Metformin Sandoz 500 mg ma le 850: tau, iloiloga

Palama vali ata.

Mea faʻapitoa faaletino ma vailaʻau:

Pepa e 500 mg lapotopoto, paʻepaʻe, biconvex paʻu, ata vali, faʻapipiʻiina le "M 500" i le isi itu ma lamolemole i le isi itu

850 mg papa paʻu paepae paepae, ata e ufiufi i ata tifaga, faʻapipiʻiina i le "M 850" i le tasi itu ma le notch i le isi.

Fale faʻamaloilo

Metformin o se faʻasolosolo faʻatasi ma se aʻafiaga o le antihyperglycemic. E faʻaititia uma le maualuga o le kulukose ma le kulukose pe a uma ona 'ai i le plasma toto. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai se aafiaga o le hypoglycemic.

Metformin galue i ni auala se tolu:

  • e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le gaosiga o le kulukose i le ate ona o le faʻasaina o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,
  • faʻaleleia le musika o le lagona o le insulin e ala i le faʻaleleia atili o le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le glucose lautele
  • tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻamalosia le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala ile galue i glycogen synthetases. Faʻateleina le gafatia o felaʻuaiga o ituaiga uma o pusa lipine glucose (GLUT).

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le metformin, o le tino o le maʻi na tumau pea le tumau poʻo ua faʻaitiitia le faʻaititia. I le faʻaopopo i le aafia ai o le kulūkose o le toto, o le metformin e afaina ai lipid metabolism.

Suiga. A maeʻa ona tago i le metformin, e toetoe lava a gauai atoa i le meaʻai, o le 20-30% o loʻo alu i le feces. Taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻamasinoga (T max ) e 2.5 itula. O le leai o se avanoa e tusa ma le 50-60%.

Faatasi ai ma se taumafataga tutusa, o le faʻaitiitia o le metformin ua faʻaitiitia ma e tau lemu lemu.

Tufatufaina. O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin e oʻo i totonu o sela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto i le toto e maualalo ifo nai lo le plasma toto, ma e maua pe a uma le taimi. O le toto mumu e foliga mai e fai ma sui o le potu lua tufatufa. O le averesi o le tufatufaina (V o ) e eseese i le va o le 63-276 lita.

Metabolism. Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. E leʻi maua ni tagata gasegase i tagata.

Faaiuga O le lafoaʻiga o le metformin e> 400 ml / min, o loʻo faʻamaonia ai o le metformin ua faʻamavaeina ona o le filtration ma le faʻaaogaina o masini. A maeʻa ona ave le fualaau, o le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le pipili e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliaina o le creatinine, ma o le mea lea ua faʻaopopo le afa-ola faʻamaʻi, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

Tusa 2 o le maʻisuka (e le o le inisalini-e faalagolago) ma le le atoatoa o togafitiga o meaʻai ma faamalositino, aemaise lava i tagata mamaʻi e mamafa tele

  • e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic o le tautala poʻo faʻatasi ma le inisalini mo togafitiga o tagata matutua.
  • e pei o le monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo ma le inisalini mo le togafitiga o tamaiti i luga o le 10 tausaga.

Le faʻaitiitia o faʻafitauli o le maʻisuka i tagata matutua e iai le maʻisuka ituaiga 2 ma le mamafa, o se vailaʻau muamua muamua ma le togafitiga o meaʻai e leai se aoga.

Contraindications

  • O le gasegase ile metformin poʻo isi mea o le vailaʻau,
  • maʻetoacidosis o le maʻisuka, maʻi faʻamaʻi,
  • gasegase po o le faʻaaogaina o le tino (le faʻamaonia o le creatinine
  • tulaga ogaoga ma se lamatiaga o le atinaʻeina o le faʻaaogaina o le tai, e pei o le:

faamaʻi, faʻamaʻi pipisi matautia, teteʻi

  • gasegase ogaoga ma le tumau e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o le hypoxia:

fatu poʻo faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻalavelave faʻafuasei o le myocardial, faʻafuaseʻi

  • fofo ole ate, inu ava malosi, ava malosi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina ma isi ituaiga o fegalegaleaiga

E le fautuaina faʻatasi.

Ava malosi malosi E fesootaʻi atu i se faʻalavelave faʻalavelave o le faʻamalosi faʻaseʻi, aemaise lava i mataupu o le anapogi poʻo le mulimuli i se taumafa maualalo-calorie, faʻapea foʻi ma le toilalo o le ate.

Mea e maua i le Iodine e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka i le tulaga o le leai o se gaioiga galue. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona faamutaina ao lei faia suʻesuʻega ma e le tatau ona toe amata muamua atu i le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega e faʻaaoga ai le leitio ma le suʻesuʻeina o le galuega.

E tatau ona faʻaaoga faʻatasi faʻatasi ma le faʻaeteete.

O vailaʻau faʻainisinia e maua ai le maualuga o le gasegase (GCS o le faʻaogaina ma le faʻalapotopotoga, agaalofa, chlorpromazine) . E tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, aemaise i le amataga o togafitiga. I le taimi ma pe a maeʻa le faʻasologa o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fua o le metformin i lalo o le faʻatonuina o le maualuga o le glycemia.

Diuretics, aemaise o taotoga papa, e mafai ona faʻaititia le aʻafiaga o le lactic acidosis ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le gaioiga galue.

Talosaga faʻaoga

Lactic acidosis o se faʻalavelave e seāseā ae faʻamalosi faʻamalosi e mafai ona tupu ona o se faʻalavelave o le metchini hydrochloride. Ua lipotia mai mataupu o lactic acidosis i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, ma le tele o le faaletonu. Faʻamatalaga o aʻafiaga mo le faʻamaʻi lactic acid: o le maʻisuka pulea lelei, kososis, anapogi umi, le tele o le ava malosi, gau o le ate, poʻo soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le hypoxia.

Laase acidosis e mafai ona tupu i le tino o le musele maso ma le tiga o le manava ma le asthenia matuia. I le lumanaʻi, o le atinaʻeina o le dyspnea acidic, tiga o le manava, le maalili ma le coma e mafai. O faailoga o faʻamaʻi e aofia ai le faʻaitiitia o suʻesuʻega i le toto pH, o le faʻaopoopoga o le maualuga o le lactate i le toto toto i luga atu o le 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga i le va o le vaʻa ma le fua o le lactate / pyruvate. Afai e te masalomia le lactic acidosis, e tatau ona taofi lou faʻaaogaina o le vailaau faʻamaʻi ma faʻapitoa ile falemaʻi ile maʻi.

Faʻasalaga o Renal . Talu ai ona o le metformin ua faʻateleina e fatugaʻo, muamua ma ao faagasolo togafitiga ma le metformin, e tatau ona siaki le maualuga o le fatu o le creatinine:

  • o gasegase e iai le galuega masani i le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga,
  • gasegase e le atoatoa le malosi ma le matutua o tagata mamaʻi e le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga.

E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i mataupu e mafai ai ona faʻavaivaia le galuega, e fai ma faʻataʻitaʻiga, i le amataga o togafitiga faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina, togafitiga, ma i le amataga o togafitiga NSAID.

Iuline-o loʻo i ai le sola eleketi . O le faʻaaogaina ma le le faʻaaogaina o mea e mafai ai e le radiopaque ona mafai ona oʻo atu i le toilalo, ma o le iʻuga, i le faʻateleina o le metformin ma le atinaʻe o le alotosic acid. O le mea lea, faʻalagolago i le gaioiga o fatugaʻo, o le faʻaaogaina o le metformin e tatau ona faamutaina i le 48 itula aʻo leʻi oʻo i le taimi o le suʻesuʻega ma e le toe faafou muamua atu i le 48 itula talu ona suʻesuʻe ma iloiloga o galuega faʻapitoa.

Togafitiga . E tatau ona taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le 48 itula ao le i faia le taotoga o le gasegase, e faia i lalo o le faʻalauteleina, o le vaʻaia poʻo le faʻasolosolo faʻamaʻi ma e le toe faʻafou muamua nai lo le 48 itula i le maea ai o le taotoga ma le iloiloga o le galuega.

Tamaiti ma talavou . Aʻo leʻi amataina togafitiga ma metformin, e tatau ona faʻamaonia le siama o le maʻisuka ituaiga 2. E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega tau suʻesuʻega, e leai se aafiaga o le metformin i le tuputupu ae ma le tamaititi i tamaiti na faʻaalia. Ae ui i lea, e leai ni faʻamatalaga i luga o aʻafiaga o le metformin tuputupu aʻe ma le laititi i le taimi o lona faʻaaogaina umi, o le mea lea, o le mataʻituina ma le faʻaeteete nei laina i le matua o le 10-12 tausaga, o loʻo togafitia i fualaau faasaina, aemaise lava i le taimi o le talavou, ua fautuaina.

Isi fua . O maʻi e tatau ona mulimuli i se taumafataga, o le faʻaaogaina tatau o mea inu i le gasologa o le aso. E tatau ona faaauau pea ona mulimulitaʻi le toʻatele o tagata gasegase i meaai maualalo-calorie. E talafeagai le siakiina e le aunoa o faailoilo o fale suesue.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le metformin ma le inisalini po o isi vailaau oona hypoglycemic (mo se faataitaiga, sulfonylureas poo meglitinide), o le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemic e mafai.

Faaaoga i le taimi o le maitaga poʻo le lactation.

O le maʻisuka le pulea i le taimi o maitaga (faʻagasolo pe faʻaauau pea) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faaletonu o le tino ma le tino faaletino.

Fafagaina susu. Metformin ua faʻamalosi i susu susu. I pepe fou faatoa fananau mai / pepe, e le o matauina aʻafiaga. Ae ui i lea, talu ai le le lava o faʻamatalaga i luga o le saogalemu o le fualaau faasaina, o le fafagaina o susu e le fautuaina i le taimi o le togafitiga metformin. O le faaiuga e taofi le susu o le pepe e tatau ona faia e amanaʻia ai le manaʻomia o le tagofia o fualaau faasaina mo le tina ma le ono lamatia ai le pepe.

Fertility . Metformin e leʻi aʻafia ai le fafagaina o tane ma fafine pe a faʻaaogaina i popo o le 600 mg / kg / aso, e tusa ma le 3 taimi sili atu nai lo le fua maualuga o aso taitasi, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata ma fuafua i luga o le tino.

Le malosi e faʻaosofia ai le faʻaalia o le tau pe a oʻo i taavale afi poʻo isi auala.

Ole fualaau faasaina e le afaina ai le tali ole taimi e ave ai taavale afi poʻo isi auala, aua o le monotherapy ma le metformin e le mafua ai le hypoglycemia.

Ae peitai, o le metformin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete e faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemic (sulfonylureas, insulin, repaglinide, meglitinides) ona o le lamatiaga o le hypoglycemia.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy poʻo le faʻasologa faʻasolosolo faʻatasi ma isi vailaʻau o le hypoglycemral oral.

Tagata matutua . E masani lava, o le fua muamua ole 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga.

A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e tusa ai ma taunuuga o fua o le kulūkose o le satum.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

O le maualuga o le fua fautuaina o le 3000 mg i le aso, e vaevaeina i 3 inumaga.

I le tulaga o le fesuiaiga i togafitiga ma le metformin, e tatau ona taofi le toe aveina o isi sui sooupu.

Faʻafesoʻotaʻiga faʻatasi ma le inisalini .

Ina ia ausia lelei le maualuga o le kulukose o le toto, metformin ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e avea o se faʻasologa o togafitiga.

Monotherapy poʻo le faʻasologa o togafitiga faʻatasi ma le inisalini.

Tamaiti . Faaaoga metformin mo tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga. E masani lava, o le muamua fualaau e 500 mg poo le 850 mg i aso taʻitasi i le taimi pe a maeʻa foʻi taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuutuunai le fua faatatau e tusa ai ma taunuuga o fua o le kulūkose o le satum.

O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e faʻaitiitia ai aʻafiaga o loʻo aʻafia ai mai le mea oona.

O le maualuga ole fua fautuaina ole 2000 mg i le aso, vaevaeina ile 2-3 doses.

I tagata matutua o le faʻaleagaina o le galuega tele, e mafai, o le mea lea, o le fua o le metformin e tatau ona filifilia e faavae i luga o se suʻesuʻega o le galuega faʻapitoa, lea e tatau ona faia i taimi uma (silasila i le Vaega " Talosaga faʻaoga »).

E mafai ona faʻaaoga le fualaau e togafitia ai tamaiti mai le 10 tausaga.

Faʻasalaga

Aʻo faʻaaogaina le fualaau faʻasaina i se fua o le 85 g, o le atinaʻeina o le hypoglycemia e leʻi matauina. Peitai, i lenei tulaga, o le atinaʻeina o le siako acidosis sa matauina. I le tulaga o le atinaʻeina o le alotosicosis, e tatau ona taofi le togafitiga ma faʻamaʻi vave ile falemaʻi. O le fua aupito sili ona lelei mo le aveesea o lactate ma le metformin mai le tino o le faʻamaʻi.

Faamatalaga lautele e uiga i fualaau faasaina

O se sui o le hypoglycemic e aofia ai le eletise galue, metformin hydrochloride, lea e na o le pau lea o sui o le vasega biguanide. Faʻalagolago i foliga o fua, o loʻo tuʻuina atu pepa e aofia ai le 500 poʻo le 850 mg o mea e gaosia. O le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina o lenei vailaʻau e fesootaʻi ma le gafatia e taofiofia ai le fausia o le kulukose mai mea e le o le carbohydrate (gluconeogenesis).

I le faaopoopo atu i le metformin hydrochloride, o le tasi laupepa o le vailaau faasaina e aofia ai sina aofaiga o le masini satela, magnesium stearate, diokyide, colloidal anhydrous, copolyvidone Va64 ma microcrystalline cellulose.

O le vailaʻau e le faʻaosofia ai le gaosia o le hormone e maualalo le suka, o tagata soifua maloloina e faʻaaogaina lenei vailaʻau e le lagona ai faʻamaoniga o le hypoglycemia. Faatasi ai ma mea lelei o le fualaau faasaina, e tatau ona faamanino mea nei:

  1. Taofiofia o le gluconeogenesis.
  2. Faʻateleina le ono gafatia o siama faʻapitoa i inisalini.
  3. Faʻasaʻoina o le kulukose e le myocytes.
  4. Paʻu o le paʻu, aemaise lava i tagata gasegase.
  5. O se faʻaitiitia o le tau taua o le suka ma ona mea uma pe a uma ona 'ai.
  6. Faʻaleagaina i le lipid metabolism (faʻaitiitia o cholesterol, triglycerides ma le LDL).
  7. Faaitiitia le fiaai.
  8. Faamalolosia o le glycolysis o le maʻi.
  9. Faʻaaogaina o le gaʻo i totonu o le manava.

O se sui sui faufautua e ave i totonu, o lona maualuga maualuga o le tausia pe a mavae le 2.5 itula. O le faʻaaogaina o le vaega autū o loʻo faʻaalia i totonu o le vaega o meaʻai.

Metformin hydrochloride ua faʻateleina i se fesuiaiga e aunoa ma se suiga.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o laupepa

E pei ona taʻua muamua i le amataga, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo le maʻisuka e faalagolago ile inisalini ma e le o le inisalini. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻamatalaina le fua talafeagai o le fualaau faasaina, e faʻavae i luga o le faʻamaʻi o le kulūkose ma faʻamaoniga tutusa o le maʻi.

A e faʻatau se vailaʻau, e le tatau ona mulimuli le tagata maʻi i fautuaga a le fomaʻi, ae faʻapena foi ona faamasani i le afifi o le afifi. Afai e tulaʻi mai fesili, e tatau ona fesiligia oe e lau fomaʻi maʻi.

I le amataga o togafitiga, o se laʻasaga maualalo o aso taitasi ua faʻataʻitaʻiina - na o le 500 poʻo le 1000 mg. Lua vaiaso mulimuli ane, e mafai e le fomai ona faateleina le fualaau o le fualaau faasaina, ona o le suka i totonu o le toto. O le faʻamuamua togafitiga ma lenei vailaʻau faʻatasi ai ma le solia o le faʻaogaina o le tino. O ia uiga le lelei e faamatalaina i le fetuutuunaiga o le tino i le vaega galue ma a mavae le 10-14 aso e pasia na oi latou. Ina ia tumau le maualuga o le kulukose, e tatau ona e 'ai 1,500-2,000 mg i le aso. Ole fua maualuga ole 3000 mg. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga leaga o le vailaau faʻasaina i luga o le vaega o meaʻai i le amataga o togafitiga, e tatau ona e vaevaeina le suʻega i le tele o taimi.

I le tuufaatasia o Metformin Sandoz ma le inisalini, o le a sili atu le lelei o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka e mafai ona ausia. O lenei fualaau faasaina e faalua pe faatolu i le aso, 500 mg i le tasi. E tusa ai ma le fua o le insulin, e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O tagata maʻisuka matutua oe faʻaaoga Metformin Sandoz, e tatau ona latou gauai faapitoa. Ua fuafua e le fomai le fua o le fualaau faasaina, ona o le tulaga o le gaioiga o gaʻo.

Pe a faʻatau se vailaʻau, e le tatau ona galo se tasi i le siakiina o le aso e muta ai, lea e masani ona 5 tausaga.

O le vailaʻau o loʻo teuina i se nofoaga malulu i se vevela e le silia ma le 25 tikeri Celsius.

Metformin Sandoz: Fesoʻotaiga Vavalaʻau

E tatau ona manatua o nisi fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia pe faʻaititia ai le aafiaga o le hypoglycemous o lenei fualaau faasaina. O nisi atonu e mafua ai le lactic acid coma.

I lenei tulaga, e tatau i le tagata tomai faapitoa togafitiga ona nofouta i maʻi uma o le maʻi o lona maʻi ina ia aloese ai mai le le manaomia. O le tagata gasegase, e le tatau ona taofi mai le fomaʻi isi pathoces e ese mai le maʻisuka.

O lea la, lalo ifo igoa o fualaau faasaina e faaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina, ma siitia ai le maualuga ole glycemia i tagata gasegase:

  • Danazole
  • Chlorpromazine
  • antipsychotics
  • glucagon,
  • vevela vevela,
  • thiezide diuretics,
  • nicotinic acid derivatives,
  • alofaga
  • estrogen-progestogen fomaʻi
  • beta-2-adrenergic receptors,
  • glucocorticosteroids o mea faʻapitonuʻu ma faʻatinoga.

E i ai le tele o vailaau faʻasaina, e ese mai ai, faʻaleleia ai le malosi o le hypoglycemic o se sui soʻo. E aofia ai:

  1. Acarbose.
  2. Long acting and acting short insulin.
  3. Beta-2 tagata faʻapitoa.
  4. MAO ma le ACE.
  5. Tusa o le sulfonylureas.
  6. Salicylates.
  7. Faʻamatalaga o le faʻafefiloi.
  8. NSAIDs.
  9. Cyclophosphamide, faʻapea foʻi ma ona uiga.
  10. Oxytetracycline.

Faateleina le gasegase lactic acid i le tagofia o fualaau oona ma fualaau faasaina o loo i ai le ethanol, o mea e ese ai le iodine, cimetidine ma togafitiga.

Le tau o fualaau faasaina, iloiloga ma analogues

E mafai ona faʻatau mai le vailaʻau i soʻo se fale talavai ma se fomaʻi. Mo le teuina o tupe, e faʻatonuina vailaʻau i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le tagata faatau.

I le averesi, o le tau o le fualaau faasaina e eseese mai le 230 i le 800 rubles, e fuafua i le ituaiga o faʻamalolo. O le mea lea, o loʻo iai se sui soʻotaga a le antidiabetic i vaega uma o le faitau aofaʻi, o le mea moni, o lona aoga.

I luga o le Initaneti, e mafai ona e mauaina le tele o iloiloga lelei mai tagata gasegase e tagofia fualaau. E maua ai le faʻaititia lelei o le kulūkose. E fesoasoani foi i le leiloa o nai pauna faaopoopo i le maʻisuka. O se sui o le hypoglycemic i le ituaiga pepa e faigofie tele ona ave. E le gata i lea, e le afaina ai aʻafiaga (faʻaopoopoga i le faʻalavelaveina o le mea o loʻo i lalo).

Ae ui i lea, e iai foi ni iloiloga le lelei e uiga i vailaau. Latou te fesootaʻi ma se maʻi oona e tupu i le vaitau o le fetuunaiga o le tino i le mea galue malosi. I nisi o tagata gasegase, o nei faailoga e sili atu ona lauiloa nai lo isi, o lea e tatau ai ona suitulaga lenei sui faufautua ma isi fualaau.

E le fautuaina e fomai le ave o fualaau faasaina i tagata soifua maloloina ma le sini o le aveesea o le mamafa. E matua faʻasaina foi le faʻaaogaina o le ava i le taimi o togafitiga.

O nisi taimi o fomaʻi e faʻafetaui le togafitiga o maʻi. E mafai ona mafua lenei mea ona o ni faʻafitauli matuia ma faʻailoga. Suia se vailaau e le talafeagai e mafai ona avea ma uiga e aofia ai le mea lava e tasi o le gaioiga malosi, pe maua foi le tutusa o le togafiti.

Metformin hydrochloride o se mea lauiloa i le lalolagi, o le mea lea ua faʻaaogaina ai i le gaosiga o le tele o fualaau oona. E le o se mea e ofo ai e faʻapea, o Metformin Sandoz e tele ana analogues, e aofia ai:

  • Gliformin (112 rubles).
  • Metformin-Teva (136 rubles),
  • Glucopeli (223 rubles).
  • Metformin Richter (183 rubles),
  • Malu 850 (134 rubles), 1000 manogi (168 rubles).
  • Metformin Zentiva (134 rubles).
  • Siofor (245 rubles).
  • Metformin Canon (172 rubles).
  • Formetini (100 rubles).

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o Metformin Sandoz o se fualaau faʻamalositino moni lava lea e faʻamavaeina ai le hyperglycemia ma le maʻisuka i tagata matutua. Faʻamatalaga saʻo ole faʻaaogaina o lenei vailaʻau, e mafai ona e faatumauina le glycemia masani mo se taimi umi.

O le a faʻamatalaina e tagata atamamai e uiga i le gaioiga a Metformin ile tino o le maʻisuka i le vitio i lenei tusiga.

Faʻatinoga o gaioiga

Metformin poʻo le dimethylbiguanide o se vaega o le vaega ole vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau.

Faʻafefea ona faʻaitiitia le kulukose toto i Metformin? E taua le maitauina o lenei faaupuga e le saʻo atoatoa, o le kulukose e le suia, ae e toe tufatufa atu ma e le faʻapipiʻiina. E tupu lenei mea ona o le tele o auala. Muamua, o le Metformin e taofia le fausia o le kulukose i totonu o le tino. E ese mai ai, e faaosofia ai lona pala. E tupu lenei mea ona o Metformin poloka le faʻavaeina o le malosi ma le okesene i totonu o siama e faʻapipiʻi le kulukose, ona o le glucose ua paʻu i lalo e aunoa ma le auai o le okesene. Glucose e ulu atu i sela mai le avanoa faaopoopo, ma maua ai siama le aofaʻi tatau o le kulukose, ma o le vaega tele e faʻaumatia.

Ma le Metformin, faatonuga mo le faʻaaogaina, faʻamatalaina auiliili, e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o fale glycogen i le ate e aunoa ma le faʻaitiitia o le kulūsese toto. E foliga mai o Metformin naʻo le fesoasoani e toe tufatufa le kulukose i le mea e manaʻomia ai, poloka poloka o le fausia o le sili atu o le kulukose ma e le o se suiga i kulūkose i le tino.

I le taimi o le maʻisuka, o le aofaʻi o gaʻo gaʻo e faʻatupulaia, ma o le mamafa o le tino e tulaʻi. Metformin poloka le faʻavaeina o gaʻo gaʻo maualalo. E le gata i lea, e mafai ona tupu mai meaʻai ona o le maualuga o le inisalini, faʻafetai i le gaioiga a Metformin, ua faʻaititia le maualuga ole inisalini. O lenei faiga e taua tele mo le puipuia o faʻalavelave i luga ole vaʻa o le tino.

Metformin fesoasoani e faateleina ai le lagona o sela o le tino i le inisalini, o lenei mea e fesoasoani i le tosoina o le kulukose i totoga ma tisipenisi e mafatia i le le lava o le kulukose i le taimi o le maʻisuka. A faʻaaogaina le fualaau faʻasaina mo le sili atu ma le tausaga, e lagona e le tagata maʻi se faʻaitiitia o le manava ma le mamafa.

Metformin e faʻamamaina ai le toto, faʻaitiitia ai le maualuga o gaʻo leaga, faʻalavelaveina ai le mafiafia o puipui o toto toto. O lenei mea e taʻu mai ai le taua o Metformin i le puipuia o faʻafitauli faigata o le maʻisuka. O le mea lea, o Metformin e faʻateʻa ai le amataina o le maʻi o le maʻisuka. O lea e mafai ai ona e faʻamasinoina le tulaga o le lamatiaga o se fatu fatu o le maʻisuka poʻo le stroke i le lumanaʻi e ala i le faʻatusatusaina o le Numera o le SCORE, pe a pa'ū le cholesterol, faʻaititia le faʻafitauli.

Metformin, faatonuga mo le faʻaaogaina, o lenei mea o loʻo taʻu mai ai se aafiaga lelei i le faʻagesegeseina o le fesuisuiaʻi o le maʻisuka, i le faia i itu uma faʻaleagaina o le maʻi.

A maeʻa ona tago i le fualaau faasaina, o le maualuga o lona iniseti i le toto e matauina pe a mavae le 2-2.5 itula.

Le taumafa saʻo a Metformin ae leʻi 'aʻai, aua a leai o le a sili atu ona aʻafia mai le manava ma o le a le oʻo atu i se faʻasalaga e tupu ai le togafiti.

E taua le manatuaina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaoni e talafeagai lava pe afai o le tagata maʻi e faʻaauau pea ona tausisia le taumafataga na fautuaina mai e le endocrinologist ma e le o ola i se olaga masani, o taaloga, e faia.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Metformin o se fualaau faʻasaina, e faaopoopo i le maʻisuka i tausaga talu ai nei, o lona aafiaga i le tele o isi faʻamaʻi ua maua.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

  • O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka, na o le tasi le vailaʻau poʻo le faʻatasi ma isi vailaʻau o vailaʻau faʻataʻitaʻi o isi vaega poʻo le inisalini,
  • Ituaiga 2 maʻisuka ma le gaʻo. I le tulaga pe afai e le mafai ona taofi le maʻisuka e le o togafitiga (faamalositino ma meaʻai).

Faʻaaliga faʻapitoa

Talu ai nei, ua faʻaaogaina le faʻaaogaina o Metformin i le faʻataʻitaʻiga o togafitiga o ovary polycystics, faʻamaʻi o le ate o le gaʻo, le vave o le pala ma isi faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le insulin resistance, e pei o le acromegaly, hypercorticism.

E leai ni faʻamaumauga saʻo ma faasaienisi i luga o le aafiaga o Metformin i faʻamaʻi ua taʻua i luga, ae ui i lea, ua fai mai fomaʻi pe a maeʻa le pulega o Metformin, o le maualuga o le kulukose ma le inisalini e faaitiitia, ae le lava lea e aofia ai le vailaau faasaina i le tulaga aloaʻia mo togafitiga o le maʻi.

Metformin mo le ovary polycystic mo le togafitiga o le susu o pepe e tumau pea le le aloaia, e pei o le tele o suʻesuʻega e uiga i lona aafiaga i le gaosia o le fanau na gaosia ai le tele o taunuuga le saʻo. O nisi fomaʻi, faʻaaoga Metformin mo le ovary polycystic ma le maʻisuka maualuga, ia maitauina le faateleina o le maitaga o tagata gasegase o loʻo ave Metformin, e le pei oi latou e leai. Ae ui i lea, o le clomiphene e masani ona faʻaaogaina e faaosofia ai le vavalalata.

MD Center a le Cancer Center na faia se suʻesuʻega tele na faʻaalia ai le aafiaga o Metformin i le puipuia o le kanesa o le pancreatic. O suʻesuʻega o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le 62% o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le faatupuina o le kanesa o le pancreatic i tagata suʻesuʻe na latou faʻaaoga Metformin ma faʻatusatusa i se kulupu o tagata gasegase na le taliaina. O lenei mea na mafua ai le amataina o suʻesuʻega fou ma le atinaʻeina o se polokalame mo le puipuia o le kanesa o le pancreatic.

Metformin Slimming

I aso nei, ua lauiloa i tagata ua mamafa tele ma e leai se maʻisuka e ave ai Metformin e avea o se auala e aveesea ai le mamafa. E i ai se vaega o togafitiga ma Metformin ina ia mafai ai ona mu le mamafa o le mamafa. E le fautuaina e le Endocrinologists o latou tagata gasegase e ave Metformin e aunoa ma le maʻisuka ma o le faaitiitia o le lagona o sela i insulin. Faatonuga mo le faaaogaina tusi e uiga i ai. Ae masani lava, e faia e tagata maʻi e aunoa ma le feutagai ma se fomaʻi. O se faiga sili ona matautia.

O le le mulimuli i le meaai talafeagai ma le maualalo o le kulukose, o le valea o le fualaau manaomia o le fualaau faasaina, e mafai ona oo atu ai i le tele o aafiaga itu, o le, muamua, muamua. Lua, ua faamaonia e le aafia Metformin i le toto o le kulukose i tagata soifua maloloina, o lona uiga e naʻo se auala e faʻaitiitia ai le maualuga o gaʻo gaʻo o le a aoga i lenei tulaga.

Metformin mo le gau o le mamafa, aemaise lava e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi, ua solia.

E mafai e se fomaʻi ona faʻatonuina naʻo le tulaga o prediabetes poʻo le faʻamalosia o le inisalini. Ae e oʻo lava i lenei tulaga, o meaʻai ma faamalositino e sili atu ona aoga nai lo fualaau o Metformin. Faatonuga mo le faʻaaogaina e leʻo faʻamatalaina le faʻaaogaina o fualaau mo le mamafa o le mamafa.

Faatonuga mo le faʻaaogaina, faatulaga le fualaau manaomia

O le fualaau faasaina e fai ma le tautala ma solo i lalo i le vai. Afai o le papalama e 850 mg - atonu e faigata ona folo, ona mafai lea ona e vaevaeina le laulau i ni vaega se lua. Afai e mataʻituina aʻafiaga pe a maeʻa le pulega, faʻafaigofie la latou toomaga, e mafai ona vaeluaina le aso ole 2-3 pusa.

Ole fua ole aso ole aso ole aso ole 1 gram, o le maualuga ile aso ole 3 gram. E lua i le tolu vaiaso talu ona tofia le fualaau faasaina, e mafai ona faateleina le fualaau. O le gaioiga atoatoa o fualaau faasaina ma ona aafiaga e matauina pe a mavae le 10-15 aso.

Afai e tatau ona e amata ave Metformin ae le o se isi fualaau faasaina, e tatau ona taofi le ave muamua o fualaau faasaina, ma ia amata ona ave Metformin e tusa ai ma le fualaau.

E tatau ona faʻaitiitia le fua ole inisalini pe afai e faʻamatalaina faʻatasi ma le metformin. O vailaʻau uma e lua o loʻo aʻafia ai meatotino o le hypoglycemics o le tasi ma le isi.

Pharmacokinetics

Faʻamaʻaina lelei mai le gastrointestinal tract. O le maualuga maualuga o le faʻatulagaga e mafai ona fuafuaina pe a uma le 1.5-2 itula. O le faʻaleleiga e faʻaleleia le taimi i le 2.5 itula. O le gaioiga malosi o loʻo i ai le gafatia e faaputuputu i fatugaʻo ma le ate. O le afa-ola e faʻaumatia ai le 6 itula. I le matua ma le faʻasolosolo o le galuega, o le taimi o le faʻasalaga mai le faʻalautele o le tino.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le metotia e tatau ona fetuutuunai e le fomaʻi. O le muamua aso ole aso e 1 le papa. I le matua, e le silia le 1000 mg i le aso e tatau ona ave. A maeʻa le 10-15 aso, e mafai ona e faʻateleina le metotia. Le maualuga i le aso e faatagaina e ave le 2.55 mg. I le maʻisuka ituaiga 1, o le inisalini e mafai ona faaitiitia i le taimi.

Endocrine polokalama

E i ai le faʻaitiitia o le toto ma le totoga o le kulukose i totonu o le toto, tiga o le muso, moe.

Dermatitis e mafai ona tupu.

I le maeʻa ai o le Metformin 850, o le faʻaitiitia o le toto maualuga i nisi taimi e tupu ai.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o togafitiga, e tatau ona siaki le gaioiga o le ate, fatugaʻo ma fua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto (aemaise lava pe a faʻapipiʻiina ma le insulin ma le sulfonylurea).

O le vaega malosi o le vailaau faʻasaina e faʻaleagaina ai le taumafaina o vitamini B12.

Mo tiga o musika, e tatau ona fuafua le maualuga o le lactic acid i le plasma toto.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faagasologa o le faʻaitiitia o le suka toto e vave faʻaitiitia pe afai e te aveina GCS, glucagon, progestogens, hormones thyroid, thiezide diuretics, adrenaline, fualaau faʻasaina ma le aafiaga o le adrenomimetic, estrogens, antipsychotics (phenothiazines). O le eletise malosi e le lelei le fesoʻotaiga ma le cimetidine ona o le mafai gaosiga o le lactacidemia.

O le inhibitors ACE ma le monoamine oxidases, sulfonylureas, faʻamaʻi, cyclophosphamide, beta-blockers, NSAID e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic. O le tuufaatasiga ma Danazol ma le eseesega o sooga o loo i ai iodine ua solia.

O le faʻatagaina e le aofia i le tulaga o le gase o le galuega.

Faʻaaoga i le taimi o le faʻamalosia o le faʻamalosia o le ava, aofia ai. faatasi ai ma laulaʻau e faasaina.

O le aofaʻi o le gaioiolosi i le plasma toto e faateleina i le 60% aʻo aveina Triamteren, Morphine, Amiloride, Vancomycin, Quinidine, Procainamide. O se vailaʻau faʻamalolo e le manaʻomia ona tuʻuina atu i le cholestyramine.

Ava malosi

O le inuina o le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le siako lactic acid. E fautuaina e le aofia le ava i le taimi o togafitiga.

I le fale talavai e mafai ona e maua se sui mo lenei fualaau faasaina. O loʻo i ai faʻalogona i mea tau faʻamalositino ma faʻatasi:

  • Glyformin
  • Glucopeli ma Glucophage O le umi,
  • Malu,
  • Formin,
  • Siofor.

O le fualaau faasaina Metformin mai se isi gaosi oloa e mafai ona aofia ai le igoa Zentiva, Long, Teva poʻo Richter i luga o le afifi. Aʻo leʻi suia i se analog, e tatau ona e fuafuaina le maualuga o le suka o le toto, faia se suʻesuʻega mo le i ai o isi faʻamaʻi ma talanoa i se fomaʻi.

Metformin Richter: faatonuga mo le faʻaaogaina o papa

Fualaau Metformin - fualaau faʻasaina ma le faʻaaogaina o le hypoglycemic, ua avea ina ia faʻaleleia ai le lagona o sela i le inisalini ma faʻaitiitia le faʻafefe o le kulukose i totonu o le inumaga.

O le faʻaaogaina o le Metformin Richter ua faʻaalia mo le maʻisuka ituaiga 2 i mataupu o le le lava o se faʻaaloalo e atiaʻe le ketoacidosis (aemaise i le mamafa o tagata) ma le leai o se aoga ile mataituina o le taumafa.

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

O le vailaʻau (1 le laupepa) E naʻo le metformin mea galue malosi, o lona vaega tele e mafai ona 500 mg ma le 850 mg. O isi mea faaopoopo ua tuuina mai:

  • Magnesium Stearate
  • Polyvidone
  • Aerosil
  • Copovidone
  • MCC.

500 mg ma le 850 mg o fualaau o loʻo faʻalanuina, paʻepaʻe. O laulau e tuʻuina i le paʻu o le 10 pcs. I totonu o le afifi o loo i ai le 5 paʻu.

Faamalologa meatotino

I lalo o le aafiaga o metformin, o le puipuia o le gluconeogenesis i totonu o suauu ate o loʻo matauina, ua faʻaitiitia le fuaina o le kulukose e puipui o le intestinal, ma ua faʻaleleia le faʻaogaina o lona faʻaoga lautele.

I le taimi lava lea, o le faateleina o le gasegase o gaʻo i le gaioiga o le inisalini e tusia e aunoa ma le afaina o le gaosiga o le inisalini e vavalo-sene o loo i totonu o le pancreas, ma o le taunuuga lea e mafai ai ona faaitiitia le aofaʻi o le cholesterol, LDL, ma triglycerides i le toto.

O le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi o fualaau faʻasaina ua faʻaalia:

  • Le faʻamalosia o le faagasologa o le vaevaega o le kulūkose ma le faʻaitiitia o le gaʻo i le ate
  • Faatonutonuina o le hormone stimulating o le thyroid
  • Faʻailoga o le gluconeogenesis
  • Faʻaitiitia le tulaga o le thrombosis
  • Faʻaleleia le faagasologa o le faʻaitiitia o le toto
  • Lotoina o linoproteins ma triglycerides
  • Faʻateleina le faʻamaʻiina o le tele o gaʻo eletise
  • Tulaga masani o le cholesterol.

A maeʻa le faʻaaogaina o meaʻai, o le a vave ona faʻaaogaina le mea galue o le gastrointestinal tract. O le faʻamatalaga o le bioavailability e le silia le 60%. O le maualuga maualuga o le plasma concentration e tusia pe a uma le 2.5 itula. Pe a 'ai, o lenei tau e faʻaititia e le 40% ma o lona tulaga e faʻamaonia pe a ma le 35 minute.

Metformin e faʻaalia i le vave tuʻuina atu i totonu o masini, faʻapea foi ma le fua maualalo maualalo. O le mafutaga o metformin ma pulu plasma e itiiti lava.

O le faʻaaogaina o le faʻagasologa o le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina ma le auai i le faʻaogaina o le tino. E taua le matauina o le afa-olaga e 6.5 itula.

Metformin Richter: faatonuga atoatoa mo le faʻaaogaina

Tau: mai le 162 i le 271 rubles.

O vailaʻau e faʻaumatia i meaʻai poʻo vave pe a uma. O paluga e tatau ona fufulu i lalo i le lava o le vai. Ina ia faaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni uiga le lelei, ou te inu i le aso i le 2-3 r.

O le fualaau o fualaau faasaina ua fuafuaina e taʻitoʻatasi le mafaufau i le glucose index.

Faʻafeiloaʻi o fualaau oona i se fua o le 500 milligrams: amata togafitiga i aso taʻitasi o le 0.5-1 g. I le 10-15 aso. faʻaleleia fua o le faʻasolosolo pe a uma le puleaina o le kulukose. E masani lava, o le tausiga o aso taitasi e le sili atu i le 1.5-2 g, le maualuga - 3 g.

Le faʻaaogaina o laupepa ma se fua o le 850 milligrams: i aso muamua o togafitiga, ua fautuaina e ave 850 mg metformin i le aso. A maeʻa le 10-15 aso. e mafai e lau fomaʻi ona fautuaina le faateleina o lau tui. I le taimi o le togafitiga, o le fua o le metformin i aso uma e ave i le aofaiga o le 1.7 g. O le maualuga pito i luga e le tatau ona sili atu i le 2.55 g.

E le fautuaina tagata maʻi matutua e faʻaaogaina le silia ma le 1 g metformin i le aso.

I tulaga o le ogaoga o le faʻafitauli o le tino, o le mea e ono tupu i le lactic acidosis e faʻalauteleina, o le a mafua ai ona faʻaitiitia le fua o le fualaau faasaina.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga i Metformin e seasea lava, o le tele lava o le tagofia o fualaau faasaina e faigofie mo le maʻi. O aʻafiaga sili ona taatele o le:

  • taʻavale
  • vili
  • toso
  • afaina ma le tiga o le manava,
  • faaitiitia le fiaai
  • se lagona o le tofo metotia i le gutu.

E masani lava, o nei faʻaʻailoga e amata i muamua inumaga o le vailaʻau ma vave ona mou, e tusa lava pe e te le suia le fua o le Metformin.

E seasea ona tupu, o tagata e maua le gasegase i le tuufaatasiga o le vailaʻau e mafai ona oʻo i se faʻalavelave faʻafefe i foliga o erythema i luga o le paʻu. I lenei tulaga, e aoga le mafaufau i le filifiliga o le faʻaauau le fualaau faasaina ma suia i le isi. O le faʻamaʻi Anaphylactic poʻo le Quincke edema e leʻi matauina ma Metformin.

E seasea lava, o Metformin, faatonuga mo le faʻaaogaina tusi e uiga i lenei mea, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o lactic acidosis. O le mea lea, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesootai soo se fomaʻi mo le matauina.

E le mafai ona maua le anemia Megaloblastic poʻo le fuamini B12 i se liʻo vaapiapi o tagata gasegase e ave Metformin mo se taimi uumi ma i latou e mamaʻi le ogaoga o faʻamaʻi ogaoga o le gastrointestinal tract ma pe a maeʻa le vavalalata o le manava. Faailoga o le measina megaloblastia: lanu samasama o le paʻu ma mucous membranes, vaivaiga lautele, mago ma le paʻu o le paʻu, paʻu o le ulu, lagona o vae o le fatu.

I tagata gasegase e iai le hypothyroidism, o se faʻaitiitia o le hormone typeotropic e mafai. I nisi o tulaga e le masani ai, atonu o le a faʻaitiitia le faʻamalosi o le testosterone i alii. Falemaʻi, o aʻafiaga mulimuli e lua e leʻi faʻamaonia.

Faailoga ma tulaga lamatia o le faʻalavelave

O se masalosalo o Metformin e seasea lava ona tupu. I totonu o tusitusiga, e mafai ona e mauaina se faʻamatalaga o se tasi o mataupu pe ae tago i le fualaau faasaina ile 75g. I le taimi lava e tasi, o le kulukose sa le suia, ae na tupu aʻe le acidosis lactic - o se tulaga sili ona matautia lea e maualuga atu ai le lactate i le toto nai lo le 5 mmol / l. O faʻailoga muamua atonu e:

  • vavao
  • tiga o le ulu seia oʻo i le amataga o migraine,
  • fiva
  • faʻalavelave i le manava
  • taʻavale
  • vili
  • manava manava
  • tiga o le manava
  • musele maso i vae.

O mataupu ogaoga e ono mafua ai le faʻavaeina o se coma ma le manaʻoga e faʻafesoʻotaʻi i se vaalele.

I le tulaga o ia ituaiga faailoga, e tatau ona vave faʻataʻitaʻi le maʻi ma faia uma suega talafeagai e faʻaalia ai le maualuga o lactate, pyruvate ma le fua ile toto.

Mo le faʻavave ona faʻaaogaina o Metformin mai le tino, o se mea talafeagai le faʻaaoga o le hemodialysis.

Metformin i le taimi o le maitaga ma le lactation

I le taimi o le maitaga, ua matua solia ai Metformin. E mafai ma e tatau ona ave aʻo leʻi maʻitaga mo fafine e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le manua tele e faʻalauteleina ai le lamatiaga o le maʻitaga ma le mamafa o le mamafa, ae tatau ona faamutaina le vailaʻau pe a tupu le maitaga. E tele fomaʻi o loʻo faʻatonuina pea Metformin i le amataga o le tolu tausaga, ae o lenei mea e mafua mai i faigata mo le tamaititi.

Mulimuli ane, o tamaiti na ave eo latou tina Metformin i le taimi o le maitaga o le a lamatia le atiaʻe o le oona ma le maʻisuka. O le mea lea, ua faʻamaonia e tatau i se fafine ona ave Metformin i le taimi o le maitaga pe afai e matua manaʻomia ma le mafai ona sui i se isi fualaau.

Mo le fuafuaina o le maitaga, na maua ai e Metformin le ulutala "e le manaʻomia" i fafine e maua i le maʻisuka, o le mamafa ma le ovary polycystic. O tamaitai o loʻo gasegase o le a sili atu ona pagatia mai le le iloa. Metformin fesoasoani i le tino e tufatufa atu le kulukose ma faʻaititia le maualuga o mea aoga gaʻo, ma faʻamautuina ai le tala o le hormonal ma toe faʻaleleia le taamilosaga masani.

Aʻo fai susu, e tatau foʻi ona taofi le faʻaaogaina o Metformin.

Metformin mo tamaiti

I le seneturi luasefulu ma le tasi, o le maʻisuka ituaiga II i tamaiti ma le tupulaga ua faateleina le masani. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e le aʻafia ai tamaiti o tagatanuʻu eseese ma vaega faʻalapotopotoga. O tamaiti i le salafa o le lalolagi e faigofie tele i le meaʻai ma faaitiitia le lagona o le tino i le inisalini. Talu ai nei, e tele polokalame ua faia mo le togafitiga e le o togafitiga o tamaiti e maua i le maʻisuka, e aofia ai se paleni taumafa ma gaoioiga faaletino. Ae ui i lea, o le tele ma sili atu e tatau ona togafitiga i togafitiga faafomaʻi. O se ituaiga o olaga soifua ma se mea e le lelei le maloloina o le suka ma gaʻo na mafua ai le toe malosi o le faamaʻi.

Metformin na muaʻi solia i tamaiti i lalo ole 15 tausaga. I le maeʻa ai o se suʻesuʻega lata mai nei a fomaʻi Amerika, lea na ave ai e tamaiti ma le tupulaga talavou e 10-16 tausaga le matua Metformin mo le 16 vaiaso, o se faʻaitiitia iloga i le maualuga o le gaʻo gaʻo maualalo i le toto, o le faʻaitiitia i le maualuga o le lipoproteins, triglycerides, ma paleni mamafa. Faatasi ai ma aafiaga i le itu, e le o le hypoglycemia po o le siako acid na matauina, o mea e le masani ai i le ituaiga o gaioiga po o le manava na le aafia ai taunuuga o le suesuega.

O faʻamanuiaga o le faʻaaogaina o Metformin i le laʻititi, ua faʻamaonia, e amata mai i le 10 tausaga e aunoa ma ni faʻalavelave ogaoga, ae i ai iʻuga lelei ma i le lumanaʻi e faʻamaeʻa le puleaina o le maʻisuka ma faʻaitiitia le togi i le pito i lalo ma le mafai ona faalēaogāina.

Metformin ma Vitamini B12

Vitamit B12 poʻo le cyanocobalomin o se vailaau e manaʻomia mo le hematopoiesis ma le faagaioia o le tino; faʻafetai i ai, o le protein o loʻo faʻapipiʻiina i le tino.

E manatu ai o le faʻaaogaina umi o le Metformin, o le vailaʻau e faʻaleagaina ai le absorption i le ileum o lenei vaitamini, lea e mafua ai ona paʻu malie i totonu o le toto. I le lima o tausaga o le taliaina, o le maualuga o le B12 ua paʻu i le 5% mo le 13 tausaga - e 9.3%.

E tatau ona maitauina o le 9% le maualalo e le maua ai le hypovitaminosis ma le atinaʻe o le anemia hemooli, ae faʻapupulaina ai le lamatiaga o le atinaʻe i le lumanaʻi.

Le lava le maua o le B12 i le anemia hemolytic, o lona uiga o siama mumu mūmū e avea ma mea mataga ma fefinauaʻi i totonu ole toto. E mafua ai le atiaʻe o le anemia ma le jaundice. O le paʻu ma le mucous membranes e faʻavaivai, o le tagata maʻi e faitio i vaivaiga, masogo, afaina o vae ma lima, vevela, leai se manaʻo, ma leai se faʻamaopoopoina.

Ina ia mafai ona fuafua le maualuga ole vitamini B12, e tatau ona e faia se suʻega o le toto e te vaʻavaʻai ai i foliga ma le tele o sela toto mumu. Faʻatasi ai ma le B12 e le maua ai le anemia o le hemoolytic, o le a sili atu le tele o sela toto mumu nai lo le masani ma le nucleus, o le ania o le a matauina, ma o le a faateleina le bilirubin leʻo i le suesuega o le toto.

E aoga le faia mo le leai o le vitamini B12 pe a ave Metformin. E mafai e lau fomaʻi ona tuʻuina atu mea faaopoopo ma fuamini.

O se maliega malie ma le talafeagai, ae o le togafitiga o le le atoatoa o le B12 o le mea foi lea na faia e ala i le puleaina o se vaitamini, ua na o se mea e le masani ai.

Tulaga o le teuina

Metformin e tatau ona teu i se mea matutu, pouliuli, i le vevela o le 15-25 tikeri. Faatasi ai ma le teuina lelei, o le ola ola e tusa ma le 3 tausaga.
Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. E faʻasaina e ave pe a uma le aso e muta ai.

O le glucopeli o le uluai muamua lea o le Metformin na tuʻuina atu i Amerika.

Faatasi ai ma iloiloga, o le tele o mea lelei. O se auala faigofie e faʻaaoga ai, o nai itu o itu e sili ona manaia i tagata faʻatau. O le manaʻoga e sui le fualaau faasaina i le taimi o le maitaga o nisi o mea faigata. O le tele o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le ovary polycystics, prediabetes latou te lafoina le tele o iloiloga e uiga i le fualaau faasaina.

E matua aoga ma taugofie le faʻatau o le fualaau mo le tele o masina, e mafai ona e aveina i se tau e sili ona lelei pe afai e te faʻatau ni nai afifi i le taimi e tasi. Ma e mafai lenei, ona e siaki e le fomaʻi aiga le aoga o togafitiga Metformin i le tasi taimi i le afa tausaga, ae le o le tele o taimi.

Mafaufau i ni nai iloiloga moni:

E maua i loʻu maʻisuka, o lea ou te iloa ai e tatau ona ou mataʻituina le maualuga o le suka. Ina ua mavae se isi popolega i le galuega, na amata ona ou lagona le leaga, sa ou manao e moe, ma ou alu i le fomai. Na foliga mai na maualuga le maualuga o le suka ma na faatonuina e le fomai Metformin mo au, ma sa fautuaina foi aʻu ia maua sina tino faaletino ma mulimuli i se meaai.
Sa amata ona ia faalua i le aso 500 milligrams o Metformin. Faatonuga mo le faʻaaogaina o aʻafiaga faʻamatalaina ma i le taimi muamua sa i ai se manava ita ma tiga i totonu o le manava. Ae ui i lea, ina ua mavae ni nai aso o le aveina o nei taimi le lelei na pasia. Ou te fia taumafa pe a tago i le fualaau faasaina. I ni nai vaiaso na pasia ai le moe, na amata ona lagona le sili atu ona lelei. Ona ia pasiina lea o se suʻi suka ma o ia foi, e masani lava. Na fesoasoani Metformin ia te aʻu. O le faʻatonuga fautuaina e inu e pei lava ona faʻatonuina e le fomaʻi, o lea e te le tago ai i le fualaau faasaina.

Ina ua mavae le 30 tausaga, na amata loa ona ia maua le mamafa, taumafai i ni auala agamalu e leiloa ai, ae toetoe lava a le maua ai le taunuuga. Na ou mauaina i luga o le Initaneti e mafai ona e faʻaaoga Metformin mo le gau o le mamafa. Faatonuga mo le faaaogaina e le fautuaina le aveina o fualaau faasaina i tagata soifua maloloina, ae na ou filifili e ave se avanoa. Na ave ia te ia i le masina, o le taimi lea na paʻu ai le 7 pauna. Metformin e matuā faʻaitiitia ai le manaʻo. E le gata i meaʻai, suamalie ma falaoamata. Ua faamalieina au i le iuga, o lea ua le maua ai loʻu mamafa.

I le fa tausaga talu ai, na maua ai e le fomaʻi le faʻamaʻi o le polycystic ovary. Ua ou faaipoipo ma i le taimi lea e le mafai ona ou maʻitaga. Sa i ai faafitauli tumau i le taamilosaga, sa ou taumafai i fualaau faasaina, ae leai se mea na sili ona fesoasoani. Ina ua ou toe logoina i luga o le Initaneti i luga o se tasi o fonotaga, na ou iloa le auala na fautuaina ai Metformin i lena tulaga. Faatonuga mo le faʻaaogaina o le vailaʻau e avea ma antidiabetic, ae na ou faitauina o le polycystosis o loʻo faʻapitoa foi ona togafitia ma faʻamalosia. Sa tonu ia te au e faataitai.

Sa ou inu i se taimi vave, ae o le tele na ou inuina mo le tele o masina, i le taimi muamua sa i ai aʻafiaga, ae na latou pasia. Ma i le isi suʻesuʻega, na fai mai le fomaʻi e iai faailoga o le maʻitaga. Ou te leʻi talitonu i oʻu taliga! Sa ou alu ma ofoina atu le toto - ma ioe, o le a le pine ae avea aʻu ma tina!

E ui lava sa ou tago i isi fualaau oona, ou te manatu ua fesoasoani Metformin ia te aʻu!

I Rusia, o le tau o se fualaau faasaina e ese mai i le 100-220 ruuga i le oona. Sei o tatou mafaufau i tau ile auiliiliga:

  • Metformin papa 500 mg, 60 pi. (gaosiga Gedeon Richter) - 95 ru,
  • Metformin papa 500 mg, 60 pi. (gaosiga Canonfarm, Rusia) - 165 rubles,
  • Metformin-Teva tablets 1000 mg, 30 pcs. (tagata gaosi Teva, Isaraelu) - 200 rubles,
  • Metformin Richter fualaau 500 mg, 60 pcs. (tufuga o Gideon Richter, Hungary) - 215 rubles.

Tau i Ukraine mai le 22 i le 380 hryvnia. Sei o tatou mafaufau i tau ile auiliiliga:

  • Metformin papa 500 mg, 30 pcs. (tagata gaosi Indar Ukraine) - 25 hryvnias,
  • Metformin papa 500 mg, 60 pi. (tagata gaosi Indar Ukraine) - 45 hryvnias,
  • Metformin Sandoz papa 500 mg, 120 pcs. (tagata gaosi LEK S.A., Polani) - 280 hryvnias,
  • Metformin Astrapharm papa 500 mg, 60 pcs. - 45 hryvnia.

Metformin o se vailaau suʻesuʻe lelei lava faʻaaogaina i le tele o fanua, na faia i le ogatotonu o le seneturi talu ai, ma o loʻo tumau pea le manaʻomia. O lona aʻafiaga i le glucose metabolism e suia ai le gasegase o le maʻisuka, e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa, o lona uiga o se puipuiga lelei tele o le faʻaleagaina o le myocardia, o le maʻisuka ma le afaina o le tino, maʻi o le diabetic, neuropathy ma le nephropathy, ma le atinaʻeina o le maʻi suka. I le faʻaaogaina o Metformin, ua maualuga le maualuga ma le olaola o le maʻisuka. O suʻesuʻega fou e faia i tausaga taʻitasi ma e tele atu avanoa fou o le vailaau faʻasaina e faʻaalia, pe a tele ni faʻamaumauga, i le taimi nei e foliga mai o le vavalalata ma le lalolagi atoa.

Faʻamatalaga e uiga i Metformin 850

Ua lelei le toleniina o le oloa. O tagata maʻi e mulimuli i faatonuga ma o loʻo matauina e se fomaʻi e tuʻuina atu manatu lelei. I le i ai o faʻasagaga, o le fualaau faasaina e masani ona ave, ae o le a le toe iai ni iloiloga le lelei ona o le leaga.

Yuri Gnatenko, endocrinologist, 45 tausaga, Vologda

O le elemene aoga e faʻamaonia le gaosiga o le gaʻo, faʻamalosia le faʻaaogaina o le kulukose ma faʻalauteleina le lagona o le tino ile inisalini. E le gata i lea, e tatau ona e faʻaitiitia le aofaʻi o meaʻai gaʻo ma faʻateleina ai fiber. Faʻapipiʻi i le tulaga talafeagai ma le olaga ola, o le a mafai ona puipuia faʻafitauli i le ituaiga o maʻi cardiovascular.

Maria Rusanova, fomaʻi, 38 tausaga, Izhevsk

O le meafaigaluega o loʻo i ai se aafiaga o le faʻasaina o le inisalini. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻaleleia le pulea lelei. Faʻasaga i tua o le ave, o le faʻamaualuga o le toto o le toto, o le hemoglobin glycated, ua faaitiitia. Ina ia aloese mai aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e manaʻomia lou faʻaleleia o le fua 1 le taimi i le 2 vaiaso pe a manaʻomia.

Elisapeta, 33 tausaga, Samara

Faʻaaoga lelei le suka. Tofia i le 1 papafa faalua i le aso. Na lava mea e maualalo e maua ai le glucose. O aʻafiaga e aʻafia ai le agavaʻavaʻavaʻa, faʻavalava vavao, leisa ma le poloka. Sa amata ona ou ave le fualaau faasaina i meaai ma ua mou ese atu faailoga. Ou te fautuaina le inu e tusa ai ma faatonuga.

Diana, 29 tausaga, Suzdal

Ina ua faatonuina e se endocrinologist, na amata ona ia aveina pills. O fualaau faasaina e fesoasoani e aveesea le mamafa, faʻamaonia le maualuga o le toto ma le cholesterol. Metformin na faʻafetaui ma le galuega e aunoa ma aʻafiaga. Mo le 3 masina na ou leiloa 7 kg. Ua ou fuafua e ave atili.

Fesootaiga i fualaau faʻasaina

E i ai le faʻalauteleina o le faʻaaogaina o le hypoglycema i le taimi e faʻaaogaina ai:

  • Ata-poloka
  • NWPS
  • O sauniuniga e faʻavae i luga o le sulfonylurea, faʻamalosi
  • ACE inhibitors ma MAO
  • Acarbose
  • Cyclophosphamide
  • Oxytetracycline
  • Inisalini.

O le faaitiitia o le aafiaga o le hypoglycemic e faamauina i le taimi o le faaaogaina o fualaau oona nei:

  • COC
  • Sympathomimetics
  • Oona horroone
  • GKS
  • Faʻamatalaga o le phenothiazine faapea foi ma le nicotinic acid
  • Epinefini
  • O nisi o togafitiga ("faʻagasologa" ma vaega faʻavae)
  • Glucagon.

E mafai e le cimetidine ona taofiofia le faʻaumatia o le metformin, lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le siako lactic acid.

Faatasi ai ma le faʻaogaina faʻapitoa o tui puipuia, o le aʻafiaga o fualaau oona e faʻavae i le metformin atonu e vaivai.

O le inuina o le ava malosi ma vailaau oona e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le lactic acidosis.

O aʻafiaga ma faʻalavelave

Faʻaauau le atinaʻeina o itu o faʻamaoniga:

  • Gaʻo gasegase: gasegase ma le vomia, faʻalauiloaina i le gutu, le fia taumafa, le galala, ma le tiga
  • Metabolism: i le tulaga o le faaumiumi faʻaaogaina - B12 hypovitaminosis, e seasea lava - o le atinaʻe o le acidosis lactic
  • Hematopoietic system: le tupuga o le anemia megaloblastia
  • Faʻaiʻuga Endocrine: o foliga vaaia o faailo o le hypoglycemia
  • Paʻu: faʻavevela, faʻalavelave i le natura.

E le o faʻamalofia le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faʻavae i luga o mea e maua mai le sulfonylurea, ethanol ma le inisalini. E aliali mai lava ia i tiga o le manava, manava, gase, le manava, ma isi faailoga o le lactic acidosis. O togafitiga ogaoga o loʻo faʻaalia ai auala e faʻaitiitia ai le faʻaitiitia o le suavai ma faʻaleleia le metabolism.

Tau mai le 87 i le 545 ru.

Gliformin o se fualaau faasaina lea e avea ma vaega o le vaega tele o fualaau faasaina, e mafua mai i le aafiaga o le hypoglycemic. O le gaioiga malosi o le metformin. O vailaʻau e maua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose i le vaega o meaʻai, lea e fesoasoani i le faateleina o le gasegase o masini i le inisalini. Glyformin tuʻuina atu pepa - papaʻitusi.

Faʻamatalaga:

  • Fesoasoani e faʻaitiitia le mamafa o le tino
  • E mafai ona faʻamatalaina faʻatasi ma le inisalini
  • Faʻaaogaina taimi uumi.

Cons:

  • Faʻailoa i le taimi o le maitaga ma le lactation
  • E mafai ona tupu le solia o le gastrointestinal tract
  • E mafai ona faʻaosoosoina le atinaʻe o allergies.

E fesoasoani ia Metformin. Faatonuga mo le faaaogaina


Category: m Me 7, 2017 ·: 3 · Faitautusi: 5 min · Vaavaaia:

Faʻaaoga vailaʻau faʻaonaponei e faʻaleleia ai le malosi o le kulukose mai le toto - Metformin papa. O le a le mea e fesoasoani i ai vailaʻau? O faatonuga mo le faʻaaogaina e faʻaalia ai ua faʻamaonia e le vailaau i le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le a le faavae masani

O le gaosi oloa i le tuufaatasiga o le fualaau faasaina "Metformin" o loo faailoa mai ai le eletise autu autu - Dimethyl Biguadine. O ia lea o loʻo aʻafia i le aʻafiaga o le faʻamautuina o le inu o le kulukose e fusi.

I totonu o vaega o ausilali o loo lisiina - o le maso ma le mania stearate, faʻapea foi talc. O la latou sini autū o le faʻaauau pea ma faʻaleleia atili aʻafiaga o le mea autu autu.

Faʻatonuina aʻafiaga faʻapitoa

O se sui iloga o le vaega tele a le biguanide o le fualaau fualaau faasaina Metformin. O faatonuga mo le faʻaaogaina (tau, iloiloga, mea tutusa o fualaau faasaina o le a talanoaina i le tusiga o loʻo i lalo) o loʻo faʻamatalaina o le tagofia o fualaau e fesoasoani i le puipuia lelei o le kulukose i le ate. I lenei tulaga, o le hyperglycemia oi ai nei ua faʻaitiitia i totonu o le toto.

I se faaopoopoga, o le meafaigaluega e maua ai le avanoa e sili ona lelei e maua ai le lagona o le inisalini o mea na maua, faaleleia atili le faʻaaogaina o le insulin ma le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo, lea e fesoasoani e faʻalautele ai le kulūkose. E le gata i lea, o le faʻaitiitia o lona faʻaaogaina mai le vaega o meaʻai.

O le fualaau faasaina "Metformin" i le auala aupito sili e maualalo ai le maualuga o le hormone thyroid-stimulating i le toto, faapea foi ma le maualuga o le sao o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo. E le gata i lea, o le a le mafai ona suia suiga o le patho i totonu o vaa. O isi faʻamalositino e tatau ona faʻaalia:

  • toe faaleleia o le toto toto,
  • faaleleia atili o meatotino iloga o le toto,
  • faaitiitia le ono gasegase o le thrombosis.

O le vailaau faasaina e maua ai le faasaʻoina o mea mamafa i le i ai o le oona i totonu o se tagata.

Metformin papa: mea e fesoasoani i ai vailaʻau faʻatasi ma pe a faʻapipiʻiina

O faʻatonuga mo le vailaau e lisi ai tulaga le lelei e mulimuli ai lea na faʻamaonia ai e le vailaʻau mai le pito sili ona lelei:

  • maʻisuka - o le ituaiga muamua poʻo le lua,
  • se vaega faaopoopo i le togafitiga autu ma le inisalini po o isi fualaau oona,
  • maʻisuka monotherapy.

E le gata i lea, o le vailaʻau e mafai ona faʻamatalaina e se fomaʻi i se tagata o loʻo mafatia mai le gaʻo mafanafana, pe afai ei ai se manaʻoga e pulea glucose pito i totonu o le toto, ma e le mafai ona ausia se mea faapea na o le togafitiga ma le gaioiga faaletino.

E mafai ona faʻaaogaina le fualaau mo ovary polycystic - peitaʻi, o le vaavaaiga faʻapitoa o tagata tomai faapitoa, o le mataʻituina o le siaki o kulukose e manaʻomia.

Le fualaau faasaina "Metformin": faatonuga mo le faaaogaina ma le metotia

O faatonuga o loʻo tuʻuina atu i le afifi faʻatasi ma le vailaʻau faʻamaonia e iloa ai o papa maʻalaʻau ua fuafuaina mo le faʻafofoga tautala. E le manaʻomia ona e tuʻimomomoina, faʻataʻi, faʻatau. Ua naʻo le foloina o le tasi laulau, faʻatasi ai ma le lava o le vai, sili pe a uma le taumafataga.

Afai o le ave o le piliki e faigata ona o lona tele, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua, o le a foloina le tasi i le isi, i le laasaga e tasi.

I le amataga, o le fua fautuaina o le vailaʻau e 1000 mg / aso, ae ina ia aloese mai itu, e tatau ona vaevaeina i le 2-3 inumaga.

Ona faasolosolo malie lea o le fualaau - i le va o le 10-14 aso ma le siakiina o le soifua manuia o le tagata mamaʻi, ma le faʻaogaina o faʻasologa. O le maualuga ole faʻatagaina ile aso ole 3000 mg.

I le taimi o le togafitiga ma le fomaʻi falemaʻi "Metformin" o tagata matutua, e fautuaina e mataʻituina le gaioiga o fausaga fou. O le togafitiga sili ona lelei o le fualaau faasaina e maua i le 10-14 aso mai le amataga o togafitiga.

Afai ua uma ona faʻatagaina e se tagata soʻo se fualaau faasaina, i le taimi muamua e taofi le talia, ona togafitia lea o togafitiga Metformin i le suʻega fautuaina e se fomaʻi.

Afai e talafeagai, o le tagofia o fualaau faasaina e mafai ona faʻatasi ma le inisalini, i nai aso muamua e le suia le fua o le inisalini. Ae o le faasolosolo lava ina faʻaitiitia - i lalo o le vaavaaiga manino a le fomaʻi.

Faailoga faʻamaonia ma le vaʻaia

E pei lava o isi vailaau faʻamalositisi, o le metformin medication ei ai lona lava lisi o faʻamaoniga faʻamaoni ma aiga. O faatonuga lisi mea nei:

  • le siase lactic acidosis, poo lona i ai i le komesi,
  • tulaga mafanafana
  • le faʻamalosia o le tagata lava ia i vaega o loʻo galue ai poʻo ausilali o le sauniuniga Metformin, lea e mafai ona maua ai e aʻafiaga aʻafiaga,
  • se faʻaletonu i le gaioiga o le fausaga, poʻo ni maʻi o loʻo i ai nei o le urinary system, lea e mafai ona faʻaosoina ai se faʻafitauli faʻafuaseʻi,
  • le atoatoa o le tino,
  • faamaʻi faʻasolo,
  • Mate o le maʻi suka
  • o tulaga le lelei uma e mafua ai le le lava o le tino o le tagata, mo se faataitaiga, vomiting, tumau le manava, ma le hypoxia - le mautonu, faaletonu cardiopulmonary,
  • ava malosi.

Ua faamamafa e le au atamamai e tusa lava pe tasi le taimi o le faʻaaogaina o mea inu ava ma fualaau Metformin e mafai ona faʻaosoosoina ai se solitulafono matuia i totonu o le masini eletise.

E le gata i lea, o le tagofia o vailaau e faʻaseseina:

  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi i le vaitau faigata,
  • fiva
  • maʻi faʻasolosolo masani i le tulaga o lo latou taufaasese,
  • taotoga faʻapitoa tau taotoga, faʻapea foi ma le vave toe faʻaleleia o taimi mulimuli ane,
  • le taimi o le atinaʻeina o le pepe, o lona lalaga mulimuli ane.

I le faʻaeteete, o le fualaau faasaina "Metformin" e mafai ona fautuaina i le togafitiga o le maʻisuka faʻamaʻi po o le foliga o le tamaititi. Peitai, i lenei tulaga, o le mataituina e le fomaʻi aoga e tatau ona faia. Faʻatasi ai ma le faʻamautinoa o taʻavale faʻapitoa, gaioiga faʻapitoa.

Aafiaga e leʻi mafaufauina

I le tele lava o tulaga, o le vailaʻau e lelei le taliaina e tagata. E seasea lava, o mea nei e le tatau ona tupu:

  • dyspeptic disorders - o le manaʻoga e faʻaleagaina, poʻo le vomiting,
  • hypovitaminosis B12,
  • faaitiitia le fiaai
  • faʻamalosi pea, maʻi manava,
  • gastralgia,
  • lactic acidosis e manaʻomia ai le faamutaina o fualaau,
  • gaosiga i le gutu
  • megablastic anemia,
  • Faʻasologa o faʻamatalaga.

A maeʻa le faʻamalolo o pepa a Metformin, ona faʻagata lea o aʻafiaga. E filifilia e le fomaʻi isi togafitiga togafitiga.

Analogues o fualaau faasaina "Metformin"

O se tutusa tutusa e tutusa lelei:

  1. Metformin Richter.
  2. "Metformin hydrochloride."
  3. Nova Met.
  4. "Metformin Sandoz."
  5. NovoFormin.
  6. "Lafoga 850."
  7. Siofor 500
  8. "Metadie."
  9. Gliformin.
  10. Siofor 1000
  11. Metformin Richter.
  12. Glucopeli.
  13. Vaevae.
  14. Siofor 850
  15. "Ituaiga 500."
  16. "Metformin Canon."
  17. Gliminfor.
  18. "Formineine."
  19. "Metformin Teva."
  20. "Langerine."
  21. Glycon.
  22. Glucophage Long.
  23. "Tene 1000". "
  24. "Metformin."
  25. "Metospanin."
  26. Sofamet.
  27. "Formin Pliva."

Metformin tablets i Moscou e mafai ona faʻatauina mo le 92 - 284 rubles. O le tau i Kazakhstan e 1190 totogi. I Minsk, o falemaʻi e ofoina atu se faʻaoga tutusa o le "Metformin farmland" mo le 3-6 lanu. ruʻu. I Kiev, o le fualaau faasaina ua faatauina atu i falemaʻi mo 100 - 300 hryvnia.

O le tele o iloiloga lelei na tuʻuina e tagata i faʻasalalauga e tuʻufaʻatasia i le faʻatalanoaina o vailaau faʻasaina e faʻaalia ai le aoga le saʻo o le fualaau faasaina Metformin.

Faatonuga mo le faʻaaogaina ma iloiloga a fomaʻi e faʻamaonia ai o vailaʻau e mafai ai e oe ona sili atu ona lelei le puleaina o vaega o hyperglycemia.

O nisi tagata gasegase e ave fualaau fualaau o Metformin, lea e le fautuaina e le au atamamai.

Auala e ave ai le metformin mo le gau o le mamafa ma e taua tele

Le aso lelei! I le sailiga o se ata matagofie e na o tamaitai e le taumafai, e ui lava i le mea moni e faapea o le metotia e aoga tele pe sili atu ona afaina i le soifua maloloina.

Ma o le asō o le a tatou talanoa e uiga i metformin (Richter, Teva, ma isi), auala e saʻo saʻo ai pe a le maua le mamafa, tuʻuina atu faatonuga mo le faʻaaogaina, faapea foi ma lou finagalo faaalia o se fomaʻi o loʻo faigaluega pea i lenei vailaʻau.

Ou te faʻamoemoe pe a maeʻa ona faitau le tusiga o le ae maua se ata atoa o le fualaau faasaina ma o le a e mafaufau faaselau pe tatau ona e faʻaaogaina i le tau faasaga i le mamafa o le mamafa.

Metformin: faatonuga mo le faʻaaoga mo le gau o le mamafa

I le amataga, na muai fausia Metformin mo le togafitiga o tagata gasegase ma se maʻi o le maʻisuka. Mulimuli ane, i le taimi o suʻesuʻega o fualaau faasaina, o isi faʻamaoniga na faʻaalia, mo se faʻataʻitaʻiga, le togafitiga o le gaʻo ma le mamafa o le mamafa. Ae e aoga tele i le mamafa o tagata e aunoa ma le maʻisuka? Ina ia faia lenei mea, e tatau ona tatou malamalama i le auala e aoga ai lenei vailaʻau ma pe aisea e tupu ai le mamafa.

Afai e te manaʻo e suʻesuʻe maeʻaeʻa mea uma na faia e le metformin, ou te fautuaina oe muamua e faitau le tusiga o le tala "Metformin: pe faapefea ona aoga." I lenei tusiga o le a ou le talanoa e uiga i mea uma e maua, ae o le a ou talanoa e uiga i mea e fesootaʻi ma le gau o le mamafa.

Ona o le a le fesoasoani a le metformin "e aveesea ai le mamafa

E mafai ona ou fai atu ma le 99% mautinoa e toetoe lava o tagata uma o loʻo tupu aʻe le faʻafitauli o le insulin i le taimi.

Inisalini o se hormone pancreatic e ō mai ma kulūkose i totonu o potu. Mo nisi mafuaʻaga, o le a le toe aʻafia le inisalini ma le kulukose e le mafai ona ulu i totonu o siama.

O se taunuuga o lenei mea, o le pancreas ua tuʻuina atu i ai se faailo e faʻaleleia le gaosiga o le inisalini ma e atili ai ona maua i le toto.

O lenei mea moni ei ai sona aafiaga le lelei i le gaosiga o gaʻo, aua o le teuina o le gaʻo e faigofie ma televave.

O mafuaʻaga e le toe lagona ai e le siama le tele o inisalini, ae i le tele o le tele o meaʻai o gaʻo.

O suauʻu e tumu i le kulukose ma taumafai e tapuni e aunoa ma le matauina o le inisalini. E foliga mai o le inisalini e masani ona le nofosala i se mea, aua na pau lava lana galuega.

O se taunuuga, o le a faateleina pea, ma o le tele lava ina avea, o le tele foi lea o le inoino mo sulu o le tino. E fesuisuiaʻi le afaina, o le inisalini ma le hyperinsulinism.

Metformin e aʻafia ai le faʻamalosia o le inisalini, faʻaitiitia ma toe foʻi i lona tulaga masani. E taʻitaʻia ai le kulūkose i suauʻu ma e le faatagaina le inisalini e faʻapipiʻiina i ni aofaiga tele, o lona uiga o le teuina o gaʻo.

I le tuʻuina atu, o le metformin e galue e ala i le faia o faʻamalosia o le insulin i le faʻamutaina o le inisalini. E le gata i lea, o le metformin o loʻo i ai se faʻalavelave faʻavaivaia - e faʻaitiitia ai le manaʻo (anorexigenic effect). O le mea lena e mafaufau i ai tagata uma ia te ia pe a amata ona inu le fualaau faasaina.

Peitai, o lenei aafiaga e matua vaivai lava ma e le o taimi uma e lagona ai e tagata uma. O lea faalagolago i lenei mea, e mamao mai le mea autu, o le aʻafiaga o le fualaau faasaina e le aoga.

Mata o le a galo le mamafa o le mamafa ma metformin: toe iloiloga a se fomaʻi

E ui lava i le lelei o le suka, ona o le mea moni e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le kulukose e sela, o le metformin e le masani ona taʻitaʻia ai le paʻu. O le a ou fai atu foi e seasea lava ma e le o faamatalaina.

Afai e te manatu o le aveina o laupepa e lua i le aso, ae aunoa ma le faia o se isi mea e faʻaitiitia ai le mamafa o le tino, e te leiloa le 30 kilokalama o le gaʻo, ona tatau ai lea ona e le fiafia. Metformin e le oi ai ia meatotino. O le maualuga i lenei tulaga o le ae leiloa na o nai pauna.

Ona faʻaaogaina lea o le metformin mo le mamafa o le mamafa

E tatau ona manatuaina o le metformin e le o se togafiti togafiti lea e tatalaina faavavega ai kilo kilokalama, ma i le taimi nei o loʻo e 'ai le sefulu o paʻu o loʻo taoto i luga o le sofa. Faatasi ai ma lenei auala, e leai se mea faigaluega o le a aoga. Na o se suiga tutusa i le olaga, lea e aofia ai meaai paleni, gaioiga ma mafaufauga, e mafai ona tau atu i taunuuga moni.

E mafai ona tatou fai atu o le ituaiga olaga fou e sili ona taua, ma metformin naʻo fesoasoani. Ole fualaau faasaina e le o se panacea ma e masani ona e faia e aunoa ma se mea. E le faʻaaogaina lenei mea i mataupu pe a tuʻuina atu le mamafa o le mamafa ma le maʻisuka. Ae afai e na o le meaʻai ma e leai se maʻi suka, o le lagona faʻalagona lagona lelei e le maua ai le mamafa e ala i le 'aiina o fualaau, ona fai saʻo.

O le fea metformin e filifili? Metformin Richter poʻo Metformin Teva, ma atonu o Metformin Canon

I le taimi nei, i le maketi o falemaʻi o loʻo i ai le tele o kamupanī e maua mai ai ia maʻa. E masani lava, o kamupani taitasi e maua le metformin i lalo o lona igoa tau fefaatauaiga, ae o nisi taimi e taua foi o "Metformin", ua na o se faaiuga e faaopoopo e faailoa ai le igoa o le kamupani. Mo se faʻataʻitaʻiga, metformin-teva, metformin-canon poʻo metformin-richter.

E leai se eseesega tele i nei vailaʻau, o lea e mafai ai ona e filifili soʻo. E mafai ona ou fai atu e tusa lava pe o le a le mea e tasi, o isi vaega e ono eseese ma o loʻo i luga ia i latou e ono mafai ona mataʻituina se faʻaaloalo poʻo se mea e le afaina, e ui lava o metformin lava ia ei ai ona aʻafiaga. Faitau le tusiga na ou fautuaina atu i luga.

E faʻafefea ona inu le metformin mo le gau o le mamafa

E tatau ona e amata i se vaega itiiti o le 500 mg i le taimi. O fualaau faasaina eseese eseese - 500.850 ma le 1000 mg. Afai e te manaʻo e amata i se fuasela tele, o le ae lagona lagona fiafia uma o aʻafiaga o le itu, o le tele o faʻafitauli o le tino poʻo le, i le gagana Rusia, faʻalavelave tuga. Faʻateleina le fualaau i le 500 mg i le vaiaso.

O le fua pito maualuga o aso taitasi e mafai ona oʻo atu i le 3,000 mg, ae pei o se tulafono, o fomaʻi ma aʻu i totonu ia i latou e gata i se faʻasologa o le 2,000 mg.E sili atu nai lo lenei aofaʻi, o le aoga e laʻititi, ma o aʻafiaga itu e faʻapupula.

O le fualaau faasaina e faia i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga. Ua faatonuina foi o ia ao le i momoe - o lenei faiga e sao foi ma ei ai se nofoaga e tatau ai. Afai na faʻaalia aʻafiaga ma e leʻi maeʻa pe a mavae le 2 vaiaso mai le amataga o le pulega, o le a le talafeagai lenei vailaʻau mo oe ma e tatau ona faʻagata.

Metformin: iloiloga o le leiloa o le mamafa

Ou te leʻi faʻanoanoa ma aʻe i luga o faʻasalalauga ma nofoaga o loʻo i ai fesootaiga i le va o le leiloa o le mamafa ma le mea latou te fefaasoaaʻi ai o latou aafiaga. O le talosaga vave lava e faʻaaogaina le metformin.

Ou te ofoina atu ia te oe ni iloiloga moni mo tagata ina ia e le tau saili mo latou i luga o le upega tafailagi. O le tele o iloiloga e le lelei. O i latou e lelei e masani ona faʻalauiloaina ni ituaiga vailaʻau poʻo faʻaaoga isi metotia e ese mai le metformin.

Ou te faapitoa lava ou te leʻi puleaina ni tali, atonu o le a iai ni eseesega sese.

Iloiloga Nu. 1 (i le faʻamaoniga o aʻu upu)

Faʻalogo, pe a e tausisi i meaʻai i le metformin .. e le o manaʻomia le metformin)))))))))))))

Iloiloga Nu. 2 (ae le o maʻi uma)

O loʻu tina, o le maʻisuka, inu metformin. Ma o se mea na te le aveesea le mamafa faatasi ma ia. = -)))))))))))))) O le isi sikula.

Toe Iloiloga Nu. 3 (o se taunuuga leai se taunuuga, o le mea autu o le tusia o faaiuga)

Sa tonu ia te au e inu Metformin ina ia le maua ai le mamafa, aua e foliga mai o poloka poloka o gaʻo. Sa ou inuina e tusa ai ma faatonuga, ma faasolosolo malie le faateleina o le metotia. E tatau ona ou fai atu i le taimi lava lena, ou te le maua i le maʻisuka poʻo soʻo se faʻamaʻi lautele e inu ai e tusa ai ma faʻamatalaga.

Ma, i le mea moni, ou te leʻi matauina soʻo se aafiaga pe a uma le masina. Ua tusia e se tasi e leai sona aafiaga i le itu, e mafai ona e maʻi pe ae inu e aunoa ma se taimi atofaina. Na lelei mea uma ia te au, pe leai foi, leai se auala - na ou inu i le mea ou te lei faia. Atonu e lelei e pei o se vailaau, ae mo le leiloa o le mamafa - 0.

O lea e le mafai ona ou fai atu mautinoa pe ou te fautuaina pe leai. Ae mo le gau o le mamafa, e mautinoa lava le leai.

Iloiloga Nu. 4 (maua aʻafiaga i itu)

I le tagata lava ia, o lenei metotia e le fetaui ia te aʻu, na afaina ai oʻu faafitauli o le manava, ma e oo lava i le nausea e lei aluese e tusa lava pe ua uma le toese, na tatau ona ou faalavelaveina le ala. Leai se isi taumafaiga.

Iloiloga Nu. 5 (e le galue e aunoa ma se meaai)

Sa ou inuina e tusa ai ma fomaʻi faʻaalia ma e leʻi aveesea le mamafa e aunoa ma se meaai. ma le taumafataga, ioe, na le maua se mamafa, ae leai se mea e fai i le glucophage

O lea la, ou te manatu ua malamalama tagata uma o sauniuniga metformin e le o se mea manaia tele poʻo se meaʻai faʻaoga fou, e le o se mea e gaʻo ai mea manogi, e le o se vailaʻau faʻamalosi i totonu o le inumaga, ae o se vailaau faʻamalosi e iai faʻamatalaga tuusao.

Ma o le manatu autu ou te manao e taʻu atu ia te oe o le metformin o le a le fesoasoani e aunoa ma le suia o le meaai, ae pei o isi vailaau e tetee atu ai i meaʻai.

Faatasi ai ma metformin ma se ituaiga soifuaga fou, o le aveesea o le mamafa o le sili atu lea o le malie, i nisi o auala e faigofie ai.

Ma talu ai o loʻo i ai se avanoa e maua ai se taunuuga e aunoa ma ni vailaʻau, atonu atonu e te le manaʻomia le amata inu metformin i le taimi lava lena? Leisi kemisi e sili atu le soifua maloloina! Pau lava lena. Laisene e maua ai tala fou e ala i le imeli ma kiliki i luga o faʻamaufaʻailoga faʻaagafesootai saʻo i lalo o le tusiga.

Faatasi ai ma le mafanafana ma le tausiga, endocrinologist Lebedeva Dilyara Ilgizovna

* E le faʻaaogaina faʻamatalaga i tagata e iai le mamafa o le mamafa, maʻisuka poʻo isi faʻafitauli o le gaosiga o le gaʻo. O le taliaina o le metformin i lenei mataupu e tupu mai i se faʻamaoniga tuusao, e pei o se hypoglycemic.

Ofo faʻamaʻi faʻasolosolo

Faiga faʻavae, tuʻufaʻatasia ma le afifiina

Enteric Coated Tablets paʻepaʻe, lapotopoto, biconvex.

1 lemetformin hydrochloride 500 mg

Tagata faʻatau: povidone K90, masini o le sana, crospovidone, magnesium stearate, talc.

Tuʻuina o le Shell: methacrylic acid and copolymmer methacrylate methyl methacrylate (Eudragit L 100-55), macrogol 6000, titanium dioxide, talc.

10 pi. - paʻu (3) - teuina o pepa pepa.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin faʻalavelaveina le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le iniseti, faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulūkose, ma faʻapupulaina ai foi le lagona o gaʻo i le inisalini.

E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le mafua ai ni gaʻo hypoglycemic. Faʻaitiitia le maualuga o le triglycerides ma le maualalo o le linoproteins i le toto. Faʻaleleia pe faʻaititia le mamafa o le tino.

E i ai sona aʻafiaga fibrinolytic ona o le taofiofia o se mea e fai ai le plasminogen activator inhibitor.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E le fautuaina le faʻaaogaina faʻatasi o le danazol ina ia aloese mai le maualuga o le hyperglycemic effects of the latter. Afai o togafitiga faʻatasi ma le danazol e tatau ma a uma ona taofi le mea mulimuli, e manaʻomia le faʻafetaui o le metformin ma le iodine e pulea ai le maualuga o le glycemia.

Faʻafesoʻotaʻiga e manaʻomia le tausiga faʻapitoa: chlorpromazine - pe a ave i inumaga tele (100 mg / aso) faʻapupula le glycemia, faʻaitiitia le faʻasaʻoina o le inisalini.

I le togafitiga o antipsychotics ma pe a uma ona taofi le ave o le mea mulimuli, e manaʻomia le fesuiaiga o le metformin i lalo o le pulea o le glycemia level.

Faʻatasi ma le sulfonylurea o mea e maua, acarbose, insulin, NSAID, inhibitors MAO, oxytetracycline, inhibitors ACE, clofibrate derivatives, cyclophosphamide, β-blockers, e mafai ona faateleina le aafiaga o le hypoglycemic metformin.

Faʻatasi ma le GCS, fomaʻi faʻafofoga tautala, epinephrine, sympathomimetics, glucagon, hormones thyroid, thiazide ma le diuretics o le gaioiolosi, mea e maua mai le phenothiazine, mea e maua ai le acidic nicotinic, o le faʻaitiitia o le aafiaga hypoglycemic metformin e mafai.

Cimetidine faʻaitiitia le faʻaitiitia o le metformin, lea e faʻateleina ai le lamatiaga o le alotosic acid.

Metformin e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga o siama faʻamalosi (faʻasologa o le coumarin).

O le ava malosi e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le lactic acid during alcohol alcohol, aemaise lava i mataupu o le anapogi po o le mulimuli i se meaai maualalo-calorie, faapea foi ma le toilalo o le ate.

Tina ma le lactation

Pe a fuafuaina le maʻitaga, faʻapea foi i le mea e tupu i le maʻitaga ao aveina Metformin, e tatau ona faalēaogaina ma togafitiga o le inisalini e tatau ona faʻatulagaina. Talu ai e leai se faʻamatalaga i luga o le gaʻo i le susu o susu, o lenei vailaau faʻasaina ua solia i le susu. Afai e manaʻomia lou faʻaaogaina o le Metformin i le taimi o le susu, e tatau ona faamuta le fafagaina o susu.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i se mea matutu, pouliuli i le vevela mai le 15 ° i le 25 ° C. Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti. O le taimi faatalitali e 3 tausaga.

O le faʻamatalaga o le fualaau faasaina METFORMIN e faʻavae i luga o faʻatagaga aloaia faʻamaonia mo le faʻaaogaina ma faʻamaonia e le kamupanī.

Na maua se pusa? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Metformin Sandoz 500 mg ma le 850: tau, iloiloga

Metformin Sandoz o se tasi o fualaau sili ona lauiloa e faʻaaogaina uma mo le maʻisuka ituaiga I faatasi ai ma inisalini injections ma le faʻamaʻi o le II, pe a le faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i le aʻoga faaletino ma se paleni taumafa.

Faafetai i le gaioiga galue, o le faaitiitia o le maualuga o le suka e tupu i le toto, ma o le taua masani ole glucose ua faaitiitia foi.

E pei ona e iloa, o vailaau taʻitasi e iai le tele o faʻamaʻiloga, aʻafiaga o le itu ma isi mea faʻafomaʻi. O le mea lea, e taua tele le iloa o le tele o faʻamatalaga e uiga i le fualaau faasaina. Faʻafefea ona faʻaaoga togafitiga?

Tuua Lau Faamatalaga