Tangerine talo mo le maʻisuka: faʻapefea ona faʻaaoga se teuteuga o le peel?

I le averesi, o tagata uma e 60 o lo tatou paneta o loʻo mafatia i le maʻisuka. E faʻamalosia le maʻisuka e faʻatapulaʻaina i latou lava i meaai ma faʻaaogaina pea le inisalini i totonu o le tino. O faʻamaʻi meaai e faʻaititia i le taumafaina o mea taumafa ma le maualalo o fuainumera o le glycemic ma faʻaaogaina e le gata i meaai suamalie ma gaʻo. O nisi taimi o fualaau faisua ma fualaau aina e pau i le lisi o oloa "faasaina". Ae o nisi taimi e te manaʻo ai e fai se mea manaia. O lenei tusiga o le a mafaufau pe mafai ona 'ai le tangerines mo le maʻisuka pe leai, faʻapea foi ma fautuaga aoga mo le faʻaaogaina o meaai.

O a faʻamanuiaga o tangerines

O fualaau suamalie uma, faʻaopoopoga i le maualalo o le faʻasalalau, ua tumu i le tele o vitamini, o lea la o la latou faʻaaoga e fautuaina mo tagata uma, e aofia ai le maʻisuka. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻamautinoa e le faateleina e le tanger le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O suʻesuʻega faʻaonaponei na faia i totonu o Amerika na faʻaalia ai o le laupepa o loʻo i totonu o tangerines e le gata ina faʻamaonia ai le maualuga o le cholesterol i le toto, ae fesoasoani ai foi e faʻalauteleina le faʻasologa o le inisalini.

E taua tele lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 1.

O vailaʻau i le maʻisuka ituaiga 2 o le a le afaina ai foi le soifua maloloina o le maʻi. Latou te fesoasoani i le faateleina o le manava, ma faʻamaonia ai foi le mea e gaosia. Ole fuainumera o micronutrients i citrus e sili atu i le tele o isi oloa e faatagaina mo le maʻisuka. Ole maualalo ole kalori ole tangerines - e tusa ma le 33 kcal / 100g. O Mandarins o loʻo iai le vitamini C ma le potassium. O nei vaega o se tasi lea o mea e sili ona taua mo le masani ai o le tino - o le potassium e lelei mo le fatu, ma o le vailaʻau C e manaʻomia mo ponaivi ma le fesoʻotaʻiga. Suga o loʻo i totonu o tangerines e tuʻuina i foliga o le fructose, lea e tosoina e le tino o le maʻisuka e aunoa ma ni faʻafitauli. O le mea lea, e le afaina po o le a le maualuga o le suka i totonu o tangerine - o le a gaosia uma lava e aunoa ma le lamatiaga o le hypoglycemia.

O le filo Mandarin e fesoasoani e puipuia ai le gaʻo ma le atherosclerosis. I le faaopoopo atu i ai, e faigofie lava ona ufiufi, ma o lona malepelepe e puipuia atili ai le tuputupu ae o le maualuga o le suka.

I le faʻatusatusaina o tangerines ma isi fualaau suamalie, e mafai ona tatou fai atu e sili ona lelei mo le taumafaina. O a latou fuainumera faʻamamafa e maualalo ifo nai lo fua o fualaau aina po o lemoni, peitaʻi, e itiiti le faʻamalosi (lea e taua mo faafitauli i le gastrointestinal tract). Pe a faatusatusa i aluga, lea e toetoe lava o le faasinomaga tutusa, e toe maua ai le aoga o le tangerines - latou te faamalosia le puipuiga ma puipuia ai le toto o le kulukose.

E faʻapefea ona i ai i se paʻu

O le toʻatele o tagata e 'aina le tangerines, ae e mafai ona' ai se pulu tangerines? E tele suʻesuʻega o tagata fai meaʻai i le salafa o le lalolagi ua leva ona faʻamaonia o fualaau suamalie e sili ona lelei uma, faʻatasi ai ma le paʻu ma le pulupulu, talu ai o loʻo i totonu ia i latou o le fiber content is maximum. E le gata i lea, o le peel e faʻaaogaina i le tau faasaga i le tele o faʻamaʻi pipisi. O pectini o loʻo i totonu o le peel ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le inumaga. O polysaccharides o loʻo i totonu o le pulupulu ma le pele e mafai ona fusifusia ai mamafa ma elemene eletise.

E toatele e fiafia i le fesili - pe aoga le mandarin? Mai le mea e gaosia ai oe e mafai ona e saunia se mea teuteu e mafai ona faʻaaoga mo ituaiga uma o le maʻisuka. O lana fua faatatau e faapenei:

  • E faʻamamāina le pefu i le 2-3 tangerines, faʻauʻu i le vai ma faʻatumu i le 1500 ml o vai inu. E mafai foi ona faʻaaogaina pusa tangerie tunu.
  • O se atigipusa e iai ni pulumu e tuʻuina i luga ole vevela vevela, suauʻu ma faʻalapuni mo le 10 minute.
  • E faʻafefete le susu i lalo ma faʻafefete mo le tele o itula.

E tatau ona e inuina le susu e aunoa ma le faamamaina, o lona ola ola e 1-2 aso.

O le aofia ai o mandarin i le meaʻai mo le maʻisuka

O le tangerines o se vaega o meaʻai eseese, sau sau ma salati, faʻaopopo i ai, o vailaʻau o nisi o atunuu e aofia ai le tangerines i totonu o ipu autu.

Peitai, a aunoa ma le aia tatau paleni paleni, e tusa lava po o le a le aoga o le tasi po o le isi oloa, o le a le maua le aoga lelei.

I le maʻisuka, e fautuaina le fa-taimi vaevaeina o taumafa. O le mea lea, o le maʻisuka e mafai ona 'aina ni tangerines e tusa ai ma le polokalame lenei:

  • Muamua o le taeao. Faatasi ai, o le kuata o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi ua faʻaofiina i totonu o le tino. O meaai e ave i le taeao mai le 7 i le 8 itula.
  • O le taeao lona lua. Taimi - tolu itula pe a maeʻa. O faʻataunuʻuga o le kalori e tusa ma le 15% o le masani masani. O le mea lea e faʻafeiloaʻi ai le tangerines. E mafai ona e 'aina 1-2 fasi pepa i la latou masani masani poʻo se vaega o se ipu.
  • Taʻaloga O lona taimi e 13-14 itula, o le kalori mea e tusa ma le tolu o le masani masani.
  • Taumafa E ave i le 18-19 itula. Aumai le tele o calories o totoe.
  • Snack ao lei moe. O le isi mandarin e aina ma se vaega itiiti o kefir poo yogurt. E itiiti mea e maua i le kalori.

E mafai ona e pipii atu i se isi pulega o le aso, ona oʻo lea i le taimi o taumafataga e tele itula. O le mataupu autu e tatau ona mulimulitaʻia, o le toesega laʻititi i le va o taumafataga e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu itula, ae le sili atu i le lima.

O fautuaga o loʻo i luga e na o na o fualaau aina fou e aoga. Faʻatasi ai ma le maualuga o le toto toto, e le tatau ona ave tangerines i foliga o masi po o sipuni. E mafua ona o le fiva i le faagasologa o lea gaioiga ua leiloloa ona mea aoga, ae ua faʻamaoaigaina le pulupulu i le taimi o le faasaoina ma le suka, lea e le talafeagai mo le maʻisuka. Mo mafuaʻaga lava e tasi, e tatau ona vavaeeseina le sua o le mandarin mai le lisi - i totonu, e toetoe lava a suia atoa le fructose i le suauu.

Aafiaga le lelei o le tangerine ma le faʻailoga

E ui lava i le anoanoai o uiga lelei, e le tatau ona galo se tasi i le tulaga lamatia e ono tupu mai i tangerines. Muamua lava, 'aua neʻi' ai nei fua i le mumunia o le manava, maʻi o le maʻi poʻo le gastritis - o mea o loʻo aofia ai i totonu e faʻateleina ai le aloʻa ma faʻafefe ai foliga mucous gastrointestinal.

E le fautuaina e 'ai le tangerines i le tulaga o faʻamaʻi fatu po o le ate. Afai e iai le pepe o le maʻi, o le hepatitis poʻo le cholecystitis (tusa lava pe faʻamagaloina), e le tatau ona faʻaleagaina le tangeries, pe sili atu foi ona lafoai.

O fualaau o le Citrus o se mea e malosi ai le matelaina, o lea la o la latou taumafa e tatau ona faʻalelei. O fualaau ma masini Mandarin e iai foi lenei mea leaga.

Glycemic Index of Citrus

I le taimi muamua, e tatau ona e malamalama i lenei fesili - pe mafai ona 'ai le mandarin ma ona peels, o le a le mafai e se fua faapena ona faaosofia le oso i le toto suka. Le tali le mautonu - e mafai, ma e tatau lava.

O le fuainumera o le tangerine o le 49, o lea o le maʻisuka e mafai ona gafatia ona 'aina le lua i le tolu fua i le aso. E mafai ona e faʻaaoga uma i salakeke ma i le foliga o se meaʻai mama. Ae o le sua tangerine e faʻasaina i le maʻisuka - e leai se fiva, e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le fusi.

Faatasi ai ma fiva soluble i lona fatuga, o lenei fualaau aina e saogalemu mo le maʻisuka, talu ai o lenei vailaʻau e fesoasoani i le tino o gaʻo gaʻo.

Mea aoga

Saienitisi i le tele o atunuu, faʻamaonia i suʻesuʻega, ua latou iloa o tagata e masani ona faʻaaogaina se mea teuteu o le tangerine peels ma o le a faʻaitiitia ai le faʻapupulaina o le kanesa o le paʻu.

Mandarin e aofia ai:

  • vitamini C, D, K,
  • paluka
  • calcium
  • fumela
  • magnesium
  • o suauu taua
  • polymethhoxylated flavones.

O le tangerine peel o loʻo i ai faʻamafa o le polymethoxylated e mafai ona maualalo ai le cholesterol e oo atu i le 45%. O lenei mea moni e taua tele i le maʻisuka. O le mea lea, e leai se tulaga e le manaʻomia ai le togi ese o le pele, ae ia maua e faʻaaoga ma le manuia o le soifua maloloina.

O le manaia o lenei lapisi e lauiloa mo le anotusi o suauu taua, lea e maua ai se lagona filemu i luga o le tino. O loʻo i lalo ni fua mo togafitiga faafomaʻi, lea e fautuaina e faʻaaoga mo le maʻisuka, aveeseina o le cholesterol mai le toto ma faʻalautele ai galuega puipui a le tino.

E na o le manatuaina o le mandarin, e pei o fualaau suamalie uma, o se mea e gasegase ma ua solia:

  1. tagata ei ai le solia o le gastrointestinal tract,
  2. siama o le hepatitis
  3. ma le le faʻamaoni i le oloa.

E le gata i lea, aua le 'ai le mandarin i aso uma. E fautuaina i isi aso - i se tasi aso e aunoa ma le mandarin, le lona lua ma le faʻaaogaina o le suka.

O lenei faʻamatalaga e le faʻaaoga i le tangerine peel, e mafai ona aofia i le taumafataga i aso uma.

Decoction Recipes

O le faʻaaogaina o tui e tatau ona mulimulitai i nisi o tulafono ina ia mafai ona maua ai le tino tele o le tino o le tagata maʻi. Ma o lea, e 3 le tangerines ua ave, ma ua solo. A maeʻa ona fufulu ile vai malulu.

Tuu le pi i totonu o se fagu e tumu i le tasi lita o le vai mama. Fufulu le afi, aumai i se vevela, ona faʻapala mo le tasi le itula. Faataga e faʻamago le pusa fou na saunia. E le tatau ona filiga. Inu i totonu o lenei laʻau i le aso atoa, i ni vaega laiti, e tusa lava po o le a le taumafataga. Teu i totonu o se pusa tioata i totonu o le pusaaisa.

Ae paga lea, e le maua lenei fua i soo se taimi o le tausaga. O le mea lea, e aoga le faʻasaʻo faʻatasi ai ma vaʻaiga i luma. E tatau ona faʻamago, seia oʻo ina mou ese le susu, ae le o le susulu o le la.

E sili atu le faʻamamaina o le pele i le umukuka - e mafanafana ai iina. Faʻalautele le oloa ina ia leai ni laupepa i luga o le tasi ma le isi. Tuu mea i le pito i luga, mo se faataitaiga, i le fogafale i luga i le umukuka, i le tulimanu pogisa o le potu. E leai se taimi patino mo le faʻamamago - e faʻalagolago lava i le vevela o le ea ma le susu ile fale. Teu le oloa ua maeʻa i totonu o se pusa tioata i se mea pogisa.

E tupu foi e le lava le taimi e saunia ai se mea teuteu, pe e faigata foi ona i ai i taimi uma. Ona mafai lea ona e teuina faʻasolosolo i le vevela, lea e gaosia, e pei o le lauti masani. Mai i le tutusa - 2 teaset mo 200 ml o vai inu. Faʻailoga mo le 10 minute. O mea nei o se fua maso vevela.

E tatau ona e tago e tago i se lima o paluga mago i totonu o se masini suamalie, poo le kofe kofe i se paʻu paʻu. Ma ua sauni sauniuniga faʻamalolo mo le faʻaaogaina. E le fautuaina e faia muamua, o lona uiga, i ni aofaiga tetele. Cook na o le 2 - 3 mafutaga. E mafai ona e iloa atili nisi mea e maua ai le maʻisuka i luga o la matou upega tafaʻilagi.

Dessert faatasi ma le mandarin ma le peles recipes

E tele suʻega mo salakeke ma ituaiga uma o suti e mafai ona faatagaina mo tagata e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. E mafai ona e faia le tangerine jam, lea e te manaʻomia:

  1. otaota paluga 4 - 5 vaega,
  2. 7 kalama o le sua o le lemoni fou,
  3. tangerine zest - 3 teaspoons,
  4. afamoni
  5. suamalie - sorbitol.

I totonu o le vai vevela, tuʻu le tangerines, vaevaeina i ni fasi keke ma faʻapipiʻi mo le 10 minute i luga o le vevela vevela. A maeʻa pe a faaopoopo le sua o le lemoni ma le vevela, vela mo le lima minute, faʻaopopo le sukanamon ma le suauu, faʻafefe mo le isi lima minute. Faataga e faamaalili. Teu jam i se koneteina tioata i totonu o le pusaaisa. E fautuaina e ave ao inu lauti, 3 teaspoons, tolu taimi i le aso. O lenei fua o loʻo i ai se aoga aoga i luga o le tino puipuia ma faʻalautele ai galuega puipui a le tino.

Mai le maʻisuka, e aoga tele le aofia ai o laulaau i le taumafataga. E mafai ona e kukaina se mea suamalie, ma i le taimi lava e tasi o fualaau lelei fuamalie, lea o le a le siitia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, ae o le a fesoasoani e faʻamautu ai. O le masani i aso uma o sea saladi e oo atu i le 200 kalama. O le a manaʻomia:

  • tasi se mea na vavalo ai le mandarin,
  • se kuata ole apu a le non-acid
  • 35 fatu pomegranate
  • 10 vine o le uʻamea, e mafai ona e suia fugakeke i le aofaʻi tutusa,
  • 15 fasi vine,
  • 150 ml lefiriti gaʻo gaʻo.

O mea uma lava e faʻafefiloi muamua aʻo le i ai taumafa, ina ia leai se taimi e inu ai le sua mai le fua. Aua nei teuina le salati i totonu o le pusaaisa, ina ia leai ni mea aoga o vitamini ma minerale.

E mafai ona e faia fua o le yogurt oe lava. O le a manaʻomia lou ulaina 2 tanger i totonu o se mea faʻafefiloi ma faʻafefiloi ma le 200 ml o le kefir leʻo gaʻo, faʻaopoopo le sorbitol pe a manaʻomia. O lea ituaiga vai inu o le a le gata ina fesoasoani i le maualalo o le cholesterol o le toto, ae faʻaleleia ai foi le gaioiga o le gastrointestinal tract. O le vitio i lenei tusiga o loʻo talanoa e uiga i tangerines mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga