I le taimi o le faigata o le pancreatitis, o le a le mea e 'ai

O iLive uma e iloiloina e fomaʻi poto faapitoa e faʻamautinoaina le sili atu ona maualuga le saʻo ma talafeagai ma mea moni.

E iai a matou tulafono faʻavae mo le filifiliina o faʻamatalaga o faʻamatalaga ma e na o matou e faasino i nofoaga iloga, atinaʻe suʻesuʻega faʻaleaʻoaʻoga ma, pe a mafai, faʻamaonia suʻesuʻega faafomaʻi. Faamolemole ia matau o numera i puipui (,, etc.) o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi ia i ia suʻesuʻega.

Afai e te manatu o se tasi oa tatou mea e le saʻo, ua le toe faʻaaogaina pe ua le mafai ona fesiligia, filifili ma lolomi Ctrl + Enter.

E oʻo lava i se tagata soifua maloloina atoatoa e mafai ona atiaʻe le pancreatitis - mo se faʻataʻitaʻiga, pe a maeʻa se faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻa, pe ona o le gase o le gaio. O le faʻamaʻi e mafai ona tupu ma faʻalautele taimi ma tulaga o le faʻamagaloga. O le asō o le a tatou talanoa pe o le a le mea e tatau ona fai mo le faʻamalosia o pancreatitis.

O le pancreatitis o se maʻi taatele, lea e masani ona mafua mai i le le lelei o meaai, o le inu, inu tele.

, , , , , ,

Taumafa i le taimi o le vevela o pancreatitis

O afea e tatau ai ona sui lau meaʻai? O le tele o taimi, tatou te mafaufau i ai pe a iai se mea sese i totonu o tatou tino: mamafa tele, faʻafitauli o le tino, maʻi faʻamaʻi. O se taumafataga i taimi o le tigaina o le pancreatitis o se mea talafeagai, aua a leai, e toetoe a le mafai ona toe maua mai le maʻi.

Faatasi ai ma le atinaʻe o pancreatitis, o se taumafataga ua fuafuaina mo le itiiti ifo ma le 1 le tausaga. A o faagasolo lenei taimi, o le tagata maʻi na maua le avanoa mo lana faʻaogaina o meaʻai e toe faʻaleleia ai ma fetaui i galuega masani.

Ae mo le vaitaimi ogaoga o le faamai lava ia, ona amata loa lea ile lua i le tolu aso o le vevela, o le taumafa e matua faasaina. I totonu o le vaitau faigata, e taua tele le fatuina o le malologa sili mo le faʻaogaina o le tino, ma, aemaise lava, mo le pancreas. O le taimi lenei e tatau ona faʻaaogaina e faʻamautinoa ai faʻafitauli o le tino, e faʻasalalau ai le gaosia o enzymes mo le faʻaogaina.

Matou te toe fai atu e le mafai ona ave meaai i aso muamua. Afai o fia inu le tagata maʻi, e mafai ona e tineia lou fiainu i sina vaega itiiti o vai e leai ni vai: Borjomi, Polyana Kvasova, Luzhanskaya, ma isi. O le vai alkaline e mafai ona taofia le gaioiga o le sua oona, lea o le a mafai ai e le pani ona malolo.

I aso na sosoo ai, e faʻatatau i le tulaga o le maʻi, o le inu malosi e sili atu ma le tele, faʻagasolo malie atu i le vai ma le vai-vai faʻamalolo meaai.

, , , , , ,

Taumafa mo le faʻasalaga o le pancreatitis

Faatasi ai ma le sili atu ona faigata o le pancreatitis, o se mea e masani ona masani ai le taumafa o le carbohydrate-protein. Fats i le meaai e tatau ona faatapulaaina: o latou o se avega mamafa mo le paʻu ma le gall vess. E na o se vaega itiiti o le suauu manogi e faatagaina.

Faafetai i meaai o palatini, ua faʻaleagaina ai le tino o meaʻai. E le faasaina gaʻo gaʻo, peitaʻi, pe a iai se masalosaloga o le atinaʻeina o le maʻisuka, o le a le fautuaina mea inu gaʻo (suamalie faigofie, siamu, suti).

O le taua tele i le toe faʻafoʻisia o le faʻaogaina o meaʻai ma le faʻamalosia o le puipuiga o le vitamini: vitamini A, C, bioflavonoids ma le vaega B.

O le faʻaaogaina o le masima i aso uma e tatau ona matua faʻamapulaʻaina (e faʻaitiitia ai le fulafula o le glam), a itiiti ifo mo le 2-3 vaiaso.

E tatau ona faʻatuina le faʻaaogaina o le calcium, lea e mafai ai ona faʻamalosia puipui puipui ma faʻaitiitia ai lo latou mafai.

Faʻataunuʻuina o le pancreatitis masani, e tatau ona e sui i le suavai ma faʻafefiloi meaai, lea e faʻaaogaina i se tulaga mafanafana, e aunoa ma le masima, mea manogi ma taimi. I le taimi muamua, mea mama mama, nonfiric kefe, pata o le sua o le suavai i luga o le vai (oatmeal, rice, semolina), o fualaau aina suamalie, kalu falaoamata vaivai, ma le vaivai o le lauti e aunoa ma le suka.

I le aluga o taimi, o le lisi o loʻo faʻalauteleina: o fuamoa moa, meaʻai, meaʻai ma meaʻai e sili ona maualalo gaʻo, iʻa falaoa ua faʻaopoopo.

E tatau ona 'ai i se vaega faʻapitoa ina ia puipuia ai le fafaga. E lelei tele le 'ai e tusa ma le 6 taimi i le aso.

O meaai falai, ulaula, suamalie, kuka, meaai kuka, ma gaʻo gaʻo ma paluga, gaʻo kulimi suamalie, ava malosi, ma mufui e faasaina.

, , , ,

Laʻu meaʻai paleni

I le faaopoopo atu i togafitiga fualaau faasaina, o mea taumafa i totonu o le vaitaimi pisi e tele sona sao i le toe faaleleia.

ma le faʻamalosia o pancreatitis. I luga o le fautuaga a fomaʻi, afai e te tausisi i se meaʻai, ona aloese lea mai taotoga ma e togafitiga faafomaʻi.

Faʻamatalaga o le pancreatitis pancreatitis, o le vaevaeina o mea taumafa o loʻo faʻamaonia mo le itiiti ifo ma le 12 masina. Mo se taimi umi umi, o galuega a le tino o le tino e toetoe lava a toe faʻafoisia ma o le tino o le tino e faʻaaogaina i meaʻai maloloina.

O lenei faiga e mafai ai e oe ona aloese mai le toe foʻi i le lumanaʻi.

Mo le taimi muamua i le maeʻa ai o le pancreatitis, o le maʻi o loʻo faʻaalia se taumafataga Nu 5, lea ua malilie i le fomaʻi e fesootaʻi ma uiga ma le gafatia o nisi o meaʻai.

  • fasi meaʻai e oʻo i le 6 taimi i le aso,
  • se vaega itiiti o le auauna atu
  • o le taimi taimi i le va o taumafataga e 3-4 itula,
  • meaai mafanafana
  • aupito maualalo o masima i ipu,
  • E leai se mea e tatau ona e faʻafefe.

Afai ua faʻateleina le pancreatitis o se tagata matua, o le falemaʻi o le a avea ma fofo sili ona lelei. I le falemaʻi, o le a tausisia lelei le taumafataga ma le faʻalavelave tele i meaʻai.

Pancreatitis Classification

O Pancreatitis o loʻo i ai faʻamatalaga eseese, o loʻo i ai vaevaega o le faʻamaʻi e tusa ai ma le tala, o le kosi o le vasega poʻo le nofoaga o le faʻasinomaga.

Biliary
Biliary pancreatitis e faʻavae i luga o faafitauli e fesootaʻi ma le vevela o le talo. O le pata ma le suasite juice e alu i le va o le pancreas, o lona uiga o loʻo i ai le solia o ana galuega.

O taunuuga o le faagasologa e mafai ona:

  • lanu
  • maʻisuka malosi
  • biliary colic
  • paleni mamafa.

O lenei meaola e atiina ae o se taunuuga o cholelithiasis poo ni faʻafitauli i le fausaga o le biliary tract, lea e le masani ai. O le suʻeina o le biliary pancreatitis e mafai ona fai faatasi ma le fesoasoani a suʻega suʻesuʻega, faʻapea foʻi ma metotia o faʻamaʻi faʻamaʻi. Togafitiga e amata i le aveeseina o le tiga, le faʻaaogaina o vailaau faʻasaʻo, ma le faʻasaʻoina o galuega o totoga o meaʻai.

Tali
O le pancreatitis, lea e atiina ae i le talaaga o se maʻi muamua, e taua o le faʻamausali, o lona uiga o se mea faʻafefe. E ono faʻaosoina ai:

  • faʻalavelave masani i le faiga o meaʻai,
  • leaga masani
  • inu tele (inu ava malosi),
  • afaina o le manava e mafua ai ona malepe le tino.

Faailoga o lenei tulaga o se tiga matuitui tiga i luga atu o pute, leisa, vulu, fiva, leai se manaʻo.

E tatau ona manatuama le pancreatitis, e tatau ona le aofia ai le ava malosi.

O faʻamalositino e faia i le faʻaaogaina o suʻega toto, suʻesuʻega o le urine, diagnostics komipiuta, faʻataʻitaʻiga o le resonance. Togafitiga e amata i le aveeseina o le inisua, aveeseina o le tiga o le tiga, ona maua lea e le tagata maʻi se togafitiga faigata.

Faalavelave
O le kuata o mataupu o le atinaʻeina o le taimi umi e faʻaleagaina.
O le pancreatitis faʻatafunaina e mafai ona maua i faʻamaoniga e tolu: ogaoga tiga, vomiting, faʻalauteleina le faʻailoga. O le tino e matua maaleale lava i le faaaogaina o meaʻai gaʻo, aua e le mafai ona eli.

Taua! E matautia i le mafaufau ia te oe lava.

Togafitiga e amata ile na o se falemai. Muamua lava, o le gasegase ua faia, o le televave o enzymes e ulufale i totonu o le toto ua faʻaitiitia. Faatasi ai ma le le atoatoa o tupe maua, o le togafitiga e mafai

Pseudotumorous
O le faʻavae o lenei ituaiga o faʻamaʻi o le faagasologa lea o le faʻalauteleina o mea fesoʻotaʻi, o foliga vaaia o kesi e faʻalavelave ai i le natura masani o le suasusu. O nei faʻatulagaga atonu e foliga mai o se tumutumu, o le mea lea, o le prefix "pseudo" o loʻo i ai i le igoa. E faʻaalia i tiga, malosi, leu, liliu atu i le vomiting.

E mafai ona maua suʻesuʻega ma le fesoasoani o suʻega toto, suʻesuʻega o le urine, faʻapea foʻi ma le ultrasound. O le taotoga e faʻaaogaina mo togafitiga, o le toe faʻaleleia o le vasega e aofia ai le tele o tapulaʻa.

Mafuaaga o le maʻi pancreatiti


O ituaiga uma o le faamai o loo i ai se uiga e tasi - o le mumū o le pancreas. O mafuaʻaga e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2. O le vaega muamua e aofia ai mafuaaga e faʻalagolago i le olaga o se tagata. O le lona lua e mafai ona mafua mai mafuaʻaga e fesootaʻi ma isi faʻamaʻi.

Le vaega muamua o mafuaʻaga:

  • taumafa falai, meaʻai vevela, meaai le lelei,
  • ava malosi, ulaula tele o oloa tapaa,
  • mea le talafeagai, meaai le talafeagai.

Le vaega lona lua o mafuaʻaga:

  • faʻamaʻi faʻamaʻi pipisi
  • tiga i le pancreas po o totoga lata ane,
  • faamai o se viral or bacterial nature,
  • faʻafitauli faʻapitoa,
  • togafitiga o genetics
  • le aʻafiaga i totoga o le faʻaogaina o mea maualuga o vailaʻau,
  • faafitauli o le endocrine.

Faailoga o le maʻi

E masani lava ona aliali maʻi pe a uma le 'ai o meaʻai, ava malosi, poʻo vailaʻau. O le tino pancreatitis e mafai ona amata i le faoa faamalosi.

  1. Paʻu maʻi O le tiga masani i le manava tutotonu. Faʻalagolago i le ituaiga ma le laasaga o le maʻi, e mafai ona susulu i totonu o le hypochondrium poʻo le vaega o pelvic. O se mea e palaxysmal i le natura, e masani ona maua le toomaga pe a nofo i lalo le tagata maʻi.
  2. Naua, vili, paputa, poʻo le manava.
  3. I totonu o le pancreatitis, e mafai ona faateleina le vevela o le tino, faatasi ma purulent formations, o le faailoga e oʻo atu i le 39 po o le 40.
  4. Le fiafia i meaʻai, leai se manaʻoga.
  5. O le paʻu e fai ma mea mataʻutia.

Fautuaina ma Faasaina oloa

Meaʻai mo tagata mamaʻi e tatau ona mafaufau i le amanaʻiaina o uiga o le maʻi. O meaai e tatau ona maloloina, lelei, paleni.

Mea faasainaMea ua faatagaina
Soup: i luga o aano o manu, mashroom broths.I luga o le sua o le fualaʻau.
Pulu falaoa, falaoamata, pusa.Palu falaoa, pusa, keke kuki maualalo.
Meaʻai: gaʻo, faʻamalosi, ulaula meaʻai.totogo
Cereals: millet, paleni palesi, sana.Buckwheat, oatmeal, semolina.
Milu, kefir, cheese cheese ma se pasene maualuga o le gaʻo gaʻo.Lefir e leai sona gaʻo ma le sisi.
Fuamoa falai ma vela.Puipuia omelets.
Fualaau faisua: isalaʻelu, kapisi, radisa, kālati.Potatoes, kāloti, beets.
Meainu gaosini, sua suamalie, kofe malosi, lauti.O fualaau e gaosia e le tagata lava ia, o le lauti maualalo.
Sukalati, aisa kulimi.Mousse o vine, tiʻeli.

Faʻamatalaga! O le meaai o meaai e mafai ona maua ai susu, fualaau faisua, saulati kirimi.

Filifili mo le vaiaso

E tatau ona fafagaina tagata maʻi - 5-6 taimi i le aso. Faʻasologa o mea taumafa paleni e maua ai le lelei o le faʻalaumalieina, faʻapea foi ma le digesti atoa.

tolu asoAso LuaAso LuluAso Toʻonaʻiaso faʻaipoipoAso ToʻonaʻiAso Sa
'aiga o le taeao Green tea, polotini polotini.Lisi, kuki, meainu suamalie.Tisaga e leai ni gaʻo, kuki.Oatmeal, sisi susu.O le omeletisi faʻamalosi ma fualaau faisua.Rice porridge.Buckwheat porridge, laititi tipi.
Lua le taeao LeisiApelot jelly.Kissel.Lago le apu.Luga o le Rosehip.Salati o Karoti ma apu.Leisi
'aiga o le aoauli Toa pepe ma le pusa. Vailaʻau suamalie.Laʻau fagogo. Le taliga.Suʻu Zucchini. Meat pale.Kino.

Pasi pasta.Zulchini ua tumu i le araisa.Noodle soup.Fualaau faisua. Mamoe moa vavalalata. aoauli o le aoauli Kissel.Mafiafia.Ryazhenka.Kati le laumei.Apple casserole ma le kusi falaoamata.Fualaau suamalie.Laeli. taumafataga Laʻau o le fualaʻau, compote.Rice porridge, jelini.Oatmeal. Kissel.Zucchini ma le sisi.Noodle soup.Buckwheat porridge.Suauu laisa, ti.

Recipes mo meaai pancreatitis

O le tausisia o se taumafa malosi e le o lona uiga o le taumafa ma le leai o ni mea taumafa. E mafai ona e kuka meaʻai mananaia ma maloloina e faʻaaoga ai le lisi o meaai faatagaina.

Vermicelli casserole ma aano o manu.

  • minoi vermicelli - 350 gr,
  • vai - 500 ml
  • fuamoa -1 fasi mea
  • aano o manu (moa tipi, palu) - 300 gr.

O le aano o le a kuka, pasi atu i se mea e teu ai meaʻai po o le tipiina i totonu o se mea e gaosia ai, faaopoopo i le vermicelli kuka, faʻafefiloi. Lasaa i le fomu, sasaa le polotini kuka, tao i totonu o le ogaumu.

Lagona o moa.

  • moa moa - 300 gr,
  • susu - 1 ipu
  • fuālaʻau manogi
  • 2 fuamoa moa.

O le aano o manu e pasi atu i se mea e gaosi ai manu, sasaina masini e faaopoopo i ai, faʻafefete i le susu, sasaina i se tutusa tutusa. Toto i se fuga.

Manaomia ia malamalamao le taʻavale, kuka ma tao tao - o auala autu mo le kukaina.

Dessert mai kefir.

  • kefir - 0.5 l
  • fuamoa - 2 fasi vaega
  • vai - 1 ipu tioata,
  • gelatin, vanillin, vase zest.

Vae solo gelatin i totonu o le vai, vevela. Ia faʻafefiloi le kefir, faʻatoʻa sasaina, paluga gelatin, faaopoopo le vanillin, pe a manaʻomia. Faʻamaʻai i fualaau mamago po o fualaau fou.

Taua! O taumafataga e faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le faʻamaʻiina o le talo.

Leai Numera 5 mo le biliary pancreatitis ma le cholecystitis

I le togafitiga o faʻamaʻi uma, o le laasaga Numera 5 ua faʻataʻitaʻiina. O le sini o le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le gallbladder, faʻaleleia le faiga o mea faʻapitoa.
O le vaitaimi vavalalata e aofia ai le 'ai faʻatasi o le vai; i le gasologa o le taimi, e suia le tutusa.

I le taimi muamua, o le lisi e aofia ai:

  • falaoamata ua kuka i luga o le vai,
  • vailaʻau viso i luga o le vai,
  • fufuluina fualaau faisua
  • falaoa mago po o masi,
  • jeri, tilo, foamulu,
  • faʻataʻitaʻiga.

A maeʻa ona aveese faʻamaʻi, ona faaopoopoina ai lea o meaai. O le taumafa i le masima e faʻamapulaʻaina. O mea malulu poʻo vevela vevela e le aofia.

E faʻapefea ona faʻatulaga aso anapogi, e mafai ona auai i le anapogi faʻapitoa?

O le aveeseina o le tiga o le tiga i totonu o le pancreatitis ogaoga e mafua ai le matelaina, o lona uiga, o le teena atoatoa o meaai. A maeʻa lena mea, e 'ai le tagata maʻi i le tusa ai ma le meaai na faatonuina e le fomaʻi.

Afai o le faʻasologa o le faʻamaʻi, ona faʻatulagaina lea o aso anapogi i le fale. I le gasologa o le aso, o le musu e inu ma 'ai e fautuaina, e fautuaina le moe. E faasolosolo ona latou o ese mai le matelaina, muaʻi inu sina vai mafanafana, ona e inu ai lea o se sua o fualaau aina.

O le mataupu o le anapogi faʻamalosi o se laasaga mautinoa lea i le faʻamalolo o le pancreatitis, ae o tulafono ma tuutuuga uma o le taumafa e tatau ona mataituina. Fesili e uiga i se auala talafeagai i le anapogi e sili ona talanoa ma se tagata tomai faapitoa.

O a mea taumafa e mafai

O le toʻatele o tagata e mafatia i faʻalavelave faʻalavelave e popole e tatau ona latou lafoaia le suamalie. O le mea moni, e mafai ona faʻatagaina meaʻai, ae e tatau ona saunia e tusa ai ma tulafono o le taumafataga sosoo ai ma le maʻi. Faʻasologa masani o pancreatites mo ipu o vine ma cheese cheese. O nei mea o fofo, paluga, moli ma fuga o auala eseese.
E mafai ona e ausia se alualu i luma taua i le ola manuia ma mea taumafa taumafa.

Mea taumafa pe a uma le faʻavavega o le pancreatitis

A maeʻa le leiloloa o faailoga o le tino pancreatitis ma le toe faʻafoʻiina o le galuega o le pancreatic, e le tatau ona taofia le meaai i soo se tulaga.

O le taumafataga ina ua maeʻa le vevebation o le pancreatitis ua faʻamaonia, muamua lava, ina ia aloese mai le toe faʻafouina o le maʻi.

Meaʻai e tunu i totonu o se fafie faʻamaʻavale, kuka pe tao i totonu o se ogaumu ma sina tamaʻi gaʻo.

E tatau ona e gauai atu i nei oloa e fautuaina mo le faʻamalosia o pancreatiti:

  • paʻu paepae, fasi falaoa mamago,
  • fufuluina fualaau faisua po o kulimi kulimi,
  • pasta
  • cereals (oatmeal, semolina, rice, barley, buckwheat) i se tulaga mama,
  • fuālaʻau fuālaʻau
  • mucous ma soupasi
  • meaʻai e maualalo le gaʻo, siliva o moa poʻo lapiti, e mafai ona avea ma vela,
  • iʻa maualalo
  • oloa gaosiga (mea fou ma leai-acidic),
  • fufuluina, tao tao po o fualaau kuka,
  • non-acidic compote, jelini, tiʻeli, vai fou ua gaosia i le afa ma vai,
  • fuamoa moa
  • se vaega itiiti o fualaau mamago susu i se tulaga o eleele.

E le fautuaina meaʻai ma ipu nei:

  • paluga fou, tao tao,
  • povi, gaʻo gaʻo ma iʻa,
  • saisi ma oloa ulaula,
  • oloa suamalie ma gaosi,
  • meaʻai vevela
  • manu gaʻo
  • pi, pi, lentils,
  • 'oa gaʻo gaʻo, pata kirimoli ma kulimi,
  • kapisi kuka
  • malosi kulimi
  • kapisi, susulu, gaogao,
  • mea manogi, masima,
  • vineka, mayonnaise, ketchup, sau sau,
  • meaai falai
  • sweets, keke, pastries, ice cream, sukalati,
  • kofe, koko, mea inu suamalie,
  • ava malosi.

, , , ,

Pancreatitis Faʻailoga: Faailoga

E faigata tele ona faʻamaualuga le matafaioi a lenei okeni i le faagasologa o le faʻapalaina o meaai. O le enzymes e maua mai i le pancreas ua fuafuaina e talepe ai mea e puipuia ai, faapea foi ma gaʻo gaʻo ma gaʻo i totonu o le togafiti laiti mo le faʻaleleia mulimuli ane e le tino. I le faaopoopo atu i enzymes, o le uʻamea e maua ai hormones, auai i le malosi ole gaʻo.
O le pancreatic juice has a environment alkaline. Afai e faigata ona tafe, mo le tasi mafuaʻaga poʻo le isi, o le enzymes e suia ai o latou aafiaga faʻaleagaina i le pancreas lava ia, e mafua ai ona afaina. O le mea muamua e taʻitaʻia ai, i le mea muamua, i le faʻaitiitia o le gaogao, ona faʻaumatia ai lea o lenei okeni.
O mafuaʻaga o pancreatitis e matua ese lava, mo se faʻataʻitaʻiga:

  • ava malosi
  • faʻamaʻi pipisi
  • manuʻa
  • genis predisposition
  • allergies
  • faʻafefeteina o mea taumafa.

O le mea lea, o se tagata e iai se faʻasolopito o se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis e mafai ona i ai i soo se matua, e tusa lava pe o le a le olaga, o le i ai o masani leaga, poʻo le maualuga o le gaioiga faaletino.
O faʻamaoniga o le pancreatitis, e faalagolago i le fomu (tele pe faʻasolosolo), e eseese, lea e aʻafia ai le siama.

Faailoga o pancreatitis e mafai ona:

  • tiga matuitui
  • fufulu
  • iloagofie o le sclera o mata,
  • vomiting ma le gaioiga
  • paʻu lanu paʻu,
  • maualuga le vevela
  • leai se mafaufau.

O le iai o nei faʻaʻailoga e mafai foi ona faʻaalia ai le i ai o isi faʻamaʻi, lea e le mafai ai e le tagata maʻi ona faia se siama i lona lava mafaufau ma le mafaufau. O le faatuai i lenei tulaga e afaina ai le toto o le tino. Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi mo se suʻesuʻega atoatoa.

Meaʻai mo pancreatitis i le taimi o le faʻavavega

Talu ai ona o le pancreas o loʻo galue i le taimi o le faʻapalapalaina, o le mea muamua e tatau ona faʻasaʻo pe a faʻaalia ni faʻala o meaʻai. A maeʻa ona maua iuga o le suʻega a le fomaʻi ma faʻamaonia le faʻamautinoaina, o le tagata maʻi e faʻataʻitaʻiina se meaʻai mo pancreatic pancreatitis, o le lisi o loʻo lisiina i lalo.
O le faʻasaina o mea taumafa i le pancreatitis e faʻalagolago lava i le tulaga o lenei maʻi. O tulaga nei e vaʻaia:

  1. faʻavavevaveina o se foliga masani po o se mumū tele,
  2. taimi toe faʻaleleia
  3. faʻamagaloga.

E faʻafefea ona faʻafilemuina le pani i le fale

I le tulaga o le mumū tele, latou te fesoasoani:

malologa atoatoa mo le taimi o se tiga ogaoga,
aisa i luga o le nofoaga o le mumū (sili atu ile paʻu afi ma vai malulu),
fiaai mo le itiiti ifo i le 3 aso.
O le faʻamamaina o meaʻai i lenei vaitau o le a mafai ai e le pancreas ona faʻafilemu, taofi le gaosiga o enzymes, ma, o le mea lea, faʻaitiitia ai le tiga, o nisi taimi e le mafai ona faʻamalosi.
I le popofou, na o meainu nei ma meaʻai e faatagaina:
vai vaivai e leai se suka
pulupa,
vai mafolafola e aunoa ma le kesi,
i tulaga tulaga ese, pe a matelaina le matelaina, faʻagogo pe kuki kuki i le pito i lalo o tui.

Taumafa mo le mumu o le pancreatic

O le auala e alu ese mai ai i se mea e matelaina ai meaai e tatau ona faifai malie. A o faagasolo lea vaitaimi, e fautuaina le tagata maʻi e tausisia le fafagaina o meaai.
Vaitaimi
Resolution Products

3-5 aso
Teu le faʻataʻitaʻiina, ofe ofe, fuamoa fualaʻau.

5 - 7 aso
Laʻau paluga pateta ua faia mai karati ma pati. Porridge i luga o le vai (sei vagana ai le karite, pele tila ma le millet).

7 - 10 aso
Pate o vailaʻau faʻamaʻi iʻa e maualalo le gaʻo.

Mai le aso 10
Laʻu meaʻai susu, gaʻo susu.

O oloa uma e tatau ona faʻafeiloai malie, matauina le tali a le tino i se oloa fou. I le iai o le pancreatitis masani, e fautuaina e lafoaia oloa faʻasaina. O lenei mea o le a le mafai ona toe foʻi atu i le tiga i le lumanaʻi.

Taumafa mo pancreatic pancreatitis. Faataʻitaʻiga mo le vaiaso

Afai ei ai le mumu, o le a fautuaina e le fomaʻi faapitoa se lisi faapitoa. O le a matou tuʻuina atu se lisi e mafai ona mulimulitaʻia i le toesea o fautuaga faʻapitoa. E tatau ona maitauina o faavae faavae o mea taumafa e fesootai ma togafitiga faafomaʻi Numera 5.

Talosaga masani mo pancreatitis e aunoa ma se faʻamalosia
O le meaai autu e tatau ona aofia ai le gaʻo iʻa ma le gaʻo o aano o manu (palu, moa, toso, vela, lapiti).
O pata uma e tatau ona kuka i totonu o le vai ma e naʻo le kuka o le cereal e tatau ona faʻamamaina i susu.
O gaʻo, e tatau ona tuʻuina atu i le pata i ni mea laiti. Faʻaopopo i ipu e tatau ona vave faʻaaogaina, e aunoa ma le faʻatupuina o le vevela togafitiga.
O le meaai e tatau ona aofia ai kāloka, fuluʻilaʻau, pateta, fualaau suamalie, faʻapea foi ma iʻa, meaʻai a manu, fuamoa, nati, le meli. O lapisi e le tatau ona fufulu siela kuka.
O le meaai e fautuaina ina ia tausia mo le itiiti ifo ma le ono masina i le maeʻa ai o le faʻavavega.

Fautuaga! O le mafuaaga taatele o pancreatitis o le faʻaaogaina o le ava malosi, o le mea lea, ua fautuaina e le aofia le ava mai le taumafataga. Ma le isi, tuu le ulaula tapaa.

Mea faasaina mo le pancreatitis list

E fautuaina e le o aofia ai oloa nei mai meaai a le tagata maʻi mo le umi o le taumafataga:

  • gaʻo gaʻo ma gaʻo susu,
  • saisi, meaʻai kuka ma ulaula meaʻai,
  • leki (pi, pi),
  • falaoa fou, falaoa lanu enaena, masi, fried pa, pizza,
  • cereals: karite, pele o bela, sana,
  • oloa gaʻo gaʻo maualuga ma fusi gaʻo, faʻapea ma susu atoa,
  • margarine
  • gaʻo
  • paʻu paepae, isalaʻelu, radisa, mapu,
  • aisa kulimi
  • sukalati
  • mayonnaise
  • malosi lauti ma kofe,
  • fualaau suamalie ma suamalie mai ia i latou.

Ua na o nisi nei o oloa faʻasaina, i se tulaga aoao, mea uma e suamalie, gaʻo, ulaula, suamalie, malulu, afu, suamalie e le aofia ai le taumafa. O nei oloa uma o le a faʻaosoosoina ai le gaosiga o le tele o enzymes, ma faʻatupulaia ai le avega i luga o le toto.
Tapulaʻa i mea taumafa mo pancreatitis e mafua mai i le manaʻoga e faʻafaigofie le galuega a se tino toto. O le umi o le malologa ona o meaʻai faapitoa o le a toe faʻafoʻisia ai galuega a lenei okeni ma toe faafoi le tagata maʻi i tulaga masani o le olaga.
O le mea lea, o le ki i le manuia o le toe faʻaleleia o le tausisia lea o se taumafa mo pancreatic pancreatitis. O se faasologa o mea taumafa e tatau ai, tuufaatasia mo le vaiaso, ia amanaʻia tulafono uma o meaai paleni, o loʻo mulimuli mai.

Meaʻai mo le pancreatites menu mo aso uma

Aso Gafua:
Breakfast - alalaisa pudding, susu susu, falaoa, oatmeal broth.
Taʻaloga - kuka ma faʻafefiloi fuālaʻau, lauti faʻatasi ma aloiafi.
Taʻaloga - fagalaʻu iʻa, vavalaisa, lauti faʻatasi ma le faʻaopoopoga o le suamalie faʻamalosi (faʻaaogaina).
Snack - faʻamago, compote o fua faʻatagaina.
Taumafa - soup mamae mai fualaau faisua ua fautuaina, salu cheese cheese.
Aʻo leʻi alu i le moega - susu susu tunu poʻo lefir (1 tbsp.).

Aso Lua:
Taunuuga - meaʻai mai le siʻosiʻomaga gaʻo ma le faʻaopoopoga o fualaau aina ma fualaʻau, faʻaputuina o fua faʻatagaina po o fualaau mamago.
Lua 'aiga o le taeao - falala kuka i le susu ma le pata, apu tao, lauti ma le suamalie.
Taʻaloga - gaʻo vavalaʻau mai le vaomalo poʻo le lapiti, mea masima ua taoina pateta, faʻapea foi le falelola po o le broccoli), ofe oat.
Snack - pisa leisa, lauti.
Taina o le afiafi - le kukaina o beets kuka, kuka araisa, taʻavale vaʻa o aano o manu poʻo iʻa.
A o lei alu i le moega - yogurt poʻo isi mea gaʻo susu (1 tbsp.).

Aso Lulu:
Breakfast - laisi araserole ma le yogurt ma fualaau aina, o le lauti.
Lua 'aiga o le taeao - fualaʻau suamalie, lafisi susu, sisi, pulupulu soupeti.
Taʻaloga - masusu kuka ma palukari, meaʻai mai le paluga po o isi meaʻai faʻatagaina ma le araisa, meainu suamalie mai vine faʻatagaina.
Taumafa - kukalati kuka ma yogurt.
Dinina - falaoisi sipuni, falaoa tao ma le kuka.
Aʻo leʻi alu i le moega - yogurt poʻo lefir (1 tbsp.).

Aso Tofi:
Breakfast - piʻuki, tilo.
Lua 'aiga o le taeao - oatmeal i luga o le vai i le susu ma le pata, meaʻai mai le falaoa o le saito, fualaau aina ma le pipi compote.
Taʻaloga - susunu ma faʻamaʻaina fualaau faisua (zucchini, pateta), fusi kulumu pipi, pulupa o le rosehip.
Taumafa - faʻamamago apricots maroke.
Taumafa - soup - fufuluina o fualaau faisua, paluga sipisi ma se suamalie suamalie, yogurt.
Aʻo leʻi alu i le moega - susu susu tunu po o isi mea susu susu (1 tbsp.).

Aso Faraile:
Breakfast - fualaʻau gaʻo maualalo-gaʻo ma fualaau aina po o vine, fualaau aina fua mai fualaau aina po o fualaau mamago.
Lua 'aiga taeao - suauu pulu uila vavalaʻai ma zucchini, meaʻai, lauti.
Taʻaloga - uʻu ma masini palu, paluga o kuka ma kukaina e ala i se suʻi meaʻai, pulupa.
Snack - masi po o le faʻamago, lauti.
Taina o le afiafi-o le kulimi maualalo-gaʻo e faʻaogaina i le yogurt Eleni, o le apu tao.
Ae leʻi alu i le moega - yogurt (1 tbsp.).

Aso Toonaʻi:
Breakfast - masi po o le faʻamago, sua o fualaau aina.
Lua le taeao - oatmeal i luga o le vai ma le pata, sisi, lauti.
Taʻaloga - povi stroganoff mai le paluga o povi, tao falala, oli o le oati.
Snack - 1 suamalie suamalie.
Taumafa - kuka kuka i fualaau aina suamalie, fasipolo ma salati apu.
A o lei alu i le moega - susu gaʻo susu (1 tbsp.).

Aso Sa:
Breakfast - semolina ma susu ma pata, ti.
Lua 'aiga o le taeao - suauu pulu uila vavalaʻau ma le falalaʻau, fuela, laʻau suamalie.
Taumafa - suamalie fualaʻau ma le araisa, fagalaʻau iʻa, pulupulu o le rose ma le uamea.
Snack - o se salati o le sami ma apu manogi.
Taumafa - pulu pulu vafasi, palukin puree, apu tao.
Aʻo leʻio alu i le moega - susu susu (1 tbsp.).

Manatua: pe a mavae sina taimi (tusa o le masina) mulimuli i le taumafataga, e le mafai ona faʻamaina meaai.

O lenei mea e faigofie ma e taugofie le pancreatic pancreatitis diet. O le lisi o mea e faʻaalia e mafai ona suia e le tagata maʻi i totonu o le faʻavae o manaoga masani o meaʻai mo le faʻamaʻi, i le amanaʻiaina o le lisi o mea faasaina.
E ui i le tausisia o le taumafataga, e tatau ona eseese ma faʻamalosia meaʻai. E tusa ai ma le tala a le fomaʻi, o le faia o sauniuniga e aofia ai enzymes ma vitamini e mafai.

Fautuaga! O le tele o meaai o loʻo faʻaalia i le lisi e mafai ona faʻateleina e faʻatatau i uiga ma le soifuaga o le tagata maʻi, ae le o le tele, o le aofaiga atoa o meaai e le tatau ona sili atu i le 300 - 400 g.

I le faaopoopo atu i oloa o loʻo faʻaalia i le lisi, e tatau ona e inu 2 lita o le vai i le aso. Atonu e faigofie le vai inu, ae sili atu le lelei o le inu o vaiinu, mo se faataitaiga, o Natanni, Essentuki, Borjomi.
I le tepa muamua, o le meaʻai taumafa e matua mamafa lava, ae e le o lea, e le masani ai ona o le le lava o sausage sili ona fiafia i ai tagata uma, sweets ma isi mea. O le tausisia o nisi o mea taumafa o meaʻai e afaina i le leai o ni vaega fou o le faamai.

Vaega o mea taumafa i le tulaga o le faaletonu pancreatic i tamaiti

Ioe, ma tamaiti e mafatia i se faʻamaʻi e pei o le pancreatitis, e ui i lo latou matutua. O faafitauli o le pancreatic i tamaiti e masani lava ona mafua ona o mea sese o meaʻai poo mea taumafa, faapea foi ma nisi o faamai pipisi.

O le gasegase o le gaioiga e mafua mai i le aafia i nei fua ninii e taua o le pancreatitis. O ia ituaiga o siama e masani ona taatele i tamaiti.
O le meaʻai masani ma tulafono faʻavae mo tamaiti ei ai le pancreatitis (i foliga laiti ma le masani) e toetoe lava a tutusa ma fautuaga a tagata matutua. O le tapulaa atoatoa e faʻaaoga i oloa e pei o:
meaʻai vave
o le tele o laʻau suamalie (aemaise lava i le maualuga o mea e puipuia ai, meainu ma isi mea faʻapitoa),
ulaula meaʻai ma siva.
Faatasi ai ma lenei ituaiga o le faamai, o le fuainumera o meaai faasaina ua matua faaitiitia, mo se faataitaiga, o mea nei e mafai ona faaopoopo i le meaai:

  • gaʻo gaʻo ma gaʻo,
  • nisi o satela
  • sukalati
  • fualaau suamalie
  • saisi.

O le mea taua o le faʻalauiloaina o ia oloa i le faasolosolo malie, mataʻituina le gaioiga o le tino, pe afai o le tiga, nausea ma isi faʻamaoniga o le pancreatitis e tupu, e le o aofia ai le oloa mo se taimi umi.
O le mea autu o le tamaititi e 'ai e tusa ma lona matua, e fautuaina e aua nei "faʻafefe" le pepe i mea faasaina seia oʻo i le 3 tausaga.

Taumafa mo le tino pancreatitis mo le 10 aso

Le faʻamoemoe o meaʻai i totonu o le pancreatitis aveese mai i le pancreatic duct edema, mumu ma siama. Mo lenei mea, i totonu o se falemai, togafitiga fualaau faasaina ma tapenaga o le enzyme, antispasmodics, faaopoopo ai le fiaai mo le tele o aso e faʻaaogaina e aloese mai le faʻaaogaina o taotoga. O le matelaina e talafeagai e taofi ai le gaosiga o vai gastric ma pancreatic, faʻaitiitia galuega elekene ona o le leai o se meaai i le esophagus. I le taimi lea, o le a toe faʻaleleia le gland.

I le popofou o le vevesi, e tatau ona e fiaai, e mafai ona e inu vai minerale ma alkali, ae leai se kesi, mo se faataitaiga, Borjomi, Essentuki Numera 4, Nu. 20, Slavyanskaya, Smirnovskaya, vaivai lanu lanu po o se teuteuga o selu oso. E tatau ona inu le vai i le 4-5 taimi i le aso, 200 ml. Ole vai e faʻaitiitia ai le inu o le tino, puipuia le faʻamaʻaina ma le faʻaaogaina o meaʻai paleni - o le faʻavaeina o meaola ma le sodium chloride ma le kulukose 5%.

Afai e le toe tupu ni faailoga o le pancreatitis, faaopoopo i le meaai mo le 3-5 aso:

  • sisi mucous masima po o le sua o le oat,
  • vai masini pateta e aunoa ma le suauu,
  • suamalie-semi-suavai po o tiʻeli mai vai,
  • suamalie suavai: oatmeal (faitau la tatou tusiga: 3 recipes for oatmeal), semolina, buckwheat, rice (mea uma e kuka i le vai poo le susu, mea uma e manaʻomia ona faʻamaina pe faʻamaʻaina i se masini vai),
  • keke mamago
  • falaoa mago.

Tulafono taua taua! O le calorie i aso taitasi e 600-800 calories, o le protein protein i aso taitasi e 15 kalama, e oo i le 200 kalama. - meaʻai gaʻo (e mafai ona e faʻaopoopo le meli i le meaai). Oona e faasaina.

E mafai ona e faʻaopopo mai le vai - lanu meamata poʻo le lanu uliuli (vai vaivai), faaopoopo le suka poʻo le meli - 1 tsp ia mea taitasi, poʻo le lauti ma susu, sua o le pusi i le 50 ml / aso ma le vai. Calories e oʻo atu i le 1000 calories i le aso, e oʻo atu i le 50 g - palatini, e oo atu i le 250 g - gaʻo paluga, e oʻo atu i le 10 g / aso - gaʻo. I le po e tatau ona e inuina se ipu vai ma le meli, vine (1 tsp), paʻu (2-3 pcs.) Po o le yogurt e faʻaitiitia ai le constipation.

Mai le 10 aso talu le osofaʻiga, e mafai ona e faʻalauteleina le kalori i le silia ma le 1000 calories / aso, e oʻo atu i le 300 gr. - carbohydrates, e oʻo atu i le 60 gr. - palatini, e oo atu i le 20 g / Aso - gaʻo. Faʻaauau pea ona 'ai meaai masalomia.

Meaʻai Meaʻai

E mafai ona faʻaaoga ina ua maeʻa le osofaia o pancreatitis fua numera 5p (faitau e uiga i meaʻai Fualaau 5) ma mulimuli i le gasologa o le tausaga. O meaʻai e faʻamaʻaina, e aunoa ma le masima, e mafai ona faʻalauteleina eletise - e oo atu i le 100 gr., E oʻo atu i le 40 gr. - gaʻo, e oʻo atu i le 450 gr. - gaʻo. Ia mautinoa ia usitai i fautuaga ma le faʻatulagaina e lau fomaʻi!

Mo se teuteuga, e te manaʻomia le 0.5 kilokalama o selu fuga mago ma 4 lita o vai. Fufulu le maile, faaopoopo le vai, tuu le vai inu mo le 4 aso. E le manaʻomia le kukaina o le fulufulu, o le dogrose e tatau ona tumu i le vai i le vevela o le potu. O lenei vaiinu ei ai le vailaʻau C. Faʻalogo! talu ai e inu le inu, talanoa i se fomaʻi aʻo le i aveina.

Tuʻuina iʻa o iʻa:

Mo le kuka, 0.5 kilokalama o iʻa e aoga (e fautuaina e ave le fusi e aunoa ma ni ponaivi, cod, pike, pike perch), 1.5 lita o le suavai po o le sua o fualaau faisua, 50 ml. susu, 1 tsp pata.

◊Oti le iʻa, sasaa i totonu o le apa i le vai poo le susu, kuka seia mama. Aveese le iʻa mai le fagu, faʻafeiloaʻi ma se paluga. Fufulu sina susu i totonu o se fagu ma faaopoopo i ai le suauʻu i le taimi lava e faʻaliliu ai le pata ma faaopoopo ai le susu, aumai i se faʻala, ae aua le kuka. Faaopopo iʻa, kuka i luga o le vevela vevela mo na o ni nai minute. E mafai ona faaopoopo le togi pe a faʻatagaina lau fomaʻi!

Carrot ma le pauka puree:

Mo lenei meaai suamalie o le a e manaomia ai le pauka (gr 300-400) ma kāloti. Laʻau faʻalaʻau, tipi i totonu o kupita 1.5-2 cm. Palu i vai mama. Faʻamama le vai, ma tuʻu sina mea itiiti pe afai e te manaʻo i le masima pateta ia sili atu le suavai. Fua faʻatasi ma se mea e faʻaleleia. Ua saunia palu pateta!

Faasaina mo le tino pancreatitis faaaoga:

  • ava malosi
  • 'ai le gaʻo pe falai,
  • 'ai ni gaʻo ma pusa meaʻai: laʻau, bran, kāpeti paʻepaʻe, lapisi, rutabaga, peel / paʻu o fualaau' aina ma fualaau faisua, fualaau le 'aina, vine po o fualaau faisua,
  • mea inu faʻamaʻavaʻa ma gaʻo faʻamalosi: kvass, kefir.

Taumafa mo le pancreatitis le tumau

O osofaiga o le pancreatitis e masani ona tupu i le taimi lava e uma ai le aoauli, o le lisi o mea ia: fua o le tumutumu, mea teuteu, fualaau aina suamalie, fualaau faisua, suamalie, sodas malulu, sukalati, susu poo ice cream. E masani lava, o soa o le faamai o le a faaalia i taimi uma i latou lava: afaina, lagona o le atoatoa po o le vaivai, o se mea e "pipii i le pito i lalo o le fatafata", vomiting.

Faʻasaga i tua o le pancreatitis, o le maʻisuka e mafai ona faigofie ona tulaʻi mai ma e faigata ona faʻaauau - o se faʻamaʻi tuga, lea e tatau ai ona tausisi i se meaai malosi.

I le taumafataga mo le pancreatitis masani, e mafai ona aofia ai:

  • falaoa o saito (e mafai ona e faʻamago le falaoa oe lava),
  • fualaau fualaau suamalie (sili ona talafeagai mo popo paluka, pateta, zuciniini poʻo kāloti),
  • popo o le cereal (faatasi ai ma semolina, oatmeal, buckwheat poo le araisa),
  • aano o manufasi - povi po o vela, moa, leu lapiti. Sili atu ona lelei le uu, tunu pe faʻavela.
  • vailaʻau pamu mai fuamoa (2-3 pcs.).
  • ituaiga o meaʻai e maualalo le gaʻo: faʻafefete, pollock, cod, perch, pike perch, hake, perch poʻo pike,
  • kusi falaoa (e le o le suamalie): e mafai ona e 'aina ni puddings fou pe kuka,
  • fulufulu - filifili fualaʻau maualalo, ituaiga e le faʻasalalau,
  • i ipu poo i le taimi o kuka, e mafai ona e faʻaaogaina le pata po o le suauʻu suauu -10-15 gr.
  • kirimulu suamalie, kefir (na o le maualalo o mea oona),
  • pata o le suka - araisa, pela tila, oatmeal, buckwheat, vermicelli (o lo latou tulaga tutusa e tatau ona suavai pe leai se vai),
  • fufuluina fualaau faisua / sosoʻo (aua nei galo e le mafai ona e faʻapipiʻi kāpeti ma tamato), e mafai foi ona e faʻavela pe taoina fualaʻau,
  • moa / fugalaau mai sua, sua mai fualaau mamago (apricots, pears, apu)
  • fualaau aina (na o le paluga poo le fugalaau e aunoa ma le paʻu)
  • palu pateta ma pateta pateta mo pepe po o meaai taumafa,
  • tapenapenaga televalu-minerale.

Manatu meaai mo le faʻavaveina o pancreatitis

O le taumafataga ma le faʻavavega o pancreatitis e aofia ai le lima i le ono taumafataga i le aso i ni vaega laiti. E leai se tulaga e tatau ona faʻatagaina.

Aua nei galo i aso muamua o le vevela, o le taumafa e masani ona faasaina, e mafai ona e inu na o sina tamai vai e aunoa ma le kesi. I le lumanaʻi, o le a faʻalautele le meaai, ma o le a matou avatu ia te oe se faʻataʻitaʻiga i lalo.

Matou te ofoina atu se mea e faʻapipiʻiina mo le vaiaso e tasi. E mafai ona e fuafua ma le tutoatasi se lisi e faʻaaoga ai oloa mai le lisi faatagaina.

Muamua aso

  • Breakfast. O le afa o le taumafataga o le mucous soup, 100 ml o vai inu.
  • Snack. O le apu tao e aunoa ma se pulu.
  • Taʻaloga Half o le tautua o paluga pateta e aunoa ma le pata ma masima, susu.
  • Se meaai i le aoauli. Kissel, pulou.
  • Taumafa Buckwheat porridge, susu vaivai ma susu.

Lima lona lima

  • Breakfast. Semolina pudding, lauti ma le mint.
  • Snack. Rusk, jelini.
  • Taʻaloga Pulu tiʻi, carrot cutlet, compote.
  • Se meaai i le aoauli. Fualaau suamalie.
  • Taumafa Pipi 'aʻano iʻa ma palu pateta, tea laititi.

, , , , , , ,

Aso fitu

  • Breakfast. Paʻu pipi ma siamu, lauti ma susu.
  • Snack. Apple Mousse.
  • Taʻaloga Buckwheat fish fillet, compote.
  • Se meaai i le aoauli. Oona o le Oatmeal.
  • Taumafa Siniini zucchini faʻatasi ma se pusa vaʻa, vai vaivai.

I le faaiuga o aso taitasi, ao leʻi alu i le moega, e fautuaina e inu 100-150 ml o le kefir fou poʻo yogurt. I le gasologa o le aso, nai lo le falaoa, e tatau ona e faʻaogaina meaʻai mamago, ma tiʻetiʻe le la ma le inu i se tulaga mafanafana. O taumafataga uma e le tatau ona malulu pe vevela foi. E sili atu ona faigofie meaʻai taumafa.

O fualaau o meaʻai mo le faʻavaveina o pancreatitis

  • Pomato Masini ma Chini

Matou te manaʻomia: pateta, susu o susu, kāloti, lauʻau, aniani, suauʻu manogi.

Taʻu le susu o le moa ma pasi atu i se mea e teu ai manu po o se meaʻai suamalie faatasi ai ma kālati kuka ma se sipisi laititi.

Pipi pateta ma liliu i totonu o paluga pateta. Mai le pateta pateta ua tatou faia ai se liʻo lea tatou te tuu ai sina meaʻai laiti, tatou te vaneina se polo. O mea e maua ai polo e tuʻuina mo le afa itula i le faleisa.

O pulu lanu e tuʻuina i totonu o se masini faʻavela afi poʻo se ogaumu. Afai e tao i totonu o le ogaumu, ona tatau loa lea ona tuʻuina atu polo i totonu o se fulufulu muaʻi lubricated with a small amount of vegetable oil. Vaʻai le ogaumu ile 220 ° C. Pe a auauna atu, fufuluina i laau.

Matou te manaʻomia: sina suauu laʻau manogi, tasi le kāloti, tasi le siʻi, vai (pe tusa ma le 0.5 l), karite - ½ cup, tasi tomato.

Sasaa le vai i le penisina paʻu ma kuka mo le 45 minute mai le taimi o le kuka. A maeʻa lenei mea, matou te faʻafefe le tele o le vai, faʻaopopo se mataua o le suauʻu olive, tuʻu i lalo o le tapuni.

Faʻasao le sipisi tipi ma se sipuni tele o le suauʻu fuālaʻau, faaopoopo i kāloti kuka, tōmato faʻatoʻa, faʻapipiʻi mo le sefulu minute i luga o le vevela vevela i lalo ole tapuni.

O pasi fafao e pasia se paluga, faʻapipiʻi fualaau faisua, faʻafefiloi ma alu i lalo ole tapuni mo le isi 5-6 minute.

  • Sauati i le fale

Ave: 700 g o le susu, 300 ml o kulimi kulimi, 3 mama moa, sina masima, gutu pe a manaʻomia.

Matou te seleseleina le susu o le susu ma pasi atu i totonu o se masini toto i se mushy state. Faʻaopopo le protein, sina masima, pe a manaʻomia - greens.

Liligi faʻasusu le kulimi mumu i le mea e tupu ai le masini ma le togi.

I luga o le ata fefiloi tatou te vavaeese le vaega lona tolu o manu fasi, fausiaina se sooga, ma faʻamalosi pito i se filo. O le mea lea, e tatau ona tatou maua ni sausaiti se tolu.

I totonu o se lapisi tele, faʻafefe vai, pe a uma le kuka, faʻaitiitia le vevela (ina ia le toe faʻafefete le vai, ae tumau pea le vevela). Matou te tuʻu le sisi i totonu o le pani ma tuʻu i luga o le sulu i luga ina ia latou le o mai. Salu mo le itula. Ma le isi, aveʻese mai le apa, malulu, ma na o le aveeseina o le ata tifaga. Tipi ma tautua.

, , , ,

Faʻamatalaga i luga o se taumafataga ma le faʻateleina o le pancreatitis

O meaai a se tagata o loʻo mafatia i le tino pancreatitis e tatau ona faʻaitiitia le gaogaosa e mafai ai mo le gaogao. Ina ia aua le faʻafefeina le membrane mucous o totoga afaina, e fautuaina malosi e le au atamamai aso muamua talu mai le taimi o le faigata e teena ai meaʻai uma lava.E tusa ai ma iloiloga, e tele gasegase e matauina e leai se mea faigata i se anapogi faapena, ona talu ai ona o le tiga ma le le lelei o le soifua maloloina i aso muamua o le maʻi, ua le o iai pea le manaʻo.

E le gata i lea, aʻo faʻamauina le tulaga o le maʻi, e mafai ona amataina muamua taumafataga. O ia meaai e tatau ona le tele, e le vevela ma e le malulu, nutimomoia pe eleele i le tele e mafai ai, ina ia faʻaitiitia ai le avega ma faafaigofie le galuega o le digestive tract i le tele e mafai ai.

E sili atu le amata ona 'aʻai pe a uma le anapogi ma soupeti mucous, faʻamaʻa vai, susu vaivai e aunoa ma mea manogi. I le gasologa o taimi, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le kalu falaoamata e maualalo le gaʻo, fuamoa fou susu susu, falaoa paʻe papaʻe.

O faʻamatalaga e uiga i le taumafataga ma le faʻateleina o le pancreatitis e mafai ona faʻamaonia pe afai e maua lenei meaʻai e aunoa ma ni mea sese i mea taumafa, ma le faʻamautinoa lelei o fautuaga uma. O le gasegase o le pancreatitis o se faʻamaʻi tele lea o le a faanatinati e toe faamanatu ia te oe lava pe afai e le o tausia lelei le meaai.

E masani ona avea le taumafataga o le pancreatitis ma meaʻai autu mo tagata mamaʻi e maua mai i le maʻi pipisi o le pancreatic. Ae peitaʻi, afai e te le soona fai, aua e te faia ni masaniga leaga, mulimuli i fautuaga o meaʻai, pe a mavae sina taimi o le a faʻavaivai le maʻi, ma o le a toe faʻaleleia le malosi o le pancreas.

Tulafono Lautele

O se faʻamaʻi pipisi e mafua ai le maʻi pancreatitis. O le uʻamea e faia ai galuega faalilolilo: maua inisalini, lipocaine ma glucagon, ma le auai i le gaosia o otaota o le puleaina lea o le sua o le pancreatic juice. O mafuaʻaga o lona faʻaleagaina e tele: faʻamaʻi oona, faʻalavelave, faʻalavelaveina o le tino pipisi, faʻalavelave vascular disorders, faʻamaʻi o gallbladder ma gaʻo, faʻaleagaina o vailaʻau, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi.

E i ai le pancreatitis ma le gaʻo. O le pancreatitis gasegase e fesoʻotaʻi ma le digestion (enzymies) o le pancreas ma, i tulaga ogaoga, o le siaki o le gaʻo ma totoga lata ane e matauina. E masani lava ona atiaʻe pe a tago i vailaʻau (methyldopa, Azathioprine, 5-aminosalicylate, tetracyclines, Furosemide, Cimetidine, Metronidazole) I le afa o mataupu, o le mafuaʻaga o lona atinaʻe o cholelithiasis, ma o nisi vaega e fesoʻotaʻi ma le faʻaleagaina o le ava.

Faʻailoga pancreatite - O faʻasolosolo taimi umi ma le alualu i luma, faʻapitoa i faʻamalosi. E i ai ni fomaʻi faʻapitoa:

  • asymptomatic
  • tiga - e leʻi faʻaalia pea le tiga, faʻateleina e ala i le faʻamalosia,
  • faʻaauau, pe a oʻo mai le tiga i le taimi o le faʻavavega,
  • pseudotumorous - o se foliga e seasea lava, pe a tupu aʻe le ulu o le gland ma mea fiva ma faateleina.

O suiga o le tino i pancreatitis le tumau e tumau, alualu i luma ma taitai atu i le exocrine le toilalo. I le laasaga muamua, o le faʻaleagaina o le faagasologa e tapulaa, ma aʻo amataina le maʻi, ua afaina uma ai gland.

Faailoga, togafitiga ma meaʻai mo pancreatiti

O faailoga taua o le pancreatitis ogaoga o tiga ogaoga o le eseesega o le localization (i le itu taumatau po o le itu tauagavale, lua o le manava, fusi), fusipaʻu, gutu malogo, vomiting matuia, afu, fiva. O faʻaʻailoga e faʻalagolago i le maualuga o le faaleagaina i le gland. O le mea lea, o se tikeri maualalo e tuʻuina mai i se tasi o le vomiting, o le tiga faʻaleagaina ma se tulaga faamalieina lelei o le maʻi. Faʻatasi ai ma se faʻalavelave matuia o le faʻaleagaina (laporosis o le gland), ua faʻaalia se faʻamaoniga inupia, e popole le tagata gasegase e uiga i tiga matuia ma le vevela matautia, e masani ona aliali mai lanu ma peritonitis. O le tulaga lautele o tagata gasegase e ogaoga.

O togafitiga e faʻatatau i:

  • le taua i le teʻi ma le toxia,
  • taofiofia o gaoioiga o le enzyme (fiaai ma proton pamu poma),
  • aveeseina o le tiga.

Faailogaina o togafitiga o meaʻai pancreatitis e tele sona sao i vaitaimi uma o le maʻi.O tagata maʻi e iai se faʻalavelave ogaoga ua tuʻuina atu i ai le faʻamalositino ma le fafagaina e ala i se suʻega faʻatasi ma mea faʻafefiloi mo meaʻai o meaʻai. I le falemaʻi o meaʻai a tagata gasegase ma le agavaʻa ma le agavaʻa, o le faʻasolosolo e taua - o se fesuiaiga faifaipea mai le matelaina i se taumafataga faaletino (numera o togafitiga 5P meaai).

I totonu o le taimi pisi, o mea lelei e tatau ona taofia ai le suamalie o le gland ma fesoasoani e faaitiitia ai le maualuga o le gaʻo ma le gaioiga gaosia. O se taumafataga mo le mumū o le pancreas i se kosi masani e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaioiga o le gland, toe faʻafoʻisia ai le le atoatoa o meaʻai ma puipuia ai le toe foʻi mai.

Meaʻai mo pancreatitis ma cholecystitis

Talu ai ona o le gaogao o le galuega, o le gallbladder o loʻo aʻafia i le gaioiga. O le tele o taimi, e le o le tala o pancreatitis, e atiina ae cholecystitisae le o le isi itu. Faʻatasi faʻasologa - cholecystopancreatitis faʻaalia mai i le tiga i le faʻasolosolo, vai faʻamafana vai. E masani ona faʻatasi ma reflux mai le duodenum i le manava, lea e mafua ai le oona i le gutu. O faʻamaʻi e masani ona mafua ai, ma o le mea lea o loʻo i ai le tele o meaʻai. Muamua, o le taumafa autu mo nei faʻamaʻi o le meaʻai. Laulau numera 5.

I le popofou, faatasi ai ma le faʻavavevave o le cholecystitis, o le anapogi atoa e faia e sili atu ai le faʻamalolo. E mafai ona e inuina le vai vaivai, susu o le vao vao. Mai le aso lona tolu o faʻaalia Numera numera 5Ve le aofia ai soʻo se faʻaleaga. O loʻo i ai le maʻi ile 4-5 aso. I totonu o le pancreatitis ma le cholecystitis, o meaʻai ua saunia e aunoa ma le masima ma le solo - o nei mea mucous ma masusu soup, paʻu, palu pateta. O taumafataga masani i vaega laiti e taua.

I totonu o le taumafataga ua faʻafeiloai atu:

  • mucous soups (decoction o oat, semolina ma raisa groats),
  • fuā mama i luga o le vai faʻatasi ma le faʻaopopoina o le susu ma aunoa ma le suauu,
  • fualaau faisua, masini faapipii,
  • papaʻe paʻepaʻe
  • nisi o aano o meaʻai (ua gaosia), iʻa faʻanoʻa ma sina kisi falaoa.

O fua mo le kukaina, tuʻuina atu i le vaega tutusa, e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma lenei faʻamaʻi tuʻufaʻatasia.

Meaʻai mo pancreatitis ma gastritis

Afai e fesoʻotaʻi le pancreatitis gastritis poʻo gastroduodenitis, ona faʻalelei lea o meaai, aemaise lava i le vaitau o le faʻavavevave, pe a popole le tagata maʻi e uiga i tiga matuia ma maʻi lese. O le i ai o le gastritis poʻo le gastroduodenitis e aofia ai le manaʻoga e sili atu le faʻaeteete i le taumafataga ma faʻaaoga le fufulu o le lomiga o le taumafataga umi, ma i le vaitaimi ole vevela televave i Numera numera 1Ae mafua mai i le tapulaa maualuga o aafiaga uma i luga o le mucosa. O le faʻaitiitia lea o le aofaʻi o le porotini ma le gaʻo, faʻasaina o masima, faʻafefeteina o meaʻai ma lona faʻamautu vai. Faʻasalaga ua filifilia Laulau 1Ble itiiti ifo o tapulaa.

I le gastroduodenitis ma le pancreatitis, o meaʻai e tutusa foi: vaʻavaʻaia ipu - faʻatoʻa togafitiga o le manava, faʻaaoga vai poʻo meaʻai e pei o meaʻai, kuka ma masini. O fua lanu paʻu ma le fiber-tamaoaiga e faʻasaina.

O le meaai meaai e aofia ai pulumu masupasi (semolina, oatmeal, cereal cereal) faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o le kulimi fuamoa ma le pata. E faʻapipiʻi fualaau faisua i soupeti. E mafai ona e 'ai le pateta, falala ma le kālati puree ma le kulimi poʻo le susu. O meaʻai, iʻa ma moa e felafoaʻiina i foliga o suauu, cutlets ma uʻamea. Lafoaia susu, o le kulimi fou fou, ae i le i ai o le pancreatitis, e le mafai e le tagata gasegase ona talia le susu atoa, o le mea lea e faʻafetaui le meaai.

O le alualu i luma o le faagasologa i le pancreas e aofia ai ma Langerhans selae mafua ai le le lava o le insulin ma le atinaʻe maʻisuka malosi. I le maʻisuka ma le pancreatitis, o le meaai masani o le Laulau 5Pae e le aofia ai mea taumafa e maua ai le gaʻoloʻo gaʻo: semolina, pateta, araisa, oatmeal, mea faʻafiafia, falaoa paʻe, suka ma selu.

Paʻu o le suka poʻo le falaoamata paʻu e faatagaina, ae faʻamapulaʻa (250 g). A fai ni kuka tipi, e le fautuaina e faaopoopo ni falaoa i aano o manu, e sili atu le faʻaaogaina o le kulimi fou.O isi mea suamalie e faʻaaogaina i le taumafataga, o lea e sauniuni ai le sipili, folasisi, compotes ma le tila saccharin poʻo xylitol. O oloa gaʻo gaʻo e tatau ona faʻasoa i le aso atoa pe faʻaaogaina foi le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Mea ua faatagaina

O le taumafataga mo pancreatic pancreatitis e aofia ai:

  • Cereals: semolina, oatmeal, buckwheat, rice. Ua faʻafeu ia Porridge i luga o le vai, paʻu, faʻaopopo vai poo susu, aumai i latou i se tulaga faifai pea. Afai e te kuka falaoamata mai le falaoamata (buckwheat ma le araisa), o lenei mea e sili ona faafaigofie ai le faiga o kuka. E mafai ona faia le fagu mai le araisa ma le semolina ma tautua i le tilo, jam poʻo jam. O pine karite, millet, sana ma karite karite ua gata i le taumafataga.
  • Suauu ma palu pateta, elekini, zucini, kāloti, peʻa lanumeamata, beets, cauliflower. I le gasologa o taimi, e mafai ai ona 'ai le koko kātiti ma paluka i le fua o le vine, fufulu tomato ma kukama seleseleina.
  • Ua saunia sou i luga o suka o fualaau faisua ma ua faʻafefiloi fualaau faisua i totonu. E mafai ona e kuka kuka. O faʻamaga faʻatagaina e faʻapipiʻi i soupeti, ua lelei ona kuka pe solo. E mafai ona faʻapipiʻi fualaau aina suamalie i soupeti, ae e le mafai ona falai. Taimi o le sau ma le kulimi kirimoli, kulimi, pata.
  • O iʻa e maualalo le gaʻo e fufulu, faʻapipiʻi i totonu o se fasi mea pe faʻapala i foliga o cutisi. Paluga e fiafia i ai, hake, cod, carp common, pike, pollock, perch, blue whiting. E le mafai ona faʻasaina iʻa iʻa, lea e kuka i totonu o se fagu vai ma o mea uma lava e maua i totonu o loʻo teuina.
  • Mo le kukaina, filifili pulu, lapiti, vela, moa. O le aano o manu e faʻaaogaina i foliga o meaʻai (naʻo gaʻo, mimiti, meatballs, meatballs, faʻavevela), masini. Laʻau moa ma le lapiti e mafai ona 'aina faʻatasi.
  • Laʻu gaʻo susu gaʻo. E faatagaina le susu e faaopoopo i ipu, talu ai e le lelei le taliaina e tagata gasegase. E le mafai ona e 'aiina le siʻisi o le siʻisi, kuka kuka ma puddings. Faʻatasi ai ma le le lava o le calcium, e lelei tele le faʻaaogaina o le kalu paʻu. Paʻu kulimi - faʻavasega mo ipu. E mafai ona e ulu atu i le sisi mālū i le fugalaau.
  • O falaoa o le sana, na o le paʻu e aloese ai mai le poloka. O le meaai e maua mai ai le faʻaaogaina o kuki e leai ni pata (masi).
  • O Omelets o le protein sili lea (1 fuamoa i le aso).
  • E mafai ona e kukaina sau sau i luga o se sua o fualaau aina ma le faaopoopoina o le kulimi kulimi ma le susu (aua e teu le falaoamata).
  • Lulu - apu suamalie. O fualaau mamago ua faʻaaogaina. Mai fua suamalie e fai ai siami, jelini, mumu, lole. E faʻatagaina fualaʻau ma vine, ae tatau ona solo.
  • A maeʻa le faʻamaʻalogaina, o gaʻo o loʻo tuʻuina atu ma le faʻaeteete i totonu o le meaai, muamua - pata, ona faʻamafanaina lea o le la.

Fualaau faisua ma laʻau

zucchini0,60,34,624 broccoli3,00,45,228 failaʻau2,50,35,430 pateta2,00,418,180 kāloti1,30,16,932 kukama0,80,12,815 tamato0,60,24,220 paka1,30,37,728 apu0,40,49,847

Cereals ma cereals

buckwheat groats (kernel)12,63,362,1313 semolina10,31,073,3328 Oat groats12,36,159,5342 araisa6,70,778,9344

Fale faʻafiafia

siamu0,30,263,0263 toli2,70,017,979 marshmallows0,80,078,5304 fualaau suamalie ma le popo marmalade0,40,076,6293 paluga0,50,080,8310 Maria kuki8,78,870,9400

Meat products

lafumanu18,919,40,0187 lapiti21,08,00,0156 moa susu susu29,81,80,5137 vela kulumu25,01,0-130 moa moa12,710,90,7157

O iʻa ma iʻa

faʻafefe16,51,80,083 polu15,90,90,072 lanu moana lanumoana16,10,9-72 cod17,70,7-78 hake16,62,20,086 pike18,40,8-82

Juices ma compotes

vai apricot0,90,19,038 sukalati1,10,16,428 peach juice0,90,19,540 pikiaka sua0,00,09,038 sua faasili0,10,017,670

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

Meaʻai mo le mumū o le pancreas e le tatau ona aofia ai:

  • Fuga laʻau fefiloi (rutabaga, kapisi, radisa, tipi, eggplant, radis), legumes, mushrooms.
  • Soupeti i luga o fala (meat / mushroom / fish), borsch, soupeti soup, soupeti kuka, okroshka.
  • Aʻa gaʻo, aano o manu, kusi ma manu fasi, o mea uma e faʻafefete, 'aisa ma iʻa, ulaula meaʻai, iʻa iʻa, iʻa kuka, kuka, kuka.
  • Le mautonu i le silasila i le tele o mea cholesterol.
  • Sini ma falaoa fou o le falaoa, mea faʻafiafiaga i kulimi, keke, palu pasta, mufui, meaʻai fefete, keke falai, pancakes, falaoa keke ma pancakes.
  • Meaʻai vevela (faʻasaʻo le karite pela, sana, millet, karite).
  • O fualaau aina suamalie ma fualaau aina e tatau ona amatalia i le lapataiga. I le laasaga muamua, o loʻo faʻaaogaina le kuka poʻo le tao.
  • E le aofia ai: kofe malolo malosi, sukalati, meli, sua o vine, ice cream, jam, koko, carbonated ma ava malosi.
  • Fuamoa falai ma le vevela, kulimi, gaʻo susu gaʻo maualuga, gaʻo susu, ma le sipisi mafiafia.
  • Meaʻai gaʻo, paluga, siʻosiʻomaga ma mea manogi (horseradish, vao vevela, ketchup, pepe, pepa, mayonnaise).
  • Fua o loʻo i ai faʻataʻavaʻavaʻa faigofie (faʻi, vine, aso) - e mafai ona mafua ai le poloka.

Sausagesi

ulaula ulaula9,963,20,3608 ulaula ulaula27,58,20,0184 pato16,561,20,0346 ulaula ulaula19,028,40,0337 kusi16,133,30,0364

Oʻe ma Fats

pata0,582,50,8748 suauʻu sulu0,099,90,0899

Mea inu manogi

vai0,00,00,0- vai0,00,00,0-

Juices ma compotes

vai apricot0,90,19,038 sukalati1,10,16,428 peach juice0,90,19,540 pikiaka sua0,00,09,038 sua faasili0,10,017,670

* o faamatalaga e 100 g o oloa

Faatoaga pe o se vaega faasaina oloa

Meaʻai mo le mumū o le pancreas e le tatau ona aofia ai:

  • Fuga laʻau fefiloi (rutabaga, kapisi, radisa, tipi, eggplant, radis), legumes, mushrooms.
  • Soupeti i luga o fala (meat / mushroom / fish), borsch, soupeti soup, soupeti kuka, okroshka.
  • Aʻa gaʻo, aano o manu, kusi ma manu fasi, o mea uma e faʻafefete, 'aisa ma iʻa, ulaula meaʻai, iʻa iʻa, iʻa kuka, kuka, kuka.
  • Le mautonu i le silasila i le tele o mea cholesterol.
  • Sini ma falaoa fou o le falaoa, mea faʻafiafiaga i kulimi, keke, palu pasta, mufui, meaʻai fefete, keke falai, pancakes, falaoa keke ma pancakes.
  • Meaʻai vevela (faʻasaʻo le karite pela, sana, millet, karite).
  • O fualaau aina suamalie ma fualaau aina e tatau ona amatalia i le lapataiga. I le laasaga muamua, o loʻo faʻaaogaina le kuka poʻo le tao.
  • E le aofia ai: kofe malolo malosi, sukalati, meli, sua o vine, ice cream, jam, koko, carbonated ma ava malosi.
  • Fuamoa falai ma le vevela, kulimi, gaʻo susu gaʻo maualuga, gaʻo susu, ma le sipisi mafiafia.
  • Meaʻai gaʻo, paluga, siʻosiʻomaga ma mea manogi (horseradish, vao vevela, ketchup, pepe, pepa, mayonnaise).
  • Fua o loʻo i ai faʻataʻavaʻavaʻa faigofie (faʻi, vine, aso) - e mafai ona mafua ai le poloka.

Laina Mea Faasaina

Fualaau faisua ma laʻau

Puipuia, gFats, gCarbohydrates, gCalories, kcal
fualaau faisua1,50,25,530
eggplant1,20,14,524
rutabaga1,20,17,737
pi6,00,09,060
kapisi1,80,14,727
aniani1,40,010,441
chickpeas19,06,061,0364
salati pepa1,30,05,327
pasili3,70,47,647
radis1,20,13,419
paʻepaʻe paʻepaʻe1,40,04,121
meaʻai2,50,56,338
pi7,80,521,5123
vevela3,20,410,556
meaʻai2,90,32,022
faanoanoa1,50,32,919
faʻi1,50,221,895
vine0,60,216,865
musika3,52,02,530
lapisi puʻe2,20,40,020

Nati ma fualaau mamago

nati15,040,020,0500
vine2,90,666,0264
sunflower fatu22,649,44,1567
aso2,50,569,2274

Cereals ma cereals

sana sana8,31,275,0337
millet groats11,53,369,3348
karite karite10,41,366,3324

Fuga ma Pasita

pasta10,41,169,7337
faʻaupuga11,912,429,0275

Faʻatau oloa

sua suamalie7,99,455,5339
falaoa rye6,61,234,2165

Fale faʻafiafia

pastry cream0,226,016,5300
pupuu paluga6,521,649,9403
aisa kulimi3,76,922,1189
sukalati5,435,356,5544

Mea maualuluga ma taimi e faʻaaoga ai

sinapi5,76,422,0162
mayonnaise2,467,03,9627

Mea gaosi susu

susu 4.5%3,14,54,772
kulimi 35% (gaʻo)2,535,03,0337
sasaina le kulimi3,222,212,5257
kulimi suamalie 30%2,430,03,1294

Cheeses ma sisi siʻi

parmesan cheese33,028,00,0392

Meat products

puaa gaʻo11,449,30,0489
gaʻo2,489,00,0797
puaa23,045,00,0500

Sausagesi

ulaula ulaula9,963,20,3608
ulaula ulaula27,58,20,0184
pato16,561,20,0346
ulaula ulaula19,028,40,0337
kusi16,133,30,0364

O iʻa ma iʻa

ulaula ula26,89,90,0196
uliuli caviar28,09,70,0203
caviar salmon granula32,015,00,0263
samani19,86,30,0142
iʻa fagota17,52,00,088
samani21,66,0-140
toso19,22,1-97

Oʻe ma Fats

manu gaʻo0,099,70,0897
kuka gaʻo0,099,70,0897

Toto mo le Pancreatic Inflammation (Meaʻai)

O le meaʻai meaai mo le tino pancreatiti e le lava. I le laasaga muamua o le togafitiga o meaʻai, o ipu i le taumafataga o loʻo i ai naʻo mea e kuka ma faʻafefeteina. Faʻatagaina e 'ai le 50 g keke mai falaoa papaʻe. O le lisi mo le vaiaso e mafai ona fesuiaʻi, pe afai e te aofia ai vaovao suamalie ma le suamalie mai fualaau eseese (sei vagana ai le suauu), paʻu ma paluga pateta mai fualaau faisua.

Mo aso uma e tatau ona e kukaina le falaoa fou fou e leʻi faʻafefeteina.Ua saunia mai le susu, faaopoopo le calcium chloride i le taimi o le kuka, o le mea lea, ua maua mai ai le kusi falaoamata e le o nifo. I luga o lona faavae, e mafai ona e faia pasta, paʻu ma puddings vaʻa. O le susu e mafai ona faatagaina e na o se faʻaopoopoga i ipu (cereals i susu, kulimi kulimi). Faʻatagaina le 1-2 fuamoa i le aso - faʻamamaina le susu, protein omelet poʻo le uila.

Mo le taumafataga, meaai i le aoauli po o le aoauli, e mafai ona ofoina atu i le tagata maʻi paluga kulimi poʻo le suʻeina i foliga o paluga pateta, fualaʻau, fualaʻau oona, masini papapi (e mafai ona e faʻaaoga fualaau mamago ma fualaau aina). O se vaega itiiti o le pata o loʻo faʻaopoopoina i ipu fufulu. Afai e te mafaufau i ai i le ao, ona foliga ai lea:

Breakfast
  • fagu suamalie susu,
  • sulu mai le kisi sisi,
  • vai vaivai.
Lua le taeao
  • apu apu
  • sua faasili.
Taʻaloga
  • suauu semolina ma kāloti kuka,
  • pipi paʻu
  • faʻatau.
Toa tea
  • fufuluina fualaau faisua.
Taumafa
  • semi-suavai alalaisa,
  • iʻa
  • lauti
Mo le po
  • rosehip infusion.
Breakfast
  • faila pateta ua maeʻaeʻa,
  • kalu falaoa,
  • lauti
Lua le taeao
  • applesauce.
Taʻaloga
  • supawheat soup ma fualaau faisua,
  • moa vao,
  • toli.
Toa tea
  • uila vaovao,
  • vai mama.
Taumafa
  • iʻa
  • palu pateta
  • lauti
Mo le po
  • yogurt.
Breakfast
  • araisa suavai suamalie ma susu,
  • protein omelet,
  • vai vaivai.
Lua le taeao
  • salu le kulimi i le tila.
Taʻaloga
  • salu o le palufasi fuʻu,
  • moa moa
  • rosehip infusion.
Toa tea
  • apu apu ma pi.
Taumafa
  • iʻa
  • fufuluina fualaau faisua
  • sua sua.
Mo le po
  • kefir.

O isi meaai e aofia ai le faʻalauteleina o le meaai. Pe a suia i le faʻalauteleina o le lomiga, e tutusa lava ia meaʻai, ae o oloa (fualaau faisua ma fualaau aina) e mafai ona faʻaumatia e le o masini, ae o se taimi mulimuli ane - i se faiga masani. O le aofaʻi o le falaoamata o le saito e faateleina i le 300 g, pata i le 20-30 g i le aso, e faʻatagaina kuki masi faʻasili.

Talu ai ona o le meaʻai i le va o le faʻamalologa e taua tele, e talafeagai le mafaufau i nisi auiliiliga o meaʻai meaai mo le pancreatitis. O le suka e kukaina tutusa - faatasi ai ma cereals ma fualaau faisua ma mafai ona i ai faatasi ma vermicelli. O le faʻaaogaina o le okroshka, soupeti soup ma le borsch e le faatagaina. O meaai e tatau ona aunoa ma ni manoa ma gaʻo. E kuka i le kuka ma le gaosi mea (cutlets, pateta paluga, suauu, knives, pupuu fasi paluga beef stroganoff). O pou, lapiti ma vela e mafai ona 'aina faʻatasi. E mafai ona faʻatagaina iʻa maualalo-gaʻo i totonu o se mea e kukaina pe tipi.

O pusa o pata, cereal suafi ma pasta tao ua faaopoopo i le taumafataga. Faʻatapulaʻaina le lafoaʻi o le cereal, o le karite, o sana, o karite pela, ma meli. Mai fualaau faisua, fagalaʻau, beets, paukini, pipi lanumeamata ua faaopoopoina. maso fua ma fua o fua. O oloa gaosiga e maualalo le gaʻo, leai le acid kefir, kulimi mumu i ipu. O se faasologa lelei o taumafa mo pancreatic pancreatitis atonu e foliga faapenei:

Breakfast
  • fuamoa fuʻa
  • susu susu, pusa falala,
  • lauti
Lua le taeao
  • kusi falaoamata ma fualaau.
Taʻaloga
  • koko kulimi pati,
  • laʻau pipi
  • alalaisa
  • rosehip infusion.
Toa tea
  • sua sua.
Taumafa
  • iʻa mata,
  • fufuluina fualaau faisua
  • kuki keke
  • faʻatau.
Mo le po
  • kefir.
Breakfast
  • falaoa tao tao ma le pata,
  • fuamoa fuʻa
  • lūlū le palu
  • lauti
Lua le taeao
  • paluga kuka taofi i koko koko,
  • sua sua.
Taʻaloga
  • taumafataga o le meatball
  • aano o manu
  • pumpkin puree ma le suauʻu manogi,
  • toli.
Toa tea
  • o le pudding curd.
Taumafa
  • iʻa falaoa
  • palufasi mamae,
  • lauti
Mo le po
  • kefir.
Breakfast
  • oatmeal porridge
  • kusi falaoa
  • lauti
Lua le taeao
  • fuamoa mumu
  • sua sua.
Taʻaloga
  • uʻu pati ma le kulimi mumu,
  • beef stroganoff (aano o manu ua uma ona kuka),
  • karuti puree,
  • faʻatau.
Toa tea
  • sua sua
  • kuki keke.
Taumafa
  • iʻa e fafaga,
  • alalaisa
  • lauti
Mo le po
  • yogurt.
Breakfast
  • fagu tao tao,
  • kusi falaoisi siʻi ma le apu,
  • lauti
Lua le taeao
  • se fuamoa
  • sua sua.
Taʻaloga
  • Palu faila
  • meatballs
  • oatmeal porridge
  • faʻatau.
Toa tea
  • fualaau aina suamalie mamago,
  • kuki
Taumafa
  • iʻa falaoa
  • masusu carotiti ma paluka,
  • sua sua.
Mo le po
  • kefir.
Breakfast
  • semolina pudding with jelly,
  • kusi falaoa
  • lauti
Lua le taeao
  • protein omelet,
  • sua sua.
Taʻaloga
  • soupateate soup
  • moa moa,
  • sua sua.
Toa tea
  • toli
  • kuki
Taumafa
  • iʻa tunu
  • alalaisa
  • lauti
Mo le po
  • yogurt.

O lenei lisi e mafai ona faʻaaoga pe a pancreatitis ma gastritis.

Mucous soup (oatmeal)

O le oatmeal e sasaa i totonu o le vai, faʻavelaina, faʻavevela seia uma ona kuka (pe a ma le 40 minute). Faʻasaga i se sieve, ae aua le suʻe. Pe a uma lena, ona faaopoopo lea o le masima i le mucosa i le susu, aumai i se vevela ma faamalolo i le 80 ° C. Taimi i le faʻafefiloi o fuamoa ma susu, faʻafefiloi lelei, e aunoa ma le kuka. Tuu se fasi pata.

Milu soupisi ma moa masusu

O le moa vao na pasi i se mea e teu ai manu, ona solo ai lea. O le suka gaosi mama e fefiloi ma meaʻai masusu ma salimalie e tofo ai.

Tapala ma toʻa i le 80 ° C, taimi e faʻafefiloi ai le susu ma fuamoa. Faaopopo le suauu. E mafai ona e faʻafefiloi soupuni.

Soup puree o le zucchini ma le cauliflower (faatasi ai ma le ata o le laasaga i lea laasaga ma lea laasaga)

Fufuluina ma faʻasese le vailaulau (pe tipi):

Tuu fualaau faisua uma i totonu o se palupaʻu poʻo se ipu mafiafia, faaopoopo vai ma faʻavela:

I se vevela vevela, solo i se teuteu poʻo le sasaina i ni vaega i totonu o se mea faʻapipiʻi:

Ua faʻafeiloaina le sauuga lanu moana, faaopoopo le masima, faʻafefeteina i le sua o fualaau faisua po o le susu, ma toe aumai i se vevela. O se fasi pata poʻo se kirimi kiripulu e faʻaopoopoina i le sua ua maeʻa.

Pudding iʻa

E vaevaeina le siʻi iʻa i le afa. E tasi le afa o loʻo fufulu ma solo. E saunia se vaega o le tipi mai le vaega lona lua o le fusi. Faʻafesoʻotaʻi vaega uma o fasi meaʻai, faaopoopo le pata, fuamoa, masima, kulumu. O aʻafiaga sasaʻa i ni nai laasaga ua faʻafeiloaʻiina i totonu o le iʻa iʻa, faʻapipiʻi i totonu o moli ma vaʻa.

Pamding Carrot Pudding ma Apipi

Kaloti kukalaina mo le 15 minute e faʻafeiloaʻi, faaopoopo ai apu (pe a leai se paʻu), salu mo le 5-10 minute seʻia sauni mea. Fufulu, faaopoopo le susu ma le kuka, sasaa le semolina, faʻafefete ma toʻa i le 80 ° C. Ulufale i yolks egg and whipped whites. Faʻalafola i totonu o se fomu ma vaʻa. Auauna atu i le kulimi kirimoli.

O nei fua uma e mafai ona faʻaaoga i le kukaina o ipu mo tamaiti.

O le tele o le pancreatitis i tamaiti e seasea ona maua. O lona atinaʻe e mafai ona maua i fualaau faʻatau, ma vailaʻau vailaʻau, tulaga faʻapitoa, mea oona, ao inu vailaʻau ma pe a mavae ni manuaga o le tino. Mo le tele o vaega, o le maʻi pancreatitis e tupu i le 11-15 tausaga. O le ata o le falemaʻi e taatele i le tiga (mai le tigaina o le tiga ma le ogaoga), o loʻo maua i le pito i luga, i le itu tauagavale o le hypochondrium ma e lata i le pute.

Pepa ole palacreatite o le Peraimeri i tamaiti e le masani ai nai lo tagata matutua, ae e sili ona ogaoga, e tau atu i pancreatopathy. Ole vaega o mea taumafa e le o faia se matafaioi e pei o tagata matutua, ma o le foliga masani o se taunuuga mataga, o lona atinaʻega mafuaʻaga foi cystic fibrosis, faʻaleagaga o le sphincter o Oddi, gallstone faamaʻi. O se itu taua o le aʻafiaga o vailaʻau faʻasaina (hormones, tetracyclines) ma osofaʻiga manumalo.

O le tele o taimi, o le foliga masani e atiina ae i se talaaga o faʻamaʻi o le duodenum ma le biliary tract, o lona uiga, o le maʻi e lona lua ma e tupu faʻamaʻi pipisi. I le tasi itu, talu ai e leai se faʻaumatiaga o le gland, o se tulaga fesuiaʻi lea, tuʻuina atu taimi talafeagai ma lava le togafitiga o le faʻamaʻi. I le isi itu, i nisi o tamaiti, e le o le talaaga o le faaumiumi o le solia o le microcirculation ma le siama o le gaʻo, o le "moni" pancreatitis e mafai ona atiae.

Faʻasalaga o le faʻaleagaina o le gland e tatau ona aofia ai togafitiga o le faʻamaʻi, lea na mafua ai ona atinaʻe. O se mea tāua o le togafitiga o meaʻai, o le natura e faʻamoemoeina foi e le maʻi faʻavaivai. E fautuaina le faʻaaogaina o le tele o le gaʻo o le tausaga e talafeagai.O meaai a pepe e le tatau ona i ai se faʻaitiitia o le gaʻo, talu ai o le faʻamalosia lelei o le fomaʻi togafitiga fualaau faasaina e mafai ona totogi ai le faaletonu. lipases. O lenei faiga i meaʻai e mafai ona faʻaleleia le tulaga paleni, lea e taua tele mo le faʻatupulaia o le tino o le tamaititi.

Mo le faʻasaʻoina o faʻamaʻi pipisi ua tofia Creon i se faʻasologa o le tagata lava ia ma le taumafaina o mea taumafa. O le vailaʻau o loʻo i ai i le foliga o le minimicspheres e ufiufi ma se atigi faapitoa, o lea e mafai ai ona tatala le pulou, sasaa ma tuʻuina atu mo tamaiti o vaitausaga eseese. E le gata i lea, e faʻamalosia ai le foloina i tamaiti laiti - o le tele o le aofaʻi o le vailaʻau e sasaa atu i totonu o se sipuni ma tuʻuina atu i meaai. O lenei vailaʻau faʻatasi ma le umi faʻaaogaina e le faʻapogai ai se faʻaitiitia o le galuega o le pancreatic.

O le pancreatitis ole aso o lona uiga o se taumafa malosi i le taimi o le faigata, ona faia lea o se suiga vave i se taumafataga e le taupulea (e le naʻo le faʻaaogaina o le masini), ae tatau ona filifilia le meaʻai ma e tatau ona faʻaaloalo mo le olaga.

I le laasaga o le faʻamagaloga, o fualaau fou e faʻafefiloi i totonu o meaai ('apu, melon, apricots, plums, cherries, strawberries, vine, currants, fugalaau, fuamoa fuamoa, pineapples), fualaau' aina (kāloti, greens, kukama, tamato). O la latou numera e faʻamapulaʻa ma e le mafai ona e tuʻuina atu i le tamaititi i aso uma. E i ai taimi e mafai ai ona e 'aina le kapeti, sana ma le isalaʻelu. O le faavae o le lisi o le falaoa susu, o meaʻai aano o le eleele, moa ma le vaikasi, masini vavalaʻau, iʻa tunu, fuālaʻau kuka ma susu susu. E mafai ona faʻafefete sē: jam, marshmallows, jams, honey, marmalade, suka, ae i le faʻalelei.

I le tino o le faamai, o mataupu faavae o mea taumafa e maitauina e pei o tagata matutua - o se faʻalautelega faʻalauteleina o le taumafataga ma le avega i luga o le meaʻai. A maeʻa le masina, e le tatau ona faʻafefete meaʻai, ae tutusa lava, o ipu e saunia e ala i le kuka, tao tao poʻo le uila. O faʻamaʻi faʻasalaga (e pei o Adyghe) e faatagaina. O le meaai e aofia ai moa, iʻa ma aano o manufasi, cheese cheese and cheese cheese, pasta. Mai fualaau faisua, e mafai ona e tuʻuina atu i lau tama pateta, zucchini, cauliflower, kāloti, broccoli, beets, pumpkin, ae naʻo le uma ona kuka. O oloa gaosi susu o loʻo aofia i totonu o le taumafataga. Meaʻai e manaʻomia pea ona faʻafefe. 5 g o pata ua faatagaina mo le falaoamata, susu ma fuālaʻau fuālaʻau e faʻafefiloi ma le kulimi suamalie po o le suauʻu manogi i se aofaiga o le 1pp.

I totonu o le pancreatitis, o se meaai malosi e tatau mo le 1 masina, ma ao faʻaleleia le taumafataga, ua faʻalautele le taumafa. O mataupu faavae o togafitiga Faʻamatalaga Numera 5 5 tausaga e tatau ona mataituina (e tusa lava pe leai ni faʻamaoniga) seia maeʻa ona faʻamaonia lenei faʻamaoniga. E oo lava i taimi e le manaomia ai le le atoatoa o meaai.

A maeʻa le pancreatitis ma i taimi masani, e le o aofia ai mea nei:

  • mea inu gaʻo
  • susu susu
  • aisa kulimi
  • meaai kuka ma suamalie,
  • suka, gaʻo gaʻo,
  • meaai falai ma gaʻo
  • saisaisi, sausage, meaai kuka, falaoamata,
  • fualaau suamalie ma vine (apu mumu, cherries, cranberries),
  • mea manogi
  • mili ma le karite paʻu
  • meaʻai kuka (keke, pastries) ma mufui, sukalati, nati,
  • fuālaʻau fefiloi maoaʻe (peʻa suamalie, logo logo, uila, susulu, horseradish, aniani, garlic).

I le tulaga o le pancreatitis, o le taumafa fautuaina e mulimulitaʻia mo le 2 vaiaso, pe a maeʻa ona le faʻamalosia ni tapulaʻa, ae manaʻomia ona tuʻuina atu i le tamaititi meaʻai talafeagai mo le matua.

Faʻatau ma faʻasoa

FaʻaauauFaʻasologa
  • E paleni ma e mafai ona faʻaaoga mo se taimi umi ma se faʻamoemoega puipuia.
  • Faʻaavanoa le pancreas ma faʻamaonia lona faʻatinoga.
  • Manaomia tomai tomai.

Faʻamatalaga o Meaʻai Meaʻai

O aso anapogi e faʻaalia mo le tele o faʻamaʻi, e aofia ai pancreatitis. O lenei ituaiga mea taumafa e tasi e mafai ai ona galue le gastrointestinal tract i se auala agamalu.Ae peitaʻi, pe a faʻatinoina, e manaʻomia ona e manatua e itiiti ifo i latou i le vailaʻau ma le malosi, e mafai ona faʻatulagaina mo le 1 aso ae le tele 1-2 taimi i le vaiaso. Ole mea moni lenei mo tagata mamaʻi e maualalo le tulaga o meaʻai (faʻaitiitia le mamafa, solia le fua o le maso ma le tino).

Aso anapogi

E aoga le suʻe faʻatasi ma le pancreatitis i le vaiaso, ae e manaʻomia ona e filifili na oloa mo le lafoaia e le faʻasalaina i lenei faʻamaʻi, ma ia amanaʻia faʻamaʻi faʻatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le laʻau o le fualaau aina, e tatau ona 'ai le 1.5 kilokalama o fualaʻau mata (e aofia ai kāpeti, tamato, letisi, zucini, soʻo) i le tulaga o salati i nisi o vaega. O le tele o fualaau faisua e le taliaina e tagata gasegase i lenei maʻi ma colitis - e mafai ona mafua ai le vevela. O le mea sili ona talafeagai mo lenei maʻi o:

  • Oatmeal. Oatmeal kuka i totonu o le vai mai le 200 g o le cereal e faaopoopoina i ni ipu tioata se lua. Mea taumafa e vaevaeina i le 6 faʻasalaga.
  • Curd. Fatisi e leai se totogi 600 g ma le 60 g o le kulimi kulimi na vaevaeina i ni fa sese. E mafai ona faaopoopo i le ipu o le kofe kofe i le susu, ae aunoa ma le suka ma lua ipu o le pulupa.
  • Lisi kulimi ma fualaau suamalie. 400 g o paʻu (e le solia i lenei faʻamaʻi) ma le 400 g o le kisi falaoʻa e leai ni gaʻo, vaevaeina i le 6 pati.
  • Rice compote. Laʻau 1.5 l o le compote mai le 250 g o le aisa mago pe 1.5 kg o le fou. Porridge mai le 50 g araisa ma le 100 g suka mo le aso atoa (i le compote ma le falaoa). Inu e inu i totonu o le lua itula, ma faaopoopo lau patisi araisa mo le aoauli ma le aiga o le afiafi.
  • Paloni Ave le 1.5 kilokalama o le tilotila (e aunoa ma se paʻu) ma vaevae i le 5-6 faʻasalaga.
  • Oona aso. 600 ml o le suavai ua vavaeese ma 800 ml o le fuga o le rosehip, inu i le 4-5 pati.
  • Paʻu I le gasologa o le aso, e mafai ona e 'ai le 1.5-2 kilokalama o le paʻu tao tao, vaevaeina i le 5 faʻasalaga.
  • Apple. 1.5 kilokalama o apu fou e fautuaina, ae o lenei faʻamaʻi e fautuaina e suitulaga ia mea i le kuka ma 'ai i le 5-6 pati.

E tatau ona manatuaina i le taimi o anapogi, e le fautuaina le gaioiga faaletino.

Pancreatitis Therapeutic Fasting

E mafai ona matelaina i le pancreatitis? Faʻaaoga vailaʻau faʻaaogaina lenei togafitiga, aemaise lava ma gasegase tino. O taimi uma lava, o le anapogi e aoga foi i le tulaga masani o le maʻi. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaliliu le masini fuamalie. Le lava o meaai e le mafua ai le faʻamalolo o enzymes digestive, gastric juice and bile. O totoga uma o loʻo ola i le "moe," ma o le malosi uma lava e faʻaalu i le toe faʻafoʻiina o se mamanu maʻi ma faʻaosofia ai le faʻafouina o le faagasologa.

Faʻalagolago i le faʻafitauli o le faʻamaʻi, o le fiaʻai ua faʻatulagaina mo 1-3 aso ma oʻo atu i le 10-20 aso. Mo le mauaina o se togafitiga, e masani lava o le 10-15 aso e masani lava ona lava, ae o lenei auala o le anapogi e faʻamalosi ma mafua mai i mafuaʻaga ogaoga. O le tagata gasegase i le taimi lea e tatau ona matauina i se falemaʻi.

Pe a fuafuaina ia tuutuuga, e tatau ona manatua o le umi o le anapogi, o le hypercatabolism e atiina ae, lea e afua ai le faaitiitia o le maʻi, mafua ai le faasolosolo malie o le toe faaleleia o faagasologa i le gland ma faaleagaina ai le tulaga masani o le faamai. O mataupu o le faʻamalosi maʻi ma alu ese mai ai i totonu o le pepa lautele o loʻo faʻamatala auiliiliina i luga. I lenei taimi, o le tagata maʻi o loʻo i le falemaʻi i lalo o le vaavaaiga a fomaʻi, ua tuʻuina atu ia te ia togafitiga faʻasolosolo, o le togafitiga ma le fiaai i nei tulaga e le matautia.

O le fesili e tulai mai, pe faapefea ona matelaina tatau i le masaniga masani o le maʻi, aemaise lava talu ai e toʻatele e faia lenei mea i le fale. Ina ia aua le faʻamalosia le faagasologa, e fautuaina le faʻaaogaina o le anapogi faʻamaʻi mo se aso faatasi ai ma le teena atoa o meaʻai ma meainu (malogo). E tatau ona maitauina e saʻo lava malogo mama e maua ai le maualuga o le filemu, talu ai e le faʻamalosia le suavai i le faʻamalosiina o sua suamalie. I lenei tulaga, e tatau ona e tausisia le moe. O lenei ituaiga anapogi e faia i le 1 le taimi i le vaiaso.E taua tele le masani, lea o le a mafai ai e le gland ona toe malosi, i se faaopoopoga, e maua ai se malosi puipuia.

E faʻapefea ona aluese mai le anapogi? I le faaiuga o le aso pe a uma le anapogi (16.00-17.00) e tatau ona e inuina se ipu malamalama vai. I le itula e te mafaia - o se ipu tioata o le fualaʻau, ma a maeʻa le 2 itula e mafai ona e 'ai fualaʻau fualaʻau (e mafai ona e' ai ma le cereal). I le taeao e mafai ona e toe foi i le meaai faatagaina. O le faʻanoanoa i aso uma ma le alu ese malie mai lea mea e faigofie ona faʻafeiloaʻi ma e le afaina ai le gland, ma i le tuʻufaʻatasia i meaʻai tatau lelei i le lumanaʻi, e fesoasoani e aloese ai i le faʻateleina o le faʻamaʻi. I nisi tulaga, o le numera pito i maualuga o aso o le taumafanafana mama e mafai ona tolu aso. E pei o aso anapogi, o le anapogi (faʻapitoa le faʻalautele) e faʻaseseina i tagata gasegase e faʻaititia meaʻai.

E mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi togafitiga faʻataʻitaʻi i togafitiga lautele, ae ia manatua o le aafiaga e mafai ona matauina pe a uma le 3-4 vaiaso o togafitiga. Ina ia le faʻaitiitia le aoga o le gaioiga o lauʻau, e tatau ona e vaeluaina i le va o vasega mo le itiiti ifo ma le tasi le masina pe lua, faʻapea foi ma le suia o tau. Amataina togafitiga, faʻalogo i lou tulaga pe a oʻo mai le tiga, afaina poʻo le manava - o lenei vao e le talafeagai mo oe. E faavae i lenei mea, e sili atu ona lelei le ave o teuteuga o se vaovao, nai lo le aoina o laau.

O se teuteuga o le pusa. Oti lelei le aʻa, ave le 2 tbsp. l sasaa le 200 ml o le vai e kuka ai, faʻafefete ma faʻagata 4 itula. O le falaoamata e ave i le 100ml, faalua i le aso.

Chicory inu. Faʻasogo lau aʻa, ave le 3 tsp. 500 ml o le vai inu, vevela ile vevela vevela mo le 5-7 minute. Fai se vai inu i le aso.

Oona inu. O se ipu oona e sasaa ai le vai inu i totonu o se vai vevela. Faʻamalosia le po, toso, inu 100 ml i le taeao ma le po mo le masina.

O le "falaoamata" o le fagu faʻatasi ma le kefir o le a aoga. Ave 3-4 tbsp. l vili falaoamata i le kofe kofe, sasaa ni ipu tioata se lua ma tuu ai i le po. Aʻai le afa i luga o se manava gaogao i le taeao, ma le lona lua i le po. O nei oloa e lua e le solia i lenei maʻi.

Manatu faaalia ma taunuʻuga

O mea taumafa i le taimi o togafitiga e tatau ona faia faʻamaonia, a leai o le uiga o le togafitiga atoa ua leiloa. O lenei laulau taumafa ua maeʻa, e mafai ona matauina mo se taimi umi ma e oʻo lava i taimi uma. E taua tele lenei mea mo tagata gasegase o loʻo i ai faʻamaʻi faʻatasi (cholecystitis, ZhKB, pepatic ulcer) O nei gasegase, i le silasila i lo latou tulaga o le soifua maloloina, e tatau ona tausisia i taimi uma meaai paleni.

E toʻatele tagata e matauina o le faʻalauteleina o meaʻai e tele lava ina mafua ai le leaga. I le isi itu, e matauina vave le toomaga pe a mulimulitaʻia le taumafa. O faʻamatalaga e masani ona taʻua ai faʻafitauli e fesoʻotaʻi ma le kukaina o tagata taitoatasi, aemaise lava pe a manaʻomia ona faia lenei mea i taimi uma.

  • «... Na ou ulu atu i se falemai ma le pancreatitis. Cholecystitis ma gallstones sa fuafuaina foi. O le tulaga na ogaoga, na taoto i le falemai mo le 3 vaiaso. I le taimi muamua, ou te leiloa po o fea meaai mo pancreatic pancreatitis e tatau ona mulimulitaʻia ma aua le tausisia. Ma i le falemai sa ia alu ma suesue i ana filifiliga uma, aua na muamua ona taoto i le taotoga, ma sosoo ai ma le matagaluega gastroenterological. Faatasi ai ma se meaʻai mumū, e tatau ona e i luga o se meaai mo se tausaga atoa, ma o aʻu, masalo, o taimi uma lava, e tuʻuina atu i isi faʻamaʻi. Ou te le manao e aveese le talo, ae ui lava na fai mai le fomaʻi ua osofaia o ia i le pancreatitis ona o lenei mea. Ou te faia mea uma lava e tusa ai ma meaʻai, aua ou te fefe i le vevesi. O lenei ua ou lagona le masani: e leai ni tiga, e fulafula foi, o le nofoa e masani lava. e faigata ona fai, e pei o le asu ma meaʻai e leai ni mea e vaivai, ae e leai se mea ou te alu i ai»,
  • «... Ou te matua mataʻituina meaʻai, ma maua ai le pancreatitis. Ua leva ona ou suesue i mea e mafai ona e 'ai ma ou te tausia se meaai i taimi uma. E moni, ou te le oloina meaai, ae na o sina mea e teu ai i totonu o se mea e gaosia. I luga o nei tausaga uma, sa ou suʻesuʻeina lelei loʻu tino - e le mafai ona ou taliaina le kāpeti (e oo lava i le kuka), o le karite pelesa ma le falaoamata - o le a vave ona mafua ai le mamafa, afaina ma tiga. Sa ou fuafua e kuka meaʻai i totonu o se fafie faʻamaʻavale, ma o lenei ua ou faʻatauina se kuka kuka tele.E lelei le lagolagoina o au e le aufai fale i meaʻai talafeagai ma e masani lava ia i latou lava»,
  • «... O le i ai o le cholecystitis ma le pancreatitis, ua leva ona ou suesue pe o le a le ituaiga meaai e manaomia. E lelei e tasi o ia mo faʻamaʻi e lua. I le tasi taimi i tausaga uma e togafitia ai au i se falemai, ona ou 'ai lea i le mea sao ma o nisi taimi e inu ai au tapenapena. O lenei mea e mafai ai e oe ona lagona le lelei ma le galue. Na vave ona ou iloa pe faapefea ona fai ni ipu fufulu, ae ou te le o fiu - mo se taimi umi lava. Ma o moa, aano o manu ma iʻa e maua vave, ou te faia mo le 2 aso. Faʻatasi ai ma oloa tipi ua leai ni faafitauli. Ou te kukaina mo loʻu aiga i le broth, ma kukaina mo aʻu mo sina vai. E mafai ona 'aina naʻo fualaʻau kuka ma taofi ma e matua laitiiti lava (pe a oʻo i le ogaoga o le toto ma le pusi i totonu o le manava)».

Faʻasologa o Meaʻai Meaʻai

Faatasi ai ma le faʻamalosia o le pancreatitis masani, o le tagata maʻi e masani lava ona fiafia i ai: "O le a se mea e mafai ona ou 'ai?" O mea taumafa o le a foliga tutusa ma le taumafataga i taimi faigata, talu ai e tutusa uma ia faailoga. I tulaga uma e lua, o le galuega autu o le mea e mafai ona e 'ai ma pancreatitis o le faʻaitiitia lea o le mamafa i luga o le pancreas.

Faʻaaofia ai meaʻai faʻamalosi meaʻai e faigofie ona eli. A aunoa ma le toilalo, ua faaitiitia le aofai o meaʻai gaʻo, ma o le gaʻo gaʻo e toetoe lava a vavae ese mai le lisi. Na o le pau lava le gaʻo o le a itiiti lava le pata e faaopoopo i meaʻai aʻo leʻi 'ai. O mea e maua i le pancreatitis e masani lava ona fou.

I le muamua lua i le tolu aso, o le tagata maʻi e faʻaalia "fiaai, malulu, filemu." E mafai ona inu le suamalie suamalie, vaivai vaivai e aunoa ma le suka, susu o le rose vao, vai oona ma le gaʻo. Pe a tuua aso fiaai, o ipu e galue malie i luga o le uila mumusu e faifai malie ona fesoʻotaʻi. I le aso 3-5, e faʻafeiloaʻi ai susu o fualaau aina ma se teuteu o oats, faʻaauau pea ona ave le lisi o le vai.

E oʻo atu i le faaiuga o le vaiaso muamua latou te 'aina paluga pateta ma kāloti,' ai fua o le vai, vagana ai palesi karite, karite, ma le millet.

7-10 aso e faʻaalia e ala i le faʻaofiina o taʻaloga agavaivai mai iʻa vevela po o vailaʻau o vailaʻau paʻepaʻe.
E tasi le vaiaso talu ona maeʻa le faʻavasegaga, e faʻafeiloaʻiina mai le gaosiga o oloa susu, e amata mai i le gaʻo susu ma le puddings.

Le mea e 'ai ma le pancreatitis

O le faʻavaveina o pancreatitis o loʻo faʻaalia e se tasi o ituaiga o oloa, faʻamaʻa pe kuka.

O le lisi e mafai ona e 'ai ma pancreatic pancreatitis e laʻititi lava. Ae faʻafetai i vaega faʻavae, e le tumau pea le fiaai o se tagata. O meaai paleni paleni, faatasi ai ma togafitiga talafeagai, o le a mautinoa lava le maua ai o le taunuuga o se toomaga mo faailoga o le tino pancreatitis.

O le faatagaina e aofia ai:

  1. O le suavai suamalie ma le suavai-vai o le a avea ma faavae o le taumafataga. Aveese mai le meaai e tatau ona fai ma penisina palesi, karite (karite), sana, millet. O le filifiliga pito sili ona lelei e tatau ona fai ma faila ma araisa. Mo le 'aiga o le afiafi, o le filifiliga lona lua e mafai foi ona e' aina le semolina, oatmeal.
  2. Toetoe o fualaau faisua sei vagana ai kāpeti, aniani, kerika, eggplant, radish ma turnips. Laʻau o fualaʻau mo le aoauli, tao falaʻau, paluga, paluga pateta, ma mafanafana.
  3. O fua e le aofia ai le suamalie, e faapena foi sua mai ia i latou. E mafai ona e fiafia i apu, strawberries, apricots. O le faia mo le leai o ni fua o le a fesoasoani i le gelini ma fufuluina ni fua mai ia i latou, e mafai ona 'ai fua.
  4. Meaʻai e maualalo le gaʻo: moa, toso, vela, lapiti. Metotia o sauniuniga: faʻapipiʻi pe uʻu i foliga o cutlets, meatballs poʻo meatballs.
  5. O le iʻa e sili ona lanu ma paʻepaʻe. Uu, tunu poo cutlets, e mafai ona faʻaaogaina broth.
  6. Palu falaoa paʻepaʻe. E le fautuaina le falaoa mai le isi falaoamata. Snack kuki po o keke i ni vaega laiti.
  7. Meaʻai gaosi susu ma sina pasene pasene o mea e gaʻo: gaʻo, kefir ma le lapataiga, e oʻo atu ai i le vevela ma le fuga.
  8. Omelets ua faʻafefeteina i vai. E le mafai ona faʻaaogaina i le isi ituaiga.

O ia meaʻai e taʻitaʻia ai le faʻaitiitia o le tiga ma le faʻamamaina o spasms gastric.

Fualaau faisua ma fua

I le gaioiga laititi, e toetoe lava o fualaʻau uma ua pasi le saʻo lelei o togafitiga vevela ua faatagaina. O le faʻaaogaina o fuālaʻau fou i le taumafataga mo le pancreatitis e le faatagaina.

Kukamato, tamato, o le lafasila poʻo le broccoli, zucini, paukini, ata pepa, kāloti - o le filifiliga o fualaau faisua e eseese. E tatau i se tasi ona faʻaaoga le mafaufauga o le sauniuniga ma le faʻapipiʻiina.

Mai fua, suamalie suamalie, strawberries, pineapples, avocados, tilo, melon ua faatagaina. O se fofo sili ona lelei o le gaosia lea o fualaau suamalie, puddings, fualaau suamalie ma fualaau kuka. E sili atu ona lelei le 'ai o fualaau aina i totonu o se mea mama poʻo le paʻu - o le a faʻaitiitia ai le avega i luga o le paʻu.

O mea taumafa mo pancreatitis i le taimi o le faigata o le a leai se aano o manu.

Laulau o ituaiga o aano o manu ma se meaai:

O isi aano o manufasi o loʻo faʻasaina pea, faapea foi ma le suka mai ia i latou.

O le lisi o aano o aano o manufasi e matua eseese ma o le a avea ma faavae o le taumafa mo le tino pancreatitis. Faʻafei aano o manufasi, faia ni fasi cutisi, fasi meaʻai, fasi meaʻai, fasi meaʻai mai ai. Pau lava le mea e le mafai ona e faʻavasegaina aano o manu ma le vevela vevela ma fulu.

O mea e mafai ona e 'ai ma le faʻavavega o pancreatitis o iʻa ma iʻa. Pollock, uʻamea, pike ma ituaiga uma o iʻa iʻa, faʻamatalaga aoga. Mai i le recipes souffle, vaʻa poʻo le gaʻo meaʻai ma le iʻa e aunoa ma le faaopoopo o le suauʻu o le a talafeagai.

Laʻau, ituaiga o iʻa o le salmon, o iʻa uma lanu mumu - iʻa, vailaau piniki, saumoni, ma le teugalala e le aofia ai le meaai. E leʻi faʻasaina fagu uma o iʻa ma caviar.

Faataʻitaʻiga o manus mo le faʻavavevaveina o pancreatitis ma se iʻa e aofia ai: pollock pafia ma kuka ai araisa mo le 'aiga o le afiafi, palu iʻa ma pateta mo le malologa.

Mea gaosi susu

O le taumafataga mo le faʻasalaga o le pancreatic pancreatitis e aofia ai meaʻai susu o mea maualalo maualalo: kulimi, kefir, yogurt, susu susu, varenets. Aua le inuina le susu atoa, e mafua ai le manava. E le fautuaina e 'ai le kulimi suamalie ma le asikulimi, talu ai o le suka e galue faʻafefe i luga o le mucosa gastric. E le mafai ona e faʻasusu i soo se ituaiga, na o le Adyghe e mafai ona faatagaina. O le fofo lelei lava mo le 'aiga o le taeao e faʻafefiloi le malamalama o le pudding i' apu tipi.

O le lisi o loʻo i ai faʻamaʻi i le aoga:

  • oat, faatasi ai ma se afifi,
  • araisa
  • buckwheat
  • semolina.

Ua saunia Porridge i se fua faatatau 1: 1 i le susu i le vai poo le vai. O suavai suamalie ma suavai vai-suavai e talia.

E mafai ona lelei

O meaai suamalie ma mea taumafa mo pancreatitis ua solia. O keke, keke, keke, sukalati, suti e le aofia ai. O maʻi ma pancreatitis e tatau ona faʻaeteete e faʻatau le meli, tasi le sipuni i le aso.

Faʻatagaina i fua faʻatatau:

  • toli
  • marmalade e aunoa ma le fofuina i le suka,
  • paluga
  • marshmallows.

O taimi uma lava ma saugofie e faʻaleleia ai le pancreas ma faʻamalosia ai le gaosiga o le vai inu. E mafai ona faʻaaoga fualaau: pi, pasili, basil, saffron, cloves, fennel, oregano, coriander, caraway fatu, cilantro, laʻau Provence. E le tatau ona e faʻaaogaina le laʻau faʻailoa, o sauʻai ma siʻosiʻomaga i totonu o ato o loʻo i ai le tele o meaʻai ma faʻatoʻaga. Faʻaititia le aofaiga o masima e faʻafeiloaia i totonu o ipu uma.

O le tele o le vai e talafeagai e tausia ai le paleni masima-masima. Alu faatagaina o le a:

  1. Vailaʻau moli. O le vai inu autu ma le faʻamalosia o pancreatiti. E tatau ona inu le vai i le itula ao lei faia ni taumafataga i ni vaega laiti ole 100-200 ml. O tiga o muffles i le itumalo pito i luga, o se vaega o le faamamaina o le ita o le toto o le tino.
  2. Le faʻamaonia ma vaivai le lauti e aunoa ma ni meaʻai. O se inu inu faapena e afaina ai le mucosa gastric. Inu le lanu tipi, hibiscus ma puer. Teu vai inu 1 lita i le aso.
  3. Teuteuga o laʻau: chamomile, dill, immortelle. E aoga le faʻaaogaina i ni mea laiti, ina ia le afaina ai le tino.
  4. Infusions o laau.
  5. Kissel. O le faʻamalieina o le mucous ma le viscous o loʻo aʻafia ai le manava ma le paʻu.O le kulimi ma le oati o le a aoga.
  6. Fualaau suamalie o fualaau e le o ni fualaau, vine.
  7. O falaofo mai le sipuni o le ulu e faʻamamafa ai le tino ma vitamini aoga ma antioxidants, lea e tatau i aso muamua e tausia ai le tino.
  8. Juices - apu ma le pauki.
  9. Fualaau suamalie mai vine.
  10. Soya suamalie ma se faleteuoloa o fualaau faisua ma meaola maloloina amino. E le sili atu i le 100 ml le inu i le lapataiga.

E le tatau ona e inuina le kofe malosi, suamalie suamalie, lemonade, kvass ma suavai suamalie. Aua e te inu ao 'ai, o lenei mea e faʻatautaia le galuega a le tino.

Mea faasaina & Meaʻai

O meaai mo le tino pancreatitis e matua faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o le ava malosi.

Mea e le mafai ona e 'ai ma pancreatiti:

  • gaʻo gaʻo, aano o aano o manufasi, ma pailani,
  • falaoa fou, e aofia ai taʻavale, muffins, pies ma pizza,
  • leki (pi, soya, pi ma isi),
  • oloa gaosi susu ma se pasene maualuga o gaʻo, fulufulu, ma le susu,
  • sweets ma desserts (ice cream, sukalati, keke),
  • uma sauces (mayonnaise, ketchup, fuatala),
  • fualaau suamalie suamalie,
  • kofe ma le lauti malosi,
  • mai fualaau faisua: kapisi paepae, radisa, radisa, eggplant,
  • mai fatu o karite: karite, pele o bela, sana ma le suka,
  • saisi ma ulaula meaʻai,
  • meaʻai vave.

O sea ituaiga lisi ua manatu e le atoatoa ma le televave o le pancreas ma ua faaopoopo i ai ni tuusaunoaga e fuafua i mea e fiafia i ai ma le tulaga o le maʻi o le maʻi.

Manatua o mea lelei tatau mo le faʻalauteleina o pancreatitis o le ki i le vave faʻafouina ma le sola vave o le le fiafia. I le noatia ma le fai fuafua i fautuaga, o le faʻaleleia ua i ai i le faaiuga o le vaiaso muamua. Aua nei galo o le faasaʻoina o meaʻai e manaʻomia mo se taimi umi.

Tuua Lau Faamatalaga