E faapefea ona fesoasoani viburnum i le maʻisuka ituaiga 2

O le ola o se tagata e maua i le maʻisuka o se tau i aso uma e faasaga i le faʻamaʻi. O faʻalavelave e mafua ai lenei faʻamaʻi e faigata ona faʻaumatia, ae e mafai lava ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi. O le mea lea, faatasi ai ma metotia faaleaganuu o togafitiga, e faʻaaoga ai togafitiga. E mafua lenei mea i le mea moni o loʻo iai vailaʻau faʻasaina ma o lo latou faʻamaonia ua faamaonia i le afe tausaga o le faʻasologa o talosaga.

Faʻaalia ma faʻamālōlō meatotino

O le maʻi suka e lua ituaiga. O le maʻisuka ituaiga 1 o se tausaga e sili atu ona "talavou," e pei ona tupu i tagata i lalo ifo o le fasefulu tausaga. O loʻo faʻaalia i le oti atoatoa o sela e nafa ma le gaosia o le inisalini i totonu o se okeni taua o le digestive system e pei o le pancreas. O lenei vailaau e tatau ai ina ia mafai ai ona tuʻuina atu le kulukose i totonu o le toto i sulu o o tatou tino. O lona toesea e mafua ai le matelaina o sela ma o latou maliu mulimuli ane.

Tusa 2 le maʻisuka malosi. E sili atu le sefulu taimi e sili atu ona sili atu nai lo le muamua, ma faʻaleleia tagata mamai pe a uma le fasefulu o tausaga. O lenei faagasologa e faʻaali malie lava, ma o le mea lea e le vave iloa, aemaise lava pe afai e taʻitaʻia e se tagata le olaga sese. O se taunuuga o lenei mea, o vaʻa, gaʻo ma fatu ua mafatia. O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le tele o le gaʻo ma le mamafa.

O se tasi o vailaau togafitiga e mafai ona fesoasoani i tagata o mafatia mai le maʻisuka o le viburnum mumu. O meaola faʻasolosolo ma togafitiga o lenei laau toto ua lauiloa.

Viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e faʻamalosia le tino, maua ai vitamini. Mo togafitiga faafomaʻi, o vaega uma o lenei laau e faʻaaogaina. O loʻo aofia ai vitamini taua, elemene o elemene, amino acids e talafeagai mo tagata mamaʻi, e aofia ai le suka galo. O se faʻafefiloi o le kulukose ma le fructose, e mafai ona faigofie ona gauai i sulu o le tino e aunoa ma le faʻaaogaina o le inisalini. I lenei tulaga, e le faateleina le kulukose o le toto.

Muamua fua

O le a manaʻomia ai:

  1. O se tasi vaega o fua o viburnum.
  2. Lua vaega o fualaau launiu.
  3. Fatu laʻau - 2 vaega.
  4. Laʻau lanu lanu meamata - 4 vaega.

Mo togafitiga faafomaʻi e faʻaaoga ai vaega uma o le laau

Liligi 1 tbsp. l paluga ma le vai vevela (250 ml). Ina ia faʻafefiloi i luga o le vevela vevela mo le afa itula, ave le faʻasoga faʻaseʻi faatolu i le aso, tuʻu i totonu o se ipu malamalama.

Toto lona lua

Mo ia, e te manaʻomia:

  1. Paʻu eleele o viburnum.
  2. Galega officinalis.
  3. Lafoaʻi o le gaioioloa, faʻauluuluga o laʻau manogi, lanu ma laumei.

O vaega uma e fefiloi i vaega tutusa. O le sipuni o le mutia e sasaa i le tasi ma le afa tioata o le vai inu, e teu vevela mo le 5 minute. Ave se mea teuteu ao le i fafagaina i ni nai taimi i le aso.

Fua faatolu

Faʻafefiloi le galega vailaʻau, paʻu o viburnum viia ma lau mamago o le paina, mumu ma le mauga i vaega tutusa. I luga o le 1 tbsp. l aoina e manaʻomia 250 ml o le vai inu. Tuu le vevela vevela seia oʻo i le kuka. 3 minute mulimuli ane aveese. Faʻamalosi mo le fasefulu minute. Lua lua minute ao leʻi faia se taumafataga, ave le 1/3 ipu faʻatolu i le aso.

Le faʻaaoga

O le pito sili ona taua o le siama o le sinasina, faatasi ai ma lona fesoasoani ma faatasi ai ma le fesoasoani o elemene faaopoopo, o le inisalini e ulufale atu i le toto. O le mea lea, o le maʻisuka e tatau ona 'ai fua o vine pe fou. Mo le puipuia o meaʻai uma o lenei laau tulaga ese, o le aoina o fugalaau e tatau ona faia i le amataga o le fuga, ia Me. O le paʻu e seleseleina ia Aperila, ma vine mai ia Setema seia oʻo i le muamua kiona.

Contraindications

O le a le tele e mafai ai ona 'ai fua o viburnum ma le maʻisuka? E mafai ma talafeagai. E matua faʻaleleia ai le tulaga o le maʻisuka, ae o loʻo i ai pea le faʻailoga e tatau ona e iloa.

O le maʻisuka o ni faʻafitauli matautia, ma o le faʻaaogaina o le viburnum ma le tele o pathocese e mafai ona faʻalavelave ai le ala o le maʻi. O le mea lea, o lona faʻaaoga e le manaʻomia i:

  • Trombophlebitis. O le faʻaaogaina o tupe mai lea mea e faʻaleleia le viscosity o le toto, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻeina o veins varicose.
  • Toto O le faʻaleleia o aafiaga o lenei mea totino e mafai ona afaina ai le fatuina o le fetus.
  • Gout. O minerale o loʻo i totonu o se aofaiga tele i totonu e mafai ona faʻaleleia ai le teuina o masima ma mafua ai se osofaʻiga.
  • Hyperthyroidism. O le thyroid gland ma lenei maʻi ua faʻavaivaia. Ma o nisi vaega o iodine, lea e tele naua i vine, o le a faʻalavelaveina ai le ala o le maʻi.

Kalina e le fautuaina mo togafiti

I soo se tulaga, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. Atonu o le a maua moni le faʻailogaina, pe atonu o le a na o le ave o le aofaiga faatagaina.

Tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻamaʻi toto, o le faʻaaogaina o le viburnum o le a solia. E faʻaaoga foi lenei i tamaitai i le taimi o le maitaga.

Viburnum i le maʻisuka e le mafai ona faʻaaogaina. E lelei le tauivi ma faʻafitauli ma o se auala sili lea e puipuia ai. O le faʻaaogaina i le tuufaatasiga ma isi auala e mafai ona faafaigofieina ai olaga oi latou ua avea ma tagata e taofia ai lenei maʻi matautia.

O a faʻamanuiaga

O le faasinoala o le viburnum e sefulu. O le mea o le kalori o vine fou o le luasefulu ono, ma faʻamago - lua selau kilokalo.

O lenei vailaʻau faʻamalositino o loʻo i ai se fesuiaiga o feʻau o gaioiga. Talu ai ona o mea taua, o togafitiga uma ma le gasegase, o loo i ai se nofoaga taua i totonu o le afi o se tagata ua maua i le maʻisuka. O sea ituaiga o maʻisuka e pei o fua o lenei laau ei ai lona malosiaga faʻamalosia lautele, ae o loʻo faʻamanatuina foi se faʻamalologa o le faʻamalolo. O fua o le viburnum e tele mea aoga ma taua mo le tino. E tutusa lava le mea e faatatau i elemene o loʻo maua.

E tatau ona faaopoopo ni suauu manaʻomia i le lisi. Amino acids e le itiiti ifo le taua mo le tino - e tele naua i viburnum. E i ai le latou manaia o le suauu tuai - e oo atu i le 30 pasene. O siama e faigofie ona afaina, ma e aunoa ma le inisalini.

O teuteuga ma mea faʻapitoa, faʻapena foi ma faʻaoga mai le paʻu o viburnum, o ona fua o loʻo faʻaaoga lelei mo faamoemoega puipuia ma mo togafitiga o le maʻisuka. Faatasi ai ma le fesoasoani a viburnum, e mafai ona togafitia ai le edema ma le paʻu o le paʻu. O se vaifofo sili ona lelei mo le mamafa o le toto. O le le fiafia e suia i se tulaga masani, filemu. E le gata i lea, faʻasaʻo le moe. O lenei mea totino e taua tele i le gataifale.

O le gaioiga o viburnum i le maʻisuka

Faʻafetai i le sili ona lelei o le fatuga o le fomaʻi, o le a mafai ai ona faʻamautuina se totoga e masani ona faʻavaivai.

Afai e te faʻaaoga viburnum i aso uma, o le faʻamalositino o le inisalini o le hormone e faʻasalaina, o le a sili atu ona maaleale i ai siama.

Viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani e toe faʻaleleia le maualuga o le suka suka. E le gata i lea, o se pa puipui sili lea i le atinaʻeina o gasegase agaʻi o loʻo faasolosolo lemu.

I le maʻisuka e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o gaʻo ma retina e mafatia. E tutusa foi le tala e uiga i le fatu ma toto toto. Faʻafetai i le viburnum, e mafai ona faʻamaonia le tulaga o le soifua maloloina. O le atiaʻeina o faʻamaʻi faʻamaʻi e puipuia.

Auala e faʻaaoga ai viburnum

Afai e maua e se tagata le maʻisuka e le o le insulin-ole numera o le maʻisuka lona lua, ona viburnum lea e tatau ona 'aina fou pe mafai ona e faʻamaisa. E i ai le tofo tupito, e sili ona lelei le kukaina o faʻamalolo faʻamalolo. O faʻaaogaga o le a aoga. E mafai ona e faʻamago le laau ma faʻaopopo i le lauti. I viburnum, o vine uma ma paʻu e aoga. E tutusa lava mo lau. E talafeagai ona faʻaaoga, faʻaopopo i le lauti pe mafai foʻi ona faia i se foliga o se teuteuga. O le inu malosi e aoga nai lo meainu masani.

Fualaau faʻataʻitaʻi ma viburnum mo le maʻisuka

Mo i latou e mafatia i le maʻisuka, o le togafitiga ma le viburnum e aoga. E faʻaaoga lelei i le tuufaatasiga o totogifuapauina mai fualaau mo togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka. E taua le manatuaina o tagata taʻitoʻatasi e ese le faʻaeteete. O le mea lea, o le tali atu i fualaau ma fua o togafitiga atonu e eseese. O le mea lea, e taua le faʻafesoʻotai o se fomaʻi aʻo leʻi amataina le togafitiga ma isi fua.

E tatau ona tumu i le suka pe sasaa atu le meli ma fua o viburnum i maa. Ave le fualaau faasaina e tatau ona avea ma se sipunipuni sau tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E fesoasoani lea i le toto maualuga.

E talafeagai le faia o le suavai ma le suka. Mo le faia o lenei mea, faʻapipiʻi fua o viburnum ma faamama. E tatau ona tumu le palu i le vai, ona kuka mai lea ile lima minute i le kuata o le itula. E le gata i lea, e tatau ona faamamaina le sui faʻamalolo. Oona, lea e togi i fafo, faapea foi ma le sugar granulated ua faaopoopoina. O le fuafuaina e tatau ona faapenei: lua selau kalama o le suka i le kilokalama o vine.

Ina ia faatoafilemuina le tino, o le lauti mai fua o viburnum o loʻo faʻaaoga lelei. O se ipu vai inu e sasaaina i totonu o ni teaspoon lua o viburnum. Inu le afa afa i ni taimi se lua i le aso.

Afai o loʻo maua pea le maʻisuka i le amataga lava, e aoga le sauniuni o se faʻamaʻi faʻamalolo e faʻaaoga ai le viburnum e pei o fesoasoani. Faʻatinuina o vaega, e tatau ona e ave ni kalama se sefulu ma sasaa vai inu - o se ipu malamalama. O le kuata o le itula e kuka ai, pe a maeʻa ona tuʻuina lea mo le fa itula. O le oloa ua uma ona fufulu ma ave mo le lua teaspoon faatolu i le aso.

E tatau ona faʻafefiloi le sefulu kalama o fua o viburnum ma le paʻu, juniper - luasefulu kalama. Faaopopo le aofaiga tutusa o le suauu. E faʻapea foi - e pei o le tele o lanu vine - lafoaʻi. O le faʻamalologa e aoga mo le maʻisuka ituaiga 2. E tasi le sipuni e tatau ona fafagu i se ipu vai i totonu o se vai vai taele mo le tolusefulu minute. Inu 3 taimi i le aso mo vaega e tolu o se ipu malamalama. O se meafaigaluega faapena e iai sona aafiaga lelei i le maualuga o le suka o le toto. E faʻamalolo le tino.

Faʻaaogaina viburnum ma le maʻisuka ituaiga 2

E mafai ona e totoina se laau i luga o se fuafuaga patino. O le seleseleina o vine e tatau ona faia pe'ā uma ona oʻo mai muamua fulufulu i le tautoulu. Viburnum e le oona nei, aʻo mea uma e taua mo le tino i le tino lava e tasi. O le faʻapotopotoina i fusi, viburnum e talafeagai e teu ai, tautau i luga ole faletusi. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se paʻu. E talafeagai le fusi viburnum ma le suka ma le faleoloa i totonu o le pusaaisa o se vailaau faʻataʻitaʻi lea.

Viburnum i le maʻisuka ituaiga 2 e matua le mafai ona suia. O ia o se fesoasoani faamaoni i le tau faasaga i faʻafitauli o le faʻamaʻi, e pei o le mumunia o le retina, le toe gaogao, fatu fatu ma toto toto. O se mea mamana malosi. I le faʻatasi ai ma isi togafitiga, e mafai ona e ausia ni taunuuga taua i le tau faasaga i le maʻisuka. O le mea lea, viburnum e tatau ona faʻaumatia ei latou o loʻo mafatia i lenei maʻi faʻalavelave ma faʻalavelave.

Faʻavaeina ma faʻaaogaina mea aoga o viburnum

O le tuufaatasiga o viburnum e aofia ai:

  1. Vitamini A ma C - faʻasolosolo faʻamalositino o le intestinal, faʻateleina le puipuiga ma puipuia ai le faʻavaeina o pupuni toto.
  2. Phytoncides - ia i ai se aafiaga o le antimicrobial i le tino, faʻamalosia le puipuiga.
  3. Tannins - ia i ai le faʻavavega o le musele i luga o maso malie.
  4. Iodine, apamemea, potassium, manganese, uʻamea, fulufulu, lea e fai mo le le lava o meaʻai i totonu o le tino, e lagolagoina ai togafitiga faʻava-o-tino intracellular.
  5. Oleic, acetic, formic and acidic acids.
Viburnum o se faleteuoloa o vitamini ma minerale e fesoasoani e faʻamautuina faiga faʻavae ma faʻamalosia le tino i le i ai o le maʻisuka

Kalina lelei le leo o le tino, faʻatupu malosi mo le aso atoa. E lelei le tau faasaga i se uiga leaga, ma e fesoasoani foi e faʻamalosia le tino atoa i le taimi o le vaitau. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ai ona faʻasaʻoina le toto maualuga, faʻapea foʻi ma le puipuia o le atinaʻe o faʻamaʻi fatu cardiovascular.

O le mea sili ona taua o le viburnum o lona malosi lea o le hypoglycemic. E le gata ina faateleina le suka i totonu o le toto, ae i soo se auala talafeagai e saofaga i lona faʻaitiitia o le faʻaitiitia, faʻamalosia ai le faʻaopoopoga o le inisalini e sosoʻo o le pancreas.

Faailoga mo le faʻaaogaina i le maʻisuka

Viburnum e faʻaaoga mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, lea e mafai ai e oe ona taulimaina lelei faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻalauiloa le lelei:

  1. Faʻateleina o le toto maualuga, lea e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻe o le maualuga.
  2. Le toto toto, lea e faʻaitiitia ai le faʻalavelaveina o paʻu o le toto ma paʻu toto e taofia ai le masani ai o le tafe toto i totonu o vaa.
  3. Faamalosi lautele o le tino, lea e faateleina ai le tetee atu i siama ma siama.
  4. E maua ai le faʻaleleia o le inisalini e maua mai i vela pancreatic, lea e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo lona faʻataunuʻuina.
  5. Faʻalogo lelei ma faʻamalosia, e fesoasoani i le tauʻaina o le moe ma le vaivai.
  6. Fesoasoani e taofia le atinaʻeina o le faoa ma le faʻalavelave o vae.
  7. O loʻo i ai se mea faʻapitoa faʻasolosolo, e puipuia ai le atinaʻeina o le faʻanoanoa.
  8. E taofia ai le atinaʻeina o le tumau pea o le faʻamalosi, ma maua ai se aafiaga vaivai.

Viburnum meainu

Ave 300 g o vine ma kuka faʻatasi faatasi ma fatu i totonu o se masini toto seʻia oʻo ina sulu. Ona oʻo mai ai lea o le faʻafefiloi o le faʻafefiloi i totonu o se faʻavevesi, faʻamalo ese ai vaega tetele O le mama mama e faʻamamaina i totonu o le pusaaisa poʻo le tuʻuina i totonu o se fulufulu mo le aisa, mulimuli ane ua faʻafefeteina i luga o se ipu tioata o le vai inu.

O le inu e manaia ma manaia. Afai e sili ona mataʻu, e mafai ona e faʻaopopo i ai ni nai laulau o le suamalie. Ina ia maua se vai inu sili atu, ia faʻaaoga 2-3 inisi o viburnum faʻasamaʻi mama i totonu o se ipu vai inu. E inu le inu i le va o meaai autu.

Ata o le paʻu

O se sipuni sipuni o le paʻu viburnum viia ua sasaaina i totonu o le 1 lita o le vai malulu ma tuu i totonu o le vai taele. Aumai i se vevela ma faʻapipiʻi mo le 30-40 minute. Faʻataga e faʻaaogaina seia maeʻa maeʻa. Filu i se mama ma ave le afa afa i le taeao.

O le vaiinu e manaia le tofo ma le manogi, e le afaina ai. E mafai ona e suamalie sina mea pe ae manaʻo ai. O le susu e teuina i totonu o le pusaaisa mo le sili atu nai lo le aso, a maeʻa ona faʻaititia le faʻamaʻiina o meatotino.

Viburnum tea

O fualaau suamalie o viburnum o loʻo taoto i lalo o le milo ma sasaa vai inu. E faʻatagaina i latou e tuʻuina atu seʻia oʻo lava i fua latou te tafe ma tuʻu le sua. E mafai ona e fesoasoani i le faagasologa ma se sipuni.

Viburnum tii e talafeagai lelei mo le 'aiga o le taeao, ae e le tatau ona e ave i luga o se manava leai

O lea lauti e talafeagai lelei mo le 'aiga o le taeao, ae le tatau ona ave i luga o se manava gaogao, e pei ona afaina ai le tiga ona o le ita o le mucosa gastric.

Fresh viburnum jam

Mo le 500 g o viburnum vine, ave le 2 sipuni tele o le meli, faʻafefiloi i totonu o se pesini ma taia i se mea faʻaleleia i se tulaga mamae. E mafai ona faʻafefiloi i le areto o le maʻisuka ma na o le 'ai ma le lauti.

I totonu o le pusaaisa mo le 1-2 masina o loʻo tuʻuina lelei Jam i se pusa tioata i totonu o le pusaaisa. E mafai ona e 'ai le 2-3 sipuni vavalaʻau o le aso faʻatasi ma sina vai.

Sun-dried viburnum

Viburnum grains ua lelei lelei ma fufulu. Lili i se vaega itiiti o le meli ma laina le laupepa i totonu o le ogaumu i pepa pepa. Tufatufa le viburnum ma se laulau, pe a maeʻa ona faʻamago i le vevela aupito maualalo ma tatala le faitotoa oven mo le itiiti ifo i le 6 itula. O fua o fualaau mamago ua teuina i totonu o se fagu vaigogo i totonu o le pusaaisa.

O fualaʻau e faʻaaogaina e avea o se mea suamalie ma o se mea faʻapitoa i lauti. Latou te maua se manogi manaia ma le manaia, fesoasoani e faʻaitiitia le lagona o le gaioiga ma faʻasalalau le faʻaogaina o le gaioiga.

Viburnum sorbet

O lenei meaʻai o se mea moni lava e maua mo le maʻisuka, aemaise ile aso vevela vevela. Viburnum, faʻatasi ai ma fatu, ua faʻamautuina i totonu o se paluga eleʻele i se tulaga mama. Faʻasaga i se sieve, aveese ni vaega tetele. Faaopoopo 2 sipuni tele o le meli ma faʻafefiloi lelei. Tuuina atu i le pepa ma tuu i le faleisaisa mo le 3-4 itula.

I le faʻaaogaina o le masini mo le faia o biki ice cream, o le sorbet ua maua mai ma tuʻuina i luga o se ipu, faʻasusu i le niu poʻo koko. O na ituaiga meaʻai e sili ona faanatinatiina ai le fia inu ma toe faafouina.

Viburnum paluga

Fai se mama mama ma le faʻaopoopoga o se vaega itiiti o le meli po o isi mea suamalie e mafai ona faatagaina mo se ituaiga o maʻisuka. Faʻalafola se mea manifinifi i luga o le pepa palapala ma faʻagogo i le ogaumu i le vevela ile 40-60 ° mo le 6-8 itula. A o faagasolo lea taimi, o le paluga e mafiafia ma liliu atu i se mea toso malosi.

A maeʻa le mafanafana, ona tipi lea i ni fasipepa, vaevae pepa pepa, ma gaugau i totonu o masini. O nei paipa e lelei ona teuina i totonu o le pusaaisa, ma o le paluga e sili atu o se faʻaopoopoga i lauti.

Viburnum i luma o le maʻisuka e tatau ona aofia i totonu o le taumafataga ona o lona tulaga tulaga ese e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E tele meaʻai mo le sauniaina o ipu ma vai inu, lea e le gata e lelei ai, ae e aoga foi. I le i ai o ni faʻafitauli matuia poʻo le faʻasaʻoina, viburnum e tatau ona lafoai ina ia le faʻaosofia ai se tulaga i le tulaga masani. Aʻo leʻi faʻaogaina, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tuua Lau Faamatalaga