Faʻafefe 'Aumai' Aisa

E uiga i sea meaai (dessert), pei o le asikulimi, e manatua i le vevela o le taumafanafana. Aemaise i le galuega poʻo le taimi o malaga aso i felauaiga lautele. E faatatau i asikulimi latou te fai mai ai o le faaolataga aupito sili mai le vevela o le taumafanafana e leʻi faia.

E toaitiiti tagata e iloa o lenei suamalie suamalie e le gata e manaia tele, ae sili foi ona aoga pe afai e te kuka i le fale, aemaise lava mai se oloa e pei o se faʻi. O le kulimi kulimi o se mea suamalie ua leva ona lauiloa o se antidepressant. O le 'ai i sina vaega itiiti o lenei togafiti manaia, e le gata ina faʻaleleia lou loto, ae faʻaumatia foi le tiga i le ulu poʻo vae. E le gata i lea, o le tapenaina o nei fualaau faasaina e le gata e faigofie ma faigofie, ae e vave foi.

I totonu o le asikulimi, saunia lelei i le fale, e leai lava ni faʻatoʻaga, o ni mea taumafa faaopoopo ma ituaiga uma o mea e faʻaaogaina. Ona o lenei mea, o le aisa kulimi fale, aemaise lava faʻi, ua fautuaina mo le taumafa o tamaiti laiti (mai le 8 masina mai le fanau mai). E le gata i lea, i le tulaga o le tofo, e le gata i le tau o loʻo faʻatauina i totonu o le faleoloa, ae o loʻo sili atu foʻi le mamafa. O le mulimuli o lenei kulimi kulimi e mama, faʻafouina. O le aisa kulimi o le a fetaui lelei i le lisi o meaai meaai ma tagata e pipii i le PP (meaʻai talafeagai).

E pei o le sauniuniga o soʻo se meaʻai manaia ina ia mafai ai ona lelei atoatoa foliga vaaia ma le tofo, i le gaosiga o asikulimi aisa o loʻo i ai mealilo. E faʻapefea ona fai se aisa kulimi?

O le mataupu faavae autu i le faia o le aisa kulimi fale

E ui lava i le mea moni e faapea o se mea suamalie e pei o le asikulimi "kulimi" e alofaina e tagata uma, e tatau ona kuka i le fale i se fesoasoani faapitoa i le fale i le ice cream maker. Ae o le aisa kulimi e le manaʻomia ai meafaigaluega faaopoopo ma meafaigaluega faʻapitoa, ma o le faifai pea ma le tofo, e ui i lea, ia faʻalatalata i le masani "kulimi", e aunoa ma le faia o tioata tioata i totonu.

O mea lilo ma foliga i le faia o le asikulimi aisa fagu

  1. Ina ia mafai ona faia se 'aisa kulimi faʻanatura i totonu o le pusaaisa, e tatau lava ona e teuina ni faʻi lua pe tolu.
  2. O tagavai i le asikulimi e tatau ona faʻatau na o le paʻu, ae faʻatasi ma se paʻu o lanu samasama.
  3. O puni e le faʻamaʻapeʻa e le tatau ona faʻamaʻa. Mai le faʻi falai i totonu o le pa, e le mafai ona vaʻaia le paʻu.
  4. E tatau ona faʻaaisa e le naʻo ni faʻi peʻa, ae ia faʻamaʻaʻaina foi, gaugau i totonu o pusa poʻo ato.
  5. O le mea e le maua ai le suavai e faʻaopopo i faʻi i le gaosiga o asikulimi, o le sili atu ona lelei i lona gaosiga.
  6. O suʻe kulimi aisa o loʻo i lalo e lelei tele mo aisakulimi. O le i ai o sea mea sili i le umukuka e mafai ai ona e faia le aisa kulimi sili atu le ea nai lo le leai.

Laʻau faʻamalaʻau e aunoa ma le gaʻo-susu

O lenei ituaiga aisakulimi e mafai ona saunia uma i luga o le faavae o fualaau fou, na o fua o fua ua uma ona faatauina mai i le faleoloa, ma mai le faʻi mai muamua.

O le faʻatau meaai sa manaʻomia e faia ai se meaʻai:

  • faʻi tumu - 600 g,
  • susu (gaʻo gaʻo e le itiiti ifo ma le 3.2%) - 150 g,
  • meli, ituaiga fugalaau - 60 g,
  • sua mai le suamalie fou mai le 2 fuamalie mama,
  • sukalati ma popo niu - 12 g.

O le faasologa sauniuni a ice cream e faapenei:

  1. Fufulu ma pi peina.
  2. 'Otiʻoti le aano o se faʻi i ni liʻo vali. Tuu i totonu o se pepa, se ipu poʻo se pepa tao mo le faʻamaisa e tatau lava i se tasi papa maʻa, ma tuʻu ai ni vaʻa laiti i le va o liʻo.
  3. Tuu le faʻi fagu i totonu o le pusaaisa mo le 12 itula.
  4. Milu ao leʻi faia le aisa kulimi.
  5. Tuu faʻi i totonu o se pesini paluga ma kuka, faʻaopoopo le susu susu ia i latou.
  6. Aʻo faʻateleina le masini ma avea ma mea tutusa, tuʻu le meli ma faʻasusu le suamalie mai le lemoni. E faalavelave.
  7. Faʻasalaga na tuʻuina le aisakulimi i se atigipusa ma tuʻu i totonu o se pusaisaisa mo le 2 itula.
  8. Faʻatulaga le kulimi kulimi ua tumu i ipu ma fufulu i le sukalati ma popo. E mafai ona e 'ai.

Meaʻai maualuga-calorie - Raffaello ice cream

Mea:

  • paʻu paʻu pe pula, ae aunoa ma se faʻataʻitaʻiga o nofoaga pala - o le tofo o le tagata e kuka kuka e faʻatatau i le numera o tautua.
  • nai fasi fasi masi po o popo niu - o le tofo o le tagata e kuka.

O le tele o le taimi e kuka ai e faʻaaluina i luga o fagu malulu ma se meaʻai kuka uma. E tusa ma le afa itula e kuka ai.

Laasaga i lea laasaga le kukaina:

  1. Peina bananas.
  2. Tipi tiʻi i ni lio, o le mafiafia e le mafai ona sili atu ma le lua senitimita.
  3. E mafai ona e tuʻuina fagu masi i se mea faʻapipiʻi mo le maalili ma tuʻu i le pusaisaisa mo le 6-12 itula, i le po atoa.
  4. Faʻamasani fagu aisa faʻaili i totonu o se pesini paluga ma taia i latou seia oʻo ina avea ma se vaega o le tutusa o lanu-lanu moana.
  5. Faʻaliliuina le masini e mafua ai i se pesini ma puipui maualuga mo le itula.
  6. Faʻatulaga le kulimi kulimi ua maeʻa i ipu asikulimi, sipuni ia polo ma fufulu i nai fasi kuki pe olo i le popo.

Faʻi mai le kulimi kirimati mai le yogurt (natura ma leai ni mea faʻaopopo)

O le kulimi-yogurt aisikulimi, saunia i le fale, o le a fesoasoani e taulimaina tiga ma le atuatuvale ma o le a le faaopoopoina le mamafa o le mamafa i le fuainumera.

Ina ia manuia le aisakulimi, e tatau ona saunia faʻi muamua i le afiafi: solo, tipi i totonu o papatusi laiti, tuu i totonu o se foliga mafolafola ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le po

Ingredient products for ice cream cream:

  1. vailaau masani e aunoa ma ni mea faaopoopo - 120 g,
  2. afa fou - 600 g
  3. fuafasi po o le suka enaena - 30 g.

Poloaiga sauniuni:

  1. Faʻamama le tele o le suavai mai le yogurt (e mafai ona e faʻaogaina se sieti lelei) ma faʻafeiloaʻi i se ipu mo le sasaina.
  2. Tuu ni faʻi faʻi fagu ma fusi poʻo le suka enaena i totonu o le ipu e tasi.
  3. Na saunia e Beat meaʻai i totonu o le mea e faʻaleleia (i luga o le maualuga) mo le 3 i le 5 minute.
  4. E vave ona faia le aisikulimi i le taimi lava lea, tuʻuina i totonu o ipu, ae o le a faʻamalulu ma o le a na o latou e fiafia i mea suamalie ma suamalie, ae sili atu ona lelei le suia i totonu o se itu ma luga o itu (faʻataʻitaʻiga, faia i le silicone) ma lafo i le pusaaisa mo le itula. I le taimi atofaina, o le a "taunuu" le aisa kulimi ma avea ma tutusa tutusa e pei o le faatauina.

  1. O le aofaʻi o le fusiu poʻo le suka enaena e mafai ona suia e tusa ai ma lou tofo - i soo se itu: tele pe itiiti.
  2. E mafai ona fufuluina aisakulisi meaʻai ma lanu lanu felanulanuaʻi.

I le faʻaaogaina o se tekinolosi talitutusa, e mafai ona e faia se aisa kulimi mai le kefir, kulimi kirimoli, kulimi ma e oʻo lava i le sisi.

Kiwi Banana Ice Cream

O le tofo o lenei mea manaia matagofie o le taufaasese - e foliga mai i ice cream-based cream masani mai masani, ae leai se susu o lenei fua.

O le a e manaʻomia le meaʻai nei:

  • matua, ae le o le tele, faʻi fou - 450 g,
  • fua o le kiwi tumu - 150 g.

Totogi Algorithm:

  1. Peʻu, tipi i fasi moa ma faʻafefete faʻi faʻi ma kiwi i le afiafi o le aso pe a fuafua e faia se 'aisa kulimi suamalie ma matagofie. O le tikeri ole fagu malulu ma le kiwi e taua tele mo le aisa kulimi, ae e faʻalagolago lava i le malosi o le suauʻu, lea e manaʻomia ona oloina. E tatau ona ia faia ma le faigofie ma e le malepe.
  2. Tuu ni oloa i totonu o se pesini-pesini o se paluga suamalie: papatusi o faʻi tioisa ma kiwi.
  3. Faʻatau meaʻai mai le 5 i le 8 minute ma le fuālaʻau i lona televave ma le malosi, fai ni nai taofi e "malolo" ai masini.
  4. E manaia le faʻapipiʻi o le meaʻai sauni i totonu o ipu faapitoa-kulimi poʻo le faʻamaʻapeʻaina i tins faapitoa mo le faia o tusiga.

Afai e te manaʻo, faʻaaoga lenei fua, e mafai foi ona e faia se aisa kulimi ma isi fualaau aina, sui o le kiwi ma fualaau 'olo ma fualaau.

Faʻatoʻa Maʻa

O meaʻai manaia aisa i le fale e matua faigofie lava ona saunia, ma le gata i lea, o le seti o oloa mo sina mea itiiti. O le mea autu e le filifilia i se avanoa, aua o faʻi pe a uma le faʻamalo ma le faʻamamaina e le avea ma se mea e leai se foliga, ae maua se maliega malie e mafua mai i le tele o le porotini ma e leai ni tioata tioata o loʻo maua i le tele o ituaiga o kulimi masani. E mafai ona e faʻateleina le tofo o meaʻai faʻi i le faaopoopoina o fatu, sipuni, sukalati poo popo niu, meli, fualaau aina, koko, siamu, ma isi mea i le fua..

Faʻafefe 'Aumai' Aisa

  • Taimi: 35 minute.
  • Auaunaga Per Pene: 2 Tagata.
  • Faʻafiafiaga kalori: 95 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

O le mea e sili ona faigofie e fai o le aisa kuliki malolo. E tatau ona fufulu muamua i le aveeseina o le pelesi, tipi i ni fasi vaega pe a ma le 1 cm, tuu i totonu o se fagu ma tuu i totonu o le pusaaisa. O le taimi malolo o le a faalagolago patino lava i lau pusaaisa. I le averesi - 2-3 itula. O le lelei o lenei fua (faatasi ai ma le ata) o fualaau aina e mafai ona saunia muamua ma mafai ona saunia le ice cream i soo se taimi.

Meaʻai

  • faʻi (tapunia, tioisa) - 3-4 pcs.

Metotia Faiaoga:

  1. Lauina ni faʻi aisa i totonu o se pesini fagu.
  2. Luʻu seʻia oʻo ina lamolemole. O nisi taimi e taofiofi le faagasologa e faʻafefiloi ma le lima lima ma aveese faʻi mai puipui o le pesini toto.
  3. Faʻaliliu le masini i mea mama, tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 30 minute.
  4. Auauna e pei o lena pe fufuluina i ni kekekeke sukalati.

Fagu kulimi ma Miliki

  • Taimi: 40 minute.
  • Auaunaga Per Container: 3 Tagata.
  • Faʻafiafiaga kalori: 122 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

O le sauniuni o le asikulimi mai faʻi ma susu e fautuaina mo i latou oeo loʻo i ai se mea manaia i lenei meaʻai e taua. E lua suʻega mo le susu susu. Muamua o le faigofie: e tatau ona e faʻafefiloi le tino o 3 faʻi i le 3-4 tbsp. l susu ma mea faaopoopo (fualaau aina, nati), masini le masini, ona faasalalauina lea o pepa ma togi. O le lona lua o se mea e sili atu ona faigata, e aofia ai le tele o vaega ma aofia ai le vevela o togafitiga o nisi vaega.

Meaʻai

  • faʻi (fou) - 2 pcs.,
  • suka - ½ tbsp.,
  • masima - o se pine
  • malolo - 2 tbsp. l.,
  • susu (ma le maualalo o le pasene o mea gaʻo) - 2 tbsp.,
  • vanilla 2 tsp

Metotia Faiaoga:

  1. Faʻafefiloi i totonu o se pusa apa uma vaega vavaeese (sei vagana vanilla) ma susu, faʻafefiloi lelei.
  2. Tuu le fagu i luga o le ogaumu, aumai i se vevela, faʻaitiitia le vevela ma faʻafefiloi mo le tusa ma le minute, aua nei faʻagaloina e faʻaosooso.
  3. Aveese le apa mai le ogaumu, faaopoopo le vanilla, faʻafefiloi.
  4. Tuu fasi falaoamata (e aunoa ma se pulu) i totonu o se paluga suamalie, sasaa i le ½ vaega o le paluga susu. Mamae seia lelei.
  5. Faʻaopopo mea totoe o le faʻafefiloi susu, faʻafefiloi ma se sipuni, tuʻu i totonu o le tins ma faʻamago.

Ma le kulimi

  • Taimi: 35-40 minute.
  • Auaunaga Per Container: 3 Tagata.
  • Faʻaoga i le kalori: 128 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

O le kulimi kirimulimi o loʻo i ai se 'oa tele o le kulimi, o loʻo i ai se mausali mafiafia lelei. I le faʻaopoopoga i mea faʻalauiloa, e mafai ona e faʻaopopoina sina palanona poʻo le vanilla i le meaʻai. O le a latou aumaia se manogi matagofie. O fusi o meaʻai vevela e tatau ona taumafai e faʻamalosia le tofo ma le sogisogi o asikulimi ma le kalama po o le fale. A e auauna atu, faaopoopo le siva, fasi 'aina fou, vine.

Meaʻai

  • faʻi - 4 pcs.,
  • lemonati, suka - 2 tbsp. l.,
  • kulimi - 0.25 l
  • vanilla sugar - 1 fagu.

Metotia Faiaoga:

  1. Uʻu faʻi mai le pele, tipi i ni vaega laiti, tuu i totonu o se pesini paluga ma mash seia lelei.
  2. Faʻaopopo le mea o loʻo totoe, toe faʻauʻu i se mea faʻapipiʻi.
  3. Faʻatonu i totonu o se pesini, faʻavave.

Faʻatasi ma yogurt

  • Taimi: 40 minute.
  • Auaunaga Per Pene: 2 Tagata.
  • Faʻafiafiaga kalori: 82 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

O le kulimi-yogurt aisakulimi e foliga mai e sili atu ona lelei, e i ai se malamalama mumū, o le uiga o mea e gaosiga susu. Afai e te tetee i le suka, ia faʻaaoga le sugar granulated masani. Yogurt i le aisa kulimi e tatau ona tuʻuina i le natura, e aunoa ma ni mea faaopoopo, suamalie poʻo ni mea e 'ai. E sili atu le kukaina o oe mai le susu ma aganuu faapitoa.

Meaʻai

  • faʻi - 0.15 kilokalama
  • yogurt (natura) - 0.12 l,
  • suka suia - 2 pusa,
  • vanillin.

Aualakuka:

  1. Tasi le suamalie i le ½ tbsp. l vai vevela.
  2. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma, mamae e faʻaaogā ai le vai faʻafememeaʻi i se faʻatusatusaga tutusa.
  3. Faʻasoʻoto i siama kulimi, faʻapipiʻi laau, faʻavevela.

  • Taimi: 35 minute.
  • Auaunaga Per Pene: 2 Tagata.
  • Faʻafiafiaga kalori: 116 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

I le tepa muamua, o le i ai o faʻi i lenei asikulimi e faigata ona fuafua. E mafai ona e lagonaina latou e tofo ma manogi manogi. O lenei fua e aofia ai le vaega faigofie, talu ai e le manaʻomia le tele o taimi ma se numera tele o mea taua. E mafai ona e galue i se meaʻai vave lava pe a uma pateta pateta, ae fautuaina oe e fai ma faʻamalo muamua, ona fai lea o polo ma se sipuni ma fufuluina i ni niu poo ni sukalati.

Meaʻai

Metotia Faiaoga:

  1. 'Otiʻoti le faʻi vao i totonu o ni nai liʻo, tuʻu i totonu o se atigipusa, faʻamago.
  2. Faʻafefiloi ma koko, faʻafefiloi ma faʻaaogaina se mea e gaosia ai lima. Afai e manaʻo ai, e mafai e koko ona suia le kofe.
  3. Afai o faʻi e faigata ona mamā, faʻaopopo sina sina aisa i le masini.
  4. Auauna i se vaega.

Faatasi ai ma le siʻi kuka

  • Taimi: 35 minute.
  • Auaunaga Per Container: 4 Tagata.
  • Faʻafiafiaga kalori: 162 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

O le kulimi 'uliuli kulimi e matua manaia lava, o le malamalama ma e oʻo lava i tamaiti laiti e mafai ona latou' aina. O le tulaga autu o le tafiesea o le susu susu o le oloa gaosi o le tele o le vai, lea o le a faaleagaina ai le tofo ma le fua o le sua. Ina ia faia lenei mea, tuu le kulimi sipisi i le susu, tautau i luga o se pesini ma ia faʻafefe le susu. E fautuaina le suauu e sui i le meli, ae na o oe pe afai e te le afaina.

Meaʻai

  • faʻi - 3 pcs.,
  • kusi falaoa - ½ kilokalama,
  • suka (sugar sugar) - 0.1 kilokalama.

Aualakuka:

  1. Totoina uma vaega taʻutaʻua i totonu o se pesini paluga, faʻatalanoa seia oʻo ina sulu.
  2. Tufatufa i luga o fulufulu, faʻavevela mo le 30-40 minute. Pe tuu i totonu o se pusaaisa se atigi apa atoa ma le atoa (mo le 2-2.5 itula), ona fai lea o sipuni o polo kulimi kulimi.

  • Taimi: 2 itula 20 minute.
  • Auaunaga Per Container: 3 Tagata.
  • Faʻafiafiaga kalori: 106 kcal / 100 g.
  • Faamoemoega: meaai.
  • Cuisine: International.
  • Faigata: faigofie.

E le manaomia foi e le suka-kefir ice cream le tele o mea aoga. Afai e te le fiafia i le meli o loʻo lisiina i le lisi o oloa poʻo le mea e afaina i ai, suia i le suka masani. Oona po o le lemon peel, o laupepa mite o le a fesoasoani e tofo ai le togafitiga. Ina ia avea le masini e tutusa ma le mafai, e aunoa ma ni vaega tetele, i le faagasologa o le faʻamaisa e tatau ona sasaina i ni nai taimi.

Meaʻai

  • kefir - 0.3 l,
  • faʻi - 3 pcs.,
  • meli - 3 tbsp. l.,
  • vanilla e tofo.

Aualakuka:

  1. Peeled, faʻi faʻi mash mash ma se masini toto mo le 3 minute.
  2. Faaopopo mea totoe, toe taia seia toe lelei.
  3. Faʻaliliuina le paluga kefir-faʻi i totonu o se koneteina, tuu i totonu o le pusaaisa.
  4. A maeʻa le itula, ave ese, toe tuʻu i totonu o le suauu toto, sulu ma toe tuʻu i totonu o le pusaaisa.
  5. A maeʻa le 30 minute, ona toe fai lea o le faʻataʻitaʻiga ma toe tuʻuina atu i luga mo le isi 40 minute.

O mealilo o le faia o le aisa manaia aisa

O le faʻagasologa o le faia o lenei ipu e faigofie, ae o le meaʻai e sili atu ona lelei ma sili atu ona lelei, ia pipii atu i fautuaga nei:

  1. I le lautele, e leai se eseesega e faʻaaogaina ai faʻi - fou pe faʻamaʻi, ae o le mea mulimuli o le a sili atu ona lelei pe a uma ona faʻamaisa.
  2. Mo soʻo se faʻi o kulimi kulimi kulimi, e sili ona lelei le faʻaaogaina o fua e matua paʻu pe paʻepaʻe, ae e le o ni mea uliuli.
  3. O isi faʻaopoopoga o le a fesoasoani i le faia o ice cream cream: nuts (walnuts, almonds, pistachios, hazelnuts), vine, fasi fualaau, moli, lemoni zest, sukalati poo popo niu, kulimi masaa.
  4. O le suka suamalie mo se togafusi faʻi e le fautuaina. E sili atu le sui i le lanu enaena pe suamalie le suamalie ma isi mea: jam, jam, siva, meli, susu susu.
  5. O meaʻai - vanilla, cinnamon, ma le mint foi o le a maua ai se faʻaopoopoga faaopoopo i le ipu.
  6. Afai e te manaʻo e suia le lanu o le aisa kulimi, faʻafefiloi ma fualaau aina po o le laisisi lanumeamata. O le tofo o le suamalie mai lenei mea o le a le suia.
  7. Ia sili atu le manaia o le ipu e ala i le auina o asikulimi e le o le tins, ae i luga o laau. Faʻaafola le faʻi fagu i tioata (e le o se tioata), faʻaofi i luga o laau ma tuʻu atu i le faleisa. Ina ia aveese le togafitiga, ia togi le tioata mo ni nai sekone i le vai vevela. E mafai ona e faia le faʻi manu i se isi auala: tipi le fua i le afa afa, fasi laau mai le tipi, sasaa ma le sukalati suamalie, fufuluina i fatu gaosi, pusa niu ma togi.

Na maua se mea sese i le tusiga? Filifili i ai, kiliki Ctrl + Ulufale ma o le a matou toe faaleleia!

Faʻamaʻi Vaʻai Ice Cream: Tulafono Lautele

Mo le asikulimi, e tatau ona e filifili faʻi matutua, lea e faʻaali ai togitogisa uliuli i luga o le peel.

Matou te mama fua. Oti i ni lio. Matou te tuʻuina i totonu o se ato mo le malulu po o se pusa palasitika. Tuu i totonu o le pusaaisa mo le 5-6 itula.

Matou te aveeseina fualaau mamago, tuu lemu mo le 10 minute.

Faʻaofi i totonu o se mea faʻaleleia ma se lauulu foliga S ma faʻasalaga seia oʻo ina lamolemole.

Faatasi ai ma le fesoasoani a le tele o mea faʻaopopo, matou te faʻalauteleina le tofo o ice cream kulimi.

Fua ma sauniuniga:

Aveese faʻi mai le pusaaisa.

Gagau le pepa avanoa i le afa. Faʻaofi 1 le papalama o le spirulina i totonu. Faatasi ai ma se pine, olopalaina i le tulaga o le paʻu.

Tuu mea uma i totonu o se mea e faʻafefeteina ma patipati seia lelei.

Vaʻai loa i le laulau, faʻamafu i le koko koko.

Fagu kulimi ma laumei ma susu mai fatu o le sunflower

Meaʻai

  • faʻi matua - 2 pcs. - 230 g
  • laumei - 100 g
  • susu mai fatu o le sunflower - 100 ml

O le kulimi mai fatu o le sunflower e mafai ona suia i le susu o le almond, faitau le fua i lalo.

Fua ma sauniuniga:

Saunia faʻi e pei ona faamatalaina i luga.

Afai tatou te faʻaaogaina lanu vine, matou te tuʻuina atu foi ia i latou sina taimi e faʻamaua ai.

Laʻau faʻamaʻa ma laumei ma le susu susu o loʻo tuʻuina i totonu o se suauu toto ma tuʻia seia oʻo ina lamolemole.

Auauna vave lava seia faʻamausalisa le kulimi kulimi, teuteuina i ni fatu nutimomoia.

O se mea manaia lelei mo le manogi manaia ice cream ice cream

E faigofie ma manaia le faia o le asikulimi e tusa ai ma lenei fua, ma o le taunuuga o le galuega o le a sili atu nai lo mea uma e faamoemoeina, ae maise lava e tusa ai ma le mulimuli ane o se suamalie matagofie.

Meaʻai e manaʻomia e faia ai lenei aisa kulimi:

  • samasama, lamolemole (e aunoa ma ni lanu enaena i luga o le paʻu) faʻi matua - 1 kg,
  • le kukaina mafiafia le sukalati susu o se vasega oona - 75 g,
  • pulupulu almond soft - e mafai ona faʻatauina i le faleoloa - 150 g.

O le poloaiga mo le sauniuniga o lenei mea suamalie suamalie:

  1. Uʻu faʻi. Tuu i totonu o se pesini ma, faʻaaoga se mea e faʻafefeteina, faʻafefe o latou pateta pateta e aunoa ma le lūlū. O le mea mautinoa, a maeʻa le kukaina o le paluga, faʻafeiloi le banana puree e ala i se vavae mama. Ioe, i lenei tulaga, e atoatoa. E pei ona manaʻomia mo le faʻavae i se malulu malulu.
  2. Faʻafeiloaʻi le mamae mama i totonu o se faʻalavai (sili ona faia i le silicone) ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le kuata o le itula.
  3. I le taimi lava e tasi, aveese le paʻu almond soft paste ma muamua le kukaina keke sukalati i totonu o le pusaaisa.
  4. Faʻafesoʻotaʻi uma meaʻai ua uma ona suamalie i totonu o se pesini faʻalanu.
  5. Faʻafefiloi i latou i se mea faʻaleleia mo se taimi umi seʻia oʻo ina avea le paluga ma masini e tutusa lelei, e leai ni mea.
  6. Tuu le masini e mafua ai i ituaiga o palasitika po o le silicone ma tuu i totonu o le pusaaisa mo le 2.5 itula. I le afa itula uma, e tatau ona e "siaki" le aisa kulimi, ave i fafo ma faʻafefiloi. Faafetai i lenei gauai, leai ni aisa i totonu o le sua.

  1. Kelati, pe a manaʻomia, e mafai ona suia i le fua mo le tutusa o koko i le paʻu. O lenei mea o le a aveesea ai le tofo o le meaai a le fale, ae o le a toe faafoi atu le lagona o le kulimi sukalati kulimi masani mai masani.
  2. Afai e leai se paʻu almond sauniuni i le fale, e mafai ona e kukaina oe lava ia e faʻaaogaina ai ni kulimi mamago pei o se mea laititi. Faʻamau ni nati i luga o se kofe kofe ma faʻaigisi ile masini toto i se mea tutusa.

Ina ia mafai ona fai se aisa kulimi i soo se taimi ma vave, e te manaʻomia le teuina o faʻi falai i totonu o se faleisaisa i le taimi muamua. Ma faʻapefea ona fai ni aisa kulimi ua uma ona e iloa!

Faʻasologa o Peraniki Faʻi

Ave faʻi ma tuʻu i totonu o le pusaaisa seia aisa. A maeʻa lena mea, e manaʻomia ona faʻapipiʻi lelei i liʻo, tuʻu i luga o se ipu. Faʻaaoga se mea e faʻaleleia e ala i le tuʻuina o fualaau aina i totonu. Tasi seia oʻo ina lamolemole faʻi.

O se faailoga iloga ua saunia le paluga o se sulu lelei ma le sili ona lelei o le fua o le masini e mafua ai. O lona uiga, e le tatau ona i ai se lupe tasi, o le paluga, pe a sauni, pei o le suauʻu.

A maeʻa lena mea, e te faʻapipiʻi le pata pīnati poʻo le pasta i faʻi, faʻafefiloi lelei seia oʻo ina lanu le lanu kulimi.

O le taunuuga e tatau ona le gata o se mea manaia, ae o se meaai lelei foi. O le a e maofa, aua e mafai ona saunia lenei taumafataga i na o mea e lua. I se faaopoopoga, o le oloa e le masani ai le maloloina. E mafai foi ona 'ai i le taimi o se meaai filemu i le taeao. I loʻu manatu, o se filifiliga lelei mo le 'aiga o le taeao ao le i faigaluega malosi.

O lenei filifiliga e saʻo le mafaufauina vegan, aua e le o iai ni susu po o fuamoa, e naʻo le pata pīnati ma faʻi matua.

E mafai ona e faʻafeiloai lau tama i se kulimi faigofie ma le manaia. E leai soʻu masalosalo o le a le fiafia o ia.

Falalalalalala

O lenei ipu e matua manaia lava, ou te fautuaina. O le faʻi e maua ai le suamalie talafeagai i le oloa, ma fugalaau - o sina laititi. O lenei oloa e le na o le manaia e amata ai le aso, ae ia faʻamuta foi. Ioe, i le faaiuga o se aso faigaluega faigata, o le a se mea e mafai ona fiafia lelei? O le mea moni, fuālaʻau paʻu ma le aisa kulimi fagu!

O le faʻataunuuga o le kalori o le oloa i le 100 grams e 168 kcal. Pe suia pe le o le faalagolago i le lelei o au mea e fai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fugalaau fugani tioata e itiiti ifo le caloric nai lo le fou, ae e le lelei foi le soifua maloloina.

  1. 2 mai faasiago mago, lea e faʻapipiʻiina.
  2. 1/2 fualaau vine.
  3. 2 sipuni tele o le susu o le niu.
  4. 1 sipunamu o le avela o vanilla.
  5. Agave Nectar (filifiliga).
  6. Meli poo le syrup suamalie e avea o se suauu faaopoopo mo asikulimi.

Faʻaopoopo mea uma i se mea e gaosia ai le suavai poʻo le meaʻai. Fufulu i latou seia oʻo ina tutusa le masini. Teu aisakulimi i totonu o se pusa tioisa mo le 3 itula, ona e auauna atu lea.

Chocolate Banana Ice Cream

O mea taua o le a e manaʻomia:

  1. 3 aisa malo.
  2. 1 sipunipuni ole koko.
  3. Mo le faʻatumu, e mafai ona e faʻaaoga fualaau poʻo ni fatu (filifiliga).

Otioti faʻi i ni lio, faʻaopoopo le aofaiga sao ole koko koko ia i latou. Tuu le faʻafefiloi i totonu o se mea faʻafefiloi ma taia seia e maua le saʻo saʻo. Pe tusa o le 3 i le 6 minute, tagaʻi i le setete o le mea e tupu ai.

Tuu le aisikulimi i ipu po o ipu, fufuluina ni 'ulu ma salalau fua ile luga. E mafai ona e 'ai vave loa ona uma le kuka.

O lenei filifiliga e taua foi o vegan, o le oloa e aofia ai le leai o se gaʻo. E leai se susu, faʻaopoopo, pei o le kulimi kulimi e faia e aunoa ma le suka.

Banana Cherry Ice Cream

I le faaopoopo atu i mea taua e lua, e mafai ona e faʻaaoga fulu sukalati po o niu niu e tautua ai. O le a faʻaaogaina ai se togafiti sili ona atamamai ma mama e tusa ai ma iuga o le kuka.

  1. 2 aisa malo ua uma ona oʻo i le matua i foliga fou.
  2. 1/2 ipu muamua cherry. E mafai foi ona faʻaaoga fua oisa.
  3. Popo le faʻamaonia po o le susu almond.
  4. Se vaega itiiti o kekekeke sukalakeke, koko powder (e lua mea e filifili ai).

Ina ia saunia se mea suamalie suamalie, e tatau ona e tuʻuina fasi fasi faʻi, afa ipu keke, sina susu susu i totonu o se pesini toto. Faʻamalosi mea uma seia oʻo ina sulu. Ona mafai loa lea ona e faʻasala i le tasi taimi e sasaa ai sina susu susu. Ona sosoo ai lea, i le paluga ua uma ona tatou faaopoopoina le sukalati ua saunia, pe a tatau ai. Matou te faʻafefiloi uma mea uma.

A o le i ai le galuega, salalau le paluga i totonu o se pesini, sasaa i koko koko, fasi sukalati poo le niu.

E mafai lava ona faʻamago le ipu i le taimi muamua, taofi i totonu o le pusaaisa, ona tautua ai lea. Ona matou teuteuina lea i le taimi lava lea ao leʻi auauna atu. E taua foi le vave maua mai o le oloa mai le kisaisa pe a fai e teuina iina pe a ma le 6 itula pe sili atu. E mafai ona e tufatufa le aisa kulimi i le laulau?

O lenei filifiliga e fesoasoani tele pe a tatau ai ona saunia se oloa muamua, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a fuafuaina se fuafuaga tele tele.

E mafai foi ona e suia le koko koko ma le vanilla pe a fai e iai se tali a le tagata i le mea e gaosia. E le gata i lea, o lau asikulimi o le a lafoaia se mea manaia ma "suamalie".

Tuua Lau Faamatalaga