Ciprofloxacin (Ciprofloxacin)

O pepa Ciprofloxacin o se sui antibacterial o le vaega fluoroquinolone. O loʻo faʻaaogaina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi pipisi e mafua mai i aʻafiaga siama i le mea oona o le fualaau faasaina.

Fomu o foliga, tuufaatasiga

O pusa Ciprofloxacin e ufiufi i ata-ata ma se mea e teu ai. E i ai la latou lanu sinasina ma se lamolemole lamolemole. O le mea aoga autu o le vailaʻau o le ciprofloxacin. O ona mea i totonu o le tasi laulau e 250 ma le 500 mg. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega fesoasoani, e aofia ai:

  • Colloidal silicon anhydrite.
  • Povidone.
  • Methylene chloride.
  • Microcrystalline cellulose.
  • Magnesium stearate.
  • Isopropyl alcohol.
  • Hydroxypropyl methylcellulose.
  • Lauga mama.
  • Suauu sima kulimi.

O pepa o le Ciprofloxacin ua faʻapipiʻiina i totonu o se fasi pepa e 10 vaega. O se pepa palota e aofia ai le 1 matala ma papa, faapea foi ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Lelei togafitiga

O le vaega taua o pepa o ciprofloxacin o le sui antibacterial o le vaega fluoroquinolone. E i ai sona aʻafiaga aʻafia, e mafua ai le oti o siama maʻaleʻale. O lenei gaioiga e maua i le taofiofia o le gaioiga o le siama o le enzyme DNA gyrase. O lenei mea e mafua ai le faʻavevesiina o le faʻasologa (masalosalo) o DNA ma le maliu o se siama siama. O le fualaau faasaina ua lava le malosi e faasaga i le malosi (vaevaeina) ma le tino vaivai o le siama. E i ai sona aʻafiaga tele i se fuainumera taua o le gram-positive (staphylococci, streptococci) ma siama-negative (E. coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus, Klebsiella, Yersinia, Salmonella, Shigella, Gonococcus) siama. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafua ai le maliu o siama faapitoa e maua ai siama faʻamaʻi (Mycobacterium tuberculosis, Legionella, Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia). O le gaioiga o le Ciprofloxacin tablets e le o le pale eleponema (o le sui gaosi o syphilis) e le o malamalama atoatoa.

A maeʻa ona tago i le laumei ciprofloxacin i totonu, o le vaega o loʻo galue malosi e faʻapipiʻi lelei i totonu o le taamilosaga masani ma e tufatufaina atu i totonu o masini, i le mea o loʻo i ai sona aʻafiaga.

O pepa o le Ciprofloxacin ua faailoaina mo le etiotropic therapy (togafitiga e fuafua i le fasiotia o se tagata pipisi) o ituaiga eseese o siama e mafua mai i siama e aafia ai le vaega galue o le fualaau faasaina:

  • O le faʻatoʻilaloina o le pito i luga ma lalo ifo o le manava.
  • Faiga faʻamalosi inflammatory o totoga ENT.
  • Iniseti o le fausaga o le urinary tracts ma fatuga.
  • Malosiaga faʻapitoa ma le le mafaamatalaina faʻamaʻi pipisi.
  • Faʻalavelave faʻaleagaina o le faʻaogaina o meaʻai, e aofia ai nifo ma nifo.
  • Faʻamatalaga inflammatory i totonu o le gallbladder ma isi fausaga pupuʻu o le faiga o le hepatobiliary.
  • Iniseti ma faiga o le paʻu o le paʻu, mea faʻapipiʻi ma masini mūmū o ituaiga faʻalauiloa.
  • Faʻagasologa o le faʻaogaina o le masklokeletal, e aofia ai le osteomyelitis.
  • Sepsis (faʻaleagaina o le toto) ma le peritonitis (faagasologa o le inflammatory i le peritoneum).

O le vailaau faʻasaina foi e faʻaaogaina e puipuia ai le gaioiga masani i tagata gasegase ma le faʻaitiitia o gaioiga o le tino puipuia.

Contraindications

O pepa o le Ciprofloxacin e solia i le taimi o le maitaga i soo se laasaga o le vasega, i le taimi o le susu, i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matutua, faapea foi i le tulaga o le le faapalepale i le ciprofloxacin poo isi sui ole vaega ole fluoroquinolone. Aʻo leʻi faʻatulagaina ia pepa o le ciprofloxacin, e mautinoa e le fomaʻi e leai se faʻailoga.

O fualaau Ciprofloxacin e fuafuaina mo le faʻafofoga tautala i luga o se manava gaogao. Ua tofatumoana uma, e le o galo ma fufulu i se vai ua lava. O le faʻatulagaina o fuataga ma fuataga e faʻalagolago i le natura ma le mamafa o le faʻalavelave faʻaleagaina. I le faagasologa faigata o le faagasologa faatosina, o fualaau ciprofloxacin e masani lava ona faʻaaogaina i se vailaau 250 mg 2 taimi i le aso. I le faigata poʻo le ogaoga o le ala, faʻapea foʻi ma le faaleagaina o ponaivi, genitals - 500 mg 2 taimi i le aso. Mo tagata matutua, e le gata i le talaaga o se faʻasalaga faʻafefeteina i le gaioiga galue o fatugaʻo, ua faʻaitiitia le fua o le ate. O le umi o le taimi o le togafitiga o le 7-10 aso, faatasi ai ma se faʻalavelave ogaoga o le gaioiga faʻafefe, e mafai ona faateleina. I le tele o tulaga, ua faatulaga e le fomaʻi le tulafono o le talosaga, o le fua ma le umi o le togafitiga faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi.

Faʻaiʻuga

Faʻatasi ma le talaaga o le ave o pusa ciprofloxacin, o le atinaʻeina o tali le lelei mai le tino mai i totoga eseese ma auala e mafai:

  • Faʻaogaina o mea e faʻaogaina - faʻalavelave, faʻatasi ai ma vomiting, vavalalata, tiga i totonu o le manava, le atinaʻeina o pseudomembranous colitis.
  • Faʻalavelave popole - maʻi tigaina, vavalalata faasolosolo o le fesuisuiai o le matuia, lagona lelava, le tele o le moe, le foliga mai o moe, moe, mea vaaia vaaia, suʻega suʻega poʻo ata vaaia.
  • Faʻafanua cardiovascular - faʻalauteleina le fatu (tachycardia) faʻatasi ai ma le faʻavevesi o le rhythm (arrhythmia), faʻaitiitia le toto maualuga o le toto (faʻasologa o le toto).
  • Urinary system - solia o le excretion urinary (dysuria, taofia o le urinary), foliga vaaia o crystalluria, toto (hematuria) ma le protein (albuminuria) i le urine, faiga o le inflammatory i gaʻo (glomerulonephritis, nephritic interstitial).
  • O le toto ma le mūmū mūmū - o le faʻaititia o le numera o leukocytes (leukopenia), platelet (thrombocytopenia), neutrophils (neutropenia) i le toto, o le faateleina o le numera o eosinophils (eosinophilia).
  • Fomaʻi gasegase - tiga faʻatasi (arthralgia), faʻaitiitia le malosi o ligaments ma tendon o le fausiaina o le masukalokelet, faʻatasi ai ma se faʻaogaina o le afi ma faʻalavelave faʻaleaga.
  • Faailoga o le laboratory - o se faateleina i le maualuga o le creatinine, uria i totonu o le toto, o se faateleina i le gaoioiga o le ate transaminase enzymes (ALT, AST).
  • Le paʻu ma ona faʻaopoopoga - o le atinaʻeina o le gaosiga (faʻapupulaia le paʻu i le malamalama).
  • O mea e le masani ai - o le paʻu o le paʻu, o le vevela, o suiga taua e pei o le mumu (urticaria), o le fulafula tele o masini mūmū o foliga ma tino i fafo (angioedema, upusite Quincke), faʻamaʻi pipisi o le paʻu (Stevens-Johnson, syndrome Lyell).

Afai o faailoga o le atinaʻeina o tali le lelei o le pathologia e aliali mai aoe ave pepa Ciprofloxacin, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi maʻi.

Pharmacology

E aʻafia ai le bacterial DNA gyrase (topoisomerases II ma le IV, e nafa ma le faagasologa o le faʻaogaina o le DNA chromosomal e uiga i le ARNA nuʻukilia, lea e tatau mo le faitauina o faʻamatalaga faʻasologa), faʻalavelaveina le DNA, faʻatelega o le siama ma le vaevaega, ma membranes) ma le televave o le maliu o se siama siama.

E galue malosi i luga o mea e le gaogaina i le taimi o le malologa ma le vaeluaina (talu ai e le gata ina afaina ai le DNA gyrase, ae mafua ai foi le lysis o le puipui o le cell), ma galue i luga o fuamoa gaioiga ae naʻo le vaeluaga.

O le maualalo o le faʻaleagaina i siama eleelea e faʻamatalaina ona o le leai o le DNA gyrase i totonu. Faʻasagaga o le ciprofloxacin, e leai se faʻaopoopoga tutusa o le tetee atu i isi vailaʻau faʻasaina e le o se vaega o le DNA gyrase inhibors, lea e matua aoga tele i siama e puipuia, mo se faataitaiga, i aminoglycosides, penicillins, cephalosporins, tetracyclines.

Faʻafitauli in vitro i le ciprofloxacin e masani lava ona mafua mai i le fesuiaiga o siama siamaraserase ma le DNA gyrase ma amataina lemu e ala i suiga eseese.

O suiga e tasi e mafai ona mafua ai le faaitiitia o le lagona nai lo le atinaʻeina o le tetee, ae ui i lea, o le tele o suiga e masani ona taitaiina atu ai i le atinaeina o le tetee i le ciprofloxacin ma le tetee atu i fualaau faasaina.

O le tetee i le ciprofloxacin, faapea foi ma le tele o isi vailaau antibacterial, e mafai ona tupu mai ona o se faaitiitia o le mafai ona gafatia o le puipui o le siama (e masani ona masani ai Pseudomonas aeruginosa) ma / poʻo le faʻamalosia o le excretion mai se microbial cell (efflux). O le atinaʻeina o aʻafiaga ona o se gutu faʻavae ua faʻatuina i plasmids ua lipotia Qnr. O faiga tetee e mafua ai le le faʻamalosia o penicillins, cephalosporins, aminoglycosides, macrolides, ma tetracycline atonu e le faʻalavelave ai i le antibacterial o le ciprofloxacin. O microorganisms e puipuia i nei vailaʻau e mafai ona nofouta ile ciprofloxacin.

O le maualuga o le maualuga o le faʻamaʻi faʻamaʻi (MBC) e masani lava e le sili atu ma le sili atu i le 2 taimi e sili atu ai le faʻasaʻoina (MIC).

O loʻo i lalo le faʻailoga e mafai ona toe faʻapipiʻiina mo le suʻeina o le senitasi i le ciprofloxacin, faʻamaonia e le Komiti a Europa mo le Fuafuaina o le Sensitivity i Tagata Antibacterial Agents (Eucast) O fua ole tuaoi MIC (mg / l) e tuʻuina atu i lalo o le falemaʻi mo le ciprofloxacin: o le ata muamua mo microorganisms e maaleale i le ciprofloxacin, o le lona lua e mo tagata faʻasaʻo.

- Enterobacteriaceae ≤0,5, >1.

- Pseudomonas spp. ≤0,5, >1.

- Acinetobacter spp. ≤1, >1.

- Staphylococcus 1 spp. ≤1, >1.

- Streptococcus pneumoniae 2 2.

- Haemophilus influenzae ma Moraxella catarrhalis 3 ≤0,5, >0,5.

- Neisseria gonorrhoeae ma Neisseria meningitidis ≤0,03, >0,06.

- Taunuuga o aitalafu e le fesootaʻi ma ituaiga o meaola ninii 4 ≤0.5,> 1.

1 Staphylococcus spp.: tuaoi ole tuaoi ole ciprofloxacin ma le oloxacin e fesoʻotaʻi ma togafitiga maualuga.

2 Streptococcus pneumoniae: ituaiga vao S. pneumoniae E le o mafaufauina le maaleale i le ciprofloxacin, ma, o le mea lea, e aofia i le ituaiga o microorganisms o loʻo i ai mafaufauga faʻapitoa.

3 Faʻamau i luga o le maualuga o le MIC i luga aʻe o le fua faasoasoa maualalo / maʻaleʻale e seasea ona tupu, ma e oʻo lava i le taimi nei ua leai ni lipoti. O suʻega mo le faʻamaoniga ma le togafitiga o le antimicrobial i le sailia o ia malo e tatau ona toe faia, ma o taunuuga e tatau ona faʻamaonia e ala i le auiliiliga o kolone i totonu o le fale suesue. Seiloga e maua se faʻamatalaga o se tali i le falemaʻi ona o aʻafiaga ma faʻamaumauga MIC ua sili atu nai lo le laasaga o le teteʻe o loʻo iai nei, e tatau ona latou manatu e puipuia. Haemophilus spp./Moraxella spp.: faʻamaoniga o faʻafitauli e mafai H. influenzae ma le maualalo o le faʻalogo i fluoroquinolones (MIC mo le ciprofloxacin - 0.125-0.5 mg / l). O faʻamaoniga o le ogaoga o le taua o le faʻaitiitia o teteʻe i faʻamaʻi pipisi o le tino H. influenzaeleai.

4 O faʻamaumauga faʻamaonia e le fesootaʻi ma ituaiga o meaola ninii e faʻatatau tonu lava i luga o le fomaʻi / pharmacodynamics ma e le faalagolago i le tufatufaina o MIC mo ituaiga meaola. E naʻo ituaiga o meaola e le o faʻataunuʻuina ai se meaola-ituaiga faapitoa e le o fuafuaina, ma e le o meaola e le fautuaina ai suʻega. Mo nisi faʻalavelave, o le salalau o le teteʻeina e mafai ona fesuisuiai i le oganuu ma le tele o taimi. I lenei tulaga, e manaʻomia le i ai o faʻamatalaga talafeagai e uiga i le tetee, aemaise ile togafitiga o faʻamaʻi pipisi.

O faʻamatalaga nei mai le Institute of Clinical and Laboratory Standards (CLSI), faʻatulagaina faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga mo fuainumera MIC (mg / L) ma faʻasalalauga faʻasalalau (afa o le sami, mm) faʻatasi ai ma pusa e aofia ai le 5 μg ciprofloxacin. I nei tulaga faatauaina, o meaola ninii e vaevaeina e pei o se mea maʻaleʻale, vavalalata ma faʻasao.

- MIC 1: maaleale - 4.

- Suʻega faʻataʻitaʻiga 2: aʻafia -> 21, vaʻaia - 16-20, faʻamalosi - isi siama e le o se aiga Enterobacteriaceae

- MIC 1: maaleale - 4.

- Suʻega faʻasolosolo 2: maaleale -> 21, vaitaimi - 16-20, faʻasaga - 1: maaleale - 4.

- Suʻega faʻasolosolo 2: maaleale -> 21, vaitaimi - 16-20, faʻasaga - 1: maaleale - 4.

- Suʻega faʻasolosolo 2: maaleale -> 21, vaitaimi - 16-20, faʻasaʻo - 3: faʻagata - 4: senituri -> 21, vaʻaia - -, faʻasaʻo - -.

- MIC 5: maaleale - 1.

- Suʻega faʻataʻitaʻi 5: maaleale -> 41, vaitaimi - 28-40, faʻasaga - 6: maaleale - 0.12.

- Suʻega faʻasolosolo 7: senituri -> 35, vaʻaia - 33-34, faʻasaʻo - 1: aʻafia - 3: aʻafia - 1 O le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaaogaina i na o le faʻamalo o le susu e ala i le faʻaogaina o le Mueller-Hinton broth (SAMNV), lea e faʻafefeteina i le ea i le vevela o le (35 ± 2) ° C mo le 16-20 h mo faʻalavelave Enterobacteriaceae, Pseudomonas aeruginosaisi siama e le auai i le aiga Enterobacteriaceae, Staphylococcus spp., Enterococcus spp. ma Bacillus anthracis, 20-24 h mo Acinetobacter spp., 24 h mo Y. pestis (i le tulaga o le le lava o le tuputupu aʻe, faʻafefe mo le isi 24 itula).

2 O le faʻasologa faʻatonutonu e na o le faʻasalalauga faʻataʻitaʻiga e faʻaaoga ai faʻapipiʻi e faʻaaoga ai Muller-Hinton agar (SAMNV), lea e faʻafefeteina i le ea i le vevela o le (35 ± 2) ° C mo le 16-18 itula.

3 O le faʻasologa faʻatonutonu e faʻaaogaina i na o suʻega faʻasalalau e faʻaaoga ai disas e iloa ai le faʻalogo i Haemophilus influenzae ma Haemophilus parainfluenzae faʻaaogaina o le suʻega mo le susu Haemophilus spp. (NTM), lea e faʻafefeteina i le ea i le vevela o le (35 ± 2) ° C mo le 20-24 itula.

4 O le faʻasologa faʻatonutonu e faʻaaogaina i na o suʻega faʻasalalauga e faʻaaoga ai disa e faʻaaoga ai se siosiomaga o suʻega NTMlea e faʻaaoga i le 5% CO2 i le vevela o le (35 ± 2) ° C mo le 16-18 itula

5 O le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e na o suega faʻapitoa (faʻataʻitaʻiga faʻasalalau e faʻaaoga ai faʻapipiʻi mo vailaʻau ma agar solution mo le MIC) e faʻaaoga ai le agako gonococcal ma le 1% faʻaopoopo le faʻaopoopoga o le tuputupu ae i le vevela o (36 ± 1) ° C (e le silia le 37 ° C) o le 5 % CO2 i totonu o le 20-24 itula

6 O le faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina na o suega faʻasalaga o le susu e faʻaaoga ai le talo o Mueller-Hinton e faʻasaoina ai le gaʻo (SAMNV) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le 5% mamoe toto, lea e faʻaaoga i le 5% CO2 i le (35 ± 2) ° C mo le 20-24 itula

7 O le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa e faʻaaogaina i suʻega e faʻaaoga ai le faʻasolosolo o le Mueller-Hinton broth (SAMNV) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o se faʻaopoopoga 2% o le tuputupu ae, lea e faʻafefeteina i le ea i le (35 ± 2) ° C mo le 48 itula.

In vitro lagona lelei i le ciprofloxacin

Mo nisi faʻalavelave, o le salalau o le teteʻeina e mafai ona fesuisuiai i le oganuu ma le tele o taimi. I lenei itu, pe a tofotofoina le lagona o se faʻalavelave, e manaʻomia le i ai o faʻamatalaga talafeagai e uiga i le tetee, aemaise i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. Afai o le faʻalauteleina i le lotoifale o le tetee o le mea lea o le aoga o le faʻaaogaina o le ciprofloxacin mo le itiiti ifo o le tele o faʻamaʻi e masalosalo, talanoa i se fomaʻi. In vitro O le gaioiga o le ciprofloxacin e faʻatatau i togafiti taua o meaola ninii na faʻaalia.

Laʻau Faʻataʻi Vaʻaia-Faʻatonu - Bacillus anthracis, Staphylococcus aureus (methicillin sensitive) Staphylococcus saprophyticus, Streptococcus spp.

Laʻau eletise e leai ni meaola - Aeromonas spp., Moraxella catarrhal o, Brucella spp., Neisseria meningitidis, Citrobacter koseri, Pasteurella spp., Francisella tularensis, Salmonella spp., Haemophilus ducreyi, Shigella spp., Haemophilus influenzae, Vibo..

Laʻau faʻamaina - Mobiluncus spp.

Isi microorganisms - Chlamydia trachomatis, Chlamydia pneumoniae, Mycoplasma hominis, Mycoplasma pneumonia.

O se eseesega tele o le lagona lelei i le ciprofloxacin ua faʻaalia mo mea nei: Acinetobacter baumanii, Burkholderia cepacia, Campylobacter spp., Citrobacter freundii, Enterococcus faecalis, Enterobacter aerogenes, Enterobacter cloacae, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Klebsiella oxytoca, Morganeria ganorogroma fungis malaria ganeria Pseudomonas fluorescens, Serratia marcescens, Streptococcus pneumoniae, Peptostreptococcus spp., Propionibacterium acnes.

E talitonuina o le ciprofloxacin e masani lava ona puipuia. Staphylococcus aureus (methicillin-aʻafia) Stenotrophomonas maltophilia, Actinomyces spp., Enteroccus faecium, Listeria monocytogenes, Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticumanaerobic microorganisms (sei vagana Mobiluncus spp., Peptostreptococus spp., Propionibacterium acnes).

Suiga. A maeʻa le iv administration o le 200 mg o le ciprofloxacin Tmax 60 min, Cmax - 2.1 μg / ml, fesoʻotaʻiga ma pamu plasma - 20-40%. Faatasi ai ma le iv puleaina, o vailaau mo togafitiga o le ciprofloxacin o le linear i le fualaau toto e oo i le 400 mg.

Faatasi ai ma le iv pulega 2 po o le 3 taimi i le aso, o le faatumu o le ciprofloxacin ma ona metabolites e leʻi matauina.

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le ciprofloxacin e vave faʻavaveina mai le mea o loʻo i ai meaʻai, aemaise i le duodenum ma le jejunum. Mamax i le serum e maua pe a uma le 1-2 itula ma pe a oʻo i le tautala 250, 500, 700 ma le 1000 mg o le ciprofloxacin 1.2, 2.4, 4.3 ma le 5.4 μg / ml. O le leai o se avanoa e tusa ma le 70-80%.

C tauamax ma le AUC e faʻatuputeleina i le fua ole fua. O le 'ai (e le aofia ai oloa gaosiga) e faʻagesegese ai le faʻafefe, ae le suia Cmax ma le bioavailability.

A maeʻa le faʻamaina i totonu o le conjunctiva mo le 7 aso, o le faʻaogaina o le ciprofloxacin i le plasma toto e afua mai i le le lava o le faʻatusatusaga (Cmax i le plasma toto e pe tusa ma le 450 taimi e itiiti ifo nai lo le maea o le puleaina ole fofoga i le 250 mg.

Tufatufaina. O le gaioiga malosi o loʻo i ai i le plasma toto e masani lava i le tino e leai ni ionization. O le Ciprofloxacin e tufatufaina saoloto i totonu o masini ma tino ola. Vo i le tino e 2-3 l / kg.

O le faʻaoʻoina i totonu o masini e 2-12 taimi maualuga nai lo le plasma toto. Ole vaʻaia o togafitiga e maua i le suavala, tonsils, ate, gall vesch, bile, intestines, o le abdominal and pelvic organs (endometrium, fallopian tubes and ovaries, uterus), suamalie semina, tino o le prostate, fatugaʻo ma totoga o le urinary, tissus o le tino, bronchial gaioiga, mea e fai i le ponaivi, maso, vailaau o le synovial ma le cartilage faʻapitoa, vai o le peritoneal, paʻu. E ulu atu i totonu o le suavai i se vaega itiiti, pe afai o lona maualuga i le leai o se mumu o le masina o le 6-10% o lena i le plasma toto, ma i le tulaga o le mumu o le 14-37%. O le Ciprofloxacin foi e ulu atu i totonu o le mata, tagi, peritoneum, lymph, e ala i le placenta. Ole maualuga o le ciprofloxacin i le neutrophils toto e 2-7 taimi maualuga nai lo le plasma toto.

Metabolism. Ciprofloxacin is biotransformed in the ate (15-30%). E mafai ona iloa i totonu o le toto e fa o le ciprofloxacin metabolites i le maualalo i le toto - diethylcycrofloxacin (M1), sulfociprofloxacin (M2), oxociprofloxacin (M3), formylcycrofloxacin (M4), e tolu (M1 - M3) e faaalia ai le antibacterial activity in vitro e faʻatusatusa i le gaosiga o le eletise. Gaoioiga antbacterial in vitro o le metabolite M4, o loo i ai i ni vaega laiti, e sili atu ona o gatasi ma le gaoioiga a le norfloxacin.

Tofiga. T1/2 O le 3-6 itula, faatasi ai ma le CRF - e oʻo atu i le 12 itula. E mafua mai i fatugaʻo e ala i le faamamaina o lapisi ma le faasela e le suia (50-70%) ma i le ituaiga o metabolites (10%), o le vaega o totoe ile vaega o meaʻai. E tusa ma le 1% o le suʻega faʻatonuina ua faʻateleina ile talo. A maeʻa le puleaina, o le faʻasoa i le urine i le 2 itula muamua pe a uma le pulega e toetoe 100 taimi sili atu le maualuga nai lo le plasma o le toto, lea e sili atu nai lo le BMD mo le tele o faʻamaʻi pipisi o le urinary.

Faʻaaogaina o Renal - 3-5 ml / min / kg, faʻatagaga atoa - 8-10 ml / min / kg.

I le gasegase faifaipea masani (Cl creatinine> 20 mili / min), o le faʻataʻitaʻiga e ala i fatugaʻo o loʻo faʻaitiitia, ae o le paʻu i totonu o le tino e le tupu ona o le faʻaititia o le tau i le ciprofloxacin metabolism ma le excretion e ala i le gastrointestinal tract.

Tamaiti. I se suʻesuʻega i tamaiti, o tulaga taua o Cmax ma le AUC tausaga e tutoʻatasi. O se faʻalauiloa iloga ile Cmax ma le AUC faʻatasi ai ma le faʻatonuga faʻaletausaga (i se fua masani o le 10 mg / kg 3 taimi i le aso) e le o matauina. I le 10 tamaiti o loʻo maua i le maʻi tigaina e itiiti ifo ma le 1 le tausaga, o le tau o Cmax e tusa ma le 6.1 mg / l (mai le 4.6 i le 8.3 mg / l) pe a uma le afaina ile 1 itula ile fua ole 10 mg / kg, ma i tamaiti ile 1 i le 5 tausaga - 7.2 mg / l (mai le 4.7 i le 11.8 mg / l). O le taua o le AUC i vaitausaga taʻitasi e 17.4 (fua mai le 11.8 i le 32 mg · h / l) ma le 16.5 mg · h / l (faʻaaliga mai le 11 i le 23.8 mg · h / l). O nei tulaga taua e fetaui ma le lipoti ua lipotia mo tagata matutua matutua e faaaoga ai togafitiga faafomaʻi o le ciprofloxacin. Faʻavae i luga o suʻesuʻega o vailaʻau faʻamalosi i tamaiti ei ai faʻamaʻi pipisi, o le fuainumera fuafuaina T1/2 pe a ma le 4-5 itula

Talosaga faʻaoga

A o lei faatonuina ia pepa Ciprofloxacin, e tatau i le fomaʻi ona gauai atu i ni vaega o le saʻo le faaaogaina o fualaau faasaina, lea o loo faailoa mai i le tala:

  • Faʻasalaga tele, o le fualaau oona e faʻaaogaina i tagata gasegase i le faʻamaʻi pipisi, o le i ai o faʻamalosi faʻaleagaina o tupuaga eseese, faʻapea foʻi ma le talaaga o le atherosclerotic leions of the arteries of the brain. I le taimi lava e tasi, o pepa ole ciprofloxacin ua naʻo le mafuaaga mo le soifua maloloina.
  • O le atiina ae o le manava umi i le taimi o le togafitiga ma lenei fualaau faasaina o le faavae lea mo se suʻesuʻega faaopoopo e aloese ai pseudomembranous colitis. Afai ua faʻamaonia le siama, ua vave ona faalēaogāina le vailaʻau.
  • Pe a aliali mai le tiga i liga poʻo uaua, e faʻamalo le vailaʻau, aemaise lava i tagata matutua, o loʻo aʻafia ma le maualuga o le faʻalavelave faʻaleagaina.
  • E le fautuaina e fai se galuega mamafa mamafa ao ave ni pepa ciprofloxacin.
  • E fautuaina e aloese mai le tuusao atu i le susulu o le la i luga o le paʻu ao faagasolo togafitiga ma lenei fualaau faasaina.
  • Pe a ave ni pepa Ciprofloxacin, e tatau ona e faʻaaogaina le tele o vai e faʻaitiitia ai le ono mafai ona tagi crystalluria.
  • Faʻasaina le ava i togafitiga faʻatasi ai ma le fualaau faasaina.
  • O le vaega malosi o pepa o ciprofloxacin e mafai ona fegalegaleai ma fualaau o isi vaega o vailaau faʻamalositisi, o lea afai e faʻaaogaina, e tatau ona lapatai le fomaʻi e uiga i lenei mea.
  • I le faagasologa o le togafitiga, e tatau ona faʻaeteete faapitoa pe a fai se galuega matautia e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai atu ma se saoasaoa o le vave o mafaufauga o le mafaufau.

I totonu o le falemaʻi faʻafesoʻotaʻi, o pusa ciprofloxacin o faʻamatalaga. O lo latou lava puleaina e le aofia ai e aunoa ma se talavai faafomaʻi talafeagai, aua o lenei mea e mafai ona afaina ai le soifua maloloina.

Faʻasalaga

I le tulaga o le taua tele o le togafitiga togafitiga o pepa o le ciprofloxacin, leu, vomiting, maʻi tiga, maʻi vaivai, mafaufau le lelei o le eseesega o le matuitui, musele maso, hallucinations atinae. I lenei tulaga, ua uma ona fufulu le manava ma le tootoo, ua faʻamaonia mai sorbents o le intestinal, ma o togafitiga faʻapitoa e faia foi pe a manaʻomia, talu ai e leai se vaifofo faapitoa mo lenei vailaʻau.

Analogues o pepa ciprofloxacin

E foliga mai i le tuufaatasiga ma le togafitiga mo papa o ciprofloxacin o sauniuniga ia o Ecocifol, Ciprobay, Ciprinol, Ciprolet.

O le soifuaga ola o pusa ciprofloxacin e 2 tausaga mai le aso na gaosia ai. E tatau ona teuina i totonu o le afifiina o le fale, i se nofoaga pogisa, mago e le mafai ona maua e tamaiti i le ea vevela e leai se maualuga e sili atu nai lo le 25 ° C.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

E maua Ciprofloxacin i pepa nei:

  • paluga o le 250, 500 poʻo le 750 mg, faʻamalama ata. Biancevex taʻamilosaga lapotopoto o le 250 mg o loʻo i ai se mafiafia piniki. Pepa e 500 mg o loʻo iai siama lanu piniki ma e iai le lamatiaga i le tasi itu. 750 mg laupepa e pei o le capsule ei ai le lanu moana. O fualaau faasaina e mafai ona afifi i paʻu (10 po o 20 pepa) ma pepa pepa (1, 2, 3, 4, 5, poo le 10 paʻu i totonu o se ato). E le gata i lea, e mafai ona afifi pepa ciprofloxacin i taga palasitika (30, 50, 60, 100, poʻo le 120 fasi vaega taitasi), o loʻo faʻapipiʻi taitoatasi i pusa palasitika. E le gata i lea, o loʻo maua le vailaʻau i totonu o se pusa polyethylene (10 poʻo 20 pepa), tuʻu i totonu o se atigipusa pepa,
  • taulai atu mo fofo mo le afaina 10 mg / ml. O le lanu moli po o le lanu samasama e le lanu e sasaa mai i totonu o ipu tioata manino o le tioata lanu 10 ml. O le fualaau faasaina ua afifiina i pepa pepa (5 fagu i le tasi),
  • fofo mo le fausiaina 2 mg / ml. E manino le sasaa mai o le lanu samasama po o le le lanu i totonu o le 100ml ipu palasitika, lea o loo teuina i taga palasitika ma pusa pepa (1 taga i le pusa),
  • taliga ma mata e faapau 0.3%. O le mea e foliga mai, e le lanu pe laʻititi le lanu samasama ua sasaaina i fagu paʻu paepae paʻepaʻe (5 ml taʻitasi), o loʻo tumu i pusa pepa (1 fagu i le pusa).

O le tuufaatasiga o le 1 laupapa e aofia ai:

  • mea galue malosi: ciprofloxacin - 250, 500 poʻo le 750 mg,
  • o meaʻai: masini, microcrystalline cellulose, talc, magnesium stearate, colloidal silicon dioxide (aerosil), hydroxypropyl methyl cellulose 15 CPS, glycocate sichium, diethyl phthalate, dioxide soda, polisi lanu samasama, polisi polioli, varnish.

O le tuufaatasiga o le 1 fagu ma le mafaufau mo le sauniuniga o se fofo mo le afaina e aofia ai:

  • mea galue malosi: ciprofloxacin - 100 mg,
  • mea faʻapitoa: disodium edetate dihydrate, lactic acid, sodium hydroxide, vai chlorhydrate, vai mo le tuiina.

O le tuufaatasiga o le 100 ml o fofo mo le afaina e aofia ai:

  • mea ola malosi: ciprofloxacin - 200 mg,
  • mea faʻapitoa: disodium edetate, sodium chloride, vai mo le tuiina.

O le tuufaatasiga o le 1 ml o taliga ma mata e aofia ai:

  • mea ola malosi: ciprofloxacin - 3 mg,
  • o meaʻai: mannitol, sodium acetate trihydrate, benzalkonium chloride, disodium edetate dihydrate, glacial acetic acid, vai faamama.

Pusa, faʻapipiʻi, fofo mo le faʻasolosolo

O le Ciprofloxacin e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi faigata ma faigata e mafua mai i meaola ninii e mataʻituina i le mea galue:

  • O maʻi faʻamaʻi o le gasegase o le tino, e aofia ai le niumonia na mafua mai i le Enterobacter spp., Klebsiella spp., Escherichia coli, Proteus spp., Haemophilus spp., Pseudomonas aeruginosa, Legionella spp., Staphylococcus spp., Moraxella catarrhalis,
  • faʻamaʻi pipisi o le sinusitis (aemaise le sinusitis) ma le taliga ogatotonu (mo se faʻataʻitaʻiga, otitis media), aemaise lava pe a fai o nei faʻamaʻi e mafua mai i meaola e leai ni fatu, e aofia ai Staphylococcus spp. ma Pseudomonas aeruginosa,
  • mata o mata (sei vagana ai papa),
  • urinary tract ma fatuga o fatugaʻo
  • maʻi pipisi, e aofia ai le gonorrhea, prostatitis, adnexitis,
  • siama siama o le tino o le manava (iniseti o le biliary tract, gastrointestinal tract, peritonitis),
  • sepsis
  • gasegase vaivai ma le paʻu o le paʻu (vagana ai papa),
  • puipuiga o faʻamaʻi pipisi poʻo faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase e faʻaitiitia le faʻamaʻi (faʻamaʻi pipisi i le neutropenia poo tagata o loʻo faia immunosuppressants),
  • togafitiga o le faʻaleagaina o le intestinal filifilia i tagata mamaʻi e faʻaitiitia le puipuiga,
  • togafitiga ma le puipuia o anthrax pulmonary mafua mai i le Bacillus anthracis (sei vagana ai pusa).

Uluai ma mata matala

Pe a faʻaaoga le mata i lalo o le ophthalmology, e faʻaaogaina le vailaʻau e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma le mataʻutia:

  • subacute ma le loloto conjunctivitis,
  • blepharoconjunctivitis,
  • blepharitis
  • keratoconjunctivitis,
  • keratitis
  • chronic dacryocystitis
  • siama pipisi siama,
  • liona afaina pe a mavae tino mai fafo po o manuʻa,
  • meibomite (karite).

Pe a faʻaaoga le mata i lalo o taotoga faʻapitoa, e faʻaaogaina le vailaʻau mo puipuiga muamua ma le faʻasolosolo o faʻalavelave faʻalavelave.

A faʻaaoga le faʻaaoga o taliga i le otorhinolaryngology:

  • togafitiga o faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • otitis externa.

250, 500 poʻo le 750 mg papa

O le fualaau faasaina e faia i le tautala - i luga o se manava gaogao, ma le lava o le vai. O le vailaau e filifilia e faalagolago i le ogaoga o le maʻi, o le tulaga o le tino, ituaiga o siama, mamafa, gaioiga galue ma le matua o le maʻi. O vailaʻau nei e masani ona fautuaina:

  • mo faʻamaʻi faʻafitauli o le urinary tract and kidneys - 250 mg 2 taimi i le aso, ma mo faʻamaʻi faigata - 500 mg,
  • ma faʻamaʻi faʻaleagaina o le tino maualalo o le respiratory tract - 2 taimi i le aso, 250 mg, ma mo le ogaoga - 500 mg,
  • ma le gonorrhea - tasi 250-500 mg,
  • ma faʻamaʻi fomaʻi, colitis ma enteritis (faʻalavelave matuia, maualuga fiva), osteomyelitis, prostatitis - 2 taimi i le aso, 500 mg i le tasi. Faʻatasi ai ma le manava faʻamalolo, e fautuaina e ave le 250 mg o le fualaau faasaina 2 taimi i le aso.

O le umi o togafitiga e filifilia e fuafua i le ogaoga o le maʻi, peitaʻi, o le togafitiga e tatau ona faʻaauau pea mo le itiiti ifo i le 2 aso talu ona maeʻa faʻamaʻi. O le masani masani o togafitiga e 7-10 aso.

Fofo mo le afaina 2 mg / ml

O le vailaau faasaina e faia i se auala le talafeagai. O le fofo o le fofo e tatau ona toso lemu i totonu o se vevela tele e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli i le nofoaga o le afaina. O le vaifofo o loo fofoina na o ia pe o le tuufaatasi ma fofo o mea e afaina ai (solution a Ringer, 0.9% sodium chloride solution, 10% poo le 5% solution solution, 10% fructose solution, 5% solution solution, 0.225 poo 0.45 suauu chloride solution) %).

O le umi o le afaina i se fualaau o le 200 mg o le 30 minute, i se fualaau o le 400 mg - 60 minute. Ole taimi ole pulega e 2-3 taimi ile aso.

O le umi o togafitiga e faʻalagolago i le aʻoga, faʻamalosi ma togafitiga o le maʻi. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo le isi 3 aso talu ona faʻaumatia faʻamaʻi faʻamaʻi.

Le umi o le taimi o togafitiga:

  • ma le gonorrhea matua faigata - 1 aso,
  • faʻatasi ai ma faʻamaʻi pipisi o fatugaʻo, tino o le tino, gaʻo urinary - e oʻo atu i le 7 aso,
  • ma le faʻamaloloina o le puipuiga - le taimi atoa o le neutropenia,
  • ma le osteomyelitis - e le silia le 60 aso,
  • ma Chlamydia spp. poʻo Streptococcus spp. faʻamaʻi pipisi - a itiiti ifo ma le 10 aso,
  • ma isi faʻamaʻi pipisi - 7-14 aso.

O le vailaau o le vailaʻau ua filifilia e faalagolago ile ituaiga o faʻamaʻi:

  • ma faʻamaʻi pipisi o le manava - 2-3 taimi ile aso, 400 mg taʻitasi,
  • i faʻamaʻi faʻalavelave faigata o le faiga o meaʻai - 2 taimi i le aso, 200 poʻo le 400 mg,
  • ma faʻamaʻi faigata o le faiga o meaʻai - 2-3 taimi i le aso, 400 mg i le tasi,
  • ma le prostatitis, adnexitis, orchitis, epididymitis - 2-3 taimi i le aso, 400 mg ia,
  • ma le manava - 2 taimi i le aso mo le 400 mg,
  • ma isi faʻamaʻi pipisi - 2 taimi i le aso, 400 mg taʻitasi,
  • aemaise lava i le i ai o Staphylococcus spp., Streptococcus spp., Pseudomonas spp.), aemaise lava, o le niumonia na mafua mai i le Streptococcus spp., faatasi ai ma faʻamaʻi faifaipea ma le cystic fibrosis o mama, faʻamaʻi pipisi ma ponaivi, faʻatasi ai ma le telefoni, peritonitis - 3 taimi i le aso, 400 mg taʻitasi,
  • i le puipuiga ma togafitiga o anthrax pulmonary - 2 taimi i le aso, 400 mg.

Sauniuniga o fofo faʻasusu

A o leʻi faʻaogaina, o mea e aofia i le 1 vial concentrate e tatau ona faʻaitiitia i se voluma pe a ma le 50 ml ma se aofaiga talafeagai o le fofo afaina (vaifofo Ringer, 0.9% sodium chloride solution, 10% poo le 5% solu solution, 10% fofo o le fructose, 5% , o se vaifofo o le sodium chloride 0.225 poʻo le 0.45%).

E tatau ona faʻaaoga vave le fofo ona o le lagona o le ciprofloxacin i le malamalama, faapea foi ma le faatumauina o lona mama. O le mea lea, e tatau ona aveese le fagu mai le atigipusa ae leʻi faʻaaoga. I le tulai mai o le susulu o le la, o le fofo ua faamaonia e tumau mo le 3 aso. Pe a teuina le vaifofo i le maualalo o le vevela, e mafai ona tupu mai se gaʻo, lea e solo i le vevela o le vevela, o lea e le fautuaina ai e faʻamalo le fofo pe faʻaputu i totonu o le pusaaisa. Faʻaaoga se faʻaaliga manino, ma manino.

Afai e le faʻamaonia le fesoʻotaʻiga faʻatasi ma isi fofo / sauniuni faʻasolosolo, o le ciprofloxacin e tatau ona faʻafoʻese eseese. Faailoga vaaia o le le fesoʻotaʻi: vaʻaia, faʻavasegaina po o le faʻafefeteina o vaifofo.Ole fualaau faasaina e le feteenai ma fofo uma e maua mai i le gao poo le le atoatoa i le pH mai le 3.9 i le 4.5 (mo se faataitaiga, vaifofo o le heparin, penisillin), faapea foi ma fofo e suia ai le pH i le itu alkaline.

Mata o mata ma taliga

  • afaina o le tino
  • mu
  • sasaa
  • hypremia ma le agavaivai agavaivai o le conjunctiva i totonu o le itulagi o le membrane tympanic ma le alalaupu i fafo,
  • taʻavale
  • photophobia
  • fula o le laumata,
  • lagona o le tino mai fafo i mata,
  • lapataiga
  • i le taimi lava e maeʻa ai le faʻapipiʻiina - o se mea e le fiafia i se taimi mulimuli ane i le ooto,
  • i faʻamaʻi pipisi o le tino - o se paʻu papaʻe paʻepaʻe,
  • faaitiitia i le tino vaaia,
  • keratopathy
  • keratitis
  • afaina o le tino po o foliga mai o ni mea totino,
  • atinaʻe o supupfection.

Faatonuga faapitoa

E le fautuaina le Ciprofloxacin mo le togafitiga o iniseti na mafua mai i le Streptococcus pneumoniae, talu ai e le aoga le fualaau faasaina i le pathogen. I le tulaga o isi faʻamaʻi pipisi, aʻo le i faatonuina Ciprofloxacin, e tatau ona e mautinoa e aoga tele mai i aʻafiaga o meaola e tutusa.

Aʻo faʻalautele le togafitiga ma le vailaau faʻasaina, o le suʻesuʻega masani masani o le toto, ate ma le fatuga o loʻo fautuaina.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le vailaʻau o le ciprofloxacin ma fualaau mai le vaega o mea e maua ai le gasegase o le barbituric e faʻaaogaina mo le faʻamaʻiina lautele, e tatau ona mataʻituina pea le toto toto, fua o le fatu, ma le electrocardiogram.

Ina ia taofia le atiina ae o crystalluria, e le taliaina e sili atu nai lo le aso ua fautuaina. E taua foi le mautinoa o le tausiga o se tali malosi o le urine ma le faʻaaogaina o le tele o le vai.

E i ai se tulaga lamatia o le atiaeina o lagona faalemafaufau e pei o se taunuuga o le muamua faaaogaina o le ciprofloxacin. I nisi tulaga e le masani ai, o gaioiga o le mafaufau po o le atuatuvale e mafai ona alualu i luma i mafaufauga tau le mafaufau ma amioga e faaleagaina ai le tagata lava ia (mo se faataitaiga, o le le faamanuiaina ma le faamanuiaina o le taumafai e suʻe le ola). I lenei tulaga, e tatau ona e vave taofia le tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai se fomai. O tagata maʻi e iai se talafaasolopito o le faoa faamalosi ma le tala faasolopito o le epilepsy, faʻamaʻi o le faiai o le faiʻai, ma faʻamaʻi pipisi ona o le aʻafiaga o ni uiga leaga, o le ciprofloxacin e tatau ona faʻatulagaina mo mafuaaga tau soifua maloloina.

Ciprofloxacin, e pei o isi fluoroquinolones, e mafai ona faʻaititia le laasaga mo le faoa faamalosi ma faʻaosoosoina le gaoia. Afai e tupu, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

I le togafitiga o tagata gasegase e maua ai le fluoroquinolones (e aofia ai le ciprofloxacin), o mataupu o le sensorimotor poʻo le polyneuropathy, o le lesegasea, o le vai, ma le vaivaiga ua faamaumauina. I tulaga o faʻamaoniga e pei o le mu, tiga, afaina, tingling, vaivaiga, e tatau i le maʻi ona taofi le tagofia o fualaau faasaina ma faafesootai se fomai.

I le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, na lipotia mai ai mataupu o le atinaʻeina o tulaga faʻaleagaga.

Afai o se manava manava umi, o le a tupu pe a oʻo i le taimi o togafitiga, e tatau ona vavaeese le siama o le pseudomembranous colitis, lea e manaʻomia ai vave le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma le tofiaina o togafitiga talafeagai.

I le taimi o togafitiga ma Ciprofloxacin, na maitauina mataupu o le toilalo o le ate ma le ate necrosis. Afai ei ai ou faʻaʻailoga o le maʻi o le ate (anorexia, urine pogisa, fulufulu, le manava o le manava, mimiti), e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau.

I tagata gasegase o loʻo maua i le maʻi o le ate ma o loʻo ave le ciprofloxacin, gaoioiga alkaline phosphatase, faʻaleagaina le gasegase o le gasegase e mafai ona faʻalauteleina le taimi, pe mafai foi ona faʻateleina le gaʻo. O maʻi o loʻo mafatia mai le ogaoga o le myvishenia gravis e tatau ona faʻamaonia le ciprofloxacin ma le faʻaeteete, talu ai e foliga mai o le a sili atu le leaga o foliga.

I le vaitaimi o togafitiga, e tatau ona aloese mai le i ai i le susulu o le la, faapea foi ma isi punavai o le vevela ultraviolet.

Aʻo ave le Ciprofloxacin i totonu o le 2 aso talu mai le amataga o togafitiga, sa i ai mataupu o le tendonitis, faʻapea foi ma le gau o le tendon (masani o le Achilles tendon, e aofia ai le va o malo). O le afaina ma le malepe o manoa na faamaumauina foi i le tele o masina talu ona togafitia. I tagata matutua, i maʻi ma le maʻi o le tendon e maua ai togafitiga faʻatasi ma glucocorticosteroids, o loʻo i ai se faʻalavelave tele o le gasegase. I le tulaga o le mauaina o faailoga muamua o le tendonitis (mumunia, fulafula tiga i le sooga), e tatau ona taofi le faaaogaina o Ciprofloxacin, ae le aofia ai le gaioiga faaletino, talu ai o loʻo i ai se faʻafitauli o le gau o le tendon. E tatau ona faʻaaoga le fualaau faasaina ma le faʻaeteete mo le togafitiga o tagata gasegase e maua i le gasegase o gasegase e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o quinolones.

I le tulaga o togafitiga o faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi pipisi e mafua ai siama ole siama, ma siama staphylococcal, ciprofloxacin e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma vailaau antibacterial talafeagai. Mo faʻamaʻi pipisi e mafua ona o le faʻafeiloaʻi atu i aʻafiaga o le Negueria gonorrhoeae, e tatau ona amanaia faʻamaumauga i luga o le tetee i le mea gaʻo ma le lagona o le patho faamautuina i taimi o suʻega suʻesuʻe.

Ciprofloxacin e aʻafia ai le siʻitia i le vaitaimi QT. Tuʻuina atu e sili atu le umi o le QT i le faʻatusatusa i tamaloloa, latou te sili atu ona maʻaleʻale i fualaau oona lea e faʻaosofia ai le umi o le QT vaitaimi. O gasegase matutua e faʻaalia foi i le faateleina o le lagona lelei i fualaau oona e mafua ai le faalauteleina o le vaitaimi QT. I le fesoʻotaiga ma mea na muamua, e tatau ona faʻaaoga le ciprofloxacin ma le faʻaeteete i mataupu nei:

  • faatasi ai ma fualaau faasaina lea e faalauteleina ai le taimi ole QT (mo se faataitaiga, vailaau o le antiarrhythm o vasega III ma IA, tricyclic antidepressants, antipsychotics ma macrolides),
  • i le togafitiga o tagata gasegase ma le tele o le tulaga e ono mafai ai ona maua ni fomaʻi e pei o faʻailoga poʻo le faʻaopoopoga o le vaitaimi QT (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le faalauteleina o le vaitaimi QT, se le faʻaalia o le eletise, e aofia ai le hypomagnesemia ma le hypokalemia)
  • ma faʻamaʻi fatu i tagata gasegase i le fatu fatu, bradycardia, infarction myocardial).

A maeʻa le faʻaaogaina muamua o le ciprofloxacin, o mataupu e le masani ai o anaphylactic reactions, e aofia ai le faʻalavelave anaphylactic, na tusia. O lenei mea e manaʻomia ai vave le faʻamalolo o fualaau faasaina ma togafitiga talafeagai.

Faatasi ai ma le puleaina o le vaifofo o le fofo, o mea i le lotoifale e mafai ona mafai (tiga, fulafula). O lenei gaioiga e sili atu ona masani pe afai o le umi o le fusi e itiiti ifo ma le 30 minute. A maeʻa le faʻasologa, e vave lava ona pasia le tali, e aunoa ma le faʻalavelaveina mo le isi pulega o Ciprofloxacin (pe a le o faʻatasi ma se vasega faigata).

O le Ciprofloxacin o se inhibitor o le CYP450 1A2 isoenzyme, o le mea lea, e tatau ona faʻaogaina le lapataiga pe a faʻaaogaina i le taimi lava lea e tasi ma fualaau faasaina e maua mai i lenei enzyme (e aofia ai le methylxanthin, theophylline, leloxetine, caffeine, ropinirole, clozapine, olanzapine), talu ai ona o le faateleina o ni uiga le lelei.

I suʻesuʻega i vitamin in vitro, o le ciprofloxacin e taofia ai le tuputupu ae o Mycobacterium spp. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i se sese le lelei i le faʻamautinoaina o le pathogen i na gasegase e pei o le ciprofloxacin.

Faatasi ai ma le le lava o le glucose-6-phosphate dehydrogenase, na matauina ai gaioiga o le hemolytic i tagata gasegase e maua le fualaau faasaina. O le faʻaaogaina o le ciprofloxacin mo le togafitiga o lenei vaega e mafai ona maua na o faamanuiaga aoga e sili atu i le ono mafai ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, e tatau ona mautinoa le mataituina o le maʻi.

Aʻo togafitiga tagata gasegase (restriction failure, heart failure, nephrotic syndrome), e tatau ona amanaʻia le faʻatonuina o le sodium chloride o loʻo iai i Ciprofloxacin.

Mataʻu o mata e le o faʻamoemoe mo tui tui. I le tulaga o le faʻaaogaina o isi sauniuniga o le tino, e tatau ona mataʻitu le vaʻalele o le 5 minute poʻo le sili atu. O le faʻaaogaina o le ciprofloxacin e tatau ona faamutaina pe afai oi ai ni faailo o le hypersensitivity. O le tagata maʻi e tatau ona logoina e faapea, i le tulaga o le pa'ū, e mafai ona atiaʻe e le hypremia faʻatasi (i lenei tulaga, e tatau ona e lafoaia le faʻaaogaina o fualaau faasaina ma saili le fautuaga a se fomaʻi). I le taimi o togafitiga faʻatasi ma Ciprofloxacin faʻafefe, ua fautuaina e mumusu e ofuina ni mata tioata fesoʻotaʻi. I le tulaga o le faʻaaogaina o tioata faʻafesoʻotaʻi faʻapitoa aʻo leʻi faʻamaina, e tatau ona aveese ma toe faʻaleleia i le na o le 20 minute talu ona faʻamalosia le vailaʻau.

Tina ma le lactation

I le taimi o le maitaga, e faʻasaina le vailaʻau.

Talu ai ona o le ciprofloxacin e alu i le susu o susu, e le tatau ona faʻaaogaina le vailaʻau i togafitiga o tina tausi maʻi. Afai e tatau ai, o le tofiaina o le ciprofloxacin i le taimi o le lapataiga aʻo lei amataina togafitiga, e tatau ona taofi le susu.

Faaaoga i le tamaitiiti

E le faatagaina le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga, vagana ai mataupu nei:

  • mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi i le cystic fibrosis - 3 taimi i le aso 10 mg i le 1 kilokalama o le mamafa o le tino (faʻamaʻi maualuga o le vailaʻau e 400 mg),
  • mo le togafitiga o anthrax pulmonary - 2 taimi i le aso 10 mg i le 1 kg o le mamafa o le tino (faʻamaʻi maualuga o le vailaau faʻasaina e 400 mg). O le umi o le ciprofloxacin togafitiga e 2 masina.

Togafitiga e tatau ona amata vave pe a uma ona faʻamaonia pe masalomia siama. I le fesoʻotaʻiga ma le aʻafiaga o le gaioiga o gaioiga o sooga ma mea vavalalata, o togafitiga e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi o loʻo i ai le poto masani i le togafitia o faʻamaʻi faapitoa faapitoa i tamaiti. Ole fualaau faasaina e tatau ona faʻatulagaina pe a uma ona iloiloina le fua o le aʻafiaga ma le manuia.

I le faʻaaogaina o le ciprofloxacin i tamaiti, o le atinaʻeina o arthropathy e tele lava ina tusia.

Faʻasalaga toe faʻaaogaina galuega

O faʻamaʻi pipisi e leai se faʻafitauli e faʻamaonia ai le afa o le fualaau faasaina.

Pe a faʻaalia i le tautala, o le fua o le ciprofloxacin e faapenei:

  • ma le faʻamaonia o le creatinine sili atu nai lo le 50 ml / min, o le masani masani o siaki,
  • ma le faʻamaonia o le creatinine o le 30-50 ml / min - i le 12 itula, 250-500 mg taʻitasi,
  • ma le faʻamaonia o le creatinine o le 5-29 ml / min - i le 18 itula, 250-500 mg taʻitasi,
  • mo gasegase o loʻo maua i le paʻu o le hemo- poo le peritoneal, pe a uma le faʻagasologa, 250-500 mg i le 24 itula.

Faatasi ai ma le pulea o mea leaga, o le fua o le ciprofloxacin e faapenei:

  • ma le faʻaogaina o le le atoatoa (CC 30-60 ml / min / 1.73 m 2) poʻo le fatuga o le creatinine i le plasma toto i le va o le 1.4-1.9 mg / 100 ml, e le tatau ona silia le 800 mg,
  • i le ogaoga o le toilalo (CC i le 30 ml / min / 1.73 m 2) poʻo le concentinine i le plasma toto o le sili atu i le 2 mg / 100 ml, o le fualaau masani o le vailaʻau e le sili atu i le 400 mg.

Mo tagata mamaʻi i le maʻi o le tino, ma le faʻaleagaina o le pulega, o le dosiga e talitutusa lava. O le Ciprofloxacin ma le dialysate e faʻatautaia faʻapitoa i le 50 mg i le 1 lita o le dialysate. E masani - 6 uma itula 4 taimi i le aso.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le faʻaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le phenytoin e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaitiitia pe faateleina i le faʻamasinoga o le mea mulimuli i le plasma toto, o le mea lea e fautuaina ai e mataʻituina le faʻaogaina o fualaau oona. Ona o le faaitiitia o le gaoioiga o le oxidal processes in hepatocytes, o le fualaau faasaina e faaopopo ai le afa-ola ma faateleina ai le maualuga o leophylline ma isi xanthines (e aofia ai le caffeine).

Suesuega e aofia ai tagata e ofo mai le soifua maloloina ua faaalia ai o le faaaogaina tutusa o fualaau o le lidocoin ma le Ciprofloxacin e 22% e faaitiitia ai le kiliaina o le lidocaine pe a faia i se tulaga le mautonu. E tusa lava pe lelei le toleniina o le lidocaine, e mafai e le---administration ma le ciprofloxacin ona faateleina ai aʻafiaga.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le ciprofloxacin i le faʻaaogaina o vailaau oona (e masani ona masani ai sulfonylurea, mo se faʻataʻitaʻiga, glimepiride, glibenclamide), e mafai ona faʻamalosia le aafiaga o le mea mulimuli.

O le faʻaaogaina faʻapitoa o le ciprofloxacin ma mea faʻapitoa e faʻaogaina e faʻalautele ai le taimi o le prothrombin.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le vailaau o le vitamin K (mo se faʻataʻitaʻiga, acenocoumarol, warfarin, fluindone, fenprocoumone) e mafai ona faʻamalosia ai o latou aʻafiaga. Ole aʻafiaga o lenei aafiaga e aʻafia i faʻamaʻi pipisi, tulaga masani ma tausaga o le maʻi, o lea e faigata ai ona iloilo le tikeri o le malosi o le fualaau faasaina i le faateleina o le INR. E fautuaina le faia o le siakiina o le INR e masani ona faia i mataupu o le faʻaaogaina o vailaau o le vitamin K ma le Ciprofloxacin, faʻapea foi mo sina taimi i le maeʻa ai o le faʻasologa o togafitiga.

A faʻapipiʻiina ma isi antimicrobials (aminoglycosides, metronidazole, clindamycin, beta-lactam antibiotic), o le synergism e masani ona matauina. E mafai ona faʻaaoga lelei le Ciprofloxacin ma le cftazidime ma le azlocillin e togafitia ai faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le Pseudomonas spp. A faʻapipiʻiina ma vailaʻau peta-lactam (mo se faʻataʻitaʻiga, azlocillin ma meslocillin), e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo faʻamaʻi pipisi o streptococcal. Faʻatasi ma le vancomycin ma le isoxazolylpenicillins, o Ciprofloxacin e faʻaaogaina mo siama pipisi. O le vailaʻau faʻatasi ma le clindamycin ma le metronidazole e aoga i faʻamaʻi pipisi.

Pe a faʻaaoga le ciprofloxacin ma le cyclosporine, e faʻaleleia le aʻafiaga o le nephrotoxic, ma o le faateleina o le concentin serum creatinine e matauina. Pe a togafitia togafitiga faʻapitoa i le 2 taimi i le vaiaso, e tatau ona mataʻituina le galuega faʻapitoa.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le non-steroidal anti-inflammatory drugs (e le aofia ai le acetylsalicylic acid), o le ono mafai ona faoa faamalosi. O le faʻaoga faʻaaogaina o fualaau oona ma le ciprofloxacin e faʻaitiitia ai le faʻamalosi (e oʻo atu i le 50%) ma faʻateleina le faʻasalaga plasma o le mea mulimuli.

O le Ciprofloxacin e faateleina i le 7 taimi le maualuga o le maualuga o le tizanidine (Cmax) i le plasma toto (o le eseesega o lenei faailoga o le 4-21 taimi) ma faateleina i le 10 taimi o le nofoaga i lalo o le fua o le pharmacokinetic time (AUC o le 6-24 taimi), lea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le moe ma le faʻaitiitia o le toto. O le mea lea, o le faʻaaogaina faʻatasi o vailaau faʻamaʻi ma le ciprofloxacin e faʻasaina.

O le fofo o fofo o le fualaau faasaina e le ogatasi ma fualaau faasaina ma fofo o fofo, ia e faaletino ma e le mafai ona fesuisuiaʻi i se siosiomaga oona (o le pH o le Ciprofloxacin solution mo le afuina e 3.9-4.5). E faʻasaina le faʻafefiloi o le fofo ma fofo ma le pH i luga aʻe 7. A faʻaaogaina le ciprofloxacin ma vailaʻau e faʻalautele ai le QT (tricyclic antidepressants, vailaʻau antipsychotic, vailaʻau faʻamalosi o III poʻo IA, macrolides), e manaʻomia le lapataiga.

O le faʻaaoga faʻapitoa o le probenecid ma le ciprofloxacin e mafua ai le faateleina i le maualuga o le faʻamasinoga i le plasma toto, talu ai ona o lona fua faatatau o le faʻasalaga o fatugaʻo ua faʻaitiitia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le omeprazole ma le ciprofloxacin, o le maualuga o le faʻaogaina o le vailaau faʻasaina ile plasma e ono faʻaititia, ma o le vaega i lalo o le 'faasologa' faʻatonu - taimi 'faʻaititia foi.

O le faʻaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le methotrexate e mafai ona faʻagesegese ai le gasegase o le tino, lea o loʻo faʻatasi ma le faʻaopoopoga o lona faʻasalaga i le plasma toto ma le faateleina o aʻafiaga o aʻafiaga o le methotrexate. E le fautuaina e faʻaaoga le ciprofloxacin ma le methotrexate i le taimi e tasi.

Faatasi ai ma le faʻaaoga faʻaaogaina o inhibitors o le CYP450 1A2 isoenzyme (mo se faʻataʻitaʻiga, fluvoxamine) ma le duloxetine, o le faateleina o le Cmax ma le AUC o duloxetine e mafai ona matauina. E ui lava i le le lava o faʻamatalaga e uiga i le fegalegaleaiga masani ma le duloxetine ma le ciprofloxacin, o le a tutusa lava le fegalegaleaiga faapena pe a faʻaaogaina i le taimi e tasi.

O le faʻaaogaina tutusa o le ciprofloxacin ma le ropinirole e taʻitaʻia ai le faateleina o le AUC ma le Cmax o le mulimuli e 84 ma le 60%, i le faasologa. E fautuaina ina ia mataʻituina aafiaga o le ropinirole pe a faʻaogaina faʻatasi ma le ciprofloxacin, faʻapea foi mo se taimi puupuu pe a maeʻa le faʻamalosia o togafitiga.

O le faʻaaogaina tutusa o le ciprofloxacin (250 mg mo le 7 aso) ma le clozapine e mafua ai se faʻalavelave i le faʻateleina o faʻasolosolo o satusite o le mulimuli ma le N-desmethylclozapine e 29 ma le 31%, i le faasologa. E tatau ona fetuutuunai le faʻatulagaina o fua o le clozapine pe a faʻaogaina faʻatasi ma le ciprofloxacin, faʻapea foʻi mo sina taimi i le maeʻa ai o le faʻasologa o togafitiga.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin (500 mg) ma le sildenafil (50 mg) e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga lona lua i le AUC ma le Cmax o le mulimuli. O le faʻamoemoega o lenei tuufaatasiga e faatoa faia pe a maeʻa ona iloiloina le fefaʻatauaʻiga i le va o faʻamanuiaga talafeagai ma tulaga lamatia.

Analogues o Ciprofloxacin e Vero Ciprofloxacin, Basij, Betatsiprol, Kvintor, Infitsipro, Nirtsil, Oftotsipro, Tseprova, Rotsip, Protsipro, Tsiprobid, Tsiprobay, Tsiproksil, Tsiprodoks, Tsiprolet, Tsiprolaker, Tsipromed, Tsiprolon, Tsiprofloksabol, Tsiprolan, Tsifroksinal, Ekotsifol, Tsifratsid , Digital.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le ola o le fualaau faasaina i totonu o fualaau aina e 3 tausaga.

O pusa e tatau ona teuina i se nofoaga matutu, pouliuli mai le mafai ona aapa atu tamaiti ile vevela ile 30 ° C.

O le soifuaga o le mafaufau o le 2 tausaga.

O le mafaufau e tatau ona teuina i se nofoaga pogisa e mafai ona maua e tamaiti ile vevela ile 25 ° C. Aua e te malolo.

O le ola o le fofo o le 3 tausaga.

O le fofo e tatau ona teuina mai le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e oo i le 25 ° C. Aua e te malolo.

O le taimi mo taliga ma mata e tolu tausaga.

E mafai ona faʻaaogaina le fualaau i totonu o le 4 vaiaso talu ona tatala le fagu.

Le tau o le ciprofloxacin i falemaʻi

O le tau o Ciprofloxacin 250 mg (10 pusa i le pusa) e tusa ma le 20 ruuga.

O le tau o le Ciprofloxacin 500 mg (10 pusa i le pusa) e tusa ma le 40 rubles.

O le tau o le ciprofloxacin i le ituaiga o se fofo mo le afu (100 ml) e tusa ma le 35 ru.

Ole tau o le ciprofloxacin i le foliga o le mata (5 ml) e tusa ma le 25 rubles.

Faʻamatalaga i luga o Ciprofloxacin

O faʻamatalaga e uiga i le ciprofloxacin i le ituaiga o laulau e matua finauvale lava: o nisi tagata e faʻaaogaina le fualaau faasaina, o isi e le o vaʻai i le mea e faʻaaoga ai. O le tele o iloiloga e taua ai aʻafiaga e lua.

O faʻamatalaga o mata o mata e lelei.

E tusa ai ma fomaʻi, ciprofloxacin o loʻo i ai tulaga nei:

  • lelei le faapalepale
  • le mafai ona faʻaaoga i se falemaʻi mo togafitiga faʻapitoa o le antibacterial o faʻamaʻi pipisi, faʻapea foi ma le togafitia o faʻalapotopotoga-mauaina ma faʻamaʻi ile falemaʻi toetoe o soʻo se nofoaga,
  • maualuga maualuga o le bactericidal ma le antimicrobial,
  • umi le ola-ola ma le faʻasolosolo-faʻamaʻi (faʻatagaina oe e ave fualaau faasaina na o le 2 taimi i le aso).

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili ma lolomi le Ctrl + Enter.

Le faʻaaogaina o le vailaʻau ciprofloxacin

Le mautonu ma faʻalavelave faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i le ciprofloxacin.

Iniseti o gasegase, e aofia ai ogaoga ma le masani (i totonu o le gaioiga) bronchitis, bronchiectasis, faʻalavelave faʻaleagaina o cystic fibrosis, pneumonia na mafua mai e Klebsiella spp., Enterobacter spp., Proteus spp., Esherichia coli. Pseudomonas aeruginosa, Haemophilus spp., Moraxella catarrhalis, Legionella spp. ma le staphylococci, faʻamaʻi pipisi o totoga o le ENT, e aofia ai taliga ogatotonu (otitis media), paranasal sinuses (sinusitis, e aofia ai le gasegase), aemaise lava e mafua mai i meaola laiti e leai ni meaola, e aofia ai Pseudomonas aeruginosa poʻo le staphylococci, faʻamaʻi pipisi o le genitourinary system (e aofia ai le cystitis, pyelonephritis, adnexitis, prostatitis siama masani, orchitis, epididymitis, gonorrhea faigata), iniseti intra-abdominal (faatasi ma metronidazole), e aofia ai o le gallbladder ma le biliary tract infection, o le paʻu ma le suamalie o le tino (faʻamaʻi pipisi, manua, mumu, abscesses, phlegmon), ponaivi ma sooga faʻasolosolo (osteomyelitis, ose o le tino), vavae, fiva fiva, campylobacteriosis, shigellosis, faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻasolosolo o faʻamaʻi pipisi i tagata gasegase faʻamalosia (immunosoppressive drugs) poʻo maʻi ma neutropenia), faʻasologa o le intestinal decontamination in patients immunocompromised, prevention and treatment of pulmonary anesthesia ulcers rskoy (siama Bacillus anthracis), puipuia o faʻamaʻi pipisi e mafua mai Neisseria meningitidis.

Faʻafofo mo faʻafitauli na mafua mai Pseudomonas aeruginosa, i tamaiti mai le 5 i le 17 tausaga i le cystic fibrosis, le puipuia ma le togafitiga o anthrax pulmonary (faʻamaʻi Bacillus anthracis).

Ona o mea leaga na tutupu mai sooga ma / poo ni mea e latalata ane (silasila i "Aafiaga o aʻafiaga"), o togafitiga e tatau ona amatalia e se fomaʻi ma le poto masani i le togafitia o faʻamaʻi pipisi i tamaiti ma tamaiti ma ina ua maeʻa iloiloga le fua faatatau o le manuia.

Mo le faʻaaogaina o le tino. Togafitiga o le gasegase o le tino ma le faʻamaʻi o le pito i tua o le mata ma ona faʻaopoopoga e mafua mai siama i le ciprofloxacin i tagata matutua, pepe fou (mai le 0 i le 27 aso), pepe ma pepe (mai le 28 aso i le 23 masina), tamaiti (mai le 2 i le 11 tausaga) ma talavou (12 i le 18 tausaga).

Talosaga talosaga

O le gasegase o le cerebral arteriosclerosis, o le cerebrovascular, o le faateleina o le lamatiaga o le faʻalauteleina o le QT vaitaimi poʻo le atinaʻeina o faʻasolosolo o ituaiga pirose (pei o le faʻalauteleina o le QT vaitaimi, afaina o le fatu (faaletonu o le fatu, myocardial infarction, bradycardia), le faʻasologa o le electrolyte (e pei o hypokalemia, hypomagnesia ), le lava o le glucose-6-phosphate dehydrogenase, o le faaaogaina tutusa o fualaau faasaina lea e faalautele ai le QT vaitaimi (e aofia ai vailaau o le antiarrhythm o vasega AI ma III, tricyclic antidepressants, macrolides, neur olepese), faʻaaogaina tutusa ma inhibitors o le CYP1A 2 isoenzyme, e aofia ai methylxanthines, e aofia ai leophylline, caffeine, duloxetine, clozapine, ropinirole, olanzapine (tagai i le "Precautions"), o gasegase e iai se talafaasolopito o le aganuu faaleaganuu e aafia ai ma faʻamaʻi (mental depression, psychosis), faʻamaʻi o le tino (epilepsy, faʻaitiitia le faoa faamalosi (poʻo le talafaʻasolopito o le faoa faamalosi), faʻamaʻi meaʻai faiʻai pe faʻamaʻi, myasthenia gravis gravisogaoga ogaoga ma / poʻo le ate, tausaga matua.

Fegalegaleaiga

Fualaau e mafua ai le faalauteleina o le vaitaimi QT. E tatau ona faʻaalia le faʻaaliga ao faʻaaogaina le ciprofloxacin, pei o isi fluoroquinolones, i tagata gasegase e maua fualaau faasaina e mafua ai le faalauteleina o le vaitaimi QT (mo se faataitaiga, vasega IA poo III faʻamaʻi faʻamaʻi, vricpressic antidpress, macrolides, antipsychotics) (silasila i le "Precautions").

Theophylline. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le toophylline e aofia ai fualaau faasaina e mafai ona mafua ai se faʻalauiloa le manaʻomia i le toophylline concentrations i le plasma toto, ma, e tusa ai ma le foliga mai o mea leaga na tutupu i leophylline, i mea e seasea tutupu, o nei aʻafiaga e mafai ona lamatia ai le maʻi. Afai e le mafai ona faʻaaogaina le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le toophylline, e fautuaina e siaki pea le siaki o leophylline i le plasma toto ma, pe a tatau ai, faʻaititia le fualaau ole laophylline.

Isi mea e maua mai le xanthine. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le caffeine poʻo le pentoxifylline (oxpentifillin) e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga i le faʻasalaga o mea e maua ai le xanthine i le serum.

Phenytoin. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le phenytoin, o se suiga (faʻalautele pe faʻaitiitia) i le mea o loʻo maua i le phenytoin i le plasma toto na matauina. Ina ia aloese mai le faʻavevesi e fesootaʻi ma le paʻu o le concenty o le phenytoin, faʻapea foʻi ma le puipuia o faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ai le phenytoin pe a uma le ciprofloxacin, e fautuaina e mataʻituina togafitiga o le phenytoin i tagata gasegase e maua ai le ciprofloxacin, e aofia ai le naunautaiga o le mea o le phenytoin i le plasma toto i le taimi atoa faʻaoga tutusa ma se taimi puupuu pe a maeʻa le faʻamalosia o togafitiga.

NSAIDs. O le tuufaatasiga o mea maualuga o quinolones (DNA gyrase inhibitors) ma nisi NSAID (e le aofia ai le acetylsalicylic acid) e ono mafua ai le faoa faamalosi.

Cyclosporin. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le ciprofloxacin ma fualaau oona ei ai le cyclosporine, o le faateleina o le alualu i luma o le faateleina o le concentinine creinine concentration sa matauina. I ia tulaga, e tatau ona fuafua le faʻateleina o le creatinine i le toto 2 taimi i le vaiaso.

Agelu o le hypoglycem andral insulin. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le ciprofloxacin ma le oona hypoglycemic agents, e masani lava o le sulfonylureas (mo se faataitaiga, glibenclamide, glimepiride), po o le inisalini, o le atinae o le hypoglycemia atonu e mafua mai i le gaioiga o gasegase hypoglycemic (tagai "Aafiaga Itu"). O le mataʻituina lelei o le kulūkose o le toto e manaʻomia.

Probenecid. Probenecid faʻagesegese le fua faatatau o le faʻamalosi o le ciprofloxacin e fatugaʻo. O le faʻaaoga faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma fualaau oona ei ai le probenecid e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga i le maualuga o le ciprofloxacin i le toto toto.

Meli. Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻaaogaina o le metotia ma le ciprofloxacin, o le tele o femalagaiga i luga ole laʻau e ono faʻagesegese, lea e ono mafai ona o gatasi ma se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le metotia i le plasma toto. I lenei tulaga, o le ono mafai ona atiina ae aʻafiaga o itu e mafai ona faateleina. I lenei itu, e tatau ona mataituina lelei tagata mamaʻi e maua uma ma le ciprofloxacin.

Tizanidine. O le iʻuga o se suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga e aofia ai tagata faʻalauiloa soifua maloloina ma le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma fualaau faʻasaina o loʻo i ai le tizanidine, na faʻaalia ai le faateleina o le maualuga o le tazanidine i le plasma toto - Сmax 7 taimi (mai le 4 i le 21 taimi) ma AUC - 10 taimi (mai le 6 i le 24 taimi). Faatasi ai ma le faateleina o le mamafa o le tizanidine i le serum, o le tauagafau (faaitiitia o le toto) ma le afaina (togavale, le fefe) e aafia ai itu. O le faʻaoga tutusa o le ciprofloxacin ma fualaau oona o loo i ai le tizanidine ua solia.

Omeprazole Faatasi ai ma le faʻaaogaina o vailaʻau o le ciprofloxacin ma omeprazole, o le maualalo o le faʻaitiitia o le C e mafai ona maitauinamax ciprofloxacin i le plasma ma le faʻaitiitia i le AUC.

Duloxetine I faʻataʻitaʻiga o falemaʻi, na faʻaalia ai o le faʻaaogaina o le duloxetine ma le initaneti o le CYP1A 2 isoenzyme (e pei o le fluvoxamine) e mafai ona taʻitaʻia ai le AUC ma le Cmax duloxetine. E ui lava i le le lava o faʻamatalaga faʻamatalaga i luga o fesootaiga talafeagai ma le ciprofloxacin, e mafai ona vavalo le ono mafai ona faia sea ituaiga fegalegaleaiga ma le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le duloxetine.

Ropinirol. O le faʻaoga faʻaaogaina o le ropinirole ma le ciprofloxacin, o le inhibitor o le isoenzyme CYP1A 2, e mafua ai le faateleina o Cmax ma ropinirole AUC i le 60 ma le 84%, i le faasologa. O aʻafiaga o le ropinirole e tatau ona mataituina pe a faʻaoga faʻatasi ma le ciprofloxacin ma mo se taimi puupuu pe a maeʻa le faʻamalosia o togafitiga.

Lidocaine. I se suʻesuʻega e aofia ai tagata volenitia maloloina, na maua ai o le faʻaaogaina o fualaau o le lidocaine ma le ciprofloxacin, o le inhibitor o le isoenzyme CYP1A 2, e mafua ai le faʻaitiitia o le lidocaine e 22% ma le iv pulega. E ui i le faapalepale lelei o le lidocaine, faatasi ai ma le faaaogaina tutusa ma le ciprofloxacin, o aʻafiaga afua ona o fegalegaleaiga e mafai ona faaleleia.

Clozapine. Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le clozapine ma le ciprofloxacin i se fualaau o le 250 mg mo le 7 aso, o se faateleina i le serum concentrations o clozapine ma le N-desmethylclozapine na maitauina i le 29 ma le 31%, i le faasologa. O le tulaga o le maʻi e tatau ona mataitu ma, pe a tatau ai, ia faasaʻoina le faia o mea masani o clozapine aʻo faʻaaogaina faʻatasi ma le ciprofloxacin ma i totonu o se taimi puupuu pe a maeʻa le faʻamalosia o togafitiga.

Sildenafil. I le faʻaaogaina o le ciprofloxacin i se fua faatatau o le 500 mg ma le sildenafil i se fuasei o le 50 mg i volenitia soifua maloloina, ua maitauina le faateleina o Cmax ma AUC o sildenafil 2 taimi. I lenei itu, o le faʻaaogaina o lenei tuufaatasiga e mafai ona mafai pe a maeʻa ona iloilo le fua faatatau o le tau / manuia.

Vitamin K Antagonists O le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le vailaʻau K (eg warfarin, acenocumarol, fenprocoumon, fluindione) e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaopoopoga oo latou aʻafiaga. O le tele o lenei aafiaga e ono fesuisuiaʻi e fuafua i faʻamaʻi faʻamaʻi, o le matua ma le tulaga lautele o le maʻi, o lea e faigata ai ona iloilo le aʻafiaga o le ciprofloxacin i le faateleina o le INR. E masani ona lava le pulea o le INR faatasi ai ma le faʻaaogaina o le ciprofloxacin ma le vailaʻau K, ma le taimi puupuu i le maea ai o le faʻamalosia o togafitiga.

Fualaau faasaina. O le tuʻuina atu faʻapitoa o le ciprofloxacin ma fualaau oona - vailaʻau faʻapitoa e aofia ai le calcium, magnesium, aluminiumini, uʻamea, suamalie, mea faʻapitoa, vailaʻau aluminika (faʻataʻitaʻiga, sevelamer, lanthanum carbonate) ma vailaʻau faʻasaina (e pei o le isanosine) e aofia ai le magnesium, aluminiumene calcium - faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ciprofloxacin. I ia tulaga, e tatau ona ave le faʻamaonia i le 1-2 itula muamua pe 4 itula pe a uma ona tago i fualaau.

Taumamafa ma meaʻai susu. O le faʻafofoga faʻapitoa o le ciprofloxacin ma meaʻai susu po o vailaʻau faʻamalosi faʻatasi ma minerale (e pei o le susu, yogurt, suamalie faʻamalosia), e tatau ona aloese, talu ai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o le ciprofloxacin. O le kesi o loʻo i totonu o meaai masani e le afaina tele ai le faʻaaogaina o le ciprofloxacin.

O suʻesuʻega faʻapitoa o le fegalegaleaiga e faʻaaogaina ai foliga o le ciprofloxacin e leʻi faʻatautaia. I le amanaia o le maualalo o le maualuga o le ciprofloxacin i le plasma toto pe a uma ona tuʻuina atu i totonu o le paʻu o le conjunctival, o le fegalegaleaiga i le va o vailaʻau faʻatasi ma le ciprofloxacin e le mafai. I le tulaga o le faʻaogaina faʻatasi ma isi sauniuniga faʻapitoa i le lotoifale, o le va i le va o le faʻaaogaina e tatau ona le itiiti ifo ma le 5 minute, ae tatau ona faʻaaogā faʻauʻu mulimuli.

Lapataiga Ciprofloxacin

Iniseti faʻamaʻi pipisi, siama staphylococcal ma faʻamaʻi pipisi e aʻafia ai siama siama ma siamabic. I le togafitiga o faʻamaʻi pipisi, siama pipisi ma faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le siama ole siama, ciprofloxacin e tatau ona faʻaaogaina faatasi ai ma vailaau antibacterial talafeagai.

Iniseti ona o Streptococcus pneumoniae. E le fautuaina le Ciprofloxacin mo togafitiga o faʻamaʻi pipisi Streptococcus pneumoniae, ona o lona tulaga faatapulaaina e faatatau i lenei pathogen.

Faʻafitauli pipisi o le tino. Mo faʻamaʻi pipisi e foliga mai e afua mai i aʻafiaga Neisseria gonorrhoeaefaʻamalosi i le fluoroquinolones, o faʻamatalaga e uiga i teteega i le lotoifale ma le ciprofloxacin e tatau ona amanaia ma o le lagona o le pathogen e tatau ona faʻamaonia e suega suʻesuʻe.

Vaʻaia o le loto. Ciprofloxacin e aʻafia ai le faʻalauteleina o le vaitaimi ole QT (silasila i "Faʻaiʻuga aʻafia"). Mafaufau i tamaitai e umi atu le umi o le taimi o le QT vaitaimi pe a faatusatusa i tane, ua sili atu ona latou nofouta i fualaau faasaina lea e mafua ai le faalauteleina o le vaitau QT. I tagata matutua, o loʻo i ai foi le faʻalauteleina o le lagona lelei i le gaioiga o fualaau oona, mafua ai le faʻaopoopoga o le vaitaimi QT. O le mea lea, o le ciprofloxacin e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete e faʻatasi ma vailaʻau e faʻalautele ai le QT vaitaimi (mo se faʻataʻitaʻiga, vasega IA ma le III o le antiarrhythmic drugs, tricyclic antidepressants, macrolides ma antipsychotic vailaʻau) (silasila i le "Fesootaiga"), poʻo tagata gasegase e iai se faʻalavelave faateleina o le faaumiumi o le vaitaimi QT ituaiga faʻataʻoto (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻasolosolo taimi QT faʻateleina le maʻi, faʻaletonu ole eletise ole eletise, e pei o hypokalemia poʻo hypomagnesemia, faʻapea foʻi maʻi faʻapitoa e pei ole fatu fatu, inf myocardial artery, bradycardia).

Faaaoga i tamaiti. Na maua ai o le ciprofloxacin, e pei o isi vailaau o lenei vasega, e mafua ai le gasegase o sooga tetele i manu.

O se auiliiliga o faʻamatalaga saogalemu i le taimi nei e uiga i le faʻaaogaina o le ciprofloxacin i tamaiti ei lalo ifo o le 18 tausaga le matua, o le tele o ia o loʻo i ai le cystic fibrosis, e leʻi faavaeina ai se sootaga i le va o le gaioiga poʻo le sooga ma le ciprofloxacin. E le fautuaina le faʻaaogaina o le ciprofloxacin i tamaiti mai le 5 i le 17 tausaga le matua mo togafitiga o isi faʻamaʻi, sei vagana ai faʻafitauli o le cystic fibrosis e fesootaʻi ma Pseudomonas aeruginosa, faʻapea foʻi togafitiga ma le puipuia o anthrax pulmonary (ina ua masalomia pe faʻamaonia le faʻamaʻi Bacillus anthracis).

Vaʻavaʻavega. O nisi taimi pe a uma ona ave muamua le fualaau muamua o le ciprofloxacin, e mafai ona tupu le gasegase, e aofia ai afaina o le tino, lea e tatau ona lipotia vave i le fomaʻi aoga (silasila i "Faʻaiʻuga Lautele"). I se mea e le masani ai, pe a uma le faʻaaogaina muamua, e mafai ona tupu ni faʻaalia anaphylactic e oʻo i le faʻalavelave anaphylactic. I nei tulaga, o le faʻaaogaina o le ciprofloxacin e tatau ona taofi vave ma e tatau ona faia togafitiga talafeagai.

Fale gasegase. Afai ose ogaoga ma le faaumiumi o le maʻi manava e tupu i le taimi poʻo le maeʻa togafitiga ma le ciprofloxacin, e tatau ona le aofia ai le siama o le pseudomembranous colitis, lea e manaʻomia ai le faʻamalolo vave o le ciprofloxacin ma le tofiaina o togafitiga talafeagai (oral vancomycin i se fualaau o le 250 mg 4 taimi i le aso) (silasila i "Faʻaiʻuga Faʻatonu").

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e taofia ai le motileina o le intestinal e solia.

Polokalame o le Hepatobiliary. Faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, o loʻo i ai tulaga o le necrosis o le ate ma le toilalo o le ate. Afai ei ai ni faailo o faʻamaʻi ate e pei o le anorexia, jaundice, urine pogisa, tigā, tiga i totonu o le manava, ciprofloxacin e tatau ona faamutaina (silasila i "Faʻaiʻuga afaina").

I maʻi e maua ai le ciprofloxacin ma maua ai le maʻi o le ate, e mafai ona matauina le siitia le tumau o le gaioiga o le gasegase o le gasegase, alkaline phosphatase, poʻo le cholestatic jaundice (silasila i "Faʻaiʻuga Faʻaleaga").

Polokafe masukalokeletal. Tagata maʻi ma le ogaoga myasthenia gravis ciprofloxacin e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete, pei Faʻaauau le faʻamalosia o faʻamaoniga.

Pe a ave le ciprofloxacin, atonu e iai ni mataupu o le tendonitis ma le gau o le tendon (e masani lava o Achilles), o nisi taimi e lua, i totonu o le 48 itula talu ona amata le togafitiga. O le mumusu ma le malepelepe e mafai ona tupu i ni nai masina talu ona uma le ciprofloxacin. I tagata matutua ma gasegase e maua i le gasegase o le tendon oeo loʻo maua faʻatasi togafitiga faʻatasi ma corticoroids, o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o le natura.

I faailoga muamua o le tendonitis (o le tiga tele o le sooga, mumū), e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, o le gaioiga faʻaletino e tatau ona faʻasalaina, aua ei ai se tulaga lamatia o le gau o le tendon, ma talanoa i se fomai. E tatau ona faʻaaoga le Ciprofloxacin ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma se talaʻaga o faʻamaʻi pipisi e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o quinolones.

Nervous system. Ciprofloxacin, e pei o isi fluoroquinolones, e mafai ona faʻaosoosoina ma faʻaititia le alafua mo le faʻamalosi faʻamalosi. I maʻi mamaʻi ma le faʻaogaina o faʻamaʻi o le tino (mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaitiitia o le faoa faamalosi, o le talafaasolopito o le faoa faamalosi, cerebrovascular accidents, foga ole meaʻai, poo le stroke), ona o le aʻafiaga o le amio ole CNS, o le ciprofloxacin e tatau ona faʻaaogaina pe a faʻatali o le aʻafiaga o le falemaʻi e sili atu nai lo le ono lamatia ai aʻafiaga.

I le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, o lipoti o le atinaʻeina o le tulaga epilepticus ua lipotia (tagai i le "Faʻaiʻuga Lautele"). Afai e tulaʻi mai se faʻavevesi, e tatau ona faʻagata le faʻaaogaina o le ciprofloxacin. O mafaufauga o le mafaufau e mafai ona tupu e tusa lava pe a uma le faʻaaoga muamua o le fluoroquinolones, e aofia ai le ciprofloxacin. I nisi o tulaga e le masani ai, o le atuatuvale po o le gasegase o le mafaufau e mafai ona alualu i luma i mafaufauga o le suicidal ma amioga e faaleagaina ai le tagata lava ia, e pei o le suicide taumafai, e aofia ai. faia (silasila i "Faʻamaumauga o aʻafiaga"). Afai e atiae e le maʻi se tasi o nei gaioiga, e tatau ona taofi le ave o le ciprofloxacin ma faailoa i lau fomaʻi.

O tagata maʻi e maua fluoroquinolones, e aofia ai le ciprofloxacin, na lipotia mai mataupu o le lagona poo le sensorimotor polyneuropathy, oona, gasegase, poʻo vaivaiga. Afai o faʻamaoniga e pei o tiga, vevela, tingling, numbness, vaivaiga e tupu, e tatau i tagata maʻi ona logoina a latou fomaʻi aʻo leʻi faʻaauau pea i le ciprofloxacin.

Le paʻu. Pe a ave le ciprofloxacin, e mafai ona tupu se tali o le photosensitization, o lea e tatau i tagata ona aloese mai le faafesootai ma le susulu o le la ma le malamalama o le UV. E tatau ona faamutaina togafitiga pe afai e matauina faailoga o le pueina o ata (mo se faataitaiga, o se suiga i le paʻu e pei o le la) (tagai i le "Aafiaga Itu").

Cytochrome P450. E iloa ai o le ciprofloxacin o se inhibitor o le isoenzyme CYP1A 2. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete aʻo faʻaaogaina le ciprofloxacin ma fualaau faasaina ua faʻaaogaina e lenei isoenzyme, e aofia ai methylxanthines, e aofia ai leophylline ma le caffeine, duloxetine, ropinirole, clozapine, olanzapine, e pei o le faateleina o le faʻaogaina o nei fualaau oona i totonu o le toto, ona o le le faʻasaina o latou gaosiolo e le ciprofloxacin, e mafai ona mafua ai ni uiga le lelei.

Faʻaalia i le lotoifale. Faʻatasi ai / i le faʻaofiina o le ciprofloxacin, e ono tulaʻi mai se mea e tupu i le nofoaga o tui (edema, tiga). O lenei gaioiga e sili atu ona masani pe afai o le taimi e fesuiaʻi ai e 30 minute pe itiiti foi. O le tali vave e pasia pe a maeʻa le faʻasalaga ma e le o se faʻalavelave mo le faʻatulagaga mulimuli ane, seivagana ua faigata ona faʻaoga.

Ina ia aloese mai le atinaʻeina o crystalluria, e le tatau ona sili atu le tele o fualaau fautuaina i aso taitasi, ia lava le malosi o le suavai ma le tausiga o se gaioiga suamalie. Faatasi ai ma le pulega tutusa o le ciprofloxacin ma le lautele o mea e maua mai i le vaega o mea e maua ai le acetarium, o le siaki faifai pea o le fatu, toto toto, ECG e talafeagai. In vitro ciprofloxacin e mafai ona faʻalavelave i suʻesuʻega ole aʻafia Mycobacterium tuberculosis, taofia le tuputupu ae, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga le lelei i le faʻamaoniga o lenei patho i maʻi na maua le ciprofloxacin.

O le faʻaaoga ma le faifai pea o le ciprofloxacin e mafai ona oʻo atu ai i le supupfection i siama faʻasaʻo poʻo pathogens o fungal infection.

Aafiaga i luga o le malosi e tietie ai taavale ma masini. Aʻo faagasolo le taimi o togafitiga, e ao ona faʻaeteete i le avetaʻavaleina o taavale ma masini, faʻapea foʻi ma le auai i isi gaoioiga matautia e ono manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor. Faʻatasi ai ma le atinaʻega o ni mea e le manaʻomia mai le faʻalavelave (e fai ma faʻataʻitaʻiga, vevela), e tatau i se tasi ona aloese mai le avetaʻavale ma auai i isi gaoioiga e manaʻomia ai le faateleina o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor.

O le aʻafiaga o le falemaʻi ma le ciprofloxacin i tamaiti ei lalo o le 1 tausaga le matua e gata. O le faʻaaogaina o le ciprofloxacin i le ophthalmia o pepe faatoa fananau mai ma le gonococcal poʻo le chlamydial etiology e le fautuaina ona o le le lava o faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina i lenei vaega o tagata gasegase. O maʻi e maua i le ophthalmia e tatau ona maua ni togafitiga talafeagai.

Faatasi ai ma le faaaogaina o le ciprofloxacin, e mafai ai ona amanaia le auala o le rhinopharyngeal, lea e mafai ona mafua ai le faateleina o le taimi o le tupu ma le faateleina o le ogaoga o le tetee.

I tagata gasegase na maua i le maʻi pipili, o le foliga mai o se paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe, na maitauina, o le toega o le vailaʻau. O le tuusaʻoina e le faʻalavelave i le faʻaaoga atili o le ciprofloxacin ma e le afaina ai lona togafitiga. O le aliali mai o le vaʻaia o loʻo matauina i le vaitau mai le 24 itula i le 7 aso i le maeʻa ai o le togafitiga, ma o lona resorption e mafai ona tupu i le taimi lava e uma ai le faʻatonuga ma i totonu o le 13 aso talu ona amata le togafitiga.

O le faʻaaogaina o tioata faʻafesoʻotaʻi e le fautuaina i le taimi o togafitiga.

A maeʻa le faʻaaogaina o le ciprofloxacin, o le faaitiitia o le manino o le vaaiga vaaia e mafai, o le mea lea, i le taimi lava e uma ai le faʻaaogaina, e le fautuaina le aveina o se taavale ma auai i gaoioiga ia e manaʻomia ai le tele o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Tuua Lau Faamatalaga