaleleia o togafitiga "Lago-Naki"

O le Republic of Adygea o se tasi o nofoaga sili ona lauiloa mo le soifua maloloina mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2.

I totonu o falemaʻi mo tagata tafafao maimoa "Lago-Naki" o loʻo ofoina atu se tasi o polokalame e tolu e toe faʻaleleia ai: mama, masani poʻo le faʻalautele.

Muamua e aofia ai:

  • feutagaiga a se tagata poto faapitoa endocrinologist,
  • suega toto
  • taimi o le taimi
  • uaina uaina
  • aau i le vaitaele
  • lima massage
  • taumafa
  • yoga ma tafaoga.

Cryotherapy ma le faʻaaogaina o lelei ua faaopoopo i le faavae. I le lautele - acupuncture ma massage visceral.

Sanatorium "Belokurikha"

O se tasi lenei o mea pito sili ona tuai i Altai, lea e togafitia ai le maʻisuka. O le falemaʻi soifua maloloina o loʻo i totonu o se nofoaga matagofie i lalo o mauga, e aofia ai ma vaomatua faʻatoʻaga.

O le mea moni, o le ea lava ia e tumu i vailaʻau vailaʻau, faʻapea foʻi ma le vai o loʻo faʻaaoga.

O le faʻalapotopotoga faʻapitoa i faʻamaʻi o le endocrine, faʻapitoa ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

E mafai e tagata tafafao ona maua ni auaunaga e pei o:

  • taumafa
  • faamalolo agaga
  • physiotherapy
  • taele: penisina, minerale, iodine-bromine, carbonic dry,
  • palapala le fofo
  • reflexology
  • le faʻaaogaina o vai oona,
  • suavai mama o vae ma isi.

Soifua Maloloina ma Soifua Maloloina mo Tisuka i Crimea

Lisi o faleoloa o Crimea i mea o le ae mauaina ai le maʻisuka togafitiga:

  • Slavutich (Alushta)
  • Ai-Danil "(Yalta)
  • Kiev "(Alushta)
  • Fuafuaga (Yevpatoriya)
  • Sacropolis (Saki)

Polokalame o togafitiga e aofia ai ia fuataga lelei:

  • togafitiga ma vai eli ma sami,
  • aromatherapy e faʻaaoga ai suauu taua,
  • Faamalositino faamalositino
  • palapala togafitiga o le Vaituloto Saki,
  • vaʻaele baths
  • suauu carbon dioxide ma le faʻamatalaga o le C-peptide ma le hemoglobin glycated.

O le mea moni, e le o le lisi atoa lea o mea tau tupe mo Crimean e ofoina atu i le maʻisuka, aua i totonu o faʻalapotopotoga taʻitasi e faʻapitoa le faʻapitoaina o le polokalama vaʻaia, e fuafua i le soifua maloloina o le maʻi. E taua le matauina o le polokalama o mea taumafa o loʻo ofoina mai e nei faleoloa. E aofia ai e le gata o le lisi ma meaai, ae o se faiga foi mo le fuafuaina o tui inisalini pe afai o le tagata maʻi ua maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka.

E taua le iloa e mafua ona o le maualuga o le aufaigaluega, auala faʻaonapo nei o le togafitia o le maʻisuka, faapea foi ma le natura masani o Crimea ma ona vaipuna malosi, o vaitau lelei o se tasi o tau sili ona taugata. Ae i le taui, e maua e le tagata maʻi le fesoasoani talafeagai, faʻaleleia le tulaga o le faʻamaʻi, faʻapea foi ma lagona lelei, o le tele o mea faafiafia. O se ituaiga atoatoa ma maualuga le togafitiga e faʻamaonia atoatoa lona tau.

Le tau o toga togafitiga

O le tau o toga togafitiga e mafai ona ese. O le a faʻalagolago i le maualuga o le lauiloa o le toast, o le tele o auala ua tuʻuina atu, le tikeri o le agavaa o fomaʻi, le umi o le togafitiga, ma le tele o isi mea.

E mafai ona e iloa le tau o togafitiga ile togafitiga e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le ofisa e ala ile telefoni.

Vitio: Togafitiga o le maʻisuka i le falemaʻi "Gorodetsky"

O le Gorodetsky sanatorium ua tatalaina i le Nizhny Novgorod Region, ma o le endocrinologist Daria Talantseva o le a faamatala mai le togafitiga i totonu:

O le mea lea o le maʻi o le maʻisuka e le avea ma se faasalaga ma e le afaina ai le lelei o le ola, e taua tele le fesoasoani i lou tino i le faʻafesoʻotaʻia o le maʻi. E mafai ona faia lenei mea i totonu ole falemaʻi, lea latou te ofoina atu ai tulaga sili ona lelei ma lelei mo le toe faʻaleleia o le malosi. Pe a filifilia le falemaʻi sili ona talafeagai, e fautuaina e feutagai ma lau fomaʻi ina ia e malamalama ai po o le a le faigata o taualumaga e talafeagai.

Vitio faʻatalanoa

E uiga i le togafitiga o le maʻisuka i totonu o se falemaʻi mo le maʻisuka i se vitio:

O togafitiga faʻavaomalo o se "taugofie" taugata. Ae ui i lea, o tagata gasegase o loʻo mafatia i le maʻisuka e le tatau ona mumusu e faia se togafitiga faapena. O le faʻaaogaina o togafitiga ma faʻasaga mo le 14 po o le sili atu aso i se nofoaga mama e lelei lona faʻaogaina o loʻo i ai se aafiaga lelei i le tulaga o le soifua maloloina o soʻo se maʻisuka.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Sanatorium na faaigoa ia M.I. Kalinin

O le falemaʻi soifua maloloina o loʻo i totonu o se nofoaga faʻapitoa o le faʻaleleia o mea tau le mafaufau. O se tasi lea o nofoaga lauiloa i le Caucasian Mineral Waters. I le taimi muamua, o se fale tetele tolu-tolu mafanafana, lea sa fausia i le 1906 ma sa i ai i le fomai P. A. Lezin. Na toe faʻaigoaina le faʻalapotopotoga faʻalesoifua maloloina i tausaga o le maeʻa ai o le tau, ina ua asiasi atu le komiti faapitoa a Mr. I. Kalinin i le falemaʻi.

I aso nei, o le soifua maloloina e sili ona lauiloa i le maʻisuka, faʻapea foi tagata e na o le popole i lo latou ola maloloina. Tuatusi tonu: Stavropol Territory, le aai o Essentuki, Razumovsky Street, 16.

O le falemaʻi e ofoina atu faʻalua potu nofo toʻatasi ma nofofua faatasi ma mea lelei uma. E mafai ona faʻaogaina tagata nofofua taʻitasi ma ulugalii ma fanau. O potu taʻitasi o loʻoi ai le ie lino, ipu, pusaaisa, TV, se mea saogalemu, mea e fai ai le taele. Mo falemalaga i aso taitasi i fale e lua e tatau ona e totogia le 3600 rubles.

Ole gaioiga faʻapitoa i le falemaʻi mo le maʻisuka (Essentuki) e tuʻuina atu i meaʻai a tagata tafafao. Chefs galulue vavalalata ma tagata fai meaʻai. E tele ni filifiliga o mea taumafa. Meaʻai mo mea taʻitasi ua filifilia e tusa ai ma le siama.

O se tiketi i le falemaʻi soifua maloloina e mafai ona faʻatau saʻo i le tau atoa. Ua tuʻuina atu pusa mo tagata gasegase o loʻo tuʻuina atu se faʻamatalaga mai se endocrinologist i le lotoifale.

O le falemaʻi mo le maʻisuka e sili ona lauiloa i soo se taimi o le tausaga. Ae o le sili atu o faatosinaga a tagata tafafao maimoa iinei e mafai ona matauina i le taumafanafana, pe a mafai ona toe faʻaleleia lelei le toe faʻaleleia o le soifua maloloina ma le nofo i luga o le matafaga.

O le falemaʻi soifua maloloina o loʻo i totonu o se nofoaga mama i luga o le talafatai o le Sami Black Sea. Tuatusi tonu: Republic of Crimea, aai o Saki, Kurortnaya street, 14. E faigofie ona e sau iinei i nofoaafi (e ala i le nofoaafi i Simferopol ma le nofoaafi i le aai o Saki).

O togafitiga agavaa mo le maʻisuka iinei e mafai ona maua mai i mea moni. O lenei mea o se fofo o vai, vai inu vai, taumafa taumafa maualuga. O tagata maʻi o loʻo aʻafia togafitiga iinei i tausaga taʻitasi latou te le lagona o latou gasegase, taʻitaʻia se olaga sologa lelei. E mafai e tagata gasegase ona suʻe atoa le tino i totonu o le nofoaga tutotonu o le faʻamaonia o aso nei. O iinei e mafai ona e maua mai fautuaga mai tagata tomai faapitoa toetoe o soo se aʻoaʻoga faafomaʻi.

O Stavropol o se tasi o togafitiga aupito sili mo le maʻisuka i Crimea. Mo le mauaina o se tiketi i luga o tulaga e sili ona lelei, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le endocrinologist i le nofoaga o nofo ai ma tusi se talosaga talafeagai. O le isi, o le a tuʻuina atu e le fomaʻi se talosaga i le falemaʻi soifua maloloina. O le tau o le ola i aso taʻitasi i totonu o falemaʻi e 3000 rubles.

Mashuk Aqua-Term

O loʻo iai le fale faʻapitoa i falemaʻi i le Stavropol Territory (o le aai o Zheleznovodsk). O le Mineral Watersau e masani ona tosina mai tagata tafafao mai atunuu eseese. O mea faʻapitonuʻu faʻapitonuʻu e fesoasoani e faʻateʻaina ai le tele o maʻi. E tusa ai ma le toʻatele, Mashuk Aqua-Therm o le fale sili lea mo le maʻisuka. O iinei, o tagata gasegase ma se faʻamaʻi o le ituaiga muamua ma le lua e mafai ona togafitia togafitiga.

Tagata faʻamaonia fiafiaga o se laufanua lelei laufanua. Fale fomaʻi e fesoʻotaʻi ma potu moe i fale puipui. I le faʻaopoopoga, o le falemaʻi soifua maloloina e i ai le vavalo i totonu, fale taʻalo, fale taʻavale saogalemu. I le taumafanafana, o le savalivali i tafatafa o le paolo o le a maua ai le fiafia. O atinaʻe tetele o le falemaʻi e iai foi se vasa faʻaonapo nei, o se pa ma se cafe.

Ua faʻatautaia se polokalame faapitoa mo togafitiga i le falemaʻi mo le maʻisuka. E aofia ai mea taumafa taumafa, o se taimi atofaina ma se endocrinologist ma le fomaʻi, auala e faʻaaoga ai vai o minerale ma palapala faʻafefete.

O le aofaʻiga o le aofaʻi o se pepa faʻamalo mo le 14 aso e mai le 52,000 rubles. E mafai ona e asiasi atu i le falemaʻi i luga o tulaga e sili ona lelei e ala i le itu o le endocrinologist district.

O le falemaʻi soifua maloloina o loʻo i le taulaga o Kislovodsk i le auala Prudnaya (fale 107). O le nofoaga e nofo ai i se nofoaga matagofie i le itu i saute sasaʻe o le taulaga, i le maualuga o le 1000 mita i luga aʻe o le sami. O le teritori e ofoina atu se vaaiga matagofie. O togafitiga lelei o le maʻisuka e fesoasoani i le tele o mea masani. O nei tele o vaipuna, mauga faʻamautuina, ma le susulu o le la i le gasologa o le tausaga.

E pei foi o isi sanketi mo Kisbetodsk mo le maʻisuka, ua i ai se atinae lelei a Zarya. O le tulaga tulaga ese o fale e fesoʻotaʻi i le tele o fuainumera ma elevise. E tele fale moe, se falemai, se potu 'ai. I luga o le laufanua lanumeamata e tele gasebos faʻalelei.

O le numera o potu o le falemaʻi o loʻo i ai le mafanafana tasi ma faalua potu. O le tau o le ola i aso taitasi ma togafitiga e mai le 6100 rubles. E ala atu i le sui o le endocrinologist, e mafai ona faatau mai le taugofie.

O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona i ai le potuʻai o le falemaʻi. Mea taumafa faapitoa mo taumafa ua ofoina atu iinei mo tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2. Mo tagata tafafao soifua maloloina, e ofoina mai se isi lisi mea.

"Agalelei ma le tausiga"

O lenei nofoaga e tatau ona mafaufau i ai mo i latou o loʻo sailia se falemaʻi mo le maʻisuka i le faʻatoʻaga. O maʻi e maua ai lenei faʻamautinoaga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. O tulaga talafeagai uma mo se mafutaga mafanafana mo le maʻisuka o loʻo maua i le "agalelei ma le tausiga" falemaʻi maʻi. O loʻo i luga o le pito i tua o le laumua, i le tuatusi: auala Frunzenskaya, 7.

O le agalelei ma le tausi maʻi tausi falemaʻi e faʻapitoa i le tausiga o tagata matutua o loʻo mafatia i le maʻisuka. O iinei e ono mafai ona nofoia e tagata maʻi i totonu o potu e le taugata poʻo potu faʻapitoa. Ina ia maua se pepa ulufale i se falemaʻi mo le maʻisuka, e tatau ona e tuʻuina atu se tusifolau, o se inisiua inisiua faafomaʻi, faʻapea foʻi ma se otootoga mai le pepa maʻi a le tagata maʻi.

O le falemaʻi e ofoina atu le tele o auaunaga e manaʻomia mo le vave faʻafouina o le tino. I luga o se faʻavae taʻitasi, o le a faia vasega faʻapitoa o togafitiga faʻatasi ma tagata taʻumatua matutua matutua. O le a fesoasoani le vai i le faʻaleleia atili o le toto. O le tele o isi togafitiga o le physiotherapeutic ua ofoina atu foi. Ole falemaʻi maloloina e maua ai le tausiga maualuga mo tagata e le atoatoa le malosi.

Afai tatou te mafaufau i se falemaʻi mo tamaiti o le maʻisuka, o le tasi lenei o mea sili ona lelei. O le falemaʻi maloloina o loʻo i totonu o le Stavropol Territory, i le aai o Pyatigorsk. Tuatusi tonu: Inozemtsevskoe alatele, fale 7. O le falemaʻi e talia tagata tafafao maimoa i le tausaga atoa. Mai le nofoaafi nofoaafi i le falemaʻi soifua maloloina e mafai ona ausia e pasi a le lautele poʻo le tram.

O le nofoaga e lata i vaituloto masani o le Caucasus Mountains, i totonu o vaomatua matagofie o vaomatua. Mo le sili atu ma le 20 tausaga, e mafai e tagata matutua ma tamaiti o loʻo mafatia i le maʻisuka ituaiga I ma II ona togafitiga togafitiga iinei. O tagata maʻi ei lalo ifo o le 14 tausaga e mafai ona o faatasi ma matua.

O le tele o iloiloga lelei e mafai ona faʻalogoina e uiga i le fomaʻi ma le suʻesuʻeina o le ofisa o le falemaʻi "Mashuk". O iinei, e mafai e tagata gasegase uma ona suʻe atoa le tino, togafitia maʻi faʻalalōlōina. I la latou galuega, o tagata faʻapitoa e faʻaaogaina aganuʻu faʻapea foʻi ma auala fou o togafitiga.

O fale o tagata tafafao maimoa e mafai ona faʻatulagaina i potu taʻitasi ma faalua potu e lua - tulaga faʻasalalau ma taugata. Tau - mai le 2500 rubles i le aso. E mafai ona e faʻasaoina pe a faʻatau sau tiketi mo le 21 aso. O potu e tolu potu e lauiloa foi. E mafai ona faʻaogaina ni tagata matutua se toʻalua ma se tamaititi i le taimi e tasi. Mo le nofo ai o le tagata e toatasi i le aso i totonu o lenei potu e tatau ona e totoina 3,500 ru.

O lenei falemaʻi mo le maʻisuka o le itumalo Leningrad e sili ona lauiloa. O iinei e le gata e mafai ona e faʻafoisia le soifua maloloina, ae maua ai foi se taimi sili. O le nofoaga mo le soifua maloloina o le Nuʻu o loʻo i St. Petersburg, Zarechnaya Road, fale 1. O le falemaʻi na faavaeina i le 1979 e avea ma nofoaga faʻaleleia o le toe faaleleia. Mo se toe malosi atoatoa, e le gata o auala faʻapitoa faʻafomaʻi ua ofoina atu i inei, ae tele foi faafiafiaga. O le mea moni, o lagona lelei e i ai sona aoga aoga i le tele o faʻamaʻi.

O le falemaʻi e ofoina atu potu faʻalelei ma mea lelei uma. O loʻo i ai ni moega vaivai, se vai malulu, se faletaele, se TV, se kesi ma se pusaaisa. O le tau o le ola e faʻamoemoe i le faʻamoemoe o le taunuu i le nofoaga. O se pusa faigofie lelei o le a tau e 4700 rubles i le aso. O se pusa faʻaleleia, e aofia ai le tele o faʻalapotopotoga toe faʻaleleia, o le a tau mai le 7,000 rubles i le aso.

Mo i latou oe mananao e lagona le lotogatasi atoatoa ma le natura, o le fale faʻafefe o le Rainbow e galue mai ia Me ia Oketopa. E mafai ona faatulaga fale e faalua ma tolu potu potu.

O le faʻalauteleina o le faʻaleleia o le soifua maloloina o loʻo i Anapa, i luga o le talafatai o le Black Sea. Meaʻai taumafa maualuga, tele togafitiga lelei, potu mafanafana - o nei mea uma e tosina ai tagata tafafao maimoa o loʻo mafatia i le maʻisuka mai Rusia atoa.

O le Sanatorium "DiLuch" e tosina mai ai tagata gasegase i le poto masani tomai faapitoa ma auaunaga maualuga. Na amata ona galue le falemaʻi ola maloloina i le silia ma le 80 tausaga talu ai. I le taimi lea, o le falemaʻi na faʻatautaia nisi toe fausiaina. I le asō o lenei faʻalapotopotoga o loʻo i ai se tulaga Europa, o le mauaina o se tiketi sili ona lelei iinei e le faigofie tele. I luga o se totogi, e mafai e tagata uma ona toe faʻaleleia. O le aofaʻiga o le ola i aso uma i totonu o se falemai i le taumafanafana e mai le 4,500 rubles. Ina ia maua se tiketi talafeagai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau endocrinologist i le lotoifale ma tusi se faʻamatalaga.

O se tasi lea o togafitiga sili mo le maʻisuka i Rusia. O le polokalame o le maʻisuka ua mamanuina mo tagata gasegase ua silia ma le 18 tausaga. O iinei e mafai ai ona e togafitia togafitiga mo faʻamaʻi o le muamua ma le lona lua. O tagata maʻi o le a faʻamatalaina togafitiga o le palapala, togafitiga o le physiotherapeutics, vai faʻafefesa, massage, faamalositino togafitiga.

O lenei nofoaga lauiloa iloga o loʻo i totonu o le Stavropol Territory, i le aai o Essentuki. O le tuatusi tonu: 30 Lenin Street. O le falemaʻi soifua maloloina e tatalaina i le gasologa o le tausaga ma ofoina atu i ona tagata tafaoga le tele o togafitiga togafitiga. E mafai foʻi ona maua se togafitiga puipuia mo le maʻisuka.

E mafai e tagata maʻi ona nonofo i potu nofofua ma faalua potu. Tau atoa - mai le 3300 rubles. O le falemaʻi e ofoina atu le tele o taumafa taumafa. O le taumafataga ua filifilia i le amanaia o le maʻi o le maʻi.

O le falemaʻi soifua maloloina e tele le suʻesuʻega ma togafitiga. O le ofisa o le palneological e ofoina atu le tele o vailaau togafitiga. O faʻataʻitaʻiga e mafai ai e oe ona toe faʻafouina le system endocrine, aveese le vaivai le tumau. Faʻapitoa, o togafitiga o le physiotherapeutics e faʻataʻitaʻiina mo tagata maʻi taʻitasi. E maua e tagata uma le avanoa e asiasi ai i le potu matagofie.

Tuua Lau Faamatalaga