Elemene Erythritol - uiga ma meatotino

O tagata suamalie o loʻo i ai i taumafa a le toʻatele o tagata.

E faʻaaogaina e tagata e maua i le maʻisuka, ma le mamafa o le mamafa ma i latou e le o lagolagoina le suka.

Faatasi ai ma le fesoasoani a tekinolosi faʻaonapōnei, na maua mai ai se suamalie fou erythritol, o se ava malosi ma se uiga lelei suamalie e leai ni mea totino o le ethanol.

Erythritol - o le a?

O le Erythritol e tutusa uma lava ma le polyols faatasi ai ma le sorbitol ma le xylitol. E pei o se masima suamalie ma e tuʻuina atu e pei o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe e leai se uiga masani.

E matua suamalie i le vai, e iai le vevela vevela ma le maualalo o le vai. I le natura, e maua le erythritol i fualaau faisua, fualaau suamalie, ma nisi meaʻai kuka.

E aofia ai:

  • melon - e oo i le 50 mg / kg,
  • vine - 42 mg / kg,
  • pears - 40 mg / kg,
  • vine mamago - 130 mg / l,
  • soya soga - 910 mg / kg.

O le vailaʻau e maua mai le kulukose e faʻaaoga ai se auala faʻapisinisi faʻaaoga e aofia ai le fefete. E i ai le tele o tulaga lelei pe a faatusatusa i isi suamalie o le vasega polyol. Erythritol e le o le caloric - o lona malosi e latalata ile zero. I le faleoloa o mea taumafa ua faailogaina e pei o le E968.

Faʻatasi ma isi mea suamalie. Faʻaaogaina i meaʻai, mea teuteu ma falemaʻi. O le vailaʻau e mafai ona maua i nifo nifo, masi, ma vailaʻau. Ona o le vevela o lona vevela, o le erythritol o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o oloa gaosi ma falaoamata.

Uiga ma le vailaʻau

O le vailaau e tofo e pei o le suka masani ma sina aafiaga manaia. I le taimi o togafitiga vevela e le faʻaumatia ona meatotino. O le suamalie o le 70% o le suamalie o le suka.

Ina ia faateleina le malosi o le tofo e 30%, o loʻo tuʻufaʻatasia ma isi mea. Erythritol aveesea le oona oona o mea manogi suamalie. O se tasi o mea lelei o le gafatia e teuina mo se taimi umi ma e le aʻafia ai le susu.

E masani lava e le aʻafiaina ma e le auai i faiga faʻavae, ona o loʻo i ai sona kalori 0-0.2 kcal. E le afaina ai le suka e le pei o isi polyols. O faʻasologa o le inisalini maualalo e le faʻaosofia ai le gaosia o lenei hormone e le pancreas.

Ina ia faʻaaogaina le "gaoioiga malulu" o le vailaʻau i nisi tulaga, e faaopoopoina ai filo faapitoa. I le faagasologa o le gaosiga, e faaopoopo le erythritol i oloa e faʻaitiitia ai a latou kalori. O se taunuuga, o le malosi o le sukalati ua faaitiitia i le 35%, keke - e 25%, keke - e 30%, suamalie i le 40%.

Erythritol ua lauiloa o le ava malosi o le suka, e seasea ona tupu ai faafitauli o le gastrointestinal. O loʻo aʻafia i vaega lamolemole, na o le 5% e ulu atu i vaega vavalalata o le inumaga.

O se vaega o le vailaʻau, e pei o isi sui o lenei vasega, o lona faʻagasolo malie. I lenei tulaga, o le mamafa e faia i totonu o le manava ma le faateleina o peristalsis. Faʻateleina le fua o le suamalie, e ono tupu ai le manava manava.

Tulaga faʻapitoa faaletino ma kemikolo:

  • fomaʻi - C4H10O4,
  • soli mulimuli - i le 118 tikeri,
  • tulaga suamalie - 0.7,
  • o le eleelea - 118ºС,
  • faʻavavega - maualalo,
  • faʻamalosia o le vevela - sili atu i le 180ºС,
  • insulin index - 2,
  • viscosity e matua maualalo
  • o le glycemic index is 0.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le aso faʻatagaina o aso taitasi, lea e le afaina ai le toto, e oo atu i le 0.8 g / kg mo fafine ma e oo atu i le 0.67g / kg mo tane. I le tulaga o le gastrointestinal disorders, o le fua o le vailaau e faaitiitia i le 10 g po o le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga ua faʻamalo uma.

I pastry ma isi ipu, e faaopoopo le suamalie e tusa ai ma le fua. I meaai sauniuni - ia tofo, e le sili atu i le aso e mafai ona faʻatagaina.

Le Mala ma Faamanuiaga o le Susu

Erythritol i le taimi o le suʻesuʻega na faʻamaonia lona saogalemu ma toetoe lava leai ni faʻafitauli matuia.

O aafiaga lelei nei i luga o le tino na faailoaina:

  • e le faateleina le insulin ma le suka,
  • e le afaina ai le mamafa
  • e le afaina ai le galuega a le vaega o meaʻai,
  • e le mafua ai caries ma e le avea o se meaʻai mo siama i totonu o le pupuʻu tautala,
  • o loʻo i ai meatotino faʻasao.

O le aʻafiaga matuia ma le faʻalauteleina o le gasegase faʻatagaina o se mea faʻafuaseʻi o le dyspeptic. E pei o polyols uma, o le erythritol e mafai ona mafua ai le ita o le intestinal, afaina ma le afaina. E le o se mea e seasea lava ona i ai ma le le faapalepale i le suamalie.

Sweetener Vitio:

E sili atu le lelei nai lo isi mea suamalie

O aoga o le erythritol e aofia ai:

  • ona o le malulu o loʻo faʻaaogaina i le vevela o togafitiga o oloa,
  • faʻaaogaina i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • e le afaina ai le mamafa - malosi 0-0.2 kcal,
  • o le aso ole aso ole aso e sili atu nai lo isi suamalie,
  • e le faateleina le kulukose
  • e le afaina ai le tino, i le noatia ma le fai fuafua i le aso faatulagaina o aso taitasi,
  • e leai sona tofo,
  • e le o se vaisu
  • ua teuina le oloa mo se taimi umi,
  • e faʻamaʻapeʻa ai le oona o le suamalie,
  • e le aafia ai le microflora intestinal,
  • mea masani faalenatura.

Auala e sauniuni ai ma faʻaaoga

O le a le mea e tupu mai le erythritol? O le gaosiga o le faagasologa e faigata tele ma taugata. E maua mai le vailaʻau mai le kulimi masima ona o se faʻagasologa o faiga faʻamalosi. A maeʻa le suavai, faʻaputuina le kulūkose, lea e faʻasusu faatasi ma le fefete. E mafua ai le suamalie ma le mama> 99.6%.

I aso nei, o le erythritol e faʻaaoga i le tele o atunuu. Ua faamaonia e le komiti faaopoopo faaopoopo. O le taimi nei o loʻo faʻaaogaina le vailaau i meaʻai, mea e teuteu ai mea faʻapitoa ma falemaʻi.

I vailaau, o le erythritol e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le le fiafia o le fualaau oona, e faaopoopo ai le suamalie i faʻamafanafanaga. E faʻaaoga foi i le gaosiga o meaʻai faaopoopo.

Tuʻu i totonu o sipuni, pulupulu, mea maʻaleʻale, faʻamalo. I le gaosiga masani, o le vailaʻau o se vaega lea o laumama, kulimi, lotions, varnishes, toothpastes.

O le faʻaaogaina o le suamalie ua sili atu ona manaʻomia i totonu o le alalafaga taumafa. Erythritol o loʻo faʻaaogaina lelei mo le gaosia o le oloa tuʻufaʻatasia "sui e sui."

Nutella Vitio Vitio Tausi:

O lona tuufaatasiga e aofia ai le fua aupito sili ona lelei o se manogi malosi ma le mamafa. O le Erythritol o loʻo faʻaaogaina foi i mataupu nei: mo le gaosia o gums, juice, ice cream, drinks, i le gaosia o meaai o le maʻisuka, i le gaosiga o mea faʻafiafia, mea e gaosi ai meaʻai, i le gaosiga o meaʻai, meaʻai ma mea inu.

Erythritol talu ai nei na faʻaalia i le maketi i totonu o le fale.

Faailoga Fefaatauaiga e faʻavae i luga:

  1. "ISFF" mai le "IAC" (gaosiga i Rusia) - mo le afifiina mai le 420 rubles.
  2. "FitParad" mai le "Piteco" (faia i Rusia) - mo se pusa e tusa ma le 250 rubles.
  3. "Sukrin" Funksjonell Mat (faia i Nouei) - 650 rubles i le pusa.
  4. "100% Erythritol" NowFoods (US production) - mo se afifi e tusa ma le 900 rubles.
  5. Lacanto mai Sarayya (faia i Iapani) - o le tau o le teuina 800g o le 1280 rubles.

Manatu o tagata faatau ma tagata tomai faapitoa

Ua maua e le tagata lauiloa le faatuatuaga i totonu o tagata faʻatau. E matauina e le aufaitau lona saogalemu ma le leai o aʻafiaga o le itu, o se tofo mamā e aunoa ma se mea e le fiafia i ai, maualalo le kalori. O mea leaga, o nisi tagata na mafua ai le tau maualuga o le oloa. O fomaʻi i a latou iloiloga o le erythritol o loʻo faʻaalia lona saogalemu ma le mafai ona ave tagata ma le gaʻo ma le maʻisuka.

Ou te fiafia i le erythritol. E leai se taimi e le fiafia e masani ona maua i suamalie. E talitutusa lava ma suauu masani, e leai se calorie. Talu ai nei, na ou liliu atu ai i se tuufaatasiga tuufaatasi tuufaatasi, ona e suamalie. E aofia ai le erythritol ma le stevia. O tagata uma lava na oʻo atu i stevia e iloa lelei lona tofo. Faʻatasi ma le erythritis, aveese atoa le ita. O le tofo ma le tikeri o le suamalie ua matua faamalieina. Ou te fautuaina e taumafai.

Svetlichnaya Antonina, 35 tausaga, Nizhny Novgorod

Ona o le maʻisuka, sa tatau ai ona ou lafoaia le suka. Mo se taimi umi sa ou pikiina ai ni mea suamalie eseese ma sui. Na maua e le Stevia le tiga, xylitol ma le sorbitol na faʻaalia ai se aafiaga leaga. O vailaau oona e le aoga tele, o le fructose o le natura e maualuga tele i calorie. Ona la fautuaina mai lea ia te aʻu erythritol. O loʻo i ai se tofo masani e aunoa ma se mea e le lelei ma faʻasolosolo, o se tulaga talafeagai lelei. Faaopopo i pusa o meaai ma isi ipu. Ou te fautuaina tagata uma o loʻo auai i se soifua maloloina maloloina ma le maʻisuka, o se mea talafeagai i le suka. Pau le mea o le tau maualuga, ma matua fiafia.

Elizaveta Egorovna, 57 tausaga, Yekaterinburg

O le Erythritol o se suka sili ona lelei e suitulaga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faapea foi ma tagata lautele. E le aʻafia ai faʻamaumauga taua mo lenei vaega ole gasegase - maualuga le kulukose, mamafa, e le faʻaosoina ai le inisalini. O se tasi o ona eseesega e faapea o le vailaʻau e ese le faʻafouina. O le aso faʻatagaina o aso taitasi e sili ona talanoa ma lau fomaʻi.

Abramenko R.P., fomaʻi maʻi

O le Erythritol o se mea suamalie sili ona aoga e foliga tutusa i le tofo i le suka. O loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga maualuga mo le saogalemu, mea lelei vailaʻau ma mea faitino, tino maualalo le kalori ma e le afaina ai le kulūkose toto. Faʻaaogaina e tagata gasegase ma le maʻisuka ma tagata i luga o se meaai.

Tuua Lau Faamatalaga