E faʻapefea ona togafitia le maʻisuka ma Glucofage Long?

O maʻi o loʻo mafatia i le faʻamalosia o le inisalini e fiafia i le auala e ave ai le kulukose i le maʻisuka ituaiga 2. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le togafitiga o tagata gasegase faatasi ai ma le atinaʻe tutusa o le oona ma o loo i totonu o vailaau masani. O le vailaʻau a le tagata lava ia e faʻasoleina, aʻo leʻi faʻaaogaina le vaifofo talafeagai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tuʻuina o vailaau, faʻasologa faʻasalalau

Glucophage o se igoa tau fefaʻatauaʻiga. O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o Metformin. O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o laupepa i totonu o se atigi. E tuʻuina atu e le kamupanī i tagata faʻatau le tolu ituaiga o suʻega mo le oloa talafeagai:

  1. 500 mg - o loʻo faʻamatalaina i le amataga.
  2. 850 mg - talafeagai mo maʻi na togafitia mo se taimi umi.
  3. 1000 mg - faʻaaogaina i tagata gasegase i ni faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi.

O le fualaau o fualaau faasaina i tulaga taitasi e filifilia e le fomaʻi taitoatasi, e fuafua i uiga o le mataupu faapitoa. O le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina e afaina i:

  • Le ogaoga o le maʻisuka.
  • Totogi mamafa.
  • Tetele i togafitiga.
  • Soifuaga.
  • Le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

Glucophage O le umi o se vailaʻau tuʻufaʻatasi. O le vailaau e tutusa lona aafiaga i le tino o le tagata maʻi, ae o loʻo i ai se fualaau faʻapitoa faʻasolosolo ma se taimi uumi o le faʻaaogaina o le vailaʻau i le toto. O le mea lea, e masani ona faʻaaogaina e le au fualaau lenei fualaau faasaina. O le oloa ua maketi i le 0.5 g papa.

O le fua faʻatatau o le 1-2 papafa faʻatasi pe faalua i le aso. O le tele o vailaʻau e faalagolago i le kulukose i totonu o le toto. E faʻatagaina le inu vailaʻau e tusa lava po o le a le meaʻai.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin o se sui o le hypoglycemic e le gata ina maualalo le maualuga o le maualuga o le glucose (i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a mavae se malologa i le taeao mo meaai mo le 8-14 itula), ae toe tolopoina (pe a uma ona 'ai). E le faʻaleleia ai le gaosiga o le inisalini e le pancreas, o le mea lea e le faʻaitiitia ai le maualuga o le suka e sili atu nai lo le masani. I le taimi lava lea e tasi, o le tali a le tagata resitala i le inisalini e faʻaleleia ai, lea e faʻapupulaina ai le faʻaaogaina o le kulukose e sela. O le faʻaaogāina o le suka i totonu o le vaega o meaʻai e faʻagesegese, ma le faʻaitiitia o le kulukose i le ate.

Metformin faʻaleleia togafitiga o glycogen ma faʻaleleia le faʻaleleia o le kulukose i luga o siama.

O le mamafa o le maʻi e pa'ū pe faʻalelei. O le maualuga o le cholesterol, atherogenic lipoproteins ma triglycerides ua faaitiitia, lea e taofia ai le alualu i luma o suiga atherosclerotic i totonu o vaa.

Pharmacokinetics

O le fualaau o le vailaʻau e faʻagesegese le tuʻuina atu e puipui o le tootoo laiti, ona 4-12 itula le umi i le tulaga maualuga. O le maualuga e maua i le mavae o le 5-7 itula (e faalagolago i le tui).

O le faʻagasolo malie o le tuʻuina atu o le vailaʻau e faʻapipiʻiina e puipui o le togafiti laiti.

A maeʻa ona 'aʻai, o le aofaʻi atoa o le faʻatupulaʻia mo le taimi atoa e faʻatupulaʻia e 77%, o le tuufaatasiga o meaʻai e le suia ai le vaega o le pharmacokinetic. O le faʻaaogāina o meaʻai e le mafai ona oʻo atu i le faʻaleleia o fualaau oona i totonu o le tino i se fualaau e oo atu i le 2000 mg.

O le vailaʻau o loʻo faʻamalosi e fatugaʻo i totonu o le lumenia o tubules, ae le o le suia i totonu o le tino. O le afa o le ola - 6.5 itula - faʻapupulaina i le faʻaitiitia o le galuega tele.

Contraindications

Aua nei faatonuina le fualaau faasaina pe afai ua maua:

  • faitalia le le taliaina o metformin poʻo faʻaopoopoga fesoasoani,
  • ketoacidotic metabolic disorder, hyperglycemic precoma, coma,
  • CKD i le laasaga o le toilalo (toe tuʻuina ile auala E faʻaaoga

Metformin e faʻaalu i le aso i le taimi o le taumafataga mulimuli ao le i momoe, e tatau ona foloina atoa le pulu ma fufulu ile vai. O le fualaau e manaʻomia e maualalo ai le suka, o le endocrinologist e fuafua faʻapitoa mo tagata maʻi taʻitasi e faʻavae i luga o iuga o suʻega. Afai o le tagata maʻi ua faatonuina le fualaau faasaina mo le taimi muamua, latou te amata ona ave i le afiafi i le 500, 750 poo le 1000 mg.

E tatau ona foloina uma le laulau ma fufulu ile vai.

Totoga 500 mg ma le 1000 mg

E amata mai i le 500 mg / aso, e mafai ona e fetuunai le fualaau ile faaopoopoina o le isi 500 mg i le 10-15 aso seia oʻo i le aso maualuga o le 2000 mg e oʻo i ai. I le taimi lava e tasi, o le numera o aʻafiaga i luga o le faʻaogaina o meaʻai e faaitiitia.

O tagata e faʻaaogāina fualaau faʻasaina e faʻataʻitaʻiina se fomaʻi fou i le fua tutusa (1000 poʻo le 2000 mg / aso).

Togafiti

I le maʻisuka ituaiga 2, faʻaaogaina faʻatasi ai ma le inisalini ma isi mea e gaosia ai le hypoglycemic e mafai.

O le maualuga aupito maualuga o le 2000 mg / aso (4 papa o le 500, poʻo le 2 pusa o le 1000, poʻo le tasi o le 2000 mg). Faatagaina e faaaoga 3 pcs. 750 mg (2250 i aso uma). Afai, e le toe foʻi mai le fua o le suka i le tasi afiafi, o le fualaau faasaina e mafai ona ave 2 taimi, afa o le aso i le taeao i meaʻai, o le malologa i le po (i le 'aiga o le afiafi).

I le taimi o le togafitiga, o loʻo i ai se faʻaleleia atili o le metabolism, o le taofiofia o le manaʻo tele.

Mo le gau o le mamafa

O faatonuga mo le faʻaaoga e le aofia ai lenei faʻamatalaga.

I le taimi o le togafitiga, o loʻo i ai se faʻaleleia atili i le metabolism, taofiofia o le tele o meaʻai, faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini, lea e mafua ai le gau o le mamafa poʻo lona faʻamautuina. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o le visceral ma le manava o le manava.

Fale gasegase

I le taimi muamua o le togafitiga, lagona le lelei i lalo o le lua o le manava, afu, vulu, tiga i totonu o le manava, manava manava, suiga o le manao, lea e sili atu i le taimi, e ono aliali mai. Ina ia aloese mai lenei itu, e sili atu le ave o fualaauʻai i meaai ma faʻagesegese lemu le metotia.

Ogatotonu o le tino

E masani ona i ai se faʻalavelave o le manaʻo (o se lagona o le tima), o nisi taimi o loʻo i ai le faʻalavelave i le moe (pe a uma le faʻaaogaina o le afiafi).

A maeʻa le tagofia o fualaau faasaina, e masani lava ona aliali mai se fesuiaiga o le manaʻo (lagona o le uamea).

I le vaega o le ate ma le biliary tract

O le maʻisuka e le o le inisalini e faalagolago i le maʻisuka i le tele o tulaga, e faʻatasi ma le IR, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi o le ate, e le mafai ai ona faʻataunuʻu. Na maua le NAFLD i le 90% o tagata gasegase. Metformin faʻaleleia le lagona o le insulin i le faʻaitiitia o le IR, faʻafeiloaʻi ai elemene faʻasolosolo elemene, faʻaitiitia le faʻamaʻi faʻamaʻi ma le glucose o le ate, lea e faʻaleleia ai le tulaga o le okeni ma taofia ai le alualu i luma o le gasegase mama ma ona faʻalavelave.

I nisi tulaga, e le tusa ai ma togafitiga o togafitiga, faʻamaʻi o le hepatitis, cholestasis e tupu ai, mea faʻasolosolo o mea o le ate. A oʻo i le sili atu i le 2.5 taimi sili atu nai lo le masani, o le faʻagasologa o le ALT ua faʻamalolo. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, ua toe faʻaleleia le setete o le okeni.

I luga o le vaega o le paʻu ma le tino pala

O nisi taimi e afaina ai le paʻu i luga o le paʻu, faʻatasi ai ma le vevela ma le mumu.

Afai ei ai soʻo se itu, e tatau ona logoina le fomaʻi.

O nisi taimi e afaina ai le paʻu i luga o le paʻu, faʻatasi ai ma le vevela ma le mumu.

Faatonuga faapitoa

O se aʻafiaga ogaoga ae seasea ona aʻafia ai, o le acidosis lactic, lea e oʻo atu ai i le oti i le leai o se tausiga vave. Faailoga e mafua mai i lenei: tiga i totonu o maso, tua atu o le sternum ma le manava, vave le manava, vevela, gaioiga ma le vomiting, ma le alualu i luma - leiloa o le mafaufau i se coma.

Aafiaga i le gafatia e pulea ai auala

O le vailaau e le mafua ai le pa'ū i le maualuga o le suka i lalo o le masani, e le afaina ai le avetaʻavale poʻo le galue i masini. O faʻamaoniga o le hypoglycemia e mafai ona tupu pe a faʻaaogaina le inisalini ma isi vailaʻau o le suka. I ia tulaga, e manaʻomia le lapataiga i gaoioiga e manaʻomia ai le faateleina o le maualuga o le gauai atu ma se fua masani masani.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le maʻitaga ma le lapatating o fualaau faasaina e le fautuaina.

O fualaau faʻamaʻi e le fautuaina.

E pasi i le susu o susu, o le fafagaina e mafua ai le aʻafiaga o aʻafiaga i le pepe.

O le tuʻuina o se fetus i tua o le maʻisuka e aunoa ma le lagolago faafomaʻi mo fua masani o suka e mafai ona faigata ma mafua ai le faʻaleleia o le pepe ma le fausiaina. Afai o se fafine na muamua aveina metformin, ua suia i le insulin.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

O le faateleina o le suka i totonu o le toto e faigata ai i gaʻo ona galue, o le nephropathy o le maʻisuka e tupu, ma e le gata o le kulukose, ae o le polotini foi e alu i le urine, ma o le fua o le filtration e faaitiitia. E mafai ona faateleina le mamafa o le toto, lea e aʻafia ai le tele o galuega.

O le faateleina o le suka o le toto e sili atu ai le faigata o le gaioiga.

Metformin togafitiga, faʻamaonia le amanaʻiaina o le kiliaina creatinine, fesoasoani e faʻaitiitia le toto maualuga, faʻaitiitia le albumin ma le glucosuria, faʻaleleia le gataifale, faʻagesegeseina le atinaʻe o nephropathy. Togafitiga ma le fualaau faasaina e mafai ona fai ma sina paʻu itiiti ma le faaitiitia o le toe galue.

O le tosoina o le vailaʻau mai le tino o loʻo faia i fatugaʻo, o le mea lea, ao faagasolo togafitiga, e tatau ona faia i taimi uma se suʻega e fuafua ai le GFR: faʻatasi ai ma galuega masani - i tausaga taʻitasi, ma lona solia - 2-4 taimi i le tausaga.

Ma le faʻaeteete

E manaʻomia le lapataiga pe a faʻaaoga faatasi ma vailaʻau nei:

  • Danazolum (lamatiaga o le hypoglycemia),
  • Chlorpromazine (faʻaitiitia le maualuga ole inisalini),
  • corticosteroids (synthetic corticosteroids synthetic (mea matautia o le kososis),
  • togafitiga (faʻafitauli o le faʻaaogaina o le tino),
  • inoculate beta-adrenergic agonists (mafua ai le hyperglycemia),
  • mo le togafitia o le maualuga o le toto maualuga, insulin, NSAID, fualaau faasaina o le suka (ole ono maua mai le hypoglycemia),
  • Nifaipipine (suia le pharmacokinetics o metformin)
  • gaʻo na alu ese mai le tino (avega faaopoopo i luga o le okeni).

Metformin, Bagomet, Glycomet, Glukovin, Glumet, Dianormet, Diaformin, Siofor ma isi. O loʻo i ai le mea taua e tasi (metformin), atonu e ese i le tuufaatasiga o mea faʻapipiʻi fesoasoani.

Faʻamatalaga e uiga i le Glucofage Long

Aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau ona e faitauina iloiloga o tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase.

Ou te faatonuina le fualaau faasaina i tagata gasegase ma le maʻisuka ma le ituaiga 2 maʻisuka. Paʻu o le paʻu, faʻaleleia atili i le tulaga lautele, ma le faʻasaʻoina o faʻafitauli o le tino. O nisi e maua le manava i le amataga o togafitiga.

Ua ou silia i le tausaga talu ona ou inuina le fualaau faasaina i luga o le fautuaga a le endocrinologist. Faʻamalieina i le gaioiga, o le kulūkose tumau na faʻapena latalata ile masani. I le taimi muamua, e popole popolega, o nisi taimi o le manava. Ona alu ese uma lea.

E faaitiitia ai le suka, ma o le tuufaatasiga ma le ava malosi na mafua ai le tiga o le ulu. Na ou manatuaina mo le lumanaʻi, ina ia le toe faia lenei mea.

E faʻapefea ona fai?

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina na o oe pe tuʻufaʻatasia foi ma isi vailaʻau. Faʻataʻitaʻiina e fomaʻi i inisals injections pe afai e le mafai ona ausia le toto maualuga o le suka i tagata mamaʻi i le maʻisuka malosi.

  • O le fua amata amata mai le 500 i le 800 mg lua poʻo le tolu taimi i le aso. O pusa e faia faʻafofoga i le taimi o le pulega poʻo le maeʻa o taumafataga. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo tagata matutua ma tamaiti mai le 10 tausaga. O vaiaso uma e lua, e faia ai se fesuiaiga o fualaau pe'ā uma ona iloiloina le faʻaogaina o le maualuga o le suka.
  • O se siʻosiʻomaga lelei i le faʻamasinoga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻafitauli ma le le manaʻomia o aʻafiaga o le maʻi. O le fua faatatau o aso taitasi e ese mai le 1,500-2,000 mg. O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻatolu ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.
  • O le maualuga maualuga o le tumau e saogalemu 3 g i le aso mo 3 inumaga. O maʻi o loʻo faʻamatalaina maualuga maualuga o fualaau faʻatau fua Glucofage 1000 pusa. Pe a suia i le tagofia o vailaau tatau i fualaau o isi vaega, togafitiga e amata i atumaga o loʻo faʻamatalaina i luga.
  • I le tulaga o le faʻaaogaina o Glucofage i le inisalini, e fautuaina e fomaʻi le 500-850 mg o le fualaau faalua pe faalua i le aso i gasegase. O le fua o le hormone ua faʻamatalaina e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le ogaoga o le maʻi ma uiga o le tino.

Ona o le tulaga maualuga o le alualu i luma o le acidosis lactic, o le fualaau faasaina e le faʻaaogaina i tagata mamaʻi e iai faʻamaʻi ogaoga ogaoga. Ua fautuaina e fomaʻi se vailaau mo le faaletonu o le tino.

Mo tagata matutua gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le fua o le fualaau faasaina ua filifilia taitoatasi.

Faailoga ma le faʻailoga

O le faʻaaogaina o le glucophage e faʻatapulaʻaina i aʻafiaga o le falemaʻi lea e maua e le vailaʻau i le tino o le maʻi. Metformin e afaina ai le gaʻo ma le lipid metabolism. Faʻataʻitaʻi e fomaʻi faʻamatalaga nei mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • Tusa 2 le maʻisuka, e le mafai ona faʻamaonia faʻatasi ma le fesoasoani o mea tau soifua maloloina ma gaoioiga faaletino, lea eo mai ma le oona. O vailaʻau faʻapitoa foi e faʻamaonia mo tagata mamaʻi e mamafa le mamafa.
  • Puipuia o le maʻisuka. O se ituaiga muamua o le faamai e le masani ona avea ma se fomaʻi atoatoa e tetee atu i le talaaga o le faaaogaina o le kalapu. O nisi fomaʻi e talitonu o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e le saʻo.

O le vailaʻau ua avea o le autu i le monotherapy o ituaiga o le maʻisuka. O se togafitiga faʻalauiloa e manaʻomia ai se tuufaatasiga o le glucophage ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

O le faʻaaoga lelei o fualaau e faʻamautuina ai le tulaga o le maʻi ma puipuia ai le alualu i luma o faʻafitauli. E le mafai ona e inuina le vailaau i tulaga nei:

  • Faʻasalaga taʻitoʻatasi i metformin poʻo isi vaega ole vailaʻau.
  • Ketoacidosis, o se aiaiga o le precoma poʻo le coma.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Tulaga o le taufaamatau, faʻamaʻi pipisi faʻaleagaina, faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina ai le malosi.
  • Gaoioiga tetele e manaʻomia ai le tofiaina o le inisalini togafitiga.
  • O le faateleina i le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto o le siako lactic.
  • Felafolafoaiga, lactation.

E manaʻomia lou togafitia saʻo, e manaʻomia lou faʻatalanoa i se fomaʻi aʻo leʻi tago i le fualaau.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o vailaʻau e fesoʻotaʻi ma se lamatiaga o ni uiga le lelei. Afai e te inuina le vailaau e tusa ai ma tulafono ma mulimuli i faatonuga, ona faʻaitiitia lea o le aʻafiaga o aʻafiaga e le manaʻomia.

Faʻafomaʻi e fomaʻi aʻafiaga o loʻo i lalo e tupu pe a faʻaaoga Glucofage:

  • Lactic acidosis ma le faaitiitia i le fua o le absorption o vitamin B12. Tagata faʻamaʻi ma measina megaloblastia faʻaaogaina lenei fualaau faasaina ma le faʻaeteete.
  • Sui i le tofo.
  • Dyspeptic disorders: naʻo, vomiting, manava manava, flatulence. O nei soliga o le gastrointestinal function tract e tupu ma pasi faʻafuaseʻi e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau e taofi ai.
  • Mumu o le paʻu, o foliga mai o se vevela.
  • Lē vaivai, maʻi tiga.

O nei aʻafiaga e tutupu e fuafua i le tausisia o faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o uiga patino o le tino ma le mamafa o le maʻi. Ina ia faʻaitiitia le faʻaogaina o le gastrointestinal, e fautuaina e fomaʻi mea taumafa.

Fegalegaleaiga

O le glucopifa o se vailaʻau vailaʻau faʻamalositino lea e fegalegaleai ma isi vailaʻau ma vailaau e ulufale i le tino. Fomaʻi iloa e fomaʻi:

  • faasaina
  • e le fautuaina
  • pulea lelei.

E le mafai ona faʻafefiloi metformin faʻatasi ma iodine e aofia ai soʻotaga vaʻaia. O le mafuaʻaga o le aʻafiaga o le faʻaopoopoga o le maualuga o le lactic acid i le ogaumu ma le alualu i luma o lactic acidosis. Mo suʻega X-ray e faʻaaoga ai le eseesega, ua faalēaogāina le glucopifa i le lua aso ao lei oʻo i le siama.

E le fautuaina e fomai le tuufaatasia o lenei vailaau i le ava malosi. Ethanol faʻalavelaveina le gaioiga o le ate, lea e faʻaitiitia ai le gafatia o le okeni e gaosia ai toxins. O loʻo lamatia le lamatiaga o le acidosis lactic.

Ma le faʻaeteete, o le glucophage o loʻo faʻamatalaina i auala nei:

  • Danazole Ole fefaʻasoaʻiga o vailaʻau e mafua ai le faateleina o le toto suka ma le tele o aʻafiaga o le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.
  • Chlorpromazine. E le gata i le faʻaaogaina o mea maualuga (100 mg) o lenei vailaʻau, o le faʻaitiitia o le lelei o le metformin ma le atinaʻeina o le hyperglycemia e tupu.
  • Glucocorticosteroids. Faateleina le maualuga o le suka i le toto. E i ai le faaitiitia o le aoga o le faʻaaogaina o le glucophage.
  • Fualaau faasaina. A faʻaogaina faʻatasi ma le metformin, latou te faateleina le aʻafiaga o le lactic acidosis.

E le o vaʻaia e fomaʻi le faʻaaogaina o nei vailaʻau faʻamaʻi i le Glucofage. O tagata maʻi e manaʻomia le mataʻituina ma le faʻaeteete o le glycemia ma, pe'ā tatau ai, faʻaleleia o le metformin.

Sauniuniga saogalemu

O fomaʻi e taulai atu i le faʻaeteete faʻaaogaina o le glucophage i totonu o fagu. O faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasolosolo faʻamaʻi faʻasolosolo faʻatasi ma le faʻasolosolo o le maualuga o le kulūkose, lea e oʻo atu ai i le hypoglycemia i le leai o se fesuiaiga o fualaau o fualaau.

O se tuusaunoaga o le angiotensin-liliu mai o le inhibitors o le enzyme (tagata inhibitors ACE). Afai e te faʻaaogaina le glucophage ma le hormone o le pancreas poʻo isi suka o le suka, o le a faʻapupulaina le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le sili atu o le metformin e le mafua ai ona paʻu tele i le maualuga o le suka i totonu o le toto. I le taimi o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai e saienitisi o le lamatiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le alualu i luma o le alotosicosis.

Ina ia faʻafeteia taunuuga o se faʻalavelave maualuga, o le tagata maʻi e faʻamaʻi i le falemaʻi ma o togafitiga faʻapitoa e faia e faʻamamaina ai le toto o le lactic acid. O fomaʻi e taʻua le leo o le auala e filifili ai i se tulaga ogaoga o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga