Suʻu toto maualalo: togafitiga ma faʻaʻailoga i fafine

Matou te fautua atu e te faitau i le tusiga e uiga i le autu: "faailoga o le maualalo o le toto suka" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O fomaʻi e masani lava o le maualalo o le toto suka i le hypoglycemia, o se mea faʻaleagaina ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto o le kulukose i lalo ifo o tulaga taliaina lautele. O lenei tulaga e afua mai i le tele o itu, e mafua ai le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic ma tulaga eseese / faafitauli le lelei.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasalaga faʻaleagaina, ma i nisi tulaga e mafua ai le coma (o se tulaga lamatia i le va o le ola ma le oti, e mafua mai i le leiloa o le mafaufau, o le faʻavaivaia tele poʻo le leai o se faʻafoʻi atu i lagona ita). E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa. O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia e aofia ai:

  1. Faʻalavelave faʻapitoa - ootia, afaina tele, palloruli o le paʻu, mataʻutia, lagona o le muscle, faʻalavelave ma le popole, atuatuvale ma le osofaʻiga, tachycardia ma le maualuga o le toto.
  2. Faʻamatalaga le mautonu - vaivaiga lautele o le tino, taoto ma le vomiting, lagona le mautonu o le fiaai.
  3. Faʻaaliga Neuroglycopenic - faʻavavevave ma le tiga o le ulu tigaina o le agavaʻa faʻaleagaina, faʻalavelave faʻapitoa ma le manava, faʻaleaogaina ma le faʻanoanoa, le iloa lelei o le amnesia, faʻaleleia o le neurological symptoms, faʻamatalaga o faʻamatalaga muamua, o nisi taimi e le talafeagai ai amio. O le mea e masani ai, paresthesia ma diplopia e matauina.

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino. E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka. Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o matua matauina, ma o le solia o le rhythms o le tetadian e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le kulukose nai lo le mea e tatau ai.

O le toʻatele o tagata e inu i le ava e oʻo foʻi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o aʻafiaga o le ethanol, faʻateleina le faʻaitiitia o faleoloa glucogen ma, e tusa ai ma lea, le faʻasaina o lona genesis e aʻafia ai. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka o le toto i le aso atoa, talu ai ona o le hypoglycemia e le o se mea e sili atu ona lamatia nai lo le hyperglycemia: e mafua ai foi le afa, e ui lava e itiiti le lamatiaga mo le tino.

I tamaiti, o le hypoglycemia e afua ona o le maualalo o calorie nutrition ma le tele o va i le va o taumafataga i luga o le gaosiga maualuga ma le malosi o le mafaufau. O le faʻatulagaga o le aso ma le le lava o le moe o loʻo saofagā foi.

E sili atu i le tele o taimi o tamaiti o loʻo i ai se faʻaoga faʻapitoa o le hypoglycemia faʻatasi, lea e iloa ma faʻaalia i se tamaititi ei lalo o le lua tausaga. O le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le maualuga o le lagona o le tino i le lecine i le leai se totogi. E avea o se faʻalavelave mo le faʻalauteleina o le faʻasiga o le insulin masani ma poloka poloka gluconeogenesis i le ate.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o se faailoga e iloa i pepe ua leva ma le maalili, mafatiaga o le manava ma le asphyxia i le taimi o le fanau mai. E faʻaalia lava ia i itula muamua o le olaga. O se isi faʻafitauli lamatia o se tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le suka. I lenei tulaga, o togafitiga faanatinati vave ma le faʻaofiina o le kulukose, glucagon ma le hydrocortisone i totonu o le tino e tatau.

O aʻafiaga ono maua mai o le toto maualalo maualalo

I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela. E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina ai o le tino, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

Togafitiga e faavae ile togafitiga ole togafitiga ole maʻi ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi ole hypoglycemia.

  1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.
  2. O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  3. Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.
  4. I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  5. Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.

Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

  1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
  2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute. Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
  3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
  4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

O le lisi o auala puipuia mo le taofia o se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto e aofia ai se taumafataga ma meaʻai faʻasolosolo ma aso masani, ma le faʻasaʻoina o togafitiga o le maʻisuka. I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e ave le televavitamins faigata ma le maliliega o le masini i totonu, le teena o le ava malosi ma le ulaula tapaa, galue malosi faaletino, faapea foi le masani i tagata uma o le aiga ma se faafitauli talafeagai ma faatonuina i latou i tulaga talafeagai i le tulaga o se faafuasei o se faailoga o se faailoga.

I le maualalo o le toto toto, o le endocrinologist o loo faatonuina ai se taumafa a le tagata lava ia mo oe, i le amanaia o le ogaoga o le faafitauli, le i ai o le maʻisuka o se ituaiga faapitoa, faapea foi ma le tulaga o le tino.

  1. Faʻateleina lau faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e ala i le 'aina o fualaʻau, paluga o le saito, ma falaoa atoa o le falaoa.
  2. Faʻateʻaina atoa le ava malosi, semolina, pasta mai ituaiga o le susu, paluga, gaʻo gaʻo ma malosi, ituaiga uma o meaʻai ma gaʻo meaʻai, mea manogi, mea manogi ulaula, pepa ma le sinapi.
  3. Taumafa suamalie, kuki, le meli ma le sua tele.
  4. Taumafa vaega, i ni vaega laiti, aua neʻi galo le 'ai o meaʻai fuatini ma sina gaʻo.
  5. Taulai atu i mea taumafa e maualuga i le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaitiitia o le suka mai i mea gaʻo. O filifiliga aupito sili ona lelei o le sana, peʻa, leketi pateta.
  6. Ia mautinoa e aofia ai i fualaau o fualaau 'aina, e faʻamafana ma faʻamago, pe i totonu o lau lava suavai, e aofia ai le maualuga o le suka.
  7. Filifili sela punaoa o le protein - iʻa, pi, moa po o le lapiti.
  8. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o kalaine i le tele e mafai ai, lea i le tele o mea e faʻaleagaina ai le faagasologa o le atinaʻe o le hypoglycemia.
  9. Sui mea inu faʻamaʻavale ma minerale e aunoa ma le gas.
  10. E mafai ona e maua le polotini e te manaʻomia mo le tino mai isi oloa - fatu, meaʻai susu susu.
  1. O le ai ai ni a matou fuamoa e lua ua kuka ma tea ua le tofoina faatasi ma sina fasi falaoa atoa.
  2. E i ai se meaʻai ma se ipu susu poo se tasi o fualaau e le o faʻasalaina o le tele ole laʻau.
  3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le susu i luga o le paluga o aano o manu ma salati fualaʻau. Faʻaopoopoga - o se vaega o iʻa feʻaveaʻi ma lauti.
  4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fualaau aina suamalie. O le isi mea e fai o le 50 kalama o pala.
  5. O le taumafataga o le Dinner na moa le moa po o le lapiti o le lapisi faatasi ai ma se apa meaʻai fualaau. I le avea ai ma sui o le lauti ma le kofe, e mafai ona e faʻaaogaina le chicory.
  6. Lua itula ao lei moe - o se ipu malamalama o le 1 pasene lefir.

Mataʻitu lau mea taumafa, 'ai le mea saʻo, mataʻituina le masani i aso taʻitasi ma i le tele o tulaga e mafai ona e faʻaumatia le hypoglycemia e aunoa ma fualaau faʻasaina!

Muamua faailoga ma togafitiga mo le hypoglycemia

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le suka i le tele o metotia:

  1. Faʻafofoga tautala o le free-form dextrose monosaccharide.
  2. Glucose oona.
  3. Fesoʻotaʻiga faʻapitoa o le glucagon.
  4. Faʻaaloalo i se taumafataga e maua ai mea taumafa vaevaeina, aofia ai i le taumafataga o mea taumafa e maua i le fiber ma e le aofia ai i vaega o mea taumafa e aofia ai leucine, faʻapea foʻi ma meaʻai gaʻo.
  5. Ole faʻaaogaina o mea taumafa e maualalo i se mea faigofie ma le "faʻagesegese" o vailaʻau faʻamalosi - o le mea muamua e vave faia, aʻo faʻamautuina e le mulimuli le iuga (keke mamago, falaoa).
  6. Faʻaitiitia le faʻamalositino, faʻatulagaina masani masani ma aso taʻitasi.

O le a le lamatiaga o le maualalo o le toto i le taimi o maitaga?

O le hypoglycemia e afaina ai le fetus, e faaitiitia ai le aofai o le kulukose e ulu atu i le pepe e leʻi fanau mai i le placenta, lea e aʻafia ai lona atinaʻe. E le gata i lea, o le le lava o le toto suka e mafai ona mafua ai le fanau mai vave ma faateleina ai le ono tulai mai o se faʻanoanoa.

Ia mautinoa e pulea le maualuga o le kulukose i le taimi o le maitaga, aemaise lava pe afai o loʻo e maʻi i le maʻisuka poʻo le uiga masani o le faafitauli e faʻaalia - o le moe, o le soona inu, o le gatete i pito, o le lagona faifaipea o le fiaai, ma isi.

O le filifiliga "faʻafuaseʻi" mo le vave faʻaitiitia o le hypoglycemia i se mea laititi po o le tikeri, o le tasi lea o taimi e faʻaaogaina ai gaʻo meaʻai ("fast") (suamalie, suamalie ma suka.). Ae ui i lea, i soʻo se tulaga, logo lau fomaʻi e uiga i le faafitauli, a maeʻa o le a ia faatonuina oe i le suʻega toto ma faʻamaonia le togafiti talafeagai.

O le a se mea e mafua ai le maualalo o le toto o le toto i se pepe fou?

O le tele o taimi, o le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai i itula muamua o lona soifua ona mafua mai lea i le tele o itu le lelei - o le asphyxia i le taimi o le fanau mai, loloto poʻo le faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave faʻafuaseʻi. O nisi faʻafitauli lamatia e sau mai se tina e maua i le maʻisuka ma faʻaauau ona faʻaaogaina fualaau suka.

O lenei faafitauli e manaʻomia ona fofo vave: o le tele o taimi e faʻanofoina le pepe fou i le potu maʻi tigaina, o le kulukose e tui i totonu o le tino (i totonu o le tino). I le maualalo o le tulaga lelei, o le pulega o le glucagon ma le hydrocortisone e faʻataʻitaʻiina seia oʻo ina faʻamautuina le maualuga o le toto toto.

O a faailoga autu o le maualalo o le toto suka?

I le hypoglycemia, o le maʻi e tele ona aʻafiaga leaga. Le sili ona taʻutaʻua oi latou:

  1. Paga o le ulu tiga ma le vevela.
  2. Faʻanoanoa, mafaufau le mama, amnesia.
  3. Diplopia ma paresthesia.
  4. Tele faʻafitauli o le fatuga tutotonu o le cardiovascular system (tele taimi o faʻataʻaiga).
  5. Faʻalavelave faʻalavelave.
  6. Tele vaivaiga o le tino atoa, taoto ma le vomiting.
  7. Lagonaina o le fiaaai.
  8. Sulu malosi, pallor o le paʻu, fatugaʻo maso.
  9. Tremor, mydriasis.
  10. O le atuatuvale, ita, osofaiga.

Afai ua e faailoaina o nisi o faailoga o loʻo i luga ia oe lava - ia suʻe suʻega pe fua le maualuga o le suka o le toto i le glucometer.

Suʻu toto maualalo (hypoglycemia): faʻamaoniga, mafuaʻaga, togafitiga

E tele mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka (poo le hypoglycemia), ma o lenei tulaga e ogatasi ma le tele o mea le fiafia, ma i tulaga ogaoga, faʻamaoniga matautia. O loʻo faʻaalia i se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulūkose ma e mafai ona matauina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, ma i le tino maloloina o tagata, poʻo isi faʻamaʻi. I nisi tulaga, o le faaitiitia o le maualuga o le suka e le matautia, ae i se tulaga maualuga o le hypoglycemia, e mafai e le tagata maʻi ona tupu se tulaga lamatia e avea o se hypoglycemic coma.

O le autu o lenei lomiga o le a aoga e le gata i tagata e maua i le maʻisuka, ae le o mafatiaga foi i lenei maʻi. I totonu o lenei tusiga, o le a matou faʻalauiloa atu ia oe uiga, mafuaaga, ma metotia o togafitiga o le hypoglycemia. O lenei faʻamatalaga o le a aoga mo oe, ma o le a mafai ona e aloese mai le le mautonu ma taunuuga e mafai e lenei tulaga ona laveai, pe o le a mafai ona e saunia muamua fesoasoani i se pele e mafatia i le maʻisuka.

O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaitiitia o le suka o le toto o le ala faigata o le maʻisuka. O lenei tulaga e mafai ona tupu i le toetoe lava o tagata uma e maua i lenei maʻi. O mea nei e mafai ona faʻaosoina:

  • o le sili atu o le inisalini poʻo le suka e faʻaitiitia ai fualaau oona mai le vaega o sulfonylureas poʻo le taʻavale, meglitidines (Chlorpropamide, Tolbutamide, Maninil, Amaryl, Novonorm, Hexal, Metformin, Siofor, ma isi),
  • anapogi
  • solia le meaʻai
  • se malologa umi i le va o taumafataga,
  • afaina o fatuga ma le ate
  • maʻi faʻamaʻi pipisi
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • aveina tele tui o le ava malosi.

O se mea sese masani a nisi o gasegase e maua i le maʻisuka, e mafua ai ona faaitiitia le kulūkose, o se tuufaatasiga o le inuina o insulin poo le hypoglycemic agents ma isi auala e faʻaititia ai le suka. E aofia ai:

  • Faʻaleleia le aafiaga o le gaosiga o le suka i le gaosiga o le laau: laʻau, laʻau laʻau, laʻau o le pia, vao vao, laʻau laʻau ma launiu, mutia pagala, fuga o linden, fugalaau, rosehip ma fuamoa, vao vao,
  • o le suka, letip, garlic, eggplant, onions, lettu, tomatoes, kukama, kāpeti paʻepaʻe, pepa logo, asparagus, zucchini, radishes, artichoke Ierusalema,
  • fualaau aina suamalie ma fualaau suamalie: fualaau suamalie, vine, ituaiga o apu po o pears, vine, lingonberries, paluga mauga, viburnum, pineapples, fugalaau, vine, chokeberries.

A faʻaaogaina nei tupe e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto, e tatau i le tagata gasegase ona faʻamaopoopoina lenei avanoa i le fomaʻi ma siakiina pea le maualuga o le suka e faʻaaoga ai le mita o le kulukose o le toto.

O le isi mafuaaga o le hypoglycemia e mafai ona avea ma neoplasm pancreatic, lea e mafai ona gaosia le insulin - insulinoma. O lenei tumo e mafua ai le faateleina o le maualuga o le inisalini, lea e "gauai" ai le kulukose i totonu o le toto ma mafua ai se faaitiitia i lona maualuga.

I le faʻaopoopoga i nei faʻamaʻi, o le faʻaitiitia o le kulūkose e mafai ona mafua mai i ia maʻi ma tulaga:

  • ogaoga o le ate
  • tulaga i le maea ai o le gaioiga o le inumaga po o le manava,
  • le atoatoa lelei o le enzymes e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate,
  • faamai o le hypothalamus ma le pituitary gland,
  • togafitiga o sulu o meaola.

I tagata soifua maloloina, o le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai i tulaga nei po o aiaiga:

  • maʻitaga ma lactation
  • mamafa faaletino faamalositino,
  • taumafa masani ma le tele o taumafa taumafa,
  • leaga meaai, meaai le lelei po o le le lelei.

I tagata soifua maloloina, o faailoga o se paʻu o le toto suka e amata ona aliali mai i le 3.3 mmol / L, ma i tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te foliga mai muamua, ona ua uma ona faʻaogaina o latou tino i le hyperglycemia tumau. I se maʻi gasegase mai lenei faʻamaʻi mo se taimi uumi, o faʻamaoniga muamua e ono aliali mai ma se osofaʻi malosi i faailo o le kulukose (mo se faʻataʻitaʻiga, mai le 20 i le 10 mmol / l). O tamaiti o se vaega faʻapitoa o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo le mautonu i le faʻaitiitia o le suka. Latou te le lagonaina i taimi uma le amataga o lenei faagasologa, ma matua poʻo fomaʻi o loʻo masalomia le amataina o le hypoglycemia e tatau ona faʻaaoga se glucometer e faʻamaonia ai.

O le mamafa o faailoga o le faʻaitiitia o le suka toto e mafai ona vaevaeina i ni tikeri se tolu: agamalu, agavaʻa ma ogaoga.

Faailoga o le itiiti ifo o le paʻu i le suka i le 3.3 mmol / L o:

  • vevela ma le ulu
  • popole
  • vaivaiga
  • gatete i le tino
  • faateleina le sosolo,
  • agamalu malie
  • ogaoga fiaai
  • faanenefu vaaiga.

O aʻafiaga o le mamafa o le faʻaitiitia o le suka i le 2.2 mmol / L o:

  • faʻaleagaina
  • le mafai ona taulai atu
  • se lagona o le le mautonu pe a tu pe nofo,
  • telegese tautala
  • musele maso
  • le mautonu le tagi, osofaiga po o le ita.

O faʻafitauli o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto i lalo ifo o le 1.1 mmol / L o:

  • leai se mafaufau (hypoglycemic coma),
  • se faoa faamalosi
  • taʻavale
  • maliu (i nisi tulaga).

O nisi taimi o le pa'ū o le suka e tupu i le taimi o se moe i le po. E mafai ona e malamalama o se tagata moe na amata le hypoglycemia i faailoga nei:

  • o foliga mai o ni leo le masani ai
  • popolega
  • faʻafuaseʻi ona paʻuʻese mai le moega pe taumafai e alu ese,
  • savali i se miti
  • faateleina le sosolo,
  • moe malulu.

Faatasi ai ma se osofaʻiga i le po o le hypoglycemia, e ono lagona ai e se tagata le tiga o le ulu pe a maeʻa le taeao.

Faʻasolosolo malosi i le suka o le toto, o le maʻi e atiina ae le maʻi o le hypoglycemic. I le taimi lava e tasi, o faʻamaoniga o le hypoglycemia e vave televave atu nai lo le faʻaititia masani o lenei faailo. O le mafuaʻaga lea, mo le fesoasoani muamua, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka e tatau ona suʻeina pea le suka poo le lole ma le peni tui ma le glucagon.

E masani ona vaevaeina le vaega o le maʻi o le hypoglycemic i ni vaega se 4.

  • Tele le fiaai
  • moe
  • vaivaiga
  • manatu faʻapitoa
  • suiga o le lagona: mai le loimata i le le malieina malie,
  • faʻaleagaina.
  • Le fia taumafa
  • pallor
  • afu malulu
  • Tachycardia
  • se lagona o le fatu fatu
  • faanenefu vaaiga
  • gatete i le tino ma vae
  • lagona o le fefe i le oti.
  • O se tulaga o le euphoria e talitutusa ma le inupia,
  • fiafiaga
  • le le mautonu o amioga,
  • o le leai o lagona o le fefe
  • amioga le atoatoa (e oʻo i le teena e ave sweets poʻo fualaau faʻamalosi pe a latou iloa o latou manaʻoga).
  • Teteʻete i le tino atoa ma fusi, sosoo ai ma se faoa faamalosi,
  • leai se vaaiga
  • faʻanoanoa ma le paʻu.

Ole vaega amata o le maʻi o le hypoglycemic e masani lava e le afaina mo le faiʻai ma e le tuua ai ni aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia. Faatasi ai ma le amataina o le coma ma le leai o se taimi talafeagai ma fesoasoani agavaa, e le gata o se faaitiitia o mafaufauga ma tomai faalemafaufau e mafai, ae o se taunuuga foi na afaina ai.

Ina ia faʻaitiitia faailoga o le hypoglycemia, e tatau ona tuʻuina atu le fesoasoani i totonu ole 10-15 minute. O meaʻai nei e mafai ona faʻaumatia le osofaʻiga ile 5-10 minute:

  • suka - 1-2 teaspoons,
  • meli - 2 teaseti
  • caramel - 1-2 pcs.,
  • lemonade poo isi meainu suamalie - 200 ml,
  • sua sua suamalie - 100 ml.

O le vave amataina o togafitiga i le tele o tulaga, e fesoasoani i le faatelevaveina o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga ogaoga o lenei tulaga. A maeʻa lenei mea, e fautuaina le tagata maʻi e faʻamalo le mafuaʻaga o le hypoglycemia (ave meaʻai, lafoaia se meaʻai faʻalavelave poʻo le le saunia lelei, ave se tui tele o le inisalini, ma isi).

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le maʻi o le hypoglycemic, o le maʻi o le a vave ona vave suia ma fesoasoani e tatau ona vave tuʻuina atu (e oʻo lava i le oʻo mai o le au taʻavale). E aofia ai gaoioiga nei:

  1. Taʻu le tagata maʻi i se tulaga faʻasaga ma sii ona vae.
  2. Valaʻau i se taʻavale, faʻamaonia le mafuaʻaga ono o le valaau.
  3. Ave ese le laei o le manava.
  4. Faʻaleleia le ea.
  5. Tuuina atu le suʻe suamalie i le tulaga o le inu.
  6. Afai e leai se malamalama o le tagata maʻi, ona tatau ai lea ona sui i lona itu (ia taofia ai le laulaufaiva ma le sophyxiation e le vomita), ma tuu lauti (i le ituaiga o suka, ma isi mea) i tua o le alafau.
  7. Afai ei ai se paipa tuilaʻau ma Glucagon, faʻaauau le 1 ml i se mea faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

O le au taʻavale a le aumaʻavale e faʻaaogaina se tui vavalalata o se vaifofo 40% kulukose ma faʻamautu ai se paʻu o le 5% glucose solution. A maeʻa lenei mea, o le tagata maʻi e momoli atu i le potu maʻi tigaina ma isi vailaau faʻaopopo e mafai ona faia i le taimi e alu ai.

A maeʻa le falemaʻi, o le tagata maʻi e lua ona pusi: o le vevela ma le faanatinati. A maeʻa lena mea, faʻafeiloaʻi ai togafitiga e puipuia ai le cerebral edema. I le taimi muamua, e faʻaaogaina ia togafitiga (Mannitol poʻo Mannitol). O faʻasologa o faʻalavelave faʻafuaseʻi (Furosemide) o loʻo faʻamatala mulimuli ane.

O le inisalini pupuu e naʻo lalo o le puleaina o le toto suka. O lenei vailaʻau e amata ona faʻaaogaina naʻo le i ai o faailo o le kulukose e pei o le 13-17 mmol / l, ona o lona vave pulega e ono mafua ai le atinaʻeina o se osofaiga fou o le maʻi o le hypoglycemic ma le amataina o le coma.

O le tagata gasegase ua faatonuina se suʻega e se neurologist ma se cardiologist i luga o tiute, o ia lea na te iloiloina le ECG ma le elekenephalogram. O faʻamaumauga mai nei suʻesuʻega e faʻataga ai matou e vavalo se toe foʻi mai o le coma ma faʻafetaui le fuafuaga tau togafitiga.

A maeʻa ona alu ese mai le coma, e siaki le tagata maʻi i taimi uma, ma faʻatautaia e le endocrinologist ana togafitiga ma meaʻai e faʻavae i luga o faʻamatalaga na maua mai suʻesuʻega ma meafaigaluega. I le laasaga mulimuli o togafitiga, o le tagata maʻi ua faatonuina le toe faʻamamaina ma le faʻamālōlōina o togafitiga, lea e mafai ai ona faʻaitiitia le acetone i le toto ma toe faʻaleleia ai le vai na leiloa.

Aʻo leʻi faʻatagaina mai le falemaʻi, o le tagata maʻi e tuʻuina atu faʻatalatalanoaga o tagata tomai faapitoa vavalalata, lea e mafai ai ona tatou iloa faʻafitauli uma e ono tutupu i faalavelave faʻapitoa o le hypoglycemic coma - cerebrovascular, o le atinaʻeina o le faʻaogaina o le myocardial poʻo le stroke, faʻaititia le poto, suiga o tagata.

Faʻailoga faifai pea o le faʻaitiitia o le suka o le toto, e tatau ona faʻatalanoa se endocrinologist. Ina ia faia se suʻesuʻega a le tagata maʻi, o le a faatonuina e le fomaʻi suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe ma suʻesuʻega faʻapitoa.

O le Endocrinologist E. Struchkova e talanoa e uiga i le hypoglycemia:

Faailoga o le toto maualuga o le toto i fafine: mafuaʻaga ma faailoga

Faʻaitiitia le suka o le toto o se mea e masani ona maua i tamaitai i le matutua ma le matua. O le toto o se tino taua o le tino, e tele ana galuega. O le toto e tatau ona mataʻituina pea.

Afai e maua e tamaitai se tele o le toto paʻepaʻe poʻo le protein, o le a faʻaalia ai le faʻaalia o nisi faamaʻi. O se tasi o faailo sili ona taua o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O le suka e aliali i totonu o le toto ma meaai.

Laititi o suka suka e afaina ai le faiʻai i le mea muamua. E le maua e lenei tino le fafagaina tatau, vave vave ona vaivai. A mavae sina taimi, e vaivai le fafine ma isi aʻafiaga ogaoga.

I vailaau faʻasoifua, o le anapogi pei o le toto maualuga o le 3.3 - 5.5 mmol / l e talia. O le maʻisuka o se tulaga lea e sili atu ai le maualuga o le kulukose i le 6.7 mmol / L.

O le kulukose o le toto maualalo e mafai ona matauina e le gata i le maʻisuka. E mafai foʻi ona faʻaalia uiga o tamaiti ma tagata matutua soifua maloloina. I nei tulaga, e lua ituaiga o hypoglycemia:

  • i luga o se manava gaogao (e le 'aina e se tagata 8 itula pe sili atu),
  • tali atu i le hypoglycemia (2-4 itula i le maeʻa).

O le toto maualalo e mafai ona tupu ona o:

  1. le lelei le taumafa ma le tele o taumafataga,
  2. gaioiga faaletino pe a 'aʻai ma sina vaega o kalori,
  3. le faʻaaogaina o falaoamata ma meaʻai suamalie,
  4. ulaula ma inu ava malosi,
  5. fomaʻi pancreatic.

O le hypoglycemia e mafai ona aliali i luga o se manava gaogao ona o:

  • ave ni fualaau faapitoa
  • umi le anapogi, le lelei o meaai, poʻo le faʻamalaina,
  • meaai fagu
  • malfunctions o le pancreas ma le ate,
  • nisi o ituaiga o maʻi mama,
  • afaina
  • tino i le inisalini,
  • muaʻi maʻisuka
  • faʻaogaina o le tino ma le fatu,
  • vave maʻitaga
  • malosi malosi faaletino,
  • gasegase gaioiga,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • le le lelei o nisi o hormones,
  • tali i le acetylsalicylic acid i tamaiti,
  • maʻi e faʻaosofia ai le taumafaina o le suka,
  • aveina o peta blockers faatasi ai ma le malosi malosi faaletino.

Faailoga o le kulukose o le toto maualalo i tamaitai

O le suka maualalo o le toto, o lona uiga i tamaitai, na suʻesuʻeina e fomaʻi mo le tele o tausaga. I le taimi nei, o uiga taua o le maualalo o le suka ua lauiloa:

  1. soona inu tele
  2. pallo o le paʻu,
  3. gatete
  4. musika momomo
  5. popole ma le osofaʻiga
  6. Tachycardia
  7. maualuga le toto maualuga.
  8. mydriasis

I fafine, o le toto maualalo maualalo e faʻaalia ai le faʻaogaina o mea faʻapitoa:

  • vaivaiga lautele o le tino,
  • taoto ma vili
  • le manino le lagona o le fiaaai.

  1. vevela ma tiga tiga,
  2. faʻanoanoa
  3. mafaufau le lelei ma le amnesia,
  4. tulaga faʻapitoa ma faʻalauiloaina o le neurological symptoms,
  5. i nisi tulaga, o se faaitiitiga o le le lava.

Ona o le faʻaitiitia o le suka toto, diplopia ma paresthesia o loʻo matauina i nisi tulaga.

I nisi o tulaga, o le auga e agamalu, e le lagona e tagata le le lavava ma faʻamatalaina o latou tulaga ma le malosi o le olaga. I nei tulaga, o le moe i aso malolo e mafai ona avea ma se faailoga o togafitiga.

O ia faailoga o le faʻaitiitia o le suka o le toto i tamaitai e tele lava ina matauina. O faʻamaoniga e mafai ona taʻitasi. Afai ei ai uma faʻailoga, ma e toe faia i aso uma, e aoga le asiasi vave atu i se fomaʻi.

O le a ia faʻatonuina suʻesuʻega, faailoa mai se faʻamaoniga masani a le tagata lava ia o le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻe atili o togafitiga.

O loʻo i ai nei le tele o auala e fua ai le suka o le toto. A maua e se tagata ia faʻaʻailoga o loʻo lisi atu i luga, e tatau ona e siaki lau faitauga kulukose. E mafai ona faia lenei mea e faʻaaoga ai le suʻega mo se manava gaogao, ma le suʻega pe a uma le faʻaofiina o le kulukose.

O le isi suʻega aloaʻia o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I totonu o le suʻesuʻega, ia maua ni nai kulimi o le kulukose, lea e faʻamaʻapeʻa i le vai. A maeʻa ni nai itula, e tatau i le suʻega faufautua ona ave le toto.

O le iuga lelei e mafai ona maua e ala i le faia o ni suʻesuʻega se lua i le taimi e tasi. Aʻo leʻi amataina le suʻega, e tatau i se tagata ona tausisi i nisi o meaʻai. E faasaina le ulaula, inupia le ava malosi ma 'ai meaai falai.

O le toto sampling e faia i luga o se manava gaogao i le taeao, pe a mavae ni nai minute ua tuʻuina atu i se tagata se vaifofo o le kulukose. A maeʻa ni nai itula, ona faia lea o se isi faʻataʻitaʻiga lona lua.

Afai e matauina ua amata ona pa'ū le suka, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi.

E le mafai ona le amanaia faailoga o le maualalo o le toto i le fafine. E taua le faʻafesoʻotaʻi vave i se fomaʻi e tatau ona ia fuafuaina vaega o se meaʻai faapitoa. O le togafiti masani o le tulaga sili lea mo le foia o le faafitauli.

Afai o le mafuaaga mo le faʻaitiitia o le suka suka o le iai lea o le maʻisuka, o le togafitiga o lenei maʻi e tatau ona amata e ala i le fetuunaʻi o le masani masani o le olaga. E taua tele le fuatia o fua o le suka ma 'ai naʻo meaai e faʻatagaina i le faʻamaʻi.

Togafitiga e mafai ona aofia ai le faʻaaogaina o fualaau oona lea e aofia ai le kulukose. A i ai se tagata i se vailaʻau o le hypoglycemic, e tatau ona vave valaau loa se 'au taʻavale a le falemaʻi. I le tele o tulaga, o le faʻaofiina o vailaʻau e faʻamaonia ai le gaosiga o le inisalini e faʻaalia.

O le suka maualalo e mafai foi ona mafua mai i le tino o le paʻu. I lenei tulaga, ua faatonuina e le fomai se taotoga e aveese le tumutumu. Afai e leaga le tumo, ona maua ai lea o se tala lelei i le taotoga, ma o le tagata o le a foia le faafitauli.

Soʻo se vailaʻau e le tatau ona faʻaaogaina e aunoa ma le feutagai muamua ma se fomaʻi. Na o ia na te filifilia le tupe talafeagai ma faatonuina le togafiti togafitiga.

Faʻatasi ai ma se faʻaititia o le maualuga o suka, e le mafai ona e mafaufau loloto ia te oe lava.

Afai ei ai se tulaga maualalo o le kulukose, o le endocrinologist o le a faatonuina se taumafa a le tagata lava ia, ma mafaufau i le ogaoga o le tulaga, o le i ai o le maʻisuka o se ituaiga eseese ma le tulaga oi ai nei o le tagata.

E talafeagai le faʻaleleia o le taumafa o gaʻo vailaʻau faʻasaina, e faʻaaoga ai:

  1. fualaau faisua
  2. palu pasi o le saito,
  3. falaoa atoa o le falaoa.

E tatau ona tuuese le ava malosi, semolina, tao, gaʻo gaʻo ma ituaiga uma o meaola manu mai le meaʻai. E le o fautuaina foi le 'ai o le sinapi, pepa, mea manogi ma meaʻai ulaula. E taua le faʻaitiitia o le aofaʻi o le meli, suamalie, suamalie ma kuki.

E taua le 'aiina o vaega ma vaevaega, e oo i le lima taimi i le aso. Manatua le taua o meaʻai protein e iai sina gaʻo. E tatau ona e 'ai atili meaʻai ma le tele o fiva, e faʻagesegeseina ai le faʻaogaina o le kulukose. O filifiliga pito sili ona lelei, o le sana, sana ma le palu lauti.

E tatau ona aofia ai fualaau fou ma mamago i le lisi, ae i ai le maualalo o le suka.

E manaʻomia lou filifilia o meaʻai maualalo-gaʻo e mauʻoa i le popo:

Faʻatapulaʻa le taumafaina o kalaini, lea e faʻaosofia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia i le maʻisuka. O le inu i le kesi e tatau ona suia i le vai oona e aunoa ma le kesi.

E mafai ona e mauaina le polotini e manaʻomia e le tino mai fatu ma meaʻai susu.

Fua mo faʻamaoniga o le maualalo o le toto suka

Afai e maua ni faailoga o le le lava o le kulukose i totonu o le toto, ae o le mafuaaga e le o iloa, e tele ni fautuaga.

Muamua lava, e tatau ona e 'ai lelei, e faʻaaoga ai oloa ma gaʻo. E le mafai ona e faʻaleagaina le suamalie, aua o le a muamua ona oʻo atu i se faʻaopoopoga o le kulukose, ona oʻo ai lea i le paʻu mata.

E mafai ona e faʻaaogaina se masini faapitoa - o se glucometene eletise, lea o le a mafai ai fuaina i aso taitasi o le toto suka.

E taua le manatuaina e na o se fomai agavaa e mafai ona ia fuafuaina mafuaʻaga o le togafitiga ma faʻataʻitaʻi le taʻiala tau togafitiga saʻo e faʻatatau i uiga taʻitasi o le fafine.

O le hypoglycemia e mafai ona togafitia faʻafaigofie pe afai o le valaau i le fomaʻi e fetaui lelei, ma o faʻataʻitaʻiga faafomaʻi uma e mulimuli saʻo. Afai e le amanaʻia e se tasi ia tulafono o togafitiga, o lona uiga o le le lava o le kulukose e mafai ona taʻitaʻia ai i le tino ma le faʻalavelave ogaoga.

O faʻafitauli o le hypoglycemia i fafine e lamatia ai le le amanaiaina poʻo le togafitia o latou lava tulaga.

O le tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa i uiga ma togafitiga o le hypoglycemia.


  1. Sedletsky Yu. I. Auala faʻaonapo nei o togafitiga o meaʻai, ELBI-SPb - M., 2012. - 416 p.

  2. Bobrovich, P.V. 4 ituaiga toto - 4 auala mai le maʻisuka / P.V. Bobrovich. - M .: Potpourri, 2003 .-- 192 itu.

  3. Potemkin V.V. Endocrinology, o se tusi aoga mo tamaiti aoga o iunivesite faafomai. Moscow, lolomiina o le fale "Medicine", 1986., 430 itulau, faasalalau o le 100,000 kopi.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Faamatalaga lautele

O le suka maualalo o le toto ua taʻua o se faamaʻi, o fomaʻi ua taʻua lenei tulaga o le hypoglycemia. O se maʻi ogaoga lenei, ona o le faʻaititia o le kulūkose i totonu o le toto, o le malosi o le galue e faʻaititia ai, o le tagata e le faʻaaogaina, lea e masani ona oʻo atu ai i le le lelei o taunuuga.

O le mafuaʻaga autu o le maualalo o le suka i tamaʻitaʻi uma ma tamaʻitaʻi o le meaʻai. A maeʻa taʻitasi taumafataga, e maualuga le maualuga o le suka, e galue malosi le pancreas, e maua ai le inisalini. A maeʻa lenei hormone ua liua le suka i le malosi, e tatau ona pa'ū le maualuga o suka. Ae e le tupu lenei mea i tagata maualalo le kulukose.

O le tele o taimi, o le toto maualalo i fafine e fesoʻotaʻi ma le maʻisuka. I le taimi o lenei faʻamaʻi, e le lava le inisalini e liliu ai meaai i le malosi. E mafai ona e faʻaleleia le tulaga naʻo lou 'aina o meaai suamalie. O le maʻisuka o se maʻi ogaoga maʻi e manaomia ai togafitiga.

I tagata soifua maloloina, e mafai foi ona tulai mai le hypoglycemia. O mafuaʻaga o lenei tulaga e ese, atonu e faʻalagolago i le taumafa poʻo le olaga o se tagata.

Aisea e maualalo ai le suka o le toto

O mafuaʻaga o le maualalo o le toto i le fafine e eseese, e mafai ona:

  1. Meaʻai le lelei ma le tele o va i le va o taumafataga.
  2. Gaioiga faaletino pe a 'ai ma sina faʻataʻitaʻiga o kalori.
  3. Le faaaogaina o meaai suamalie, maoaʻe.
  4. Ulaula, inu pia.
  5. Tumama o le pancreas.

O nei laumei o loʻo lalelei, o le tele lava o teineiti e nonofo i meaʻai eseese, e le fia 'ai, ma' ai mea leaga. E mafua ai ona faaleagaina le suka o le toto. Ma le isi, e le mafai ona e taaalo i taaloga mo le tele o itula, e le aofia ai meaai maualuga-kalori i lau taumafataga. O le tino e tatau ona faatumuina i taimi uma i aʻafiaga e taulimaina ai le popole.

I soo se tulaga, o mafuaʻaga ma faailoilo o le faʻaitiitia o le suka o le toto i totonu o tamaitai, e taʻitasi, mo faʻamalamalamaga, e tatau ona e sailia le fautuaga a se fomaʻi.

Faailoga o se Faafitauli

Muamua, e tatau ona faapea o faailoga o le maualalo o le toto suka e le vave aliali mai, o le hypoglycemia o se faagasologa umi, ma pe a maualalo le maualuga o le suka i tulaga aupito sili ona maualalo, e lipoti mai e le tino le faaletonu.

O le muamua ma le autu o le suka maualalo o le suka o le vaivai o le tagata ma le le mautonu, e masani ona fiainu. O le atuatuvale, o le ita o le faailoga autu lea o le hypoglycemia ma e mafai ona tupu i le aso atoa.

Ae ui i lea, o loʻo i ai tagata gasegase o loʻo aʻafia ai faailoga, latou te le lagona le lavā, tuʻu ese lo latou vaivai e galulue ai. I ia tulaga, o le moe i le faaiuga o vaiaso e mafai ona avea ma faailoga, mo se faataitaiga, ua moe se tagata, ae o loʻo moe pea i le taimi o le aoauli. I lenei tulaga, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faailoga o le suka maualalo i le toto maualalo i fafine:

  • vaivaiga, vaivai,
  • tiga o le ulu
  • tiga ma le popole,
  • faʻanoanoa vaaia
  • paʻu
  • lagona faifaipea o le matelaina ma le galala.

O faailoga o le maualalo o le toto i totonu o tamaitai o le tele o nei mea, ae o uiga e mafai ona eseese tagata taitoatasi. Afai o loʻo ia te oe mea uma e faʻailoaina i aso uma, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le tagata tomai faapitoa o le a manaʻomia le faʻatonuina o suʻesuʻega ina ia malamalama i le natura o le faʻamaʻi ma puipuia ai aʻafiaga le lelei o le atiaʻeina o le hypoglycemia.

E mafai faapefea ona ou maua le maualuga o le suka?

I le taimi nei, e tele auala e fua ai lou suka toto. Afai e lagona e se tagata lagona o loʻo i luga, ona sili atu lea ona siaki lau suālaʻau. E mafai ona faia lenei mea e ala i le faʻaaogaina o le suʻega i luga o se manava gaogao, faʻapea foʻi ma le faʻaofiina o le kulukose i totonu o le tino.

O le isi suʻega o le suʻega ole toleniga o le kulukose. I le taimi o lenei suʻesuʻega, e manaʻomia e se tagata ni nai kalama o le kulukose i le vai. A mavae ni nai itula, e tatau i le tagata tomai faapitoa ona ave le toto.

O le iuga lelei e mafai ona maua pe afai e lua uma suʻesuʻega e faia i le taimi e tasi. Aʻo le i aʻoga, e tatau i le tagata maʻi ona tausisi i se meaʻai. E le tatau ona ia 'ai i meaʻai, inu poʻo ulaula. I le taeao i luga o se manava gaogao, e faia le sampling muamua o le toto, pe a mavae ni nai minute e manaʻomia e le tagata maʻi ona inu i se vaifofo ma le kulukose. A mavae ni nai itula, o le a toe faʻaaoga e le fomaʻi le toto.

Faʻafefea ona togafitia lenei mea ofoofogia

O le mea taua e te manaʻomia e te manatua i le togafitiga o le hypoglycemia o le manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi talafeagai.

E le mafai ona e maua le toto maualalo maualalo e aunoa ma le gauai, e tatau ona iloa le mafuaʻaga o le paʻu. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa o le a faʻamatalaina ni suʻesuʻega eseese, togafitiga talafeagai ma se taumafataga faapitoa. Naʻo togafitiga faʻapitoa e mafai ona maua ai se taunuuga.

Afai o le faafitauli o le maualalo o le toto suka e mafua ona o le maʻisuka, e tatau ona togafitia lenei maʻi, ia mataʻituina lou olaga. Faʻaauau le fuaina o le suka toto ma 'ai le mea saʻo: o lenei mea o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga ole kulukose.

I le lautele, o togafitiga e aofia ai le faʻaogaina o kulūkose. Afai o loʻo i ai se tagata i le hypoglycemic coma, e tatau ona vave valaʻau oe i se falemaʻi, e tatau i fomaʻi ona faʻalauiloaina fualaau talafeagai. Atonu e talafeagai le taofiofia o fualaau faasaina ia e faʻamaonia ai le gaosiga o le inisalini.

O le suka maualalo e mafai foi ona mafua mai i neoplasms pancreatic. I lenei tulaga, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina oe e faia se taʻavale e aveese ai le paʻu. Afai o le neoplasm o se natura le lelei, o le togafitiga faʻapitoa e maua ai se faʻataʻitaʻiga lelei, e faʻafoʻi e le maʻi.

E taua le matauina o soʻo se vailaau e tatau ona faia pe'ā uma ona faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa. E mafai ona ia filifilia fualaau e tatau ai ina ia aloese ai mai le faʻaleagaina o aʻafiaga, e mafai ona ia faʻamaonia togafitiga faʻamaʻi. E leai se mea e tatau ona e mafaufau i ai oe lava.

Taumafa Suavai Maualalo

Faʻatasi ai ma le hypoglycemia, e tatau ona e totogia le tele o le gauai i au meaʻai. E tatau ona saʻo, faapaleniina, meaʻai o se tasi lea o mea autu o togafitiga manuia. O le isi, o le a mulimuli mai ai tulafono laiti:

  1. E tatau ona e 'ai soo, aua e te faimalaga le aoauli, maua se meaʻai, aua le faatagaina se malologa umi i le va o taumafataga.
  2. I totonu o faleoloa o le tele o oloa mo le maʻisuka o loʻo tuʻuina atu, o totonu ia o le suka e faapaleni pe leai atoa. Afai e te faʻaititia au meaʻai i nei oloa, ona tumau ai lea o le suauu masani i le aso atoa, lea e puipuia ai le hypoglycemia.
  3. Aua e te aafia i le inuina o le kofe, ona o le tele o inisalini e gaosia.
  4. E tatau ona e lafoaʻi masani leaga, taofi le inu pia ma ulaula.
  5. E tatau ona e faaopoopo ni fatu, fualaʻau, sisi i le meaai, latou te fesoasoani i le suka e tumau ai i le masani.
  6. E manaʻomia ona faʻaopopo iʻa, flaxseed, Omega-3 vitamini i au meaʻai, o nei oloa e faʻavae ai toto toto.

Afai e te mulimuli i nei mea uma, e mafai lava ona faʻagaloina e oe le faafitauli o le hypoglycemia, ona e mafua tonu lava ona o le le paleni. A maeʻa le 2 vaiaso, o le a foliga mai o le a faʻaalia le taunuuga, o le a faʻaleleia le toto, o le suka o le a faʻamaonia.

O le a le mea e lamatia ai le toto maualalo maualalo

O le tele o tagata gasegase latou te le sailia se fesoasoani faafomaʻi aua latou te talitonu o le maualalo o le toto suka e le afaina ma o le a pasi na o ia lava. Muamua, suiga i totonu o le tino e mafai ona faʻalavelave ai i le olaga masani o se tagata, faʻagesegese ai, o le tagata maʻi maualalo le suka o le toto ua vave ona vaivai, popole, ma fegalegaleaiga ma e pele e amata ona faasolo ina leaga.

Ona o le hypoglycemia, ua faaleagaina ai le faiʻai, ua leai se meaʻai a le tino. Faʻasalaga i le va o le avanoa, e mafai e se tagata ona amio le talafeagai.

O se tagata e maua i le hypoglycemia e faigata ona ave se taavale, ma e mafai ona oʻo i se faʻalavelave. I le galuega poʻo i le fale, e ono pauu pe manua le tagata maʻi.

Ina ia aloese mai nei taunuuga, e tatau ona e faafesootai se fomaʻi ma amata togafitiga talafeagai. Aua le toso ese, hypoglycemia e manaʻomia le gauai talafeagai, togafitiga e tatau ona atoatoa, aofia ai le tagofia o vailaau tatau ma le taumafa tatau. E na o le taimi lava lena e mafai ai ona e faʻamaʻa ese atoa le faʻamaʻi ma faʻaleleia lou lelei.

Tuua Lau Faamatalaga