Tausiga mo faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga: o se algorithm

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o se tulaga ogaoga ogaoga e manaomia ai vave togafitiga faafomaʻi. O faʻataʻitaʻiga e aliali mai i le talaaga o le faʻateleina o le mamafa o le toto, e masani lava o se taunuuga o le maualuga o le toto. O le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga o loʻo i ai le sini autu - o le faʻaitiitia o le toto i le maualuga, i le ave i le 20-25% i le lua itula e sosoo ai.

E lua ituaiga o faʻafitauli:

  1. Faʻalavelave faʻapitoa e aunoa ma ni faʻalavelave. O se tulaga ogaoga e faaalia i le tele o le maualuga o le toto, lea e taofi ai e le totoga o le tino a latou galuega taua.
  2. Faʻalavelave faʻalavelave ma faʻalavelave. O se tulaga le mautonu lea e afaina ai totoga o le tino (faiʻai, ate, fatuga, fatu, mama). E le mafai e le tausiga faʻapitoa faʻapitoa faʻafuaseʻi ona oʻo atu i le maliu o le maʻi.

O le faʻavae o togafitiga faʻapitoa o se ituaiga masini: e le o le talaaga o le maualuga o le toto maualuga, o le fatu e faateleina. Ae ui i lea, faatasi ai ma se faʻaopoopoga i le tele o taimi o feteʻenaʻiga, o se masini na mafua ai ona vavalalata lava vaʻa. Ona o lenei mea, o le itiiti ifo o le toto e oʻo atu i totoga taua. O loʻo iai i latou i se tulaga o le hypoxia. Faʻatautaia faʻafitauli Ischemic.

O a ni faailoga

O faʻafitauli o le maʻi e aliali mai i luga ole ituaiga o faʻafitauli:

  • O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le maʻi.
    O se tulaga gasegase e vave ona atiina ae. E masani lava ona tupu pe a mavae lagona atuatuvale, popolega, fefe, popole le neuropsychic. E amataina i le afaina o le ulu tigaina, e liliu atu i le vevela, lea e sau faatasi ma le nausea ma o nisi taimi o le vomiting. O tagata maʻi e faitio i se lagona malosi o le fefe, popole ma se lagona o le le lava o le ea, le manava manava. I fafo, o le tagata maʻi ua le fiafia, o ona vae ua luluina, afu foliga, o ona foliga e sese, o ona mata o loo taamilo. Neurovegetative hypertensive crises e tumau mai le tasi i le lima itula. E masani lava e le lamatia ai le soifua maloloina o le tagata.
  • Faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻaleagaina masima masima.
    I totonu o le fatu o togafitiga o le solia lea o le galuega o le hormonal galuega o tafega. O le masima masima e amata lemu. O le tagata gasegase e tupuga mai le faʻalavelave, moe, le mautonu. O foliga e fulafula, fuga. Paga o le ulu, vevela, afu ma vili. O le tele o taimi, o mea faʻalelei e paʻu i fafo, faʻaitiitia le gaioiga vaaia. O tagata maʻi ua le fiafia ma ua le mafai ona iloa auala ma fale masani. Lago ma laulaua o loʻo i luma o mata, ma faʻalogo le faʻalogo. O le masima vai masima e taʻitaʻia ai le atiaʻe o le stroke ma le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Maʻi faʻamaʻi pipisi.
    E masani lava ona tupu i se talaaga o le lephalgia umi, lea e faʻateleina i le po ma le fulu. O le ulu o le ulu o loʻo i luga o le ulu, ma ao le i oʻo le osofaʻiga i luga o le ulu. Neurological symptoms mamanu. O le tulaga e amataina malie. Tigā, maʻi tiga, ita ma vomiting alualu i luma. O gaioiga gaioiga e faʻalavelaveina: o foliga paʻu, le lava o le ea, vaega e gatete, malosi o le fatu, lagona o le le lava o le ea. O le mafaufau e taofia pe le mautonu. I mata mata - nystagmus. E masani lava ona atiaʻe felafolafoaiga, o le tautala e le mautonu.
  • Faʻasologa o mea faʻapitoa i le Cerebral.
    I le fale o le falemaʻi, faʻalauiloaina le vaivai o lagona, faʻaleagaina, le fiafia ma vaivaiga. O le vaʻaia o loʻo faʻasalalau, o le iloa o loʻo taofia. O faʻafitauli o le faʻafitauli o le neurological e faalagolago i le nofoaga e le lava le toto. O le mafaufau e masani lava ona faʻalavelaveina: o lima e le mautonu, o se lagona osofaʻi e tulaʻi i luga o foliga. O galuega a musele o le laulaufaiva e faʻalavelaveina, ona o le gagana e le fiafia. O le maasiasi o le tino, faaitiitia le tino vaaia, faavaivaia le malosi o muso i lima ma vae.

Faailoga e tuufaatasia ai ituaiga taʻitasi, ma e mafai ai ona iloa se faʻafitauli maualuga (pe'ā manaʻomia, fesoasoani faʻafuasei):

  1. E amata ile 2-3 itula.
  2. O le toto toto e vave ona tulaʻi i tulaga maualuga mo tagata maʻi taitoatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o se tagata e i ai pea le mamafa o le 80/50, ona oʻo loa lea i le maualuga o le mamafa o le 130/90.
  3. O le tagata maʻi e faitio i se faaletonu i totonu o le loto poo le tiga oi ai.
  4. O le tagata maʻi e faitio i le faiʻai o faʻaʻailoga: o le ulu, faʻavavevave, e faigata ona tu i ona vae, ma o lona vaʻaia ua faasolo ina leaga.
  5. Maʻega tutoatasi mai fafo: o le gatete lima, pale o le tino, puupuu le manava, lagona o le malosi o le fatu.

Algorithm o taga o fesoasoani muamua

E tatau ona e iloa: o le fesoasoani muamua faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi o le a faasaoina ai le ola o le tagata maʻi.

Fesoasoani mo Fesoasoani Muamua:

  • Ua e mauaina faʻamaoniga o se faʻalavelave maualuga. Valaau vave i le 'au taʻavale meli.
  • Toe faʻamautinoa le maʻi. Faatasi ai ma le fiafia, ua faʻasaʻoloto ai le adrenaline, lea e faʻamatalaina ai vaʻa. O le mea lea, e taua e le amata ona fefe le tagata. Talitonu i le tagata o le osofaʻiga o le a muta lata mai ma o se taunuuga manuia o loʻo faʻatali ia te ia.
  • Tatala pupuni i totonu - e tatau ona e mautinoa le tafe mai o le ea fou. Tatala le kola, aveese se fusiua po o se peleue, tatala le fusi i luga o le fusi.
  • Lafo pe tuʻu le tagata maʻi. Tuu ni nai uluga i lalo o lou ulu. O le tuʻuina atu o fualaau o le gasegase mo le maualuga, lea e masani ona ia aveina, e le talafeagai. O fualaau nei e le o fuafuaina ina ia vave faʻaitiitia le tulaga: latou te gaoioi pe a lava le aofaʻi o tupe faʻaopoopoga i le tino.
  • Faʻaaogisa le malulu i lou muaulu ma malumalu: aisa, 'aisa vao po o vine mai leisa. Ae ui i lea, muamua afifi le malulu i totonu o se ie e aloese mai le maalili o le paʻu. Faaaoga se maualalo maualalo mo le 20 minute, leai.
  • I lalo o le laulaufaiva, tuʻu ai vailaau faʻamalosi: Captopril poʻo Captopres.
  • Afai o le angina pectoris (tiga ogaoga i tua o le sternum i totonu o le fatu, salalau i le tauau tauagavale, tauau ma le auvae), ave se papalama o le nitroglycerin. Suʻe 15 minute.
  • Faatali se taavale a le falemaʻi. Afai o loʻo e popole, aua le faʻaalia i le tagata maʻi. E tatau ona maua e ia se mea itiiti e mafai ai.

Fesoasoani Muamua Fesoasoani:

  1. Afai o le fatu e silia ma le 80 i le minute - e manaʻomia ona e ave Carvedilol poʻo Anaprilin.
  2. Afai e mafai ona iloa le fulafula i foliga ma vae, o le a fesoasoani le papalama Furosemide. O se vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto.

Taunuuga talafeagai

O faʻalavelave faʻaleagaina e mafai ona oʻo atu ai i ni taunuuga faapena:

  • Faʻalavelave faʻalavelave. Faʻalavelave toto faʻalavelave i le faiʻai. O le ono mafai ona tupu aʻe se stroke e faʻaleleia. Mulimuli ane, o le gasegase o le mafaufau o le tagata maʻi e faʻaitiitia, e le o faʻalogoina o ia ma e mafai ona paʻu i le paʻu ona o le ceremaral edema.
    O aʻafiaga o le neurology e tupu: o le atuatuvale, paresis, paralysis, tautala e le fiafia, faʻaitiitia le faʻalogo ma faʻaitiitia le gaioiga vaaia.
  • Loto fatu. Ua malepe le paʻu, o tiga ogaoga i totonu o le fatu e aliali mai. E mafai ona atiaʻe le faʻaleagaina o le myocardial.
  • Aafiaga mo mama. O le maʻi fomaʻi e tupu ona o se loto faʻavaivaia. E toto le toto i le pulmonary circulation. O foliga e lanu moana, o le manava o le manava e foliga mai, o se mago malogo malosi. O le tagata maʻi e fefe i le oti ma le manaʻoga o le mafaufau. Faʻasaga i tua o le fatu fomaʻi, e tupu ai le edema pulmonary.
  • Taunuʻuga mo vaʻa toto. O le faʻavaveina o le faʻamalosia o maʻa. ona o le mea moni o le mamafa i luga o le puipui o le vaa e maualuga lona alualu i luma, e faaitiitia ai lona gafatia. E tupu lenei mea seia vaeluaina le vaa. Mulimuli ane, e tupu le toto i totonu.

Faʻalavelave i fafine maʻitaga:

  1. Preeclampsia O loʻo faʻaalia i le faʻamaonia o le lephalgia, le vavalalata le vaʻaia, leu, vomiting, faʻaitiitia le malamalama.
  2. Eclampsia. Faʻailoa e ala i le faʻalologo ma le faʻalaulele.

O se faʻafitauli e aunoa ma ni faʻafitauli o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga lelei. A maeʻa ona tuʻuina se tulaga ogaoga, e le manaʻomia e se tagata le femalagaaʻi i le potu maʻi tigaina.

Faʻafitauli e tulaʻi mai ma se faʻalavelave faʻalavelave, lea o loʻo i ai se faʻamatalaga le lelei mo mafuaʻaga nei:

  • O faʻalavelave faʻalavelave e faʻapitoa i le faia soo o le toe fai.
  • 8% o tagata gasegase ina ua mavae le tuua o le matagaluega i totonu o le tolu masina, ma le 40% o tagata gasegase e toe maua i le maʻi tigaina.
  • O faʻalavelave faʻafuaseʻi i le maualuga o le maualuga o le maualuga e mafua ai le 17% o le tino i le 4 tausaga.
  • Faʻaleagaina o aʻafiaga o aʻafiaga. O se faʻalavelave faʻalavelave eo faatasi ma le atinaʻeina o le stroke, fatuga o le fatu, o le edema pulmonary ma le faiʻai. E taʻitaʻia ai le le atoatoa ma le maliu o le maʻi.

O afea e valaʻau ai se taʻavale

O le a manaʻomia se falemaʻi mo soʻo se ituaiga o faʻafitauli matuia. O le faʻafitauli o le i ai i vaega muamua o le atinaʻeina o se tulaga ogaoga i le fale, e faigata ona faʻamautinoa pe faʻafitauli faigata pe faʻalavelave faigata. Faʻasaga i tua o le soifua manuia lautele, o le edema o le cerebral poʻo le stroke e mafai ona atiaʻe. O le mea lea, i soo se tulaga lava, e tatau ona valaauina se falemaʻi i le vaaia o faʻamaoniga o se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Faʻafefea ona puipuia se faʻalavelave maualuga

E mafai ona puipuia se tulaga ogaoga. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i fautuaga nei:

  1. Fua le taʻa toto i faalua i le aso: taeao ma afiafi. E tatau ona e fua ao e nofo. E tatau ona tausia se tusi o talaaga i nofoaga e talafeagai ai e ulufale ai i faailoga o le mamafa o le taeao ma le afiafi. Ina ia saʻo ia faailoilo, e tatau ona e malolo 5 minute ao lei faia le fua, ma aua le inu kofe pe ulaula ile 30 minute.
  2. Faʻatonutonuina o le malosiaga. Faatapulaaina pe aveese le masima mai le meaai. Faateleina le fuainumera o fualaau aina ma fualaʻau.
  3. Taofiofia le mamafa. Obese tagata e faigofie i le maualuga o le toto ma faʻalavelave.
  4. Tino faamalositino faaletino.
  5. Tapulaʻa poʻo le faʻamavae atoatoa mai le ituaiga olaga sikaleti.

Aisea e manaomia ai le fesoasoani faafomaʻi?

O faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona tuʻuina i le vave e mafai ai, e pei O loʻo i ai se maualuga maualuga o le atinaʻeina o faʻalavelave matuiā, e pei o le infarction o le myocardial poʻo le stroke, ma isi liona o totoga i totonu. O le fesoasoani muamua i ia tulaga e mafai e le gasegase latou lava poo o latou aiga. O tagata maʻi e maualuga le maualuga e tatau ona iloa le tele e mafai ai e uiga io latou gasegase. Muamua, e tatau i le tagata gasegase ma lona aiga ona malamalama i uiga o le HC.

Faʻalavelave faʻapitoa. Fesoasoani faʻafuaseʻi. Faailoga Togafitiga

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o se oso maualuga i le toto. E mafai ona tulaʻi i tulaga maualuga maualuga, mo se faʻataʻitaʻiga, e oo atu i le 240/120 mm Hg. Art. ma sili atu le maualuga. I lenei tulaga, o le tagata maʻi e feagai ma se faʻafuaseʻi faʻalavelave i le soifua lelei. Faʻaalia:

  • Ootia.
  • Tineni.
  • Naua ma vili.
  • Hyperemia (mumu) o foliga.
  • Tremor o vae.
  • Gutu gutu.
  • Loto o le fatu (tachycardia).
  • Faʻanofo mataʻituina (faʻafelelei lago pe ufiufi i luma o mata).

Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e manaʻomia le tausia faʻafuaseʻi mo faʻafitauli ogaoga.

E tele taimi e tupu ai se faʻalavelave maualuga i tagata gasegase o loʻo mafatia i faʻamaʻi e maua mai i le faateleina o le toto (BP). Ae e mafai foi ona latou feiloai e aunoa ma le faateleina o lona alualu i luma tumau.

O faʻamaʻi poʻo tulaga nei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻega o le HA:

  • toto maualuga
  • talatalanoa i fafine,
  • atherosclerotic aortic liona,
  • fatu faʻamaʻi (pyelonephritis, glomerulonephritis, nephroptosis),
  • faʻamaʻi pipisi, mo se faʻataʻitaʻiga, lupus erythematosus, ma isi,
  • nephropathy i le taimi o maitaga,
  • pheochromocytoma,
  • O le maʻi o Herenko-Cushing.

I lalo o ia tuutuuga, soʻo se lagona malosi poʻo se faʻalavelave, faʻafitauli faaletino poʻo mea tau meteorological, o le taumafa ava malosi poʻo le taumafaina tele o meaai mama e mafai ona afaina ai se faʻalavelave.

E ui lava i ia mafuaaga eseese, e taatele i lenei tulaga o le i ai o le dysregulation o le vascular tone ma le maualuga o le toto.

Faʻalavelave faʻapitoa. Falemaʻi Fesoasoani faʻafuaseʻi

O le ata o le falemaʻi ma le faʻalavelave maualuga e mafai ona fesuisuiai e fuafua i lona foliga. E tolu laupega autu:

  1. Neurovegetative.
  2. Suavai-masima, poʻo le tusitusi.
  3. Faʻafefe.

O faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le faʻalavelave maualuga o soʻo se tasi o nei fomu e tatau ona tuʻuina atu faanatinati.

Neurovegetative form

O lenei ituaiga o HA e sili ona faʻaosoosoina i se faʻafuaseʻi lagona faʻalagona lea o loʻo i ai le tuusaʻo malosi o le adrenaline. O tagata maʻi ua i ai se lagona popole ma le popole. O loʻo i ai le hyperemia (mumu) o mata ma le ua, o le gatete (gatete) o lima, matagogo. Faʻafeiloaʻi faʻamaʻi, e pei o le tiga o le ulu, gasegase, tigā. E ono i ai le faʻafitauli o le vaai ma lele i luma o mata poʻo le veli. Ua iloa le tachycardia malosi. A maeʻa ona aveese le osofaiga, o le tagata maʻi ua faʻateleina le urination ma le vavaeʻese o se aofaiga tele o le mimiti manino. O le umi o lenei ituaiga o HA e ono mafai mai le tasi itula i le lima. I le avea ai o se tulafono, o se ituaiga o HA e le o se mea taufaamatau.

Suavai masima

O lenei ituaiga HA o loʻo maua i tamaitai e mamafa tele. O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o se osofaiga o le solia lea o le system renin-angiotensin-aldosterone, lea e nafa ma le toto o le toto, o le toto o le toto na tafe ma le paleni masima. O tagata maʻi ei ai le ituaiga o HA e le fiafia, taofi, le lelei le faʻalauteleina i le avanoa ma le taimi, paʻu le paʻu, fulafula o mata ma tamatamailima o loʻo matauina. A o le i amataina le osofaiga, atonu ei ai ni faʻalavelave i le fatu o le fatu, vaivaiga maso ma le faʻaitiitia o le diuresis. O faʻalavelave ogaoga o lenei pepa e mafai ona tumau mai le tele o itula i le aso. Afai o le tausiga taimi faʻafuaseʻi e tuʻuina atu mo le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o lona uiga e lelei tele.

Faiga faʻafefe

O le ituaiga sili lea ona lamatia o le HA, o loʻo taua foi o le encephalopathy tua. E matautia tele mo ona faʻalavelave faʻafuaseʻi: ceremaral edema, atinaʻeina o le inisetila poʻo le subarachnoid hemorrhage, paresis. O ia ituaiga o gasegase e maua i le tino poʻo le faʻalologo, faʻaletonu ai le mafaufau. O lenei tulaga e mafai ona oʻo i le tolu aso. Afai e le o saunia le tausiga faʻapitoa i le taimi mo se faʻalavelave maualuga o lenei fomaʻi, e ono maliu le tagata maʻi. A maeʻa ona aveese le osofaʻiga, e tele lava ina i ai i le gasegase siama.

Fesoasoani faʻafuaseʻi. Gaoioiga algorithm

O le mea lea, na matou iloa ai o se faʻalavelave ogaoga o le maualuga o le toto maualuga ma isi tulaga faʻaleagaina o le faʻalavelave maualuga. Faʻalavelave faʻafuaseʻi - o se algorithm o gaioiga e tatau ona manino ona faia - e tatau ona tuʻu vave. Muamua lava, e tatau i aiga poʻo aiga ona taʻua tausiga faʻapitoa. O le faasologa o isi gaioiga e faapenei:

  • Afai e mafai, e tatau ona e faʻafilemuina se tagata, aemaise lava pe a fiafia tele o ia. O le atuatuvalega o lagona e na o le faateleina o le toto.
  • Tuʻu atu le maʻi e alu e moe. O le tulaga o le tino e tolopoina.
  • Tatala se faamalama. E tatau ona maua lelei le ea fou. Tatala le faaputuga o laei. O le manava o le maʻi e tatau ona oʻo lava. E tatau ona faamanatu ia te ia ia manava ma loloto.
  • Tuuina atu se sui soʻo e masani ona ia faia.
  • I lalo o le laulaufaiva o le tagata maʻi, tuʻu se tasi o fualaau faʻafuaseʻi e faʻaitiitia ai le toto: Kopoten, Captopril, Corinfar, Nifedipine, Cordaflex. Afai e leʻi oʻo mai le vaega o le fomaʻi i le afa itula, ma e le lelei le lagona o le maʻi, e mafai ona e toe faia le fualaau. I le aotelega, o le faʻaaogaina o faʻafitauli faʻafuaseʻi i le toto maualuga e mafai ona tuʻuina atu e le silia ma le lua taimi.
  • E mafai ona e ofoina atu le tinyo maʻi o valeern, motherwort poʻo Corvalol.
  • Afai e popole o ia e uiga i le tiga i tua o le sternum, ia tuʻu se ata Nitroglycerin i lalo o le laulaufaiva.
  • Afai e lagona e se tagata le malulu, ia ufiufi ia te ia i fagu mafanafana poo fagu palasitika o vai mafanafana ma ufiufi ia te ia i se palanikeke.

Ma le isi, o le a gaoioi fomai. O nisi taimi, faʻatasi ai ma se faʻamaoniga o le faʻalavelave maualuga, tausiga faʻapitoa - o se algorithm o gaioiga na faia e aiga ma tagata faigaluega fomaʻi na o mai i le valaau - ua lava, ma e le manaʻomia le falemaʻi.

O maʻi i le fale. Le mea e fai

Afai e maʻi le tagata maʻi i le fale na o ia, e tatau ona ia muamua ave se sui soʻo, ona tatala lea o le faitotoa. E faia lenei mea ina ia mafai e le 'au na sau i le telefoni ona ulu atu i le fale pe afai e sili atu le leaga o le maʻi, ma na o le fesoasoani ia te ia. A maeʻa ona tatala le loka o le faitotoa, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi numera "03" na o ia ma valaau fomaʻi.

Fesoasoani faafomaʻi

Afai o le maʻi o loʻo i ai se faʻalavelave maualuga, o le tausiga faʻafuaseʻi a le tausisoifua o le pulea malosi o Dibazole ma togafitiga. Faʻasalaga HA i nisi o taimi e lava.

I le tulaga o le tachycardia, beta-blockers e maua ai le malosi, o fualaau faasaina Obbidan, Initiaral, Rauseil. O nei fualaau faasaina e mafai ona faia i se auala le mautonu ma le intramuscularly.

E le gata i lea, e tatau ona tuu i lalo o le laulaufaiva o le tagata maʻi se sui soʻo, Corinfar poʻo le Nifedipine.

Afai e faigata le faʻalavelave maualuga, o le tausiga faʻafuaseʻi e maua e fomaʻi o le potu maʻi maʻi. O nisi o taimi e faʻalavelave ai le GC e ala i faʻailoga o le gasegase gau gau. I lenei tulaga, o ganglioblockers e faʻatasi ma togafitiga e maua ai se aafiaga lelei.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le le atoatoa o le matelaina o maʻi, e tuʻuina atu foi le tagata maʻi ile potu maʻi tigaina ma fualaau faasaina "Sustak", "Nitrosorbit", "Nitrong" ma analgesics. Afai e maua pea le tiga, o lona uiga o fualaau faasaina e mafai ona faatonuina.

O faʻalavelave sili ona mataʻutia o HA o le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le myocardial, angina pectoris, ma le stroke. I nei tulaga, o le tagata gasegase o loʻo togafitia i totonu o le matagaluega tigaina ma le faʻaleleia o maʻi.

Sauniuniga mo le GC

Pe a togafitia i faʻafitauli ogaoga, o le tausiga faʻafuaseʻi (tulaga faʻataʻitaʻi), o se tulafono, e tuʻuina atu i le fesoasoani a nisi vaega o vailaʻau. O le sini o togafitiga o le faʻaitiitia o le toto i le numera masani o le maʻi. E tatau ona manatuaina o lenei faʻaitiitia e tatau ona tupu malie, aua ma lona vave faʻavave, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia.

  • Beta-blockers e faʻalauteleina le lumena o vaʻa vasa ma faʻasaʻo tachycardia. Sauniuniga: Anaprilin, Initiaral, Metoprolol, Obzidan, Laboll, Atenolol.
  • E i ai le aafiaga o le atiata a le ACE i le system renin-angiotensin-aldosterone (faʻaaoga e faʻaitiitia ai le toto). Sauniuniga: Enam, Mamoe.
  • O le fualaau oona "Clonidine" e faʻaaogaina ma le faʻaeteete. Pe a tago i ai, o le pa'ū mataʻutia o le toto maualuga e mafai.
  • Faʻavave musika - faʻamalo le puipui o maʻa, ona o lenei mea, ua faʻaitiitia le toto toto. Sauniuniga: "Dibazol" ma isi.
  • O loʻo faʻataʻitaʻiina le faʻamaonia o le alalaupapa o le Calcium mo arrhythmias. Sauniuniga: "Cordipine", "Normodipine".
  • Diuretics e aveesea le tele o le vai. Sauniuniga: Furosemide, Lasix.
  • Nitrates faʻalauteleina le lumenia lumanaʻi. Sauniuniga: Nitroprusside, etc.

Faʻatasi ai ma togafitiga faafomaʻi taimi, o le fomaʻi mo le HC e lelei. O mataupu ogaoga e masani ona tupu i ni faʻalavelave matuia, e pei o le edema pulmonary, stroke, faaletonu o le fatu, infarction myocardial.

I le puipuia o le HA, e tatau ona e siaki le siama o le toto, faʻaaoga lelei le vailaʻau faʻasaina ma tausisi i fautuaga a le fomaʻi, e le gata foi i le faʻamalosiina o le ulaula ma le ava malosi ma faʻagata le faʻaaoga o masima i meaʻai.

Fesoasoani faʻafuaseʻi

E ui lava ile eseesega o faʻafitauli ogaoga, o le tausiga faʻafuaseʻi mo le oso i le toto maualuga e tutusa lava. O le algorithm mo lona tuʻuina atu e pei ona taua i lalo:

  1. E faigofie le tuʻuina o le tagata maʻi i se tulaga tuʻufaʻalua, e faʻaaoga ai piluga poʻo auala faʻaleleia.
  2. Valaau se fomaʻi. Afai o le tagata maʻi na atiina ae se faʻafitauli maualuga mo le taimi muamua, ona tatau ai lea ona valaʻau se falemaʻi mo falemaʻi faʻafuaseʻi.
  3. Toe faʻamautinoa le maʻi. Afai e le mafai e le tagata maʻi ona faʻafilemuina na o ia, ona e tuʻuina atu lea ia te ia e ave le tele o valeern, motherwort, Carvalol poʻo Valocardin.
  4. Ia mautinoa le manava e leai se totogi o le tagata gasegase, faʻasaʻolotoina o ia mai lavalava e faʻagata ai faʻalavelave faʻalaulema. Faʻaleleia le ea ma lelei le vevela. Fai atu i le tagata gasegase e ave sina manava loloto.
  5. Afai e mafai, fua le toto toto. Toe faia fua i minute uma 20.
  6. Afai e maua e le tagata gasegase fualaau faasaina e fautuaina e le fomai e aveese ai le faʻalavelave, ona tuʻuina atu lea ia te ia e ave. Afai e leai ni faʻamaumauga, ona tuʻuina atu lea o le 0.25 mg o Captopril (Kapoten) poʻo le 10 mg o le Nifedipine. Afai a maeʻa le 30 minute e leai ni faailoga o le faʻaitiitia o le toto, ona tatau loa lea ona toe faia le fualaau faʻatau tasi. I le leai o se aʻafiaga ma mai le toe faia o fualaau oona, e tatau ona e valaʻau i se taʻavale.
  7. Faʻaaogā se pusa malulu poʻo se aisa i lou ulu, ma se faʻamafanafana mafanafana i ou vae. Nai lo o se mea e faʻamafanafana ai, e mafai ona e tuʻuina ni palasiti masi i tua o le ulu ma maso o povi.
  8. I le faʻaalia o tiga i totonu o le loto, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se laulau o Nitroglycerin ma Validol i lalo o le laulaufaiva. E tatau ona manatuaina o le avea o le Nitroglycerin e mafai ona mafua ai se paʻu mataʻutia i le toto maualuga, o lea e tatau ai ona naʻo Validol, e faʻaumatia ai lenei itu.
  9. Faʻasalaga o le natura o le gaogao, lea e faʻaalia ai le faateleina o le mamafa o tui, e mafai ona tuʻuina atu i le tagata maʻi se pusa o le Lasix poʻo le Furosemide.

Manatua! Aʻo leʻi tuʻuina atu se vailaʻau, e taua tele lou mafaufau ma le faʻaeteete ma iloilo le tulaga o le maʻi. O kamupani e talia le valaau a le 'au taʻavale e mafai ona fesoasoani ia te oe i lenei mea.

O le a le mea e fai pe a uma ona tuʻuina atu se faʻafitauli ogaoga?

A maeʻa le faʻamautuina o le toto, e tatau ona faʻamatala i le tagata gasegase o le faʻamautuina atoatoa o le setete o le a tupu pe a mavae le 5-7 aso. A o faagasolo lenei vaitaimi, e tatau ona matauina le tele o tapulaa ma tulafono ia o le a taofia ai le osofaʻi pea i le toto. La latou lisi e aofia ai fautuaga nei:

  1. Vaʻaia taimi e teʻa ai fualaau faʻasaina e fautuaina e lau fomaʻi.
  2. Ia mataituina taimi uma le mamafa o le toto ma faamaumau o latou taunuuga i se "Diary of hypertension."
  3. Faʻateʻa le gaioiga faaletino ma aua neʻi faia faʻafuaseʻi ni gaioiga.
  4. Faʻasusu i le taeao o le tauvaga ma isi faʻamalositino.
  5. Vagana le matamata i ata vitio ma polokalama televise e fesoasoani i le mafatia o le mafaufau.
  6. Faʻasaʻo le masima ma le faʻaaogaina o le vai.
  7. Aua e te soona fai.
  8. Aloese mai feteenaiga ma isi tulaga faigata.
  9. Teʻena le ava malosi ma ulaula.

E le mafai ona togafitia i le fale ma i luga o se nofoaga faʻapitoa le faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi. I isi tulaga, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi mo se suʻesuʻega auiliili, le faʻamaloloina o faʻafitauli ma le tofiaina o togafitiga fualaau.

Gubkinsky Television and Radio Committee, ata vitio i luga o le autu "Faalavelave ogaoga":

Faailoga e mafai ai ona iloa i le taimi o se faʻafitauli maualuga

O le iloa o uiga o se faʻafitauli maualuga, e mafai ona e tali atu i se taimi talafeagai pe a atiina ae ia oe lava poʻo tagata vavalalata.

O faʻalavelave faʻalavelave faʻapitoa e tele, o le auala asymptomatic e seasea tupu ma na o le talavou lava.

Faailoga o le amataga o se faʻafitauli ogaoga:

  • o se tiga matuitui lea e faafuasei lava ona aliali mai e mafai ona o mai faatasi ma le maaleale o le mafaufau, luluina laumei i luma o mata, se lagona o le pala i totonu o malumalu,
  • o le taoto ma le vili e mafai ona tupu i tua o se maʻi tiga matuia,
  • paʻu ma le manava manava e aliali mai
  • atonu ei ai se fefefe i le oti,
  • E mafai ona maua le tiga o le pusa,
  • isu
  • gaogao
  • leai se mafaufau.

O se faʻalavelave e mafai ona tupu 1 pe sili atu faʻamaoniga, pe a oʻo mai nei uiga, e tatau ona fuaina le toto. Afai e le mafai lea, valaʻau 103 mo fesoasoani pe ole atu i aiga e ave i le falemaʻi mo fesoasoani faʻapitoa.

Aʻo le i taunuu mai se falemaʻi, o le tausiga faʻafuaseʻi mo se faʻalavelave maualuga o le a fesoasoani e aloese mai faʻalavelave ogaoga ma faʻaitiitia le taimi e toe faʻaleleia ai le tino pe a maeʻa osofaʻi malosi.

O le a le mea e fai aʻo lei oʻo mai le falemaʻi

E masani lava, o tagata ei ai le maualuga o le toto maualuga o lo oi ai pea fualaau faasaina mo le maualuga o le toto, faatasi ai ma se faafitauli muamua, ioe. pe a feagai le taimi muamua i le olaga ma le faateleina o le mamafa, o le tulaga e sili atu ona faigata.

  1. Valaau i se falemaʻi.
  2. Faʻafilemuina o le maʻi: o le sili atu o le atuatuvale, o le malosi o le maualuga o le toto.
  3. O le tagata maʻi e tatau ona nofo i luga o se moega pe i luga o se nofoa i se tulaga tuʻufaʻatasi.
  4. Ina ia ausia se toafilemu ma e manava lava i le ua afaina.
  5. Faʻamama se solo i le vai malulu ma tuʻu i lou muaulu.
  6. O vae e mafai ona tuʻuina i totonu o le mafanafana mafanafana poʻo le maso vae e faʻaitiitia ai le tafe toto i le mafaufau.
  7. Aveese uma lavalava fufusi, aveese filifili ma taulima.
  8. Tuʻu avanoa i vaalele fou.
  9. Tuuina atu se piliki e faʻaitiitia ai le mamafa, o vailaʻau o le maʻi o le fualaau lea o le filifiliga, o le a ia faʻaaogaina, o le mea lea, o le a leai se tali leaga.
  10. I lalo o le gagana a captopril, nifedipine, capoten poʻo se isi fualaau, na o le 1 mai le lisi. Afai e tatau ai, pe a uma le 30-40 minute, e mafai ona toe ave, ae naʻo le maea ai o le mamafa o le toto, ma afai e leʻi faʻaitiitia, pe itiiti. Afai e le i ai ni pama e lua, o lona uiga e le tatau ona e alu atili, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i le falemaʻi pe faʻatali se taʻavale.
  11. Aumai se meaʻai o le valerian, corvalol or motherwort (pe'āfai e maua i totonu o le fale falemalo fale).
  12. Faatasi ai ma se lagona faʻalauiloaina o le maligi, o le tagata maʻi e manaʻomia ona afifi i palanikeke, i le vevela - ia faʻamafanafana.
  13. Afai ei ai le tiga i le localization o le loto poʻo le arrhythmia e mataituina (e ala i pulus). E tatau ona tuʻuina le nitroglycerin, e mafai ona tuʻuina atu le Nitrospray i lalo o le laulaufaiva. Toe fai ma tiga tumau faʻatasi ma le vaeluaga 5-7 minute tolu. Le toe taliaina.

Afai o le fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga o loʻo tuʻuina atu atoa, ma e le faʻaitiitia le mamafa, e manaʻomia le falemaʻi ile potu faʻafuaseʻi. Faatasi ai ma se faaitiitia o le mamafa, ae o foliga vaaia o le tiga i totonu o le loto po o isi faafitauli, o loo faailoa atu foi i falemai vave.

O le toto e tatau ona faʻaitiitia lemu, o le paʻu o le toto i le numera masani e mafai ona afaina ai le tagata gasegase maualuga maualuga. O le mea lea, pe a maeʻa togafitiga faʻafuaseʻi, faʻaititia le toto toto i le 20% i le 60 minute, o le mea lelei lea, o le maʻi e tatau ona malolo ma, afai e mafai, tuʻu i le moega mo le 2 itula. O le masani o faʻamaufaʻailoga e mafai ona tutupu e oo i le 2 aso. E taua i itula muamua e ausia ai le faʻavaeina o faʻamaoniga e le sili atu i le 160/100 mm RT. Art.

Fesoasoani Muamua

Pe a faʻamaonia se faʻafitauli ogaoga ma le fuafuaina o ona faailoga, fesoasoani muamua e tagata faigaluega a le falemaʻi e faʻatino e tusa ai ma algorithms na atiae e le Matagaluega o le Soifua Maloloina.

O togafitiga o togafitiga o le a faʻalagolago i faʻamaumauga e pei o le maualuga o le atinaʻeina o le faʻalavelave, faʻatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi ma tausaga ole maʻi. I le faaopoopo atu i le Kapoten ma le Nifedipine, o loʻo i ai sauniuniga i totonu ole pusa o le falemaʻi e mafai ai ona e faʻaitiitia le toto maualuga e aunoa ma se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma aunoa ma le faaleagaina o le tino:

  1. O le Clonidine e faʻatonuina i tagata gasegase e maualuga atu i le 200/140 mm Hg. Art. faʻaitiitia i le saline iv lemu.
  2. Diuretics (Furosemide, Lasix) e faʻatautaia ma le faʻaaloalo i le tulaga o le ogaoga o le edema i le tagata maʻi poʻo pe a faʻaalia ia faailoga o le maʻi o le mafaufau.
  3. O le fofo o le sulfate magnesia e faia i / i / / m, e fuafua i le toto ma le tausaga ole maʻi. E silia ma le 80 tausaga le matutua e sili ona lelei le filifilia o le magnesia.
  4. E faʻaaogaina Dibazole i se talavou, ao le taofi le faʻalavelave o tagata matutua e le fautuaina.

Fesoasoani Muamua mo le maualuga o le toto maualuga o le taulaʻi lea i le faʻaitiitia o le toto maualuga ma taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga. I le faaopoopo atu i fualaau e mafua ai le maualalo o le toto, e faʻaaogaina e le fomaʻi fualaau faʻataʻitaʻi e tusa ai ma faʻaʻailoga nei:

  • ma le puupuu o le mānava, Eufillin e faʻaaogaina,
  • mo le tiga o le fatafata - nitroglycerin, cordaron ma isi,
  • faʻatasi ai ma arrhythmias - Anaprilin.

A toe faʻafoʻi le malosi o le maʻi ma e leai ni faʻafitauli, e tumau le maʻi i le fale. I le le lelei o le toe faʻafoʻiina o aʻafiaga poʻo le faʻaalia o faailoga o faʻafitauli, ua fautuaina e le fomaʻi le falemaʻi. O le mumusu e faamaea togafitiga i totonu o se falemaʻi, o le tagata maʻi e faʻaalia ai lona lamatiaga o faʻalavelave ma faʻalavelave.

O le a le mea e fai pe a maeʻa le faʻalavelave

Togafitiga pe a uma se faʻafitauli ogaoga o se tulaga talafeagai mo le toe faʻaleleia o le tino. E le o se tasi osofaiga o le mamafa e taua ai tulaga faatauaina e pasi e aunoa ma se faailoga. O le maʻi e manaʻomia ile itiiti ifo ma le tasi le vaiaso e pipii ai i se paʻu toʻa ma le faʻafuaseʻi ona faʻagasolo.

  • E tatau ona e pulea lou tulaga o le mafaufau-faalemafaufau, o le popolega popole e le talafeagai ma le faaletino.
  • O mata o le po e le mafai ona faatagaina, e oo lava i le taalo i le komepiuta poʻo le matamata i tifaga. O le tagata maʻi e tatau ona moe.
  • E aveese leese mai le meaai, i le lumanaʻi e mafai ona toe faafoi atu, ae aunoa ma le faʻanoanoa.
  • E tatau ona faaitiitia le tele o le vai, aemaise i le afiafi (o se vaega tele o le vai e fautuaina ina ia faʻaaogaina ao lei oo i le aoauli).
  • Aloese mai le faaumiumi o galuega e ala i le punou ma lou ulu i luga pe i ai foi ma se maualuga o famu. E fautuaina e galue i le togalaau i le vaveao, ao lei oʻo i le vevela, aua nei faʻaaluina le tele o taimi latalata i le ogaumu ma aua le faʻamautotoina le faamamaina toatasi.
  • Le tali filemu i tulaga faʻalavelave.
  • Aloese mai fefinauaiga ma taufaaleaga, aua le auai i totonu ia i latou ma aua le faasalalauina le leaga.
  • E masani ona matauina i le fomai o le falemai ma mulimuli i ana faatonuga.
  • O mea leaga e pei o le ulaula, inu pia, po o le po, e tatau ona faʻagaloina.

Afai e mafai, togafitiga o togafitiga e fautuaina, i le leai o sea avanoa, e mafai ona e faia togafitiga i le matagaluega o togafitiga faʻale-tino (physiotherapy, faamalositino togafitiga, massage).

Mai se olaga malosi, e mafai ona e filifilia le savali, aʻoaʻoga i luga o simulators poʻo le aau.

Muamua faailoga

O le toto mai le isu, o le ulu tiga matuia, o le valea - o mea nei o faailoga muamua o le toto maualuga!

Faailoga o lona faateleina e le tutusa uma. E toatele e le lagona se mea.

O le tele o taimi, e faitio tagata:

  • tiga o le ulu ma le vevela taimi,
  • taʻavale
  • faʻanoanoa vaaia
  • tiga i le itu tauagavale o le pusa,
  • fatu palpitations
  • loto vaivai
  • puupuu le manava.

E mafai e le fomaʻi ona faʻamaonia togafitiga faʻapitoa e ala i faʻamatalaga faʻatino:

  1. fiafiaga po o le puipuia o le tagata maʻi,
  2. musele maso po o le atuatuvale,
  3. faateleina le manava ma le mumu o le paʻu,
  4. o le faateleina o le vevela i se maualuga e le sili atu i le 37.5ºС,
  5. faailoga o le faʻalavelave faʻalavelave o le tino,
  6. faailoga o le hypertrophy o le ventricular agavale,
  7. vaevaeina ma le faamamafaina o leo II,
  8. teleloadload o le faufautua tauagavale o le fatu.

I le tele o faʻamaʻi pipisi, o le togafitiga faʻatasi ma le 1 i le 2 faʻamaoniga. Ma e na o ni mea e le masani ai e iai nisi o ona faʻailoga. O le faailoga autu o se faʻalavelave maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto i le maualuga tele.

O se osofaiga e aunoa ma ni faafitauli e na o ni nai itula. O vailaau faʻamaʻi faʻamalosi e fesoasoani e taulima ai.

E oʻo lava i se faʻalavelave faʻalavelave e ono lamatia ai le ola o le maʻi, o lea e tatau ai ona faʻaitiitia vave le toto. O se faʻalavelave matuia e matautia ma faʻafitauli.O nisi taimi e atiina ae i totonu o le lua aso! E masani ona o mai faatasi ma le fenumiai o le mafaufau o le tagata maʻi, vomiting, faʻavevesi, osofaiga a le foma, kulū susu, ma o nisi taimi o se coma.

Mafuaaga o togafitiga

O le tele o taimi, o le atinaʻeina o se faʻalavelave maualuga e faafaigofieina e ala i togafiti le talafeagai poʻo le teenaina o le tagata maʻi e faʻaaogaina fualaau faasaina. Ma e na o mea e le masani ai, o sea tulaga o le faailoga muamua o le maualuga.

O mea faʻaosofia o le toto maualuga e:

  • popolega faifai pea
  • gaioiga faʻavalea,
  • le musu e ave fualaau faasaina.

Fesoasoani muamua mo faʻalavelave

Afai e te masalomia faailoga muamua o le maualuga o le toto, e tatau ona e valavala e valaʻau i se 'au taʻavale. Ina ia fesoasoani i le tagata gasegase, aʻo le i taunuu mai fomaʻi, e mafai ona e faia ni fesoasoani muamua. E tatau ona taoto i luga o le moega ina ia mafai ai ona ia nofo i le afa. E sili le tuʻuina o ulugalu maualuga i lalo o lona ulu ma tauau.

Ina ia faʻaitiitia le tulaga o le maʻi, e mafai ona e faʻamafanafanaina le taele mo paʻu poʻo lima. O le isi filifiliga o le tuʻuina o paʻukeke sinapi po o tamaʻi povi.

O le fomaʻi pe a uma le valaau o le a fuafua pe tatau ile falemai ona talafeagai mo le maʻi. Afai e leai ni faʻailoga o le faʻalavelave, o le a fesoasoani le antihypertensive fualaau. I le faʻalavelave faʻalavelave faʻafitauli, e manaʻomia le falemaʻi ile maʻi. E mafai e se tagata tomai faapitoa ona tuʻuina atu se tui e faʻafefe ai le mamafa.

Faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi: faailoga, fesoasoani muamua i le fale seia oʻo i le faʻalavelave faʻafuaseʻi

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o se tulaga lea e maualuga ai le mamafa o le toto (e le o le taua tele o tulaga faatauaina), e faailoa mai e ala i nisi o faailoga, aemaise lava mai le popolega ma le cardiovascular system. Talu ai o le tulaga e matautia, e taua le iloa e tagata uma o le mea e aofia ai, o se faʻafitauli maualuga e faʻaalia ai lava ia, faailoilo, fesoasoani muamua i le fale ao leʻi i ai se taʻavale a le falemaʻi.

I le avea ai o se tulafono, o le mafuaʻaga o le maualuga. E pei o faʻataʻitaʻiga, e le taulimaina, pe o le togafitiga e le saʻo. E seasea ona tupu, ae o se osofaʻiga o faʻafitauli maualuga e tupu e aunoa ma ni faʻauiga muamua o le maualuga o le toto. Faʻailoa mea e faʻapitoa ai: tulaga faʻavaivai, faʻalavelave, faʻamalositino malosi, faʻagataina o fualaau faʻasaina ma le teena mai se taumafataga e faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o masima e gaosia, inu ava malosi, suiga tele i le vevela (mo se faataitaiga, i le taele), ma isi.

Faailoga o se faʻalavelave maualuga

O faʻalavelave faʻaleagaina ua vaevaeina i ni ituaiga se lua, ma e eseese o latou uiga.

O le ituaiga muamua e masani lava ona maua i uluaʻi tulaga o le maualuga o le toto. O lona uiga masani o le saoasaoa o le atinae. O loʻo i ai le ulu o le ulu o le ulu i tua o le ulu ma faataamilo i le ua, o le vevela, le gatete i le tino atoa, o le fiafia tele. O le mamafa e osooso malosi (aemaise ile maualuga, systolic) i le maualuga o le 200 mm r. Art. ma o le pulupili e vave tele. O le tagata maʻi e oʻo i tiga ma le vaivai i le itu o le fatu, leai se ea, puupuu le manava e tupu. O le osofaʻiga e mafai ona tuʻu faʻatasi ma le nausea ma le vomia.

O se uiga masani o le a faʻapouliuligia foi mata, mo tagata maʻi o mea uma lava e tupu "e pei o se puao", atonu e faitio e uiga i le paolo o le pogisa i luma o ona mata. E faafuaseʻi lava ona vevela, pe, i se isi itu, malulu, foliga mai. Sue, mumu (lanu) o le ua, foliga, pusa e mafai ona sau i fafo. O lenei ituaiga o faʻafitauli maualuga e faigofie ona taofi e ala i le inuina o fualaau, e atiina ae i totonu o le lua i le fa itula. A oʻo mai i le iʻuga, o le tagata maʻi e masani lava ona i ai se manao e urinate.

O le ituaiga lona lua o le maualuga o le faʻafitauli o le hypertensive o loʻo sili atu ona faʻaalia mo le "gasegase" hypertensives, o lona uiga, mo tagata ua mafatia i faʻamaʻi cardiovascular. O le atinaʻega o faʻamaoniga ua faʻalauteleina, faasolosolo malie. Muamua, e faitio se tagata i se faʻavauvau i lona ulu, e faʻagasolo e moe, faʻaalia le le fiafia. I totonu o se taimi puupuu, o le ulu o le ulu ua matua faateleina (sili atu i le vaega o le ulugalii) ma ua tiga. O loʻo i ai le siʻosiʻomaga ma se manaʻoga mo le vomiting, faʻavalea.

O loʻo vaʻaia foi le vaʻavaʻai, tatagi ma gasegase, ma ua le mautonu le mafaufau. O le tagata gasegase e le mafai ona tali fesili. O nisi taimi faʻatasi ai ma lenei atinaʻe o se faʻalavelave maualuga, o loʻo faʻalogoina ai le faʻalavelave o limo poʻo muso taʻitasi o foliga. Lower, diastolic, mamafa e mafai ona oʻo atu i le 160 mm p. Art. E le pei o le ituaiga muamua, e tumau pea le malosi o le fatu. E mago ma malulu le paʻu. E mumu le uila i luga o foliga ma se laei mataga. O le maʻi e oʻo i le tiga o le fatu ma le puupuu o le mānava e foliga mai. O tiga e ese mai le natura: tigaina, pipii poʻo le masani mo angina pectoris, faʻamau, faʻaloaloa atu i le lima tauagavale poʻo le tauau. Faʻalagolago i le malosi, o le osofaʻiga e mafai ona umi mo se taimi umi (i ni nai aso).

Muamua faalavelave faʻafuasei fesoasoani mo le faʻalavelave maualuga

Muamua, afai e te masalomia se faʻalavelave maualuga, vave ona e valaau i se falemaʻi, aua atonu e manaʻomia ai le falemaʻi faʻafuaseʻi o le maʻi (ia manatua o loʻo vave ona tupu le gaioiga).

Aʻo lei oʻo mai le 'au fomaʻi, e tatau ona e fesoasoani i le tagata maʻi. Faʻafuaseʻi, e aunoa ma ni faʻafuaseʻi suiga, fesoasoani ia te ia e taoto i lalo: ia maua se tulaga mafanafana e ala i le tuʻuina o ni uila, palanikeke gaugau i lalo o tauau ma le ulu, ma isi. O le a fesoasoani lea e aloese ai mai osofaiga ogaoga o le paʻu. Tausia le ea fou (tatala se faamalama poʻo se faamalama). Ina ia faʻamafanafana le tagata maʻi ma faʻafefe lona fefe, afifi ona vae, faʻapipiʻi se paʻu vevela vevela ia i latou pe saunia se paʻu vevela vae bath. E mafai ona e tuʻuina ni pulou sipuni i luga o vae o vae.

Aʻo leʻi oʻo mai le fomaʻi, e tatau ona e fuaina le malosi o le maʻi ma tuʻuina atu se pilipi e faʻaitiitia ai (o fualaau faasaina latou te faʻaaogaina i taimi uma). E le mafai ona faʻaitiitia le mamafa i le taimi o le faʻafitauli o le hypertensive (faʻafuaseʻi e ono tupu). Aua le faia ni vailaau fou. Ina ia taofi le gaioiga tiga, e tatau ai i totonu o le itula ona paʻu ifo le mamafa e tusa ma le 30 mm / p. Art. pe a faatusatusa i le uluai. Afai e le muamua ave muamua e le tagata maʻi togafitiga mo le fatu ma ua leiloloa mea e tatau ona faʻaaoga i le taimi nei, ona e ofoina atu lea ia te ia e tuʻu se tasi papalama o Klofelin i lalo o lona laulaufaiva. Nai lo Klofelin, e mafai ona e faʻaogaina Captopril. Afai a maeʻa le afa itula e le toe i ai le mamafa, ia tuʻuina atu se isi papafa (ae le sili atu).

Afai ei ai se ulu o le ulu o le tagata, e fautuaina e tuʻuina atu ia te ia se tasi pe lua papa o se diuretic (Furosemide). Mo le tiga i totonu o le fatu poo le le lava o le mānava, Nitroglycerin (o se piligi i lalo o le laulaufaiva) poʻo le 30-40 mata. "Valocordina."

Afai e tatalaina le toto o le isu, ona e tuiina lea o lou isu mo le lima minute ma faʻaaoga se faamalosi malulu i le alalaupapa o le isu (e le toe punou le ulu).

E taua le iloa o le taimi o se faʻalavelave maualuga, e masani lava ona i ai i tagata gasegase le malosi o le fefe. E mafua ona o le faʻasaʻolotoga o hormones. Ma o lau galuega e le o le faʻaalia i au taga poʻo upu le popole i lona tulaga, ae le o le fefe. Talanoa lemu, agalelei, faʻamalosia le tagata maʻi ma taʻu atu ia te ia o lenei tulaga e aluese, e le o le fefe, ma o le a fesoasoani le fomai.

O isi tofiga e tatau ona faia e na o se fomai faapitoa ma, afai ei ai ni faafitauli, o le a ia togafitia le tagata maʻi i le ofisa o le cardiology mo togafitiga faafomai talafeagai.

E le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi, ona o le tele o faafitauli e mafua mai i le tele o faafitauli: coma (encephalopathy), vasalral hemorrhage, angina pectoris, infarction myocardial, edema pulmonary, etc.

Manatua o le manuia o le isi faʻafitauli o le faʻamaʻi e faalagolago lea i au taga muamua.

Fesoasoani muamua i le faʻafefe

Apr 12, 2015, 12:30 i le afiafi, tusitala: admin

ogaoga ogaoga ogaoga: faailoga ma fesoasoani muamua

O faʻafitauli ogaoga e faatatau i se tulaga e ono lamatia vave ai le soifua o le tagata maʻi.

O faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. e mafua mai ona o le malosi tele o le toto maualuga, faatasi ai ma le tupuga o le le atoatoa o le tino ma faamoemoega o le cerebral, fatu ma le autonomic natura, na faaalia e le ata o le faaleagaina o le totoga o le tino ma manaomia ai togafitiga faafomai vave.

E le tusa ai ma manatu o tagata lautele, e le o iai ni fuainumera o le toto maualuga i le maualuga o le maualuga o le toto, o nei fuainumera e naʻo le tagata lava ia, ma o nisi taimi e mafai ona avea ma uluai faailoga o le maualuga o le toto. A oʻo mai se faʻafitauli ogaoga, o le aʻafiaga o faʻalavelave mai le tele o auala ma totoga, o le faʻalavelave mai le fatugalemu o le tino, o le fatu fatu, angina pectoris, infarction myocardial, edema pulmonary, anerysm, etc. faateleina.

O le siitia o le toto maualuga e mafua mai i le lua auala:

Faailoga o se faʻafitauli ogaoga:

  • faateleina le maualuga o le toto toto i luga atu 110-120 mm Hg
  • tiga o le ulu, e masani lava i tua o le ulu
  • o se lagona ootia i malumalu
  • puupuu le manava (ona o le faateleina o le mamafa i le itu tauagavale o le fatu)
  • afu po o le vomia
  • faʻavasegaina o le vaʻaia (feololo o "lago" i luma o mata), o le mea e le mafai ona iloa
  • mumu o le paʻu
  • O faʻamalosi tiga i tua o le sternum e mafai
  • vevesi, ita

E lua ituaiga o faʻafitauli:

Vaʻaia muamua le faʻafitauli (hyperoetic) e maitauina i le amataga o le maualuga o le maualuga o le toto. E foliga mai e matua mataga,

o le faateleina o le faateleina o le toto toto, o le faateleina o le fatu, le tele o "faailoga vegetative".

Le faʻalavelave o le ituaiga lona lua (hypokinetic), e masani lava ona atiaʻe i taimi mulimuli o le faamaʻi e uiga i se talaaga o le maualuga o le toto maualuga, e faamatalaina i le faifai malie o le atinaʻe (mai le tele o itula i le 4-5 aso) ma se faʻalavelave ogaoga ma faʻamaʻi ma gasegase fatu.

Fesoasoani muamua mo le faʻalavelave maualuga:

  • ia taoto le tagata maʻi (faʻatasi ma se ulu maualuga),
  • faia se filemu atoatoa faaletino ma le mafaufau,
  • mataʻituina le toto ma le fatu i 15 minute uma aʻo leʻi oʻo mai le fomai,
  • Mafaufau i le manaʻomia o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le vave faʻafoega o fualaau oona e maualalo ai le toto, o le togafitiga e vave amata (i le fale, i totonu o se falemaʻi, i le potu faʻafuaseʻi o le falemaʻi),
  • afai e tausisia le tachycardia e tusa ai ma le talaaga o le maualuga o le toto maualuga, e fautuaina ia vailaau o le vaega o le beta-blockers (propranolol),
  • captopril e faʻaaogaina foi e taofi lelei ai faʻalavelave faʻafuaseʻi, aemaise lava pe a iai se talaʻaga o cardiosclerosis, o le fatu, o le maʻisuka,
  • nifedipine e fautuaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga, faʻatasi ai ma togafiti faʻamaʻi o gaʻo ma le bronchopulmonary system,
  • faʻalavelave faʻalavelave:

- totini moli i tua o le ulu, i le pito i lalo, i vae

malulu i le ulu ma tiga matuitui

- vai vevela vevela.

Taua le manatua e mafai ona faʻaititia le toto maualuga i le taimi o se faʻafitauli maualuga ile sili atu i le 10 mm Hg. i le itula e aloese ai mai le faʻaitiitia. I le 2 itula muamua, e mafai ona faaitiitia le toto maualuga i le 20-25%.

O le masani lava, o le maʻi ua uma ona iloa po o le a le fualaau oona e ave i le tulaga o le tupu malosi o le toto.

A oʻo mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi mo le taimi muamua i le olaga, e faigata i lona ala, e manaʻomia e le tagata maʻi se falemai vave.

Pepa tali tutusa

Faʻamatalaga o faʻamaʻi ma manuʻa i le cardiovascular system ma le tuʻuina atu muamua o fesoasoani faʻafuaseʻi mo i latou. Angina pectoris o se ituaiga o maʻi fatu fatu. Vaega o le le atoatoa o le cardiovascular i taimi o le mamafa o le tino.

O mafuaʻaga autu, faʻalavelave masani ma ituaiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faigaluega ma isi metotia suʻesuʻe. Tausiga o togafitiga faafomaʻi. Se suesuega o le tuufaatasiga o le maualuga o toto toto ma tachycardia.

Mafuaaga o faʻafitauli maualuga i le maualuga o le maualuga o le toto. Faʻamatalaga o uiga o le cerebral ischemic and hypertensive cardiac crises. Fesoasoani muamua ma taga a se tausisoifua i le tulaga o faʻafitauli matuia.

Faailoga o se manua matuia. Le tuʻuina atu o togafitiga faʻapitoa fesoasoani faʻapitoa. Faʻafitauli faʻapitoa lea e tupu i le taimi o le malulu. O se suesuega faataitai o le tupuga o le malulu malulu i Orsk. Auala e puipuia ai togafitiga.

Le manatu o le fesoasoani muamua o ni mea faanatinati talafeagai e laveai ai le ola ma le soifua maloloina oe ua afaina. Fesoasoani muamua mo mumu, o latou faʻavasegaga. Fesoasoani Muamua mo le faʻavave, gaugau, afaina o le eletise, iniseti ma le vevela vevela.

Fesoasoani muamua e avea o se faʻalavelave o faʻatopetope auala talafeagai e faʻafaigofie atili ai togafitiga faafomaʻi. Faailoaina o faailoilo o le ola ma le oti, fesoasoani muamua mo le tafe toto, inu, mumu, sulu, pusa.

Fesoasoani muamua ma le faʻaolaina. Mea sese ma faʻafitauli o le faʻavaveina o masini, o le faʻatinoga mo lona faʻatinoina. Faailoga o maliu ma le oti. O le algorithm o le gaioiga mo le faʻaoʻoina o fatu fatu. Tulafono mo le togafitia o se tino oti.

Tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le gynnecology. Maliu lectopic maʻi. Totoina o vae o le maʻi o le ovarian. Mea e le lelei mai le popo o le myoma. O le tekonolosi o le tuʻuina atu o fesoasoani faʻapitoa muamua mo fesoasoaniga a le fafine. Faʻailoga ma faʻamaʻi.

Vaega o le uluai fesoasoani faafomaʻi, fesoasoani faafomai ma fesoasoani muamua. Tuuina atu fesoasoani talafeagai i tagata afaina i totonu o falemaʻi faʻapitoa. Taiala faʻapitoa ma faʻatasi i totonu ole soifua maloloina. Le atinaʻe o togafitiga faafomaʻi.

Faʻailoga o le faʻaaogaina o masini i le ua, foliga, vaeluaga. Mea faʻafeʻau: mumu ma le malulu. Mea mu mumu i mata ma paʻu. O a latou faʻamatalaga faʻapitoa. Le tuʻuina atu o muamua, fesoasoani muamua ma fesoasoani faʻapitoa i tagata afaina i ituaiga eseese o manuʻa.

Paʻu faʻamalosi i le pito i tua ma nofoaga o le parietal. O lagona o le pisapisao i taliga, felafoaʻi lago i luma o mata. O le pisi o le manava e fefiloi. Faʻaauau le faʻaosoosoina o le toto. Paroxysmal tiga i totonu o le loto, faʻalavelave. Uma le manava pe a savali.

Le tuufaatasiga o le pusa fesoasoani muamua. Ituaiga o ponaivi ponaivi. Femalagaiga o le eletise. Faʻasalaga o le ulu ma le pulou. Auala e taofi ai le gasegase vevela ma le faʻaleagaina. Paʻu paʻu e mumu. Feutagaiga ma le faalumaina. Tuuina atu le fesoasoani muamua i le ua afaina.

Le tuʻuina atu o fesoasoani muamua i tagata na afaina. Le faʻamatalaga o "fuataga mo le faasaoina" ma se faʻamatalaga o faailoga o se setete. Faʻatulagaga o le algorithm o gaioiga ma iloiloga o le aoga o le faʻasaoina o le cardiopulmonary, suʻesuʻeina o faʻafitauli.

Faailoga o se manuaga o le ulu. Muamua fesoasoani mo manuʻa manuʻa. Faia o se fusi ulu. Faʻavasegaga o le manua ogaoga o le faiʻai. Tatala matala i le ulu ma le faiʻai. Faʻailogaina o le Cerebral. Faʻamatalaga o le gasegase faasolitulafono poʻo le faʻalavelave.

O le mea lautele o le fesoasoani muamua i le vaaiga. Taofi le tafe toto. Tulafono mo le faʻaaogaina o laei i manuʻa. Togafitiga ma ituaiga o mu. Fesoasoani i ponaivi o ponaivi. Fuafuaga o le gaioiga i le tulaga o le savili eletise.

Tulaga masani o le tiga o le tiga ona o le fatu o loo faailoa mai ai le le lava o le faaaogaina o le toto ma le okesene i ai. Aʻoaʻoga o le spasm ma le atherosclerosis o mafuaʻaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Faʻamatalaga o le diagnostics algorithm ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi ile tausiga angina.

Faʻamatalaga puupuu o le falemaʻi falemaʻi. Galue i masini ma masini. Faʻaaloalo i le pulea lelei o le tino-epidemiological i totonu o le matagaluega. Le tuʻuina atu o fesoasoani muamua i faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻafuaseʻi.

faʻatino lipoti

Faiva ma fesoasoani muamua mo le gau. Fesoasoani muamua mo vaʻavaʻaveʻa, tuʻimomomoia, pulupulu. Tulaga lautele o le fesoasoani muamua mo manuʻa.Faʻamatalaga o faʻamaoniga, mafuaʻaga, ituaiga o faʻavasegaina, fautuaga mo a latou faʻafitauli.

Faiga faʻamalosi o le tuai o le gestosis. Nifaeropathy, vaʻaloga, malala. O le faaletonu o le uterine pregnancy. Placenta previa. Maʻi faʻamaʻi pipisi. Tuuina atu o tausiga faʻafuaseʻi i tamaiti. Le tele o togafitiga faafomaʻi mo tulaga faʻafuaseʻi i taotoga.

Taiala mo le faʻaaogaina tatau o taʻavale, le faʻaaogaina o auala faʻaleleia. Taofi le tafe toto i se fusi paʻu. Le auala e faʻaaogaina ai i le ua ma faʻaleagaina ai le gaʻo. Tulafono faʻapitoa mo le tausisia o le faʻamalosia. Le auala e faʻaaoga ai pusa Cramer.

Faaiuga

A oʻo mai faailoga o le maualuga o le maualuga, e tatau ona vave amataina le togafitiga i se taimi vave e mafai ai. E taua le iloa o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto maualuga e mafai ai ona faʻalavelave tele i totonu o le tino e tupu, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i tulaga faʻafuaseʻi. Afai ua maua e le fomaʻi le maualuga o le maualuga ma le togafitiga ua faatonuina, o le faatonuina e mafai ona taofia le tupu mai o se faʻalavelave maualuga ma e fesoasoani i le tausiga umi o le ola maloloina i se tulaga maualuga.

Faatasi ai ma se faʻalavelave ua tupu, o le faʻamautuina o le olaga ma togafitiga faifaipea e fesoasoani i le ola umi o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga