O le a le mamafa ua faatonuina ai Lozap? Faatonuga, iloiloga ma analogues, le tau i falemaʻi

50 mg pepa e ufiufi-ata

E tasi le api e aofia ai

  • mea galue malosi - losartan potassium 50 mg,
  • o meaʻai: mannitol - 50.00 mg, cellulose microcrystalline - 80.00 mg, crospovidone - 10.00 mg, anhydrous colloidal silicon dioxide - 2.00 mg, talc - 4.00 mg, magnesium stearate - 4.00 mg,
  • Sepifilm 752 mafolafola papaʻe: hydroxypropyl methylcellulose, cellulose microcrystalline, macrogol stearate 2000, titanium dioxide (E171), macrogol 6000

O laupepa e pei o le Oval, biconvex, moa, ufiufi i se ata vali ata paepae pe papaʻe sinasina, e tusa ma le 11.0 x 5.5 mm le telē

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le losartan e faʻaleleia lelei mai le gastrointestinal tract (GIT) ma maua ai se metabolism faʻapitoa ma le faʻavaeina o le metabolite carboxyl ma isi metabolites e leai ni galuega. O le bioavailability o le bioavailability o losartan i le pepa lapopoa e tusa ma le 33%. O le maualuga le maualuga o concentrations o losartan ma lona metabolite galue e ausia i le 1 le itula ma le 3 i le 4 itula, i le faasologa.

Biotransformation

E tusa ma le 14% o le losartan, pe a faʻafofoina tautala, ua liua i se gaosiga malosi. I le faaopoopo atu i le gasegase malosi, o loʻo faʻavaeina foi le gataifale.

O le tuʻuina atu o le plasma o losartan ma lona metabolite galue o le 600 ml / minute ma le 50 ml / minute, i le faasologa. O le lafoaia o le losartan ma lona metabolite galue e tusa ma le 74 ml / minute ma le 26 ml / minute, i le faasologa. I le faʻafofoga tautala o losartan, pe tusa ma le 4% o le fualaau oona e le suia i le urine, ma pe a ma le 6% o le fualaau o loʻo faʻateleina i le urine o se gasegase malosi. O le pharmacokinetics o losartan ma lona metabolite galue o le laina lea i le faʻafofoga tautala o le losartan potassium i doses e oo i le 200 mg.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le maualuga o le losartan ma lona metabolite gaioiogi faʻaititia ma le faʻaluaina o le afa-ola pe a ma le 2 itula ma le 6 i le 9 itula. Pe a faʻaaoga tasi i le aso i le fualaau o le 100 mg, e leai se faʻalauiloaina faʻapitoa o losartan ma lona metabolite malosi i le plasma toto.

O Losartan ma lona metabolite galue o loʻo faʻateleina i le talo ma le urine. A maeʻa le faia o tautalaga, e tusa ma le 35% ma le 43% o loʻo faʻateleina i le urine, ma le 58% ma le 50% i feeseeseaiga.

Faʻatinoga o gaioiga

O Losartan o se faʻataʻitaʻia o le taliotor II o le angiotensin II (ituaiga AT1) mo le faʻaaogaina tautala. Angiotensin II - o se vasoconstrictor malosi - o se hormoni malosi o le system renin-angiotensin ma o se tasi o mea sili ona taua i le pathophyiology o le maualuga o le toto. E fusifusia Angiotensin II i le AT1 atigipusa, o loo i totonu o maso mumu o toto toto, i totonu o le eleele, i totonu o fatuga ma le loto), e fuafua ai le tele o aafiaga taua o le ola, e aofia ai le vasoconstriction ma le faasaolotoina o le aldosterone. O le Angiotensin II e faʻaolaina ai le faʻaolaina o sela mama maso.

Losartan filifilia poloka poloka AT1. Losartan ma lona metabolite o loʻo faʻamalosi ile vailaau faʻasaina - o le carboxylic acid (E-3174) poloka i vitro ma i vivo faʻaleagaga uma o le angiotensin II, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le amataga ma le ala o le faʻasologa.

O le Losartan e leai sona aafiaga tiga ma e le taofia ai isi faʻamau o le hormoni poʻo laina eletise o loʻo aʻafia i tulafono faatonutonu o le cardiovascular system. E le gata i lea, e le taofia e losartan le ACE (kininase II), o le enzyme lea e faʻateleina ai le gau o le bradykinin. O se taunuuga o lenei mea, o le malosi e le o matauina ona o le tulai mai o aʻafiaga o loʻo aʻafia e bradykinin.

I le taimi o le faʻaaogaina o losartan, o le faʻaaogaina o le uiga le lelei o le angiotensin II i le puleaina o le faʻataʻitaʻiga e mafua ai le faateleina o le gasema renin activity (ARP). O lea faʻatupulaia o gaoioiga e taʻitaʻi atu ai i le maualuga o le angiotensin II i le plasma toto. E ui lava i lenei faʻaopoopoga, o mea e le masani ai ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le aldosterone i le plasma o le toto, o loʻo faʻamaonia ai le pipiʻi lelei o le faʻaaliga a le angiotensin II. A maeʻa le faʻagasologa o losartan, galuega faʻataʻi o le plasma ma le angiotensin II laʻasaga i totonu o le 3 aso toe foʻi i le laina amata.

O le losartan atoa ma lona metabolite autu o loʻo i ai se tulaga sili atu ona maualuga mo le AT1 e taliaina mo le AT2. O le metabolite malosi o le 10 i le 40 taimi sili atu lona malosi nai lo losartan (pe a liua i le maualuga).

O le Lozap e faʻaitiitia ai le maualuga o le vailaʻau lautele (OPSS), o le faʻasalaga o le adrenaline ma le aldosterone i le toto, toto totoga, le mamafa i le pulmonary circulation, faʻaitiitia ai le utaina, ua i ai sona aafiaga diuretic. Lozap e taofia ai le atinaʻeina o le hyperocphy o le myocardial, faʻateleina le faʻapalepaleina o le tino i tagata mamaʻi e leai se fatu. A maeʻa se tasi o fualaau o Lozap, o le aʻafiaga o le toto eletise (faʻaitiitia o le toto ma le diastolic toto) e oʻo i le maualuga pe a mavae le 6 itula, ona faasolosolo lalo ifo lea ile 24 itula. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e ausia 3-6 vaiaso pe a uma le amataina o Lozap.

Faʻamaumauga tau faʻamaloilo e faʻaalia ai o le faʻateleina o le losartan i le plasma toto i tagata maʻi ma le cirrhosis e faʻatupulaʻia tele.

Faailoga mo le faʻaaogaina

Faʻaaliga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • togafitiga o le maualuga o le maualuga i tagata matutua
  • togafitiga o faʻamaʻi fatu fatu i tagata matutua ma maʻi maualuga ma le ituaiga II o le maʻisuka faʻatasi ma le proteinuria ≥0.5 g / aso o se vaega o togafitiga antihypertensive
  • puipuiga o le atinaʻeina o faʻafitauli faʻapitoa o le cardiovascular, e aofia ai le faʻamaʻi i tagata gasegase e maualuga le maualuga ma le maualuga o le hypertrophy o le ventricular, faʻamaonia e se suʻesuʻega o le ECG
  • o le faʻavaivaia o le fatu (i le avea o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga, ma
  • le faʻamaonia poʻo le le atoatoa o togafitiga faʻatasi ma le atiata ACE)

Tosiga ma le pulega

O le Lozap e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le taumafataga, le taimi o le pulega - 1 taimi i le aso.

I le maualuga o le maualuga o le toto, o le averesi o aso taitasi o le 50 mg i le aso. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e ausia 3-6 vaiaso i le maea ai o togafitiga. I nisi o gasegase, o le faateleina o le dose i le 100 mg i le aso (i le taeao) atonu e sili atu ona lelei.

O le lozap e mafai ona faʻataʻitaʻiina i isi vailaʻau faʻamaʻi, aemaise lava i togafitiga (mo se faataitaiga, hydrochlorothiazide).

Tagata mamaʻi ma le maualuga o le suka ma le ituaiga II o le maʻisuka (proteinuria ≥0.5 g / aso)

O le faʻasologa amata masani e 50 mg i aso taʻitasi. O le fualaau e mafai ona faʻaleleia i le 100 mg i lea aso ma lea aso, e fuafua i faailoga o le toto maualuga i le masina e tasi talu ona amata togafitiga. O le lozap e mafai ona faʻaaogaina ma isi fualaau faʻamalosi (e pei o, diuretics, faʻamalo o le calcium, block alpha or beta receptors, o fualaau faʻataʻitaʻi faʻamalosi), faapea foi ma le inisalini ma isi fualaau oona (hypglycemic) (e pei o le sulfonylurea, glitazone ma le glucosidase inhibitors).

Le fua o le fatu

Ole fua muamua o le losartan e 12.5 mita i le aso. O le masani, o le fualaau e faʻasalaina i vavaiaso vaiaso (pe 12.5 mg i le aso 25 mg i le aso. 50 mg i le aso, 100 mg i le aso) i le fua masani o le tausiga o le 50 mg tasi tasi i le aso e faalagolago i le faapalepale onosai.

Faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻamaʻi i tagata mamaʻi ma le maualuga o le maualuga o le toto maualuga ma le maualuga o le hypertrophy ventricular, faʻamaonia e ECG

O le faʻasologa muamua o le 50 mg losap i le aso. Faʻalagolago i le paʻu o le toto, o le hydrochlorothiazide i se vaega maualalo e tatau ona faaopoopo i le togafitiga ma / poʻo le fualaau o Lozap e tatau ona faateleina i le 100 mg i le aso.

Faʻaiʻuga

I le taimi o togafitiga ma Lozap, na atiaʻe ai e le gasegase aʻafiaga e mafua mai ona o le faʻalepaleina o le tagata lava ia:

  • Faʻafumūina o le ate, faʻatupulaia le gaioiga o faʻamaʻi pipisi,
  • Faateleina le kulukose o le toto
  • Atinaʻeina o le uamea aisa,
  • Le lava le fiaʻai, gasegase, matagogo, o nisi taimi o vomiting and stool disorder,
  • Mai le faʻalavelave o le tino - o le le mautonu, faʻaleagaina, faʻavauvau, faateleina le le mautonu o le maʻi, i tagata mamaʻi e le o le totogia o le neurocirculatory, o loʻo i ai le faateleina o osofaʻiga faʻalavelave, atuatuvalega, vevesi o pito,
  • Faʻatonuga a le Allergic - o foliga mai o se vevela i luga o le paʻu, o le atinaʻeina o le edema o le Quincke poo le anaphylaxis,
  • Vaʻai matala, faʻalogologo, leai,
  • Mai le itu o le fatu ma toto toto - o le faʻaitiitia o le manava, tachycardia, faʻapouliuligia o mata, faʻanoanoa, vevela,
  • I le vaega o le manava - o le atinaʻeina o faiga le lelei o le maualuga o le respiratory tract, tale, bronchospasm, faʻaleagaina o le gasegase o le maʻisuka, faʻateleina osofaiga mai le asthmatic,
  • Ata pueina o le paʻu.

I le tele o tulaga, e lelei le toleniina o Lozap, o aʻafiaga aʻafia o loʻo pasia ma e le manaʻomia ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Contraindications

Ole fualaau faasaina e naʻo le maeʻa ona talanoa ile fomaʻi. Aʻo leʻi amataina le togafitiga, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo papamaʻa, talu ai o Lozap o loʻo i ai faʻatauiga nei:

  • hypersensitivity i le mea o loʻo galue malosi poʻo le faʻamaʻiina o fualaau faasaina
  • ogaoga o le ate
  • maʻitaga ma lactation
  • tamaiti ma tama talavou i lalo o le 18 tausaga
  • faʻatasi ai ma faʻatasi ma tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka

Tafaoga faʻamalosi

O isi vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaleleia ai le malosi o le aʻafiaga o Lozap. O le faʻaaogaina faʻatasi ma isi vailaau e mafai ona faʻaosoina ai le tupuga o le vaʻaia o le vaʻaia e avea o se faʻafitauli leaga (tricyclic antidepressants, antipsychotics, baclofen ma le amifostine) e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le vavave.

O le Losartan e mafua mai i le auai o le cytochrome P450 (CYP) 2C9 i le gaosite o le metabolite o le carboxylic. I suʻesuʻega suʻesuʻega, na maua ai o le fluconazole (o le inhibitor of CYP2C9) e faʻaitiitia ai le faʻaalia o le metabolite galue e tusa ma le 50%. Na maua ai o togafitiga faʻatasi ma le losartan ma le rifampicin (o se mea e faʻaaogaina ai le enzymes) e oʻo atu ai i le 40% o le faʻaitiitia o le maualuga o le metabolite galue i le plasma toto. Le taua o le taua o lenei aafiaga e le o iloa. E leai se eseesega i le faʻaalia i le faʻaaogaina o le Lozap ma le fluvastatin (o se le gata i le CYP2C9 inhibitor).

E pei o isi vailaʻau e poloka ai le angiotensin II poʻo ona aʻafiaga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e taofi ai le potassium i le tino (e pei o vailaʻau faʻasaina: spironolactone, triamteren, amiloride), pe mafai ona faʻalauteleina le maualuga o le potassium (e pei o le heparin) faʻapea foʻi ma mea faʻapailamoli poʻo mea masima, e mafai ona taʻitaʻia ai le maualuga o le vevela masima. O le faʻaaogaina tutusa o ia tupe e le fautuaina.

O se faʻaopoopoga faʻateleina o faʻasalaga o le satumini, faapea foi ma mea matautia, ua lipotia mai i le faaaogaina tutusa o le lithium ma le atiata ACE. E le gata i lea, o mataupu e faʻaaogaina ai le faʻataʻitaʻiga a le angiotensin II e seasea lipotia. O togafitiga faʻatasi ma le lithium ma losartan e tatau ona faia ma le faʻaeteete. Afai o le faʻaaogaina o sea tuufaatasiga ua manatu e tatau ai, e fautuaina e siaki siama le maualuga o le lithium i le taimi e faʻaaogaina ai.

Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaaogaina o fomaʻi angiotensin II ma non-steroidal anti-inflammatory drugs (mo se faʻataʻitaʻiga, o le initaneti cyclooxygenase-2 (COX-2), acetylsalicylic acid i doses ei ai aʻafiaga-inflammatory, NSAID e le filifilia), e mafai ona faʻavaivaia le aʻafiaga aloaʻia. O le faʻaaogaina faʻaaogaina o le angiotensin II tagata faʻataʻoto poʻo le faʻasolosolo faʻatasi ma NSAID e mafai ona faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gaioiga o le tino, e aofia ai le atinaʻe talafeagai o le le atoatoa o le tino, aemaise lava i tagata mamaʻi e iai le faaletonu o le tino. O lenei tuufaatasiga e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete, aemaise lava i tagata matutua. E tatau i tagata gasegase ona maua se suiga talafeagai, ma e tatau foi ona silasila i le mataʻituina o gaioiga pe a uma le amataga o togafitiga, ma mulimuli ane i lea taimi ma lea taimi.

Vaʻavaʻavega

Angioneurotic edema. O tagata maʻi e iai se talaʻaga o le angioneurotic edema (o le edema o mata, laugutu, gutu, ma / poʻo le laulaufaiva) e masani ona mataitu.

Faʻasalaga faʻamaonia ma le vai-electrolyte le le atoatoa

O le faʻamautinoaina o le faʻamalosiaga, aemaise lava pe'ā uma le fua muamua o le vailaʻau poʻo pe a uma ona faʻatuputeleina le fualaau, e mafai ona tupu i tagata mamaʻi ma le faʻaogaina o le tino o le tino ma / poo le sodium deficiency, mafua mai i le faʻaaogaina o vailaʻau malolosi, faʻatagaina o mea taumafa, manava, ma le vomiting. Aʻo leʻi amataina togafitiga ma Lozap, e tatau ona faia se faʻasalaga o ia tulaga pe tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i se fua muamua muamua.

Filifilia le leai o se tulaga

E le masani ona iloa le le lava o le tulaga le lelei i tagata gasegase e le atoatoa le aoga (faatasi ma le leai foi o le maʻisuka), lea e tatau ona amanaia. I tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga II ma le nephropathy, na sili atu le maualuga o le hyperlink i totonu o le vaega Lozap nai lo le placebo. O le mea lea, e tatau ona e siakiina le tele o le potassium i le plasma toto ma le clearance o le creatinine, aemaise lava i tagata gasegase o le fatu o le fatu ma le clearance creatinine o le 30 - 50 ml / minute.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau faasaina Lozap ma le potassium-preservation diuretics, mea faʻapailamalie ma masima mea e aofia ai le paseka e le fautuaina.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faia i foliga o laupepa, o loʻo ufiufi i se pusa paʻepaʻe paʻepaʻe e 12.5 mg, 50 mg ma le 100 mg. Ae, biconvex papa. Paʻu ma papa o 10 pi. faʻatau atu i pepa palama o le 30, 60, 90 pcs.

O le tuufaatasiga o le fualaau faasaina Lozap e aofia ai le losartan potassium (elemene galue), povidone, microcrystalline cellulose, sodium croscarmellose, mannitol, magnesium stearate, hypromellose, talc, macrogol, teu samasama, dimethicone (excipients).

Lozap faaopoopo faʻamalama (faʻatasi ma le hydrochlorothiazide diuretic e faʻaleleia ai le aʻafiaga), mea gaosi, losartan ma hydrochlorothiazide.

Faʻataʻitaʻiga uiga

Vailaʻau faʻamaʻi faʻamalosi - leʻo le peptide blocker o le atigi AT2, faʻatau poloka poloka o le atigipusa AT1. O le taofia o tagata e taliaina, Lozap e taofia ai le fusifusia o le angiotensin 2 i le AT1, ma mafua ai ona tulai mai le aafiaga o le AT2: toto maualuga, le faasaolotoina o le renin ma aldosterone, catecholamines, vasopressin, ma le atinaeina o le LVH. Ole fualaau faasaina e le taofia le angiotensin-converging enzyme, o lona uiga e le afaina ai le masini ma e le taitai atu ai i le faaputuga o le bradykinin

O le Lozap e faatatau i meaola, talu ai ona o lona metabolite malosi (o se metabolite o le acetate carboxylic), na faia i le taimi o le biotransformation, ei ai sona aafiaga tetee.

A maeʻa se tasi o fualaau, o le aʻafiaga o le toto (faʻaitiitia i le toto ma le diastolic toto) e oʻo i le maualuga pe a mavae le 6 itula, ona faasolosolo lalo ifo lea ile 24 itula. O le maualuga maualuga o le antihypertensive e ausia 3-6 vaiaso pe a uma le amataga o le fualaau faasaina.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le Lozap o loʻo faʻaalia i le tautala, e leai se faʻalagolago i mea taumafa. O laulau e tatau ona faʻaalu i le aso. Tagata mamaʻie maua i le maualuga o le totoga ave se vailaʻau o le 50 mg i le aso. Ina ia ausia se faʻaaliga sili atu, o le fualaau o le a faateleina i nisi taimi i le 100 mg. Faʻafefea ona faʻaaoga Lozap i lenei tulaga, e tuʻuina mai e le fomaʻi fautuaga taʻitasi.

O le faʻatonuga mo Lozap N o loʻo tuʻuina mai ai e faʻapea o tagata gasegase o le fatu o le fatu e faʻaaogaina se vailaʻau o le 12.5 mg i le aso. E faasolosolo ona faaluaina le fualaau o le vailaʻau ma se vaeluaga o le tasi le vaiaso seia oo i lena taimi, seia oo ile 50 mg i le aso.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Lozap Plus e aofia ai le ave tasi o le laulau i le aso. Ole fua pito sili ona tele o le vailaʻau e 2 pusa i le aso.

Afai e ave e se tagata ni tui maualuga o fualaau oona i le taimi lava e tasi, o le fua o aso taitasi o Lozap e faaitiitia i le 25 mg.

O tagata matutua ma gasegase e le atoatoa le aoga (e aofia ai i latou i luga o le toto) e le manaʻomia ona fetuunai le metotia.

Faʻaiʻuga

E mafai ona faia ni faʻamaʻi eseʻesega: faʻaalia o paʻu, angioedema, faʻalavelave anaphylactic. E mafai foi ona faʻaitiitia le toto maualuga, vaivaiga, faʻavalea. E seasea ona tupu, o le hepatitis, migraine, myalgia, symptoms respiratory symptoms, dyspepsia, o le ate le faaletonu.

O faʻamaoniga o le faʻasolosolo o le faʻalogo, tachycardia, ae o le bradycardia foi e mafai. O le togafitiga e faʻamoemoe e aveesea ai le fualaau mai le tino ma faʻaumatia ai faʻamaoniga o le maualuga.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Aua le togafitia Lozap i le taimi o le maitaga. I le taimi o togafitiga i le lona lua ma le tolu o faʻataʻitaʻiga ma vailaʻau e aʻafia ai le system renin-angiotensin, o faaletonu i le atinaʻeina o le tamaititi ma e oʻo lava i le maliu e mafai ona tupu. O le taimi lava e tupu ai le maitaga, e tatau loa ona taofi vave le vailaʻau.

Afai e tatau ona ave Lozap i le taimi o le lactation, e tatau ona taofi vave le fafagaina o susu.

E faʻapefea ona ave tamaiti?

O le lelei o le faʻaalia ma le saogalemu o le faʻaaogaina o tamaiti e leʻi faʻatuina, o le mea lea, e le faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai tamaiti.

Faʻamatalaga tutusa i le mea galue:

  1. Plocktran
  2. Brozaar
  3. Vasotens,
  4. Vero-Losartan,
  5. Zisakar
  6. Cardomin Sanovel,
  7. Karzartan
  8. Cozaar
  9. Lakea
  10. Lozarel
  11. Losartan
  12. Losartan potassium,
  13. Lorista
  14. E leai
  15. Peretania
  16. Renicard.

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o le faatonuga mo le faʻaaogaina o Lozap, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ai ma se aʻafiaga tutusa e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

Lozap poʻo Lorista - o le fea e sili atu?

O le mea malosi i le fualaau faasaina Lorista e tutusa lava ma Lozap. Lorista ua faatonuina mo tagata gasegase e maua mai i le maualuga o le maualuga ma le le atoatoa o le fatu. I le taimi lava e tasi, o le tau o le fualaau faasaina Lorista e maualalo. Afai o le tau o Lozap (30 pcs.) Pe a ma le 290 rupu, ona o le tau o le 30 pusa o le fualaau faasaina Lorista e 140 rubles. Ae ui i lea, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻalogo pe a uma ona e talanoa i se fomaʻi ma pe a uma ona faitauina ma le faaeteete le faʻamatalaga.

O le a le eseesega i le va o Lozap ma Lozap Plus?

Afai e te manaʻomia togafitiga i lenei vailaʻau, e masani ona tulaʻi le fesili, o le a sili atu - Lozap poʻo Lozap Plus?

Pe a filifilia se fualaau faasaina, e tatau ona maitauina i le tuufaatasiga o Lozap Plus, o losartan ma hydrochlorothiazide ua tuufaatasia, o se diuretic ma ua i ai se aafiaga diuretic i le tino. O le mea lea, o nei laumei o loʻo faʻaalia mo na gasegase e manaʻomia le faʻamalosia o togafitiga.

Faatonuga faapitoa

I tagata gasegase ma le faʻaititia o le voluma o le felafolafoaʻi o le toto (o se taunuuga masani o le faʻaloloaina o le faʻaaogaina o mea maualuga o togafitiga), Lozap® e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o le maualuga maualuga o symptomatic hypertension. O le mea lea, ao lei amataina le togafitiga i lenei vailaʻau, e tatau ona faʻaumatia faʻasalaga o loʻo i ai nei, pe ave le vailaau faʻasaina i ni atopaʻu laiti.

Tagata mamaʻi e mafatia mai i le gase o le ate (o le lanu po o le foliga faʻapitoa) pe a uma ona faʻaaogaina se sui soʻo, o le faʻatupulaia o le vaega galue ma lona metabolite galue e maualuga atu nai lo tagata soifua maloloina. I lenei itu, i lenei tulaga, i le faagasologa foi o le togafitiga, e manaomia ai togi maualalo.

I le tulaga o le le atoatoa o le aoga, o le atinaʻeina o hyperkalemia (faʻapupulaina le maualuga o le pasela i le toto) e mafai. O le mea lea, i le faagasologa o togafitiga, e manaʻomia le siakiina e le aunoa o le maualuga o lenei microelement.

Faatasi ai ma le puleaina o fualaau faasaina e aafia ai le system renin-angiotensin i tagata gasegase e pipii ai (toe tasi pe lua itu), e mafai ona faateleina le creatinine serum ma urea. A maeʻa le faʻaaogaina o fualaau faasaina, o le tulaga masani e masani ona faʻamaonia. I lenei tulaga, e taua foi le faia o suʻesuʻega faifai pea o suʻesuʻega i le tulaga o mea faʻasolosolo o meaola o le gaioiga o galuega a gaʻo.

O faʻamatalaga e uiga i le aʻafiaga o Lozap i luga o le malosi e ave ai se taavale poʻo le faia o galuega e manaʻomia ai se faʻaopoopoga maualuga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor e leʻi faailoaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E mafai ona faʻamautuina le vailaʻau faʻatasi ma isi vailaʻau faʻatoʻilalo. O le faʻamalosiina o le Mutuale i aʻafiaga o beta-blockers ma sympathosis e mataʻitu. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le losartan ma le togafiti, o loʻo faʻaalia ai se faʻaopoopoga o aʻafiaga.

E leai ni fefaʻatauaiga o le pharmacokinetic o losartan ma le hydrochlorothiazide, digoxin, warfarin, simetidine, phenobarbital, ketoconazole ma le erythromycin.

Rifampicin ma le fluconazole ua lipotia mai e faaitiitia le maualuga o le metabolite gaosi o losartan i le plasma toto. O le taua o lenei fegalegaleaiga e le o iloa.

E pei foi o isi sui e taofia ai le angiotensin 2 poo lona aafiaga, o le faʻaaogaina o losartan ma faʻatoʻa togafitiga o le potassium (mo se faʻataʻitaʻiga, spironolactone, triamteren, amiloride), sauniuniga o le paluka ma masima e aofia ai le potassium e faateleina ai le lamatiaga o le hyperkalemia.

NSAIDs, e aofia ai le filifilia COX-2 inhibitors, e mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga o togafitiga ma isi vailaʻau faʻamalosi.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le angiotensin 2 ma le receipor, o le faateleina o le plasma lithium concentration e mafai. Talu ai ona o lenei, e tatau ona fua i le lelei ma le lamatiaga o le pulega faatasi o losartan ma tapenaga o masima lithium. Afai e tatau ona faʻaoga faʻatasi, e tatau ona mataitu le faʻaogaina o le lithium i le plasma toto.

O a iloiloga o loʻo talanoa ai?

O faʻamatalaga e uiga i Lozap Plus ma Lozap o loʻo faʻaalia i le tele o tulaga, o vailaʻau e faʻaitiitia ai le toto maualuga ma maua ai se aafiaga lelei i le soifua maloloina o tagata o loʻo i ai faʻamaʻi o le cardiovascular system.

O tagata maʻi na o mai i se nofoaga faʻapitoa e tuʻuina atu manatu faaalia i luga o le Lozap 50 mg e iloa ai o le tale, o le susu, ma le faʻalogo lelei o nisi taimi e taʻua o aʻafiaga. Ae o le mea lautele, o suʻega faʻapitoa e uiga i fualaau faasaina e lelei.

I le taimi lava e tasi, o iloiloga a fomaʻi e taʻu mai ai e le talafeagai le vailaʻau mo tagata uma e mafatia mai le maualuga o le toto. O le mea lea, muamua e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga manino a se tagata poto faapitoa.

Galuega gaʻo maʻi

I le amanaiaina o faamatalaga o le pharmacokinetic e faailoa ai le faateleina o le faateleina o le mamafa o Lozap i le toto plasma i tagata mamaʻi i le cirrhosis o le ate, o se talafaasolopito o le faaitiitia i le fualaau o fualaau faasaina mo tagata mamaʻi o le gase galuega e tatau ona mafaufau i ai. Ole fualaau o Lozap e le tatau ona faʻaaogaina i tagata gasegase ma le gase o le gase ona o le leai o se poto masani.

Faʻasalaga le toe galue

O suiga i le galuega a le tamaititi, e aofia ai le toilalo, e fesootaʻi ma le faʻamaina o le system renin-angiotensin (faʻapitoa i tagata mamaʻi ma le faʻaaogaina o le renal-angiotensin-aldosterone, o lona uiga o tagata mamaʻi ma le faʻafitauli ogaoga o le fatu poʻo le faʻaogaina o le tino). E pei o isi fualaau oona lea e aafia ai le system renin-angiotensin-aldosterone, o le faateleina o le toto urea ma le maualuga o le creatinine serum ua lipotia mai i tagata mamaʻi o le tino o le toto o le tino poʻo le faʻamaʻi o se tasi o le fatu o le fatu. O nei suiga i le gaioiga e mafai ona toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalolo o togafitiga. E tatau ona faʻaeteete i le faʻaaogaina o le Lozap i tagata gasegase ma faʻamaʻi faʻatasi ai ma le faʻasolosolo o le tino poʻo le faʻamaʻiina o se fao fatu fatu.

O le faʻaaogaina tutusa o le Lozap ma le ACE o loʻo faʻaleagaina ai le galuega, ma o le mea lea e le fautuaina ai lenei tuufaatasiga.

Loto o le fatu

E pei o isi fualaau oona e aafia ai le system renin-angiotensin, i tagata gasegase e le o iai le fatu ma / e aunoa ma le faaletonu o le tino, o loo i ai se lamatiaga o le maualuga o le vaʻaia ma le masani ai (masani lava) le faʻaaogaina o le tino.

E le lava le togafitiga faʻapitoa i le faʻaaogaina o le Lozap i tagata mamaʻi ma le fatu o le fatu ma le faʻatoʻa faʻaleagaina, i tagata gasegase ma le ogaoga o le fatu (IV grade e tusa ai ma le NYHA), faapea foi ma tagata mamaʻi e le atoatoa le fatu ma symptomatic, o le cardiac arrhythmia. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga Lozap ma le faʻaeteete i lenei vaega o tagata gasegase. Ua fautuaina le faʻaeteete e faʻaaoga Lozap ma beta-blockers i le taimi e tasi.

O le faʻamalosi o vailaʻau faʻasolosolo ma vailaʻau, faʻatoʻa faʻalavelave cardiomyopathy.

E pei o isi vasodilators, o le vailaau ua faatonuina ma le tausiga faapitoa mo tagata gasegase e maua ai le gasegase o le valve ma le gasegase po o le faalavelave cardiomyopathy.

Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation

Lozap e le tatau ona faʻatulagaina i le taimi o le maitaga. Afai o le togafitiga ma le losartan e le taua, ona fuafua lea e le au togafitiga se maʻitaga e tatau ona faʻamatalaina isi vailaau faʻamalosi e puipuia i le taimi o le maitaga. I le tulaga o le maʻitaga, e tatau ona taofia vave le togafitiga o Lozap ma e tatau ona faʻaaogaina isi metotia o le togafitiga e puipuia ai le toto.

Pe a faatonuina le fualaau oona i le taimi o le lactation, e tatau ona faia se faaiuga e taofi ai le susu poʻo le taofi togafitiga ma Lozap.

Tulaga faʻapitoa o le aʻafiaga o fualaau faʻamalosi i taavale afi poʻo isi faʻalavelave lamatia

E leai ni suʻesuʻega na faia i luga o le aʻafiaga i luga o le gafatia e ave taavale ma galue i auala. Ae ui i lea, pe a ave taavale afi ma galue i auala, e tatau i se tasi ona manatuaina pe a faia ni fualaau faasaina, o le vevela po o le momoe e mafai ona tupu i nisi taimi, aemaise lava i le amataga o togafitiga poʻo le taimi e faʻateleina ai le fua.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le faateleina o le togafitiga fautuaina po o le faaumiumi o le le pulea o le faaaogaina o fualaau faasaina, o gasegase e atiaeina faailoga o se mea e sili atu ona lofituina, lea o loo faaalia i le faateleina o aafiaga i luga ma le taua tele o le toto. E le gata i lea, ona o le faateleina o le excretion o le vai ma elemene mai le tino, ua amata ai le le atoatoa o le vai-electrolyte.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o ia ituaiga o faʻamaʻi, o togafitiga faʻatasi ai ma Lozap e vave taofia ma tuʻuina atu le maʻi i le fomaʻi. O le tagata gasegase e faʻaalia ai le gase (faʻamamafa pe a fai o le vailaʻau na faia talu ai nei), o le puleaina o sorbents i totonu ma togafitiga faʻapitoa - faʻamaʻoina o le faʻamalolo, toe faʻaleleia o masima i totonu o le tino, faʻasaina o le toto ma le gaioiga o le fatu.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O lozap tablets ei ai fualaau oona e tutusa lelei ma o latou aʻafiaga faʻapitoa:

  • Losartan-N Richter,
  • Presetan-N,
  • Lorista N 100,
  • Giperzar N,
  • Loka
  • Agelu.

A o le i suia le vailaʻau faʻatasi ma se tasi o nei analogues, ole siaki saʻo e tatau ona siakiina ma le fomaʻi.

O le tau talafeagai e tusa ma le 50 mg Lozap tablets i pharmacies i Moscou e 290 rubles (30 papa).

Tuua Lau Faamatalaga