Dr. Myasnikov e uiga i Metformin: vitio

O fualaau mo le leiloa o le mamafa na le maua ai se faʻanoanoa i le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa! I ni nai tausaga talu ai, o se tasi oi latou - Rimonobantu (Acomplia, Zimulti) - na taʻuina atu i ai le lumanaʻi manuia e sili atu le manuia o Viagra! Ma o le mamafa e faʻaitiitia lelei, ma le suka, ma le cholesterol. Ioe, o le manao e ulaula e afaina!

Ae i le tausaga talu mai le amataga o le faʻatau, na faʻateʻaina ai vailaʻau ona o le mea moni e mafua ai le atuatuvale ma oʻo ai lava i tagata e pule i le ola! Faʻasalaina ma faʻasaina i Amerika ma Europa. Sa ou "kiliki" i luga o le Initaneti - o le a sou manatu? Faʻatau! O le a? Ou te le iloa, ae o le igoa e tutusa lava!

O le isi mea e tasi e masani ona lauiloa mo le gau o le mamafa, i Europa atoa ma Amerika, o Meridia (Sibutramine). Sa aoga, ae mafua ai le faateleina o le le fiafia, le mautonu.

I se tasi aso, na sau ai le tane o le tagata gasegase o le sa tago i lenei fualaau faasaina ma fesili mai ma le loimata: "Fomai, faalēaogāina lenei vailaau, ua leai se ola i totonu o le fale, o le ipu e lele i le ea!" Ae o le ita e le leaga tele. Na foliga mai o Meridia e faʻavevesi le faʻanofo, o le fatu ma le sasa. Na faʻateʻaina le vailaʻau, faoa.

Ae o se tasi o tagata matutua-taimi o fualaau oona - Xenical (orlistat) o loo i ai pea i le taaloga, ma o loo tumau pea ona avea ma fualaau muamua. E le gata i le faʻaitiitia o le mamafa, ae faʻaleleia foi le faʻaalia o le metabolism o le cholesterol, ei ai sona aafiaga aoga i le toto maualuga, ma faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo. Tasi "ae": naʻo galue pe a faaosoina le manava. E malamalama lelei - afai e muta le gaʻo, ona latou o ese ai lea ma ni vai susu. E le mafai e tagata uma ona tu i lenei itu itu.

O lenei vailaʻau o se faʻamaumauga faʻamaumauga mo le umi o le faʻaauauina o le faaaogaina - e oʻo atu i le fa tausaga. Ae ui i lea, o le tele o tagata gasegase e mumusu e ave - o le mamafa i lo latou malamalamaaga e le faʻaitiitia, ma o aʻafiaga itu, e ui lava e le o se mea matautia, o loʻo faʻavaivai.

Nausea - O le a le Mea e Manaomia?

O aso nei, o vailaau faʻasaina, faʻamalosia o le tino, fatufatuga o le tino, ma nisi o fualaau faasaina ua oʻo mai i le pito i luma o fualaau oona mo le mamafa o le mamafa.

Toeitiiti lava o fualaau uma mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 ei ai aʻafiaga e pei o le mamafa o le gaioiga ma / poʻo le taofi o le tino. Faʻaopoopo i le Metformin (Glucophage, Siafor). Metformin e masani lava o se vailaʻau sili ona manaia. Faaitiitia le tetee (tetee) o meaola i le inisalini. I le taimi lava e tasi, ua aofia ai i totonu o le lisi o fualaau oona ua faʻaaoga mo le chemoprevention o le kanesa, faʻaitiitia ai le lamatiaga o fatu fatuga ma stroke i le maʻisuka, ma faʻaleleia ai le ovulation. Ma o lona faʻatagaina e tuʻuina mai ma le paʻu o le mamafa. O aʻafiaga - faʻalavelave, beltle, mamafa. E masani ona pasia pe a uma 2-3 vaiaso o le faʻaoga. E tele atu faʻafitauli faʻalavelave e tupu i tagata e maua i gaʻo mamaʻi. O le mea lea, e mafai ona e amata ave Metformin e pei ona faatonuina e lau fomaʻi.

O le isi vailaau faʻamaʻi-maʻisuka, na o le injections, "Victoza" (Liraglutid - o le inhibitor e pei o le GLP) - e mafai foi ona faʻaaoga lelei mo nisi o le paʻu o le mamafa. O le itu pito sili ona aʻafiaga o se gasegase ogaoga, atonu o le mea e te manaʻomia e aveesea ai le mamafa.

O le antidepressant Zyban e maua i Rusia. Faʻailoaina aloaia mo i latou e manaʻo e taofi le ulaula ae le maua le mamafa. Ae peitai, o lenei vailaʻau e mafai foi ona fesoasoani ia i latou e le ulaula. Aemaise lava i le faʻatasi ma isi vailaʻau na faʻaaoga mo le faʻamoemoe e tasi, mo se faʻataʻitaʻiga ma Metformin poʻo Naltrexone.

LISI LENEI

O le isi vaega o fualaau faasaina o le faailoga alofa lea. O Meridia sa auai i lenei vaega. O isi - "Diethylpropion", "Modex" (benzfetamine), "Suprenza" (phentermine) ma isi. I le tino - mea e faʻamalosi ai. O i latou uma e mafai ona faatagaina mo na o sina taimi puupuu (e le sili atu ma le tolu masina) faʻaaoga ona o le tele o itu itu. Masalo o le fatu o le fatu, faʻavaveina le faʻaleagaina, faateleina le toto maualuga.

Ua fautuaina e le au suʻesuʻe e faʻafeiloaʻi ma le alofa tele, ae ui i lea, i totonu o Amerika, mo se faʻataʻitaʻiga, o Suprenza o le masani lea o vailaau faʻasaina mo le mamafa o le mamafa.

E toetoe lava o Saina uma "fualaʻau" ma fualaau oona ma le teas e aofia ai le ephedrine faaosofia. Ephedra ma le alkaloid o ephedra "Ma Huang" ua faasaina mo le faaaogaina i Amerika ma Europa ona o le tele o itu taua matautia. Tusi ni faaiuga.

I le faʻaitiitia o le mamafa, o fualaau faʻatele e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o maʻi faʻaleagaina e faʻaaogaina foi. "Topamax" (topiramate), "Zonegran" (zonisamide). Latou te faʻaalia le paʻu o le mamafa o le tusa ma le 3.7 kilokalama. O aʻafiaga o le "Zonegran" i le ogatotonu o le tino e faʻaitiitia ai faʻamoemoega mo lona faʻaaogaina i le oona e leai se mea.

Ia, o le a le taotoga, o le a lona nofoaga i le togafitiga o le gaʻo? O se auala tutusa ma le faʻamatalaga o togafitiga o fualaau oona o se gasegase matuia pe o sina mamafa maualalo, ae o le i ai o faʻamaʻi pipisi.

E tolu ituaiga o gaioiga talafeagai:

1. Lapoʻa i le manava. Faʻavaeina e aunoa ma se faʻaoga tele e ala i le laparotomy. Faʻamataʻu le ulufale atu i le manava, ma meaʻai e mafai ona oʻo mai i ni vaega laiti. A maeʻa le taotoga, e mafai ona tosoina le fusi poʻo le sui foi, faʻasaʻo le tafe o meaʻai. O le gau o le mamafa i le lua tausaga e sosoo ai e oʻo atu i le 50%, pe'ā mulimulitaʻia tulafono e faʻataʻitaʻiina e le fomaʻi. (I se mea maualalo, aua e te aveina ni meaʻai maualuga-kalori, lelei, mo se faataitaiga, ice cream!)

2. "Talosaga", "pasese" o le manava. O se manava laitiiti lava e faʻapipiʻiina ma o le tootoo laiti e faʻapipiʻi i ai. O le igoa aloaʻia o le "gasegase faʻasolosolo taotoga." Mea taumafa e mafai ona ulu i totonu o le tino o le manava i ni vaega laiti, ma e oʻo lava i le vaega muamua o le tootoo laitiiti, lea e masani ona masani ai. O le taotoga e mafai ona faia e aunoa ma se faʻaoga tele, e le larototomy. O le mamafa o le paʻu pe a uma le taotoga i le tausaga muamua e mafai ona 75%!

3. O le lima taua, scientifically: "gastroplasty sleeve." Afai o le gasologa o le taotoga o le manava o le manava "oti" i le isi itu, ona i ai lea i lenei fomaʻi - i le. O le taotoga e aofia ai le vavalalata umi o le tino ma le pito i lalo o le manava i se auala e faia ai se "lima" umi ma le manifinifi, ma lona laumua i totonu o le 1 cm, mai le laʻititi pito i lalo o le manava. O le gau o le mamafa i le lua tausaga muamua o le 60-65%.

O ituaiga taotoga taitasi e iai ona lava faafitauli. O lenei gasegase, ma le pipisi, ma le taofiofia poo le "galo" o le inumaga. O nisi taimi o le manaʻomia mo taotoga faaopoopo.

O le taotoga (e pei ona taʻua ai) o se vailaʻau fou ma faʻalavelave faʻapitoa ma e tatau ona faia e fomaʻi faapitoa ma toleniina faapitoa.

LIPOXATION

O i matou uma o tagata le onosai! Meaʻai - umi ma le manaia, ma fai mai ia oe lava ia: o le maualuga e vave paʻu ifo i le 10%! O le taotoga o se autu, ae naʻo le manava e matataʻu e vavaeina! E mafai ona suʻe lenei gaʻo gaʻo? Faia liposuction?

E mafai, naʻo iinei o loʻo i ai faʻamatalaga taua: o ai ma pe aisea. Afai o se tagata e iai le lautele o le meaʻai e aveeseina e le liposuction, 10 lita o le gaʻo e lamatia ma faʻaleagaina.

E le afaina ona o le leiloa o le gaʻo e le maua ai se suiga tumau i le paleni o hormones, peptides ma meaola faʻasolosolo, pe a tupu, mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o taotoga maʻaleʻale.

O lona uiga, e le pine ae toe foʻi mai mea uma ile sikuea tasi. Ma e oʻo lava i le taimi lava e maeʻa ai, e leai se faʻaitiitia o aʻafiaga o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular. Ma o le aveeseina o sea tele o gaʻo i le taimi e tasi e mafai ona oti.

Ou te iloa le mea o loʻo ou fai atu ai: a oʻo i loʻu potu faigaluega i Niu Ioka, na filifili ai fomaʻi tipitipi (ma le interns) e maua se tupe faaopoopo. Sa latou ave tupe mai se tagata, aumai o ia i le potu taotoga ma fufuluina le silia ma le 10 lita o le gaʻo, talu ai o se mea faigofie!

Aua le amanaia, oe ua leiloloa, latou te fufuluina fafo e le gata gaʻo - ei ai foi eletise, ma hormones, ma le tele, tele mea, o le le mafai ona tumau le tino! Ma na tupu, na maliu le tagata maʻi. Sa i ai se mea matautia tele, ma o tagata tipitipi na o atu i le falepuipui.

Liposuction o se elemene o le taotoga palasitino. Mo i latou e ono le mamafa, ae i luga o sipuni o ni mea leaga o le gaʻo, po o le paʻu lava, ma i luga o le paʻu o le gaʻo gaʻo. O lona uiga, o le liposuction e le o se faiga e faʻaitiitia ai le mamafa, ae ia faʻamaonia ai le leaga o mea leaga.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina Metformin

Metformin ua fautuaina mo le faʻaaogaina ma se taumafa maualalo-kalori.

I le faaopoopo atu i faʻamaʻi uma o loʻo faʻamatalaina i luga, ei ai isi tulaga e fautuaina ai le faʻaaogaina o lenei vailaʻau.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau mo togafitiga na o ia lava, e fautuaina e asiasi atu i le fomaʻi ma maua fautuaga ma fautuaga e uiga i togafitiga ma Metformin.

O le faʻaogaina o le Metformin o le a faʻamaonia pe afai o le tagata maʻi o loʻo i ai solitulafono nei:

  1. Faʻaleagaina le ate i le ate.
  2. Metabolic syndrome.
  3. Polycystic.

Ae mo le faʻasaʻoina, o le tele lenei e faʻalagolago i uiga patino o le tino o se tagata maʻi faapitoa. Faʻapea o loʻo i ai ni mataupu, pe a maeʻa le faʻaaogaina o vailaʻau, e amata ona faʻalavelave le tagata maʻi i le paleni-faavae ile tino. O le mea lea, o fomaʻi e faʻaaogaina nei laupepa ma le faʻaeteete pe afai o loʻo i ai se mea e leai se aoga.

E fautuaina foi e faʻavasega le maualuga o le creatinine aʻo leʻi amataina togafitiga. Faʻailoa pe afai e maualuga atu i luga o le 130 mmol-l i tane ma sili atu i le 150 mmol-l i tamaitai.

O le mea moni, o manatu o fomaʻi uma ua faʻaititia i le mea moni o loʻo faʻasolo lelei le maʻisuka o Metformin, ma puipuia ai le tino mai le tele o aʻafiaga o lenei maʻi.

Ae peitai, o Dr Myasnikov ma isi tagata atamamai o le lalolagi ua talitonu e le tatau ona faʻamatalaina i na tagata gasegase o loʻo i ai faafitauli i le ava malosi, e taua, oi latou e mafatia i le faʻaaogaina o le ate e faʻaaogaina tele.

Fautuaga autu a Dr. Myasnikov

I le tautala faapitoa e uiga i le metotia a Dr. Myasnikov, na ia fautuaina ai le faʻaaogaina o nei tupe i isi fualaau.

O fualaau ia e fesootai ma sulfonylureas. Sei tatou fai atu e mafai ona avea Maninil poʻo Gliburide. Faʻatasi, o nei vailaau faʻamalosi e fesoasoani e faʻaleleia le gaioiga o le manava o le insulin i totonu o le tino. E moni, ei ai nisi le lelei i lenei ituaiga togafitiga. O le mea muamua lava e manatu o le lua o nei vailaʻau e lua e mafai ona vave faʻaitiitia ai le kulūkose, ma o le taunuuga e ono le iloa ai e le tagata maʻi. O le mafuaʻaga lea, ao leʻi amataina togafitiga faʻatasi ma lua vailaʻau, e tatau ona e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le tino o le maʻi ma ia iloa po o le a le fualaau o vailaau e sili ona lelei mo ia.

O le isi vaega o fualaau oona e aoga tele i le faʻafefiloi ma metformin o Prandin ma Starlix. E i ai foi se aafiaga tutusa ma fualaau faasaina muamua, ae na o le i ai o se aafiaga i le tino i se auala e ese le eseese. E pei ona i ai i le mataupu talu ai, o iinei e mafai foi ona e matauina se laʻititi laʻititi o le mamafa ma se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto.

E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo o le Metformin 850 ua le lelei ona aveesea mai le tino o le tagata, o lea e sili ai le le faʻaaogaina mo tagata o loʻo i ai fatuga fatuga.

Faʻatonu le Code

O le a otometi le amataina (pe afai e mafai ona mafai), pe afai oi totonu o le visibility field i luga o le itulau

O le tele o le tagata taalo o le a otometi lava ona fetuunai i le tele o le poloka i luga o le itulau. Tausaga Faʻapitoa - 16 × 9

O le tagata taalo o le a ia faia le vitio i le lisi pe a maeʻa le vitio ua filifilia

Metformin o se vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto suka. E pei lava o isi vailaʻau, e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete lou tulaga o le soifua maloloina - aemaise lava, galuega tau fatuga. E mafai ona tuʻufaʻatasia le faʻaaogaina o le metformin ma le inuina o le ava malosi, ma pe faʻapefea ona aloese mai aʻafiaga i le gastrointestinal tract? Tali - mai tagata atamamai i le isi mataupu o le ulutala "E uiga i vailaau".

O le a se mea e mafai ona tuʻuina atu i Metformin?

I le faaopoopo atu i vailaʻau uma ua faʻamatalaina i luga, o loʻo i ai isi fualaau oona o loʻo fautuaina e Dr. Myasnikov e ave ma metformn. O lenei lisi e tatau ona aofia ai Vaaleleia, gaosiga o fale ma Aktos. E moni, pe a ave nei vailaau, e tatau ona e manatuaina o loʻo i ai se tulaga sili ona maualuga o aʻafiaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, talu ai nei lava, na fautuaina ai e fomaʻi o latou gasegase e faʻaaoga le inisalini, ae o le tele o suʻesuʻega ua faʻaalia ai ei ai sona aafiaga leaga i le ate. E le gata i Europa, ae o Avandia ma Aktos na faʻasaina. O fomaʻi mai atunuu eseese o Europa e finau finau e faapea o le leaga le aoga o nei vailaau e sili atu le matautia nai lo le lelei o le taunuuga mai le latou faʻaaogaina.

E ui lava o loʻo galulue pea Amerika i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamatalaina i luga. E tatau ona maitauina le isi mea moni e faapea o tagata Amerika na latou le taliaina Metformin mo le tele o tausaga, e ui lava sa masani ona faʻaaogaina i isi atunuu uma. A maeʻa le tele o suʻesuʻega, ua faʻamaonia lona aoga, ma o le ono tulaʻi mai o faʻafitauli e faʻaititia.

I le tautala faapitoa e uiga ia Aktos po o Avandia, e tatau ona manatua e latou te taʻitaʻia le tele o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular, ma mafai foi ona mafua ai le atinaʻeina o se paʻu pipisi. O le mea lea, i lo matou atunuu, o fomai e le o faanatinati e faatonuina nei vailaau io latou maʻi.

O polokalame eseese e pueina, lea e talanoaina ai le aoga o se vailaʻau faapitoa. I le tasi o nei fana, na faʻamaonia ai e Dr. Myasnikov mea matautia o nei vailaʻau.

Lapataiga a Dr. Myasnikov i le faʻaaogaina o Metformin

E le faigata ona maua vitio i luga o le Initaneti lea e talanoa ai le fomaʻi ua taua i luga i le auala e faʻaleleia lelei ai lou soifua manuia ma le fesoasoani o vailaau filifilia saʻo.

Afai tatou te talanoa e uiga i le mea e sili ona taua e fautuaina mai e Dr. Myasnikov, e taua tele le maitauina e mautinoa o le saʻo saʻo o le faʻaititia o le suka e maua ai le suka e mafai ona foia ai le gata o le maʻisuka, ae ia feagai foi ma le tele o gasegase.

Afai tatou te talanoa e uiga i na gasegase o loʻo gaosia le suka i le maea ai o taumafataga taitasi, ona sili atu lea ona latou faʻaaogaina vailaau pei o Glucobay poʻo Glucofage. E matua afaina ai nisi o enzymes i le tino digestive system, ma faʻaolaina ai le faagasologa o le liua o polysaccharides i le pepa o loʻo manaʻomia. E moni, ei ai nisi o aʻafiaga, e pei o le afaina ogaoga poʻo le manava e mafai ona matauina.

O loʻo i ai se isi piliki, lea e fautuaina atu ia i latou uma o loʻo i ai faʻafitauli faapena. E moni, i lenei tulaga, o le poloka o mea e tupu i le maualuga o le pancreas. O le Xenical lea, e faaopoopo atu i ai, e puipuia ai le vave tele o le gaʻo o le gaʻo, o lea e maua ai e le tagata maʻi le avanoa e leiloa ai le mamafa ma faʻamaonia ai le cholesterol toto. Ae i lenei tulaga, e tatau foi ona e iloa e uiga i aʻafiaga o aʻafiaga, o:

  • manava o le manava
  • afaina o le gasegase
  • vili
  • taʻavale

O le mea lea, o togafitiga e sili ona lelei ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le taimi nei, o isi fualaau oona ua foliga mai ei ai se aafiaga i luga o le paʻu i se auala agamalu ma maua ai sina vaega o aʻafiaga i itu.

O tamaitai e 40 tausaga e masani ona fiafia i le fesili i le auala e foia ai le maualuga o le suka poo lona oso faafuasei ma i le taimi lava e tasi e faatulaga ai lo latou mamafa. I lenei tulaga, e fautuaina e le fomai se fualaau faasaina e pei o le Baeta.

I le vitio i lenei tusiga, o Dr. Myasnikov e talanoa e uiga ia Metformin.

Metformin - faʻamanuiaga, faatonuga mo le faʻaaogaina

O le a latou talanoa e uiga i le metformin, o se tasi lenei o fualaau autu mo le maʻisuka.O loʻo faʻamatalaina mo le faʻasolosolo maʻi, maʻisuka. Ma na faamaonia ai o le fualaau faasaina e faaitiitia ai le lamatia o le oncology ma o se fualaau faasaina mo le umi.

O le asō o le a latou fesoasoani ia te oe e iloa pe e te manaʻomia le suʻe metformin. E na o le pau lenei o vailaau, o le lamatiaga o le fatu e oso mai ai. Metformin fesoasoani laitiiti e leiloa le mamafa. I le amataga o le 1920, o nei pusa umi na faia.

Metformin eseese igoa tau fefaʻatauaʻiga. O lenei vailaau e le talanoaina mo le faamoemoe o le faasalalauga. O Dr. Myasnikov e manao e talanoa e uiga i se vailaau faafomai mafai ona aumaia le tele o tagata manuia sili mo le tino ma faʻaleleia le lelei o le olaga ma le faʻamoemoe o le olaga.

E masani ona faʻatulagaina le metformin mo tagata e maua i le maʻisuka. Ae e tatau lava ona i ai i le taimi lena pe a iai vailaau. Metformin ua faʻamaonia e fesoasoani i le le maua o le tamaititi. Metformin e taofia ai le teteʻeina o le tino i le inisalini. O le faavae o le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le tele o fatu ma le kanesa o le kanesa, o le mea matautia o le le mautonu o sela i le inisalini.

O loʻo taʻoto ai le kanesa o le susu, malulu o le kanesa. Ogatotonu tutotonu foi e mafua ona o le le lava o le lagona o sela i le inisalini. O le faateleina o le cholesterol, sugar sugar, o le meaʻai e vave ona oʻo atu ai i afaina ma fatuga fatu.

Metformin na faamaonia o se fualaau lelei. O le fualaau faasaina ua faatonuina i le aso nei mo se siama o le maʻisuka ituaiga 2. Sa masani ona latou fai mai e tatau ona e alu ma mulimuli i se meaai, ae o le metformin e tatau ona vave ave tutusa. E le faʻaitiitia ai foi le suka, ae fesoasoani e puipuia le tele o aʻafiaga o le maʻisuka.

Metformin e le mafua ai le maua o le mamafa, e pei o isi fualaau. O nisi tagata maloloina e faʻaaoga le metformin mo le paʻu o le mamafa, e ui lava o le suka e masani lava. E masani lava metformin fesoasoani e leiloa le 3 kilokalama. Ole vailaʻau e le afaina, ae e le tatau i tagata uma ona ave, ae ui i lea, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Metformin e faʻaolaina le siaki. O fafine e maʻitaga ao latou tago i lenei vailaʻau.

Faatasi ai ma polycystic ovaries, ua ave foi le metformin. O le faʻamaʻi o le Polycyse e oʻo atu ai i le leai o se mafaufau, lauulu mata. Ma o le faavae o le le mautonu o le cell i le insulin, e pei ona faamaonia. O nisi fomaʻi e le iloa e tatau ona faʻamaonia lenei vailaau i tagata e maua i le maʻisuka. Ma afai e te le tuʻuina atu, ona oʻo ai lea o le faanoanoa.

O le mea moni o le suka lava ia e le afaina, pe afai e tele lona maualuga, ona i ai lea o le tagata i se pa. Ae o le suka, e oʻo lava i sina siʻitaga laʻititi, ei ai aʻafiaga leaga, e mafua ai ona oti tagata. Faaumatia glucose vaʻa.

E i ai le faaleagaina o vaʻa o mata, faiʻai, fatu, vae, fatugaʻo. Faʻasoʻotoga faʻafuaseʻi. Metformin fatu osofaʻi ma faʻamaʻi i le maʻisuka faʻaitiitia. E le faʻaitiitia tele le suka, atonu e tatau ona ave isi vailaʻau, ae o le metformin o le a faʻaitiitia ai tulaga lamatia.

Metformin e mafai ona valavala valavala, aua e tele igoa o pisinisi. Fesili atu po o le a se mea ua uma ona e faia. Metformin o loʻo faʻaaogaina i togafitiga o le kanesa o le susu, maʻi o le pancreatic. I le faʻaopoopoga, e faʻatonuina le faʻaitiitia o le faagasologa o le soifua matua.

Mo le puipuia mai o le kanesa, aspirin, metformin, inxifen, antiestrogen fualaau faasaina, lea e faaitiitia ai le lamatia o le kanesa o le susu, fesoasoani. Metformin faʻamaonia faʻaitiitia le lamatiaga o le oncology i tagata gasegase ma le maʻisuka ma le maʻi gasegase. O le maualuga o le inisalini i totonu o le toto e taʻitaʻia ai le faateleina o masini, e aofia ai le kanesa.

O tagata faʻamalosi e tui inisalini e fausia ai maso. Inisalini e fausiaina ni meaola e aofia ai mea leaga. Ae e tatau ona e malamalama o lenei vailaʻau, o loʻo iai ona aʻafiaga.

Muamua, e mafai ona lagona le maʻi, o le ai ai le oona i le gutu, o le ai ai se faaletonu o le nofoa ma togafitiga o fatugaʻo, atonu o le alose acidosis, o le faʻalavelave e afaina, ae e seasea. E tatau ona i ai fatuga maloloina. E tatau ona i ai se filiga talafeagai lelei.

E te le manaʻomia le suʻe metformin ao leʻi faia le taotoga, e tatau ona e taofia le ave e faia ai se suʻesuʻega ma se eseesega. Metformin faʻalavelaveina le faʻaaogaina o vitamini B12. E taua le iloa o le tulaga e mafai ona ogaoga i le leai o lenei vaitamini. O tagata matutua e le tofiaina o ia.

Matou te faʻamanatu atu ia te oe o le otootoga e na o sina faʻamatalaga puupuu o faʻamatalaga i luga o se autu na tuʻuina atu mai se polokalama patino, e mafai ona maimoaina le ata vitio atoa iinei. I le mataupu sili ona taua 1614 o Novema 14, 2016.

Tuua Lau Faamatalaga