Lilac fugalaau mo le maʻisuka

Lilac o se laau e ese le matagofie ma fugalaau ei ai se manogi matagofie, le mafaatusalia. E masani ona fuga i le tautotogo po o le amataga o le taumafanafana ma fuga mo le tusa ma le 3 vaiaso.

O vailaʻau faʻaleagaina o le laau ua lauiloa talu mai le taimi e le o toe mamao, o le mea lea ua masani ona faʻaaogaina ai lelala i vailaʻau faʻapitoa. O lelala buds e aoga tele mo le maʻisuka - o se maʻi ogaoga o tagata.

O a ituaiga o maʻisuka o iai iina? E faʻapefea ona ese ma e faʻapitoa? Aisea e aoga tele ai le lilac mo le maʻisuka ituaiga 2 ma le auala e sili ona aoga ai? O tali i nei fesili o le a avea ma autu o tusitusiga o aso nei.

O le maʻi suka

O le maʻisuka e afua ona o faaletonu o le tino i totonu o le tino, o lona uiga, o le faagasologa o le inisalini na faia.

Inisalini o se hormone manaʻomia mo le gaosia o le kulukose i totonu o masini.

O le faʻavaeina o le faʻamaʻi e fesoʻotaʻi faʻatasi ai ma le le lava o le inisalini i le pancreas, poʻo le le lava o le tino e faʻaaogaina ai lenei inisalini.

Talu ai o le kulukose o le punavai autu o le malosi mo le tino, o lona ulufale atu i totonu o sela o se galuega taua. I le faaletonu o le glucose, o sima e soloia ai palatini ma gaʻo e fetaui ma manaʻoga o le tino. O nisi taimi o lenei faagasologa o le mafuaʻaga lea o le oti.

Inisalini faalagolago

I se tasi taimi, na amata ai ona taʻua le maʻi o le maʻisuka talavou.

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 1 e atiina ae i tagata e laiti ifo nai lo le 30 tausaga, e ui lava o loʻo i ai ni tuusaunoaga.

I le tusa ma le 10% o tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka, o faʻamaoniga o se ituaiga o faʻamaʻi o le insulin e faʻamaonia. O se maʻi na mafua ona o le le lava o le faagasologa o le fausia o le inisalini i totonu o le pancreas.

A maeʻa le sili atu i le 90% o siama e maua ai le inisalini, e maua e tagata gasegase se vave faʻaalia o faʻamaʻi o le maʻi. O le le mafai ona togafitia togafitiga vave e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le maʻisuka ituaiga 2-ketoacidosis.

Ketoacidosis

Ketoacidosis mafua ai le faʻavaeina i totonu o le tino o le soifua maloloina-lamatiaga, o mea e lamatia ai le ola e faʻafefe ai le paleni o le toto. O le tino ua faʻamalolo.

Faailoga o le ketoacidosis o:

  • mumu ma le mago o le paʻu,
  • matagogo
  • pa'ū i le toto toto
  • faateleina i le taimi ma le loloto o le manava,
  • o se manogi manogi e sau mai le ooto.

I le aluga o taimi, o le maʻi ua pa'ū i se tulaga o le valea ma ua le toe iloa le siosiomaga. O le taunuuga o le ketoacidosis o le oti. Ina ia mafai ai e le lila i le maʻisuka ituaiga 2 ona avea ma fualaau aupito sili ona aoga o vailaau masani, e tatau ona e iloa e uiga i ona togafitiga faafomai.

O mea faʻamalolo o le lilac

E pei lava o isi laau totino, tusa pe togafitiga pe leai foi, o le lilac e iloga i le i ai o mea lelei ma leaga. O le lilac i totonu o lona faʻatauga o se lisi matagofie o mea tau vailaau, ma o mea uma lava e faʻaaogaina e saunia ai vailaʻau - tamaʻi paʻu, lau, fugalaau ma, ioe, pulupulu.

O le mea lea, o le lilac o:

  • anti-inflammatory, antipyretic, analgesic, diaphoretic, faatalitali, sosoʻo, faʻamalosivale,
  • lilac fesoasoani i le maʻi suka, bronchial asthma, malaria, rūmatism, malulu, radiculitis, faʻamaʻi o le maualuga o le respiratory tract,
  • o loʻo i ai se aafiaga lelei o oloa faʻalauiloa i le lilac mo le pulupula tuberculosis, urolithiasis,
  • o le laau e faʻaaogaina e faʻamalolo ai faʻamaʻi o le tiga i le oona, rūmatism, bruises, osteochondrosis. E fesoasoani foi i le maila, isi manuʻa fefete,
  • o fualaau vela mago i le ituaiga o lauti tipi ua faʻaaogaina mo le maila.

Filifiliga Filifili Meaʻai

O le filifiliga sili ona faigofie mo le sauniaina o se teuteuga e pei ona taua i lalo - 100 g o lelala buds e sasaa mai i le vai inu ma tuu mo ni nai minute. Ona sasaa lea i le vai inu ma toe faʻaulu mo le itiiti ifo i le 6 itula.

E tatau ona inu i taeao uma mo le vaiaso e tasi. Faatasi ai ma lenei metotia faʻaaogaina, o le lilac mai le maʻisuka malosi ua aoga.

O le faʻaaogaina o sea decoction e tuʻuina atu ai i le tino se faʻamalosi mo le faʻamalieina o le inisalini. O se faʻamatalaga faapena e talafeagai mo le vaega o tagata gasegase oeo loʻo faia togafitiga masani ile falemaʻi. Ma e na o le maeʻa lava ona faʻamaonia atoatoa e le fomaʻi le togafitiga o fualaau faʻamaʻi o le maʻi.

I le taeao peʻa maeʻa le faʻamalositino, e tatau i se tasi ona ave vailaau i le susu e faamatalaina ina ia maua ai le mea sili ona manaomia. O lenei metotia ua faʻamaonia e fomai uma i falemaʻi o falemai uma o le aai. Ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose, e tatau ona e asiasi atu i le fomaʻi i faalua i le tausaga.

Mo le lilac i le maʻisuka e aoga tele pe a mafai ai, e tatau ona e mulimuli i tekinolosi o sauniuniga tatau o le afaina. E aʻafia ai le aoina o fatuga i le taimi o le matua.

E tatau ona manatua o totonugalemu o Rusia, o le taimi matua o le lilac buds e tupu ia Me.

I le itu i saute, o le laau e fuga mai i le amataga i le ogatotonu o Aperila. I le pito i matu, o le fatuina o fatugao e tupu i le faaiuga o Me.

Aafiaga i le tino

I le masani ai ona faʻaaogaina le faʻaogaina o lelala buds, o le faʻaleagaina o meatotino o le toto faʻalelei. O lenei mea e aofia ai le tuʻuina atu saoloto o enzymes taua i le kulukose.

O le lalac buds e iloga e latou mea e pei o insulin, lea e taua i le togafitiga o le maʻisuka.

O le gaioiga o le faʻavae e faʻavae i luga o le liua o elemene o loʻo iai i totonu o paʻu o sela o le pancreatic. O lenei mea e mafua ai se suiga i le faʻasaʻolotoina o mea e pei o inisalini e faʻaleagaina e le faʻamaʻi. O le faʻasolosolo e mauoa i le macro ma microelements. O se filifiliga sili mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o faʻamaʻi.

O lenei gaioiga e taua tele e pei o le puipuia o faʻalavelave faʻafuaseʻi mai totoga leo. O nei mea e aofia ai puipui tetele o veins lapoa, o le nurselomot ma le tino.

O le meaola ninii o le fusi e maua ai le puipuiga tele, lea e taofia ai le atinaʻeina o se faʻalavelave matuia o le maʻisuka - gangrene, o le taunuuga o le faʻaalia o le maʻi suka. O le fusi e aofia ai mole molemalo e puipuia ai le tupe ma puipuia ai le atinaʻeina o microangiopathy ma faʻamaʻi, lea e mafua mai i le leai o se faʻaaliga.

Vitio faʻatalanoa

Tagata faʻapitoa i togafitiga faʻamaloloina faʻaleaganuʻu e uiga i mea aoga o lilac:

O le mea moni, o le lilac e maua i le maʻisuka toe iloilo mo le faʻaaogaina o le tele o mea lelei, e le o se 100% panacea. O aʻafiaga o lona faʻaaogaina e tatau ona na o se faʻaopoopoga i togafitiga na faʻamatala e le fomaʻi. E leai se mea e faalagolago i le naʻo le fesoasoani o le faʻaogaina. E moni, e tatau ona maitauina - o mea na ausia i le tele o tausaga o loʻo faʻaalia ai o tagata gasegase i se tuufaatasiga o togafitiga faʻatasi ai ma le teuteuga o le gaʻo e matauina ai se lelei lelei.
O le mea pito sili ona taua mo le maʻisuka e le o le faʻagaloina o lou lava soifua maloloina, faʻafesoʻotaʻi masani i se fomaʻi, ma ave vailaau faʻasaina i taimi talafeagai. Ae e le tatau i se tasi ona galo e uiga i metotia a tagata, talu ai o mataupu o le lilac ma le maʻisuka o loo latalata mai i taimi uma.

  • Faʻaleleia le maualuga o le suka mo se taimi umi
  • Faʻafouina le gaosiga o le inisalini pancreatic

Aoao atili. E le o se fualaau faasaina. ->

Faʻasologa faʻapitoa i le tausiga o le soifua maloloina: togafitiga mo le maʻisuka ma faʻalaʻo lelalac

O Lilac o se laau e masani ona masani ai i tulimanu uma o Rusia.

O le laau e faatatau i le olive olive, o le maualuga le maualuga e mai le 2 i le 7 mita. E masani ona totoina mo ni mea teuteu, ae masani ona faʻaaogaina i isi vailaʻau.

Lilac buds mo le maʻisuka ua faʻaaogaina e faia ai mea faʻaoga ma mea manogi. Faʻafefea ona faʻaaogaina? E i ai ni faʻailoga mo le faʻaaogaina o lilac?

Vailaʻau i le tuufaatasiga

O le tuufaatasiga o le lilac buds e aofia ai:

  • farnesol
  • o suauu taua
  • fualaau faisua
  • glycoside syringin.

I fatugaʻo e laʻititi tele, o le mea lea e fautuaina ai e faʻaaogaina i vailaʻau faʻapitoa, ae muamua e te manaʻomia le feutagai ma lau fomaʻi.

O a aʻafiaga latou te maua?

Ona o le i ai o farnesol ma suauu e tatau ai, o fualaau faasaina e faateleina ai le suavai, faagesegese le ala o le gaioiga o le mu, ma faaitiitia ai le maualuga o le vevela o le tino.

Ae o le tuufaatasiga o resini laau ei ai sona aafiaga lelei i luga o neuragia. O le mafuaʻaga lea e faʻaaogaina ai lelala e saunia ai ni mea e maua ai le rūmāmati, le neuropathy.

Tagata mamai e maua i le maʻisuka latou te faʻaaoga saʻo le lilac buds mo le puipuia o le atrophic opic (e masani ona maua i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1).

O afea ma faʻapefea ona aoina?

O fatugaʻo e tatau ona aoina i le tautotogo (i le amataga o Aperila poʻo le amataga o Me), pe a amata ona latou maua le malosi.

E faapefea ona aoina fatugaʻo? Tau lava o le momotu ese le gaoioiga o le "pivoting".

A maeʻa le aoina o fatugaʻo, e fautuaina le faʻaaogaina o lālā ua faʻaleagaina i se vaifofo e le o faʻamoemoeina o le sulfate copper. - O lenei mea o le a faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi.

A maeʻa le aoina, e fautuaina le sasaʻaina o fatugaʻo ile vai inu.

Tulafono mo le faʻaaogaina o lelala buds mo le maʻisuka

Mo le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e faʻaaoga se mea teuteu e faʻaleleia ai le pala - o lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻafoisia le paleni masima i le tino. Ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • sasaa 2 sipuni tele o le lilac ma le 0.5 lita o vai inu,
  • Ufiufi ipu i totonu o se solo mafiafia ma tumau mo le itiiti ifo i le 6 itula,
  • toso le broth i luga o ni fasi pepa.

Ave 1 le sipunipuni ao leʻi faʻatulagaina meaai (o lona uiga, e tusa ma le 6 taimi i le aso). O le suka e mafai ona teuina i le pusaaisa mo le silia ma le 4 aso.

E mafai ona e saunia se mea teuteu ma i se auala e ese le eseese:

  • ave le 3 sipuni tele o pulupulu tipi ma lala (i tutusa tutusa),
  • olo ma se mea e fai ai meaʻai manu poʻo le totoa i se tulaga paʻu,
  • faaopoopo 2 ipu vai inu,
  • faʻasolosolo mo le 12 itula, a maeʻa - faaopoopo le 10 - 15 mataua o le suauʻu manogi.

O sea fusi e tatau ona faia i le 2 sipuni 3 taimi i le aso, ae le sili atu i le lima aso i le laina (ona ave lea o le 5 aso).

Ma iinei ma le maʻisuka ituaiga 1, aemaise lava pe a faʻaalia e le tagata maʻi ni faailoilo o le neuropathy (e aofia ai le faaletonu vaaia) E fautuaina le faia o le lauti e faʻalagolago i fatuga fou..

O le fua o le keke e faigofie:

  • E tusa ma le 0.5 teaseti e tatau ona nutimomoia i se seti falai, sasaa vai inu (200 mililiters).
  • Sosoo, faaopoopo mea manogi e tofo (pe a mafai).
  • E le sili atu ma le 1 taimi i le aso e inu ai (3 taimi i le vaiaso).

O le togafitiga e 1 le masina, ona faia loa lea o le malologa o le 2 vaiaso.

Faʻailoga talafeagai

  • o le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi o le manava poʻo duodenum,
  • mausali i le hypoglycemic coma (pe a pa'ū le maualuga o le suka i lalo ifo o le tulafono faatagaina).

Ma mautinoa ia feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa. Lilac o loo faasino pea i laau oona ma e toatele tagata atamamai e ese mai lona faaaogaina mo togafitiga.

I le aotelega, e mafai ona faʻaogaina tinolalalalala i le togafitiga o le maʻisuka. Ae na o vasega pupuu (e oʻo atu ile 1 masina). O le mea autu o le faʻamalolo o le laau o le faʻasologa lea o le paleni masima ma le puipuia o le faaputuputuina o le konetaini (o mea inu ia).

Lalac masani

Lilac - o se laau laititi po o se laau mai le aiga suauʻu. O ona lau lanu lanumeamata lanumoana e aliali mai i le amataga o le tautotogo ma tumau pea seia oʻo i le taimi o le tautotogo Petiole leaves ei ai se fatu-foliga foliga. Fugalaau o lapisi tele ia o loʻo i pito o lala. Latou te maua se manogi matagofie ma le matagofie o lelac-violet ma lanu paʻepaʻe. E fuga mai ia Me - Iuni. O fua o fatu ia e faigofie ona talia e le matagi. I Europa, o le lilac na aliali mai i le seneturi 16, lea na faʻaulu mai ai mai Take. O se fale matagofie tele, e lautele lona fausiaina i le vaega o tufatufaga.

Seleseleina ma le teuina o lilacs

Mo togafitiga togafitiga, lau, fugalaau ma tumutumu o loʻo faʻaaogaina. Fugalaau e seleseleina pe a amata ona amataina le fugalaau. Aua o nei mea e le mafai ona totoina faatasi ma paranesi, nonoa ma malogo i le ea i limbo. O le aoina o le pepese e amata mai ia Me ma e oʻo ia Iulai. Mo le faʻamagoina, faʻagogo vai ua faʻaaogaina, pe a fai o le vevela o loʻo seti i le 40-60 tikeri poʻo ni faʻavaa, pe a faʻasalalauina i totonu o se mea lamolemole. O loʻo teuina, faʻamaʻaʻaina mea faʻasaina mo le 2 tausaga. Faʻapenaina i le vaeluaina ma fatu.

Faaaogaina i le lotoifale

O le susulu o lush lilac bushes with a dizzy aroma evofia lagona lelei, maua ai se lagona toafilemu i luga o le tino, o lea e masani ona totoina ai i poloka o le tagata lava ia ma fale e avea o se teuteuga teuteu. O le i ai o suauu taua i le lilac e sili ona lauiloa i le cosmetology ma le mea manogi.

Faʻasaga o lalac lafoaʻi mo malaria, faʻamaʻi fatu fatu, fatu fatu

Ina ia saunia le fusi e te manaʻomia 2 tbsp. sipuni tele o laulaau gaosi 1 le vai inu. Tuu le paluga i luga o le afi, aumai i se vevela. Tuu i se nofoaga mafanafana mo le faʻamalosi mo le 2-3 itula, faamama. 4 taimi i le aso, faʻaaoga le faʻasusu ao leʻi 'aʻai mo le 1 tbsp. sipuni ma 2 vaiaso. A maea le 2-3 vaiaso, toe fai le togafitiga.

Lilac tincture mo le rūmatism, gout, arthritic artic, masima masima

I le i ai o ia faʻamaʻi, ua fautuaina le togafitiga nei. O fugalaau ua faaputuputuina i totonu o se ipu vai i le pito i luga, ua sasaa mea uma i vodka pe 40% taʻaloga ma tuua e tuu i se mea pogisa. A mavae le tolu vaiaso, ona faʻamamaina lea o le tincture. Inu suamalie 30 faʻafefe 3 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le 3 masina.

Tincture o fuga lalac mo togafitiga o manua, manuʻa, rūmatism

Ina ia faia lenei mea, 1 le ipu fugalaau ma le afa-lita o le vodka e tumau mo le 2 vaiaso. Ole faʻaaogaina lea o se mea e faʻaaogaina ai ni faʻamau ma ni meaʻai i togafitiga o manua, rūmāmati ma manuʻa. O le laei e fesuisuiaʻi taimi i le aso.

E tusa ai ma le fua tonu lava e tasi, e togafitia le mulivae. Ua faia ni laei ma ua togafitia 30 faʻafefe 2-3 taimi ile aso.

Faʻasalaga o afifi, fugalaau ma laʻau e faʻamama ai le paʻu

Le faʻaoga, faʻamaʻi ma fufulu le paʻu, e mafai ona e faʻaogaina lenei mea. 1 sipuniti o le paluga (tumutumu, fugalaau, laulaau) sasaa 1 ipu vai inu. Alu mo le 30 minute. Faaaoga pe a fufulu.

O le paʻu o le suauʻu ma le paʻu e soloi i le inu o le lilac, lea e tatau ona muamua faʻafefe i le vai 1: 1. O le tincture sa faamatalaina i luga.

Contraindications

Lilac o se laau oona. E tatau ona ave i totonu ma le faaeteete ina ia aua le oona, lea e mafai ona i ai ma le maualuga o le fualaau faasaina. e sili atu le pulea o le togafitiga e se tagata poto masani. E tatau ona e iloa o fugalaau lalac e le manaʻomia ona tuu i totonu o se potu e umi ai tagata.

Tuua Lau Faamatalaga