Insulin Rapid: taimi o gaioiga ma faatonuga mo le faʻaaoga

O le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga. E faʻaleleia le felaʻuaiga o le glucose i nila ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate, faʻateleina le faʻaaogaina o le pyruvate, ma faʻalavelave ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis. Ole inisalini e faʻalautele ai le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis. Faʻaauau le tafe o mea amino i totonu o siama ma le faʻapipiʻi o polotini, faʻateleina le tafe o le potassium i totonu o le masini.

Insuman ® Rapid GT o se insulin ma se vave vave amata ma puupuu le taimi o gaioiga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona tupu lea o le hypoglycemic i totonu o le 30 minute, ausia le maualuga i 1-4 itula, faʻaauau mo le 7-9 itula.

Lisi o analogues

Faʻalogo lelei! O le lisi o loʻo aofia ai upu tutusa mo Insuman Rapid GT, o loʻo i ai se foliga tutusa, o lea e mafai ai ona e filifilia se sui o oe lava, ma mafaufau i le fomaʻi ma le fualaau o vailaʻau na faʻamatala mai e lau fomaʻi. Tuuina atu le fiafiaga i gaosi oloa mai Amerika, Iapani, Europa i Sisifo, faapea foi ma kamupani iloga mai Europa i Sasae: Krka, Gideon Richter, Actavis, Aegis, Lek, Hexal, Teva, Zentiva.

Faiga faʻapolopolo (e ala i le lauiloa)Tau, siaki.
Faʻasologa o le GT
100ME / ml 3ml Numera 1 suauu - SoloStar pen (Sanofi - Aventis Vostok ZAO (Rusia)1343.30
Faʻapitoa
NM, o vailaau 100 IU / ml, 10 ml405
NM penfill, cartridges 100 IU / ml, 3 ml, 5 pi.823
Failautusi HM
Totogi HM Penfill
Biosulin P
Taofia mo le 'afa-paʻu i totonu 100 IU / ml fagu 10 ml 1 pc., Palama. (Pharmastandard - Ufavita, Rusia)442
Talosaga mo le 'afa-paʻu i totonu 100 IU / ml cartridge 3 ml 5 pcs., Pack. (Pharmastandard - Ufavita, Rusia)958
Talosaga mo le faʻaogaina o le paʻu-paʻu. 100 IU / ml cartridge + syringe - pen Biomatic Pen2 3 ml 5 pcs., Pack (Pharmastandard - Ufavita, Rusia)1276
Vozulim-R
Gansulin r
Gensulin r
Inisalini faʻataʻitaʻiina faʻainitaneti * (Inisalini soluble *)
Inisalini tagata
Inisalini tagata
Inisinia Inisini Engineering Insulin
O le inisalini ole tagata
Suʻega P
Monoinsulin CR
Inisulini Tagata Suʻe
Rinsulin P
Fofo mo le tui 100 IU / ml 10 ml - fagu (pusa pepa) (GEROPHARM - Bio LLC (Rusia)420
Fofo mo le tui 100 IU / ml (kelika) 3 ml Numera 5 (pusa pepa) (GEROPHARM - Bio LLC (Rusia)980
ROSINSULIN
Rosinsulin P
Humodar R 100 Vaitafe
Humulin masani
Vials of 100 IU / ml, 10 ml (Eli Lilly, ISA)157
Cartridges 100 IU / ml, 3 ml, 5 pi. (Eli Lilly, ISA)345
Humulin ™ Faʻaauau

E toasefulutasi tagata asiasi na lipotia mai fua faatatau o tupe maua

E faʻafia ona tatau ona ou ave le Insuman Rapid GT?
O le tele o tagata e tali atu e masani ona tago i lenei fualaau faasaina 3 taimi i le aso. O le lipoti o loʻo faʻaalia ai le tele o isi tagata tali mai latou te tagofia lenei fualaau faasaina.

Sui%
3 taimi i le aso654.5%
2 taimi i le aso327.3%
4 taimi i le aso19.1%
Faatasi i le aso19.1%

Na lipotia e se tasi tagata asiasi se tofiga

O le a le taimi e sili atu ai le ave o le Insuman Rapid GT: i luga o se manava gaogao, muamua, pe a uma poʻo meaʻai?
E masani lava ona lipotia mai e le aufaasālalau le latou latou teʻaina lenei vailaʻau aʻo leʻi 'ai. Ae ui i lea, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina se isi taimi. Ua faaalia i le ripoti pe a ave e le vaega totoe o tagata gasegase togafitiga.

Sui%
A o lei 'ai1100.0%

Tulaga lautele. Faatulagaga:

Aano malosi: inisalini tagata (100% insulin insoluble) - 3,571 mg (100 IU),
o meaʻai: metacresol (m-cresol), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol (85%), sodium hydroxide (faʻaaogaina e fetuunai ai le pH), eleʻele chlorhydric (faʻaaogaina e fetuunai le pH), vai mo le tui.
Faʻamatalaga: vai manino, le lanu.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics O le Insuman® Rapid GT o loʻo aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga o le inisalini o le tagata ma maua mai i le suʻega faʻainitaneti e faʻaaoga ai le k12 E. Coli. Le faiga o le gaioiga o le inisalini:
- faʻaitiitia le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga,
- faʻapupula le fesiitaiga o le kulukose i totonu o sela ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le uila, faʻalavelave i le glycogenolysis ma le glyconeogenesis,
- faʻatupulaʻia le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis,
- faʻaleleia le tafe o amino acids i totonu o siama ma le faʻasologa o le protein,
- faʻalauteleina le tafe o le pasela i totonu o sela.
Insuman® Rapid GT o se inisalini ma se vave amataina o gaioiga ma se taimi puupuu o le gaioiga. A maeʻa le faʻatonuina o le subcutaneous, e tupu le aafiaga o le hypoglycem i totonu o le 30 minute ma ausia le maualuga i totonu o le 1-4 itula. O le aafiaga e mo le 7-9 itula.

Faailoga mo le faʻaaogaina:

O le maʻisuka na manaʻomia le togafitiga o le inisalini.
- Togafitiga o le maʻisuka ma.
- Ausia o taui faʻasalaga i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka i le taimi o taotoga o taotoga (aʻo lei faia le taotoga, i taimi o taotoga ma i le taimi o le faʻasologa).

Taua! Siaki le togafitiga

Faʻamatalaga ma pulega:

O le filifilia o se inumaga o le inisalini i se tagata maʻi e faia e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i meaʻai, tulaga o le tino ma le olaga. Ole fua ole insulin e fuafua ile faavae o le suka i totonu o le toto, faapea foi i luga o le faavae o le tulaga o le faagaioiga faaletino ma le tulaga o le metabolism. Faitau atili e uiga i le fuafuaina o tui mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. Ole togafitiga ile inisalini e manaʻomia ai toleniga tatau a le tagata lava ia. E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu faatonuga talafeagai i le tele o taimi e fuafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto ma atonu, i le urine, ma tuʻuina atu foi fautuaga talafeagai i le tulaga o soʻo se suiga i le meaʻai poʻo le faʻataʻitaʻiina o le inisalini togafitiga.
O le averesi o aso taʻitasi o le inisalini e mai le 0.5 i le 1.0 ME i le kilokalama o le mamafa o le tino maʻi, ma o le 40-60% o le fualaau e pa'ū i le insulin o le tagata faʻatasi ma se gaioiga umi.
Pe a suia mai le inisalini manu i le inisalini o le tagata, o le faʻaitiitia o le tui ole inisalini e manaʻomia. O le suiga mai isi ituaiga o inisalini i lenei vailaau e mafai ona faia i lalo ole vaavaaiga faafomai. Maise lava o le mataʻituina e le aunoa o le tulaga o le metabolism o gaʻo, e talafeagai i vaiaso muamua pe a maeʻa sea suiga.
O le insuman Rapid GT e masani lava ona faʻaaogaina i le 15-20 minute ao lei faia se taumafataga. E faʻatagaina le faʻaleleia o le vailaau faʻasoa i totonu o le toto. O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma. Suʻeina o le tui (e fai ma faʻataʻitaʻiga, mai le manava i le suilapalapa) e tatau ona faia pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi.
E mafai ona faʻafoʻosaʻoina le faʻamaualuga o le GT GG i le togafitiga o le hyperglycemic coma ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasolosolo i aso muamua, i totonu ma le vaʻaia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.
E le faʻaaogaina le insuman Rapid GT i ituaiga eseese o pamu inisalini (e aofia ai mea na totoina), lea e faʻaaogaina ai le uila.
Aua le faʻafefiloi Insuman Rapid GT ma le inisalini o se isi faʻatoʻaga (mo se faʻataʻitaʻiga, 40 IU / ml ma le 100 IU / ml), ma le inisalini o meaola po o isi vailaʻau. Faʻaaogā faʻafitauli manino ma le lanu, Insuman Rapid GT ma leai ni faʻaletonu eletise manino.
E tatau ona manatuaina o le maualuga o le inisalini i totonu o le fagu e 100 IU / ml, o lea naʻo oe e manaʻomia le faʻaogaina o vailaau palasitika mo lenei gaioiga o le inisalini. Ole suauu e le tatau ona aofia ai soʻo se isi fualaau faasaina poʻo lona aofaiga o totoe.
Aʻo le i muamua le inisalini mai le fagu, aveese le pusa paʻu paʻu (o le i ai o le pulou o se faʻamaoniga lea o se fagu ua le tatalaina). O le fofo o le tui e tatau ona manino atoatoa ma lē lanu.
Aʻo leʻi aoina mai le inisalini mai le fagu, o le maualuga o le ea e tutusa ma le faʻasologa o le inisalini e suʻeina i le suauu ma faʻapala i totonu o le vial (ae le o totonu o le vai). Ona faʻapotopotoina lea o le fagu ma le suauu i le pito i lalo ma le tuila ma o le aofaʻiga o le inisalini e aoina. Aʻo leʻi tui, aveese faʻamalo mai le syringe.
O se pulu o le paʻu e ave i le nofoaga o inisiua, ua faʻaofiina se nila i lalo o le paʻu, ma o le inisalini e alu malie lemu. A uma le iniseti, ona alu ese lea o le nila ma aveese le 'inisiua i le sipuni susu mo ni nai sekone. O le aso o le pusa muamua o le inisalini mai le fagu e tatau ona tusia i luga o le igoa o le vial.
Pe a uma ona tatala fagu e mafai ona teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C mo le 4 vaiaso i se nofoaga e puipuia mai le malamalama ma le vevela.

Talosaga Talosaga:

I le tulaga o le le lava o le glycemic control or tendency to episodes of hyper- or hypoglycemia, ao lei filifili e fetuutuunai le fualaau o le inisalini, ia mautinoa ia siaki le faasologa faatonuina o le inisalini, ia mautinoa ua tui le inisalini i totonu o le nofoaga ua fautuaina, siaki le sao o le tui tui ma isi mea uma lea e mafai ona aafia ai le aafiaga o le inisalini.
Talu ai o le faʻafoega tutusa o fualaau oona (silasila i le "Fegalegaleaiga ma isi vailaau") e mafai ona faʻavaivaia pe faʻaleleia le faʻaaogaina o le vailaʻau o Insuman® Rapid GT, e leai se isi vailaau e tatau ona faia i le taimi e faʻaaoga ai e aunoa ma se faʻatagaga faapitoa a le fomaʻi.
O le hypoglycemia e tupu pe afai ole sili atu ile inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. O le lamatiaga o le atiaeina o le hypoglycemia e maualuga i le amataga o le togafitiga o le inisalini, pe a suia i le isi tui insulin, i tagata gasegase e maualalo le tausiga o le kulukose i totonu o le toto.
E pei o insuline uma, e tatau ona ave le tausiga faapitoa ma le mataituina lelei o le toto o le kulukosesese i tagata mamaʻi e mafai ona i ai se taua faapitoa o le fale, e pei o le gasegase o le gasegase po o le cerebral artery (o le lamatiaga o le mafaufau poo le gasegase o le hypoglycemia). , faʻapea foʻi ma tagata gasegase i le retinopathy faʻateleina, aemaise lava pe afai latou te lei faʻaogaina le photocoagulation (laser therapy), talu ai e iai le lamatiaga o le amaurosis le tumau (atoatoa tauaso) ma le atinaʻeina o le hypoglycemia.
E iai faʻamaoniga maʻoti ma faailo e tatau ona taʻu i le tagata maʻi poʻo isi e uiga i le atiaʻe o le hypoglycemia. E aofia ai: vevela tele, susu i totonu o le paʻu, faʻalavelave o le fatu, faʻalauteleina le toto, tiga o le fatafata, atuatuvale, fiaai, moe, fefe, ita, amio le masani, atuatuvale, paʻu i le gutu ma le gutu, pallor o le paʻu , le faʻamaopoopoina le faʻamaopoopoina o gaioiga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le neurological le tumau (le lelei le tautala ma le faʻaaliga, faʻamaʻi pipisi) ma lagona le masani ai. Faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaititia o le kulūkose, e mafai e le tagata maʻi ona faʻavaivaia le pulea o ia lava ma e oʻo lava ile malamalama. I ia tulaga, e mafai ona matauina le malulu ma le manava o le paʻu, ma e mafai foi ona aliali mai.
O le mea lea, o tagata uma lava e maua i le maʻisuka na maua le inisalini e tatau ona iloa le iloa o faailoga o se faailoga o le atiaʻe o le hypoglycemia. O tagata gasegase e masani ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e itiiti lava le atiaʻeina o le hypoglycemia. O le tagata gasegase lava ia e mafai ona faʻasaʻo le paʻu i le kulūkose maualuga o loʻo matauina i lona toto e ala i le gaosia o suka poʻo mea taumafa maualuga i gaʻo. Mo le mafuaʻaga lenei, o le tagata maʻi e tatau ona i ai pea le 20 g o le kulukose ma ia. I tulaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia, ua faailoaina ai se tui i lalo o le glucagon (lea e mafai ona faia e le fomaʻi poʻo le tausimaʻi). A maeʻa se faʻaleleia atili, e tatau i le tagata maʻi ona 'ai. Afai e le vave faʻaumatia le hypoglycemia, ona tatau loa lea ona valaau le fomaʻi. E tatau ona logo vave le fomaʻi e uiga i le atinaʻeina o le hypoglycemia ina ia mafai ai e ia ona faia se faaiuga i le manaʻomia ona fetuunai le fua o le insulin.O le le tausisia o le taumafa, lafoaia o le inisalini, o le faateleina o le inisalini e mafua mai i faamai pipisi poo isi faamai, ma o le faaitiitia o le gaioiga faaletino e mafai ona oo atu ai i le faateleina o le toto glucose concentrations (hyperglycemia), atonu ma le faateleina o le maualuga o tino o le ketone i le toto (ketoacidosis). Ketoacidosis e mafai ona atiina ae i totonu o ni nai itula poʻo aso. I mea muamua e iloa ai (fiainu, faʻanatinati faifaipea, le lava le fiaʻai, vaivai, paʻu vevela, manava ma le vavevave, maualuga maualuga o acetone ma glucose i le urine), e manaʻomia se faʻaoga vave faʻafomaʻi.
A suia le fomaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi o le falemaʻi ona o se faʻalavelave, maʻi i le taimi o se tafaoga), e tatau i le tagata maʻi ona taʻu i le fomaʻi mea o ia i ai.
E tatau ona lapatai tagata maʻi e uiga i tulaga e mafai ai ona sui, ia faʻailoa le faʻailoa poʻo le le atoatoa o faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga e uiga i le atinaʻe o le hypoglycemia, mo se faʻataʻitaʻiga:
- faʻatasi ai ma se faʻaleleiaiga taua i le pulea lelei,
- faatasi ai ma le atinaʻe faifaipea o le hypoglycemia,
- i tagata matutua,
- i tagata gasegase ei ai le manava o le tino,
- i tagata mamai o loʻo i ai se talafaasolopito umi o le maʻisuka,
- i tagata gasegase i le taimi lava e tasi e maua togafitiga ma nisi faʻamalosi (vaai i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau). O ia ituaiga tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le maʻi maualuga o le hypoglycemia (ma atonu o le le iloa) aʻo leʻi iloa e le maʻi o loʻo ia atiaʻe le hypoglycemia.
Afai e masani pe faʻaitiitia le taua o le hemoglobin glycosylated, e tatau ona faia le iloiloga i le ono mafai ona atiaʻe faʻateleina, ma le le amanaiaina (aemaise o le aoauli) vaega o le hypoglycemia.
Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau lava i le tagata maʻi ona mulimulitaʻia le fua faʻatatau o fuataga ma meaʻai paleni, faʻataʻitaʻi saʻo le inisalini o inisalini, ma ia lapatai atu i uiga o le atiaʻe o le hypoglycemia.
O mea e faʻateleina ai le vavave i le atinaʻeina o le hypoglycemia e manaʻomia ai le mataʻituina lelei ma e ono manaʻomia ai le faʻatulagaga o fua. O nei mea e aʻafia ai:
- suia i le vaega o le puleaina o inisalini,
- faʻalauteleina le lagona lelei i le inisalini (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamalologa o mea faʻamaʻi),
- tulaga le masani (faʻatupulaia pe faʻaosoosoina le tino),
- togafitiga faʻapitoa (vomiting,),
- le lava le taumafa taumafa,
- faaseʻe meaai,
- taumafa ava malosi,
- nisi faʻamaʻi o le endocrine e leai se aʻafiaga (e pei o le le atoatoa o le pituitary i tua poʻo le le atoatoa o le tino o le tino),
- o le faʻaaogaina faʻapitoa o nisi vailaʻau (vaai vaega "Fesootaiga ma isi vailaʻau"). O faʻamaʻi faʻamalosi
I faʻamaʻi faʻapitoa, e manaʻomia le manava malosi. I le tele o tulaga, o suʻega faʻamatalaga mo le i ai o tino o le ketone ua faʻaalia, ma o le faʻasologa o le inisalini e masani ona manaʻomia. O le manaomia mo le inisalini e masani ona faateleina. O maʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e tatau ona faʻaauau pea ona faʻauʻuina sina vaega tele o gaʻo kulū, e tusa lava pe na o sina vaega o mea taumafa e mafai ona latou maua pe afai foi e tasi, ma e le tatau ona taofia uma le pulega o le insulin. Faʻafesoʻotaʻi le toto
I se fuainumera tele o tagata gasegase e maua mai i le inisalini o meaola manu, e faigata ona sui i le inisalini o le tagata ona o le tali atu i le tui o le inisalini o le tagata ma le inisalini o meaola. Faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le lagona o le maʻi i le inisalini o meaola, e pei foi o le m-kesiva, o le faapalepale o le fualaau faasaina Insuman® Rapid GT e tatau ona iloiloina i totonu o le falemai e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.Afai i le taimi o se suʻega faʻapitoa o le suʻeina o le inisalini o le tagata (vave vave, e pei o Arthus), ona tatau lea ona faia togafitiga i lalo o le vaavaaiga a le falemaʻi.
Aafiaga i luga o le malosi e ave ai taavale poʻo isi auala
O le gasegase e gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor e mafai ona faʻavaivaia ona o le hypoglycemia poʻo, faʻapea foi ma se taunuuga o le faʻalavelave faʻaalia. O lenei mea e mafai ona i ai se tulaga lamatia i tulaga e taua ai nei tomai (taavale afi poʻo isi auala).
E tatau ona fautuaina tagata maʻi ia faʻaeteete ma aloese mai le maʻi o le maʻi i le taimi o le taʻavale. E taua tele lenei mea i tagata gasegase oe ua faʻaitiitia pe le lava le iloa o faʻamaoniga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia, poʻo le iai foi o taimi masani o le hypoglycemia. I ia ituaiga o gasegase, o le fesili o le mafai ona aveina i latou i taavale poʻo isi auala e tatau ona filifilia e le tagata lava ia.

Faʻafitauli:

O le hypoglycemia, o le pito sili ona taatele, e mafai ona atiina ae pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaomia (silasila i le "Faʻasalaga ma faʻamatalaga faapitoa").
O le tele o fesuiaiga i le suka o le toto e mafai ona mafua ai faʻalavelave faʻavalea taimi. E le gata i lea, ae maise lava i togafitiga malosi o le inisalini, o se faʻagasologa o taimi faigata o le vasega e mafai. I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, e aunoa ma le faʻaaogaina o se togafitiga o le laser, o tulaga faʻaleagaina o le hypoglycemic e mafai ona taitai atu ai i le tauaso.
O nisi taimi, i le nofoaga o inisiua, e mafai ona tupu ai le hypertrophy o mea faʻapipiʻi, lea e mafai ona alofia e ala i le suia faifaipea o le nofoaga o tui. I se tulaga e le masani ai, e ono mafai ona mumu le lanu mumu i le nofoaga o inisiua, ma le mou ese atu ma le faʻaauau togafitiga. Afai e fausia le erythema taua, faatasi ai ma le vevela ma le fulafula, ma le televave ona salalau i tua atu o le nofoaga o inisiua, faapea foi ma isi mea leaga ogaoga i gaioiga o le vailaʻau (inisalini, m-cresol), e tatau ona vave logoina le fomaʻi, e pei ona i ai i nisi tulaga o ia tali e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi. Ole tele naua o le gasegase o le hypersensitivity. E mafai foi ona o faatasi ma le atinaʻeina o angioedema, bronchospasm, pa'ū o le toto maualuga ma e seasea ona osofaʻi anaphylactic. O gaioiga eleelea e manaʻomia vave faʻamaʻologa i le faʻaauau pea togafitiga ma le inisalini ma le faʻaaogaina o faʻatonuga talafeagai faʻafuaseʻi.
Masalo o le fausiaina o fomaʻi i le inisalini, lea e ono manaʻomia ai le faʻasolosolo o le insulin. E mafai foi ona maua le taofiga o le sodium ma mulimuli mai i le fulafula o le tino, aemaise lava pe a uma le togafitiga o togafitiga ma le inisalini.
Faʻasolosolo malosi i le maualuga o le suka toto, atinaʻe (faʻafitauli o le cardiovascular system) poʻo le gaosiga o le cerebral edema e mafai.
Talu ai ona o nisi o aʻafiaga e mafai, i lalo o nisi tulaga, e lamatia ai le ola, e tatau ona taʻu atu i le fomaʻi pe a tupu.
Afai e te matauina soʻo se itu, faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi!

Fesootaiga ma isi fualaau faasaina:

Co-administration faʻatasi ai ma vailaau faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala, angiotensin-faʻaliliuina o le inhibitors o le enzyme, faʻapalapala, fibrates, fluoxetine, inhibitors monoamine oxidase,
pentoxifylline, propoxyphene, salicylates, amphetamine, vailaau faʻamaʻi ma hormones sex, cybenzoline, cyclophosphamide, fenfluramine, guanethidine, ifosfamide, phenoxybenzamine, phentolamine, somatostatin ma trimethoformylamine, tetroformofilamine, sulfonamide, sulfonamide, sulfoformylamine ma tetroformtoformamine le atinaʻeina o le hypoglycemia.
O le faaaogaina tuufaatasi o corticotropin, corticosteroids, danazol, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, estrogens ma progestogens (e pei o le taimi nei i se puipui tuufaatasi), e pogai phenothiazine, tuputupu ae hormone, fualaau faasaina sympathomimetic (f.t.t., epinephrine, salbutamol, terbutaline), hormone thyroid, paleni, gasegase nicotinic, phenolphthalein, mea o le phenytoin, doxazosin e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.
Beta-blockers, clonidine, suauu lithium e mafai ona ono faʻavaivaia poʻo faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.
Ma le ethanol
E mafai e le ethanol ona faʻamalosia pe faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O le faʻaaogaina o le ethanol e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faʻaititia le maualuga o kulukose o le toto i tulaga matautia. O le faapaleni o le Ethanol i tagata na maua le inisalini e faaitiitia. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi. I le pentamidine
Faatasi ai ma le pulega tutusa, o le atinaeina o le hypoglycemia e mafai, lea e mafai ona liua i nisi taimi i le hyperglycemia.
Pe a faʻapipiʻiina ma sui o le sympathotictic, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o le faʻavaivaia poʻo le le atoatoa o uiga o le faʻataʻitaʻiga (i le tali atu i le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalogo popole popole e mafai.

Contraindications:

Hypoglycemia.
- O se gasegase o le hypersensitivity i le inisalini poʻo soʻo se vaega o ausilali o le vailaʻau.
Afai ei ai se tasi o nei faʻamaʻi poʻo tulaga, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau. Ma le faʻaeteete
- Afea (e mafai ona faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini ona o se faʻaitiitia o le tui ole inisalini).
- I tagata matutua (o le faʻaitiitia lemu o le galuega fatugao e mafai
e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o manaoga o inisalini).
- I tagata gasegase e le atoatoa le gasegase (o le manaomia o le inisalini e mafai ona faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le tui ole inisalini).
- I tagata gasegase ma le faʻalavelave tigaina o le matelaina o maliu ma gaʻo (cerebral arteries) (o vaega o le hypoglycemic atonu e taua lona taua tele, talu ai o loʻo i ai se faʻalavelave tele o faʻafitauli faʻapitoa poʻo le faʻalavelave o le cerebral o le hypoglycemia).
- I tagata gasegase e maua ai le retinopathy, aemaise lava i latou e lei mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy), talu ai e iai le lamatiaga o le amaurosis le tumau ma le atoatoa o le hypoglycemia - o le tauaso atoatoa.
- I tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi (talu ai o faʻamaʻi pipisi e masani ona faateleina le manaʻomia mo insulin).
Afai ei ai se tasi o nei faʻamaʻi poʻo tulaga, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le vailaʻau. Tina ma le lactation
Togafitiga ma le Insuman Rapid GT i le taimi o le maitaga e tatau ona faaauau. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Faʻaleleia lelei le tausiga o le tino i le taimi o le maitaga e faʻamalosia mo fafine o loʻo maua i le maʻisuka aʻo lei maʻitaga, poʻo tamaitai ua atiaʻe le maʻisuka faʻamaʻi.
O le manaʻomia mo le insulin i le taimi o le maitaga e mafai ona faʻaitiitia i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga ma e masani ona faateleina i le lua ma le tolu o le tolu masina o le maʻitaga. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e faʻaitiitia vave (faʻaititia le tulaga lamatia o le hypoglycemia). I le taimi o le maitaga ma aemaise lava pe a uma le fanau mai, ia mataʻituina ma le totoʻa le faʻaoʻoina o le kulukose i totonu o le toto.
Afai oe maʻitaga poʻo le fuafuaina o se maʻitaga, ia mautinoa ia logo lau fomaʻi.
E leai ni tapulaa i togafitiga o le insulin i le taimi o le susu.
o loʻo avanoa, peitaʻi, o le inisalini ma fuataga e ono manaʻomia.

Faʻasalaga

Faailoga
O le maualuga o le inisalini, e pei o le puleaina o le inisalini e faʻatusatusa i meaai poʻo le malosi e faʻaaogaina, e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o le hypoglycemia i nisi taimi.
E mafai ona taofi ni vaega vaivai o le hypoglycemia (o le tagata gasegase) e ala i le gaʻoina o gaʻo. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, ma gaoioiga faʻaletino.
O faʻasalaga sili atu ona faigata o le hypoglycemia ma le coma, faʻavevesi poʻo le faʻaleagaina o le neuro e mafai ona taofi e le pulega faʻapitoa poʻo le gasegase o le glucagon poʻo le faʻaogaina o le faʻaaogaina o le solution o le dextrose. I tamaiti, o le aofaiga o le dextrose e faʻatonuina e faʻatulaga i le mamafa o le tino o le tamaititi. A maeʻa ona faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona manaʻomia se faʻalagolago i le gaʻoina o gaʻo ma le mataʻituina, talu ai ona o le manino o le faʻamalologaina o faʻamaʻi o le hypoglycemia, o lona toe faʻaleleia e mafai. I mataupu o le mamafa poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a maeʻa le tui o le glucagon poʻo le dextrose, e fautuaina le faia o le mea e fai ma se faʻasolosolo o le dextrose solution ina ia taofia ai le toe faʻafouina o le hypoglycemia. I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga.
I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e fautuaina e faʻamaʻi falemaʻi i maʻi ile potu maʻi tigaina mo le mataʻituina ma le totoa o latou tulaga ma le mataituina o togafitiga.

Tulaga malologa:

Fofo mo le tui 100 IU / ml.
5 ml o le fualaau faasaina i totonu o se fagu tioata manino ma le lanu (type I). O le fagu ua paʻu, ua nonoa i se pulou alumini ma ufiufi i se paʻu paʻu paʻu. 5 vailaʻau ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata. 3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. 5 cartridges i pusa tioata o PVC kiriata ma alumini alumini. 1 afifi afifiina faatasi ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina i totonu o se pusa kata.
3 ml o le fualaau faasaina i totonu o se kelika tioata manino ma le lanu (type I). O le kilika e paʻu i le tasi itu ma se paʻu ma fusi i se pulou alumini, i le isi lima - faʻatasi ai ma se paʻu. O le fagu eletise o loʻo tuʻuina i totonu o le penisini sasili a SoloStar®. I luga o le 5 penisini o le syringe a SoloStar ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga i se pepa pepa.

Faʻatau - Sanofi-Aventis (Farani), Sanofi

Ulutala: Insuman® Rapid GT, Insuman® Rapid GT

Faatulagaga: 1 ml o se vaifofo e le faaituau mo le iniseti e aofia ai le 100 IU o le inisalini o tagata.
Tagata faʻatau: m-kesi, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol, sodium hydroxide, vai chloride, vai mo le iniseti.

Gaioiga faʻamaloilo: O le Insuman Rapid GT o loʻo i ai le inisalini, e tutusa lelei i le fausaga o le inisalini o le tagata ma maua mai i le inisinia. O le faʻaitiitia o le suka e tupu vave, i totonu o le 30 minute, ma ausia le maualuga i totonu o le 1-4 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina. O le aafiaga e mo le 7-9 itula. O le insuman Rapid GT e mafai ona faʻafefiloi ma insulin uma mai le Hoechst Marion Roussel, sei vagana ai le inisalini mo le puleaina o pamu.

Faailoga mo le faʻaaogaina: Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka. O le Insuman Rapid GT ua faʻamaonia mo le togafitiga o le maʻisuka ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasalaga i tagata mamai o loʻo i ai le maʻisuka i le taimi muamua, iniseti, ma taimi faʻasologa.

Metotia faʻaaoga: O le insuman Rapid GT e masani lava ona faʻaaogaina i le 15-20 minute ao lei faia se taumafataga. E faʻatagaina le faʻaleleia o le vailaau faʻasoa i totonu o le toto. O le nofoaga o tui e tatau ona suia i taimi uma.E mafai ona faʻafoʻosaʻoina le faʻamaualuga o le GT GG i le togafitiga o le hyperglycemic coma ma le ketoacidosis, faʻapea foi ma le ausia o taui faʻasolosolo i aso muamua, i totonu ma le vaʻaia o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. E le faʻaaogaina le insuman Rapid GT i ituaiga eseese o pamu inisalini (e aofia ai mea na totoina), lea e faʻaaogaina ai le uila.

Faʻafitauli: O nisi taimi o le atrophy poʻo le hypertrophy o mea faʻapipiʻi e mafai ona tupu i le nofoaga o tui, lea e mafai ona aloese mai i le suia pea o le nofoaga o tui.

I se tulaga e le masani ai, e ono mafai ona mumu le lanu mumu i le nofoaga o inisiua, ma le mou ese atu ma le faʻaauau togafitiga. Afai e fausia le erythema taua, faatasi ai ma le vevela ma le fulafula, ma le televave ona salalau i tua atu o le nofoaga o inisiua, faapea foi ma isi mea leaga ogaoga i gaioiga o le vailaʻau (inisalini, m-cresol), e tatau ona vave logoina le fomaʻi, e pei ona i ai i nisi tulaga o ia tali e mafai ona avea ma se taufaamatau i le soifua o le tagata maʻi.

Ole tele naua o le gasegase o le hypersensitivity. E mafai foi ona o faatasi ma le atinaʻeina o angioedema, bronchospasm, pa'ū o le toto maualuga ma e seasea ona osofaʻi anaphylactic. O gaioiga eleelea e manaʻomia vave faʻamaʻologa i le faʻaauau pea togafitiga ma le inisalini ma le faʻaaogaina o faʻatonuga talafeagai faʻafuaseʻi.

Masalo o le fausiaina o fomaʻi i le inisalini, lea e ono manaʻomia ai le faʻasolosolo o le insulin. E mafai foi ona maua le taofiga o le sodium ma mulimuli mai i le fulafula o le tino, aemaise lava pe a uma le togafitiga o togafitiga ma le inisalini.

Contraindications: Faʻaauau le tali atu i le inisalini poʻo soʻo se vaega o ausilali o vailaʻau faʻasaina, sei vagana ai mataupu e taua ai togafitiga insulin. I ia tulaga, o le faʻaaogaina o le Insuman Rapid GT e na o le faʻaleleia lelei o togafitiga faafomaʻi ma, pe'ā tatau ai, faʻatasi ai ma togafitiga faʻasolosolo.

Tafaoga Faʻatau Fualaau Faʻatau: O le vaivai o le gaioiga o le inisalini e mafai ona mataituina i le puleaina o le insulin ma le corticotropin, corticosteroids, diazoxide, heparin, isoniazid, barbiturates, acidic nicotinic, phenolphthalein, mea o le phenothiazine, phenytoin, diuretics, danazole, doxazosin, glucagon ma estrogen testiogenes, estrog, thyrogestogen, estrogen and estrogen tagata. I tagata gasegase i le taimi lava lea e maua ai le inisalini ma le clonidine, reserpine poʻo se masima lithium, e faʻavaivaia ai ma mafai ona matauina le malosi o le gaioiga o le inisalini. Pentamidine e mafua ai le hypoglycemia sosoo ai ma le hyperglycemia. O le inuina o le ava malosi e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faaitiitia le maualalo o le toto toto i tulaga matautia. O le faapalepale o le ava i tagata e maua le inisalini e faaitiitia. O le tele o le ava e mafai ona faʻaaogaina e tatau ona fuafuaina e lau fomaʻi. O le ava malosi, faapea foi ma le masani ona faʻaaogaina o laxatives, e mafai ona afaina ai le glycemia. O le beta-blockers e faʻaititia ai le lamatiaga o le hypoglycemia ma, faatasi ai ma isi gasegase o le sympatholytic (clonidine, guanethidine, reserpine) e mafai ona faʻavaivaia pe faʻamalo foi le faʻaalia o le hypoglycemia.

Tina ma le lactation: Togafitiga ma le Faʻasagaga Faʻataʻitaʻi GT e tatau ona faʻaauau aʻo gaʻo. I le taimi o le maʻitaga, ae maise lava pe a uma le uluaʻi masina muamua, e tatau ona faʻamoemoeina le faateleina o le insulin. Ae peitaʻi, a maeʻa le fanau mai, e masani lava ona paʻu le manava mo le inisalini, lea e aofia ai se lamatiaga tele o le hypoglycemia. I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, e mafai ona manaʻomia ni fetuunaiga o fualaau oona ma meaʻai.

Tulaga o le teuina: Teu i le vevela o + 2 ° C i le 8 ° C. Aloese mai le faʻamaʻi, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi tuusaʻo o le fagu ma puipui o le potu e leai se mea e faʻaaisa ai poʻo le teu malu.

Pule oe pe fai: Ma le faʻaeteete, o le suʻega o vailaʻau e filifilia mo tagata mamaʻi na maua muamua i le cerebrovascord disorders e tusa ai ma le ituaiga o suesuega o le ischemic ma le tele o faʻalavelave tiga o le fatu o le ischemic. O le manaomia mo le inisalini e mafai ona suia pe a e fesuiaʻi i se isi ituaiga o inisalini (pe a suia le inisalini o meaola e mafua mai i le insuman Rapid, e masani ona faaititia le fuainumera), ma se suiga i meaʻai, manava, vomiting, suiga i le masani masani o gaoioiga faaletino, faamai o fatugaʻo, ate, pituitary gland, vevela vevela, suiga o le nofoaga o tui. O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i uiga o se tulaga o le hypoglycemic, e uiga i faailoga muamua o le maʻi suka ma le tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i suiga uma i lona tulaga.

Novorapid o se oloa gaosia tele, o le meaʻai e le manaʻomia ai mea taumafa faaopoopo, ma e mafai ona faia inisiua pe a maeʻa taumafa ma aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga faʻapitoa e tusa ma le 4 itula. O le faʻasolosolo vave o se tasi o le tutusa o le homone o le tagata, o le mea e aʻafia ai e fesootaʻi ma le taumafaina o mea taumafa poʻo meaai masani, faʻapea foi ma le faʻatagaina faʻamalosia o inisiua subcutaneous 40 minute aʻo leʻi 'ai. O le umi o le aafiaga e tusa ma le 6 itula. O togafitiga e lua e pupuu, ma o fomaʻi e masani ona sui e sui le tasi ma le isi e le afaina ai le soifua maloloina o le maʻi.

Maʻi i le Maʻisuka Drug Overview

O Novorapid o se tasi lea o atinaʻe fou faʻamatalaga faafomaʻi. O le vailaʻau e fesoasoani e faʻaleleia ai le leai o se mea e ola ai le tagata, o loʻo i ai le tele o foliga ma mea lelei i luga o isi vailaʻau o le tino lava e tasi:

  • Tatalo vave.
  • O le vave faʻaitiitia o le suka.
  • Le lava le faʻalagolago i faʻalavelave faifaipea.
  • Faʻaalia vave.
  • Folasaga tuʻufaʻatasia lata mai.

Novorapid faasaga i togafitiga o le endocrine o loʻo maua i vailaʻau tioata e sui ai (Penfill) ma i le foliga o peni teuteu (FlexPen). O le vailaʻau faʻamalosi i itu uma e lua o le faʻasaʻoina e foliga tutusa. O fualaau faasaina e malupuipuia le afifiina, ma o le hormone lava ia e faigofie ona faʻaaogaina i soo se ituaiga falemaʻi.

Vaega ma le Faʻatulaga

O le autu autu o Novorapid ua fuafuaina e faʻavae i luga o le aofaʻiga o mea o loʻo iai i le 1 ml o le vailaʻau. O le gaioiga malosi o le inisalini lea e 100 iunite (e tusa ma le 3.5 mg). O vaega o ausilali, o loʻo iai:

  • Glycerol (e oʻo i le 16 mg).
  • Metacresol (pe tusa ma le 1.72 mg).
  • Zinc chloride (e oʻo i le 19.7 mcg).
  • Sodium chloride (e oʻo i le 0.57 mg).
  • Sodium hydroxide (e oo i le 2.2 mg).
  • Ava o le eletise (e oo i le 1.7 mg).
  • Phenol (e oʻo i le 1.5 mg).
  • Suavai faamama (1 ml).

O le meafaigaluega o se vaifofo manino e aunoa ma se lanu faʻalanu, pala.

Faʻataʻitaʻiga

Novorapid e iai sona aafiaga o le hypoglycem, ona o le autu o le insulin aspart. O lenei ituaiga inisalini o se tutusa o le hormone poto masani. O le vailaau e maua mai ona o le tele o faiga faatekonolosi i le maualuga ole DNA recombinant. Ole Inisalini Novorapid e ulufale atu i se mafutaga faʻale-aganuʻu ma tagata e maua ai le telefoni, faia o se faʻalavelave se tasi o faʻamavae.

O lenei vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se ituaiga o maʻisuka i tagata matutua ma tamaiti mai le 2 tausaga!

Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le faʻasologa o igoa, o le faʻateleina o le faʻaleleia o le intracellular, faʻafouina o le faagasologa o le lipogenesis ma le glycogenogenesis, faʻapea foʻi ma se faʻalauteleina o le faʻaleleia o masini vailaau vaivai, e tupu. I le taimi lava e tasi, o le gaosia o le kulukose i le ate o le ate ua faʻaitiitia. Novorapid e sili atu ona ufiufi e le tino, e sili atu le sao o le faamalologa nai lo le inisalini masani. O le muamua 3-4 itula talu ona 'ai, o le insulin aspart e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le plasma maualuga nai lo le inisalini o le tagata lava ia, ae o le aʻafiaga o Novorapid e sili atu ona puupuu ma inisiua nai lo le inisalini masani na faia e le tino o le tagata.

Faailoga ma le faʻailoga

O vailaau faʻasaina o le faʻamaoniga sili lea - o le maʻisuka o soo se ituaiga i tamaiti mai le 2 tausaga le matutua, talavou ma tagata matutua matutua.

O le faʻaaogaina o vailaʻau oona e tatau ona togafitia ma le faʻaeteete ona o aʻafiaga e aʻafia ai. Leai Novorapid e le fautuaina mo le faʻaaogaina ma le le faʻamaoni i vaega, o le faʻafefe o le tino i soʻo se vaega o le fualaau faasaina Novorapid. O le togafitiga o tamaiti i lalo ifo o le 2 tausaga le matua e le iloa ona o le le lava o suʻesuʻega faʻapitoa i tagata gasegase o lenei vaitausaga.

Faatonuga faapitoa

O se tasi o faʻafitauli masani masani ma le faʻaleleia o le tino o le hypoglycemia. E masani lava, o le faʻalavelave e mafua mai i se fua le saʻo o le fualaau faasaina, o le solia o le pulega pulega. Novorapid e puupuu lona umi o le gaioiga, ae e vave ona amata. O le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia i le aoauli. O le vailaau e filifilia faʻapitoa, e mafua mai i le falemaʻi o le maʻi, o aʻafiaga o aʻafiaga mo faʻasalaga o faʻamaʻi faʻatasi, tausaga ma le natura o le maʻi o le maʻisuka. Faʻatasi ai ma se talafaʻasolopito o le falemaʻi mamafa, ua fautuaina ia sili atu ona mataʻituina le faʻasologa o faʻamatalaga i vaega uma o tagata gasegase. Novorapid e mafai ona afua ai ni faʻafitauli o le maʻi i tamaiti laiti.

Le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina


O le mauaina o le inisinia, o le inisalini Insuman Rapid GT e talitutusa lava ma le hormone na gaosia e suauu peta pancreatic beta. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le ituaiga o vai e le lanu, lea ua tui.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le inisalini o le tagata. I le faaopoopoga i ai, o le sauniuniga e aofia ai se vaega itiiti o isi vaega: glycerol (85%), sodium hydroxide, m-cresol, hydrochloric acid, sodium dihydrogen phosphate dihydrate ma vai faʻafefe.

I le afa itula talu ona oʻo le hormone i totonu o le tino o le tagata, e amata ai lana gaioiga. O le maualuga o le togafitiga e oʻo mai i le 1-3 itula pe a uma le tui ma e tumau mo le 8 itula. I le taimi o lana gaioiga, o le inisalini ei ai aafiaga nei i le tino:

  • faaitiitia i le toto o le kulukose toto,
  • faaleleia atili o le malosi o anabolic, o lona uiga, faafouina ma fatuina sela fou,
  • faʻalavelaveina o faʻatinoga o le faʻasaʻo - faʻaleagaina o meaʻai,
  • faʻalauteleina o le kulukose i totonu o sela, faʻavaeina o le glycogen i le ate ma musele,
  • Faʻaogaina o le kulupu o le kulupu - pyruvates,
  • taofiofia o le glycogenolysis, glyconeogenesis ma le lipolysis,
  • faʻalautele le lipogenesis i le tino o le tino ma le ate,
  • faʻaleleia le faʻaogaina o le potassium i le tulaga faʻapitoa.

I le faiga faafomaʻi, ua faʻafefiloi Insuman Rapid ma isi inisua tagata, lea na gaosia e Hoechst Marion Roussel, sei vagana ai hormones o loʻo faʻaaogaina mo le pamu.

Analogs ma generics

O le hormone Novorapid e mafai ona suia i isi vailaʻau o le kulupu e tasi. Analogs e naʻo le maeʻa ona maeʻa suʻesuʻega faafomaʻi. O faʻauiga autu e aofia ai Humalog, Actrapid, Protafan, Gensulin N, Apidra, Novomiks ma isi. O le tau o Noemrapid hormone i itulagi eseese e eseese mai le 1800 i le 2200 i le pusa.

E mafai foi ona avea Novomix ma sui mo Novorapid.

Faʻaaliga faʻamatalaga

  • O le insulin 3,571 mg (100 IU 100% o le homone solu).
  • Metacresol (e oo i le 2.7 mg).
  • Glycerol (pe tusa ma le 84% = 18.824 mg).
  • Suavai mo tui.
  • Sodium dihydrogen phosphate dihydrate (tusa ma le 2.1 mg).

Faʻasalaga vave vave gt o loʻo faʻatusalia e se vai e leai ni lanu o le manino manino. E aʻafia i le vaega o vailaau faʻamalolo oona. O le susulu e le maua ai le suavai e oo lava i le umi o le teuina.

Pharmacodynamic properties

Faʻasologa o le GT o loʻo i ai se hormone e foliga tutusa ma le homone tagata. O le vailaʻau e maua mai i le inisinia faʻainitaneti. O auala autu o le faatinoga a Insuman e aofia ai:

  • Faʻaitiitia le glucose plasma.
  • Faʻaitiitiga o faiga faʻa-catabolic.
  • Faamalosi le fesiitaiga o le kulukose i totonu o sela.
  • Faalelei le lipogenesis i totonu o le ate.
  • Faamalolosia o le ulufale mai o le palukala.
  • Faatoagaina mai o polotini ma le synthesis amino acid.

Faʻasologa o le GT E vave ona amataina le gaioiga, ae e puupuu lona taimi. O le hypoglycemic effect ua ausia i le afa itula talu ona faʻatonuina le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le aafiaga e oʻo atu i le 9 itula.

O tuʻutuʻuga nei e tatau ona mafua i faʻamaoniga autu:

  • Mate o le maʻisuka (ituaiga o le insulin).
  • Coma i tua o le maʻisuka.
  • Ketoacidosis alualu i luma.
  • Le manaʻomia mo taui faʻatau (mo se faʻataʻitaʻiga, muamua poʻo pe a uma le taotoga).

O le tele o le faʻasaʻoina e aofia ai le hypoglycemia poo le maualuga o le lamatiaga o le paʻu tele i le suka o le toto, faʻamaʻi o le tino i soʻo se vaega i le tuufaatasiga o fualaau faasaina, lagona tele.

Pe a faatonuina se atunuʻu Faʻasologa o le GT o le fomaʻi e amanaʻia le tele o mea moni: tausaga, faʻataʻitaʻiga o talafaasolopito, vasega masani o le maʻisuka, o le i ai o faʻamaʻi masani o gaʻo i totonu ma pathoces e fesootaʻi. O nisi taimi o le inu o le maʻisuka e taofia le avetaʻavaleina o se taavale poʻo le galue i totonu o faʻalavelave matautia.

O le tau o fualaau faasaina i itu eseese eseese e eseese mai le 700 i le 1300 rubles i le pusa.

Tau E faalagolago i le tele o mea eseese.

O vailaʻau uma o vailaʻau e fai siʻosiʻomaga gasegase. Soo se suiga o fualaau e faasaga i le maʻisuka e faatoa faia pe a maeʻa ona talanoa i se tagata tomai faapitoa. Faʻasologa o le GT e mafai ai ona e tumau i se tulaga masani o le olaga o le maʻi i tulaga eseese o le maʻisuka. Novorapid ei ai tutusa meatotino e pei Insuman Rapid GT, ae toetoe lava a toe faʻaluaina uma le inisalini o le tagata.

Faʻasologa o le GT e aofia ai le inisalini tutusa i le fausaga i le inisalini o le tagata ma maua mai i le enisinia faʻainitaneti e faʻaaoga ai le k12 E. E. Coli.

Contraindications Insuman Rapid GT

  • hypoglycemia,
  • gasegase eleelea e faia i le inisalini poo soʻo se vaega o ausilali o fualaau faasaina.

Ma le faʻaeteete e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le tulaga o le faʻauluuluga (o le faaitiitia o le manaomia mo le inisalini talu ai ona o le faaitiitia o le inisalini o le gasegase e ono mafai), i tagata matutua (o le faaitiitia lemu o le gaosiga e mafai ona mafua ai le faaitiitia tumau o le manaomia mo insulin), i tagata gasegase (le manaomia le inisalini mo le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini), i tagata gasegase e matua afaina ai le gaʻo ma le gaʻo (cerebral arteries) (vaega o hypoglycemic atonu o le taua tele o le falemaʻi, talu ai o loʻo i ai se faʻalavelave maualuga o faʻafitauli cardiac or cerebral complications o le hypoglycemia), i tagata gasegase e maua ai le retinopathy (aemaise lava i latou e lei mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy), ona o loʻo i ai le lamatiaga o le amaurosis ma le atoatoa o le hypoglycemia - le tauaso atoatoa ), i tagata gasegase e maua ai faʻamaʻi pipisi (o le manaʻomia mo le inisalini e masani ona faateleina).

O le fualaau e filifilia taitoatasi, i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. Ulufale soo i 4-6 itula

Fualaau faasaina o le hypoglycemic, inisalini puupuu. O loʻo iai le inisalini i le Insuman Rapid, e foliga tutusa i le inisalini o le tagata ma e maua mai i le inisinia o le kenera e faʻaaoga ai le E.12 k12.

O le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻamalosia ai aʻafiaga o aʻafiaga ma faʻaitiitia ai aʻafiaga faʻaleaga. E faʻaleleia le felaʻuaiga o le glucose i nila ma le faʻavaeina o le glycogen i maso ma le ate, faʻateleina le faʻaaogaina o le pyruvate, ma faʻalavelave ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis. Ole inisalini e faʻalautele ai le lipogenesis i le ate ma le tino o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis. Faʻaauau le tafe o mea amino i totonu o siama ma le faʻapipiʻi o polotini, faʻateleina le tafe o le potassium i totonu o le masini.

O le faʻasologa vave o le inisalini ma se vave vave amata ma puupuu le taimi o gaioiga. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona tupu lea o le hypoglycemic i totonu o le 30 minute, ausia le maualuga i 1-4 itula, faʻaauau mo le 7-9 itula.

Faʻaiʻuga Insuman Rapid GT

Mai le cardiovascular system: e masani ona le iloa - faʻaitiitia o le toto.

Mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: masani - edema, le masani ona iloa - taofia le sodium. E iai faʻamatalaga tutusa ma le faʻaleleia atili o le le lava o le puleaina o le tino ona o le faʻaaogaina o togafitiga malosi ile inisalini.

Mai le itu o le okeni o le faaaliga vaaia: e le masani ai - faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vaai (ona o se suiga le tumau i le mata o le mata o le mata ma le latou faʻataʻitaʻiga faasinoupu), o se faʻafitauli lē tumau i le gasegase o le retinopathy o le maʻisuka (ona o le malosi o le inisalini o le maʻisuka ma le faʻamalosia atili o le pulea lelei), amaurosis le tumau (i tagata mamaʻi e maua ai le retinopathy, aemaise lava pe afai e le maua togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy)).

I luga o le vaega o le paʻu ma mea faʻapipiʻi: e le o iloa le tele o taimi - o le atinaʻe o le lipodystrophy i le nofoaga o inisiua ma le faʻaitiitia o le malosi o le inisalini. O suiga faifai pea i totonu o le nofoaga fautuaina o le pulega e mafai ona fesoasoani e faʻaitiitia pe taofi ai nei gaioiga.

Le mautonu lautele ma le le atoatoa i le nofoaga o tui: o le tele o taimi e le iloa - lanu mumu, tiga, sosogi, urticaria, fula poo le fomaʻi i le nofoaga o tui. O faʻamatalaga aupito sili ona faʻaalia i le inisalini i le nofoaga o inisiua e masani ona mou atu pe a mavae ni nai aso poʻo ni nai vaiaso.

Faailoga o le maualuga o le inisalini, mo se faataitaiga, o le afaina o le inisalini e faatusatusa i le taumafaina o meaʻai po o le malosi, e mafai ona oo atu ai i le ogaoga ma le umi o le hypoglycemia e lamatia ai le ola.

Togafitiga: O vaega laiti o le hypoglycemia (o le tagata gasegase) e mafai ona taofi e ala i le aveina o le suka i totonu. E mafai ona manaʻomia se togafitiga ole inisalini, meaʻai, ma gaoioiga faʻaletino. O faʻasalaga sili atu ona ogaoga o le hypoglycemia ma le coma, faʻavevesi poʻo le faaletonu o le neurological e mafai ona taofi i le / m poʻo le / / poʻo le faʻaaogaina o le glucagon poʻo le / / v ma se vailaʻau o le dextrose concentrated. I tamaiti, o le aofaiga o le dextrose e faʻatonuina e faʻatulaga i le mamafa o le tino o le tamaititi. A maeʻa ona faʻatupulaʻia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e mafai ona manaʻomia le aoga o meaʻai gaʻo ma le mataʻituina, ina ua maeʻa le faʻamalologa o le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le hypoglycemia, e mafai ona toe faʻaleleia. I mataupu o le mamafa poʻo le faaumiumi o le hypoglycemia pe a maeʻa le tui o le glucagon poʻo le dextrose, e fautuaina le faʻaaogaina o le dextrose solution ina ia taofia le toe faʻafouina o le hypoglycemia. I tamaiti laiti, e tatau ona mataʻituina ma le faaeteete le maualuga o le kulūkose i totonu o le toto, e fesootaʻi ma le mafai ona atiaʻe le hyperglycemia ogaoga. I lalo o nisi tuʻutuʻuga, e fautuaina le maʻi ile falemaʻi i le potu maʻi tigaina mo le mataʻituina ma le faʻaeteete o latou tulaga ma le mataʻituina o togafitiga faʻaauau.

Faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau oona hypoglycemic, Inhibitors inhibitors, disopyramide, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates, amphetamine, anabolic steroids male hormonal sex, cybenzoline, phenophosphamine, phenophosphamine ma phenophosphamine o analogues, sulfonamides, tetracyclines, tritokvalin poʻo trophosphamide e mafai ona faʻaleleia le aafiaga o le hypoglycemic insulin ma faateleina hypoglycemia draspolozhennost.

O le faaaogaina lava lena o corticotropin, corticosteroids, danazol, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, oestrogens ma gestagens (f.t.t., taimi nei i PDA), e pogai phenothiazine, hormone tuputupu ae, fualaau faasaina sympathomimetic (f.t.t., epinephrine, salbutamol, terbutaline), homone thyroid, barbiturates, nicotinic acid, phénolphthalein, mea o le phenytoin, doxazosin e mafai ona faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium e mafai ona ono faʻavaivaia poʻo faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin.

E mafai e Ethanol ona faʻavaivaia pe faʻavaivaia le aafiaga o le hypoglycemic insulin. O le faʻaaogaina o le ethanol e mafai ona mafua ai le hypoglycemia pe faʻaititia le maualuga o kulukose o le toto i tulaga matautia. O le faapaleni o le Ethanol i tagata na maua le inisalini e faaitiitia. E tatau i le fomaʻi ona fuafua le aofaiga faatagaina o le ethanol faʻaumatia.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le pentamidine, o le atinae o le hypoglycemia e mafai, lea e mafai ona avea i nisi taimi ma hyperglycemia.

Faʻatasi le faʻaaogaina o mea faʻapitoa ma sui o le sympathotictic, e pei o beta-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o se faʻavaivaia poʻo le leai foi o ni faailoga o le faʻataʻitaʻiga (i le tali atu i le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalavelave popole popolega e mafai.

E tatau ona teuina le vailaau i se mea pogisa, mai le aapa atu o tamaiti i le vevela mai le 2 ° C i le 8 ° C. Soifua Maloloina: 2 tausaga.

Talosaga Maua

O le manaʻoga o se tagata mo se soifua maloloina lelei, faʻatapulaʻaina le faʻaaogaina o mea leaga, gaioiga faaletino ma le leai o ni masani leaga e taua tele mo le tausia o le soifua maloloina o le tagata i le tele o tulaga. Ae ui i lea, o nisi taimi, e feteenai ma soʻo se manatu, o se tagata e togafitia lona soifua maloloina ma le faʻaeteete ma le faʻaeteete, o loʻo feagai ma faʻafitauli ogaoga o le tino. E faʻapefea ona tupu lenei mea pe a le inu se tagata, leai se mea e sili atu i meaʻai, aloese mai le atuatuvale ma sa malosi faaletino? O le mafuaʻaga, o le mea e leaga ai, o loʻo i ai i le faʻavaeina o le tino, lea o le mafuaaga tonu lea i lenei mataupu, o le faʻamaoniga lea e mafai ona avea ma faamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1. O le a le tulaga ese o lenei maʻi ma o le a le faiga o lona atinaʻe?

O le a le maʻisuka?

O le maʻisuka ituaiga 1 o se maʻi lea e atiina ae ona o le oti o nisi o siama e maua ai le insulin i le pancreas. O le faʻamaʻaloina o nei siama ma le le atoatoa o le inisalini e mafua ai le ogaoga o faʻafitauli o metabolic process and hyperglycemia.

I lenei tulaga, e mafai e le tagata maʻi ona lagona lagona nei:

O lenei faʻamaʻi, e le o maua i le taimi, e mafai ona taʻitaʻia ai se tagata i suiga e le mafai ona suia i fatugaʻo, fatuga o le fatu, tosoina o vae ma le oti. O le mafuaaga lena e matua taua ai le faoa faamalosi o le faamai pe a tulaʻi mai ina ia mafai ona amata togafitiga vave.

Aisea e taua tele ai le inisalini mo le tino?

Talu ai ona o lenei ituaiga maʻi e aliali mai i se talaaga o le le lava o le inisalini, o lona uiga e tatau ona fesoʻotai togafitiga ma le toe faʻaleleia o le leai o lenei hormone mo le tino. Ae ui i lea, mo tagata e amataina e taua tele le malamalama pe o le a le matafaioi a le faiga faʻavae.

O galuega na te foia e faapenei:

  • Faʻatonuga o le gau o le kulukose, o le punavai autu lea o mea taumafa mo fiva musele ma neu neuro.
  • Faatasi ai ma le uluina o le kulukose i luga o puipui o sela o fiva musika.
  • Fetuunaiga le malosi o le faʻavaeina o gaʻo ma pulu, e fuafua i manaoga o le tino.

Talu ai o le inisalini e na o le pau lea o le homone o loʻo i ai se gaioiga tele ma eseese, e matua tatau lava mo le tino o le tagata. O le mafuaʻaga lea e maua ai le maʻisuka, e faʻamalosi ai le tagata maʻi e ave se mea e latalata i le siama.O fualaau nei e puipuia ai le maʻi mai le atinaʻeina o pathoces e le mafai ona faʻafetaiaʻia o totoga i totonu ma toto toto.

Ituaiga o inisalini

O le eseesega tele i le va o manatu o le inisalini o tagata i aso nei o ni mea taua:

  • O le a le mea e fai ai vailaʻau.
  • Le umi o le fualaau faasaina.
  • Le maualuga o le faamamaina o le vailaʻau.

I le tulaga faapitoa o le gaosiga, o sauniuniga e mafai ona vaevaeina i tupe na maua mai povi, lea e masani ona mafua ai aʻafiaga ma allergies, mai puaa ma maua mai i le inisinia. O nei vailaʻau e aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, Siamani Insulin Rapid GT.

E tusa ai ma le umi o le faʻalauiloaina, ua vaevaeina vailaʻau i ituaiga:

  • Short insulin, lea e faʻatonuina le kuata o le itula ao le i ai taumafa, ina ia faʻafetaui le tuputupu ae o le hormone i se tagata soifua maloloina pe a uma ona 'ai. O ia tupe e aofia ai Insulin Insuman Rapid.
  • Faʻasolosolo, lea e manaʻomia ina ia faʻafoʻi tasi pe faalua i le aso, ina ia faʻatautaia ai le gaosiga o le hormone.

I le tele o tulaga, o ituaiga uma o le hormone e faʻatonutonuina i le tagata gasegase e faʻamalieina ai manaoga o le tino. Ae ui i lea, mo tagata e le mafai ona latou pulea o latou tulaga ona o le matua poʻo le faaletonu o le mafaufau, ua faʻatulagaina le fua faatatau ole fualaau oona. E gafa ma gauai atu i suiga i lona tulaga, e mafai e se tagata ona fuafua le fuainumera o le insulin Rapid puupuu.

Vaega o le aveina o vailaʻau

O le tagofia o fualaau faasaina e mafai ai e le tagata gasegase ona fuafua ma le tutoatasi ana meaʻai, e aunoa ma le faalagolago tele i le taumafataga ma masani masani. Ina ia faia lenei mea, e taua le faʻatusatusa lelei o le faʻaaogaina o meaʻai gaʻo ma le maualuga o le kulukose i le toto aʻo leʻi 'ai.

O le faʻatagaina o Inisalini Faʻapitoa i le GT e mafai ona faʻaleleia le lelei o le ola o le tagata maʻi, aua e mafai ai ona amanaʻia le paʻu o le tagata, o lana meaʻai.

O le auala e faʻaaogaina ai fualaau faasaina ma fuataga, faʻapea foʻi ma foliga o le faʻatagaina ma le faʻailogaina, e tatau ona suʻesuʻeina ma le totoa e tusa ai ma faatonuga mo Insulin Rapid, ma talanoa foi ma lau fomaʻi. Ma le taua foi o le gasegase o le gafatia e fua saʻo le fua o le vailaʻau.

O lenei meafaigaluega e faatatau i na vailaʻau o loʻo faʻaaoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le gaosi oloa o se Farani falemaʻi.

O a uiga o vailaʻau, pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo, o le a lona lelei i luga o isi fualaau oona, ma e faʻaalia i tagata uma? E tele fesili, ae mo i latou taʻitasi e mafai ona e mauaina le tali i lenei tusiga.

Uiga ma foliga

O le vailaʻau Vavave vave o loʻo avanoa i foliga o le vai, o le vaifofo lenei, ua tui i lalo o le paʻu. O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi: maʻi o le maʻisuka, ketoacidosis, coma.

O le mea malosi o le inisalini o le tagata i le ituaiga 100% (3,571 mg).

O elemene elemene e aofia ai: m-cresol, sodium dihydrogen phosphate dihydrate, sodium hydroxide, glycerol, acid chloride, vai faʻaaogaina mo le tuiina.

E leai se lanu o le vailaʻau, e manino atoatoa.

Faʻataʻitaʻiga uiga

O se mea e tutusa ma le inisalini o le tagata e maua i se auala faʻaonapo nei e faʻaaogaina ai vailaʻau. O le k 12 o E. Coli na avea ma mea amata.

O vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina ua faapenei:

O le insidal Rapid HT o se "inisiua tele" o le insulin e mafai ona maua ai se aafiaga o le hypoglycemie i totonu o le afa itula i le maea ai o se inisiua subcutaneous, ma i totonu o le 3-4 itula o loʻo i ai se faʻamatalaga atoa o le maualuga o tomai faʻapitoa e tumau mo se taimi umi, i le oʻo atu i le 9 itula.

Talosaga, fua mo vaega eseese o tagata gasegase

E taua le taua o le tui e fesootaʻi ma le tele o uiga o le tagata maʻi.

O le fomaʻi i le tagata lava ia na te faia se taimi atofaina e faʻaaogaina ai laina nei:

O le faʻatagaina o le gasegase o le gasegase e faʻaalia le togafitiga o le inisalini, lea e aofia ai e le gata o le mafai ona fuaina le kulūkose i le iniseti ma le toto, ae ia faia foi inisiua.

A o faagasolo le togafitiga, e faʻamaopoopo e le fomaʻi le masani ma le taimi o le taumafa o meaʻai ma fetuʻunai na suiga poʻo suiga talafeagai i le fualaau. I se upu, o lenei togafitiga faʻapitoa e togafitia e manaʻomia ai se tagata ia maua le maualuga ma le gauai i lana lava tagata.

O loʻo i ai se fualaau oona, o lona uiga o le aofaiga ole inisalini ile kilokalama o le mamafa o le tino o le tagata mai le 0.5 i le 1.0 IU. I lenei tulaga, e tusa ma le 60% o le tui o le inisalini faaumiumi tagata.

Aʻo leʻi oʻo i le Insuman Rapid HT, o le maʻisuka na faʻaaogaina fualaau faʻasaina ma le gaioiga o meaola a manu, ona tatau loa lea ona faʻaitiitia le aofaʻi o inisalini.

E le tatau ona e faia le fesuiaiga mai isi ituaiga o vailaʻau i lenei mea e aunoa ma le malamalama o se fomaʻi, e manaʻomia le gauai faʻapitoa i inei, atonu e tulaʻi mai ni faʻafitauli e leʻi fuafuaina ma tulaʻi mai. O lenei vaitaimi ole fesuiaiga o loʻo faʻaalia i suiga i le gaʻo gaʻo i le tele o aso.

O le faʻaofiina o le vailaʻau o loʻo fesiligia e faia i lalo ifo o le paʻu pe i totonu o le muso aʻo le i ai i le 20 minute. E tatau ona suia le nofoaga e tui ai, o le tui e le tatau ona faʻaauau ona faʻaauau i se tasi vaega o le tino, ae o le suiga o le nofoaga e naʻo le fomaʻi e tupu, pe a maeʻa lana feutagaiga.

Taua! E matua faasaina le fefiloi o le Insulin Rapid faatasi ai ma isi ituaiga o inisalini poo fualaau oona e ese mai ai. Mo le faʻaogaina, na o se fofo o se faʻaauau manino pe le lanu e leai se mea faʻaletonu ma mea e le tatau ona faʻaaogaina.

O a tui e tatau ona faʻaaogaina mo inisiua? Manatua, e tatau ona e faʻaaogaina naua ni tui palasitika mo injections, e tatau ona fuafuaina faapitoa mo le fualaau ma le maualuga o le a faʻatinoina. I le suauu o le tui, e le tatau ona i ai ni isi mea le atoatoa po o se mea o totoe.

Monotherapy e aofia ai le puleaina o le inisalini i faatolu i le aso faatasi ai ma se suiga ile nofoaga o tui. E fesoasoani lenei mea e puipuia ai le atinaʻeina o mea faʻapitoa i le gaʻo o le gaʻo.

Faatonuga faapitoa

E tatau ona faʻatulagaina mea e tatau ona faʻatatau i uiga taʻitasi ma mafai faʻamaʻi, e aofia ai muamua, muamua:

Mo fafine maʻitaga i le uluaʻi masina, o le faʻaitiitia o le inisalini e faʻaalia, ma i isi taimi, o le manaʻoga e faʻateleina le maualuga. I taimi o galuega ma i le taimi o le vaʻalele, e masani ona faʻaitiitia le manaʻoga. Mo tamaʻitaʻi e fafagaina pepe - e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa mo fomaʻi seia maeʻa, ona oʻo lea i le sili atu ma le tasi le masina.

Tagata maʻi e maua se fualaau ole 100 PIECES o le inisalini pe sili atu i le aso, i lalo o tuutuuga o le fesuiaiga o vailaʻau, o tulaga ole falemaʻi e talafeagai.

Sauniuniga - analogues


O le tau o le Insuman Rapid GT e mafai ona eseese e faalagolago i le itulagi. I le averesi, e mai le 1,400 i le 1,600 rubles i le pusa. O le mea moni, e le o se tau maualalo tele, ona e faamalosia tagata e "nofo" i luga o le inisalini i taimi uma.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina


O le faʻatulagaga mo le puleaina o le inisalini ma le atinaʻe ua atiaʻe e le fomaʻi, o loʻo aʻafia ai faʻamaoniga o le suka ma le malosi o le maʻi.

A uma ona e faʻatau le vailaʻau, e tatau ona e faitau i faʻamatalaga ua tuʻuina atu. Afai ei ai ni au fesili, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Pe a faʻaaogaina le fualaau faasaina, e tatau i se tasi ona tausisi i fautuaga na maua mai le fomaʻi ma fautuaga o loʻo faʻaalia i faatonuga mo le faʻaaogaina.

O le faʻatonuga o loʻo i ai se lisi atoa o tulaga e faʻaaogaina ai le inisalini:

  1. soʻo se ituaiga o maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga insulin,
  2. atinaʻe o le maʻisuka (ketoacidotic poʻo le hypersmolar),
  3. ketoacidosis - o le soliga o le metabolism o carbohydrates ona o le le lava o le inisalini,
  4. ausia le taui i le maʻisuka o le a faia le taotoga poʻo le taimi o le taotoga.

I faʻamatalaga tuʻufaʻatasia e leai ni faʻamatalaga i luga o le vailaau o le vailaʻau faʻasaina, ua na o se fomaʻi ua faatonuina. O le maualuga maualuga o le dose e le silia i le 0.5-1 IU / kg i le aso. E le gata i lea, o le insulin o loʻo faʻaaogaina ma se hormone umi, o lona uiga o le 60% o le aofaʻiga atoa o vailaʻau faʻasaina. Afai e liliu mai le tagata maʻi mai se isi fualaau faasaina ia Insuman Rapid, e tatau ona mataituina lona maʻi e se fomaʻi. E mafai ona e faailogaina manatu autu o le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina:

  • o le fofo o loʻo fofoina 15-20 minute aʻo leʻi 'ai,
  • injections e tuʻuina atu i se mea faʻapitoa ma i totonu o le initaneti,
  • nofoaga mo injections e manaʻomia ona suia i taimi uma
  • faʻatasi ai ma le gasegase hyperglycemic, ketoacidosis ma le ausiaina o taui faʻasolosolo, o le vailaau faʻasaina e faʻatonuina,
  • e le faʻaaogaina le vailaʻau i pamu insulin,
  • 100 IU / ml suauʻu ua faʻaaoga mo tui,
  • E le faʻafefiloi le insulin i hormones o meaola ma isi faʻapogai, isi vailaʻau,
  • aʻo leʻi tuiina, siaki le fofo, pe a iai ni vaega - o le folasaga e faʻasaina,
  • ao le i tui, e ave le ea i le suauu (o le volume e tutusa ma le maualuga o le inisalini), ona faʻasaʻoina lea i totonu o le fagu,
  • o le tele o le fofo o vaifofo o loo aoina mai i le fagu ma ua aveeseina mai ai moli,
  • o le paʻu ua faʻapipiʻi ma o le hormone e faʻafefe malie mai,
  • pe a uma ona aveese le nila, e tuʻuina le paluga poʻo le uʻamea i luga o le pupu,
  • o le aso muamua o le injection ua tusia i luga o le fagu.

O le fualaau faasaina e teuina i se nofoaga pogisa e aunoa ma se avanoa i tamaiti laiti. O le vevela o le teuina o le 2-8 tikeri, o le fofo e le tatau ona faamaa.

E lua tausaga le ola o le taligalu, pe a mavae lenei vaitau e faʻasaina le faʻaaogaina o le vailaʻau.

Contraindications, faʻaleagaina faʻaleagaina ma le faʻaaogaina


O lenei vailaau faʻasaina e na o le lua faʻailogaina - lagona o tagata taʻitoʻatasi i vaega ma tausaga o tamaiti e oʻo atu i le lua tausaga.

O le tapulaa e mafua mai i le mea moni e leai ni suʻesuʻega na faia i luga o le aafiaga o le insulin i tamaiti laiti.

O se vaega o le fualaau faasaina o le mafai lea ona faaaoga i le taimi o le gaioiga ma le susu.

O nisi taimi, talu ai ona o le televave poʻo isi mafuaaga, aʻafiaga o aʻafiaga o fualaau faasaina:

  1. O se tulaga o le hypoglycemia, o lona uiga o le moe, tachycardia, le mautonu, leu, ma le vomiting.
  2. Vaʻaia taimi pupuu o gaioiga vaaia, o nisi taimi o le atinaʻeina o faʻalavelave - faʻasolo i le maʻisuka retinopathy. O lenei faʻamaʻi e afua mai i le mumū o le retina, lea e tau atu i se ata pulapula i luma o mata, faʻafitauli eseese.
  3. Faʻaleagaina le vevela poʻo le mumu i le vaega o tui.
  4. E le seasea tali a le eleelea. O lenei mea e mafai ona angioedema, bronchospasm, faʻaitiitia le maualuga o le toto poʻo le afaina anaphylactic.
  5. Faʻatulagaina o auupega i le hormone faʻafefiloi.
  6. Taofiofia o le sodium i totonu o le tino o le tagata, o se taunuuga o le tupuga o le tino o le fula.
  7. Faʻaititia le maualuga o le pāmaʻi i totonu o le tino, cerebral edema.

Afai o le tagata maʻi na tui i se tui tele atu o le inisalini nai lo le mea e manaʻomia, e foliga mai o le a mafua ai ona maua le hypoglycemia i le maʻisuka. Aʻo iloa e le tagata maʻi, e manaʻomia ona ia 'ai faʻamalosi i se mea maualuga maualuga i le suka, ona faʻamaʻa ai lea o meaʻai.

Afai e le iloa e le tagata, ua tuʻuina atu ia te ia se tui o le glucagon (1 mg) i le intramuscularly poʻo se kulukose (20 poo le 30 ml) o loʻo faʻatonutonu. E mafai ona iai se tulaga pe a manaʻomia le toe faʻafoega o le kulukose. O le fua o le glucagon poʻo le kulukose mo se tamaititi ua fuafuaina e faavae i luga o lona mamafa.

Faʻataʻitaʻiga

O le faʻamatalaga vave o le inisalini e aofia ai le inisalini i le fausaga o le inisalini o le tagata ma e maua mai i le suʻega faʻainitaneti e faʻaaoga ai le k12 E. E. Coli.

Faʻaitiitia le kulukose o le toto ma faʻaleleia aʻafiaga o le toto, ma faʻaititia ai foi le afaina o le tau,

E faʻaleleia ai le felauaiga o le kulukose i totonu o nila, faapea foi le fausia o glycogen i maso ma le ate, ma faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le pyruvate. E taofia ai le glycogenolysis ma le glyconeogenesis,

Faʻaleleia le lipogenesis i le ate ma le malosi o le tino ma faʻalavelave ai le lipolysis,

Faʻasolosolo le faaaogaina o amino acids e ala i sel ma faʻamalosia le faʻasologa o porotini,

Faʻateleina le faʻaaogaina o le paluka i sela.

Ole aʻafiaga o le hypoglycemies e tupu i totonu o le 30 minute, ma ausia le maualuga i totonu o le 1-4 itula i le maea ai o le faʻaaogaina o le fualaau faasaina. O le aafiaga e mo le 7-9 itula.

Pharmacokinetics

O le afa o le soifua o le insulin i mataupu maloloina e tusa ma le 4-6 minute. I le faaletonu ogaoga, ua umi atu.

E tatau ona maitauina o le falemaʻi o le inisalini e le o atagia mai ai lona aʻafiaga.

Suesuega o le Saogalemu Muamua

O se suʻesuʻega o le ogaoga o le vevela na faia i le maea ai o le faʻaaogaina o le tino i rato. Leai ni aʻafiaga na maua. Suesuega o aafiaga o vailaau mo togafitiga faafomaʻi o togafitiga o fualaau faasaina i lapiti ma taifau na faʻaalia ai le faʻatonuga o le gasegase o le tino.

Tina ma le lactation

E leai ni suʻesuʻega faʻapitoa mo le faʻaaogaina o le inisalini o le tagata i le taimi o le maitaga. Ole inisalini e le sopoia le pa puipui. Pe a faatonuina le fualaau faasaina i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaogaina le lapataiga.

I le tulaga o tagata gasegase o loʻo i ai muamua ma le maʻisuka o le maʻisuka, e taua le faatumauina o se fua faatatau talafeagai i le maʻisaga i le maʻitaga. O le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina muamua o le maitaga atonu o le a faʻaititia, ae i le lona lua ma le lona tolu o faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻaopopo. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, o le inisalini o le manaoga e vave faʻafuaseʻi (faʻaititia le aʻafiaga o le hypoglycemia). O le mataʻituina lelei o le kulūkose o le toto e manaʻomia.

I le taimi o le susu, e leai ni tapulaʻa ile togafitiga o le inisalini. Ae ui i lea, o le inisalini ma fua o meaʻai e manaʻomia.

Faʻamataʻuga itu

O le hypoglycemia, o le itu e sili ona taatele, e mafai ona atiaʻe pe afai o le tui o le inisalini e sili atu nai lo le manaʻomia. E le mafai ona faʻaalia le tulaga faapitoa o le hypoglycemia, talu ai o lenei tau i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le faitau aofaʻi ma fuataga o fuataga. O le mea lea, e le mafai ona faʻaalia se taimi patino. O tulaga faigata o le hypoglycemia, aemaise lava pe afai e toe fai, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻamaoniga o le neurology, e aofia ai le coma, cramps. I nisi tulaga, o ia vaevaega e mafai ona afaina.

I le tele o gasegase, o faʻamaoniga o le faaleagaina o le hypoglycemic i le ogatotonu tutotonu o le tino ua muamua atu i faʻamaoniga o le faʻataʻitaʻiga o mea faʻapitoa. I le avea ai o se tulafono, o le sili atu ma le saoasaoa o le kulūkose i le toto e paʻu ai, o le sili atu ona logoina o le mea e tupu ai le tulafono faatonutonu ma ona faʻaʻailoga.

O mea leaga na tutupu e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma matauina i totonu o tofotofoga faʻapitoa o loʻo lisiina e vasega o mamanu ma i le faʻaitiitia o le faasologa o mea tutupu: masani (> 1/10), masani (> 1/100, 1 / 1.000, 1/10000 Le faiga o le gaioiga o le fualaau faasaina

O le mauaina o le inisinia, o le inisalini Insuman Rapid GT e talitutusa lava ma le hormone na gaosia e suauu peta pancreatic beta. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le ituaiga o vai e le lanu, lea ua tui.

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina o le inisalini o le tagata. I le faaopoopoga i ai, o le sauniuniga e aofia ai se vaega itiiti o isi vaega: glycerol (85%), sodium hydroxide, m-cresol, hydrochloric acid, sodium dihydrogen phosphate dihydrate ma vai faʻafefe.

I le afa itula talu ona oʻo le hormone i totonu o le tino o le tagata, e amata ai lana gaioiga.O le maualuga o le togafitiga e oʻo mai i le 1-3 itula pe a uma le tui ma e tumau mo le 8 itula. I le taimi o lana gaioiga, o le inisalini ei ai aafiaga nei i le tino:

  • faaitiitia i le toto o le kulukose toto,
  • faaleleia atili o le malosi o anabolic, o lona uiga, faafouina ma fatuina sela fou,
  • faʻalavelaveina o faʻatinoga o le faʻasaʻo - faʻaleagaina o meaʻai,
  • faʻalauteleina o le kulukose i totonu o sela, faʻavaeina o le glycogen i le ate ma musele,
  • Faʻaogaina o le kulupu o le kulupu - pyruvates,
  • taofiofia o le glycogenolysis, glyconeogenesis ma le lipolysis,
  • faʻalautele le lipogenesis i le tino o le tino ma le ate,
  • faʻaleleia le faʻaogaina o le potassium i le tulaga faʻapitoa.

I le faiga faafomaʻi, ua faʻafefiloi Insuman Rapid ma isi inisua tagata, lea na gaosia e Hoechst Marion Roussel, sei vagana ai hormones o loʻo faʻaaogaina mo le pamu.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

I le taimi o le fesuiaiga i le Insuman Rapid GT, e iloilo e le fomai le faapalepale o le fualaau faasaina e faʻaaoga ai togafitiga faʻapitoa e aloese mai ai i aʻafiaga faʻaleaga. I le amataga o togafitiga, e mafai ona maua ni osofaiga faʻapitoa, aemaise lava i le maʻisuka ma maualalo le kulukose.

O le faʻaoga tutusa o le homone o le tagata, hypoglycemic ma isi auala e mafai ona aafia ai le gaioiga o le insulin Insuman Rapid i auala eseese.

O le faʻaaogaina o beta-blockers e faʻapupulaina ai avanoa o le atiaeina o se tulaga o le hypoglycemia, i se faaopoopoga, latou te mafai ona ufiufi ona faailoga. O le inu malosi o le ava e faʻaitiitia ai le kulukose toto.

O le faʻaitiitia vave o le kulūkose mafua ai le faʻaaogaina o nei vailaʻau:

  • salicylate, e aofia ai le acetylsalicylic acid,
  • faʻamaʻi faʻamaʻi, amphetamines, hormones male sex,
  • mono-ox oxide inhibitors (MAO),
  • angiotensin liliu mai o le enzyme (ACE) inhibitors,
  • fua o le suka-maualalo,
  • tetracycline, sulfonamides, trophosphamides,
  • cyclophosphamide ma isi.

O nei vailaʻau ma vailaʻau e mafai ona faʻateteleina ai aʻafiaga o le inisalini ma faʻaititia le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto:

  1. corticotropin,
  2. corticosteroids
  3. faʻaipoipo
  4. danazol
  5. glucagon,
  6. estrogens, progesterones,
  7. nicotinic acid ma isi.

O osofaiga ogaoga o le hypoglycemia e aafia ai le gauai atu o le mafaufau, lea e taua ai le taua o le puleaina o taavale po o taavale. E mafai ona e faʻateleina le kulūkose e ala i le 'ai i se fasi suka poʻo le inu sua suamalie.

O tulaga e pei o le le lelei o meaai, faʻafefe o injections, faʻamaʻi pipisi ma viral, ma se olaga le tauagafau e aʻafia ai foi le maualuga o le suka.

Tau, iloiloga ma analogues


O tagata uma lava, o loʻo i ai se fomaʻi, e mafai ona faʻatau mai le fualaau faʻatau i se fale talavai poʻo le faʻatonuina i luga ole luga ole Initaneti i le Initaneti. O le tau o le inisalini e faalagolago i le tele o fagu fofo i totonu o le pusa. O le mea moni, o le tau e eseese mai le 1000 i le 1460 Rupese Rusia i le pusa o fualaau faasaina.

O iloiloga o le tele o le maʻisuka na tuʻuina atu i inisua o inisalini e lelei tele. Latou te maitauina se faʻaitiitia o le suka i laʻasaga masani. O le insulin Rapid GT e vave lava lona aafiaga, o lona tau e maualalo. Pau lava le le lelei o fualaau faasaina o le faʻaalia o ona aʻafiaga i le nofoaga o tui. E tele na lipotia mai le mumu ma le suamalie i le mea na i ai le tui. O lenei tulaga matautia e mafai ona faʻaaogaina e ala i le tosoina o taimi taʻitasi i se isi nofoaga poʻo le eria.

O le mea lautele, e lua tagata gasegase ma fomaʻi e mafaufau i lenei sauniuniga ile inisalini ina ia lelei. O tagata gasegase na maua le sili ona lelei mai le togafitiga o le insulin i le taimi na latou mulimulitaia ai se meaai e le aofia ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi ma gaʻo, togafitiga o le physiotherapy ma pulea le mamafa o latou tino.

I le tulaga o le le faapalepale i vaega o le vailaau faasaina, o le fomaʻi le galuega o le pikiina o se isi insulin mo le tagata maʻi. Faatasi ai ma le tele o fualaau faasaina, o upu tutusa o loo i ai le mea taua e tasi e mafai ona iloga. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • NM
  • Biosulin P,
  • Rinsulin P,
  • Rosinsulin P,
  • Humulin masani.

O nisi taimi e filifili ai e le fomaʻi se fofo tali tutusa lea e aofia ai se isi vaega taua, ae tutusa le malosi o le togafiti. Atonu o Apidra, Novorapid Penfill, Novorapid Flexspen, Humalog ma isi fualaau. E mafai ona latou fesuisuiai i foliga o fua, ma tau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tau o se vailaau Humalog o le 1820 rubles, ma o Apidra tupe o le 1880 rubles. O le mea lea, o le filifiliga o le fualaau faasaina e faʻalagolago i itu taua e lua - o le aoga o le togafitiga faʻapitoa i le tino maʻi ma lona gafatia tau tupe.

Faatasi ai ma le tele o inisalini pei o fualaau faasaina, o le aoga o Insuman Rapid GT e tatau ona matau. O lenei fualaau faasaina e maualalo ai le maualuga o le suka i tulaga masani.

Talu ai o le vailaau faʻasaina ei ai ni faʻasagaga ma aʻafiaga, o lona faʻaaogaina o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi. Peitai, ina ia mafai ona faʻaaogaina faailoga o le maʻisuka ma faʻasalalau le maualuga o le kulūkose, e tatau ona le gata ina faia inisalini injections, ae ia tausisia le lelei o meaʻai ma se olaga ola malosi. E naʻo le auala lenei e mafai ai e se tagata ona mautinoa se olaga masani ma atoatoa. O le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i nisi ituaiga o insulin.

Tulaga faapitoa

  • 1 ml insulin (seneina o le tagata) 3.571 mg (100 IU) Tagata e maua ai: metacresol (m-cresol) - 2.7 mg, sodium dihydrogen phosphate dihydrate - 2.1 mg, glycerol 85% - 18.824 mg, sodium hydroxide (ia fetuunai pH) - 0.576 mg, eleʻele chlorhydrate (ia fetuutuunai le pH) - 0.232 mg, vai d / i - up to 1 ml. (inisal), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol 85%, sodium hydroxide (ia fetuutuunaʻi le pH), eleʻele hydrochloric (ia fetuunai ai le pH), suavai / ma. (inisal), sodium dihydrogen phosphate dihydrate, glycerol 85%, sodium hydroxide (ia fetuutuunaʻi le pH), eleʻele hydrochloric (ia fetuunai ai le pH), suavai / ma.

Insuman Rapid GT Faʻamatalaga

  • - i le faʻalavelave faʻapitoa o le faʻalavelave faʻaleagaina, faʻatasi ma le leai foi o se tulaga maualuga ile lua, i tagata mamaʻi mai maʻi mai le 16 tausaga ma le matutua. Wimpat® i le tulaga o infusions o loʻo faʻatulagaina i mataupu pe a le mafai e le vailaau ona ave i totonu

Faʻailogaina le faʻamaonia o le GT

  • - hypoglycemia, - toe faʻafoʻi atu ile inisalini poʻo soʻo se vaega o vailaʻau. Faʻasalaga, e tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i le tulaga o le le atoatoa (o le faʻaititia o le inisalini e mafua mai i le faʻaitiitia o le inisalini o le gasegase e mafai ona tupu), i tagata matutua (o le paʻu malie o le gaioiga o le inisalini) e mafai ona tupu ai le faʻaitiitia o le inisalini), faʻaititia ona o le faʻaitiitia o le malosi i le gluconeogenesis ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini), i tagata gasegase na matua aʻafia ai le gasegase o gaʻo ma le cerebral (hypog E mafai ona iai le taua tele ile aoga ile aisa, ona e iai le tele o aʻafiaga o fatuga poʻo gasegase faʻapitoa o le hypoglycemia) i tagata gasegase e maua ai le retinopathy (aemaise lava i latou e leʻi mauaina togafitiga ma le photocoagulation (laser therapy), talu ai e iai le lamatiaga o le amaurosis ma le hypoglycemia atoatoa - tauaso atoa) ,

Faʻasalaga Vaʻavaʻai GT itu

  • O le hypoglycemia Hypoglycemia, o le pito sili ona taatele o le togafitiga o le inisalini, e mafai ona atiina ae pe afai o le fualaau o le inisalini e sili atu nai lo le manaomia. O faʻasolosolo faʻasolosolo faʻasolosolo o le hypoglycemia e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻaʻailoga o le neurological, e aofia ai le coma, cramps.O faʻasolosolo pe ogaoga faʻasologa o le hypoglycemia e mafai ona lamatia ai le ola. I le tele o gasegase, o faʻamaoniga ma faʻaaliga o le neuroglycopenia e mafai ona muamua i luma o faʻamaoniga o le mafaufau (i le tali atu i le atinaʻeina o le hypoglycemia) faʻafouina o le faʻalavelave popole popole. E masani lava, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻalauiloaina po o le faʻateleina vave o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, o le faʻafouina o le faʻafouina o le faʻalavelave popole popole ma ona uiga e sili atu ona faʻamaonia. Faʻasolosolo malosi i le faʻamasinoga o le kulukose i totonu o le toto, o le atinaʻeina o le hypokalemia (faʻafitauli mai le cardiovascular system) poʻo le atinaʻeina o le cerebral edema e mafai. O mea o loʻo mulimuli mai o mea leaga ia o loʻo tutupu i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o loʻo faʻavasegaina e vasega faʻapitoa o okeni ma i le faaitiitia o taimi e tupu ai: masani (? 1/10), masani (? 1/100 ma

Tulaga o le teuina

  • teu i se mea matutu
  • Teuina i le malulu (t 2 - 5)
  • aloese mai tamaiti
  • teu i se mea pogisa
Faamatalaga na tuuina mai e le Setete Resitala o Fomaʻi.
  • Brinsulrapi MK, Brinsulrapi Ch, Insulin Actrapid, Levulin

O fualaau oona e faʻasaina mo le maʻisuka. O le faʻamalosia o insulin e mafai ai e oe ona fetuutuunai lou toto suka. O lenei vaega o fualaau faasaina e aofia ai Insuman Rapid GT.

Inisalini soluble (inisinia o tagata).

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

E maua le vaifofo i vailaau poʻo fagu. O loʻo faʻapipiʻiina le pusa faʻapipiʻi faʻatasi ai ma le vevela disposable injector.

O le elemene malosi i le vai o le inisalini o le tagata. O le faʻaogaina o le fofo o le 3.571 mg, poʻo le 100 IU / 1 ml.

Faʻafefea ona ave le Insuman Rapid GT

O le fofo o loʻo faʻamoemoeina mo le faʻatonuina ma le faʻaogaina o le pule. E leai ni vailaʻau faʻaaogaina o fualaau faasaina. O le togafitiga e manaʻomia ai le fetuunaiga o le tagata lava ia e le fomaʻi. O maʻi eseese e eseese tulaga maualuga o le kulukose e tatau ona tausia, o le mea lea, o le aofaʻi o fualaau faasaina ma togafitiga togafitiga e fuafuaina taitoatasi. O le fomaʻi aoga e amanaʻitino le gaioiga faaletino ma le meaʻai.

O le manaʻoga e suia le aofaʻi o le vailaau faʻasaina e mafai ona tupu i mataupu:

  1. Pe a sui le vailaʻau faʻatasi ma isi ituaiga inisalini.
  2. Ma le faʻalauteleina o le lagona i le vailaau e mafua mai i le faʻaleleia o le gataifale.
  3. Pe a leiloa pe maua le mamafa e le tagata maʻi.
  4. Pe a faasaʻo meaʻai, suia le mamafa o uta.

O pulega faʻapitoa e loloto. E fautuaina e faia le taualumaga 15 po o le 20 minute aʻo leʻi 'ai. E tatau ona sui le nofoaga o inisiua ma tui taitasi. E ui i lea, e faʻatatau i le vaega o le puleaina o le fofo, e mafai ona suia ia vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina, o lea la e tatau ona malilie faatasi le fomaʻi i le vaega o le pulega.

E tatau ona gauai atu i le auai o le pulou. O lenei mea e faʻaalia ai le amio saʻo o le voli. E leai se vaega e tatau ona i ai i le vaifofo, e tatau ona manino le vai.

E tatau ona iloiloina mea nei:

  1. A faʻaaogaina le vaifofo i totonu o se fagu, faʻaaoga se tui tuila talafeagai.
  2. Muamua, o le ea e aoina i le suauu, o lona aofaiga e tutusa ma le fua o le fofo. Ulufale i totonu o le avanoa i totonu o le fagu. Malosiaga e liliuina. O se seti o fofo o loʻo faia. E le tatau ona i ai ni matagi o le ea i le sulu. Faʻaliliu malie le fofo ile paʻu paʻu na faia e tamatamailima.
  3. I luga o le igoa e tatau ona e taʻu mai ai le aso na faia ai le seti muamua o fualaau.
  4. A faʻaaogā faʻafanua, o le faʻaogaina o injectors (penisini syringe) e talafeagai.
  5. E fautuaina le kalama e tuu i le vevela vevela mo le 1 po o le 2 itula, pei o le faʻalauiloaina o le mea faʻavalea o mea tiga. Aʻo leʻi tuiina, ave le vaʻa totoe.
  6. E le mafai ona faʻatumu le kesi.
  7. Faʻatasi ai ma se peni tui e leai se galue, e mafai ona tuʻuina se tui tui talafeagai.

O le i ai o toega o le isi fualaau faasaina i le suauu e le taliaina.

I le vaega o totoga o le faaaliga vaaia

O faʻamatalaga fesuisuiaʻi i le pulea lelei e mafai ona oʻo atu ai i le le tumau o le membrane o le mata o le mata, o se suiga i le faasino igoa. O se suiga tele i faailoga e mafua mai i le tele o togafitiga e ono mafai ona o faatasi ma se faaletonu le tumau i le tulaga o le retinopathy.

I le hypoglycemia ogaoga ma le retinopathy, o le faaleagaina o le retina poʻo le nerve opic o se natura tumau e mafai.

Faʻasalaga faʻamaonia

O le tuufaatasia o fualaau faasaina ma le inisalini manu ma analogues e le aofia ai.

O le tuufaatasiga o pulega o le Pentamidine e mafua ai le atinaʻeina o faafitauli.

O mea nei ma sauniuniga e faʻavaivaia le faʻaitiitia o le suka:

  • corticosteroids
  • adrenocorticotropic hormone,
  • afuaga o le phenothiazine ma le phenytoin,
  • glucagon,
  • fomaʻi feusuaʻiga fafine,
  • totogo tuputupu aʻe,
  • nicotinic acid
  • phenolphthalein,
  • togafitiga
  • fualaau faasaina e faavaivaia ai le tino,
  • synthetic androgen Danazole,
  • anti-TB fomaʻi Isoniazid,
  • adrenoblocker Doxazosin.

Sympathomimetics ma vailaau o tyrosine iodito e faʻavaivaia ai le gaioiga o le fofo.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

O vailaʻau nei e faʻaititia ai le ono aʻafiaga o faʻafitauli:

  • uʻamea tuʻu ma faʻasolosolo,
  • se fuainumera o fualaau faasaina mo le togafitia o maʻi fatu ma vailaau vascular,
  • CNS stimulants,
  • vailaʻau faʻasolosolo o le vailaʻau o le cyclozoline,
  • propoxyphene analgesic,
  • Pentoxifylline angioprotector,
  • cytostatic drug trophosphamide,
  • se numera o antidepressants
  • sulfonamides,
  • se fuainumera o fualaau e taulai i le faʻaitiitia o le cholesterol,
  • tetracycline antibiotic,
  • sauniuniga e faʻavae i luga o le somatostatin ma ona faʻatusatusaga,
  • hypoglycemic agents
  • manaoga o le pulepule vefluramine,
  • antitumor drug ifosfamide.

O le faʻaeteete e manaʻomia ai le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻavae i le esters o le salicylic acid, tritokvalin, cyclophosphamide, guanethidine ma phentolamine.

Susi lita e mafai ona faʻaauau pe faʻaleleia le aʻafiaga o fualaau faasaina. E ese le reserpine ma le clonidine i le gaioiga lava e tasi.

O le faʻaaogaina o beta-blockers e faʻateleina ai le faʻafitauli o faʻalavelave.

Ava malosi

I le gasegase masani, o le maualuga o le glycemia e suia. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, ua faʻaitiitia le faapalepale ava malosi, ma e manaʻomia le faʻatalanoaga a le fomaʻi mo le saogalemu o tui. O le gasegase o le kulukose e mafai ona paʻu i se tulaga taua.

A maeʻa le faʻaaoga muamua, e mafai ona teu le fagu mo le 4 itula, o le keli - mo le 28 aso talu ona maeʻa. I le taimi e teu ai, e tatau ona aloese mai le malamalama i le malamalama ma e le tatau ona faatagaina le vevela e maualuga atu i luga atu o le 25 ° C.

Faʻatau

O le fualaau faasaina ua gaosia e Sanofi-Aventis. O le atunuu o gaosiga e mafai ona avea ma Siamani po o Rusia.

Polokalame ile insulin sauniuni ma faʻasolosolo ai le Bazal

O lenei meafaigaluega e faatatau i na vailaʻau o loʻo faʻaaoga mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le gaosi oloa o se Farani falemaʻi.

O a uiga o vailaʻau, pe faʻapefea ona faʻaaogaina saʻo, o le a lona lelei i luga o isi fualaau oona, ma e faʻaalia i tagata uma? E tele fesili, ae mo i latou taʻitasi e mafai ona e mauaina le tali i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga