Glucosuria i le maʻisuka

I lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai:

Glucosuria o le siakiina o le kulukose i se suʻega o le urine. E masani ona taliaina e le masani le glucose masani i totonu o le uila. E le saʻo lenei mea. O nai kulūkose itiiti e ulufale atu i le urine, ae masani lava ona maua auala masani o faʻataʻitaʻiga e le mafai ai ona iloa.

I se fatuga maloloina, e maua ai le maualuga o le suka i le toto, o le kulūkose e faʻamamaina ona toe faʻafoʻi atu lea i totonu o le lapisi. Mo le faʻamamaina, o loʻo manaomia ai molekone faʻapitoa faapitoa, o le numera e faʻamapulaʻaina.

O le faitoʻo pito i lalo e faʻaitiitia i taimi o gasegase i tamaiti ma fafine maʻitaga.

Mafuaʻaga o Glycosuria

O le foliga mai o le kulukose i le urine e mafai ona mafua mai i mafuaaga o le physiological, e pei o tagata soifua maloloina, ma le faʻaleagaina, ona o se faʻamaʻi.

Faʻafitauli faʻale-tino o le glucosuria:

  • maʻitaga
  • 'ai le tele o meaʻai suamalie,
  • ogaoga faigata.

Mafuaʻaga o glucosuria faʻaleaga:

  • maʻisuka malosi
  • faʻamaʻi pipisi, faʻatasi ma le fiva ma le inupia,
  • afaina fatuga (glomerulonephritis, pyelonephritis),
  • maʻisuka toe
  • faʻamaʻi o le endocrine (thyrotoxicosis, Itsenko-Cushing maʻi, pheochromocytoma),
  • mu, manuʻa tetele,
  • ave ni fualaau faapitoa.

Glucosuria ao maitaga

I le taimi o le maitaga, o le tino o se fafine e galue ma le faʻalavelave mamafa. Ua i ai muamua i le tolu masina, ua amata ona faateleina le tafe toto, e oo atu i le pito i luga i le faaiuga o le lona lua masina. Ua faateleina le faamamaina o le urine, lea e mafua ai ona faaitiitia i totonu o le tapuni pito i luga mo le kulukose.

Pe a aliali mai le kulukose i le faanatinati o se fafine maʻitaga, e manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo, talu ai o lenei tulaga e mafai ona faʻaleagaina, mafua mai i le maʻitaga lava, poʻo le maʻi, ma le atinaʻe o maʻi suka ma fatu fatu fatu. E le gata i lea, o le kulukose i le urine e avea o se meaʻai mo siama, lea e ono mafua ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le urinary tract.

E le gata i lea, o le suʻega toto mo le suka e faia, ma, pe a manaʻomia, o le suʻega o le toleniga o le kulukose. Afai e masalomia togafitiga o fatugao, o le suʻega o le urine e tusa ai ma le Nechiporenko ma le suʻega ultrasound o gaʻo.

Glucosuria mo le atuatuvale ma le taumafa

I se tulaga ogaoga ogaoga, o le tino ua amata ona faʻaosoina ana malosiaga, lafoina ai le tele o hormones ma mea faʻalaiolosi i totonu o le toto. O latou (aemaise o le adrenaline ma le cortisol) e saofaga i le tupu malosi i le kulukose toto, lea e mulimuli ane taʻitaʻi atu ai i glucosuria.

O le taumafaina o le tele o meaʻai gaʻo e mafai ona faʻaaogaina e faʻapupulaina ai le suka toto, e sili atu i le tapuni faʻailoga ma mafua ai le foliga mai o le kulukose i le urine.

O le maʻi suka

O foliga vaaia o le kulukose i totonu o le uila e tatau ona muamua fautuaina mai le manatu o le maʻisuka, o le mafuaaga masani lea. Glucosuria i le maʻisuka e masani lava ona o faatasi ma isi faailoga o le maʻisuka: fia inu, pala, ma le gaʻo.

O le pito i luga mo le kulukose e le tutusa mo tagata uma o le maʻisuka. E faaitiitia i latou e maua le inisalini, faapea foi i latou e mafatia i le nephropathy o le maʻisuka. E tāua i le tuai ona amata mai le nephropathy, o le kulukose e le toe faʻateleina i le urine, lea e faʻaalia ai suiga i fatugaʻo ma le atinaʻeina o le le atoatoa.

E le o tagata gasegase uma e maua i le maʻisuka ei ai glucosuria. Faʻatasi ma le taui lelei o le faʻamaʻi ma suga latalata i mea masani, e le tupu le suʻega o le glucose.

Maʻi faʻamaʻi pipisi

Faatasi ai ma se umi umi o faʻamaʻi, faatasi ai ma le fiva ma le inupia, ua tupu aʻe ai glucosuria. E mafua mai i le tele o itu i le taimi e tasi.

Faatasi ai ma fiva, o se fuainumera tele o vailaʻau o meaola e pei o le cytokines e maua i totonu o le tino e mafua ai vasospasm. O le iʻuga, o le toto maualuga o le maualuga, o lona uiga o le faateleina o le toto i totonu o fatugaʻo ma faʻanatinati filtration.

O se taunuuga o le atuatuvale e mafua mai i le vevela o le vevela o le tino, e tupu ai se oso o le adrenaline, lea e tau atu i le malepe o le glycogen i le ate. Glycogen o le tino autu o le kulukose i le tino, pe a malepe, o le maualuga o le toto toto e faateleina.

Toto fatu

A aʻafia ai le mafaufauga o fatugaʻo, latou te amata ona pasi i lalo ole kulūkose i totonu o le uila. E faʻaaoga lenei mea i faʻamaʻi e pei o le chronic colonnephrine, nephrital nephritis, gasegase lapoa, faʻatoʻa fatuga i isi faʻamaʻi (rheumatologic, cardiological, endocrine, ma isi).

O faʻamaʻi fatu faʻatasi ma isi suiga i le auiliiliga lautele o le urine (faʻalauteleina o leʻolaʻo paʻepaʻe toto, totoga mumu mumu, foliga vaaia o le popo, meainu), o lea la, o le suʻesuʻega i ia tulaga e le mafua ai ni faigata.

Renal maʻisuka

O le maʻisuka o le Renal, poʻo le glucosuria, o se faʻamaʻi lea e faʻamalolo ai le glucose o le urine i lona tulaga masani i le toto. E fesoʻotaʻi ma le le lava o le lagona o le au tupales i aldosterone, o le hormonone. E faatonutonuina e Aldosterone le fesuiaiga o le potassium ma le sodium, ma maua ai le faamautuina o le masima masima.

O le tele o taimi, e iloa ai le glucosuria i tamaiti ma e fesoʻotaʻi ma se faaletonu o le gaʻo. O lenei ituaiga o maʻisuka e faigata ona togafitia. E manaʻomia e le tamaititi ona mulimulitaʻi i se meaai faʻapitoa ma se faʻasaina o faʻataʻavaʻavaʻa faigofie ma le faʻateleina o le faʻaogaina o mea faigata.

O nisi o ituaiga o le maʻisuka e fesootaʻi ma faʻamaʻi pipisi e mafua ai le gaioiga o le faʻatinoina o enzymes e aafia i le gaosiga o le kulukose. O isi e mafua ona o le aafia i mea oona.

Renal maʻisuka

Glucosuria i faʻamaʻi pipisi

Faʻatasi ma le tele o faʻamaʻi pipisi, faatasi ai ma le faia o hormones sili atu, o le maualuga o le kulukose i le toto e tulaʻi mai (thyrotoxicosis, Itsenko-Cushing disease, pheochromocytoma, ma isi). E mafua mai lenei mea i le gaosia o hormones e siitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma faaitiitia ai foi le lagona o le tino i le toto.

E masani lava i le talaaga o nei faʻamaʻi ma le umi o le leai o se taui, o loʻo maua ai le maʻisuka.

Faʻamatalaga o le glucosuria

O se faʻataʻitaʻiga se tasi e le maua ai ni faamatalaga maʻoti e faia ai se faʻamaoniga. E mafai ona atagia ai le solia o le taumafataga i le aso na muamua atu, poʻo le sauniuni le talafeagai mo le faʻatagaina. Ina ia sili atu ona saʻo le fuaina o le pa'ū o le suka i le urine, e tatau ona faia se faʻataʻitaʻiga mo glucosuria i aso taitasi.

E faigofie lava le auiliiliga. I le gasologa o le aso, e aoina uma urine i le 2-3 lita le gafatia. Ma o le taeao e fefiloi ai, o le 100-200 ml ua lafoina i totonu o se ipu malamalama, ma ua aumaia i le fale suesue. I le itu, e le tatau ona galo ia te oe le faailoa mai o le aso o le urine, lou maualuga ma le mamafa.

I le aso e le mafai ai ona e inu suamalie le tele o lau sima, e te maua le faʻafitauli o le tino ma le mafaufau, ina ia le afaina ai le taunuuga o le auiliiliga.

E masani lava, o le kulukose e le maua i urini masani. Pe a aliali mai, o le isi suʻesuʻega e faia ina ia faʻamautinoa le mafuaaga.

Ituaiga o Glucosuria

O le tele o le suka i totonu o le mimilo e mafua mai mo mafuaaga eseese, ma o loʻo mulimuli mai ai ua vaevaeina le faʻamaʻi i lalo ifo. E 5 ituaiga o Glucosuria, o ia mea uma e mafua mai i mea faapitoa taʻitasi.

Renal glucosuria (tuatusi - toe fanau mai). O lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i le le mafai ona faʻaogaina le tele o laina eletise e toe faʻaaogaina (toe faʻaaogaina) glucose.

O fomu o loʻo i lalo:

  • O le pepa muamua (mai le fanau mai) e aliali mai ona o ni faaletonu i le faiga masani o le tele o laina.
  • O le isi faʻasologa e maua i fesuiaiga fesuiaiga i fatugaʻo, gasegase matuia ma isi ituaiga maʻi o gaʻo.

O se ituaiga o meaʻai paleni e tupu pe a faʻaleagaina e se tagata meaʻai maualuga-carb.

O le foliga o le hormonal e tupu i mataupu o le faateleina o le gaioiga o le galuega o le thyroid gland, faatasi ai ma adenomas, faapea foi ma le maoaʻe o fualaau faasaina ma mea masini uamea.

O le isi ituaiga faʻamaʻi o vailaau. E amata ona atiina ae pe a faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi e mafua ai le faʻamaʻi, togafitiga o le psycholeptic, faʻamaʻi. E le gata i lea, o lenei ituaiga o siama e atiina ae ona o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le hyperglycemic, aʻafiaga o le nephrotoxic.

O le tino o le maʻi o loʻo maua i tagata e maua i le maʻisuka, ituaiga eseese o pancreatitis, faʻapea foʻi ma gasegase o loʻo faia suiga, o le maliu o le tino o mea faʻapitoa i luga o tua atu o mea faʻapitoa ma mea ofoofogia.

Mafuaaga o le faamai

O loʻo i ai vaega nei o mafuaʻaga o lenei maʻi: oi latou na foliga mai ona o suiga pancreatic ma mea e leai se fesoʻotaʻiga ma ona gaioiga.

Faʻavae e mafua ai glucosuria:

  • Le lava le inisalini e gaosia e le pancreas
  • O le fatu po o le ate
  • Faʻataunuʻu o le hormone maʻi
  • Faʻaaoga lelei o meaʻai gaʻo-mauoa tele i ni aofaiga tetele

O le mea sili ona taatele o le glycosuria o le maʻisuka, e maua i le iloa o le glucose i le urine poʻo i le tulaga o ni faʻasalalauga faapitoa (e tupu tele lava).

O le auiliiliga o le glucosuria i le goacose e lelei pe a iloa le kulukose i le sili atu i le tolu inumaga o le urine i aso taitasi ao faagasolo le suʻesuʻega. O se tulaga e le manaʻomia ai le faʻamautuina o le aofaʻiga o kulukose i totonu o le toto.

E i ai tulaga pe a maua le suka i le urine i se maitaga maʻitaga. O lenei tulaga e mafai ona fesootaʻi ma faʻamaʻi fatugao, ma i le isi itu e maua ai le maʻisuka faʻamaʻi i fafine maʻitaga (o se tasi o ituaiga o maʻisuka o loʻo tulaʻi mai pe ua faʻamuamua ile taimi o le maitaga). I lenei tulaga, e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi ma e manaʻomia se suʻesuʻega faafomaʻi.

O le mafuaaga saʻo o le glucosuria i se maitaga maʻitaga e mafai ona fuafua e faʻaaogā faʻamaʻi pipisi i se fomaʻi.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

O se tagata gasegase i glucosuria o loʻo i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi agavaa seia oʻo ina faʻaumatia atoa le tulaga o le maʻi. Afai o le glucosuria o aʻa o le mai o le maʻisuka, o lona uiga o le togafitiga o le a fuafua i le faʻamautuina o le taua o le kulukose i totonu o le toto.

O se tagata e maua i lenei faʻamaʻi i le taimi o togafitiga e le tatau ona faasaina lona tino e faʻaaoga ai le vai. O le i ai pea o le fiainu i le maʻi o se faailo lea e faʻaalia ai o le tino ua faʻamalūina (talu ai faʻatasi ai ma le kulūkose, o le vai foi e tuua ai le tino). E le gata i lea, o le togafitiga o le inisalini e faʻataʻitaʻiina i le maʻi e le fomaʻi e ala i le faʻasilasilaga o sauniuniga ile inisalini i le tino o le tagata maʻi.

O le Polyuria e fesoasoani i le leiloa o le masima salts e le tino. O le faʻamaeʻaina o le tino o lenei microelement o le a fesoasoani i le 'aina o fualaau mamago, le maualuga o le meli, fualaʻau.

I le taimi o le maitaga, ua faatonuina tamaitai i le taumafa lelei ma le talafeagai o le maualuga o meaʻai gaʻo, meaai paleni i vaega laiti lima i le ono taimi i le aso, gymnastics. O fualaau, pe a tatau ai, ua faatonuina e se fomaʻi.

Fuafuaga o le Tausiga o le Maʻisuka Faʻasalaga

O le fuafuaina o le suka i le urine i totonu o fale suʻesuʻe ma fale e faʻaaoga e faʻaaoga ai faʻamaufaʻailoga e faʻaaogaina ai se vaega faʻapitoa. O togafitiga togafitiga na faia e puipuia ai mai faafitauli matuia ma faʻalavelave faʻapitoa e tuʻuina atu ai faʻamatalaga patino pe faʻapitoa (faʻamatalaga lautele) faʻamatalaga e uiga i le setete o le tino.

O ia gaioiga o se laasaga e pulea ai le maʻisuka. E faigofie pe a faʻaaogaina se tulafono faʻapipiʻi i le faʻamaufaʻailogaina mo le fua faʻatatau tutusa o tino o le ketone. O lo latou mafutaga faʻatasi foi e mafai ona faʻatuina e faʻaaogaina ai fualaʻau o gaioiga e tutusa - "Mea e maua mai ai meaola o meaola." O le tagata gasegase, e pei o le tulafono, o loʻo mole le mamafa, o le acetone e manogi mai lona gutu.

Afai o le fua o le kulukose e faia i le taimi e tasi e pei o le toto sugar measure, ona maua lea o taunuuga faʻatusatusa. Urine mo suʻega faʻapitoa e mafai ona faʻaleleia i totonu o le 12 itula poʻo aso atoa. O suega tutusa e maua ai se taunuuga taua.

O maʻi suka e tatau ona iloa e uiga i metotia masani ma masini e faʻaaogaina ai le maʻi. Fomaʻi fomaʻi ma tagata gasegase e faʻaaogaina ina ia maua ai faʻamatalaga faʻatatau e uiga i mea faifai pea i le tino, e uiga i le gasegase o le faʻamaʻi ma lona laasaga.

Ituaiga o le glucosuria measurement, o latou lelei ma mea le lelei

O se maʻi maʻi suka e masani ona i ai se galala e le faʻafefeteina. O loʻo i ai, e tusa ai, o se faʻaopoopoga i le aso o le urine (polyuria). E tusa ma le 70% o tagata gasegase maua i le maʻisuka ua i ai se "tapuni tele." E le maua le suka i le urine e ala i suʻega suʻega falesuesue ma glycemia i lalo o le 10.0 mmol / L.

  • 0.5% glycosuria pe a maualuga atu le suka i le maualuga o le 11.0 mmol / L,
  • 1.0% - 12.0 mmol / L,
  • 2.0% - 13.0 mmol / L.

Iloiloina o le mimi, lea na faia i le aso, e mafai ai ona maua le tau o le suka toto. Afai e toesea i aso taʻitasi (leai se siaki), ona maua loa lea o le maʻi suka. Ma i le 24 itula, o le "nofoa pito i tua" e le sili atu lava. O se vaega e fa vaevaega e aoina i taimi faatulagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻataʻitaʻiga muamua e ave mai le 8 itula i le 14 itula, le lua - mai le 14 itula i le 20 itula, le tolu - mai le 20 itula i le 2 itula, lona fa - mai le 2 itula i le 8 itula.

I se iloiloga se tasi, iloa le taua ma le faʻaaogaina o suʻega e iloa ai le suka i le urine, e mafai e le tagata maʻi ona maua faʻamatalaga e uiga i le maualuga o le glycemia.

O se auala e itiiti ifo le saʻo ma le faʻaalia o loʻo i ai le tele o tulaga lelei:

  • e te le manaʻomia le togiina o lou tamatamailima, o nisi taimi e tupu ai le tiga ma maua se mataʻu toto,
  • mo se maʻi faʻavaivaia pe faʻalogoina e sili atu ona faigofie le tuʻuina ifo o le faailo i totonu o ipu ma le urine nai lo le ave o se fua ole glucometer,
  • o suʻega o suʻesuʻega mo le filifilia o le suka i urini e sili atu le taugofie nai lo se masini.

O nisi tagata maʻisuka faufautua e tipiina faailoga i totonu o lipine vaapiapi ma maua ai nisi mea suʻesuʻe. O suʻega mo le fuafuaina o le suka i totonu o le urine e faʻapitoa i le natura. E faia i taimi uma, ao tulituliloaina se sini mautu: e sili atu le totogi mo le maʻisuka.

Goucosometry e fautuaina 4 taimi i le aso ma faalua i le vaiaso. Afai o le maualuga o le suka e sili atu i le 2%, ona mafai lea ona e faʻamalamalama le tau e faʻaaoga ai le mita. O le auala o le fuafuaina i aso taitasi o le suka i totonu o le urine e i ai se taui taua: e le lava le gafatia e filifili se fualaau o le inisalini, o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina se meaʻai eseese.

I le leai o glycosuria ma faailoga o le hypoglycemia (i le maualalo o tulaga), e le mafai ona filifili e aunoa ma se masini pe o le a le maualuga o le suka o se tagata maʻi: i le va o le 4.0 i le 10 mmol / L. O le tagata gasegase e mafai ona iai ni faʻamatalaga o se paʻu mataʻutia i le tala faʻapitoa ona o le le saʻo o le inisalini, faʻailoga o meaai, faaumiumi poʻo le malosi malosi o le tino.

I nisi o maʻisuka, e masani lava i se talafaasolopito umi o le faamai, o foliga vaaia o faailo o ni faafitauli ogaoga e tupu ile 5.0-6.0 mmol / L. O le vevela o vae, o le le malamalama, o le afu malulu ma vaivaiga ua faʻaaogaina i le faʻavaveina o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo (honey, jam, muffin). A maeʻa le osofaia o le hypoglycemia ma lona faʻamaʻalogaina, e manaʻomia e le tagata maʻi le mataʻituina faapitoa.

Atinaʻeina ole glucosuria e leʻi manaʻoina

O leona o tamai vaa e mafai ona taʻitaʻia ai taunuuga. O faʻafitauli faigata tau fatuga poʻo le nephropathy o le maʻisuka e mafai ma ituaiga uma faʻamaʻi. Fuainumera fualaau faafomai e faapea o le 1/3 o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, faatasi ai ma le luasefulu tausaga o le poto masani, e mafatia i le le atoatoa.

Faailoga o le nephropathy o le maʻisuka:

  • vaivaiga, vaivai, le lava le moe, faalavelave,
  • manua, leai o le fiaai, vili,
  • tuʻimomomoina i totonu o le tino pala.

O le tino autu o le polokalama urinary o le faamama o le tino o le tagata. O fatuga o loʻo faasalalauina faʻamaʻi mea leaga e faʻapipiʻi i totonu ole tino o le tino ma faʻamalosi ai i latou i le urine. I le maualuga o le toto, o le glucose maualuga foi e aveesea mai le tino. E tupu se togafitiga masani. O le mea lea e maua mai ai le suka mai le urine. Ae o galuega fai fatuga e le faatapulaaina. Ole maualuga o mea o loʻo i ai i maualuga maualuga e le mafai ona vave aluese le tino.

O fatugaʻo e aofia ai meaʻai na tuia e le tele o capillaries. O le suka maualuga e faʻaumatia ai toto laiti toto. Faʻasolosolo taimi umi ma le masani ai le hyperglycemia, o fatugaʻo e le mafai ona feagai ma le galuega faamama. E i ai le tuai ona faʻalavelave - microangiopathy. O lona faʻailoga muamua: o foliga mai i le urine o le polotini (albumin). O nisi taimi o le faʻaleagaina o le maʻisuka e faigata tele ona o le mumū o fatugaʻo, faʻamaʻi pipisi urinary.

I se tulaga faigata, o le inisua e tupu. O loʻo i ai se mea oona o le siosiomaga i totonu o le tino ma le tele o mea leaga. I lenei tulaga, o le maʻi o loʻo tumau pea i luga o se "fatu fatu". E faʻaaogaina se masini eletise lavelave e faʻamama ai le paʻu o totonu o le tino mai oloa faʻatupulaia faʻasolosolo (dialysis). O le faʻatinoga e faia ile 1-2 aso.

O le taufaasese o le tuai o faʻalavelave e mafua mai i le mea moni o loʻo tupu malie ma e le o faʻatasi ma lagona faʻapitoa. O le gaioiga o galuega a tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina i le tausaga (suega o le urine mo le albumin, suega o Reberg, suesuega o le toto mo le vailaʻau oona, le creatinine serum).

O le faaletonu o le Renal ua togafitia i togafitiga, inhibitors, fualaau e faatonutonuina ai le toto. O le puipuiga autu o le nephropathy o se taui lelei mo le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga