Maʻisuka ma mea uma e uiga i ai

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi matautia, ae o loʻo i ai foi le laina tuaoi i le va o lenei maʻi ma le masaniga o le tino. Latou te taʻua o ia o le tagata muamua, ma ei ai ona lava faʻamaoniga, mafuaaga, ma togafitiga.

O le predabetic state o le laina laina o le tino. E lei maʻi se tagata, ae ua ia te ia uma tuutuuga mo lenei mea. I lenei tulaga, ei ai se tulaga lamatia, ae le o se mea itiiti, e maua ai le maʻisuka ituaiga 2. O le pancreas o loʻo maua pea le inisalini, ae i le tele o laʻititi nai lo le taimi muamua, o lea o loʻo i ai se tulaga lamatia o le a taofia le faia o lenei mea atoa.

E mafai ona tupu le tulaga o le maʻisuka i se isi tulaga, pe a le mafai ona iloa e le tino le inisalini i le tulaga tatau. O le mea pito sili ona taua i lenei mataupu e mafai ona faʻamalolo lenei tulaga. Mo lenei mea, o se taumafa faʻapitoa mo vailaʻau muamua ua atiaʻe. Ua mamanuina e faʻaitiitia ai le kulūkose toto, ma faʻamaonia ai le galuega a le tino atoa.

I le tulaga lautele, o le tulaga e tautala i le maʻisuka i le amataga. E faʻapefea ona iloa le maʻisuka? E faʻapefea ona iloa le maʻisuka i le amataga? E le mafai ona sui lou olaga? O le mea lea, o le a tatou talanoaina auiliiliga le tulaga faʻateʻa.

Aisea e tulai mai ai se laina limasele?

O le maʻisuka i le vave amata e tupu mo mafuaʻaga lava ia e faʻaosofia ai se faʻamaʻi e le mafai ona faʻamalolo. O lona uiga, o mafuaʻaga e mafua ona o le le atoatoa o le tino, lea e lagolagoina e meaʻai e le talafeagai pe le paleni.

I le faʻaopopo i nei faʻaʻailoga, e mafai ona avea le atuatuvale ma le atuatuvale ma mea e mafai ona tupu, ma i nisi tagata, o se gasegase faʻatoʻateleina.

Faʻafefea ona iloa se faʻamaʻi

E le mafai ona mafaufau i ai i taimi vave i le vaʻaia o le peteriabetes ma ona faailoga. E tele taimi e le matauina ai e tagata, ma o nisi o ona faailoga e mafai ona iloa e ala i le suʻe i suʻega suʻesuʻe. O le lamatiaga lea o le setete tuaoi. O lea la, pe faʻapefea ona iloa le maʻisuka ma pe faʻapefea ona iloa se setete o vailaau? Faʻamatalaga muamua i le predabetes, atonu e 10 o uluaʻi faailoga:

  1. Tutoʻatasi masani
  2. Vaʻai mataʻitusi
  3. Scabies ma le mausali o le paʻu o le paʻu,
  4. Lagonaina le fiainu tele
  5. O le naunau e alu i le faletaele
  6. Paʻu mamafa mamafa,
  7. Malu vaivai, aemaise i le po,
  8. Fevelaʻi po o le fiva foi
  9. Tumau pea o le ulu
  10. A fua le toto kullukose, o le masini e faʻaalia maualuga maualuga.

Manatua le auala e iloa ai ma le auala e togafitia ai lenei tulaga, ina ia le faʻaosofia ai le atiaʻeina o lenei maʻi. O faailoga o predabetes e le ese tele mai le faʻamaʻi moni, o lea e le tatau ai ona e popole vave pe afai e te mauaina oe i se tasi pe sili atu o nei faʻaʻailoga. Siaki lou soifua maloloina i le falemaʻi e tusi ai ni faʻamatalaga, ae aua le faʻagaloina le ala sao o le olaga ina ia puipuia ai faʻafitauli.

Manatua o tamaitai e i ai se tulaga lamatia faapitoa o le oʻo i lenei tulaga pe afai latou te mafatia i le faʻamaʻi o le ovary polycystic poʻo le maua o le maʻisuka faʻateʻa (o se maʻi i le taimi o le maitaga).

O suʻesuʻega ma togafitiga e fesoʻotai vavalalata, ae o le toatele e le iloa le mea e fai pe a fai ua maua oe i lenei mea. O le tali o se taumafa muamua. O le a le meaʻai? O le mea tonu lea e tatau ona faʻaaoga lelei, e tatau ona faʻaaogaina e tagata soifua maloloina.

Auala e 'ai

E mafai ona togafitia lenei tulaga ma le auala e togafitia ai? O mea taumafa mo vailaau muamua e aofia ai le mulimuli i le numera numera 8, lea e faaopoopo i le lisi mo le vaiaso, lea e tatau ona avea ma se fomaʻi.

  • Rye bakery oloa,
  • O oloa gaosi,
  • Lafasi laititi-gaʻo ma isi mea gaosi susu,
  • Fualaau faisua ma fualaau aina ua manatu e le faalumaina,
  • Buckwheat porridge
  • Barley porridge
  • Sou, ae a aunoa ma le falaoa o aano o manu,
  • Leanu manu
  • Laʻu iʻa e maualalo le gaʻo.
  • Meaʻai gaʻo ma iʻa,
  • Meaʻai aano o manu,
  • Meaʻai manogi
  • Meaʻai falai
  • Faʻamafa i oloa
  • Mea mai muffin.

O lenei taumafataga e le maua ai se meaai manino, ae e taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia tuʻuina atu fautuaga e uiga i le tausisia o meaʻai.

O le mea lea, o predabetes o se laina tuaoi ma e lelei tele pe afai ua iloa le maʻi i lenei taimi, talu mai lena taimi o le a tuai ona amata togafitiga. Mulimuli i se meaʻai talafeagai, mulimuli i fautuaga a le fomaʻi e aloese mai faʻalavelave ma ola i se olaga atoa.

O afea e talanoa ai e uiga i vailaau

Preditebetes o lona uiga o se tagata e lamatia mo le atinaʻeina o le maʻisuka e le o le insulin. O sea tagata ei ai le maualuga o le kulukose maualuga nai lo le masani. E le gata i lea, o sea tagata i le tino e le o iai se tali talafeagai o sel ma masini i le inisalini e natia e le pancreas. O le tele o tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 na muaʻi filifilia.

O lenei tulaga e le o lona uiga ua atiae e le tagata le maʻisuka. Faʻatasi ai ma meaʻai lelei, o le faʻaauau pea o le gaioiga faaletino o le a fesoasoani e aloese mai le atinaʻeina o se faʻamaʻi matautia Ae afai e te le faia se puipuiga, o lona uiga o se tulaga maualuga e mafai e se tagata ona atiina ae le maʻisuka ma isi faafitauli, aemaise lava, fatu fatu, toto toto, pathologies o le tino ma isi.

O mafuaʻaga o le prediabetes

E talitonuina o tagata o loʻo mamafa le mamafa o le tino, faʻapea foʻi ma le taʻitaʻia o se olaga ola pea, o loʻo i ai i totonu o le kulupu i le tele o aʻafiaga o le atiaeina o se tulaga e pei o le vaʻaia. Ae ui i lea, o le mafuaaga autu mo le atinaʻeina o le faamaʻi o le tino lea ile tali ile inisalini. O le tausisia o le maualuga o le kulukose i lenei tulaga e le o faʻatino lelei.

Carbohydrates i meaai e taumafa e se tagata e liua i le suka i totonu o le tino. Glucose e ulu atu i gaʻo ma sela ma e faʻaaoga iina e avea ma punavai autu o le malosi. Afai latou te le tali atu i le gaioiga o le insulin, o le a atili ai ona faigata mo i latou ona maua le malosi mai le kulukose. O lenei tulaga e taua o le faʻamalosia o le inisalini.

O le vaega aʻafia e aofia ai tagata e:

  • le eseesega i le taunuuga o le auiliiliga o le suka,
  • mamafa tele
  • silia le 45 tausaga
  • fafine o loʻo i ai se talaʻaga o le ovary polycystic poʻo le maʻisuka faʻamaʻi,
  • ma le maualuga o le cholesterol ma triglycerides.

Faailoga o vailaau

Preditebetes o loʻo i ai faʻamaoniga sili.

  1. Moega o le moe. O le faʻanoanoa e afua ona o se faaletonu i le gaosiga masani o le inisalini. Ona o lenei mea, o le puipuiga a le tino ua solia, ma ua matua afaina lava i faamaʻi.
  2. Faʻafitauli leaga. O faʻamaoniga e faʻaalia ai faʻafitauli vaʻaia ona o le faateleina o le toto. E sili atu le leaga i vaʻa laiti. Ona o le solia o le toto i le nerve opic, o se tagata ua foliga leaga.
  3. O le paʻu o le paʻu e mafua ona o le mafiafia o le toto: e le mafai ona pasi atu i ni faʻaoga laiti o laʻau paʻu. E tali mai o ia ma se tali.
  4. Manava. O maualuga o le kulukose e maualuga ai le manaʻo o le tino mo vai. Glucose e ave vai mai i totonu o masini, ma galue i luga o fatugaʻo, e taʻitaʻi atu ai i le tele o gasegase. E le gata i lea, o le tino e tatau ona "faʻaitiitia" le toto tele. O nei mea uma e faʻaleleia ai le fiainu. Ae ui i lea, o le inu tele ma le inu malosi e mafua ai le urination tutusa. E galo le manava pe a le pa'ū le maualuga o le suka i lalo ifo o le 6 millimita i le lita.
  5. Faʻaitiitia le mamafa. E mafua lenei mea ona o le le atoatoa o le inu o le kulukose e sosoʻo ma fusi o le tino. O le iʻuga, e le mafai ona latou gafatia le malosi e faʻatino ai masani. O nei mea uma o le a vaivai, gau le mamafa.
  6. Faiva. Latou te sau mai le le lava o meaʻai paleni.
  7. O le mafuiʻe e mafua ona o se faʻagasolo i luga o le kulukose.
  8. O le tiga i le ulu e mafai ona tupu ona o se taimi puupuu i le kulūkose. E le gata i lea, e maua e tagata gasegase le vaivai i totonu o vae ma tiga i totonu.

Ae ui i lea, e le o tagata uma e iai nei uiga. E tele lava ina tupu e le o iai ni faʻafitauli o le soifua maloloina o tagata ei ai togafitiga.

O le maʻisuka ua amata ona tautalagia, pe a lua itula pe a uma se taumafataga, e sili atu i le 11.1 ma le moli, ma e tusa lava po o le a le mea e 'ai, pe afai e maua lea mea e oʻo lava i le taimi muamua o le suʻega. O le mea lava lea e tupu pe a oʻo i luga o le manava o le manava o le kulukose e silia ma le 6.7 mmol i le lita. E tusa ai ma le faaletonu o le kulūkose latou te fai mai pe o lona aofaʻi mai le 5.5 i le 6.7 mmol, ma le lua itula i le maeʻa ai o le 75 g. o lenei vailaau e sili atu i le 7.8, ae itiiti ifo i le 11.1 mmol. O ia ituaiga o faʻalogona e mataʻutia ma manaʻomia ai le faʻasaʻoina o olaga.

O le a le mea e fai i fomaʻi

Afai ei ai mea faʻapitoa, faʻapea foʻi ma faʻamaoniga e faʻaalia ai vailaʻau, e tatau ona siaki lau fomaʻi. E tatau ona faia lenei mea i tagata e silia i le 45 tausaga. O le mea lautele, o tagata uma lava, e tusa lava po o le a le matua, e manaʻomia ona maua se suʻega lautele o le toto ma le urine ina ia latou iloa ai le faʻavaivaia o le kulukose e tusa lava pe i se taimi muamua.

E faia se suʻega toto i luga o se manava gaogao. Talosaga faʻatagaina mo le itiiti ifo i le valu itula aʻo leʻi faia le suʻega. E naʻo le vai e mafai ona inu i le taimi lenei.

E taua le faia o se suʻega o le faapaleni kullukose. E aofia ai i le mea moni o le tagata maʻi e faatagaina e ave le 75 kalama o le kulukose, ona latou faia lea o se suʻi - pe a uma le afa itula, itula ma, mulimuli ane, pe a uma le lua itula. O le numera maualuga atu nai lo le 7.8 mmol o le suka i le lita (po o le 140.4 mg i le 100 g) e taʻu mai ai le muaʻi maʻi.

O le suʻesuʻeina o vailaau faʻasolosolo e taua tele i le tausisia o le soifua maloloina o le tagata ma faʻaitiitia le faʻalavelave o faʻafitauli. Ole taimi masani e siakiina ai siama ma togafitiga mulimuli ane e mafai ai ona e toe faʻafoʻi maualuga le maualuga ole kulukose i le masani.

E taua le taofi o le suka toto i tulaga masani. O lenei mea o le a fesoasoani i le faatumauina o le soifua maloloina lelei ma puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

E aoga tele le ave o vitamini: o le a faafaigofieina le togafitiga o vailaau oona ma faateleina le puipuiga a le tino. O le tausisia o kulūkose o le a fesoasoani e siakiina pea lava pea i se glucometer. Faasaoina i afaina mo lenei masini e le aoga.

Vaega o togafitiga o vailaʻau

O le togafitiga o prediabet ia mafai ai ona faʻasalalau le faitauina o kulukose e pei ona taʻua i lalo:

  • le soloia o masani leaga,
  • togafitiga o le mamafa o le mamafa o le tino,
  • faamalositino masani
  • togafitiga o le maualuga,
  • faasaʻoina o le cholesterol i le toto.

O faamalositino e tatau ona sili ona lelei i le malosi. O le umi o le umi o taʻaloga taitasi e sili atu ma le afa itula. I le taimi lava e tasi, ia le itiiti ifo i le 20 minute i le aso e tatau ona tuʻuina atu i faʻamalosiga malolosi.

Faʻamalositino, e mafai ona e pulea lelei lou maualuga o le suka, faʻapea foʻi le faʻaitiitia o lau cholesterol. O galuega a le fale, faʻapea foʻi ma galuega e fesoʻotaʻi ma le gaoioiga, o le a fesoasoani ia te oe.

Preditebetes Food nutrition

Togafitiga mo se fomaʻi e pei o le vailaʻau muamua e le mafai ona aunoa ma se taumafataga. O meaʻai e taua tele i le faʻamautuina o le maualuga o le suka. E taua le manatua o meaʻai e tatau ona lelei. O masini gasegase faigofie, fried, salty, fatty, e tatau ona tuʻuese mai le taumafataga. O le aofaʻi o le kalori e tatau ona faʻaititia. Peitai, o lenei faʻaitiitiga e le tatau ona i ai i le faʻaleagaina o meaʻai aoga. E tatau foi ona faateleina le aofaʻi o le porotini.

Faatasi ai ma le maualuga o le suka, o le aanoina o aano o manu, iʻa, meaʻai susu, ma soya ipu e faatagaina. Ae peitai, e le mafai e se tagata ona faia e aunoa ma ni gaʻo. Talu ai e leʻo faʻaaogaina gaʻo meaʻai, o fualaʻau ma cereals e tatau ona i ai i le taumafataga. Manatua e leai ni pateta ma semolina. Kopisi aoga, letusi, asparagus, Ierusalema atisikoke, seleri.

E tatau ona sili atu le gaʻo o gaʻo. O lapisi e tatau ona uʻu, palu ma na o se tuusaunoaga - fuga.

E faasaina sisi ma pastry. Faatasi ai ma nei oloa o siamu, suamalie, keke, suamalie suamalie suamalie, pasta, semolina. O vine, vine, vine, fualaau suamalie uma e matua le aofia uma lava.

O mea e tatau ona e iloa e uiga i se taumafataga maualalo maualalo

O mea taumafa ole gaʻo gaʻo o le faavae o le puipuia o le maʻisuka ma faʻamaonia le toe foʻi mai o le toto suka i tulaga masani. E le gata i lea, o sea faʻataʻitaʻiga ua maeʻa i ni nai aso. Togafitiga ma se taumafa maualalo ile tino gaʻo. Ae ui i lea, ei ai fautuaga, ma e tatau ona mulimulitaʻia e tagata uma e faʻavaivaia le kulukosesesese (e pei o togafitiga).

  1. O oloa e mauagofie ai faʻataʻaloʻo gaʻo e matua vavae ese mai le taumafa. E aoga lenei mea i oloa uma e maua ai le malo. A uma mea uma, e vave ona liua i le kulūkose i le tino, ma i le taimi lava e tasi, o le oso i totonu o le toto e le maalofia.
  2. O le aofaʻi o meaʻai e tatau ona faʻaititia i le 20-30 kalama. O lenei aofaiga e vaevaeina i ni atumaga se tolu.
  3. E faasaina le soona fai. E tatau ona e 'ai naʻo pe a iai se lagona fiaaai.
  4. O le taumafataga e aofia ai le fafagaina o aano o manufasi, moa, fuamoa, iʻa, iʻa, fualaau 'aina, fuamoa, nati.
  5. Mea aoga aoga soka.
  6. Le tele o le tele o ava malosi e faatagaina.
  7. E taua le matauina o le ava malosi - a itiiti ifo i le lua lita o le vai i le aso.
  8. O iʻa sili ona aoga o le gataifale.

Ae o le a le mea e afaina:

O TATOU FESOASOANI RECOMMEND!

Mo togafitiga o sooga, ua faʻaaoga lelei e le au faitau DiabeNot. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

  • suka ma mea suamalie uma
  • o meaʻai uma e aofia ai fatu,
  • pateta
  • kusi falaoa
  • falaoa falaoa
  • muesli
  • araisa, sana,
  • fualaau uma, sua,
  • beets, kāloti, pauki, pepa, pi, pi,
  • susu
  • meli
  • "Meaʻai o le maʻisuka."

O ia ituaiga o meaai e fesoasoani e aveesea ai le mamafa ma maualalo ai le cholesterol toto. Ma afai e te alu aʻe mai luga o le laulau e fafagaina, e aunoa ma le matelaina (ae e aunoa ma le 'ai), e mafai ona e faʻatulagaina se taumafataga e aunoa ma se afaina i le tino. O gaoioiga faaletino e le tatau ona le amanaiaina - o le faavae lenei mo le puipuia o le maʻisuka.

O le mea lea, o le siaki o le maualuga o le kulukose o le toto i tulaga talafeagai o se mea moni lava. E mafai ona e lagona le sili ma le faʻavaivaia o tagata o loʻo iai. A uma lava, o le suka o le tino o se mea moni e fasioti tagata: e leʻi faʻamaloloina ma ua lamatia i ni faʻafitauli matuia.

Preditebetes e le o se faʻamaoniga - 3 laasaga i le toe faʻaleleia

Preditebetes o le laina laina laina i le va o le masaniga masani o le tino atoa ma le maʻisuka. Faʻatasi ai, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae i ni mea laiti.

O tagata e iai lenei faʻamaʻi e lamatia ai le maʻisuka ituaiga 2.

O lenei tulaga e mafai ona faʻatautaia. Ina ia faasaʻo le tulaga ma toe faʻafoʻi le soifua maloloina, o le a manaʻomia lou suia o lou olaga ma toe foʻi mai le toto suka i tulaga masani. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka.

Preditebetes e mafai ona tupu pe a oʻo ina faʻaitiitia le tele o siaki o le tino i le inisalini, ma o nisi taimi e mafua ai ona tulaʻi le kulukose o le toto.

O se tasi o faʻafitauli i maʻi o le maʻi o le maʻisuka. E tupu i le maualuga o le toto suka.

O mafuaʻaga e masani ai ona tuʻuina atu i lenei tusiga.

Afai e le amataina togafitiga i le taimi, e ono tulai mai ni faʻafitauli, o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona atiaʻe, ma o le a faʻalavelave le taʻaloga o le toto toto, afaina gata, faʻaaliga, ma isi totoga.

I tamaiti, o loʻo maua i predabetes le tele o taimi i tagata matutua. E mafai ona tupu pe a maeʻa faʻamaʻi pipisi poʻo le maeʻa foi o taotoga ogaoga.

O le a le mea e mafua ai le muaʻi maʻi?

O le mamafa o tagata o loʻo i ai se olaga nofofua e lamatia. E le gata i lea, o le atinaʻeina o prediabetes e tupu ia i latou o lo o vavalalata aiga latou te maua i le maʻisuka.

O fafine e maua i le maʻisuka faʻafesaʻi ao latou fanauina se pepe o le a sili atu ona maua i le maʻisuka nai lo tina soifua maloloina.

E masani lava, o le toʻatele o tagata latou te le matauina faailoga o tagata muamua, poʻo le le gauai atu ia i latou. O nisi o faailo o le faʻamaʻi e mafai ona faʻamoemoeina e suʻega suʻega.

Matou te fautuaina le siakiina o lou soifua maloloina pe afai:

  • O suʻega toto o lou suka e le masani.
  • Ua e mamafa tele.
  • Ua silia ma le 45 ou tausaga.
  • E iai lau maʻi faʻapitoa o le ovary.
  • Sa maua oe i le maʻisuka ile maʻisaga aʻo e maitaga.
  • E maualuga lou cholesterol ma triglycerides i lou toto.

O faailoga iloga o faʻamuamua:

  • Faʻalavelave moe. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le kulukose o le kulūkose, ua faʻaitiitia ai galuega faʻaleagaga o le tino, ua faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini. O lenei mea e mafua ai le le mautonu.
  • Vaavaaiga vaaia, vevela le paʻu. Ona o le maualuga o le suka, o le toto e matua tele ma e sili atu le leaga i vaʻa, tamai fesoʻotaiga o capillaries. E mafua ai le afaina, amata faafitauli tau vaʻai.
  • Tigā, masani ona faia. Ina ia faʻaitiitia le toto mafiafia, e manaʻomia e le tino se mea e sili atu le suavai, o lea e manaʻomia pea le inu. O le inuina o le tele o vai, o le a amata ona pagatia se tagata mai le masani ai. Ua faʻamavae le faailoga pe a maeʻa le maualuga o le kulukose i le toto e le faʻaitiitia i le 5.6-6 mol.
  • Paʻu mamafa mamafa. O inisalini e maua mai i lalo, o le suka mai le toto e le o gaioiga atoatoa e le tino, o le mafuaaga lea e le lava ai meaai ma le malosi mo le ola masani. O le iʻuga o lenei mea, o loʻo i ai se faʻaogaina o le tino, faʻaitiitia le mamafa o le tino.
  • Po o le po, fiva. Le lelei o meaai paleni ma le leai o le malosi e afaina ai le tulaga o musele, vave le amata. O le faateleina o le suka e mafua ai le fiva.
  • Migraines, ulu o le ulu ma malumalu. E oo lava i mea laiti na faaleagaina i le sami e mafai ona faaosofia ai le tiga ma le vaivai i le ulu ma vae.
  • Glucose maualuga, lea e matauina i le 2 itula pe a uma le taumafataga, e faʻaalia ai le maʻisuka amata.

Togafitiga ma togafitiga

O le faʻamoemoeina o le i ai o vailaau muamua o le a fesoasoani i se suʻega toto mo le maualuga o le suka, lea e faia i le taeao i luga o se manava gaogao. I nisi tulaga, o le suʻega o le glucose toleniga e faʻataʻitaʻiina.

Afai, e tusa ai ma iuga o suʻesuʻega, o le maualuga o le kulukose e sili atu i le 110 mg / dl pe sili atu i le 6.1 mmol i le lita, o loʻo taʻu mai ai le i ai o se faʻamaʻi.

A faia se suʻesuʻega, e manaʻomia le vave amata togafitiga, i luga o le taunuuga lea e faalagolago i ai le soifua maloloina o le tagata maʻi.

E tatau ona e iloiloina au mea taumafa, faʻamalo ese masaniga leaga ma ulufale ai i aso taʻitasi i lau taimi (amata mai le 10-15 minute i le aso). E fautuaina e pulea le toto ma le cholesterol.

O nisi taimi, i le faaopoopo atu i nei fua, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina le faʻaaogaina o vailaau faʻapitoa, e pei o le metformin.

O se suesuega na faia e saienitisi Amerika na faaalia ai o suiga o olaga ma amioga maloloina lelei e faaitiitia ai le lamatia o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga