E aoga le tuʻuina o se pamu insulin? Faʻatau ma faʻasoa

Faaiuga a le Faamasinoga Lisi: http://batajsky.ros.sudrf.ru/modules.php?name=sud_delo&srv_num=1&name_op=doc&number=204954504&delo_>

Talofa tagata uma!

Matou te mananao e faʻasoa faʻatasi ma oe le tala faasolopito o a matou felafolafoaiga ma le pulega sili o le malo i le tulaga o le soifua maloloina lautele.

O le a matou fiafia pe afai o lenei tala o se faʻamatalaga talafeagai mo oe e faia ni laasaga e lagolago ai lau aia tatau i le olaga, i le amanaʻiaina o faʻamaoniga o loʻo maua i le tulafono a le Rusia.

"Bitter SUGAR"

Ua uma ona matou tusia e uiga i le poloaiga a le Malo o le Rusia i le aso 29 o Tesema, 2014 Nu. 2762-R "I luga o le faamaoniga o le lisi o mea tau togafitiga ua totoina i le tino o le tagata pe a tuuina atu tausiga faafomai e avea o se vaega o le polokalama o le tausisia o le soifua maloloina mo tagatanuu, faapea foi le lisi o oloa faafomai e tusa ai ma aiaiga mo masini faafomai aʻo tuuina atu se seti o auaunaga lautele "sainia e le Taitaifono o le Malo o le Rusia.
Faʻavae i luga o lenei faʻatonuga, o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2 e tuʻuina atu i le togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina ai se pusa insulin, i lalo o le polokalama faʻamaonia a le setete (tuʻuina atu tausiga faʻapitoa faʻapitoa tekonolosi mai le inisiua maloloina), e aunoa ma se totogi.

E vave ona e fesiligia pe faʻafefea ma fea e faʻaalia ai lenei lomiga.

E manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi i le endocrinologist i le mea e nofo ai, e mafai ona tatou fai atu i le taimi lava lena, o le 60% o fomaʻi o endocrinologists o le a tali atu ia te oe e latou te lei faalogo i se mea e uiga i ai! I lenei tulaga, e tatau ona e faʻatinoina se vasega matai mo se fomaʻi i le vaega o tulafono a le Rusia. Lolomi ma faamasani i le fomaʻi ma le tulafono tulafono faatonutonu nei:

- O le Malo o le Russian Federation Decree of December 29, 2014 N 2762-r "I luga o le faamaoniga o le lisi o mea tau togafitiga ua totoina i totonu o le tino o le tagata pe a tuuina atu le tausiga faafomai e avea o se vaega o le polokalame o faamaoniga a le setete o tausiga faafomai saoloto mo tagatanuu, faapea foi ma lisi o oloa faafomai na tufatufa atu mo togafitiga faafomai oloa i le tuuina atu o se seti o auaunaga lautele. "

- Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o le aso 28 o Novema, 2014 N 1273 "I luga o le Polokalama a le Setete mo Faamaoniga Taolotoina Fesoasoani Fesoasoani mo Tagatanuu mo le 2015 ma mo le Vaitausaga o Fuafuaga 2016 ma 2017".

O nei tulafono faatonutonu e aofia ai faʻamatalaga e uiga i le fesiitaiga i le togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina ai se pamu insulin o tagata mamaʻi e iai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

! AOAO! Matou te fautua atu ia e faamasani i nei tulafono tulafono faatonutonu ao lei faaali atu le fomaʻi ma ulufale atu i se talanoaga ma ia!

Ma o sau sau laasaga muamua e agai atu i se pamu insulin.

E mafai e le fomaʻi ona tali mai na te le iloa pe faʻapefea ona faʻatulaga nei mea uma ma pe o fea e faʻatonu ai.

Ma i lenei tulaga, o lau galuega o le fesoasoani i lau fomaʻi i le foia o lenei faafitauli:

- Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia Rusia o Tesema 29, 2014 N 930' "I luga o le faamaoniga o le faʻatulagaina o le tuʻuina atu o togafitiga faʻafomai tekonolosi e faʻaaogaina ai se polokalame faʻapitoa faʻamatalaga".

O lenei faatulagaga ua i ai mea uma e tatau ai mo lau fomaʻi aoga e taulima ai le mamanu ma le aoina o au pepa faafomaʻi mo se iloiloga atili ma le tufatufaina o upusii mo le tuuina atu o VMP mai le inisiua faafomai faafomai e lau Matagaluega o le Soifua Maloloina poo le Vaega o le Soifua Maloloina (i itu eseese).

Mafaufau i se mea e le o manaʻo lau fomaʻi, e le mafai, e le iloa, e le faatagaina, o le a lafoaia au mo lenei, ma isi. ma isi.

O lau galuega o le fesoasoani lea i lau fomaʻi, faia le filifiliga saʻo ma saʻo, mo lenei mea:

- tusi se apili i le Matagaluega o le Soifua Maloloina poʻo le Matagaluega o le Soifua Malōlōina i lau eria (o loʻo ia te oe uma faʻamatalaga talafeagai mo tulafono i lenei mataupu ma ua e suʻesuʻeina) e tusa ai ma le tulafono e pei ona taua i luga.

- tusitusi tutusa uma lava, na o le igoa o le Faafoe Moliaga o lau eria i le ofisa o le moliaga o se itulagi poʻo se teritori.

O le taimi mo le iloiloga o lau talosaga o le a 30 aso i le faiga o le Federal Law of the Russian Federation i le 02.05.2006 Nu. 59 "I le Taualumaga mo le Iloiloina o talosaga a Tagatanuu o le Malo o Rusia".

O le faʻataʻitaʻiga o lenei mataupu, o le a fesoasoani le fomai ia te oe e fuafua pe faapefea ona tusia ma auina atu au pepa i le Matagaluega o le Soifua Maloloina po o le Matagaluega o le Soifua Maloloina i lau eria, ina ia filifili pe tatau ona tuʻuina ni upusii mo lau pamu pe a faʻaaluina tupe faʻaitulagi (faʻaitulagi), poʻo le faʻaaluina o le inisiua faafomai ( ae i lenei tulaga e tatau ona maua mai le manatu o le fomaʻi o le endocrinologist, maua mai se vaega mai le pepa o fafo, o le faaiuga a le VC e faʻapipiʻi le pusa insulin, faʻapea foi le tuʻuina atu i le faʻalapotopotoga T ruble, lea, e tusa ai ma se laisene ona o le a agavaa gaoioiga faafomai i ai o se maualuga-tech faapitoa tausiga faafomai). O lenei filifiliga e faigofie tele ona e le toe manaʻomia le tuuina atu o se upusii, ma o lou nofo i le falemaʻi e le totogiina mai tupe faʻaitulagi i totonu ole pasene atofaina, ae mai tupe a le inisiua faafomai.

Ona oʻo mai ai lea o le aso ua leva ona faʻamoemoeina pe a maua sau quota mo le faʻapipiʻiina o se pamu insulin.

O mea e tatau ona e gauai i ai.

- I luga o le numera codes ma le faʻamatalaga (lea o loʻo aofia i totonu o le lisi) tuʻuina atu e ala i le VMP mai tupe a le inisiua faafomai.

A maeʻa le upega tafaʻi, e te maua oe i totonu o le pamu o le insulin lerapy department, e taua tele le malamalama e aunoa ma le toleniga o le a faigata mo oe ona taulimaina lenei masini, ao aoga i le aʻoga o le maʻisuka e taua tele ma taua.

E pei ona faʻaalia, o le a faʻatagaina oe e sainia se pepa e taʻu mai ai ua lapataiina oe e le o aofia i le lisi o fomaʻi faʻatau e tuʻuina atu e le prescription (paramedic) mo le leai o se totogi, ma ua e malie i le faʻatau o mea taumafa i au lava tupe.

! FAʻATASI! O lenei pepa e le aoga le sainia aua i le lumanaʻi o le a sili atu ona faigata le maua o se faʻasoa fua o mea taumafa, pe tusi se mea e pei o:

- Ua ou masani i tuutuuga mo le tuuina atu o sapalai i le vai insulin e avea o se vaega o loʻu nofo i se falemai aʻo ou tuuina atu se VMP, ae ou te le malie.

O se pamu ua faʻapipiʻiina mo oe, ua faʻasaʻa oe mai le falemaʻi, ma ua tuʻuina atu oe i le falemaʻi, lea e tatau ona tuʻuina atu ai togafitiga mo togafitiga faʻapitoa, faʻamaoniga o vailaau ma mea e siaki ai le tagata lava ia, faʻapea foi ma mea e maua mo le insulin pump e tusa ai ma le manaʻoga faalemasina. (FAʻATASI TOTOGI o lenei mea taua tele). E taua tele le faʻaaogaina o sapalai i le pamu (catheters) i aso uma e 3 ina ia aloese mai faʻalavelave ona o le pipisi o le iniseti (infiltrate, fibrosis), faʻapipiʻiina o le pusi anuʻau i elemene toto, lea e oʻo atu ai i le malosi o le toto suka.

"TUPE MAUA"

A maeʻa laasaga uma na e faia e faʻapipiʻi ai se tui o le inisalini, o le ae faʻafuaseʻi ona i ai se fesili e uiga i mea faʻatau. o le tau faʻatatau, faʻavae i luga o manaʻoga faalemasina, o le a tusa pe tusa ma le 10-12,000 tauva! (e le aofia ai le tau o suʻega faʻataʻitaʻi, matou te faʻamoemoe o loʻo e maua ni meafaigaluega e pulea ai le tagata lava ia, e tusa ai ma tulafono talafeagai) Ma i lenei tulaga, e lua au filifiliga mo le atinaʻeina o mea na tutupu:

- faʻatau sapalai mo tupe a le tagata lava ia (o se filifiliga faigofie ae taugofie).

- ia sāʻili se mea e maua fua ai mea taumafa (o se auala faigata ma le umi).

Afai na e filifilia le filifiliga muamua mo oe lava ma ua e sauni e vaʻavaʻai ma lau tupe maua-tupe maua, o le mea lea e maeʻa ai la matou tala mo oe).

Matou te fia talatalanoa e uiga i le faʻailoga lona lua o mea na tutupu e aunoa ma se totogi mo le insulin pump, mo i latou ua filifili e alu i se iuga manumalo!

O le faʻasalalauga mo nei faʻamoemoe e aofia ai le tala faʻatatau o tupe faʻaitulagi, ma o le a le naunau le itulagi e fesoasoani ia te oe i lenei itu.

O le mea muamua e te manaʻomia o le mauaina lea o se fomaʻi e faia se filifiliga i le tuʻuina atu o sapalai mo lau inisalini. I lenei tulaga, o se filifiliga a le VC i le nofoaga o lau togafitiga faʻapitoa (falemaʻi i le mea e nofo ai).

- o le komisi e tatau ona i ai se fesili: tuʻuina atu o vailaʻau faʻapitoa E le aofia ai i totonu o le lisi o vailaʻau taua ma aoga ma vailaʻau faafomai (o se galuega faigata lenei, ae e mafai ona ausia lenei mea!)

Afai e te musu e faia se fonotaga VK, e taua tele le ausia o lenei mea i soo se auala (fomai sili, pule vaavaaia, ofisa o le loia moliaga, Roszdravnadzor).

Afai e ataata le ata ia te oe ma VC faʻaalu, e te alu i le tini.

Aoina uma pepa ma le faamasinoga e fesoasoani ia te oe!

Afai ei ai se faaiuga a le komiti faafomaʻi, o le ai ai le faamasinoga i lou itu, ae e le mafai ona e faia e aunoa ma le fesoasoani a se loia agavaa!

O lenei tala atoa e faʻavae i mea moni na tutupu i mea na tutupu i le tagata lava ia ma faʻatinoga i lenei mataupu!

Talitonu ia te oe lava, tau mo au aia tatau.

Ma le faamaoni, Dmitry g. Rostov-on-Don ma Mikhail g Murom

Faamatalaga lautele

O le mea lea, o le pumpulin insulin o se mea faʻapipiʻi ma le faʻaoga eletoroni. I le averesi, o le mamafa o sea ituaiga o le 65-100 gm, ma, i le mea moni, o se faʻaoga faʻaeletoroni e faʻataʻitaʻiina le masaniga masani o le faiga o le endocrine. O le tagata maʻi e tatau ona ofuina le pamu.

O le eseesega tele mai faʻasalaga masani e faapea o le pamu e naʻo le faʻaaogaina vave o le inisalini (analogues) (basal-bolus insulin therapy).

Auala e faʻaaogaina ai se pamu insulin

O le kapili o le inisalini e aofia ai vaega e tolu:

    O le mea moni, pamu ma se masini eletise eletise,

vailaau e suia mo insulin,

faʻafefeteina faʻapipiʻi ma le faʻalaʻau ma le faʻalaʻau.

O se taifau o se faʻapitoa faʻapitoa (metala, palasitika poʻo sela) o loʻo i lalo o le paʻu o le tagata maʻi. E ala mai i lea mea, i vaitau ua atofaina, ua uma ona afaina ai tui ole inisalini.

Faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga, o le insulin reservoir can be disposable ma sui, pe toe faʻaaoga. I le faʻasalaga lona lua, e tatau i le tagata gasegase ona faʻatumu faʻapitoa i vailaau aʻo leʻi faʻaaogaina.

O le faʻaaogaina o se pamu insulin e faapenei:

Tatala le vaʻa ma aveese le piston e faʻaaogaina ai le fualaau faasaina,

Faʻaofi le nila i totonu o le faʻamalama ma le inisalini,

Faailoa atu le ea i totonu o le moli e aloese ai mai le masini i totonu o le tino,

Faailoa insulin i totonu o le faatanoa ona aveese lea o le nila,

Faʻasusu ese mai le ea mai le vaʻa ma aveese le piston,

Faʻafesoʻotaʻi le paipa faʻasolo faʻasolo i le tino,

Faʻapipiʻi le iunite faʻapipiʻi i totonu o le pamu ma faʻatumu le pu (avelaina o le inisalini ma (pe afai e maua) faʻaleleia o le ea i totonu o le masini). I lenei tulaga, e tatau ona vavae ese le pamu mai le tagata ina ia aloese ai mai le faʻafuasei o le inisalini.

Fesoʻotaʻi atu i le nofoaga o inisiua (ma toe faʻaaogā le cannula pe a fai ua tuʻuina se atigipusa fou).

Le aoga o Pamu Inisalini

I Rusia, o le numera o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o loʻo faʻaaogaina pamu insulin i le tausaga - e tusa ma le afe tagata maʻi i tausaga taʻitasi. Ae ui i lea, faʻatusatusa i le Iunaite Setete, o le numera e laʻititi lava. I Amerika, ua faapipii pamu i le tusa ma le 80% o le maʻisuka, i Europa - i le 70%.

O le mafuaaga autu o le tau maualuga o masini. Ma o le autu lenei o le siaki o le insulin, o le tau i le maketi e mai le 70 i le 250,000 rubles. O le faʻaalu masani o tupe faʻaalu i inisalini ma mea faʻafeiloaʻi e mafai ona suia (o nila, faatanoa, ma isi) e tatau ona faʻaopopo i lenei, i le averesi, o tupe alu e oo atu i le 10-15,000 rubles i le masina.

O le isi mea toe foʻi: o le pamu e manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete ma se uiga sili atu ona faʻaeteete. A maea le faʻatulagaga, e tatau ona e suʻesuʻe lelei le fua o le insulin - ei ai se tulaga lamatia o le mauaina o le hyperglycemia, pe vice versa - ketoacidosis. I lenei tulaga, o soʻo se pamu e mafua ai ona faʻaalia le faʻaofiina o le inisalini i le tolu taumafa masani. O le ae manaomia le fetuunai i au meaʻai.

E leai se mea e iloagofie, e pei o le le mautonu. E ui lava i le mea moni o le pamu e le sili atu nai lo le pager i lona telē, e mafai ona faʻalavelave ai i aso uma.

E faʻapefea ona galue le paina o le insulin?

O le pamu o le inisalini e aofia ai le pamu e maua ai le inisalini e ala i se faailo mai le masini e pulea ai, o se kiliva ma se folasia o le insulin, o se seti o cannula mo le faʻaofiina i lalo o le paʻu ma le tuʻuina o masini. E aofia ai foi pamu pamu. O le masini e molia i se inisalini puupuu poo le siaki.

O le fua o le puleaina o le inisalini e mafai ona faʻatulagaina, o lea e leai se mea e manaʻomia e faʻatino ai le inisalini faaumiumi, ma o le faʻamauasologa o loʻo faʻamautuina e ala i le masani ai o le iniseti. Aʻo le i ai se taumafataga, o le bolus dose e faia, lea e mafai ona faʻatulagaina i luga o le lima e fuafua i meaʻai.

Fluctuations i le toto toto i tagata mamaʻi i togafitiga o le inisalini e masani ona fesoʻotaʻi ma le fua o gaioiga o le umi o insulini. O le faʻaaogaina o se pamu insulin e fesoasoani e foia ai lenei faafitauli, talu ai ona o le puupuu poʻo le faʻasolosolo fualaau oona e maua ai le faʻamaonia o le hypoglycemic.

O le lelei o lenei metotia e aofia ai:

  1. Faiaʻoga lelei i laʻasaga laiti.
  2. Ua faʻaititia le numera o punctures o le paʻu - ua toe faʻaleleia le faʻagasolo tasi i aso uma e tolu.
  3. E mafai ona e faʻatatauina le manaʻoga mo le inisalini o mea taumafa i le saʻo atoatoa, tufatufa atu lona faʻatagaga mo se taimi atofaina.
  4. Mataʻituina o le maualuga o le suka ma faʻamaʻi maʻi.

Faailoga ma le faʻasaʻoina mo le pamu o le inisalini togafitiga

Ina ia malamalama i foliga o le pumpulin insulin, e tatau i le tagata maʻi ona iloa le auala e fetuunai ai le fua o le insulin e fuafua i le taumafataga ma tausia le taofiga o le vailaʻau. O le mea lea, i le faaopoopo atu i le manao o le tagata maʻi, e tatau ona maua tomai o le inisalini togafitiga i le aoga mo tagata maʻi suka.

E fautuaina e faʻaaoga le masini i le maualuga o le hemoglobin (e sili atu ma le 7%), o le tele o fesuiaiga i le suka o le toto, o osofaʻiga faifaipea o le hypoglycemia, aemaise lava i le po, o le "ata o le taeao," pe a fuafuaina le maʻitaga, fanauina o se tamaititi ma pe a uma le fanau, faʻapea foʻi ma tamaiti.

O le pomu insulin e le o fautuaina mo tagata mamaʻi e le o malamalama lelei i tomai o le pulea e le tagata o ia lava, fuafuaina o meaʻai, tulaga o le gaioiga faaletino, ma faaletonu o mafaufau ma tagata mamai.

E le gata i lea, pe a taitaia le togafitiga o le inisalini faatasi ai ma le folasaga e ala i le pamu, e tatau ona manatua i le mafaufau ole tagata maʻi e le umi se gaioiga o le inisalini i le toto, ma afai e taofia le vailaau mo soo se mafuaaga, ona toto lea o le toto i totonu o le 3-4 itula suka, ma le fausiaina o ketones o le a faateleina, e oʻo atu ai i le ketoacidosis o le maʻisuka.

O le mea lea, e masani lava ona manaʻomia le amanaʻiaina o le faʻaaogaina o le masini ma ia i ai i le inisalini o inisalini ma se suauu mo lona faʻafoega, faʻapea foi ona faʻafesoʻotaʻi soo le matagaluega na faʻatūina le masini.

O le taimi muamua e te faʻaaoga ai se pamu mo se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea a se fomaʻi.

Lafoaia le pusa tui ile insulin

O le tau o le pamu e maualuga tele mo tagata masani. O le masini lava ia e sili atu nai lo le 200,000 rubles, i se faaopoopoga, e tatau ona e faatauina mai ni sapalai i masina uma. O le mea lea, o le tele o le maʻisuka e fiafia i le fesili - pe faʻapefea ona maua se pusa insulin mo le leai o se totogi.

Ae e te leʻi liliu atu i le fomaʻi e uiga i le pamu, e tatau ona e mautinoa e aoga ma talafeagai mo se mataupu faapitoa o le maʻisuka.Mo le faia o lenei mea, o le tele o faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu mea tau le soifua maloloina e ofoina atu e suʻe ai le pamu mo le saoloto.

I totonu o le masina, e iai le aiā tatau a le tagata faʻatau e faʻaaoga ai soʻo se faʻataʻitaʻiga o lana filifiliga e aunoa ma le faia o se totogi, ona e manaʻomia lea e toe faafoi mai pe faʻatau mai ia oe lava tau. I lenei taimi, e mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona faʻaaogaina ma fuafua ai le le lelei ma le lelei o nisi o faʻataʻitaʻiga.

E tusa ai ma tulafono faatonutonu, mai le faaiuga o le 2014, e mafai ona maua se pamu mo le togafitiga o le inisalini ona o tupe na atofaina e le setete. Talu ai o nisi fomaʻi e leai ni faʻamatalaga atoatoa e uiga i lenei avanoa, e fautuaina le faia o ni faʻatulagaga masani faʻatasi ma oe aʻo le i asiasia, lea e maua ai le aia i se ituaiga o faamanuiaga mo le maʻisuka.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia pepa faʻamaumauga:

  • O le faaiuga a le Malo o le Malo Rusia Numera 2762-P na tusia i le aso 29 o Tesema, 2014.
  • O le faaiuga a le Malo o le Malo Rusia Numera 1273 o le 11/28/2014.
  • Poloaiga a le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Malo Rusia Numera 930n le aso 29 o Tesema, 2014.

Afai e te maua se teena mai le fomaʻi, e fautuaina e faʻafesoʻotaʻi le Matagaluega o le Soifua Malōlōina poʻo le Matagaluega o le Soifua Malōlōina ma fesoʻotaʻiga i pepa faʻatonutonu talafeagai. I le tulafono, ua tuʻuina atu se masina mo le iloiloga o ia talosaga.

A maeʻa, i se tali le lelei, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa o le loia.

Pump installation

A maeʻa ona tuʻuina atu e le fomaʻi se faaiuga i le manaʻoga e tuʻuina atu se pumpal free insulin, e tatau ona e maua se auiliiliga auiliili mai le pepa o le initaneti, faapea foi ma le faaiuga a le komiti faafomai i le faʻapipiʻiina o le masini. O le maʻi o lenei mea e maua ai se faʻamatalaga i le pusa o le pumpulin pump pump, pe afai o le a faʻaofiina le pamu.

A faʻapipiʻiina i totonu o le matagaluega, o loʻo suʻesuʻeina le maʻisuka ma ua filifilia se togafitiga o le inisalini o togafitiga, faʻapea foʻi ma aʻoaʻoga i le faʻaaoga lelei o se masini eletonika. I le faaiuga o le lua vaiaso o le nofo ai i le matagaluega, ua valaʻauina le tagata maʻi e tusia se pepa o loʻo taʻu mai ai e leʻo tuʻuina atu mea e faʻaaoga mo le pamu.

I le sainia o se maliega, o se tagata gasegase maua i le maʻisuka e malie lava e faʻatau ni sapalai ia latou lava tau. E tusa ai ma fua faʻatatau, o le a tau mai le 10 i le 15 afe rubles. O le mea lea, e mafai ona e faʻaogaina upu nei: "Ua ou masani i le pepa, ae le malie," ma na ona e sainia.

Afai e leai se faʻailoga i le pepa, ona faigata lea ona maua ni sapalai e aunoa ma se totogi. O le faagasologa o le resitalaina i soʻo se mataupu e umi ma e manaʻomia ona e saunia e puipuia ma le tatau au aia tatau. Muamua e tatau ona e faia se faaiuga mai le fomaʻi i le falemaʻi e uiga i le manaʻomia ona tuʻuina atu mea e faʻaaogaina e aunoa ma se totogi mo le insulin pump.

Talu ai e le o aofia ai ia ituaiga o togafitiga i le lisi o mea taua, o lenei filifiliga e maua o se faafitauli tele. Ina ia mafai ona maua se taunuuga lelei, atonu e manaʻomia lou faʻafesoʻotaʻi i pulega nei:

  1. O le falemaʻi o le fomaʻi sili poʻo lona sui.
  2. Ofisa o le Loia Sili.
  3. Roszdravnadzor.
  4. O le faamasinoga.

I laʻasaga taʻitasi, e fautuaina e suʻe fesoasoani faaletulafono. Afai e te manaʻo e faʻapipiʻi se pamu insulin mo se tamaititi, ona mafai lea ona e taumafai e fesili mo se fesoasoani mai faʻalapotopotoga a le malo e faʻatupeina le faʻatauina o se pamu ma sapalai.

O se tasi o ia faalapotopotoga o Rusfond.

Totogi lafoga

O se vaega o le tau o le mauaina o se pusa insulin mo tamaiti e mafai ona toe totogiina e ala i se faiga o toesega lafoga. Talu mai le mauaina o lenei masini faaeletonika, o lona faʻatulagaga ma le faʻatinoga e fesoʻotaʻi ma togafitiga taugata o loʻo aofia i le lisi talafeagai, o lona uiga, le avanoa e faila ai toesega lafoga.

Afai e faia le faʻatauga e togafitia ai se tamaititi e maua i le maʻisuka, ona mafai loa lea e se tasi o matua ona mauaina sea taui. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻuina atu pepa e mafai ona faʻamaonia ai le faanatinati poʻo le tulaga faatina e faatatau i se tamaititi e manaʻomia se pusa insulin.

O le taimi e tatau ai ona maua se tupe faʻaalu e tolu tausaga mai le aso na faʻatau ai le pamu. E taua foi le i ai o se vaega mai le pamu o le insulin faʻamalositeni matagaluega ma le aso na faʻapipiʻi ai le masini. I le ofisa o tausitusi a se fomaʻi, e tatau ona e ave se kopi o le laisene e faʻapipiʻi ai le pamu ma le faʻaopoopoga i luga o le falemaʻi.

O le faagasologa o le mauaina o taui e tulai mai i lalo o tuutuuga nei:

  • E totogi e le tagata faatau lafoga lafoga i masina taitasi, o le 13% o le totogi.
  • O le faʻaaogaina o le pamu e tatau ona faʻatinoina e se fomaʻi ua faʻatagaina i sea ituaiga gaoioiga.
  • I le faaiuga o le tausaga, e tatau ona tuʻuina mai se faʻasalaga lafoga e taʻu mai ai le aofaʻi na faʻaaluina i le faʻatauina o le insulin pamu ma le totogiina o le pamu.

O tupe faʻaalu uma e faʻamaonia i tinoitupe ma siaki faʻatau, se kopi o le pepa faʻamaonia mo le masini eletise, o se kopi mai le matagaluega o le pumpulin pump pump, lea e faʻaalia ai le numera telefoni ma le faʻataʻitaʻiga o le tui insulin, se kopi o le laisene a le fomaʻi faʻatasi ma le talosaga tutusa.

O se taunuuga o le iloiloga o le apili e le lafoga a le malo tele, ua toe totogiina le tagata e 10 pasene o le aofaiga na faʻaalu i le faʻatauina o le masini ma lona faʻatulagaina, ae vagana ai e le sili atu le totogi nai lo le tau na totogiina i le setete i le tulaga o lafoga maua.

Ina ia foia le mataupu o taui, e taua le faʻatau mai o se pamu ma mea e faʻaaogaina i faleoloa faʻapitoa e mafai ona faʻamaonia pepa faʻamaonia le faʻatau. O le mea lea, i sea tulaga, e le mafai ona e faʻaaogaina le filifiliga o le mauaina o le masini e ala i se faleoloa i luga o le initaneti, poʻo le faʻatulagaina o le tuʻuina atu o se lisiti faʻatau.

Faitau atili e uiga i le mataupu faavae o le gaioiga o se pusa insulin i le vitio i lenei tusiga.

O le a lenei mea

O le pomu insulin o se tamai masini e taʻavale i luga o maʻa ma faʻaaogaina se vaega o le insulin i le tino o le tagata. O le fua ole manaʻomia ole taimi ole taimi ole a tuʻuina i totonu o le masini masini. Ma le isi, e tatau i le fomaʻi ona faia lenei mea, aua O tafaʻatasi uma e taʻitasi mo tagata taitoatasi.

O lenei masini e aofia ai ni vaega:

  • Pump O se pamu e maua ai inisalini, ma se komepiuta o loʻo i ai le faʻatonuina o le masini,
  • Cartridge O le pusa lenei o loʻo iai le inisalini,
  • Faʻasologa o mea e faʻaaoga. E aofia ai se nila manifinifi (cannula), lea e tuiina ai le inisalini i lalo o le paʻu ma le pulumu ina ia faʻafesoʻotaʻi le atigipusa ma le inisalini i le taifau. E tatau ona suia nei mea uma i aso uma e tolu,
  • Ia ma, ioe, manaʻomia ni maa.

O loʻo faʻapipiʻiina le pusa o le cannula ma se paʻu i le nofoaga e masani ona tuiina ai le inisalini i ni tui, o lona uiga. sulu, manava, tauau. O le masini lava ia e faʻapipiʻi i le fusi o lavalava o le tagata maʻi e faʻaaoga ai se kiliva faapitoa.

O le malosi e maua ai le inisalini e tatau ona sui vave peʻa maeʻa, ina ia aua nei faʻalavelaveina le faasologa o fualaau faasaina.

O le togafitiga o le insulin i le pump, e matua faigofie lava mo tamaiti, aua o le fualaau latou te manaomia e le tele, ma o mea sese i le faʻatatauga ma le folasaga e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le lelei. Ma o lenei masini e mafai ai e oe ona fuafua le tele o vailaʻau faʻasoifua maloloina e maualuga maualuga.

E tatau i le fomaʻi ona faʻatulaga lenei masini. O loʻo faʻalauiloa mai ai mea e tatau ai ma aʻoaʻo ai le tagata i le faʻaaoga tatau. E le mafai ona e faia lenei mea na o oe lava, aua e na o le tasi le mea sese laitiiti e mafai ona taitai atu i taunuuga e le mafaafitia, ma e oo lava i le maʻi suka.

E mafai ona aveese le pamu aʻo e aau. Ae pe a maeʻa, o se tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona fuaina a latou suka toto ina ia mautinoa o le maualuga e le taua.

Mo le tele o tausaga sa ou suʻesuʻeina le faafitauli o DIABETES. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei vailaʻau o loʻo latalata i le 100%.

O le isi tala fou: o le Matagaluega o le Soifua Maloloina ua malupuipuia le taliaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau atoa o le fualaau faasaina. I Rusia ma le CIS atunuu o le maʻisuka muamua Iulai 6 mafai ona maua se fofo - TUSI!

Faʻasologa o auala

I le iloa ai o le tagata taitoatasi o le tagata lava ia, e lua ituaiga pamu o togafitiga insulin. E mafai ona faʻaoga le masini i ni auala se lua:

I le tulaga muamua, o le tuuina atu o le inisalini i le tino o le tagata e tupu pea. O le masini e faʻapipiʻi taʻitoʻatasi, lea e mafai ai ona e faatumauina le tulaga tatau o le hormone i le tino i le gasologa o le aso. O le fomaʻi o le a fetuʻunaʻi le masini ina ia tuʻuina atu le inisalini i se saoasaoa vave i vaitaimi ua faʻaalia. O le laʻititi laʻasaga e mai le 0.1 iunite. i le itula.

E i ai le tele o vaega o le faʻavaveina o le inisalini:

  • Aso.
  • O le po. I le avea ai o se tulafono, e manaʻomia le insulin i le tino i lenei taimi.
  • Taeao. I lenei vaitau, e ese mai ai, o le manaoga o le tino mo le inisalini e tulaʻi mai.

O nei laasaga e mafai ona fetuutuunai faʻatasi ma le fomaʻi, ona filifili lea o le mea e manaʻomia i lenei taimi.

O le pulus o se mea patino, faʻaaoga tasi o le insulin e faʻasalalau ai le maualuga o le maualuga o le suka i totonu o le toto.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amata amata osofaʻiga faʻafuaseʻi, na toe foi moni mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e maua mai, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

E tele ituaiga o faʻailoga:

  • Tagavai. I lenei tulaga, o le inumaga manaomia o le inisalini e faʻatautaia tasi. E masani ona faʻaaogaina pe'āfai e 'ai faʻamaʻi meaai ma se tele o mea inu' olo ma sina tamaʻi palatini. O lenei bolus vave vave ona toe faʻafoʻi le toto toto masani.
  • Lotoa. A faʻaaogaina lenei ituaiga o inisalini e faasolosolo malie ona tufatufa i le tino. O le taimi o le a galue ai le hormone i le tino o le a faateleina. O lenei ituaiga e lelei le faʻaaoga pe afai e tumu le meaʻai i meaola ma gaʻo.
  • Faalua. I lenei tulaga, e lua ituaiga muamua na faʻaaogaina i le taimi e tasi. I.e. muamua, o se fuataga muamua lava maualuga e faia, ma o le iuga o ana gaioiga e sili atu ona umi. O lenei fomu e sili atu ona faʻaaoga pe a 'ai meaʻai gaʻo ma maualuga-carb.
  • Sili. I lenei tulaga, o le gaioiga o le tulaga masani o le a faateleina. E faʻaaogaina pe a 'ai, ona o le maualuga o le toto suka e vave ola vave.

O le tagata poto faapitoa o le a filifilia le ala talafeagai mo le puleaina o le inisalini mo tagata taitoatasi maʻi.

O le togafitiga o le inisalini i luga o le pump e maua i le lauiloa. E mafai ona faʻaaogaina e soʻo se tasi e maua i le maʻisuka. Ae ui i lea, ei ai faʻamaoniga patino e fautuaina ai e fomaʻi le faʻaogaina o lenei metotia. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Afai o le glukose maualuga e matua le maluelue, o lona uiga masani ona tulaʻi pe paʻu lemu.
  • Afai e masani ona faʻaalia e se tagata faailoga o le hypoglycemia, o le. glukose maualuga lalo i lalo ifo o le 3.33 mmol / L.
  • Afai o le tagata maʻi ei lalo o le 18 tausaga. E tele taimi e faigata ai i se tamaititi ona faʻatuina se fualaau o le inisalini, ma o se mea sese i le aofaʻi o le hormone e faʻatonuina e ono oʻo atu ai i ni faafitauli sili atu.
  • Afai o loʻo fuafua e se fafine se maʻitaga, pe ua uma ona maʻitaga.
  • Afai ei ai se faʻalavelave o le taeao, e matua faateleina le toto toto ao leʻi ala i luga.
  • Afai e tatau ona tui e le tagata le inisalini masani ma i ni togi laiti.
  • Afai e manaʻo le tagata gasegase e faʻaaogaina se pamu insulin.
  • Faʻatasi ma se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi ma faʻafitauli ona o se taunuuga.
  • Tagata e taʻitaʻia se olaga ola malosi.

Contraindications

O lenei masini e iai ona lava faʻasalaga:

  • O sea ituaiga masini e le faʻaaogaina i tagata ei ai soʻo se ituaiga o gasegase mafaufau. E faʻamaonia lenei mea i le mea moni e mafai e se tagata ona faʻaaogaina le pamu i se tulaga le atoatoa, e mafua ai ona sili atu le faigata o le soifua maloloina.
  • Afai e le manaʻo se tagata pe le mafai foi ona iloa pe faʻapefea ona togafitia lelei lona maʻi, o lona uiga. e musu e amanaʻiaina le faʻasologa o fuainumera o oloa, o tulafono mo le faʻaaogaina o le masini ma le filifilia o le tulaga talafeagai o le pulega o inisalini.
  • O le pamu e le faʻaaogaina le inisalini umi, ae na o le pupuʻu, ma e mafai ona taʻitaʻia ai i le suka toto pe afai e te tape le masini.
  • I se vaaiga maualalo. O le a faigata mo se tagata ona faitau faʻamau i luga o le pamu pupuni.

O lenei tamai masini e tele mea lelei:

  • Le faʻaleleia o le ola o le tagata maʻi. E le manaʻomia e se tagata ona popole i taimi uma e aunoa ma le faagaloina o le tuiina i le taimi, o le inisalini lava ia e fafagaina pea i totonu o le tino.
  • O pamu e faʻaaogaina le insulin, e le mafai ona faʻatapulaʻaina au mea taumafa.
  • O le faʻaaogaina o lenei masini e mafai ai e se tagata ona faʻamaonia lona faʻamaʻi, aemaise lava pe afai e taua le mafaufau ia te ia.
  • Faʻafetai i lenei masini, o le fuainumera manaʻomia e faʻatatau ma le saʻo saʻo, e ese mai le faʻaaogaina o tui tui inisalini. I le faʻaopoopoga, e mafai e le tagata gasegase ona filifili le ituaiga o mea o le hormone o loʻo manaʻomia i le taimi nei.
  • O se mea e leai se masalosalo, o le faʻaaogaina o sea ituaiga masini e mafai ona faʻaititia ai le numera o paʻu tiga o paʻu.

Ae ui i lea, o le pomu o le inisalini ei ai foi itu le lelei e tatau ona e iloa. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  • Tau maualuga. O le tausiga o sea ituaiga masini e taugofie tele, aua e manaʻomia ona sui sui e le aunoa.
  • O nofoaga o tui e mafai ona mafua ai le mumū.
  • E tatau ona mataʻituina pea le faagaoioia o le pamu, le tulaga o maa ina ia le tape le masini i le taimi sese.
  • Talu ai o lenei mea o se masini faaeletonika, e mafai ona faia ni gaioiga faʻapitoa. O se taunuuga, e tatau i le tagata ona tui le inisalini i isi auala e faʻamaonia ai lona tulaga.
  • Faatasi ai ma le tasi masini, e le mafai ona faamaloloina le faamaʻi. E tatau ona e tausisia le ola sao, mataʻituina le maualuga o le toto suka, ia maitauina le masani o vaega falaoa i le meaʻai.

Tau ma le auala e maua ai e aunoa ma se totogi

Ae paga lea, o le tui o le insulin i le taimi nei o se taugata tele. O lona tau e mafai ona oʻo atu i le 200,000 rubles. Ma le isi, o masina uma e te manaʻomia e faʻatau ai sapalai talafeagai, ma e tusa ma le 10,000 rubles. E le mafai e tagata uma ona gafatia, aemaise lava talu ai o le maʻisuka e masani ona tele ni fualaau taugata e taugata.

Ae ui i lea, e mafai ona e maua lenei masini mo le saolotoga. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e aoina mai ni pepa e faʻamaonia ai le manaʻomia ona faʻaogaina lenei masini mo le olaga masani.

Pump insulin o togafitiga e talafeagai mo tamaiti e maua i le maʻisuka, ina ia leai ni mea sese i le fua o le homone. Ina ia mafai ona maua se pamu mo se tamaititi e aunoa ma se totogi, e tatau ona e tusi i le Faaputugatupe Fesoasoani a Rusia. O mea nei e tatau ona faʻapipiʻi i le tusi:

  • tusi faamaonia o tulaga tautupe o matua mai le nofoaga o galuega a tina ma tama,
  • se faʻamatalaga mai le penisione i luga o le faʻatupega o tupe pe a fai o le tamaititi na tuʻuina atu i ai le le atoatoa,
  • pepa fanau
  • faaiuga a le fomaʻi maʻi e uiga i le suʻesuʻega (faʻamaufaʻailoga ma le saini a se fomaʻi),
  • tali mai a le pulega a le malo pe a teena e le pulega o le lotoifale,
  • nisi ata o le pepe.

E faigata lava ona maua se pusa insulin mo le saoloto, ae o le mea autu e le o le tuʻuina atu ma maua le masini e manaʻomia mo le soifua maloloina.

I le taimi nei, o lenei masini e tutusa le numera o itu lelei ma leaga, ae ui i lea, o le gaosia o mea tau fomaʻi e le o iai i se tasi nofoaga, ae o loʻo faʻaauau pea ona atinaʻe. Ma atonu pe a mavae le tele o tausaga, o le a maua se pamu insulin pe afai e le o tagata uma, ona oʻo lea i le tele o tagata o loʻo mafatia i lenei maʻi matautia - maʻisuka. Ae peitai, e taua le manatuaina e le mafai ona e puipuia oe lava mai le faʻamaʻi ma se masini e tasi, e tatau ona e mulimuli i faʻasologa o isi fomaʻi ma usitai i se soifua maloloina lelei ma meaʻai.

Faʻaaogaina o masini suʻesuʻe

Talu mai le faʻatau o le masini e le o se mea taugofie, o le tele o le maʻisuka latou te masalosalo pe o aoga le pusa insulin ma e mafai ona totogi atoa le aofaiga o le insulin.

Mo lenei mafuaʻaga, e tele faleoloa faʻapitoa e faʻatau atu mea tau fomaʻi e maua ai le avanoa e suʻeina ai se pamu insulin i soo se faʻataʻitaʻiga mo tagata matutua ma tamaiti e aunoa ma se totogi.

E maua e le tagata faʻatau le avanoa e faʻaaoga ai masini faaeletonika mo le masina e aunoa ma se totogi. I le faaiuga o le periota o le suʻega, e mafai ona toe faʻafoʻi pe faʻatau mai le masini i au lava tau.

I aso nei, e ono tagata gaosiga o pamu inisalini e mafai ona maua i le faatauina atu: Animas Corporation, Insulet Corporation, Medtronic MiniMed, Roche, Smiths Medical MD ma Sooil.

O le mea lea, e le gata ina mafai e le tagata faʻatau ona maua muamua le lelei poʻo le le lelei o le masini, ae ia aʻoaʻoina foʻi pe faʻapefea ona faʻaaogaina.

E aofia ai le maʻisuka e mafai ona pikiina se masini faʻalelei lelei e aunoa ma le faʻaaluina o ana lava tupe.

Faaaogaina o faamaoniga a le malo

E tusa ai ma le faʻatonuga a le Malo o le Rusia i le aso 29 o Tesema, 2014, 2762-P, o gasegase o loʻo i ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ua siitia atu i le togafitiga o le inisalini e faʻaaogaina ai se pamu insulin. E faʻavae i luga o le polokalama o faʻasinomaga a le setete mai le inisiua faafomai, o sea auaunaga mo tamaiti ma tagata matutua e tuʻuina atu e aunoa ma se totogi.

Mo le mauaina o sea ituaiga masini mo oe lava poo se tamaititi, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le tagata o loʻo e auai i le endocrinologist. O le mea e leaga ai, i le taimi nei e toʻatele fomaʻi e leai ni faʻamatalaga atoatoa e uiga i le polokalame, mo lenei mafuaaga, ae e te leʻi alu i le falemaʻi, e tatau ona e lolomiina uma tulafono faatonutonu e faailoa ai le aia tatau e maua ai le insulin pump mo le leai o se totogi.

Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia pepa nei:

  • Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia na tusia i le aso 29 Tesema, 2014 Nu. 2762-P,
  • Poloaiga a le Malo o le Malo Rusia o Novema 28, 2014 Nu. 1273.

O iinei e mafai ona e mauaina ai faʻamatalaga atoatoa o le maʻisuka ua maua i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka ua siitia atu i le togafitiga o le inisalini e aunoa ma se totogi.

O faʻamatalaga atoa e uiga i le mamanu ma le aoina o pepa talafeagai mo le mauaina mai o upusii mai le MHI poʻo le Matagaluega o le Soifua Malōlōina e mafai ona maua mai le faʻatonuga a le Matagaluega o le Soifua Malōlōina o le Russian Federation i le aso 29 Tesema, 2014 Nu.930n.

I le tulaga o le le taliaina o le fomaʻi e fesoasoani, o lōia ia fautuaina vave ona faafesootai:

  1. I le Matagaluega o le Soifua Maloloina poo le itulagi a le Matagaluega o Soifua Maloloina ma faʻamatalaga faʻamaonia ma faʻamatalaga i tulafono talafeagai.
  2. I le ofisa o le loia a le risone ma le tulafono lava e tasi.

I totonu o le masina, o le a iloiloina le apili, pe a maeʻa ona faʻamaonia le aia tatau e maua ai le insalini mo le saolotoga i le tulafono.

Polokalama Inisalini Pump Installation

A maeʻa ona tuʻuina atu le manatu o le fomaʻi, e tatau ona e maua mai se faʻamatalaga mai le pepa faʻasalalau ma le filifiliga a le komiti faafomai e faʻapipiʻi le masini eletonika. O le isi, o le faʻasilasilaga e tuʻuina atu i le pamu o le insulin o le matagaluega, pe a faʻalauiloa le pamu.

O le faʻatulagaina uma o le faʻaaogaina e masani lava e tusa ma le lua vaiaso, i le taimi e suʻesuʻeina ai le maʻi ma o le maʻisuka ua aʻoaʻoina e faʻaoga lelei le masini. E taua le mafaufau i nisi o foliga o pepa aʻo faia i totonu o se fomaʻi.

A maeʻa ona tuʻuina atu le pamu, e masani ona talosagaina le tagata maʻi e sainia se pepa o loʻo taʻu mai ai o mea e faʻaaogaina mo le pamu e le maua fua e aunoa ma se totogi. E tusa ai ma le pepa, o le maʻisuka ua malie e faʻatau sapalai talafeagai mo ia lava.

Ae ui i lea, e le aoga le faia, e pei ona i ai i le lumanaʻi o le a faigata le ausia o la latou faʻasalaga saoloto pe afai e maua sea avanoa.

I lenei tulaga, loia fautuaina le suia o le upu "faamasani, ae le malie" ona sainia lea.

Mauaina o meaʻai

A maeʻa ona faʻapipiʻi le pumpulin, o le a tatau ona faʻaalu e le maʻisuka 10-15 afe rubles i masina uma e faʻatau ai sapalai talafeagai. O se auala vave ma taugofie.

O le mauaina o sapalai mo se pamu mo tagata matutua poʻo tamaiti e leai se totogi e faigata, ae, e pei ona fai mai loia, e mafai. O le mea autu o le faʻaalia o le talitonu ma le faʻamaoni. O le mea e leaga ai, i le taimi nei, e tele pulega e le fia tali atu i manaoga o le maʻisuka, o lea e tatau ai ona e saunia mo le umi ma le tele-stage o le mauaina o le aia i le saogalemu saoloto.

  • Muamua lava, e tatau ona faia se filifiliga a le komiti faafomai i le tuuina atu o sapalai i le pamu i le falemai i le nofoaga e nofo ai. Talu ai o loʻo matou talanoa e uiga i mea e le aofia ai i le lisi o mea tau togafitiga taua, e le o se mea faigofie.
  • I le tulaga o le teenaina, o le isi mea e sosoo ai e tatau ona avea ma fomaʻi ulu, le ofisa o le loia molia, Roszdravnadzor.
  • A maeʻa lena mea, e tatau ona aoina pepa uma ma auina atu le mataupu i le faamasinoga. Afai o le filifiliga a le komiti faafomaʻi e lelei, o le faamasinoga o le ai ai i le itu o le maʻisuka. Ae ui i lea, i soo se tulaga, e mafai ona manaʻomia le fesoasoani a se loia agavaa.

E faʻapefea ona maua se pamu mo se tamaititi

I le faʻaopoopoga i auala ua taua i luga, i aso nei o loʻo i ai le tele o faʻalapotopotoga o loʻo faʻatinoina se polokalama o fesoasoani mo tamaiti e maua i le maʻisuka. O le tele o faitauga o nofoaga e le popole i olaga o ia tamaiti e fesoasoani i lenei mea.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tele o fesoasoani tau tupe, e mafai ona faʻatau se masini faaeletonika ma mea e faʻaaogaina mo ia.

Aemaise lava, o se tasi o ia faalapotopotoga o Rusfond, lea talu mai le 2008 ua ia faatinoina se polokalama fesoasoani mo le maʻisuka. I le taimi lea, na mafai ai ona faʻatau atu sili atu i le tolusefulu masini mo tamaiti.

O tagata auai i le polokalame e avea ma nofoaga tutotonu o le endocrinology ma falemai.

Faaaogaina o toesega lafoga

Afai e le mafai ona maua se pamu mo tamaiti e aunoa ma se totogi, e mafai ona e faʻaaogaina le lafoga o le toesea lafoga e totogi ai se vaega o le tau o le faʻatauina o se masini.

E pei ona e iloa, o le faʻatau ma le faʻapipiʻiina o se masini eletise e aofia ai auaunaga o loʻo aofia i le lisi o togafitiga taugata. Mo lenei mafuaʻaga, ua i ai i le tagata faʻatau le aia e talosagaina ai le resitalaina o toesega o lafoga.

E faʻapefea ona faʻagasologa le mauaina o taui:

  • O masina taitasi, e tatau i le tagata faatau ona totogi lafoga o tupe maua i le aofaiga o le 13 pasene o tupe maua uma.
  • A maeʻa ona faʻatau le pusa o le inisalini, e tatau ona faʻapipiʻi se tasi i totonu o se falemaʻi.
  • I le faaiuga o le tausaga, ua tuʻuina atu se faʻamatalaga lafoga, lea o loʻo faʻaalia ai foi le aofaiga na faʻaaluina i luga o le pamu ma totogiina le falemai. O se tinoitupe ma faʻatau mai se lisiti, o se pepa faʻataonia mo se masini eletonika, o se tusi mai se fomaʻi, lea o loʻo faʻaalia ai le faʻataʻitaʻiga ma le numera telefoni o le pamu faʻapipiʻi, o loʻo pipii i ai. E tatau foi ona tuʻuina atu se laisene o se fomaʻi faʻatasi ma le talosaga.
  • A maeʻa ona toe iloilo le lafoga toe faafoi lafoga e le ofisa o le lafoga a le malo, o le a toe totogiina le tagata e 10 pasene o le tau o le pamu. E taua le mafaufau o le aofaiga na tuuina atu e le sili atu i le aofaiga ua tuuina atu i le setete i le tulaga o lafoga o tupe maua.

Pe a faʻatau se pamu mo tamaiti, e toesea lafoga i se tasi o matua. Mo lenei mea, e tatau ona faʻapipiʻi faʻamaumauga e faʻamaonia ai le tulaga faatina po o le tausamatua e faatatau i le tamaititi.

E mafai ona e talosaga mo taui i totonu o le tolu tausaga mai le aso na faʻatau ai le pusa insulin. E taua le faʻamautinoa o le faʻamatalaga o loʻo taʻu mai ai le saʻo o le faʻapipiʻiina o le pusa. O se kopi o le laisene faʻatasi ai ma le talosaga o loʻo tuʻuina atu i le matagaluega o tusi a le fomaʻi.

Ae mo le toe totogiina o le tau o mea taumafa, o le a faigata ona maua se taui pe ana fai e le faatauina mai i se fale talavai ma se fomaʻi, ae o se faleoloa i le initaneti. Mo lenei mafuaʻaga, e taugata le mafaufau pe o fea e faʻatau ai mea e manaʻomia. E le gata i lea, o le tele o mataupu e sili atu ona faigofie ona foia pe afai e te faafesootai patino le tagata asiasi lafoga.

O ai e mafai ona maua se pamu mo le saoloto

I lalo o le polokalama o le soifua maloloina faafomaʻi (VMP), o tagatanuu o le Rusia Federation faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 1 oe ua oʻo i le 17 tausaga e mafai ona faʻapipiʻi se pamu insulin * e aunoa ma se totogi i luma o faʻalavelave faʻalavelave (faʻataʻitaʻiga, retinopathy, neuropathy, polyneuropathy ma isi). Ua faapipii pamu i nisi aai o Rusia.

1. Auina atu se talosaga e faʻapipiʻi le pamu

Ua tuʻuina le pamu insulin i le falemaʻi №1 KOGBUZ KKB Numera 7 o le aai o Kirov. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e alu i ai mo falemaʻi, lea e faigofie lava ona fai.

Ina ia faia lenei mea, auina atu se talosaga i le meli o le ulu o le pito o le endocrinology Matagaluega 1 KOGBUZ KKB No. 7 Elsukova Olga Sergeevna. Na ou aumaia lana imeli i punaoa. Faʻatasi ai, e mafai ona e filifilia se aso talafeagai mo falemaʻi. I le falemaʻi mo le faʻatūina o le pamu faʻapitoa i Aso Gafua uma mo se vaitaimi e 5 aso.

A o leʻi faʻataʻitaʻiina, o le a manaʻomia e le fomaʻi ona tuʻuina atu kopi o le tusifolau, faiga faʻavae, SNILS. Ma se ata foi o le faʻamalolo fou mai le falemaʻi poʻo le suʻega a se endocrinologist, ocist, neurologist - aoga mo le sili atu i le 3 masina (e mafai ona e sau mai falemaʻi tumaoti), o le a tusia ai faʻafitauli o le maʻisuka.

2. Suʻe suʻega aʻo leʻi faʻamaʻi fale

Mo falemaʻi, e tatau ona i ai iuga o suʻega nei:

  • suesuega lautele o le toto
  • faʻataʻitaʻiga
  • ALT (Alanine Aminotransferase)
  • AST (aspartate aminotransferase)
  • bilirubin, cholesterol, creatinine, prothrombin
  • sodium, potassium, chlorine
  • microalbumin
  • Wasserman tali
  • hemoglobin glyc

E tatau ona manatua o le aoga o suʻega e naʻo le 15 aso.

3. Aumai pepa faʻatasi ma oe

E tatau ona i ai ni pepa faʻatasi ma oe: o se pepa malaga mai fafo po o kopi o faʻasalalauga lata mai, o suʻesuʻega muamua e 1-2 o le endocrinologist ma tagata poto faapitoa (neurologist ma optometrist).

E mafai foi ona e ave se faʻamatalaga i le falemaʻi 057U mai lau falemaʻi, i le lumanaʻi, e faʻavae i luga o lenei tusi faamaonia, e mafai ona e toe totogiina le pasese. Kirov o le a talia e aunoa ma lenei taʻiala, ae o le a fesoasoani ia te oe e teu ai tupe, aemaise lava pe a umi le auala.

* Pamu insulin - o se faiga o le faaauau pea o le inisalini i totonu o le tino, o se isi mea i peni tui.

** Mataʻituina - o se faiga e faʻaauau ai le mataituina o le kulukose o le toto. I totonu o le tusiga, o loʻo matou talanoa e uiga i le Medtronic 722 insulin pump, lea ua faʻapipiʻiina i le siakiina o le kulukose toto. O le mataituina e aofia ai se masini, se mea e faʻaaogāina (o se masini mo le faʻaliliuina o faʻamatalaga mai se masini i se faʻamatalaga faʻamatalaga) ma se molini i ai.

Instagram e uiga i le olaga ma le maʻisukaDia_status

Tuua Lau Faamatalaga