O le fea fualaau aina ei ai le suka sili?

O le maʻi suka o se maʻi sili ona matautia lea e manaʻomia le mataʻituina pea. Ina ia lelei le tau, e tatau ona e iloa le faasino igoa o oloa taitasi e te faaaogaina. O le filifiliga pito sili ona lelei o le i ai pea lea o lau laulau ma oe, mai i soo se taimi e mafai ai ona e aoina faʻamatalaga uma e te manaʻomia.

Suga i le taumafataga o se mea talafeagai. O le amataga lea o le malosi mo le tino. O fomaʻi fautuaina e faʻaaoga 50 g o lenei oloa i le aso, ae e le o lona uiga e tatau ona e 'ai le suka i lona mama. E maua i meaʻai uma tatou te 'ai i aso uma. O le maualuga o le suka i meaai e aofia ai le tele o le soifua maloloina o taunuuga. Ma faatasi ai ma le maʻisuka, o nei taunuuga e mafai ona lamatia ai le ola. O le mea lea, e tatau ona e iloa le tele o kulukose e te 'ai ma se meaʻai.

O sina mea e uiga i fualaau faisua

Low glucoseTogi glucoseMaualuga glucose
Fualaau faisuaFaʻailogaFualaau faisuaFaʻailogaFualaau faisuaFaʻailoga
Artichoke

0.8-0.9 gPupu mai Brussels

2-2.5 gRutabaga

4.1-4.5 g
Potato

1-1.5 gPeni

O nisi ituaiga o pepa suamalie

2.5-3 gPaʻu paʻepaʻe4.8 g
Broccoli

1.6-2 gEggplant3-3.5 gPīni lanumeamata

5-6 g
Letusi2 gUpe lanu mumu3.8 gFuga

6-7 g
Paprika

8 ma sili atu g

Fualaau faisua e le o taimi uma e maua ai le suka suka. Soʻo se tasi e maua i le maʻisuka e tatau ona ia iloa nisi tulafono:

  • E fautuaina e 'ai fualaʻau mata. Taumafai e faʻaitiitia le togafitiga o le vevela ina ia mafai ai ona faʻamautuina se fualaau paleni paleni i au mea taumafa,
  • Manatua e fautuaina e 'ai atili fualaʻau' oloʻo i ai fipa. O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaititia le faʻasologa o fuainumera o le oloa,
  • Aʻo le i fuafuaina au meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Ole aofaiga o suka i meaai e le na o le pau lea o punaoa o le malamalama o tagata e maua i le maʻisuka. I le faʻaaogaina, e mafai ona e faʻatatauina le tele o fualaau faisua i le taumafataga, ae mo le isi meaʻai e le talafeagai i taimi uma. O le tele o taimi, o le faʻasologa o fuainumera o meaʻai e faʻaaogaina e fuafua ai le meaai. O lenei faailo i nisi o taimi e le ogatasi ma taimi e faʻaalia ai le kulukose i meaʻai, ae sili atu ona sao. O le GI e tatau i le maʻisuka ona gauai atu i ai.

O le a le faasino igoa

O le faʻamatalaga mataʻitusi o se faailoilo lea e faʻaalia ai le taimi o le kulūkose e tuʻuina i totonu o le toto. O le faʻaitiitia o le GI o le oloa, o le glucose o le sosoʻo malie o le a ulufale atu i le tino, o le saoasaoa o le a toe foʻi mai lona tulaga i le masani. O meaʻai e aofia ai se faʻamaumauga maualalo maualalo (itiiti ifo ma le 55 iunite) e faʻatagaina mo le taumafaina. Meaʻai faatasi ma le GI (mai le 55 i le 70 iunite) e tatau ona i ai i le taumafataga, ae i se aofaiga faatapulaaina. Ma o oloa e maua ai le GI maualuga (mai le 70 iunite ma luga) e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le faʻavae ua matua malilie i ai le fomaʻi, ma e le o taimi uma foi.

Glycemic index of vegetables

Taumafai e 'ai fualaau faisua i taimi uma e mafai ai, ona o latou o le punavai autu o vitamini, ma mo le maʻisuka o lenei meatotino e taua tele. Ae faʻapipiʻiina i latou i se auala e le filifilia ai fualaʻau ma se maualuga maualuga mo lau taumafataga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga le laulau lea:

Laititi maualaloFaatataugaMaualuga maualuga
Fualaau faisuaFaʻailogaFualaau faisuaFaʻailogaFualaau faisuaFaʻailoga
Greens

5-30 iuniteLaʻau vela

55-70 iuniteZucchini caviar ma le zucchini fried

Potatoes pe a uma togafitiga vevela

70 ma sili atu iunite
Kāreti

Laʻau meaʻai fualaʻau faʻamaʻi

Eggplant Caviar

30-55 iunite

Glycemic Fruit Index

Meaai e pei o fualaau suamalie, tatou te taumafa e le tele naua nai lo fualaau faisua, e ui lava e lelei tele latou. E le gata i lea, o nei meaai e masani lava ona maualalo le GI. Ina ia mautinoa o aoga o mea taumafa, faaaoga le laulau:

Laititi maualaloFaatataugaMaualuga maualuga
FuaFaʻailogaFuaFaʻailogaFuaFaʻailoga
Lemon

5-30 iuniteMeloni

55-70 iunitePaloni70 ma sili atu iunite
Blueberries

30-55 iunite

E pei ona mafai ona e vaʻaia, toetoe lava o fua uma e maualalo le tau, o lea e tatau ai ona e taulai atu i le aofia ai i lau taumafataga.

Glycemic Index of Food Food

Ae e te leʻi fuafuaina au mea taumafa, faʻaaoga le laulau o le a faʻaalia ai vaega e mafai ona e aofia ai, ma o le a sili atu ona faʻagalo:

Laititi maualaloFaatataugaMaualuga maualuga
GaosigaFaʻailogaGaosigaFaʻailogaGaosigaFaʻailoga
Toa susu ma le siʻi kuka

5-30 iuniteLaisi faʻamaina

55-70 iuniteMuesli

70 ma sili atu iunite
Paranesi

Pasita Paʻa

E te manatu o fualaau ma suka o ni mea e le fetaui? E le o lea. Atonu e faateia oe, ae leai ni oloa e leai ni calories. Fualaau aina ma fualaau faisua e le o se faʻalavelave. O le mea e masani ai, o gaʻo i totonu o fua e maua mai i punaoa e lua: glucose ma fructose. E eseese a latou fuainumera, ae o le fructose e sili ona taua, o se tulafono. O le a tatou talanoa pe o fea o nei mea e sili atu ona aoga, faʻapea foi ma le auala e iloa ai le tele o le suka i totonu o fua.

Faʻaaliga ata: E faʻapefea ona iloa pe o le a le maualuga o le suka?

Ae ui i lea, e manaʻomia tele e le tino le tele o calorie e sili atu le fualaau aina nai lo le lagolago ia te ia lava. O le mafuaʻaga o le faagasologa o le aveesea o calorie mai nei meaʻai e sili atu ona faigata ma o le mea lea o loʻo faʻaumatia ai le malosi o le tino nai lo le mea e tatau ai. O le mea moni, e le tatau ona e 'ai na o nei oloa, aua o le a mafua ai le leai o ni meaʻai talafeagai e lelei mo le soifua maloloina.

O fua o le calorie e aofia ai: apu, fugalaau, cherries, vine, kiwi, pi, strawberries, melo, apricot, mandarin, moli, lemoni, fualaau. Fualaʻau maualuga-kalorie - faʻi, pi, falala, melo, quince ma isi.

Orange - 37 cal.,

Green apple - 41 cal.,

Fatu vine - 60 cal.,

Blueberries - 57 kaloli

Apricots - 49 i.

O le a le taimi sili e lelei ai le 'ai o fualaau aina - muamua pe pe a uma se taumafataga?

A e 'ai fua i le taeao ao leʻi' ai, latou te faʻamamaina le tino ma se tele o meaʻai gaʻo, vitamini, minerale, meaola faʻasaina ma faʻamaonia le paleni o le pH. Faatasi ai ma la latou fesoasoani, matou te tuʻuina atu le vai ma le fiber i le tino, faʻamalosia le manava o le fatu, faʻamamaina o soʻo se tootoo ma toxins. Afai e te 'ai fua pe a uma se taumafataga, o le a toe faʻafoʻiina e suga glycogen le paleni kulukose i le tino. O le a fesoasoani le suavai e toe faʻaleleia ai le tau o le malosi. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le gaʻo, e lelei tele le 'aina o fua i le taeao, ao leʻi oʻo ile 12 i le aoauli.

O le toʻatele o tagata e teena fua, aua o mea taufaamatau o loʻo i totonu oi latou e fefefe i se sao vave i le sili atu o le mamafa. O le mea moni, o le tele o fructose e ono mafua ai le glycogen i le ate ma tuʻuina ai e pei o le gaʻo. Fiber ma isi mea taumafa i fua, i le isi itu, e maua ai le tele o faʻamanuiaga nai lo se isi lava mea taumafa. Ma o le faʻamoemoega o le faʻaaogaina o oloa e aofia ai le mauaina o mea aoga e aoga mo le gaioiga a le tino! O le fructose o le autu autu lea o gaʻo i totonu o fualaʻau ma fua. O le tele o ia mea o loʻo i ai i le va o fugalaau, totō fatu ma palu le meli.

O le a le vailaʻau?

E mafai ona vaevaeina gaʻo i le tolu vaega: monosaccharides, oligosaccharides ma polysaccharides. O gaʻo uma o loʻo i ai i se tulaga mausali ma ei ai uiga tutusa. O a latou meaola e aofia ai elemene e tolu: carbon, hydrogen and oxygen. Monosaccharides (glucose ma le fructose) o mea e le lanu lanu lanu, suamalie i le vai ma suamalie i le tofo. O le suamalie e tupu ona o le faaputuputuina o se aofaiga tele o vaega hydroxyl i totonu oa latou meaola. Pe a vevela, latou te liusuavai, mumu, ma mafua ai le carbonization i le faʻasaʻoina o vaʻa vai.

I totonu o le tusi tusitusi faaletino, o le fructose o loʻo faʻaalia o se vailaʻau o loʻo i ai se tofo lelei ma e mafai ona suauu i le ava. O le fructose e tutusa lava lona agavaa ma le aofaiga o le tuufaatasiga ma le mamafa o le molécula e pei o le kulukose. O le fructose ma le kulukose e mafai ona faʻaogaina i le faʻamalosiina e le tele o enzymes. Faʻalagolago i le ituaiga o faʻamalosi, e mafai ona maua atili ai le lactic acid, acetic acid, ava malosi. Fructose e lua taimi e sili atu ona suamalie nai lo le kulukose. E faʻaleleia lelei, e oʻo lava i tagata e maua i le maʻisuka. O le mea lea, o loʻo faʻamatalaina i nei tagata gasegase.

E faʻapefea ona galue le falufula i le tino?

Fructose e fatuina se lagona sese o le fiaaai, lea e tau atu i le taumafa ma le mamafa o meaʻai, i le faasologa. O lona suamalie e 1.4 taimi sili atu le maualuga nai lo le suka, ae e le talafeagai mo se uta o le carbohydrate. I le tino o le tagata, o le fructose e sili atu le faigofie ona eli nai lo le suka paʻepaʻe, aua o se vailaʻau vailaʻau faigofie. O le fructose e sili atu ona sola lemu nai lo le kulukose i totonu o le mea oona. O se vaega tele o le liua ua liua i le ate i le glycogen. E sili atu le sao o le fructose i le faagasologa o le liua ma e le manaʻomia ai le inisalini ina ia faʻafefeina i sela. O se mea taumafa ma e taua i le tino, mo le tele o vaega, ona o lona suamalie. I sina aofaiga itiiti, o le fructose e mafai ona suamalie meaʻai ma meainu e ala i le faʻaititia o au meaʻai gaʻo. Ole fuainumera o le fructose e tusa ma le 30, ma o le mea lea e talafeagai lelei mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le fructose e faʻaitiitia ai le lagona i le inisalini i le tino, e afaina ai le metabolism o gaʻo i totonu. O nei suiga e faateleina ai le lamatiaga o le maʻi cardiovascular. Ua maua ai o le fua o le faluga e fesoasoani i le faaputuputuina o le gaʻo e masani ona aʻafia ai totoga i totonu ma i se tulaga maualalo e aʻafia ai luga ole palapala. Fai mai fomaʻi e faapea o le tele o le fructose i le faʻatasi ai ma se gaʻo maualuga e mafai ona oʻo atu ai i le leptin tetee, o lea o le a faigata ai le faatumauina o le paleni i le va o mea taumafa ma mea e manaʻomia e le tino. E tusa ai ma nisi o tagata atamamai, o le fructose i le taimi o le taumafaina o fualaʻau ma fualaʻau e mafai ona mafua ai le tetee i le tagata maloloina, e tusa lava po o le a le tele o fua e aina.

Fructose o se suka masani. E le atoatoa le tino ma, pei o sugar masani, e maua ai le malosi. I le lautele, e manatu e saogalemu, ae, o le mea e leaga - calorie.

  • 30% itiiti le kalori nai lo le suka
  • E itiiti sona aʻafiaga i le suka o le toto, lea e taliaina mo nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka,
  • Fructose o se tasi lea o nai mea suamalie e le o iai ni faʻasao ma, o le mea lea, ua faʻaaogaina e saunia ai siama ma faʻasao. Afai o le suka masani e suia i le fructose, ona tumau ai lea o le tao ma le mumu umi.
  • Faʻateleina le malepe o le ava i totonu o le toto.

  • I le tele o mea, e mafai ona faʻaititia le lamatiaga o le fatu cardiovascular (o se pusa saogalemu e sili atu ma le 30-40 g i le aso),
  • E mafua ai se lagona sese o le fiaaai, lea e fesoasoani i le tulai mai o le mamafa o le mamafa,
  • Faʻateleina le faagasologa o le matua - e tusa ai ma se suesuega a saienitisi Isaraelu i luga o isumu.
  • O le maualuga o le fructose intake e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaivaia o le kulukose ma le faʻaleagaina le faʻamalosia o le insulin. O nei maʻi uma e lua o loʻo aʻafia ma le inisalini ma e aʻafia ai le atinaʻeina o le maʻi.
  • O le fructose e mafai ona mafua ai ni mea faʻavevesi ogaoga - le faʻapalepale i fua o suka. Faatasi ai ma lenei faamai, e le mafai e se tagata ona 'ai fualaau aina ma fualaau faisua, ae inu ma inu meainu e faavae i luga.

A maeʻa ona e suʻeina le maualuga o le suka o fualaʻau, e mafai ona e fatuina lau lava meaai maloloina.

E fia le fructose i fua eseese (mo fualaau lapopoa)

Se paipu o cherries - 8 gr.,

Se fusi vine (250 g.) - 7 gr.,

Lalo mafiafia - 12 gr.,

O le lima o vine (250g.) - 3 gr.,

O le lima o lanu vine (250 g) - 7 gr.,

O se ipu fufulu fasi meaʻai (250 g) - 7 gr.,

Meloni (pe tusa ma le 1 kilokalama) - 22 gr.,

O le lima o strawberries (250 g) - 4 gr.,

O le tele o le fructose e nafa ma le metabolism i le ate. O iina, e liua i le kulukose ma mea e teu ai e pei o le glycogen. O le gafatia o le ate e liua ai le fructose e matua tapulaa lava, ma e lelei tele aua a amata ona liua i ni maualuga, e mafai ona liua i le gaʻo. O lenei mea e masani ai mo tagata e maua i le maualuga o le toto poʻo le maualuga foi o le faʻamalosia o le inisalini.

O le maualuga o le fusi i totonu o le toto e le faalagolago tonu i le paleni o le hormonal. O lona anotusi e le mafua ai le televave o le maualuga o le toto suka. Ma o se mea tele lenei, aemaise lava mo le maʻisuka. Ae i le isi itu, o le tele o le fusi fualaʻau e mafai ona oʻo atu ai i le faaputuputuina o le tele o gaʻo. E i ai faafitauli e fesootaʻi ma le maualuga o le fua o le fructose. O se tasi oi latou o le avanoa e faʻauʻu ai lona pa'ū. O loʻo faʻapupula pea i totonu o le inumaga, ae e le o faʻalavelaveina. Mai iinei - o se manava felafoaʻi, afaina, afaina. E tusa ma le 30-40% o tagata e iai na faafitauli. E sili atu le maaleale o tagata e le mafai ona gaosia fua suka (fructose) i mea uma. O le taumafaina tele o fualaau aina e mafai ona oo atu ai i le manava o le tino, tiga ma le manava.

E le mafua le fructose i le faʻamalolo o le inisalini ma leptin - hormones e fesoasoani e taofia ai le manaʻo, ma e le taofia ai le faʻavaeina o hormones e faʻateleina ai le fiaaai. O le mea lea, tatou te fai atu o lona le pulea puleaina e saofaga i tupe mama.

E sese le mafaufau e tatau ona tatou taofi le 'aina o fua ma fualaʻau. O mea uma na fai mai iinei e uiga i le faaleagaina o le fuafasi e na o le tele lava o lona uiga. O le faʻaaogaina o fualaau aina i aso uma i ni vaega tetele e ono mafua ai le le atoatoa o le malosi, ma mafai ai ona mafua le mea e taʻua o le "fructose inlerance."

Matou te iloa uma lava le le maloloina o le sugar masani, lea (e aunoa ma se mafuaaga) e masani ona taʻua o le "maliu papaʻe." Ae ui i lea, ua lapatai mai saienitisi e faapea e le gata ina saogalemu le suauu, ae mafai foi ona sili atu ona afaina ai le tino. Ona o le faʻatinoga, o le toʻatele oi tatou e faʻaaogaina oloa e na o le suka, ma o le "lauiloa" talu ai nei. O le mea lea, o le maualuga o le fructose i totonu o le toto, o le ate e le o feagai ma le gaosiga o le fructose ma ua amata ona toilalo le tino. I le 30 tausaga taluai nei, o tagata gaosiga na faasolosolo malie lava ona suia le suka ma le suamalie masani - fructose, faaopoopo le syrup o sana, lea e faia mai le kulimi masima, ona o le tele o faigamalaga. O lona gafatia e faʻalauteleina le malosi ma le suamalie o oloa o loʻo faʻaaogaina i le gaosiga o fale gaosiga o kamupani tele lava, oa latou oloa o loʻo faʻaaogaina i ni aofaiga tetele i le salafa o le lalolagi. E le gata i lea, o le sipuni sana e fesoasoani e faaleleia atili ai le lelei ma le tofo o oloa gaosi ma o le mea lea e faʻaaogaina ai keke, paluga, masi, falaoamata o le taeao. E le gata i lea, o le sipuni sana e sili atu ona taugofie nai lo le gaosia o isi mea suamalie, ma o le mea lea e sili ona lelei. I se upu, fructose, lea o loʻo faʻatau atu i faleoloa, e mamao ese mai le suka na maua mai fua. E maua mai e ala i fesoʻotaʻiga faʻatekinolosi faʻalauiloa o pateta poʻo le puletini o sana ma togafitiga faʻapitoa faʻapitoa. I le iuga, e sui ai le "fua" suamalie lea e faʻaaogaina i le tele o meaʻai ma vaiinu.

O le fesili e masani ona fesiligia: "Afai ou te manao e aveesea le mamafa, e tatau ona ou lafoai ni fua?" O tagata e taumafa meaai ma tagata e malosi le malosi e tumau i le tulaga o le puipuia o le faaaogaina o fualaau aina, e pei o oloa e maua ai le gaʻo oona. O isi e faʻaaogaina nei oloa e seasea lava. E leai se faʻatulagaga saʻo mo le faʻaaogaina masani o fua. Faaiuga: e aoga le 'ai o fualaau aina ma fualaau faisua, aua o loʻo aofia ai i totonu o fualaau aina suamalie ma fualaau aina, ae e tatau ona faʻaumatia faʻamalosi, ao matauina le talafeagai o taumafa ma taaloga.

O fua o se vaega taua o se taumafataga maloloina.Latou te mauʻoa i fiber, antioxidants ma isi mea faʻapitoa e maua ai le tino.

E le pei o le tele o isi mea taumafa, o fualaau aina e le gata e maua ai le suka, ae o meaʻai foi e maua ai le tino se lagona o le atoatoa ma fesoasoani e faagesegese ai le suamalie o le suka.

O le mea lea, o le tino e faʻaleleia le malosi mo se taimi umi. Ae ui i lea, o se faafitauli ogaoga mo le tagata faʻaonaponei, o lona faʻaaogaina tele o suka, e aofia ai fualaau suamalie.

E fia le suka i totonu o fualaʻau

Fai mai fomaʻi e tatau ona 'ai le tele o fualaau faisua e mafai, ona o latou o se faleteuoloa o mea taua. O le suka gaosi, lea e maua i totonu o fualaau faisua, ua liua i le kulukose i le taimi o le metabolism, ona tosoina lea i totonu o le toto, e feaveaiina i le tino ma siama o le tino.

Afai e tele naua le suka, o tamaʻitaʻi o Langerhans o le pancreas e vave lava ona maua mai le insulin e faʻafefe ai lona aofaiga. O le tele o le i ai pea o le suka e mafua ai ona gauai le inisalini, e masani ona aʻafia ai aʻafiaga e le faʻafefeteina.

Ona o le maualuga o le fiber content, o le suka i fualaau faisua e faʻaalu malie lava e le tino, e aunoa ma le osofia o oso i le maualuga o le glycemia. Pe a 'aina le tele o fualaau faisua, o le a leai se afaina i tagata, ae e moni lava lenei mea mo fualaau faisua fou, o la latou glycemic Index e maualalo.

O mea e ese lava le eseese ma fualaau faisua ua uma ona faʻaleleia. I le taimi o le kukaina, ua faʻaumatia le fiva maloloina, tuʻuina atu le malosi o fualaau faisua ma le paʻu. Ona o le pito maualalo ole fiber:

  • glucose e aunoa ma ni faʻalavelave e ulu atu i le toto,
  • inisalini ua liua i faleoloa gaʻo.

O le mea lea, i le naunau e 'ai le mea sao ma foia le meaʻai, o le tagata e faasolosolo malie lava ona galo ma le tele gaʻo.

Le aofaʻi o le suka i fualaau aina lauiloa

Laʻau o le suka maualalo (e oo atu i le 2 g mo le 100 g)

Artichokes0.9
Broccoli1.7
pateta1.3
Cilantro0.9
aʻa faʻamau1.7
Saina laʻau Cabeni1.4
Pak filifilia le kapisi1.2
Letusi0.5-2
Kukama1.5
Pasili0.9
Radisa1.9
Lulu0.8
Arugula2
Seleti1.8
Asparagus1.9
Paʻu1
Ata1.4
Fugalaau0.4

Fualaau aina suamalie ma se fua o le glucose (2.1-4 g mo le 100 g)

Eggplant3.2
pupu vine2.2
lanumeamata lanumeamata2.3
Zucchini2.2
paʻu paepae3.8
lanu mumu2.4-4
logo ata3.5
Tomato3
Peni2.3
Sorrel2.3

Meaʻai suamalie maualuga (mai le 4.1 g i le 100 g)

rutabaga4.5
pi5.6
failaʻau4.8
sana4.5
aniani6.3
lelo7
karuti3.9
Paprika6.5
ata chili10
tomato tomato mumu5.3
fuamoa faapelepele faapelepele8.5
uʻamea12.8
lanumeamata lanumeamata5

O le a se isi mea e tatau ona e iloa?

I le masani ai, o fualaau faisua ma fualaau e iai le suka e tatau ona i ai i luga o le laulau a se tagata e maua i le maʻisuka, ae ui i lea, latou te manaʻomia le siakiina o le fuainumera o le glycemic index and the amount of sugar in them. E tatau ona aʻoaʻoina ia mataupu faavae o se taumafa fualaʻau.

O fualaʻau-'oa o fualaau 'aina mata e aofia ai sina vaega itiiti o suka, ma e vave lava ona e mauaina ia mea e aunoa ma le faʻaaogaina o le kulukose. E fautuaina e toe iloilo nisi o fua masani masani mo le kukaina ma faʻaitiitia le umi o togafitiga vevela, pe a manaʻomia, pe taumafai e lafoai atoa.

E leai se mea e tatau ona e fefe ai i le suka i totonu o fualaau faisua, talu ai o le punavai autu o le malosi, e aunoa ma le masani ai o le tino ma le faiʻai e le mafai. Ole malosi e le mafai ona teuina mo le lumanaʻi, ma le faʻaumatiaina e ono faigata tele.

O le i ai o le fiber i fualaau faisua e faʻaitiitia ai le GI o le oloa, faʻagesegese ai le fua o le faʻaaogaina o le suka. A, i le faaopoopo atu i le maʻisuka, o loʻo i ai i isi tagata isi faʻamaʻi, mo le togafitiga lea e tatau ai ona pipii i se meaʻai ma le maualalo o le suka, ma sili atu le leai o se suka.

O fua o le suka maualalo (e oo atu i le 3.99 g mo le 100 g o fualaau aina) e aofia ai:
  • Avocado - 0.66 g O le fualaau e tasi e aofia ai le 1 g o le suka.
  • Lime - 1.69 g O le laulauina o le lime e tusa ma le 100 kalama, ma o lea o le suka i totonu o le 1.69 g.
  • Lemon - 2.5 g O se naimoni itiiti e na o le 1.5-2 g le suka.
  • Sea buckthorn - 3.2 g I totonu o se ipu atoa 5.12 g.
  • O le suka laʻititi e iai le lime, fugalaau ma blueberries.

O a fualaau faisua e teena ai le maʻisuka?

Faatasi ai ma le manino o aoga o fualaau faisua, o loo i ai nisi ituaiga o meaʻai e maua ai le suka. E sili le vavaeeseina o fualaau faisua mai le taumafataga, aua o le a mafua ai faafitauli i faʻamatalaga o le glycemia ma faafitauli tau le soifua maloloina.

Fualaau faisua mataʻutia o le a leai se aogā ma e oʻo lava i le afaina, afai e le mafai ona e lafoaia atoa, e tatau ona e le itiiti ifo le faʻagata.

O le mea lea, e sili le lelei le 'ai o pateta, o loʻo i ai le tele o le malo, lea e mafai ona maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ma o ia lava, e pei o pateta, e aafia ai kātiti tino, aemaise lava le kuka. O fua aʻa e maua mai i le tele o mea vaivai e maua ai le glucose ma le cholesterol maualalo.

O se aafiaga leaga i le gaosiga ma le taua o gaioiga o le amino, lea e fesoasoani i le tino o le tagata e taulimaina ai faailoga ma mafuaʻaga o le maʻisuka, tamato. E i ai foi le tele o suka i tamato, o le tali i le fesili pe o fuamato e aoga, leaga.

O le Beet ei ai se faasinomaga maualuga, i le laulau o le GI o le fualaau faisua e tu i tafatafa o oloa:

  1. ituaiga susu o pasta,
  2. Puni falaoamata i le pito i luga.

I le faʻaogaina o le beets, o loʻo i ai pea le faʻateleina o le maualuga o le suka i le tino. O faʻamaʻi kuka e sili ona leaga, e faʻapupulaina le glycemia i maualuga maualuga i ni nai minute, ma e mafai foi ona mafua ai le glucosuria i le maʻisuka malosi. O le mea lea, e tatau ona e tilotilo i le suālaʻau ma i totonu o falalaʻau e pei o se laulau o loʻo i luga o le laupepa.

E sili le lelei ona 'ai fualaau faisua io latou foliga masani, e le tatau ona galo ia i tatou fualaau suamalie fou ua saunia lelei lea e aveesea ai toxins mai le tino, toxins, e lelei ai le tulaga o le tino.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le sua suamalie e saunia mai le selesele, o le vai e fesoasoani e aveese mai le cholesterol maualalo ma sili atu le kulukose mai le toto. Inu sefe suamalie pe a uma le kuka. E faasa ona faatumuina le vai i masima ma mea manogi.

O fualaau faisua ua aina e pei o se mea tutoatasi poo ua aofia ai i totonu o isi meaʻai kuka, salati, soups ma snacks. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo sina sipisi, kerika ma laau. E leai se mea e tatau ona amanaʻia le aofaʻi o le greens e 'ai, e le maua ai ni aʻafiaga le lelei, ae maua mai e le maua i le maʻisuka ni faʻamaʻi o le pancreas ma le manava.

O fualaau faisua e mafai ona faʻaumatia e le maʻisuka o le a taʻuina e se tagata poto i le vitio i lenei tusiga.

Fua e maua ai le suka i ni mea laiti (4-7.99 g mo le 100 g o fua):
  • Cherry plum - 4.5 g O le fua o fualaau aina e aofia ai le 1 g o suka.
  • Laloni - 6.2 g. O le ipu o le tilotilo e aofia ai le 9.2 g.
  • Blackberry - 4.9 g O se ipu malamalama atoa e aofia ai le 9.31 g o suka.
  • Fualaʻau - 6.2 g I totonu o le ipu atoa o vine fou, 12.4 g o suka.
  • Fualaau - 4.66 g O se ipu malamalama o ona fua fou suamalie e aofia ai le 7-8 g o le suka, ma le 10 i fua tipi.
  • Cranberries - 4.04 g. I totonu o le ipu o fualaau suamalie fou e itiiti ifo nai lo le 5 g suka, ma i se ipu malogo ua sili atu ma le 70.
  • Raspberries - 5.7 g O se ipu malamalama o fualaʻau e aofia ai 10.26 g o suka.
  • Nectarine - 7, 89 g O nectarine tele e aofia ai le 11.83 g o le suka.
  • Papaya - 5.9 g O se ipu tioata o fualaau suamalie o loo i ai na o le 8 g suka, ma i totonu o se ipu suamalie puree 14 g mea suamalie.
  • Vaʻa mauga vao - 5.5 g I se ipu atoa, 8.8 g.
  • Currants white and red - 7.37 g I totonu o se ipu o fualaau aina fou, 12.9 g o suka.
  • Blueberries - 4.88 g O le ipu tioata atoa o loo i ai le 8.8 g o suka.
Fua ma le fua o le suka (8-11.99 g mo le 100 g o fua):
  • Apricot - 9.24 g O le apricot laiti e 2.3 g le suka.
  • Quince 8.9 g O se tasi fualaau suamalie e aofia ai le 22.25 g o le suka.
  • Pineapa - 9.26 g O le pineapple natura e aofia ai le tele o suka - e oo i le 16 g i le tioata.
  • Oranges - 9.35 g A aunoa ma se paʻu, o le moli eletise e tasi le 14 g suka.
  • Lingonberry - 8 g. I totonu o se ipu malamalama e tumu i le 11.2 g.
  • Blueberries - 9.96 g. I se ipu malamalama o le 19 g suka.
  • Pears - 9.8 g 13.23 g ei ai fualaau aina e tasi.
  • Fualaʻau - 6.89 g O le guita e leai se pulu e aofia ai le 25.5 g o suka.
  • Guava - 8.9 g I le tasi fualaau aina 25.8 g.
  • Meloni - 8.12 g I se fualaʻau tele-silo e aunoa ma le pele, e tusa ma le 80 g o suka.
  • Kiwi - 8.99 g O le fua o fualaau aina e aofia ai le 5.4 g o suka.
  • Clementine - 9.2 g O se tasi fualaau suamalie e aunoa ma se pulu e aofia ai le 4.14 g o le suka.
  • Gooseberries - 8.1 g O se ipu atoa e aofia ai le 19.11 g o suka.
  • Kumquat - 9.36 g O se fualaʻau tele e aofia ai le 5 g suka.
  • Tangerines - 10.58 g. I le averesi, tangeries e aunoa ma se pele 10.5 g.
  • Fualaau o le suamalie - 11.2 g O le fua o le fua e 7.8 g le suka.
  • Peaches - 8.39 g. I totonu o le tasi tamai pi, 7.5 g o le suka.
  • Chokeberry - 8.5 g. I se ipu malamalama 13.6 g
  • Plums - 9.92 g. I le tasi pusa 2.9-3.4 g o suka.
  • Black currant - 8 g I totonu o se ipu atoa 12.4 g.
  • Apples - 10.39 g O le apu laʻitiiti e 19 kalama o mea suamalie, ma se ipu o fualaau suamalie 11-13. O lauusiusi Green e itiiti ifo le suka nai lo lanu mumu.
O fua e maua ai le maualuga o le suka (mai le 12 g mo le 100 g o fualaau aina) e iloiloina:

Afai oi ai nisi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻi suka, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi e uiga i le numera ma ituaiga o fua. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo le vaevaeina o le aso i aso taitasi i auaunaga. E sili le lelei ona 'ai i vaega o le 100-150 g i le ao, ma e le faalagolago i se tasi o fonotaga. E mafai ona e 'ai i luma o le meaai autu, pe a maeʻa ma i malologa e pei o se meaʻai. I soʻo se tulaga, o mea aoga o fualaau aina ma fua o le a le faʻaavanoa i totonu o le tino ma o le a aumaia ai faʻamanuiaga, ae peitaʻi pe afai e mulimulitaia le fua.

O fua o se vaega taua o se taumafataga maloloina. Latou te mauʻoa i fiber, antioxidants ma isi mea faʻapitoa e maua ai le tino.

E le pei o le tele o isi mea taumafa, o fualaau aina e le gata e maua ai le suka, ae o meaʻai foi e maua ai le tino se lagona o le atoatoa ma fesoasoani e faagesegese ai le suamalie o le suka.

O le mea lea, o le tino e faʻaleleia le malosi mo se taimi umi. Ae ui i lea, o se faafitauli ogaoga mo le tagata faʻaonaponei, o lona faʻaaogaina tele o suka, e aofia ai fualaau suamalie.

Apio ma a latou mea aoga

O le a se mea tatou te iloa e uiga i aoga o apu? E foliga mai, o mea uma e tasi o le tali e tele a latou uʻamea. Ma e saʻo lenei mea, ae na o se vaega.

Muamua, o le mea uʻamea i totonu o apu e faalagolago i le eseese ma le amataga. Pe a faatusatusa i le fale o Antonovka, o apu e faaulufaleina mai o loo i ai se mea e matua maualalo i le uʻamea, e toetoe lava a le "gaogao" pe afai e oti ma faatagaina e taoto.

Ma le lona lua, e tele isi fualaau lelei ma fualaau faisua lea e sili atu ai le maualuga o le uʻamea i totonu o apu. Mo se faʻataʻitaʻiga, pears, vine, tangerines, pineapple, bananas, ma le broccoli, pauka ma beets.

O pi, e faaopoopo atu i le uʻamea, e tamaoaiga i phosphorus, potassium, calcium, magnesium, sulfur ma isi elemene taua. E le gata i lea, o apples o loo maua ai vitamini A, C ma P, faapea foʻi ma vitamini B.

Acids e aofia ai i apu, ma pectins, tannins, faamalolosia vaʻa toto ma faʻateleina le faʻalaumalie. E fesoasoani ia apel i le tino e toe faʻatumu ai faleoloa, aua e 95% le vai ma o ni meaʻai lelei mo tagata mamafa. 100 kalama o apu e naʻo le 85 kilokalo. Ma o laumei lanumeamata e faigofie ai foi ona ave se malulu.

Puni ma o latou faamanuiaga

O pusa ua lelei ona faatulagaina i tagata taaalo. O nei fualaau manaia ma maloloina e vave lava ona uuina e le tino ma maua ai le malosi o le malosi. O le mea o le faʻi o loʻo i ai le tele o mea inu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le o fautuaina i latou e 'ai i tagata e le fiafia.

O le faʻi o loʻo i ai se mea maualuga maualuga, o lea o lenei fualaau, o le mea moni lava o se fale, e faigofie lava ona fiafia. E mafai ona faʻaaogaina o se tasi o auala e faʻafefe ai le atuatuvale. Ae ui i lea, mo i latou e mulimuli i le fuainumera pe mafatia i le maʻisuka, o le stevia e sili atu mo le faʻaleleia o le lagona. I le auala, ona o le maualuga maualuga o le gaosiga, o meaʻai ua fautuaina mo tagata e maua i le hypoglycemia.

O nisi faʻi faʻi

O le faguina o le faʻi o le 75% vai, 20% le suauu, 1.6% masini, 1.2% mea e gaosi ai le suamalie, 0.5% pectins, 0.4 meaola gaosi ma le 0.6% fiber.

E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o vitamini B (1,2,6), vitamini C ma le E, faʻasologa A, PP.

O le potassium, e pei ona e iloa, e taua tele i le galuega o le cardiovascular system: toe faʻaleleia le fatu, puipuia le faʻaalia o veins varicose, oso maualuga le toto maualuga ma faʻamalosia le loto.

Oranges ma o latou faamanuiaga

E pei ona e manatuaina, o laranges na avea ma vaega lona tolu i le faʻavasegaga oa matou fua e sili ona fiafia i ai. Ae o le a le lelei o nei fua?

O le pulupulu o laʻau e aofia ai vitamini A ma B, lea e fesoasoani i se tagata e faatumauina le tino, matagofie ma le autalavou, faʻapea foi ma le vaitamini C, lea e faʻamalosia ai le tino puipuia ma fesoasoani i tagata ia avea ma ni tagata uumi.

E ala i le faʻaaogaina o aliga i aso uma, e mafai ona e faʻaumatia pe taofia le tupu mai o le tele o faʻamaʻi ma faʻaleleia lau soifua maloloina. O nei fua e faʻamalosia ai le fatu ma toto toto, faʻaleleia le metabolism, fesoasoani e fofo i le hypovitaminosis, maʻi o le ate ma le gout.

O le mea moni, o le faʻaaogaina o se fuainumera tele o alani e tagata e faʻaitiitia ai le maualuga o la latou testosterone. Ae e le o lona uiga o le afa malosi o le tagata e tatau ona lafoaia nei fualaau maloloina, ua lava le pipii atu i se meaai faapitoa e tausia ai lau testosterone masani.

Pears ma o latou faamanuiaga

Sa iloa lelei e o matou tuaa o le pi e le gata ina lelei, ae e aumaia foi le tele o faamanuiaga i se tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fua nei e faʻasalalau le metabolism ma faʻaleleia le fausiaina o otaota. O le pi, e pei o se faʻi, o loʻo i ai se tele o le potassium, e aoga mo le fatu, ma o ona fatu e lauiloa o se tagata puipuia ma togafitiga e tetee atu i anufe.

O le teuteuina o pears e faʻaaogaina mo le susunuina o le urinary tract, talu ai o faʻalavelave taua o suauʻu o loʻo i totonu o le pulu e iai mea e faʻatau ai le ita.

Saienitisi o ona po nei, i le ala, o loʻo fesoʻotaʻi ma vailaau faʻale-aganuʻu i le tuʻuina atu o le aoga o pears, aua o loʻo i ai le tele o mea aoga. O mea ia o loʻo taʻua i luga, suauu taua, pectini, gaʻo, tannins, ma suauu minerale o uʻamea, iodine, potassium, calcium, manganese, magnesium cobalt ma molybdenum. E le gata i lea, o lenei fua maloloina e aofia ai vitamini: C, B1, B2, A, E, P ma le PP.

O fomaʻi e fautuaina le 'ai o pears mo le vevela, umi le vaivai, e faʻateleina ai le puipuiga ma faʻamalosi ai le loto mo tagata o loʻo feagai ma le maualuga o le malosi faʻaletino, faʻapea foʻi ma le atuatuvale.

E taua tele le 'aiina o le pi i se pele, talu ai o loʻo aofia ai le leona o mea aoga uma.

Vine ma ona lelei

Ma le mea mulimuli, matou te o mai i le lima vaega faatasi ma o matou uso a tagata o fua lelei, lelei lelei.

(ia faamaoni, o le a ou faamuamua vine, ae lelei)

O le a le vine matagofie, pe afai e te le amanaiaina lona tofo sili?

I le amataga, o vine, e pei o fualaau maloloina uma o loo i luga, e tamaoaiga i le tele o vitamini, minerale, o suauu ma isi mea aoga. O loʻo aofia ai vitamini A, C, E, K ma le B6. E iai foi le tele o le potassium, calcium, magnesium, phosphorus, iron and selenium, o le matafaioi taua na tusia i luga.

E le gata i lea, o paʻu vine e faamama ai le manava o toxins. Ma faafetai i le kulukose ma le fructose o loʻo i totonu o vine, o lenei mea manaia e faʻamafanafanaina oe. I le auala, o vine fou e tatau ona i ai

O fualaau taumafa ua avea ma vaega taua o meaʻai talafeagai; i luga o fualaau faisua, tele togafitiga faafomaʻi ma meaʻai ua saunia e fesoasoani ai i tagata gasegase e fofo faafitauli tau le soifua maloloina, aveesea le mamafa o le mamafa, ma taitaia se soifua maloloina.

O fualaʻau e sili ona lelei ona o loʻo aofia ai le tele o fiva, elemene elemene ma le maualalo ole kulukose. O le a le suka mo le tino o le tagata? O lenei vailaʻau o le suauʻu, e aunoa ma le masani ai o le faiʻai ma maso e le mafai. Glucose e leai se mea e suitulaga, ma o le asō ua avea ma faʻamaʻi sili ona saogalemu ma taugofie.

E fesoasoani le suka i le faaleleia atili o le gaioiga o le ate, faʻafeiloaʻi, e puipuia ai le tupu o le toto, o lona uiga, o vaʻa toto e itiiti lava aʻafia i paʻu.

E ui lava i aoga o le kulukose, o mea uma lava e tatau ona faʻatulagaina.Ua fautuaina malosi e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Malo le taumafaina o le maualuga o le 50 g suka, lea e tutusa ma se voluma e 12.5 teaseti. O suka uma e ulu atu i le tino ma ni meaʻai eseese, e aofia ai fualaau faisua, ua masani.

E oo lava i meaai e le i fafagaina o loo i ai se aofaiga o le suka, ua faaalia ai e masani ona pulea lona aofaiga. O aʻafiaga o le tele o le kulukose o le faʻaaogaina e le gata o le maʻisuka, ae maualuga foi le maualuga o le toto, vascular sclerosis, ma le kanesa.

Mai le sili atu o le suka:

  1. o le paʻu o se tagata ua mafatia,
  2. e faʻavaivaia le faʻafitauli faʻapitoa
  3. ua faʻaumatia le paʻu
  4. afaina tele.

E le gata i lea, o le hyperglycemia e mafua ai le matua o gaioiga i totonu, faʻalavelaveina le faʻafefe o meaʻai, vitamini.

Lagolago Auaunaga

Lē Oloa Lautele Measure Cups Ata: Warren_Price / iStock / Getty Images

Ole telē o le auʻaunaga e laʻititi tele nai lo lou manatu. Afai e te 'ai fua, fualaau faisua e masani ona tele le vai, 1 ipu e tautua. Mo isi fualaau faisua uma, ia toto i le 1/2 ipu fautuaina e le American Heart Service.

O a fua e maua ai le tele o vai

E faʻamalieina atoa ai le fiainu ma faʻamafanafana, o se punaoa agalelei o vitamini ma minerale - e le gata o C, ae o le koneteko foi. E lua lanu e mafai ona tuu i totonu o le tino e pei o se ipu susu. Nai lo le inuina o le suavai suamalie, faʻamamafa mai oe mai le lago fou - e sili atu le soifua maloloina ma sili atu ona lelei. I le faaopoopo atu i ai, o le a le faʻamamafa ma faʻafefe ai le fia inu. Fai.

O meaʻai e tatau ona 'ai lelei atoa ona o le tele o meaʻai e maua i paʻepaʻe paʻepaʻe e ufiufi le fetus. O se tamaoaiga sili o le pectin ma le vitamini P, lea e fesoasoani e maualalo ai le cholesterol leaga ma faaleleia ai le 'ailaina.

O lenei fua e 91% vai. O le sua melonini o se mea lelei tele mo aso vevela, ma o le fualaau aina lava ia o se vaega e sili ona taua o fuamoa fualaau suamalie. E le o tagata uma e iloa o le melo e mafai foi ona avea o se meaʻai lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tagata Italia latou te augaina i le afifi o Parma ham. O le 'ai o le kelo e le gata ona o lona tulaga tulaga ese, ae ona o se punaʻoa sili ona lelei o le potassium, vitamini A ma le C, faapea foi le beta-carotene, lea ei ai sona aafiaga taua i le tulaga o le paʻu.

E le o se mafuaʻaga i le Igilisi o le tilotilo e taua o le tilotilo: e 92% vai. O isi mea uma o le suka, ae e le tatau ona e fefe pe afai e le sili atu le taumafa o le aso. O le mea moni, o lenei au o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga maualuga maualuga, ae o lona mamafa o le avega e maualalo.

O nisi tagata latou te fai mai e leai se mea e sili atu ona faafouina nai lo le faʻaaogaina o se silotilo fou i le vevela vevela. E le gata i lea, faafetai i lona suamalie suamalie, e faamalieina ai le manaʻomia mo le siʻosiʻomaga mo se taimi umi. E tatau foi ona e manatua e uiga i lona malosi malosi.

O vine i le lotoifale e sili ona lelei, o lea e taua ai le faʻaaogaina o punaoa "faʻapitoa" i le umi e mafai ai. O fualaʻau o se punaoa tele o vitamini, aemaise lava, C, A, B1, B2 ma le PP. E fautuaina mo tagata e mananao e aveesea le mamafa. O suauu minerale o loʻo iai i totonu o vine e faʻaleleia ai le metabolism, ma pectin e faʻamamaina le manava. E le gata i lea, latou te maua le "gafatia" e faʻamamā ai le tino. O fualaau aina e lelei ona toe faafouina e avea o se mea taumafa mama po o se mea e maua ai le taumafataga.

85% o apu o vai. E le gata i lea, e suamalie, fiafia, maʻeu. O a meaʻai e mafai ona maua i totonu? Muamua, o mea nei o le pectin, o loʻo i ai se aafiaga lelei i le nutimomoia, faapea foi ma le vaitamini C, A, magnesium, potassium, silikoni. E ui lava o fualaau fou e aupito sili ona taua (i lenei tulaga latou te sili atu ona sili ona maualalo o vai ma meaʻai), o apples e lagona tele i meaʻai, i totonu o masini vai vevela.

O fualaau suamalie, suamalie, suamalie, e 85% vai. Ae e tatau ona e manatuaina pe a oʻo mai, o le aofai o pectin ma fualaau oona e faʻaitiitia, ae o le suka o loʻo faʻalautele. O pears e iai le tele o le potassium, phosphorus, magnesium, calcium, zinc, iron, iodine ma boron. O latou o le puna o le tele o vitamini: A, B1, B2, B5, PP ma le fiber. E feteenai ma talitonuga masani, o pears e le o se mea e sili ona faigata i meaai ma, o le mea taua, e seasea mafua ona mafua ai ona osofia.

Plums e tumu i antioxidants e iai aʻafiaga e faʻaleagaina. O se punaoa mauoa foi o fiva lea e faaosofia ai le motumotu o meaola. Fualaau o Plum e fautuaina mo tagata e maualuga le cholesterol ma le toto maualuga. Ae e tatau ona e manatuaina o se mea taumafa maualuga-calorie snack: 100 kalama - 80-120 kcal. O le Plum e aofia ai le 83% o vai - e pei o cherries ma vine.

Currants, aemaise lava le uliuli ma le mumu, o se tasi lea o punaoa sili ona lelei o vitamini C, pectin, ma le vailaʻau PP. Berries e faʻamavaeina le aʻafiaga o aʻafiaga saoloto, ei ai se aafiaga le lelei. O le paʻu o le blackcurrant o loʻo i ai vailaʻau faʻamaʻi-tannins, lea e fasiotia ai le bacteria E.coli, lea e fesoasoani i faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, o nei vailaʻau e iai sona aʻafiaga faʻa-inflammatory, ei ai se aoga aoga i le loto, ma faʻaitiitia le toto maualuga.

O nei fualaʻau e 80% vai. O le faʻaaogaina o le tino e iai sona aoga aoga i luga o le paʻu, faʻamalosi ma sulu i ai. E ui o lenei aganuu e taua o se "aiga" o cherries, e tele atu iodine, calcium ma le uʻamea i cherries. E sili le lelei ona 'aina fua o vine, e ui lava e masani ona tuʻuina i luga o fualaau aina suamalie, siamu poʻo le siʻeli.

O lenei fualaau vevela o se tasi lea o fua maloloina i le lalolagi. O le manuka e tatau ona i ai i luga o le lisi e le gata ona o le tele o le vai, ae ona o se punaoa mauoa o peta-carotene.

Afai ei ai sou manatu le lelei pe faapefea ona 'ai mango, ia e iloa o le fualaau aina e maua ai se mea matagofie i salakeke ma o se tasi o vaega autū o se inu Initia masani - lassi. Afai e te faʻafefiloi le mango i le yogurt masani, susu susu, sina suka ma le saffron, e te maua se vaiinu sili ona lelei ma se tofo tulaga ese.

O le tele o vitamini o loʻo teuina i totonu o fualaʻau 'aina faʻauʻu. O togafitiga faʻamalolo e faʻaititia ai le aoga o se oloa. O le tapeina, kuka ma le fuluina e faapitoa lava le afaina. I le taimi lava e tasi, o metotia e pei o le faʻavaveina po o le faʻatoʻaga agavaʻa e faʻasaoina le tele o vitamini i se foliga le lelei, faʻasaoina se oloa faʻapitoa seia oʻo i le seleselega fou.

Faailoga i fualaau faisua

O le tele o laau toto ua maua mai i le lima pe sili atu vitamini ma minerale i la latou tuufaatasiga. E i ai fualaau faisua o loʻo i totonu o le selau kalama le masani masani o le tasi po o le isi vaitamini e aoga i tagata. O taitai e lima e aofia ai:
- talo ata
- Popo,
- kāloti,
- lanu lanumeamata,
- broccoli.

O pepa pepa pepa e sili atu nai lo lemoni

O se fualaau suamalie suamalie e avea ma siamupini i le anotusi o le vitamini C i lona pulupulu, lea, faatasi ai ma se lavelave o elemene, e fesoasoani e vevela le toto ma taofia ai pupuni toto. 100 kalama o le oloa e aofia ai fualaau o fualaau o aso taitasi. E maualuga atu nai lo lemoni po o le fua. O loʻo aofia ai foi Vitamin A. Sweet pepa o se mea taua tele o vitamini B.

Fuga o Brussels mo se soifua maloloina sili atu

Kapisi, pei o le pepa, o loʻo i ai le tele o le acid ascorbic, faʻapea foi le riboflavin, vitamini E, fiber ma le porotini. I sina vaega itiiti o lona tuufaatasiga ei ai saluka o iodine, potassium, iron, magnesium, sodium, faʻapea foʻi ma vailaʻau amino. O le lavelave o vitamini o Brussels tupuga e faateleina ai le leo ma faʻamalosia le tino, faʻamaonia le galuega a le loto.

Kāreti mo se vaʻaia lelei

O le faalilolilo o le matagofie, o le umi o le ola ma le vaʻaia lelei o loʻo maua i taʻalo masani. O loʻo i ai le tele o carotene, lea i totonu o le tino o le tagata ua liua i le vitamini A. O loʻo i ai foi vitamini E, D, C ma B. Kalo i totonu o se kuka kuka e sili atu ona aoga nai lo mea mama, talu ai o le numera o faʻamaʻi faʻamalosi e faʻapupulaina saʻo ina ua uma le kuka .

Suga i fualaʻau

E ai pe leai foi? I le isi itu, o le suka e mafai ona tele naua le afaina, ae i le isi itu, e taua mo le tino ona faapaleni le atinaʻe ma le galueaina o le tino. Sa le aoga lona fiafia i faamanuiaga o le nifo suamalie, aua e sili atu i le suka masani, ma e le o aofia ai i suka suka ma suamalie. Talu ai ona e taua tele, o lona uiga o le natura lava ia e tatau ona tausia le saunia o se tagata ei ai sona punaoa malosi. O le suka moni i ituaiga eseese o loʻo i ai i fualaau faisua uma.

E faʻaaogaina le suka i fualaau faisua

Fai mai tagata e taumafa meaai i le salafa o le lalolagi e faapea: "Aʻai fualaau faisua." O fualaau faisua o se faleteuoloa o meaʻai eseese. O le kulimi gaʻo o loʻo maua i fualaau faisua ua liua i le taimi o le metabolism i le kulukose, lea e tuʻuina i totonu o le toto ma tuʻuina atu i tino o le tino. Faatasi ai ma le tele o le kulukose i totonu o le toto, o le pancreas e maua ai le inisalini e faʻaitiitia ai lona faʻamalosi. O le masani ma le tele o le i ai o le kulukose e mafua ai ona puipuia le tino i le inisalini, lea e le saogalemu mo le tino. O suauu i fualaau faisua e masani lava ona maua i ni vaega laiti ma le tele ma e amata ona lemu ona o le fiva. Afai e le faʻamaunuʻu fualaʻau mata i kilokalama, o le a leai se afaina mai le "suka gaosi".

E faʻaogaina le suka i fualaʻau vevela

Ae ui i lea, o mea e eseese ma fualaʻau kuka i luga o ogaumu. Na foafoaina e le natura mea uma lava lelei: fiber (faʻafetai i ai, fualaau faisua ma le vevela) e faʻafoeina ai le faʻaleleia o gaʻo ma, e tusa ai ma le suka, faʻavaveina ai le metabolism, e le faʻateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Ae i le taimi o le kukaina, faʻavelaina, taʻavale, fiva ua faʻaumatia (fualaau faisua e vaivai ma e le faʻapala), glucose e alu saoloto i totonu o le toto, ma le inisalini, taumafai e fesoasoani i le tino, liliu tele lava i le gaʻo. O le auala lena e manao ai se tagata, e fia taumafa i fualaau faisua ma lelei ma lelei i le taimi e tasi, o le faafeagai ma le manuia o le gaʻo ma le gaʻo.

Fualaau faisua ma le maualuga o le suka (2.1-4 g mo le 100 g o fua):

  • Eggplant - 3.2 g.
  • Pupu mai Brussels - 2.2 g.
  • Chives - 2.3 g
  • Zucchini - 2.2 g.
  • Upe lanu mumu - 3.8 g.
  • Peʻe suamalie - mai le 2.4 i le 4 g.
  • Tomato - 3.5 g.
  • Cafe savoy - 2.3 g.
  • Pini - 3 g.
  • Sorrel - 2.3 g.

Fualaau faisua ma le maualuga o le suka (mai le 4.1 g mo le 100 g o fua):

  • Swede - 4.5 g
  • Peas - 5.6 g.
  • Paina paepae - 4.8 g.
  • Palufela - 4.5 g.
  • 'Au - 6.3 g.
  • Onions - 7 g.
  • Leek - 3.9 g.
  • Kāreti - 6.5 g.
  • Paprika - 10 g.
  • Pulu Uli Ata - 5.3 g.
  • Cherry Tomato Sour - 8.5 g.
  • Sweet Cherry Tomato - 12.8 g.
  • Beets - 8 g.
  • Puele lanu meamata - 5 g.

O fualaau faisua e le taumateina o taumafa maloloina i luga o le laulau. Ae ese le fualaau faisua mo le fualaau faisua, afai e mafai e se tasi ona 'ai e pei ona e manaʻo i ai i soo se ituaiga, ona manaʻomia ai lea e nisi le faʻataʻitaʻiga ma sauniuniga e aloese ai mai le suka. E taua le aʻoaʻoina o nai mataupu faavae ole taumafa fualaʻau:

E talafeagai le suia o le auala i se paleni paleni o mea taumafa, e suʻe ai ma faia ni "fualaʻau maloloina" mo fualaau fuālaau lava ia, o le a sili atu le ola, sili atu le soifua maloloina ma le fiafia.

    Isi Mataupu
    • Faailoga o le maʻisuka i fafine
    • 10 faailoga o le maʻisuka
    • Onion peel i folk medicine
    • Omoni - o le togafitiga sili ona taua i le 2015
    • Tomatoes - pe faapefea ona totō ma tausi i totonu o le eleele
    • Tomato i totonu o le kiona - totō ma tausi
    • Faʻafefea ona tuʻuina atu laufanua suamalie?

20 faamatalaga

Lyudmila - 05/11/2015 22:04

O fualaau faisua e aofia ai le suka e tatau foi ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, o la matou tuʻinanau mo le gaosia o le koko kokotila na taʻitaʻia ai le moni o le suka toto o loʻu tina e 2 taimi

Anastasia - 05/11/2015 22:12

I le olaga, e le o mea uma e faigofie tele, e le mafai e tagata uma ona faʻaaoga mea uma o loʻo tusia i le tusiga. O le tusiga e manaia ma aoga, sa ou aoaoina patino lava le tele.

Faamoemoe - 05/12/2015 12:17

Ou te 'ai tele fualaau faisua, ae o le a le mafai ona ou' ai ni beets mata.

Anna - 05/12/2015 13:03

O fualaau aina ua taua i luga, e mafai ona ou 'ai naʻo le tele o tamato, ae ou te fetaui lelei i le suka, faafetai mo le faamatalaga.

Eugene - 05/12/2015 15:12

Faʻafetai mo le tusiga. Sa ou aoaoina le tele o faamatalaga fou, fiafia ma aoga e uiga i le suka i totonu o fualaau faisua.

Roma - 05/12/2015 19:19

O se mea e sili ona manaia ma e aoga ma taimi tatau, e fautuaina e aloese mai le taumafanafana i le fanua ma faaopoopo atu ilos)

Ivan - 05/12/2015 20:31

Na maofa o nisi o fualaʻau suamalie, e pei o aniani, e sili atu le suka nai lo pepa suamalie ma tomato lelei.

Galina Parakhonko - 05/13/2015 12:51

O faamatalaga fiafia, ou te lei mafaufauina o nisi fualaau faisua e aofia ai le tele o suka.

Olga - 05/13/2015 14:00

Ou te fiafia e 'ai fualaʻau lanumeamata e maualalo i le suka.

Natalya - 05/13/2015 16:26

Afai e leai se faʻailoga (e pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka), aua e te faafitia oe lava fua e sili ona e fiafia i ai. O le suka e mama, i le uiga o le solo, ma fualaau suamalie ma fualaau aina (glucose, fructose, galactose ma isi e pei oi latou) e lua mea eseese, lua tulaga eseese.

Irina + Shirokova - 05/14/2015 01:14

Ou te 'ai tele fualaau faisua. O le a vave ona sau fou ma lelei. Ou te fiafia i salani eseese. E tele a latou aoga.

Elena - 05/14/2015 10:33

Ioe, o le taumafanafana e oʻo mai, ma i le taumafanafana e tele fualaʻau, vine ma fualaau aina. E aofia ai le tele o suka. E faapena. Faafetai mo le faʻamatalaga, sa ou aoaoina se mea fou mo au lava ia.

Olga - 05/14/2015 16:56

Ou te taumafai e tapulaa laʻu aofaʻi atoa o le suka i le 6 teaset i le aso. Na ou maofa i le zucchini o fualaau faisua lea e ave i le mamafa o lenei mea. Faafetai mo le faamalamalamaina!

Nina - 05/14/2015 21:05

O fualaau faisua e lelei atoatoa mo au, o nisi taimi e naʻo loʻu 'aina fualaau faisua i le aso atoa, o loʻo i ai aso anapogi, ae o fua ou te faʻaeteete, ou te' ai, ae i le faʻamautuina, ou te faalagolago i luga o fua. Suga i fualaau faisua e le faʻafefe lava ia te au.

Natalya - 05/15/2015 07:09

Ou te manatu o lenei mea aoga tele, aemaise lava le mafaufau i le lata mai o le taumafanafana ma le "fualaau aina ma le fualaau aina" vaitau.
Ou te malilie faatasi ma oe, o elemene elemene e le lelei ona aʻafia ona o le suka, mo se faataitaiga, tutusa chrome. Talu ai nei lava, na ou faitau tele ai i lenei autu e tusi ai se tala e uiga i chrome i luga o laʻu blog.
O le mea moni, ou te malilie uma i tagata fai meaʻai e fautuaina le taumafaina o fualaau aina ma fualaʻau. I le uiga o le suka ma le tele o meaʻai gaosiga e tele taimi e gaosia ai vailaau, saunia lelei. Ae o le mea e manaʻomia o le mea masani, natura. I le natura, e leai se suka mama tatou te maua i luga o le laulau i ipula suka i le taimi nei (e le pei o le masima, lea e mama i le natura), o le mea lea e le o saunia ai o tatou tino i le tele o mea suamalie e tele o loʻo faʻaaoga nei. O lea la o faafitauli uma. Ma fualaʻau ma fualaau aina o meaai masani.

Alexander - 05/16/2015 01:13

Ou te le mafaufau lava o tamato e tele naua suka.

Vera - 07/28/2015 17:44

Talofa pele tagata faʻasalalau! Na ou faalogo o le suka e le o gauai i le manava. Tau mai ia te aʻu, pe moni e gauai i totonu o le vavae?

Sini - 05/09/2017 10:14

E le manino ... o tagata e maua i le kanesa e togafitia e tusa ai ma le Gerson system, e aofia ai le inu i le ava e 11 tioata fou (e manaʻomia ai kāloti) i le aso, aemaise o itula uma e aofia ai salakeke fou ma palu .... alofa i le suka ... ma latou faamaloloina .... o fea la le mea moni? A e faia se salati, e te fuaina mea uma i luga o se fua? E le o sili atu i le 25 kalama, suka i le aso? Kovava e fai mai o le tino masani e ave le 10 kalama o le suka (lelei) i le itula, o lona uiga e mafai ona e sili atu i le 25 kalama e le afaina ai le tino .... faʻamaonia .... o loʻu manatu lenei ....

Fai mai Danil:
Setema 5, 2018 i le 15:50

E i ai se eseesega tele i le va o le gaosiga o suka (suauu faamamaina) ma fualaau / fualaau fai sua (glucose, fructose, sucrose). suauu gaosi oloa e gaosia ai le tino ma mafua ai le tele o faafitauli o le soifua maloloina, o lea la o lona faʻaaogaina e masani ona faʻatulaga. o le mea moni, o le suka o le suka e galue i luga o le faiʻai e avea o se vailaau vaivai (vaai i le YouTube E faapefea ona aafia le faiʻai i le faiʻai? TED Ed i le Rusia)
o fualaau suamalie ma fualaau faisua i totonu o sua suamalie fou pe i le ituaiga o salamas alkalizes ma o le puna sili lea o le toe faʻaleleia o le malosi mo se tagata e aunoa ma ni maʻi le tumau (mo i latou o loʻo i ai faafitauli faʻalesoifua maloloina, o le tele o le fualaau suamalie fou e suamalieina e mafai ona lamatia e aunoa ma nisi togafitiga Gerson (e pei enemas e faigofie ma kofe), ao latou galulue o se auala mo le faamamaina, lea eo faatasi ma le lafoaia tele o toxins i le toto).

Fivvy - 12/22/2018 16:52

O le maualuga maualuga o le suka gaosi mo fafine e 5 kalama i le aso, mo tane 10 lelei, ona o le mea moni e sili atu. O le suauu e matua afaina ai le tino, i le psyche, ae i lalo o tulaga faaonaponei, fualaau suamalie ma fualaau suamalie e maua ai le tele o suamalie, tamato ma suamalie, e le mafai, ona, e pei o le lole, tatou te mananao e ai ia le itiiti ifo i le tasi i le 3-7 aso, ituaiga uma o suamalie, keke ma isi mea, e le ona ua le lava, ae ona ou te le manao i ai, e le manaomia e tagata o loo i ai se soifua maloloina lelei le suamalie. (Sugar e faia i sauga ma isi mea, e oo lava i mea e gaosia ai manu) Ioe, o se mea puipuia, ae le gata i le suka, i meaʻai Rusia e tele togafitiga masani, vine, aʻa o loo i ai ituaiga uma o lala o loo aofia ai mea e pagatia ai microbes), ae ou te le fetaui i le 5 kalama e le o le tasi, lelei, atonu 10-15 i le aso. Aofai o meaʻai uma. O le mea lautele, o le suka o se fualaau faasaina, o loo i ai uma faailoga o se vailaau faasaina, o le faateleina pea o le taumafa, pe a uma le taumafa ei ai le euphoria, ma taumafai se tasi e masani ona aveese mai le pepe, o le a latou amio e pei o se siaki e lei maua se fualaau, ona latou malepe ai lea, O le mea moni e iai nisi ituaiga o taavale Pendosorovsky, o loʻo faʻataʻitaʻia ma faʻaulu i luga o pusi, talanoa i le 50 gr. o se aso e paʻu ai.

Fua o fua

Popo o Karoti Fou Ata: Frank Cutrara / iStock / Getty Images

Mo le 100-kalama, o nei fualaau faisua e aofia ai le 3. 8 kalama o suka: parsnips, kāloti, radishes, rutabag, turnips and beets. O le aʻa o Chicory e maualuga lona taua i fualaʻau aʻa i le 8. 7 kalama o suka.

O se tilotilo i le moli malamalama

Onion i luga o se laupapa tipi Faʻamatalaga Photo: blindfire / iStock / Getty Images

O eleni ei ai se talaaga lelei ona o le tele o faʻalauteleina o vaomatua i le lalolagi. O latou suauu suka e mai le pe tusa o le 4 kalama i le sili atu i le 5 kalama o suka. Green paks (4.95 gutu) ma aniani mana (5 kalama) o ituaiga o le sipuni e mafai ona faʻaaogaina i le faʻamautuina ona oa latou mea maualuga maualuga.

Fualaau faisua

Tapuni o sana i luga o le pusa Photo: DAJ / amana images / Getty Images

O fuālaʻau fuālaʻau e faʻaleleia ai le toto suka sili atu nai lo le faʻamaina o fualaau faisua. O fualaau aina suamalie e lelei mo lou soifua maloloina, ae e masani ona aofia ai le sili atu o suka nai lo fualaau faisua. O le tala lelei o fualaau aina suamalie e aofia ai foi fiber, lea e tumu ai oe ma e te lagona ai e sili atu le umi ma umi. Afai e te suʻeina gaʻo pe o loʻo maua oe i le maʻisuka, ia faʻaeteete o nei fualaau faisua e sili atu le suka nai lo fualaʻau lanu meamata e tele ai vai. O faʻataʻitaʻiga o fualaau faisua e aofia ai peas, sikuea taumalulu, pateta ma sana.

Fua o le suka maualalo

1 g suka atoa

Avocados, ioe, e le o le mea muamua lea e oo mai i le mafaufau pe a oo mai i fua. Ae ui i lea, e leai lava se suka i totonu, ae o loʻo i ai le tele o gaʻo maloloina, afa o le fiber i aso taʻitasi ma le kuata o le vitamini B 6.

5 g suka i le ipu o vine

I fugalaau, muamua, e itiiti le suka, ma lona lua, o le tele o fiber - sili atu nai lo se isi lava vine. Faʻaopopo le afa o le taumafa i aso taitasi o vitamini C, calcium, magnesium, iron ma vitamini B 6.

7 g suka i le ipu o vine

O le tuufaatasiga atoatoa, e pei o fugalaau: low sugar faatasi ai ma le tele o fiber (20% o le aso manaomia).

7 g suka i le ipu o vine

O se mea e maualalo le suālaʻau e tuʻufaʻatasia ma se lisi umi o vitamini ma minerale - o strawberries e iai lava se mea e alofa ai. I le tautua, o le taumafa i aso taitasi o vitamini C faatasi ai ma vitamini E, K ma le vaega B, calcium, iron, magnesium, phosphorus, potassium, zinc, ma le tusa o le lima o le faʻaaogaina o le manganese.

6 g suka i le fua e tasi

O le tasi kiwi o le masani lea o le vitamini C ma le tele o isi mea aoga, e aofia ai vitamini B, o se fualaau manaia o le vitamini K (e tusa ma le 30% o le tupe e manaʻomia i aso taitasi) ma le vitamini E (tasi ma le afa kiwi e 10% o le manaʻoga i aso taitasi). Ma o nei mea uma ma se mea e maualalo le suka i le suka!

I le natura, e leai ni meaai e leai ni calorie. E faʻatatau atoa lenei i fualaau 'aina ma fualaʻau. Mai ia i latou tatou te maua ai gaʻo mai le kulukose ma le fructose. O luga o le aofaʻi o suka - fructose, glucose ma le sogasoga o le mea e maua ai le kalori o le tasi poʻo le isi ituaiga o fualaʻau e faalagolago. O le suka moni i totonu o fualaau aina e maua ai le tino o le tagata ma le malosi.

Mo tagata o loʻo mafatia i nisi faʻamaʻi, e pei o le maʻisuka, faʻapea foi i latou e manaʻo e aveesea le mamafa, e taua tele le iloa po o le fea fua e itiiti lona suka. O le a matou taliina lenei fesili i itulau o le www.site website.

Ae o lenei suka masani e sili atu ona lelei le soifua maloloina nai lo se keke suamalie po o se paʻu suamalie. Tulā masani e fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o faʻamaʻi fatuga ma le maʻisuka. O fua taumafa e maualalo ai le maualuga o le cholesterol leaga i totonu o le toto, o fualaau aina ma fua o fualaau lelei ia mo le maualuga o le toto, stroke, ma siama. E le gata i lea, o nei oloa e aofia ai le tele o antioxidants e fesoasoani e faamama le tino ma faateleina ai le puipuiga.

Latou te le o ni meaʻai maualuga-calorie, ae e le tatau ona e 'aina ia sili atu nai lo le 3 taimi i le aso. Ae ui i lea, o mea o loʻo i totonu o mea suamalie oi totonu ia i latou e maualuga tele. Faʻasolo lau meaʻai e leai se leaga i le aso atoa. Mo tamaitai, e faatagaina e faʻaaoga le 6 tsp, Ma mo tagata - 9 tsp. I le taimi lava e tasi, 1 lepp. e aofia ai le 4 g suka, ma e 15-20 kcal. E le gata i lea, pe a tuufaatasia le lisi mo le aso, e tatau ona e mafaufau i oloa o loʻo i ai.

O a fua ma fualaau aina e itiiti le suka?

Strawberry Berries. O laumei e matua lauiloa, e toatele e fiafia i ai. E ui lava e le o se fua, e aoga le taʻu atu. Berries o loʻo i ai se vaega itiiti o le sosoʻo masani, fructose. O le ipu o vine fou e aofia ai le 7 i le 8 g o mea suamalie, ma fua tipi - 10 kalama.

Lemoni. Vaʻai foi i fualaʻau maualalo. 1 lemoni laʻitiiti e aofia ai le 1.5 g - 2 g o se mea suamalie. E le gata i lea, o le fua o le fua e maua ai le ola maloloina C.

Papaya Fualaau suamalie laiti. O le ipu e tasi i fasi pepa fasi pepa e na o le 8 g. O le ipu lava lea o le puree o le 14 g o mea manogi. E le gata i lea, o fua e maua i le vitamini C, A, faapea foi le potassium, carotene.

Tulimu (ituaiga lanu meamata), lanu ma laumei, ma apricots foi e aofia ai le sili ona itiiti o le suka masani. E mafai ona e 'ai i currants uliuli, gooseberries lanumeamata, peaches, meloni, tilo ma le' ulu. E aofia ai foʻi paʻu, fugalaau, pears ma tangerines.

O a fua o loʻo i ai le tele o le sosolo?

Puni E tasi le fualaau aina e aofia ai le 12 g suka, ma le 5 g o le suka. O tagavai e tatau ona faʻaumatia e le sili atu nai lo le 3-4 fualaau i le aso, saunia le suamalie suamalie mai ai, meaʻai, ma faʻaaogaina mo le faia o pati.

Fua 100 g o mati e aofia ai le 16 g o mea suamalie. Ma i fualaau mamago, e maualuga atu. O lea, ia faaeteete ia te ia.

Mango Taumafa maualuga-kalori oloa. E tasi le fualaau aina e aofia ai le 35 g o le suka masani. Ae o fua papasi e aoga tele mo tagata. Latou te mauʻoa i vitamini A, C, E ma le K. Latou te aofia ai niacin, beta-carotene, potassium, phosphorus ma fiber dietary.

Cherries O cherupi cherries e maualuga foi i le kalori. E tasi le ipu o vine e 18-29 g mea suamalie. Ae o cherries oona e mafai ona maua le 9-12 g le suka i totonu o sina ipu.

O afea e lelei ai le 'ai o fualaau aina, muamua pe a uma ona' ai?

Afai e te 'ai fua suamalie i luma o le taumafataga autu, o le tele o meaʻai gaʻo gaʻo, minerale, salts, vitamini, acids ma isi mea aoga o le a ulu atu i lou tino. O le tino e tumu i le vai ma le fiber, lea e faʻaleleia ai le manava, ma faʻaleleia lelei. O loʻo i ai se faiga masani o le faʻamamāina o le tino o meaʻai meaai, toxins, toxins.

Fualaau aina suamalie pe a maeʻa le taumafataga o le a toe faʻafoʻi le paleni masani o le kulukose i totonu o le tino. O le vai na maua mai i le fua e toe fuaina ai le tino mo tau o le malosi, e fesoasoani ai e teli meaai.

Ou te faʻamoemoe o loʻo e fesoasoani i lenei faʻamatalaga fesoasoani. I le uma, o le iloa o fua e maua ai le suka, e mafai ona e iloa le tele na e faʻamalosi i le aso. O le mea lea, o le a sili atu ona faigofie mo oe le faʻatonutonuina o ana mea i totonu o meaai i aso uma. Ia soifua maloloina!

Tuua Lau Faamatalaga