E vevela le uaina mūmū pe faʻaititia le toto maualuga?

O fua o le uaina mumu ua leva ona avea ma mea moni lauiloa, o talatuu e faʻaaogaina ana meatotino ofoofogia, ma o saienitisi i le salafa o le lalolagi o loʻo taitaia suʻesuʻega eseese mo le tele o tausaga e faamaonia ai le lelei o le inu i le tino. O se tasi o taʻiala o la latou sailiga, ua fuafua e faʻamalamalama, ua totoina le uaina mūmū po o le maualalo o le toto, o le aʻafiaga o le uaina i le cardiovascular system.

Le aʻafiaga o le uaina i luga o le toto

O le uaina, po o le a lava, ei ai sona aafiaga taua i le toto, pei o soʻo se ava malosi. A ulu atu i totonu o le tino, o le a vave lava ona mou atu le toto, ae mo sina taimi puupuu. Faatasi ai ma lenei mea, e faatelevaveina ai le fatu fatu, ma, pe a maeʻa le vavalalata faifai pea o vaa, e mautinoa lava le siitiaina o le mamafa.

O le uaina mumu, e faalagolago i lona ituaiga, ei ai sona aafiaga faapitoa i le tino. O le mea lea, o vine suamalie e matua aafia ai le loto, faʻateleina ai lana galuega, lea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua o le mamafa. Ae o vine mamago ei ai le aoga aoga i luga o toto e mafua mai i mea o loʻo iai i antioxidants ma fualaau aina oona i totonu, lea e faʻamago ai le uaina e aoga mo le maualuga.

Vine mo le vavalalata

Afai ei ai le maualuga o mea uma e sili atu pe itiiti foi le manino, o lona uiga e matua le malamalama pe mafai ona maua le uaina mumu i lalo ifo o le mamafa. E pei ona e iloa, o le uaina mama e mafai ona faʻaitiitia ma faʻaitiitia ai le toto maualuga e ala i le faʻateleina o le maualuga o le vevela i le toto, lea e oʻo atu ai i le umi o le vasodilation. O lenei mea e le taliaina mo tagata o loʻo mafatia mai le faʻalogo! Ae o vailaʻau suamalie, vermouths ma tinctures o le a faasaʻo ai le tulaga i le faʻaitiitia o le mamafa, ae naʻo le faʻaaogaina o meaʻai.

Fai le filifiliga

Pe a iloa le aoga o le uaina mumu mo le mamafa, e toatele e le faʻalavelave e mafaufau pe o a ni aumaga e maua ai se taunuuga lelei, ma o le mea moni ua afaina ai le tino. O le mea moni, o le meainu e faʻamaua i mea aoga, ma faʻaleleia ai le toto toto, maua ai faʻataunuuga aoga i luga o toto, ae afai e faʻaleagaina, e faʻapupulaina ai le ave i luga o le fatu. Ma o le faateleina o le fualaau e tutusa ma le afaina i le loto.

Ua maua e saienitisi e le tatau ona sili atu i le 300 ml le saogalemu o aso taitasi. Afai tatou te talanoa e uiga i se masani lelei, ona 50 ml lea i le aso ma meaai. E mafai ona e tago i le uaina i togafitiga fautuaina i aso uma, ae o le a le afaina le faia o se aso pe a ma le tasi i le vaiaso.

Paina paepae

E i ai le tele o faʻamatalaga e uiga i le totoina o le uaina mumu poʻo le faʻaitiitia o le mamafa, ae leai se tautalaga o le uaina paepae i soo se mea. Ae ui i lea, e aoga foi mo le tino, e ui lava o le mea o loʻo iai i totonu o le tino o se faasologa o le maualuga o le maualuga, ae o le gaioiga a le tino e faigofie tele.

Vine vine Georgian

O le talafaasolopito o nei uaina e toe foi atu i aso anamua, o le uluai suʻesuʻega anamua e maua ai le molimau i le amataga o le uaina i Georgia i le aso talu mai le VI senituri BC. Faatasi ai ma i latou o loʻo i ai vaʻai ma fatu vine ma laupepa.

I lona talafaasolopito atoa, o le uaina ua matua le faʻavaivaia ma faʻaleleia, ua ausia se tulaga e le masani ai i le asō. I aso nei, o vini Georgian e tauva faʻatasi ma le Farani, ae le o le tuʻuina atu o se mataua o le lelei ma le tofo.

O le uaina lanu moana Georgian ua saunia e tusa ai ma se fua anamua, lea o loo i ai le wort i luga o le pulupili, ma ua maeʻa ai i totonu o vaituloto lapopoʻa lapoa, lea ua eliina i le eleele i le ua. I totonu o le fogaeleele e faʻaalu ai le tolu masina, ma o le faʻagasologa e faia i se malulu malulu, lea e taʻitaʻia ai le lelei o le inu.

O le uaina mūmū mūmene a Mariiana e taʻua o le vintage. A maeʻa le soifua matua, e sasaa atu i luga o fagu paʻu, o le a ia faʻaaluina i le isi lua tausaga.

O le uaina meli Georgian e sili ona aoga mo le tino, ae e tatau foi ona faia i ni tapulaa faatapulaa. E matua atoatoa lelei lava mo soʻo se ipu, o le a avea ma teuteuga ma le mitamita o le laulau.

O le tele o faʻamatalaga e uiga i mea sili ona lelei o vine mamago, e uiga io latou aafiaga aoga i luga o le tino ona o mea o loʻo iai i antioxidants ma fualaau aina suamalie. Ae tusa lava po o le a le aoga o lenei meainu, e le tatau i se tasi ona galo o le ava malosi.

Suesuega faasaienisi

Mo le taimi muamua, na talanoa ai Hippocrates i aoga o vine. I le 1992, sa suʻesuʻeina ai e saienitisi le mea na latou taʻua o le "Farani feteenaʻi." Na tagofia le mea moni e faapea, o le taumafaina o le mūmū mūmū i Farani e telē tele, ae o le ola o le Farani e ese foi mai isi mo le lelei. I le taimi lava e tasi, e seasea ona maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system, e ui lava o le mea moni o a latou meaʻai e sili atu le gaʻo. O lenei mafuaʻaga ona o polyphenols ma meatotino faʻaleagaina.

Ae ui i lea, i totonu o atunuu tuaoi Farani, e leai se mea na maua, e ui lava o le faʻaaogaina o le uaina mūmū mūlū e le o iai iina. O se taunuuga, na matou iloa ai o le manuia e le oi le uaina, ae i se taumafa atoatoa o Farani, ua taʻua o le Metitirani.

Ona faia lea e le au saienitisi o Amerika ma Amerika se faasologa o suesuega e faamaonia ai le aoga o le uaina i luga o le tino pe a 'aina i meaʻai gaʻo, lea e faʻaleleia ai le gaʻo o le gaʻo ma faʻaitiitia le lamatiaga o le' ai.

Ua faamaonia e le au saienitisi Kanata le aoga o le uaina mūmū mūmū ona o tui ma nifo, ona e iai mea e puipuia ai le ita, faapea foi ma fualaau oona e fasiotia ai siama, lea e taofia ai le pala.

O lona aogā ua faʻamaonia mo le toto, gaʻo, ate, paʻu, faʻaogaina ma le faʻamalologa. E le gata i lea, o se ipu malamalama mūmū mūmū, e tusa ai ma saienitisi, e faʻatusatusa i le itula e taʻalo ai i taʻaloga, faʻapupulaina se tagata ma faʻaleleia le soifua maloloina.

E tusa ai ma suesuega faasaienisi ma faiga masani o le soifuaga, na manino ai le siitiaina o le uaina mumu po o le maualalo o le toto, ma ua iloa foi lona aafiaga i le faagaoioia o le tino atoa. O le vai inu e tatau ona faia i se fua saʻo, ina ia mafai ai ona aoga ma le aʻafia ai aʻafiaga leaga ile tino. Ma, ioe, e le tatau ona taua uma le uaina, o le filifiliga e tatau ona taofi i le uaina Georgian mūmū po o le vailaau mūmū mūmū Farani, ona e na o le sili atu ona aoga mo se tagata.

Faateleina pe faʻaitiitia ai le mamafa

E toʻatele le au sikola ua finau o le tautala sao. I nai pusa, o le uaina mūmū mūmū e maua ai le toto maualuga. I le taimi lava e uma ai le pulega, e faʻaitiitia ai toto toto ma amata ona tafe le toto e aunoa ma ni faʻalavelave. Afai e lagona e le tagata maualuga le mamafa i le ulu, o le tiga i totonu o malumalu, ona lelei lea o lona tulaga pe a maeʻa le vaega muamua o le vai inu.

A maeʻa sina taimi puupuu, ona faʻavaveina lea o le fatu i lalo o le malosi o le alcohol ethyl ma amata ona pagatia atili ma faigata atili. O le mea lea e vave ai ona tafe le toto. E lagona e se tagata le mataala ma tumu i le malosi.

Ae o le gaioiga o le ava ua vave ona faamutaina. Faʻafeiloa muamua ia vaa, toe suia le kilia i le tau muamua. Ae o loʻo galue pea le fatu i se faʻaleleia atili o tulaga, o lona uiga, o le toto e ala i vaʻa vaapiapi o loʻo vave lava. O le a amata ona tupu le toto toto. Ma afai e te faʻaleagaina le inu e sili atu nai lo le masani, ona maualuga lea e maualuga atu nai lo le ata na i ai ao le i aveina.

O le mea lea, o le uaina mumu e aoga tele e inu i ni atopaʻu (100 ml) i le aso.

O le faʻaaogaina o ituaiga mūmū o le ava malosi e mafai ona faʻateleina ai le mamafa i tulaga maualuga.

Faʻafefea ona afaina le tino i le inu

Ina ia malamalama i le auala e inu ai le inu i le toto, e tatau ona e malamalama i le auala e galue ai i le tino atoa. O le uaina e pei o se mea inu ava malosi o se diuretic malosi (diuretic). A uma ona inuina mea, ona iloa lea e se tagata le faateleina o le uunaiga ia urinate. O le numera o le urine na faʻaalia i le asiasi ile falemaʻi ua faʻaititiaititi. O le maualuga o le vai i le tino ua faaitiitia.

Afai o le uaina e malosi pe ave i se aofaiga tele, ma le maualuga o le toto maualuga, o lona uiga o le maʻi e feagai ma se faʻalavelave maualuga. O le mea lea, o le uaina mumu e maualalo ai le toto toto mo se taimi puupuu, ae toe faʻateleina ai.

Afai o le tagata maʻi e taumafai e faʻaitiitia le toto maualuga i le inuina o lenei ava malosi, ona toe faʻafoeina lea o le taunuʻuga e ala i le tagofia o fualaau faasaina e faʻamaopoopo ai, e lamatia ai le maua o faʻafitauli mai le tali atu o le ava malosi ma mea aoga o le vailaʻau.

E mafai ona i ai le uaina mumu ma le toto maualuga

Faatasi ai ma le maualuga o le mamafa i luga atu o le 150 mm Hg inuina soo se ava malosi e matua faasaina.

O le ava malosi foi ua solia i mataupu nei:

  • O le maualuga o le 2 poʻo le 3 tikeri,
  • Aveina o se fualaau o fualaau faasaina, e aofia ai le faapaleniina o le toto,
  • Aveina o fualaau faasaina e faʻafaigofie ai le toto i le aso e sosoo ai,
  • Tigā, malosi, aʻafia i totonu o malumalu e leai se toto maualuga.

I isi tulaga, o le gasegase maualuga o le 1 tikeri ma e faigofie i le faateleina o le mamafa, o tagata gasegase e mafai ona inu i le 100 ml o le uaina mumu i ni taimi se lua i le vaiaso.

Mea aoga aoga o vailaʻau mumu

O faʻamanuiaga o le uaina mumu masani e mafua ona o lona fomaʻi.

E i ai aafiaga nei i le tino o le tagata:

  • Antioxidants
  • Aneti-inflammatory
  • Faʻafeagai ma edema,
  • Antimicrobial
  • E faʻamalosi ai vaʻa o toto toto ma le loto,
  • Toto
  • Accelerates metabolism,
  • Saturates ma vitamini ma minerale,
  • Fafagu i luga ma le malologa mulimuli ane,
  • Faʻaitiitia le mamafa o le toto, sosoo ai ma le faateleina.

O le mea lea, o le inuina o le uaina mumu i le maualuga o le mamafa e le fautuaina. Faatasi ai ma sina tulaga maualuga maualuga, e mafai ona e inuina se ipu inu. O lenei mea e faʻamalosia ai toto toto e ala i le faʻaitiitia o sina toto maualuga.

TULAGA FAʻAFAITAIGA E LĒ ILOA
TUSI E TATAU ONA TATOU FAIAOGA

Aafiaga i le toto

Aʻo le i taliina fesili: faʻateleina le uaina po o le faʻaitiitia o le mamafa ma e mafai ona inu i le maualuga maualuga, mafaufau i le aʻafiaga o vailaʻau o loʻo faia ai lona fatuga. O le vai na faia i le taimi o le faʻamaina o fualaau aina suamalie e maua ai le tele o vailaʻau faʻamalosi e mafai ona faʻaleleia ai le tulaga e le gata o le fatu ma toto, ae faapena foi i totoga uma o le tagata.

Faatinoga i le tino

Vailaau Mataʻutia
Flavonoidsfaamalosia le myocardium, faʻalavelave i le palasi o capillaries
Amino acidsfaaosofia le gaosia o sela o le toto, faʻamaonia ai le toto
Procyanides, catechins, tanninsfaʻaleleia le gafatia ma le malosi o puipui lapisi ma vailaau vevela, puipuia le atinaʻe o le atherosclerosis
Antioxidantsfaʻaitiitia faʻamalolo fualaʻau faʻasaina
Ole suāsusu tauafaaosofia le tafe toto
Polyphenolsfaʻalavelaveina le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga i totonu o fatu o le fatu ma toto toto
Vitio ma le Mineral Complexfaʻaosofia le myocardium, puipuia mai aafiaga leaga o le atuatuvale
Esters ma Organic Acidsia i ai se toe faʻafouina, faʻaogaina ma le faʻamalosia
Ethyl poo le uaina malosii nai vaega laiti o loʻo galue o se tagata e gasegase fatufatu, faʻasaʻo le atuatuvale
Carbohydrates, Glucose, ma Fructosepunaoa malosi
Puipuiamea e fausia ai le fale

Ma, i le i ai o se manatu i vaega, e mafai ona e tuuina atu se tali atoa i le fesili: e faʻafefea ona aʻafia le uaina?

  • O ona vaega, faʻafefiloi e le mucosa gastric, vave ona ulu atu i totonu o le toto toto.
  • Ova, o se vaega o le vaiinu, e faalauteleina puipui o toto toto, faafaigofie le tafe o le toto.
  • O fualaau aina suamalie o loʻo i ai se aafiaga antispasmodic.
  • Ole aʻafia ole vai inu ole vaiinu e mafai ai ona e aveese le tele o le vai mai le tino, faʻaitiitia le edema.
  • O le tuufaatasiga tulaga ese o vaega uma o le uaina mumu e faʻamamaina ai le toto i le okesene, e faʻaitiitia ai lona viscosity, e faʻaitiitia ai le mamafa i luga o le eletise o veins.

E pei ona mafai ona e vaʻaia mai le laulau, o le vailaʻau faʻamalosi faʻamaonia e faʻamaonia le malosi o le uaina mūmū e faʻaitiitia ai le toto.

O lea faʻamatalaga e faʻaaogaina i na o vaiinu ua gaosia, sei vagana ai faʻaaoga tatau.

Mūmū mūmū mūmū, faʻalauteleina le faʻaogaina o le oxide nitric i totonu o le toto, e pei o le nitroglycerin:

  • e faʻafeiloaʻia ai le mea e maua ai le matelaina o maliu ma faʻalauteleina o latou moli,
  • faʻaauau le tafe toto
  • faaleleia atili le toto i le fatu o le fatu,
  • faʻaitiitia le faʻatinoina o le pito i luga ma lalo ifo o le mamafa.

O lona micro ma elemene elemene e siitia ai le maualuga o le hemoglobin, faamalosia le myocardium, ma faaitiitia le lamatiaga o le anemia ma le thrombosis. O le tuputupuaʻe o pepa cholesterol e faʻaitiitia ona o le gaioiga o procyanides ma tannins.

Le faiga o le gaioiga o le uaina mumu

O tagata malolosi o le ava e matua fiafia lava i le uaina mūmū o loʻo faʻaitiitia pe faʻaveveseina le toto. Vaʻaia ma se lanu uliuli ma le tamaoaiga mauoa, lea e aofia ai faʻamau polyphenolic. O nei aʻafiaga e nafa ma le taofiofia o le tuputupu ae o le tino ma le faʻaitiitia o le tele o mumū i le tino.

O le tele o antioxidants ma procyanides o loo i totonu o le uaina, o le sili atu foi ona aoga o ana meatotino.

O le faateleina o le anotusi o nei mea e fesoasoani e puipui ai le tupu o le thrombosis ma taofia ai le matua o le tino ma le maualuga. E i ai foi se sootaga tuusao i le va o le toto ma le uaina mumu. O le faʻaaogaina o le uaina i ni vaega laiti i le 2-3 itula i le vaiaso e fesoasoani i le mamafa, ma tuʻuina atu ai foi le malosi o le vai ma faʻasaʻo le tafe toto.

Flavonoids o loo i totonu o le vai e fesoasoani e faamalosia puipui o capillaries, arteries ma le lelei o le fatu. O le uaina mūmū ua totoina le mamafa, lea e sili ona aoga mo tagata e mafatia i le maualalo o le toto. I se isi faiga, o le uaina e vaeluaina ai puipui o le tino.

Ae o le aafiaga lelei o le a mafai ona iloa e na o le lelei o le uaina mumu.

O faʻataʻitaʻiga taugofie poʻo oloa faʻatau e leai se aoga aoga i le tino o le tagata.

Vine mo le puipuia o maʻi fatu

Ina ia taofia oso mai i le toto ma le faʻafitauli i le cardiovascular system, e mafai ona inu 100-150 gr. mūmū mūmū i aso taʻitasi, ae o le puipuiga e le tumau le umi nai lo le 7-10 aso. A mavae le umi o le malologa, sili atu i ni nai vaiaso, ae le taumafaina se mea vevela.

Aʻo faagasolo le vasega, soʻo se ituaiga o uaina mūmū ua filifilia: semi-dry, semi-sweet or sweet, ae latou te amio leaga nai lo le vevela. Ona o le mea moni e faapea, i isi vini ei ai le maualuga o le suka, lea e faʻavaivaia ai nisi o aoga aoga a le resveratol, o fomaʻi e fautuaina ituaiga vai vevela o le mea inu.

E masani lava o le uaina lelei e aafia ai le tino sili atu nai lo se taugofie taugofie, o lea e tatau ai ona e gauai atu i le lelei. O se vaiinu lelei e naʻo fua mai fualaau aina e maua mai ma e le aofia ai soʻo se vaega faʻaopopo, i le ituaiga o vailaau ma mea e puipuia ai.

E manaʻomia foʻi ona e vaʻavaʻai i mea o loʻo iai i le alcohol alcohol: o le maualuga, o le sili atu o le polyphenols e gaoioi. O le mea lea, o le vaivago mamago e sili ona aoga nai lo isi mea uma.

Talu ai o se vine papaʻe e iai ni nai resveratol, e le pei o ni mea pogisa, e foliga mai o le uaina paepae e leai se aoga ile CCC.

O le aʻafiaga o fua tele o le uaina i luga o le cardiovascular system

O le natura faaletagata le talepeina o le faasaina, o lea e amata ai ona inu nisi e sili atu nai lo le mea ua faatonuina, ae o se fualaau o le 300 ml po o le faalauteleina e aunoa ma le faatagaina o le vasega e sili atu i le 10 aso atofaina e oo atu ai i taunuuga ogaoga.

O le eshanol o loʻo i totonu o le vai e fesoasoani i le faateleina o le toto. O le maualuga o le tikeri, o le leaga e aafia ai le galuega o le cardiovascular system. Pe a faʻaaogaina i le telē tele pe faʻatautaia masani.

Ae ui i lea, e oʻo lava i vaivaʻa vaivai po o le ava malosi e mafai ona mafua ai le tele o faʻafitauli i totonu o le tino pe afai e te inuina mo le silia ma le 10 aso i le laina.

I le faʻaaogaina masani, o le mumu e maualuga ai le toto. O lenei mea o se tasi o mafuaʻaga o le faʻalavelave maualuga.

E le gata i lea, o le ava e mafua ai le vasoconstriction, e tau atu ai i le gaogao. E faʻamalosia ai faafitauli tau fatuga, e mafua ai le gau o le fatu, faʻapea foʻi ma faʻafitauli eseese e aʻafia ma le mamafa.

O le masesium i totonu o le toto ua faʻaitiitia, lea e mafai ona faʻateteleina ai le gaioiga o le fatu, mafua ai faʻafitauli i vaʻa toto ma afaina ai le tino. O le taumafa ava malosi e faʻaititia ai le malosi o le ate, faʻapea foʻi ma le solia o sootaga vavalalata, lea e leaga mo le galue o le faiʻai.

E tusa lava po o le a le itiiti o le ava malosi e aofia ai le ava malosi, pe afai o lona faʻaoga e tupu faʻafuaseʻi i luga o se taimi umi, ona oʻo lea i le inu o le myocardial dystrophy.

E taʻu mai ai le le lelei o le musika o le fatu, ma o le cardiomyopathy ua afaina foi, e faasolosolo malie ona atiina ae, o lona uiga, ua faateleina le muso o le fatu ona o le faalauteleina o masini mumu.

O na faʻafitauli matuia e tupu mai pe a mavae le tele o tausaga o le inu pea.

Vine mo faafitauli tau faʻalavelave

O le uaina mumu e matua ese lona aafiaga i ituaiga eseese o le mamafa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, suʻega muamua (o le toto maualuga e sau mai le 130/85 mm Hg i le 140/90) ma tagata gasegase i le amataga (oso mai le 140/90 i le 160/99 mm Hg) mafai ona inu 100 -150 ml o le mūmū mūmū mūmū, aua o le a faʻaitiitia le maualuga e 5-15 mm Hg. Art.

I le maualuga o le maualuga (faailoilo mai le 160/100 ma le maualuga), o le ava malosi i soʻo se ituaiga ma le aofaiga e mafai ona oti.

O le faʻaaogaina o le uaina ma le maualalo o le toto maualuga e i ai se taunuuga e faʻafeagai tonu ma le mea o loʻo faʻamoemoeina, nai lo le maualuga o le toto maualuga e oʻo lava i lalo. Ae o lenei faatosinaga e faigata ona vaʻai, talu ai o tagata taʻitoʻatasi o le tagata lava ia.

E le faasaina le inu 100-150 ml o le vai i le maualalo o le toto, pe afai e le afaina ai, ae o le a manaia le iloa muamua o le mamafa aʻo lei maeʻa ona inu.

Contraindications i le faʻaaogaina o le uaina

O le tele o le faʻaaogaina o le ava ei ai lona aafiaga leaga i luga o sela o le ate. E le gata i lea, o le inu pea o le inu e afaina ai le faiʻai, aʻo loʻo faasolosolo pea ona faʻaleagaina le gaʻo.

O le uaina e suia ai le fua o le toto, ona o le alcohol ethyl o loo i ai i se vaega laitiiti i le tuufaatasiga.

E foliga mai e le mafai ona inu le inu i le manava o le manava, gastritis, pancreatitis.

E le gata i lea, e faʻasaina le inuina o le uaina mo i latou o loʻo i ai se gasegase masani, faapea foi ma le solia o le fatugalemu o le tino. E matua faʻaseseina lava mo tina ma fafine maʻitaga ma fafine o loʻo susu.

E le fautuaina e fomaʻi le inu pe afai ei ai se tali atu i vine.

Suiga e le o ni mea inu ava mo le uaina mumu

Afai e faasaina le uaina mo mafuaaga faafomaʻi ma e leʻi oʻo i le matua o le matua, e mafai ona maua mai le mea aoga resveratrol mai isi oloa. Lava i le tele o mea e maua ai i le mumu, lanu uliuli ma le uliuli.

O se vaega foi o se pepa suamalie, tamato, pulu, peanesi.

O le faʻaaogaina o le tasi tioata i le aso mo le vaiaso o le ai ai se aoga aoga i le soifua maloloina. O le vai inu o le a fesoasoani i le faʻamautuina o le toto, ma faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. E le fautuaina e fomaʻi le inu o le uaina mo le sili atu ma le 10 aso, aua o lenei mea o le a aʻafia ai le tino.

Mea aoga o le uaina

O le vaiinu e tele mea aoga ma ua faʻaaoga e puipuia ai faʻamaʻi faapitoa. E aofia ai polyphenols ma resveratrol. O nei vailaʻau ei ai le aoga aoga i luga o faʻaʻau uma o le tino (i lalo ole suʻega saogalemu):

  • E i ai le aʻafiaga o le faʻamaʻi, e faʻaaogaina e fai ma togafitiga o le tausiga i le pito i luga o le malulu. Ole fuainumera tele o vitamini (A, B1, B6, B12, C, PP) ma elemene (potassium, magnesium, uʻamea) fesoasoani i le siakiina o le tino e taulima ai vailaau vailaʻau (solia - faateleina le vevela o le tino).
  • Faʻaauau le lelei o le faʻaogaina o totoga o le gastrointestinal tract, o loʻo avea o se faʻamaʻi faʻafesoʻotaʻi. Faʻavasegaina le microflora o le faʻaogaina o meaʻai.
  • E faʻamalosi ai galuega puipui o le tino hematopoietic, tuʻuina atu le toto i le okesene. Faateleina le hemoglobin, faatelevaveina le faagasologa o le faafouina o sela o le faigamalaga toto.
  • E faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻaititia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le maʻisuka (ma le maʻisuka faasolosolo e leai se faʻamalositino).
  • O le antioxidants o loʻo i totonu o le vai e maua ai le malosi i vaʻa toto ma capillaries.

O le uaina paepae e faʻaaoga i le maualalo o le mamafa. Red - i luga. O le uaina lelei i le faʻaogaina o le galue e pei o se tagata maʻi. Ina ia maua le manaʻoga e manaʻomia, e taua le filifilia o le ituaiga saʻo.

E paʻepaʻe paʻepaʻe pe mūmū aʻafiaga toto?

O tagata e maua i faʻamaʻi o le cardiovascular system e tatau ona iloa le auala e aafia ai le malosi o le uaina. O le uaina mumu o loʻo i ai fualaau aina mai fatu ma pama vine. Latou te tosoina toto, fesoasoani e faʻaititia le mamafa ma le maualuga o le toto. O le uaina paepae e faaosofia ai le mamafa e ala i le siiina malie.

Mumu po o le suamalie-suamalie?

A filifilia se vaiinu, e fautuaina e faʻalogo i le maualuga o le suka. Mai lenei faʻaaliga e faʻalagolago i lona aafiaga ile tino. O faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaaogaina naʻo le vevela vevela ituaiga. Isi ituaiga o meaola e mafua ai le faateleina o le toto maualuga. Suga sa aofia ai i totonu o le vai inu le pata, masima ma le magnesium mai le tino, lea e aʻafia ai le soifua maloloina ole maʻi.

O tagata e sili atu ma le 45 tausaga le matutua ua faʻaalia e inu na o le uaina mama. O le suamalie ma le sua-suamalie e faateleina ai le lamatia o le maʻisuka.

Vine i le toto maualuga

O le uaina mumu e faʻaitiitia ai le mamafa pe afai e faʻaleleia. Faatasi ai ma faailoga masani o le mamafa, o le a leai se aoga e le manaomia.

Faatasi ai ma le faaitiitia o le mamafa, e fautuaina ai le faʻaaogaina o se mea papago ma le suamalie suamalie papaʻe. E lagona ai toto toto, faʻaosoosoina ai le mamafa. E taua le aua le faʻaaogaina. Ole fua maualuga o aso taitasi e 100 ml. I le uaina paepae e leai ni mea o iai i totonu o le vine vine ma le paʻu. O le leai o nei vaega e faʻamaonia ai lona fatuga mai le mumu. Ua faia se uaina lanu meamata. E sili atu le filifilia o le uaina ma le maualalo o le pasene o le ava malosi. O meainu malolosi e mamafa tele le ate.

E faʻafefea ona inuina le uaina

Ina ia ausia le malosi o le togafitiga pe a inuina le uaina, e tatau ona tausisia fautuaga nei:

  • E tatau ona 'ai faʻatasi ma meaʻai pe a maeʻa foʻi taumafataga. Faʻaaoga i luga o se manava gaogao e le fautuaina. Matou te fautuaina foi se tusiga i luga o le tatau lelei o meaʻai o le gasegase maualuga.
  • O le tele o le fua o le a mafua ai ona faʻafeagai, o se mea matautia i le cardiovascular system.
  • Afai ei ai soʻo se itu, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.
  • E tatau ona e faʻatau na o le vine sili ona maualuga. O oloa a tagata gaosi oloa e mafai ona afaina ai le tino.

Mūmū mūmū

O le fesili o le aafiaga o le uaina i le toto maualuga e masani ona fiafia i fomai ma tagata gasegase. O le toʻatele o saienitisi e manatu o le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o popo togo mūmū mūmū (50-100 ml i le aso) e lelei mo le soifua maloloina. Ae o le inu e tatau ona masani, e aunoa ma ni lanu vali ma faʻasao.

Vaivai (mai le 9 i le 11.5%) le uaina lanu moana ma se manogi manaia ma le manogi manaia, e maua mai vine mumu ma le uliuli. O le mea atoa e alu i le mataupu: faatasi ai ma le peel ma fatu, lea e faamatuu atu ai le tele o mea aoga i le sua.

I le faaopoopo atu i vitamini o vaega B ma A, C, E, PP, o le uaina mumu o loʻo aofia ai elemene taua mo le tino: iodine, magnesium, phosphorus, potassium ma le uʻamea. O le vaiinu o loʻo i ai vailaʻau faʻasaina faʻalavelave faʻalavelave e maua ai le malosi e tuiina ai faʻamalosi fua, e aʻafia ai le tulaga o le cardiovascular system ma fesoasoani e faʻasaʻo le toto maualuga.

Polyphenols (flavonoids) maua i le uaina mumu:

  • Resveratrol (polyalexin tupua). O lenei vailaʻau e faʻaleleia ai le tulaga o le mumu - o le totonugalemu o loʻo ufiufi ai toto, ma faʻaosofia ai le gaosiga o le oxide nitene (NO), lea e talafeagai e faʻaleleia ai le toto. Resarratrol faʻagesegese le faʻavaeina o tupe teu o le cholesterol i luga o puipui o toto toto ma puipuia ai lo latou vavalalata, lea e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le mamafa.
  • Tannins o ni mea e faʻamalosi ai puipui o toto toto ma faʻateleina ai o latou gaioiga, puipui mai pathoces e tutupu i le atherosclerosis.
  • Procyanides (anthocyanins) - mumu glycosides o loʻo maua i le lanu mumu ma le uliuli - e aoga tele mo vaʻa toto. Latou te faaitiitia foi le lamatiaga o le fatu fatu.

O le uaina mūmū mūmū ua faʻaitiitia le mamafa. O le aafiaga e sili atu le umi nai lo le faʻaaogaina o isi ituaiga o ava malosi, pe a oʻo mai le toto maualuga pe a uma le afa itula. E tusa ai ma fomaʻi, o fualaau oona o loʻo iai i le moli mumu moni e faʻamalolo ai le toto o vaʻa toto pe a maeʻa le faia o le ava.

O le faʻamasinoina iʻuga o suʻesuʻega faafomaʻi, o le faʻaitiitia o le toto maualuga pe a uma le inu o le vai na o na tulaga pe a oʻo i le taimi muamua na faʻateleina.

O le faʻaaogaina o uaina uaina i tamai atunuʻu mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi o loʻo molimauina e le lauiloa "Farani Faʻamatalaga". O Falani o ni tagata faamaoni o vine mūmū: e le o se taumafataga se tasi e mafai ona faia e aunoa ma se ipu malamalama o lenei vaiinu. Ae o fuainumera o faʻamaʻi cardiovascular ma pathologies o le faʻaogaina o meaʻai e sili ona maualalo i le lalolagi. Ae o Farani e le mafai ona taʻua o meaai. O le mea e sili ai, o faʻamalologa o meainu o le uaina e fesoasoani i meaʻai e ola maloloina e ala i le 'aiina o meaai e maua i le cholesterol.

O le faʻaaogaina o le vine vine mai le ituaiga vine e tasi e le maua ai se togafiti o togafitiga, faʻapea foi ma le aveina o bioadditives e aofia ai polyphenols poo glycosides. O nei meaola uma e ola ai e naʻo se vaega o le uaina.

Ae e tatau ona e manatua o le fualaau "faafomai" o le mūmū mūmū e 50-100 ml i le aso, e 2-3 ipu i le vaiaso, i le taumafataga o le afiafi. O le tele o le masani e mafai ona tuʻuina saʻo le itu ma faʻaosoosoina ai se faʻalavelave sili ona umi poʻo le faʻaalia o faʻamaʻi fou.

Mo i latou e le fiafia i le ava malosi, ua fautuaina e faʻaitiitia le uaina i le vai o le laulau i le fua faatatau o le 1: 2. I lenei tulaga, o le vai e tumau ai mea aoga uma.

O mūmū mūmū mūmū e faʻaititia ai le mamafa, laulau ma le malosi o vine

Laʻau mumu laulau vine

O se uaina suamalie suamalie ua faʻamalosia i le alcohol ethyl e faʻaosoina ai le mamafa - e pei o le malosi malosi uma o le ava, e aofia ai le tele o aperitif ma ava malosi. E tasi le taimi i totonu o le toto, e tafe ai e le ethanol toto toto, ae le o le umi. O le saoasaoa o le fatu o le fatu e faateleina ai le toto toto e pasia ai vaa i taimi taitasi, ma faateleina ai le mamafa i puipui.

E sili atu le le inu i le uaina lanu moana mumu ma le maualuga o le mamafa: e mafai ona e faʻaleagaina le tulaga ma mafua ai se faʻalavelave maualuga.

Vaega o laulau ma vine mamago paʻepaʻe

O vine mama mama, e le pei o lanu mumu, e faia mai soo se vine: e le gata i le pogisa ma le malamalama. O fualaau toetoe o ituaiga uma lava, e le masani ai, ua i ai se lanu auro pe afai e le o fesootai ma lanu ma fatu. E taumafai tagata inu vine e vavae ese le sua mai le fatu ma paʻu paʻu i le vave e mafai ai. O le mea lea, i le tuufaatasiga o le uaina paʻepaʻe e le tele ni vaega o loʻo i ai i mūmū mūmū.

O le uaina paʻepaʻe e tele mea aoga e aofia ai antioxidants, lea e sili atu ona uʻuina i siama faʻanatura, ona o la latou molelaiti e laʻititi nai lo mūmū. E leai ni uaina paʻepaʻe ua i ai le meatotino o le faʻavaivaia o le mamafa: e le mamago pe suamalie.

O le uaina paepae e faamalosia ai le malosi

Ae o na uaina i lalo ifo o le faʻaitiitia o le mamafa e faʻaleleia malie ma faʻaleleia le tafe toto. O le uaina lanu mumu e tutusa lava lona aafiaga. E taua tele le tausia o se tulaga saogalemu, e le sili atu i le 100 ml i le aso.

Faʻaiʻuga

O le tele o le taumafaina o le uaina mumu e mafai ona afaina ai aʻafiaga:

  • toto toto
  • taofia o le faamaloloina o maso,
  • ulu matua
  • tigā
  • pancreatitis
  • maualuga le toto maualuga
  • vevesi o le gout,
  • osofaiga a le faʻala.

I se foliga mama

Ole fua o le uaina mumu e le tatau ona silia le 50-70 ml i le aso. O se ipu vai inu pe a uma se 'aiga o le afiafi o le a faʻaititia le tonometa. E fautuaina e inu i se vaega itiiti o vai inu mama. E mafai ona faʻafefeteina le uaina i le vai oona e aunoa ma le kesi poʻo le vai inu vevela i le fua faatatau o le 1: 2

A uma ona inu pia, e le tatau ona e inu vevela vevela, faamalositino poo le tele o meaai.

E mafai ona faʻaititia le maualuga o le toto maualuga e ala i le inu 2-3 sipuni tele o le uaina mūmū i taimi o taumafataga, pe a uma ona faaopoopo atu i ai sina mataua ole aloe vera.

I le maualalo o le mamafa, e mafai ona e faʻateleina le mamafa o le toto ma se ipu uaina povi poʻo le uaina mumu vevela ma le faʻaopoopoga o le faʻamaʻi.

O le vasega e filifili?

E tusa ai ma faʻamatalaga faʻamaonia, o vailaau mūmū mūmū masani e tumau pea le inu lelei mo le maualuga. I le avea ai o se tulafono, o lo latou malosi e le sili atu ma le 11% ava malosi. O lenei mafuaʻaga ona o le maualalo o le suka ma le maualuga o fualaau oona.

I le avea ai o se antispasmodic, latou te malolo ma faʻapipiʻiina puipui o toto toto, faʻaitiitia le toto maualuga, faapea foi ma le fatu ma le faʻamalolo o le ulu.

Manatua o le inuina o le uaina, aemaise lava le suamalie, i luga o le fua fautuaina ole toto maualuga. Laulau lanu mumu mumu o le faafeagai - ua faaitiitia le mamafa. O le mea lea, o se tagata e maualalo le mamafa e tatau ona aloese mai lenei vaiinu.

O le faitioga autu mo le filifilia o se vailaʻau vine o lona uiga. O mea o loʻo faʻamatalaina o tannins i luga o le igoa o se oloa masani o le a mafai ai e oe ona filifili se tofo malosi o le meainu.

Faaiuga

O le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maʻi. Ua mautinoa e fomaʻi o le maualuga o le toto maualuga e faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. O le mea lea, ua fautuaina le togafitiga o le uaina maualuga mo le puipuia, ae tatau ona faatauina mai ni vailaau mūmū mūmū mamago. Ae e le tatau ona e ave ese ma sili atu i le metotia fautuaina, a leai o le taunuuga o le a faʻafeagai.

O ai e le tatau ona inuina le uaina

E le masani ona iloa tonu e se tagata ia ituaiga faʻamaʻi ua uma ona i ai i se fomaʻi. O le mea lea, e fautuaina e auai atu i suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga a le cardiologist ina ia le misia ai le amataina o se fatu matuia ma le maʻi o le toto.

O le faʻaaogaina o le ava malosi e le manaʻomia mo i latou ua maua i faʻamaʻi nei:

  • manava poʻo le maʻi ulutala, gastritis, pancreatitis,
  • toto maualuga
  • migraine (masani o le tiga o le ulu),
  • allergy i soo se ituaiga: i faʻamatalaga o le paʻu, fulafula o le mucous membrane ma le maʻi o le asthme,
  • bronchial asthma,
  • ava malosi i le ava ma mafaufauga faaletonu (faʻalavelave faʻalavelave).

E le mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻamaʻi mo faʻamaʻi fatu cardiovascular ma le ava malosi. E faʻaleleia e Ethanol le aʻafiaga o fualaau oona, lea e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga le mafaamatalaina.

Faʻasalaga manaʻomia le valaʻau i se falemaʻi pe a fai o faʻaalia i lalo pe a maeʻa le inu ava malosi:

  • o le mamafa o le toto ua suia, faateleina i luga atu o le 150/110 pe paʻu i lalo 90/50 mm Hg. pou
  • le iloa le mafaufau: gaioiga mamafa tele poʻo le faʻavaivaia,
  • vulu e le mafai ona taofia i togafitiga fale,
  • manino faʻafitauli autonomy (fatu faʻamaʻaloga, ogaoga malulu, palania poʻo le mumu o le paʻu),
    faʻailoga poʻo le faʻamaʻi atoa.

Ina ia puipuia le aso malolo mai le faʻafefeteina e faafitauli, o ava uma lava e tatau ona maualuga, ma o oloa taufaasese e leai se nofoaga i luga o le laulau.

Tuua Lau Faamatalaga