E faʻapefea ona ave le vineta cider vinegar mo le maʻisuka?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi masani masani o faʻamaʻi lea e mafai ai ona maʻi i le taimi o le tamaitiiti ma le talavou, ma i le matua. O le maʻi suka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, o le mafuaaga lea e manaʻomia ai togafitiga togafitiga i le olaga atoa e mafai ai ona faʻalagolago le pulea o le suka.

I aso nei, inisalini injections ma le faʻaaogaina o vailaau antipyretic, lea e fesoasoani e taulima ai faʻamaʻi o le maʻi, ae le afaina ai lona mafuaaga, o loʻo tumau pea le faavae mo togafitiga o le maʻisuka.

O le mafuaʻaga lea e masani ai ona sailia e tagata mamaʻi le maʻisuka meafaigaluega fou e mafai ona fesoasoani ia i latou i le tau faasaga i lenei maʻi. O togafitiga faalenatura e faapitoa lava le lauiloa i le maʻisuka, lea e ono faʻaitiitia ai le maualuga o le suka toto, e aunoa ma le aʻafia ai o aʻafiaga.

O se tasi o ia togafitiga masani faʻapitoa ma le faʻaaogaina o le suka-o le vailaau masani o le apple cider, lea e maua i le toetoe o fale uma. O le mea lea, o le tele o tagata gasegase e fiafia i fesili, o le a le faʻaaogaina o le kulimi cider vinegar mo le maʻisuka ituaiga 2, pe faapefea ona fai lenei vailaau ma o le a le umi e tatau ai le togafitiga mulimuli?

O faʻamanuiaga o le kulimi cider vinegar mo le maʻisuka ituaiga 2 e tele. E tamaoaiga i le tele o mea aoga e iai se aoga aoga ile tino maʻi ma fesoasoani e faʻaitiitia le faʻaalia o le maʻi.

O le atoaga o le kulimi apple cider o loʻo i lalo:

  1. Ole vitamin sili ona taua mo tagata: A (carotene), B1 (thiamine), B2 (riboflavin), B6 ​​(pyridoxine), C (ascorbic acid), E (tocopherols),
  2. Omea taua: minerale, calcium, iron, magnesium, sodium, phosphorus, silikoni, sulfur ma le 'apamemea,
  3. O meaola eseese: malic, acetic, oxalic, lactic and citric,
  4. Enzymes

O nei fualaau aoga e maua ai le vailaau vailaʻau i le tele o mea tau vailaau, lea e taua ai i togafitiga o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka.

O le uaina e fesoasoani moni e maualalo le maualuga o le suka, lea na faamaonia e suʻesuʻega iloga sa faia e Dr. Carol Johnston o le Iunaite Setete, Dr. Nobumasa Ogawa o Iapani ma Dr. Elin Ostman o Suetena. E pei ona faavaeina nei saienitisi, na o sina sipuni tele o le apple cider vinegar i le aso o le a faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i le tino ma faaleleia le tulaga aoao o se tagata maʻi o loo maua i le maʻisuka.

E taua le maitauina o le vineta e faʻaitiitia ai le suka o le toto, ao le i oʻo i taimi o taumafataga ma pe a maeʻa taumafa. E taua tele lenei mea mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, talu ai o le tele o togafitiga masani e le mafai ona taulimaina le maualuga o le kulūkose pe a uma ona 'ai. E tutusa lelei le aafiaga o le vineta ma aʻafiaga o fualaau.

O se tasi o tulaga taua o le togafiti a le apple cider vinegar o le tau maualalo ma le faigofie o le faaaogaina. O le vailaau o le Apple cider e sili ona lelei mo le maʻisuka faatasi ai ma le taumafataga saʻo ma le faʻamalositino masani.

O le elemene autu autu i le vailaʻau o le acetic acid, lea e tuʻuina atu ai i lenei sui soʻo se gasegase astringent. O le acetic acid ua maua e taofia ai le gaioiga o nisi o enzymes digestive lea e natia e le pancreas ma fesoasoani e talepeina ai gaʻo.

E mafai e le vaisini ona poloka atoa le gaoioiga o enzymes e pei o le amylase, sucrase, maltase ma lactase, lea e taua tele i le ave o le kulukose. O se taunuuga o lenei mea, o le suka e le o faʻalavelaveina i totonu o le manava ma le fatu o le tagata maʻi, ma ua faʻasaʻo ese mai le tino i se auala masani.

O se taunuuga, o le faʻaaoga masani o le vinika e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le paʻu toto i le tusa ma le 6%. I le faaopoopo atu i ai, o le vailaau e fesoasoani e faʻaitiitia le manava ma faʻaitiitia le mamafa o le mamafa o le maʻi, o se tasi lea o mafuaʻaga i le tulai mai o se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka ituaiga 2.

O faʻamanuiaga ma faʻasalaga o le vineka

O faʻamanuiaga ma mea leaga o le apple cider vinegar mo le maʻisuka e tatau ona vaʻavaʻai atili. Muamua o loʻo faʻavae atoa i luga o le tuufaatasiga o le oloa: elemene o elemene, minerale, vitamini. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le potassium e mautinoa le lelei o le faʻatinoga o le fatu fatu ma le faʻavae maso i le lautele. O le kesi o se vaega taua i le faagasologa o ponaivi.

I le tautalagia o faʻamanuiaga, latou te gauai atu foi i le pulu, lea e sili ona aoga mo fausaga o ponaivi. E tatau foi ona manatua e faapea:

  • e mafai ona faaosofia ai metabolic processes,
  • gōkose faʻaititia
  • ei ai le saoasaoa o le metabolism,
  • ua faʻamamāina le tino mai toga ma toxini,
  • fiaʻai ua faʻaititia, lea e taua tele mo le maʻisuka mamafa.

E le gata i lea, e le tatau ona galo se tasi e uiga i le faʻaleleia o le gaioiga o le gastrointestinal tract, faʻamautuina le popole ma le cardiovascular systems, faʻamautuina le maualuga o le cholesterol i le toto. Ae peitai, o se aʻafiaga leaga e mafai. O lenei mea e faʻaalia pe a faʻaaogaina le vinika i le tele naua, faʻapea foʻi ma le taimi e le usitaia ai faʻamaʻi.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

Vinegar e le tatau ona faʻaaogaina i maʻi o le maʻisuka mo faʻamaʻi o le manava ma le gaʻo, pe afai latou te fesoʻotai ma se tikeri maualuga o le elemene. E mafai ona avea ma gastritis, gaselase oona, reflux esophagitis ma colitis. O isi tapulaa e aofia ai le faʻamaʻi ma le le atoatoa, le hepatitis o faʻavae eseese, cirrhosis, siaki i gaʻo ma gala vevela.

O le le tausisia o nei tulaga faataʻitaʻi e mafai ona oo atu ai i ni faʻafitauli o le tino, o faʻafitauli mai le faʻaogaina o le tino. O le mafuaaga lena e taua tele ai le maua o faʻamatalaga atoa e le gata i faʻamanuiaga o le oloa, ae faʻapea foʻi ona uiga leaga.

O le fea o oloa e sili ona lelei mo le maʻisuka?

Vineva mo le maʻisuka o le a faʻaaogaina pe afai o se mea masani, o lona uiga, e le tatau ona aofia ai ni vailaau, faʻasao ma isi vailaʻau. Ae ui i lea, o ia igoa e seasea ona aliali mai i luga o fata, o le mea lea e fautuaina ai e faʻalatalata i le suʻesuʻeina o le tuufaatasiga ma le faʻaeteete tele.

E le gata i lea, pe a filifili i le faʻaaogaina o le vineta i se maʻi suka, e taua le manatua o lona malosi e tatau ona maua mai i le tolu i le ono pasene. I le igoa faanatura, e mafai ona i ai sina mea itiiti, e masani lava. Ole tau ole apu apple cider vailaau e sili atu le maualuga nai lo isi mea.

E faʻapefea ona ave le vineka?

O le vailaʻau o le Apple cider mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaopoopo i le aʻoaʻoga faʻaleleia autu. O le mafuaʻaga lea, e faʻaaoga ai soʻo se togafitiga masani, e le tatau i le maʻisuka ona taofia le faʻaaogaina o fualaau oona. I le tautala e uiga i le auala e ave ai le vailaau o le apple cider, ia gauai atu i le mea moni e faapea:

  • ina ia ausia se taunuuga lelei, e fautuaina ina ia onosaʻi. O uluai manuia i togafitiga e mataʻituina e tusa ma le ono i le iva masina talu ona amata le faʻaaoga masani o fualaau faasaina,
  • infusions ma oloa faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le vailaau o le apple cider vinegar e tatau ona faʻaaogaina faapitoa i foliga faʻapitoa,
  • 'ai le meaʻai ma meaai e le fautuaina - e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faʻafitauli.

Le faaaogaina o fualaau mo togafitiga faafomai

O le vailaʻau o le Apple cider mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina e avea o se teuteu poʻo se faʻafefeteina, ae tatau ona saunia le igoa e tusa ai ma tulafono faʻapitoa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga pe tusa ma le 500 ml o le sukaina, lea e faʻafefiloi ma le 40 gr. meaʻai pi pi.

Ina ia manuia le maʻisuka, e fautuaina e ufiufi le atigipusa ma se tapuni ufi ma tuu i totonu o se nofoaga pogisa ma malulu. O iina, o le tuufaatasiga e tatau ona tu mo le itiiti ifo i le 10 itula. O le fusi e fautuaina ina ia faʻaaogaina i le faʻaaogaina i se fua o le lua tsp. i le 50 ml o vai. E fautuaina e faʻaaoga le vailaau o le apple cider i lenei fomu e pei o se fusi muamua ao leʻi faia se taumafataga i totonu o le 24 itula.

E le gata i lea, o le kulimi apple cider mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma se fuamoa. O le talosaga algorithm e faapenei:

  1. o se fuamoa ua fufulu ua vele, e tele e ala i pu e faia e faaaoga ai le nifo. A maeʻa ona tuu lea o le fuamoa i totonu o se ipu,
  2. ufiufi le fuamoa i le vineta ma tuʻu ai i le po
  3. faʻaaogaina o sea oloa i taeao uma i luga o se manava gaogao, o le maʻisuka e mafai ona fuafua i le faʻamautuina o le maualuga o le suka.

E le gata i lea, e mafai ona suia le apple cider vinegar ma se laulau faʻatalanoa, faaopoopo i ipu mo aso uma poʻo le faasaoina. O lenei mea o le a sili atu ona aoga ma manaʻomia i le taumafa o le maʻisuka.

Faʻatoʻaina le Apu Apple Cider Vinegar Recipe

Ina ia saunia lea vinika, e tasi ma le afa kilokalama o apu o loʻo faʻaaogaina. E muaʻi faʻamamaina i luga o se mea gaogao atoa (o loʻo totoe le pito i luga), ona tuʻu lea i totonu o se fagu tioata poʻo totonu o se pesini faʻamafaʻi. A maeʻa lena, ona sasaa lea o le tuufaatasiga i le lua lita o le vai malulu mama.

Se fasi keke falaoa uliuli (50-60 g.) Ua tuʻuina i totonu o le koneteina, 150 g ua faaopoopo. meli masani. E le manaomia le ufiufi o le ipu i se tapuni, e sili atu le faʻaaogaina o se solo poʻo se solo solo mo lenei mea. Ina ia mafai ai e le apple cider vinegar ona i ai le 100% saunia, e teuina lelei mo le 10-12 aso (e taua le suamalie o le fua). Ona faʻaaogaina lea o mea uma e ala i le susu i totonu o se isi atigipusa, lea o le a faʻaaogaina mo isi vaiaso e lua. E le gata i lea, o le tuufaatasiga ua maeʻa maeʻa ma fagu. O nei vailaau mo le maʻisuka e mafai ona manatu ua saunia. O pulu e paʻu ma fai i se mea pogisa.

Tuua Lau Faamatalaga