Tusa 2 maʻisuka taʻolo: mea inu suka

O lapisi o loʻo i ai se faʻavae tulaga ese o mea aoga, o mea nei o suauu tāua, amino acids, vaega o minerale, vitamini ma isi vailaau faʻasolosi oona, ma o ia mea uma e matua talafeagai lava mo le maʻisuka malosi o ituaiga muamua ma le lua.

O laʻau o loʻo faʻamafanafana, maʻimau ma uiga faʻamalosi. E le gata i lea, o le elelise e faʻaleleia ai le puipuiga, e pei o se faʻamaʻi masani e puipui ai faʻamaʻi ma siama.

Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o gaioiga nei o le kalama mo:

  • Faʻateleina le mamafa o le toto
  • Lower cholesterol
  • Faʻamalie le atuatuvale i totonu o vaa.

A faʻamaunuʻu le kalama e se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le maualuga o le toto suka o loʻo faʻaitiitia, e oo atu i le 27%.

O vailaʻau faʻamalosi o loʻo maua i le garlic e mafai ai e le ate ona maua se aofaiga o glycogen, ma faʻaitiitia ai le malepelepe o le inisalini. O se taunuuga, o le maualuga o le inisalini i le tino e maualuga atu, ma e sili ona taua mo tagata e maua i le maʻisuka.

O mea aoga o le kalaka e mafai ona faʻaleagaina ai le gaʻo gaʻo, lea e taua tele mo le maʻisuka ituaiga 2. E faʻamamaina e mata le toto totoga ma puipuia le fausia o le atherosclerosis. O le tuufaatasiga o le vanadium ma le allaxin i le kalaka ei ai sona aafiaga lelei i le faagaoioia o le endocrin system.

Faaopoopoga i le togafitiga autu

Soo se tasi e maua i le maʻisuka e tatau ona malamalama o le leai o se togafitiga talafeagai, o le faʻamaʻi o le a mafua ai suiga e le mafai ona suia i le tele o totoga ma mamanu, o lenei fuainumera e aofia ai:

  1. cardiovascular system
  2. gaʻo
  3. popolega.

Ae faʻatasi ai ma le aoga e le mafaamatalaina o le keloka, suauu suauu ma le suavai, e leai se mea e mafai ona e faʻasalaina patino ai lona faʻaaogaina, filifili pe faʻapefea ona faʻaaogaina le kalaka, pe faʻaititia le fua ma le mea o loʻo iai i isi vailaʻau ua faatonuina e lau fomaʻi.

Mo le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1, ua fautuaina e fomaʻi le faia o se ituaiga tolu-masina o togafitiga ma le garlic mai lea taimi i lea taimi. I le avea ai o se vaega o le kosi, e tatau ona e inu i le 10-15 silu o le keke keke i aso uma. E faaopoopo i le susu ma inu 30 minute aʻo leʻi 'ai. ma i totonu o le faʻalavelave e mafai foi ona e ave fualaau aina e maualalo ai le suka o le toto.

O nisi taimi o tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua fautuaina e 'ai le yogurt, lea na finau mai i le kalama. Ina ia saunia se ituaiga o oloa, o le a e manaʻomia:

  • tipi 8 cloves o le kāleni ma faʻafefiloi ma le 1 ipu o kefir poʻo yogot,
  • ua faʻafefiloi le palu i le tasi po,
  • i le aso e sosoo ai, o le faʻafefeteina e 5 pe 6 taimi.

O le isi fua o le meaʻai e masani ona lauiloa i le maʻisuka o soo se ituaiga. E tatau ona e ave le 100 kalama o le laukalo gaosi ma le fa tioata o le uaina mumu. O mea uma e fefiloi ma faʻaogaina mo le lua vaiaso i se nofoaga susulu. A maeʻa lenei vaitau, o le paluga e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ma inu le tasi ma le afa kapu punini aʻo leʻi faia le taumafataga.

I le avea ai o se tasi o togafitiga togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2, o se vailaau faʻasaina o loʻo i ai le maualuga o le kalaka ua taʻua o "Allicor" ua gaosia. O le meafaigaluega e faʻaaogaina o se vaega o ausilali, faʻaopoopoga i le fualaau autu, lea e faʻaititia ai le maualuga o le suka o le toto o se tagata maʻi, i le ala, o le vailaʻau e faʻatagaina oe e vave faʻaitiitia le toto suka. O le umi o togafitiga ma le vailaʻau faapitoa a Allikor ua faʻamoemoeina e le fomaʻi aoga.

Contraindications i le faʻaaogaina o le kalaka

O togafitiga uma faafomai, e oo lava i le afuaga o le fatu, ei ai a latou lava faitioga. Auala e leai se tuusaunoaga.

Afai e faʻaaogaina le kālaki i le faʻaogaina, e le mafai ona afaina ai se leaga, ae i lona faʻamalositino, e faʻaaogaina le kalama pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. Ina ia faʻateleina ana 'anotusi i le taumafataga, ma le filifiliga tutoatasi e uiga i le tele o mea e mafai ona e' ai e le tatau ona avea ma mea e faamuamua mo le maʻi.

Faʻafefe aʻafiaga o aʻafiaga ma vailaʻau faʻasaina

I le tele o mataupu, o le garlic e saogalemu atoatoa mo tagata matutua e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, e mafai ona afaina ai togafitiga pe a tuʻufaʻatasia ma le tele o fualaau. O le mea lea, o le kākalo e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau mo togafitiga o le HIV / AIDS, o loʻo tatou talanoa e uiga i:

  • E le o le nucleoside reverse transcriptase inhibitors (NNRTIs)
  • Saquinavire.

O laʻau e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o fualaau o le fanau mai e pei o cyclosporine ma isi. E faʻalavelave foi i le galuega o tui puipuia ma fualaau oona lea e faʻafefiloi i le ate, o lona uiga, i soo se mea lava e tatau ona e iloa le fua ma iloa le tele e mafai ona faʻaumatia. O aʻafiaga o le taumafaina o le kalaka e mafai ona:

  1. Le manava leaga
  2. Tatala
  3. Paʻu o le paʻu
  4. Faʻasalaga e le faʻaalia
  5. Manua.

O le vaega o faʻasagaga e aofia ai faʻamaʻi ma fatu fatu, aemaise lava le i ai o maʻa. O le manava e faʻaalia lelei i le tele o le kalama. E le tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo mafatia i le gastritis ma le maʻi fatu, talu ai o le garlic e faʻafefeteina ai le mucous membranes and organs.

E mautinoa lava, o le keleka o se oloa taua tele i le taumafa a soʻo se tagata, ae e manaʻomia lou tuʻufaʻatasia i vailaau faʻamaʻi.

O le tala i se tasi oa tatou au faitau, Inga Eremina:

O loʻu mamafa na faapitoa lava le atuatuvale, Sa tusa ma le 3 o le au fagatuaga tuufaatasia, e 92kg.

E faʻapefea ona aveese le mamafa o le mamafa? Faʻafefea ona feagai ma suiga o le hormonal ma le gaʻo? Ae leai se mea e leaga pe talavou i se tagata e pei o lona faatusa.

Ae o le a le mea e fai e leiloa ai le mamafa? Lasiga liposuction taotoga? Na ou iloa - e le itiiti ifo i le 5 afe tālā. Faʻamatalaga o masini - LPG massage, cavitation, faʻaliliuina RF, myostimulation? Aititi tau taugofie - o le tau e totogi mai le 80,000 rubles ma se tagata fai meaʻai. E mafai lava ona e taumafai e tamoe i luga o se lapisi, i le itu o le valea.

Ma afea e maua ai i taimi uma? Ioe ma e taugata tele lava. Ae maise lava i le taimi nei. O le mea lea, mo au lava ia, sa ou filifilia se isi metotia.

O laʻau e mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o fualaau o le fanau mai e pei o cyclosporine ma isi. E faʻalavelave foi i le galuega o tui puipuia ma fualaau oona lea e faʻafefiloi i le ate, o lona uiga, i soo se mea lava e tatau ona e iloa le fua ma iloa le tele e mafai ona faʻaumatia. O aʻafiaga o le taumafaina o le kalaka e mafai ona:

  1. Le manava leaga
  2. Tatala
  3. Paʻu o le paʻu
  4. Faʻasalaga e le faʻaalia
  5. Manua.

O le vaega o faʻasagaga e aofia ai faʻamaʻi ma fatu fatu, aemaise lava le i ai o maʻa. O le manava e faʻaalia lelei i le tele o le kalama. E le tatau ona faʻaumatia e tagata o loʻo mafatia i le gastritis ma le maʻi fatu, talu ai o le garlic e faʻafefeteina ai le mucous membranes and organs.

E mautinoa lava, o le keleka o se oloa taua tele i le taumafa a soʻo se tagata, ae e manaʻomia lou tuʻufaʻatasia i vailaau faʻamaʻi.

O lapisi o se laʻau faʻamaina o le fale o Onion. I tala faʻasolopito, ua leva ona latou iloa e uiga i ona vailaau faʻaleagaina ma faʻaaogaina mo le faʻamalolo ma puipuiga. E le taugata teisa, ae e tau le tele o siama ma siama! E iloa e tagata uma e puipuia e ia mai le malulu ma le SARS, ae le iloa e tagata uma mea e mafai ona fesoasoani i le maʻisuka.

O le tuufaatasiga o lo tatou "fesoasoani fesoasoani" e aofia ai vitamini: C, B1, B2, B3, B5, B6, B9, o suauu taua, amino acids ma le tele o elemene o elemene: sodium, magnesium, zinc, iron, selenium, calcium ma manganese. Faʻafetai i lenei mea, o le keleka e matua maloloina lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, e fesoasoani i le tino e faʻaumatia faʻamalosi fua, e faʻamaunuʻu ai ni fatu ma sela o le kanesa, ma e iai foʻi faʻagutugisa, faʻaoʻo ma le diuretic.

O maʻi suka e matua le manaʻomia ina ia maʻi. O le mea lea, o le puipuiga o le mea muamua lea mo i latou. I le maʻisuka ituaiga 2, o le kalama e fesoasoani e faʻamalosia ai le puipuiga. O le phytoncides, faʻamalo e fou, tipi o lenei fualaau aina, aemaise o allicin, e mafai ona faʻaumatia le tele o microbes pathogenic ma e oo lava i sigi, lea e taua tele mo le maʻisuka. O lenei laau e matua aoga lava lea e taua o se fualaau masani o fualaau oona. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo i ai se uta tele i luga o vaa, talu ai e mafua mai i luga o le suka, o le a leiloloa ai le vaivai ma vaivai ai. Faʻaleagaina o latou soifua maloloina ma le toto maualuga. Auala e le gata e faʻasaina ai le toto o le cholesterol ma le toto, ae e oʻo lava i se vaega o le faʻasaʻoina o le le fiafia i totonu o vaa.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona faʻaaogā faʻamaloliki eletise e fai ma fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka. O vailaʻau o loʻo iai i totonu o lenei laau e faʻaititia ai le maualuga e 27%. E tatau ona mafaufau lenei mea mo le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo i luga ole vailaʻau inisalini.

O lapisi e aofia ai vailaʻau faʻamalosi e faʻateleina ai le ate e maua ai le glycogen, o se mea e faʻaitiitia ai le malepelepe o le inisalini. Ma o le tuufaatasiga o le vanadium ma le allaxan fesoasoani i le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia ai le faiga o le endocrine. O se taunuuga o nei mea aoga uma ma avanoa o le garlic, ma lona masani ona faaaoga i meaai, o le suka i tagata gasegase ua faaitiitia.

O le taumafaina o le kalama e mafai ma talafeagai mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, ae e tatau ona e fefaʻasoaʻi muamua i lau fomaʻi, aua o loʻo i ai faʻamaoniga mo lona faʻaaogaina. O le mea lea, o lenei "fomaʻi masani" e fesoasoani i le maʻisuka e foia ai faafitauli nei:

  • faʻamaonia le mamafa
  • saturate le microflora intestinal i mea aoga,
  • fufulu toto ma faʻaogaina lelei,
  • faamalosia le puipuiga
  • lafoaʻi faʻamalosi tino i totonu o le tino.

E mafai ona maua i le tino ma foliga o sauniuniga. Mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o loʻo maua ai laulau kalaupapa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Alisat", "Allicor". E faʻaaogaina e avea ma meaʻai e faaopoopo atu i le fualaau faʻatau, lea e faʻaitiitia ai le suka. O togafitiga ma togafitiga e tatau ona talanoaina ma lau fomaʻi.

Ae paga lea, e masani lava e le mafai e tagata uma ona 'aina le kela. I nai aofaiga itiiti, o le a le afaina ai, ae o isi volumes e manaʻomia mo togafitiga, ma o le mea lea, mafaufau ma le totoa le lisi o faʻamaʻi. E le mafai ona togafitia oe i le kalaka:

- faʻamaʻi fatu fatu ma cholelithiasis,

- faʻatasi ai ma le manava o le manava poʻo maʻi faʻamaʻi. O le sua tila e matua malosi lava mo le siosiomaga masani o le gastrointestinal tract.

O le mea lea, ao le i amataina fualaau oona poʻo togafitiga faʻa-tagata, e tatau ona e faʻatalanoaina se fomaʻi,

- faʻamaʻi fatu fatu, veins varicose, thrombophlebitis. E le o fautuaina foi mo tagata ei ai maʻi faʻaleagaina eseese, talu ai o le garlic e iai le malosi e faʻanenefu ai le toto,

- faatasi ai ma le maualuga o le maualuga.

I le mea e le faʻaleagaina ai le tino, o le tele o fomaʻi e fautuaina tagata maʻi ina ia 'ai se tasi pe lua kuluga kelima i aso taitasi - mo le puipuia ma togafitiga. I ni nai vaiaso, o le maualuga o le suka o le toto o le a faʻaitiitia. I fua faʻatusa, o le laau e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata uma.

E masani lava i totonu o se paelo o le meli ei ai le lele i le suauu, e le faasaoina lenei tulafono ma le kele. E ui lava i ona lelei lelei uma mo le faʻaaogaina o lenei laau, o loʻo i ai faʻamaʻiloga. I nai aofaiga laiti, o le a le afaina, ae o isi volumes e manaʻomia mo togafitiga.

E le mafai ona e tafeina i faamaʻi fatu ma cholelithiasis. E faʻaleagaina i le manava ma le manava, aemaise lava pe a iai se maʻi o le manava poʻo le maʻi o le mai. O le mea lea, ao lei faia vailaʻau poʻo togafitiga faʻa-aganuʻu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. O le toʻatele oi latou e fautuaina le taumafaina o le 1 le clove i le aso, ma o le a maua ai foi se taunuuga lelei. I ni nai vaiaso, o le maualuga o le suka o le toto o le a faʻaitiitia.

Talafou faanatinati! Ina ia alu ese le maʻisuka, muamua e lafoai ...

O laʻau o se punavai o vitamini na tuʻuina mai ia i tatou i le natura. E masani ona fefefe tagata e 'aina le lauloni pe afai ei ai se talaʻaga o le maʻisuka ituaiga 2 mo le leai o se mafuaaga. O le teenaina o le sikalo o se pisinisi faʻapitoa, ona e tele naua mea aoga. O le maʻisuka, ioe, e tatau ona mulimulitaʻi i tulafono e faʻamaonia e le faʻamaʻi, e ui i lea, e le mafai ona maua lapisi i faʻasaina, o lea e tatau ai ona e malamalama i auiliiliga auiliili pe aisea e tatau ai le kefe ma e le tatau.

O mea taua o le kālati ua lauiloa mai ia i tatou talu mai le laʻitiiti, e ui i lea, e ala i le tosoina o sea oloa i ni vaega, e mafai ona maua i totonu e le gata vitamini, ae o minerale foi e talafeagai mo le tino, e pei o le zinc ma le seleni. O loʻo aofia ai foʻi le tele o suauu ma amino e manaʻomia e le tino ma vitamini.

O faʻamalologa faʻamalolo e aofia ai mea nei:

  • faʻatau
  • diuretic
  • faʻamaʻi
  • immunomodulatory
  • antiviral.

Afai e te faʻaaogaina le kelaki i lea taimi ma lea taimi ma le maʻisuka ituaiga 2, o isi foi o le a aofia ai i mea lauiloa, e taua tele pe a oʻo mai le maʻi.

  • aafiaga o le hypoglycemic (faaitiitia le maualuga o le suka i le 27%),
  • gaoioiga o le hypocholesterol
  • faʻaleagaina
  • aʻafiaga o le antispasmodic.

Ata, e ui lava i ona mea aoga, e aofia ai aafiaga o le hypoglycemic i le maʻisuka ituaiga 2, e le mafai ona faʻaaogaina i taimi uma. E tatau ona manatuaina o le garlic i le maʻisuka o se vailaau e manaʻomia ai se uiga saʻo ia oe lava.

Afai e le fautuaina:

  • o le i ai o le maitaga 1,2 ma le 3-tau,
  • mamafa mamafa
  • o le i ai o gasegase gastrointestinal,
  • le i ai o faamaʻi fatu fatu,
  • le i ai o maʻi o le ate,
  • o le i ai o gaioiga faʻaleagaga i le olaga atoa,
  • o le i ai o afifi,
  • o le i ai o le atuatuvale, poo se vavave i faaletonu o le mafaufau.

E le lava le tele, o le pusa eletise o loʻo i ai foʻi mea leaga, pe afai e sili atu i luga, o le a faʻaalia i latou lava, o lea aua le faʻaaogaina pe a faʻaaogaina. Ole a le afaina ai le maʻisuka, poo le sukalati, e le afaina ai le maʻisuka, e fautuaina e talanoa vave i lenei meafaigaluega ma lau fomaʻi. E le gata ina fautuaina e le fomai le fua saʻo, ae e masani foi ona taʻu atu pe mafai ona 'aina le kalaka faapitoa i lau mataupu ma le maʻisuka, ma sili atu ona faʻaaogaina e pei o le hypoglycemic therapy.

A maeʻa ona e mautinoa pe mafai ona e 'aina le lauloni, e tatau ona e filifili pe o le a le ituaiga e te faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2. O le mea moni, o filifiliga ma le faʻaopoopoga i meaʻai e le talafeagai, aua o le mea lea, o le fualaʻau e galue e avea ma meaʻai, ae le o se vailaʻau.

E mafai ona faia fualaau suamalie i kosi e le sili atu ma le tolu masina, aʻo gasolo ina ia aloese mai taunuuga le lelei. O le kulimi mata e faʻaaogā i taimi o togafitiga e ala i le faaopoopoina o nai mataua i le susu. Inu se inu faapena i le 30 minute ao lei faia se taumafataga.

Faamolemole ia matau o le fualaau faisua e le o se panacea, ma o lea o fualaau e totogi ai le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tutusa lelei ma le muamua, e aunoa ma le faaitiitia o fualaau oona e aunoa ma le faatagaga tatau a le fomai.

O le vaega o le kalama e masani ona taʻua o le aniani, o mea tutusa lava ia e aofia ai le aniani. Oona ua lauiloa mo a latou meatotino, ma o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e le aoga tele. Mo togafitiga faafomaʻi, o aniani e mafai foi ona faʻaaogaina e avea ma sui o le hypoglycemic, ona o mea uma o inicin. O le 'ai o aniani e le tatau foi ona le pulea. E tatau ona e nofouta i se togafitiga ole togafitiga ole togafitiga faa-tagata.

I le faʻaaogaina o aniani, e le tatau ona e faʻamoemoe le vave faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o lea o le faʻaitiitia o le faʻamaʻi ma faailoga o le hypoglycemia e le lamatia ai le maʻisuka ituaiga 2.

  1. I lalo ifo o se tulaga e le faʻaaogaina ai fualaau faʻamalosi. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o togafitiga a tagata o le a le tupu, o le mea lea o le togafitiga o le hypoglycemic in the form of pharmacological preparations is a prerequisite for maintaining levels of sugar sugar.
  2. O le tulaga maualalo i le kulūkose e oʻo atu i le 27% pe a faʻaaoga le sukalati, poʻo le fualaau aina lava ia. I lenei itu, ao leʻi faʻaaogaina lenei metotia o togafitiga, e tatau ona feutagai ma lau fomaʻi, ma suʻe suʻega i le taimi atoa.
  3. O gaʻo ma le garlic e le tatau ona aʻafia i le togafitiga o le vevela, talu ai o se mea e faʻaitiitia ai le kulūkose e faʻavave vave pe a oʻo i le maualuga o le vevela.
  4. E le mafai ona e faʻaogaina togafitiga pe'ā e maʻi ile vaega.
  5. Allicin e mafai ona maua i mea taumafa, pe afai e faʻamalosia oe e se manogi malosi, sui fomaʻi togafitiga faʻatau fualaau.

E mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻavae i se mataupu patino, o le a taʻuina atu e le endocrinologist ia oe, ona o le maʻisuka, e mafai ona oʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e matua faasaina ai ona 'aina le garlic ma aniani.

E mafai ona 'ai le garlic ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2

O le laʻau o se laau faʻamalosi vavalalata o se tasi oi latou e faatagaina e tagata gasegase e maua i le maʻisuka. E fesoasoani i le faʻafaigofieina o kulūkose ma faʻamausali se tulaga mautu o le maʻisuka. Sei o tatou mafaufau pe faʻapefea ona faʻaoga le keleni mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Laʻau o se oloa tulaga ese e taua i elemene aoga.

  • E faʻamalosia e le vitamini B le faʻatinoga o le fatugalemu o le tino ma faʻaleleia faiga faʻava-o-tino.
  • O le ascorbic acid e iai lona aʻafiaga, lea e faʻavaveina ai le faagasologa o le faʻaumatia o toxins ma mea e pala.
  • Vitamin C e faʻamalosi ai puipui o le tino.
  • Amino acids, o suauu taua ma minerale autu: calcium, manganese, magnesium, zinc, potassium ma le uʻamea.

E i ai le aoga o le laʻau i le tulaga o le maʻisuka. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma faʻaleagaina ai maʻi. E faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi pipisi e taatele i le maʻisuka ituaiga 1. O le faʻaaogaina o lenei fua e mafai ai e oe ona faatumauina le soifua maloloina lelei ma le mausali.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le kākalo e faʻafaigofieina le galuega o le cardiovascular system, o tala mo se uta tele. E faʻamamaina ai toto toto, faʻamalosia o latou puipui ma faʻalauteleina ai le ola.

O le taumafaina o le keke fou e fesoasoani i le faʻasaʻoina o kulūkose. E tusa ai ma suʻesuʻega, e faʻaititia ai le suka e 25-27%. O lenei mea moni e tatau ona mafaufau i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 oeo loʻo inuina le inisalini poʻo isi fualaau o le suka.

Le aofia ai o le kalaiki i le taumafataga:

  • faʻaititia le cholesterol leaga
  • faatulaga le toto toto,
  • aveese le le fiafia.
  • faʻamalosia le faʻaaogaina o le toto totoina faʻaleleia le toto ma faʻafefe ai faʻavavega faʻafuaseʻi i le suka o le toto.

E afaina ai foʻi le faiga o le endocrine. O le faʻaopopoina o le kalama i le taumafataga o le a mafai ai e oe ona pulea le mamafa, faʻamaonia le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le faʻaaogaina o gaioiga faʻaoga i le tino.

O sina faaopoopoga itiiti o le kalaka i ipu e le afaina. Ae ui i lea, o le oloa i le tele o mea, o loʻo i ai ni vailaau faʻaleagaina, o lea ia mautinoa e mafai ona e vaʻai i ni faʻamaʻi.

  • manava po o le maʻi ulutala,
  • toe le manuia
  • gallstone faamaʻi
  • veinsose veinsose,
  • togafiti
  • maualuga le masani
  • siama fatu fatu.

Ona o le gafatia o le oloa e faʻaitiitia ai le suka, o le faʻatasi ai ma vailaʻau faufautua e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia (o le pa'ū i le kulukose o le toto). Ina ia aloese mai se tali le lelei, e tatau ona matau le fua fautuaina ma le umi o le ave o vailaʻau faʻasaina e faʻapipiʻi faʻatasi ai ma vailaʻau faʻasaina.

E tatau i le maʻisuka ona feutagai ma a latou tausi soifua maloloina ao le i aofia ai laulaulau ia latou meaʻai. O le a ia filifilia le vaega sili ona lelei ma le umi o le vasega. E mafai ona e 'ai i se foliga mamā pe ave ni vailaʻau e faʻavaeina, mo se faʻataʻitaʻiga, Allicor poʻo Alisat.

E tatau ona faʻaaogaina ni nai cloves fou o le kalaka i aso taʻitasi. E le gata i lea, e mafai ona faaopoopoina i aano o manufasi, salati, soupeti. A mavae ni nai vaiaso o le faʻaaoga masani, o le a faʻaitiitia le suka i le toto, ma o le a faʻaleleia le tulaga o le maʻisuka.

O isi vailaau faʻaaogaina e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻavasegaina ai kulūkose ma tausia le ola lelei i le maʻisuka.

  • Peeled garlic i totonu o le kele ma togi le sua i totonu o le susu. Faʻaopopo 10-15 faʻaleleia i se ipu susu ma inu i le afa itula ao leʻi oʻo i taumafataga.
  • Faʻafeiloaʻi 250 ml o kefir poʻo yogurt ma le ulu e tasi o le keke. Tuu le oloa e faʻamalosi i le po, ma o le aso e sosoo ai, inuina i le tele o atopa.
  • Tasi le 100 g o le kālani ma faʻaopoopo i le 800 ml o le uaina mūmū. Faʻamalosi 14 aso. Ave le vailaʻau 1 sipuni vavao aʻo leʻi 'aʻai.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaulu le kalama i le taumafataga i le leai o ni faʻasagaga ma le matauina o le fualaau fautuaina e le fomai.

O le faʻamatalaga na lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi ua naʻo le faʻamoemoe mo faʻamatalaga.

Aua e te mafaufau ia oe lava!

Mo fesili uma, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi

O laʻau o se oloa uiga ese ma faʻamalologa. O loʻo aofia ai le tele o vitamini, minerale, amino acids ma isi mea faʻapitoa. O lea, o le tuufaatasiga o le fetus e aofia ai vitamini o vaega B, C, o suauu taua, potassium, magnesium, zinc, sodium, seleni, manganese, uʻamea, ma isi. E taua tele mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le gafatia o le keleni e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto e 27%.

E mafua ona o le fomaʻi e faʻaosofia le gaosia o le glycogen e le ate, faʻatasi ai ma lenei mea, o le inisalini i totonu o lenei okeni e paʻu lemu, ma o ona mea i totonu o le tino ua faateleina - e tusa ai ma le faʻaitiitia o le maualuga o le suka.

E fesoasoani le '' fesoasoani 'i le ate, fatugaʻo, ma okeni o le cardiovascular system - oi latou ia e sili ona mafatia i le maʻisuka.

E matua aoga lava mo tagata mamaʻi e iai se mea e talafeagai ai, o le gafatia o le lauloni e faʻamavae ai pusa cholesterol ma aveese mai le tino. O lenei fualaau lelei ua manatu lelei o se tasi o fualaau sili ona lelei mo togafitiga e fesoasoani e puipuia ai le atherosclerosis.

Isi "uiga" aoga o le kalaka:

  • aveese faʻamalolo saoloto mai le tino,
  • ei ai sona aʻafiaga ma le malosi o le toto,
  • faʻaosofia le faʻaogaina o le tino
  • antioxidant masani
  • fasioti microbes, siama ma isi microflora pathogenic,
  • faʻasaʻo le toto toto, faʻamamaina toto toto.

Mo maʻi e maua i le maʻisuka, o lenei fetus e le gata o se elemene o le taumafataga (e le sili atu i le 1-2 cloves i le aso), ae e mafai foi ona avea o se vailaau lelei. O le mea lea, o le maʻisuka, e fautuaina e le au atamamai le gaosia o le kalama i luga o le kalama (2 fasi pepa mo le 200 g o le susu gaʻo).

Mo faʻamatalaga puipuia, e fautuaina e 'ai le tele o paluga muamua o le kalaka i aso taitasi mo le 3 masina. O fualaau suamalie e talafeagai foi mo le togafitiga - 10-15 laulaʻau o le vai ua faaopoopo i se ipu susu ma inu 30 minute aʻo leʻi faia le taumafataga autu.

Fai mai fomaʻi o le masani ona taumafaina o lenei fua e faʻaitiitia ai le kulūkose i le toto ma le urine o tagata gasegase i le 1-2 vaiaso.

O le a faʻaaogaina se mea faapena mo le maʻisuka:

  • 100 kalama o le silati gaosi ua sasaa atu le 800 ml o le uaina mumu,
  • o le paluga o loʻo totoe i se nofoaga malulu malulu mo le 2 vaiaso,
  • pe a sauni le meafaigaluega, e tatau ona 1 tbsp. tasi i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

E tusa lava pe aoga le fetus, faʻaaoga ma le lapataiga. O le mea lea, o le garlic e solia i tagata maʻi ma le cholelithiasis ma le maʻi o le peptic, faʻapea foi ma i latou ua maua i faafitauli o le tui.

I lenei itu, afai e le mafai ona 'aina le kalo fou (mo se faataitaiga, o se tagata maʻi e iai ni mea e pala), e mafai ona suia i le paʻu, pata poo le suauu suauu (o nei mea uma ua faatauina atu i falemaʻi).

A o leʻi folasia atu le laulaʻau i le taumafataga, e lelei tele mo tagata gasegase e feutagai ma a latou tausi soifua maloloina.

E mafai ona lilo le kelala i le maʻisuka ma pe faʻapefea ona 'ai (faʻatasi ma recipes)

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e mafua ai le le lava o le insulin ma le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma le urine. A aunoa ma se togafitiga, e mafua ai ona afaina ai totoga ma tino o tagata. Ae i le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, e taua tele mo le tagata maʻi ona 'ai saʻo, o lona uiga, ia maua ni mea e fesoasoani i le faʻamalolo i mea taumafa. Laʻau i le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega taua i se taumafataga e faʻatatau i le faʻateleina o puipuiga a le tino.

E mafai ona 'aina le sukalati mo le maʻisuka ituaiga 2? E mautinoa lava e tuʻuina atu e le fomaʻi se tali lelei, aua o lenei mea totino ua saʻo le mafaufauina o se faleteuoloa o vitamini ma minerale. E aofia ai vailaʻau aoga nei:

Vitamini A, B, C E, K, thiamine, niacin, riboflavin, o se mea e saofaga i le mea moni e faapea o le kalama ua avea ma vaega o le tele o vailaau masani.

E taua tele le faʻaaogaina o le garlic mo le maʻisuka ituaiga 2, aua o se fesoasoani sili lea i le faʻaitiitia o le suka. O le tele o suʻesuʻega faafomaʻi ua maua ai o meaʻai e mafai ona faʻaititia ai le toto ma le urine glucose i le 27%. O lenei mea moni e tatau ona amanaia e tagata o loʻo tagofia fualaau faasaina e aofia ai le inisalini.

O mea gaioiolosi o loʻo i ai i le tuufaatasiga o kelaiki fesoasoani e faʻaititia le gaʻo o le tino. Mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o lenei mea moni e sili ona taua, talu ai o le mamafa o le mamafa e faʻaitiitia ai le toe faʻaleleia o le tino ile togafitiga. I le faaopoopo atu i ai, o le faʻaaogaina lelei o lenei laau vevela e fesoasoani e faʻaititia le aofaʻi o pusa cholesterol i totonu o toto toto.

Afai e masani ona e taumafaina le garlic, o suiga lelei nei o le a tutupu i le tino o tagata gasegase e iai le maʻisuka ituaiga 2:

  • O le mamafa e faʻapitoa.
  • O le a faʻamamaina ma faʻamalosia le gaogao.
  • O le a faʻaleleia le metabolism.
  • O le microflora o le intestinal o le a faʻamalosia.
  • O le a puipuia le puipuiga o le tino.

O tagata o loʻo 'aina le lauloni e faʻaalia ona uiga faʻapitoa, ma le faʻamalosi ma le faʻamaoni.

O keke e mafai ona 'ai e faʻaleleia ai le tino i lona foliga masani, talu ai ona o le vevela, e le tele le aoga o le fale. Peitai, o nisi tagata e mumusu e faʻaaoga lenei mea manogi ona o lona manogi manogi. Mo i latou, na fausia le fualaau faasaina Allicor, o le vaega autū o lea mea o le uila elelise. Ona o le mea moni o loʻo faʻamalosi i totonu o se pepa lapopoa poo ua ufiufi i totonu o se kapili gelatin, o vaega o le vailaau e faʻamalolo mai naʻo le manava o le maʻi. I le faʻaopoopoga, o lenei faʻatulagaga o metotia e faʻatagaina ai oe e faʻatatau lelei le fuataga a le tagata lava ia mo tagata maʻi taitasi.

Ina ia faʻaleleia le tino, e tatau ona faʻaumatia le garlic

Ua leva ona malamalama le endocrinologists e le gata ina faatagaina le keleti, ae fautuaina foi mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ae ui i lea, soʻo se togafitiga e manaʻomia ai le puleaina o le tele o meaʻai e 'ai. Ma afai o le galala ua lava lea e 'ai ai se vaega tele o se laau e avea o se vaega o ipu eseese, ona tatau loa lea o le faʻasologa saʻo mo togafitiga. E i ai se togafiti o le faʻamalologa: mo le tolu masina e tatau ona e 'aina le aofaʻi tutusa o le kalaka i aso taʻitasi, e tutusa ma le 1 mita le umi. E mafai ona faaopoopo ni meaʻai faʻamaʻaina i salati, sandwiches, snacks.

E finau mai le 'aufailaʻau taumafa e lelei tele le kalama i susu ma meaʻai susu. Ua faʻaaoga e fomaʻi lenei mea totino e atiae auala mo le togafitia o ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2. O le mea lea, o le 10 pata o le suauu paluga, o loʻo nutimomoia i totonu o le lomitusi lima ma faʻapipiʻiina i totonu o se sieve poʻo le gau, e tatau ona faaopoopo i le 1 ipu susu ma inu i lenei vai 30 minute aʻo leʻi 'ai. O le isi fuataga lelei e aofia ai le 1 kalone tipi o se laau ma le 1 le ipu o le susu susu po o le yogurt. E faʻafefiloi meaʻai ma tuu ai i le po i totonu o le pusaaisa. I le taeao, ua sauni le vai e inu.

E mafai ona faʻafefiloi le vailaʻau i le ava? Endocrinologists e le fautuaina tagata maʻi e maua i le maʻisuka e inu vodka, cognac ma isi mea inu malolosi. Ae o sina vaega itiiti o le uaina mumu, i se isi itu, ei ai sona aafiaga taua o le faamalologa. E le gata i lea, e lelei tele i le kalaupapa laulaulau. O le fua mo le faia o se mea e matua faigofie lava: i le 800 kalama o Cahors uaina, faaopoopo le 100 kalama o kuka eletisi oloma ma tuu e faʻaaoga mo le lua vaiaso. E ave le meafaigaluega aʻo leʻi 'ai, tasi le sipunipuni.

O eleni ma le garlic e aoga e le gata o se vaega o fualaau o fualaau. Taumafa lenei oloa ma aano o manu ma iʻa, fualaʻau fualaʻau, meaai mama. O le falaoa o le omoni ma le garlic o le a maua ai le malosi ma le malosi, vave le maualuga o le gaosiga, faateleina le tetee o le tino.

Tagata e maua i le maʻisuka e le fautuaina e inu pia.

O tagata uma lava e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona faʻaaogaina le galala. Ae o lenei maʻi e le o taimi uma na o le maʻi o le tino o le tagata. O le mea lea, pe a faatonuina ia vailaau, e tatau i le endocrinologist ona iloa uma vailaau e ave e le tagata maʻi. O le mea lea, o lenei laau vevela e faʻavaivaia le aʻafiaga o fualaau mo le togafitiga o le HIV / AIDS, ma faʻaititia ai foi le aafiaga o le tui puipuia ma nisi o mea e fai ai togafitiga.

O le foliga mai o le mumu, vevela, ma le vevela e mafai ona taʻu mai ai se tali atu i le kele. Ina ia malamalama i le natura o fulafula o le paʻu, e tatau ai ona faʻatalanoa se tagata e alu i le tino ma faia se suega o le allergy. O le isi fofo i le faafitauli o le tausia lea o se tusi talaʻai. I totonu, o se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona tusi i lalo ipu uma o loʻo i ai i ana meaai i aso taitasi. Ona faigofie ai lea ona maua pe a uma le faʻaaogaina o le oloa o loʻo aliali mai se faʻafitauli faʻafuaseʻi.

O faʻamaoniga i le faʻaaoga soo o le keleni o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract. O le mea lea, afai o tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2 e maua i le gastritis poʻo le maʻi o le manava, o le taumafa o meaʻai vevela ma meaʻai vevela e tatau ona faʻatapulaʻaina.

O le maʻisuka ituaiga 2 e manaʻomia ai meaʻai faapitoa e fesoasoani i le tino e tetee atu i le atinaʻeina o le maʻi. O le mea lea, o oloa mo le kuka e tatau ona maualuga, lelei, ma mauoa i meaʻai. Afai e te ola i se soifua maloloina lelei ma faʻaesea meaʻai kuka, ulaula meaʻai, mea inu suamalie mai au meaʻai, ona vave tele lea o le togafitiga ma sili atu le lelei.

mail sili

O mea uma i totonu o le tino o le tagata e usitai i hormones - o se mea moni e faigata ona luʻitauina. Soʻo se suiga i le lagona, malosi o le tosina atu i le isi itupa, fesuiaiga o foliga vaaia i le vaitaimi o suiga, ma le tele o mea - o nei mea uma o loo i lalo o le auspices o le tino. I luga o la tatou 'upega tafaʻilagi, o le a tatou iloiloina auiliili le mea e gata ai, o le a tatou suesueina uma mataupu e fesoʻotaʻi ma galuega o le endocrine, o latou fausaga ma faʻamaʻi, faapea foi ma auala faaonapo nei o togafitiga o faʻamaʻi o le endocrine system.

Faitau le anotusi atoa.

O le finau o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega faasaienisi, o le mea lea, o loʻo i ai pea le tele o lanu paʻepaʻe i fesili o mafuaʻaga o faʻamaʻi, pe aisea e tupu ai le faaletonu o le hormonal i alii ma tamaitai i vaitausaga eseese, ma pe o le a le mea ua tupu. I totonu o le faʻasologa o tala eseese, matou te taumafai e faʻatasi le itu uma ma mafua ai atonu e mafua mai ma faaosofia ai le tele o faʻamaʻi pipisi o tagata.

Hormonal malfunctions ma faʻamaʻi pipisi o le endocrine e mafai ona tupu ona o:

  • Aiga.
  • Le tulaga o le siosiomaga i le nofoaga e nofo ai.
  • Microclimate (maualalo le iodine content).
  • Aga masani leaga ma le le lelei.
  • Tigāina o le mafaufau (mafatiaga).

O nei ma le tele o isi mafuaʻaga e manatu i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi e pei o le faʻamalosia o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻamaonia. O le a le mea tonu e tupu i totonu o le tino o le tagata, o a mea taua o le tino o le hormonal e le tatau ona e gauai i ai, o le a le mea o le a tupu pe afai e te le alu i le endocrinologist i le taimi?

O hormoni e tele le aitalafu a se tagata, i le mea e foliga mai e masani ai ia te ia muamua. Hormones e aʻafia ai le tuputupu aʻe, metabolism, pala ma le gafatia e gaosia ai le fanau. E tusa lava pe pa'ū i le alofa o se faʻalavelave faʻalavelave lea o le gaioiga o lemoni. O le mafuaaga lea i luga o le saite na matou taumafai ai e paʻi atu i taimi taua uma e mafua ai le polokalama endocrine.

O faʻamaʻi pipisi Endocrine o se poloka e ese ai, e mafai ona e faitau e uiga ia i latou i luga o la tatou upega tafaʻilagi ma mafaufau ia i latou o ni faʻamatalaga atoatoa. O le a le mafuaʻaga mo le faʻalavelaveina o le pito o le endocrine, o le a le mea muamua e manaʻomia ona ave, o ai e faʻafesoʻotaʻi pe a iai se masalosaloga o le faʻaleagaina o le hormonal, o a togafitiga o togafitiga.

E mafai ona maua mea uma i luga o la matou 'upega tafaʻilagi, tuʻufaʻatasia i le saienisi o le endocrinology, hormones ma filifiliga mo le puipuia ma le togafitia o faʻamaʻi pipisi.

FAʻATASI! O le faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le 'upega tafaʻilagi mo na o faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o se fautuaga mo le faʻaaogaina. Ia mautinoa e talanoa i lau fomaʻi!

E mafai ona faʻaaogaina le silila mo le maʻisuka ma o le a le tapulaa?

O tagata mamai e maua i le maʻisuka e tatau ona tausisia i taimi uma se meaai e lava lelei ina ia le mamafa ai o latou tulaga. E faasolosolo lava, o lenei mea o se amio masani ma ua avea ma le faateleina o le faigata e faʻalauteleina ma faʻalauteleina au mea taumafa. Ae o nisi oloa faigofie, e pei o le keke, e mafai foi ona aoga mo le maʻisuka.

I le lalolagi atoa, o le keke o se tasi lea o meaʻai sili ona lauiloa i le kuka. O le tele lava o taimi, o lenei fualaau aina e faʻaaogaina e avea ma se mea faʻavasega, pe a manaʻomia ona faʻaopoopo sina mea manogi ma le manogi i le ipu. Ae ui i lea, e oʻo lava i se tamai puʻu o le kalaka ua i ai le tele o le mamafa o meaʻai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo iai vaega nei.

O le tele o fomaʻi e faamamafaina atili le mea moni e fesoasoani le kelesitila e faamama ai toto. O le mea moni, o le maʻi suka o le ituaiga muamua ma le lua o loʻo i ai se aafiaga faʻaleagaina i totonu o veins ma arteries. O le puipui o le tino o le tino e avea ma mea eleelea, o le a leai se mea e ola ai, e masani ona ufiufi i pusa e faavae i luga o le cholesterol.

O le faʻaaogaina o lelala ma vailaʻau faʻataʻatia e faʻaitiitia ai le faʻaleagaina o le maʻisuka, aua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le cholesterol, ma faʻaleleia ai le gasegase.

O le isi tulaga tulagaese o lenei fualaau aina o lona tino o loʻo iai sona aafiaga faapitoa i le ate o le tagata. I lalo o le aafiaga o se lavelave o vitamini ma amino acids, o le ate e amata ona gaosia le tele o glycogen, lea, i le itu, e faaitiitia le maualuga o le malepelepe o le inisalini i totonu o le toto. E taua tele lenei mea i le ituaiga muamua o le maʻisuka, o le faafitauli autu lea o le maualalo o le insulin e maua mai i le pancreas.

E ui i lea, e lelei foi le kalama mo le maʻisuka ituaiga 2. E tusa lava pe leʻo faʻafesoʻotaʻi lenei maʻi i le maualuga o le inisalini i totonu o le toto, e mafai lava ona oʻo atu i le tele o faʻafitauli i le taimi. I le faʻaopopo atu i vaʻa toto, e tiga foi le loto, ma o le maualuga o mea o le tele o microelements e le mafai ona faʻafefeteina i le garlic e fesoasoani e faʻamalosia lenei okeni ma puipuia ai faʻalavelave mataʻutia e pei o le siama ma le osofaʻi o le fatu. I le faaopoopo atu i uiga lelei uma o loʻo taua i luga, o loʻo i ai foʻi isi faʻamalolo i luga o le tino:

  • faʻafilemuina ma faʻamalosia le faʻaogaina o le tino,
  • fesoasoani e foia le atuatuvale, atuatuvale, faaleleia mafaufau ma mafaufauga,
  • e faʻamalo le vaʻaia o muso lamolemole, ona o lea mea e mafai vave ona sasaina ai le tiga i nisi tulaga faʻaleaga,
  • faatulaga le galuega o le gastrointestinal tract,
  • o le auala pito sili lea ona faigofie ma sili ona lelei e faʻafefe ai helminths ma isi togafitiga o le tui,
  • E i ai sona aʻafiaga ma faʻamalosia ai le puipuiga lautele, lea e taua tele mo soʻo se faamaʻi masani, e aofia ai le maʻisuka.

O togafitiga mata e tatau ona faʻaeteete. Aua le faʻaleagaina lenei fualaau faisua, aemaise lava pe afai e iai sau faʻasalaga mo le faʻaaogaina o ia oloa. E tatau ona manatua o le garlic e tele lava ina mafaufauina e fomaʻi o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu o togafitiga, ina ia le mafai ona sui uma lau laulau. Peitai, i le taimi lava e tasi, o lenei fuamoa e mafai ona mafua ai nisi o aʻafiaga aʻafiaga faʻatasi ma se vailaʻau faapitoa, o le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e sili ona lelei le feutagai ma tagata tomai faapitoa.

E le mafai ona e faʻaogaina le kelaki pe afai o loʻo iai ou tulaga faʻaleagaina lea e taofia ai le fiafia o le ate ma fatugaʻo. O le mea moni e faapea o lenei oloa e aofia ai le tele o le tele o suauu taua, lea e mafai ona faʻaputuina i le tino ma taʻitaʻia ai le tuinanau. O le laʻau e faʻapitoa foi o se mea e gaosi ai meaʻai, o lea e tatau ai ona faʻaeteete pe a fai e iai se mea na e faia i le mea e te alu ai.

E pei lava o isi mea taumafa, o le garlic e solia mo tagata uma o loʻo i ai faʻamaʻi o le manava ma le duodenum e fesootaʻi ma le faʻateleina o le elemene poʻo le mumū o le mucous membrane. Muamua, o ia faafitauli e aofia ai le gastritis ma le maʻi o le peptic.

E oʻo mai i le taimi nei, e tele vailaʻau ua atiaeina e mafai ona sui ai le kākalo, talu ai na faia i luga o le faavae o ona vaega masani. O le sili ona lauiloa oi latou o le fualaau faasaina "Allikor". O loʻo i ai mea aoga uma o le kalama, lea e manaʻomia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O lapisi foi e faʻaitiitia ai le toto o le cholesterol toto, e puipuia ai le teuina o pusa i luga o le toto toto ma le faʻalavelaveina o le faʻavaeina o toto.

Allicor foi e faʻaosofia ai le gaosiga o le glycogen e le ate ma fesoasoani ai i le tino e sili atu ona faʻaleleia le kulukose. O lenei fualaau faasaina ua avea o se mea e faaopoopo i mea taumafa, ae peitai, o lona aoga o le toesea atoatoa o suauu taua ma nisi mea e aafia ai allergenic o leleka natura. O le mafuaʻaga lea e mafai ai e le vailaʻau ona avea ma sui sui o se oloa faʻapitoa, e oʻo lava mo i latou o loʻo i ai se mea e 'ai meaʻai i le kalama.

Muamua, e mafai ona e 'aina le keleni i lona tino sili ona lelei. Mo se puipuiga faigofie o le atherosclerosis, faʻapea foi mo le faʻamoemoe o le faʻaleleia atili o le puleaina o le suka toto, ua lava lea e 'ai ai le tasi lau o le keleti i le aso. O lenei fuataga ua lava mo se tagata matua, ma o vaega uma o le laau o le a faʻaaogaina moni lava pe afai e leai sau faʻailoga. E mafai foi ona gaosia meaʻai ma faaopoopo i ipu e aunoa ma se togafitiga mulimuli vevela, o lea o le a taofia ai le tele o vaega taua. Afai e te le fiafia i le manogi o le kalaiki mai le gutu pe a uma ona e 'aina le laau, ona e faigofie lava ona faalavelave i le pasili.

Laʻau e sili ona lauiloa: kaluka faʻafefiloi ma susu susu. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e oloina se ulu se tasi o le fualaau faisua ma faʻafefiloi lelei le taulaʻau e maua mai i se ipu tioata e le o gaʻo telefiti. O se vailaau faafomaʻi e tatau ona tauanau i le po atoa, ona faʻaulu ai lea pe a uma le 'aiga o le taeao. Kefir e faamalūlūina le aʻafiaga o le sua o le kalama i luga o le manava ma le inumaga, ae i le taimi lava lea e fesoasoani ai e aveesea toxins ma cholesterol mai le tino.

O se fofo na faia mai le keke ma lemoni e lauiloa foi. O le mea lautele, o le lemoni ua toetoe lava o le fua lea e mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase e maua i le maʻisuka, talu ai e leai lava se glucose i lona tino mamā. Ina ia saunia le vailaau, ave se tasi lemoni matua, liligi i luga o le vai inu ma pasi atu i le fai meaʻai mo meaʻai faatasi ma le peel.

Faaopopo i ai ma tipi ma tapena ma le faaeteete le garlic: 1-2 ulu o le a lava. E le gata i lea, mo se tofo sili atu, ia faʻafefiloi le paluga ma le sipuni sipuni o le meli ma ave lenei vailaʻau i le afa o le sipuni faʻi tolu i le aso ma 'aʻai.

Afai e te le fiafia i le tofo ma le sogisogi o le kalaka, ona mafai lea ona na o le suavai e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi. Uu le ulu o le sukalati ma pasi atu i se mea faʻapitoa. Faʻasusu le mea e maua ai le paluga e ala i le susu, faʻaleleia 10-15 lālā o le sukalati fou ma faaopoopo i se ipu susu. E tatau ona e faʻamalosi e le sili atu i le 30-40 minute, a maeʻa e tatau ona e faʻaaogaina se vailaau saʻo i meaʻai.

O le isi fua na faʻamaonia e ia lava i totonu o le maʻisuka o le faʻaogaina lea o le kalakeke e faʻaaoga ai le uaina mūmū mūmū. Mo le kukaina lelei, ua fautuaina e te matua matauina le fuainumera: mo le 100 kalama o fualaau faisua, e tatau ona e aveina ni ipu malamalama se 4. Faʻafefiloi mea o loʻo i totonu o se koneteina tioata, ufiufi ma se tapuni ma faʻamalosi mo le le itiiti ifo ma le lua vaiaso, ona faʻamalosi lea i le gau. E fautuaina le vailaau e ave i le 1-1.5 punetini i meaai. O le tuufaatasiga o kelaiki ma le ava malosi ei ai sona aafiaga sili atu i le toto, faamamaina i latou o ni atherosclerotic plate ma taofia ai le teuina o cholesterol i luga o puipui o toto toto.

E toʻatele tagata atamamai e fautuaina o le maʻisuka e aofia ai le keleti fou ia latou meaʻai i aso taʻitasi. Afai e te manaʻomia vave faʻaititia le maualuga o le suka, faʻaopopo atu i vailaau, fai mai fomaʻi e 'ai se laʻau o le keleni i aso uma mo 2-3 vaiaso, ona fai ai lea o se malologa.

E le gata i lea, o le kālati e masani lava ona faʻamatalaina o se fesoasoani mo meaʻai mo tagata mamaʻi o loʻo i ai le maualuga o le toto ma se maualuga maualuga o le cholesterol i le toto. Mai se vaaiga faafomaʻi, o le keke o kalaiki i luga o le uaina mūmū mūmū e mafai ona sili ona aoga i lenei tulaga.

Mo faʻamatalaga pe mafai ona faʻamalo le keke i le maʻisuka ma pe o le a le tapulaa, vaai i le isi vitio.

O le faʻaaogaina o soʻo se mea e aunoa ma le matou maliega muamua e faʻasaina.

Tuua Lau Faamatalaga