Faʻailoa mo le maʻisuka

1S- (1fafa, 4phafa, 5beta, 6fafa) -0-4,6-dideoxy-4-4,5,6-trihydroxy-3- (hydroxymethyl) -2-cyclohexen-1-ylamino-alpha-D-glucopyranosyl- (1-4) -0-alpha-D-glucopyranosyl- (1-4) -D-glucose poʻo (2R, 3R, 4R, 5S, 6R) -5- (2R, 3R, 4R, 5S, 6R) - 5- (2R, 3R, 4S, 5S, 6R) -3,4-dihydroxy-6-methyl- 5- (1S, 4R, 5S, 6S) - 4,5,6-trihydroxy-3- (hydroxymethyl) cyclohex-2-en-1-ylaminooxan-2-yloxy-3,4-dihydroxy-6- (hydroxymethyl) oxan-2-yloxy-6- (hydroxymethyl) oxan-2,3,4-triol (IUPAC).

Mea faʻamaʻi

Carbohydrate mai le kulupu oligosaccharides Acarbose o se paʻu, paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe ma soʻo se paolo, lea e sili ona fofo ile vai. E maua le mea mai Actinoplanes utahensis faʻaaogaina o le faʻamalosi. O le mamafa mole mole o le vailaau siama o le 645.6 kalama mo le mole. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i ni pepa, i se fua o le 50 pe 100 mg.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le meafaigaluega faʻaalia oligo ma polysaccharides gaioiga o le suavai e ala i le faʻatauvaga faʻatauvaʻa o pancreatic alpha amylases ma le oona siama faʻamaufaʻataʻetaʻi paʻu. I lalo o le faatosinaga o le acarbose, ua paʻu i lalo le lumen o le tootoo laitiiti di, oligo ma faʻailoga i eseese monosaccharides ma le kulukose. O le malosi o le faʻavaeina ma le faʻaaogaina o le kulukose i totonu o le manava ua faʻaitiitia, o le maualuga o le kulukose i aso taitasi i le toto faʻamamaina. O vailaʻau e le faʻaosofia ai le faʻaaogaina inisalini ma e le taitai atu i hypoglycemia.

O le vailaau e le o se mea faʻapitoa, e le afaina ai le fafagaina ma le gafatia e toe gaosia atoa.

Faʻatasi ma le faʻaleleia lelei o le fualaau faʻasaina i tagata mamaʻi ma le faʻavaivaia o le kulupu o le kulukose, o le aʻafiaga o ituaiga 2 maʻisuka, faʻaleagaina o le myocardial ma le maʻi cardiovascular.

O le Acarbose e maualalo le faʻaogaina o le absorption, e tusa ma le 35%. O le bioavailability of order of 1-2%. O le maualuga o le maualuga o le vailaʻau e mataʻituina i totonu o le toto i le itula pe a maeʻa le pulega, ma ona metabolites - i le maeʻa ai o le 14 itula - i le aso.

I tagata o loʻo mafatia mai le leai o se faʻafitauli, o le maualuga maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga, e oʻo atu i le 5 taimi, i matua matutua o lenei faailoga ua faateleina i le 1.5 taimi.

O le vailaau faʻasaina ua faʻafefiloi i totonu o le vaega o meaʻai faʻamaʻi ma le auai o vailaau oona ma vailaau oona, e tusa ma le 13 metabolites o loʻo i Acarbose. O nei mea e masani ona maua 4-methylpyrogallol. Vailaau le suia (e tusa ma le afa o le fua) o loʻo faʻateleina i feces i totonu o le 96 itula. E tusa ma le 35% o le vailaau faʻasaina ua faʻaaogaina i foliga o metabolites e ala i fatugaʻo. O le afa o le ola faʻamaʻi e 4 itula (taimi o tufatufa) ma oʻo atu i le 10 itula (faʻagasologa o le laasaga).

Contraindications

O le fualaau faasaina ua solia i le aveina:

  • i allergies e sosolo
  • gasegase maʻetukacidosis o le maʻisuka, cirrhosis,
  • i faʻamaʻi ma faʻalavelave tigaina o le manava, faʻapipiʻi ma maʻi faʻamaʻi ma le afaina,
  • maʻi i Faʻamanatuga o le syndrome,
  • faʻaipoipo fafine
  • faʻatasi ai ma maʻi faʻaleagaina o le vaega o meaʻai, faʻatasi ma ulcerative colitis, afainafaʻalavelave o le intestinal (aofia ai le vaeluaina),
  • o gasegase e maua ai le gasegase ma le gasegase o le tino, tele o hernias,
  • i taimi masani toe le manuia,
  • i le taimi o maitaga.

E faʻaalia le faʻaeteete pe a ave Acarbose:

  • gasegase e maua i faʻamaʻi pipisi, manua, pe a uma le taotoga,
  • mafai fiva,
  • tagata ei lalo o le 18 tausaga.

Faʻaiʻuga

O faʻafitauli matuia masani mai le gastrointestinal tract:

  • faʻaleleia le faʻaaogaina o kesi, manava manavatiga i le manava, vomiting, mimiti,
  • taotoga, faʻamalositino poʻo se vaega o le faʻalavelave,
  • lanu, faʻateleina le gaioiga o enzymes o le ate, hepatitis.

Na maitauina foi: fulafula, thrombocytopenia, urticariapaʻu o le paʻu, erythema.

Faʻalogo, faatonuga mo le faʻaaoga (Metotia ma fua)

O pusa e faʻamatalaina faʻalautele, 20 minute aʻo leʻi 'ai poʻo le itula pe a uma se taumafataga.

I le amataga o togafitiga, 50 mg o le fualaau faasaina ua faʻaaogaina 3 taimi i le aso, ona faasolosolo malie lava lea ona faʻatuputeleina le gaosiga i le 0.1-0.2 kalama, e faʻatatau i le faapalepale.

I le averesi, o le fua mo tagata mamaʻi e itiiti ifo i le 60 kilokalama le 50 mg, sili atu ma le 60 kilokalama le 300 mg i le aso. O le maualuga o aso taitasi o le 0.6 kalama.

Mo le puipuiga, o le fualaau faasaina ua faatonuina i le 50 mg i le aso, ma faasolosolo malie le faateleina i le 0.1 kalama i le 3 masina.

Fegalegaleaiga

O le faʻaaogaina o le vailaau oona e faʻaleleia i le gaioiga o mea e maua sulfonylureas, metformin, inisalini.

Colestyramine, atacids ma tagata e faʻafeiloaʻiga o loʻo gaioiolosi i le inumaga, faʻaitiitia le aoga o togafitiga ma Acarbose.

Glucocorticosteroids, estrogensvevela o le thyroid, thiezide diuretics, phenothiazine, phenytoinfaʻaiuga tautala nicotinic acid, isoniazid, adrenostimulants ma isi fualaau e mafua ai hypoglycemia faʻaitiitia le gaioiga o le vailaau faʻasaina, e oʻo lava i le taufaasese maʻisuka malosi.

Faatonuga faapitoa

A o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tatau ona mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, mulimuli i se meaʻai. O meainu ma meaʻai e aofia ai meaʻai ma gaʻo e mafai ona mafua ai le afaina o le intestinal.

I le taimi o togafitiga, e fautuaina foi e pulea le toto ma le maualuga o le toto hemoglobin glycosylated ma faʻaleagaina, aemaise i le 12 masina muamua o togafitiga.

Faatasi ai ma le maualuga o le sili atu i le 0.3 kalama i le aso, o le a faʻaitiitia le paʻu maualalo hyperglycemia ma le tele o aʻafiaga hyperfermentemia.

I le taimi o togafitiga ma le oloa, e tatau ona manatua o le masani masani o le suka e masani ona paʻu lemu ma e le mafai ona vave faʻaitiitia hypoglycemia. Ina ia faʻaumatia lenei tulaga, e fautuaina e faʻaaoga fualaʻau tetele glucose (e le o le suauu), e sili atu i le vavalalata.

O vailaau, e fai ma tulafono, e le o faatonuina mo tamaiti ei lalo o le 18 tausaga.

Sauniuniga e aofia ai (Analogs)

Faʻamatalaga e uiga i le fualaau e faʻatau ai maʻisuka tele lelei. O le mea sili ona taatele ma le faʻalavelave itu o le faʻalauteleina o le kesi ma le le mautonu le manava. Faʻamatalaga e uiga i Acarbose mo le mamafa o le gau ua vaevaeina. O lenei vailaau e fetaui mo se tasi, ma o se tasi pe a uma ona ia ave pailani e amata ona fufuluina le selu ma le toe maua ai le pule. E tatau ona maitauina i le taimi o togafitiga e tatau ai ona mulimuli i se taumafataga, a le o lea, o le lelei o le togafitiga ua faʻaitiitia.

Acarboza tau, o fea e faatau ai

O le tau o fualaau o Glucobai e tusa ma le 560 rubles mo le 30 vaega, ma se vailaau e 100 mg.

Aoga: Na faauu o ia mai le College Rivne State Basic Medical College ma se tikeri i le Falemaʻi. Na faauu o ia mai le University of Medical Medical University a Vinnitsa. M.I. Pirogov ma se galuega faataitai e faavae i luga.

Aafiaga: Mai le 2003 i le 2013, sa galue o ia o se tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga ma le pule o le faleoloa falemaʻi. Na tuʻuina atu ia te ia tusi ma faʻamavaega mo le tele o tausaga o le galue malosi. O tusiga e uiga i mataupu faafomaʻi na lomia i lomiga a le lotoifale (nusipepa) ma i luga o telefoni i luga o Initaneti.

Faʻasalalau talafaasolopito

Taumafai e faʻaola tagata mai le "faʻamaʻi pipisi" na faia i le seneturi mulimuli.

E moni, e tusa ai ma fuainumera, e leai se numera manaia o le maʻisuka. Na amata ona salalau le malosi o le faamai ina ua amata ona malepe faleoloa oa matou faleoloa mai oloa o uiga lelei, aua na faaleaogaina le Soviet GOSTs, ma o tulaga fou tau tomai faapitoa na le faatapulaaina ai le gaosi oloa i suesuega i lo matou soifua maloloina.

O le malamalama o le faafitauli ogaoga i le maʻisuka (DM) o le solia lea o le gaosiga o le gaʻo, o saienitisi na taumafai e atiae se fualaau faasaina e faatapulaaina ai le faaaogaina o carbohydrates, lea e maua ai le tagata matutua ma le afa aso o kalori.

O le mea moni, i le aso e leai se tasi ua manuia i le ausiaina o lenei sini e aunoa ma se taumafataga maualalo, ae o se faʻaopoopoga atili o gaʻo ma gaʻo gaʻo e le afaina ai tagata maʻisuka, aemaise lava talu ai o nisi oi latou e mafai ona usitai i fautuaga a le endocrinologist.

A maeʻa ona faʻatatau meaʻai i aso taʻitasi o le maʻisuka:

  • Monosaccharides (i le ituaiga fructose ma glucose) - 25 g,
  • Faʻailoga (sucrose) - 100g,
  • Polysaccharides (pei o le maso) - 150g.

E mafai ona malamalama o le taofiofia o suga e sili atu e sili ona lelei i le taimi muamua o le metabolism, i le inumaga, mai le mea o le a latou o mai ai i totonu o le uluaʻi ituaiga.

Aisea e tele ai le gauai atu e totogi i le malo? O le mea masani o le α-amylase e aofia ai le amylose ma le amylopectin, ma e mafai ona solo i lalo i le faʻaaogaina o vailaʻau ma pancreas, ia e aofia ai enzymes α-amylase. Faʻalavelave faʻamavae i lalo ile kulukose ma le fructose i totonu o le manava i lalo ole aʻafiaga o α-glucosidases. O nei monosaccharides e ulu atu i le toto mai le manava.

E manino lava o le faʻaitiitia o le gaioiga o le pancreas ma le iniseti o le a faʻagesegeseina ai le faʻateleina o le fua o meaʻai gaʻo e ulu atu i le tino ma meaʻai. O tagata faʻatagaina o enzymes faʻamau, o loʻo maua i nisi o laau (mo se faʻataʻitaʻiga, i le stevia), e faigofie ona faʻaogaina ma e le tuʻuina atu ni aʻafiaga le talafeagai. O analogs na maua i le falala, sisi, sana, legumes ma peanesi. O le mea e leaga ai, o latou gafatia e le lava mo le faʻaleleia lelei o le toto.

Na maua i le mea e sili atu ona lelei le sooga ole microbial, lea na maua ai inhibitors o loʻo iai le tele o aʻafiaga: proteins, aminosaccharides, oligosaccharides, glycopolypeptides. O le sili o le olisaccharide o Acarbosum, lea o loʻo faʻapipiʻi mai i meaola ninii. O le taofiofia o kulupu gaʻo laiti, e faʻagesegeseina ai le suiga o le mānava i le kulukose.

O isi faʻamatalaga o lea mea ua atiae i luga o le faavae o le aseta, ae latou te le o iai se aafiaga tele.

Faʻataʻitaʻiga faʻatau

O vailaʻau e faʻatau ai ascarbose:

  • Faʻavave le faʻaaluina o gaʻo i totonu o le manava,
  • Faʻaitiitia le tolopoina (pe a uma ona 'ai, "faʻaauau" - "lunch") glycemia,
  • Puipuia le hypoglycemia,
  • Faʻesea le avanoa e maua ai le inisalini.

Aʻo taumafa taumafa ma le maualuga maualuga o gaʻo, o le faʻaaogaina o le hypoglycemic o le ascarbose e matua maitauina.

O le inhibitor e fesoasoani e tau i le meaʻai, faʻaitiitia le fiaai ma le caloric o taumafa i aso uma, ma faʻaititia le tulaga o le gaʻo visceral.

O mea ua fai ma vaisu i gaʻo, meaʻai maualuga-kalori e faʻaititia ai le aoga o le acarbose, talu ai o lona aʻafiaga e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le carbohydrate, ae le o le lipid metabolism.

O le gaioiga e ala i le faʻatinoina o le mea e fai e faʻatusatusa i le gafatia o le fiber, o le tele o le fiva lea e avea ma se vaega, e le maua mo le gaʻoina e le enzymes. O le eseesega o le faʻatagaina lea o le vailaʻau i gafatia o le enzymes lava ia. E pei o le le mautonu o le cell, o le a avea ma mea e "le mafai ona gafatia" ona o le gastric juice ma o ese atu e le suia, ma faateleina le tele o feces. Mai lenei mea e mulimuli mai e mafai ona faʻaleleia le mafai gafatia o le inhibitor pe'ā faʻaaogaina faʻatasi ia oloa e maua ai fila felanulanuaʻi. O lenei metotia e aoga tele i le aveesea o le mamafa.

E ui lava i mea e taofia ai, e le faʻalavelaveina e le inhibitor le masaniga o le manava, talu ai e le afaina ai le gaoioiga amylo, proteo ma le lipolytic o suamalie fuamalie.

O le gafatia o le vailaau e faalagolago foi i le fualaau: faatasi ai ma le faateleina o le masani, o faailoga o le hypoglycemic e sili atu.

O le maʻisuka o loʻo ave faʻataunuʻu ma ona fua na faʻaalia ai iʻuga lelei isi mea taua:

  • Faʻaitiitia le triglycerol ma le cholesterol i totonu o le toto,
  • Faʻaitiitia o le lipoprotein lipase concentration i siama faʻamalosi.

Afai o le inhibitor e tui tuusao i totonu o le manava, e faʻalavelaveina le gaoioiga o α-glucosidases. O loʻo gasegase mauʻo gaʻo i le umi ma o se vaega tele o ia mea e le suia. O lenei mea e aafia ai faailoilo o le glucometer i le auala aupito sili ona lelei: e ui lava ina latou faateleina, e le taua tele e aunoa ma le auai o le acarbose. E tusa ai ma le lelei, e mafai ona faʻatusatusa i le lauiloa Metformin, lea e faʻasaina i le maʻisuka ma le le atoatoa.

O loʻo faʻamaonia foi le faʻamaʻi mo le ituaiga muamua o le maʻisuka, talu ona faʻaaoga e faʻaititia le aofaʻi o le inisalini faaopoopo i le afa.

O le vailaʻau e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le glycemia, ae o le meaai e manaʻomia ona fetuʻunaʻiina, ona o le vaivai o le gaʻo e pei lava o le matautia e pei o le sili atu.

E oʻo lava ile tulaga maualuga, e maua i le maʻisuka gaʻo, pe a faʻamalosia le inisalini mo le suka, pe a maeʻa se tasi o togafitiga, o le maʻisuka na mafua ai le paʻu o le glucosuria (o le i ai o le kulukose i le urine).

E faʻaleleia ai le vailaau faʻamaʻi ma le kulukose, ae e le o se 100% sui mo fualaau faʻatau mo togafitiga o le maʻisuka. O loʻo faʻamatalaina o se vailaʻau faaopoopo i le faʻasologa faʻasoasoaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le acarbose o le a faʻaleleia ai le aafiaga o le sulfonylurea.

O le vailaau faʻasaʻo ua faʻaalia foi mo tagata mamaʻi e le mafai ona faʻapaleina insulin.

E taua tele e le o iai le tino o le inhibitor, o le gasegase ma le mutagenic.

O le vailaau faʻamaʻi e faʻamaʻapeʻaina i totonu o le vaega o meaʻai, o siama ma enzymes e fesoasoani i le fatuina o ituaiga mea e 13. Ole faʻaaogaina o le acarbose e faʻamalolo mai i le iniseti i le 96 itula.

O ai o loʻo faʻamaonia ma faʻasalaina

O se tagata e taofia le mea ua faatonuina mo:

  • Ituaiga 2 maʻisuka
  • Carbohydrate metabolism
  • Faʻasologa o le mafaufau,
  • Preditebetes
  • Mafuaaga
  • Le lava le faapaleni o le kulukose,
  • Faʻasalaga o le anapogi glycemia,
  • Lactate ma le maʻisuka acidosis,
  • Ituaiga 1 maʻisuka.


O le faʻaaogaina o le acarbose ua faʻaseseina i:

  • Cirrhosis o le ate,
  • Ketoacidosis,
  • O le afaina ma le gaʻo o le gastrointestinal tract,
  • Ulcerative colitis
  • Faʻalavelave faʻamaʻi,
  • Maʻisipathy maʻi,
  • Tina, lactation,
  • Tausaga a tamaiti.

Faʻasalaga, acarbose ma ona mea e faʻamatalaina pe a mavae ni manua, i le vaitau o faʻamaʻi pipisi, talu ai e le lava le malosi o le tino e toe faʻaleleia ai. Faʻatasi ai ma le le lava o le kulukose poo lona poloka, e mafai ona maua le hypoglycemia poo le acetonemic syndrome.

O aʻafiaga e mafai ona mafai:

  • Faʻasalaga
  • Dyspeptic disorders
  • O le faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le faʻaleagaina,
  • Hematocrit reduction
  • Faʻaitiitia le 'anotusi o vitamini ma calcium i totonu o le toto,
  • O le vevela, vevela, ma le faʻaleagaina.

Le mautonu o le faleoloa, tiga o le manava ma isi faafitauli ma le manava ma le gaogao e mafai ona tupu ona o le televave o le faʻaleleia o meaʻai gaʻo e fesoasoani i le mea moni o nisi oi latou e faʻaputuina i totonu o le vaega o meaʻai ma e umi se taimi ae leʻi ulu atu i le manoa lapoa. O faʻalavelave lelei e mafua ai le tuputupu ae o siama e mafua ai le fermentation, flatulence, ma isi maʻi lese.

E iai foi se aafiaga talitutusa e mataituina i le gaosiga o le Champagne, pe a gasegase siama e gaʻo ai le carbohydrate, ma tuu ai taunuuga o lo latou olaga i se mea e puipuia. Masalo, i le mafaufauina o lenei ata, o le toatele o le a latou lafoai le ava malosi.

E mafai ona e faʻaleagaina le afā i totonu o le iniseti ma le metronidazole, lea e faatonuina e le fomaʻi e tutusa ma le acarbose. O le gaioiolosi gaioiolosi ma isi sorbents e faʻamamaina ai le microflora o le intestinal e tutusa lona aafiaga.

Faaitiitia le aoga o le pulega o le va o malo ma le malo:

  • Estrogen
  • O fualaau mo le thyroid coland,
  • Faʻamataʻu tautala
  • Paʻu o le kesi
  • Phenothiazines ma isi vailaʻau.

Acarbose - faatonuga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga, o le suʻega ua fuafuaina e tusa ai ma le mamafa o le maʻi. Afai, mo se faʻataʻitaʻiga, o le maʻisuka matutua ei ai le mamafa o le tino o le 60 kilokalama, o se fualaau o le 25-50 mg ua lava mo ia, ma se faʻatele tele, 100 mg 3 r / Aso ua faatonuina.O le fua o le inhibitor e tatau ona faateleina i tulaga, ina ia mafai ai e le tino ona fetuʻutuʻunaʻi, ma o aʻafiaga leaga e mafai ona iloa i le taimi.

Faʻaaoga togafitiga aʻo leʻi 'ai poʻo le taimi foi e tasi. O loʻo faʻamaluluina i lalo i soʻo se vai, pe afai o le meaʻai e leai se gaʻo-leai, e le mafai ona ave le acarbose.

Afai e gasegase le tino i le toto ua filifilia, e mafai ona faateleina i le 600 mg / aso. ma e sili atu foi pe afai e mafai ona maua le soifua maloloina.

Faʻatonu Analogs

O le autu sili ona lauiloa mo le acarbose o Glucobay. Ua gaosia le sooupu o le hypoglycem i Siamani. Faʻasalaga - lapisi e 50-100 mg, o pusa taitasi e aofia ai le 30 i le 100 fasi pepa.

I le faaopoopo atu i le uluai fualaau faasaina i Saina ma Europa, e mafai ona e faatauina se generic with the brand name Glucobay, i Amerika ma Egelani - Precose, i Kanata - Prandase. Mo le maʻisuka faʻatasi ai ma taumafa faʻalautele, o le fualaau faasaina e sili atu ona aoga, ma e lauiloa tele i Saina, i Amerika - i le isi itu, o lona faʻaaoga e faʻamapulaʻa ona o le manava ma le pala.

Faamatalaga e uiga i le acarbose

E uiga i le fualaau faʻasaina ma le garcose Glucobay, o iloiloga o le leiloa o le mamafa o se mea faʻapitoa. O le vailaau e le o faamoemoe mo le gau o le mamafa, ua faatonuina i le maʻisuka, e masani lava o le ituaiga 2.

Talu ai ona o le toatele oi tatou e maua le malosi mai mea inu, o se vailaau faasaina e fesoasoani tele i le maʻisuka ma i latou e leiloa le mamafa o le taumafa ma e leai ni aʻafiaga matuia e pei o mea tutusa, aua e mafai ona aoga i luma o se fasi keke poʻo se isi faʻataʻitaʻiga gaʻo.

Faʻataʻitaʻiga

E i ai sona aafiaga faʻapoma. O se tagata e taofia le inisiua ole gaioiga o elemene lea e talepeina ai le gaʻo i totonu ole suga faigofie. O le mimitiina o gaʻo i totonu o le iniseti e faʻagesegese, o le kulūkose e maualuga. O le acarbose e faapitoa lava le talafeagai mo i latou o loʻo afaina i le inisalini pe le talafeagai mo togafitiga metformin ona o le faʻasaʻo. E leai ni mea e maua ai le tino, e sili atu le saogalemu mo le tino nai lo isi fualaau. E afaina ai le faamutaina o le hypoglycemia pe a uma ona 'ai ma faaitiitia ai le ono mafai ona tupu. E faʻaitiitia ai le manava, fesoasoani e faatumauina le mamafa masani, ma puipuia ai le atinaʻeina o le inisalini. Ae maise lava o aafiaga o le acarbose pe a ave i oloa maualuga-carb. I le faʻaopoopoga, o le faʻateleina o le cholesterol ma triglycerides i le toto e faʻaititia, ma le lipoprotein lipase i siama faʻapipiʻi.

E faʻapefea ona faʻaaogaina galuega? E pei o le fiber, e le mafai ai ona gaosia gaʻo meaʻai i le sua suamalie ma le gaioiga o enzymes e vavaeina i lalo i monosaccharides. O le iʻuga, latou te le fiafia i feeseaʻiga, ae o le galuega o le manava e le faʻalavelaveina.

Pharmacokinetics

O loʻo galue i le gastrointestinal tract, o loʻo faʻafefe i foliga o metabolites. E maualuga le maualuga o le tausiga pe a maeʻa le itula. E maua i totonu o le vaega oona, ona o le fomaʻi mo le 96 itula, faapea foi fatugaʻo i foliga o metabolites (34%).

  • O le maʻisuka o mamanu uma e lua i le tuufaatasiga tuufaatasi,
  • Preditebetes
  • O le mea sili ona taua o se faamaʻi o le maʻisuka,
  • Faʻafouina insulin poʻo le allergy.

Faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

Ave faʻatasi le laulau i taimi taʻitasi i le aso ao leʻi 'ai. Faʻaaogaina e avea o se adjuvant i le faʻasologa faʻatasi. O le suʻega ua fuafuaina e le fomaʻi aoga i luga o le faavae o auiliiliga. Ole fua muamua ole 25 mg. E mafai ona faʻatupulaia lemu, ae i le taimi lava e mataʻituina le atinaʻe o aʻafiaga itu. O le tapulaʻa maualuga e 600 mg i le aso. O le umi ole togafitiga e le itiiti ifo ma le 6 masina. E taua tele le mulimuli i se taumafataga.

Faʻasalaga

E i ai le tiga o le tino, manava manava ma le vevela. O faʻamaʻi e aveeseina e ala i le tuʻuina atu o meaʻai gaʻo-o loʻo aofia ai meaai.

Faatasi ai ma togafitiga tuufaatasi, e mafai ai e le hypoglycemia ona atiina ae. O lona faʻamaoniga: vaivaiga, pallor, mafaufau le lelei (agai i luga), fiaai, mimivala, ma isi. O le tino hypoglycemia e mafai ona aveeseina i se tulaga tutoʻatasi e ala i le 'aiina o meaai faatasi ma gaʻo. E faʻagata ma ogaoga le faʻaaogaina e ala i le tuiina o le glucagon poʻo le dextrose solution. I lenei tulaga, e manaʻomia se fetuunaiga o fualaau.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faʻasalaga aʻafiaga o faʻamaʻi vailaʻau ma faʻamaʻi.

Faʻaleleia le gaioiga o le inisalini, metformin, sulfonylurea, lea e lamatia ai le atinaʻeina o le hypoglycemia.

O mea nei e faʻavaivaia le aʻafiaga o le gataifale:

  • thiezide diuretics,
  • vevela vevela,
  • corticosteroids
  • phenytoin
  • phenothiazines,
  • alofaga
  • estrogens, faʻailoga tautala,
  • paʻu o le calcium
  • nicotinic acid
  • isoniazid ma isi sui e mafua ai le hyperglycemia.

E leai ni fegalegaleaiga patino ma ni mea na tutupu na matauina. E masani lava ona faigofie ona faapalepale.

Faatusatusaga ma analogues

Acarbose o se vaega o le tele o fualaau faasaina. Mafaufau io latou meatotino ma foliga ile auiliiliga.

E maua e Bayer i Siamani i ni faʻaoga se lua - 50 ma le 100 mg. E masani lava ona faatonuina e fomaʻi. Tau - 360-500 rubles, faʻalagolago i le aofaiga o mea. Glucobay ua lelei ona faʻavaeina i totonu o maketi fualaau faasaina, o se mea aoga tele mo le faʻaitiitia o le maʻisuka i le faʻatasi ai ma togafitiga.

Faʻatau e se kamupanī kamupani turuma. Fua 50 pe 100 mg. O se vailaau lelei mo le maʻisuka, e iai ni iloiloga lelei. Toa - e faigata ona maua i falemaʻi a Rusia.

E aofia ai le liraglutide, lea e aʻafia ai le gaioiga o suauu peta i le pancreas. E mafua ai le faʻaitiitia o le suka o le toto, e faʻagesegese ai le gaogao o le manava, lea e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mamafa. O talosaga e talitutusa ma le acarbose. Faʻaavanoa i le faiga o se vaifofo mo pulega faʻapitoa. Le tagata gaosi - "Novo Nordisk", Tenimaka. Tau - mai le 9000 rubles mo peni lua. Tofi pe a le aoga le papa. Victose e mafai ona faʻaaogaina mo le faʻamalosia o togafitiga ma le inisalini ma isi fualaau oona.

Metformin papa mo togafitiga faʻapitoa. Mai le 500 rubles i le pusa. E ese le vailaau, o togafitiga e faʻasoa e faavae i luga o manaoga taʻitasi. E faia e le Berlin-Chemie firm, Siamani. E aʻafia ai le faʻatinoina o suauu peta i le pancreas, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le kulūkose ma tumau le mamafa masani. O meatotino e talitutusa, e masani ona suia e le tasi le isi. Naʻo le itiiti o Siofor o le metformin e le fetaui mo tagata uma. E tutusa tutusa tui.

O le faʻaaogaina o soʻo se mea tutusa e faia faʻatasi ma le faatagaga a le fomaʻi. E faʻasaina le faʻamaloilo o le tagata lava ia!

I le tulaga lautele, o suʻesuʻega o le maʻisuka e uiga i vailaʻau faʻasaina e lelei. O nisi o tagata gasegase e matauina le atinaʻeina o aʻafiaga i le itu o le palasi ma isi faʻalavelave tuga. Toeitiiti lava o tagata uma e talanoa e uiga i le mamafa o meaʻai ma le faʻaitiitia o le suka i le toto.

Natalya: "Ua ou aveina Glucobay mo se masina i le taimi nei. Amata i le 50 mg i luga o le fautuaga a se fomaʻi, ua oʻo nei i le 100 mg. Faʻatasi ma Novonorm. O le gasegase o le aoauli na faʻaaogaina i tulaga. E tusa lava pe ou te solia le meaai, e le faatuai. Ae o loʻo i ai aʻafiaga i le itu o le faʻalavelave o le manava. O le mea lea, ou te taumafai e mulimuli i faatonuga a le fomaʻi ma meaʻai. "

Vladislav: "Na faatonuina e le fomai" Glucobai ", lea e aofia ai le acarbose, pe a uma ona ou afaina i metformin. Mo le tau, o lenei fualaau e fetaui lelei ia te aʻu, ou te faaaogaina e avea o se vailaau faaopoopo. E sili atu le lelei o le puletini o le glucose, fiafia e leai se hypoglycemia. I le amataga lava o togafitiga sa i ai le pala, na faatonuina e le fomai ni fualaau faaopoopo, o mea uma na toe foi mai i le masani. Ou te fiafia i le aafiaga, ma ua tumau le mamafa, lea ua leva ona ou taumafai e ausia. "

Oleg: "E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2. Sa i ai faafitauli i le filifilia o vailaau faaopoopo mo le auala autu. Ua uma ona ou tofotofoina ni laulau ma metformin, ae latou te leʻi fetaui ia te aʻu e tusa ai ma faailo (faafitauli tau fatuga). Na fautua mai le fomai e taumafai e faaaoga se fualaau faasaina e faavae i luga o le acarbose, e pei o, "Glucobay". Sa ou aveina mo se masina i le taimi nei, ou te fiafia i mea uma. Talu ai nei, o le atunuʻu ua faʻateleina i le 100 mg - e leai ni aʻafiaga. Latou te fai mai o fualaau oona i metformin e sili atu ona lelei, ae e fetaui lelei ia te aʻu. O lea ou te fautuaina oe. "

Larisa: "Na faatonuina au e Glucobai. Na viia o ia e le fomai, ma fai mai na o ia lava e le mafua ai le hypoglycemia. Sa ou inu pe tusa ma le 50 mg mo le tusa o le masina. Sa i ai oʻu faafitauli i le manava, lea e le mafai ona ou faʻaumatia. Na tatau ona ou lafoai nei fualaau ma sui atoa ai i le inisalini. "

Faaiuga

O vailaʻau faʻamaʻi e masani ona fesoasoani i le maʻisuka e faʻamaonia le kulūkose ma le mamafa. O fualaau faasaina ua faatonuina i le tele o tulaga, ae masani lava i le tuufaatasiga ma isi mo se lelei sili atu. O faʻamatalaga e uiga i maʻi ma fomaʻi e tele lava ina lelei, o le tele o le gataifale e fetaui lelei ma maua ai se taunuuga tumau.

E tatau ona ou inuina fualaau?

I le masani o le kulukose, o le inu fualaau oona e le aoga. A le o lea, o aʻafiaga i le itu poʻo ni faafitauli matuia o le soifua maloloina e tatau ona faʻamoemoeina.

O fualaau taumafa o le maʻisuka ua fautuaina e inu faatasi ma:

  • 2 tikeri o le faamai,
  • le tulaga o le maʻi
  • isi pathoces na mafua ona o le faateleina o le maualuga o le suka i le toto.

Aisea e maua ai le mamafa o le maʻisuka?

E maitauina le tele o meaʻai i le 88% o le maʻisuka.

E masani lava, o le siama o le insulin e fesoasoani e tuuitiitia le kulukose o le toto ma feaveaiina i siama. Faʻasaga i tua o le atinaʻeina o le maʻisuka, o lenei faiga e faʻalavelaveina.

Faʻalogo lelei! I le 1st stage o le faamai, o le insulin resistance o loo matauina. O lenei tulaga e faʻailoaina i le faʻatupulaia tutusa o le kulukose ma le inisalini.

O lenei mea e mafua ai le faateleina o le tuufaatasiga o puipuiga ma gaʻo ma taitai atu ai i le taofiofia o le gaʻo-vaeluaina o enzymes. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, o loʻo tupu aʻe ai le mataʻutia.

Fautuaga Faasaʻi

O le laulau e faʻaalia ai fualaau faasaina e fesoasoani e aveesea le mamafa i le maʻisuka ituaiga 2.

Pusa 1. Faʻatau fualaau mo le maʻisuka ituaiga 2:

FualaauFaʻamatalaga
MetforminE taofia ai le gluconeogenesis o le hepatic, ma fesoasoani e faʻaititia le kulūkose mai le intestine. E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le kulukose o le gataifale. Faʻaauau le faʻasaina o le inisalini o le inisalini. O le mamafa o le tino e faʻamautu pe faʻaitiitia.
GlucopeliIgoa o le hypoglycemial oral. Faʻatasi i biguanides.

Fesoasoani i le maualalo o le galu glucose. E tupu lenei mea i le talaaga o le faʻasaina o le glycogenolysis ma le gluconeogenesis. O le mamafa e faʻamautuina pe faasolosolo malie le faʻaititia.

SioforPo o le a lava le aafiaga i le maualuga o le kulukose o le toto, o le fualaau faasaina ei ai sona aoga aoga i le lipid metabolism. E fesoasoani lea i le maualalo o le cholesterol atoa, faapea foi ma le triglycerides ma le cholesterol maualalo maualalo.
MaluO le vailaʻau faʻatasi ma le faʻaitiitia o LDL ma triglycerides. O le mamafa o le maʻi e faʻamalosi pe toe foʻi malie i le masani.
DiaforminDimethylbiguanide. Faʻatasi ma se faʻaitiitia i le faʻamoemoe o VLDL, LDL, triglycerides. O le mamafa o le maʻi e faʻamautu pe faʻaitiitia le agavaʻa.
AscarboseAlpha glucosidase inhibitor. O le vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e uiga i se talaaga o le le atoatoa o meaai. E le gata i lea, o vailaʻau e mafai ona onā ao faʻasolosolo togafitiga.

Isi fualaau suamalie

O le galuega autu o le tagofia o fualaau mo le mamafa o le mamafa, o le ausia lea o le atoatoa o le metabolic ma taofi le lamatiaga o le faateleina o le toto maualuga o le suka.

Mo le gau o le maʻisuka, o vaega nei o fualaau faasaina ua faatonuina:

  • biguanides
  • sulfonylurea
  • glitazones
  • Falemaʻi
  • alpha glucosidase inhibitors
  • DPP-4 inhibitors.

O vaega taʻitasi o vailaau e fesoasoani e pulea le mamafa ma saofagā i lona faʻaitiitia lemu.

Fautuaina Biguanides

O fualaau oona i totonu o lenei vaega e faavae ile metamorphine. Biguanides - o se tasi o kulupu sili ona taua o vailaau faʻapitoa, e lauiloa i le maʻisuka. O vailaau faafomai ua faatonuina mai le ogatotonu o le 50 o le 20 seneturi.

Pusa 2. O faʻateleina o faʻatoʻaga tetele:

FualaauFaʻamatalaga
AvandametOfo faʻamaʻi faʻasolosolo. Faʻasagaga o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto, o le faʻaleleia atili o le pulea o le tino. O mea uma o le cholesterol, TG ma le LDL e faʻaitiitia foi.
VaevaeO le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le glucogenesis o le hepatic. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le kulūkose o le intestinal. Faʻaauau le faʻaaogaina o le kulukose.

O le mamafa o le mamafa e faʻasalalau pe faasolosolo malie le faʻaititia.

Metformin-AkrikhinO le vailaau faasaina e taofia ai le gluconeogenesis, e puipuia ai le "fananau mai" o gaʻo gaʻo maualalo ma le gaʻo faʻamalolo. O le mamafa o le tino e faʻamautu muamua, ona faʻaitiitia lemu.

Faʻalogo lelei! O vailaau faafomai o lenei vaega e fesoasoani i le tulai mai o aafiaga itu. O le mea lea, e na o tulaga tulaga ese lava e tofia ai.

Le sili ona lelei sulfonylureas

O le sini autu o fualaau o lenei vaega o le faaosofia lea o suauu peta pancreatic e maua ai le inisalini. O fualaau faasaina ua faatonuina pe a aliali mai faailoga o le vaivai.

Laulau 3. O le faʻaaogaina o sauniuniga sulfonylurea:

FomaʻiE faʻapefea?
MaʻisukaO le sulfonylurea o le gafa o le 2 augatupulaga. O le faʻaaogaina o le vailaʻau e fesoasoani e faʻaitiitia ai le taimi vavao mai le taimi e 'ai ai i le amataga o le puleaina o le inisalini.

E alu faatasi ma le toe faʻaleleia o le amataga o le manava o le inisalini, e faʻaitiitia ai le pito i luga o le hyperglycemia. E le gata i lea, o vailaau e fesoasoani e faʻaititia ai le numera o faʻamalolo saoloto.

AmalaO se faʻasologa o le 3-generation sulfonylurea. E i ai sona aafiaga o le insulinomimetic.

Fesoasoani i le faʻatonutonuina o le puleaina o le inisalini. O lenei mea e mafua ona o le faʻapipiʻiina o alalaʻau faʻapitoa Pasefika e faʻaaogāina ai pene-cell.

I le ata GlimepirideFesoasoani e faʻamalosia ai le faʻamalolosi ma le faʻasaʻoina o le inisalini mai vela peta pancreatic. E i ai foi sona aafiaga faʻapitoa. Fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2.
Diameride (Dimexide)Puipuia le faaputuga platelet. E mafua ona o le faʻaitiitia o le liua o le arachidonic acid i le thromboxane A2.

O le aʻafiaga atherogenic o le fualaau faasaina e mafua mai i le faʻaititia o mea o malondialdehyde i le toto.

GlemazFaʻaauau le faʻasaʻoina o le inisalini, o loʻo i ai galuega faʻapitoa. Fautuaina mo le maʻisuka ituaiga 2.

O vailaau faafomai o lenei vaega ua faatonuina foi i tulaga tulaga ese. E mafua ona o le lamatiaga o le hypoglycemia. O le tau o fualaau faasaina e eseese mai le 147 i le 463 rubles.

Fautuaina Glitazones

Suauu-maualalo o fualaau faasaina ua faatonuina e faaitiitia ai le tui o le insulin.

Laupapa 4. O glitazones sili ona aoga:

FualaauFaʻamatalaga
AvandaglimFesoasoani e faʻaleleia le tuʻuina atu o le inisalini e ala i vailaʻau peta pancreatic beta. O loʻo faʻamatalaina mo le faʻamalosia o togafitiga, mo le maʻisuka ituaiga 2. O le iʻuga, o le faʻaleleia atili o le faʻaleleia atili o le pulea lelei o le mataituina.
PioglarO se malosi malosi filifilia o le gamma receipor agonist. O lo latou faatoaagaina mai e mafua mai i le peroxisome o loʻo faʻaolaina. O le faʻamalosia o insulin i totonu o le tino ma le ate e masani ona faʻatulaga. Faʻatasi ai ma le DM-2, o se faʻaitiitia i le maualuga o le TG ma le faateleina i le maualuga o le HDL e matauina.
Faʻasologa masaniFesoasoani e faʻaitiitia le faʻamalosia o le inisalini i totonu o laʻau ma le ate. E le o faʻamaonia le vailaʻau mo le maʻisuka e faʻalagolago i le inisalini 1.
AstrozoneFaʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻamalosia o le inisalini. O lenei mea e mafua ona o le galuega a le pioglitazone. I le taimi lava e tasi, o le toto o le kulukose o le toto ua faʻaitiitia. O loʻo faʻaitiitia foi le maualuga o le inisalini o le inisalini.
DiaglitazoneO le vailaʻau e fesoasoani i le faʻaitiitia o le faʻamaʻi o triglycerides ma faʻateleina ai mea o loʻo maua i le lipoproteins maualuga, ma le cholesterol. E le faʻaosofia le faʻaaogaina o le inisalini.

Faʻalogo lelei! Faʻatasi ai ma Metformin, o fualaau oona i lenei vaega e fesoasoani e vave faʻaitiitia le mamafa.

Le Manulauti sili ona aoga

O nei mea e faʻamalosi ai le inisalini. Tofia e puleaina le maualuga o suka pe a uma meaai.O le mamafa e aafia ai pe afai e faʻamaonia i le monotherapy.

Laulau 5. O le faʻaaogaina o laʻau:

FualaauE faʻapefea?
NovonormFesoasoani i poloka Tubules faalagolago i ATP i totonu o paʻu o peta peta.

I totonu o le afa itula i le maeʻa ai o le vailaʻau, ua mataituina se tali insulinotropic. E fesoasoani lea i le maualalo o le kulukose o le toto.

FaʻailoaO se fofo faʻaalia o le inisalini o le inisalini. Fesoasoani i le maualalo o le kulukose o le toto. E mafua lenei mea i le faʻaosofiaina o le inisalini e faʻamalosia e le pancreas.

E le gata i lea, o le vailaʻau faʻatasi ma le tapunia o le ATP-faʻalagolago i le paluga o le potassium i totonu o le membrane o vela beta. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai se polotini faapitoa. O le iʻuga, e tatalaina avanoa o le calcium.

StarlixO se mafuaʻaga o le phenylalanine amino acid. Faʻaleleia le toe faʻaleleia o uluai togafitiga o insulin. Faʻatasi ma lenei talaaga, o le faʻatulagaina o le kulukose i le toto ua faʻaitiitia. O mea e maua i le hemoglobin glycated e faʻapitoa foi.

Faʻataʻitaʻiga Alefa Glucosidase

O vailaʻau e fesoasoani e faʻagesegese ai le faʻaaogaina o le gaʻo vailaʻau. O lenei mea e mafua ai le tupu tele o le maualuga o le suka i le toto. Faʻasaga i tua o le pulega, o le hemoglobin glycated o loʻo faʻasolosolo, o le faʻaititia o le insulin e faʻaititia.

Pusa 6. O le faʻaaogaina o le initaneti o le alpha-glucosidase:

FomaʻiFaʻamatalaga
AcarboseO Oligosaccharide na maua mai i le microorganism Actinoplanes utahensis. O le vailaʻau e faʻateleina ai le vaevaeina o di-tri - ma oligosaccharides i le lumen o le inumaga laiti. E faʻaitiitia le faʻaitiitia o le kulūkose i totonu o le inumaga.

E le gata i lea, o le vailaʻau e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le hyperglycemia postprandial.

GlucobayPseudotetrasaccharide o le microbial mafuaʻaga. E faʻasaina ai le palatini o le alpha glucosidase, lea e malepe ai polydi ma oligosaccharides.
MiglitolFesoasoani e faʻagesegese le tafe o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia le kulukose toto pe a uma ona 'ai.
DiastabolE alu faʻatasi ma le faʻaitiitia o le hyperglycemia pe a uma ona 'ai, faʻamalosolo le 24-itula glucose concentration profile.

Fesoasoani i le maualalo o le anapogi o le kulukose toto. Ole faʻaitiitia o le maualuga ole hemoglobin glycosylated. Ole fualaau faasaina e le afaina ai le inu o le kulukose o mea taumafa.

O le sili ona lelei o le inhibitors o le enzyme DPP-4

O fualaau i lenei vaega ei ai sona aafiaga i hormones o le vaega o meaʻai. Ua faatonuina i latou e pulea le mamafa o le tino.

Pusa 7. O le faʻaaogaina o inhibitors o le enzyme DPP-4:

FualaauE faʻapefea?
SitagliptinO se inhibitor filifilia o le enzyme dipeptidyl peptidase 4. Fesoasoani e faateleina le faʻatupulaia o hormones o le aiga le fiafia. O le vailaau faʻasaina e faʻalavelaveina ai le suavai o mea manogi, e fesoʻotaʻi ma le faʻaopoopoga o le faʻasaina o le inisalini ma se faʻaitiitia o le puleaina o le glucagon.

O le faʻaaogaina o le 1 le iniseti e taofia ai le gaioiga o le enzyme i le gasologa o le aso.

VildagliptinPancreatic pepelet stimulator. E fesoasoani i le faʻaleleia atili o lagona o peta paneta o peta i le kulukose. Faʻatasi ai ma lenei talaaga, faʻaleleia le faʻaaogaina o le insulin i le kulukose.

O le tulaga o le faʻamaoniaina o le faʻatinoga o peta beta e faalagolago i le laasaga o latou faʻaleagaina. I nisi tulaga, o le faateleina o le faʻamalosi o le GLP-1 faʻagesegese ai le gaogao o le manava.

LinagliptinE iai se fesoʻotaʻiga vavalalata ma le enzyme DPP-4. O lenei mea e oʻo atu ai i le faʻateleina o le faʻateleina o mea e le fiafia ai. O la latou gaioiga o loʻo tumau pea mo se taimi umi.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina e fesoasoani i le faateleina o le puleaina o le insulin i le kulukose. E ese mai i le faaitiitia o le puleaina o le glucagon, o le siakiina o le maualuga o kulukose toto e matauina.

SaxagliptinO se faʻailoga mataʻituina o le dipeptidyl peptidase-4 inhibitor.

Faʻasalaga i tua atu o le faʻalialia o le inisalini faatasi ai ma le fesoasoani a peta peta o le pancreas, o le faʻamavaeina o le kulukaka mai le pisipalima selu o loʻo faʻaitiitia. O lenei mea e mafua ai ona paʻu i le glycemia postprandial. O le fua aupito sili ona lelei mo tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2 e eseese mai le 2.5 i le 10 mg / 24 itula.

Faʻalogo lelei! I le 24-vaiaso o le sitagliptin, o le mamafa o le mamafa o le 1.6 kilokalama. Pe a faʻaaoga vildagliptin i le taimi lava e tasi, o le gau o le mamafa o le 1.8 kilokalama.

O tulafono faavae mo le aveesea o le mamafa mo le maʻisuka

Chromium toe faʻafouina le inisalini ile lagona o siama

O le faatonuga e faapenei:

  1. O faamalositino e tatau ona masani, ae agamalu. E fesoasoani lea i le faʻasaʻoina o le maualuga o le insulin ma le kulukose. O le filifiliga aupito sili lava o le faʻatau mai o se pedometer ma taulaʻi i le numera o laasaga na faia. O le numera sili ona lelei o laasaga o le 6.0-10.0 afe. ​​I le averesi, e manaʻomia le 1-1.5 itula i ni auala vave.
  2. O mea taumafa tatau e tatau ona fai fuafua. I le maʻisuka, e manaʻomia ona e mataʻituina e le naʻo le numera o kalori, ae faʻapea foi le faʻatupulaia o meaʻai gaʻo. O meaai a le tagata gasegase e tatau ona puleaina e oloa e maua ai se faʻamaumauga laiti.
  3. E tatau ona usitaʻia tulafono o le inu ava. O siama o le tino o le maʻisuka o loʻo i ai i se tulaga o le faʻamalaina. O le maualuga o le suavai i aso taitasi e fuafua i le fua o le 35 ml / 1 kg. E oʻo i le 75% o le vai e tatau ona faʻamamaina vai.
  4. E tatau ona masani le faʻaaogaina o le suka. O le maʻisuka na te faia le inu o le chromium ma le zinc. Chromium fesoasoani e fesoasoani e toe faʻafoʻisia le ola i le insulin ma fesoasoani e faʻaititia le toto suka. O le tui o Zinc e fesoʻotaʻi ma le faʻamalosiina o le tino puipuia.

Tuua Lau Faamatalaga