Microalbumin i le mimi

O lenei suʻesuʻega e fuafua ai le aofaʻi o albumin i le urine. O le albumin o se tasi o palatini toto. O le faaupuga "microalbuminuria" e faʻaaogaina i le tulaga o le maualalo o le faʻamalosi o lenei vailaau i le faʻasolosolo.

I lalo o le tulaga masani o gaioiga o gaʻo, o nei okeni e taofi le albumin, lea e ulu atu i le urine i na o ni mea laiti. O le faʻaaogaina o lenei mea ma le urine e faʻalavelaveina e le tele o molekone (69 kDa), tau le lelei, ma le toe faʻaaogaina o mea i le renal tubules.

O le excretion o albumin mai le tino e faateleina pe afai o le faaleagaina o le glomeruli, tubules, poo le filifilia o le filtration ion e ala i lo latou moliaga e tupu. I le tulaga o togafitiga faʻapitoa, o le aofaʻi o le albumin lea e sili atu i le urine e sili atu le mamafa nai lo le taimi e faʻamaʻi ai le au palota. O le mea lea, o le faʻamalositino mo le microalbuminuria o le faʻailoga sili lea o le i ai o ni faʻamaʻi pipisi.

O le iloa o Mau o se faailo taua i le siama o le nephropathy o le maʻisuka. faʻapea foi i le faagasologa o le mataituina o le faagasologa o le faamai. O lenei vavaeese mai le masani masani o loʻo matauina i le toetoe 40% o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo faalagolago i le inisalini. E masani lava, e leai se sili atu i le 30 mg o albumin e faʻamalolo i le aso. E tusa lenei ma le 20 mg i le 1 lita i se tasi faataitaiga faataitai. Afai e le maua i totonu o le tino ni siama o le urinary tract ma isi ituaiga o faamai, o le maualuga o le albumin i le urine i luga o le mea masani e faailoa tonu ai le i ai o togafitiga o mea e sili ona mamana o fatugaʻo.

Mau o le maualuga o le concentin concentration in urine e le mafai ona iloa e auala masani o le auiliiliga. O le mea lea, e tatau ona e faia le biomaterial mo se suʻesuʻega faapitoa.

Faʻamatalaga e Faʻaalia ai Urinary Albumin Levels

Ina ia fuafuaina le aofaʻi o albumin i le urine, o metotia nei e faʻaaogaina:

  • afaina faʻafuaseʻi,
  • enzyme immunoassay
  • immunoturbidimetric.

Mo le auʻiliʻili, o le urine na aoina mo le 24 itula e talafeagai. Ae ui i lea, o le tele o taimi e naʻo se vaega o le taeao e tuʻuina atu, pe tutusa foi na aoina mo le 4 itula i le taeao. I lenei tulaga, o le fua o le albumin ma le creatinine ua fuafuaina, o lona masani i se tagata soifua maloloina e 30 mg / g pe itiiti ifo i le 2.5-3.5 mg / mmol.

Aʻo faʻataʻitaʻiina, o le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faapitoa e mafai ona faatagaina, lea e faʻapupula vave ai le mauaina o le taunuʻuga. Latou te iai se tapulaa maʻoti. Ae ui i lea, i le tulaga o se taunuuga lelei, ua fautuaina e toe iloilo le urine i le Mau i le fale suesue.

E le gata i lea, e aoga le mafaufau o le tuʻuina atu o le albumin e faalagolago i le taimi o le aso. I le po, o lenei aofaiga e itiiti, i nisi tulaga toetoe lava afa. E mafua ona o le i ai i se tulaga tuʻu ma, e tusa ai ma lea, maualalo le toto maualuga. O le maualuga o albumin i le urine e faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino, faʻateleina le maua o le protein.

Fautuaina tusiga e faatatau i ai:

I le i ai o se mea e le lelei ai, mo le togafitiga lea e togafitia ai e le tagata maʻi fualaau faasaina, o le maualuga o lenei mea i le urine e mafai ona pau.

O isi mea e aʻafia ai lenei parakalafa:

  • tausaga (o le masani mo tagata matutua ua maualuga atu),
  • masini
  • taʻaloga (o le faailoga e maualuga atu i le va o sui o le lanu uliuli),
  • toto maualuga
  • o le i ai o masani leaga, aemaise lava le ulaula.

Ona o le tele o numera eseese e aʻafia ai le maualuga o le albumin i le urine, o le microalbuminuria e matua faʻaauau lava le taua. I se isi faaupuga, o le suʻesuʻega o le microalbuminuria i faʻataʻitaʻiga sosoo e tolu mo le 3-6 masina.

Faʻaaliga mo le tofiaina o se suʻega urine mo Mau o:

  • maʻisuka malosi
  • afaina maualuga (faʻateleina le maualuga o le toto),
  • siakiina o fatugao
  • glomerulonephritis (mamanu tetele).

Faʻapefea ona saunia mo le auʻiliʻiliga?

E leai se sauniuniga faʻapitoa mo le pasiina o se suʻega faʻamaʻi i Mau. O tulafono mo le aoina o urine i aso taitasi e pei ona taua i lalo:

  1. E maua mai i le aso atoa le aoina o le Urine, ae o le vaega muamua o le taeao e aveesea. O isi mea mulimuli ane e aoina i totonu o le pusa tasi (e tatau ona faʻamaonia). I le aso ao aoina mai, teuina le urini i totonu o se pusaaisa lea o loʻo tumau ai le vevela i le laina mai le 4 i le 8 tikeri i luga o le zero.
  2. A maeʻa ona aoina atoatoa le urini, e tatau ona saʻo le fuaina o le aofaiga. Ona faʻafefiloi lelei lea ma sasaa atu i totonu o se pusa faʻamalosi e iai se voluma e 20-100 ml.
  3. O lenei koneteina e tatau ona ave i se falemaʻi i se taimi vave e mafai ai. O le tulaga ese e te le manaʻomia le aumaia o le voluma atoa o le urine. Ae ui i lea, ao lei pasia le urina, e tatau ona fuaina le aofaiga tonu o le urine faʻasolo i le aso - diuresis. E le gata i lea, o le maualuga ma le mamafa o le maʻi o loʻo faʻaalia.

O le aso ao leʻi oʻo i le urine mo suʻesuʻega a Mau, e tatau ona e taofia le faia o togafitiga ma mea inu malosi, aloese mai tulaga faigata ma le malosi o le tino, aua le faʻaaogaina oloa e aafia ai le lanu o le urine.

Faamatalaina o Tali

E taua le manatuaina o taunuuga o le auiliiliga o le urine i luga o Mau o faʻamatalaga mo lau fomaʻi, ae le o se suʻesuʻega atoatoa. O le masani e faalagolago i le tele o mea ma uiga o le tino. O le mea lea, i le tulaga o le maua mai o taunuuga i luga o le lima, e le tatau ona e faia se suʻesuʻega a le tagata lava ia, ae tuʻuina atu i se tagata tomai faapitoa.

O le siʻitia i laʻasaga o le albumin urinary e mafai ona taʻu mai ai le i ai o le:

  • ogaoga maualuga
  • afaina o fatugaʻo
  • fuʻa tetele,
  • fatuina o fatugaʻo pe a uma ona faʻavasegaina,
  • maʻisuka malosi
  • fructose inolele, lea e le ogatasi,
  • hyper ma le maalili,
  • maʻitaga
  • loto vaivai fatu,
  • mamafa mamafa oona,
  • sarcoidosis (o faʻamaʻi pipisi e aafia ai mama),
  • lupus erythematosus.

O se mea sese-lelei e mafai ona matauina pe afai o le tagata maʻi na mafatia i le malosi faaletino i le aso na muamua atu.

Aisea e taua ai le faia o le microalbumin?

O le manava i aso taitasi o le microalbumin i le urine e 30-300 mg / aso. faʻalagolago i le microalbuminuria. O le tulaga le lelei lenei o polotini, ae itiiti ifo nai lo le mea e masani ona alu i le urine. O se faʻataʻitaʻiga masani mo le fuafuaina o le microalbuminuria i maʻi maua i le maʻisuka o se vaega tāua lea e puipuia ai le maʻisuka. E fautuaina le siakiina o fuainumera faaletausaga o le microbbumin e fuafua ai ituaiga e lua o le maʻisuka (ituaiga I, ituaiga II). I aso nei, e tele falemaʻi latou te faʻaaogaina le microalbumin fuafua e faʻatasi ma le creatinine e aloese mai ai i aso taitasi o le aoina o urine. O le fuainumera masani o le fatufini o le creatinine o le 30 mg / dl.

O a faʻamaʻi e faia e microalbumin?

i maʻi e maua i le inisalini o le maʻisuka ia sili atu ma le 1 taimi i le tausaga pe a mavae le 5 tausaga mai uluaʻi faʻamaoniga o le faʻamaʻi (i le tulaga o le maʻisuka pe a maeʻa) ma ia le itiiti ifo i le 1 taimi i le tausaga mai le taimi o le siama o le maʻisuka lalo ifo o le 12 tausaga,

i tagata gasegase e leai se inisalini e faʻalagolago i le maʻisuka ia sili atu ma le 1 taimi i le tausaga mai le taimi o le siama o le maʻisuka.

E faapefea ona alu le microalbumin?

I le taimi o le tali, o le faʻataʻitaʻiga e gaoioi ma se antiserum faapitoa, e maua ai se gaioiga e fuaina turbidimetrically i se uʻalu o le 340 nm. O le faʻaogaina o le microalbumin e faʻamoemoeina e ala i le fausiaina o se fua masani. O le tele o mea faʻalavelave ua fausia e tutusa tonu ma le tele o le microalbumin i totonu o le faʻataʻitaʻiga. Faataʻitaʻiga antigen + antibody i le albumin antigen / antibody complex

Mea: ILAB 600.

Faʻapefea ona sauniuni mo le tuʻuina atu o le Microalbumin?

E tatau ona pipii i se meaʻai masani ma le maualuga o le faʻaaogaina o le vai, e aloese ai mai le tele o le malosi faaletino, fautuaina e taofi le inu o vailaʻau (e pei ona malilie i le fomaʻi).

E aoina le Urine i le 24 itula (aso). A maeʻa le taeao, ia maitau le taimi tonu e amata ai le amataina o le urine. O siama mulimuli ane e tatau ona aoina i totonu o se aso i totonu o se apa mama vevela, teuina i se nofoaga malulu. O le vaega mulimuli e tatau ona aoina 24 itula pe a uma le taimi atofaina. I le faaiuga o le aoina, o mea uma e fefiloi ai, o le fua e fuaina i le sao o le 5 ml ma faamaumauina, e tusa ma le 50 ml o le urine e aoina mo le suʻesuʻeina i se pusa mo le urine.

Micro Albumin Mea

Mea: mea faʻanatinati i aso taitasi.

E i ai se mea e te popole ai? E te fia iloa nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i le Microalbumin poʻo isi suʻesuʻega? Pe e te manaʻo e vaʻai i se fomaʻi? E mafai faia se taimi atofaina ma le fomaʻi - falemaʻi Eurofale i taimi uma i lau auʻaunaga! O fomaʻi lelei o le a suʻe oe, fautuaina, tuʻuina atu le fesoasoani talafeagai ma fai se faʻamaoniga. E mafai foi oe valaau se fomai i le fale. Le falemai Eurofale tatala atu ia te oe faataamilo i le uati.

Faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi le falemaʻi:
Telefoni o la matou falemai i Kiev: (+38 044) 206-20-00 (multi-channel). O le ofisa o le falemaʻi o le a filifilia se aso talafeagai ma le itula mo se asiasiga i le fomaʻi. O matou faʻasalalauga ma taʻiala o loʻo faʻaalia iinei. Vaavaai i auiliiliga auiliili e uiga i auaunaga uma a le falemai ile itulau patino.

Afai na e faia muamua se suʻesuʻega, Ia mautinoa e ave a latou taunuʻuga mo se feutagaiga ma lau fomaʻi. Afai e leʻi maeʻa suʻesuʻega, o le a matou faia mea uma i totonu o la matou falemaʻi poʻo a matou paʻaga i isi falemaʻi.

E tatau ona e matua faʻaeteete i lou soifua maloloina atoa. E tele faʻamaʻi e le o faʻaalia i totonu oo tatou tino, ae i le faaiuga e foliga mai, o le mea e leaga ai, ua tuai ona togafitia i latou. Ina ia faia lenei mea, e faigofie lava i le tele o taimi i le tausaga ia suʻesuʻe e se fomaʻi. e le gata e puipuia ai se faʻamaʻi matautia, ae ia tausia ai foi se mafaufau maloloina i le tino ma le tino atoa.

Afai e te manaʻo e fesiligia se fomaʻi, faʻaoga le faʻafesoʻotaʻiga i le initaneti. atonu o le ae maua tali i au fesili iina ma faitau fautuaga mo le tausiga o le tagata lava ia. Afai e te fiafia i le toe iloiloina o falemaʻi ma fomaʻi, taumafai e suʻe faʻamatalaga e te manaʻomia i luga o le fonotaga. Ia resitala foi i luga o le fale faafomai Eurofale. ia tausisia tala fou fou ma faʻamatalaga i luga o le 'upega tafailagi e uiga i Microalbumin ma isi suʻesuʻega i luga o le' upega tafailagi o le a otometi lava ona lafoina i lau i-meli.

Afai e te fiafia i soʻo se isi lava suʻega, faʻamaʻi, ma falemaʻi i le lautele, pe afai oi ai ni au fesili poʻo fautuaga, tusi mai ia i matou. O le a mautinoa lava matou te taumafai e fesoasoani ia te oe.

Microalbuminuria - o le a le mea na tupu?

Microalbuminuria # 8212, o le mea sili ona taua amataga vave fatuga o fatuga, e atagia ai le amataga o le faaleagaina o lapisi.

E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, e oʻo lava i le siʻitia o le excretion o le albumin ma le urine, e faʻaalia ai le maualuga o le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa, e aofia ai ma le oti.

O le alualu i luma alualu i luma o le albumin level # 8212, o se faailoilo iloga o mea faaletonu o le tino ma, ioe, o loo faailoa mai ai se faateleina faateleina o le lamatiaga.

Faʻatasi ai ma lenei manatu, o le faailoga o loʻo manatu o se tulaga tutoʻatasi o le aʻafiaga o faaletonu o le fatu ma le uluai faʻaaliga o faʻamaʻi fatuga.

Faʻamatala puupuu e uiga i le faʻamaʻi

O le microalbuminuria o se faʻamagasea e fatugaʻo albumin i le tele o mea e le mafai ona iloa e auala masani o fale suʻesuʻe.

I le leai o se siama o le urinary infection ma le faaletonu o le tino, o le faateleina o le excretion o nei protein ma le urine e taʻu mai ai le faaleagaina i le totoga o le tino.

I tagata matutua i le taimi o le auiliiliga mo le microalbuminuria, o le excretion o le protein i le urine e masani ona oʻo ifo i le 150 mg / dl, ma mo albumin # 8212, e itiiti ifo i le 30 mg / dl. I tamaiti e matua le tatau lava.

Sauniuniga mo suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga

O mea mo le suʻesuʻeina o le microalbumin e mafai ona avea ma se vaega o le urine i aso taʻitasi pe sili atu foi (tele taimi i taeao). E le itiiti ifo ma le 24 itula ao lei aoina mai le meafaitino, e manaʻomia le faʻaitiitia o le tino ma le faʻafitauli o lagona, teena le faʻaaogaina o le ava malosi, meaʻai vevela ma le masima, faʻapea foʻi ma oloa e afaina ai le urine. Mo aso e lua, e tatau ona e taofia le faia o togafitiga, pe a uma ona talanoaina le saogalemu o lenei gaioiga ma lau fomaʻi.

Afai o le maualuga o le microalbumin o le a fuafuaina i se vaega se tasi o le urine, ona tatau loa lea ona aoina le aoina i le taeao: taofi le faletaele o le tino i fafo, aoina mai le vaega pito i totonu i totonu o se fagu. Auina atu mea i le fale suesue i totonu o nai itula e sosoo ai. O le faʻatulagaga mo le aoina o urine i aso taitasi e sili atu ona faigata. E manaʻomia le saunia o se atigipusa ma se tapuni ole 2-3 lita. I le taeao, e tatau ona faia muamua le urination i totonu o le faletaele, matau lona taimi. Soʻo se vaega mulimuli o le faʻamalosi i le aso e tatau ona aoina i totonu o se atigipusa (o le aoina mulimuli i le taeao i le taimi lava e tasi na matauina 24 itula ua mavae) ma teuina i totonu o le pusaaisa e aunoa ma le malolo. O le suʻesuʻeina o le 30-50 ml i aso taitasi e masani lava ona tuʻuina atu i le fale suesue, matauina le aofaʻi o le voluma i luga o le fagu.

I totonu o le fale suesue, o le urine o loʻo suʻesuʻeina e ala i le immunochimaliki poʻo le immunoturbidimetric metotia. O le mea aupito sili ona taatele, o lona uiga o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi e tuʻuina atu i le microalbumin e faʻaofiina i totonu o le meafaitino. O le taunuʻuga o se faʻavevesi lemu lea e faʻafefe ai le malamalama. Turbidity (faʻamalamalamaina o le malamalama) e faʻatonuina le photometrically, ma o le microalbumin concentration e fuafua i luga o le faavae e faʻaaoga ai le ala faʻalelei. E maua iʻuga i totonu o le 1 aso.

Tulaga masani masani

Pe a suʻesuʻeina i aso taʻitasi mo le microalbumin, o tulaga masani masani e oʻo atu i le 30 mg / aso mo tagata gasegase e lua uma ma tausaga uma. Afai o se tasi o vaega o le urine e avea ma meafaitino ma o le aofaiga o le microalbumin e fuafua i le albumin-creatinine ratio, o le taunuuga o loo faaalia i mg albumin / g creatinine, ma o le tane e amanaia pe a faamatalaina le taua. Mo tane, o tulaga masani e oʻo i le 22 mg / g, mo fafine - e oo atu i le 31 mg / g. Ona o le mea moni o le tele o le creatinine e faalagolago i le maualuga o le maso maso, o le suʻesuʻeina o se vaega se tasi o le urine e le fautuaina mo tagata matutua, faʻapea foʻi tagata taʻaalo. O le faateleina o le tino i le maualuga o le microalbumin i le urine e tupu i le taimi o le faamalolo, faamalositino malosi faaletino, ma se meaai e maua ai le maualuga o mea e maua i le protein.

Maualuluga maualuga o microalbumin

O le mafuaaga autu mo le faateleina o le maualuga o le microalbumin i le urine o le nephropathy (faʻaleagaina o mea faʻapipiʻi ma le telefoni o le tele o etiologies). O le faateleina o le auiliiliga o fuainumera ua fuafuaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, toto maualuga, faaletonu o le fatu, amataga vave o le glomerulonephritis, pyelonephritis, inflammatory ma cystic faamaʻi fatu, amyloidosis, sarcoidosis, mieloma tele, suauu lupus erythematosus, fructose congenital inlerance. E le gata i lea, o le mafuaʻaga o le le atoatoa ma, o lona uiga, o le faateleina o le microalbumin i le urine atonu o le maalili po o le vevela, vevela oona mamafa, maʻi faigata, ma le teenaina o se fatu gaʻo.

Lower microalbumin levels

O le leai o se microalbumin i le urine o le masani. O le faʻaitiitia o lona faʻamalosia i faʻamalosiaga, e na o le mataituina o le aoga o le togafitia o faʻamaʻi faʻatasi ma le faamamaina o le faʻaaogaina o le tino. I nei tulaga, o le mafuaʻaga o se faʻaititia i le maualuga o le microalbumin i le urine o se faʻaleleia atili o le gaioiga o gaʻo i le taimi o togafitiga.

Microalbuminuria - o le a

O le albumin o se ituaiga o porotini o loʻo faʻasala i le plasma toto o le tagata. O loʻo faʻatinoina se galuega feʻaveaʻi i totonu o le tino, e nafa ma le faʻamautuina o le malosi o le vai i totonu o le toto. E masani lava, e mafai ona ulu atu i le urine i ni faʻatusa faʻafaatusa, e ese mai i le mamafa o vaega ninii o mole eletini (e le tatau ona i totonu o le urine).

E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o molelaʻau albumin e laʻititi ma vavalalata i le lautele o le paʻu o le membrane.

I se isi faaupuga, e tusa lava pe leʻi faʻaleagaina le toto "toto" (blood glomerular) toto, ae o loʻo i ai le faateleina o le mamafa i capillaries o le glomeruli poʻo le puleaina o le "gaioiga" gaioiga o fatuga, suiga o le albumin e faʻateleina ma tele. Ae ui i lea, o isi proteins i le urine e le o matauina e tusa lava po o le a le mea e tupu.

O lenei mea mataʻutia ua taʻua o le microalbuminuria - o le foliga mai i le urine o le albumin i se faʻatonuga sili atu i le masani i le leai o isi ituaiga o porotini.

O se tulaga vavalalata lea i le va o le normoalbuminuria ma le proteinuria (pe a tuufaatasia le albumin ma isi proteins ma ua fuafuaina e faʻaaoga faʻataʻitaʻiga mo le protein atoa).

O le taunuuga o le iloiloga a le UIA o se faailoga vave lea o suiga i le tino o le tino ma faatagaina ai le vavalo o le setete o tagata gasegase e maualuga le maualuga.

Microalbumin Tulaga Masani

Mo le fuafuaina o le albumin i le urine i le fale, o suʻe suʻega e faʻaaogaina e tuʻuina atu ai se fua faʻatatau o le fua o le protein i le urine. O le faʻamaoniga autu mo lo latou faʻaaogaina o le tagata maʻi e aʻafia i vaega o aʻafiaga: o le i ai o le maʻisuka poʻo le maualuga o le maʻisuka.

O le fuataga o le siakiina o fuataga e ono ona faauuga:

  • "E leʻi fuafuaina"
  • "Faʻasalaga faʻasoa" - e oo i le 150 mg / l,
  • "Microalbuminuria" - e oʻo atu i le 300 mg / l,
  • "Macroalbuminuria" - 1000 mg / l,
  • "Proteinuria" - 2000 mg / l,
  • "Proteinuria" - sili atu i le 2000 mg / l,

Afai ole aʻafiaga o le aʻafiaga poo le "faʻaogaina", ona fautuaina ai lea i le lumanai e faia se suʻesuʻega e faʻaaoga ai fasi siaki.

Afai e lelei le suʻesuʻeina o le urine (300mg / L), o le a manaʻomia le faʻamaonia o le faʻasalaga le talafeagai e suʻesuʻega suʻesuʻe.

O mea mo le mulimuli atonu e:

  • o se tasi (taeao) vaega o le urini e le o le filifiliga sili ona saʻo, ona o le i ai o fesuiaiga i le excretion o le protein ma le urine i taimi eseese o le aso, e faigofie mo suʻesuʻega,
  • siama i aso taitasi - talafeagai pe a manaʻomia le mataʻituina poʻo le suʻesuʻega loloto.

O le taunuuga o le suʻesuʻega i le mataupu muamua o le a naʻo le fatuga o le albumin, i le lona lua, o le faʻasalaga o le protein i aso taitasi o le a faaopoopo.

I nisi tulaga, o le albumin / creatinine indicator ua fuafuaina, lea e mafai ai ona ausia le saʻo sili atu pe a ave se tasi (random) vaega o le urine. Faʻasaʻoga mo le maualuga o le creatinine e faʻaitiitia ai le fevaevaeaʻiga o le iuga ona o le le tagofia o mea inu.

Ua tuʻuina atu faʻamaumauga o le UIA i le laulau:

Faʻasalaga Albumin i le asoAlbumin / CreatinineTaofi o le taeao
Norm30 mg / aso17 mg / g (tane) 25 mg / g (fafine) poʻo le 2.5 mg / mmol (tane) 3.5 mg / mmol (fafine)30 mg / l

I tamaiti, e le tatau ona iai se albumin i le urine, e talafeagai foʻi le faʻaogaina o le maualuga o le tulaga o le maʻitaga i fafine maʻitaga pe a faʻatusatusa i taunuuga muamua (e aunoa ma ni faailoga o le malaise).

Totoina o faʻamatalaga faʻamatalaga

Faʻalagolago i le aofaʻi o mea o iai i le albumin, e tolu ituaiga o maʻi o le a mafai ona iloagofie, lea e mafai ona faʻamaonia:

Laina albuminAlbumin / CreatinineAlbumin / Creatinine
Norm30 mg / aso25 mg / g3 mg / mmol
Microalbuminuria30-300 mg / aso25-300 mg / g3-30 mg / mmol
Macroalbuminuria300 ma sili atu mg / aso300 ma sili mg / g30 ma le sili mg / mmol

O nisi taimi e faʻaaogaina o se faʻamatalaga auʻiliʻili o le fua faatatau o le faʻataʻitaʻiga o le albumin urinary, lea e fuafuaina i luga o se vaitau taimi poʻo se aso. O lona taua o loʻo faʻamatalaina e pei ona taʻua i lalo:

  • 20 mcg / min - masani albuminuria,
  • 20-199 mcg / min - microalbuminuria,
  • 200 ma sili atu - macroalbuminuria.

O nei fuainumera e mafai ona faamatalaina e faapea:

  • o le laasaga o loʻo i ai nei o le a faʻaititia i le lumanaʻi. O le mafuaʻaga o lenei suʻesuʻega e uiga i le faʻalauteleina o aʻafiaga o fatuga ma masini vasika ua leva ona i ai i le faʻamalosi o le 4.8 μg / min (pe mai le 5 i le 20 μg / min). Mai lenei mea e mafai ona tatou faʻataunuʻuina - aua le faʻaeteete le suʻesuʻeina ma le auʻiliʻili faʻatusatusaga, e tusa lava pe le i ai se suʻega e tasi e leʻi faʻaalia ai le microalbuminuria. E taua tele lenei mea mo tagata e leai ni toto maualuga,
  • pe a fai e maua i le toto le microconcentration albumin, ae leai se faʻamaʻi e mafai ai e le tagata maʻi ona lamatia, e fautuaina e tuʻuina atu se faʻamaʻi. O lona sini o le taofiofia lea o le iai o le maʻisuka poʻo le maualuga o le maʻisuka,
  • afai o le microalbuminuria e tupu mai i tua o le maʻisuka poo le maualuga, e tatau ma le fesoasoani o togafitiga e aumai ai tulaga faatauaina fautuaina o le cholesterol, malosi, triglycerides ma le hemoglobin glycated. O se seti o ia faiga e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le oti e le 50%,
  • afai e maua le macroalbuminuria, e fautuaina e auʻiliʻili mo mea o loʻo i totonu o le mamafa o palatini ma fuafua le ituaiga proteinuria, lea e taʻu mai ai se lalaga faʻamaonia o fatugaʻo.

O le suʻesuʻega o le microalbuminuria e matua taua tele ile aoga i le leai o se tasi o auiliiliga o le auiliiliga, ae o nisi, na faia i le va o le 3-6 masina. Latou te faʻatagaina le fomaʻi e fuafua le faʻaogaina o suiga e tutupu i totonu o fatugaʻo ma le cardiovascular system (faʻapea foi le lelei o le togafitiga faʻasolosolo).

Mafuaaga o le High Albumin

I nisi tulaga, o se suʻesuʻega se tasi e mafai ona faʻaalia ai le faateleina o le albumin ona o mafuaʻaga faʻapitoa:

  • sili atu o le protein meaʻai,
  • faaletino ma faalelagona,
  • maʻitaga
  • solia o le puleaina o le ava malosi, fia inu,
  • aveina o vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory,
  • matua
  • o le pevelaina poʻo le isi itu, o le maalili a le tino,
  • sili atu o le nicotine ulufale atu i le tino pe a ulaula,
  • aso taua i tamaitai
  • ituaiga tagata.

Afai o fesoʻotaʻiga e fesoʻotai ma tulaga ua lisiina, ona mafai loa lea ona manatu le taunuuga o le auiliiliga o mea sese ma le le malamalama mo le siamaina. I ia tulaga, e tatau ona faʻamautinoa le saʻo sauniuniga ma pasia le biomaterial ile tolu aso.

O le microalbuminuria e mafai foi ona faailoa ai le faateleina o le lamatiaga o le fatu ma le maʻi vascular ma o se faailo o faʻamaʻi fatuga i le vave amata. I lenei tulaga, e mafai ona faʻatasi ma faʻamaʻi nei:

  • ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka - o le albumin e ulufale i le urine ona o le faaleagaina o toto toto o fatugaʻo i le talaaga o le faateleina o le toto suka. I le leai o se siama ma togafitiga, o le nephropathy o le maʻisuka ua vave ona alualu i luma,
  • maualuga maualuga - o se auiliiliga o le UIA ua fautua mai ai ua amata nei ona tupu mai faafitauli i fatuga,
  • faʻamaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo ma le gasegase faʻatasi ma le faʻasolosolo i le gasegase,
  • lautele atherosclerosis, lea e le mafai ona afaina ai vaʻa e maua ai le toto i gaʻo,
  • faamai pipisi o le tino fatu. I le tulaga masani, o le auʻiliʻiliga e sili ona talafeagai, talu ai e le o ni faʻalavelave faʻaleaga ma e mafai ona tupu e aunoa ma ni faʻafitauli matuia,
  • ole ava malosi ma le oona o le nicotine,
  • maʻi o le nephrotic (matua ma le lua, i tamaiti),
  • loto vaivai
  • o le le faapalepale i le fructose, e aofia ai tamaiti,
  • suauu lupus erythematosus - o le faʻamaʻi o loʻo i ai faatasi ma le proteinuria po o le faapitoa o le nephritis,
  • maitaga o maitaga,
  • pancreatitis
  • afaina o le suauu,
  • le lelei o fatugaʻo pe a uma le totoina o le okeni.

O le vaega faʻafitauli, o ona sui ua faʻaalia se suʻesuʻega fuafuaina i le albumin i le urine, e aofia ai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, toto maualuga, gasegase o le gasegase tumau ma gasegase pe a uma ona faʻavasegaina se okeni foai.

Faʻafefea ona sauniuni mo aso UIA

O lenei ituaiga suʻega e maua ai le saʻo sili, ae o le a manaʻomia ai le faʻatinoga o fautuaga faigofie:

  • se aso ao leʻi oʻo i le aoina ma le taimi e aloese ai mai le faʻaaogaina o togafitiga, faʻapea foʻi ma fualaau faʻamalosi o le ACE inhibitor group (i le tulaga lautele, ave faʻamaʻi tatau e tatau ona talanoa muamua lau fomaʻi),
  • se aso ao leʻi oʻo i le aoina o le urine, e tatau ona e aloese mai tulaga faigata ma faʻalagona faʻafitauli, aʻoaʻoga faʻapitoa faaletino,
  • ia le itiiti ifo i le lua aso e taofi le inu ava malosi, "malosi", pe a mafai ona ulaula,
  • mataituina le inu ava malosi ma aua le soona mamafa le tino i meaai popo,
  • o le suʻega e le tatau ona faʻatinoina i le taimi e le afaina poʻo le faʻamaʻi pipisi, faʻapea foi aso taua (i tamaitai),
  • se aso ao lei aoina, aloese mai feusuaiga (mo alii).

Faʻafefea ona pasia le auiliiliga

O le aoina o le biomaterial i aso taitasi e sili atu ona faigata nai lo se tasi e auauna atu, o le mafuaʻaga lea e sili ai le faia o mea uma ma le faaeteete, faʻaitiitia le ono mafai ona faʻasese le iuga. O le faasologa o faatinoga e tatau ona faapenei:

  1. E taua le aoina o le urine i se auala e faamautinoa ai le faʻapipiʻi atu i le fale suesue i le aso e sosoo ai, ma matauina le vaeluaina (24 itula). Mo se faʻataʻitaʻiga, ao mai le urine mai le 8:00 I le taeao i le 8:00 i le taeao.
  2. Sauni ni koniteina se lua e leai ni mea - laiti ma lapoa.
  3. Faʻavave le vevela i le taimi lava e ala ai i luga e aunoa ma le aoina o le urine.
  4. Tausia le soifua maloloina o le tino i fafo.
  5. I le taimi nei, i taimi taʻitasi, e tatau ona aoina le suavai i totonu o se atigipusa ma sasaa i totonu o se mea telē. Teu le mea mulimuli i totonu o le pusaaisa.
  6. O le taimi muamua o le diuresis mo le faamoemoe o le aoina e tatau ona faʻamautu.
  7. O le vaega mulimuli o le urine e tatau ona aoina i le taeao o le aso e sosoo ai.
  8. Faʻafeiloaʻi i luma o le suavai i totonu o se atigipusa telē, tusi i luga o le pepa faʻasolo.
  9. Faʻafefiloi mimi saʻo ma sasaa pe tusa ma le 50 ml i totonu o se fagu.
  10. Aua nei galo e tusi i luga le foliga le maualuga ma le mamafa, faapea foi ma le taimi o le muamua urination.
  11. I le taimi nei, e mafai ona e aumaia se pusa laititi i le biomaterial ma le itu i le fale suesue.

Afai e ave se toʻatasi (suʻega suʻega), ona tutusa lea o tulafono ma le pasia o se suʻega masani.

O le suʻesuʻega mo le siakiina o le microalbuminuria o se auala e leai se tiga mo le vave iloa o le maʻi o le fatu ma le faʻaleagaina o le tino. O le a fesoasoani e iloa ai se tulaga matautia e tusa lava pe leai ni faʻamaʻi o le "maualuga maualuga" poʻo "maʻi o le maʻisuka" poʻo a latou faʻaoga itiiti.

O togafitiga faʻapitoa e fesoasoani i le puipuia o le atinaʻeina o togafitiga i le lumanaʻi pe faʻafaigofie le faagasologa o loʻo i ai ma faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli.

Togafitiga Le Masani

O le suʻesuʻega o le microalbumin i le urine o se suʻesuʻega tele ma le faʻamaonia i le vave iloa o le nephropathy, aemaise lava i le maʻisuka. O le iloa o le togafitiga i le tulaga tuusaʻo e mafai ai le vave amataina o togafitiga ma aloese mai le atinaʻeina o le le atoatoa. O le suʻesuʻega e faʻaaogaina i le neurology, endocrinology, faʻapitoa foi ma le cardiology, obstetrics ma le gynnecology. Afai o le a se ese mai i le tulaga masani, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ua auina mai mo se auiliiliga. Ina ia puipuia le faateleina o le physiological i le maualuga o le microalbumin i le urine, e tatau ona e tausisi i se taumafataga ma se fuainumera o meaʻai protein, ia inu se aofaiga o le vai (o se tagata matua soifua maloloina - e tusa o le 1.5-2 lita), filifili gaoioiga faaletino e tusa ai ma le tulaga o le saunia.

O mafuaaga mo le atinaʻeina o lenei tulaga

Afai e sili atu le faasiliga o le protein (pe tusa ma le 300 mg i le aso), o le microalbuminuria e aliali mai i le urine. Ae o le a? O le i ai o le albumin i le urine e taua o se faʻamaʻi ma faʻamalologa i le maʻisuka, e faʻaalia ai le atinaʻeina o le toilalo vave, fatu ma vascular diseases.

Microalbuminuria e atiina ae mo mafuaʻaga faʻapitoa ma le faʻaleagaina. Faʻamatalaga masani e aofia ai:

  • O le atuatuvale o le popole, o le suavai i le tele o mea, le maalili o le maalili po o le vevela o le tino.
  • O le faateleina o le albumin e fesoasoani i le ulaula tapaa, tele faamalositino, faʻaleagaina i fafine. E le gata i lea, ua faateleina le maualuga o le protein i tagata e masani ona taumafaina meaai o le protein, ma i latou ua mamafa tele. I le lamatiaga o alii ma tagata matutua.
  • Faʻasalaga a le albumin i le ao. O le aofaʻi o le porotini e afaina i tausaga, taʻaloga, tau ma le itulagi.

O mafuaaga masani e fesoasoani i le tulai mai o le microalbuminaria le tumau. A maeʻa ona faʻaitiitia mea e faʻaosofia ai, ona toe foʻi lea o faailo i le masani.

O le i ai o le albumin i le urine e mafai ona mafua mai i mea faʻaleaga. O mafuaʻaga masani e aʻafia ai: glomerulonephritis, faʻasolosolo o le tino ma le faʻamaʻi faʻamaʻi polycystic, lupus erythematosus, pyelonephritis, nephropathy o eseese etiologies, sarcoidosis.

Tulaga ma faailoga ole microalbumiuria

E lima laasaga o le microalbuminuria ua iloga:

  1. O le laasaga muamua o le soymptomatic. O le mea lea, e ui i le leai o faitioga, ua i ai nei le protein i le tino o le tagata maʻi. I le taimi lava lea e tasi, o le maualuga o le filtration rate increases, ma o le maualuga ole microalbuminuria e tusa ma le 30 mg i le aso.
  2. I le vaega lona lua (muamua), o le albumin i le urine e faateleina i le 300 mg. O se faʻaopoopoga o le fua faatatau o le filtal ma le faateleina o le toto maualuga o loʻo matauina foi.
  3. O le tulaga o le nephrotic o loʻo faʻaalia i le atinaʻeina o se faʻalavelave ogaoga o le maualuga, faatasi ai ma le fula. I le faaopoopo atu i se maualuga maualuga o le albumin, o loʻo maua i totonu o le urine ni suauu mumu mumu. Ua faʻaitiitia le faamamaina o le glomerular, o le i ai o le urea ma le creatinine i le vai ola.
  4. I le taimi lona fa, ua atiaʻe ai le le atoatoa. Faailoga o le siama: faʻaauau ona faateleina le mamafa, o le i ai o sela mumu toto, albumin, ururea, glucose, fatuina i le urine, faʻaauau pea, maualalo le GFR, ma fatugaʻo e le o soʻo se inisalini.

O le mea moni o le albumin i le vevela ua siitia e taʻu mai ai le tele o faailoga taua. Proteinuria e faʻatasi ma le fiva maualalo maualalo, vaivaiga faifaipea, fula o le pito i lalo ma foliga. E le gata i lea, o le sosolotini o le protein e mafai ona faamatalaina i le nausea, o le moe, le manava, vaivai, tiga ma vave vave. Afai ei ai ni au faʻaʻailoga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma fai se suʻega urine mo albumin.

Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, i le tulaga o se maualuga maualuga o le microalbuminuria, o le nephropathy e sau faatasi ma le le mautonu i le pito i lalo, ma le tele o le minoi ma le ponaivi.

O ai ma pe aisea e tatau ai ona tuʻuina atu le urine mo albumin

Aisea e tofotofoina ai le urine mo le microalbuminuria? O le auiliiliga o loʻo faia mo le vave mauaina o le nephropathy i le maʻisuka ma le faʻalauteleina o faʻamaʻi e faʻapupula i le tala o le faaletonu o le fatu po o le maualuga. O se suʻesuʻega i le faʻamalosia o le protein o loʻo faʻamatalaina foi e faʻamaonia ai le le atoatoa i le taimi o le maitaga, glomerulonephritis, faʻasolosolo i le cystic ma le mumū o fatugaʻo. O isi faʻamatalaga mo le faʻataʻitaʻiga o amyloidosis, lupus, faʻamaʻi autoimmune.

O le mea lea, o le auʻiliʻili o le urine mo le microalbumin e tatau ona faia i:

  • O le maualuga o le maualuga ole maualuga o le maualuga ole maualuga o le maualuga ma le faaletonu o le fatu, e pei o le edema persistent.
  • Nisi o le maʻisuka ituaiga 2 e leʻi leva ona maua (o se suʻesuʻega e faia i le ono masina).
  • Hyperglycemia i tamaiti (o le auiliiliga e faia i le tausaga talu ona tupu le faʻamaʻi).
  • Glomerulonephritis e avea o se vaega o le siakiina o mea eseese.
  • Amyloid dystrophy, lupus erythematosus, faʻatoʻaga fatuga.
  • O le maʻitaga faʻatasi ma faʻamaoniga o nephropathy.

O se suesuega i luga o microalbumin i le urine ua faia foi mo le maʻisuka ituaiga 1, lea e sili atu ma le lima tausaga.I lenei tulaga, o le suʻesuʻega e faia ile ono masina.

Metotia mo le suʻeina o microalbumin i le urine

  1. Pe a suʻesuʻeina le iloa o le tele o polotini i le urine, e faigofie ona faʻaaoga fasi pepa faʻataʻitaʻi. Afai o le taunuuga e lelei, ona tatau lea ona i ai le microalbuminuria e faʻamaonia i le suʻesuʻeina ole suʻesuʻega ole faʻatonuga poʻo le faʻatusatusaga.
  2. Mo se suʻesuʻega tuʻufaʻatasiga o le excretion protein, e masani ona faʻaaoga faʻataʻitaʻiga o taʻaloga. Faʻaaliga pepa e faʻatagaina oe e faʻamatalaina le 6 tikeri o le aliguria. O le faauuga muamua o loʻo faʻamaonia ai le leai o ni faʻasologa, le lona lua e uiga i lo latou i ai i se aofaiga itiiti (150 mg / l). O le tolu i le ono o laasaga ua maeʻa ona fuafuaina le matuia o le microalbuminuria - mai le 300 i le 2000 mg / l. O le lagona o le auala e tusa ma le 90%. E le gata i lea, o taunuuga e tumau pea le mausali i le i ai o ketones poʻo le kulukose i le urini, teuina umi o le olaola olaola poʻo le i ai o siama i totonu.
  3. Ole suʻesuʻega ole microalbuminuria e faʻatatau e ala ile faʻaaogaina ole suʻesuʻega e iloa ai le ratio ole albumin ma le creatin ile vaega ole urine. O le maualuga o le creatinine i le urine e maua i auala masani, ma le polotini e tusa ai ma se faiga faapitoa. Talu ai e masani lava ona maua i le urine le fatu o le creatinine, ma o lona faʻasalaga masani e tumau pea i le aso atoa, o le fua o le maualuga o le albumin ma le metabolite o gaioiga o meaola o le a le suia. Faatasi ai ma se suʻesuʻega faapea, o le tikeri o le proteinuria e lelei le iloiloga. O le faʻaaogaina o le metotia o se faʻatuatuaga mautinoa, o le mafai ona faʻaaogaina se tasi pe faʻasolosolo i aso taitasi. O le fuainumera o le Albumin-Creatinine e faʻapitoa pe afai ole sili atu i le 30 mg / g, ma le lona lua e oo atu i le 3 mg / mmol. Afai o lenei laasaga e sili atu nai lo le 90 aso, ona faʻaalia ai lea o le faʻamaʻi le tumau o tamaiti. O lenei faailo e talitutusa ma le tuʻuina atu o palatini i aso taitasi e oo atu i le 30 mg.
  4. O le isi auala faʻatulagaina mo le fuafuaina o MAU o loʻo taʻua o le faʻamalamalamaina o le immunoturbidimetric. O lenei metotia e faʻavae i luga o le siakiina o polotini a tagata e ala ile fegalegaleaiga ma se antibody. Faatasi ai ma le faateleina o le immunoglobulins, o le gaioiga e siitia ai le ave o le malamalama. Ole maualuga o le vavave e fuafua ile umi o le uumi.
  5. E mafai foi ona faʻatusatusa le UIA e ala i le faʻaaogaina o le auala faʻa-immunokemical e faʻaaoga ai le HemoCue. O nei polokalama e aofia ai le photometer, microcuvettes ma le photometer. I totonu o se ipu mafolafola o se mea faʻagogo tiogo. O le faʻaaogaina o le Urine i totonu o se pusa e faʻatinoina i auala faʻapipiʻi.
  6. O le HemoCue polokalama e tele ona lelei. O se avanoa lenei e maua mai ai se fua faʻatatau, faʻavasegaina o fale gaosiga, faʻamaoniga vave (ina ua mavae le 90 sekone), faʻamaoni.

Pe a taʻitaʻia auala faʻapitoa, e faʻaaogaina vaega nei - mg / l poʻo mg / 24 itula. Afai o le tele o le microalbumin i le urine i aso taitasi e itiiti ifo nai lo le 15 mg / l (30 mg / 24 itula), ona manatu lea o le masani. Faailoilo o le 15-200 mg / poʻo le 30-300 mg / 24 o lona uiga o le gaioiga o le gaioiga e faʻavaivaia.

Faʻafefea ona saunia ma faia se faʻataʻitaʻiga mo microalbumin

Aʻo leʻi aoina le urine mo suʻesuʻega, e tatau ona vavae ese le gaioiga faaletino. I le aso na muamua atu, e le fautuaina e 'ai fualaau aina ma fualaʻau e suia ai le lanu o le urine (beets, mulberries, carrots). E le mafai ona aoina le vai ola i totonu o le vaiaso talu mai le cystoscopy. Afai e maua e tamaʻitaʻi le faʻataʻitaʻi, e le tatau foi ona latou faia se suʻesuʻega i le vaitau lenei.

E faʻapefea ona faia se faʻataʻitaʻiga mo le microalbuminuria saʻo? Mo faʻamoemoega faʻamaoni, e tatau ona le aofia ai mea e aʻafia ai le maualuga o le protein. Ole faʻaitiitia o fuainumera pe a maeʻa ona faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi, anti-inflammatory non-steroidal drugs. ACE ma ARB 2 inhibitors e faʻaititia foʻi le maualuga o le protein.

E faigofie le faʻaaogaina o pusa tioata, lea e mafai ona faʻatau i se kiosisi falemaʻi, e aoina ai le vai ola. O le faʻaaogaina o pusa faapitoa e faʻamavae ai mea afaina mai le ulufale atu i le urine ma faʻalautele le ola ola o le urine.

Afai e manaʻomia se vaega se tasi o le urine mo le suʻega a le UIA, ona manaʻomia ai lea o se aofaiga itiiti o le vai. Suʻe muamua le 2 sekone o le urination, ona sosolo ai lea i se pusa ua saunia. Mo se faʻamautinoaga atoatoa, o le a lava le aoina mai le 50 ml o le vai.

Afai o le amine e aoina mo le auiliiliga i le ao, ona alu ifo lea o le vaega muamua i le taeao. O le mea na totoe o le urini na maua i le ao, po, ma le taeao e sosoo ai e aoina i totonu o se ato lapoa. Mo le faigofie, e mafai ona tuʻu ni pine 100 ml i luga o le fagu. O se pusa tapuni ma le urine e teuina i le pito i lalo o le pusaaisa. I le faaiuga o le aoina, e tatau ona e fuafuaina le aofaʻi o le suavai na faʻatagaina i le aso. Lulu le urini i totonu o se koneteina lapoa ma sasaa le 50ml i totonu o se pusa mama ma se tamai voluma. Ma le isi, o le faʻataʻitaʻiga mo le auiliiliga e tuʻuina atu i le fale suesue ile 1-2 itula.

E le mafai ona faia se faʻamaoniga saʻo i luga o le faʻavae o se suʻesuʻega o le urine mo le microalbumin. Ina ia maua se faʻatuatuaga mautinoa, e tatau ona faia se suʻega o le toto ma le ultrasound o fatugaʻo. A maeʻa, e naʻo se suʻesuʻega auiliili e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia le maualuga ma saʻo le togafitiga.

Tuuina atu o le auiliiliga mo le microalbumin

Microalbumin in urine: faʻamatalaga ma le faʻamoemoe o le auʻiliʻiliga

O se faʻataʻitaʻiga mo microalbumin mo le nephropathy o le pau lea o le suʻega e mafai ai ona e iloa le faʻamaʻi i se taimi vave. O lenei faʻamaʻi e tele ituaiga, ae i soo se tulaga e faʻaalia ai togafitiga faʻaleagaina e oʻo atu ai i le fatuga fatuga.

O le SNropathy e lua laasaga maʻoti. I le taimi muamua, e leai ni suiga e ono mafai ona iloa, ma i le lona lua, o suiga ua matua tele ma o le a le mafai ona matauina le le atoatoa. E tele taimi e mafai ai ona filifili le vaega muamua i le faʻaaogaina o se suʻega urine.

O le Microalbinuria o le uluai laasaga lea e mafai ona togafitia ma fetuunai.

O se faʻataʻitaʻiga mo le microalbuminuria o loʻo faʻamatalaina i mataupu nei:

  • Faʻatasi ma le maʻisuka. O lenei faʻamaʻi e afaina ai le gaioiga o gaʻo, o le mea lea, e pulea ai le galuega, o se suʻesuʻega mo le microalbumin e tuʻuina ile ono masina uma.
  • Faʻatasi ma le maualuga o le toto maualuga. Faatasi ai ma le le atoatoa, e masani ona tulai mai le mamafa. Atonu o se faailoga lea o se faʻamaʻi fatuga. O le mea lea, afai e leai nisi mafuaaga mo le maualuga o le toto, latou te tuʻuina atu le urine i le microalbumin.
  • Faʻatasi ma le le atoatoa o le fatu I le le lava o le toto, e tiga ai gaʻo, o le a faʻaitiitia ai a latou galuega, ma e le mafai ona tupu le faaletonu i taimi uma.
  • Faʻailoga manino o le nephropathy. E aofia ai le galala, faʻaitiitia le tiga, vaivai, fula. Ae ui i lea, atonu e leai ni faailo i le amataga.
  • Faʻatasi ma le lupus erythematosus. O lenei faʻamaʻi e afaina uma totoga ma gaʻo, e aofia ai.

Totogi

Le fua faatatau o le faailoilo ma mafuaʻaga e sili atu i le masani

E masani lava, o le maualuga o le microalbumin i le urine e mai le 0 i le 30 mg / aso. O le sili atu o lenei faailo o se faailoga faʻalavelave. Maʻeu le matautia o le maʻi o le maʻi, e naʻo se fomaʻi e mafai ona fai atu ma le mautinoa.

E lua vaega o faʻamaʻi fatugao. O le Microalbuminuria e taua o le muamua, pe a oʻo mai le faailo mai le 30 i le 300 mg / aso. I le taimi lenei, o le faʻamaʻi e mafai pea ona faʻatautaia. O le laasaga lona lua o le proteinuria, pe a sili atu i le 300 mg / aso mea o iai i le microalbumin. O le manatu o le "proteinuria" e aofia ai foi le tele o vaega ma ituaiga. E manino le puipuia o le proteinuria e ono lamatia ai le ola.

O mafuaʻaga o le microalbuminuria atonu e fesoʻotai atu i tulafono o le aoina o urine poʻo isi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o vailaʻau faʻamaʻi pipisi e mafua ai le fiva e ono faʻaosoina ai le faateleina o le albumin i le urine.

Se vitio e mafai ona e aʻoaʻo ai e uiga i le nephropathy o le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le tele lava o mafuaaga mo le sailia o le albumin i le urine e le o se soliga o tulafono mo le aoina o urine po o fualaau faasaina na ave i le aso na muamua atu, ae ese mai faamaʻi pipisi:

  • Nifaeropathy O lenei faaupuga lautele e aofia ai faʻamaʻi pipisi e mafua ai faʻaleagaga fatu. E tele ituaiga o faʻamaʻi: maʻisuka, dysmetabolic, gouty, lupus. O le Nephropathy e masani ona oʻo atu ai i le maualuga o le toto ma le fula.
  • Glomeromenephritis. O se faʻamaʻi fatuga lea ua faaleagaina ai le glomeruli. O le fatu meaʻai e sui i se mea faʻapipiʻi. I le laasaga muamua, e le lagona e le tagata maʻi se faʻalavelave matuia, ae o le faʻamaʻi e vave ona alualu i luma. Faailoa mai e mafai ai ona faʻatalanoaina le albumin.
  • Pyelonephritis. Faʻatasi ai ma le pyelonephritis, e aafia ai le pelvis o le fatuga. O se faʻamaʻi tutusa. O le gasegase vave e tafe atu i totonu o se taimi umi.
  • Malosiaga. O le maalili o le maalili e mafua ai le tele o faʻamaʻi pipisi o le tino o meaʻai, e pei o cystitis, urethritis. O se taunuuga, o le maualuga o le urine protein o loʻo faateleina.
  • Amyloidosis o fatugaʻo. Amyloid o se malolo lea e teuina i totonu o fatugaʻo, mafua ai le tele o faʻamaʻi. O aʻafiaga e ono aʻafia ai e le gata i gaʻo ma le tino o le tino, aua o lenei maʻi e masani lava ona aafia ai isi totoga.

Urine Collection Rules

Aoina o mea mo le auiliiliga

E toatele tagata e faalagolago i le tausisia o tulafono i le taimi o le aoina o mea. O se mea sese o se taunuuga o le a aʻafia ai ni suʻega fou ma suʻega.

Mo le auʻiliʻili ile microalbumin, o le avega ole taeao ole taeao ole aoina ole aoina. O le faʻasolosolo o le taeao e faigofie ona aoina. Ua lava le urinate i le taeao i totonu o se pusa paʻu kesi ma ave i le fale suesue. Ae ui i lea, ei ai nisi o ata iinei. I le taimi o le faʻasologa, e le uma lava le urine. Ae ui i lea, ei ai tuusaunoaga, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le faʻalauteleina o le toto pe a uma le fanau. I lenei tulaga, ua fautuaina e fufulu lelei atoatoa le fasimoli pepe ma faʻapipiʻi se paluga i le maʻi, ma mulimuli ane aoina mai le urini i totonu o se fagu.

O le aso ao leʻi faia le auʻiliʻiliga, e le mafai ona e inu ava malosi ma vailaau, aua e mafai ona latou faateleina le maualuga o le albumin i le urine.

E le fautuaina foi e 'aina meaʻai ma meaʻai ma gaʻo ma soʻo se oloa e afaina ai le urine (kāloti, beets, berries).

I le fale suesue, o le urine e suesueina ma le totoa. E masani lava o le taunuuga ua saunia i totonu o le aso. Muamua, o le suʻeina o suʻega e faia i le faʻaaogaina o fasi pepa faapitoa. Afai latou te faʻaalia le i ai o le polotini i le urini, o le auiliiliga auʻiliʻili e faia ma le faʻatusatusaina o le aofaʻi o le porotini.

O le aoina i aso uma o meafaitino e fai si umi ma sili atu ona faigata:

  1. I totonu o le fale talavai e tatau ona e faʻatau se pusa faapitoa o le 2.7 lita. E mafai ona e ave se ipu mama e tolu-lita.
  2. O le taeao muamua o le urini e le manaʻomia ona aoina. Ua lava le maitau le taimi na tupu ai le urination.
  3. O le aoina e tatau ona faia i le aso tonu, mo se faataitaiga, mai le 8 i le 8 i le taeao e sosoo ai.
  4. E mafai ona e vave faʻasolo i totonu o le atigipusa, ona e tapuni lea o le tapuni poʻo totonu o se apa mago ma mama, ona sasaa lea i totonu o le pusa.
  5. O le mea lea e le faʻamalosi ai le urine, e tatau ona teuina i luga o le pito i lalo o le pusaaisa, ufiufi le atigipusa ma se ie. E le mafai ona aisa, ae i le vevela o le a le talafeagai mo le auiliiliga.

E mafai ona e toe faafoi uma fagu i le fale suesue pe na o se vaega itiiti, ae i le taimi lava lea e taʻu mai ai le aofaiga tonu o le urine i le aso.

O le a le mea e fai i le microalbuminuria?

A o lei faatonuina le togafitiga, e tatau ona faailoa mai mafuaʻaga o le microalbuminuria ma isi mea e faaleagaina ai totoga i totonu. E masani lava o le faʻamaʻi e aafia ai le fatu ma toto toto, o lea e tatau ona atoatoa le togafitiga.

Afai o le microalbuminuria o se taunuuga o le maʻisuka, o le tagata maʻi e faatonuina fualaau oona e maua ai le toto maualuga, cholesterol toto. O fualaau faasaina e aofia ai captopril. O lenei vailaʻau e tatau ona faia ma le tausisia ma le mausali i le fua, aua o le lisi o aafiaga i itu e matua tele lava. I le tulaga o le maualuga, ua matauina le mamafa o le mamafa, o le tafe toto o le faiʻai ua afaina. I le tulaga o se mea maualuga, e tatau ona e faʻamama le manava ma taofi le tagofia o fualaau.

I le maʻisuka, e taua foi le faatumauina o le maualuga ole kulukose toto. Mo lenei mea, o le inisalini o inisua injections ua faʻamaonia. O le nephropathy o le maʻisuka e le mafai ona faʻamalolo atoa, ae mafai ona pulea lona auala. O faʻamaʻi ogaoga o fatugaʻo o le a manaʻomia ai le faʻamalosi (faamamaina o le toto) ma le fatuina o fatugaʻo.

I le faaopoopo atu i togafitiga o fualaau faasaina, o fualaau puipuia faigofie o le a fesoasoani e faamautu le aofaiga o albumin i totonu o le toto.

O le mea lea, e tatau ona e tausisi i se meaʻai e maualalo ai le toto cholesterol, faʻaauau ona faia suʻega, puleaina oe lava suka, taumafai e aloese mai faʻamaʻi pipisi, tuu le ava malosi ma ulaula, inisua vai mama, vai e leai ni vai. E tatau ona siitia atili ma faatino ni gaioiga faaletino faʻapitoa.

O le albuminuria o se faailoga o faʻamaʻi fatugaʻo e tatau ona mataʻitu lelei. E le fautuaina e togafitia i na o togafiti a tagata. O le mafuaʻaga autu e tatau ona togafitia e taofi faʻamaʻi fatugao. Ae ui i lea, o vailaau faʻaleaganuʻu e mafai ona faʻalagolago i le togafitiga lautele. O ia ituaiga o togafitiga e aofia ai togalaau eseese diuretic.

O le a le mafuaaga o le faʻamaʻi?

O le faateleina o le microalbumin:

  • Maualuga maualuga
  • Glomerulonephritis,
  • Fatuga o le fatu
  • Teteeina o se okeni ua suia
  • Faʻamatalaga mamalu
  • Maʻisuka
  • Fructose inopole,
  • Tauga mamafa
  • Hyperthermia,
  • Malosiaga i le maalili,
  • Toto
  • Loto fatu
  • Paʻu uʻamea mamafa,
  • Sarcoidosis
  • Lupus erythematosus faʻaleleia.

O le maʻi suka o se tasi lea o mafuaʻaga taatele o microalbuminuria. O faʻamatalaga aoga e uiga i le maʻisuka o le a e aʻoaʻoina mai le vitio:

Faailoga o le maʻi

O faitioga a tagata maʻi ma faʻasoasoaina suʻesuʻega ua fuafuaina tulaga o le solia :

  1. Tausaga asymptomatic. E leai se faitioga a le tagata gasegase, ae o suiga muamua ua aliali mai i le urine.
  2. Vaega o uluai solitulafono. O le maʻi e leai lava se faitioga, ae o suiga taua o loʻo faia i le fatuga. Microalbuminuria # 8212, e oʻo atu i le 30 mg i le aso, faʻateleina le fuaina o le filtration.
  3. Laasaga muamua. O le tagata maʻi e mafai ona lagona le faateleina o le mamafa. I suʻesuʻega, sa i ai se siʻitia i le maualuga mai le 30 i le 300 mg i le aso, na faʻatuputeleina ai le fua faatatau o le filtration.
  4. Taiala a sa Nifae. E i ai le faateleina o le mamafa, fulafula. I suʻesuʻega, o loʻo i ai le protein faateleina i le urine, o le numera o le microlamuria o loʻo faʻaalia i taimi uma, ua faʻaititia le fua faatatau o le filtration, o le anemia, o le erythrocyte abnormalities, creatinine ma urea i taimi taʻitasi nai lo le masani.
  5. Vaega o siama. O le malosi e faʻalavelave faifai pea ma e maualuga le tau, o le edema persistant, o le hematuria o loʻo matauina. Ole tele o le filtration rate e faʻaitiitia, creatinine ma urea e matua faateleina, o le porotini i le urine e oʻo atu i le 3 g i le aso, ma i le toto e pa'ū, o le tele o lela mumu i le urine, o le ania mama. I le taimi lava e tasi, e leai se kulukose i totonu o le mimi, ma o le inisalini e le toe faʻamalosia e fatugaʻo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau le togafitiga o faʻamaʻi fatu fatu. Galina Savina's method .

I laʻasaga mulimuli o microalbuminuria, e manaʻomia le totogia o fatugaʻo. E mafai ona e faitau pe o le a lenei faʻatonuga ma pe faapefea ona faia iinei.

E faʻapefea ona faia se faʻataʻitaʻiga mo microalbinuria?

Urine albumin - suʻesuʻega o le excretion o le albumin ma le urine i se aofaiga e sili atu i le masani, ae i lalo ifo o tapulaa mo le mafai ona iloa e ala i auala masani e faʻaaogaina ai le protein i le urine.

O le Microalbuminuria o se faailoga muamua lava o le faʻaogaina o mea faʻaleagaina. I lenei taimi, e tusa ai ma le toatele, o le maʻi e mafai ona togafitia i fualaau.

Faailoga ia pasia le auiliiliga:

  • Glomerulonephritis,
  • Maualuga maualuga
  • Totoina o le fatuina o fatu.

Mea mo suʻesuʻega: 50 ml o le uila o le taeao.

Sauniuniga mo le suʻesuʻega: Aʻo le i faia le suʻega, e le tatau ona e 'ai fualaau faisua ma fualaau aina e mafai ona suia ai le lanu o le urine, aua le inu meaʻai. A o le aoina mai mea fufuluina lelei .

Matou te fautuaina le au faitau!

Mo le puipuia o faʻamaʻi ma togafitiga o gaʻo ma le polokalama urinary, ua fautuaina e le au faitau le Monastic Tea a Tama George. E aofia ai ma le 16 o laau aoga togafitiga sili ona aoga, lea e sili ona aoga i le faamamaina o fatugaʻo, togafitia o faʻamaʻi fatugaʻo, maʻi faʻamaʻi urinary, faʻapea foi ma le faʻamamāina o le tino atoa. Le manatu o fomaʻi. "

E le faʻaaogaina e tamaitai faʻataʻitaʻiga urine i le taimi o tamaʻitaʻi.

E faapefea ona togafitia le maʻi?

Afai ua e mauaina microalbinuria, ona tatau ai lea ole togafitiga atoatoa o le maʻi.

Maʻi faʻamaʻi fatu fatu maʻisuka e mafai ona faatonuina ai vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia le toto ma le maualuga o albumin.

O le mea e leaga ai, o le inhibitors e tele aʻafiaga, lea e aʻafia ai le galuega o fatuga ma fatu.

Aua faamautuina. ua faaosofia i so o se mafuaaga, o ia fuafuaga e talafeagai:

  • Totoina o le suka i le toto. O le totonugalemu o le faʻaitiitia o le lamatiaga o se soliga.
  • Puleaina o le toto. Puipuia mai le leaga o fatugaʻo. Togafitiga e aofia ai se taumafataga, faʻasologa masani, ma fualaau.
  • Toto o le cholesterol toto. O le maualuga o le gaʻo i totonu o le toto e mafua ai foliga o faʻamaʻi fatugaʻo. Manaomia le faaitiitia le # 171, leaga # 187, cholesterol ma siitia # 171, lelei # 187,.
  • Aloese mai faʻamaʻi pipisi. O faʻamaʻi pipisi o le urinary system e aʻafia ai le gaioiga o gaʻo. E tatau ona manatuaina e ono i ai se soliga o neura e lipotia ai le faatumuina o le vevela, o se taunuuga, o le gaioiga o le gaogao o le veveder e le afaina, lea e mafua ai foi le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi.
  • Afai e le galue togafitiga ma fualaau faasaina, e tatau ona faʻaaoga fua faʻatatau: faʻamaʻi poʻo fatuga fatu fatu.

Tagata maʻi faʻatasi ma le microalbuminuria sili atu ona faigofie i le olaga faitino. toe faʻamaʻi falemaʻi ma faʻafitauli o le fatu nai lo maʻi na iai faitioga e tasi, ae aunoa ma lenei maʻi.

O le mea lea, pe a oʻo mai ni faʻafitauli laiti o faafitauli o le mamafa, maʻi suka ma isi faʻamaʻi e mafua ai ona iloa le liona, e tatau ona vave togafitia i latou.

Faʻailoga

O le suʻesuʻega o le microalbuminuria e manaʻomia ai suʻega faapitoa. E le mafai ona faʻamaonia siama faʻasolosolo faʻasolosolo mea itiiti o leiloa o masini eletise vaivai.

Aʻo leʻi pasia le suʻega, e tatau i le tagata maʻi ona faia ni sauniuniga. O le le tausisia o tulafono e afaina ai le tulaga lelei o taunuuga o suesuega.

Aʻo leʻi aoina le urine, e tatau i le tagata maʻi ona lafoaʻi le gaioiga faaletino mo le itiiti ifo ma le 7 aso. Ua faʻatagaina o ia e faia se auiliiliga i totonu o le vaiaso talu ona mafatia i faʻamaʻi pipisi. E le gata i lea, i ni nai aso aʻo leʻi faia le suʻega, e tatau ona e musu e suʻe uma vailaau vailaʻau vagana ai vailaʻau taua.

I le taimi tonu o le suʻega, e fautuaina e fufuluina le tino i fafo. O lapisi e tatau ona mama ma mama. I le taimi o femalagaaiga i le fale suesue, e tatau ona aloese mai le faʻamaʻi ma le ultraviolet radiation.

O nisi faʻamaʻi ma tulaga e mafai ona maua ai ni iuga leaga. Contraindications mo le tuʻuina atu o le urine mo le auʻiliʻiliga o patotia nei:

  1. Faiga faʻamaʻi i totonu o le urinary tract - urethritis, cystitis.
  2. O le i ai o le fiva i luga ifo o le 37 tikeri Celsius.
  3. Vaitaimi o le faʻafefe o le toto i fafine.

E lua ituaiga autu o suʻega e fuafua ai le aofaʻi o albumin i lau urine. O le sili ona sao o nei suʻesuʻega i aso taʻitasi o le polotini i le urini. O le tagata maʻi e tatau ona ala i le 6 i le taeao ma faʻafefe le taeao i le falemaʻi. Ona tatau lea ona ia aoina uma le mimilo i totonu o le pusa e tasi. O le vaega mulimuli o le urine mo suesuega i aso taitasi o le taeao i le aso e sosoo ai.

O se auala sili ona faigofie mo le fuafuaina o le albumin i le urine o le suʻesuʻega lea o se tasi e galue. O le uumi o le taeao e sili ona lelei. E tatau i le tagata maʻi ona aoina uma urine i totonu o se pusa tioata pe a uma ona ala.

O faʻamatalaga o auiliiliga o loʻo tuʻuina atu i le laulau:

Tuua Lau Faamatalaga