Hyperglycemia: pe faapefea ona faʻaitiitia le toto toto, meaʻai, fautuaga aoga

O le faateleina o le suka (hyperglycemia) o se tulaga masani o soo se tasi e maua i le maʻisuka. E maua i le maʻisuka ituaiga uma o le maʻisuka (e pei o le ituaiga 1 - inisalini ma le ituaiga 2). O le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai le malosi tele mo le puleaina o suka, ma mulimuli i le tele o tulafono o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o faʻalavelave ogaoga.

Manatua o le maualuga masani o le kulukose e maualuga atu i le 5.5 mmol / L mo le toto capillary, e oo i le 6.1 mmol / L mo le vevela. E faia fua i le taeao i luga o se manava gaogao. Afai e taamilo le faailoga ile 6.1 mmol / l, ona i ai lea o mafuaaga e talanoa ai e uiga i le hyperglycemia.

Laʻu Meaʻai Laiti

O le tulafono autu o sea ituaiga o meaai o le faaitiitia (pe sili atu, o le tuusaʻo ese mai le taumafataga) o le "vave" gaʻo. E aofia ai:

  • suka (faʻatasi ai ma suti uma, paiga),
  • pateta
  • falaoamata (e aofia ai pasta),
  • mea inu suamalie, suamalie,
  • Sukalati

I lenei tulaga, e masani ona i ai meaʻai e ono faʻaitiitia ai le maualuga o le suka. I le hyperglycemia, e fautuaina e faʻaaoga:

  • nisi fualaau faisua (kapisi, kukama, zucini, isalaʻelu, pi, keleti, aniani, sisi),
  • aano o manufasi, iʻa, moa,
  • sea ​​sea
  • fuamoa
  • musika.

Manatua: e le mafai ona e faia se mea e aunoa ma se taumafa maualalo. O le faavae lenei mo le togafitia o le maʻisuka, e tusa lava po o le a lona ituaiga, ma le faatumauina o le maʻi masani. A maeʻa se taumafataga, taumafai e mulimuli i tulafono faigofie:

  • o le aofaiga atoa o suauu oloʻo faʻamalosia i aso taitasi e le tatau ona sili atu ma le 30 g. I le taimi lava e tasi, o le vaega ua faʻaalia e tatau ona vaevaeina i ni 'aiga se tolu. Ma o le a le faateleina le suka, ma o le a maua e avanoa o le peta pancreatic beta se avanoa e teu ai,
  • aua le soona fai. Faauma lau 'aiga i le taimi lava e te lagona ai muamua faailoga o le nofo filemu,
  • taumafai e aofia ai le tutusa o meaʻai gaʻo, proteins, gaʻo i taumafataga uma i aso uma,
  • fuafua mamao mo le vaiaso muamua ma mulimuli i ai.

Aoaoga faaletino

O gaioiga faʻatino faaletino e manuia ai tagata uma, ma i latou e mafatia i le hyperglycemia - aemaise lava. O se taunuuga o gaoioiga faaletino, o le maualuga o le suka o le toto e masani lava ona pa'ū.

O se seti o faʻatinoga e masani lava ona filifilia e se fomaʻi, ae o le savali o le mea e tatau ona i ai i le olaga o maʻisuka i aso uma. Ole a le gata i le aoga o le kulukose, ae o le a faamalosia foi maso ma faaleleia ai le soifua maloloina. Ae ui i lea, aua e te soona fai:

Aveina o fualaau.

O vailaʻau na faatonuina e lau fomaʻi o le a vave ona faʻaitiitia le toto o lou suka. E le mafai ona e faʻatau ni vailaʻau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se fomaʻi, aua ao lei faia se vailaʻau, e tatau ona e mafaufau i vaega uma o le falemaʻi.

E tatau ona ou fai atu o fualaau o le antidiabetic e aoga tele i le glycemia malu. Afai o maualuga le maualuga o le kulūkose, e faʻaaogaina inisiua insulin.

O fualaau uma e maualalo ai le kulukose e vaevaeina i vaega:

  • faaosofia le gaosia o le inisalini e le pancreas (Maninil, Diabeton MV, Novonorm, Amala),
  • faateleina le lagona o le inisalini (Glucophage, Siofor, Aktos, Avandya),
  • faʻaitiitia le faʻaaogāina o gaʻo i totonu o le inumaga (Glucobai).

O fualaau suamalie o le suālaʻau ua i ai le tele o faʻasolega:

  • fatuga, ate,
  • fatu fatu
  • tulaga faʻapitoa (fatu fatuga, maʻi faʻamaʻi, stroke),
  • maʻitaga
  • tasi le le faapalepale, ma isi.

O faailoga autu o le toto maualuga

Ae, o le hyperglycemia e sili ona lamatia ma isi faamaʻi o le tino, mo se faataitaiga, ma le maʻisuka. E le mafai ona misia faailoga o lenei maʻi.

Suafa malosi i le aso atoa, aemaise lava i le po, ma, e tusa ai, masani, pe afai e le o faifai pea, urination.

O le faapaleniina o meaola oona i totonu o le tino ua faʻalavelaveina: o le pasene autu o meaʻai e faʻamaligiina i le urine. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le cardiovascular system, faʻapea foi ma le gaogao i maso o vae, lima ma foliga.

O le maualuga o le suka o le toto e maua ai le faʻamaloloina o maʻi ma manuʻa i luga o le paʻu o le tagata, faapea foi ma le suamalie, lea e salalau atu i le paʻu ma le mucous membranes, e aofia ai ma le tino.

O se tagata e iai se faʻamaʻi e maua mai ai se lagona faifai pea o le fiaʻai, ma, e tusa ai ma lea mea, o lona tineia ma, o se taunuuga, se seti o pauna faaopoopo.

E le gata i lea, o tagata e maua i le maʻisuka e masani ona masani ai tagata masani:

● vaivaiga masani, vaivaiga i vae,

● ulu o le ulu, lagona o le mausali i le itulagi faaletino.

E toʻatele e faʻaaogaina i lenei tulaga ma taumafai e faʻaumatia le mea masani. O le faailoga aupito sili ona manino o le matua faateleina o le kulukose o le taimi lea e amata ona manogi le paʻu o le tagata e pei ona suluina i le acetone.

Faʻasalalau fomaʻi: e le tatau ona e aveʻesea oe lava i le faʻaitiitia o le maualuga o le kulukose, o lona pa'ū mataʻutia e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

Faatasi ai ma se faaitiitia o le toto toto (hypoglycemia), o nisi o faailoga e tutusa ma le hyperglycemia. E lagona foi e se tagata le leai o se malosi, vaivaiga, faitaaga, o lenei mea ua faaopoopoina ai le ita i ona lima ma ona vae.

E faapefea ona saʻo le fuaina o le maualuga o le suka o le toto

I vaitausaga eseese, e mafai ona suia le maualuga, e naʻo le fanau mai i le tolu tausaga.

E tatau foi ona e iloa pe a uma ona 'ai, suka, tasi auala pe o le isi, o le a le tumau le masani, ma o nisi taimi e sili atu.

O le mafuaaga lena, o iloiloga ua avea o se mea moni, sei vagana ua i ai se malologa e 9-itula i le va o taumafataga. Ma, mo nei faailoilo, o loʻo i ai foi se tulaga masani.

Faʻailoga e tuʻuina atu ai fuainumera maualuga atu nai lo le 7.8 mmol / lita o le toto, e iai i le fomaʻi le aiā tatau e suʻesuʻeina ai le maʻisuka. O tulaga masani uma e maualuga atu e faʻaalia ai le maʻisuka.

Talu ai e masani ona 'ai e tamaiti le laʻau suamalie, faʻasoa ni meaʻai mo i latou lava, e tatau ona mataʻituina lelei le taimi sauniuni mo le toto. I mataupu o masalosalo, e sili ona lelei le toe maua o suʻega.

O a meaai e maualalo ai le suka o le toto

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i le faateleina o le kulūkose i le tino o le maʻi. E afua ona o le le lava o le inisalini, ma o le iʻuga, o faʻafitauli o le gataifale o nisi mea. Ina ia faatumauina le setete i totonu o tapulaa masani, e mafai ona faʻaaogaina fualaau ma isi suʻega suʻega.

O fomaʻi i falemaʻi e tatau ona maualalo ai le toto maualuga. O le mea moni, afai o le faateleina e le o manino, e mafai e tagata uma ona ave le tulaga io latou lava lima, ma, muamua lava, o le a avea ma toe iloiloga o meaai i aso uma.

Muamua lava, o le a tatou mafaufau i oloa e tatau ona vavae ese mai le taumafataga, ma, pe a mavae ni nai vaiaso, o le auiliiliga o le a amata ona faʻaitiitia. E foliga mai e le faʻaaogaina e le aufaʻailoga oloa, ae i auala o la latou sauniuniga.

Tagata e maua i le maʻisuka e le faʻatagaina e 'ai:

● mea faʻapipiʻi faʻalelei,

● kukama piʻo ma tamato,

● oloa gaosi anapogi,

E sili ona lelei le kukaina o meaai i totonu o le vai i totonu o se fafie faʻatau. E mafai ona kuka i le ogaumu ma totonu o le ogaumu.

O vailaau aupito sili ona lelei o le natura lea, o le mea moni, o oloa uma e maua ai e mafai ona faʻaitiitia le toto suka. Muamua, o nei fualaau faisua sei vagana ole eggplant. E faʻasaina le laau i le maʻisuka ma tagata e maualuga maualuga le suka.

Fualaau faisua e sili ona aoga:

● ituaiga uma o kapisi.

O le 'ai o tamato e faʻatagaina mo tagata e maualuga le maualuga o le suka, ae na o le tino lava. O tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona 'ai tamato ma le faʻaeteete, ao latou gaosia le tele o kalama o le suka i le kilokalama. I le tulaga o le maʻisuka, o le faʻaaogaina o lenei fualaau faisua e mafai ona faatagaina mo na o se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua.

O le pepa pepa pepa e aofia ai le suka, o lona faʻaaogaina e faatagaina mo tagata ei ai tulaga maualuga, faʻapea foi ma le maʻisuka o le ituaiga lona lua. Ae o beets, e ui lava i le mea moni e aofia ai le kulukose, e mafai foi ona aveesea mai le tino. E le gata i lea, mo se taumafataga i aso uma e le fautuaina: kokolati ma pateta.

O meaai taumafa o le fualaʻau mo le masina o le a avea ma se auala sili ona mataalia: uʻu pe fufuluina fualaau faisua, fualaau faisua ma salati fou.

O a fua ma fua e talafeagai mo le maʻisuka

E le mafai ona e 'ai vine (aemaise lava le uliuli),' ai faʻamalo ma le lapataiga.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, cherries, cranberries, currants, raspberries, gooseberries, vine, ma cherries e aoga.

Faatasi ai ma fua, e le faigofie tele mea, ona o le natura ei ai fua e faateleina ai le maualuga o le suka ma faaitiitia. Latou te galulue o se tagata e faʻafefe: latou te aveesea toxins mai le tino. O se fualaau tatau lelei e mafai ona maualalo ifo ai le maualuga o le suka, ae o le cholesterol foi.

Mo tagata e maua i le maualuga o le kulukose o le toto, e le tatau ona sili atu i le 5 i le taeao a latou meaʻai. O le mafuaaga lena, e sili ona lelei ona 'aina mo le taeao ma le aoauli.

Aiseā e aoga ai le sami ma meaʻai o manufasi mo le maʻisuka

O fualaau 'aina o loʻo i ai le tele o mea aoga e mafai ona toe faʻafoʻi le tino, faʻatumu i vitamini ma minerale, ma tau ai foi le maualuga o le kulukose o le toto.

Ae o nei mea uma e tatau ona faia i sauniuniga talafeagai, e pei ona taʻua i luga. O le a aoga tele: seaweed, shrimp, iʻa e maualalo le gaʻo.

E le gata i lea, o fatu e le mafai ai ona ola maualuga le suka, ae e maualuga tele le kalori, o le mea lea ua 'ai ma le lapataiga. E le gata i lea, o meaʻai e maua i le fiva: cereals ma cereals, legumes (ua sili atu ona maloloina i pi).

E lelei lava le tausisia o le kulūkose i totonu o se faʻavae patino, o se pear (pepelo o le artichoke), lea e tatau ona faʻaofiina i totonu o le meaai nai lo pateta e iai le suka. E pei foi o le aʻa o le aʻa, lalanamon, e mafai ona faaopoopo i le lauti po o ipu eseese.

O meainu malolosi, lauti suamalie ma kofe e matua faasaina. O le mea pito sili ona aoga o le fualaau suamalie, ona mafai lea ona faʻaitiitia le suka i meaʻai inu.

O fualaau suamalie o le a maualuga i le suka. E le aoga tele le lanu meamata, laʻau ma le paʻepaʻe papaʻe, lea, ioe, e tatau ona onā e aunoa ma le faaopoopoina o laʻau suamalie. Ma, e moni, e tatau ona e inu tele vai i le aso.

O le "sili" manumalo o le kulukose e taua o le vitamini C, faapea foi: B ", vitamini C, Co, Mn, Ca, P, Fe, I, pectin, flavonoids, malic acid. Afai e te mulimuli i se meaʻai faapitoa, o le ai ai mea e le gata e maua ai le suka, ae faʻapea foʻi ma vitamini, lea e fautuaina e toe faʻatumu. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻafesoʻotaʻi o le fale talavai. Muamua o le paleni o le potassium ma le magnesium i le tino. Ona oo mai ai lea o le vitamini o vaega B, faapea foi A, C ma E.

Aʻo leʻi faʻatau mai vitamini, faamasani oe lava i le tuufaatasiga a le gaosi oloa. O le toatele oi latou e faaopoopo i ai meaʻai eseese, glucose ma isi mea leaga.

E sui fesoasoani le sugar

E faapefea ona aoga le suka? O lenei fesili e tumau pea mo le tele o tausaga. E vaevaeina vaega e lua: natura ma vailaʻau.

O se mea e sui ai sasau, e pei ona mafai ona vaaia i le igoa lava ia, ua faia i se auala e faʻaaoga ai mea tutusa. O mea faʻapitoa o lenei ituaiga e leaga, ma i le ala, e mafua ai le lagona faifaipea o le fiaaai. E mafua ona o le tino e faigata ona faaseseina.

O se vailaau faʻapitoa e ofoina atu ai i le tino se suamalie, ae, o le mea moni, e le o faia, ao le manava ua "ita." O le mea lea o le lagona fiaai. E sili atu lenei meafaigaluega e le faʻaaogaina.

O mea suamalie faalenatura ei ai foi a latou toso: i le tele o kalori. O lenei tulaga o mataupu e le afaina ai nai lo le suka.

O le filifiliga silisili o le tuʻuina atu lea o sui ma taumafai e aʻoaʻo pe faʻapefea ona inu meainu e leai ni suka, lea e mafai tele. Ma o le mea totoe o le a faʻaitiitia ai lona taumafaina.

E masani ona tatou maua le suka i le foliga e le o vaaia i tatou. E pei ona latou fai mai - "mai iina, mai le mea latou te lei mafaufauina." Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo maua i meaʻai: fale falaoa, falaoamata susu, e oʻo lava i oloa gaosi.

O se totoa i le suka e mafai ona faateia ai se tagata. E toatele ua uma ona latou atiae se algorithm o taga, ma o tagata na feagai ma lenei faafitauli mo le taimi muamua e manaʻomia ai le fesoasoani.

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le toto toto i tagata matutua

O le mea muamua e fai o le inu i ni ipu tioata e lua, e mafai ona faʻafefeina ai le toto. Ioe, o se fofo e talafeagai mo tagata e leai se siama o le maʻisuka, aua ua uma ona latou faaaogaina fualaau oona e avea ma fesoasoani muamua.

A maeʻa lena mea, ia e faʻamaʻamalie, lanumeamata po o le tino o le lauti e aunoa ma le suka, ae faʻasao i le kinnamon. Ona, e tatau ona e gaoioi ina ia "faasalalau" le toto ma ia galue. I le faagasologa o fegasoloaiga, mataʻituina le mamafa ma le fua o le fatu. Ma le mea mulimuli, e mafai ona e susuina se fasi keke o lemoni.

O le a le aoga o le keke o le kalama i le suauu suauu

Faʻasala le laukalo (1 ulu) i le suauʻu suauu (250 ml), ituaiga le faʻamaonia, ona aveese lea mo ni nai itula ina ia faʻaogaina. Ave se sipuni i le aso, mo le masina i luga o se manava gaogao.

E mafai foi ona e faʻaalu le vai mama mama (1 teaspoon) ma le tele o le vai ma ave i taeao uma. O faʻamaoniga e mo tagata e maua i le gastritis poʻo se ulutala, faʻapea foi ma i latou e mafua ai se tali atu i le garlic.

E faʻafefea ona kuka le eleutherococcus, chicory, laulaʻau

Laʻau eleutherococcus ma chicory, fufulu, pele, fufulu ma sasaa se ipu vodka. Tuʻu mo ni nai aso. Ave le 15-20 gogo i luga o se manava gaogao, lua vaiaso, ona fai lea o se malologa mo le masina e tasi, ia saunia se siaki fou.

Laʻau e fufulu i totonu o le vai vai taele, i le fua o le lapoʻa o lau ile 250 ml o le vai. Faʻamalosi mo se itula, ona faʻamaʻuina lea i le vai 50/50 ma inu se ipu malamalama atoa i le taeao.

O isi auala e fetaui lelei mo le gaoi, mo se faataitaiga, laʻau o vao vao, vao, pasili, plantain (e aoga foi le vai inu) ma isi auala.

O ai e faʻatagaina le faʻaaogaina o se teuteuga o laʻau faʻaiʻu

O le uu o lenei mea manogi suamalie o se tagata malosi malosi e tetee i le maʻisuka. Aemaise lava mo lenei mea, o loʻo i ai se fua mo le teuteuina o laʻau faʻaiʻu, lea e faʻaitiitia ai le toto suka. Ae ua i ai foi lona faalumaina.

E faʻasaina le faʻaaogaina o se mea teuteu o le launiʻai:

● i le taimi o lactation ma gestation,

● faʻatasi ma se faʻalavelave faʻalavelave,

● faʻatasi ai ma faʻafitauli i totonu o le vaega o meaʻai,

● ma faʻamaʻi fatu fatu,

● mo faafitauli i vaʻa toto,

Fua mo se teuteuga o laʻau bay:

Tuu le 12 fagaʻai i totonu o se vevela ma sasaa 300 vai. Alu i le uila mo se aso. Inu i aso taʻitasi i se mafanafana mo le afa afa, i le fa itula, fitu aso. E mafai ona mafua ai le mautinoa.

Cook meaʻai i le fale

I le maualuga o le kulukose, e masani ona faʻaaogaina sua, ae i luga o le tulaga o le kukaina o le fale, ae le o faʻatau oloa. E tatau ona tatau lenei mea, talu ai ona o le tele o suka, lanu ma tagata tausoga ua faaopoopo i suamalie.

Fualaau suamalie mai:

● tamato (fale na faia).

I le maualuga o le kulukose, o le kāroti ma le suamati e le inu, ma e tatau ona faʻafefe le sua o le paluga i le vai, pe tusa ma le 40% vai i le 60% sua.

Berry juice, e fautuaina foi e faʻafefe i le vai, i lona mama, e aoga i le suka masani, ae leai se puipuiga. Ae, o le tausia o meainu suamalie o le a aoga, ae le tatau ona kukaina vine, ae na o le nutimomoia.

O fualaau suamalie fou, ua toe faʻafefeteina ua le toe maloloina. O le mea lea latou te tuʻuina atu i ai sina taunuuga e tusa ai ma le kulūkose, o le faʻaitiitia o le aofaʻiga o le totoga o le a eseese: 80% vai i le 20% o le suavai.

E mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga fua e pei o:

Kapisi - o se oloa taua i le taumafa o le maʻisuka

O le kāpeti paepae e tatau ona aofia i totonu o le taumafa faʻatagaina fou i tagata faitioga o maualuga maualuga o kulukose.O lenei ituaiga o kapisi e faatelevaveina ai le metabolism, o lona uiga o le toto e salalau malosi i le tino.

E tutusa le aafiaga o Broccoli e pei o le failaʻau. Ma faʻafetai i le maualuga o meaʻai o vitamini ma le phytoncides, o loʻo i ai sona aoga aoga i le hematopoietic system ma faʻamamaina.

E mafai foi e le kāpuni lanumumu ona faʻamamā le toto ma faʻamalosi ai le vascular system. O puipui o toto toto e masani ona faʻaleagaina i se maualuga maualuga o suka i totonu o le toto, e faʻaitiitia ai le gaʻo ma le pisa.

O le kāpeti savoy o se meafaigaluega sili ona lelei i le tau faasaga i le faafitauli o loʻo i luga ao laʻititi. O lenei ituaiga poloka poloka o le tuai o le tuputupu aʻe o le mafaufau o le tamaititi, lea e tupu i le maʻisuka.

E masani lava i le maualuga maualuga o le suka, o le paʻu e pagatia, o le faʻamaloloina manuʻa e matauina. O pulupulu o Brussels, faapea foi ma le broccoli, e mafai ona taofia lenei mea.

O ituaiga uma lava ei ai sona aoga aoga i luga o le galuega a le pancreas, lea e mafua ona o lenei maʻi. E mafai ona e faʻaaogaina lenei fualaau faisua i le foliga mata ma le afaina, e fuafua i le eseesega.

Oats ma chicory e maua ai le malosi o le insulin

Oat o le cereal sili ona aoga, pe a uma le saito na aumai ia i matou e le Tinamatua. O aoga e maua mai i le insulin lea ua uma ona tuufaatasia. O lenei polysaccharide o mea totino e mafai ai ona tausia le suka toto i le tulaga saʻo.

Ua faamaonia e saienitisi e mafai e le inisalini ona faatonutonu le suka o le toto. E tasi le taimi i totonu o le toto, o ana molelaʻau e tumau lo latou faamaoni ma tosina mai kulūkose ia i latou lava, ma puipuia ai mai le vave ona ulufale atu i le tino hematopoietic.

O le inisalini foi e avea o se antioxidant ma antitoxic. O le mafuaʻaga lea e talafeagai ai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

O avo e aoga e le gata o le falaoamata, ae pei foi o se mea teuteu po o se mea e tupu mai.

O le oatmeal broth o le a aoga tele i luga o se manava gaogao. Ina ia mafai ona ave se ipu oona ma sasaa i le vai inu i totonu o se vai vevela. Faʻaosooso i le po atoa, 'ai e tolu taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le masina. Ma, e mafai ona e inu i se aso umi i le aso i le taeao.

I le gasologa o le olaga, e fautuaina e 'ai le oatmeal poʻo se cereal tutusa mo le' aiga o le taeao. O le mea moni, e aunoa ma le suka, ma i totonu o le taimi umi ma leai ni mea faʻaopopo. Pe a faʻaitiitia le maualuga, e mafai ona faaopoopo le falala i vine poʻo fua, e pei ona taʻua i luga.

O le faʻaaogaina o fatu oateti i luga o se manava gaogao i aso taitasi, o le a faʻamaonia ai le suka.

Chicory, e pei o oats, e aofia ai inisalini masani i lona fatuga. E le gata ina taofia ai le tuputupu ae o le kulukose i totonu o le toto, ae e mafai foi ona aveesea le mamafa, metala oona, radionuclides mai le tino, lea, o le faamautuina ma le faaputuputu i totoga o meaʻai, e saofagā i le faateleina o le kulukose, e aumaia ai le tino i le maʻisuka.

O lenei laau e faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻamamaina le ate, ma mafatia mai le tele o le faʻamalologa. Le aoga aoga i le galuega o le endocrin system ma le pancreas. Ae o le mea muamua lava, e faʻamautuina le metabolism o le carbohydrate, puipui le tino mai oso i le kulukose.

Mai le faʻasaina, e faaopoopo atu i le le faʻamaoni, e tatau ona e iloa o le chicory e faʻalauteleina puipui o toto toto, o le mea lea e tatau ai i tagata e maua i le cardiovascular mate ona, muamua, feutagai ma fomaʻi.

E faʻafefea ona faʻamaina le kirisoni i le suka

I lona tuufaatasiga, o le kinamona e aoga foi e pei o vailaʻau, o lea e faʻaaogaina ai e tagata e maua ai le maʻisuka. Mo le lelei sili atu, o le manogi e ave i luga o se manava gaogao i le taeao, fufulu i le tele o vai.

O le paʻu o le Brown e mafai ona:

● maualalo le maualuga o le suka,

● faʻaopopo le manatu o le tino ile inisalini,

● faʻaleleia le faʻasolosolo,

● faʻatūina le palatini i le tino,

● faʻamalosia le galuega a le vaega o meaʻai,

● maua se faʻamalositino i luga ole paʻu,

● faʻamalosia le faʻaoga o le tino.

Manatua o le namamone ua solia i totonu o tagata ei ai le faʻafefe o le kinamona i mea manogi. E faʻapea foʻi ma le maualuga o le maualuga.

I le gasologa o le aso, e le sili atu i le 4 kalama, e sili atu i le 17.00 itula, e pei o le kinamona o se mea totino.

Hyperglycemia, o le a?

O le Hyperglycemia o se tulaga lea e siitia ai le suka toto. E mafai ona alualu i luma ma le atinaʻeina o faʻamaʻi o le endocrin system, e aofia ai le maʻisuka. O faailo masani o le suka, o le faaitiitia o lea mea e le manaomia, e tatau ona iloiloina mai le 3.3 i le 5.5 mmol, ae o le suka e faateleina - i le ono pe sili atu moli.

Ou te fia tosina atu i le mea moni e faapea, e faalagolago lava i mea o le estiological, e fa ituaiga o hyperglycemia e iloga. O le muamua oi latou e faʻasolosolo, lea e alualu i luma ona o le faaletonu o le gaioiga o le tino. O le isi, e tatau ona faʻamaonia tulaga taua o le atinaʻe o le Setete e pei o:

  1. lagona - faia e avea o se tali i se ogaoga o le mafaufau-lagona faʻafuaseʻi. O le maualuga maualuga o le toto i lenei tulaga e mafai ona faʻateʻaina i le maeʻa o ni faʻasalalauga ma se fomai o le mafaufau,
  2. Meaʻai - o se faʻaopoopoga i le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e iloagofie pe a uma ona 'ai meaai,
  3. o le mafuaaga, o le mafuaaga o le atinaʻeina o faailoga o le hyperglycemia, lea o loʻo i ai se soliga i totonu o le tala faʻasolopito.

Peitai, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le hyperglycemia, e matua fautuaina lava e gauai atu i le ala e maualalo ai le suka o le toto.

Aisea e tulai mai ai le toto toto?

I le maitauina o mafuaaga o le hyperglycemia, e tatau ona gauai atu i le mea moni e mafai ona le tumau ma tumau. O le mea muamua o mea e sili ona taua i le atinaʻeina o le siitia le tumau o le suka o le toto o le mea oona o le tino ma faʻamaʻapa.

E le gata i lea, e matua fautuaina lava le gauai atu i le masani ona faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma meaai.

E le gata i lea, o mafuaaga o le toto maualuga e mafai ona aofia ai le tele o tiga e mafua mai i se mea. O le mea moni, e tuʻuina mai faatasi ma se faʻaopoopoga o le gaosiga o mea e pei o adrenaline ma thyroxine, lea e aʻafia ai foliga vaaia o le toto maualuga. E le gata i lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o le mafuaʻaga o le faateleina o le suka i le toto atonu o le fanauina o se tamaititi poʻo le fanau mai o se pepe tele.

O le isi mea le tumau o le atuatuvale, faapea foi ma le gasegase ogaoga. E le gata i lea, o tagata atamamai latou te gauai atu i le i ai o le suka suka poʻo le hyperplasia i totonu o le pusa oona. O le hypovitaminosis o vaega o vitamini B1 ma C e mafai foi ona aafia ai le faailoga o le maualuga maualuga o le suka. I le tautalagia o le mafuaaga autu mo le umi o le gasegase o le faamai, e matua fautuaina lava e gauai atu i le toilalo i totonu o le auivi o tulafono faatonutonu neuro-endocrine. O lenei mea e fesoʻotaʻi saʻo ma le faʻaleagaina o le gaosiga o le gaʻo, o se mea matautia tele i le tino.

O a ni faailoga o le hyperglycemia?

O le taua tele o le taimi e iloagofie ai le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto. O lenei mea o le a faʻatagaina ai le fesoasoani muamua i se maʻisuka poʻo se tagata e maua i le endocrin, faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le atinaʻe atili o faʻalavelave ogaoga. I lenei itu, e tatau ona e iloa mea uma e uiga i uiga o le toto maualuga:

  • ogaoga le afaina e aunoa ma se uunaiga,
  • faateleina le galala
  • numera o laugutu.

Faailoga o le hyperglycemia e mafai ona aofia ai le maasiasi tele ma le tele o meaʻai, lea e fuafua e le toatele o tagata atamamai e pei o se uiga taua. E le gata i lea, e fautuaina e gauai atu i se tikeri maualuga o le afu ma se ulu tiga. O isi faʻaʻailoga o le maualuga o le toto suka o le faʻaleagaina poʻo le le mafai ona taulai atu i se autu poʻo se talanoaga.

Masalo o le sili ona faʻaalia o faʻamaoniga o le faʻaitiitia o lau suka o le manogi o le acetone mai le gutu o le maʻisuka.

E le gata i lea, e fautuaina e gauai atu i le tikeri maualuga o le vaivai, masani ona faanatinati ma faʻamago le paʻu. Tuuina atu nei mea uma, ou te fia tosina atu i le auala e vave faʻaitiitia ai le suka toto ma pe faʻapitoa ona faia.

E faʻapefea ona ou faʻaititia loʻu toto toto?

Togafitiga o lenei tulaga e matua fautuaina pe a uma le amataga o uluaʻi faailoga. Ina ia vave faʻaitiitia le suka toto, e tatau ona e tausia le faʻaofiina o le inisalini. E le gata i lea, o tagata tomai faapitoa e gauai atu i le faamamaina ma le faamalolo o le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi. I le avea ai o se vaega o togafitiga, e tatau ona e manatua e mulimuli i se meaʻai, moe ma malolo, ina ia le faʻalavelave ai le suka.

O se auala tatau e faʻaitiitia ai faʻamaʻi suka, tagata popoto faʻapea, o le taofi lea o le gaosiga o gaʻo ma gaʻo i meaʻai. O le a faʻaititia lelei ai le suka i le taimi umi. E maua le faʻaitiitiga e ala i le faʻaaogaina o nisi o mea taumafa, e taʻua o kāpeti, radisa ma radish, pauka, meaʻai ma isi mea faapena. I se tulaga lautele, e fautuaina oe e faʻatalanoa se tagata tausi meaʻai e malamalama i le auala e faʻaititia ai lou toto suka i le taumafa taumafa. I le tele o mataupu, faʻatasi ai ma faʻamatalaga tuʻuina atu, laulau Numera 9 o loʻo faʻaaogaina.

O le maualuga o le suka toto e mafai ona suia e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa. I le tautalagia o lenei mea, o loʻo faʻalogo mai le diabetologists i vaega nei o le vasega:

  1. o mea e maua mai le sulfanylureas o loʻo faʻaaogaina (Glibenclamide, Glyclazide - o lenei lisi e mafai ona faʻaopolagoina), lea e maua ai se faʻaitiitia malie o le faʻatinoga. E le gata i lea, latou te le faatagaina "oso" i totonu o le 24 itula,
  2. Biguanides, mo se faʻataʻitaʻiga, Siofor poʻo Glucofage, lea e faʻaalia i se ituaiga faaumiumi o le faʻalauiloaina, o le a fesoasoani e faʻaititia le suka toto. E sili atu ona aoga ma lelei ona latou te le mafai ona faʻaosofia le gaosiga o le vaega o le hormonal,
  3. insuline o se isi vaega o vailaau e mafai ona fesoasoani e suia le suka maualuga. Ae peitai, e faʻaaogaina faapitoa pe a faʻamaonia le leai o se inisalini.

O inisalini uma e mafai ai ona e taliina le fesili i le auala e faʻaititia ai le maualuga o le suka i le paʻu o le paʻu e faʻaaogaina ai se tui. I le taimi nei, o le tele o ituaiga o ia sooupu o loʻo faʻapipiʻiina. O le metotia patino e iloagofie i vaega ma fuafua e le endocrinologist.

O le tau e faʻalagolago i faailoga o le hyperglycemia, o le vaevaega o le suka faʻatasi ma le urine, gaioiga faʻaletino ma le gasegase o le tagata maʻi.

I lenei tulaga, o le faaitiitia o le aafiaga o le a sili atu pe afai e faateleina le kulukose i totonu o le toto.

E faʻapefea ona faʻaititia le toto i le fale?

E mafai foi ona e aumaia le suka toto i le tau o togafitiga fale, mo se faataitaiga, faʻaaogaina o le artichoke a Ierusalema. E mafai foi ona ola tutoatasi i le togalaau. O fua na eliina faʻapitoa i le taimi o le tautoulu. E tatau ona faʻamamā ma fufulu mama. E fautuaina e le au fai togafiti le faʻaaogaina o laulaʻau poo le saunia o salakeke ma sua. I lenei tulaga, o le suka e le mafai ona tulai.

E le gata i lea, e faʻatagaina le faʻaaogaina o le laʻau lanu moana, o aʻa o le laumei, lea e faʻaigisi e pei o le lauti. Ina ia mafai ona e aumaia ma le faanatinati le suka, e tatau ona e faʻaaogaina le kulimi se tasi. l otaota mago mo le 200 ml o vai kuka. E matua fautuaina e faʻaaoga se teuteuga o le kuata kuata i le aso, o le faia lea i se taimi o le a sese. Ina ia saʻo le taliina o le fesili pe o le a le mea e fai pe afai e talafeagai le suia o le fua o le suka, e fautuaina e fefaʻatalanoaʻi i se tagata o le diabetetist. E le gata i lea, e taua tele le iloa o mea uma e uiga i mea latou te faia i se osofaiga mataʻutia.

O le a le mea e fai i se osofaiga matautia o le hyperglycemia?

I le tautala ai e uiga i le fesoasoani i le tulaga o se osofaiga o le hyperglycemic, e matua fautuaina lava e gauai atu i le taua o le faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le malosi i le manava. Mo lenei mafuaʻaga, e manaʻomia e se tagata ona faʻateleina fualaau faisua ma fua. E fautuaina foi le faʻaaogaina o le suavai ma le sodium ina ia taofia ai le suka.

E manaʻomia le faʻamamaina o le paʻu i se solo susu e puipuia ai le faʻamalolo. Talu ai le manogi o le acetone, ua fautuaina ina ia mautinoa le faʻalauteleina o le manava, lea o le a faʻaititia ai le faʻalauiloaina o mea faʻapitoa. E talafeagai lenei mea e tusa lava pe o le a le tali patino i le fesili pe aisea e tulaʻi ai le suka toto.
O le mea lea, o le tali i le fesili o le a le hyperglycemia o loʻo manino, faʻapea foi ma mea o loʻo aʻafia ai.

Ona o le taua o le tulaga, e taua mo le maʻisuka ia iloa o le faaitiitia o faailo e ono mafai ona o vailaau, maliu ma nisi auala.

O le tulaga lea, o le tali i le fesili o le a le lamatiaga o le hyperglycemia o le a leai se faʻamaoniga moni.

E faʻapefea ona faʻaititia le faʻaititia o tagata toto toto?

E mafai foi ona e liliu atu i fualaau o aiga, lea o le a fesoasoani foi i le faasagatau atu i le hyperglycemia. O nisi nei o na mea:

1) Laʻau felanulanua o le laʻau, laʻau faʻasusu (1: 1). Sasaa vai inu, tuu mo se itula. Inu le tasi vaetolu o se ipu malamalama i le aso atoa,

2) 1 le ipu falai e le atoatoa e sasaa ai 5 ipu ipu sua. Simmer i le afi mo se itula. Faʻosooso i nisi taimi. Faʻasologa. Inu i sina vaega itiiti o le aso. E mafai ona tuʻu le susu i le malulu mo ni nai aso mo le faʻaaoga mulimuli ane,

3) 5 tbsp. l Laʻau e sasaa ai le 5 ipu o vai inu. Cook mo le tusa ma le 10 minute. Faʻaosooso 50 minute, faʻalavelave. Inu 0.5 kapu faatolu i le aso. Fautuaga fautuaina - 4 vaiaso,

4) Brew lilac laulau e pei o lauti, inu i le aso atoa,

5) 2 tbsp. l O Aperila o le lilac e sasaa mai ai ni ipu tioata e le atoatoa. Faʻamalosia lata mai. 6 itula O le vai na gaosia 4 servings i le aso,

6) inu i luga o se manava gaogao o se paluga o le sua o le 1 lemoni, fuamoa. O meaai e tatau ona sau i totonu o le itula. Faia lenei mea mo aso e tolu. Ona malolo mo le 10 aso ma toe fai,

7) 10 laupepa lafoaʻi 200 ml o vai inu. Tuʻu mo le 20 itula i se vevela. Inu inu, i se foliga mafanafana. E fautuaina e ave le fua o le afa itula ao le i 'ai, o le kuata fa fa fa i le aso. Faitau atili e uiga i le sauniaina o mea laiti iinei,

8) Na faʻamagoina e Grinina lau o le walnut, na faʻauʻuina ia Me, i le tele e mafai ai. 1 tbsp. l sasaa meaʻai ma le 1 ipu vevela (tusa ma le 85 tikeri) vai. Salu mo se minute. Tumau seʻia maeʻa. Inu inu i le tele o taimi i le aso. O lenei togafitiga e mafai ona umi se taimi: e mafai ona ave se teuteuga mo le tusa ma le tausaga. I le faaopoopo atu i le maʻisuka, e mafai e le lau paina ona faʻataʻitaʻia faʻamaʻi faʻamaʻi, toto maualuga, kesi, myoma, atherosclerosis,

9) Grind walnuts, buckwheat i le kofe kofe (1: 5). I le afiafi, sasaa i totonu o se ipu malamalama o le 1 tbsp. l falalaʻau buckwheat, sasaa 50 ml o susu susu poʻo yogurt. I le taeao, ia 'ai le falaoa e ala i le faʻafefiloi ma se apple. Ma le isi, ia 'ai i luma o isi meaʻai (afa itula) mo le 1 tbsp. l falaoamata. Faia lenei mea mo le 3 masina. O lea ituaiga taumafa e fesoasoani e le gata ina faʻaititia ai le suka o le toto i le fale, ae o loʻo i ai foi se aafiaga lelei i le vaega o meaʻai, e pei foi o le pito o le endocrin.

Rosehip - o se antioxidant sili

O le Rosehip o loʻo i ai se aofaiga tele o vitamini C, e talafeagai ma maualuga maualuga le suka. E aofia ai foi isi elemene taua e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka, faʻapea foi le faʻaleleia o le puipuiga.

Rosehip o se tui sili ona lelei. E tatau ona aoina tutoʻatasi ma i nofoaga e mamao ese mai auala tetele poʻo faleoloa, e mafai e le laau ona faʻaaogaina vailaʻau matautia ma metotia mamafa.

O fua e le manaʻomia ona kuka, talu ai e leiloa le tele o meaʻai, aemaise vitamin C.

Ina ia saunia le suka, muamua aumai le vai (1 lita) i se mea e vevela, ona tape lea o le suimusu, faatalitali mo le 5-7 minute, seia agi malie le vai, ona sasaa lea o le rosehip (150-200 gr.) Ma tapuni vavalalata. E tatau ona faʻaaogaina le gauga mo le itiiti ifo ma le tolu itula, e faʻaaogaina le vevela mo lenei faʻamoemoe.

I le i ai o le vaitamini C, o le rosehip o se taʻitaʻi i totonu o vine, fualaau faisua ma fua. E oo lava i fualaau suamalie e pei o lemoni e itiiti ifo i lenei mea.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le toto o le toto

E taua tele le gaioiga mo tagata uma, aemaise lava mo i latou o loʻo i ai faafitauli i le hematopoietic system. Soo se taaloga taʻavale, faʻafeiloaʻi i le ea fou, faʻamalositino i le taeao, galuega ma masini faʻalositino poʻo na o ni faʻamavaega e faʻamalosia le tafe toto.

Faʻatasi ai ma se olaga malosi poʻo ni taʻaloga, o le tino maso e manaʻomia le faʻaopoopoga ile foliga o le kulukose. Na te aveina mai le faiga o le hematopoietics, ma e le gata i le faagasologa o le gaioiga, ae mo sina taimi foi mulimuli ane.

Le gaioiga o le okeni i fafo ma totonugalemu o le tino - o le pancreas, faʻaleleia le gaosia o le gaʻoina ma le inisalini. Faatasi ai ma le faʻaalu o le malosi, e faʻapupulaina ai le lagona o le tagata i lenei hormone, o le mea lea o loʻo faʻaaogaina e le tino ma faʻatau ai le suka.

Tulaga - tu, vae paʻu laʻititi i tulivae, lima agai i lalo. Ona sosoo ai lea ma se siʻosiʻomaga matagi, punavai ma le tuʻuina atu o lima i luga, e toe foʻi i le tulaga amata. Toe faia seia oo i le 15-20 taimi.

Faatafafa sikuea 90 tikeri, mai se tulaga: vae vae lautele lautele, saʻo saʻo. Toe foi i le tulaga amata. E mafai e faʻailoga mataʻutia ona faʻaleagaina.

Faʻafeiloaʻi faʻamasani ma toe foʻi i le tulaga amata. Maea lemu i itu, toʻafilemu e aloese mai manuʻa.

E le gata i lea, e mafai ona faaitiitia le suka:

● galue faʻatasi ai ma pauna (faʻaoga lima),

● i luga o le lapisi,

● oso i se maea ma aunoa ma,

● Taʻaloga malamalama faʻatasi ma se ato faʻaofuofu.

Manatua: o le tele o tagata e gaoioi, o le itiiti ifo latou te feagai ma le faafitauli o loʻo i luga.

Ae e tatau ona e manatua pea o le tele o faʻatinoga e faʻaseseina mo tagata:

● ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai,

● mo faʻamaʻi o le tui.

E faʻafefea ona faʻaititia le toto toto mo se tamaititi

A maeʻa ona faʻaalia le suʻega, e tatau ona togafitia e le fomaʻi togafitiga a le tamaititi talavou. Matua, mo a latou vaega, e mafai ona fesoasoani i le amio pulea i le aiga.

O le a le mea e tatau ona faia muamua? O le faʻateleina o le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino, ioe, e aunoa ma le faʻanoanoa: taimi e momoe ai, gaioiga faʻamalosi, vaega o taʻaloga.

Toe iloiloga o le taumafataga: ia le aofia ai meaʻai maualuga-calorie, mea faʻafiafia, gaʻo gaʻo, faʻafeʻaloiga masani, meaʻai vave.

Taumafa tele le fiber, taoina meainu suamalie ma fualaau faisua, sua suamalie.

Faailoa atu le kapisi i meaai i aso uma, aemaise lava le kapeti Savoy, lea e faatosina malosi ai le tino o tamaiti.

Faʻateleina le suavai, e le aofia ai isi meainu: soda, juice, store store.

O loʻo matauina e tagata tomai faapitoa, masalo o le solia lea o le endocrin system poʻo faafitauli i le pancreas.

Faʻaauau fua fua kulūkose, taumafai e aua nei misi le maʻisuka.

Auala e faʻaititia ai le toto i le taimi o maitaga

O le algorithm mo fafine maʻitaga o le a tutusa ma tamaiti. Ae e tatau i le tina faʻamoemoe ona manatuaina e tatau ona mulimulitaʻi mai aso muamua o le fausiaina:

● aua le faʻaleagaina le manogi ma le gaʻo,

● aua neʻi faʻaaogaina se tele o mea faʻafiafia,

● mataʻituina lelei meaʻai mai le muamua masina e faʻatagaina ai le pancreas e galue i se tulaga masani, ae le o le faʻaitiitia,

● fai ni taʻaloga mo fafine maʻitaga, alu ese atu i fafo,

● faʻaaoga se tele o fiber, fualaau faisua, fualaau 'aina, falemaʻi i mea taumafa taumafa: fuamoa fou, fualaau aina atoa, nati.

O apricots ma vine mamago e faatagaina i na o ni mea laiti, ona o le maualuga o le suka.

Tagata e maua i le maʻisuka e le faʻatagaina e 'ai:

● oloa vave,

● oloa gaosi susu, saula.

Mai aano o manu, e tatau ona tuʻuina atu i: vela vevela, toso ma moa, e sili ona ola i le fale. Ia inu fualaau faisua ma fufulu sua i taimi uma e mafai ai.

Meaʻai faapitoa i le faʻaitiitia o le toto suka

Ina ia faʻaitiitia le toto suka, o le a lava lea e suia ai lau meaʻai. Aveese mai le taumafataga mea taumafa uma, aemaise lava oloa gaosiga ma falaoamata, faapea foi ma meaai vave. Latou te aofia ai vailaʻau faʻataʻavalevave vave lea e faʻavaveina ai le tino. I le faagasologa o le metabolism, latou te liliu atu i le kulukose, ma, i le fua tutusa, i totonu o gaʻo.

O meaʻai uumi e pei o le araisa, cereals, pockwheat o ni meaʻai lelei. O loʻo faʻagesegese lemu, faʻapipiʻi le tino ma le malosi e tatau ai, o loʻo faʻaleleia lelei ma faʻasalalau e lea.

O suauu masoā suamalie e aofia ai fualaau faisua, fualaau, suamalie, ma leki. O i latou uma e aofia ai sina suka ma e lelei mo lou soifua maloloina. Ma, o le mea pito sili ona taua, aua nei galo e uiga i vai, suamalie ma teuteuga.

Sei tatou taʻuina ni nai tulafono mo meaai talafeagai ma le suka maualuga:

1. inu le tele o vai,

2. faʻaaogaina tele fiber, fualaau faisua, fualaau faisua ma vine,

3. 'ai le susu susu, mea maualalo-gaʻo i aso uma,

3. 'ai le kapeti i aso uma

4. faia oe lava ia fou e fufuluina fualaau suamalie,

5. taaalo i taaloga, siitia atili,

6. saunia ipu i se auala malu.

O oloa o loʻo faʻamatalaina i luga o le a lava lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faapea foi ma le 'ai ma le fiafia.

O aoga o lemoni ma fuamoa i le maʻisuka

O le elemoni o loʻo i ai se faʻamaumauga maualalo maualalo. O lenei faailo e taʻu mai ai ia i matou le aafiaga o le oloa i luga ole kulukose. O le maualuga o le faasinoupu, o le saoasaoa ma le malosi o le maualuga o le suka i le toto e faateleina. Ona o le mea moni o lenei faailoga ua faaitiitia i lemoni, o lenei citrus e mafai ona vave faʻaitiitia le suka i le maʻisuka.

Ina ia faʻaitiitia le kulūkose, na o fualaau suamalie fou poʻo le suavai fou e tatau ona faʻaaogaina e tatau ona faʻaaogaina.

E le gata i lea, o lemoni e faaopoopo ile maualalo o kalori e tele mea aoga. O lona fiva e fesoasoani e faʻasaʻo ai le toto ma faʻaitiitia le aofaʻi o cholesterol i le toto, o le tele o vitamini ma suauu meli.

E tusa ai ma fuamoa, o le fuainumera glycemic o lenei oloa o le 0. Ae peitai, e le aoga le faʻaaogaina tele o sea oloa.

O lapisi e maualuga tele i calories ma aofia ai le cholesterol. Mo tagata e maua i le maʻisuka, e le fautuaina e le au fai meaʻai e sili atu ma le 1 le fua i le 24 itula.

● Aveese pusa cholesterol,

● faatelevaveina le gaosiga o le inisalini,

● fufulu le tino o toxins,

● faʻaleleia le faʻaogaina o meaʻai.

Ia manatua o le moa sefe e tasi e aofia ai le magnesium ma le uʻamea, o le mea lea e sili atu ona aoga mo le tino o le maʻisuka. 1 moa moa e mafai ona suia i le 5 salu.

O le faaaogaina i le aso o lemoni ma fuamoa e aoga tele mo maualuga maualuga o kulukose. Ae peitai, o le tuufaatasia o nei mea taua e lua, o le a sili atu le lelei ma umi.

E le mafai e tagata uma ona faʻaaoga lenei paluga. E tatau ona togafitia ma le faaeteete le kulimi ma le fuamoa. E fautuaina e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga. O faʻamaoniga i le paluga e aofia ai:

● se suiga tele i le kulūkose,

● le faʻaleagaina o le gaʻo gaʻo,

Mo isi tapulaʻa i le faʻaaogaina o le faʻafefiloi e le oi ai.

Ina ia saunia le paluga, o fuamoa ma lemoni e tatau ona fou. E lelei lava, pe afai o le mea o loʻo i ai le ola, ae afai e le mafai, ona mafai lea ona e ave le moa masani. E tatau ona sasaina le sua o le suamoni i le taimi lava lea ao lei kuka. E le mafai ona teu le paluga. Pau mea e tatau ona e inu i le tasi.

O se faʻafefiloi o lemoni ma fuamoa ua saunia i vaega nei: 1 moa (sili ona fai i fale) poʻo 5 isu salu ma se sipuniti o le sua o le tipolo.

Faʻafefiloi meaʻai seia oʻo ina lamolemole.

Inu 30 minute ao leʻi faia le taeao.

O le vasega e 30 aso. 3 aso e ave - 3 aso malolo.

Fautuaga aoga

Faʻatasi ma le maʻisuka, e taua le mulimuli i fautuaga nei:

● siakiina e le aunoa le maualuga o le kulukose,

● afai o loʻo e popole i le 'ai o fuamoa moa, toe sui i fuamoa o le salu,

● nai lo le suamati o le lemoni, e mafai ona e aveina le artichoke a Ierusalema,

● ave le paluga i le taeao ma aua nei galo e uiga i le malologa,

● aua nei faʻaleagaina le faʻaaogaina o lemoni,

● Fufulu fua o fuamoa i le vevela aʻo leʻi faʻaaogaina.

Tuua Lau Faamatalaga