O le a le tele o le vai e inu i le maualuga o le cholesterol?

Suavai ma le taumafa mo le maualuga o le cholesterol faia se sao taua i le puipuia o le atherosclerosis. E i ai se talitonuga e tusa ai, o le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino e mafua ona o se ituaiga o puipuiga puipui o suauu i le faʻalalauina. O le manatu o le "vai" e fai mai o le sili atu o le cholesterol e matauina ona o le afua mai o le puipuia o sela mai le tafe o vai mai o latou fausaga.

Faiga faʻavae o le cholesterol

O le faʻaaogaina o lenei puipuiga e faigofie lava, e oʻo mai le taimi e le toe mafai ai e le toto ona utu vai mai sela, aua o lenei mea o le a matua faaleagaina ai le aoga o sosoʻo. Ma o iinei e ulufale ai le cholesterol i le galuega, e avea o se ituaiga sima, lea e mafai ai ona puipuia poloka i totonu, tuu ai vai i totonu o le masini.

I totonu o kulupu e le i totonu ma se kulupu, o le cholesterol e galue e avea ma se faatonutonuina o le suavai, ma i sela e mafai ona faatino ai a latou galuega, ae aunoa ma se tumutumu, o galuega taua i le tulaga o le faamalolo o loo nofoia e gaʻo gaʻo e fausia ai sulu uila. E mafai ona tatou manatu o le gaosiga o le cholesterol i sela o la latou auala e le oti ai pe a faʻaalia i mea leaga ma, o le mea lea, o le cholesterol o se mea talafeagai mo le tino, ma o lona maualuga o mea e faailoa mai ai le manava tele o le tino.

O le vai o se tasi lea o elemene aupito sili ona taua ole eletise. Toeitiiti lava o le mea autu o loʻo ufiufi ai le paʻu o le tino o le vai. Ma i le tulaga o le a leiloloa le tele o le vai e tatau ai mo le galue masani, ona paʻu'ū lea o le fausaga atoa ma o le vai o loʻo totoe na lafoaʻiina ia membranes. Ua mafua lenei mea i taunuuga le lelei. O le faʻataʻitaʻiga sili ona faigofie o le faʻaogaina o le faʻaogaina. E lava le vai e manaʻomia e talepe ai le palatini e ulu atu i le tino i mea amino. Ma afai e le inuina e le tagata se vai ao le i ai, ona le mafai lea e le tino ona faʻafefiloi le polotini. E manaomia foi e le iniseti se aofaiga o vai e faʻapipiʻi ai meaʻai ma ave i le ate.

O potu faapitoa fofo e manaʻomia ai le tele o vai mo le gaosia o mea taumafa na tuʻuina i ai. O le tele o sela e sili atu ona sao i le faiga o le faʻapalapalaina, aʻo latou faʻamalūina le toto ma meaʻai ma faʻafeiloaʻi atu i le fatu. O le toto e ulufale atu i le itu taumatau o le fatu, ona tuʻuina atu lea i le mama e tumu i le okesene, ma i le taimi lava e tasi e leiloa ai se vaega o le vai, aua a oʻo mai i totonu o le mama, o se vaega o le mea e faʻafefe.

E naʻo le maeʻa lenei mea, e alu le toto i le itu tauagavale o le fatu ma alu ese atu mai iinei i le faiga faʻavae. O vailaʻau faʻapitoa ma vaʻaia toto ma capillaries e sili ona manaʻomia le okesene ma meaʻai. Ma i nofoaga o loʻo i ai ni mea e faʻaaogaina ai sela, e manaʻomia tele lava e lelatini le puipuiga, talu ai latou te oʻo i le tele o le toto.

Sini faʻamalolo

Faatasi ai ma le leai o se vai i totonu o le tino, ua amata ona iloilo e le faiʻai lona tele ma ua iloa ai o le a le mafai ona toe galue masani ma tuuina atu se faailo i se tagata e uiga i le manaomia ona toe faatumu le sapalai, o lona uiga. na ona inu sina vai. Ae o le taimi ua leiloloa, o lela na lagona lelei le le lava o le vai ma o loo puipuia malosi mai lenei tulaga le lelei, o se faagasologa o le faateleina o le cholesterol levels ua faia.Ma e na ona manaʻomia e se tagata ona malamalama o le vai o le vaega autu lea o le taumafa ma e tatau ona e inuina ae e te leʻi 'ai. I lenei tulaga, o le a puipuia mai le tele o cholesterol i totonu o vaa.

Auala faigofie e aveesea ai cholesterol

Ole tino o le tino o le a taofia le puipuia mai le galala pe a fai na umi se taimi aʻo le i ai, o le a tuʻuina atu i ai le aofaiga talafeagai o le vai. Naʻo le taimi lena o le a amata ai ona faʻaitiitia le cholesterol.

O le isi elemene taua i le tau faasaga i le tele o cholesterol o loʻo savali. O le savaliga o le itula e oʻo atu ai i le mea moni e faʻapea o enzymes e gafa ma le susunuina o gaʻo o loʻo faʻaaogaina ma e le taofia a latou gaioiga mo le isi 12 itula. A maeʻa se vai aso umi o le vai ao leʻi 'ai, ua i ai le faʻaitiitia o le cholesterol ma, i le tuʻufaʻatasiga ma le susunuina o gaʻo pe a maeʻa ona savali, o le ai ai se faʻafanoga o pepa cholesterol. O le mea lea, i totonu o laʻau o le a leai ni pa puipui i le tafe toto. O le savali e fautuaina faalua i le aso, ina ia le faaitiitia le gaoioiga o le lipase (o se mea e mu ai le gaʻo).

O le faʻamalasea lea e oʻo atu ai i le maualuga o le cholesterol o le toto ma le faʻavaeina o pusa cholesterol. Muamua lava, e aoga tele le faʻapipiʻiina o le tino i le vai ona e le toe faʻaaogaina lea o meaai paleni. Faatasi ai ma se fesuiaiga o gaioiga talafeagai o le enzyme, o le tino o loʻo i ai le gafatia e faʻatautaia ai meaai sili ona mamafa, e aofia ai meaai cholesterol.

E taua le faamanino o le cholesterol e malosi lona auai i le fausia o ituaiga ituaiga o hormones i le tino o le tagata. E tatau ona e matua faʻaeteete pe a faʻaaogā mea e faʻaosofia ai le gaosia o hormones, aua o le a latou fesoasoani i le faateleina o le gaosiga o le cholesterol. E le gata i lea, ei ai lagona tiga i totonu o le loto lea e mafai ona faaseseina sese i le cholesterol sili atu, ae o le mea moni, i se tausaga patino, o nisi o vailaau e foliga tutusa i le faatulagaga o le cholesterol, pe a faʻaofiina i totonu o le toto e ala i le mama, e mafai foi ona sao tele i le faʻamalosia fomaʻi faʻamaʻi loto. O nei lava vailaʻau e mafai ona taʻitaʻia faʻafuaseʻi i le fausiaina o pusa cholesterol ma, o se taunuuga, vasoconstriction.

Ae peitai, o le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi uma, o le mafuaʻaga o le cholesterol, o le faʻamalolo.

Cholesterol Levels

E tatau ona e iloa manino lou tulaga o le cholesterol.

  • Afai e eseese i le va o le 4-4.5 mmol / l, ona lelei lea.
  • Afai o le maualuga e sili atu i le 5.2 mmol / l, ona tatau lea ona faia taumafaiga uma e faʻaitiitia ai. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e malamalama i le mea e sau mai ai le cholesterol.

Punavai o le Cholesterol

E lua mea autu o lona ulu atu i totonu o le toto: meaʻai e muamua aofia ai le cholesterol ma meaʻai e aofia ai gaʻo manu. O le tele o cholesterol ma gaʻo manu i mea nei:

  • fuamoa fuamoa
  • afaina (ate ma fatuga),
  • aano o manufasi, o lona uiga, puaa, mamoe, povi ma meaʻai gaʻo,
  • o oloa gaosiga uma e maua i le gaʻo, e le aofia ai mea vaivai-o suauʻu eseese, e pei o le pama ma le niu, e eseese i le mea o loʻo iai i gaʻo tumu.

E faʻafefea ona faʻaitiitia le cholesterol toto

I aso nei, ua iloa e tagata uma o le cholesterol maualuga o le faailoga muamua lea o le gafatia o le fatuina o le fatu ma le faiʻai o le faiʻai, o taunuuga o gaʻo ua afaina. O le gaosia o le cholesterol leaga (o loʻo i ai foi le lelei) i totonu o le tino o se taunuuga tuusaʻo lea o le faʻamalaloina o taimi masani.

O le cell o le tino o le tagata e tutusa lona malosi e pei o siama i le gafatia e fetuunai ai i le siosiomaga, suia le fausaga o lona membrane. I se tulaga talitutusa, o siama e suia ai le kololalala i totonu o faʻataʻitaʻiga e puipuia ai le faʻasaina o le vai i totonu poʻo fafo.

Aisea e manaomia ai e le tino le cholesterol?

I lalo o tulaga masani, e tatau ona sosolo lemu le vai i totonu o le cell ma le mausali. Afai e manaʻomia le vai inu i totonu ona o le sosoʻo o le siosiomaga, e tatau ona faʻamaufaʻailoga le membrane. Na o le cholesterol o loʻo i totonu o le tino e faʻatumu le galuega o le faʻamaufaʻailogaina - tapunia na vaʻaia e mafai ai e le vai ona pasia le fagu.

E iai le vai ma le cholesterol?

I le taimi o le gasegase, o le faateleina o le toto e faateleina, lea e tuua ai le iniseti ma auina atu i le ate.

I totonu o le ate, o se vaega o le uta o meaʻai o le a toina i tua, pe a maeʻa ona oʻo mai le toto paleni i totonu o le fatu. Muamua lava, o le faʻamalosi totoga o loʻo taʻitaʻia lenei toto faʻapitoa i le tino.

Ona le toe ai lea o nisi vai i le toto felafolafoaʻi i le ituaiga o vaʻa na faʻasaoina i le taimi o le manava.

Ona lafo lea o lenei toto totoʻa i lalo o le mamafa. E ui atu i sikuea e fafagaina ai le fatu, ona sosoo ai lea ma gaʻo o le faiʻai, ona alu lea i le faga autu - o le aorta. Pe a oʻo atu lenei toto totoʻa i nofoaga o faiʻai, latou te taʻuina i le faiʻai e leai se vai. O se alaga a le fiainu e tatagi ma e lagona e le tagata le manaomia ona inu vai.

Aisea e masani ai ona tuu le cholesterol i luga o ipu toto?

I le va o le faʻaaogaina o le vai ma le faʻafesoʻotaʻi o le toto faʻamasani ma sela o le ate ma le faʻaoʻo totonu o arteries, e tele taimi e pasia.

O le taimi lenei ma le manava o le toto faʻamasani e lava lea e tuʻuina atu ai se poloaiga e faʻatautaia le cholesterol ma faʻagaoioia lana gaioiga i na suauu ia na fesootaʻi ma le toto faʻamamafa, e pei o le ate ma le faʻaoʻo totonu o mea taua.

I le aluga o taimi, o se mamanu o le gaosiga o le gaosiga ma le tuʻuina atu o le cholesterol i totonu o le faʻaoʻo totonu o toto toto e atiina ae. Na o le pau lava le auala e le mafai ai ona maua le cholesterol e mafai ona puipuia ai i latou lava o le aveese lea o le cholesterol mai le toto felafolafoa ma tuu i luga oo latou foliga.

Ole maualuga ole cholesterol o se faailoilo lea na atiae e sela o le tino se masini puipuia e faasaga i le malosi o le toto toto. O le toto faʻapitoa e taumafai e toso le vai e manaʻomia mai sela e ala i siama.

O le a la le maualuga o le cholesterol?

O le Cholesterol o se ituaiga o le eleele e le mafai ona faʻaaogaina e faʻafefe ai pupu i totonu o le paʻu o le cell, e fesoasoani ai e faʻapipiʻi le fausaga o lona fale ma puipuia ai le tele o le suavai.

I le gasegase tumau, o le ate o le ate o le a maua ai pea le cholesterol faaopoopo ma lafoina i totonu o le tino totoga mo le faaaogaina e sel uma e le mafai ona gaosia a latou lava cholesterol. E le gata i lea, o le cholesterol faaopoopo o le a faʻafefe ai puipui o le puipui i le vai, lea e tatau ona pasi saoloto i totonu o itu uma e lua.

Ina ia taofia le faaputuputuina o le cholesterol tele i sulu o le totonugalemu o laʻau ma le ate, e tatau ona e inu soo se vai i le afa itula ao leʻi 'ai.

Faʻafetai i lenei faʻatonuga, o le a mafai ona maua ni suauʻu i vai ao leʻi fetaiai ma le toto faʻamasani pe'ā uma ona 'ai.

E le gata i lea, o lenei vai e mafai ona maua ai le gaioiga ma le manava, e aunoa ma le afaina i luga o vai i totonu o sela e ufiufi ai puipui o toto toto.

O le a le mea e fai pe afai e maualuga lou cholesterol?

Afai e te faʻatonutonuina le faʻaaogaina o le suavai mo sina taimi, o le a faasolosolo malie lava ona faatumuina lela i le vai ma o le a manaʻomia le faʻaitiitia o le puipuiga o le cholesterol, ma o le a faʻaitiitia le gaosiga o le cholesterol.

I le faʻamalamalamaina o lenei faʻamatalaga, o le maualuga o le cholesterol o le toto atonu e sili atu le maualalo nai lo i latou o loʻo faʻaalia nei ua saogalemu.

E manino lava o le faʻaitiitia o le saofai o le cholesterol i le tino e mafai ona fesoasoani i le aveesea o tupe teuina.

I le gasologa o le suavai, na toe foi atu ai le maualuga o le cholesterol i le masani ai o tagata uma e maua i le maʻisuka ituaiga II. Ona o le galala le faamalieina, o lo tatou tino e masani lava, mai le laʻitiiti, faʻamalolo. Faatasi ai ma le matua, o le tele o vai i totonu o siaki e faaitiitia ma tuputupu aʻe i le avanoa faaopoopo, o lenei fua faatatau e suia mai le 1.1 i le autalavou, i le 0.8 i le matua.

O le a le toe tuʻuina atu ia oe ma lou tino le malosi, o faʻamaʻi e pei o se kiona - ma e leai se vailaʻau o le a fesoasoani, ae o le a na o le faatupuina o ni faʻafitauli fou faʻalesoifua maloloina. O le sodium (Na) e galue i le va o le intercellular, o le mea e taofia ai le vai: i le tasi itu, e le tuʻuina i totonu o le sela, ma i le isi mea e toso ai le vai.

O le a se isi mea e manaʻomia ona fai mo le puipuia?

A maeʻa le 30-35 tausaga, taumafai e 'ai sina meaʻai ma inu tele vai, aua neʻi faʻaopopo le masima i meaʻai - ua lava le masima i fulufulu, sooga ma isi oloa.

Aʻai fualaau faisua, fualaau 'aina, lautini ma mea lelei o le potassium, talu ai o le malosiaga o le cell lea e faalagolago i ai, ma ia mautinoa e inu vai - o lenei ituaiga o meaʻai e vave ona e le toe maua le mamafa. O le faailo faaiu o le faʻamaligiina o le gutu malulu.

Ae o le manava tele, e oo lava i le malulu, e toatele tagata matutua e le tineia lo latou galala i le vai, ae sili atu le lauti po o le kofe, o lea ua sili atu ai ona mamafa o latou faafitauli ma taitai atu ai i gasegase.

Faitau faʻatasi i le tusi e A.A. Nazareva - Longevity e aunoa ma faʻamaʻi

Health Vitamins Food Book Tips Cholesterol

Au uo pele!
Faafetai mo le faitauina o la matou blog! Maua ia lomiga sili ona fiafia i le masina e ala i le lesitala. Matou te valaauliaina tagata faitau fou e faataitai a matou vai mo le saolotoga, i luga o le poloaiga muamua, filifilia ni fagu 12 (2 pusa) o vaiinu o BioVita poo vai inu a Stelmas. Tagata faʻapitoa e faʻafesoʻotaʻi oe ma faʻamaonia auiliiliga. Tel 8 (800) 100-15-15

* Folasaga mo Moscow, Moscow vaega, St. Petersburg, Leningrad eria

Faafetai mo le resitaraina i la matou nusipepa.

O le a le mea e fai i le lalo ifo o le cholesterol: teori ma le masani

O le Cholesterol e maua mai i le tino o le tagata mai meaai na maua ai. O le faʻasologa o le cholesterol e tupu i le ate, o lona uiga o le tele o lipids i le toto o le tagata e faalagolago i le soifua maloloina o lenei okeni. O le tulaga o le ate e fuafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis, maualuga maualuga, pathologies fatu ma isi faʻamaʻi e feteʻenaʻi ma le talaaga o le maualuga o le cholesterol.

Ina ia faʻaitiitia le aofaʻi o le lipids e mafai ona faʻasaʻoina le ate ma le faʻamamāina o toto toto ma le toto. O le a le mea e tatau ona faia ma le maualuga o le cholesterol ina ia mafai ai ona toe aumaia ona faailoga i le masani?

O tapenapenaga ma auala mo le faʻaitiitia o le lipid o loʻo galue i vaega nei:

  • Faʻamama toto toto o tupe teu cholesterol,
  • Faamama le toto mai le cholesterol tele,
  • Latou te faʻamamaina le ate, lea e faʻamamaina ai le toto ma aveesea ai le tele o le cholesterol mai ai.

I totonu o le lisi o togafitiga o togafitiga, o le mea autu o le - faamamaina le ate ma faʻatuina lana galuega, toe faʻaleleia ona sela. O isi vaega o le toe faʻaleleia (faʻamamaina o toto ma puipui lapisi) o le a faia i luga ole taimi, i lalo o le gaʻo masani.

E le gata i lea, mo togafitiga manuia, e taua le mafaufau o le cholesterol e alu ese mai le ate e ala i le paʻu o le intestinal. E lafo i totonu o le manava i se vaitafe o talo ma alu ese atu ma otaota.

O le mea lea, mo le faʻamamaina maualuga o le ate, e tatau ona faʻamautu le nofoa. O le mea lea, ia aveese le faʻamalosi, ia mautinoa le faʻaauau pea o le manava, ina ia mafai ai e le cholesterol ona sau i se auala masani.

Matou te lisi mea e te manaʻomia e ave i le maualuga o le cholesterol:

  1. Auala mo le faʻamamaina o le ate o mea faʻaleagaina faʻaleagaina ma lipids,
  2. Auala mo le faʻaleleia o le talo ma le faʻaitiitia o faʻamalosi i le talo ma le vevela,
  3. Auala mo le toe faʻaleleia o sela ate.

Ma o lenei matou te lisiina na vailaʻau ma vailaau faʻamaʻi e faʻasaʻo ai le ate.

Laʻau mo le toe faʻaleleia o sela ate

O le gaioiga o laau ma aʻa o loo lisi atu i lalo o loʻo faʻaaogaina i le toe faʻaleleia o soso o le ate ma faʻamaonia le galuega. O se taunuuga o togafitiga, o le cholesterol ua faaitiitia ma pulea.

Laʻau mo le ate:

  • Laʻau talatala
  • Laʻau o le Burdock (igoa lona lua - burdock),
  • Tandelion aʻa.

I le faʻaopoopoga i fualaau aina, o fualaau faasaina e faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai fiva ate:

  • Fuga o le 'au,
  • Tubage - o se auala mo le faʻamamaina o le ate ma le faʻaaogaina o le suauu manogi ma faʻamafanafanaina le sao ole hypochondrium,
  • Faʻasagaina o le sao ole apalai,
  • Fainuina o le vai o le mineral i se mea e sui ai le vaiinu (o se tulaga faapitoa mo le inu vai ua faatonuina - mafanafana pe malulu, aʻo le i ai meaai po o le anapogi, 50 ml pe 100 g i le tasi),
  • Gymnastic exercises, yoga asanas. Fuga o le uaina Fainuina vai inu vai Yoga Massaging the right hypochondrium Tubage

E masani foi ona taua sui sooupu o le gasegase masani (o meaai mai le pamukiniki, pulu vaovao), talu ai o anufe o se mafuaaga taatele o le ate o le ate.

Cholesterol ma toto toto

O le toto cholesterol e faʻaaogaina lona aafiaga le lelei i le tele o itu. E faʻaleleia ai le viscosity o le toto ma faʻaitiitia ai lona fluidity. I le taimi lava e tasi, e faʻagesegese le tata o le toto, o le tino e maualalo ifo le okesene ma meaʻai. O le tafe lemu o le toto e le lelei le aveesea o oloa (toxins, toxins). O le a le mea e mafua ai tulaga mo le atinaʻeina o le mumū.

O le Cholesterol e nofo i luga o puipui o toto toto, e fai ma faʻamaufaʻailoga (pusa) e vavalalata le lumenisi vascular.

E manaia le iloa o lipids e faʻapipiʻi i vaega manua o toto toto e iai ni mea faʻaoga. O le mea lea, o loʻo faʻafefeina ai vaa i le cholesterol malosi atu nai lo le soifua maloloina. O pa o toto toto ua afaina ona o le leai o se mea e mafai ai. O le vailaau oona ma le mineral lagolago e tumau ai le gaoioi ma puipuia ai le teu o le cholesterol. O le a le mea inu i le maualuga o le cholesterol mo vaʻa toto?

Fofo faʻapitoa mo vaʻa toto

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le faʻaauau pea o le vitamini e faʻaititia ai le toto cholesterol. Faatasi ai ma isi vitamini, o le vailaʻau C e sili ona lelei e faasaga i le cholesterol. O lona faaaogaina i aso taitasi o le 500 mg e maua ai se faʻaitiitia faʻaitiitia o le toto toto. Pe a filifili pe o le a le mea e inu i le cholesterol, ia mautinoa ia tuʻuina atu i le tino le mea e maua mai i lenei vailaau oona.

E le gata i lea, o se falemaʻi a le atunuu e ofoina atu:

  • Laʻau o le vitamin - nettle, pasili ma le siʻi,
  • Vitamin vine - rose hip, cranberries, sea buckthorn, aronia, currants, vine, fugalaau,
  • Meli
  • O le laʻau o le po o se punavai o elemene o loʻo faʻaalia ai le faʻamamaina toto,
  • Vailaʻau suamalie - suamalie fou o fualaau 'aina ma fualaau faisua (faʻaalia i se maualuga maualuga o le faʻamaʻi),
  • O suavai suamalie o loʻo avea ma fofo mo le togafitiga o le tele o faʻamaʻi, faʻamalosia lautele ma le toe faʻaleleia. O le mea lea, matou te nonofo faʻatasi ma i latou i auiliiliga.

Fou suamalie e faasaga i cholesterol

O le a le sua e tatau ona ou inu i le maualuga o le cholesterol? O nisi nei o fautuaga mo tagata faʻamalolo lea e faʻaaogaina ai sua e faʻaititia ai le cholesterol:

  • Osisi suamalie - moli, fualaʻau ma lemoni. Faʻatau 40-50 ml i aso uma (i le taeao, i luga o se manava gaogao).
  • Vailaʻau o fualaau aina - paluga ma kāloti (faʻavae) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le seleni suamalie, apu. Faaaoga faalua i le aso, taeao ma afiafi, aʻo leʻi 'ai, 30-40 minute aʻo leʻi' ai.

Afai e mamafa tele oe, e tatau ona amata inu vai inu 1-2 punetini (ina ia aua nei mafua ai se tali leaga). A maeʻa - faʻaleleia lo latou fuainumera ma aumai le masani o le sua i le aso i le 100-150 ml i aso uma. E tatau ona e inuina le sua i le taeao i luga o se manava gaogao, afa itula ao lei faia le taumafataga autu.

O le faʻaaoga malosi o vai e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le manava.Lea foi e fesoasoani i le maualalo o lipids i totonu o le toto.

O a isi auala e faʻamaonia ai le faʻalaumalie?

Fiber against Cholesterol

E iloa le fiva i le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto o le tagata. E aofia ai le fiva o meaʻai e faʻatalala mo se taimi umi pe leai foi i le tino o le tagata.

E maua le fila i fualaau faisua, fualaau aina, fatuga atoa, meaai e leʻi faʻamaonia. E le o maua i meaola manu, o le mafuaaga lea e tatau ai ona faʻaaogaina fualaau faisua e faʻafefe ai aano o manu.

E faapefea ona fai le fiber meaai?

  • Faʻailoa mai le peristalsis (vaai i le vaʻaia o puipui o le tui ma faʻagasolo i totonu o le inumaga, faʻafefeina o feʻau).
  • Latou te faʻamamaina le paʻu o le intestinal mai tupe teu nei. Ma o lenei mea e faʻasaʻo ai se nofoaga mo lipids, lea e amata ona matua aʻafia mai le ate.
  • Fafati ma faʻatumu le manava i le suavai, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o gaʻo.
  • Faʻaaoga mea e faʻalavelave ai le gaosiga o le cholesterol i le ate.
  • O loʻo aofia ai polysaccharides e faʻamaʻape ai pusa cholesterol luga o puipui o toto toto.

Cholesterol ma le kofe: faʻafefea ona fesootaʻi atu?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le ipu kofe i le taeao o le amataga masani o le aso mo le tele o tagata. O se ipu inu malosi e maua ai se lagona o le malosi, fou ma se aafiaga lelei io tatou mafaufau. Peitai, talu ai nei, o le kofe ma le cholesterol maualuga e mafai ona afaina, lea e fesootaʻi ma lona fatuga. O nisi mea e mafai ona faʻaleleia ai le cholesterol toto, faateleina le aʻafiaga o le atiina ae o le maʻi cardiovascular. Ae ui i lea, o le toatele o tagata e faaauau pea ona latou mafaufau: Pe o le kofe e sii ai le cholesterol? Seʻio tatou tilotilo i lenei lomiga.

  • Faletupe kofe sili
  • O le vailaʻau o le kofe
  • Cafestol ma Cholesterol
  • Eseesega o meainu

Faletupe kofe sili

O mea aoga o le kofe ua lauiloa mo se taimi umi lava. I le faʻaopoopoga i lona malosi, o le faʻaaoga masani o lenei vai inu e iai mea nei:

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • Faateleina le puipuia o le tino, puipuia le faaleagaina o le tino i suauʻu ma faagesegese le faagasologa o le matua,
  • E iai mea puipuia e faatatau i le maʻisuka, faʻamaʻi o le Alzheimer, maʻi a Crohn, ma isi,
  • Teu o loʻo i ai vailaʻau e faʻaleleia atili ai le faʻamalosi, ma maua ai se aafiaga itiiti,
  • O le tele o suʻesuʻega talu ai nei ua faʻaalia ai o le kaloini o se mea fou fou ma sili ona lelei e faʻamalosia ai le faʻaleleia o lagona i le tele o tagata.

E tatau ona e faʻaaogaina le kofe ma le faʻaeteete - e tuʻufaʻatasia uma aoga aoga ma leaga.

Cons mai le faʻaaogaina o le kofe ma lona faʻaaogaina tele ma le faʻaaogaina. I le avea ai o se tulafono, o se tagata e atiina ae le vaivai, le mautonu, le toe inu le tino, o le fesuiaiga o suauu calcium ua gase, lea e mafua ai ona faaitiitia le mamafa o le ponaivi.

I lenei tulaga, e le fautuaina e faateleina le taumafaina o kofe, ona o se taunuuga o lenei faateleina le ono lamatia o aafiaga e le manaomia mai se mea lauiloa.

O le vailaʻau o le kofe

Teu ua i ai se tele o mea e ola i le biologically active e aafia ai le tino o le tagata. E aofia ai:

  1. O le mea moni, caffeine lava ia, o loʻo i ai se aafiaga faʻaolaina i le faiai ma mafai ai ona faigofie le tagofia o mea ua fai ma vaisu, lea e fuafua ai le lauiloa o se kofe inu i le tele o tagata.
  2. Eseese meaola faʻasaina (malic, oxalic, oxalic, ma isi) o loʻo i ai faʻamaonia ma aoga leaga. O lea, malic ma oxalic acid e faʻamamafa ai mea taumafa, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le suasami oona ma e aʻafia ai le tulaga o le fualaau oona.Oxalic acid, i le isi itu, e mafai ona fausia ni sima ma metala (calcium, iron, etc.), aveeseina mai le tino.
  3. O se fuainumera tele o ions o fulukalama, potassium, iron ma calcium, e talafeagai mo le galuega o le tele o totoga ma tino o le tino,
  4. Vitamin P e maua i le tele o meaʻai i le kafe, o loʻo i ai se puipuiga i luga o le puipui vascular.
  5. Cafestol i se aofaiga itiiti. Ae ui i lea, o lenei mataupu e finau pea. O le mea moni lava, o mea o loʻo i totonu o lenei mea e faʻalagolago i le ituaiga kofe ma le auala o sauniuniga.

O le cafestol lea e manatu le saienitisi o se "mea matautia," lea e fuafua ai le sootaga i le va o le kofe ma le maualuga o le cholesterol.

Cafestol ma Cholesterol

Cafestol o loʻo i totonu o le koʻamea pipi - na o le 0.2-0.5% e mamafa i mea uma. E le gata i lea, o lona faʻateleina o aafiaga i le cholesterol e le o taimi uma e le mautonu. Ma o lea e tatau ai ona liliu i suesuega faasaienisi.

Cafestol o se metabolism oloa o gaʻo kofe lea e iai se aafiaga le lelei i le lipid metabolism i le tino o le tagata.

O le suʻesuʻega faasaienisi sili ona lauiloa i luga o le aafiaga o le kofe kofe i le cholesterol na faia i Netherlands i le Vrije University. A maeʻa ona iloiloina tala o le soifuaga o le toʻatele o tagata, sa iloa e saienitisi o le faaputuputuina o le cafestol i le toto e tupu pe a le itiiti ifo ma le lima ni asu o le meainu inu o loʻo faʻapalaina i le aso. I le faʻaopoopoina, o se aofaiga tele o cafestol e taʻitaʻia ai le mea moni e tasi i le lua vaiaso, e mafai ona siitia le maualuga o le cholesterol i le 3-5%. O nei fuainumera o le a le afaina ai i se tagata e maua i le toto toto, ae mafai ona lamatia i tagata e maua i le hypercholesterolemia poo faamaʻi o le cardiovascular system.

I le taimi lava e tasi, o mea o loʻo i totonu o le cafestol e tele lava ina fesuisuiaʻi e fuafua i le ituaiga o inu. O le mea lea, na faʻataʻitaʻiina ai e sili atu le tele o lenei mea i totonu o le inu i le Scandinavian style, soo se ituaiga o espresso, faapea foi i le kofe na faia i luga o masini kesi. Faatasi ai ma nei auala kuka, ua kukaina le vai ma le supa, lea e tau atu i le fausia o le cafestol.

E faavae i luga o lenei, inu le kofe ma le maualuga o le cholesterol e mafai. Ae, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie. Muamua, 'aua le faʻaleagaina lenei inu faʻafefeteina ma aua le inu sili atu ma le tasi pe lua muka i le aso. Lona lua, e tatau ona e aloese mai ituaiga masani o kofe e manaʻomia ai le gaosia. O le suavai suamalie ma fatu eleele e mafua ai le faateleina o mea o loʻo i totonu o le cafestol, lea ei ai sona aafiaga le lelei i tagata.

E le gata i lea, o le aʻafiaga leaga e mafai ona faʻaitiitia faʻapitoa. Cafestol o se gaioiga o suauu e maua i le tele o pi i kofe. O lo latou faʻavevelaina i le faiga o le kuka e tau atu i ona foliga vaaia. O le mea lea, o le faʻamamaina o le inu mai mea le mama o le cafestol, e mafai ona e faʻaaogaina ni taga pepa e faʻafefe ai kofe, pe faʻatau masini kofe ia e iai a latou masini. I le mataupu mulimuli, e taua tele le suia o vaega faamama i se taimi talafeagai.

Eseesega o meainu

Teu ma le cholesterol e vavalalata vavalalata. O le mafai gafatia o le kofe e faʻaalia ai le metabolism o gaʻo i totonu o le tino e manino lava pe a inu tagata i le maualuga o le cholesterol. Ae paga lea, o le autu autu o lenei mafutaga o le kofe masani, lea e sili ona taua i sosaiete ma o se ituaiga "tulaga" mo na meainu. Ae ui i lea, o loʻo i ai isi ituaiga vai inu.

O le tele o ituaiga o kofe ei ai a latou lava aʻafiaga leaga ile tino.

Talu ai nei lava na talitonuina ai o le caffeine lea ei ai le aafiaga le lelei i le tino o le tagata. I lenei itu, ua fausia ai ni ituaiga faapitoa o kofe gaʻo e leai ni kofe. Ua faaalia i suʻesuʻega e leai se cafestol e maua mai le caffeine, o le inu e aunoa ma se meaʻai caffeine e le faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faateleina o le cholesterol.

O se tasi o mea e sili ona saogalemu na vave ona gaosi. Ma o le faalilolilo e faigofie lava. Mo lana tapenapenaga, e le manaomia le vai inu - e vaelua lelei i vai masani. O le inuina o na kofe e saogalemu mo tagata e maualuga le cholesterol, lea e masani ona fautuaina e fomaʻi. Ae ui i lea, o le kofe vave ona i ai ona toso:

  • O le maualuga o mea o meaola e ola i le ola o loʻo iai le aʻafiaga o le gastrointestinal tract, aemaise ile mucous membrane o le manava,
  • Faʻaleagaina le aoga i le gaioiga o le pancreas, lea e le manaomia ai le vaiinu mo tagata mamaʻi ma pancreatitis.

O le faʻaopopoina o le susu i le kofe e le faʻaleagaina ai le cafestol - e tatau ona manatua lenei mea, e ui lava o le tofo o le inu e sili atu le malosi. Ae, o le susu lava ia e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o isi aʻafiaga mai le faʻaleagaina o le meainu. O vailaʻau o loʻo i totonu o le susu o se punavai faigofie o le calcium, lea e aloese ai le osteoporosis.

Pe a iloiloina le aʻafiaga o kofe i luga o le cholesterol, e tatau i se tasi ona matua faʻaeteete, o le tele o faailo o le toto e fesuiaʻi tele i tagata eseese. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o le cholesterol masani i tane pe a mavae le 30 tausaga o loʻo matua ese lava le tulaga nai lo tamaitai i se vaitaimi talitutusa. O le mea lea, soʻo se faʻamatalaga o faʻamaumauga ole suʻega e tatau ona faʻatinoina e na o le fomaʻi.

E mafai ona ou inu kofe mo tagata gasegase ma le hypercholesterolemia ma se lamatiaga o le atiina ae o fatu ma vascular vasica? Ioe, e mafai ona e mafaia. Ae, e tatau ona faʻatapulaʻa le taumafaina o lenei vaiinu, ma tuʻuina atu le fiafia ile "faatulagaga" solu e leʻo aofia ai le cafestol.

Rice o se cholesterol-faaitiitia meaai.

Ua leva ona iloa o le araisa e fesoasoani i le tau faasaga i isi pauna, ma e faʻaaoga foi e faamama ai le tino. Faʻafetai i gaʻo vailaʻau faʻasaʻo o loʻo i ai, e mafai ai ona vave faʻavave le tino. A oʻo mai le fiva i totonu o le manava, e fetogi, faʻafefe uma toxins ma faʻasolo i feces. I lenei tulaga, o le tino ua leiloloa le suavai, ma ua toe faʻaleleia mea faasao o le potassium ma le calcium. Rice fesoasoani e faatonutonu le paleni o le phosphorus-magnesium ma maua ai se aoga aoga i le setete o le cardiovascular system.

Ae ui i lea, o nei mea aoga aoga e naʻo totonu o le araisa e leʻi faʻaaogaina. Ae o le mea ua taʻua o le vave lava o le araisa e matuai leai lava se aoga, talu ai o mea uma e maua ai meaʻai o loʻo maumau i le taimi o le gaioiga. O le mea lea, afai e te manaʻo e faʻamamā le tino ma faʻaumatia ni paʻu faaopoopo, ia faʻaaoga na o se oloa faapena.

Tea tiiti e faatatau i meaai maualalo o le cholesterol

O le lauti tiamata e talisapaia i le lalolagi atoa e le gata mo le matagofie o lona tofo ma le manogi, ae o le tele o ana mea aoga. O lenei oloa, e masani i mea uma, e maua mai ona o le faʻaauau pea ona faʻafefiloi ona lau i lalo o le malosi o le vevela maualuga. O lenei metotia e le mafai ai ona faʻaaogaina ana enzymes oxidizing ma i le taimi lava e tasi e tumau ai ona meatotino aoga. Faʻafetai i lenei tekonolosi faʻapitoa, o le lanu lanumeamata ua manatu o se vai inu lelei.

A tatou sasaa atu le lauti lanumeamata ma vai inu, ua tumu le vai i vailaau oona. O le mea lea, o se taunuuga o suʻesuʻega, e 6 ipu catechins o loo i totonu o laʻau o lenei laau na vavae ese.

O le mea autu o le epigallocatechin gallate - o se vailaʻau o loʻo i ai se aoga aoga i le cardiovascular system. O se vailaau lanu meamata e aofia ai lenei mea e maualalo ai le toto cholesterol ma triglycerides. O se faʻamaoniaga lelei o lenei mea, o le mea moni o Saina e sili atu lona maualalo o le maʻi cardiovascular pe a faatusatusa i isi atunuu. Ma e le o se mea e ofo ai, talu ai o le inu Saina e tusa ma le 8-10 ipu o lanu lanumeamata i aso taitasi.

E le gata i lea, o le epigallocatechin gallate o se antioxidant foi lea e faaitiitia ai le gaioiga o fualaau faasao, lea e faatelevave ai le matua o le tino ma mafua ai le kanesa. O lo latou faaputuputu i le tino o se taunuuga o mea taua e pei o se elemene eleelea, radiation radiation, puipuiga, ulaula, ava malosi, ma isi mea faapena. O le lelei lanu tiamata e faaleleia ai le taamilosaga o le cerebral ma le okesene i le faiai.

O le mea lea, ina ia faʻaitiitia le mamafa ma le cholesterol, e fautuaina e inu le tusa ma le 800ml o le lanu meamata i aso taitasi.

O lenei vaiinu ei ai sona aafiaga toto, o lea e fautuaina ai e inu i le mamafa ma le faatumauina o le vai. E aofia ai le sili atu i le 300 mea eseese e talafeagai mo le masaniga o le tino. O nisi oi latou o polotini, carbohydrates, vitamini, elemene (magnesium, iron, manganese, sodium, phosphorus, silicon, etc.).

O le lauʻeleʻele o le lanu lanumeamata o le Sasaʻe, lea e tele le taulai atu i tu masani. O se tasi oi latou o le sauniga o le la. Afai e te fia alu i le siosiomaga o le toʻa ma le toʻafilemu, taumafai e toe gaosia i le fale. O se auala lelei lea e malolo ai, lea e fesoasoani i le faagasologa o le toe faʻafoʻisia o galuega a le tino.

I agaifanua faaleaganuu a Saina, o se aganuʻu le fausiaina o lanu lanu meamata i laupepa lanu violē, o ona tupe na maua i na o le itumalo Saina o Isin. O lenei palapala e faigofie lava ona lele, ma faʻamalosia le lauti ma le okesene ma o lea na mafai ai ona faʻaalia atoatoa lona tofo ma le manogi. Faia e le masters of tea laʻau i fafo ma lauti ona o le palapala e faʻafefe ai le lanu ma le manogi o le lauti. I lenei itu, o le teapot na faʻaaogaina mo se taimi uumi e sili atu ona talisapaia nai lo le fou, ma o le tipu i totonu o le laʻau e sili atu ona lelei lona tofo.

Aʻo leʻi suʻeina, fufulu le ulo ile vai inu. E tatau ona fufulu le vai ma vevela i le 80-85 ° C. O le saturation o le tofo o le lanu lanumeamata e faalagolago i le tele o lauti. E sili lava le 3 ipu o le 200 ml o le vai. Sasaa vai i se lio lio ina ia mafai ai ona sasaina puipui o le ulo. Liligi i le 1/3 ma tuu ai mo le 2-3 minute, ona sasaʻa lea i le pito ma faʻaauau mo le isi 5 minute. Teu tiiti e mafai ona toe fausiaina. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaaoga vai i le vevela o le 90-95 ° C.

Teu ua avea foi ma se cholesterol-faaitiitia oloa.

Faʻaaogaina i ni mea laiti, cholesterol ma le kofe-meaʻai e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiina ae o le tele o maʻi o le mafaufau ma puipui ai le tino mai aafiaga leaga o le cholesterol. O nei faʻamaumauga na maua i le gasologa o le tele o tausaga o suʻesuʻega sa faia i le Iunaite Setete. Sa mafai foʻi e le au saienitisi ona faʻatuina lena mea kofe faʻaititia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le faʻamaʻi o le Alzheimer. I le Iunivesite o Dakota, na faia suʻesuʻega i lapiti na fafagaina ai le tele o meaʻai gaʻo mo le tele o masina. O nei meaʻai e faateleina ai le cholesterol toto, lea e faʻavaivaia ai le puipui o le toto i le va o le faiʻai ma le toto toto. E puipuia ai le fatugalemu o le tino mai mea leaga e ono salalau i le tino atoa ma le tafe toto.

Afai o le faamaoni o le pupuni o le toto faiʻai ua malepe, o le faiʻai e faigofie, e fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi eseese ma le faʻaitiitia o tulaga faʻaletino. Ona avea lea o vaega o nei lapiti ma sina caffeine i aso uma. Ina ua mavae le 3 masina, sa latou iloaina o lo latou toto o le a sili atu le lelei.

E tusa ai ma suʻesuʻega, na faʻamauina ai e mafai e le caffeine ona taofia le faʻaleagaina o le cholesterol. E tusa ai ma le au saienitisi, o le kofe i ni vaega laiti e mafai ona aofia ai i le taumafataga mo togafitiga ma le puipuia o maʻi o le neurology. Sa faia e tagata tomai mai Pasila se ituaiga o faataitaiga: mo le 30 aso, o ona tagata na gaosia se suauu faapitoa ma le kalaine i vaega o faafitauli o le tino.O taunuʻuga na ofoofogia: 80% o fafine na maitauina le faʻaitiitia o puʻu ma pulou, faʻapea foʻi ma se faʻaleleia atili o tulaga paʻu. E tusa ai ma lenei mea, na faia ai se laina o vali e aofia ai kafiini.

O le mea lea, inu ai le kofe e lelei! O le mea autu o le tausisia o le fua, aemaise lava i le toto maualuga.

Tasi tasi ipu ipu malosi malosi (!) E lava le gaʻo e lagona ai le malosi ma faʻaleleia le tino. I le afiafi, e sili atu ona lelei le teena o kofe, ona o le caffeine e mafai ona mafua ai le le mautonu.

Meaʻai gaosiga faʻaititia le cholesterol

Mo le mamafa o le mamafa o le mamafa, e tatau ona maua e le tino ni meaʻai susu i aso uma. E mafai ona avea o le kulimi siʻosiʻomaga, kiona po o le kefir. Ae o le tele o le susu i le taumafa e tatau ona faaitiitia, aua e fesoasoani i le faaputuputu o gaʻo. O mea suamalie susu e manaʻomia mo le tino e le gata ina mu ai le gaʻo, ae faʻapea foi mo le gaioiga masani o le tele o totoga. O le lactic acid o loʻo iai i totonu na faʻaolaina ai le galuega faalilolilo o le manava ma le vavalalata o le intestinal, faʻavaveina ai metabolic processes, ma faʻaleleia ai le tulaga o le paʻu.

I le faagasologa o le susu susu, susu mai le porotini susu i totonu o amino acids, lea e lelei ona uuina e le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le susu susu, yogurt ma le yogurt ua faʻafefeteina i le gastrointestinal tract mo se itula. E le tatau ona tatou faʻagaloina lena siama-susu o le mea lea e faʻatonutonu ai le microflora o le intestinal, ma o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tino puipuia.

Atonu e te maofa i lenei mea, ae o tagata fai meaʻai e fautuaina oe e faʻaaogaina gaʻo susu gaosia ma maua ai le maualuga o le gaʻo i le aso ma aloese mai meaʻai maualalo. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o loʻo faʻapipiʻi vaega o le gaosia i le tuufaatasiga o le mea mulimuli, ona o le mea e maua ai le maualalo o le kalori. O le faʻaauau ona faʻaaogaina o oloa gaosi susu e faailogaina "0% gaʻo" e mafua ai le le atoatoa o le tino. E le mafai e se tasi ona toilalo e taʻu mai ia oloa na faʻaalia lata mai nei faʻamaoaigaina i le bifidobacteria. E matua aoga lava mo le faʻamautuina o le faʻamalositino o le intestinal. Pe a faʻatau le kefir poʻo yogurt, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le ola ola: e le sili atu i le 7-10 aso.

Garlic Cholesterol Reduction

O le mana faamalolo o le kalala na lauiloa i le senituri lona XV. TLM. I le taimi o tala o mea anamua, na maua ai se papyrus, lea e 22 metotia o le faʻaogaina o fualaau faisua mo togafitiga faafomaʻi na tusia.

Ua iloa nei o le kalama o loʻo i ai faʻamaumauga faapitoa lea e taofia ai le tuputupu aʻe o siama gastric. I le faʻaopoopoga, o le masani faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le kanesa o le faʻasaʻo ma le atopaʻu. O le faʻaitiitia o le faʻagasologa o le faʻamalosiina o fausaga, o vaega o le kālele fesoasoani i le tino faʻamalosia lelei ai aʻafiaga leaga o le cholesterol. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e 1 le paluga o kalama i aso taitasi e faʻaititia ai lona maualuga e 9% pe afai e sili atu. E aoga i le tulaga o le leiloa o le mamafa, aua e mafua ai le susunuina o gaʻo. O le mea lea, ua leva le itula talu ona 'ai le garlic i totonu o siama, ua faʻavave le metabolism. E mafai ona e tipiina le kālati, faʻafefe pe tuʻuina atu i luga o le masini eleka. E mafai ona 'aina e pei o salakeke, fualaʻau ma meaʻai aano.

E faʻaoga foi le vine i meaai cholesterol-faʻaitiitia.

E tusa ai ma le au saienitisi, o le 'ulu e fesoasoani e tuuitiitia le cholesterol, ei ai le antibacterial ma le antifungal, e susunuina le gaʻo ma televave ai le metabolism o mea e maua ai suka. E le gata i lea, o lenei fua e faaleleia ai le 'ailaina. O loʻo i ai faʻamalosi tino, pectins, fiber ma toto ni puipuiga e faʻavaveina ai le alualu i luma o meaʻai ma fesoasoani i le tino ia mama lelei. E lelei foi le vine mo le ate.

Afai e masani ona e lagona le le lava pe maua faanoanoagavine e tatau ona avea ma se mea tatau i au meaʻai. E tusa ai ma le au saienitisi, o lona manogi e siitia ai le lagona ma faaleleia ai le mafaufau.O le suavai fou o le fualaau o lenei fualaau e taua tele mo le faʻalauteleina o le tino ma le mafaufau, i le vaitau o gasegase ma le toe faʻaleleia.

E tau le manuia le fua o le vine ona o le le mautonu ma o loʻo i ai se mea totino. E aofia ai le 88.5- 90.9% vai, 3.8-6.7% suga, 1.42-2.38% o meaola, vitamini C, D, Puipuiga B, suauu taua, pectin ma le valivali mea, suauu o minerale, faʻapea foʻi ma le glycoside naringin - o se mea e aʻafia ai le fua o le vine. O le paʻu o le tamaititi e maua ai le 30-35% o lona aofaiga atoa, o loʻo aofia ai le 9.19-19.4% o meaʻai pectin, o le suauu taua ma glycosides.

E fautuaina le vine mo le faʻaaogaina i le toto maualuga maualuga e avea o se puipuiga o le maʻisuka ma fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. Sa faia e le aufaifaatoaga a San Diego se suesuega lea na auai ai le faitau afe o tagata. I le tasi vaega, i taʻitasi taumafataga, mataupu e faʻaaoga le afa o le fua. O le iʻuga, i le 4 masina na toesea ai i latou taʻitasi i le 1.5 kilokalama. E le gata i lea, i le taimi o le suʻega, na i ai le faaitiitia o le maualuga o le kulukose ma le inisalini i le plasma toto. O le isi vaega o mataupu e tutusa lelei lava, sei vagana ai fualaau suamalie. I le vaitaimi lava e tasi, ua tofu i latou ma le 200 g.

O le kulupu e maualalo ai le cholesterol

O lenei laʻau e lauiloa mo le maualalo o le kalori (41 kcal mo le 100 g), e aofia ai 5-11% suga, e aofia ai le kulukose ma le fructose. E le o faʻamalosia le avega mamafa i luga o le masini faʻapitoa, o lea e fautuaina ai fualaau aina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, faʻapea foʻi ma le suka maualuga. O fualaʻau e mauʻoa i vitamini C, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol. O le manogi ma le manogi suamalie ma le manaia o fugalaau e faaosofia ai le puleaina o le vai gastric, faaleleia le fausiaina ma le taumafa o meaai. O meaola oona o loʻo i ai e faʻaumatia ai siama faʻaleagaina o loʻo i totonu o le gastrointestinal tract, o le faʻaaogaina masani o raspberries e faʻaitiitia ai le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi. I le tino, o nei meaola e aofia ai i le metabolism. O fugalaau e aofia ai le tele o le malic acid, lea e aofia ai i le siʻosiʻomaga o le manava o le toto (krebs cycle). E le gata i lea, i le faagasologa o le metabolism o le carbonbohydrate, ua liua i mea faʻalaʻau, ona faʻalautele ai lea o vai ma carbon dioxide. I se tasi o laasaga ua faʻamatalaina, o le malic acid o loʻo faʻapipiʻiina, lea e aofia ai i faiga faʻasolosolo ma faʻateleina le susunuina o gaʻo. O vailaʻau oona e faʻamausalīina ma gasegase o le uric acid mai mea e maua ai le protein. O fualaau fusi e faaleleia ai le motumotu o le intestinal, ma o lea ua fautuaina ai e faʻaaogaina mo le malosi. Coumarins, o loʻo i ai i fua o le vine, faʻamaonia le totoina o le toto, faʻaitiitia le maualuga o le prothrombin, ma o le anthocyanins e faʻamalosia ai capillaries ma faʻalavelave ai le atiaʻe o le atherosclerosis. Vitamin P o iai i totonu (eseese faʻatasi ai ma le lanu pogisa e sili ona taua i totonu) faʻamalosia puipui o toto toto.

O le falaoamata o se vaega taua o le gau o aso nei ma polokalama faʻamamaina o le tino. O fua o fua o lenei laau e fesoasoani i le susunuina o gaʻo, latou te maua ai vitamini ma minerale. O lona pulupulu o se togafitiga lelei e faasaga i palesterol palapala na faia i puipui o toto toto, ma se fofo masani mo le maualuga o le toto. O vailaʻau o loʻo i totonu o le pineapple faʻaitiitia ai uiga o le malaise i faʻamaʻi pipisi ma le fiva, faʻamalosia le puipuiga a le tino.

O le aveesea o le mamafa o le mamafa ma le falaoamata e matua faigofie lava, aua o ona vaega e fesoasoani i le malepe o gaʻo, ma o le suamalie o le fua o le laau e taofia ai le faateleina o le 'ai. O le faʻaleleia o le faʻamalositino o le intestinal, e fesoasoani i le faʻamamaina masani o le tino. I le faaopoopo atu, i le paluga o lenei fualaau aina ei ai vailaʻau e fusifusia ai faʻasalaga saoloto ma puipuia ai le atinaʻe o le kanesa.O fualaau 'aina e aofia ai le bromelain, o le enzyme laau e iai mea e faʻatau ai mea leaga.

O le suamalie o le pineapple e faʻapipiʻiina le maualuga o le maualuga o le faʻamalosolo, o lea e le fautuaina ai e inu mo le maʻi o le manava ma duodenum, faʻapea foʻi ma gastritis ma le pH maualuga.

Talu ai nei, o le kiwi ua faʻapupulaina o le vailaau o le vaitamini - e le o se fualaau e tasi e mafai ona faʻatusatusa i ai i totonu o mea o le vitamini C, lea e lagolago ai le tino puipuia ma faʻamalosi puipui o toto toto. O lenei fua e mauoa i le magnesium, lea e talafeagai mo le gaioiga masani o le fatu, suauu ma le mineral minerale, lea e aveesea ai le cholesterol sili atu mai le tino ma faʻamaonia ai le gaʻoina. O se maualuga o meaʻai o le palukala i totonu o lea mea e avea ai ma se oloa taua i le taumafa a tagata e mafatia i le maualuga o le toto.

E tusa ai ma le au saienitisi, o le masani ona faʻaaogaina kiwi o se puipuiga lelei o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

Mo le soifua maloloina ma le umi o le ola, e tatau ona e 'ai le 2-4 o ona fua i aso uma. Afai a maeʻa se taumafataga fiafia e masani lava ona e maua le susu, sui le mea suamalie ma ni nai kiwi ma vave ona e lagona lelei. Kiwi foi o loʻo i ai ni enzymes e faʻateleina ai le susunuina o gaʻo ma faʻaleleia le faʻavaeina o filolagene, o lea afai e te manaʻo e aveesea le mamafa, o fua manogi o kiwi o le fesoasoani pito sili lea.

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le kiwi kiwi 30-40 minute aʻo leʻi 'ai. I le auala, o lenei fua e lelei tele mo aso anapogi ina ia mafai ona leiloa le mamafa ma faamama le tino. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le 1 kilokalama o kiwi, lea e tatau ona e 'ai i le 5-6 faʻasalaga. Mo meainu, e mafai ona talia lauti tiamata ma le kofe suka. Kiwi e mafai ona faʻaumatia e le gata i le fou ae mafai foi ona faʻafefiloi. Leai se mea e sili atu ona manaia, o le mea lea e teu ai mea aoga o le fua. E mafai ona faaopoopo fualaau i le salamu: ua tuufaatasi ma aano o manu ma tuu atu i ai se tofo faapitoa. Kiwi o loʻo i ai le pepa o le enzyme, lea e malepe ai le polotini, o le mea lea, o aano o manu ua saunia ma le kiwi e sili atu lona malosi. Kiwi e talafeagai mo le teuteuina o keke, ae ia manatua o ona enzymes e le o gatasi ma gelatin. Afai e te manaʻo e fai le keli mai kiwi, o le a le malolo. O fualaau kiwi e sili ona lelei teuina i totonu o le pusaaisa, aua e vave ona faʻaleagaina pe a mafanafana.

O meaʻai foi e maualalo ai le cholesterol

E le aofia ai ni meaʻai i le tele o polokalama taumafa maloloina aua e manatu e faateleina le manaʻo. I le taimi nei, latou te faʻaleleia le gasegase ma e saofaga i le susunuina o gaʻo. E aoga mo le aveesea o le mamafa o le pasesa, pi, basil, lanu, lanu uliuli ma le mūmū pepa, aʻa, ma isi. Mo mea manogi e faʻamanuiaina ai oe, mulimuli i le fuataga ma amanaia la latou fetaui ma oloa eseese.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le basil e lelei mo tomato fou ma isi fualaau faisua.

O lenei mea manogi o se vaega e sili ona taua o le lauiloa pesto, lea e aofia ai foi le kulimi malo, olive olive, pine nut nut nuts ma le pasili fou. Faatasi ai ma le fesoasoani a le "pesto" e mafai ona e tuʻuina atu se manogi sili atu ona faʻamamaina i fugalaau, mea malulu, moa toast ma ipu fuālaʻau. O meaʻai ma mea manogi e mafai ona faʻaaogaina nai lo le masima, ma e mafai foi ona latou sui sau sau sauniuni ma ketchups, lea e masani ona aofia ai le tele o masima ma faʻasaʻo. O le manogi ma le tofo o mea manogi e faʻaleleia ai le faʻamalositino o le vai gao ma faʻaleleia ai le faʻalaumalie. Afai e te manaʻo e faʻaumatia ni paʻu faaopoopo ma faʻamamā lou tino, ia iloa po o a mea manogi e talafeagai mo au ipu filifilia. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻataʻitaʻiga - o lea e mafai ai ona e iloa tonu pe o fea faʻapotopotoga e te fiafia i ai ae leai.

  • O pepa laʻau e masani ona faʻaopoopoina i ipu o iʻa, iʻa ma popo. O le faʻafefe e faʻaaogaina i salakeke, ipu o fuamoa moa ma moa. O lenei togavao e maua ai se tofo vela i aano o manufasi ma pastes.
  • Till combine with pickles, vegetables and meat dishes, ma faʻaputu foʻi le tofo o le siʻisi ma falaoa.
  • E sili ona faigata le mafaufauina o meaʻai a le laʻau manu ma aano o manufasi e aunoa ma se marjoram. E le gata i lea, o lenei mea manogi e faʻaaogaina i salakeke ma fualaau faisua ma sisi.
  • O le mint e masani lava ona faʻaaogaina kukama, leki, fuʻu fualaʻau ma aano o manufasi. Ua faaopoopo i le lauti mo malulu, ma ua matua atoatoa foi le inu o le ava malosi, ua faaalia ai lo latou tofo.
  • O le lauiloa faʻafefe o oregano e faʻaaogaina i fualaʻau, legumes, sausagesi ma fuamoa.
  • Sa faamaluluina e le Sage le tofo o aano o manu ma iʻa, o lau lau e talafeagai mo laumei, tarragon - mo iʻa taumafa, marinades, sauces and vegetables.
  • O le tofo vevela o lau lau e tuʻuina atu faʻamatalaga matagofie i ipu o puaa, pipi ma moa.
  • Faʻaaogā mea manogi pe afai e te manaʻo e leiloa le mamafa ma i le taimi lava e tasi e 'ai meaai lelei, ae ia manatua le taua o le faʻaitiitia o vaega ma o latou kalori.

O lenamamoni ua lauiloa e fesoasoani i le tino e mu ai le gaʻo. O lenei mea manogi e aofia ai le polyphenol MHCP soluble vai, lea e faʻaaoga ai le inisalini ma gaoioi i sela ma lenei mea. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai e 2-5 g le kinamona e faʻaitiitia ai le inisalini e 20%. E le gata i lea, o lenei manogi e susunuina gaʻo ma fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol leaga i totonu o le toto, ma faʻamavaeina ai foi aʻafiaga saoloto.

Ae ui i lea, o nei faʻamatalaga e le o se mafuaʻaga e aʻafia ai i le kinamoni o meaʻai gaosia o loʻo aofia ai le tele o gaʻo ma le suka. O sea "taumafataga" atonu o le a fesoasoani ia te oe e toe maua ma faaputuputu le cholesterol. Ae o le faaopoopoina o le kinamona aina i le kofe, o le ae fesoasoani i le tino ma avatu le inu o se mea manaia tele ma le manogi. E mafai ona e fufuluina le falalati, paluga, faʻafefete ma faaopoopo atu i sua.

I lenei tulaga, ia manatua o le tele o le kinamona e mafai ona afaina ai le loto ma le le mautonu.

O le suāsami o le suāuu taua e faʻaleagaina ma faʻaleagaina ai aʻafiaga. Na iloa foi e Hippocrates ma Paracelsus e uiga i ona faʻamalologa. Latou te finau mai o lenei mea manogi e faʻamaonia ai le faasolosolo malie, fesoasoani e faʻavavevave galuega, ma faʻamalolo le tino cardiovascular.

Iapani ma Saina faʻasoifua masani e fautuaina le teuteu o le kinnamon mo le togafitia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract ma totoina. E talitonu foi e faʻaleleia le toto, fesoasoani i le ulu, faʻaleleia le tulaga pe a maeʻa, ma puipuia ai le gaʻo. Ua leva ona faʻaaogaina le sua o le sukanamon i le togafiti o maʻi o le manava.

Ginger e tele naua mea aoga. I le avea ai ma vailaau ma mea manogi, ua faʻaaogaina mo le silia ma le 2 afe tausaga. O le mea muamua na taʻua ai o loo maua i tusitusiga a Confucius. Faʻaliliu mai le Sanskrit, o le faʻamafaʻalele o lona uiga o "fofo lautele." Faafetai i lona tofo tulaga ese, ua maua i le lalolagi le amanaiaina o le lalolagi atoa. E mafua mai i le soona vevela.

Ua faamaonia le faʻamalosia o le totoina o le toto, ma o le saofaga lea i le vave faʻaitiitia o le gaʻo o le tino, faʻavaveina ai le faagasologa o le gaosiga o le masima ma le vevela. E i ai sona aoga aoga i le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻavaveina le faiga o gasegase, faʻateleina ai le manaʻo ma faʻafefe mea leaga e ulu i totonu o le tino ma meaʻai. O le faʻaopopoina o le totino i ipu i le malulu e masani ona faʻamaopoopoina le paleni o le vevela o le tino ma fesoasoani ai e toe vave faʻavave i le malulu. O le faʻaopoopoga masani o lenei mea manogi i meaʻai e faʻaleleia ai le puipuiga a le tino.

O le mafuaʻaga mo le manogi masani o le faʻatoʻaga o le suauu taua lea o loʻo i ai i le mea manogi, ma o lona tofo i le phenol-like substance gingerol. E aofia ai foʻi le caffeic acid, capsaicin ma curcumin.

O le ginger e mauoa i mea amino e talafeagai mo le tino: threonine, tryptophan, phenylanine, valine, methionine ma lysine. E le gata i lea, e aofia ai vitamini B, A, C, salts of phosphorus, magnesium ma le calcium, sodium, potassium, zinc ma le uʻamea.

O iinei o le ae iloa ai meaʻai e te mafaia ma e tatau ona 'ai ma le cholesterol maualuga:

  • O le suauu olive e aofia ai le tele o le tele o gaʻo e leai ni fatu. Faʻaleleia le galuega a le gallbladder.Afai e te inuina le suāuu olive i luga o se manava gaogao i aso uma, ona le mafai lea ona teuina i luga o vaa ia kolupi cholesterol.
  • O le suāuʻu suauu e maualalo ai le cholesterol.
  • Fualaau faisua. E talitonuina o le meaʻai a se tagata soifua maloloina e tatau ona aofia ai 400 g fualaau faisua (sei vagana ai pateta) i aso taʻitasi ma le tausaga. A itiiti ifo o le lona tolu e tatau ona fou. O fualaʻau avanoa e mafai ona alu i le kapisi, kāloti, beets. Carrot e faʻamaʻa le toto, aveese faʻamaʻi mai le tino, faʻaleleia le toe faʻaleleia o paʻu o le toto. E tatau ona e 'ai 2 kāloti i le aso.
  • O le lapisi o loʻo i ai se malosiaga malosi o le cholesterol-faʻaititia.
  • Eggplants, melon ma squash kosi e aoga foi: kukama, zucini, zuciniini, paukini.
  • O le salalamu e aumaia le kulimi siama i le tino, fesoasoani i le atinaʻeina o sela fou i le tino.
  • Mai i moa, e tatau ona e 'ai le pipi ma moa (tilo ma le siusi o meaai ia e iai le tele o le cholesterol). E tatau ona kuka le meaola e aunoa ma le paʻu, aua e maualuga le cholesterol ma gaʻo.
  • Mai aano o manufasi, e tatau i se tasi ona 'ai le vela, tamaʻi mutini e aunoa ma se gaʻo vaaia, povi pia ma le lapiti.
  • O iʻa ma iʻa. O iʻa e tatau ona i ai i le taumafataga i taimi uma, ma le sili atu o le iʻa, o le tele o aogā o le a aumaia. O le faʻaaoga pea o iʻa e le mafai ai ona tuʻuina le cholesterol i puipui o toto toto. E le tatau ona taugata iʻa. E oo lava i le masaniga masani masani o loʻo maua ai vitamini A, B, D, omega-tolu gaʻo gaʻo. Sardines, sprats, anufele, samasoni, togafiti - 2-3 servings o le 200-400 g i le vaiaso. Tuna, cod, faʻafefe, faʻafefe - e aunoa ma le faʻasaʻo.
  • Soʻo se laumei e faʻatuai ai le faʻafefe ma le teuina o gaʻo. O pulu lanu meamata e aoga foi i le latou tuʻuina atu i le tino le malosi faaopoopo. O pini e aoga.
  • O fualaau o le Citrus e aofia ai le tele o vitamini e puipuia ai toto toto.
  • O fualaau ma le lime e aofia ai vitamini P, faʻaleleia le gaioiga o le vaitamini C (acid ascorbic) ma le faateleina o le masini vascular.
  • Walnuts o le sili lea o punaoa o vitamini E. O lenei vailaʻau e faʻamalosia ai puipui o toto toto. O Walnuts o loʻo aofia ai foi phospholipids - mea e faʻaitiitia ai le cholesterol, ma le setosterol, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaleleia o le cholesterol i le vaega o meaʻai. 3 to 4 walnuts e tatau ona 'aina i le aso. Amoni aoga.
  • Oona, galala le tuai o le totoina o toto toto, faamama le tino o meaʻai o le lime ma le gaʻo. Laʻau e faʻaaoga e puipuia ai pupuni toto. E maualalo ai foi le toto.
  • O apples e mauoa i le pectin, lea e faamalosia ai toto toto. O filo o loʻo i totonu o le apu o le apu e puipuia ai le gaʻo mai le atiina ae. Mo le puipuiga, e tatau ona e 'ai 1-2 apu i le aso.
  • Porridge, o taumafataga e masani, ae le vave. O le mea lautele, e te le manaʻomia le faʻaaogaina o se mea i totonu o ato, pusa, ipu, tioata, aua o nei oloa e aofia ai le tele o mea faʻapipiʻi ma faʻatoʻaga, faʻaleleia atili o meaʻai, aemaise le monosodium glutamate, lea e mafua ai le palapitations ma le afu.
  • Taumafai e kuka falaoʻo i le vai. Oatmeal ua faʻamaonia le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻaaoga soo, e tusa lava pe maualuga le maualuga o le cholesterol. Oatmeal o loʻo i ai le tele o vitamini A, B vitamini, o loʻo mauʻoa i pulu, gaʻo, masini, sima, fluoride, elemene ma amino acids. O le filo o le Oatmeal e faʻamamaina atoatoa le tino. E sili atu le aafiaga o le oatmeal pe afai e te 'ai i le taeao, i luga o se manava leai.
  • E tatau ona 'aina fuafasi, mafiafia i le tele o pateta, vegetarian.
  • Juices. Lower cholesterol pe'ā e inu i le 'aiga o le aoauli poʻo le' aiga o le afiafi. Tasi le ipu vai, poʻo se faʻafefiloi o sua, e lava i le aso.
  • O fualaau mamago e le faʻasalaina e manaʻomia i taimi uma i le tino.
  • Areto mai le falaoamata atoatoa, cereal, pasta mai le saito o le kulimi.
  • Laʻu gaʻo susu-gaʻo, kefir, yogurt.
  • Fuga papa.
  • Faʻailoga, mafiafia.
  • Fualaau suamalie, popsicles.
  • O meainu e te manaʻomia e inu ai le la, vai, vai e leai ni meainu. Inu i le uaina mumu: tasi le ipu i le aso e siitia ai le maualuga o le "lelei" cholesterol.
  • Mai taimi e faaaoga ai le pepa, sinapi, mea manogi, vineka, lemoni, yogurt.

Meaʻai ma le maualuga o le cholesterol e te manaʻomia e 'ai ma le faʻaeteete

  • O fuamoa. E naʻo le 3 fuamoa i le vaiaso e fautuaina, e aofia ai fuamoa na faʻaaoga i le sauniuni o isi oloa. E le tatau ona tafiesea uma laumei, aua o loo aofia ai foi mea e tetee ai cholesterol (lecithin, ma isi).
  • Pulu. I totonu o le 2 sipuni e aunoa ma le pito i luga (lua sandwich ma le pata), e tatau ona e 'ai saʻo aua e aofia ai foi tagata taʻavale cholesterol.
  • O oloa gaosiga e tatau ona maualalo-gaʻo pe leai foi. O le cholesterol o loʻo i ai i totonu e vave lava ona vave faʻafuaseʻi, e vave oʻo atu i le toto toto, o le mea lea e le tatau ona i totonu o lau mea taumafa le tele o meaʻai susu ma gaʻo maualuga. Tasi le laumei - 0% poʻo le 5%, susu - o le maualuga o le 1.5%. I le auala lava lea e tasi, o mea inu uma-susu: o lefir foi e 1% ma le maualalo.
  • Cheeses Tuuina atu se mea e sili ona lelei i le faisua o le gaʻo oona i lalo ifo o le 30% - Suluguni, Adyghe, Ossetian, Brynza, Poshekonsky, Falesa Baltic.
  • Falaoa falaoa lelei.
  • Foʻu iʻa.
  • Laʻau falai i totonu o fuālaʻau suamalie.
  • Paʻu, vavave, lobsters.
  • Leanisi ituaiga o lafumanu, mamoe, ham, ate.
  • Musika.
  • Falai, tao pateta.
  • Faʻafiafiaga, pastries, creams, ice cream ma gaʻo fualaʻau.
  • Nati: tiunu, pistachios, hazelnuts.
  • Meainu malolosi, meainu suamalie.
  • Soya sauce, mayonnaise le maualalo-calorie, ketchup.

Meaʻai e Tatau ona E Faʻatasi ma le Cholesterol Maualuga

  • Mayonnaise Salu salami i le yogurt, kefir, o le kulimi suamalie e maualalo le manogi.
  • Palu paʻu, falaoa, paluga, falaoa faʻatoʻaga, moa, squid,
  • margarini malosi, pailani, kulimi ice cream, puddings, keke, masi, suamalie.
  • Mea gaʻo susu, meaʻai mumu (povi ma puaa), margarine.
  • Mai fualaau faisua, e le mafai ona e 'ai i radishes, radishes, sorrel, spinach.
  • Pulu falaoa, pasta na faia mai ituaiga susu.
  • Palu atoa, susu gaʻo susu ma fusi.
  • Falau fua i luga o gaʻo manu po o margarin malosi.
  • Sou i luga o le fala o manu.
  • Laʻau falai i meaola, fualaau faʻamalosi poʻo gaʻo le iloa.
  • Squid, shrimp, crab.
  • Pork, meaʻai gaʻo, taifau, kusi, sausa, sausage, pastes.
  • Pulu, meaʻai gaʻo, pailani, margarin malosi.
  • Potatoes, isi fualaau aina falai i manu po o gaʻo e le o iloa, meataalo, fusi vine.
  • Paluga, sipuni, kulimi, aisa kulimi, keke i luga o meaʻai manu.
  • Laʻau, faʻafefe.
  • Teu, keke sukalati ma le kulimi.
  • Taimi: mayonnaise, kirimi kirimalu, salimi, kulimi.

Taumafa o mea taumafa ma mea taumafa faaopoopo i lalo ifo o le cholesterol

O le a ou taʻu atu ia te oe meaʻai paleni faaitiitia le cholesterol, e le tele nisi oi latou ...

  • Vitamin E. O se antioxidant malosi tele. E talitonuina foi e puipuia ai le faʻaleagaina o le LDL cholesterol ma puipuia ai le faʻavaeina o palu gaʻo. O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o tagata o loʻo taumafaina le vitamini E ua faʻaitiitia le lamatiaga o maʻi fatu.
  • Omega tolu gaʻo gaʻo. E aofia ai i totonu o le suāuʻu. Ua faʻamaonia e puipuia i latou mai i aʻafiaga leaga, e puipuia ai pupuni toto ma faʻaitiitia ai triglycerides. O nei mea uma e fesoasoani e faʻaititia ai le lamatiaga o le atherosclerosis. Omega-tolu e mafai ona faʻaaogaina i le tulaga o supplements pe maua mai oloa faʻaleaganuʻu: suauu palafe, sosogi ma le suauʻu muamua.
  • Soy protein e fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol e ala i le faʻateleina o le elekene o meaola eleʻele.
  • Nicotinic acid (vitamini B3). O lona autu autu o le faʻapipiʻiina o gaʻo gaʻo i totonu o tino uma. O lenei mea e fesoasoani i le faʻaitiitia o le maualuga o le toto na mafua mai i le ate, lea o le a fesoasoani e faʻaititia le LDL. O le maualuga o le HDL e mafai ona faʻatupulaia i le 30%, lea e faʻapitoa ai le malosi o le kulicotic acid.
  • Folic Acid, Vitamin B12 ma Vitamin B6.Na maua ai o laʻititi maualalo o vitamini B12 ma le B6, e mafua ai le faateleina o le maualuga o le homocystin, lea e afaina ai le aoga o le fatu. E matua faʻaleleia lamatiaga o le atiina ae o le atherosclerosis.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

A e galue i lalo ifo o le cholesterol, e le tatau ona e faʻamoemoeina vave, ma sili atu foʻi ona e taumafai mo i latou. O se fesuiaiga masani ma le faʻaleleia o fesuiaiga i meaʻai o le gaosiga e talafeagai.

O le mea lea, e tatau ona faʻapulaʻa le faʻaaogaina o siusa ulaula, sooga, e sili ona lelei le sui o nei oloa ma fualaau faisua, iʻa, aano o meaʻai (moa ma le vaikasi). E tatau ona faʻaitiitia le mea o loʻo i totonu o le susu i le taumafataga, pe afai e te filifilia le sisi, ua na o le susu atoa e faia.

Lisi kulimi, kulimi mumu, kulimi - o nei mea uma e tatau ona i ai ma se mea maualalo maualalo. O le pata e sili ona suia i le margarine e faia mai le suauʻu fualaʻau suamalie.

I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le tele o oloa e maualalo ai le cholesterol toto, talu ai, e tusa ai ma saienitisi, latou te aofia ai mea e talafeagai mo lenei mea. Legumes ma oats, lea o loʻo i ai le guar gum, o loʻo aoga tele i lenei tulaga. O fualaau o le olive ma apu o loo iloga e le pectin mea. I le taimi nei, e le o faʻamaonia e maua ai le lecithin poʻo vitamini tutusa le aafiaga.

O le tele o le aofaʻi o le cholesterol i le toto toto e maua ai iina pe a maeʻa lona faʻasologa i le ate, ma na o sina vaega itiiti e sau tonu mai meaai. O se vaega o siama siama ma i le toeitiiti atoa le 10% o le faitau aofaʻi o loʻo i ai le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto.

O lenei tulaga e taʻua o le hypercholesterolemia.

O le faigata e taʻoto i le mea moni e le o faʻaalia e le hypercholesterolemia soʻo se faailoga, ae e taʻitaʻia ai faʻalavelave ogaoga i le gaioiga o totoga taua i le taimi ona o suiga le talafeagai i puipui o toto toto.

cholesterol i le tino o le sili atu i le 6.5 mmol / l ua uma ona tautala e uiga i le lamatiaga o le atherosclerosis. O le mamanu na faʻaalia ai e maualuga le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino, o loʻo i ai se tulaga lamatia tele e maua ai le fatu o maʻi fatu, ona o le IHD, e tatau ona fuafua le maualuga o le cholesterol i le toto ia le itiiti ifo i le tasi i le tolu masina.

6 Meainu Faʻaitiitia o le Cholesterol toto

O le taimi nei e masani lava ona oʻo mai i le malamalama o se soifua maloloina lelei, o le mea muamua, o meaʻai talafeagai, e leai ni mea faʻaleagaina ma aveese mea mai le tino e fesoasoani i le faʻaputuina o gaʻo. O loʻo iai foi "fili" o le soifua maloloina lelei, o le mea moni e mafua ai le tele o meaʻai, faʻapea foʻi ma faʻafitauli tau soifua maloloina faʻapitoa. O le mea taua i aso nei ua taʻua o cholesterol.

O le mea moni, o le uiga e uiga i le cholesterol e le saʻo. O lenei tuufaatasiga, ma, o le mea moni, o le ava malosi, e taua tele mo le tino o le tagata, e pei o le fale mo mea e maua ai siama, faapea foi le faavae o hormones sili ona taua, e pei o le estrogen ma le testosterone.

O lona uiga, o lo tatou tino e manaomia le maua pea o le cholesterol, peitaʻi, o le tele o lenei ava lipophilic e matua afaina ai le tulaga o le soifua maloloina, e teuina i le tino o le tino ma le mea e mafua ai le gaʻo, e pei o le afaina o toto toto ma pusa cholesterol ma fesoasoani i le atherosclerosis ma isi cardio gasegase vascular.

Mafaufau e maua e se tagata faʻaonapo nei se fua tele o le gaʻo i meaai i aso uma, e le o se mea e ofo ai e sili atu ma le afa o tagata matutua o lo tatou atunuu ua afaina i le maualuga o le cholesterol i le toto. E faigata ona taulimaina lenei faafitauli, ae mafai.

E tatau ona suia atoa le taumafataga, lafoaʻi faʻamaʻaloga ma mufini suamalie, ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o meaʻai manu ma meaai vave i le gasegase o le gaʻo.

E le gata i lea, o mea aoga aoga e mafai ona vave vave ma lelei le aveeseina o le lipoproteins e maualalo le maualalo mai le tino e mafai ona avea ma mea sili ona lelei i le tau faasaga i le cholesterinemia (maualuga cholesterol i le toto). Matou te iloa po o le a le ituaiga mea inu.

1. Tomato juice

E le o se mea faalilolilo o le sua o le suamalie suamalie e matua aoga lava mo le tino o le tagata.

O se mea e sili ona lelei, faʻamalosi i vitamini, sulfur, zinc, iron ma iodine, faʻamautuina lelei le gaogao, aveese mai toxini ma radionuclides mai le tino, ma faʻafetai i lona malosi malosi, lycopene o se tagata lauiloa e tetee i le kanesa.

Ae o le mea e sili atu ona taua, o le sua o le tomati o se tasi lea o mea aupito sili ona lelei mo le puipuia o maʻi cardiovascular, e pei o le faaopoopo i toxins ma toxins, e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol toto.

E fautuaina le inuina o le vai tomati fou, i vasega o le lua masina 2-3 taimi i le tausaga. I le taimi o le puipuiga, e tatau ona inu le lita lita o le suamati i aso taitasi, ma tufatufaina atu le volume atoa i le 4-5 taumafa. Ma e fautuaina e inuina le suavai 30 minute aʻo leʻi 'ai.

E tatau ona na o le matauina o lenei vai inu lelei e le fetaui mo tagata uma. O le faʻamaoniga i lona faʻaaogaina o le gaʻo faʻamaʻi poʻo le gastritis (i le vaega laʻititi), faapea foi ma isi faʻamaʻi le lelei o le manava, mo se faataitaiga, cholecystitis ma pancreatite.

2. O le uaina mumu

O le uiga o le inu ava i totonu o sosaiete o se finauga sili. E talitonuina e oʻo lava i ni laʻititi laʻititi o le ava malosi e mafai ona oʻo atu ai i le ava malosi ma faafitauli e aʻafia ai.

Peitai, o le uaina mūmū mūmū ua tu i luga o lenei lisi, aua o le aso nei e sili atu i le selau suʻesuʻega e faʻamaonia ai le le mafai ona faʻamaonia le aoga o lenei ava malosi mo le soifua maloloina o le cardiovascular system.

O le mea lea, e leai se masalosalo o le uaina vevela e faʻamalosia, faʻapitoa i le tino ma puipuia mai le matua. E tupu lenei mea ona o le i ai i ponaivi ma peʻa o vine o mea sili ona taua o le bioflavonoids, faapea foi ma lapisi tetele o chromium i totonu o lenei vaiinu.

Faʻafetai i nei elemene, o loʻo i ai se suiga i le tuufaatasiga o le toto, "leaga" o le cholesterol ua aveesea mai ai, ma i le taimi lava e tasi, o le maualuga o le "lelei" cholesterol e faateleina.

Seʻio tatou fai atu ni nai upu e uiga i le faʻaaogaina o le uaina mūlū ina ia aumaia ai le tino faʻapitoa. O fomai e fautuaina e inu se ipu uaina (100ml) i le aso ma leai se mea. Ma le isi, o le uaina e le tatau ona faʻaulu muamua ao leʻi oʻo i le 'aiga o le afiafi, ae saʻo ile taimi o taumafataga.

3. Lauti tiamata

O aoga aoga o le lauti lanumeamata e mafai ona talanoa e uiga i le leai. E taʻua o se vaiinu e mafai ona faaumiumi ai le talavou, puipuia le matagofie ma fafagaina pea le tino i le malosi. Ma le isi, pe afai o le lanu lanumeamata o se faleteuoloa moni o amino acids ma enzymes, vitamini ma suauu minerale ia e aoga mo le tino.

Faʻafetai i o latou aʻafiaga i luga o le tino, ua faʻamalosia le puipuiga ma mafai ona tetee atu i faʻamaʻi, siama ma galu ua maua.

E le gata i lea, o laulaau o le laʻau o loʻo i ai vatechins antioxidants malolosi, faʻafetai i le lanu lanumeamata ua uma ona taʻua o le muamua oncoprotector o le lalolagi! E leitioa o lenei ipu inu o se mea e sili ona taua o soʻo se mea e puipuia ai le kanesa i Iapani.

Ae peitai, o lenei vaiinu ei ai se isi mea e le aoga tele, e pei o le mafai ona faamama le tino o masima o metale mamafa (aemaise lava le sima ma le 90-mita), faʻapea foi ma le aveesea o le cholesterol sili atu mai le toto. Talu ai ona o lenei tulaga, o le tulaga e mafai ona maua i le fatu fatuga ma faafitauli ogaoga o lapisi ua matua faaitiitia.

E mafai ona e inuina le lanu lanumeamata i aso uma lava, ma avea ai ma se masani lelei ma aoga. E sili le faʻaaogaina 2-3 taimi i le aso mo le afa o le ipu, o le mea moni, e aunoa ma le suka. Ae e le fautuaina e inuina lenei meainu i le po, e pei o le caffeine, o le lanu lanumeamata o le a tulia le moe mo se taimi umi.

O se meainu suamalie na faia mai fatu popo na maua ai le lauiloa tele i lo matou atunuu, e le gata ona o lona tofo masani ma lona manogi, ae ona o le aoga o meatotino ia e ofoina atu ai le tino.

O le koko e taua o le faʻaosoosoga masani masani, lea e faʻafefe ai le popole ma fesoasoani ai i le faʻanoanoa, ma mea uma ona o mea o loʻo i totonu o lenei vai inu e faaosofia ai le gaosia o "hormones of happiness" - serotonin ma endorphin.

I le faʻaopoopoga, o le koko o loʻo i ai le sili ona taua o le antioxidant flavanol, lea e fafagaina ai le mafaufau, faʻaleleia le lagona o le insulin (lea e taua mo "maʻisuka"), ma faʻamalosia ai foi le cardiovascular system, faʻamamāina puipui o toto toto mai pusa cholesterol.

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa le inu o koko i le taeao. E oo lava i le tasi ipu o lenei mea inu suamalie i aso taitasi o le a maua ai e se tagata se malosi malosi, faʻaleleia ai le lagona ma faʻateleina ai le ola, faʻaitiitia ai le ono ono tupu mai faamai pipisi o le fatu ma toto toto.

Ae mo le faʻailogaina o lenei vaiinu, e le fautuaina le koko mo tagata e faʻateleina le puleaina o le vai gastric ma le faateleina o le gasegase o le masini cardiovascular.

E le gata i lea, e le tatau ona e aafia i lenei vai i afiafi, e pei o le koko e mafai ona taʻitaʻia ai le le mautonu ma isi faafitauli moe.

5. Mea inu ava a Ierusalema

O le atiseti o Ierusalema po o le "pearise pear" o se togalaau matagofie tele togalaau. O lenei fualaʻau e sili ona lelei, lea e mafai ona faʻatumu atoa e pateta, e maua ai fua lelei ma e le fefefe i mea faʻamaʻi. Ae o le aoga sili o le atinaʻe o Ierusalema o loʻo taoto i lona tuufaatasiga.

Ona o le i ai o suauu, vitamini, fructose, fiber ma le tele o minerale, o le toisina o le toisina o Ierusalema e matua manaia ai le faʻamalolo o meatotino.

E faʻaitiitia ai le malosi o le manava, puipuia ai le manava, fesoasoani i le tiga o le manava ma faʻaitiitia le faʻamalosi, faʻasaʻo le toto toto ma puipuia ai le tuʻuina atu o masima.

E le gata i lea, o tagata e maualuga le maualuga, tachycardia, maʻi fatu o le fatu ma le atherosclerosis e tatau ona faaopoopo i le atisosene Ierusalema ia latou meaʻai, ona o lenei aʻa e maua mai i le pectin e faaitiitia ai le toto o le cholesterol ma faamamaina ai toto toto mai pusa.

O le saunia o se meainu mai Ierusalema artichoke e matua faigofie lava. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻagogo ai lau o fualaʻau i totonu o le ogaumu, ona togi ai lea i le paʻu. O se sipuni ua maeʻa le paʻu, lea e foliga tutusa ma le tofo, e talitutusa lava ma le kofe, e sasaa mai i vai inu, a maeʻa ona inu le vai mo le 10 minute. E mafai ona e inuina se inisetike Ierusalema i taimi e lua mo le soifua maloloina.

6. Gelini Buckwheat

O le buckwheat masani o se oloa sili ona lelei, e iloa ona o lona aafiaga, aafiaga aoga i luga o le gastrointestinal tract, faateleina le malosi ma maua ai le malosi o musika. Ae ui i lea, o le gafatia o lenei seleselega e seleseleina le maualuga o le "leaga" cholesterol e sili atu ona taua. Ina ia faia lenei mea, na o oe e manaʻomia le faʻaaogaina masani o le falaleti, ma sili atu foʻi, le kuka kulimi mai le teu.

Ina ia saunia lenei vaiinu, lea e aoga mo le tino, ua lava lava le ulaina o le keke i se kofe kofe i le setete o le paʻu, ona kuka ai lea o le jelly mai lea mea. Mo lenei, 1.5-2 tbsp.

o le paʻu ua uma ona sasaa i totonu o le 500 ml o le vai malulu, ua faatagaina le paluga e faʻaaogaina mo le 5 minute, pe a uma ona sasaa atu i le 500 ml o le vai inu, gaʻo ma kuka mo le 10 minute. I le mea e inu ai, o le a na o le faaopoopo i ai meaʻai ma ni nai sipuni o le meli.

Ava inu buckwheat mo le soifua maloloina e tatau ona i ai ile taeao ma le afiafi ½ cup.

O lenei tusiga e le gata ina maua ai meaai maloloina, ae o tagata moni e faasaga i le maualuga o le cholesterol. O le inuina pea o nei meainu, e le gata ina mafai ona faʻamautuina lau ata, ae puipuia foi le tele o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le maualuga o le cholesterol i le toto. Ou te moomoo ia manuia lou soifua maloloina!

O aoga o le chicory i le maualuga o le cholesterol

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

E i ai le pili o le cholesterol ma le maualuga? A uma mea uma, o le maualuga o le maualuga o lenei mea manogi e manaʻomia ai se faʻaoga faapitoa i le taumafataga. Chicory e faatatau i mea tau vailaʻau. E tele mea aoga ma fesoasoani e foia faʻafitauli matuia. Ma o le chicory foi e faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol, ae faʻaaogaina ai le faʻamaonia? Sei o tatou taumafai e saili pe mafai e se laau ona faʻaitiitia le maualuga o mea leaga i le tino.

Mea aoga

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

E faʻaaoga Chicory e suitulaga i le kofe. E leai se caffeine, o lea e le afaina ai le tino.

O le tuufaatasiga e aofia ai mea na:

  • sili atu i le 17 amino acids,
  • vitamini A, B1, B2, B12, E, PP,
  • elemene taua e pei ole calcium, potassium, magnesium ma le uʻamea,
  • vailaau oona
  • tannins
  • gaʻo, proteins ma gaʻo.

O le oloa o loʻo i ai se mea maualalo i le kalori, lea e na o le 17 kcal i le 100 kalama.

O Chicory ei ai se faʻaleleia o lona aafiaga, fesoasoani i faʻamaʻi, ate, fatugaʻo, gasegase, faʻafitauli ma faafitauli i le gastrointestinal tract (gastrointestinal tract).

O le aʻa e tumau ai talavou. Talu ai ona o mea o loʻo maua i le antioxidant, e faʻavaveina ai le faʻafouina o le tino ma puipuia ai le matua o le tino.

O Chicory ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina mo faʻafitauli o le soifua maloloina. O le oloa e sili ona aoga mo le maʻisuka, aua e faʻaitiitia ai le suka o le toto. O le vai inu o mea taumafa, aua o aʻa o le laau e aofia ai le tele o meaʻai ma gaʻo. Ma e oʻo atu i le 60% o aʻa o inulin. O se suauu masani e suia.

Faatasi ai ma isi meatotino taua e iloagofie ai:

  1. Toe faʻafoʻiina le microflora o le intestinal, faʻamaonia le faʻaogaina o le gaʻo.
  2. E fesoasoani i le faʻamalosea o gastritis, maʻi o le manava ma le kanesa ulutala 12.
  3. Faʻamaʻosaʻoina le gataifale.
  4. E fesoasoani i faʻamaʻi o le ate ma le gall vladder.
  5. Aafiaga lelei i luga o le setete o le faʻalavelave popole. E faʻamalosia, malosi, faʻaleleia lagona, ma faʻavauvau foi i le atuatuvale ma le neurosis.
  6. Faʻaleleia le gau o le mamafa ona o le siama i le tuufaatasiga. Mo le leiloa o le mamafa, e tatau ona e mulimuli i se taumafataga ma aua neʻi faʻamaloloina le tino.
  7. E afaina ai le galuega a le loto ma le setete toto, e taofia ai le fausia o ni atherosclerotic plate, aua e le faatagaina ai le cholesterol e teuina i puipui o toto toto.
  8. O se vailaau aoga mo le anemia, aua o loo aofia ai le tele o uʻamea.
  9. Faʻamāina le tino o toxins, faʻapea foʻi ma gaʻo ma le ate mai toxins.

E le gata i lea, o chicory ei ai lona uiga o le diuretic ma le choleretic, e aveesea le tele o le vai mai le tino. Ma fualaau foʻi e faʻavae i lenei vailaʻau e faʻamalolo ai le mumū, faʻafefe ai anufe, ma maua ai se aafiaga antipyretic.

E faapefea ona aafia le cholesterol i le chicory?

E ui i mea aoga uma o le laau, o le fesili e tumau pea: e mafai ona faʻaaoga le chicory i le maualuga o le cholesterol? Ioe e mafai. E aoga mo ia ituaiga o gasegase ma e fesoasoani i le masani ai o le polokalama o le cardiovascular system.

E pei ona e iloa, afai ei ai i le tagata le maualuga o le cholesterol, e tatau ona ia tausisia se taumafa lelei ma ia le aofia ai mea leaga mai le lisi. Teu ma le lauti e le tatau ona onā, ae e mafai ona maua le chicory. O lenei vai inu o le a suia ai le kofe taeao, faʻapea foi ma le malosi mo le aso atoa.

O le tuufaatasiga e aofia ai inulin, ma o lenei mea o se polysaccharide lea e maualalo ai le suka ma le cholesterol i le toto, ma e le faateleina ai. E le gata i lea, e faʻamalosia ai le metabolism, ona o le a mou atu ai faʻamau o le cholesterol.

Ona o le mea moni o le chicory o loʻo i ai le masima ma le magnesia, e faʻafoisia ai le fatu ma fesoasoani ai e feagai ma ia faʻamaʻi:

  • Tachycardia
  • toto maualuga
  • angina pectoris
  • maʻi faʻamaʻi faʻamaʻi
  • atherosclerosis.

O le vai inu e faʻaaoga e puipuia ai faʻamaʻi pipisi. E faʻaitiitia ai toto toto ma faʻamaonia ai le faʻamalosi o le loto.

O le mea autu lava o le siama e faʻaititia ai le maualuga o le cholesterol leaga ma avea ai ma mea e sili ona taua ma se maualuga maualuga o lenei mea i totonu o le tino.

Ae le o tagata gasegase uma e mafai ona inu pulu.

E faʻasaina mo tagata ei ai faafitauli faʻalesoifua maloloina nei:

  • veinsose veinsose,
  • maʻi ate
  • afaina.

O le laau e faʻaleleia le manava, o le mea lea e le tatau i tagata e iai ni paʻu faaopoopo ona inu e pei o le lauti, a leai o le a faʻaleagaina ai le soifua maloloina. I isi tulaga, o le inu e leai se afaina.

Chicory, pei o le kofe, e mafai ona mafua ai le le mautonu, lea e tau atu i le le mautonu.

E faʻafefea ona inuina se meainu

Faatasi ai ma le maualuga o le cholesterol, e tatau ona e inu saʻo saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faʻaopoopoina i le susu o le povi, e ono amataina ni faʻafitauli fatu. O le mea o nei oloa e lua, pe afai e faʻatasi i le taimi lava e tasi, e le faʻafefe. E sili atu ona sui le susu o manu i le susu susu, aua o le susu e aofia ai le cholesterol.

O le vaiinu e faʻaaoga i le faʻaogaina lelei. O fomaʻi e fautuaina le inu e sili atu i le lua ipu i le aso, e aunoa ma le susu ma le suka.

Afai e te inuina popo tetele i aso uma, o le ai ai ou faafitauli faʻalesoifua maloloina. Muamua, o le ate ma le loto e mafatia.

I se fuataga talafeagai o le chicory, i se isi itu, e faʻamamaina le ate o mea leaga.

O le suavai suamalie o loʻo faʻatau atu foi i foliga o se paʻu.

E i ai ni mea inu vave i nei faʻaopoopoga:

  • ma le rose vao,
  • ma lingonberries,
  • ma se camomile,
  • faatasi ai ma le sami buckthorn.

O le oloa o loʻo i totonu o le vai o se kulupu, o le mea lea, ia faʻaaoga ma le faʻaeteete ina ia le sili atu i le fualaau. E tatau ona amata i le tasi ipu i le aso, ona faʻateleina lea o le fualaau.

Aʻo leʻi faʻaaoga, e tatau ona e faitau i faatonuga, o loʻo taʻu mai pe fia ni sipuni o loʻo tuʻu i luga o se ipu vai.

O le oloa e le aofia ai le cholesterol, o le mea lea, e le taitai atu ai i lona faʻaopoopoga i le tino, i le isi itu, e aveesea mea leaga. E taua mo le maualuga o le cholesterol ma o lea e tatau ona aofia ai i le taumafataga.

Laʻau maualuga o le cholesterol flax

O le cholesterol maualuga e mafai ona tupu i soo se tagata, talu ai o mafuaʻaga o lenei mea e matua ese lava. E tusa lava pe maualalo le taumafataga o le cholesterol, o le ono tulai mai o faafitauli ma le loto ma toto toto e tumau pea. O le mea moni, i le falemaʻi o loʻo iai le tele o vailaʻau e fesoasoani e faʻaititia le cholesterol. Ae peitai, o le toʻatele oi latou e iai aʻafiaga. O le mea lea, o le tele lava o tagata e liliu atu i togafitiga faʻasoifua masani mo fesoasoaniga. O se tasi o vailaau e fofo mai le cholesterol.

  • Aisea e matautia ai le maualuga o le cholesterol?
  • Faʻaaogaina o mea totino o fatu lili
  • E faʻapefea ona ave fatu fatulaʻau i le maualuga o le cholesterol?
  • Cholesterol Flax Kissel
  • Faʻafefiloi i le kulimi kirimigi
  • Laʻau manogi ma susu mo le maualuga o le cholesterol
  • O ai e le tatau ona faʻaaogaina le pala

Aisea e matautia ai le maualuga o le cholesterol?

I le maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol poʻo le maualalo o le "lelei" i le lumenia o le toto, o le a amata ona teuina ia pusa o le cholesterol atherosclerotic. Latou te ola i totonu o le puipui o le vaa, ma faasolosolo malie le faateleina i le tele. I le aluga o taimi, o le tele o tupe teu e oʻo atu i le tele o le tele. O lenei mea e aʻafia ai le tafe o le toto ma taʻitaʻia ai faʻafitauli ma faʻamaʻi e pei o:

  • atherosclerosis
  • taʻavale
  • maliu faafuasei maliu
  • toto toto,
  • fatu fatu
  • pulmonary arterial embolism.

E faʻapefea ona ave fatu fatulaʻau i le maualuga o le cholesterol?

I le masani ona faʻaaogaina le fatu o le suka i le cholesterol e avea o se sui sola, o le maualuga o le cholesterol i le toto e faʻaititia. Ma afai e faʻaaogaina e avea o se mea faʻasolosolo, o le a mafai ona faʻaitiitia le tino o le fatu ma le toto. E le gata i lea, i le faagasologa o le mauaina o fatu, o le toto maualuga e faʻamaopoopoina.

E masani lava o fatu o le flax e muamua ona nutimomoia. O le totoina o se fuainumera fuafuaina o fatu e le fautuaina, talu ai ua vave ona faʻamaʻiina i le okesene ma ua le aoga. O le mea lea, na o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaaogaina mo togafitiga.

O fua fautuaina i aso taitasi mo le togafitiga o le maualuga o le cholesterol e tusa ma le 100 kalama o fatu (e fa le tele punetuni tumu tele), mo le puipuia e mafai ona faaitiitia. A maeʻa ona fufulu, e tatau ona faʻatumu i le vai ma inu ao leʻi 'ai. Ole taimi o le pulega e 1-2 taimi i le aso, ma le aofaiga o le vai e afa afa i le taimi e talia ai. E tatau ona manatua i le mafaufau o le palasi e iai sona aafiaga itiiti i luga ole inumaga. Faatasi ai ma se uiga o le manava, e tatau ona amanaia, ma sili atu le amata ona faia i faaiuga o vaiaso i le fale.

I le faʻaopopo atu i le mea moni e faʻapea, o fatu paʻu e maua e ala i le fefiloi ma le vai, ei ai isi auala e faʻaaogaina ai:

  • e mafai lava ona fufulu i le vai,
  • o le paʻu e mafai ona faʻaopoopo i ipu saunia, faʻapea foʻi ma le paluga poʻo le faʻaaogaina o se falaoa.

Mo togafitiga, e tatau ona e 'ave fatu lino mo le 3 masina. I le avea ai o se faʻasologa, o le taimi o le faʻatagaina e le faatapulaaina.

Cholesterol Flax Kissel

Ina ia saunia le tiloti mai luga o le sukalaʻau maualuga ma le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e tago i fatu uma, faʻapea foi le gaʻo po o le falaoamata. E mafai foi ona fafaguina pe kuka. I le tulaga muamua, 100 g fatu e sasaa i le vai inu (200 ml), ona faʻamalosi ma filiga.

I le faʻatulagaga lona lua, o le falaoamata po o fatu faʻataʻaina e ave i le afa o le aofaiga o le vai, ona kuka ai lea mo le 10 minute, faʻatasi ai ma le faʻaosoosoina pea. E tatau ona matua vaivai le afi. O ia mea uma lava, ae o le isi e tatau ona onā i le afa itula ao lei faia meaai. O meaʻai e pei o suka, siamu, meli ma isi e le fautuaina ina ia faʻaopopo i le silo.

Faʻafefiloi i le kulimi kirimigi

E tusa ai ma le fua mo le sauniaina o fatu o le flax mai le cholesterol ma le kirimulimi oona, o le umi ole togafitiga e 3 vaiaso. I aso uma, nai lo le 'aina o le taeao,' ave se paluga o kulimi kulimi ma fatulaʻau fuʻa. O le tele o meaʻai e fuaina i se sipuni suamalie mo fatu ma se potu 'ai mo kulimi kirimigi. Ole vaega ole vaega ole 1: 1.

I le vaiaso muamua, e tatau ona e faʻafefiloi 1 sipunipuni o fatu ma kulimi kirimigi, i le vaiaso lona lua - 2 sipuni tele, i le tolu - 3. O se mea e manaʻomia muamua o le faʻaaogaina o le vai manino i taimi o togafitiga, e tusa ma le 2 lita. E faʻaopopo i le tuʻuina atu o le cholesterol, faʻafefiloi ma le kirimoli oona e aveesea ai toxins, faʻamamā le tino, faʻafaigofieina le toto ma le faʻamaʻi.

Laʻau manogi ma susu mo le maualuga o le cholesterol

O le tuufaatasiga o nei laau totõ e mafai ai ona e ausia le aafiaga i se taimi puupuu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e saunia se vaega oa latou fatu. Muamua, tutusa le tele o laʻau vevela ma le susu e tatau ona aumai i se tulaga eleʻele, ona tolu lea o punetini o le paluga e tatau ona faʻafefiloi ma vodka (0.5). Taofi pea i le pogisa mo aso e 7, a maeʻa ona saunia mo le faʻaaogaina. Faʻaalu faatolu i le aso mo le 20 fuga, faʻapena foi ma se teuteu ma le fusi, aʻo leʻi 'ai.

O ai e le tatau ona faʻaaogaina le pala

E faʻasalaina le togafitia i le vaʻaia i le taimi o le gaioiga. O se aofaiga tele o phytoestrogen i totonu o le oloa e mafai ona oʻo atu ai i le faapau pepe. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻaititia le cholesterol pe togafiti i isi faʻamaʻi ma le palakeke mo tagata e maualalo le toto. E le gata i lea, e le fautuaina e tuʻuina atu infusions ma decoctions a lenei fale laau i tamaiti.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Tuua Lau Faamatalaga