Aisea e maua ai le tele o le cholesterol i le ate?

O le valea o tagata e talitonu o le cholesterol e faʻamalosia i meaai. Ae o lenei mea e moni lava: faatasi ai ma oloa, e na o le kuata o le vailaʻau e mauaina e le tino, ma o le tele o le cholesterol e faʻapipiʻiina i le ate, mai le mea o tufatufaina atu i le tino ma le toto. E leaga pe afai e gaosia e le ate le tele o mea, o le a avea ma mafuaʻaga o faʻafitauli eseese. Ae o le sili atu o le gaosiga o ia lava o se faailo o gaioiga matuia i le ate.

O le a le cholesterol?

E toaitiiti tagata latou te iloa le mea o le cholesterol, latou te manatu o le tuufaatasiga e lamatia ai le ola maloloina. Tatalo o tagata uma o le a fai mai e le tatau ona i ai le mea i se tino maloloina. Ae e le o lea.

O le tele o cholesterol e maua i:

  • erythrocytes - e oo atu i le 25%,
  • ate o le ate - e oo atu i le 18%,
  • paʻu papaʻe - e tusa ma le 15%,
  • gray medulla - sili atu i le 5%.

O le a le cholesterol?

Cholesterol o se tuufaatasiga masani ma o se vaega taua o gaʻo manu lea e maua i soo se mea ola. O lenei tuufaatasiga o se vaega o meaola manu, ma e na o se vaega itiiti e maua i meaʻai.

E ala i meaai, e le sili atu i le 20 pasene o le vailaʻau e ulu atu i le tino o le tagata, o le tele o le cholesterol e mafai ona tu saʻo i totonu o totoga i totonu.

E le o le toʻatele o tagata e iloa o le tino e maua ai le cholesterol o le ate, e sili atu ma le 50 pasene o mea faʻalenolo. E le gata i lea, o le manulele ma le paʻu e nafa ma le faʻasologa.

I le faiga o le totoga, e lua ituaiga o cholesterol ua tuufaatasia ma palatini:

  1. Luga Maualuga Lipoproteins (HDL) e taua foi o le cholesterol lelei,
  2. O le cholesterol leaga o le lipoprotein le maualalo (LDL).

O le fesuiaiga lona lua lea e tosina mai ma fufula ai mea. O loʻo faʻapipiʻiina pulu cholesterol e faʻaputu i totonu o toto, lea e mafua ai le atiaʻe o le atherosclerosis ma isi faʻalavelave matautia o le maʻisuka.

O le tino lava ia e manaomia le cholesterol, e fesoasoani i le gaosia o hormones sex, e nafa ma le masani ai o le gaioiga o serotonin o loʻo i totonu o le faiʻai.

O totoga o totonu e maua ai le vailaʻau D mai lenei mea, ma e fesoasoani foi e puipuia ai fausaga intracellular mai le faʻaumatia o fualaʻau saoloto i lalo o le aʻafiaga o le okesene.

O le mea lea, e aunoa ma le cholesterol, o totoga o le tino ma le tino o tagata e le mafai ona atoatoa le aoga.

Aisea e fesootai ai le ate ma le cholesterol?

O le gaosiga o le cholesterol i le ate e tupu i lalo ole aʻafiaga o mea i totonu. HMG reductase e avea ma enzyme autu. I meaola, o loʻo galue le tino e pei ona taua i lalo: afai e sau le cholesterol faʻatasi ma meaai, ona faʻaitiitia ai lea o gaioiga o le tino.

O se tagata e faʻaalia e se isi faiga. O suauʻu e faʻaaogaina ai le tuufaatasiga o le tino mai le iniseti i se tapulaa faatapulaaina, ma o le enzymes o le ate autu e le tali atu i le faateleina o le toto o le mea ua faamatalaina.

O le Cholesterol e le mafai ona solo i le vai, o lea e le gauai ai le iniseti. O faʻatelega mai meaʻai e mafai ona faʻasalaina e le tino ma meaai e leʻi faʻaaogaina. O le tele o le vailaau i le ituaiga o lipoprotein particles e ulufale i totonu o le toto, ma o faʻavae e faʻaputu i le talo.

Afai ei ai le tele o le cholesterol, e teuina, o maʻa e faia mai i lea mea, e mafua ai le maʻi gallstone. Ae a ola maloloina se tagata, o le ate e gauai mea e gaosia, liliu i le kulimi kulimi ma lafo i totonu o le manava e ala i le vevela.

High cholesterol

O faailoilo o le ua taʻua o le cholesterol leaga e mafai ona faateleina i soo se matua, tusa lava po o le a le itupa. O se mea talitutusa faapena ua manatu o se faailoga o le i ai o soo se faalavelave i totonu o le tino.

O le mafuaaga sili ona masani mo lenei mea o le faʻaaogaina o meaai maualuga-kalori ma se olaga le lelei. Afai o se tagata e le o galue faaletino, faʻamaʻapeʻa, ulaula ma faʻaleagaina le ava, o le aʻafiaga o le faateleina o le LDL concentration e sili atu.

E le gata i lea, o le tulaga e faʻalavelaveina pe a maua e le tagata gasegase ni fualaau. O le Cholesterol e faʻateleina i le nephroptosis, le toe faʻavaivaia, maualuga maualuga, togafiti o le pancreatic, le pancreatitis faifaipea, o le hepatitis, cirrhosis, cardiovascular disease, diabetes bronchitis.

Aemaise lava, o le mafuaʻaga o suiga o le setete e mafai ona:

  • Filifilia le togafitia o le maʻisuka sese,
  • Faʻaavanoaina o hormones steroid, mea faʻasaʻo, faʻasolosolo,
  • Vaʻaia o le tagata maʻi
  • Faʻasalaga o le faʻaogaina o hormones thyroid,
  • Vitamin E ma chromium le lava
  • O le i ai o faʻamaʻi pipisi,
  • Faʻasologa o le gaʻo
  • Maʻi faʻafuasei i le matua.

O nisi o ituaiga o meaai e mafai ona maua ai le cholesterol.

O nei mea e aofia ai le puaa ma le lafumanu, aʻai i le tino o le ate ma fatuga o manu, fuamoa moa, aemaise lava selu, meaʻai susu, popo niu, margarine ma isi mea gaosi.

Faʻafefea ona faʻatulagaina faʻamaoniga

E tatau i se tagata ona mataʻituina pea le maualuga o le cholesterol ma le bilirubin, aua o le atoaga o le toto e faitauina i luga o se manava gaogao. Ole suʻesuʻega lea e tatau ona faʻatautaia mo tagata e tele le mamafa o le tino ma faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le fua faatatau o mea faʻalaʻau i totonu o se tagata maloloina e 3.7-5.1 mmol / lita.

E mafai ona e faʻaititia le maualuga o le kulupu e ala i le mulimulitaʻi i se taumafataga maloloina. E le gata i meaʻai lelei, e taua le faʻaleleia o le tino ma taʻalo i taʻaloga, aua o le a fesoasoani lea e aveesea le tele o gaʻo i totonu o toto.

O le tagata maʻi e tatau ona masani ona i totonu o le ea fou, mataʻituina lona soifua maloloina ma lona mafaufau, lafoai amioga leaga, aua le ulaula ae le o le ava malosi. Kofi e tatau ona vavae ese mai le lisi o meaʻai, nai lo lea, latou te inu lanu tiamata ma suamalie.

I se tulaga ua le amanaiaina, e le fesoasoani le taumafataga, ma o le fomaʻi e faatonuina ai fualaau.

  1. O le faʻasaina o le gaosiga o le cholesterol e faʻateleina e statins. O nei vailaʻau e le gata ina faʻamaonia ai faʻamaumauga, ae e taofia ai foi le mumū, lea e atiina ae i puipui i totonu o vaʻa toto. Ona o lenei mea, e le mafai e fusi o le cholesterol ona fausiaina, ma o le lamatiaga o le fatu fatu poʻo le stroke ua faʻaititia.
  2. E le gata i lea, o fibrates e gaoioi i luga o faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatulagaina.
  3. O meaʻai o le togalaau e aoga tele o se vaifofo faaopoopo. E fautuaina le faʻaaoga o le linden fugalaau, aʻa o le laumei, wort St. John, arnica, laulaʻau lanu, propolis. O teuteuga ma infusions ua saunia mai nei vaega.

E mafai ona e tuu i lalo le cholesterol ma apu, fualaau suamalie ma isi fualaau aina ei ai pectin. Lisi o fualaʻau, pollock ma isi iʻa, ma iʻa e tatau ona aofia ai i le taumafataga. O poloka e taofia ai le gaosia o LDL sili atu, e aofia ai kāloti fou, fatu ma nati.

I le taimi o kuka, e fautuaina e faʻaaoga le suauʻu olive ae le o le kulimi. Oatmeal, fualaau faisua, fualaau aina ma fatuga atoa e fesoasoani e faʻatumu le leai o fiva.

Faʻaleleia ma le faʻaleagaina le carbon carbon activated.

Filifilia o meaai lelei

Mo soʻo se faʻamaoniga o le faʻaleagaina o le tino, e muamua ona e toe teuteuina le meaai ma faaopoopo aso anapogi i le faigamalo. O lenei mea o le a aveesea ai toxins, faʻamamaina le toto ma faʻaleleia tulaga lautele o le maʻi.

O meaai e leai se suka e faʻamalolo ai le tino e masani lava ona aofia ai meaʻai faʻatoʻaga. I fualaau suamalie po o fualaʻau fualaʻau faʻapipiʻi le sisi, yogurt, susu. Ole lapisi poʻo le kukaina o meaʻai o iʻa e matua ese lava.

O talo e fautuaina ina ia saunia mai kāloti, sami poʻo le kāpeti paepae, suamalie, pauki, zucini, ma le isalaʻelu. E aofia ai le fiber, lea e aoga mo le maʻisuka. O nei meaai o le a aveesea ai toxins ma otaota mai le tino.

Ina ia ausia taunuuga lelei, e mafai ona e 'ai:

  • fuālaʻau fuālaʻau
  • meaʻai gaʻo maualalo maualalo,
  • iʻa oona
  • anufe anufe
  • kapisi
  • buckwheat
  • apu
  • fugalaau
  • kaluka
  • aniani
  • meaʻai
  • pateta.

O chickeni, lapiti ma le pipi e lelei tele mo le maʻisuka, ae e manaʻomia lou faʻaaogaina o fualaau faʻapitoa. O le povi e mafai ona suia i vela vevela. O gaʻo iʻa o le a puipuia ai le atinaʻe o le atherosclerosis.

O anufe anufe e aofia ai lovastine, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol. O le Buridgewheat porridge e tutusa lona malosi o le faʻamalolo, ma e faʻamamaʻa ai foʻi atherosclerotic plate.

O le mea autu e le tatau ona sili atu i le aso ole aso fautuaina e aloese mai ai. A leai, o le a suia le fua o le lelei ma le leaga o le cholesterol, lea o le a aʻafia ai le soifua maloloina.

O le lauti lanu meamata, vai oona, non-acidic juice, o laʻau ma rosehip e matua aoga tele i le ate. Natura faalenatura, lea e faalua i le aso, tasi le sipuniti afa itula ao le i ai taumafataga, o le a fesoasoani e faaleleia atili le galuega a le tino i totonu. O se mea talitutusa faapena o le a suitulaga lelei ai le suka i le maʻisuka, ae afai ei ai se faʻafefe o le gasegase i oloa gaosi, e le talafeagai lenei filifiliga.

Cholesterol-free diet

O le sini o se taumafataga maloloina o le faʻaleleia lea o le tino ma aveese mea leaga mai le toto. E mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina, e le tatau ona e mulimuli ia oe lava ia.

O fomai e masani ona fautuaina lipoprotein meaai mo angina pectoris, faamai o le fatu fatu ma isi faamaʻi o le cardiovascular system, i le tulaga o le mamafa, toto maualuga, veins veinsose ma soo se ituaiga o maʻi suka. O le taumafataga o loʻo mulimulitaʻia e tagata matutua ma tagata gasegase o loʻo aʻafia mo le osofaʻi o le fatu ma le taʻavale.

O fualaau taumafa e fautuaina mai ai meaai e lua o le hypocholesterol. Faatasi ai ma le fesoasoani a le "Auala e Lua Laasaga", o le maualuga o le cholesterol e faaitiitia i le 20 pasene, ma le meaai Nu 10 - e 10-15 pasene.

  1. O le vaega muamua o le taumafataga e aofia ai gaʻo ma le fiber, e mafai e le tagata gasegase ona 'ai le falaoa atoa o le falaoa, o gaʻo ua fai sina gaosiga, fualaau aina ma fualaʻau. O le umi ole togafitiga e 6-12 vaiaso.
  2. O le Numera Table 10 e faʻaleleia ai le metabolism, faʻaleleia le tafe toto, faʻamaonia le gaioiga o le fatu ma toto toto. E masani ona 'ai ma faʻasalaga, i le fatu o le taumafataga o meaola manu ma fualaau faisua. E fautuaina le faʻaaogaina o meaʻai e maua ai fua, e aofia ai fualaau faisua, fualaau suamalie, susu, inu tele vai. O le masima e leai se mea e gata ai. E le gata i lea, o le maʻi e maua le sodium chloride e pei ona faatonuina e le fomaʻi. E le sili atu ma le lua vaiaso le taumafataga.

O se tagata tausi meaʻai e fesoasoani i le fatuina o se lisi autu mo aso uma, ma mafaufau i oloa gaosi. E mafai ona e fetuunai le meaai oe lava, taulai atu i le laulau o le cholesterol i meaʻai.

E faʻapefea ona faʻaititia le maualuga o le cholesterol toto i le ata i lenei tusiga.

O le matafaioi o le cholesterol i le tino

Cholesterol e tele galuega i le tino o le tagata:

  • faʻaosofia ai le faʻalaumalieina, faʻasolosolo le gaosiga o le suamalie,
  • auai i le tuufaatasiga o hormones sex (male testosterone, estrogen male progesterone), e lagolagoina le mafai ona fananau mai,
  • fesoasoani i grenua oona e maua mai ai le hormone cortisol,
  • faʻaleleia le gaosiga o le vailaʻau D ile laulaʻau paʻu
  • faʻamalosia le faʻaogaina o le tino.

"Leaga" ma le "Lelei" Cholesterol - O Le Eseesega

I le tele o tausaga talu ai na mafai ai ona talanoa e uiga i le tuusaunoa o le cholesterol i le tino. Ma o fomaʻi faʻasoa igoa, ma pseudoscientists, ma tagata atamamai na valaʻaulia i le polokalame televise na faʻataunuʻuina le faasalalauina i luga o le manaʻoga e aveese le ava malosi mai le toto. O tagata faʻamalamalamaina na latou faʻatapulaʻaina i latou lava i meaʻai, teena taumafa cholesterol, ma o se taunuuga, na mafatia ai lo latou ola maloloina.

Cholesterol e taua tele mo le lelei o galuega a le tino.. E masani lava ona vaevae le vailaau i le "lelei" ma le "leaga" ituaiga. Ole vavaega lenei: o se faʻaoga e tutusa lava le faʻatulagaga. Ae o le mea taua o le fesuiaiga o polotini e tuʻufaʻatasi ai le ava malosi. I le saolotoga, o le cholesterol e matua leai se afaina, e mafai ona naʻo le lamatiaga i totonu o se setete e fesoʻotaʻi saʻo.

O le mea o le "leaga", o le maualalo o le mamafa, e pipii atu i puipui puipui, e faaputuputu i foliga o papa e punitia ai le lumen mo le tafe toto. Afai e noatia le ava malosi i apoproteins, o le lipoproteins maualalo (LDL) ua faia. Faatasi ai ma le tele o ia lipoproteins, ei ai le lamatiaga o le taina o le vascular lumens.

O se vailaau lelei "mea lelei" ma se maualuga tele o galuega eseese e ese ai. E fufuluina puipui puipui o le LDL, e taitaia le cholesterol maualalo maualalo i totonu o le ate le mea mo le gaosiga.

O afea e maua mai ai le tele o le cholesterol i le ate?

O le "leaga" ituaiga cholesterol o loʻo faʻapipiʻiina i le ate mo nisi faʻamaʻi:

  • faʻasologa o le hypercholesterolemia,
  • oncological diseases of prostate or pancreas,
  • maʻisuka
  • hypothyroidism
  • hyperplasia,
  • gaʻo fatugao
  • gallstones
  • afaina o le pipiʻi mai fafo ma fafo atu o talo ma se tumutumu poʻo isi faʻavae mai fafo,
  • cirrhosis (i le amataga o le maʻi),
  • hepatitis (o soʻo se amataga),
  • ava malosi o le ate.

O afea e siaki ai lou ate?

O le taimi lava e te manaʻomia ai oe e alu mo se suʻesuʻega faafomaʻi:

  • ogaoga ma le tiga o le tiga i le sao o le aoga,
  • fulafula o le ate (e mafai ona iloa i le tutoatasi tutoatasi ma le fua o le ultrasound),
  • tofo o le oona i totonu o le ooto,
  • avega mamafa ma le le talafeagai,
  • samasama o le paʻu ma mucous membranes, mata mata.

I le suʻesuʻega suʻesuʻe muamua, o le suʻega o meaola o le toto plasma e faia - o le suʻega o le ate. O le faʻaogaina o nisi o enzymes, bilirubin, protein atoa, albumin ua fuafuaina. O le isi, o le tagata maʻi e auina atu i le talafatu lipid e siaki ai le aofai o le cholesterol e alu ese mai le ate. Le iloiloga o le tulaga o le ate, o le ultrasound scan ua faia. Afai e tatau ai, ua faatonuina e le fomaʻi nisi suʻesuʻega o suʻesuʻega o le ate.

Faʻaauau masani o le gaosiga o le cholesterol

Ina ia faʻamaopoopoina le maualuga o le cholesterol i le toto, e tatau ona e faʻateʻa ese mea na mafua ai le hypercholesterolemia. O le tagata maʻi e tatau ona 'ai saʻo, pulea le mamafa, faʻamalositino faaletino, ma faʻaitiitia le taumafa ava malosi. Afai ei ai faʻamaʻi o le ate, ona tatau lea ona e suʻeina e le aunoa, ia tausisia fautuaga faʻapitoa.

O le faavae o togafitiga fualaau faasaina o fuainumera. O nei vailaau e taofia ai le sifi o enzymes e aafia i le gaosia o lipoproteins maualalo. Latou te faʻavasegaina foi le totoina o le toto, faʻaitiitia le toto maualuga i le vela vevela, puipuia le thrombosis, aloese mai pusa o le cholesterol mai le faia, ma faʻaitiitia le mumunia. Suesuega e faʻamaonia ai o fuainumera e faʻaitiitia ai le gasegase o le gasegase ma le ate i le ate faamaʻi pipisi.

E tele augatupulaga o fuainumera ua gaosia. O aso nei o fualaau sili ona saogalemu ma sili ona aoga o lenei vaega ua faatonuina:

  • Simvastatin
  • Atorvastatin
  • Lovastatin
  • "Fluvastatin."

I le taimi muamua, o le FFA (bile acid attractors), lea e taofiofia ai gaoioiga ole bile, e masani ona faatonuina. I lalo o le aʻafiaga o nei fualaau oona, o le ate e manaʻomia ai le tele o cholesterol e faia ai mo le leai o se kulimi. Mai le FFA e tatau ona matauina:

Ua faʻaaogaina ma le faʻaaogaina le au filifilia mo le tele o tausaga e faʻaitiitia ai le cholesterol, puipuia ai le siama ma isi faʻamaʻi o le cardiovascular system. O le aoga o fualaau oona o se aafiaga le lelei i le tino. Ae i le taimi nei, ua sili atu le malosi ma le aoga o fuainumera. FFAs e faʻaititia ma itiiti ifo, e masani lava o ni faʻauluuluga poʻo se vaega o togafitiga faigata.

O le tele o taimi e masani ona faʻatulagaina:

Ina ia faʻasolosolo le ate, faʻavave le faʻaumatia o le lipoproteins maualalo i luga o le ate, ua faʻataʻitaʻiina ai hepatoprotectors. Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, o nei vailaʻau o se vaega o togafitiga faigata. O fualaau aupito sili ona faatonuina ma aoga, e tatau ona matauina:

Ina ia faʻaitiitia le gaosiga o le "leaga" cholesterol, e mafai ona e:

  • iʻa
  • lipoic acid
  • omega-3 gaʻo gaʻo
  • faʻalavelave o vitamini o vaega B.

E tatau ona faatoa amata le togafitiga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi maʻi. I le taimi o le togafitiga, e tatau ona foai atu le toto i nisi taimi mo le auʻiliʻili e mataʻituina ai suiga i le cholesterol levels i le tino.

Meaʻai maloloina

O togafitiga faʻamaʻi e le aoga e aunoa ma le mulimulitaia o se meaʻai maloloina. Faatasi ai ma le hypercholesterolemia ma le atherosclerosis, o meaʻai Nu.10 ma le Nu 14 ua fautuaina.

O le lisi o aso uma e tatau ona aofia ai meaʻai e lelei mo le ate:

  • totoʻa aano ma iʻa,
  • oloa susu,
  • fuamoa paʻepaʻe
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • leki
  • lanu lanu
  • vela
  • fatu
  • fualaau faisua
  • fualaau suamalie
  • vine
  • sua suamalie fou,
  • le kele.

E le tatau ona e musu e faʻaaoga le ate i le taimi o le taumafataga, o le oloa e tumu i mea e aoga i le tino. Ae ui i lea, e tatau ona e iloa o le ate e mafai ona e 'aʻai ae leai. Aua nei faʻatau le povi ma le puaa o le puaa, e aofia ai le 300 mg o le cholesterol - o se aofaiga tele mo vaʻa mamaʻi. E sili atu le aofia ai i le taumafataga o le lapiti poʻo le ate ole manulele e aofia ai le 60 mg o le cholesterol.

Faatasi ai ma le ate o le ate e manaʻomia foʻi ona faʻaeteete. O le mea lea, i le lauiloa iloga o le ate e oo i le 250 mg o le vailaʻau. Ma o nisi ituaiga o iʻa e aofia ai le 600 mg o le cholesterol. O le mea lea, i le taimi o le togafitiga, e sili atu le aua le lamatia, ae ia faʻamaʻaʻa atoa le ate mai le meaʻai. O se tagata maʻi e mafai ona 'aina le vaega mamao o le saumoni, salmon, sardine.

O loʻo i ai se lisi o oloa e le talafeagai mo le faʻaaogaina ma le tele o le cholesterol. O nei oloa e aofia ai:

  • suauu faamamaina
  • suamalie suamalie
  • sausage, sausage, fuga laau, uʻamea, isi aano o manu ma iʻa ua maeʻa ona maeʻa,
  • keke me isi meaʻai faʻapipiʻi,
  • margarine
  • mayonnaise, ketchup, sauʻai faleoloa,
  • Faʻafiafia meaʻai
  • gaʻo.

E le manaʻomia le aofia ai o oloa gaosi susu i totonu o le lisi, ma le faʻaaogaina o meaʻai falaoa e tatau ona faʻaitiitia.

Aisea e mafua ai le tele o cholesterol leaga?

E tele ituaiga faʻamaʻi ate. O le faamaʻi pipisi o le ava malosi faapea foi ma le gasegase o le ate e le o le ava malosi o nisi ia o gase ate sili ona taatele.

O se maʻi o le ate e mafua ai ona faaleagaina, ma o le ate e le mafai ona lelei le galue. O se tasi o galuega o le ate o le vaevaeina o le cholesterol. Afai e le lelei le ate, e mafai ona tupu i le faateleina o le cholesterol i le tino.

O faʻamaʻi le gaʻo le gaʻo e mafai ona faʻaititia le faʻafitauli o le soifua maloloina e pei o le stroke poʻo le maʻisuka. Afai e iloa le faʻamaʻi i se taimi muamua, e mafai ona puipuia le faʻaleagaina.

I le avea ai o se vaega o le talo, o lenei mea e ulu atu i le tootoo laitiiti. I le taimi o le gasegase, o le vaega o le cholesterol ua toe faafoi i le ate, ma o se aofaiga patino ua ulufale atu i le kolisi. O se tino maloloina i le faagasologa o se faataamilosaga o le hepatic-intestinal e aveesea ai lona sili atu i feces.

Ae o le gaioiga o le bale e faʻaititia i le tele o faʻamaʻi o le ate ma le "leaga" cholesterol e amata faʻaputuina i le tino. E le gata i lea, afai o le tele o lenei mea e faʻaaogaina i meaʻai, o lona faʻasolosolo e faʻaaogaina, o lona uiga, o le ate e faʻaalia ai le cholesterol malosi.

O le lamatiaga sili o le cholesterol maualuga o le lamatiaga lea o le atherosclerosis. O le tele o lenei mea i totonu o le toto ua matauina i le maualuga o le toto, afaina o le cerebrovascular, le oona. Faatasi ai ma le tele o faʻamaʻi ate, o le cholesterol foi e maualuga (mo se faataitaiga, i luma o le lemonioma poʻo isi neoplasms).

Tuua Lau Faamatalaga