Togafitiga Manatu o le pancreatitis, fomaʻi tusitusi

O le pancreatogenic shock o se tulaga ogaoga lea e vave ona faasolosolo ai le leaga o gaioiga o tino ma tino, toto totoga, gaioiga o le lotofuatiaifo, faafefeteina o okeni ma masini ma le atinaʻeina o le tele o gaioiga o okeni (E.S. Savelyev et al., 1983, G.A. Ryabov, 1988, Weil LH., Schubin M., 1957, Becker V. et al., 1981).

O le tele o faʻalavelave faʻafuaseʻi e mai le 9.4% i le 22% pe sili atu,. O le tele o taimi, o le teʻi e tupu mai i le tala o le pancreatic necrotic pancreatitis.

O le teʻi i le tino mumcreatic necrotic pancreatitis e faʻailoaina i le ogaoga o le faʻafitauli o le hemodynamic, faʻatasi ai ma le faʻasalaga faʻapitoa. Ona o lona natura, o le teʻi i totonu o le pancreatitis o le endotoxin. O le mea na mafua ai le oti mai le pancreatitis.

O le masani ai e masani ona aʻafia ai faʻalavelave matuia, faʻaleagaina o pancreatitis, faʻatasi ai ma le faʻatoʻilaloina o nofoaga taua o le pancreatic parenchyma necrosis. O le tele o le pancreatic necrosis o le taʻiala autu o pathomorphological lea e fuafua ai le ono mafai ona atiaʻe le ita o le endotoxin.

Focal pancreatic necrosis e aunoa ma aʻafiaga o le pancreatogenic le mautonu ma le le atoatoa

(auala faʻapitoa - moli pancreatitis, Atlanta, 1992)

1. Falemai i le falemaʻi

2. I le leai o ni faʻafitauli, e le talafeagai le togafitiga

4. Paʻu Nasogastric

5. Faanatinati i luga o le manava

6. Faʻafitauli e le o ni nakoti

8. Faʻaaoga togafitiga i le aofaiga o le 20-30 ml / kg le mamafa o le tino, fualaau e faʻaitiitia ai le faʻanofoina o le pancreatic (atropine, sandostatin, octootide) ma maua ai se aafiaga antiprotease, faʻafofoga tautala o enzymes pancreatic

9. Vaʻaia faʻamaʻi pipisi o le siama o le necrosis

10. Puipuia o faʻalavelave faʻamaʻi

11. Anatikarasi, o soʻo e faʻaitiitia le faʻamalolosi gastric, ma le puipuia o le toto gastro-duodenal

Tulaga o le pancreatogenic faateia

O le mea e tupu ai le toto, o le mea lea e tupu mai i le gasegase ogaoga o le okeni, lea e mafua mai i le pa'ū o le mamafa, o le faaitiitia o le toto o le toto, suiga o le hemodynamic faifaipea ona o le aafia i le endotoxins, le fausia o le DIC, ma le vave ona faʻaalia o maʻi faʻainitaneti microcirculatory.

Faʻatoagaina o le kallikrein-kine, lea e fausia ai le histamine, bradykinin, serotonin, o se mea lona lua o le faʻamalosi, e taʻalo i se tulaga taua i le pathogenesis o maʻi faʻamaʻi. Ona o le mea mulimuli, o le a tupu le lapopoʻa o le tino, o le microcirculation o le pancreas ua faʻalavelaveina, lea e faʻasalalauina e le edema oona, faʻateleina le inflammatory i totonu o le synovial bag, peritoneum.

O le tele o taimi e tupu ai le faateʻia o le 9.4-22% ma sili atu. E masani lava, e atiina ae i le tala o le pancreatic necrotic pancreatitis.

O le faʻavae o le tuʻuina atu o falemaʻi o le tino pancreatitis o:

  • ituaiga o pathoces
  • faʻalavelave faʻaleagaina ma le faʻaogaina o le natura, ona o le lacrosis pancreatic,
  • paripancreonecrosis o le avanoa faʻapitoa i le retroperitoneal (o le fiber o loʻo i totonu o se liʻo o le pancreas ma latalata ane i lona laufanua),
  • vaega o le faʻavaeina o le faʻaogaina o le mea e le lelei.

I le pancreatitis oona, e faʻaalia ai le le mautonu i le malosi o le malosi o le tino, faatasi ai ma le tumutumu o le hypoperfusion. I lona amataga i le gasegase o pancreatitis, o le endotoxin. O le mea na mafua ai le oti mai le pancreatitis.

O le taʻavale o le pancreatic e mafai ona faʻateteleina ai faʻaoga matautia o pancreatitis, faʻatasi ai ma se suiga i vaega e taua tele e le necrosis o le gland tissue.

O le maualalo ole tino o le parenchyal e amata ile 3-7 aso mai le taimi muamua o le pancreatitis ma le gaioiga o le ate, fatu, gaʻo, mama, ma le fatugalemu o le tino.

Aisea e atiina ae ai togafitiga?

O mafuaʻaga autu o le teʻi faʻalavelave e taoto i le inu tele o le ava malosi ma le faʻaauau pea ona fai.

Pancreatic necrosis e faasino i se oona oona o le gland. Pancreatitis e tupu ona o le aʻafiaga o le tino o ona lava enzymes. Ona o le faʻaaogaina o oloa i le tele o le toto, o le totoga o le hyperstimulation e atiina ae, lea e faasino i le vaega faʻamalolo o vaega o pancreatic.

O Enzymes e amata amataina le vave amata ona o le fatu o le talo i totonu o le paluga o le pancreas, e ui lava i tagata soifua maloloina, o le talo e nofo i le duodenum ma fegalegaleai ma le pule faalilolilo.

Hemorrhagic pancreatitis, o le mea moni e faapea, i lalo o le faatosinaga o ona enzymes, o le parenchyma ma le toto toto ua vave ona oti, o se maʻi sili ona leaga o le tino o le pancreatic tissue. O lenei mea e mafua ai le atinae o:

Ona o le malosi o le pulsation o le tiga, ua faʻaalia ai le faʻailoga o le sympatho-adrenaline. Adrenaline e taʻitaʻia ai le toto, vaʻaia o le manava, faʻaalia le oʻo mai o le toto i le tele o mea i le loto ma le faiʻai. Afai e vavalalata isi vaʻa, o le a matelaina le okesene ile tino, e le maua ai le tafe toto.

  1. E ui o le manava e vave tele, ma le matelaina o le okesene, o le okesene e sau i se vaega maualalo ona o suiga i le toto, o lenei mea e oʻo atu ai i le fausiaina o se mea itiiti. O le vaivai o le manava e tau atu i le oti pe afai e le o saunia vave le fesoasoani.
  2. Pe a le maua e le fatu fatu le toto saʻo, e le faia ai le urine, pe tupu i se tamai voluma ma se paolo pogisa. O lenei mea mataʻutia ua taʻua o se mea faʻamaʻi fatuga.

Totoga togafitiga

O le faʻamalosi o le pancreatic e faʻatatau i le:

  • faia mo le leiloloa o le suavai ma totogi mo le felauaiga e ala i le faʻaofiina o fualaau faʻasaina,
  • o le tofiaina o se fofo vailaau mo le teʻi ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafitauli ma le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, o poloka - Sandostatin, Octreotide, faʻapea foʻi ma enzymes pancreatic,
  • pe a uma le teʻi, e manaʻomia se tauʻai fiaʻai
  • alavai vaʻaia e faʻaitiitia ai mea oona,
  • o se suʻega e faʻaaoga e faʻamama ai le fata
  • vailaau faʻaaogā e faʻaaogaina e puipuia ai le necrosis.

O le aoga o togafitiga o le a faʻalagolago lava i le umi o le tausiga.

O le tala o le galuega faasaienisi i luga o le autu "Tueina i le tino mumcreatic necrotic pancreatitis"

UDC 617.37 - 005: 616-001.36

V.E. VOLKOV, S.V. Volkov

FAʻAMATALA I LE PANCREATITIS NECTOTIC NECTOTIC

Faatasi ai ma faʻafitauli eseese o le tino pancreatitis, aemaise lava le afaina tele o le faʻafitauli o le maʻi, e tatau ona taʻua le faateʻia. O le tele o lona atinaʻe e eseese - mai le 9.4% i le 22% ma e sili atu i le 1, 2. O le tele o taimi, o le mea na tupu, e tupu mai i le tala o le pancreatic necrotic pancreatitis.

O le teʻi i le tino mumcreatic necrotic pancreatitis e faʻailoaina i le ogaoga o le faʻafitauli o le hemodynamic, faʻatasi ai ma le faʻasalaga faʻapitoa. E tusa ai ma lona natura, o le teʻi i totonu o le pancreatitis sili e endotoxin-blue. O le mea na mafua ai le oti mai le pancreatitis.

O le atiina ae o le teʻi e masani ona o mai faatasi ma ni faʻalavelave matuia o le pancreatitis, faʻatasi ma le tele o tulaga e ala i le faʻaleagaina o nofoaga taua o le pancreatic parenchyma necrosis. O le tele o le pancreatic necrosis o le taʻiala autu ole pathomorphological e iloa ai le ono mafai ona tupu le teteʻe o le endotoxin ma le tele o isi faʻalavelave ogaoga (enzymatic peritonitis, retroperitoneal cellulitis, sepsis, ma isi).

O le taimi o le atiina ae o le teʻi i totonu o le pancreatitis ma, aemaise lava, i le pancreatic oncrosis, e mafai ona ese, lea e mafai ai ona iloa le vave ma le tuai o le teʻi. O le taimi o le atiina ae o le teteʻi masani e masani lava ona ogatasi ma le vaega o le enzymatic o pancreatitis matautia matautia ma e masani ona matauina i le vaiaso muamua o le faamai. O le teteʻi o le a tupu i le talaaga o le ogaoga o le toxicosis ma le tele o le gaioiga o okeni. E le o se mea e ofo ai, le numera o vave maliu mai le pancreatogenic faateʻia e oo i le 48%.

Ua maitauina le le mautonu pe a fai e tagata atinaʻe le laasaga o le faʻaaogaina o le panicreatic necrosis ("pancreatic necrosis" e tusa ai ma le faʻavasegaina o Atlanta-1992). I lenei laasaga, i le amataga (mai le vaiaso lona tolu o le pancreatitis matautia), e tulai mai ni faaletonu i luga o le lotoifale (purulent necrotic parapancreatitis, peritonitis, cystic box box, etc.), ma mulimuli ane (i le averesi i le tasi le masina talu mai le maʻi) - genetised infection (sepsis ) O le tele o faʻafitauli o le purulenti i ituaiga faʻaleagaina o pancreatitis e matua fesuisuiai ma, e tusa ai ma tusitala eseese, o laina mai le 25 i le 73%. O le atinaʻeina o le teteʻe o le pancreatogenic i le tele o tulaga, e vaʻavaʻai i le talaaga o sepsis faigata. O le mea e sili ona taatele o le gasegase o le siama o le Staphylococcus aureus, gram-negative - Pseudomonas aeruginosa. I le avea ai o se tulafono, o loʻo vaʻaia le vavave ma le maofa i tagata gasegase oe na sili atu ma le 2-3 taotoga o taotoga ona o le mamafa o le faʻalavelave faʻafuaseʻi o faʻalavelave faʻaleagaina-

fatufatu, faʻatasi ai ma le tuai ma / poʻo le mama o le tumutumu o le retroperitoneal foci faʻatafuna, i le i ai o le tele o faʻalavelave o le vaega o le faʻasalaga o pancreatitis matautia (faʻamalolo ma le gastroduodenal toto, fistulas o le intestinal, ma isi).

O le pathogenesis o le le mautonu i le tino pancreatic necrotic pancreatitis ua suʻesuʻeina e matua le lelei lava i le taimi nei. O le itu autu i le atinaʻeina o lenei faʻalavelave o le endotoxemia. E talitonuina o enzymes o le pancreatic activated e nafa ma vaega uma (toxicosis) ma vaega o le tino (pancreatic necrosis) o le maʻi. Faʻasologa o proteases ma le lipase, faʻaauau i le gasegase vascular, e oʻo atu ai i le faʻateleina o le gasegase vascular, faʻaitulagi ma le faʻaogaina o le tino, ma le gau o le plasma, e mafua ai ona pipisi le toto.

O mea taua i le atinaʻeina o le teʻi i le taimi o le enzymatic endotoxicosis e mafua ai le pisipoafusion ma le plasma, lea e saofaga i le le mautonu o le numera o hemodynamic ona o le le mautonu o le gafatia ma le leo o le lapisi lapisi ma le maualuga o le tafe toto. O se vaega o peptide oona, o loʻo faʻapotopoto i lalo o le igoa "fatu vevesiva" (kallikrein, serotonin, bradykinin, ma isi), e avea ma vaega malosi i le iloa o aafiaga faʻaleagaina o enzymes faʻamalosia. Kinini o loʻo i ai mea taua nei: latou te saofagā i le faʻataunuʻuina, edema ma mafua ai le tiga, taʻitaʻia i vasodilation, faʻasalalauga, faʻateleina le mafai ona gasegase, ma le faʻaititia o le pcc.

Matou te talitonu o se tasi o mafuaʻaga autū o le maasiasi o tagata gasegase i le pancreatitis o se faaitiitia i le toto o le toto toto 2, 3, 4. I le pancreatitis, o le voluma o le toto toto (BCC) atonu e faaitiitia ona o mafuaaga nei: 1) le fausia o le edema i le va o le pancreatitis , 2) faʻaleagaina o le avanoa o le retroperitoneal i le suamalie, 3) faʻaputuina o le vai inu (pancreatic "ascites") i totonu o le manava o le manava (mai le 2-3 l pe sili atu), 4) faʻaputuina o le vai i totonu o le totini o le intestinal TATUS paresis po o le supa, 5) le teuina toto i le faiga vascular Portal ma isi vaega.

I le suʻesuʻega o le pcc i totonu o le pancreatitis, e mafai ona iloa le hypovolemia matautia - mai le 1000 i le 2500. E talitonuina o le mea muamua o le gau o le plasma mai le vavalo lapisi e faʻatasi ma le edema o le pancreas ma isi gaʻo totonu. I le lumanaʻi, masalo ona o le faʻamaogaina o lela mūmū i tafatafa o trypsin, ua faʻaitiitia le ao atoa.

O se gau tele o le extracellular fluid i totonu o le pancreatitis gasegase e oʻo atu ai i le hemoconcentration, le faʻaleagaina o hemodynamics ona o le hypovolemia ma le teʻi. I le atinaʻeina o faʻafitauli o le hemodynamic ma le teʻi, o se matafaioi taua e aʻafia ai. Faʻatoagaina o le masini pūtini ma le ulu i totonu o le toto o kallikrein, bradykinin, kallidin, histamine ma enzymes proteolytic e taʻitaʻia ai i se faʻaopoopoga o le gasegase lautele, le faʻasaʻoina o plasma mai le vaʻa

le fesoʻotaʻiga vavalalata i totonu o le intercellular space ma le atinaʻeina o hypovolemia. O le tele o isi mea e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o le teʻi: popole, endocrine, fatu, ma isi.

O le teʻi e tupu i le talaaga o le pancreatiti tino e masani ona o faatasi ma le atinaʻe o le acidosis metabolic. Ae ui i lea, o le atinaʻe o acidosis i lenei faʻamaʻi e le mafai ona faʻamatalaina atoatoa e ala i le faʻaitiitia o le saoasaoa o le tafe toto ma le teʻi. O isi mea e tatau ona mafaufau i ai. Ua faamautuina e faapea o nisi mea e faasaoloto i le taimi o le pala o le pancreas e mafai ona taofia ai le okesene o le faaaogaina i totoga ma tisipenesa, mo se faataitaiga, i le ate, ma o le mea lea, ona o le puipuia o le metabolism, e siitia ai le faaputuputu o metabolite.

O mea faigata i le taimi o le enzymati i le tino mumcreatic pancreatitis ma le faateia e tatau ona aofia ai le cytokines-peptides e aofia ai i aʻafiaga puipuia, aemaise i le mumū tele. O nei mea e aofia ai interleukins, interferons, mafuaʻaga o le necrosis tumo, ma isi mea faapena. O le faʻasologa o le enzymatic vaega o le pancreatitis mumcreatic ma le teʻi, o se faʻaopoopoga i le maualuga o cytokines pro-inflammatory (TOTA, IL-6, IL-18, ma isi). O le malosi o le togafitiga e mafai ona faʻamasinoina e le maualuga o le cytokine toto i totonu o le mumcreatic necrosis ma le pancreatogenic faateʻia. cytokinemia e mafai ona avea ma faailoga o le matuia o le maʻi.

O le taua o le le faatulagaina lelei o le fausaga, galuega ma le metabolism o le pancreatic tissue i totonu o le pancreatite gasegase e mautinoa lava e taitai atu ai i le faatoaagaina mai ma le faasaolotoina o le tele o cytokines. O lo latou aʻafiaga, e aofia ai, i le tasi itu, i le faʻaosoina o se maʻi le atoatoa o le faʻaleagaina, ma, i le isi itu, i le tele o faʻaleagaga o totoga (aemaise lava i mama, ate, fatuga ma le myocardium). O le faaletonu o le okeni lea e atiae i le taimi e tasi o se tasi lea o mafuaʻaga autū mo le atinaʻeina o le vave teteʻi, lea e faʻalavelaveina ai, le ogaoga o le faʻaleagaina o totoga taua ma tino. O le mea na tupu i le tauvaga, lea o loʻo matauina i ni faʻafitauli mamafa o le maʻi pancreatic necrotic ma sepsis, e mafua mai i le atinaʻeina o le cytokinemia na amataina e bacterial liposaccharides faasaga i le talaaga o le le atoatoa o le cytokine ma le faʻalavelave faʻamalolo o uiga o le vavae.

Mai le aso muamua o le atinaʻeina o pancreatitis matautia e faigata ona o le mea na faateia ai, o le tele o faiga e tutusa ma le vaʻaiaiga e tasi: o le poloka o le tali mai le vave (immunodeficiency vave), o le leai o se mea e tupu i le cytokine i le malosi o le vai inu, e mafua ai le tele o faailoga o le endotoxia, ma isi

O le atinaʻeina o le vave teteʻi i le mumcreatic necrotic pancreatitis e masani ona tupu i le aso lona 3 o maʻi. O loʻo osofaʻia e Shock le pito i tua o le enzyme ma le cytokinemia faʻataʻitaʻi (faʻavalea o foliga, popolevale, puupuu le manava, oliguria, peritonitis) ma ua faʻaalia e ni vaega se tolu o faailoga:

- tachycardia (fuainumera o le fatu) 120) poo le bradycardia (fatu rate i E le mafai ona e maua mea e te manaʻomia? Taumafai i le galuega filifilia o filifiliga.

- respiratory rate> 20 minu poʻo pCO2 10%.

E lua pe sili atu faʻailoga o le SIRS faʻatasi ai ma le i ai o se faʻataʻitaʻiga faʻafeiloaʻi e faʻamaonia, e tusa ai ma taʻiala o le Chicago Protocol, o le tagata gasegase e mafai ona maua i le siama. Sepsis faatasi ai ma le i ai o le le atoatoa o le okeni (faatasi ai ma le le atoatoa o gaioiga e lua pe sili atu) ua taʻua o "sepsis sili," ma le ogaoga o sepsis ma le hemodynamics e le maluelue ua taua o le "faafuasei tu".

O le faavae mo le puipuia mai le teteʻi o le faʻaaogaina lea o se maʻi tigaina, e masani ona faʻaaogaina mo le pancreatic necrotic pancreatitis. I nei tulaga, o le faamamafa e le tatau ona i ai i luga o le faʻasalaga, ae i luga o togafitiga anticytokine. O auala aupito sili ona aoga o le faʻamaʻaʻaina o le cytokines ma le faʻafefe o le pancreatogenic le mautonu, o le hemosorption, o le hemofiltration umi ma le plasmapheresis tumaʻi. Faatasi ai ma le teʻi ua uma ona atiaʻe, o le mea e sili ona fiafia i ai ma aupito sili ona leaga mo le tagata maʻi taua o le

O le maualuga o le hemofiltration o le hemofiltration o se metotia sili ona aoga, e ese mai le plasmapheresis, lea e faia faapitoa i le vaega ninii (centrifuge) mode. E tatau ona manatuaina o le auala plasmapheresis e aʻafia ai le naʻo le faʻasaʻolotoina o le tino mai le plasma oona. I le faaopoopo atu i le aoga, o le plasmapheresis metotia e aafia ai le punavai o le toxicosis, aemaise lava le pancreas ma le tulaga lua o toxins (exudates). I lenei tulaga, o plasmapheresis, aemaise lava le vaevaega, e tatau ona avea o se tasi o nai auala aoga mo le aveeseina o le endotoxemia i tagata gasegase o le pancreatitis matautia matautia ma le faateia.

Afai o le teʻi na tupu i se tagata e le togafitia (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapipiʻi i le leva o le amataga o le necrosis), o le togafitiga autu e tatau ona fusi-faʻamalosi togafitiga e faʻaaoga ai sauniuniga colloidal ma crystalloid e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai le faʻapopopofusion masani, faʻamaonia mo tupe gau-electrolyte faʻaleleia atili o faʻamaoniga o le ola. E fautuaina le faʻaopoopoga i se polokalame e afaina ai le atinaʻeina o le teʻi e ala i le faʻaogaina o le hydrocortisone i se fualaau o le 250-500 mg i le aso, lea e mafai ai ona faʻamaonia le faʻaleagaina o le hemodynamic e mafua mai i le teʻi. Ina ia faʻaitiitia le endotoxemia o le alualu i luma i tagata gasegase o le necrosis, e tatau ona faʻaaogā faʻamalosi malosi.

Afai e tupu se teteʻi vave i se maʻi togafitia "togafitia", ona tatau loa lea ona iloa lenei suiga o pancreatitis matautia matautia, e matua faigata lava, o le atinaʻeina o le maʻi ua vave ona alualu i luma, ma o togafitiga ua uma ona faʻaaogaina ua le lava. I nei tulaga, e manaomia le lagolago a le manava ma le corticosteroid i le tuufaatasiga o le plasma, reopoliglukin, refortan, etc. Pe a uma ona faamautuina le toto o le hemodynamics i gasegase oe na vave aafia i le pancreatogenic, e tatau ona siitia le fesili o le faamamaina o le tino. Le auala e filifilia ai iinei plasmapheresis. Faʻatasi ma se faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave o le manava faʻapitoa i le faʻatasi ai ma le le atoatoa ma le faʻamalositino, o le auala hemofiltration e sili. E tusa ai ma le A.D. Tolstoy et al. , o manaoga mo le pulega plasmapheresis i lalo o le taufaamatau o le faateʻia e tatau ona matua faʻamaoni:

- faʻataʻitaʻiga o le faʻataʻitaʻiga o le taualumaga,

- tamai tootoo (8-10 ml / kg mamafa o le tino) faʻamalo i le taimi o se pati plasma,

- "faʻavaivai" le fua o le faʻaleagaina (200-300 ml / h),

- toe faʻaleleia o le gau o le plasma "pa'ū ma le matāua",

- faʻafefiloi tutusa o sauniuniga fou a le vasega e faʻamalo ai le aʻafiaga o aʻafiaga ma isi faʻamalositino aoga (gabexate mesylate, nafamostat, ma isi).

Mo le togafitiga o le maalili o le septic mafua mai i le pancreatic necrosis ma ona faʻalavelave, o loʻo tuʻuina mai ai le faʻasologa o vailaau faʻamaʻi faʻafuaseʻi faʻatasi ma le faʻamalosi ultraviolet photomodification. Talu ai ona o vailaʻau faʻasolosolo o fualaau oona ua faʻaaogaina i le teʻa o le endotoxin ua matua maasiasi i le tele o sorbents carbon,

o le fua o la latou folasaga i le amataga o le faʻasalaga e tatau ona faʻateleina i lona faʻaitiitia faʻaitiitia i le faʻamaeʻaina o le faʻatonuga o le faʻatonuga ma le fesuiaiga i le faʻaogaina o le tausiga ("toe") o vailaau vasopressors. O le masini o le fuafuaga fuafuaina mo le faamamaina o le tino (tuufaʻatasiga + oxidation of toxins), ma o le mea lea, pe a maeʻa le cycle o le hemocorrection, e tatau ona faaleleia atili le felauaiga o le toto e le albumin infusion.

I fafo atu, i le togafitiga o le faateʻa o le septic, latou te faʻaaogaina se tuufaatasiga o le hemofiltration maualuga ma le plasmapheresis. O le faʻaaogaina o se polokalame i tagata mamai na maua i le taotoga faʻapipiʻi na faʻaitiitia ai le tino mai le tau o le tau e 28%.

I le sefulu tausaga talu ai, o le faʻamaunuʻuga e faʻaaogaina ai le immunoglobulins e le afaina o se tulaga tulaga ese i le togafitiga masani ua faamatalaina mo taimi uma e teʻi. O sauniuniga a Immunoglobulin mo le puleaina i totonu e aofia ai le tele o mea faʻamaʻi e faasaga i siama ma siama. Immunoglobulins, e aofia ai le IgG, e mafua ai le faʻamalosia o le fausiaina o complexes / antibody complexes, sosoo ai ma lo latou fusifusia i vaega Fc o le faʻaleleia Ig i luga o le membrane phagocyte, lea e faʻapupulaina ai le malosi o le faʻaumatia ma le inosia o le antigens. IgM-containing immunoglobulins e le faʻamalosia ai endotoxins siama ma faʻaleleia atili ai le gaioiga o le gaosiga o le fesoasoani, phagocytosis ma le siama siama. E le gata i lea, o le immunoglobulins e faʻafetaui le faʻamatalaga ma le gaioiga o le faʻaaogaina o le cytokine, faʻatapulaʻaina le gasolosolo o le cytokine, ma faʻaalia ai faʻamatalaga e tetee i ai. O le mea mulimuli, o le immunoglobulins e mafai ona aʻafia ai le aʻafiaga o faʻamaʻi 1, 9. O le maualuga ma sili atu ona faʻalagolagoina o aʻafiaga o le immunoglobulins sa maitauina i le mea na mafua ai le teteʻe, lea e mafai ai ona mafaufauina, faatasi ai ma anticytokine (interleukin-2, roncoleukin),

E sili atu ona lauiloa immunoglobulins ia fualaau faasaina e pei o le intraglobin (e aofia ai IgG), pentaglobin (IgM), venogen-lobulin (France), ma sandoglobulin (Suiselani). O le immunoglobulins i totonu o le atunuu e gaosia e le tele o kamupani (IMBIO ma isi) e aofia ai le 5% IgG, e faʻamamāina mai le activator o le activator ma le anti-complementary molecules. Ole fua ole immunoglobulin ole 25 ml. O le fualaau faasaina e maua i le dilution o le 1: 1 - 1: 4 ma le 5% glucose solution poo le vaifofo o le saline physiological i se fua faatatau e le sili atu i le 8 ml / min. O le tui o le immunoglobulins i maʻi purulenti-septic e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma e masani lava ona sau mai le 25 ml i le 100 ml o le pro dosi. I le faateʻa tele, o le fua o aso taʻitasi o le immunoglobulins e oʻo atu i le 2 ml / kg o le mamafa o le tino.

Ole aʻafiaga o le immunoglobulins e faʻaalia i le faʻamautinoaina o hemodynamics, faʻaitiitia le manaʻomia mo vailaau faʻasaina, vailaau lelei o le gaioiga o le le atoatoa o le okeni, faʻaumatia o maʻi. Uiga o suʻesuʻega o suʻesuʻega suʻesuʻe pe a maeʻa le faʻaofiina o le immunoglo-

o pulu e tautua: maeʻa o le phagocytosis, faʻateleina le gaioiolosi o le faʻalagolago ma le faʻasalaga plasma o le Ig. Faatasi ai ma immunoglobulins i le septic pancreatogenic shock, o le plasma hyperimmune e mafai foi ona faʻaaogaina ma le manuia.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o le atuatuvale, e tatau ona lafoai le faʻaofiina o vailaau e faʻataʻitaʻi ai se tasi o filifiliga mo le hemocorrection (hemosorption poʻo le immunotherapy ma immunoglobulins mo le iniseti, poʻo plasma hyperimmune). O lenei mea e mafua ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o le syndrome a Jarisch-Herxheimer (maliu tele o micromganic gram-negative ma le tuʻuina atu o se vaega taua o endotoxins). O le vailaʻau o le togafitiga faʻamaʻi ma le afaina o le endotoxin, e faʻamoemoe i le tapeina o maʻi, e tatau ona aofia ai:

- photomodification ultraviolet o le toto,

- faʻamaʻi faʻamaonia eletene eletise (faʻavae o le 0.05-0.1% sodium hypochlorite solution),

- faʻaaogaina o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaonaponei (dioxidine, chlorophyllipt, ma isi).

O faʻamatalaga o loʻo i luga o loʻo faʻaalia ai le teteʻi i le aotele

Pancreatitis, faʻamatalaina o le ogaoga o le le mautonu o le tino ma le faʻapoponu o le tino, o le taunuuga lava lea o le ogaoga o le tino. O le tuai ma le tuai o le teʻa e faʻataʻitaʻia i le tulaga faʻapitoa ma le fitu o le maʻi mumcreatic necrotic. O nei ituaiga o teteʻi e eseese uma i tulaga o le atinaʻe ma auala mo a latou faasaʻoga. I le taimi lava e tasi, o faʻasalalauga lautele e faʻaaogaina i le togafitia o le teʻi o faʻafanoʻona eseese e tatau ona puipuia: faʻamaʻiina o le faʻapopopole (faʻataʻitaʻiga o sauniuniga faʻatalanoaga) ma le faʻamalositino, togafitiga o hormones corticoroids, vailaʻau faʻamaʻi, ma isi mea faapena. auala talafeagai o le faʻamalositisi, togafitia le tulaga patino o lenei maʻi.

1. Tolstoy A.D., Panov V.P., Zakharova E.V., Bekbausov S.A. Tueina i le tino pancreatite. SPb.: Fale Faʻasalalau Skif, 2004. 64 p.

2. Volkov V.E. Lapatai pancreatiti. Cheboksary: ​​Fale faʻasalalau o Chuvash. Iunivesite, 1993.140 s.

3. Nesterenko Yu.A., Shapovalyants S.G., Laptev V.V. Pancreatic necrosis (falemai, siama, togafitiga). M., 1994.264 s.

4. Ermolov A.S., Turko A.P., Zhdanovsky V.A. Suʻesuʻega ole soifuaga i tagata e le o faagaoioia ma gasegase mumcreatiti // Faʻalapotopotoga, faʻamaʻi, faʻafitauli faafomaʻi o faʻalavelave faʻafuaseʻi. M., Omsk, 2000.S. 172-176.

5. Savelyev V.S., Buyanov V.M., Ognev Yu.V. Lapatai pancreatiti. M.: Medicine, 1983. 239 p.

6. Weil M.G., Shubin G. Suʻesuʻe ma togafitiga o le teʻi. M.: Vailaau faafomai, 1971.328 s.

7. Chalenko V.V., Redko A.A. Fluocorrection. St. Petersburg, 2002.581 s.

8. Schmidt J., Haus S., Mohr V.D. Plasmapheres na faʻapipiʻiina ma le faʻamalologaina o le tino i luga o taʻavale mamaʻi // Care Med., 2000. Nu. 2 (5). R. 532-537.

VOLKOV VLADIMIR EGOROVICH na fanau mai i le 1935. Na faauu o ia mai le Institute Institute of Medical Medical a Kazan. Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Polofesa, Ulu o le Falemaʻi o le Falemaʻi i le Chuvash State University, Hon Scientific Honored o le Chechen Republic ma le Russian Federation, Sui o le Scientific Council for Surgery ma sui o le Komiti o Faʻataʻitaʻiga "Infection in Drug" RAMS. Le tusitala o le sili atu ma le 600 saienisi lomiga.

VOLKOV SERGEY VLADIMIROVICH. Tagai i. 42__________________________

O le a le uiga o le atuatuvale o le pancreatic?


O le mea na tupu i le tino o se tino ogaoga o le tino lea e atiaʻe e mafua mai i faʻalavelave faʻafuaseʻi o le pancreatitis, e masani lava ona aʻafia i le tala o le necrosis o se mea taua tele o le pacreatic tissue, ma e faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le toto, toto le toto, ma le gaioiga o totoga taua.

O lenei tulaga e mafua ona o le le atoatoa o le totoina i totoga ma gaʻo uma.

O le faʻalavelave sili ona leaga i le faʻalavelave o le pancreatic o le aʻafia o mea faʻamaʻi siama i totonu o le toto, lea o loʻo tauaveina i le tino atoa ma le toto ma taʻitaʻia ai i le atinaʻe o le teteʻe o le endotoxin.

O lenei faʻalavelave lea e manatu i ai o le mafuaaga autu o le oti i le pagatia o le pancreatic.

O le teʻi i totonu o le pancreatitis e masani lava ona atiae e faasaga i le talaaga o se tulaga ogaoga ma le matautia o le faamai, lea e o faatasi ma le faaleagaina o le tino i se aofaiga tele o meaola pancreatitis. O le tele o le necrosis ua manatu o le faitioga autu lea i le fuafuaina o le lamatiaga o le faatupuina o le faateʻia o le pancreatic.

I vailaau faʻamalositino, e iloga le vave ma le tuai o ituaiga o teʻi.

VaʻaiLe taimiFaʻapitoa
Uluai faateiaE fanau mai i le aso lona tolu o le atinaʻeina o faʻalavelave faʻaleagaina e mafua mai i le necrosis ma le le atoatoa o le tino.O mafuaʻaga autu mo lona faʻaalia o le maliu o le tino o le tino, le faʻaaogaina o enzymes pancreatic ma le suavai i totoga lata ane, ma le tafe toto.
Lasaʻi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻiA amata loa ona amataina le faagasologa o le gaioiga i le okeni e faasaga i le talaaga o le mai le necrotic o le gland, ona tupu ai lea o sepsis. O ia ituaiga gaioiga e masani lava ona atiae i le vaiaso lona tolu po o le fa o faafitauli o le tino pancreatitis ma le necrosis.O le mafuaʻaga autu o le sepsis e taʻua o Staphylococcus aureus ma Pseudomonas aeruginosa. O lenei tulaga ua manatu e sili ona lamatia mo le ola o le tagata, aua pe a oʻo mai mea oona o pathogenic microorganic toto i totonu o le toto, o le gasegase lautele ma le faaleagaina o le tino atoa e tupu.

Ata faʻapitoa


O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e taʻitaʻia ai le atinaʻeina o faiga faʻaleagaina i le tino atoa. Peitai, e sili atu ona leaga le faʻaalia i le toto. O faʻapogai autu o le faʻalavelave o le pancreatic o:

  1. Faʻateleina (sili atu i le 120 pa / min) poʻo le faʻaititia (oʻo atu i le 70 pa / min) le fatu.
  2. Faʻaitiitia le alualu i luma i le mamafa, e le aʻafia i togafitiga masani.
  3. Faʻasalalauga ma le faʻasalalauina o le toto totoʻa, o le faʻaitiitia o le tele o le toto, o le le pulea lelei o le toto.
  4. Fuga lima ma vae, cyanosis o le paʻu.
  5. O le tiga tele i le manava ma le hypochondrium.
  6. Nausea
  7. Vomiting e le maua ai le toomaga.
  8. Fefe.
  9. Faʻamalalaina.
  10. Se vaega itiiti ole urine.
  11. Fufuluina i totonu o le manava.

I le maeʻa ai o le teteʻi o le faʻalavelave, maualuga (luga ifo o le 38) poʻo le maualalo (lalo ifo o le 36) le vevela, e mafai ona mataʻituina le taualuga. O le telefoni o le manava e sili atu ile 20 manava ile minute, o le fatu e sili atu ma le 90 taimi i le minute. Faʻamatalaga tele le tiga, e ono le iloa e le tagata gasegase.

I le tulaga o faʻamaoniga o le teteʻi o le pancreatic, e tatau loa ona e valaʻau i se falemaʻi, aua o lenei tulaga e lamatia ai le ola o le tagata.

Le faiga o le atinaʻeina o se tulaga faʻaleagaina


O le teteʻi i le pancreatitis lapopoa e masani ona atiina ae ona o le leaga o le faaleagaina o le parenchyma tissue, aafiaga leaga i luga o le tino o le enzymes ma siama pathogenic ua gaoioi i ai. Ua taua foi:

  1. Faatasi ai ma le OP, ona o le fulafula, o le suauu o le pancreas, o le paluga ma le talo, e le mafai ona ulufale atu i ai le iniseti, o le mea lea ua amata ai i latou i le gland ma amata ai ona faaleagaina. I le gasologa o taimi, o siama gasegase ua faaleagaina, pala, mafua ai le atinaʻeina o gaioiga faʻafefe, sepsis (oona toto).
  2. O le le atoatoa o le tino, le gasegase o le enzyme ma le sepsis e mafua ai le matautia o suiga i le toto ma le galuega o totoga o le tino, lea e oo atu ai i le atinaʻe o le faateʻia o pancreatic.
  3. O le tiga o le tiga, lea e atiina ae o se taunuuga o le faateleina o le tiga o le tiga, e oo atu ai i le vasoconstriction. O le mea lea, o le toto e amata ona tafe tele i le fatu ma le faiʻai. Ona o le vavalalata o vaʻa toto, o okeni ma tisipenisa e leai se okesene, ma o le gaioioiga o le mama ma le tino o le tino e faʻalavelaveina.
  4. O fatugaʻo e le mafai ona maua le urine, lea e mafua ai le fetogiina o gaʻo uma.

Ona o le tele o faʻafanoga o sela, o le vai o loʻo i totonu o loʻo alu i totoga vavalalata, ma amata ona faʻaleagaina e le enzymes ipu toto:

  • Lipase ma le protease, galue i luga o puipui o toto toto, e oʻo atu ai i le faateleina o lo latou gafatia, gau o le plasma, toto totoʻa, fausiaina.
  • Trypsins e faʻaumatia lela toto mumu.

O le tino ua leai se vai, ua afaina ai toto toto, ua afaina toto i totonu. O le faateleina o le toto coagulation e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le toto atoa, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto, ma le faʻavaivaia o le fatu.

O le mafuaʻaga mo le atinaʻeina o le atuatuvale o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le sili ona lamatia ai le ola, o sepsis. O le pala o mea mate pancreatic mate e tau atu i le atinaʻeina o se gaioiga faʻafefe. Pe a oʻo mai meaola faʻamaʻi ma mea oona o la latou gaioiga taua, faʻapipiʻi le toto, faʻapipiʻi vavae, lea e oʻo atu ai i le soona inu o le tino atoa. O le iʻuga, o le mea na tupu ai le atuatuvale.

Fesoasoani muamua mo se osofaʻiga

Afai o se osofaiga o le faateia na maua ai le maʻi i le fale, e manaʻomia ona ia mautinoa le filemu. E tatau ona faataatia le tagata i luga o se mea mafolafola ma valaau i se falemaʻi. A o lei taunuu mai fomai, e taua le matauina o tulafono nei:

  • E le tatau ona tuʻuina atu i le tagata manua se vaiinu, meaʻai, vailaau faʻamaʻi poʻo isi vailaʻau.
  • I luga o le manava, e mafai ona e tuʻuina se afi mafanafana poʻo se fagu vai malulu, afifi i le aisa. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le mamafa o le tiga.
  • E taua le fesoasoani i le tagata maʻi ia toʻafilemu ma malolo, e pei o le le mautonu o maso o le manava, o lagona atuatuvale e faʻapupulaina ai le tiga ma faʻaitiitia ai le toto, galuega o le fatu.

Falemaʻi ma le toomaga o se osofaʻiga


O se tagata gasegase i le atuatuvale o le tino o loʻo i lalo ifo o le falemaʻi. I totonu o le matagaluega faʻafuaseʻi, o togafitiga o lenei tulaga e faʻatatau i le:

  1. Faamamaina o le tino ma le toto o toxins.
  2. Toe faʻaleleia o le gau.
  3. Toe faʻaleleia o paleni-faavae.
  4. Tulaga masani o le viscosity, acidity, tuufaatasiga o le toto.
  5. Faʻaitiitia le matuia o le tiga ma le gaogao.
  6. Puipuiga o le atinaʻe o faʻamaʻi.

Ina ia faasolosolo malie le aveesea o mea oona mai le tino, ua faatuina ai se alavai. Afai e te manaomia le gaogao o le manava, e faia se leo. O loʻo faʻaaoga foʻi fua e faʻamamā ai le toto o toxins e faʻaaoga ai le sipini.

Afai e talafeagai, e mafai ona gaosia:

  • hemofiltration (le pasia o le toto e ala i le hemofilter ma le afaina loloto o se vaifofo sui),
  • plasmapheresis (sampling samples, lona faʻamamaina ma toe foʻi mai).

O nei faʻatulagaga e faʻamoemoe foi i le faamamaina o le toto o toxins. E tatau ona maitauina e masani ona faʻaaoga faʻatalasi i le tulaga o le pancreatic necrosis, ma o le atiaʻe faʻamaʻi, hemofiltration poʻo le plasmapheresis o loʻo faia. O le tuufaatasiga o nei metotia e mafai ona faaitiitia ai le lamatia o le oti e tusa ma le 28%.

Ina ia faapaleniina le vai, paleni-o faavae, toto, o le tagata maʻi e tui i le fua o vailaau faafomai:

  • Faʻafitauli o le Protein-electrolyte o loʻo totogiina e kolloidal ma tioata. Latou te fesoasoani foi i le faʻasaʻoina o le toto.
  • Ina ia mafai ona faʻaitiitia le mamafa o le tiga, latou te faʻaaogaina ni meaʻai, antispasmodics.
  • Mo le puipuia o le atinaʻe poʻo le faalauteleina o le faʻalauiloaina o gaioiga faʻafefe, o loʻo faʻamautuina ai mea faʻamaʻi.
  • Afai e manaʻomia, o le toto vevela ma faʻaoʻo toto e toe faʻatulagaina.

Talu ai nei, o le faamamaina faʻatasi ma le faʻatusatusaga tutusa o immunoglobulins (mo se faʻataʻitaʻiga, Pentaglobin, Intraglobin, Lobulin) ua manatu o le auala pito sili ona lelei o le togafitia o le faateʻa o le septic. Immunoglobulins e taofiofi ai le taua o gaioiga ma siama, lea e saofaga i le vave faʻanatinatiina o le gaioiga ma le le fiafia.

I le popofou o togafitiga, o le tagata maʻi ua faaalia le matelaina o le fiaai. I tulaga ogaoga, e mafai ona tuʻuina atu i meaʻai paleni.

Isi faʻataʻitaʻiga

O le tulaga faʻaleagaina e atiaʻe i le 9-22% o tagata gasegase.

Ua faʻaalia foʻi suʻesuʻega e faʻapea, o faiga faʻapitoa i le pancreas e mafua ai le vave faʻaitiitia o le puipuiga. O le numera o maliu na mafua mai i le teteʻi o le pancreatogenic i le averesi e oʻo atu i le 48%, ma mo le tuai o foliga o le tulaga faateʻia, o le faateleina o le aʻafiaga o faʻafitauli o uiga ia - mai le 24 i le 72%.

  • Le faʻaaogaina o se pili mo le monastery mo togafitiga o pancreatitis

O le a e maofa pe vave vave ona tupu le maʻi. Faʻaeteete i le pancreas! E sili atu ma le 10,000 tagata ua matauina se tulaga lelei o le alualu i luma i lo latou soifua maloloina e ala i le inu i le taeao ...

Metotia o togafitiga o le pancreatitis i totonu o se falemaʻi ma le taimi o togafitiga ile falemaʻi

O le togafitiga mo le pancreatitis i totonu o se falemaʻi e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi lea na ulufale ai le tagata maʻi i le falemaʻi, ma le iai o faʻafitauli.

Mafuaʻaga o le kuluma i le tua o pancreatitis ma auala saogalemu o togafitiga

Ua faamamafa e le au atamamai e mafai ona afaina i le auai o le tagata maʻi, e faaopoopo i le pancreatitis, gastritis poo le esophagitis.

Mafuaaga o le tino pancreatitis ma foliga o lona ala

O le vailaau faafomai e iloa e uiga i le 200 mea e mafai ona faatupuina ai le tiga tele. O faitioga a le tagata maʻi e uiga i le nofoaga o faʻaalia o le tiga e fesoasoani e fuafua

O le a le mafuaʻaga o le faʻavavega o le pancreatitis masani? Vaega o togafitiga ma faʻamaoniga o se osofaʻiga

Faatasi ai ma se osofaʻiga faigofie, o togafitiga i le fale e talia, ae afai o le faʻavavevave o loʻo i ai se falemaʻi malosi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa i se fomaʻi

Na ou mauaina i le vave ona o le mea na faateʻia ai au. O le vevela na oʻo i le 37.5 tikeri, leisa, vomiting, tiga matuitui i le manava, afu, vevela na faʻasauāina aʻu, na matua afaina ai loʻu ulu mai le maualalo o le mamafa. Sa ou faaaluina se vaiaso ma le afa i le falemaʻi i lalo o le solo, Ou te le toe manao e toe ola mai lenei mea.

Tuua Lau Faamatalaga