Suga i urine - o le a le mea, masani mo le suʻesuʻeina o le urine mo le suka

Urinalysis e faigofie, ae i le taimi lava lea e matua malamalama, metotia suʻesuʻe. E mafai ona faʻataʻitaʻiina se suʻega urine mo le suka e faʻamaonia ai le maʻisuka. E masani lava, o le kulukose e le tatau ona i ai i le urine. O suʻesuʻega faʻasolosolo i aso uma mo le suka e tatau ona faʻatino saʻo, a leai o le a le saʻo le taunuʻuga. E tatau ona e fesili i lau fomaʻi pe faapefea ona ave le urine mo suʻesuʻega aʻo leʻi faia lenei mea. E fautuaina e faʻatau se pusa faʻapitoa ina ia mafai ai ona aoina mea.

Aisea latou te pasia ai le gaʻo?

O se suʻega urine e faʻaalia ai le tele o faʻamaʻi eseese i se tamaloa, fafine poʻo se tamaititi. O le auiliiliga e tuʻuina atu i le taimi o se suʻesuʻega puipuia pe afai foi e te masalomia se faʻamaʻi. Afai o le suʻe suʻesuʻe o loʻo maua i totonu o mea ua tuʻuina atu, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi o tino i totonu po o le maʻisuka. O le mea lea, i le faʻaaogaina o se auiliiliga faigofie, e mafai ona iloa ai faʻamaʻi matautia.

Afai e maua le suka i le urine, ona faʻataʻitaʻiina lea o suʻega faaopoopo. Faatasi ai ma le fesoasoani o le vave maua o le faʻamaʻi, e mafai ona faigofie faʻafaigofie ona togafitiga.

Taua! Ina ia maua se sao saʻo, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le aoina o mea. E mafai ona e faamasani ia i latou pe fesili i lau fomaʻi mo faʻamalamalamaga. Ina ia maua se taunuʻuga saʻo, o le auʻiliʻiliga e mafai ona toe faʻaleleia.

Aoina o tulafono

Afai e seasea ona pasia e se tagata lenei suʻega, ona iai lea o ni faʻafitauli i le auala e aoina ai le mimi. Ina ia saʻo le aoina o mea, o le ae manaʻomia le tausisi i tulafono nei:

  • uluaʻi faʻataʻitaʻiga e tatau ona i ai ile falemaʻi,
  • i le aso e le faʻatau ai mea taumafa e ono aʻafia ai le taunuuga,
  • pe o ipu tioata po o pusa palasiti ua uma ona faʻamaʻeina e tatau ona faʻaaogaina.

Afai o tatou talanoa e uiga i suʻesuʻega masani, ona faia lea o le aoina i le taeao. A e leʻi amataina, e manaʻomia ona e urinate i totonu o le faletaele. O le ogatotonu o loʻo aoina i totonu o se fagu. E na o le 100-200 ml e lava. Mo suʻesuʻega i aso uma, e tatau ona faʻaaoga le tele o koneteina.

E le faigata le aoina o mimi pe afai e te mulimuli i se algorithm faigofie. E tatau ona e manatuaina ao lei faia, e tatau ona e faia ni togafitiga o le tumama.

Suga i se suega o le urine i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maʻitaga, e manaʻomia nisi suʻega faʻasolosolo, e aofia ai suʻesuʻega o urine mo le suka. Afai ei ai i le fafine le suka i lana urine, ona mafai lea ona talanoa e uiga i mea nei:

  • ua le atoatoa le aoga,
  • atinaʻe o le maʻisuka
  • lomiga o le masani.

I le taimi o le maitaga, o le aofai o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona siitia maualuga, e mafai foi ona maua i le urine. Afai o le vavaevaʻa e le taua ma e le maua i le taimi o le toe suʻesuʻega, ona leai lea o se mafuaaga e popole ai.

Mai le vitio e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona aoina mea mo le suʻesuʻeina o fafine:

Metotia mo le fuafuaina o le kulukose i le urine

Ina ia maua le suka i le iniseti, e faʻaaoga ai suʻesuʻega faapitoa. Faatasi ai ma tulaga taua, o le sili ona lauiloa o ni faataitaiga.

O le metotia sili ona lauiloa o le metotia lanu lanu mo le fuafuaina o le kulukose e tusa ai ma Althausen. O faʻataʻitaʻiga uma o loʻo faʻatinoina i lalo o suʻesuʻega o fale suʻesuʻe e tagata tomai faapitoa, o lea la e laʻititi le tulaga o le mea sese.

E taua le matauina o le fesoasoani o suʻega faʻataʻitaʻiga faapitoa e mafai e se tagata ona faia se auʻiliʻiliga mo i latou lava. E manaʻomia lou aoina o mea ma tuu le fasipepa i totonu o se fagu. O faʻamatalaga o le a faʻamatala auʻiliʻilia e uiga i auala e faʻaalia ai iuga o le suʻesuʻega.

Tulaga masani ma faʻamatalaga o suʻesuʻega

O le tele o tagata, e tusa lava po o le a le matua, e tele naua le kulukose i la latou urini, e le sili atu nai lo le 0.08 mmol / l, o lea e le maua ai i le taimi o le auiliiliga. O tagata faʻapitoa e mafaufau i se faʻaalia masani o le itiiti ifo i le 1.7 mmol / l. Glucose i luga atu o lenei tau faʻamaonia o le i ai o faafitauli i totonu o le tino.

Taua! Faʻamatalaga saʻo le soloia o le auiliiliga e mafai ona faia e se fomaʻi agavaa. O le a tatau ona amanaʻiaina e le gata o tau aogā mai le laulau, ae faʻapea foʻi uiga o le tino o le tagata ina ia mafai ai ona talanoa e uiga i le masani poʻo le vavalalata.

I le taimi o le suʻesuʻeina o le urine, e tele faʻamaoniga o loʻo faʻaalia. O tulaga nei e iloga:

  • polotini - fua masani e oo i le 0.033 g / l,
  • o le acetone ua toesea
  • E leai se mea e gaosi
  • faʻamatalaga manino - atoatoa,
  • urine acidity - 5-7.

O le auiliiliga e mafai ona faʻaalia ai le tulaga o le tino nei. O le tele o faʻamaʻi e aʻafia ai le maualuga o le fuamini Afai e te manaʻo e siaki le tulaga o le tino, e mafai ona e faia suʻesuʻega sili ona lauiloa i vitro. E mafai foʻi ona e alu i le falemai, ae e tatau ona e faatali seʻi vagana ua faʻataʻitaʻiina metotia suʻesuʻe talafeagai.

Sauniuniga mo le tuʻuina atu

E le faigata le aoina o urine pe afai e te saunia muamua mo lenei mea. O le aso ao lumanai le suʻesuʻega, e tatau ona e gauai atu i auiliiliga nei:

  • o le tumama o le tino toto,
  • aloese meaai e mafai ona afaina ai le urine,
  • aloese mai gaoioiga faaletino ma le taele.

Ina ia maua se taunuuga e le masani ai, e tatau ona e vaʻavaʻai i mea inu ava i ni nai aso ao le i fuafuaina le suʻesuʻega. Afai o loʻo e tago i soʻo se vailaʻau, e tatau ona e logoina le fomaʻi o le a feagai ma le filifiliga o le suʻesuʻega. Afai o le aoina o aso taitasi e faia, ona oʻo lea i le aso e te manaʻomia ai le inu o le vai ma mea taumafa i tulaga masani.

Faʻapefea ona aoina auiliiliga?

Ina ia aoina se suʻesuʻega i aso taitasi, e tatau ona e faʻaoga 2 pusa. Mo le taimi muamua o le taeao, e tatau ona e urinate i totonu o le faletaele. I le gasologa o le aso, e tatau ona e faia i se tasi o gafatia tele. O le taeao e sosoo ai, e tatau ona e faʻatali seʻia oʻo ina faʻafefiloi le mea na aoina, ma sasaa mai le urine mai le aso i se pusa lona lua. O le fagu lua lea e manaʻomia ona tuʻuina atu mo suʻesuʻega.

E fautuaina le faia o le tumama o le tino ao le i faia le suʻega taʻitasi. O lenei mea o le a puipuia ai siama eseese mai le ulufale atu i le urini lea e mafai ona faʻaseseina ai le taunuuga.

O suʻesuʻega i aso uma e sili ona saʻo. I le gasologa o le aso, e mafai ona fesuisuiai le faitauga a le tagata. E ala i le iloiloina o mea na aoina i le aso, e mafai ona iloa ai pathoces natia.

Mo le teuina o le urine, naʻo ni koneteina faʻamaonia e manaʻomia. E fautuaina e faʻatau ni pusa faapitoa i le fale talavai. O le mea lea, o le a mafai ona maua le faʻamaoni sili ona lelei e aunoa ma le faʻalavelave.

Faaiuga

O se suʻesuʻega o le urine e mafai ai ona e iloa le tele o faʻamaʻi matautia. E mafai ona e siakiina soʻo se falemaʻi. O le tau o le auiliiliga e matua maualalo, e mafai ona fai soo. Afai e maua le suka, o le a faʻataʻitaʻiina nisi o suʻesuʻega faaopoopo, faʻapea foi ma feutagaiga ma le endocrinologist.

Mafuaaga o suka i totonu o le mimi

O le faateleina o le mamafa o le urine e matautia, o le tulaga e manaomia ai le feutagai ma se fomaʻi.

O le a ia talanoa e uiga i mafuaaga talafeagai.

  1. Suauu Urine i le maʻisuka ituaiga 2.
  2. Glucosuria o le maʻisuka i le maʻisuka ituaiga 1.
  3. Laititi o Inisalini.
  4. Faʻasolosolo ona le maua pe leai foi.
  5. Maualuga lē tumau ona o maualuga maualuga o suka i le taumafataga.
  6. Glucosuria faaletino. I fafine maʻitaga, ua faateleina le aofai o carbohydrates ona o le faateleina o le metabolism, o suiga i tulaga o hormonal.
  7. O le mea na mafua ai le atuatuvale, le atuatuvale.
  8. Le faʻaaogaina o fualaau (cortisol), mea inu i mea oona (fuamoa).

Glucosuria

Glucosuria o se tulaga e mafua mai i le faaleagaina o fatugaʻo. E i ai auala e faamama ai le urine muamua. A maeʻa lenei faagasologa, o mea taua e manaʻomia mo le olaga e tolopoina i totonu o le tino, o le isi o loʻo faʻateleina i le faʻavave. E mafai ona iai le pulu i totonu o le uila. Ma i totonu o le toto, o mea masani masani e tumau pea.

Faʻaleagaina o Renal e mafua ai glucosuria:

  • solia o le filtration ma le reabsorption (glomerulonephritis),
  • afaina o le tino o le fatu (nephritis nephrosis),
  • afaina o le tino ma mea e le masani ai o le okeni,
  • gaʻo fatugao.

O le maʻi suka

O le mafuaaga autu mo le faateleina o le suka i le urine e mafai ona maua i le maʻisuka. I le maʻi suka o le ituaiga muamua, o le kulukose e le faʻamalosi i le tau manaʻomia. O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i tulaga masani o le toto o le gaʻo, ae le o se mea e ono aʻafia ai le tagata. E leai se glucose ua maua e alu ese mai le tino. I ia ituaiga o gasegase, e maualuga le suka i le toto ma le urine.

Isi faʻamaʻi

O faʻamaʻi e tau atu i le glucosuria, e pei foi o le siakiina o le suka i le urine:

  1. O le afaina o le pancreas, lea e faaitiitia ai le inisalini (o se hormone e natia e le gland), o lea e le mafai ai ona tuʻuina atu le kulukose i sulu.
  2. Faʻaleagaina o le tino nasu ma le faiʻai. Glucosuria e mafua ai le umi o le hypoxia (matelaina o le okesene), manua o le ulu, gasegase, cerebral edema.
  3. Faʻaleagaina o le galuega o le endocrin: Incenko-Cushing faʻamaʻi, faʻaaogaina o le hormones, pheochromocytoma.

Sauniuniga mo le suʻega faʻamataʻu mo le suka

Sauniuniga mo le suʻega mo le suka i le urini e tatau ai ina ia mafai ai e le suʻega faufautua ona faia saʻo le suʻega. A maeʻa lena, o le a mafai e le fomaʻi ona faʻamatalaina le iuga o le faʻataʻitaʻiga, faʻamatala le uiga o numera i le faʻataʻitaʻiga, faia se faʻamaoniga pe a vavae ese faʻamaufaʻailoga mai le masani. E mafai ona e aʻoaʻo mai ia te ia pe faapefea ona aoina saʻo le mimi.

Tulafono mo le aoina o urine mo le suka:

  • I ni nai aso aʻo leʻi tofotofoina, e tatau ona e tausisi i se meaʻai. Aua le 'ai meaʻai e valivali ai siama. Aua e te 'ai meaai e tele ai le fua.
  • O le vaiaso aʻo leʻi faia se suʻega o le urine mo le suka, tuʻu uma vailaʻau. Afai e le mafai ona maua i se fomaʻi, logo i lau fomaʻi e uiga i fualaau o loʻo faʻaaogaina.
  • Afai e na o le tasi i le taeao e maua ai le auiliiliga, e le mafai ona e 'ai i luma. Taumafa mulimuli - ia le itiiti ifo ma le 8 itula aʻo leʻi suʻeina. Afai e maua e se tagata se suʻega i aso taʻitasi, e mafai ona e 'ai i le aoauli.
  • E masani ona matauina le masani masani ona inu.
  • E aoina le suavai i totonu o se atigi pusa. O le faʻaaogaina o pusa fale e le taliaina, o loʻo aofia ai microorganisms ese mai fafo ma a latou oloa gaosi, lea o le a aʻafia ai le suʻega o le suʻega. O le mea lea, e sili atu le fesili muamua i le faufautua suʻesuʻe pe faapefea ona aoina le urine mo le auiliiliga.
  • Afai e aoina le amine i aso taʻitasi, e tatau i le tausisoifua ona tuʻuina atu ni pusa faapitoa e togafitia muamua ma se fomaʻi.

Tulaga masani o le suka i le urine

I tagata soifua maloloina, e le tatau ona aliali mai le suka i totonu o le mimilo, ae ona o mafuaaga o le physiological, o nisi o lona taua e taliaina.

O le masani o le suka i le urine i fafine ma alii e tatau ona 0.06-0.08 mmol / L.

Afai o le tau e maualuga atu nai lo le masani, e toe faia suʻesuʻega, talu ai o le taunuuga e sese le lelei e soli tulafono mo le pasia o le suʻesuʻega.

Afai e te tilotilo i le laulau o tulafono masani mo le matua i alii ma tamaitai, o le faailoga o le a faateleina le tutusa; i le seneturi, ua faateleina le maualuga o le kulukose.

Taua! Afai o le faailoga e sili atu nai lo le masani, e tatau loa ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma pasi isi suʻega. E mafai ona faʻasaʻo le maʻisuka faʻaalia o le maʻisuka, o se tagata e fesoasoani i fualaau oona o le a mafai ona ola faatasi ma le faʻamaʻi i lona olaga atoa.

Faailoga o le fesuiaiga o le suka i le urine mai masani

I se taimi muamua, o mafuaʻaga o le glucosuria e talitutusa ma faʻamaoniga. O faailo nei o togafitiga e iloga:

  • Malaise (vaivaiga, vaivai e aunoa ma le faʻamalositino),
  • O le fiaai pea, e tusa lava pe a uma ona 'ai,
  • Manava
  • Neuragia (vaʻavaʻavaʻa, vaʻai i mata),
  • Paʻu musika ma vaivaiga
  • Faateleina le vevesi
  • Faailoga o le maʻi o le fatu cardio (faʻalavelave o le rhythm, tachycardia),
  • Faʻateleina le afu mai luga o paʻu,
  • Faʻaleagaina o le gastrointestinal tract (manava manava, flatulence).

Afai o nei uiga, faʻafesoʻotai se fomaʻi poʻo se endocrinologist. O le a latou tusia se taʻiala mo suʻega toto mo le suka ma le urine mo le suka.

Laboratories e faʻaaoga togafiti faʻataʻitaʻiga e fuafua ai fua o le suka. Afai e faʻamaonia le faʻamaʻi o le glucosuria poʻo le maʻisuka, e mafai ona e faatauina ni faʻamau faʻaʻailoga mo le faʻaaogaina o le fale. E talafeagai mo le toto ma le urine. Mo le faʻaogaina o le metotia, o se tasi o faʻalauiloa o loʻo tuʻu ifo i totonu o le pusa vevela poʻo le faʻamaʻaina foi i le toto, o le tagata suʻesuʻe e faʻapipiʻi le suāsusu i le urine poʻo le toto ma faʻaali i luga o le lau.

Aumai le suka i le masani

Ina ia e iloa pe faapefea ona maualalo le suka i le urine, e tatau ona e vaʻai i se fomaʻi, o le a ia taʻu atu ia te oe le mea e fai pe a maua se maʻi. E le mafai ona faʻatagaina le vailaʻau a le tagata lava ia.

O le a oʻo atu ai i faʻafitauli o le faʻamaʻi. Glucosuria lava ia e le o togafitia, ae mafai ona togafitia le mafuaaga na tupu ai. Ina ia aveese le suka i le mimi, e tatau ona e mulimuli i se meaai. Faatasi ai ma le glucosuria tele, e taua le 'ai o mea taumafa i mea o loʻo iai, talu ai ona o le faʻaaogaina o le tino o le tino e mafua ai le aveesea o mea aoga mai le tino.

O togafitiga o fualaau oona o le puleaina o le inisalini mo le maʻisuka ma le faʻaaogaina o vailaʻau e lagolagoina ai le gaioiga o fatugaʻo.

Faʻatasi ai ma se asiasiga taimi i se tagata poto faapitoa, o se faʻamaonia saʻo, togafitiga saʻo, o le faʻataʻitaʻiina o le maʻi e lelei. O le mulimulitaia o meaai maualalo maualalo i le suka, o le a mafai e le tagata gasegase ona ola i se olaga atoa ua maua i le maʻisuka ma le glucosuria lautele e aunoa ma ni faʻafitauli. E taua le saʻo le fuaina o le suka ma pulea le tulaga.

Tuua Lau Faamatalaga